De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: na de Europese top

europa.jpgRuim vijftien uur zaten de coalitiepartners van Balkenende-IV maandag in het Catshuis bij elkaar. En als we de summiere opmerkingen van de deelnemers na afloop mogen geloven, zijn ze er nu bijna uit. Dinsdag nog even bijpraten en afstemmen met de sociale partners en dan moet er in de loop van de week toch echt een plan liggen waarmee het kabinet de economische crisis te lijf gaat.

Het coalitieberaad lag eind vorige week een paar dagen stil, omdat premier Balkenenede in Brussel moest zijn voor Europees overleg over de economische crisis. De Europese regeringsleiders besloten er tot een extra investering van vijf miljard euro in de Europese economie. Een bescheiden bedrag, vergeleken met de honderden miljarden dollars waarmee de Verenigde Staten de economische crisis willen bestrijden. De Amerikaanse president Obama deed dinsdag dan ook een oproep aan de Europeanen zijn voorbeeld te volgen.

De Tweede Kamer debatteert dinsdag vanaf 16.15 uur met premier Balkenende over de resultaten van de Europese top. Daarvoor is er vanaf 14.00 uur het wekelijkse mondelinge Vragenuur. De vragen die daarin worden behandeld, worden rond 13.00 uur bekend.

p24twitter9.jpgHet is allemaal live te zien op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS. Updates over onze live-programmering via Twitter.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


2 reacties op “Live op Politiek 24: na de Europese top”

  1. T Van Dam zegt: 24-03-09 om 16:18

    he ja, laten we weer met z’n allen achter Amerika aan gaan hollen. Net zoals we achter hen aan de kredietcrisis binnenrolden ….
    Laten wij nu eerst onze zaakjes in Europa maar eens op orde brengen.

  2. mavado zegt: 24-03-09 om 23:10

    IN ONZE REGERING EN OP DEPARTEMENTEN ZITTEN MENSEN WAARAAN ALBERT HEYN GEEN FILIAAL AAN ZOU DURVEN TOEVERTROUWEN.

Geef een reactie