De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: een half jaar na Gouda

gouda2.jpgNet een half jaar geleden hield de Tweede Kamer een geladen spoeddebat over het wangedrag van een groep Marokkaans-Nederlandse jongeren in Gouda. Plaatselijke buschauffeurs waren dat wangedrag zo zat, dat zij de woonwijk van deze jongeren demonstratief meden. Op vrijwel unanieme aandrang beloofde het kabinet met een aanpak voor Marokkaans-Nederlandse probleemjongeren te komen. Woensdag gaat de Tweede Kamer met o.a. minister Van der Laan over die aanpak in debat.

Grenzen stellen en Perspectief bieden, zo heet het stuk waarin de ministers Van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie), Hirsch Ballin (Justitie), Ter Horst (Binnenlandse Zaken) en Rouvoet (Jeugd en Gezin) die aanpak hebben verwoord. Ze voerden ter voorbereiding van dat stuk een gesprek met tien burgemeesters van steden met soortgelijke problemen als Gouda.

p24twitter5.jpgHet debat over de aanpak van Marokkaans-Nederlandse probleemjongeren is vanaf 10 uur live te volgen op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS. Updates over onze live-programmering via Twitter.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


3 reacties op “Live op Politiek 24: een half jaar na Gouda”

 1. marjo zegt: 15-04-09 om 17:39

  het is inmiddels te gek voor woorden met deze mensen ,om te beginnen moet het ze in den haag toch wel duidelijk zijn dat deze mensen niet willen intrigeren hier in ned en dat er dan nog geld voor dat zielig gedoe uitgegeven word is grote schande,dat de bus maatschappijen er niet meer wilden rijden groot gelijk ,je moet je inmiddels als nederlander gaan bewapenen tegen dit tuig want meer is het niet allemaal terug sturen waar ze vanaf komen dan gaan ze lekker maar daar de boel verzieken het zal niet lang meer duren dat de nederlandse bevolking er zelf iets aan gaat doen want die voorstellen van den haag keer op keer zijn om te kotsen en hebben tot nu toe niks opgelost ,maar ja het zijn toch ook zo n zielige en arme mensen ,en dan die spreuken vamn het kabinet dat het bij de ouders aan de opvoeding ligt ja logisch wat wil je als een vrouw uit die cultuur al niks te zeggen heefd en tweede rangs is dan kan je toch niet meer over opvoeding spreken hoe crimineler ze zijn hoe meer aanzien ze toch hebben ,wat wil je dan oplossen bij dit tuig

 2. Michael zegt: 16-04-09 om 23:51

  Ik wordt er echt pissig van als hier seletief reacties die blijkbaar de heren van de nos niet welgevallig zijn gewoon niet geplaatst worden.
  Kunnen jullie niet op z,n minst het fatsoen hebben te vermelden waarom mijn reactie niet geplaatst is??

 3. Michael zegt: 16-04-09 om 23:52

  your comment is awaiting moderation, kan ook gewoon in het nederlands
  !

Geef een reactie