De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Gevaarlijke tijd voor boekpublicatie

hangmat_flickrHet is zomerreces. Tot en met 31 augustus is het doodstil in gebouwen van de Tweede Kamer. Tenminste, in principe.

Redacteur Vincent Rietbergen ging deze week met een camera op onderzoek uit. Hij doorkruiste alle gangen en gangetjes en vond uiteindelijk nog twee Kamerleden: VVD’er Arend Jan Boekestijn die een boek aan het schrijven is en CDA’er Sabine Uitslag die voor haar vakantie nog wat laatste klussen afrondt.

En zo rustig blijft het tot september. Als het goed is tenminste. Want voor je het weet, is er een politieke rel geboren.

Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

Vorig jaar nog hadden we Wijnand Duyvendak, die middenin het reces besloot te onthullen dat hij in 1985 had ingebroken bij het ministerie van Economische Zaken. Dat was leuke publiciteit voor zijn boek, dacht hij.

En publiciteit kreeg hij… Het einde van het liedje was alleen wel, dat hij nog voor het einde van het reces  in een commissiezaaltje een persconferentie belegde om zijn vertrek als Kamerlid voor GroenLinks aan te kondigen.   

Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

”Dom, dom, dom”, constateerde hij achteraf zelf over zijn timing in het Algemeen Dagblad. “Wie weet wat er was gebeurd als ik het boek een maand later had gepresenteerd.”

Die tip kan Boekestijn, die vast van plan is zijn boek over ontwikkelingssamenwerking tijdens dit reces af te schrijven, in zijn zak steken.

Inge Hoogendoorn

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


2 reacties op “Gevaarlijke tijd voor boekpublicatie”

 1. bas zegt: 18-07-09 om 14:40

  Duijvendak denkt nu dat hij moest aftreden omdat hij de pech had dat er niets belangrijkers aan de gang was als ene Kamerlid met een crimineel verleden?

  Gelukkig was er niets ergers aan de hand

  Want een crimineel Kamerlid zit toch wel erg hoog in de top. Die kan zich niet achter Mexicaanse griep, of de misstanden in de ontwikkelingshulp, waar Boekestijn waarschijnlijk over schrijft, verschuilen.

  Blijkbaar heeft Duijvendak het nog steeds niet begrepen

 2. John van Dokkumburg zegt: 19-07-09 om 00:31

  Ik geloof niet dat dat boek van Arend Jan Boekestijn (als die er dan komt) alle hoeken van de haagse politiek beschrijven zal , en (mijn mening) dat er (g)een kern in de op waarheids vinding gerelateerde politiek meer leeft .. eigenbehoud en zekerstellen van de dag van morgen is het overlevings belang en dat belang gaat het beste dmv een welverkozen partij . maar niet ondanks gelijkgezinden ga ik stellen ; gek is die korte lontjes politiekepartij agenda en gek geworden .. alles baseren zij op de 20e eeuw : werkloosheid – inkomen – oorlog – omgang met de werkgelegenheid negativiteit .. Die vrienden tiek is ouderwets .. men denkt niet aan oplossingen maar verbinden in een tijdverzoekend uitstel overleggen. wanneer komt de politieke kleuter eens tot wijzere stappen ? Luister , de Politiek is geen bedrijf maar moet omdat er is een gebrek aan lichamelijke gezondheid besef er leeft- eb wacht een hele taak voor de politiek om in mee te werken en in te veranderen . Wil je alles liefst groen (en wie wil dat niet ) dan ook in politiek , dus geen link steunen ter vermeerdering van de grijze markt energie ! Groen veranderd ons leven naar universeel denken en bezitten – grijs is een lager vrienden maatschappij !

Geef een reactie