De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: Afghanistan in Den Haag

verhagen.jpgHet is dinsdag een grote dag voor minister Verhagen van Buitenlandse Zaken. Hij is in het World Forum in Den Haag gastheer van een grote conferentie over Afghanistan waaraan ruim 70 landen deelnemen. Onder de gasten zijn de secetaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-Moon, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton en de Afghaanse president Hamid Karzai. Onderwerp van de conferentie is een nieuwe strategie voor de internationale bemoeienissen met Afghanistan waarmee de afgelopen jaren weinig succes is geboekt.

Nederland kreeg in de aanloop naar de conferentie een hoop complimenten voor de manier waarop Nederlandse militairen de afgelopen jaren in de provincie Uruzgan opereerden. Tegenstanders van die Nederlandse militaire aanwezigheid in Afghanistan vrezen dat die complimenten niet vrijblijvend zijn en Nederland moeten bewegen ook na 2010 actief te blijven in dat land. De afsluitende persconferentie over de conferentie wordt dinsdag rond 18.00 uur verwacht.

In de Tweede Kamer is het inmiddels bussiness as usual met vanaf 16.00 uur een spoeddebat over de aanpak van kinderbijslafraude in Marokko en Turkije en vanaf 19.00 uur een debat over het innen van alimentaties. De parlementaire week begint gewoontegetrouw om 14.00 uur met het mondelinge Vragenuur waarvoor de vragen rond 13.00 uur bekend worden gemaakt.

p24twitter11.jpgHet is allemaal live te zien op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS.  Updates over onze live-programmering via Twitter.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


3 reacties op “Live op Politiek 24: Afghanistan in Den Haag”

  1. ik ik wil graag een film hoet het daar over ging sturrt het filmje als jullie hem op de stie hebben stuur hem dan ook even naar gtevaarwerk@hotmail.com graag dat zou vijn zijn gr gerhard

  2. Petrus zegt: 01-04-09 om 19:52

    Waarom een foto waarbij de heer Verhagen poseert voor het thema “Stop kinderarbeid” bij een item over Afganistan?

  3. gerard zegt: 22-02-10 om 12:15

    Ik ga pas weer stemmen als er een partij is die je aansprakelijk kunt stellen voor hun fouten met gemeenschapsgelden. Ik ben ook aansprakelijk voor mijn fouten die ik maak en daar moet ik me fors voor verzekeren.
    DUS DEN HAAG IK DENK DAT IK NOOIT MEER STEM, want dan is het niet meer leuk om de ster uit te hangen die met kapitalen stoeit.En er staat niemand meer in de rij om een aansprakelijkheidsprocedure aan de broek te krijgen. TOCH MOET ER NODIG IETS VERANDEREN IN DIT LAND WAT OVERLOOPT VAN HYPOCRATIE!!!!!!!!!!!!!

Geef een reactie