De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: na de Afghanistan-top

kamp-holland.jpgVorige week verloor Nederland zijn 19e militair in Uruzgan, de zuidelijke provincie in Afghanistan waar Nederlandse militairen sinds 2006 werken aan verbetering van de veiligheid en stabiliteit, zoals andere NAVO-landen dat doen in andere Afghaanse provincies. Dinsdag overlegt de Tweede Kamer met de meest betrokken ministers over het verloop van de missie waarvoor het parlement tot augustus 2010 toestemming heeft gegeven.

Met het aantreden van de nieuwe Amerikaanse president Barack Obama staat Afghanistan weer meer dan ooit in de internationale belangstelling. Op zijn aandrang organiseerde Nederland twee weken geleden een grote conferentie over het land waaraan zo’n 80 landen deelnamen op zoek naar een nieuwe strategie voor de internationale bemoeienis met dat land waarvan het nog steeds de vraag is, of het er sinds 2001, toen de Taliban werd verdreven, wel veiliger is geworden. Een van de vragen is wat ze daar op Kamp Holland van gaan merken.

Het overleg over Afghanistan begint dinsdag vanaf 16 uur. Zoals gewoonlijk begint de Tweede Kamer de parlementaire week dinsdag om 14 uur met het mondelinge Vragenuur. De vragen die daarin aan de orde komen, worden rond 13 uur bekend.

p24twitter4.jpgHet is allemaal live te zien op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS. Updates over onze live-programmering via Twitter.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


1 reactie op “Live op Politiek 24: na de Afghanistan-top”

  1. marjo zegt: 16-04-09 om 15:02

    die hele afganistan top was niet nodig geweest dat blijkt wel er zal niks veranderen in dat land en zeker niet nu de president er ook nog een wet heeft ondertekent wat betreft de vrijheid daar waarom moeten de nederlandse soldaten hun leven er mischien voor laten ,dit is vechten tegen de bierkaai zogezegd laten we stoppen met hulp in alle opzichten met dit land want het blijkt wel dat ze niet geholpen willen worden alleen geld willen ze hebben van de rest van de wereld en waarom in mijn ogen ook alleen maar om via een achterdeurtje de taliban te bewapenen en dat van ons geld dus de soldaten zijn met hun leven aan het vechten tegen hun eigen middelen die ter beschiking zijn gesteld door de rest van de wereld ,laat ze het ff lekker zelf uitzoeken en zeker als ze zo tegen de keer in werken want er zal niks geen democratie komen in dat land want dat past helemaal niet bij die cultuur ,en dat is ook zeker niet de bedoeling,ff logisch nadenken lijkt mij wat dit aangaat ,

Geef een reactie