De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Waar het hart van vol is….

burundi
Het gaat nu zo slecht met de PvdA, nog maar 13 tot 20 zetels volgens recente peilingen, dat er ook in het parlementaire debat inmiddels graag aan wordt herinnerd. Bij voorbeeld, tijdens een debat over de ontwikkelingshulp aan het Afrikaanse land Burundi.
 
Uitvoerig schetste PvdA-minister Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking de precaire politieke stuatie in dat land. Om daar vervolgens aan toe te voegen dat hij dus niet onder alle omstandigheden voorstander is van vrije verkiezingen.
 
Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

Ha! Dat begrepen de aanwezige Kamerleden best, dat PvdA-politicus Koenders niet altijd voorstander is van verkiezingen. Grote hilariteit dus in het debat. Koenders kon weinig anders doen dan meelachen.

En dreigen dat het kabinet rustig blijft zitten, tot de verkiezingen komen. Maar ja, wanneer komen die verkiezingen?????
Wilco Boom

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


6 reacties op “Waar het hart van vol is….”

 1. Had-je-me-maar zegt: 14-10-09 om 09:29

  De aanstaande verkiezingen worden voor de PvdA een groot probleem na de uitspraken van de heer Tichelaar over het vorige verkiezingsprogramma van de PvdA.
  Toen de ene na de andere verkiezingsbelofte werd verbroken gaf de heer Tichelaar te kennen dat het verkiezingsprogramma na de verkiezingen geen enkele waarde had. Dat er mensen op grond van dat programma op de PvdA had gestemd werd voor (persoonlijk) politiek gewin terzijde geschoven.
  Dus heb ik een verzoek aan de PvdA. Kunt u het volgende verkiezingsprogramma op een wat zachtere papiersoort laten drukken?
  Dan hebben de minima in Nederland, welke door het handelen van de PvdA nog dieper in de problemen zijn gekomen, nog een beetje profijt van die loze beloften op papier, welke alleen nog goed genoeg zijn om je kont mee af te vegen.

 2. bas zegt: 14-10-09 om 09:45

  Dat is wel een probleem van het Nederlandse systeem

  De regering heeft het vertrouwen van de kiezer al lang verloren, en dat weten ze natuurlijk best. Maar, ze zitten waar ze zitten, en mogen daar nog een tijdje blijven zitten.

  Gooien ze nu de handdoek in de ring, dan hebben we verkiezingen, en krijgen de regeringspartijen klop. Dat krijgen ze ook als de verkiezingen gewoon zoals gepland gehouden worden, maar in de tussentijd hebben hun partijgenoten toch nog een jaar die baan gehouden, en erger nog, heben ze een jaar lang beslissingen naar hun denkbeelden kunnen nemen

  Het is schandalig, partijbelang blijkt nu voor te gaan op landsbelan,g maar dat is wat er nu gebeurt

 3. Jannenman zegt: 14-10-09 om 12:12

  Dus de pvda vindt , bij monde van Koenders, democratie geen vereiste meer, afhankelijk van of zij kunnen winnen of niet. ok.

 4. marjo zegt: 14-10-09 om 14:48

  haha dat vind ik een goeie en dan het liefst met ook afdrukken er op balk ellende, wouter snot, en de rest van die hele zooi daar in den haag wat een genot zal dat eens zijn voor de mensen in ned om op die manier te laten zien hoe men werkelijk denkt over hun, lekker je kont mee afvegen,meer waarde heeft het hele kabinet toch niet meer te brengen.

 5. Piet zegt: 15-10-09 om 17:30

  Nog even en dan passen alle PvdA Kamerleden in een mini.

 6. Adri zegt: 20-10-09 om 16:36

  Hadden ze maar moeten leren zwemmen

Geef een reactie