De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Freudiaanse verspreking

torentjeZijn kansen schijnen inmiddels nog maar heel klein te zijn, maar toch wordt er in Den Haag ook gespeculeerd over de vraag wie premier Jan Peter Balkenende moet opvolgen als hij eventueel heel misschien dan toch voorzitter wordt van de Europese Raad. Dat leidt soms tot curieuze versprekingen, zoals vanmorgen in het debat van de Tweede Kamer met premier Verhagen, pardon, minister Verhagen van Buitenlandse Zaken.

Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

Het is dus inderdaad Verhagen van wie vaak wordt gezegd dat hij premier wordt als Balkenende overstapt naar Brussel. Maar goed, of het allemaal zo ver komt….. Eerst maar eens zien of Balkenende dat inderdaad lukt. Morgen weten we meer, want dan vergaderen de Europese leiders op wat inmiddels bekend staat als de ‘Poppetjestop’.
 
Wilco Boom

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


7 reacties op “Freudiaanse verspreking”

 1. Dat Balkenende zich nu ineens wel sterkt maakt voor Kroes op mededinging geeft eigenlijk al aan dat hij zelf ook geen stuiver meer geeft voor zijn eigen kansen.

 2. quint zegt: 18-11-09 om 16:36

  wat mij betreft gaat JP naar Brussel en neemt lekker zijn vriendjes in Den Haag mee(onmogelijk natuurlijk). ik zal hem in iedergeval veel succes wensen en helemaal niet gaan missen.

 3. David zegt: 18-11-09 om 19:32

  Mooie kans voor dit kabinet om te laten zien dat vriendjespolitiek toch niet alles bepalend is en iemand ook wel eens op zijn functioneren en niet op zijn/haar kleurtje wordt beoordeeld. Goed voor de geloofwaardigheid van de politiek, wat mij betreft (voor alle duidelijkheid; ben zelf bepaald geen VVD-fan en groen-liberaal).
  Wel jammer voor diezelfde geloofwaardigheid dat het nodig was daar zo’n tijd moeilijk over te doen in verband met Peter ‘ik ben nog niet gevraagd’ Balkenende. Kroes verdient beter dan 2nd best.

 4. Kordo zegt: 19-11-09 om 09:28

  Dacht je nou echt dat dat Freudiaans was? Slimme Pechtold heeft dat gewoon ingestudeerd hoor :D

 5. Koos zegt: 19-11-09 om 10:41

  Balkenende president van Europa dat zal een mooie opsteker voor Nederland zijn. Ik hoop dat hij het wordt.

 6. J.Modderman zegt: 19-11-09 om 17:23

  Ik gun ons land deze premier niet, we verdienen beter dan zo’n stoethaspel als eerste minister. Maar ik gun ons ook iets beters als president van Europa. Dus doe me dan Van Rompui maar, of… vul maar in, alles beter dan J.P.

 7. Ron zegt: 20-11-09 om 20:05

  De Hedwigepolder toch maar weer droog?? Dan kan hij weer de Vlamingen pesten en wat Zeeuwse stemmen vergaren.

Geef een reactie