De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: ze zijn er eindelijk uit

torentje1.jpgEn zo ging het op het eind toch nog snel. Nadat de coalitiepartijen het maandagnacht al grotendeels eens waren geworden over een pakket maatregelen ter bestrijding van de economische crisis, schoven op dinsdagavond de sociale partners aan in het Catshuis. En ziedaar, kort na middernacht was iedereen het met elkaar eens. Woensdagmorgen worden de rest van het kabinet en de drie coalitiefracties geïnformeerd en daarna zullen de crisisplannen van het kabinet dan eindelijk openbaar worden gemaakt.

Hoe en wanneer dat nationale crisisakkoord woensdag wordt gepresenteerd, is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Het toeval wil namelijk, dat de Tweede Kamer al een tijd geleden besloot deze woensdag niet plenair te vergaderen. De Kameragenda is vrij gemaakt voor een grote conferentie over het parlement zelf. Er is onder leiding van Kamervoorzitter Verbeet anderhalf jaar gewerkt aan de voorbereiding van deze conferentie die onder de noemer parlementaire zelfreflectie wordt gehouden. Het gaat dan over zaken als het snel oplopende aantal spoeddebatten, het taalgebruik in de Tweede Kamer, (het gebrek aan) ervaring van Kamerleden enz. enz. Die conferentie begint om 13.00 uur.

UPDATE: Premier Balkenende presenteert de crisisplannen van het kabinet om 12.00 uur in de Tweede Kamer.

UPDATE 2: De presentatie is vertraagd. Ministerraad vergadert nog. Nader tijdstip volgt.

UPDATE 3: Presentatie crisisplannen door premier Balkenende gepland voor 15.15 uur in Tweede Kamer.

p24twitter10.jpgHet is allemaal live te zien op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS. Updates over onze live-programmering via Twitter.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


4 reacties op “Live op Politiek 24: ze zijn er eindelijk uit”

 1. Hans zegt: 25-03-09 om 11:52

  Beste Redactie,

  d’r zit een fout in een weblink:
  jullie verwijzen naar twitter,com daar hoort natuurlijk een punt te staan ipv een comma.

 2. vincent den berg zegt: 25-03-09 om 12:50

  Waarom gaan we niet kijken waar we weer banen kunnen creëren? Bijvoorbeeld Nederlanders laten werken ipv mensen van buiten Nederland. Dit kan banen opleveren voor Nederland. Zeker in de technische sector komen er banen vrij.

  Ik ben ook van mening dat mensen met een dubbele nationaliteit een keuze moeten maken; gaan ze onze economie steunen of de economie in het land van herkomst?

  Bedrijven mogen alleen Nederlandse arbeiders in dienst nemen? En dan met name in de sectoren waar geen werk is.

  gegroet.

 3. mavado zegt: 25-03-09 om 13:05

  Eerst kwam het zuur en toen het zoet, maar inplaats van het zoet, werd het nog zuurder en nu geven ze ons een flinke beker met zoutzuur, waaraan we allemaal kapot gaan. Wordt wakker Nederland deze door de duivel geïnspireerde en geleidde regering helpt u naar de ondergang. De crisis zal niet voorbijgaan, dus laat u niet langer bedotten door dat groepje bedriegers.

 4. alex zegt: 25-03-09 om 17:49

  Ik kan me gewoon niet voorstellen dat men 3 weken nodig heeft gehad om met dit op de proppen te komen. Een ambitieus reddingsplan was de verwachting met verrassende investeringen in techniek/milieu. In plaats daarvan een aantal simpele maatregelen die een ieder had kunnen bedenken. Wat een enorme tegenvaller, wat een enorme amateurs daar in Dan Haag.

Geef een reactie