De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Miss Universe goes Den Haag

miss-universe_204Een Miss Universe moet niet alleen mooi zijn, wordt vaak gezegd. Na de badpakkenronde krijgt de miss de kans om bij de “final question” te laten zien dat ze niet alleen de “looks” heeft. Politiek is dan een goed onderwerp om indruk te maken op de jury. De genomineerden voor de Nederlandse inzending voor de Miss Universe-verkiezing zijn met die gedachte naar Den Haag gekomen.

Op de Nederlandse website van Miss Universe is te lezen: “Missen zijn niet alleen maar mooi, maar ze hebben ook graag hun woordje klaar en ze zijn goed algemeen ontwikkeld & ja, ze zijn echt intelligent!”

Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

De twaalf dames stonden de politici na het vragenuurtje op te wachten in de gang. Veel van de mannelijke politici die uit de Kamer liepen waren, zichtbaar verrast door het vrouwelijk schoon.

Boris van der Ham had genoeg vertrouwen om als eerste tussen de dames in te  gaan staan voor een fotomoment. De volgende volgde snel.  Mark Rutte poseerde met een grote glimlach voor de vele camera’s die alleen maar oog hadden voor de dames. “Genoeg Mark! Je staat daar al ruim twintig minuten!”, riep Femke Halsema. Kort daarna kon zij het ook niet laten en ging maar als een ware miss naast Rutte staan.

Overigens behoren twee vrouwen tot ‘s werelds mooiste politici. Volgens de Spaanse krant  ’20 minutos’  zijn Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren en staatssecretaris Nebahat Albayrak van de PvdA de knapste vrouwen in de Nederlandse politiek. Thieme staat internationaal op de zestiende plek en Albayrak moet het doen met de tweeënvijftigste positie.

Rachid Bouazzaoui

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


Geef een reactie