De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Geen camera’s a.u.b

rita.jpgOngeveer 250 aanhangers van Rita Verdonk gingen afgelopen zondag naar Utrecht om ‘mee te denken’ over het programma van  Trots op Nederland. In een stuk of tien zaaltjes in de Jaarbeurs in Utrecht zaten mensen met elkaar te discussiëren, over onderwijs, de economie, integratie enzovoort. Inhoudelijk ging dat alle kanten op: zo vindt de een de islam vooral een gevaar voor de Nederlandse identiteit, een ander zegt dat moslims niet over een kam geschoren mogen worden. Felle, levendige discussies soms, waar de NOS best verslag van had willen doen.

Want: wat gebeurt er in de beweging van Verdonk, nu TON in de peilingen schommelt tussen de 1 en 2 zetels? Houden de TONNERS de moed er in? En zo ja, waarom? En waar willen ze naartoe met de beweging?

Helaas, u heeft er bij de NOS niets van gezien. Er mochten namelijk bij de discussiebijeenkomsten geen camera’s draaien. Zelfs toen ik met mijn telefoon wat achterhoofden filmde, werd ik daar op aangesproken door aanwezige beveiligers.

verdonk.jpg

 

Reden: sommigen aanwezigen willen niet in beeld. Omdat ze nog lid zijn van een andere partij misschien? Of omdat ze bang zijn voor hun baan als bekend wordt dat ze voor Rita actief zijn.

Ik kwam er niet achter op de bijeenkomst. Verdonk gaf nog wel een persconferentie na afloop, maar dat leverde geen nieuws op. Jammer dat de NOS niet echt verslag kon doen en een slechte zaak dat mensen er blijkbaar niet voor uit kunnen of durven komen dat ze actief zijn voor een politieke partij.  

Dominique van der Heyde

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


7 reacties op “Geen camera’s a.u.b”

 1. henk zegt: 16-03-09 om 18:12

  Ton is gewoon een obscuur, negatief partijtje. De bevengenoemde aanwezigen hebben gelukkig nog zoveel fatsoen in hun donder, dat ze iig niet herkent willen worden.

 2. Chris zegt: 16-03-09 om 19:04

  Achja, hoe vaak komt dat niet voor bij sollicitaties? Eerst ga je eens orienteren, verkennen, wellicht een daagje meedraaien en daarna solliciteren, waarbij je dus dan pas je werkgever op de hoogte stelt.

 3. doco zegt: 16-03-09 om 21:21

  Wat mij opviel is dat toen het ” goed ” ging met die partij dat ik (als fotograaf) ook werd uitgenodigd zelfs voor de tour door Nederland,maar nu het minder gaat hoor je niks,dus misschien is het toch wel een zgn. “vriendenclubje “

 4. Ellard zegt: 16-03-09 om 21:35

  @Dominique: Je schrijft: ” Jammer dat de NOS geen verslag kon doen’…..” Meen je dat nu echt? Waar had je de telefoonopnamen van de achterhoofden willen laten zien? In het Radio1 Journaal?

 5. mavado zegt: 17-03-09 om 12:43

  mevrouw Verdonk stop er maar mee, want het wordt helemaal niets met uw partij.

 6. Arthur zegt: 12-01-10 om 13:28

  Strategisch gezien heel verstandig om net als de PVV in Den Haag de verkiezingen in te gaan. Den Haag heeft de grootste tokkie-dichtheid van Nederland. Duindorp, de witte schilderswijkers ADO hooligans, woeste hoogte. Er hoeft hier geen propaganda gemaakt te woren. Als ik in Almere woonde zou ik ook ontevreden kankeraar zijn geworden

 7. peter zegt: 09-07-10 om 22:34

  Hoelang gaat die zielige vertoning met ton nog door? Rita is echt een zwaar overschatte gewezen gevangenisdirecteur…
  Laat ze gaan koken. Dit is toch te genant voor woorden: o zetels, nog niet van ophouden weten en geen decorum (klein voordeel: kun je ook geen decorumverlies leiden)

Geef een reactie