De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: de crisis en het onderwijs

tower-bridge.jpgPremier Balkenende en minister Bos van Financiën zijn donderdag in Londen. Ze mogen namens Nederland meepraten op de G20 waarin alle economisch belangrijke landen van de wereld zich over de economische crisis buigen. Balkenende en Bos hopen vooral op harde internationale afspraken over het toezicht op banken; aan het vorige week door het kabinet gepresenteerde crisispakket zal niet veel meer veranderen.

Dat crisispakket komt na het heftige Kamerdebat van vorige week wel weer in de Tweede Kamer aan de orde. Onderwijsspecialisten in de Kamer ontvangen donderdag vanaf 11.00 uur een groot aantal onderwijsorganisaties voor een rondetafelgesprek over de gevolgen van dit crisispakket voor het Nederlandse onderwijs.

Donderdagavond vanaf 20.45 uur debatteert de Tweede Kamer over de rol van Nederlandse gemeenten bij de uitvoering van Marokkaanse wetgeving over nationaliteit.

p24twitter1.jpgHet is allemaal live te zien op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS. Updates over onze live-programmering via Twitter.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


4 reacties op “Live op Politiek 24: de crisis en het onderwijs”

 1. M Kraak zegt: 02-04-09 om 13:34

  Laat ze eerst lezen wat de meeste vooraanstaande economen zeggen (dan weet je ook in grote lijnen wat ik vind dat voor onderwijs moet gebeuren – investeren & ++++++). Er is wel een titel voor de functie die JP en Bos bekleden maar ‘top-economen’ zijn zij voor geen mm. Kortzichtig, niet onderbouwd, gevaarlijk en wij maar waarde aan dit soort zelfverklaarde goden en hun visie hechten.
  Ja ik ben boos want. Oh ik heb het al vaker proberen uit te leggen maarja als iemand ergens in een boek uit 1975 iets in de richting heeft gezegd van wat zij denken dat nu aan de hand is en algemeen daar meer waarde aan wordt gehecht ben ik boos. Iedereen heeft iets om te klagen maar het is nooit ook maar ergens constructief omdat over het algemeen niet over de gevolgen van een maatregel wordt nagedacht. Ik weiger met voorbeelden te komen want gemiddeld 90% van alle bijdragen over de crisis voldoen aan mijn hierboven gestelde criteria.

 2. mavado zegt: 03-04-09 om 09:10

  Hoe meer onderwijs, hoe rotter ze worden. Hoe meer kennis, hoe meer doden in de wereld. Ministers, kamerleden, bestuurders en onderwijzers hebben een bedorven verstand en zij weten niet meer wat goed en kwaad is om kinderen te onderwijzen in de rechte en juiste dingen. Als ik vandaag de telegraaf leest, dan wordt je droevig van de dingen die je daarin leest. Partijen zoals PvdA – D66 – SP – GroenLinks hebben hun vuile en verkeerde gedachten en ideeën doorgedrukt tijdens hun regeer periode. De democratie is demon-creatie geworden. Ik snap dus niet dat moslims op zulke partijen die de gezinnen en het land naar de knoppen hebben geholpen, kunnen stemmen. Blijf maar eten van de boom der kennis en u zult spoedig zien wat daar de gevolgen van zijn. Het zou goed zijn om de echte huishoudscholen en ambachtsscholen weer terug te laten keren in de maatschappij. De jeugd kan helemaal niets meer op dat gebied, de moeders en straks ook oma’s (de vaste oppas) moeten werken en er is niemand die hun kinderen dat nog bij brengen. In de straten en huizen is het één grote puinhoop. De gemeente Rotterdam gaat vitrage en gordijnen verstrekken aan de mensen omdat er jarenlang kranten en doeken voor de ramen hangen. Ja, kenniseconomie. Laten ze eerst maar eens leren hoe ze vriendelijk en behulpzaam met de ouderen moeten omgaan. De jeugd is alleen geinteresseerd in seks, drank en drugs. Ze stelen als de raven. En RTL 4 is constant bezig om zijn troep de wereld in te sturen om onze jeugd te verpesten. Laten ze eerst daar eens wat aan doen.

 3. Tim zegt: 03-04-09 om 16:21

  SP – GroenLinks

  Wanneer hebben die geregeerd dan Mavado ? Was ik toen even niet in Nederland ?

 4. mavado zegt: 03-04-09 om 20:12

  @Tim zegt: 03-04-09 om 16:21

  Beste Tim, je weet natuurlijk wel wat ik bedoel. Partijen zoals PvdA – D66 (SP – GroenLinks) hebben hun vuile en verkeerde gedachten en ideeën doorgedrukt tijdens hun regeerperiode. Dat kon gebeuren doordat ook de SP en Groenlinks hun de meerderheid gaven in tal van verkeerde zaken.Had ik het maar zo geschreven, want men moet met alles rekening houden.

  Dat zal gelukkig ook nooit gebeuren dat SP en GroenLinks zullen gaan regeren en zeker niet met hun leugen over de klimaatverandering Maar u weet natuurlijk wel dat de eerste twee wel geregeerd hebben.PvdA – D66. Het woord is waar wie zoekt zal vinden.

Geef een reactie