De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Waar is uw bewijs?

Opmerkelijk momentje in het lijsttrekkersdebat van tv-programma Eén Vandaag, dinsdagavond voor de Europese Verkiezingen. In een verbaal vuurgevecht tussen VVD-lijsttrekker Hans van Baalen en zijn PVV-concurrent Barry Madlener ging het plotseling over de vraag wie de waarheid in pacht heeft. En dan wordt het altijd leuk in de politiek.Eigenlijk ging het debat over de toetreding van Bulgarije en Roemenië tot de Europese Unie. De PVV is er tegen, de VVD was er voor.

Madlener beweerde dat Van baalen door de regeringen van die twee landen is onderscheiden voor zijn steun aan de toetreding tot de EU. Van Baalen ontkende dat; volgens hem kreeg hij de lintjes, de Gouden Lauwerkrans en de Roemeense Ster, vooral voor zijn inzet voor de verbetering van de leefomstandigheden in kindertehuizen.

Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

Tja, waar is het bewijs? Op de website van de VVD is hier en hier wel iets te vinden dat lijkt op het begin van bewijs. Tenzij de website van Van Baalens partij niet klopt, dat zou op zich zelf ook kunnen natuurlijk.

Desgevraagd laat Hans van Baalen het volgende weten: “Wat Madlener suggereert, is dat ik voor wat ere-metaal mijn mening heb veranderd over de toetreding van beide landen. Dat is onzin. Ik heb die onderscheidingen om een aantal redenen gekregen:
mijn inzet voor de democratisering van beide landen;
mijn steun aan kindertehuizen;
mijn inzet als militair in Bosnië, waarbij ik intensief heb samengewerkt met Bulgaarse en Roemeense militairen,
mijn inzet oa met ex-koning Michael van Roemenie en ex-koning Simeon II van Bulgarije voor Navo-lidmaatschap van beide landen en het adviseren van de liberalen in beide landen op het gebied van samenwerking met de europese unie. Dat is niet alleen mijn verdienste maar evenzeer van de VVD. Helaas kreeg ik niet de gelegenheid om dat uit te leggen in het debat.”

Tot zo ver Hans van Baalen.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


2 reacties op “Waar is uw bewijs?”

  1. Erwin Teusink zegt: 03-06-09 om 12:18

    Toch grappig dat wanneer het gaat over de uitbreiding naar het oosten van de EU , van de kant van de PVV Hongarije nooit genoemd wordt. of zou het iets te maken hebben met het feit dat de grote leider getrouwd is met een Hongaarse?

  2. Michael zegt: 07-06-09 om 15:27

    Mooi stukje dit. Ik denk dat Madlener in dit geval (deels?) gelijk heeft, want het ligt erg voor de hand dat een simpel nee op de vraag gegeven zou worden wanneer het werkelijk anders was geweest en dus geen uitleg waarom wel.

Geef een reactie