De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Afleidingsmanoeuvre

ISRAEL-VERHAGEN-BEZOEKGrappig bericht uit Ramallah deze week, van CDA-minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken, tijdens diens rondreis door het Midden-Oosten .

Verhagen zei daar tegen de meegereisde ANP-verslaggever dat hij niet naar Gaza hoeft om te weten hoe hard de bevolking na de oorlog begin dit jaar hulp nodig heeft.

Coalitiepartner PvdA dringt er al geruime tijd op aan dat Verhagen ook in Gaza zijn licht eens gaat opsteken en niet alleen in Israël.

Volgens Verhagen is dat een afleidingsmanoeuvre. “Ik heb de indruk dat PvdA-Kamerlid Martijn van Dam daar naartoe ging om de aandacht van bepaalde problemen binnen de PvdA af te leiden”, aldus Verhagen.

De prominente CDA’er zei dat op dezelfde dag dat zijn partijgenoot premier Balkenende de hele avond en de halve nacht in de Tweede kamer werd op de pijnbank werd gelegd, vanwege een vijf jaar oude brand in het Catshuis, waarbij een schilder het leven verloor.

Een gedachte die zomaar bij me opkwam: zou de uitspraak van Verhagen misschien bedoeld zijn geweest om de aandacht van bepaalde problemen binnen het CDA af te leiden?

Wilco Boom

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


9 reacties op “Afleidingsmanoeuvre”

 1. Ted zegt: 24-06-09 om 16:34

  net zo’n laffaard als Balkenende, maar bij de NOS vinden ze dat dus grappig.Hij heeft liters bloed aan zijn handen, net als Balkenende

 2. Helena zegt: 24-06-09 om 17:52

  Dat is niet eens zo’n domme gedachte…. :-)

 3. Bas Reijnen zegt: 24-06-09 om 18:54

  Verhagen heeft groot gelijk. het is voortdurend het zelfde met die linkse media en partijen.De PVDA probeert de aandacht te vestigen op het Israel palestijns conflict, terwijl Teheran onderloopt van het bloed vergoten door het regime Armendiniad,probeerd links weer de andere kant op te kijken. over afleidings manoeuvre gesproken. Wie Balkenende een laffaard noemd om dit standpunt moet zich diep schamen.Ik volg de situatie in Gaza kritisch,maar waar blijven die politici nu die in Amsterdam Hamas, Hamas liepen te schreeuwen.En meneer Harrie van Bommel van de SP maakte het wel heel erg bont.Hij was tegen een boycot van de OS vorig jaar, en een protest wegens weigering van China om kamerleden toe te laten vond mijnheer iet nodig. Pikant de Chinese overheid is spaans benauwd om beelden toe te laten van de Iraanse opstand. Dus kritische burgers en politieke partijen Wees Solidair met de slachtoffers In Iran, en laat nu ook je stem horen op de Dam. aL IS DIE WEL VERDRAAIT LAAT!!!!

 4. Dan zegt: 24-06-09 om 19:29

  Wat een grappenmaker die Verhagen.
  Misschien dat ie na deze kabinetsperiode beter terug kan keren in de Knesset.

 5. bas zegt: 25-06-09 om 09:34

  Hij is er niets te goed voor

 6. Tim zegt: 25-06-09 om 15:56

  Hypocriet die Verhagen. En dat moet uit onze naam spreken. Bezoek ook eens iets anders dan alleen je eigen vriendjes joh !

 7. Ferry zegt: 26-06-09 om 13:10

  Het is echt irritant als politici dus stomweg geen antwoord geven op de gestelde vraag en vervolgens een ander erbij betrekken. Het wordt tijd dat journalisten deze valkuil eens aan de kaak stellen. Je stelt dus een vraag en waarom? Nou bijvoorbeeld omdat je daarop een antwoord wilt. Dus als je je laat verneuken door een politicus als Verhagen c.s. dan ben je natuurlijk als journalist ook niet echt goed bezig. Dus hebben we nu antwoord op de gestelde vraag? Of hij in Gaza zijn licht wil opsteken? Nee dus.
  Wellicht dat een convenant met de tweede kamer uitkomst kan geven en wel als volgt: Vanaf heden gaan politici antwoord geven op door journalisten gestelde vragen.
  Daarnaast is er geen enkel verband tussen problemen binnen de PvdA en het bezoeken van de Gaza strook, dus geeft het antwoord alleen maar inzicht in het gestoorde denkpatroon van Verhagen zelf. En dat is dan onze minister van Buitenlandse Zaken. Mag ik ff een teiltje.

 8. Ferry zegt: 26-06-09 om 13:11

  Dus achteraf is het helemaal niet grappig. Eerder om te janken.

 9. The New Dutchman zegt: 30-06-09 om 11:15

  Lieve Maxime,

  Dit ook even omdat jij samen met Peter Jan tijdens jullie periode in Den Haag zaken in gang kan zetten en dingen kan veranderen. Tevens scoor je punten (internationaal) wanneer je Obama bezoekt de 14e juli.

  Morgen is het 1 juli en Keti Koti. Wellicht een goed moment om de afschaffing van het fenomeen Zwarte Piet aan het licht te stellen. Nederland is het enige land ter wereld waar witte mensen de blackface-traditie in volle hevigheid voortzetten. Tijdens het Sinterklaasfeest schminken ze hun gezicht zwart, kleden ze zich om tot een soort huisknecht en spelen ze de karikaturale rol van de dommige olijke “neger”. Vergeleken met de bijvoorbeeld de Britse aanpak van het Golliwog-racisme loopt Nederland een ontzettend eind achter in de bestrijding van koloniale beeldvorming. Het is immers moeilijk voorstelbaar dat een dochter van een voormalige Nederlandse minister-president zou worden ontslagen omdat ze op haar werk in een informele sfeer een zwarte persoon denigrerend een Zwarte Piet zou hebben genoemd. Ook is ondenkbaar dat koningin Beatrix publiekelijk haar excuses zou aanbieden omdat onder haar verantwoordelijkheid Zwarte Piet-poppen zouden worden verkocht. Nederlandse politici van welke partij dan ook hebben nooit publiekelijk stelling genomen tegen het koloniale karakter van het Sinterklaasfeest. In tegenstelling tot Groot-Brittannië hebben Nederlandse beleids- en opiniemakers de Zwarte Piet-figuur vrijwel altijd een warm hart toegedragen, als een gewaardeerd onderdeel van “de Nederlandse cultuur”. De media en het bedrijfsleven promoten die racistische karikatuur naar hartelust via de steeds weer terugkerende beeldvorming van de vrolijk rondspringende “neger” met de dikke lippen, het kroeshaar en de grote oorringen. Elk jaar rond 5 december reproduceren verreweg de meeste Nederlanders in volle glorie de aloude koloniale relatie tussen de witte baas en de zwarte knecht. Nederland zegt deel uit te maken van een moderne Westers wereld, laat ze dan in 2009 de kans pakken om een einde te maken aan deze bizare traditie. Nog een fijne Keti Koti gewenst morgen !!

Geef een reactie