De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Lees met ons mee

prinsjesdag_anp-8248481Zo, het is dinsdag 15 september 15.15 uur geweest, en de kabinetsplannen voor het komende jaar zijn officieel bekend. De redactie is voorlopig wel even zoet met dit dikke pak papier. Tot nu toe weten we net zo veel als u. Dus waarom leest u eigenlijk niet met ons mee?

http://www.rijksbegroting.nl/

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


51 reacties op “Lees met ons mee”

 1. croissant zegt: 15-09-09 om 15:52

  Er wordt gepraat over snel handelen en tegelijkertijd op wachten tot na de verkiezingen. Dan weet men de mening van de burger. Als de mening van de burger belangrijk wordt gevonden door alle partijen in het parlement, waarom dan niet vóór eind 2009 nieuwe verkiezingen uitschrijven? Kennelijk weten ze in Den Haag geen raad met de huidige problemen.

 2. Rose zegt: 15-09-09 om 16:57

  Zojuist een discussie via NOS gevolgd. Onder andere een voorstel opgevangen van een premie voor de banken, die zonder twijfel de veroorzaker zijn van de hele toestand waar nederland en zoveel andere landen zich op dit moment in bevinden. Ik, en ik neem aan, vele andere nederlandse burgers die ook hard werken voor hun geld en zuinig omgaan met hetgeen ze verdienen, ben van mening dat dit had moeten worden opgenomen als basismaatregel. Een maatregel die naar mijn mening niet meer dan logisch is. Hoe komen ze er daar in Den Haag in hemelsnaam op om te gaan korten op zorg, onderwijs en ouderen?! Zijn de mensen die noodzakelijk zijn van deze drie kostenposten ooit bij kracht geweest deze crisis te veroorzaken? Bij lange na niet! De groepen die nu veel invloed hebben op de economische situatie zijn de mensen bij wie de koopkracht nu sterk is afgenomen, de mensen die ‘boven-modaal’ verdienen. De onderklasse heeft sowieso al weinig te besteden en een uitgave van 100 euro meer of minder in de maand weegt niet op tegen de enorme bedragen die andere klasses te besteden hebben.

  Den Haag, zoek een oplossing bij de oorzaak en houdt diegenen die obvious verantwoordelijk zijn, verantwoordelijk voor hun daden. Zodra u hier aan begint weet ik zeker dat ook mensen die het sowieso al niet ruim hebben bereid zijn hun schouders eronder te zetten. Maar ga er toch alstublieft niet van uit dat wij maar meteen de klappen willen opvangen die daar in dat bankenwereldje veroorzaakt worden!

 3. Jan zegt: 15-09-09 om 17:02

  Hallo,

  Ik maak mij weer razend boos hoe ons kabinet het weer verziekt om ons de rekening te laten betalen.
  Wie heeft dit veroorzaakt? moet ook betalen dus de groot beleggers/banken /pensioenfonds enz,enz.
  Hier heb ik niets maar dan ook niets over gehoord in de troonreden.
  Ik denk dat deze jongens in de loop der jaren dit mooi terug kunnen betalen hoe dan ook.

 4. Geert Wilders heeft gelijk om m.b.t. de WAO nieuwe verkiezingen te eisen, het is kiezersbedrog van de bovenste plank zoals Agnes Kant constateert, Arie Slob en Pieter van Geel huilen als ware particrate wolven in schaapskleren. eist en roept terecht dat een goed NL pas begint wanneer de PvdA oprot. De PvdA staat voor verkeerde voorkeuren en valse voorwendselen, daar durft Mariëtte Hamer te roepen dat de mensen “voor hun kinderen moeten kunnen blijven zorgen”, hier wordt met name ‘alleenstaande moeders’ bedoeld, een vuile term om fouten goed te praten maar vooral om ‘gescheiden vaders’ uit te sluiten met pedologica onder het mom van kindbelang, papa moet hoe dan ook betalen en moeders zijn de vermoorde onschuld die moord en brand roepen om staatsbescherming en overal in te worden voorzien. Vaders mogen niet voor hun kinderen zorgen, het wordt zo gedraaid dat zorg&liefde vanzelf onder zwaarbevochten vrouwenrechten horen, BAH niets menselijks is ons meer gegeven, arme gescheiden-geaborteerde-geadopteerde-opgehokte-gescreende kinderen emestal hun vader en zijn familie. 10% recessie, wat zal het hee, pas liever op de demografische winter die eraan komt vanwege alle eenzijdige anti-man empowerment in vertrut&verhufterd bedrieglijke NL waar onze vrijheden onder hun fantaatische mom van fatsoen progressie en democratie met pedante despotisme en VOC-NSB-mentaliteit worden gekaapt alsof het niets is!

 5. excuus, waar ik WAO typte moet bedoel ik natuurlijk AOW

 6. jessica zegt: 15-09-09 om 17:33

  ik vind het onzin dat er weer word bezuinigd op onderwijs eerst lopen ze te zuren ze moeten meer school uren maken nu gaan ze op dat bezuinigen,ik zat ook op teletex te lezen dat ze ook op de eerste hulp wil gaan bezuinige dat vind echt helemaal belachelijk het zal je maar gebeuren je komt bij de eerste hulp met hart klachten word er gezegt van:sorry mevr we hebben niemand om u te helpen zit je daar, ik zit al heel lang me eigen te iriteren aan de klote kabinet wat doen ze nou om de crisis te verhelpen helemaal niks en wij maar kapot werken en af te vragen of we onze baan houden,ik vraag me af of de kabinet ook inlevert

 7. Rob Vriens zegt: 15-09-09 om 18:11

  Ik vrees dat het kabinet niet veel anders kan dan de maatregelen die te nemen zijn ook gewoon te nemen. Ik vraag me wel af of we niet bepaalde oude gebruiken moeten herstellen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de WW premie. Die is relatief kort geleden bij wijze van kadootje afgeschaft. Als die premie weer wordt geheven dan merken mensen daar relatief weinig van en worden toch astronomische bedragen binnen gehaald. Persoonlijk vind ik ook de maatregel rondom hypotheek rente (sorry, mogelijk voorstel) een beetje belachelijk. Vanaf een miljoen. Dat zijn dus de mensen die minstens een kwart miljoen per jaar verdienen. Of je nou van 250.000 per jaar rond moet komen of van 200.000 is een enorme hoop geld maar of ze er ook werkelijk iets van merken. Leg die lat nou gewoon eens op 500.000 dan zet het echt zoden aan de dijk.

 8. Klaas zegt: 15-09-09 om 19:57

  PARTIJ VAN DE ARBEID (PVDA)

  De partij die voor arbeiders (bevolking) moet opkomen dat wanneer instanties, bedrijven, ministeries er een potje ervan maken en zoveel geld in eigen boezen steekt. Nu wordt er meer gekibbeld in de regering met andere partijen wie wat en hoe, waar absoluut geen zinnig woord uitkomt voor een oplossing. Soms is water bij de wijn van verschillende regeringspartijen een behoorlijke oplossing om iets aan te pakken te samen.En dit laatste heeft totaal niets te maken met dat of een partij nu links, midden, demonstratie is of rechts, maar regeer eens als volwassen mensen als een regering.

  1: waarom moeten werknemers, minima zoals minder bedeelde, boeten voor de crisis die door zeer grote bedrijven en zoals door banken zijn ontstaan?

  2: Waarom wordt het geld die door zeer grote bedrijven die met bonussen niet aangepakt om de crisis te reduceren?

  Mijn oplossing
  haal al dat geld terug, laten zij dat maar inleveren, en niet met de bewoording van foei mag niet meer, en dan opvolgt daarna pas aangeven dat er maar een bepaalde hoogte aan bonussen in eigen buidel gestoken mag worden.

  3: Wat heeft het wel niet gekost om zoals de troonrede(Prinsjesdag) wederom plaats te laten vinden, dat geld had beter gebruikt kunnen worden om de crisis (staatsschuld) een stuk te minderen.

  Mijn oplossing
  De troonrede (Prinsjesdag) geheel afschaffen, gezien dat het absoluut geen toegevoegde waarde heeft dat wat “wij” Nederlanders de (bevolking) al weten.

  4: Ook al is het een traditie van het land, en alsnog uit alle respect vandaan wil ik aangeven dat Koninginnedag afgeschaft moet worden.

  Mijn oplossing
  Ook dit laatste zal een hele hoop in het laadje houden die daarmee gemoeid zijn om de staats schuld op een snelle manier te reduceren.

  Vraag 5: Het regeringstoestel, is naar mijn mening zoals ook uit de bewoording van “regeringstoestel” bedoeld voor de regering om tot zover mij bekend is om met andere regeringsleiders in andere landen zaken te regelen. Waarom wordt het alsnog toegestaan dat het “koningshuis” hiervan gebruik van mogen maken.

  Mijn oplossing
  Schaf dit af voor het koningshuis en aanverwanten om hiervan gebruik van te mogen maken. Ook hiermee zal een hoop geld worden bespaard zodat de staatsschuld die “wij” hebben om de staats schuld te minderen.

  6: de partij PVV kost ook ongelooflijk veel geld. Deze partij heeft absoluut totaal op geen enkele gebied een toegevoegde waarde in de regering dan alleen maar uitspraken die naar mijn mening gevaar zou kunnen opleveren naar de burgers (bevolking) in Nederland. Daarbij dat zo ook hier naar mijn mening deze partij de PVV alleen maar erbij zit en van tijd tot tijd eens iets uitkraamt om alles weer op stelt te zetten.

  Mijn oplossing
  Zet deze partij de PVV geheel uit de regering, ondanks dat zij met een bepaalde meerderheid in de regering mogen zitten. Ik zeg daarbij, als ik werk bij een baas, ga ik ook niet zitten, maar produceren, en dat laatste is dus niet het geval bij de PVV. Zet ze eruit zonder wachtgeld wat wij als burgers ook niet krijgen als wij ontslagen worden.

 9. arie zegt: 15-09-09 om 19:58

  Ik las vandaag in de Volkskrant dat Wouter Bos voor 22 miljard de risico’s van ING’s Amerikaanse rommelkredieten heeft overgenomen. Terwijl de ING een balanstotaal heeft van ruim 1300 miljard. Het lijkt mij dat de heer W. Bos uitleg aan de burger in Nederland verschuldigd is omdat die burger die last van 22 miljard op zijn/haar schouders krijgt. Bijvoorbeeld in de vorm van werkloosheid, later met pensioen, verslechtering van de gezondheidszorg, enzovoorts. Politicus van het jaar…

 10. Adrie Kooijman zegt: 15-09-09 om 20:33

  Het gaat zoals we verwachtten: we noemen het anders, maar overal gaat de kaasschaaf overheen. Het onderwijs moet inleveren – pas uitstekend in onze kenniseconomie, AOW met 67 – terwijl er al bijna niemand meer werkt op die leeftijd, de banken mogen gewoon hun woekerpolissen blijven exploiteren, en de bonusgezellen blijven daarop doorwoekeren. En niemand (in Den Haag) begrijpt waarom de populistische protestpartij van Wilders zo succesvol is.
  Ik ga de man in zoverre gelijk geven dat snelle verkiezingen misschien wel de beste oplossing zijn. Al helpen god ons over de brug als die freak in de regering zou komen. Sterkte Nederland!

 11. Ilias zegt: 15-09-09 om 21:31

  Ik begrijp niet dat het kabinet voor zo een passieve oplossing kiest. een Directe aanpak zal naar mijn zeggen het beste zijn. Dit is weer eens een van die momenten dat ik zou willen dat de oppositie het voor het zeggen het die komen tenminste wel met duidelijke en effectieve plannen. Een kabinet met de Sp, D66 en groenlinks zou voor de effectieve oplossing kiezen. ik denk dat het kabinet veel stemmen zal kwijtraken door deze domme ‘oplossing’

 12. J.P. (niet Balkenende) zegt: 15-09-09 om 22:05

  Voor mijn hypotheek moest de hypotheekverstrekker onkosten maken. Ik heb m’n hypotheekverstrekker gevraagd wat van hun personeel te ontslaan, zodat ze deze onkosten recht trekken. De rest van hun personeel doet een donatie zodat de balans weer in evenwicht komt.

  Een sprookje denkt u? Niet in Den Haag.

  De miljarden van de belastingbetaler zijn in de banken gestopt. Nu moet dezelfde belastingbetaler nogmaals dit bedrag ophoesten om de balans weer in evenwicht te krijgen.
  Laat de banken 80% van hun winst (en winst maken ze zeker) inleveren! Net zolang totdat hun schuld afbetaald is.
  Krijgen onze Nederlands kindertjes tenminste normaal onderwijs en kunnen we onze ouderen dankbaarheid tonen door ze goed te verzorgen.

 13. Jannenman zegt: 15-09-09 om 23:18

  Reken eens uit wat die multikul kost en gekost heeft tot nu toe. Zie je meteen een flink stuk van je crisis.

  Dan nog even kijken naar de sectoren die gegroeid zijn en die gekrompen zijn, zie je het volgende deel van je crisis.

  Dan nog even kijken naar de basis van het economische systeem, zie je het volgende deel van je crisis.

  Dan nog even kijken naar europa en jawel, nog een.

  Stuk voor stuk veroorzakers van crisis. De overheid probeert geen crisis te voorkomen, maar juist 1 te creeren.

 14. Klaas zegt: 15-09-09 om 23:40

  @ J.P.

  Inderdaad helemaal gelijk, laat de regering die staat steun hebben gegeven aan bedrijven in deze “crisis” van de winst die zij weer opnieuw zullen maken, gewoon eens even terug betalen.

  Zolang ik mij kan heugen, wordt er jaren lang zelfs voor mijn tijd ontwikkeling geld gestort naar een bodemloze put. Die miljarden die in al die jaren, zo ook nu nog wordt overgemaakt kan ook wel eens een paar jaar opgeschort worden.

  Ik begrijp wel dat het vast gelegd is in Brussel, om landen te helpen met gelden. Gezien dat wij alsnog vanuit de regering in Brussel zitten, lijkt het eens een goed idee om daar maar eens een halt op te zetten om deze ontwikkeling gelden te stoppen voor een aantal jaren.

  Nederland is nu ook in ontwikkeling lijkt mij.

  AOW: sorry schande hoor dat die mensen moeten doorwerken tot hun 67ste. Het begint er nu echt op te lijken dat je inderdaad geboren wordt en door moet werken tot de dood erop volgt. Dat wanneer er ouderen zijn die absoluut door willen werken is hun keuze, maar het is wel een ongelooflijk gemene keuze voorstel om aan te geven naar die mensen als je door blijft werken tot je 67ste dan krijg je de volle pond. Dat wanneer je dit niet doet, krijg je minder.

  Nou je kunt wel op je vingers na tellen dat die oudere mensen door gaan werken, anders moeten ze op den duur zich ook aan gaan melden bij de voedselbank. Maar ja wat hebben zij dan nog te klagen, ze kunnen dan in ieder geval dag in en uit rijst of de keuze spaghetti eten als maaltijd.

  Trouwens ik kan nog even diverse interviews herinneren, en dat ging over gemeentelijke miljoenen budget dat wat sommige gemeentes over blijken te hebben. Hummm haal dat geld dan ook eens terug bij die gemeentes of provincies.

  Zo heb al aardig wat voorstellen om ergens het geld vandaan te halen. Maar ik ben eens benieuwd dat wat verder van de Nederlandse bevolking aan ideeën hebben om ergens geld van terug te halen om de crisis tekort die niet door ons werknemers is ontstaan terug te halen, gezien dat de regering het niet meer weet.

 15. niek zegt: 16-09-09 om 01:07

  Zoals wordt gesproken over ambtenaren stoort mij mateloos.
  Er moeten 13000 ambtenaren weg!! Alsof het om poppetjes gaat. En dan maar vertellen hoe erg het is dat mensen hun baan verliezen. Jullie gebruiken de crisis om mensen te ontslaan. Hoe geloofwaardig zijn jullie nog.Juist nu moet de overheid niemand ontslaan daar mensen op dit moment geen andere baan zullen vinden.

 16. ZOnder te lezen welke propanda ons nu weer voorgeschoteld word, kan ik zeggen dat het hoe dan ook niet goed af loopt voor het meer en deel van de bevolking. Verdiep uzelf maar eens wat meer in “the Bilderberg Group”. Dit zijn de mensen die Nederland werkelijk in touwtjes hebben.

  Het heeft geen zin mee te doen met deze spelletjes. het is tijd de waarheid onder ogen te zien mensen en daarna te handelen.

  De waarheid is nu nog te vinden op het internet. Zoek voor jezelf. Niet alleen de bekende nieuwszenders. Waarom dat zal u snel genoeg duidelijk worden als u zich meer verdiept in “the Bilderberg Group” en hun sluwe plannen die al jaren geleden gemaakt.

  Prinsjesdag wat een onnodige parade. Wat heeft dit de belastingbetaler weer gekost. Een speech die nog negatief is ook. :) En omdat dae koningin het zegt, is het speciaal? de vrouw die SHELL heeft. Dus belangrijk voor haar dat wij olie en benzine blijven kopen. Pls enlight yourself.

 17. Daan Remmers zegt: 16-09-09 om 10:15

  Meer en meer mensen worden overtuigd dat we niet worden geregeerd door wat wij beschouwen als onze regering. Nu huilen VVD en D66 mee met de overige oppositie maar als zij in het kabinet zitten, had de zaak er net zo uitgezien.

  We worden nl. niet geregeerd door politici maar door geldwisselaars. De FED (een particuliere club i.t.t. wat velen denken) die het monopolie heeft op het verstrekken van geld aan de VS en het drukken van dollars. Die het voor elkaar heeft gekregen dat olie in dollars wordt verhandeld. Daarom heen draait de gehele financiële wereld, die als het nodig vindt dat er crisis komt, een crisis veroorzaakt. Waarna er een hoop geld en bezittingen van particulieren wordt afgeroomd naar de banken. Deze kunnen vervolgens voor een habbekrats enorme aandelen in de werkelijke economie terugkopen. Daarna wordt e.e.a. weer wat waard en betalen we ons weer scheel aan diezelfde banken om ons deel weer in bezit te krijgen.
  Helaas is de tijd van revoluties voorbij. In deze tijd van massacommunicatie worden we overvoerd met door het establishment goedgekeurde ‘waarheden’ waarbij kritisch geluid niet gehoord wordt. Meest treurige gevolg is dat door sommigen de problemen dan bij een zondebok wordt gelegd. Ooit waren het de joden, nu zijn het de moslims die als bliksemafleider moet gaan gelden.
  Het wordt tijd voor echte democratie: draag de bevoegdheid om geld te creëren over aan door overheid gecontroleerde instellingen i.p.v. particuliere ondernemingen, laat de bevolking haar eigen staatshoofd kiezen, draai fusies van bedrijven, scholen, ziekenhuizen enz. terug totdat er weer sprake is van een menselijke maat en organisaties die van een omvang zijn die niet alleen bestuurbaar zijn maar ook controleerbaar zijn door alle belanghebbenden (en niet alleen de kapitaalverschaffers).

 18. wout zegt: 16-09-09 om 10:49

  misschien zou ons parlement eens een keer naar de reclamespot kunnen kijken waarin een acteur duidelijk maakt dat het steeds associaler is om met je telefoon bezig is in plaats van het kamerdebat

 19. Adri zegt: 16-09-09 om 10:53

  @ Niek

  Een ontslagen ambtenaar krijgt zes (!) jaar wachtgeld meneer.

  U mag daar medelijden mee hebben, ik niet.

 20. Arthur Hofman zegt: 16-09-09 om 12:25

  De nationalisatie van centrale banken en het vergroten van de overheidsinvloed op het bedrijfsleven zorgt alleen maar voor ellende zoals we dat in de Sovjet-Unie hebben gezien. Het liberalisme en het marktmechanisme zijn nog altijd de best functionerende systemen. Alleen de controle op financiële markten moet beter. Verder is het populistisch om voor het afschaffen van de monarchie te pleiten. Een president kost ook geld en een president van een klein land heeft minder uitstraling in het buitenland dan een gekroond staatshoofd. Kijk maar hoe de Prins en de Prinses van Oranje vorige week ontvangen zijn in New York!

 21. AHHH kan me zo woest maken om alles wat er nu weer gebeurd! WAT nou crisis? helemaal niets crisis! DIT IS BANKENPROBLEMATIEK, niets meer en niets minder. De banken en mensen die O ZO GRAAG risico’s willen lopen hebben hun hele eigen situatie verpest en zijn daarbij hun verantwoordelijkheid tegenover de gewone, zuinige en voorzichtige burger vergeten! De burger die iedere dag braaf naar zn werk gaat en belasting blijft ophoesten! WAAR GAAT DIT OVER? de banken, MILJARDENBEDRIJVEN! keren nu alweer bonussen uit! Dat is toch BELACHELIJK?! laat ze al die stomme ROTBONUSSEN aan de staat terug betalen! wat nou bonus nu? doen ze uberhaupt nog iets goed? en wat ik hier eerder al las, banken zijn winstbedrijven, laat ze 80% van hun winst terugbetalen, ten slotte is het DANKZIJ DE BELASTINGBETALER(!) dat zij nu nog zonder schaamte die rotbonussen in ontvangst kunnen nemen! En laat ze toch ook eens opschieten met kredieten verstrekken zeg, wij hebben ons hele leven gewerkt om hun op te vangen wanneer het nodig is, en dan nu ons in de steek laten zeker? Het gaat weer lekker mis in NL. En ik wil zeker wel helpen met de staatsschuld aflossen voor de opvolgende generaties, maar ik ga geen cent afdragen voordat die stomme luie onverantwoordelijke en asociale bonusontvangende miljardenbedrijven hun deel aanpakken en accepteren dat het nu tijdelijk even geen luxe geldhaven meer is!!!

  En wat ze daar in den haag doen, PRIMA allemaal, heel goed dat alles nu ook echt eens openligt, veel vertrouwen heb ik nog niet, maar het feit dat dit gezegd is is alweer een vooruitgang. Maar laat ze ook eens luisteren! geef ze de geprinte versies van deze weblogs en laat ze eens zien hoe kwaad de burger is! want zij werken tenslotte ten behoeve van ONS! en dat doen ze op dit moment niet al te best en dat mogen ze best weten! nog sterker, ik weet zeker dat ze het zouden WILLEN weten, want er zitten een hoop goede mensen tussen die gewoon niet doorhebben wat de gewone burger denkt en voelt, wat de angsten en gedachten van braaf en werkend, of zorgbehoevend nederland is! NL is een prachtig land met geweldige regelingen voor mensen die niet alle dagelijkse dingen kunnen, voor mensen die altijd gewerkt hebben amar ineens op straat komen te staan en voor ouderen die hun hele leven gewerkt en gezorgd hebben en daarvoor nu beloond worden met een rustige oude dag. En dit alles wordt in stand gehouden met de veiligheid en het onderwijs in Nederland.

  DAN IS HET TOCH APART DAT ZE DAAR ALS EERST AAN WILLEN GAAN FRIEMELEN!
  blijf daar gewoon van af, DAT is nederland en DAT is onze trots! WIJ HEBBEN NIETS MISDAAN! ONGELOOFLIJK dit..

 22. Adri zegt: 16-09-09 om 14:14

  @ Arthur

  Kolder, van begin tot eind. Droom maar lekker verder.

 23. Jannenman zegt: 16-09-09 om 16:17

  @Arthur:

  Communisme in de USSR is niet kapot omdat het niet zou werken, maar door decennialange (niet democratisch goedgekeurde) propaganda van het westen.

 24. Quint zegt: 16-09-09 om 16:59

  Wederom blablabla fractievorzitters aan het woord gezien. Praten over alles en iedereen, maar nooit over zichzelf.

  Men vergeet even voor het gemak dat het mede te danken is aan het kabinet dat Nederland in de crisis zit. Moeten er een nieuwe verkiezingen komen?…nee hoor. Geef die slimmerikken dezelfde behandeling als de gewone burger.

  Een beter Nederland begint bij diegene die het voorbeeld moeten geven.

  Maar helaas ben ik een gewone burger, dus zal mijn mening wederom niet serieus genomen worden, dus blijf het maar bij een tekst.

 25. Meindert M zegt: 16-09-09 om 17:49

  “Uit de begroting van het koninklijk huis, die dinsdag op Prinsjesdag werd gepresenteerd, blijkt dat de toelage van koningin Beatrix volgend jaar stijgt van 813 naar 843 duizend euro. Kroonprins Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima krijgen allebei zevenduizend euro meer. Zij ontvangen volgend jaar ieder 248 duizend euro”. Zij wel…Laat dit maar eens stopzetten.

 26. Marius zegt: 16-09-09 om 18:38

  Wouter Bos, een groot econoom, het geld moet rollen!!!
  Geen radicale bezuinigingen op korte termijn!
  Proficiat Bos!
  Banken natuurlijk onder curatele!

 27. Jeroen zegt: 16-09-09 om 20:28

  Beste mensen nou volg ik de politiek niet alledags maar ik vind het volgende :

  Ten 1ste zon 3 a 4 jaar geleden werd bekend dat er gefraudeerd was met overheidsgelden in de bouw er zouden kartelvormingen plaats gevonden hebben tussen de verschillende bouw bedrijfen
  Mr Bos is met zn schaduwboekhouding naar buiten getreden er vervolgens een politiekdebat gevoerd .
  de betrokken ministers Jorritsma/maijweggen zijn verantwoordelijk gesteld .

  Nu wordt naar aanleiding van de bouwfraude boetes uitgedeeld aan de betrokken bedrijfen en instellingen
  en wat blijkt de boetes worden of Gehalveerd en zelfs niet uit gedeeld
  Nu 4 jaar verder nederland in de crisis
  conclusie
  Laat de betrokken bouwbedrijven hun boetes betalen en je bent van de crisis af .

 28. Klaas zegt: 16-09-09 om 22:56

  Even een vraag aan de mensen hier, gezien dat ik spijtig genoeg hier te weinig vanaf weet.

  Ik kwam ineens op een idee betreffende het volgende stuk hieronder

  12% van de Nederlandse pensioendeelnemers valt onder een pensioenfonds met een zogeheten reservetekort, waarbij de buffers tot een oncomfortabel punt zijn gedaald maar de pensioenen nog niet in gevaar komen.

  Wat ik al eerder schreef, ik weet er niet erg veel vanaf maar kwam ineens dus op een idee. En dat idee is het volgende

  Stel dat als wij Nederlanders nu aandelen zouden kopen van de pensioenenfonds, ik meen dat per aandeel iets tegen de 5 euro aan ligt. Dat wanneer de Nederlanders dus aandelen zouden kopen, zal hiermee een groot probleem voor die oudere mensen die eigenlijk wellicht met pensioenen willen gaan, hiermee daadwerkelijk op hun 65 jaar met pensioen kunnen gaan?

  Dus kan iemand een antwoord hierop terug geven en wellicht kan dit een opllossing zijn in ieder geval voor die mensen

 29. Rob Heusdens zegt: 17-09-09 om 01:24

  Het Nederlandse politieke bestel is – na jarenlange privatisering van overheidstaken en dus afstoten van bevoegdheden en controle door de democratie – volledig uitgehold en nog slechts een schaamlap voor ongeneerde zelfverrijking. Uiteraard doet dit kabinet niets structureels aan de veroorzaakte crisis, laat staan dat ze de oorzaken aanpakt, behalve dat men voorstelt om de AOW leeftijd met 2 jaar te verhogen. Het komt er DUS op neer dat de gewone loon- en uitkeringstrekkers de rekening gaan betalen voor dit wanbeleid.
  Pikken we dit?
  LAAT DE VEROORZAKERS DE CRISIS BETALEN!

 30. Brian zegt: 17-09-09 om 09:48

  Marius zegt: 16-09-09 om 18:38
  “Wouter Bos, een groot econoom, het geld moet rollen!!!”

  Het probleem met de socialisten is dat ze het geld altijd de verkeerde kant op laten rollen.

 31. roy zegt: 17-09-09 om 10:15

  heeel simpel ,

  we gaan van een overschot naar een tekort , wouter bos had dus in het eerste kwartaal al kunnen zien dat er dus 10 miljard schuld is !!!!
  waarom dan niet meteen voorzorgmaatregelen treffen , maar nee lekker 3/4 jaar nog 30 miljard er achteraan knallen en nu nog een heel jaar aankloten MET ONS GELD !!!! vroeger betaalde je geld om achter de kasteelmuur VEILIG te kunnen wonen , nou is belastinggeld gewoon monopoly geld geworden en word het letterlijk verbrast aan onzin. grenzen dicht , polen naar huis (hoop banen in produktie circuit worden bezet door goedkopere krachten uit polen) en banken keihard ons geld terug laten betalen. en HERKIEZEN , tijdegebonden plannen zodat ze niet nutteloos gaan koffieleuten .. euhm ik bedoel bebatteren :) en die losers durven niet eens toe te geven dat de “vluchtelingen” een probleem zijn geworden , ze waren bedoelt on subsidie te vangen en nu kosten ze bakken met geld aan intergratie , uitkeringen , overlast , huisvesting enz….. PRUTSERS zijn het !!! het word tijd voor normale mensen in de regering die weten hoe het is om in een fabriek te werken en rond te komen van 1200 euro p/m

  nederland = nederlaag you lose … insert coin for new game ! herkiezingen!!!

 32. Brian zegt: 17-09-09 om 10:28

  Klaas zegt: 15-09-09 om 23:40
  “AOW: sorry schande hoor dat die mensen moeten doorwerken tot hun 67ste. Het begint er nu echt op te lijken dat je inderdaad geboren wordt en door moet werken tot de dood erop volgt.”

  @Klaas
  Dat krijg je als je 13,6% van de toekomstige beroepsbevolking uitmoordt voor de geboorte.

 33. Arthur Hofman zegt: 17-09-09 om 11:53

  Verhoging van de AOW-leeftijd is absoluut noodzakelijk. Niet alleen vanwege de crisis maar vooral vanwege de vergrijzing. Verder heeft het geen zin om banken voor de crisis te laten betalen omdat deze kredieten moeten verstrekken zodat bedrijven weer kunnen investeren.

 34. quint zegt: 17-09-09 om 12:30

  veel ontslagen ontstaan, doordat directie heel veel verdienen, waardoor er geen geld meer overblijft om het personeel te kunnen betalen. al die onzinnige vergaderingen van de politieke partijen kosten ook bakken met geld.

  hebben die mensen geen telefoon of email adressen?

  je kan hier en daar gaan bezuinigen, maar zolang de belastingen blijven stijgen, blijven mensen het moeilijk hebben. als iedereen zijn bijdrage moet leveren, dan betekend het ook iedereen en niet alleen de hardwerkende man.

  en nog iets:

  de verantwoordelijke voor 17 miljoen mensen verdient minder dan de verantwoordelijke voor 1000 mensen en ik maar denken dat mensen in de kamer slimme mensen zijn en gestudeerd hadden.

  die hele politieke beschouwing blijft hangen bij bla bla bla politiek, maar ja daar hebben we al jaren last, dus we gaan nog 2 jaar mee door. benieuwd wat de opvolger gaat doen. 1 ding weet ik wel; komt hij/zij uit de gevestigde orde, dan wordt nederland over 5 jaar een 3e wereld land.

  spannend……

 35. rode ridder zegt: 17-09-09 om 12:59

  oplossingen worden niet gevonden op je mobieltje!!! de oppositie heeft misschien niet overal een oplossing voor, maar denkt wel serieus na en zal bij volgende verkiezingen mijn steun genieten.
  ik zal niet ingaan op oplossingen en/of problmen, daarvoor ga ik liever face-to-face in debat, maar …
  menig minister volgt met desinteresse de beschouwingen en beschouwen het volgens mij als een “moetje”.
  JP sta op en leid je kudde naar oplossingen!!!

 36. rode ridder zegt: 17-09-09 om 13:21

  -werken tot 67 ? geen probleem. langer als het moet. heel simpel. de “zware”beroepen zijn veelal hardwerkende nederlanders welke vroeg op de arbeidsmarkt zijn gekomen. (ik denk hierbij ZONDER minachting aan handarbeiders. Wie bestraat de grond, bouwt een huis of bedrijfspand en ruimt het vuile werk op waar anderen hun neus voor ophalen) op je 16e beginnen en 56e ophouden 40 jaar.
  voor hogere inkomens, veelal veel later op de arbeidsmarkt gekomen, gaat de klok dus later tikken. dat betekent dus dat er situaties kunnen zijn waarbij mensen tot voorbij hun 70e moeten werken.
  natuurlijk is er een verschil in percentage, maar veelal ook een verschil in inkomen. Wellicht compenseert dit een hoop?
  -hypotheek-rente aftrek? afschaffen natuurlijk wel gelijdelijk. koop je een huis, dan moet je ervoor betalen.
  -km-heffing..prima. per direkt … de vervuiler betaalt.
  -ontslagrecht versoepeling …uitstekend … mensen moeten gepushed worden het maximale uit hun beroep te halen. niet voldoen, betekent ontslag.
  -herziening van het belastingstelsel is noodzakelijk. 60% op hoge inkomens is “kansloos”. dat is 52% al. waarom moet je als je succesvol bent meer de staat laten genieten dan gezelf. (iedereen evenveel belasting en alle privileges(aftrekposten) schrappen.
  -balkenende-norm prima. niemand is meer dan 200.000 waard. nergens! als je dan geen mensen meer kunt vinden die het willen doen (waardeloos excuus)…ik doe het wel voor 150.000
  -zalm…mooi inkomen. nul risico en veel verdienen. gaat het goed, dan mag je nog een bonus verwachten en mislukt het dan hebben wij je inkomen betaald
  -criminaliteit aanpakken. wilders heeft het dan wel erg hoog in de bol, maar iedereen op straat ziet de misstanden van de TWEEDE generatie islamieten. ik generaliseer niet graag, maar heeft iemand als eens gehoord van een “hang-chinees” of een “probleem-belg” …nee de meeste weten zich prima te integreren, maar zo niet “moven”. nederland er is echt een verschil in politiek en economisch vluchteling. daar mag je dus ook ander eisen aan stellen
  zo kunnen wij nog even doorgaan. ik denk dat balkenende IV er niet uit gaat komen en dat nieuwe verkiezingen onvermeidelijk zijn. als het volk het eens is met de visie van het kabinet, dan zullen zij herkozen worden…ik acht die kans echter klein

 37. Adri zegt: 17-09-09 om 16:14

  @ rob heusden

  ‘nog slechts een schaamlap’

  dank je rob, voor deze geniale omschrijving ;]

 38. quint zegt: 17-09-09 om 17:50

  hey ridder,

  volgens mij heb ik nergens gezet dat oplossingen via mobieltjes te vinden zijn.

  het vreemde vind ik het volgende;
  ze zeggen allemaal dat ze naar de burgers hebben geluisterd, maar dan hebben ze dit niet goed gehoord:

  de burger wil niet langer werken
  de burger wil veiligheid
  de burger wil een goede en betaalbare zorg
  de burger wil geen oorlog voeren i.o.v de VS
  de burger wil goed onderwijs voor hun kinderen
  de burger wil een sterke en strenge rechtsysteem

  de nederlandse bevolking wil eerst zijn eigen problemen oplossen alvorens andermands problemen opzich te nemen.

  van alle bezuinigingen van het kabinet heeft geen een minister/staatsecretaris/kamerlid geen last van, want ze horen niet bij de onderklasse.

  geen een politicus is bereid om een deel van zijn/haar inkomen af te staan aan iemand die het hard nodig heeft, maar ze verwijten elkaar wel daarvan.

  maar de politiek heeft naar de burgers geluisterd.

  amahoela…..

 39. Klaas zegt: 17-09-09 om 22:59

  Maar waar gaat het hier eigenlijk om, de werled is in problemen iedereen heeft te maken met een ongelooflijk groot probleem. Dit probleem moeten wij met zijn alleen oplossen met het aandragen met oplossingen ideeen en zoveel meer. Het is dan ook zeer spijtig zoals ik dit de laatste tijd aanhoor, dat er eerst herhalingen uit worden gesproken in het cabinet en dan modder naar elkaar gooien wat iemand wel of niet heeft uitgevoerd. Waar praten wij hier over oude koeien uit de sloot halen en ach dan maar weer eens het probleem over iemand zijn kledingdracht praten en iemand zijn geloof of herkomst.

  De regering is niet volwassen.
  De regering praat over oude koeien uit de sloot halen.
  De regering praat net zoals het rondje om de kerk heen.
  De regering gooit zomaar in de belangrijkste kwestie om de staatsschulden de wandtrouwen van motie erin.
  De regering is totaal hun spoor kwijt en heeft absoluut geen idee hoe het probleem op te lossen.
  De regering luisterd helemaal niet naar de bevolking.
  De regering vraagt absoluut niet aan de bevolking om mee te helpen met ideeen.
  Als de regering het zal vragen om ideeen van de bevolking, wordt er niets mee gedaan zoals zelfs hun eigen vissie door te zetten.
  De regering heeft alle commisies al uit de kast getrokken in de afgelopen jaren om besparingen uit te zoeken en of fraude op te sporen en zo verder.
  De regering trek wederom weer nieuwe commissies uit de kast, en zet alles op de lagere baan tot 2010 of later.
  De regering durft zelfs niet eens dat wat er op prinsjesdag is uitgesproken door onze trose koniging dat wij allemaal (iedereen) er op achteruit zal gaan, maar het koninghuis en consorte moet afgebleven worden. Het is dan wel erg verpand dat met de bewoording vanuit de Regering vandaan aan word gegeven dat het nederlandse koningshuis een grote bijdragen geeft aan Nederland. Echter wel appart dat er niet wordt aangegeven op welke gebieden dat allemaal is?

  Hulp aan buitenland heel erg ik had dit ook anders gezien dat iedereen er goed bij zit. 3 miljoen euro aan voedselhulp nodig. Wat doet de regering, stort even 2 miljoen euro voor voedselhulp, zo he dat was even schrikken in een tijd van crisis in Nedrland om zo’n bedrag over te maken. Maar dan toch die vraag in mijn hoofd er is 3 miljoen nodig voor dat land, het was verstandiger geweest dat die 3 niljoen samen met andere europesche landen te betalen inplaats dat Nederland even 2 miljoen betaald en de andere 1 miljoen aan andere landen overlaat.

  Sorry hoor maar wat is dit voor een regering in het algemeen, staan ze te wachten dat er een volksopstand komt en dat wij als Nederlanders het heft in eigen handen gaan nemen. Of dat vele van de nederlanders zeggen, laten wij eens een week niet werken door een landelijke staking op alle werk gebieden om de regering eens en voor altijd duidelijk te maken dat wij het absoluut niet meer pikken hoe zij regeren over Nederland. Want opnieuw stemmen heeft namelijk geen nut, het is en blijft een rommeltje.

 40. Zoals minister Balkenende zou zegen::::::
  HIER KOM IK LATER OP TERUG….
  Wat een ..kel

 41. Quint zegt: 18-09-09 om 15:12

  als er eventueel nieuwe verkiezingen zouden komen, dan lijkt het me verstandig om de langzittende partijen even een halt to te roepen.

  VVD redt het niet, dus maar een simpele motie indienen. men wist ook ruim vantevoren dat het geen zin had, maar ff tijd rekken in die al zo korte vergadering.

  PVV heeft een abonnement op de motief afdeling, wat een simpele partij is dat aan het worden. de enige inhoud wat men daar schijnt te hebben is de mosliemmissie en motie’s.

  SP krijgt zijn zin niet en gaat gewoon vrolijk met VVD mee. gaan die samen regeren in de toekomst zeker? god sta me bij.

  GL heeft een sterke verhaal, maar niet sterk genoeg waardoor ze nog steeds in de oppositie zitten. mevr Halsema is erg symphatiek, mar laat haar maar even in de oppositie blijven.

  SGP is de jaren 30 nog niet voorbij dus laat ie ook maar even met rust.

  dan de regeringspartijen.
  tsja daar heb ik niets aan toen te voegen, door hun slappe optreden, discusseren we hier vandaag.

  ik ben wel benieuwd naar de meningen van CDA, PVDA en C.U stemmers. ik kan me niet voorstelen dat zij nog steeds achter dat hele zooitje staan. begrijp me goed; mensen zijn vrij om te denken wat ze willen, maar ook zij zien de ellende toch gebeuren die mede door zwak optreden van het kabinet tot stand zijn gekomen.

  geert wilders mag op een aantal punten gelijk hebben, maar hij moet nou eens een keer van zijn moslimmissie afstappen en doen wat de overige partijen nalaten. denkt ie nou werkelijk dat hij ministier president van nederland wordt met al zijn discriminerende opvattingen. laat dhr wilders eerst maar eens artikel 1 uit zijn hoofd leren.

  nee mensen ik ben geen Wilders stemmer, maar ook niet van de overige partijen.

  er zal eigenlijk een partij moeten komen waar mensen op konden stemmen die alle overige iedeeen, welke niet passen bij geen ene partij zou bevatten. de Neutrale Partij. iedereen heeft zijn eigen mening, maar de gevestigde orde zorgen ervoor dat men zijn/haar mening simpelweg niet geven.

 42. rode ridder zegt: 18-09-09 om 16:45

  @quint
  ik doelde met de mobieltjes in combinatie met oplossingen op de heren van het kabinet. zij hebben het drukker met sms-en twitteren en dat zo’n ongein ipv regeren daar waarvoor ik hen heb gekozen

 43. Klaas zegt: 18-09-09 om 18:03

  Het was mij gisteren al vrij duidelijk geworden, dat alles naar voren werd geschoven. En dat laatste daar waar ik dan Rutte gelijk in geef dat hij zijn ongenoegen daarin laat merken.

  Ondanks zijn standpunten vond ik ook vreemd de motie van wantrouwen in de regering op te zeggen. Dat laatste vond ik zelfs een beetje ongepast ten opzichte naar de bevolking toe. Maar dat wanneer je later alles volgde op politiek24 ton Balkenende aan woord kwam, dat bij alle goed voornemens van motie werden ontraden. En de meest simpele antwoorden zoals dat waar commissies voor ingezet worden, werden doorgelaten. Dit laatste wat ongelooflijk handig is voor hem om alles maar naar voren te schuiven.

  Echt handig als nieuwe campagne om gekozen te worden bij verkiezingen.

  Maar om nu nieuwe verkiezingen te doen zal tot niets leiden gezien dat alle partijen nog eens met elkaar samen kunnen werken. Daarnaast is het ook nog eens zo, dat er meer met modder naar elkaar word gegooid dan dat ze samen te werk gaan, en eventueel JUIST in deze periode een naar de bevolking luisterde dat of zij ideeën hebben. En dat laatste was toch de bedoeling bij de verkiezingen dat zij meer bij de bevolking gingen staan en luisteren naar hun argumenten, yep als die dag nog eens komt.

  Vannacht hoorde ik nog dat Nederland al behoorlijk uit de dal klimt vanaf het begin van de crises zo’n 50% nou kijk aan.

 44. Marius zegt: 18-09-09 om 18:15

  Jammer dat de heer Rutten zo’n goedkoop en ordinair verweer heeft gegeven, de VVD onwaardig!

 45. Jannenman zegt: 19-09-09 om 09:44

  @quint: Hou es op met dat Wilders bashen. En nee, hij moet niet ophouden met zijn moslimmissie. Moslims horen hier niet.
  Leer JIJ artikel 1 GW maar eens.

 46. Klaas zegt: 20-09-09 om 17:40

  @Marius

  Sorry maar ik geef je geen gelijk daarin, Dhr. Rutte had namelijk zeer goed van tevoren alles perfect uitgezocht. Hij had zelf duidelijk meerdere malen met aantoonbare gegevens naar de minister duidelijke tekst en uitleg gegeven. Echter omdat de minister Balkenende bij de beschouwingen even niet in vorm was, kan ik mij zoals dat ik mij zeer goed voor kon stellen, dat Dhr. Rutte dan die motie van wantrouwen uitspreek naar de kabinet. Zoals ik al schreef, dat ik het wel dat Dhr. Rutte door bleef drammen erop, dat laatste gaf in ieder geval bij mij het gevoel dat hij daardoor Nederlandse bevolking in de steek laat. Echter is het wel zo, na het uitspreken van die motie zoals ook van de andere partijen lag het eens aan de moeheid van Balkenende en dat hij niet zo in vorm was.

  @Jannenman

  Ik heb eerder eens iets geschreven over de PVV met name Wilders. Die man weet absoluut gewoon totaal niet welke kant hij op wil, laat staan dat hij eens even iets buiten schot laat wat op dat moment niet eens belangrijk is. Dat wanneer Wilders echt voor Nederlanders staat en daadwerkelijk achter zijn plannen staat voor Nederland, dan had Dhr. Wilders mij ook zeer netjes even terug geschreven. Na nogmaals duidelijk eens te luisteren dat wat die man uitspreek, heb je inderdaad het gevoel dat hij zeer veel zaken voor de Nederlandse bevolking voor elkaar wilt krijgen. En alsnog presteert hij het om dat te verkwanselen. Dhr. Wilders is zoals ook zijn aanhang gewoon een storm in een glas water en dat zal hij altijd blijven.

  Maar wel mooi al die moties die zijn uitgesproken, dat schudde tenminste wel even iedereen wakker. Weet je wat ik zielig vindt, dat ze bijna alle partijen niet echt goed weten wat nu te doen, trekken ze ineens het land in. Maar het is wel zo dat al waren er geen gemeente verkiezingen, waren ze ook absoluut niet het land ingetrokken. Kijk en dat vindt ik nou zeer ongeloofwaardig ordinair en je bevolking in de maling nemen.

 47. Klaas zegt: 20-09-09 om 21:33

  Vier vliegen in één klap

  De regering zoals de gezondheidszorg maakt zich erg druk om de gezondheid van de Nederlanders. Nou dat kan bijvoorbeeld zo opgelost worden en er is ook nog geld aan te verdienen om de staatskas aan te vullen.

  1. Zeer veel Nederlanders eten ongezond dat is het eerste punt
  2. Groente en fruit & zoals andere producten die gezond zijn, is veel te duur om te kopen.
  3. Staatskas tekort is algemeen bekend, maar hoe dit iets aan te vullen.

  Gezien dat in Nederland zeer veel producten zijn, die onder de noemer ongezond staan, zouden door de regering fors duurder moeten worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan chips producten, zouthoudende frisdrank producten, snacks enz enz. Dat wanneer dit allemaal eens fors duurder gemaakt wordt, en de groente daarin tegen goedkoper, zal de gezondheid van ieder Nederlander een stuk beter ervan worden.

  Hierdoor zal er ook geen klachten komen van overgewicht en andere klachten die daarmee gepaard gaan. Dit wat allemaal zal leiden tot vaker bezoek naar een huisdokter of specialist enz enz. Hiermee zal dan ook de kosten van zorg premies mee kunnen worden verlaagd.

  Daarnaast van de ongezonde producten waar die extra kosten worden opgelegd, zullen ten compensatie ten goede komen aan de boeren door het feit dat de groente goedkoper in de schappen liggen. Het andere geld dat wat extra berekend is op de ongezonde producten zal naar de staatskas moeten gaan. Even als de kosten aan de gezondheidszorg die te maken hebben met overgewicht en andere specialisten zal hierdoor dus minder zijn, en dus geld opleveren.

  Roken is ongelooflijk duur gemaakt omdat het ongezond is, waarom wordt drank ook niet fors duurder gemaakt?

  Maak dranken die ongezond zijn in het algemeen, net zoals rook artikelen net zo duur, een pakje shag van 45 gram kost 5.60 euro een fles bier van 30cl kost maar 0.15 euro cent. Eén groot contrast ten opzichte van elkaar lijkt mij hier, en richten net zoveel schade op aan een menselijk lichaam. Echter met roken kan je niet iemand dood rijden en die leed van onschuldige nabestaande ooit nog goed maken. Nu kan je wel een discussie opstarten over roken dat dit ook voor de naaste mede mens schadelijk is, maar heeft u wel eens hierover nagedacht dat als je buiten loopt en een brommer, auto, vracht auto meer schade aan uw longen brengt dan die ene sigaret.

  Maar goed maak groente en alle producten die gezond zijn voor de mens goedkoper, en maak de ongezonde producten fors duurder. En de welvaart van iedere Nederlander zoals staatskas zal hierdoor ook gezonder worden.

 48. john zegt: 21-09-09 om 20:21

  wanneer Bos zoveel miljard schenkt aan de banken dan loop de staatscschuld wel op,he.
  laat de benken maar garant staan voor 50% van de schuld,verdeeld over 5 jaar…dan is het eens gedaan

 49. Klaas zegt: 23-09-09 om 22:14

  Er zijn opties om uit te voeren

  1. Je ondersteund de banken met geld zodat deze baken niet vallen, dit laatste wat dan ook niet gbeurd is.
  2. Je betaald niets uit naar de banken en die gaan allen omvallen, en de spaar te goeden van ieder mens zal daarbij dan ook verdwijnen of hun salaris..

  De stelling is wel goed van je, maar ik vindt absoluut niet dat de Nederlandse bevolking de boete moet betalen dat wat ze zelf hebben veroorzaakt. Zakken vullen nadat de regering had bijgesprongen om nog meer binnen te krijgen is te triest voor woorden.

  Maar zoals je in jouw stelling aangeeft met die 50% nee echt niet laten ze gewoon alles met de winst die ze weer maken het gewoon eens even terug betalen aan de staatskas.

  Het grappige van alles is, in de afgelopen weken ben ik zeer druk bezig geweest met denken voor bepaalde opties aan te dragen. De regering zoals zij keer op keer herhalen dat zij luisteren naar het volk en er dichterbij willen staan wat de bevolking zegt. Zo ook dat of de bevolking mee wil denken voor wellicht wel een oplossing te zoeken om de staatskas weer aan te vullen enz enz.

  Wat nu zo grappig ervan is, dat wanneer je alle partijen aanschrijft via hun website met voorstellen of opties, lijkt het mij zeer fatsoenlijk om mensen terug te schrijven. niet 1 van de partijen dus, hoe dicht bij wil een regering dan staan vraag ik mij af zoals dat zij naar hun bevolking luisteren.

 50. oplossing voor dit alles is btw 5 procent naar beneden en loonbelasting 20 procent naar beneden en uitkering bijstand afschaffen dan draait nederland weer veel beter dan ooit te voren werk kan worden gemaakt met het geld voor de afgeschafte bijstands geld

 51. Klaas zegt: 01-10-09 om 20:12

  Kijk dit is nou eens een partij die normen en waarden heeft GroenLinks.

  Heb vele partijen aangeschreven, die absoluut niet eens de moeite nemen om een email terug te zenden. Dat zijn dan partijen die vele mensen wijs maken dat zij graag tussen de bevolking staan en luisteren.

  Maar hier dan de email waar ik wel de namen heb verwijderd, gezien dat ik dat niet nodig vind om die erbij te plaatsen.

  Geachte heer/mevrouw XXXXXXXXXXX,

  Hartelijk bedankt voor uw e-mail van 20 september aan XXXXXX. XXXXXX Zij
  is blij dat u de moeite heeft genomen haar te schrijven en heeft mij
  gevraagd een antwoord te sturen op uw bericht. Femke vindt het van groot
  belang om signalen van mensen uit de samenleving te horen.

  In uw mail uit u uw zorgen over de gezondheid van Nederlanders en de
  prijs van gezond voedsel. GroenLinks begrijpt uw zorgen. Wij vinden ook
  dat er gezondheidspreventie plaats moet vinden, om dit te kunnen
  verbeteren streeft GroenLinks onder andere naar een reclamevrije
  publieke omroep. Verder vinden wij dat er op scholen ‘smaaklessen’ geven
  zouden moeten worden en dat ongezond eten op school zou moeten worden
  ontmoedigd.

  U kunt er van op aan dat uw opmerkingen over de gezondheid van
  Nederlanders en de prijs van gezond voedsel ter harte zijn genomen door
  onze fractie. Uw bericht is onder de aandacht gebracht van de
  beleidsmedewerker die gespecialiseerd is in dit onderwerp.

  Waar mogelijk nemen wij uw verhaal mee in de voorbereidingen van het debat.

  Nogmaals hartelijk bedankt voor de tijd en moeite die u heeft genomen om
  onze fractie te informeren.

  Met vriendelijke groet,

  XXXXX XXXXXX
  Publieksdienst
  Tweede Kamerfractie GroenLinks

Geef een reactie