De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: ook Eurlings stopt er mee

huifkar.jpgEr zijn van die kwesties die een leven lang mee gaan in de politiek. Eén van de hardnekkigste uit die collectie is de behoefte iets aan de files te doen die elke ochtend en avond van de werkweek en vooral in de Randstad ontstaan. Tolwegen, hogere benzineaccijnzen, rekening rijden en kilometerheffing, het kwam al die jaren in diverse combinaties en varianten voorbij. Nooit is er ook maar iets van gelukt, en nu stopt minister Eurlings er ook al weer mee.

Maandag kondigde Eurlings aan dat de voor 2011 geplande invoering van een kilometerheffing voor het vrachtverkeer  wordt uitgesteld. Woensdagavond vanaf 19 uur verdedigt Eurlings zijn besluit in de Tweede Kamer. Eerder op de dag debatteert de Kamer vanaf 10.15 uur over de nieuwe CAO voor de postbodes en vanaf 13 uur over de gevolgen van het crisispakket van het kabinet voor het onderwijs.

UPDATE: Woensdag vanaf 14.15 uur ipv aangekondigd onderwijsdebat een overleg van de Kamer over separeercellen.

p24twitter3.jpgHet is allemaal live te zien op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS. Updates over onze live-programmering via Twitter.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


3 reacties op “Live op Politiek 24: ook Eurlings stopt er mee”

 1. Arthur zegt: 08-04-09 om 14:51

  De autokosten stegen sinds 2000 met 18% maar de kosten van het OV met 37%!!!! De mensen die kiezen voor milieuvriendelijk vervoer worden als melkkoe gebruikt en niet de vervuilende automobilist! Is dit eerlijk?? Nee, natuurlijk niet, maar de auotlobby is beter dan Rover en de automobilisten schreeuwen hard en zijn tegen elke bijdrage, terwijl ze gewoon doorgaan met; lawaai, luchtvervuiling, ruimte-inname, verkeersdoden, verkeersslachtoffers!
  Wanneer wordt dit nu eens financieel KEIHARD aangepakt?? Wie vervuilt moet betalen en FLINK OOK!!

 2. bas zegt: 10-04-09 om 09:20

  Gooi het eens om

  Als ik met mijn auto ga, moet ik zelf rijden. In de bus wordt ik gereden

  Daarnaast is het OV inherent inefficiënt: ongeacht of er passagiers zijn, de bus of trein rijdt

  Personeel is duur, dus dat OV duur is, is eigenlijk logisch

 3. Rein Dijkhuis zegt: 13-04-09 om 12:47

  Ik heb een fantastische auto die altijd wil starten en mij nooit in de steek laat.Maar wij gebruiken hem alleen als we geen mogelijkheid hebben om met openbaar vervoer te gaan en dat is door het uitvallen van buslijnen en dat dat soort ongemakken steeds meer het geval.HELAAS!!!
  Meer investeren in het openbaar vervoer zodat dit ook inderdaad beschikbaar is!!!!!
  Men kan het wel willen om bij voorkeur met openbaar vervoer te reizen maar…. dat moet dan el kunnen!!!!

  Wij reizen bij voorkeur met de trein of bus vermits de lijn niet is opgeheven omdat??????????

  Hoogachtend Rein Dijkhuis Den Helder

Geef een reactie