De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: de nieuwe CPB-cijfers

torentje.jpgNog grote hobbels te nemen. Te weinig vooruitgang. Moeizame gesprekken. Van vijf tot elf zaten de drie coaltiepartijen maandag weer bijeen voor beraad over de economische crisis. Op het Catshuis deze keer, waar je wat gemakkelijker met gesloten raampjes kunt doorrijden dan op het Binnenhof. Maar veel geholpen heeft het nog niet.

Het is al weer een maand geleden dat premier Balkenende en CPB-directeur Teulings Nederland in recessie verklaarden. Dat gebeurde op basis van voorlopige prognoses die het CPB normaliter niet publiceert. Daar werd dit jaar vanwege het alarmerende karakter van de prognoses een uitzondering op gemaakt.

Dinsdagmorgen om 10.00 uur presenteert het CPB de definitieve prognoses voor 2009 en 2010. Helemaal geheim zijn ze niet meer. Volgens doorgaans goed ingelichte bronnen rond het coalitieberaad verschillen de definitieve prognoses niet veel van de voorlopige. Ietsje erger misschien maar zeker niet beter.

Later op de dag komt de economische crisis ook nog in de Tweede Kamer aan de orde. Vanaf 16.00 uur is er een spoeddebat met minister Donner van Sociale Zaken over de pensioenen. Die zouden de komende jaren wel eens kunnen worden verlaagd, omdat de crisis de reserves van de pensioenfondsen heeft aangetast en zij wettelijk verplicht zijn die tekorten binnen vijf jaar weer aan te vullen.

De Tweede Kamer begint dinsdag om 14.00 uur zoals gebruikelijk met het mondelinge Vragenuur waarvoor Kamerleden tot het middaguur vragen kunnen aanmelden. De vier vragen die in het Vragenuur worden behandeld, worden rond 13.00 uur bekend gemaakt.

p24twitter6.jpgHet is dinsdag allemaal live te zien op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS. Updates over onze live-programmering via Twitter.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


Geef een reactie