De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: collegegeld en lerarensalarissen

schoolklas.jpgVrijdag de dertiende zou het moeten gebeuren. Nog een dag te gaan dus. Maar het coalitieberaad over de economische crisis verloopt in een steeds grimmiger sfeer en vordert langzaam. Premier Balkenende heeft woensdag zelfs zijn toevlucht gezocht in afzonderlijke bilateraaltjes om de drie regeringspartijen weer samen aan tafel te krijgen. En zo lang het nieuwe regeerakkoord er nog niet is, gaat de uitvoering van het huidige gewoon door.

Donderdag vanaf 10.15 uur praat de Tweede Kamer met minister Plasterk van Onderwijs over de collegegelden. Die worden de komende tien jaar geleidelijk verhoogd. Scheelt 100 miljoen euro die Plasterk nodig heeft voor de verbetering van de lerarensalarissen die in het regeerakkoord is beloofd.

Donderdagmiddag vanaf 14.00 uur komt staatssecretaris De Vries van Defensie naar de Kamer over ongewenst gedrag binnen de krijgsmacht. De Vries wil de boetes op dergelijk gedrag verhogen van maximaal 45 naar maximaal 350 euro.

Later op de middag, vanaf 17.00 uur, wordt minister Eurlings van Verkeer geïnterpelleerd door het SP-Kamerlid Roemer over de problemen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). De administratie is daar niet op orde met bij voorbeeld als gevolg dat automobilisten die de rijbevoegdheid door de rechter is ontzegd, toch gewoon blijven rondrijden.

Donderdagavond vanaf 20.00 uur volgt dan nog een Kamerdebat met minister Donner van Sociale Zaken over het beperken de hoogte van ontslagvergoedingen waarover het kabinet vorig jaar na ook al behoorlijk grimmige onderhandelingen een akkoord bereikte.

p24twitter4.jpgHet is allemaal live te zien op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS. Updates over onze live-programmering via Twitter.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


Geef een reactie