De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

GR2010: wat vindt u van de uitslag?

Stembiljet (Foto: elger van der wel / Flickr / CC / by-nc-sa)De uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen zijn zo goed als zeker. Enkele gemeentes houden nog hertellingen. Het CDA, de PvdA en de SP hebben verloren.

PVV en D66 hebben fors gewonnen. De PVV van Geert Wilders won in Almere en werd tweede in Den Haag. 

Ook de VVD en GroenLinks zijn er op vooruit gegaan. Bijna een kwart van de kiezers heeft op een lokale partij gestemd.

Wat vindt u van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen?

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


310 reacties op “GR2010: wat vindt u van de uitslag?”

 1. alex beckers zegt: 03-03-10 om 23:17

  Ik vind het onbegrijpelijk dat de cda en met name het pvda niet meer zetels verliezen. Het was toch een ongelooflijke blamage, de afgelopen jaren. Het CDA met een onwaarschijnlijk leider zonder charisma en gebaseerd op overtuigingen die aantoonbaar niet kloppen. Het PvdA heeft volgens mij nog nooit zo veel gezichten laten zien en zichzelf zo vaak tegengesproken als in de afgelopen drie jaren. Alleen al het onderzoek naar de affaire Irak en de manier waarop de partij daarop reageerde ontneemt de partij haar bestaansrecht.

  Onbegrijpelijk dat de stemmer maar weer bereid is de beurs te trekken en lijkt in te stemmen met de volgende verhoging van de zorgpremie en het daarbij horende eigen risico, dat overigens nog niet zo lang geleden een bonus was. Onbegrijpelijk dat de stemmer instemt met bezuinigingen op politie en zorg terwijl dit de kiezer direct treft als het volgende bushokje in elkaar gemept is en de volgende buschauffeur bedreigd is. Ongrijpelijk dat de stemmer toch kiest voor de kilometerheffing terwijl ze al lang betaald heeft voor fatsoenlijke infrastructuur waar files helemaal niet nodig zijn als er fatsoenlijk beleid gevoerd wordt.
  Een ander stemgedrag zou ik dus helemaal niet vreemd vinden net als het verdwijnen van de grote partijen daardoor.

 2. Henk Riethoff zegt: 03-03-10 om 23:18

  Ik vraag me af of de stemmers op de PVV ook beseffen dat de sociale zekerheden in Nederland om zeep worden geholpen. De meeste stemmers op de PVV zijn toch de mensen aan de onderzijde van de samenleving, uitkeringen e.d. (ben ik zelf ook helaas) en zij beseffen niet dat zij met hun stem op de PVV ook hun eigen belang om zeep wordt geholpen.

 3. petra zegt: 03-03-10 om 23:20

  ‘k ben niet blij dat de pvda weer zo’n grote partij in den haag lijkt te
  worden
  De extreme hoogbouw en plannen die daarvoor klaar liggen,
  alsook het vaak onnadekend omspringen met natuur en aanverwante
  zaken zullen met deze uitslag er niet beter door worden voor degenen
  die den haag koesteren in haar eens zo unieke karakter van groene stad.

 4. Noud zegt: 03-03-10 om 23:20

  Bizar, heel bizar dit. Ben erg blij dat D66 als winnaar uit de kast komt, maar dat de PVV zo goed gescoord heeft, wordt ik een beetje bang van.

 5. john zegt: 03-03-10 om 23:22

  PVV MACHTIG MOOI NU ISLAM UIT NEDERLAND!

 6. Mariette zegt: 03-03-10 om 23:23

  Verschrikkelijk. Ik woon in Almere en ik vraag me af of ik wil wonen en werken in deze stad.

 7. janneke zegt: 03-03-10 om 23:25

  Ik snap niet dat mensen nog op de PVDA durven te stemmen. Het kabinet is alleen gevallen omdat zij dachten dat het mooi zou zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen. Men geeft nu het CDA de schuld waarom geloofd men alles wat de linkse media hen voorschoteld. Men is gewoon hartstikke bang voor de PVV… Dat ze zich eens met hun plannen naar buiten brengen ipv steeds te zeggen dat ze niet willen regeren met de PVV.

 8. Menno zegt: 03-03-10 om 23:28

  PVV gaat gigantisch winnen en niet alleen nu! De peiling van NOS was slechts onder 2500 mensen, veel mensen durven niet openbaar te zeggen dat zij PVV stemmen. Uit een peiling van rtl onder 10 duizend mensen kreeg PVV 33 procent!! Pvv stuift af op een enorme overwinning bereid je voor!

 9. Jetze de Groot zegt: 03-03-10 om 23:28

  PVV wint veel zetels? Een schande! Als dit bij de landelijke verkiezingen gebeurd kunnen we nederland wel afschrijven. Een schande!

 10. a.derksen zegt: 03-03-10 om 23:29

  Echt geweldig dat de PVV zo overweldigend heeft gewonnenen dat in slechts 2 steden. Eindelijk lijkt verandering/ verbetering in zicht. It`s time to change. Yes we can!!

 11. MarkDutch zegt: 03-03-10 om 23:29

  De geweldige winst van de PVV geeft weer dat een groot deel van Nederland de andere politieke partijen en hun beleid zat zijn. Allochtonen en Islamisering moet beperkt worden. Nederland moet weer Nederland worden. Voor de landelijke verkiezing ziet het er voor de PVV dan nog beter uit!

 12. peter zegt: 03-03-10 om 23:30

  en nu maar te hopen dat Wilders landelijk nog beter scoort

 13. aad zegt: 03-03-10 om 23:30

  oke wilders is groot is goed maar nu ook waar maken aanstaande negen juni verander alles dat slappe beleid van nu en datt schorm sat de straten onveilig maken gooi ze in een crocedille put ik leg het zo uit hoe dat werkt.

 14. MarkDutch zegt: 03-03-10 om 23:30

  @ Mariette haha waarom woon je dan ook in Almere?

 15. Siham zegt: 03-03-10 om 23:32

  Het is absurd dat de pvv nu al (tussentijdse telling) zoveel stemmen heeft. Ik ben teleurgesteld in mijn mede-Almeerders. Ik heb er geen woorden voor…

 16. Xynthia Griek zegt: 03-03-10 om 23:33

  Ik wordt pas bang als de PVV niet de grootste wordt.
  Want de d66, sp, groen links en de pvda lijken geen nederlandse partijen meer maar wereldpartijen

 17. Marchand zegt: 03-03-10 om 23:33

  Weinig, what’s new ? Regerende partijen krijgen op de donder (is al honderd jaar zo), nieuwkomers winnen nu, verliezen over 4 jaar weer. En intussen ? Kabbelt het allemaal door.
  Richting landelijk ? Groei PVV stemt somber, groot deel van Nederland lijdt blijkbaar aan een soort LVG-virus (licht verstandelijk gehandicapt). Wil je de politiek in, is nu je kans. Kun je 3 blokken op elkaar stapelen dan mag je wellicht al een zetel in de Kamer voor de PVV bezetten. Wel in de oppositie, aangezien niemand in de PVV ooit regeringsverantwoordelijk zal nemen (men zal aangeven dat dit door een cordon sanitaire komt, maar weldenkend mensen weten beter….). Kortom: gemeenteraadsverkiezingen, leuk, grappig, maar daar houdt het wel op. Doortrekken naar landelijk: Nederland, schaam u of emigreer.

 18. Jos Voskuil zegt: 03-03-10 om 23:35

  Ik vind dat we meten met twee maten. De PVV krijgt alle aandacht, maar doet maar in twee zelf gekozen gemeenten mee. Zolang je niet geregeerd hebt kun je niet beoordeeld worden op je daden.

  Het is makkelijk om je af te zetten op anderen (de moslims, de linkse mafia, …..) – probeer nu wat op te bouwen. Wilders heeft gelijk dat haagse politici van de grote partijen PVDA en CDA uit zijn op de macht, er zijn echter voldoende beschaafde alternatieve linkse en rechtse partijen die wel respect hebben voor iedereen in Nederland.

  Respect !!!

 19. quint zegt: 03-03-10 om 23:40

  Jammer dat Nederland hun stem op 2 verkeerde manieren gebruiken.

  1. tegen stemmen om Wilders uit de kamer te houden
  2. tegen stemmen, omdat PVDA bij zijn beslissing bleef.

  Stem omdat je die recht hebt en stem omdat jij het verschil wil kunnen maken.

  De politiek moet de burger meer verantwoordelijkheid geven en niet die verantwoordelijkheid dragen voor de burger. Een beter milieu begint bij de maatschappij en niet bij een paar hoog geleerden in Den Haag. Ook zij zijn mensen en dus ook zij maken fouten.

  Hopelijk krijgt geen 1 kiezer achteraf spijt van zijn uitgebrachte stem, want dan heb je je stem niet op de juiste manier gebruikt, maar af laten leiden door een paar mensen die denken dat zij het allemaal wel beter weten(politiek)

 20. FRArt zegt: 03-03-10 om 23:40

  Nederland lijkt te geloven in het mediatheater van Geert Wilders. Niet opdagen tijdens debatten is het uit de weg gaan van de confrontatie! Problemen benoemen is wat anders dan het aandragen van constructieve oplossingen. Ik had ons Nederlanders dan ook hoger ingeschat en schaam mij zelfs voor de mensen die niet in staat blijken te zijn om de kortzichtige uitspraken van de PVV naar behoren te waarderen. Hebben zij dan niet geleerd van het optreden van het stelletje schreeuwers die ooit de LPF hebben vertegenwoordigd. Zij waren ook kanjers in het roepen van loze kreten! Laat u toch eens echt goed voorlichten en adviseren over wat u met uw stemrecht kan, nee zelfs moet doen!! Geert mag NOOIT zijn zin krijgen en daar bent u verantwoordelijk voor! Ik hoop dan ook dat u uw stemrecht in juni beter gebruikt. Mijn wens is dan ook dat de PVV in staat is om Almere in de aanloop naar juni al dusdanig om zeep weet te helpen dat u voldoende overtuigd bent van hun onkunde.

  Nederland is van ons allen en SAMEN met alle bevolkingsgroepen verdienen wij veel beter!

 21. Indira zegt: 03-03-10 om 23:44

  Het is spijtig dat zoveel mensen vertrouwen op de PVV. Toch vrees ik er niet voor dat de PVV veel invloed zal krijgen in Almere. De PVV doet namelijk niet graag water bij de wijn, en daardoor is er nauwelijks kans op dat besluiten mede door deze partij worden genomen. Ook vrees ik niet voor een regering met PVV erin.
  Toch blijft het naar dat zoveel mensen bang hebben voor de zogenaamde ‘islamisering’ van de samenleving.

 22. Freek zegt: 03-03-10 om 23:47

  Hopelijk loopt het met de PVV net zoals met de LPF. Het krijgen van de zaak is het einde van ‘t vermaak. Ik kan me niet voorstellen dat weldenkende en (nog steeds)welvarende mensen werkelijk vertrouwen kunnen hebben in zulke radicaliserende amateuristische nieuwkomers. Moeten zij gaan besturen? Kunnen zij met oplossingen komen die het voor iedereen beter maken? Als de Islamieten verbannen zijn wie wordt dan de volgende zondebok? De homo’s, de refo’s of jij of ik? Geef mij dan maar de gevestigde orde die altijd voor een redelijke balans heeft gezorgd. Of wordt ik nu oud?

 23. Jarmine zegt: 03-03-10 om 23:48

  Ik vind het goed dat er eindelijk iemand is die iets durf wat veel van onze nederlanders denken, iemand die eindelijk opstaat voor de zwakken, iemand die graag wil en strijden tegn het gene wat best een probleem aan het worden is in nederland. Dit hebben wij nodig.

 24. Martine zegt: 03-03-10 om 23:49

  Verschrikkelijk deze voorlopige peiling!! Ik heb het gevoel dat
  almere gewoon gejat is… De stad waar het allemaal kan… Ik schaam
  me dat ik er woon! Pvv is een grote haat zaaierij… Slim hoor in de
  gemeentes te zitten waar iets te halen valt!

 25. Marchand zegt: 03-03-10 om 23:55

  Iemand die zegt wat mensen denken ? Alsjeblieft zeg, het ontstijgt niet het niveau van een zwak verjaardagsfeestje. Zou ik ook een partij voor mensen die toostjes niet lekker vinden kunnen oprichten (TON=toost op Nederland) of een partij tegen lauw bier (de PTLB)…………

 26. john zegt: 03-03-10 om 23:56

  Er was iemand die denkt dat de pvv de sociale zekerheid om zeep helpt, hoe dom kan je zijn! Juist de pvv wil dat de sociale zekerheid blijft bestaan door te snijden in de ontwikkelingshulp en ambtenaren. En de kiezers van wilders aan de onderkant van de samenleving? Hoe kom je erbij? Juist de hardwerkende Nederlander stemt pvv, die zijn het zat om hun salaris in te leveren voor uitkeringen voor allochtonen, mensen waar wij niets mee te maken hebben! Laten ze maar een uitkering in hun eigen land gaan halen, maar niet meer van mijn geld!

 27. duistere zon zegt: 03-03-10 om 23:57

  Vreselijk voor NEDERLAND dat de PVV zoveel kiezers verblind!
  Mensen denk na,wat voor onheil deze Wilders uitstrooit!over ons land
  als hij de kans zou krijgen.
  Beschamend gewoon!!

 28. Raymond zegt: 03-03-10 om 23:58

  Het lijkt mij vrij duidelijk dat de PVV niet voor niets de grootste in Almere, 2de in Den Haag en volgens de peilingen 3de partij van Nederland is. Het Nederlandse volk is toe aan verandering, vernieuwing en duidelijkheid. Waar ik ‘t overigens helemaal mee eens ben. Criminaliteit moet fors worden aangepakt, en niet alleen moslims. Meer blauw op straat, en veel zwaarder straffen. Normen en waarden vervagen. Uit de reacties die ik hier lees, lijkt ‘t wel alsof de stemmer op de PVV “niet helemaal gezond zou zijn” Deze uitslag is duidelijk met wat de Nederlander wil in de toekomst, U kunt beter kijken hoe ‘t kabinet Balkenende het weer heeft verpest. Nederland heeft een kabinet nodig die durft te staan voor wat er gezegd wordt, luistert naar het Nederlandse volk, en beslissingen neemt. We moeten af van dat walgelijke gezwets van alle linkse leiders. Nederland is toe aan vernieuwing!!! Wie het laatst lacht, lacht het best. We zullen de resultaten afwachten in juni!

 29. Boots zegt: 03-03-10 om 23:59

  Goede opmerkingen van dhr. Voskuil w.b. twee maten en de oproep tot respect. Dubbel respect voor (ex)kabinetleden die verantwoordelijkheid (hebben willen) nemen. Incl. JP
  Onze democratie verzandt door te veel partijen die opgaan, blinken(?) en verzinken. Erg jammer. Laten we het partijprogramma hoger achten dan de acteurkwaliteiten van de mensen. De media moet dit vooral als eerste gaan doen.

 30. quint zegt: 04-03-10 om 00:00

  Feit blijft dat wanneer de heren in Den Haag datgene hadden gedaan wat goed is voor de Nederlandse burger, dan hadden we nooit mensen als Fortyn en Wilders nodig gehad. Ik vind iedereen mag zeggen wat hij/zij wil( incl Wilders), maar er zijn grenzen.

  Nog een feit:

  Toen Wilders geweigerd werd in Turkije en Engeland sprak hij schande van, maar hij is wel diegene die mensen de toegang tot Nederland wil ontzeggen. Kan iemand mij uitleggen wat ´Vrijheid´inhoundt volgens de PVV. Wel mensen weigeren, maar niet geweigerd willen worden? Toch vreemd hahahahahaha

 31. alex zegt: 04-03-10 om 00:02

  Bos momenteel op t.v. Gelooft nog steeds in zijn eigen sprookjes en met hem te veel mensen.
  Nee Wouter, we willen niet wonen in de schaduw van welke geloofsinstelling dan ook en de moskee in het bijzonder. Nee Wouter, we willen geen sociaal beleid a la PvdA en via de achterdeur toch allerlei of als je even niet kijkt een andere boodschap door de strot krijgen dan beloofd. Nee Wouter, ik wil niet meebetalen aan het integreren van vreemdelingen. Dat kunnen ze zelf heel goed als ze gemotiveerd zijn hier te willen zijn. Diegenen die deze motivatie niet hebben mogen wat mij betreft vertrekken. Nee Wouter, ik geloof je niet als je zegt de minima te ontzien, want de realiteit wijst dit namelijk na al die jaren dat je partij geregeerd heeft niet uit. enzovoort, enzovoort.

 32. john zegt: 04-03-10 om 00:06

  En nog even over de lpf, onder de leiding van de door links vermoorde pim was de lpf WEL een goede partij geweest. Zien jullie dan niet dat links onze zuurverdiende centen over de balk smijt? Vogelaarwijken, subsidie’s voor multi-culti projecten, ontwikkelingshulp, verkeerde besteding zorggelden en ga zo maar door. Iemand die werkt moet minimaal 500 euro meer hebben dan iemand die een uitkering trekt, en nu is dat dus niet het geval. En de islamisering is zeker een groot gevaar, als je dat niet kan zien is dat niet meer als dom te noemen, kijk naar de wereld en zeg me dan eens wat de islam voor goeds heeft gebracht.

 33. lyn zegt: 04-03-10 om 00:15

  ik krijg last van plaatsvervangende schaamte als ik de heer Wilders op mijn tv voorbij zie komen, hoe kunnen mensen hun stem vertrouwen op zulke lege en onhaalbare beloftes en waarom misgun je een grote groep mensen het licht voor de ogen omdat ze toevallig in een andere god geloven.
  tolerantie is de trots en vrijheid van nederland, partij van de vrijheid kies alstublieft een andere naam.

 34. Ton Davids zegt: 04-03-10 om 00:20

  Het is kenmerkend voor de Haagse elite, ze zijn alweer bezig zetels te verdelen. Maar wanneer ik kijk naar Den Haag en Almere.
  vraag ik me echt af of er zoveel zetels voor hen te verdelen zijn na de Tweede Kamer verkiezingen.
  Het is oprecht jammer dat Wilders een geloof aanwijst als oorzaak voor de toestand van Nederland.
  Op zo iemand stem ik niet.

 35. Alfredo zegt: 04-03-10 om 00:25

  Nice job van de PVV :)
  Tijd voor verandering!

 36. aha zegt: 04-03-10 om 00:29

  De Nederlandse “opruimingstrend” (als in we vegen ze “wettelijk” en “legaal” de grens naar duitsland over of de schipholvliegtuigen in)

  2010-2015: Dag Moslims,
  2015: Dag Hindoes,
  2016: Dag Antillianen,
  2020: Dag Surinamen,
  2023: Dag Polen,
  2025: Dag werklozen,
  2030: Dag werkelozen,
  2035: Dag joden
  2040: Dag christenen,
  2050: Dag socialisten,
  2055: Dag homo’s.
  2056: Hallo minderheid die een meerderheid denkt te zijn in een dunbevolkt Nederland. ***
  2058: Economie lichte omhooggang vanwege binnenlandse handel.
  2059: Onvermijdelijke economische malaise (overgebleven mensen kijken met verlangen terug naar de toch niet zo kritische economische crisis; naar verhouding dan)
  2060: Bevolking Nederland: 10 man (rest is economische vluchteling naar Verenigde Staten geworden; ironisch genoeg ;-) )
  2063: Nederland=niemandsland
  2065: Nederland (ironisch genoeg) geclaimd door Engeland als toekomstige buitenwijk van Londen.
  5065: laatste sporen van Nederland verdwijnen uit geschiedenisboeken.

  Laat het alsjeblieft NOOIT zover komen. Geloof me; niemand is daarmee gediend (al is bovenstaande tijdslijn natuurlijk niet reeel; gaan we consequent door in de PVV lijn als er geen moslims meer zouden zijn, dan is er onherroepelijk een nieuwe zwart-schaap groep nodig en zal de tijdslijn misschien deels wel gelden). Uiteindelijk hebben we alleen onszelf er maar mee. Met moslims uitzetten zijn we er echt niet. Ik geloof er niks van.

  ***Deel aziaten mag altijd blijven; wat moeten we zonder onze accupunctuur, yoga, animes, manga’s, chinees eten en sushi? :D .

 37. mario zegt: 04-03-10 om 00:32

  Ik erger me eraan dat men steeds roept dat PVV stemmers ‘mensen met een uitkering zijn en laag geschoold.’ Er zijn afgelopen jaar meerdere onderzoeken geweest die aantonen dat de achterban van Wilders gemiddeld onder ‘hoog opgeleid’ valt. Terwijl de PVDA er met ‘laag geschoold tot gemiddeld’ van af komt… Zelf stem ik geen PVV. Maar vind niet dat u de PVV stemmers zo mag bestempelen. Ik ben allang blij dat 56% de stembus heeft opgezocht. Mvg.

 38. koen zegt: 04-03-10 om 00:32

  Laten we hopen dat de pvv de grootste partij wordt tijdens de tweede kamer verkiezingen.
  ZET HEM OP PVV!

 39. Hugo zegt: 04-03-10 om 00:35

  Ik hoop op een coalitie Groenlinks-PVDA-D66
  PVV is een schande voor de Nederlandse maatschappij, juist Wilders & co moeten het land uit. Alle hervormingen die de partijen nu plannen kunnen alleen als we meer aandacht aan het milieu gaan besteden!

 40. Hendrik zegt: 04-03-10 om 00:37

  Serieus waar, de mensen die op PVV stemmen hebben geen eigen inbreng in welke vorm dan ook. Kijk, als iemand op PVV stemt omdat ze die criminele allochtonen (kleine groep in de samenleving) zat zijn dan kan ik het heel ver ergens nog begrijpen. Maar tegen de islam stemmen, maar geen aanstalten doen om je op welke manier dan ook te verdiepen in de echte identiteit van de islam, dat is te laag voor woorden. dat is zielig en achterbaks. Ik heb de islam wel bestudeerd uit eigen interesse en ik kan u met zeker vertellen: wat u op tv ziet en hoort, komt niet eens in de BUURT van wat islam werkelijk inhoudt. beter dan de heidene samenleving waar we nu in leven. En ja, dit allemaal van een rasechte hollander. Word wakker mensen en laat je als een ezel zo makkelijk ompraten door iemand die in zijn jeugd een trauma heeft opgelopen en huilt om alles wat hem niet aanstaat.

 41. Ronald H zegt: 04-03-10 om 00:38

  Nog steeds kijk ik met verbazing naar al dat gepraat van het gevallen kabinet. Ik zie steeds weer hetzelfde en dat is een gevecht van een besluitloos kabinet die eigenlijk alleen met modder blijft smijten. Waar ik niemand over hoor is eigenlijk de stap die de PVV heeft gezet. Juist 2 gemeenten waar redelijk veel alochtonen zijn, staat de PVV. Ben ik dan de enige die deze stap ziet als een spel? PVV is dan wel de grootste maar vergeten de PVV stemmers dat er veel meer achter zit? Ik vind de PVV een racistische partij en eigenlijk is het zelfs een vereniging. Een partij die een speciaal soort toezicht wil hebben om zo de orde te bewaren. Ik zie erg veel reacties van PVV aanhang die zwaar naar 1 kant neigen, als dat de mensen zijn die met handboeien, traangas en stunguns gaat lopen dan houd ik werkelijk mijn hart vast. Een Wilders die een “kopvoddentaks” wil hebben om zo de moslims te straffen riekt naar een vorm van racisme. Waar niemand dan nog aan denkt is dat dan ook mijn oma, mijn tante, mijn nicht die allemaal ras nederlands zijn en een dialect hebben, met een hoofddoek het gemeentehuis in lopen aan die taks moeten voldoen. Dit heeft niets met veiligheid te maken maar in mijn ogen eerder een zeer grote frustratie. Ik heb eerder horen vallen dat de PVV een gevaar is voor nederland en ik moet me daar helaas volledig bij aansluiten. Als nederlander ben ik nu zeker niet meer trots op mijn landje, die op dit moment bijna hard wordt uitgelachen door de buitenlandse politiek. Waarom? Waar 1 kabinet 4 jaar zou moeten regeren, heeft Balkenende 4 kabinetten versleten in 8 jaar. Dan doe je echt iets niet goed maar Wilders gaat daar echt geen verandering in brengen.

 42. John Bakker zegt: 04-03-10 om 00:47

  Het voortdurend inhakken op de pvda door het cda, de vvd, ton, de pvv en ondersteund door de media (De Telegraaf voorop)heeft hun imago naar de knoppen geholpen + het minder geweldig funktioneren zo’n 10 jaar geleden wordt de pvda ook nog steeds nagedragen. Ze zijn al jaren de zondebok. In dat licht kunnen ze blij zijn dat het verlies minder is dan werd voorspeld. De laatste jaren hebben ze n.l. heel goed pragmatisch bestuur laten zien. Dat is wat ons land nl. nodig heeft in deze tijd. De sociaal democratie heeft ons land nu meer dan ooit nodig, i.v.m. de dreiging van de pvv die ook veel te veel aandacht krijgt van de media. Wilders en de zijnen schreeuwen maar en schreeuwen maar, zeggen dat de pvv een partij voor de vrijheid is, maar het is een beweging van beknotting, intolerantie en daardoor onmenselijkheid. Om je dood te schamen als je daar op stemt. Wát een ontevredenen in ons land, terwijl we hier in één van de meest welvarende landen van de wereld wonen. Om je écht dood te schamen!

 43. melissa zegt: 04-03-10 om 00:47

  eindelijk vallen de schelpen van vele nederlanders van de ogen alleen jammer dat TROTS zo weinig heeft gescoort

 44. Knor zegt: 04-03-10 om 00:51

  D66 heeft veel gewonnen in Amsterdam ivm coffeshops, alle shops hadden ook actief raad gegeven voor het stemmen voor. Hierdoor het grote verlies van CDA en PvdA.

 45. Lomans zegt: 04-03-10 om 00:52

  Het meest trieste van deze verkiezingsuitslag vind ik hetgeen er gebeurd is in Almere en Den Haag. Wat een domheid en intollerantie van de bevolking die op de PVV stemt. Ik kan alleen maar zeggen dat ik met angst en beven denk aan mijn geschiedenislessen waar een zekere duitse leider H. ook de gelegenheid kreeg om op de domheid van de bevolking mee te liften. Ik hoop dat tot 9 juni het verstand bij de mensen terugkomt. Respect voor hun onvrede maar volledig onbegrip voor hun domheid in stemgedrag.
  Ik denk dat de PVV kiezer zich dit niet realiseert maar wellicht is er tot 9 juni nog hoop. Verder walg ik van Balkenende dat hij als zgn Christen over deze mensbeelden meewalst door regeren met PVV niet uit te sluiten.
  Stelletje ego trippers. BAH BAH BAH!!!

 46. Marien zegt: 04-03-10 om 00:54

  Idiote relatie met de landelijke verkiezingen. Er ligt maar één Nederlandse plaats in Den Haag. Ik zie echt geen relatie met de landelijke politiek. Maar misschien hoor ik bij de 15% Nederlanders die echt begrijpen waar het om gaat

 47. adv zegt: 04-03-10 om 00:57

  Ik ben vandaag eventjes blij dat ik niet meer in Nederland woon. Wat een bang en gefrustreerd land lijkt het te worden… wat dat betreft is de overeenkomst met Wilders zelf treffend.

 48. Donnee zegt: 04-03-10 om 00:58

  Ik vind vooral dat de NOS de uitslagenavond verpest heeft.
  Alleen maar pratende (landelijke) koppen, internetreacties napraten en totale desinteresse bij het oplepelen van de resultaten in vooral de kleinere plaatsen. Was het nou echt te veel moeite om lokale thema’s te kunnen benoemen bij veel plaatsen en zodoende iets meer uitleg te kunnen geven bij bepaalde verschuivingen, zeker als de er grote winst en verliezen te zien waren bij lokale partijen.

  Kon de NOS nu echt niet een paar politicologie-stagiares inhuren om de lokale kwesties op een rijtje te zetten?

 49. pako zegt: 04-03-10 om 00:58

  wie leeft er in een sprookjes wereld, wie helpen nederland echt om zeep?
  Zolang de Pvv niet in de kamer mag mee beslissen, door buitensluiting van die linkse cda, pvda, enzev…., gebeurt er niks en is nederland al failliet. en wat zou er gebeurt zijn als Pim niet was omgelegd? WORDT WAKKER!!!!!!!!!!!!!!!
  PVV go for it!!!!!!
  En als je niet weet waarom je Almere woont, verhuis dan naar Cappele aan de ijsel of zo!!!

 50. marjo zegt: 04-03-10 om 01:03

  MARIO 0032
  je hebt gelijk wat je schrijft,dit is natuurlijk grote onzin,en zegt genoeg over de mensen zelf,die zoiets beweren.schijnbaar beseffen juist deze mensen niet dat de politiek veranderen moet,en het heeft er ook niks mee te maken dat moslims eruit moeten,dat heeft de pvv ook nooit gezegd.Het is alleen jammer dat veel partijen op het oude niveau zijn door gegaan,en zo het land in de afgrond hebben gedrukt,dan mogen ze zich niet wonderen dat de dag er aankomt dat ze er op afgerekend worden,men kan hier veel dingen schrijven waar de regeringen de afgelopen 20jaar en mischien nog wel langer een steekje los hebben gelaten,ik zelf moet zeggen dat het niet slechter voor ned kan worden met de partij voor de vrijheid,met nadruk op vrijheid ,want als het op de oude voet blijft doorgaan zijn wij nederlanders die kwijt waar onze voorouders zo hard voor hebben gevochten,dus ik ben blij dat de pvv zo goed uit de bus gekomen is,en het zegt wel wat hoe de nederlandse bevolking over alles denkt wat er in dit land gaande is,

 51. Saadet K zegt: 04-03-10 om 01:05

  Ben benieuwd hoeveel rotte appels de PVV eruit gaat knikkeren? Of zal hij alle buitenlandse appels eruit gooien?

 52. BassieF zegt: 04-03-10 om 01:07

  in 2006 was de SP de winnaar maar is niet aan regeren toegekomen omdat de grootste verliezers, PvdA en CDA, een cordon sanitair legden waardoor er geen kans was op een coalitie met de SP.

  Nu weer zijn het CDA en de PvdA de grote verliezers ook CU verliest veel t.o.v. 2006 maar alledrie de voormannen spelen het ikk ben blind en doof spelletje en doen net alsof zij eigenlijk de gedoodverfde winnaars zijn juni 2010

  CDA, PvdA en CU zijn de veroorzakers van de huidige onvrede bij ons NEDERLANDERS en christelijke medelanders.

  Laten we er A.U.B. met z’n allen voor zorgen dat in juni GEEN BakellendeV wordt geboren. laten wij er voor zorgen dat er geen ruiomte is voor een regering waarin het CDA, de PvdA en CU zitting kunnen nemen

  Ik zie nog liever VVD en D66 en absolute tegenhanger SP een coalitie/regering vormen dan de partijen die al sinds 2002 aan kiezersbedrog hebben gedaan.

 53. gerard zegt: 04-03-10 om 01:09

  nog steeds denkt men in kamer dat pvv stemmers laaggeschoolde debielen zijn,dat is dus niet zo,als dat zo is was almere al lang onder curatele gesteld.
  men kan er niet omheen dat Nederlanders sowieso de zakkenvullers zat zijn die worden gesteund door de kame, en de oorzaak van recessie.
  en dat de rest van ons land wordt opgevreten door mensen met geloofswaanzin, zoals christenen, islam enz. ik vind dat wilders nu wel moet bewijzen of hij echt onze problemen kan oplossen.

 54. BassieF zegt: 04-03-10 om 01:10

  @Donnee, jij hebt helemaal gelijk ook ik ergerde mij mateloos aan het feit dat sinds de val van het kabinet de gemeentelijke verkiezingen tosaal ondergesneeuwd raakten door het gezever over de landelijke verkiezingen.

 55. Carmen zegt: 04-03-10 om 01:13

  Ik vind het belachelijk dat men niet rekening met elkaar kan houden,
  zowel de gewone burger als de politici die we zien op televisie(zijn toch echt een stel kippen zonder kop als je een debat kijkt.. kunnen niet eens naar elkaar luisteren of elkaar laten uitpraten en zijn er naar mijn mening vooral op uit om hun zegje te doen)
  Er kan wel afgeven worden op de pvv-stemmer, maar blijkbaar lukte het andere partijen niet om de kiezer/burger tevreden te stellen en zekerheid te kunnen geven over hun stad/dorp, maar dat zoeken we natuurlijk niet bij zichzelf maar dat ligt weer aan wilders of aan de stemmers (burgers met stemrecht!)o.i.d
  Is dat nou zo moeilijk om jullie falen te accepteren? de pvv(-stemmers) zou niet met iedereen rekening houden en daarom verschrikkelijk zijn, doen ‘jullie’ niet precies hetzelfde..? (‘links’ zegt dat de pvv vooral afgeeft op bepaalde bevolkingsgroepen en niet rekening houd met alle inwoners, hebben jullie nou echt niet door dat dat ongelofelijk hypocriet klinkt?)
  Als ik dan ook zie op televisie, dat een aantal partijen nu al zegt niet samen te willen werken met een partij als de pvv, vraag ik me toch echt af waarvoor we nog het recht hebben om te stemmen aangezien ze de burgers toch niet serieus lijken te nemen.

 56. Jonathan zegt: 04-03-10 om 01:15

  Het feit dat men hier de PvdA en het CDA op gemeentelijk niveau afrekent op basis van wat er op landelijk niveau is gepresteerd de laatste jaren toont aan dat men geen idee heeft waar mee bezig te zijn. Schaf het hele verkiezingencircus op gemeentelijk en provinciaal niveau af en wijs bestuurders aan.

  Dat zwervers het tot de gemeenteraad kunnen schoppen door de naam Leefbaar uit te melken toont de onwetendheid van de kiezer aan.

 57. BassieF zegt: 04-03-10 om 01:19

  denk allen aan Pimmetje alle emoties en reacties nu op papier zijn gelijk aan voor (R.I.P)PIM ook toen schreeuwde de kiezer om nieuwe politiek net als nu . Ook nu weer beloven de arrogantie geflopte bestuurders van het CDA, PvdA en CU zaken die zij voorheen ook beloofden maar niet nakwamen zoals zij ook nu hun beloften zullen breken als zij door onze schuld/slecht stemgedrag toch weer aan regeren toekomen na juni 2010.

  Denken Harry Potter uit de geref. enclave in C a/d IJ en FouterBos nu echt dat wij zo dom zijn dat wij vergeten zijn wie ons land naar de KL geholpen heeft.

  Ik verafschuw die geblondeerde man die met niets komt maar overweeg toch op hem te gaan stemmen om te voorkomen dat ook maar 1 CDA’er, 1 pvdA, 1 Cu’er in de regering zitting kan nemen.

 58. SWETS R zegt: 04-03-10 om 01:20

  Ik persoonlijk vind de uitslag KUT
  wilders had gewoon zo en zo de grootste partij in haag city moeten zijn
  en pastoor met leefbaar rotterdam in mijn woonplaats !!!
  in rotterdam is dan ook helaas met de stembureaus geknoeid ! en natuurlijk zoals altijd in de achterstands wijken ! misschien dat de uitslag in rotterdam daar,door nog zal gaan veranderen (laten we het hopen )
  en ik vind ook dat er in nederland een stemplicht moet gaan komen !!!!!!

 59. Almere mag weg! Gratis!

  http://link.marktplaats.nl/326853528

 60. Jeroen zegt: 04-03-10 om 01:21

  Ik vind het verschrikkelijk dat er maar zo weinig mensen stemmen.

 61. Anne zegt: 04-03-10 om 01:23

  De verwachte emigratie van de slimme mensen uit Almere na deze beperkingsstemming, die leidt tot “PVV-look-stupid-Almere”, zou kunnen resulteren in een nieuwe plaats op Flevopolder….: ruimte zat voor meer slimmerikken. Maak er wat moois van. (ik zou ook direct verhuizen)

  Ik heb nog niet een keer een beschaafde spreker met intellect namens de PVV horen spreken. Ook hier niet..
  Onbeschofte straatjochies die zelf nog geen ABN kunnen spreken/gebruiken wanneer ze in publieke functie zijn… en zij willen de straatjochies ‘t land uit?
  Wordt echt lachen geblazen als die sukkels zouden moeten gaan regeren!!! Ze hebben GEEEEEEN idee…… crisis op crisis, en dan gewoon weer verkiezingen. Hebben we dat ook weer gehad.

 62. Carmen zegt: 04-03-10 om 01:27

  Jonathan zegt: 04-03-10 om 01:15
  “Het feit dat men hier de PvdA en het CDA op gemeentelijk niveau afrekent op basis van wat er op landelijk niveau is gepresteerd de laatste jaren toont aan dat men geen idee heeft waar mee bezig te zijn. Schaf het hele verkiezingencircus op gemeentelijk en provinciaal niveau af en wijs bestuurders aan.”

  Toch weer jammer, je noemt het een feit terwijl het gebaseerd is op je eigen mening en hoezo zou dit aantonen dat men niet doorheeft wat ze doen?
  Maar ben het er wel mee eens dat het een circus is rondom de verkiezingen, het lijkt tegenwoordig meer een populariteit-verkiezing
  dan dat men zich echt verdiept maar dit geld zowel voor de ‘linkse’ als de ‘rechtse’ stemmers ;-)

  Jonathan zegt: 04-03-10 om 01:15
  “Dat zwervers het tot de gemeenteraad kunnen schoppen door de naam Leefbaar uit te melken toont de onwetendheid van de kiezer aan.”

  Een zwerver is evengoed een burger.. met wellicht evenveel kennis als de gevestigde politici, maar dat ze geen dak boven hun hoofd hebben maakt ze minder? dacht dat we juist rekening met elkaar moeten houden ;-)

 63. eduard zegt: 04-03-10 om 01:27

  Nu widers wat milder voor de gevestigde buitenlanders, en zijn andere punten waarmaken dan kan het in juni nog heel leuk worden.
  En dan is het zijn goed recht om nu te zeggen stop nu met nog meer mensen naar ons land te komen ,daar is niks mis mee.maar met zijn andere ideeen zullen we rekening moeten houden want die zijn top.
  Als hij ze waar kan maken.

 64. Sjors zegt: 04-03-10 om 01:30

  @ Carmen
  U zegt: “zijn toch echt een stel kippen zonder kop als je een debat kijkt.. ” Als neutrale toeschouwer vond ik dat dhr. Pechtold mensen keurig liet uitpraten en heel helder was in zijn standpunten. Ook was hij de enige met standpunten waar andere partijen zich in kunnen vinden. Verder vond ik het hilarisch om te zien hoeveel (eigenlijk hoe weinig) aandacht agnes kant kreeg.

 65. Klaas zegt: 04-03-10 om 01:30

  gemengde gevoelens over de tussenstand. ik ben heel blij dat D66 zo groot is geworden. er moet meer out of the box worden gedacht in dit kleine landje met zo verschrikkelijk veel inwoners. tegelijkertijd heb ik het idee dat we hier in een verknipt land leven. zo veel stemmen voor de PVV en dragen ze oplossingen aan?! volgens mij niet, er is geen allochtoon die beter nederlands gaat spreken door het verbieden van hoofddoeken! wat een Vrijheid trouwens, mensen verbieden iets te dragen. dat je dan je partij het predikaat vrijheid durft aan te meten. daarbij komt dat ik van de heer wilders nog geen enkel goed argument heb gehoord waarom ‘alles’ de schuld van de Islam is. ik ben zelf een fel tegenstander van welke religie dan ook, maar laat mensen wel in hun waarde en laat ze lekker zelf uitzoeken wat ze willen doen zolang het anderen niet schaadt. deze partij schopt altijd zo tegen de betutteling van de huidige politiek, maar als er een partij extreem betuttelend is is het de PVV wel.
  maargoed, ze zullen zichzelf uiteindelijk wel opblazen door gebrek aan bestuurlijke ervaring.

 66. Erik S. zegt: 04-03-10 om 01:31

  Landelijke partijen zouden niet mee mogen doen aan lokale verkiezingen. Lokale partijen zouden niet eens gelieerd mogen zijn aan landelijke partijen. Goed functionerende raadsleden worden afgerekend op landelijk resultaat en omgekeerd. Daarbij is het verschrikkelijk om te zien hoe partijen met hun regionale standpunten regelrecht tegen de nationale principes van hun moederpartij ingaan.

 67. BassieF zegt: 04-03-10 om 01:32

  @jonathan ik heb inderdaad het CDA en PvdA op gemeentelijk niveau afgerekent op wanprestatie. In tegenstelling tot wat jij stelt niet op het landelijke falen maar op het gemeentleijke falen.

  Ons gemeente is Lansingerland, dorp heet Berkel en Rodenrijs

  Waar heb ik hen met mijn stemgedag op afgerkend namelijk de absolute bestuurlijke chaos door wethouders en raadsleden van het CDA, PvdA en CU.

  Ik noem 5 punten op: HSL / A13-A16 / Airport Rotterdam / gezondheidsrisico’s door komende hoogspanningsmasten / jarenlange bestuurlijke chaos/
  .
  Kan zo nog een tiental punten opnoemen waaronder vriendjespolitiek van CDA’ers met veroordeelde bouwfraudeurs.

  Of het ons lukt om het CDA als medebestuurders van onze gemeente op een zijspoor te krijgen is niet bekend men is te druk met het invullen van de blanco stembiljetten van protesterende stemmers in hun eigen voordeel.

 68. andereMarco zegt: 04-03-10 om 01:34

  “Als we mensen gaan uitsluiten op basis van welk geloof ze aanhangen, komen we er nooit uit.” — eerste wijze woorden van Balkenende sinds jaren.

  Een Amerikaanse vriend vroeg me vanavond of we hier geen geschiedenisles op school hebben.

 69. Elvan zegt: 04-03-10 om 01:36

  Ik zie een Nederland, niet meer mijn land…….
  Hoewel… de kans is nog niet vergeven.. Wat ik jammer vind is dat de media de PVV niet parodieert.. uhm pardon.. ze laat zien zoals ze in het echt zijn.. wat een parodie is wordt als serieus berichtgeving gepresenteerd, PVV kandidaten die niet ‘mogen’ praten als ze worden bevraagd door DWDD.
  Mensen.. word toch eens wakker.. De PVV is vrij om te zeggen wat ze willen.. maar geef ze toch geen credit op basis van eigen angstgedachten maar op basis van wat ze ‘(niet) zeggen’..
  Nederland is ook mijn land… het Nederland zoals het was althans..
  En als Sietse Fritsma zijn mensen toespreekt en ook zin “ADJUDANT” bedankt…. denk ik dat het met de terminologie wel goed komt met de PVV aan de macht.. JAWOHL ADJUDANT……..

 70. maarten .k zegt: 04-03-10 om 01:38

  jammer dat ze weer zitten te kibbelen op tv net kleine kinderen logisch dat wilders daar niet bij gaat zitten.ik ga volgende keer wilders stemmen waarom? hij is duidelijk ik heb vaak problemen met marokanen en dan heb ik het niet over de nette werkende ,maar over een groep die echt de sameleving op straat verziekt.ken veel nederlanders die ook het leven verziekt word en daarom krijgt wilders al die stemmen hij is de enige die er wat aan wil doen. ik ben niet tegen islaam en hoofddoekjes als een andere partij eens ervoor zou gaan wetten te maken om deze ziekelijke mensen te stoppe zou ik zeker daar op stemmen en niet op wilders maar ze durven niet bang als pim fortuin te eindigen.kanaaleiland utrecht is toch op tv geweest ze doen er niks aan.maak gewoon een wet dat als buitenlanders de boel verzieke ze weg moeten hier dan is de pvv gelijk weg. en is probleem opgelost

 71. Mark zegt: 04-03-10 om 01:39

  Vandaag is dan toch de dag gekomen om het te zeggen. Ik schaam me om een Nederlander te zijn. Wat een kortzichtig gedrag en wat een meeloperij. We stemmen tegenwoordig alleen nog maar voor de grootste bek! Inhoud horen we niet meer en we stemmen net zo makkelijk links als rechts. Want feitelijk maakt het ons niks meer uit. Mensen die SP de vorige verkiezingen stemden stemmen nu op een extreem rechtse politicus. Dan ben je toch niet moreel en inhoudelijk bezig?
  Toch maar terug naar het censuskiesrecht zo vraag ik me af? Kennelijk snappen de mensen niet waarom er zo is gevochten voor algemeen kiesrecht. Ik sta mijn kiesrecht iig graag af, als dit representatief is voor Nederland.

 72. maurice m zegt: 04-03-10 om 01:42

  Leve de pvv stemmers in de 2 steden, kan niet wachten op de landelijke verkiezingen, dat ook mijn stem daar terecht komt.
  Jaren worden wij als nederlanders gediscrimineerd en die watjes van een cda en pvda doen er niks aan en waaien al die jaren met de wind mee.

  Het is gewoon een duidelijk teken van een groot deel van de bevolking dat er ook naar de nederlanders om gekeken moet worden!

  Alle normale dingen worden alleen maar duurder, omdat die grote partijen zo nodig haantje de voorste wil zijn als klein land met groot geld over de grens heen gooit.

 73. Anne zegt: 04-03-10 om 01:42

  Ik wil alle mensen oproepen met hun recht naar de stembus te gaan op 9 juni om de misvatting van de GR-uitslag Almere/Den Haag recht te zetten.

 74. bodewes zegt: 04-03-10 om 01:43

  De uitslag is prima, de verslaggeving door de NOS is echt slecht en op zn minst tendentieus:
  even een recap van Ferry M. met z’n toupet

  Een verlies voor het CDA verloren nu 123, verliest de positie van CDA, Niet goed…
  PvdA in 2006, 695 Gewonnen ,429 nu verloren schiet niet op, dat is echt pijn, hele colleges die zonde de PVDA doorgaan.

  Het CDA staat op verlies…
  Het PvdA staat op verlies maar het zal misschien meevallen…

  Hoe komt u daarbij. Hoe rekent u?
  Het PvdA verliest veel meer op mijn texas instruments dan de PvdA

  WAAROM WILT U, als linkse deelname aan de regering, MEER MENSEN IN BETA VAKKEN?
  DIE MENSEN KUNNEN REKENEN HOOR!!!

  NOS Sucks

 75. bassieF zegt: 04-03-10 om 01:43

  Zo langzamerhand verdwijnen alle eerlijke ertoe doende reacties hier. van mij zijn allevier de posting geplaatst na 01:00 uur al verdwenen.

  Hoop echt op een nieuwe regering zonder PvdA en CDA die gaat inzien dat de NOS als onderdeel van het te linkse journaille niet mer als zwaar gesubsidieerde omroep mag blijven bestaan.

  NOS uit het publieke bestel.

  is nu 01:42 kijken hoe lang deze posting blijft staan.

 76. Antoinette zegt: 04-03-10 om 01:44

  In 2 grote steden wint de PVV en de voorstanders denken gelijk dat heel Nederland dan wel zo massaal op de PVV zal stemmen bij de landelijke verkiezingen. En daar geloof ik niks van. Hier hebben we geen enkele last van mensen die het islamitische geloof aanhangen. Dus waarom zou ik ooit PVV stemmen?
  Jammer dat 2 gemeenten nu zogenaamd Nederland vertegenwoordigen, waar hebben we het nou eigenlijk over? Den Haag en Almere?
  Ik zou er voor geen goud willen wonen!

 77. kevin zegt: 04-03-10 om 01:45

  Pvv doet het geweldig
  nu hopen dat ze winnen:D
  Wilders zet hem op!
  dag balkenellende:P
  8 zetels erbij wajoow:D
  almere den haag bedankt:D
  heb zin in stemmen:D op de pvv
  ik ben met alles eens van pvv
  Geert je kunt het ik steun je!

 78. Carmen zegt: 04-03-10 om 01:45

  @Sjors,

  Daar heb je een punt inderdaad Pechtold laat anderen uitpraten, maar ondertussen zie je dan ook de ergernis in zijn houding hoe de rest zich gedraagt in het gesprek.
  Verder vind ik de politiek sowieso hilarisch, mensen die niet eens normaal een gesprek met elkaar aan kunnen aangaan zouden de ‘leiding’ moeten geven over dit landje :P
  Over Agnes Kant, vond zelfs Femke Halsema de gehele tijd met een meelijwekkende/zielige blik naar haar kijken :P

 79. Hein zegt: 04-03-10 om 01:46

  Het is onbegrijpelijk dat er zoveel SP stemmers het hebben laten afweten, bijna 47% is thuis gebleven. Het is nog niet te laat voor de landelijke verkiezingen. Voor een sociaal en eerlijke verdeling van de lasten valt er wel wat te kiezen. Oproep aan de kiezer is dan ook, stem niet uit gewoonte, maar lees eerst de verkiezings programma,s en maak dan uw keuze, en laat uw keuze niet alleen maar afhangen van de Dames en Heren lijsttrekkers in Den Haag.

 80. Ik denk, dat teveel mensen sinds jaar en dag te lui zijn om zich uit de stoel te hijsen en naar de stembus te gaan. Onder de PVV-aanhang is de opkomst hoog. Daar ben ik van overtuigd! Zou de landelijke opkomst 70% of hoger zijn geweest dan bleef er van een klinkende overwinning voor de PVV veel minder over en zou je echt een juiste weergave van de aanhang van Wilders zien.
  Alexander Pechtold zei iets waar ik me goed in kon vinden: Ik heb respect voor iedereen die op de PVV stemt, maar ik huiver van het gedachtegoed van de PVV zelf.

 81. Paul zegt: 04-03-10 om 01:47

  PVV heeft handig gebruik gemaakt van de kansarme Nederlanders door hun stem uit te laten brengen op deze partij. Men praat nu over Islamisering, straks praat men over Antilianen, Turken, Molukkers, Ethiopiers etc. Nederland werd in de tweede wereldoorlog ook gered door de geallieerden, en onder de geallieerden waren er o.a. ook Marokaanse strijders gestorven om Nederland te bevrijden van het Nazisme en fascisme. Ik ben het eens dat als men hier in Nederland woont men zich hier ook moet aanpassen en leven volgens de wetten en regels van Nederland. Maar ga geen bevolkingsgroepen de schuld geven van alle ellende die men zelf veroorzaakt heeft in zijn of haar gezin.
  Onder alle bevolkingsgroepen zijn er criminelen, dieven, moordenaars, hangjongeren, en wat al niet meer. Voordat men stemt op de PVV dient men eerst zelf in de spiegel te kijken en zich dan af te vragen of dit wel goed is. Niet alle ellende is veroorzaakt door Allochtonen.
  Vroeger droegen de Nederlandse vrouwen ook hoofddoeken als ze over straat liepen, en zelfs nu lopen er nog steeds boerenvrouwen in traditionele kledij. Dus waar heb de PVV het over? Laat de PVV ook eens die discussie aangaan met b.v. de katholieke kerk. Kinderen die misbruikt werden door de priesters, of homo’s die geweerd worden. Ga daar die discussie eens aan en zoek daar eens een oplossing voor.
  PVV heeft misbruik gemaakt van de zwakkeren in de samenleving. Jammer!!!

 82. paul zegt: 04-03-10 om 01:47

  Bij de vorige verkiezingen was de wil van het volk , let op !
  op de eerste plaats CDA tweede plaats PVDA en derde plaats was geen Christen Uni maar de SP maar is het ook niet geworden { over Democratie gesproken !! }
  zo zal het met de PVV ook gebeuren !
  DIT IS GEEN DEMOCRATIES LAND!!
  ik had ook graag gestemd “reverendum” over het Koninklijk Huis wat veel te veel geld kost !!
  denk aan de vele negatieve berichtgevingen van de Oranjes
  Hoor hier ook veel onvrede over
  ik zag het liever als in Amerika { dit is wel een vrij land !! }
  maar dit kan ook niet !! ZUCHT

 83. marie zegt: 04-03-10 om 01:49

  Als ik al deze verhalen lees, vraag ik me af of wij in ons land niks hebben geleerd uit het verleden. Ik persoonlijk ben het niet met alles eens wat de PVV zegt, maar ik ben even min vergeten dat een man als Pim Fortuin is vermoord omdat hij anders dacht dan sommige mensen. Dat er geregeld berichten staan in de kranten dat er mensen worden neergestoken omdat ze zeggen dat je van andermans spullen moet afblijven..Als ik kijk naar mijn oma vind ik het zorgelijk dat ze niet eens meer ‘s avonds naar vrienden durft te gaan, bang dat ze word beroofd…dat onze kinderen niet meer mogen samen scholen…Ik vraag me af hoe lang het nog duurt voor we in Nederland allemaal de oogkleppen af doen!!! Ik ben namelijk op vakantie geweest dit jaar naar Griekenland en daar werd ik er op aan gesproken dat ik een kerk wilde bezichtigen in een korte broek met een topje…alle toeristen hadden er begrip voor…nou vraag ik jullie waar is het begrip in ons land gebleven voor alles waar we vroeger voor stonden en trots op waren!!!! Over een paar jaar hebben we niks meer om trots op te zijn, persoonlijk lijkt me dat een belangrijkere vraag die we onszelf mogen stellen, dan wie er onze minister president mag worden..vrienden van mij komen verknipt terug uit Afghanistan…dank je wel kabinet!!!!! WAAR ZIJN WE MEEE BEZIG!!!!

 84. niekie zegt: 04-03-10 om 01:49

  Triest de grote partijen schuiven het gewoon aan de kant dat er in de grote steden grote problemen zijn. Het ongenoegen zorgt ervoor dat er veel op de PVV wordt gestemd. Maar waar moet je dan op stemmen? Zij wonen hier niet. Ik ben trots op Nederland maar weet niet of dat genoeg is de volgende keer mss PVV stemmen mss denken ze dan na als ex Pvda doet t zeer ik wil helpen maar ben Nederlands en nog vrouw ook. Ze zitten er voor ons maar ze doen alsof wij werken voor hun. Balkje je zit ervoor je kiezers en niet voor jezelf ach t verdient goed en anders heb je toch een lekkere bonus of wachtgeld… PvdA de achterban ziet geen toekomst in de partij die alleen maar mensen toelaat terwijl ze niet eens voor hun eigen mensen kunnen zorgen ze komen allemaal in de grote steden terecht. Allochtonen (belachelijk die benaming) Ik word gediscrimineerd in mijn eigen land!!!!!!Mensen die hier willen wonen en werken wordt Nederlands geen dubbel paspoort. Gelijke rechten en plichten. Daar kan ik mee leven maar helaas allochtonen hebben echter voorrang in werk, wonen, onderwijs banen en geloof. In de grote steden geen schoolkeuze die is wel voor bijzonder onderwijs met taalachterstand. Banen wel voor allochtonen niet voor de Nederlanders…waar woon ik? In Turkije kan en mag dit allemaal niet…hier kan alles en mag alles.Na de turken en Marokanen vallen de polen bulgaren en hongaren binnen steeds meer mensen verhuizen maar dat is ook geen oplossing of toch wel……
  In de grote steden zoals hier in Den Haag worden Nederlanders echt in het nauw gedreven ik heb het ook over de geintegeerde nederlanders zelfs die zijn t zat. Mensen die niet in de grote steden leven…oordeel niet maar kom gewoon een maandje hier wonen.
  Ik ben geen PVV maar begrijp het wel de frustratie is enorm. Ik ben niet tegen allochtonen als ze integreren. Maar dat doen ze niet want het is niet nodig. Ik als Nederlandse vrouw moet oppassen en voel me niet meer veilig ik woon hier al mijn hele leven moet ik dus maar naar een dorp of een ander land als nederlandse??? PVV liever niet maar wat dan???

 85. Anne zegt: 04-03-10 om 01:52

  Bekovic!, mijn complimenten voor een schitterende advertentie.
  Doet me deugt dat er ook nog met humor gereageerd kan worden.
  Bedankt, ik heb gelachen.
  “..er gaat ook een trein naar Almere, niemand weet waarom… ” :D
  Geweldig.

  Er gaat nu ook nog een trein vanuit Almere naar.. where do wanna go??

 86. Wilco zegt: 04-03-10 om 01:52

  Wat fantastisch dat de PVV, daar waar ze meededen, zo ontzettend krachtig is geworden. Een winst voor Nederland. En wat een blamage voor de rest, die zich onbegrijpelijk genoeg allemaal winnaars noemen en toch nog ergens een lampje zien branden. Getuigt in elk geval van respectloosheid richting de PVV-stemmer. Laat Geert met zijn PVV alsjeblieft de aller grootste worden met de landelijke verkiezingen. Een zegen voor Nederland en wat een fantastisch historisch moment zou dat zijn. Nog geweldiger zou het zijn als de PVV ineens een totale meerderheid zou hebben. Geert, mijn stem heb je! Bravo! Hulde!

 87. Mullah Oemar zegt: 04-03-10 om 01:53

  Het is schandalig dat anno 2010 er mensen in dit land zijn die dezelfde weg inslaan als de visie van hitler en daarmee nog door een hele groep wordt erkend en dan nog denken over zichzelf dat ze beschaaft zijn. Met spijt zit ik te kijken naar de tegenpartij die geen antwoordt heeft voor deze mensen en dan maar eromheen draaien. Dit alles is erg sneu voor dit land waar toch de meeste mensen zich waardig en sociaal zijn. Zoals er enkelen zijn die het verpesten voor de overgrote meerderheid van goeien, zo zijn er enkelen die de hele reputatie van de overgrote nederlanders die wel tolerant en sociaal zijn het verpesten. De PVV staat voor niets anders dan haat,racisme,facisme,intolantie en demonisatie van 1miljoen mensen om zijn eigen macht en waanzin gootheid, maar zoals de geschiedenis het altijd laat zien, ze roeien zichzelf altijd uit en veroorzaken alleen ellende,chaos en verdriet, het enige verschil met de tweede wereldoorlog is dat de moslims geen loden zijn, nee zeker niet, als het zover is dan zullen ze miljoen keer harder terug halen. Ik hoop toch nog dat deze mensen toch geen voorvocht mensen zijn in de woorden van theo maasen. Bij de de kamer verkiezingen hoop ik dat iedereen die stemrecht heeft toch gaat stemmen en wel voor een gezamelijke gemeenschap waar iedereen welkom is en samen willen bouwen voor een betere en rechtvaardige wereld voor een ieder mens ongeacht zijn religie en elke overtreder een zelfde straf krijgt en geen hokjes spelletjes over de ruggen van anderen.

 88. daisy en martin zegt: 04-03-10 om 01:58

  ik vind dat de groote patijen alleen maar aan hun eigen hachje denken,en niet naar de stem van het volk luisteren ze maken meer moeilijkheden met wie ze in zee willen gaan.
  en dan maar afvragen waarom de opkomst zo laag is hier word toch wederom niet naar het volk geluistert dus waarom zou nederland stemmen het maakt toch niets uit den haag doet wat ze zelf willen en kijkt niet naar het nederlandse volk.als wilders zoveel stemmen binnen haalt gun hem dan een kans om het waar te maken.

 89. doordenker zegt: 04-03-10 om 01:58

  Het ‘succes’ van de PVV in de 2 gemeenten moet meer gezien worden als een bevestiging dat de gevestigde partijen niet meer kunnen dan het grijsdraaien van de eigen grammofoonplaat.De maatschappelijke impact van een groeiende groep niet-westerse allochtonen die zich helaas door hun godsdienst en de hierin vervatte politieke paragraaf plus achterhaalde denkbeelden van de doorsnee nederlander bewust en onbewust vervreemden, wordt niet herkend of uit eigen belang onder het tapijt geveegd. Hoewel de pro-multiculturele krachten zeer sterk zijn hebben zij toch de gewone Nederlanders niet kunnen overtuigen. Keer op keer blijkt weer dat de mensen door de eenzijdige informatie heen prikken en in overgrote meerderheid hun twijfels houden.

 90. gerrit zegt: 04-03-10 om 02:00

  PVV koos 2 steden met enorm veel ongenoegen. Slim gedaan. Zij zullen nu moeten tonen wat ze echt kunnen.
  Gezien hun leiders zal dat weinig zijn, het wordt een grote rotzooi in die partij. Grote voordeel is dat iedereen wakker werd. CDA afgeserveerd. PvdA groot verlies doch kwam sterk terug in 3 weken. D66 en VVD zullen het moeten gaan doen, samen met GL en PvdA. SP zonder echte leider is stuurloos ondanks prima gedachtengoed. CU en SGP blijven stabiel dankzij geloofsgenoten. Kortom enkel D66, VVD, PvdA, CDA en GL enigszins hebben een kader van capabele bestuurders, de rest niet. PVV wordt geruzie en gerotzooi.

 91. Fred zegt: 04-03-10 om 02:03

  terecht : in Rotterdam heeft de PvdA niks geleerd.
  Nationaal: de PVV gaat straks een grote partij worden. En dat mogen een aantal partijen die de Marokkanen en Turken continu blijven vertroetelen zich aanrekenen. Ik begrijp niet dat ze dat zelf niet snappen. Ook de NOS is een extreem linkse omroep, blijkens het soort vragen dat Wilders kreeg. Afscxhaffen die publieke netten. Jullie hebben het er zelf naar gemaakt

 92. Rob zegt: 04-03-10 om 02:03

  Weet je watik zo raar vindt ?
  Er wordt maar gezanikt over eerst de taal spreken en inburgerings cursus. Zelf betalen of niet. OK

  Maar wat ik niet snap is de instroom van EU “burgers” als Polen, Bulgaren, Hongaren. Ik kom ze dagelijks tegen in mijn winkel.
  Amper een woord Nederlands, ik snap er geen hout van,

  Waarom die ongelijke behandeling ?
  Waarom niet als “legale” europa inwoner ook een inburgering of taal verplichting ?

  Ik snap daar geen bal van.

 93. JOGA zegt: 04-03-10 om 02:04

  Wat een desillusie voor de linkse kerk en alle andere goedgelovigen. Gisteren nog het hoogste woord,
  maar bespeur ik nu een begin van jalousie? Sorry, jongens het is niet anders,maar bereidt je maar vast
  voor op een veel grotere klap in juni, want deze uitslag is sterk vertekend door de winst van VVD en plaatselijke partijen. Dit is te danken aan Wilders-stemmers. De PVV wordt met gemak de grootste
  partij, mede dankzii de voortreffelijke hulp van alle tegenstanders. Wat een dramatisch einddebat door
  politieke lijders, die de weg volledig kwijt zijn. En die zouden ons land er weer bovenop moeten
  brengen? Ik durf ze bij AH de groentevakken nog niet bij te laten vullen.

 94. Irfan Oruc zegt: 04-03-10 om 02:04

  jongens toch, ik ben zelf een moslim en vertrouw me op mijn woord. zo eng ben ik niet hoor, ik bedank geert wilders zelfs voor zijn daden. veel mensen voornamelijk de ongelovige oftewel niet-moslims zijn JUIST door geert wilders zich gaan afvragen wat de islam daadwerkelijk inhoudt, en zijn dankzij hem erachter gekomen dat er niets anders dan waarheid zit in de islam, dus hierbij nogmaals HARTELIJK DANK VOOR JE MOEDIGE ACTIES, misschien ietsjes onbewust maar toch. moge ALLAH de verdwaalde de juiste weg laten zien.

 95. maurice m zegt: 04-03-10 om 02:04

  @paul
  PVV heeft handig gebruik gemaakt van de kansarme Nederlanders door hun stem uit te laten brengen op deze partij.

  ik ben geen kansarme nederlander, vind dat een gedurfde uitspraak om eerlijk te zijn.

  De mensen zijn dat softy gedrag van balk en de rest gewoon meer als zat.
  En nu kunnen die partijen achter hun oren krabben wat ze al die jaren eigenlijk de bevolking hebben aangedaan in vele standpunten.

  In vele plaatsen hier in nederland krijgen steeds meer buitenlanders meer rechten dan de nederlanders en dat is vooral het signaal wat wilders naar buiten brengt en uit dat dit de verkeerde kant op gaat

 96. niekie zegt: 04-03-10 om 02:06

  Daisy en Martin je moet wel stemmen anders stem je voor de grote partijen ik heb uit ongenoegen al jaren niet meer het stem hokje bekeken ik ben het echter zat!!!!! Ik dacht eerst t maakt niet uit wat je doet maar niets doen is nog veel erger

 97. ongerust zegt: 04-03-10 om 02:07

  Gaat nu de PVV haar logo ook wijzigen in een hakenkruis? De ideologie van die club komt akelig in de richting van die Duitse club 80 jaar geleden.

  Enge partij die PVV en Wilders is zo mogelijk nog enger. Ik wacht 9 juni wel af, maar als die club aan de macht komt overweeg ik dit land te verlaten.
  Als zo’n groot deel van de bevolking te debiel is om z’n geschiedenis te kennen, dan wil ik daar geen deel van uitmaken.

  Het is een feit dat de partijenpolitiek nooit zal werken. 4 jaar links, 4 jaar rechts en vervolgens 8 jaar stuurloos. Dat is de tendens die we niet anders zien in dit land. Ik schaam me ook over de opkomst. Misschien is stemplicht wel weer een goeie.

 98. P. van Hulst zegt: 04-03-10 om 02:07

  Onbegrijpelijk, de ruk naar rechts in Nederland. Winst voor PVV, VVD, D66, TON en diverse ondernemerspartijen in de regio. Vergeet trouwens ook het huidige CDA niet, nogal rechts te noemen! We zijn bijna allemaal gewone werknemers! Onze belangen kunnen en worden toch niet door rechts Nederland gediend! Natuurlijk niet alle maar veel van hen hebben alle narigheid van de afgelopen tijd veroorzaakt of verdienen er toch goed geld aan! Werkend Nedeland laat je niet de verkeerde richting uitsturen, jullie belang zit aan de linkerkant van het politieke spectrum!
  Groeten en meer wijsheid toegewenst, lees de partijprincipes eens!

 99. niekie zegt: 04-03-10 om 02:12

  Mullah Oemar woon jij in Den Haag??????
  Vergelijk het meerdendeel niet met Hitler dit is belachelijk. Het meerdendeel is het niet eens met het huidige beleid vandaar de stemmen (in protest) van de grote steden geloof me. Ik heb trots op Nederland gestemd maar zo te zien werkt dit niet. De meeste mensen stemmen PVV omdat de regering van nu en eerder niet naar de mensen luistert. Een GIL of ROEP naar aandacht voor de werkelijke problemen.

 100. bassieF zegt: 04-03-10 om 02:18

  NOS pleegt hier rigide censuur.

  Ik roep iedereen op de site van de NOS te MIJDEN het is zinloos hier iets te plaatsen. NOS die zelf met hand en tand censuur tegen hen bestrijdt past op anderen waaraan zij een mening vragen een cesuur toe die het voormalige OOST DUITSLAND niet misstond.

  In de vorige posting waari ik de censuurvan de NOSA eveneens aanhaalde en oproep tot het opheffen van de NOS na juni 2010 door het stopzetten van de subsidies is na 20 min. verwijderd.

  LIkns wil niet gecensureerd worden maar wil alles wat niet liks is wel censureren dat heet INDOCTRINE

 101. Carmen zegt: 04-03-10 om 02:21

  “Paul zegt: 04-03-10 om 01:47
  Nederland werd in de tweede wereldoorlog ook gered door de geallieerden, en onder de geallieerden waren er o.a. ook Marokaanse strijders gestorven om Nederland te bevrijden van het Nazisme en fascisme.”

  Ik vind dat toch echt een zwak argument, dat is meer dan 60 jaar geleden waarom zouden ‘wij’ anno 2010 daarop onze stemkeuze laten beïnvloeden? Ja we zijn toen geholpen door andere landen, maar moeten we over 60 jaar in andere landen Nederlandse hulp ook gaan gebruiken als argument voor de keuze van burgers?

  “Mullah Oemar zegt: 04-03-10 om 01:53

  Het is schandalig dat anno 2010 er mensen in dit land zijn die dezelfde weg inslaan als de visie van hitler en daarmee nog door een hele groep wordt erkend en dan nog denken over zichzelf dat ze beschaaft zijn.”

  Deze opvattingen vind ik zeer kwalijk, hoop dan ook dat je zelf inziet dat ze niet fatsoenlijk zijn.

  Mullah Oemar zegt: 04-03-10 om 01:53
  Bij de de kamer verkiezingen hoop ik dat iedereen die stemrecht heeft toch gaat stemmen en wel voor een gezamenlijke gemeenschap waar iedereen welkom is en samen willen bouwen voor een betere en rechtvaardige wereld voor een ieder mens ongeacht zijn religie en elke overtreder een zelfde straf krijgt en geen hokjes spelletjes over de ruggen van anderen”

  Inderdaad “iedereen!” elke inwoner van Nederland gelijk behandelen ;-)

 102. Leonardo zegt: 04-03-10 om 02:21

  Opvallend dat veel mensen nog steeds niet inzien dat juist de gevestigde partijen veel mensen uitsluiten door hun politiek.
  Duizenden mensen die zorg nodig hebben lijden dagelijks omdat links het belangrijker vindt om kansloze analfabeten ons land binnen te halen, waardoor wijken verpauperen en miljarden in herstel gestoken moet worden. Dat geld gaat vervolgens weer in een bodemloze Vogelaarput, want mensen die hier niet komen om te integreren zullen dat ook nooit doen. De goedwillenden zijn overigens welkom.
  En dan die onwetendheid over de bedoelingen van een geloof dat geen geloof is maar een veroveringsideologie. Hoe blind moet je zijn om dat niet in te zien? Van 0 naar ruim 1 miljoen binnen 45 jaar. Waar zijn de verhoudingen? Had dat niet wat minder gekund? Gaat het zo goed hier dat we iedereen maar welkom moeten heten, terwijl onze oudjes minder vrijheid hebben dan gevangenisboeven?
  En wat betreft die geschiedenislessen: de man die de Holocaust op z’n geweten heeft, wordt verheerlijkt in islamitische landen, de gevluchte beulen vonden er een welkom onderdak, en dat is een vaststaand feit. Zelfs de hier verboden groet van die massamoordenaar wordt in die landen veelvuldig gebruikt. Duizenden bewijzen! Sinds de massa-immigratie vanuit deze landen gerealiseerd werd is de Jodenhaat ge-updated en op een angstwekkend niveau beland. Wie zijn dus de fascisten? Wie kent zijn geschiedenis niet? Die pas geboren Amerikaanse vriend (reactie 1:34) of ik, wiens vader tegen de moffen gevochten heeft?

 103. Machteld van Eeden zegt: 04-03-10 om 02:32

  Elke absolute ideologie of religie heeft veel bloed aan zijn handen.
  Zo ook de Islam, een van de allergrootste onderdrukkers van minderheden of het nu vrouwen, homoseksuelen of andersdenkenden zijn.
  Islam is de religie van de uitsluiting en intolerantie.
  De Islam voert oorlog met alle andere religies en ideologieen waaraan ze grenst. Overal waar de Islam de dominante geloofscultuur is, is het slecht gesteld met de mensenrechten.
  Idereen die een beetje het nieuws volgt en behept is met enig historisch besef weet het boevenstaande.
  Als er hier een handjevol moslims had gewoont had heel Nederland deze stellingen onderschreven nu er een miljoen zijn houdt een significant deel van de samenleving we politiekcorrect zijn mond uit angst.
  De PVV is niet het gevaar, dat is een onzinnige omkering, de Islam laat wereldwijd zien niet vreedzaam te willen/kunnen samenleven met andersdenkenden en dat is het (mondiale) gevaar.
  De PVV is een produkt van een door politiecorrect Nederland decennialang gedomineerde debat over de zegeningen van de multiculturele samenleving. Nu de verschrikkelijke contouren van dit beleid steeds duidelijkerworden in de grote steden krijgt de bestuurselite met Wilderes de deksel op de neus. Islam betekent niet Peace zoals Bush nog beweerde na 9/11 maar Submission zoals Ayaan Hirsi Ali stelde.

 104. Wendy zegt: 04-03-10 om 02:33

  Wat mij verschrikkelijk heeft gestoord is het feit dat landelijke politici zich ineens maximaal bezighielden met zgn. lokale zaken.
  Alles wordt terugvertaald naar de landelijke verkiezingen.
  Lokale partijen hebben – zoals verwacht – forse winsten geboekt.
  Nederland is hopeloos verdeeld :arm/rijk, jong/oud, gezond/ziek, blank/gekleurd, hetero/homo, gelovig/ongelovig,werkende/nietwerkende,
  ambtenaren/particuliere sector,huurders/huiseigenaren, etc.etc.
  De intolerantie jegens elkaar groeit met de dag en dat is naar mijn stellige overtuiging te wijten aan het feit dat politici veel te veel gedogen. Er zijn helaas geen leiders meer, maar meer debaters/woordjeswegers. Jammer, maar het gaat wel ten koste van alle verworvenheden en zekerheden. Dit kan men praktisch alle politici aanrekenen !

 105. Paul zegt: 04-03-10 om 02:35

  Hallo Niekie,
  In antwoord op je verhaal wil ik mijn verhaal vertellen.
  Sinds kort ben ik door bezuinigingen en reorganistaie in de Thuiszorg mijn baan als huismeester kwijtgeraakt. Heb een half jaar thuisgezeten en moet nu van een WW uitkering leven. Heb een gezin met drie kinderen. Ze studeren en werken in hun vrije tijd. Dat is de plicht die wij als ouders ze meegegeven hebben. Niet werken is geen geld en geen geld voor leuke kleren of uitgaan.
  Mijn vrouw werkt ook en nu wij van een WW uitkering moeten leven rest er voor mij niets anders op om te blijven zoeken naar werk. Want als je wilt, dan vind je ook werk. Zo heb ik ook een aantal maanden bij de belastingdienst gewerkt, maar ook daar moeten ze bezuinigen en zo zit ik weer in de WW. Moet ik mij dan afvragen of dit de schuld is van die Nederlander, Marokaan, Turk, Molukker, Pool, Antilliaan, Bulgaar os Chinees?
  Nee, heel het land is door diverse oorzaken in crisis geraakt. Maar om anderen de schuld te geven gaat mij te ver, meer dan dat zelfs.
  Je moet leren om te zoeken naar oplossingen en met die oplossing aan de slag te gaan. Zo leer je ook dingen te begrijpen waar een ander mee te kampen hebt. En dan heb het niets te maken of je Nederlander bent of Allochtoon. Je moet je kinderen perspectief bieden waar ze in de toekomst mee kunnen leven en je dan als ouder zullen waarderen. Maar je moet zelf de oplossingen aandragen want het komt je niet aangewaaid. En we zijn nog steeds gelukkig met elkaar.
  Zelf ben ik van Molukse afkomst en mijn vrouw een Nederlandse. Ook dat gaat samen!

 106. Heel jammer dat D66 onder blaaskaak Pechtold zo hoog eindigt.
  De man die dhr. Wilders verwijt geen oplossingen te hebben voor problemen.
  Ik adviseer de heer Pechtold eens naar zich zelf te kijken, ook hij geeft geen enkele oplossing voor een probleem.

  Daarnaast vind ik het in en in triest dat mensen de PVV geen eens een kans wil geven zich te bewijzen, alsof de PVV het nog slechter zou kunnen doen dan het huidige beleid?
  En hoe komt het dat nu ineens plotseling wel alle andere partijen standpunten van de PVV overnemen?

  Onze democratie word al bedreigt door links sinds 6 mei 2002,
  was Pim maar in leven, door deze dwaze en domme linkse actie heeft links zelf Geert Wilders groot gemaakt.

  De democratie word ondermijnd door een religie die niet thuis hoort in Nederland, niet zoals velen van de aanhangers van die religie laat zien tenminste, men word gebrainwashed door democratische praatjes van hen, maar kijk ondertussen wat er gebeurd in landen en gebieden die verder heen zijn dan Nederland zoals in het Midden Oosten, delen van Afrika en Indonesië.

  In ieder geval ben ik hartstikke blij met het grote verlies van de PvdA, de partij met de oogkleppen, van pappen en nathouden, en het een crimineel paradijs maken van een land dat eens zo mooi was.

  PVV stemmers discrimineren? Nee, dat heet Nationalisme, Vaderlandsliefde, dat heeft niets met discriminatie te maken.

  Nationalisme/Vaderlandsliefde is al eeuwen aan de gang in de Nederlanden
  In die tijd heeft het meerdere benamingen gekregen zoals VOC-mentaliteit, De Gouden Eeuw, De kolonisator en de verzetsheld.
  Dit alles heeft bloed zweet en tranen gekost, en tegenwoordig heet deze zelfde houding “discriminatie”?

  Ik hoop van ganser harte dat de PVV flink de bezem door ons land haalt, al is het maar voor een jaar, zolang wij Nederlanders maar niet de “Aboriginals” van Eurabia worden.

 107. Ronald H zegt: 04-03-10 om 02:39

  Ik zal het hier ook nog maar eens zeggen, stemmen ok tot daar aan toe. Maar wie wil er stemmen op een draaikont van CDA, een partij die kopvoddentaks roept en liever 40/45 in herhaling ziet, een TON die eigenlijk dichtgespijkerd kan worden, een PvdA die samen met de rest van de regering het verknalt heeft voor nederland. Wie wil daar nu op stemmen? De huidige politiek is een lachertje, een kleuterklas die liever een filmpje in elkaar flanst en zit te twitteren dan werkelijk naar het stemmende volk te luisteren. Een ieder die zegt “als je niet stemt heb je geen recht van spreken” moet maar eens bedenken of dat nu werkelijk uitmaakt. Wie wel heeft gestemt, heeft 1 van u gezien dat de “idealen” waar zijn gemaakt? Ook een verloren stem dus. Iedereen gaat blind uit van wat de partijen zeggen, onzin of niet.

  Ik zou zeggen, wil je echt een punt maken ga dan niet stemmen. Als heel nederland niet stemt dan moeten de partijen zich echt gaan bewijzen. Dan krijgen ze geen zieltjes door ze een leuk verhaaltje voor te spiegelen. Onthoud, als zij je stem hebben, hoeven zij zich niet meer aan de idealen te houden. Hun prijs is dan binnen en wij betalen die prijs, duur!

  PVV gaat het ook niet waar maken. Het enige wat de PVV zal waar maken is amerikaanse atferelen waarbij de stunguns en de knieschijven om de oren vliegen. De hoofddoekjes van 2 belastingen wordt voorzien namelijk de 19% BTW en de taks op het gebruik van het doekje. Dubbele belasting op 1 voorwerp, iets wat we steeds vaker zien, willen wij nederlanders dat? Meer burokratie terwijl minder werd beloofd, zitten we daar nu echt op te wachten? Hoog opgeleide zelfstandig ondernemers die van hun bedrijf wordt ontdaan door de regels van de PVV en zo werkeloos worden, willen we dat? Echt ik zit niet te wachten op dat moment dat mijn bedrijf moet stoppen en al helemaal niet op de woorden 1 rijk, 1 volk. Die tijd hebben we gehad, laten we dat in hemelsnaam zo houden!

 108. Mohamed El Farouni zegt: 04-03-10 om 02:40

  Schande schande schande. Nederland heeft gekozen en de ware gezicht van hen laten zien. Ze hebben massaal PVV gestemd. Oke willen zij misschien strijden??? Strijden voor vrijheid, vrijheid voor meningsuiting, godsdienst en gelijkheid. Geen discriminerende leuzen uiten ongeacht religie, kleur, ras of geaardheid. Nederland word wakker PVV wil breken in plaats van maken. OORLOG voeren tegen andere Nederlanders van moslim achtergrond. In plaats van bruggen bouwen tussen verschillende bevolkingsgroepen, de kloof verkleinen en respect en voor andres denkende. PVV scheert iedereen die niet van westerse achtergrond is op EEN kam. Uitsluiten en minderwaardig maken is de oplossing van Wilders. Dit zijn precies de ideeen van Adof Hitler voor de tweede wereld oorlog bogon. Ook toen had Hitler het gemunt op EEN bevolkingsgroep namelijk joden. Nederlanders word wakker voordat jullie op een dag gaan zeggen TOEN DE JODEN TIJDENS DE TWEEDE WERELDOORLOG WERDEN VERGAST KWAM IK NIET IN OPSTAND WANT IK BEN GEEN JOOD, TOEN DE ZWARTEN IN ZUIDAFRIKA WERDEN VERNEDERD MET APPARTHEID BEN IK NIET IN OPSTAND GEKOMEN, WANT IK BEN NIET ZWART, TOEN DE HOMO’S WERDEN GEDOOD KWAM IK NIET IN OPSTAND WANT IK BEN GEEN HOMO, TOEN DE MOSLIMS UIT NEDERLAND WERDEN VERJAAGD KWAM IK NIET IN OPSTAND WANT IK BEN GEEN MOSLIM EN TOEN IK AAN DE BEURT WAS WAS ER NIEMAND DIE NOG PROTESTEERDE!

 109. p hansen zegt: 04-03-10 om 02:42

  ALs je als bestuurder het “gewone volk” met legitieme klachten stelselmatig negeert, en alles afdoet als racisme/gezeur/ burgertruttigheid dan komt dat als een boemerang terug.
  En wel in de vorm van een volksmenner en oorlogshetser als Wilders.
  Makkelijke, simpele leuzen doen het dan goed. En een simpele volksvijand presenteren: allochtonen met Islam-achtergrond.
  En voila: het ongenoegen en ressentiment van de rednecks ziin fijngekanaliseerd en het hersenloze volk wandelt er vrolijk achteraan.
  Tja, Mussert en Rost van Tonningen zijn er niks bij.
  PR & beeldvoroming zijn alles voor de PVV en Geert, inhoud is van volstrekt ondergeschikt belang. En verantwoording?????
  Daar heeft Wilders nog nooit van gehoord. Wat wil je met een partij zonder leden.

 110. Maarten zegt: 04-03-10 om 02:46

  Ik zou alle mede Nederlanders die om welke reden dan ook boos zijn op de conventionele politieke partijen en dan met name het vorige kabinet, wat willen vragen. Zou je eens om je heen willen kijken? En dan bedoel ik niet alleen naar de mensen waar je naast woont of de mensen waarbij je in de buurt woont. Maar kijk eens naar landen als China en India. Hoe hoog denken jullie dat de werkloosheid daar is, hoe goed denken jullie dat de zieken huizen daar zijn als je er al terecht kan en dan heb ik het nog niet eens over de veiligheid. Veel mensen hebben het daar veel slechter dan hier. Hoe denken jullie dat komt? Chinezen kunnen namelijk ook brood bakken, en vrachtwagens besturen. En Indiërs kunnen ook IT bedrijfjes runnen en schoenen verkopen. Zij kunnen alles wat jullie ook kunnen, maar toch hebben zij het slechter. Nederland doet het als totale economie gewoon heel goed en dat hebben we mede te danken aan alle hardwerkende Nederlanders, dus ook jullie, maar ook aan de politiek/economische beslissingen van het vorige kabinet die ervoor gezorgd hebben dat Nederland in vergelijking met de meeste andere westerse landen de crisis heel goed doorstaan heeft.

 111. Paul zegt: 04-03-10 om 02:47

  @Jaap,

  VOC mentaliteit? U weet niet waar u het over heeft. In de tijd van het VOC heeft men Nederlands Indie leeggeroofd. Als dat Nationalisme, Vaderlandsliefde heet dan heb u niets geleerd uit de geschiedenisboeken.

 112. W. van Dam zegt: 04-03-10 om 03:02

  Sorry hoor, maar een partij die 1 bevolkingsgroep schoffeert en uitsluit wordt terecht door de andere geweerd. Dat is gelukkig nog een les die verstandige mensen van de vorige eeuw hebben geleerd. Het zijn bekrompen mensen die geloven dat hard schreeuwen, generaliseren en verdelen een verstandige oplossing zijn voor de problemen die wij in dit land hebben.

  En iemand die dan als voorbeelden van Vaderlandsliefde: VOC-mentaliteit, de gouden eeuw en Nederland als kolonisator en verzetsheld neerzet. Vindt ik van de konijnen af… De VOC heeft zijn geld verdient met slavenhandel, terreur en onderdrukking, dus wat wij onze gouden eeuw wordt genoemd is voor anderen op deze wereld een zwarte bladzijde uit de geschiedenis. En verzetsheld… laat me niet lachen… Begrijp mij niet verkeerd, ik heb respect voor hen die in de 2e wereldoorlog tegen de fascisten zijn blijven vechten (zij zouden nu ook verafschuwd kijken naar de ideen van Wilders), maar dat was maar een kleine groep, een minderheid, de meesten waren te laf om iets tegen de bezetter te beginnen.

  Een laatste ding nog… volgens mij heeft de Moslim partij in Rotterdam 0,5 % van de stemmen gekregen, dus zo hard zal dat nog wel niet gaan met die Islamisering en de invoering van de Sharia zal zo ook nog lang op zich laten wachten.

 113. Carmen zegt: 04-03-10 om 03:03

  Paul zegt: 04-03-10 om 02:35
  “Mijn vrouw werkt ook en nu wij van een WW uitkering moeten leven rest er voor mij niets anders op om te blijven zoeken naar werk. Want als je wilt, dan vind je ook werk.”

  Dat is niet meer dan logisch..

  Paul zegt: 04-03-10 om 02:35
  “Zo heb ik ook een aantal maanden bij de belastingdienst gewerkt, maar ook daar moeten ze bezuinigen en zo zit ik weer in de WW. Moet ik mij dan afvragen of dit de schuld is van die Nederlander, Marokaan, Turk, Molukker, Pool, Antilliaan, Bulgaar os Chinees?”

  Natuurlijk is dat niet de schuld van een allochtoon, maar dat is te wijten aan de ambtenaren-stop die de gevestigde politiek heeft doorgevoerd.. kom zeg..
  Dat de belastingdienst-medewerkers grotendeels uit uitzendkrachten bestaat die na een tijd geen contract kunnen krijgen, valt toch niet te verwijten aan partijen/mensen die op dit moment niks voor het zeggen hebben? Dat moet je toch echt zoeken bij de prutsende partijen die het tot nu toe voor het zeggen hebben gehad..

  Paul zegt: 04-03-10 om 02:47

  “@Jaap,

  VOC mentaliteit? U weet niet waar u het over heeft. In de tijd van het VOC heeft men Nederlands Indie leeggeroofd. Als dat Nationalisme, Vaderlandsliefde heet dan heb u niets geleerd uit de geschiedenisboeken.”

  Ik dan wel niet Jaap, maar goed.. we leven niet in de geschiedenis, maar we leven nu!

 114. Aleida van Swinderen zegt: 04-03-10 om 03:05

  In mijn gemeente is de PVV gelukkig helemaal
  nergens. Wij kunnen blijkbaar gewoon nog wel
  nadenken.

 115. John Morse zegt: 04-03-10 om 03:09

  Interestingly your PVV harvests what islamism has sewn. Real problems in Holland may however be of a different kind: disgust for profesionalized government. People may tend to selfdefense and self-government. Beating up an alien culture is just a signal, it seems more that a large group of Dutch doesn’t like to be governed at all.

 116. niekie zegt: 04-03-10 om 03:20

  Hoi Paul ben het met je eens maar helaas is dat niet overal van toepassing mijn verhaal:een vriend van mijn broer is doodgestoken omdat hij met een nederlandse omging (dat is weer het andere uiterste)jij hebt geluk gehad. Als ik sta te tanken moet ik weg omdat ik een vrouw ben en in hun ogen niets waard ben. Werk natuurlijk ben ik het met je eens dat je zelf verantwoordelijk bent om hoe dan ook voor je gezin te zorgen. Mijn man is van Indonesische afkomst hij is alleen geintregeert. Ik heb een dochter en das heel moeilijk mijn dochter is niets meer maar ook niets minder dan allochtonen. De dochter van mijn broer moest van school af omdat ze niet rein was t is n kind ver…….ze eet varkens en rundvlees….dit is dus een nederlandse school……kan je voorstellen als het jou dochter zou zijn die zo thuiskomt. De buurvrouw boven mij durft de straat niet meer op. Ik heb het over het intregeren van de allochtonen niet over de buitenlanders die ons willen laten intregeren!!!Ik ben ook ontslagen in de crisis omdat t bedrijf failliet ging…alleen merk ik dat als je een kleurtje hebt je meer kans maakt tuurlijk probeer ik gewoon te functioneren en leer ik mijn dochter normen en waarden ongeacht kleur of geloof maar doen hun dat ook ik merk er steeds minder van. Een zieke oude vrouw (familie) kon niet naar een benedenwoning omdat gezinshereniging voor ging. Maakt mij niet uit wat voor kleur of geloof je hebt ziek en oud moet een staan niks anders (al weer een tijdje geleden)Een week laterin een andere stad is ze overleden.. Turkse vrouw werd in elkaar geslagen door haar man mijn moeder hielp haar en wilde getuigen tegen deze man. Politie zegt doe maar niet hij zal verhaal komen halen…. Het is de Frustratie dat mensen PVV gaan stemmen er moet echt meer gelijkheid kunnen geen onderscheid!!!! O.ja ik woon niet eens in een probleem wijk van Den Haag. Ik en velen met mij worden moedeloos vandaar het stemgedraag. Je moet echt een lijn trekken geen onderscheid maken en dat doen ze niet!!! Ze lopen daarzo ruzie te maken over macht en de crisis. Het ergste is dat dit probleem nog erger is dan de huidige crisis. De crisis zal worden opgelost en voorbij gaan. Dit niet t wordt alleen maar erger. Geloof me ik ben tegen de PVV weet jij een beter protest. Trost op Nederland werkt blijkbaar ook niet. Niets zeggen ook niet……wat ik zeg tis om moedeloss van te worden….enne Top dat jij net zoals ik een goed gezin heb weten te bereiken maar des bezorgder maak ik me om de toekomst

 117. @Paul;

  Ik heb zeer veel geleerd uit de geschiedenisboeken,
  Blijkbaar heeft Balkenende dat niet, anders zou hij dat woord niet steeds gebruiken.
  Wat is het probleem van Vaderlandsliefde/Nationalisme?
  Dit doen wij Nederlanders toch al eeuwen zo?
  En is dat nu ineens vreemd als we zeggen tegen een groep buitenlanders,
  sorry, jullie komen niet meer het land in om hier te wonen?
  En wat is er mis met het uitzetten van buitenlandse criminelen?
  Als jij ze in je eigen huis wilt opsluiten en eten wilt geven maakt mij dat niet uit hoor, maar volgens mij moeten die lui weg, ongeacht het land waar hij of zij vandaan komt.

  @W. van Dam
  Is de VOC niet Vaderlandsliefde?
  Hoe veel heeft het gedaan voor ons land?
  Is het niet groot geworden door die acties?
  Hoeveel heeft de Kolonisatie ons opgeleverd?
  En is dat niet goed voor het Vaderland geweest?

  Al die activiteiten wat Nationalisme en Vaderlandsliefde heet is gedaan voor het behoud van ons eigen land, zoals elke inwoner van zijn of haar land heeft.
  En daar is het logisch bij dat daar lichamelijk en/of fysiek geweld er bij van pas komt.
  Als dat nooit was gebeurd dat was de hele wereld Latijns, of Frans, of welke andere natie ook een poging heeft gedaan om de (wereld)macht te grijpen.
  Maar de belangrijkste reden is om het eigen vaderland te behouden tegen welke negatieve invloed dan ook.

  Daarbij, Ik weet niet hoeveel mensen u kent die de 2de wereldoorlog hebben meegemaakt, en hoeveel mensen u kent die ons land hebben herbouwd, maar vrijwel de meesten die nog op straat komen, niet dement zijn en volledig op de hoogte zijn van de situatie in Nederland verafschuwen het Linkse beleid van pappen en nathouden en zien de buitenlanders die Nederland afbreken, en stemmen om die reden op de PVV.

  Ik hoop dat Links dat ook gaat zien voordat we een burgeroorlog in dit land hebben tussen allochtonen die ons land innemen en autochtonen die ons land wil verdedigen.

 118. David zegt: 04-03-10 om 03:40

  Dat de PvdA en SP zouden verliezen was van te voren al duidelijk, zij waren de grote winnaars in 2006 en konden dus weinig anders dan nu verliezen. Dat het verlies zo beperkt is gebleven is wel opmerkelijk, blijkbaar zijn er nog genoeg Nederlanders die toch nog steeds geloven in een sociaal Nederland.

  De winst van de PVV was ook te voorzien en zal onder andere te danken zijn aan de NOS en andere media. Zowel voor, tijdens als na de verkiezingen was het onmogelijk om niet constant geconfronteerd te worden met het feit dat de PVV zou meedoen in Almere en Den Haag. Andere gemeenten en partijen werden aan de kant geschoven omdat de PVV toch telkens weer het belangrijkste nieuwsitem moest zijn.

  De winst van de PVV vind ik persoonlijk trouwens verwaarloosbaar, aangezien zij maar in twee gemeenten hebben meegedaan. De winst van TON, D’66 en GroenLinks vind ik veel belangrijker, aangezien deze winst verspreid is over heel Nederland. Deze drie partijen hebben nu echt een kans gekregen om iets te betekenen voor de mensen in dit land en hopelijk pakken ze die kans met beide handen aan.

  In mijn eigen gemeente heeft een nieuwe lokale partij overduidelijk gewonnen. En hoewel ik een groot voorstander ben van lokale partijen -zij gaan immers echt in op wat er in een gemeente leeft en vertrouwen niet op een landelijk imago- is dit helaas een partij die volledig gefocust is op één persoon en zelfs zijn naam draagt. Politiek hoort democratisch te zijn en de partijen die deel nemen aan de politiek horen in mijn optiek dus ook democratisch te zijn. Dat wil zeggen dat binnen een partij de leden dus allemaal evenveel zeggenschap moeten hebben over de standpunten en het leiderschap. Één persoon die zich omringt met mensen die alleen mogen luisteren en jaknikken zonder zelf enige zeggenschap te krijgen, is geen politieke partij maar een dictator in wording.

 119. Valentijn zegt: 04-03-10 om 04:15

  Ik vind het altijd zo frappant dat PVV stemmers de Nederlandse taal zo ontzettend slecht beheersen… Waar ik ook reacties lees van PVV stemmers zie ik zoveel spelfouten dat ik een cursus ‘Nederlands’ voor elke PVV-er niet eens zo’n slecht idee vind.

  @ Jaap

  “In die tijd heeft het meerdere benamingen gekregen zoals VOC-mentaliteit, De Gouden Eeuw, De kolonisator en de verzetsheld.” Het woord ‘VOC-mentaliteit’ is niet van ‘die tijd’, maar een term die werd geïntroduceerd door Balkenende tijdens de Algemene beschouwingen in 2006. Laten we het er maar op houden dat het gebruiken van deze term goed weer geeft hoe autistisch de beslissingen van deze man dan ook lijken.

  @ Carmen

  “Nu” is een tijd waarin een minister president “ons” een illegale oorlog in jaagt en het volk zijn partij nog steeds de meeste stemmen geeft.

 120. Jan de Groot zegt: 04-03-10 om 04:25

  Griezelig, deze verschuiving naar extreem rechts. Geen reden voor Nederland om trots op te zijn. Doet je toch weer denken aan zo’n 75 jaar geleden. Ben wel blij dat de partij met een redelijk intelligent denkvermogen ook veel gewonnen heeft. Polarisatie?

 121. Vincent Huygen zegt: 04-03-10 om 04:28

  Ik heb gisteren vanuit South Carolina, USA met interesse het debat gevolgd. Ik vond het ongelooflijk dat een leider van een partij een andere leider een gevaar voor Nederland noemt. Als je het debat niet normaal kunt winnen, dan beledig je de ander maar.
  Doorbraak van de PVV, welzeker. Gelukkig dat de knuppel in het hoenderhok fel is aangekomen, dus misschien komen er nu eindelijk echte veranderingen. Je gaat dat niet tegen, door je tegenstanders dom te noemen, zoals je hierboven van velen kunt lezen. Luisteren gisteren was er heel weinig bij, behalve Geert Wilders, die dus de beste debater werd met 32%. Netzomin zullen de verliezers luisteren naar de kiezers, want die weten niets en zijn niet opgeleid. Het is hier in de USA net zo. Beide partijen Democraten en Republikeinen zijn corrupt vol met levenslange politici,die de ene dag dit zeggen en beloven en de volgende dag is het het omgekeerde of het tegenovergestelde. Intussen lopen de schulden de pan en het land gaat failliet.
  Wel ik heb nieuws voor jullie. Hier komt er een nieuwe beweging naar boven die GOOOH heet, Get Out of Our House. (Get rid of the bums). De kiezers hebben er hier ook genoeg van net als in Nederland. Ga maar eens kijken naar http://www.goooh.com. Ze zullen hier ook wel vergeleken worden met nazis etc. zoals ik hierboven lees. Ik hoop dat ze het net zo goed gaan doen als de PVV, want dan komt er echt verandering, die heel hard nodig is.
  Groeten uit South Carolina, USA

 122. merry zegt: 04-03-10 om 05:21

  hallo john je zegt alleen dat alochtonen een uitkering hebben maar dat is niet waar . er zijn ook genoeg autochtone die ook een uitkering ontvangen . plus omdat ook tijdens crises massa ontslagen dus dan hoef je niet alle allochtonen over 1 kam te scheren >

 123. Harry Dillema zegt: 04-03-10 om 06:23

  Het land wordt verscheurd door aan de ene kant een verregaande tokkieficatie van de samenleving en aan de andere kant een verachterlijking als gevolg van immigratie van volkeren met een woestijnmoraal. Geen partij die daar soelaas tegen biedt; het is gewoon voorbij met dit land. Uitstel van executie. Resistance is futile.

 124. adje zegt: 04-03-10 om 06:29

  pvv gaat echt niet scoren in 9 juni,ik denk dat zij wel wat zetels halen ten kosten van rechtse partijen,maar groot worden zij zeker niet.maar ik maak me zeker geen zorgen er om…pvda komt zeker nog terug, dan krijg jij weer cda pvda als grote partijen,vergeet ook niet dat de opkomst zo laag was!pvv koos niet zomaar voor Almere en Den haag, de meeste aanhangers en leden komen daar vandaan..!en meneer wilders roept zichzelf tot een winnaar,maar ik denk dat hij veel alcohol op had, hij wist op gegeven moment niet waar hij won (den haag of almere zo erg..)!zelfs de broer van wilders advisserde vorige jaar niet op hem te stemmen,zijn eigen famillie ook, zij weten denk ik al dat hij doorgedraaid is..!

 125. Th. zegt: 04-03-10 om 06:51

  Allemaal prima dat mensen willen schoppen tegen het huidige bestel: ga vooral je gang, maar moet dat nou door op zo’n discriminerende en radicaliserende (want hoewel hij het moslims kwalijk neemt, Wilders radicaliseert zelf ook behoorlijk) partij? Ik vind het walgelijk dat Nederland hard op weg is een racistische, neoconservatieve natie – of zal ik dat maar direct met een z schrijven – te worden.

 126. moos zegt: 04-03-10 om 07:02

  ik vind het jammer dat hij heeft gewonnen
  heeft voor alle mensen die op de pvv heben gestemd
  als je zo een hekel heb aan de islam ga dan ook niet naar de zwarte markt ga dan ook niet op vakantie naar turky en al dat soort dingen die daar mee temaken heben en nederlanders kunnen er oo wat van dat is ook tuig nederlanders dragen ook hoofdoekjes als ze kanker krijgen dan kan je wel op eens een hoofdoekje dragen om dat je je schaamt dat je een kale kop heb wees dan een echte persoon en ga geen doekje dragen

 127. Peter R. niet de Vries zegt: 04-03-10 om 07:07

  Volksverhuizing van Marokko naar NL en ik ben juist van NL naar de Canarische eilanden gegaan! Heerlijk klimaat hier, hoef niet te werken voor energie want we hebben geen verwarming en de benzine kost hier slecht’s de helft van wat het in NL kost en bovendien zijn de afstanden niet zo groot. Kan het elke autochtone Nederlander aanbevelen! Ik zag onlangs in DWDD een 25 jaar oude opname van Janmaat en ik moet bekennen dat wij deze man groot onrecht hebben aangedaan! Hij heeft uiteindelijk toch gelijk gekregen. Ook hij werd door de linkse kerk als facist weggezet net als Wilders nu. Er zijn nu al steden waar er meer allochtonen leven dan autochtonen. De leefbaren in R’dam kunnen al niet meer winnen omdat vele allochtonen PvdA stemmen en zo deze stad in hun macht hebben.

  Pim zei het al de Islam is een achterlijke cultuur en daar kan men over gepikeerd zijn maar noem mij één Islamitisch land op waar een ieder goed geschoold is en waar werkelijke democratie heerst? Mogen daar ook Christelijke kerken gebouwd worden?

  Nederland dient zuinig op zijn eigen cultuur te zijn en die niet naar de kl….. te laten helpen.

  Héél ambtelijk NL is tegen Wilders en terecht! want ik zou ook tegen iemand zijn die mij gaat controleren of mijn werk eigelijk wel zinvol is en dan kan ik mijn heerlijke baantje wel ens verliezen! Ook gaat ie naar de beloningen kijken en vind terecht dat geen ambtenaar meer mag verdienen dan de hoogste (de MP ) mag verdienen.

  Men heeft geen idee hoeveel geld er in NL onzinnig wordt besteed en ik heb sterk het vermoeden dat de belastingen met 50% zouden kunnen reduceren als een ieder alleen zijn eigen werk goed zou doen n zich niet met andere zaken bezig zou houden.
  Zo doen gemeentes aan ontwikkelingshulp en zijn wooningbouw verenigingen in ontwikkelingslanden actief waarbij het geld dan meestal in verkeerde handen terecht komt!
  Schaf alle onzin subsidies af! Laat mensen die iets willen daar zelf voor betalen en dat kan als de belastingen sterk verlaagd worden!
  Als ik mijn geld zelf vrij kan besteden dan heb ik daar 100% profijt van en als het via de overheid moet dan mag ik blij zijn met een 50% rendament.

  Ik stem op 9 juni zeker op de PVV om NL weer een beetje terug te geven aan de Nederlanders!

 128. Waarom worden uitspraken niet strenger gemodereerd? Bepaalde uitspraken mogen nu de pvv zoveel aanhang blijkt te hebben? Het historisch besef zou m.i. wel iets groter kunnen zijn…de drempel van tolerantie voor xenofobie en islamofobie schuift zo steeds verder op en wordt gelegitimiseerd.

 129. Werner zegt: 04-03-10 om 07:37

  Perfecte uitslag. Misschien dat de gevestigde politieke orde nu eindelijk eens haar arrogantie verliest en de PVV serieus gaat nemen. De PVV heeft bespreekbaar gemaakt waar de burgers mee zitten. De problemen welke de gewone burger tegenkomt in het dagelijkse leven. Daar kan geen enkele politieke partij meer omheen. De tijd van het ontkennen van problemen is nu voorbij. decenia lanhg hebben de gevstigde politieke partijen niets maar dan ook niets gedaan aan deze problemen. Ze hebben getoond dat ze meer met hun eigen politiek correcte toekomst bezig waren dan daadwerklijk voor de burger aan het werk te gaan. Laat het nu maar eens aan de PVV over!!!!

 130. Latan zegt: 04-03-10 om 07:50

  De PVV gewonnen.
  Ik ga in mijn leven dus ook een oorlog meemaken. De PVV zal Nederland verscheuren. Er staan ons verschrikkelijke tijden te wachten.
  Ik zeg iedereen: verzamel herinneringen nu het nog kans. Die zullen je later tot troost zijn.

  Diep medelijden heb ik met wie nu in Almere woont.

 131. Eef de Jong zegt: 04-03-10 om 07:59

  Helaas is het schrikbeeld van marcherende Wilders-klonen voor mij nu werkelijkheid geworden. Hopelijk komt het Nederlandse volk voor 9 juni nog tot inkeer. Mijn vroegere baas had de bijnaam Roepie-roepie, omdat hij vaak dingen riep zonder erbij na te denken. Geert Wilders is net zo’n type. Het ergste is echter dat veel mensen blijkbaar klakkeloos overnemen wat deze ‘idioot’ zegt.

 132. Engelen zegt: 04-03-10 om 08:02

  Eindelijk leeft de politiek weer en krijgt de arrogantie van de gevestigde orde een fikse tik op hun vingers. Een felicitatie voor de PVV is hier dus wel zeer op zijn plaats. Het is duidelijk dat er veel onvrede in Nederland heerst waarbij achterdeur-politiek niet meer kan. Het wordt nu weer eens spannend en de partijen moeten nu maar zien dat ze de kiezers voor zich te gaan winnen of behouden.

 133. Barbara zegt: 04-03-10 om 08:04

  Ik vind het zo onbegrijpelijk dat er mensen zijn die op de PVV stemmen. Volgens mij moet je dan wel heel erg dom én egoïstisch zijn, want die denken aan niks anders dan hun eigen portomonee. Wilders gaat voor niemand zorgen behalve voor zichzelf! Dus als jij in de problemen komt, heb je nergens meer recht op omdat de PVV dat allemaal onzin vindt. Daar stem je toch niet op?! DOM DOM DOM!!

 134. Gregor zegt: 04-03-10 om 08:06

  Ik heb de resultaten van voormalig buurdorp Baarle-Nassau gezien. Weinig wijzigingen, een zetel van Fractie Ulicoten naar Keerpunt 98. Keerpunt 98 en CDA kunnen samen ruime meerderheid vormen (9/13).
  Het waren gemeenteraadsverkiezingen, en kennelijk beschouwen veel Nederlanders het toch alsof het nationale verkiezingen zijn.
  Niet dat Vlamingen heilig zijn (zie uitslag 1999 toen CVP overal werd neergeslagen, maar kennelijk in de gemeenteraden iets minder fel dan op de andere niveau’s).
  Misschien licht het aan het feit dat in Vlaanderen gemeentepolitici dichter bij de mensen staan, er is bij mijn weten geen blogger of twitter, youtuber onder de huidige gemeenteraadsleden in de stad waar ik woon. Ik zie deze politici op straat, zoals ik laatst de burgemeester zag op Ten Aard Verlicht en hem aansprak: ‘Hey Frans, alles goed?’ En die burgemeester begint over koetjes en kalfjes en over het succes van het evenement.
  Als ik Baarle-Nassau’s burgemeester zie denk ik aan een, en met excuses voor de woorden, dorpsgek.
  Misschien is het wel de taak van de gemeentepolitici om terug naar de mensen te gaan op de straat en op te komen voor de gemeentelijke belangen.

  Met vriendelijke groeten vanuit Vlaanderen

 135. Naam (verplicht!) zegt: 04-03-10 om 08:25

  Ik heb partij voor de dieren gestemd. De andere runderen spraken me niet echt aan. Telt mijn mening wel, aangezien ik vwo en hbo heb gedaan maar wel in een uitkeringssituatie terecht ben gekomen? Oops, mijn internetverbinding wordt natuurlijk getapt… Bravo en hulde winnaars, sorry verliezers *knuffel* …

 136. Maikel zegt: 04-03-10 om 08:26

  Het is tijd voor verandering. Je kunt zeggen wat je wilt, maar de mensen in Nederland zijn de gevestigde politieke orde in Nederland spuugzat.

  - De liberalisering in de zorg is volledig mislukt
  - Mensen komen veel te makkelijk aan een uitkering
  - De straten worden geterroriseerd
  - Politie heeft totaal geen gezag meer
  - Publieke diensten, zoals ambulancediensten en brandweerpersoneel kennen geen respect meer
  - Wegen worden onvoldoende aangelegd; Nederland is niet toe aan een melkkoe
  - Integratie is volledig mislukt
  - De straffen zijn veel te laag
  - Nederland staat keer op keer voor lul in Europa met ontsnapping uit TBS Klinieken, haar drugsbeleid en justitie en politieapparaat

  Daarom stemmen mensen op de PVV; ze zijn die ambtelijke pietpraat van het CDA en de PVDA kots- en kotsbeu. Een veiliger en socialer Nederland, laat me niet lachen. Er is niks, maar dan ook niks bereikt. Het is tijd dat de asociale elementen verwijderd worden. Wilders aan de macht!!!!

 137. Miranda zegt: 04-03-10 om 08:44

  john zegt: 03-03-10 om 23:22
  PVV MACHTIG MOOI NU ISLAM UIT NEDERLAND!

  @john

  ISLAM MACHTIG MOOI NU DE ONGELOVIGEN UIT ISLAMITISCHE LANDEN!!

 138. Hans zegt: 04-03-10 om 08:45

  Aan allen die op de PVV gestemd hebben of van plan zijn om dat in de naaste toekomst te gaan doen: Men kan niet tegen andere partijen stemmen, we kunnen alleen voor partijen stemmen. Als je in het betoog van de PVV nu eens elke keer het woord ‘islam’ vervangt door ‘jodendom’ en ‘islamiet’ door ‘jood’ dan komt er een herkenbaar bericht door dat ons land heel goed heeft leren kennen in het recente verleden (’40 – ’45). Waar zit het verschil in de boodschap ‘islamieten eruit’ en ‘Juden raus’ van toen? Wat wordt Wilders’ “endlosung”? Waar stemmen jullie nou eigenlijk voor als je op die partij stemmen?

 139. Els zegt: 04-03-10 om 08:54

  Wellicht op naar een landelijk meeregeren van de PVV. En dan wellicht – als moslims zich niet meer durven roeren – daarna een haatcampagne tegen gehandicapten, dan homo´s, dan senioren??? Is dit Nederland??? Dus toch niet zo´n prettig land en toch niet zulke weldenkende mensen???

 140. Paul zegt: 04-03-10 om 09:04

  Waar zijn in godsnaam de uitslagen van Lelystad. Nog steeds niet niet bekend ?
  Om 03.00 uur de laatste uitslagen uit Vught…..

  En dan vind men het gek dat we steeds meer vertrouwen verliezen in de politiek en het hele plaatje eromheen. Zelfs Amsterdam kreeg het heel vlot voor elkaar om de uitslagen bekend te maken.

  In Almere gebeurde gisteren ‘vreemde’ dingen van 2 stemlokaties, is daar al opheldering over ?

  Ik geloof niet meer zo in ‘eerlijk’ Nederland. Als de politiek meer bezig is met hun eigen partij in plaats van landelijk belang terwijl we in een crisis zitten dan moet je jezelf afvragen of het huidige beleid wel een kans van slagen ooit heeft gehad.

  Ik sluit me aan bij een groot deel van de bevolking, laat Wilders het maar proberen.
  En voordat mensen met doom-scenario’s komen, word dan eens wakker.
  Wilders zal nooit alleen regeren, kijk naar alle voorgaande jaren, het zal een coalitie worden uit 3 of meer partijen, dus mensen die roepen dat Wilders een gevaarlijke gek is hebben niet door hoe hete politieke systeem nu echt in elkaar zit.

 141. Pat zegt: 04-03-10 om 09:08

  Het is toch wel erg dat heel Nederland zich druk maakt over alles en iedereen maar vergeet bij de eigen gekozen partij in de keuken te kijken

  PVV grootste party in Almere en 2de in Den Haag dat zegt toch genoeg
  ben blij dat ze niet in meerdere grote gemeentes hebben meegedaan, dan had Nederland misschien wel eens wakker geworden. Nederland is het beu en is het natuurlijk makkelijk om te zeggen dat de PVV het net als de LPF het toch niet voor elkaar krijgt, maar laat ze het eens proberen. Wat wil je dan die glijer van een Mark Rutte die veel praat en niets voor elkaar krijgt. Balkenende die voor de vierde keer zijn kabinet moet laten vallen. Wouter Bos die eindelijk na drie jaar zijn poot eens stijf heeft gehouden.
  ik hoor niemand over de party voor de dieren die ook in diverse gemeentes zetels heeft gewonnen, dan ben je pas echt van het padje af.
  Hallo Den Haag wordt eens wakker.

 142. JanvM zegt: 04-03-10 om 09:19

  Blij dat in ieder geval de PvdA flink er van langs hebben gekregen. Die club kan je beter partij van de leugen noemen
  Dat de PVV nodig is om het gevestigde zooitje regenten wakker te schudden is zorgelijk, maar dat er de laatste 30 jaar veel te veel buitenlands volk zonder enige opleiding is binnengelaten en vertroeteld ten koste van de autochtone bevolking heeft dit veroorzaakt. Men moet dus vooral de hand eens in eigen boezem steken.

 143. Mr.Peters zegt: 04-03-10 om 09:22

  Geweldig deze overwinning, eindelijk kans op verandering.
  De Christen Democraten het land uit, dat hebben we in de afgelopen 50 jaar al gezien, dat werkt niet!
  Als de Christen Democraten op hun verantwoording worden geroepen, hebben ze het plotseling niet gedaan! Dat blijkt uit de afgelopen 50 jaar, de Economie groeit niet hard genoeg, we gaan al 50 jaar of achteruit, of we staan stil!
  Christelijke Democratische Politiek is voorbij!
  Christelijke Democratische Politiek; “Achter-de-Ellebogen”-Politiek noem ik dat!

 144. john zegt: 04-03-10 om 09:25

  Het is me alweer duidelijk geworden op dit forum, wat een idioten zijn linkse mensen! Echt, ik heb nog nooit zoveel onzin gelezen als hier! Natuurlijk zijn de moslims wel een gevaar voor het voortbestaan van Nederland, als je dat niet ziet ben je echt dom. Ter verduidelijking, het zou ook in de grote steden niet zo’n vaart lopen hoor, nee deze GAST arbeiders (arbeiders die dus na de arbeid weer terug zouden gaan)zouden totaal geen stempel drukken op de steden. Wat er is gebeurd de afgelopen 40 jaar hoef ik toch niet te vertellen he? Zoek het anders zelf maar eens op, de cijfers van de criminaliteit vanaf 1950 tot nu, de overheids uitgaven (daar worden ook de ambtenaren van betaald en subsidies) Zoek het maar eens op en schrik je kapot! En hoe denk je dat het is gekomen dat de huizenprijzen ,en trouwens alles, zo asociaal duur zijn? Het is door de overbevolking en uitbuiting van ons stelsel door parasieten van buitenaf. Als je het wel fijn vind om geld weg te geven aan anderen, dan hou ik me aanbevolen! Maar goed, dit was even over allochtonen algemeen.De islam is een ander verhaal, het is geen geloof te noemen, het is een ideologie! Het is een levenswijze en een doel, eendoel om de wereld te onderwerpen aan de moslims. In engeland is het al wat beter te zien als hier, langzaamaan zie je het land zwichten onder de islam totdat ze door het flink fokken van kinderen en immigratie van nieuwe islam aanhangers uiteindelijk de oorspronkelijke bevolking zullen onderwerpen. Het feit dat er in onze politiek überhout allochtonen zitten is een blamage! Zo maak je het wel heel erg makkelijk om ons land geweldloos over te nemen. En als het eenmaal zo ver is dan wil ik wel eens weten hoe de linkse medemens denkt, zullen ze blij zijn dat zich moeten onderwerpen aan hun moslim broeders? Ik denk het wel, want linkse rakkers vinden de moslims zo cool volk! Die doen echt geen vlieg kwaad. Word nou eens wakker en leer nou eens van de geschiedenis! En de tweede wereld oorlog kan je trouwens niet vergelijken met dit probleem, deze geschiedenis les moet je wat verder terug zoeken! Trouwens, wist je ook dat hitler een socialist was, ja echt een hele linkse rakker, alleen een nationale linkse arbeiders partij rakker. Een pvda/groen links/ sp achtig iets. Heeft dus totaal niets met onze rechtse partijen te maken. Wel met extreem rechte nationalisten, maar die zijn rechts genoemd door de media. Zijn eigenlijk linkse mannetjes, streven hetzelfde doel na als dat krakers tuig. Het nieuwe rechts, de pvv, is gewoon voor Nederlanders die weer willen dat Nederland een mooi land wordt.Een land met normale belastingen en waar je met werken groot kan worden. Een land waar je trots op kan zijn! Nu ben ik al jaren niet meer trots op Nederland, wat een land van losers zeg zijn we geworden, we geven ons land weg en we vinden het prima! Ons sociale stelsel was er een om trots op te zijn, totdat het werd misbruikt door mensen die nog niet eens hier vandaan komen!Daarom liggen de oudjes in hun eigen stront en kunnen we niet meer rond komen van één baan, zodat we ook niet meer zelf kunnen zorgen voor onze ouders! Wees er maar trots op links volk, jullie hebben het goed gedaan.Nu maar hopen dat het nadenkde deel van Nederland het weer kan oplossen, anders is het echt te laat.

 145. Jeroen van den Boezem zegt: 04-03-10 om 09:27

  Jammer, dat de inleiding tot de vraagstelling weer zo suggestief is. De media maakt van de PVV en Wilders een machtig blok. Hier heb ik op zich geen problemen mee, omdat het nu eenmaal onderdeel is van een democratie. Wat ik wel heel moeilijk te begrijpen vind, is waarom mensen niet door de geluiden van de PVV heen kijken. Het is het gebruik van krachttermen, one-liners, identificeren van (terechte) problemen, maar geen oplossingen. De PVV zal niet regeren of besturen. De kiezer wordt bedrogen.

  Mensen, het gaat om inhoud! En deze boodschap geldt voor alle partijen op enkele uitzonderingen na (D66, GL). Iedere politicus zondigt wel eens, maar over het algemeen zijn er weinig die inhoudelijk het debat aangaan en openstaan voor de mening en argumenten van anderen.

  Daarom, Femke for president (al is GL helemaal niet mijn partij)!

 146. Margriet zegt: 04-03-10 om 09:29

  @ barbara: wilders gaat voor niemand zorgen behalve zichzelf. Bravo!
  @ mario: Het is Wilders zelf die de PVV achterban niet echt hoog heeft zitten:

  Quote:
  “Naar een partijbijeenkomst? Mij niet gezien. Een beetje tussen die idioten rondlopen zeker!” En Kamerlid Raymond de Roon, als collega-Kamerlid Fleur Agema weigert een persbericht op de homepage van de PVV-website te zetten: “De homepage is zeker voor randdebielen.”

  Afij, dit lijkt mij een duidelijke oproep voor 9 juni! Stemmen!!!

 147. Steven zegt: 04-03-10 om 09:32

  Heb het gevoel dat iedereen de LPF alweer vergeten is. Gaat Wilders met zijn PVV dezelfde kant op? Of kan hij wel wat waarmaken van alle makkelijke one-liners die hij uitkraamd. Als de meerderheid van Nederland vind dat hij gelijk heeft danmoet hij het ook maar gaan waarmaken in de komende vier jaar. Als hij als de grootste uit de bus komt moet hij ook regeren is mijn mening. Ben benieuwd of we dan over een jaar of twee weer in de stemhokjes staan. Kan me niet voorstellen dat de PVV met een sluitend regeerakkoord kan komen.

  Net als Verdonk komt Wilders oorspronkelijk uit de VVD. Maar ja dat is geen 1 persoonspartij en dan zul je al moeten samenwerken met de partijmensen die daar in zitten. In je eentje is alles makkelijker omdat je met niemand rekening hoeft te houden.

  Het is te hopen dat de VVD groter blijft dat de PVV. En als de PVV de grootste wordt dan hoop ik dat de VVD zo slim is om niet met hun samen te gaan regeren. Ik voorzie dat we binnen twee jaar weer in de stemhokjes staan als de PVV in de regering komt. Maar wie weet wordt het wel intressante en leuke politiek.

  Mvg
  Steven

 148. Zonzeestrand zegt: 04-03-10 om 09:43

  Ik heb toch weer het gevoel dat het ipv gemeenteraardsverkiezingen toch ook voor een groot deel om landelijke verkiezingen gaat. Je ziet dat de gevestigde partijen veel minder belang hebben bij lokale activiteiten. Zoals in Scheveningen het behoudt van duin en strand. Wat nou huizen bouwen óp het strand. En hoogbouw naast het strand. Waar zijn we mee bezig? Nu heeft de enige belanghebbende partij, de pps 1 zetel…. Wie behartigd nu mijn achtertuin, de duinen???

 149. Freek zegt: 04-03-10 om 09:45

  Even een reactie op de tekst van Barbara. Je moet je eens verder verdiepen in de standpunten van Geert Wilders dan had je niet zo gereageerd. (kortzichtig)

  Tevens wil ik nog even zeggen dat ik me vreselijk irriteer aan de houding van de linkse partijen dat ze nu al zeggen niet te willen regeren met de PVV. Dit zou betekenen dat ze een heel groot deel van de Nederlandse kiezers de mond snoeien. Alleen hierom stem ik al op de PVV.

 150. Tim zegt: 04-03-10 om 09:47

  Niet verrast. Mensen die SP stemden om “tegen” te zijn stemmen nu PVV of willekeurig elke andere kloon daarvan die maar voorradig is. Trots op Bommeleskonte, Leefbaar Kluitje-in-het-Riet.

  Algemene indruk is dat Nederland ontevreden is. Alleen snap ik niet dat je dan PVV stemt want het lijstje dat Maikel hierboven schrijft klopt aardig, maar het is niet de PVV die de oplossingen hiervoor aandraagt.

  Liberalisering in de zorg: wat gaan ze daar aan doen dan?
  Uitkeringen: wat gaan ze daar aan doen dan?
  Wegen: wat gaan ze daar aan doen dan?

  Dat straffen te laag zijn, politie harder in moet grijpen en de integratie is mislukt klopt helemaal. Alleen de oplossing die ik alleen maar hoor is: Islamisering stoppen. Alsof er geen Nederlandse en vooral Oostblok criminelen in Nederland zijn. Alsof de jeugd er iets aan kan doen dat hun ouders weigeren fatsoenlijk te integreren en hun kinderen de Nederlandse waarden aan te leren. Het is juist aan ons om ze dat te leren en de ouders te straffen, niet de kinderen. En respect voro politie en publieke diensten ontbreekt net zo goed bij onze eigen jeugd. Ook wij voeden onze kinderen waardeloos op in veel gevallen omdat we het allemaal te druk hebben met carriere maken en zelf “jong en hip” blijven.

  Verantwoordelijkheid nemen is een groot probleem in Nederland, vooral bij de ouders eerst. Mensen zijn teleurgesteld in de politiek (luisteren niet naar ons, doen waar zij zin in hebben. EU, Irak, Afghanistan, JSF, Kilometerheffing). Mensen zijn teleurgesteld in de kerk (schandalen). Mensen zijn teleurgesteld in ons sociale stelsel (gezondheidszorg, pensioenen, belastingen schieten omhoog – het zou BETER worden met marktwerking). Mensen zijn teleurgesteld in de hele samenleving omdat ze hun grip erop kwijt zijn. En stiekem is dat hun eigen schuld. Mensen klieken, sociale controle is er niet meer want ze zijn bijna niet thuis. Opvoeding wordt aan de scholen overgelaten.

  En het spijt me, maar dat los je niet allemaal op door alle moslims Nederland uit te trappen. Dat los je op door je grenzen dicht te gooien (behalve voor heel schrijnende gevallen) en het eerst op te lossen met de mensen die je nu hebt. Een afspraak te maken onderling en wie het niet bevalt die gaat maar, onafhankelijk van kleur, afkomst of godsdienst. En als het op orde is, dan weer tijd aan anderen te besteden. En dan zie ik mij prima met een Moslim buurman leven, want generaliseren is zo makkelijk maar verder kijken dan je neus lang is lijkt een hele moeilijke zaak. Ook schijnbaar voor mensen met een hoge opleiding.

 151. Jeefie zegt: 04-03-10 om 09:58

  PVV = NSB ; de mechanismen, parallelen, doorzichtige tactieken en het zorgvuldig uitselecteren van onderwerpen en zondebokken en populistische onderwerpen : dat hebben we allemaal al vele malen eerder gezien in de geschiedenis. Maar zoals steeds weer – de mens leert toch nooit van z’n fouten, dus we doen het weer eens dunnetjes over. En dat er ook rijke, geschoolde, intellectuele mensen PVV stemmen en meedoen – tja …dat was toen ook. Opportunisme heet dat. Geen enkele verassing en niks nieuws dus. Jammer dat het allemaal in een tijd gebeurd dat er echt wel belangrijke vraagstukken liggen die niet op adequate oplossingen kunnen wachten. En dan heb ik het NIET over hoofddoekjes en dat soort onderwerpen om lekker makkelijk mee te scoren. Misschien dat de Chinezen ons maar over moeten nemen – we kunnen het blijkbaar niet zelf ;-)

 152. Lennard Rauh zegt: 04-03-10 om 10:11

  KUT PVV

  Die kut wilders met zijn mooie kapsel :S
  Die zouden ze zelf als eerste het land moeten uitzetten!!!!!

 153. Joy zegt: 04-03-10 om 10:12

  PVV stemmen is eng, geen idee wat er gaat gebeuren, dus daar behoed mijn gezonde verstand me nu nog voor. Toch zou ik z graag mijn proteststem willen laten horen tegen:
  A: De zooi die nu de dienst uit maakt
  B: De islamstaat die we aan t worden zijn.

  Gister zit ik bij de huisarts, 8 hoofddoekjes, ik was de enige “nederlander”, mijn kinderen van school gepest, omgekeerde discriminatie. Ik vond dat ze in een multiculturele samenleving op moesten groeien tot ze met een stuk of 8 anderen nog de enige hollandse kids waren en alles van hen gesloopt werd uit jalouzie. Fietsen, jassen tassen, alles stuk.
  In de gevangenissen is ruim 80% van de gedetineerden allochtoon. Dat kan toch niet? Dat maakt me zo boos. Kijk naar opsporing verzocht. Hoe vaak wordt daar een blanke man/vrouw gezocht? Altijd getinte huidskleur. Ik ben het zo zat, het maakt me bang dat we zo overgenomen worden. Dat is pas eng. Maar hoe maak je dat in vredesnaam duidelijk als je toch geen pvv wil stemmen?

 154. Tim zegt: 04-03-10 om 10:18

  @Freek

  Ik ben het deels met je eens. Het is jammer dat ze het vooraf al zeggen, maar wel duidelijk. Het is ook niet dat ze een deel van de Nederlandsche bevolking de mond wil snoeren, maar heeft puur alleen te maken met het feit dat Geert hetzelfde wil doen met een ander deel van de bevolking.

  Als er op enig punt het gevoel zou zijn geweest dat Geert zijn anti-islam instelling zou verzachten zouden dergelijke uitspraken waarschijnlijk ook niet zijn gedaan.

  Het is wel jammerlijk, het is immers je goed recht een bevolkingsgroep te haten en uit te willen zetten. Dat is geheel aan de persoon zelf of hij/zij daar voor of tegen wil zijn en geen enkele reden om niet samen naar oplossingen te zoeken voor andere zaken.

 155. laura zegt: 04-03-10 om 10:18

  ik weet niet wat ik van de pvv moet denken
  aan de ene kant denk ik is het niet hetzelfde als
  in de 2e wereld oorlog daar werden de jooden vervolgt
  zou wilders dat uiteindelijk willen met de moslims enz.
  dat zou ik toch verschrikkelijk vinden niemand wens je dat
  toe.
  al is het zo dat veel mensen nederland zien opgaan in een maroko
  dat lijk mij ook verschrikkelijk
  dus wat ik net al zij ik weet niet wat ik ervan moet denken
  al word ik af entoe bang van de toekomst

 156. Wim Wijnhoven zegt: 04-03-10 om 10:19

  Wilders wordt beticht van geroeptoeter, maar ik denk dat de mensen het gebrulboei van Agnes Kant helemaal zat zijn, gelukkig. Ik hoop dat de mensen nadenken en zorgen dat we niet over links gaan na 9 juni!!!

 157. werner gerth zegt: 04-03-10 om 10:24

  De uitslag van de verkiezingen verbaasd me niets. Er is sprake van een totale vervreemding tussen burger en overheid. Het aantal protest stemmen zal verder groeien en als het doorgaat het land niet bestuurbaar meer maken.
  Maar de oorzaak ligt bij politici zelf. Zij luisteren niet naar wat burgers in het land willen.

 158. Saskia zegt: 04-03-10 om 10:25

  Woon in Den HAAG in een multiculturele buurt.Ik schaam me voor mijn PVV stemmende stadgenoten, ik schaam me voor mijn stad.

 159. Zetzema zegt: 04-03-10 om 10:28

  Nederland stemt op loosers en politiek leiders die alleen maar op onderbuik gevoelens winst maken.
  Waarschijnlijk krijgne we kamerverkiezingen, word het een groote farce waar er alleen maar met 4 of meer partijen een coalitie gemaakt zou kunnen worden, we 4 of meer formateurs verslijten om dan na de zomervakantie wederom naar de stembus te gaan.
  Het gaat zwaar achteruit in nederland met zijn politiek, de versnippering van partijen en belangen zorgt voor een discussie platform meer dan een regering die regeert, en dat maakt onze regering zo instabiel als het maar kan.
  Met voorop het “braafste Jongetje van de wereld” Jan Peter Balkende , die na 4 keer vallen nog steeds wil opstaan..
  Klassiek nederland, we lullen meer dan dat we vullen… jammer.

 160. Ricardo zegt: 04-03-10 om 10:30

  Tja, geen enkele partij partij heeft veel vertrouwen gekregen, de vele stemmen op de PVV lijken ook uit een sfeer van protest en hoopvolle verwachting te komen, niet uit interessante punten voor lokaal beleid. Er werd trouwens (gelukkig) ook veel op lokale lijsten gestemd, kiezers zijn niet helemaal zo dom als in Den Haag soms gedacht wordt. Laten er nu lokaal coalities gevormd en goed beleid gemaakt worden. We zullen zien welke kwaliteit bv. PVV en TROTS kunnen leveren. Valt dat tegen dan zou de opkomst de volgende keer weleens onder de 40% kunnen zakken.

 161. JAA KOLIJN zegt: 04-03-10 om 10:40

  HET MOET MAAR EENS KLAAR ZIJN ER IETS GEWEEST IS MET EEN MAROKAN TURK EN JE GAAT HET AAN GEVEN BIJ DE POLITIE DAN STAAN ZE DE ANDERE DAG BIJ JE VOOR DE DEUR MET TIEN MAN OM JE IN ME KAAR TE SLAAN?DUS GEEN MENS DURF HET NOG TAAN TE GEVEN DAAROM STEMMEN DE MENSEN OP DE PVV
  ZOO IS HET GESTELD IN NEDERLAND

 162. eelco zegt: 04-03-10 om 10:42

  In plaats van haat te zaaien of op de man (vrouw) te spelen, de komende campagne ingaan op basis van wederzijds respect waarbij de ideeen het belangrijkst zijn. Dus succes, Andre Rouvoet, want de ChristenUnie richt zich daar op.

 163. Edwin zegt: 04-03-10 om 10:43

  Als twee honden vechten om een been, loopt de derde ermee heen…

  CDA en PVDA zijn elkaar zo aan het afmaken dat ze totaal niet op hun dekking letten. Elkaar nu al uitsluiten drijft de kiezer richting PVV. Het moddergevecht zal ontaarden in een reuze-succes voor de PVV bij de Tweede Kamer-verkiezingen. Hoe dom kan je zijn en hoe dik moeten de schellen op je ogen zijn om dit niet te kunnen waarnemen?

  Zo help je een populistisch figuur als Wilders wel heel gemakkelijk in het zadel. Inhoudelijk heeft de man niets te bieden dan oneliners zonder oplossingen te bieden. Wilders zal alleen nog meer haat en tweedracht zaaien met zijn extreme standpunten. Ik erken trouwens dat er grote problemen zijn in dit land. Een veel te lange geschiedenis van inadequaat en te afwachtend handelen zorgt er nu voor dat veel mensen zich aangetrokken voelen tot de PVV. Volgens mij gaat het nog niet eens zo zeer over de economie, maar veel meer over ontspoorde maatschappelijke verhoudingen en het gebrek aan politieke actie daaromtrent.

  Ik verwacht dat uiteindelijk de PVDA de prijs zal betalen voor het breken van de coalitie. Het gros zal redeneren dat zij eruit zijn gestapt. Een redeneatie die niet klopt, want uiteindelijk waren het de CDA en ChristenUnie die nog een keer wilden gaan praten over Uruzgan, terwijl er een zeer duidelijk besluit lag over het stoppen met de missie. Dan kan je je wel verschuilen achter procedures, maar er ligt een besluit en daar heb je je gewoon aan te houden. Het ging volgens Balkenende toch over vertrouwen? Nou dat krijg je door niet telkens aan eerdere afspraken te tornen.

 164. J Reining zegt: 04-03-10 om 10:45

  Opkomst is beschamend laag. Ik heb geen begrip voor mensen die niet willen stemmen; leg uit, waarom niet gebruik maken van je recht om de politieke kleur van NL te bepalen? Moeten we dan toch toe naar een stemplicht, zoals in andere landen ook wel voor komt?
  En wat veel politici niet durven/kunnen zeggen (want dan verliezen ze direct weer zetels): er is een enorme groter wordende groep mensen die alleen vanuit het onderbuikgevoel stemt en het verstand totaal niet gebruikt! Hoeveel mensen hebben hun best gedaan achter de verborgen agenda van de PVV te komen? Hoeveel mensen denken bij D66 alleen maar aan onderwijs, en vergeten de rest van het programma dat ronduit schadelijk is… etc etc
  Het gaat echt hard achteruit in Nederland, de moraal is ver te zoeken, we zijn totaal van God losgeslagen, we laten de macht in handen komen van gevaarlijke mensen bij de PVV… ik vrees het definitieve afscheid van een beschaafd NL, met goede waarden en normen. NL verhard. Heel snel.

 165. Ik vind het eng dat mensen mij een laaggeschoolde persoon noemen terwijl ik universitair ben geschoold. En ja mensen ik stem op PVV.
  @Freek je hebt helemaal gelijk, als het kabinet zegt “Mensen wij gaan niet regeren met de PVV” Dan wordt het er niet geluisterd naar de meerderheid van de mensen. En dat kan natuurlijk al helemaal niet.
  Kom is naar gouda toe en verblijf daar 1 week. Ik kan je zeggen dan ben je zo om naar de PVV. Hier krijgen de marrokanen gewoon geld toegeworpen met nieuwjaar zodat ze zich rustig houden. BELACHELIJK GEWOON!!!! MIJN GELD!!!!
  Geert mijn stem heb je.

 166. Jeroen van den Boezem zegt: 04-03-10 om 10:47

  Tsja, Freek. En dat is nu net het probleem. Mensen stemmen om verkeerde redenen. Het dient om de inhoud te gaan. En die, helaas, heeft de PVV niet zoveel.

 167. Peter zegt: 04-03-10 om 10:49

  Een poging to citaat:

  Kijk, een sterke man, die hebben we nodig in dit land.

  En een sterke vrouw?

  Nee, geen sterke vrouw. Een mooi wijf, dat wel. Een mooi wijf of een sterke man. Als zij van prinses Irene en Rudi Koopmans zouden gaan regeren, dan zijn we in één klap uit de regeringsproblemen.

  Ongeveer zoals het op de vierde langspeelplaat van het simplistisch verbond in 1980 wordt vermeld. 30 jaar geleden kon de tegenpartij nog een luchtig loopje nemen met “hoe de simpelen van geest over de politiek denken”. Anno 2010 is het de trieste werkelijkheid geworden dat een tegenpartij ook daadwerkelijk stemmen krijgt. Vandaag Almere en den Haag, morgen Nederland. Huiveringwekkend om te denken aan overmorgen.

 168. azimi zegt: 04-03-10 om 10:50

  Regeren of collage van een gemeente leiden is wat anders dan mooie praatjes maken en grote mond tegen andere figuren van Den Haag (Wilders) te hebben. Problemen nomen is makkelijk dan op een democratische mannier ze op te lossen. Laat maar nu zien hoe je de gigantische problemen die in Nederland zijn , op te lossen. De 35 miljarden schulden die door de grote en kleine banken en door foute politieke beslissing veroorzaakt zijn, oplozen.
  Jaren hebben wij bij arme landen gestolen en altijd de slimme kopen me genomen of gedood en natuurlijk tot gisteren apartheid ondersteund. Nu bij terugbetalen van een paar centjes (altijd gebonden aan strenge voorwaarden) aan de arme landen, maken wij zo moeilijk. Nog iets aan heer Wilders; ga eerst je tanden goed potsen voordat je een interview geeft, dan leek je niet aaltijd aan je boven voortanden.

 169. Wat een ellendig gedoe dat er nog zoveel mensen op de CDA stemmen.

  Die partij is er alleen voor de elite en maakt de rest kapot. Ministers Klink, Eurlings en Balkenende zelf zijn miljoenen verslindende ministers met slechte beslissingen.

  Bah.

  Ik verwacht helaas een CDA, VVD, PVV kabinet na juni.

 170. jim zegt: 04-03-10 om 11:17

  Je mag PVV gek verklaren, SP is ook extreem.

  De zittende partijen hebben zowel PVV als SP bestaansrecht gegeven. Wat is erger ? Kabinet SP/PvdA of VVD/PVV ? Beiden extreem dus! Dan maar weer een kliekje oude (CDA pdva VVD?) Die hebben dan geen lang leven en ook geen bestaansrecht. Nu zijn er 100 dagen voor de oude partijen om harde uitspraken te doen en letterlijk nieuwe gezicht te tonen.

 171. Lion4 zegt: 04-03-10 om 11:21

  Wie er straks ook mag gaan regeren, iedere nederlander kan 2 zaken niet ontkennen. Nederland is te klein om ieder jaar vele laag- of niet opgeleide allochtonen (ongeacht afkomst) toe te laten op kosten van de hard werkende belastingbetaler. Ten tweede, Integratie is op zijn minst een zeer moeizaam fenomeen zoniet een fabel. Elke niet of nog niet goed nederlands sprekende allochtoon zit het liefst tussen landgenoten, als dat niet zo was dan bestonden er geen “buitenlandse wijken” Dus, grens dicht en eerst de bestaande allochtonen met een goed programma integreren. STEM rechts, STEM VVD of PVV.

 172. Bob zegt: 04-03-10 om 11:22

  Wat vreemd dat mensen in hun eigen stad stemmen op dezelfde partij als zij landelijk gaan doen. Zelf heb ik in Breda op de SP gestemd, alleen omdat zij de beste ideeen voor onze stad hebben.
  Landelijk gaat mijn stem er heel anders uit zien:
  Geen van de incapabele, achterlijke gladiolen (politicussen) verdient mijn stem. Die gaat lekker blanco.
  Overigens, coalitie vormen is bijna onmogelijk op dit moment, ik verwacht na 9 juni weer nieuwe verkiezingen.

 173. Ted zegt: 04-03-10 om 11:27

  ik vond de uitzending om te huilen, overloos zeiken over een vage peiling die nu al niet blijkt te kloppen.
  Peilingen zijn geen feiten, hoe vaak moet dat nog gezegd worden

 174. Tim zegt: 04-03-10 om 11:33

  …Ik vraag me altijd af wat voor mensen er achter de reacties zitten die onleesbaar Nederlandsch zijn. Sommigen suggereren Nederlander te zijn, zullen zich wel verstoppen achter dyslectie, maar GEBRUIK DAN GEEN CAPS LOL LOL…of gebruik een spellings controle.

  Anderen halen Apartheid en slavernij en dat soort onzinnige dingen erbij en schrijven in een taal die ik helemaal niet snap. Mijn oplossing: Integreer, doe een cursus Nederlandsch of voor mijn part schrijf in het Engels. Maar tot die tijd, niet meer schrijven. Je maakt meer kapot dan je lief is. Oh, en als je niet enige Nationalistische gevoelens kan opbrengen voor het land waar je woont, waar dat ook is, denk dan eens aan verhuizen naar een land waar je die gevoelens wel hebt. We hebben in dit land namelijk NIETS aan mensen die niet willen helpen met een gezamelijke samenleving opbouwen.

  Tot zover mijn verdriet, nu verder met inhoudelijke discussies.

  @john

  Als jij zegt universitair te zijn opgeleid, dan doet jouw manier van schrijven anders vermoeden. Dat is niet een verwijt, slechts een constatering. Daarmee trek ik je niet in twijfel, maar het verbaast me wel enigszins.

 175. Bas Tienen zegt: 04-03-10 om 11:34

  @Mariette zegt: 03-03-10 om 23:23
  “Verschrikkelijk. Ik woon in Almere en ik vraag me af of ik wil wonen en werken in deze stad.”

  God wat erg voor je, misschien ga je nu eens begrijpen waar veel Nederlanders al jaren mee lopen. Dus vlug verhuizen want die last is natuurlijk veels te zwaar om te dragen.

 176. Marika zegt: 04-03-10 om 11:35

  Waarom lacht Wouter Bos nog steeds? Hij zegt dat de PvdA de grootste partij is. Nou dat is de PvdA natuurlijk niet.Wouter Bos vindt zich zelf heel wat… wat eigenlijk? De grote winnaars zijn D66 en de VVD, die hadden nog meer stemmen moeten krijgen. De heer Rutte en de heer Pechthold dragen tenminste nog stijl uit en hebben het over de inhoud.
  Naar de verkiezingen van juni toe wens ik beide heren alsook de heer Balkenende veel succes toe en vooral openheid en wat je toezegt ook nakomen. Wat de heer Wilders betreft… ach hoe kun je zo dom zijn hoofddoekjes te verbieden, dit slaat werkelijk nergens op. Ook niet- moslims dragen wel eens hoofddoekjes. So what? Als ik Wilders was zou ik zelf een hoofddoekje om doen anders bleken zijn haren nog meer. Echt geen inhoud heeft de man.De mensen die op hem gestemd hebben zullen dit echt wel in gaan zien, maar ze wilden wel duidelijk protesteren tegen het gevallen kabinet.En dat is gelukt.Te hopen dat wij nu weer eens een kabinet krijgen met politici.Het lijkt af en toe wel een kleuterklasje, met mensen met blosjes op de wangen.
  Mensen met kennis van zaken en die politicologie hebben gestudeerd ( en afgestudeerd zijn )
  Voor de tweede kamer zou dit ook wel goed zijn. Een examen afleggen maar en altijd aanwezig zijn en voor ons volkje opkomen en niet ieder voor zich en vakantiereisjes op onze kosten maken maar gewoon hard werken.

 177. riethorster zegt: 04-03-10 om 11:37

  ik vind het jammer dat moslim wegens hun geloof mogen niet stemmen

 178. Arie zegt: 04-03-10 om 11:37

  NOOIT MEER naar ALMERE.
  Het lijkt mij niet moeilijk te voorspellen dat het een geweldig zooitje zal worden in Almere.
  Wat zullen de inwoners nog een spijt krijgen van hun stem op wilders.
  Eigen schuld dikke bult.
  Spreken elkaar binnen 4 jaar weer.

 179. Peter van der Sluis zegt: 04-03-10 om 11:40

  Woensdag 3 maart 2010…de dag van de waarheid. Heeft de val van het kabinet invloed op de gemeenteraadsverkiezingen? zo ja, wie wordt het slachtoffer?

  Nu de uitslag (grotendeels) bekend is kunnen de eerste conclusies worden getrokken. Het CDA en PvdA verliezen een fors aantal zetels. Hoogstwaarschijnlijk omdat de sinds 2002 durende strijd tussen JP en Wouter de kiezer volledig de strot uithangt. Ook de SP staat er minder goed voor dan gedacht. Komt dit door een slechte visie? Ik denk het niet..Het valt voor Agnes Kant niet mee om serieus genomen te worden. Grote woorden, weinig inhoud en een hoop geschreeuw. Dit is niet de weg voor de SP naar het kabinet op 9 juni.

  Uiteraard kent een verkiezing ook winnaars. Op een klein incidentje in Den Haag na heeft de VVD het goed gedaan. Ook de “runner-ups” D66 en Groenlinks hebben boven verwachting goed gepresteerd. Het kost mij moeite om de PVV te noemen in het rijtje van winnaars. Los van de 17 zetels in Almere en Den Haag is het ook angstig om te zien hoe de partij er voor staat in de landelijke peilingen. Bovendien hebben ze de wind in de rug….Waar gaat dit eindigen?

  Het gaat mij veel te veel om Wilders en zijn partij een groep achterlijke populisten te noemen. Zoals het er nu voor staat zal 20% van de Nederlandse kiezer op de PVV gaan stemmen op 9 juni. Ik kan het domweg niet over mijn hart verkrijgen om deze groep kiezers dan ook maar achterlijk te verklaren.

  Ligt versplintering van onze politieke stelsel op de loer? Als de democratie een idealistisch stelsel is komt alles goed. Voor mij blijft de inhoud altijd belangrijker dan de jas waar het ingegoten wordt. Ik maak een statement….als de PVV daadwerkelijk wint op 9 juni dan moeten andere partijen niet zo arrogant reageren als gisteravond. Neem je verlies en sluit de PVV niet uit.

  Winnaars verdienen een kans….de kiezer spreekt!

 180. Freek zegt: 04-03-10 om 11:42

  Laten we het hopen!

 181. gijs zegt: 04-03-10 om 11:44

  Stop wilders!!! Wilders moet gestopt worden. Hoe kan het in hemelsnaam zo zijn dat een zo’n partij, met een ‘’extreem rechts populistische’’ leider, zo groot kan worden? Waar gaat dit naar toe? Ik vind dat het debat harder gevoerd moet worden. Verketter die man, sluit hem uit en demonstreer! Iemand die grote groepen in de samenleving uitsluit en constant beledigd, moet eens de waarheid verteld worden.

  De waarheid die ik bedoel is: stem tijdens de landelijke verkiezingen GEEN PVV! Zorg dat niet hetzelfde gebeurt als in het verleden. Deze vergelijking mag in Nederland niet gemaakt worden en als je dat doet wordt er schande over gesproken. Maar als iemand groepen uitsluit, steeds beledigd en haat zaait, kan er het zelfde gebeuren. Grijp op tijd in!

 182. W. van Dam zegt: 04-03-10 om 11:56

  @Vincent Huygen, Hoe verbazend is het dat de heer Wilders constant mensen uitschot noemt en tuig en het heeft over in de knieen schieten en vrouwen wil bevrijden door een “kopvodden-tax”(Die vrouwen hebben ook een hoofd en geen kop. en dat wordt dan gezien door zijn stormtroepen als mening en valt onder de vrijheid van meningsuiting. Maar zodra iemand vanuit de “linker” hoek zijn mening uit over de heer Wilders dan is het belediging… De volgende stap is dat je net als in Duitsland in de vorige eeuw geen kritiek meer mag hebben op de grote verheven leider…. Zeer verontrustend

 183. bas zegt: 04-03-10 om 12:00

  Gijs,

  Als ik twee volmachten zou krijgen, een om PVV te stemmen en een om SP te stemmen, dan zou ik beide uitvoeren, en ze niet misbruiken voor extra stemmen op mijn keuze.

  Volgens mij is de kern van het systeem zoals wij in Nederland hebben, dat elke mening, als hij genoeg steun krijgt, gehoord wordt. Een opmerking ‘wat er ook gebeurt, die en die is walgelijk’ hoort daar niet bij. Een ‘cordon sanitaire’, zoals indertijd de Centrumparijt van Janmaat is aangedaan ook niet

  Respect voor elkaars opvattingen is zo ongeveer een wezenlijk vereiste voor het ontstaan van een stabiele representatieve democratie.

  Persoonlijk zal ik niet op Wilders stemmen – vanwege zijn AOW standpunt

 184. Gezien de extreem lage opkomst, kun je je in mijn ogen afvragen hoe legitiem deze verkiezingen eigenlijk zijn.

 185. W. van Dam zegt: 04-03-10 om 12:01

  @Gijs
  Ik weet niet of dat helpt. Sluit hem uit en zijn populariteit zal groeien. De Politici zullen hem op zijn ideeen moeten blijven aanvallen, op de inhoud. Het feit dat hij het ene moment een loze opmerking maakt over kopvodden-tax en dan weer over een totaalverbod, bewijst dat hij zelf totaal nog geen realistiche oplossingen heeft gevonden op de problemen waarover hij zo hoog van de toren blaast

 186. frankenvrij zegt: 04-03-10 om 12:01

  Het valt me op dat degene die verbaasd zijn over de winst van Wilders er vaak ook schande van spreken.
  PVV stemmers worden als mensen weggezet die het niet goed met Nederland voor hebben of er wordt zelfs aan hun IQ getwijfeld. Verwijt de pot de ketel dan niet dat hij zwart ziet?
  Gaat u nu in de bus in Almere of de tram in Den Haag angstvallig om u heen kijken wie van de 20% van uw medepassagiers “fout” is? Heeft de meerderheid ineens angst voor een minderheid?

  Ik kan me de frustratie wel voorstellen. Je denkt een intelligent mens met een weloverwogen keuze te zijn en dan is je stem ineens net zoveel waard als die van een PVV stemmer.

  Heeft de PVV het monopolie op het inspelen op de gevoelens van de kiezer? Of is elke partij niet bij voorbaat kansloos zonder deze taktiek?

  Wijsheid ligt vaak in de eenvoud van woorden die meer kunnen zeggen dan alle uiteenlopende meningen.

  De meeste stemmen gelden
  Het doel heiligt de middelen

  Deze twee eenvoudige spreuken hebben in een democratie politici en de stuurlui aan wal al vaker tot wanhoop gedreven.

  Van deze wanhoop maakt Wilders dankbaar gebruik.

  Het bestaansrecht van Wilders heeft hij namelijk vooral te danken aan zijn tegenstanders. Zij laten zich meeslepen in de val die hij voor hen heeft gezet.

  Namelijk het genereren van aandacht door retoriek en daarmee de “intellectuelen” en “ruimdenkende” als zijn beste reclamemiddel te gebruiken. De als meest irritant bestempelde reclames of liedjes hebben voor veel omzet weten te zorgen. Of denkt u dat de heren van Unilever of Pierre Kartner er wakker van liggen dat hun goedverkopende produkt ook verafschuwt wordt?

  Wilders zal er geen nacht wakker van liggen dat zijn politieke tegenstanders zijn retoriek blijven herhalen, hij is ze er zelfs dankbaar voor. Eenieder die de moeite neemt Wilders zijn retoriek te herhalen ,in welke toon en context dan ook, is klant van de BV Wilders.

  Ik ben blij dat ik van de PVV de vrijheid krijg om niet op hen te moeten stemmen of over hun ideeen hoef te praten. Politici die bij voorbaat mensen of partijen uitsluiten omdat hun ideologie hen niet aanstaat hopen hiermee stemmen te winnen.

  Wie beheerst dit spelletje beter, de PVV, D66 of de PVDA? Overwint op 9 juni toch weer de neutraliteitspoltiek van het CDA? Of is het de aai over de bol van Wilders die Mark Rutte uit de verdomhoek zal halen?

  De keus is aan u. Als u de keuze van een ander wilt beinvloeden maakt u het meeste kans met een mooie spreuk.

  Vliegen vangt u met honing, niet met azijn….

 187. Jeefie zegt: 04-03-10 om 12:03

  Hou ‘s op met te suggereren dat geen van de andere partijen (naast de PVV) de problemen met integratie en dat soort zaken wil zien. Zij zien dit ook, maar dragen hele andere en veel genuanceerdere oplossingen aan dan de botte voorstellen van de PVV die veel te zwart/wit en veel te generaliserend zijn. En daarnaast zijn ze vooral ook bezig om oplossingen te vinden voor de vele ANDERE belangrijke onderwerpen die in Nederland spelen en waar ook zinvol mee omgegaan moet worden. Zelfs de LFP (mét Pim Fortijn nog aan het hoofd!) was veel breder en genuanceerder in de partij plannen dan wat de PVV nu allemaal met een soort tunnelvisie op de kiezers loslaat. Het gaat er niet om of de problemen die de PVV benoemd bestaan, want er zijn natuurlijk ook problemen, maar de proporties worden karikaturaal uitvergroot en misbruikt om makkelijk mee te scoren. De PVV zou er beter openlijk voor uit moeten komen een one-issue partij te zijn (hun goed recht) , zoals de PVdDieren en zo’n partij kan een land niet besturen, want de werkelijkheid is breder en complexer en veelomvattender dan alleen het onderwerpje ‘integratievraagstuk’. Fijn – ze hebben het onderwerp op de agenda gezet, fijn – ze hebben de politiek wakker geschud, maar mogen de ‘echte’ bestuurders en capabele mensen nu alstublieft het land gaan besturen en het voor IEDEREEN een aangenamere plaats maken met harde maatregelen waar nodig en een goed uitgewerkte aanpak op alle fronten (economie, milieu, vergrijzing, scholing, gezondheidszorg, etc). Met de leus minder belasting /minder buitenlanders komen we geen stap verder ; dat zijn simplistische- , populistische luchtballonnetjes !

  Denk na, gebruik je hersens en niet je (onderbuik-) gevoel en stem welke partij dan ook, maar GEEN PVV, want dat is 100% gegarandeerde achteruitgang op alle fronten. Net als een flinke slok ; het is even leuk , maar dan volgt de kater…

 188. Denise zegt: 04-03-10 om 12:09

  Wat erg dat Wilders zo hoog uit de peilingen komt.
  Nou hoop ik toch dat de meeste nederlanders geschrokken zijn van deze uitslag en met de landelijke verkiezingen niet thuis blijven maar gewoon gaan stemmen zodat de PVV het nooit gaat redden.

 189. Bas Tienen zegt: 04-03-10 om 12:10

  @gijs zegt: 04-03-10 om 11:44

  Stop wilders!!! Wilders moet gestopt worden. Hoe kan het in hemelsnaam zo zijn dat een zo’n partij, met een ‘’extreem rechts populistische’’ leider, zo groot kan worden? Waar gaat dit naar toe? Ik vind dat het debat harder gevoerd moet worden. Verketter die man, sluit hem uit en demonstreer! Iemand die grote groepen in de samenleving uitsluit en constant beledigd, moet eens de waarheid verteld worden.

  De waarheid die ik bedoel is: stem tijdens de landelijke verkiezingen GEEN PVV! Zorg dat niet hetzelfde gebeurt als in het verleden. Deze vergelijking mag in Nederland niet gemaakt worden en als je dat doet wordt er schande over gesproken. Maar als iemand groepen uitsluit, steeds beledigd en haat zaait, kan er het zelfde gebeuren. Grijp op tijd in!

  Een hele grote GAAP.

  Het blijft mij verbazen dat dezelfde plaat steeds maar weer word afgedraaid. Ook weer die mooie verwijzingen naar het verleden blijven het goed doen. Alles is geoorloofd om zieltjes te winnen, zelfs hetzelfde waarvan zij de tegenpartij beschuldigen.

  Als je Wilders wilt stoppen moet je je eens concentreren op de oorzaak waarom de mensen op hem stemmen. Neem dat weg en er is geen rede voor een PVV, maar ja dat zou natuurlijk veels te simpel zijn.

 190. Freek zegt: 04-03-10 om 12:11

  @ GIJS! Verketter die man, sluit hem uit en demonstreer?? dan doe je toch hetzelfde dan sluit je toch ook een groep uit. miss wel meer als 2 miljoen mensen.

 191. eddy zegt: 04-03-10 om 12:19

  Ik snap waarom geitenwollensokken figuren tegen de pvv zijn.
  als je in Blaricum of Vinkeveen woont is die ene Marokaan best leuk.Voor de mensen die dit niet snappen, ga eens naar Amsterdam-west of Geuzeveld, alleen,kijken of je er nog uit komt.
  Ik heb niks tegen buitenlanders, hoeveel Chinezen wonen hier?
  heeft iemand daar ooit last van gehad?
  Hoeveel grappen zijn er over chinezen?
  Is er iemand ooit in elkaar geslagen door een Chinees om zo een grap?
  In Amsterdam heb je “china-town”, daar kan je gewoon doorheen zonder aangevallen te worden, ook als vrouw of homo.
  Het gaat bij mij om tuig die misdrijven plegen uit het land te zetten.
  Ga jij nou eens als 5 Nederlanders in marokko een homo lek trappen, ik denk dat je het daglicht nooit meer ziet.
  denk je dat ze daar de taal gaan aanpassen als een stel buitenlanders het niet willen of kunnen leren?
  “hun gaan naar huis” wordt straks gewoon goed gerekend.
  overigens ben ik tegen elk geloof, of het nu moslim, katholiek, joods of wat dan ook is, er zijn in de geschiedenis nog nooit zoveel oorlogen begonnen en mensen afgemaakt als voor het geloof.
  in de torah, bijbel, en koran staat: gij zult niet doden, gij zult niet stelen, heb respect voor anderen, jaja…

 192. rangdangdoodle zegt: 04-03-10 om 12:24

  tijd om te verhuizen uit deze nazistad almere,ik kan niet met deze mafkezen leven en ben bang voor de landelijke verkiezingen.en de stemmers van de pvv?ze zijn maar met zijn 2 miljoen ofzo ik zeg negeren die gasten en een cordon sanitair invoeren met nazi’s moet je niet willen regeren.

 193. john zegt: 04-03-10 om 12:25

  De geschiedenis is dat onze voorouders de moslims in de pan hebben gehakt, en zo Europa hebben gered van een moslim invasie. Anders hadden we hier ook een moslim dictatuur gehad. Dat is de geschiedenis, en niet de tweede wereld oorlog. Dat ging over iets heel anders als dan nu het geval is. Nogmaals, hitler was een socialist! Geen democraat! De Nationalistische Duitse Arbeiders Partij, links dus….het gaat nu over onze normen en waarden, onze levens gewoonte die moet worden beschermd tegen de opmars van de geloofs gestoorden. Iets waar de pvda vroeger wel tegen vocht, raar genoeg!

 194. rangdangdoodle zegt: 04-03-10 om 12:30

  of om met wilders eigen woorden te spreken geef die mensen een knieschot wil hij ook met demonstranten over vrijheid gesproken.pvv=sukkels

 195. Frans zegt: 04-03-10 om 12:35

  Als de teneur van de PVV zich doorzet krijgen we wellicht een premier die Engeland niet in mag vanwege zijn uitspraken. Ik hoop dat PVV stemmers zich realiseren dat ze hiermee onze eigen economie om zeep helpen. Ik vind Wilders wel overeenkomsten hebben met Chaves. Daar waar Chaves als de dood is voor Amerika is Wilders dit voor de moslims. Tegelijkertijd lijkt het mij zaak dat de gevestigde orde vooral de hand in eigen boezem moet steken en zich afvragen wat zij hebben bijgedragen aan de opkomst van Wilders. Er zijn kennelijk belangrijke problemen onder de mat geschoven.

 196. papa oliebol zegt: 04-03-10 om 12:39

  Tot op heden zijn dit soort populistische clubs, die met een ‘sterke man’ een een hoop onmondige satelieten, als het PVV ten onder gegaan aan hun eigen succes. Kijk maar naar Boerenpartij, LPF en de SP (en ook de CP en CD). Op het moment dat dit soort grote ego’s moeten gaan samenwerken gaat het (gelukkig) altijd fout.
  Geert heeft (waarschijnlijk) te vroeg gepiekt.
  In Den Haag en Almere is het nu wachten wanneer de PVV-fractie rollend over straat gaat, hopelijk gebeurt dit heel snel. Het kán mij niet snel genoeg gebeuren.

 197. Jeroen zegt: 04-03-10 om 12:41

  Mijn linkse hart huilt… Ooit waren we een tollerant land die iedereen omarmde en iedereen in zijn waarde liet. Dit is jammergenoeg compleet weg. Ik hoop dat iemand als Jan Marijnissen weer op gaat staan en Nederland weer op de rails probeert te zetten.

  JAN WE HEBBEN JE NODIG!!!!

 198. Sijmen zegt: 04-03-10 om 12:44

  Als D66 aanhanger ben ik blij met de uitslag, behalve in mijn eigen gemeente waar ik bij uitzondering voor GroenLinks heb gestemd ivm de RijnGouweLijn die wel moet komen.
  De PVV is flink op komen zetten in Almere en Den Haag. Vooral in Almere zullen ze eerst maar is even moeten laten zien of ze ook kunnen regeren. Iets waar ik sterk mijn twijfels over heb.

  Nog even over de landelijke peiling, ik ben al een tijdje voor Nieuw Paars (GroenLinks, D66, PVDA & VVD) in de peiling halen ze net 75 zetels, hopelijk kunnen ze nog groeien! Aangezien Pechtold en Bos toch graag in de kamer willen blijven zie ik wel wat in Hans van Mierlo (D66) of Femke Halsema als premier! Met Femke Halsema zouden we onze eerste vrouwlijke premier krijgen.

  Over de uitzending van gisteravond ben ik, anders dan de uitslag, totaal niet tevreden. Wat een overdreven amerikaanse na-aperij. Een weerman die populair gaat doen met een touchscreen, schoenmaker blijf bij je leest! Nog amerikaanser was het onderdeel ‘sociale media’. Ik ben voor vooruitgang, maar vernieuwen om het vernieuwen hoeft niet positief te zijn. Leuk allemaal dat twitter, hyves, etc, maar het gaf allemaal erg weinig extra inhoud aan de uitzending. Dus voor de volgende verkiezingen, en die zijn al weer snel, meer inhoud!! minder show!!

 199. gijs zegt: 04-03-10 om 12:46

  Ik wil geen groep uitsluiten… Ik wil een partij uitsluiten, door mensen op te roepen geen PVV te stemmen!

  Ook wil ik geen zieltjes winnen door naar het verleden te wijzen. Ik gaf dat aan omdat ik bang word van de uitspraken van Wilders en wel degelijk een link met het verleden zie.

  ps. Ik woon niet in het Gooi ofzo. Maar ik een multiculturele stad!

 200. Miranda zegt: 04-03-10 om 12:47

  Carmen zegt: 04-03-10 om 02:21
  “Paul zegt: 04-03-10 om 01:47
  Nederland werd in de tweede wereldoorlog ook gered door de geallieerden, en onder de geallieerden waren er o.a. ook Marokaanse strijders gestorven om Nederland te bevrijden van het Nazisme en fascisme.”

  Ik vind dat toch echt een zwak argument, dat is meer dan 60 jaar geleden waarom zouden ‘wij’ anno 2010 daarop onze stemkeuze laten beïnvloeden? Ja we zijn toen geholpen door andere landen, maar moeten we over 60 jaar in andere landen Nederlandse hulp ook gaan gebruiken als argument voor de keuze van burgers?

  @Carmen,

  Ik vind van jou een zwak argument.
  Verleden wordt snel vergeten toch.

  De History of Holland

  TURKEN, MAROKKANEN en HOLLANDERS is een intrigerend onderdeel van onze gezamelijke geschiedenis. De Nationale bloem van Nederland is de tulp. Die komt oorspronkelijk uit Oost Turkije. De meeste buitenlanders associëren Holland met hasjies. De meeste hasj komt echter uit Marokko.
  Turken en Marokkanen worden in Nederland met elkaar verbonden in wat wel de meest Nationale van alle Hollandse Heiligen mag worden genoemd, Sinterklaas. Heilige Nicolaas kwam uit Turkije.

  De alleroudste officiële contracten sloten de Hollanders met de Marokkanen als verbond tegen de Spanjaarden!

  Moeten we nu anno 2010 ook Sinterklaas vergeten?
  Want die komt uit Turkije!

  http://www.mokumtv.nl/holland3.html

  DE ORIENTAALSE TOEKOMST VAN HOLLAND

  Veel Nederlandse steden koesteren herinneringen aan de Oriënt in gemeentewapen of stadsnaam. Zo zijn er tal van gemeentes, waaronder de martelaarsstad Dokkum, een (islamitische) Halve Maan in haar stadswapen. Al eeuwen voert de plaats waar Bonifatius werd afgeslacht de Halve Maan als herinnering aan een bezoek van de Dokkumse bevolking aan Palestina bracht. Een kleine twee eeuwen trokken er uit heel Europa, inclusief Holland, gigantische massa’s op naar het oosten trok. Om weer terug te keren met twee van de drie Nationale Symbolen: de windmolen en de Tulp.

  In de Historie ook de oorsprong van de naam Alkmaar? Is dat nu wel of geen verbastering van het Arabische al-Kamaar? De Maan, als verwijzing naar die platte gele kazen (Maankaas) uit dit gebied?

  En hoe komt het dorp Turkeye in Zeeland aan haar naam?

  De naam voert terug naar de Tachtigjarige oorlog.
  In de modernere geschiedschrijving ook wel De Opstand of de Nederlandse Opstand genoemd. In 1603 strijden ongeveer 1500 Turkse zeelieden mee met de Zeeuwen tegen de Spanjaarden.

  De Zeeuwse vloot behaalt ondanks een grote Spaanse overmacht een glansrijke overwinning. Een jaar later wordt Sluis veroverd op de Spanjaarden. Als dank voor de steun van de Turkse zeelieden in hun strijd voor de onafhankelijkheid van Nederland, geeft Prins Maurits het dorp Turkeye de naam die het tot de dag van vandaag heeft gehouden.

  http://zeeland.blog.nl/files/2....._bord1.jpg

 201. monique zegt: 04-03-10 om 12:55

  Ik hoop toch echt niet dat PVV de grootste partij wordt!! Ik pak mijn boeltje en ga naar het buitenland!! De PVV stemmers moeten niet alleen naar opsporing verzocht kijken, maar vooral zich realiseren wat de gevolgen zullen zijn voor Nederland als deze haatdragende partij, met als leider een dom blondje de grootste wordt.

 202. weespermop zegt: 04-03-10 om 12:56

  Aan alle pvv stemmers zou ik willen zeggen,vergelijk de logo,s van de vroegere nsb en de pvv van nu met elkaar.Gaan uw ogen nu nog niet open?http://www.nujij.nl/logo-pvv-afgeleide-van-de-nsb.5843130.lynkx

 203. W. van Dam zegt: 04-03-10 om 12:58

  Ik blijf erbij dat we keer op keer zijn ideeen moeten aanvallen. Geert Wilders is goed in het opblazen van problemen, maar van een politicus verwacht je toch het tegenovergestelde. Daar zal hij op aangepakt moeten worden. Op het feit dat hij geen enkele concrete oplossing heeft. En de schreeuwerige fascistische oplossing die hij dan wel aandraagt, daarvan weet hij ook wel dat er verder niemand mee akkoord gaat en kan hij weer in zijn slachtofferrol kruipen en links de schuld geven.

  Misschien moet de heer Wilders zich afvragen waarom het land al meer dan 60 jaar linkse bestuurders heeft…. Dat hoort nl OOK bij onze Nederlandse Cultuur.

 204. zeddicus zegt: 04-03-10 om 13:04

  Ben benieuwd hoe de familieleden van Geert Wilders er over denken althans de Indonesische tak (Indonesië = moslimland). Ik lees zoveel onzin dat men vergeet in een breder perspectief moet kijken en niet zozeer wie het hardst kan schreeuwen of benoemen, maar hoe lossen we problemen op met uitvoerbare oplossingen. Ik vind zelf mooi dat Geert er is. Want zonder slecht is er geen goed dus als je tegen Geert bent laat je stem dan gelden tijdens de verkiezingen en mobiliseer medeburgers. Zelf heb ik ‘t gevoel dat de geert stemmers ontevreden zijn over hun eigen bereikte levensdoelen. Mensen adem in en uit en tel daarbij tot 10, omdat het hier nog niet zo heel slecht is behalve ‘t weer dan lol. Er bestaat geen perfect maatschappij dat is utopisch. Desalniettemin moeten we toch daarnaar toe werken voor onze volgende generaties.

  Ik lees citaten van ‘Nederland moet weer Nederlands worden’. Hoezo? zoals op ‘t platte land waar kinderen onder de 16 zich kapot kunnen zuipen in verborgen schuurtjes of moet iedereen weer spontaan stamppot gaan eten? Daarnaast hoor / lees ik steeds vaker echt Nederlands. Kan mij iemand vertellen wat echt Nederlands is? Ik durf bijna te wedden dat geen persoon 80% hetzelfde antwoordt of moet iedereen beginnen met Goeiesmorgens juff….. als we op kantoor komen?

  Daarnaast een veel gehoord item criminaliteit. Hier een citaat van http://www.pvv.nl ‘anti-sociale gedrag van criminelen’ 2*. Anti-sociale gedrag komt volgens mij niet alleen bij criminelen voor maar is meer een gevolg van verloedering van onze algehele maatschappij; voorbeeld ouders die bij voetbalwedstrijden dubieuze leuzen schreeuwen waarbij hun kroost trost met grote ogen, waar bijna een traantje weg geplukt kan worden, naar hun ouders opkijken zonder echt te beseffen dat hun gedrag abject is.

  De PPV wil zwaardere straffen invoeren om de criminaliteit te bestrijden, maar dat voorkomt geen criminaliteit. Kijk naar usa waar de doodstraf nog bestaat, daarnaast heeft nld in verhouding tot overige EU landen al een hoge strafmaat. Maar waar ik wel voorsta is het afschaffen van 1/3 regel want een straf van 15 jaar = 15 jaar punt met daarbij een consequentere politie optreden ondersteund door een transparante organisatie. De politie zelf moet namelijk ook getoetst worden en bestraft voor hun misstappen, want hoe kan een politie hogere aanzien krijgen als zij alleen op hun vingers getikt worden wanneer wij wel beboet worden; voorbeeld door rood rijden met zwaailichten aan omdat hun net ingekochte lunch koud wordt. Voor onze jeugd criminelen hoor ik absurde oplossingen. Zij horen in een gesloten heropvoedinginstituut waar de nadruk ligt op onderwijs want je mag niet eerder weg zonder diploma. Het opsluiten alleen werkt niet omdat je geen toekomst biedt. Hier staat opvoeding centraal want is men wel bewust dat het aan de algehele opvoeding ligt? en niet zozeer bij alleen de moslims. Verder Ik lees op pvv.nl: ‘onderwijs = ontplooiing van je kind / mens zonder inmenging van stromingen die de mens tot geestelijke onderwerping willen brengen’ 1*. Het hypocriete hieraan is dat geert zelf het volgende zegt: alle christelijk gelieerde onderwijs mag wel maar moslim onderwijs niet. Get the clue? Persoonlijk vind ik goed onderwijs essentieel voor een welvarend Nederland. Helaas is onze huidige onderwijs niet zozeer gericht tot het vernieuwen van onze( wetenschappelijke) inzicht, maar het innen van belastinggeld / subsidies voor elk gediplomeerd persoon. In mijn optiek moet de onderscheid duidelijker tussen de verschillende niveaus, waarbij de nadruk gelegd moet worden op het vernieuwen van onze kennis. Ik zie onze toekomst somber in als we niet vernieuwen en herfocussen. De wereld verandert in een rap tempo ook al zouden sommige terug willen in de tijd zonder alle gast arbeiders en hun keuken, want de Nederlandse keuken is zo geweldig.

  Mensen mijn laatste punt is kijk zelf ook eens in de spiegel voordat je anderen veroordeelt, want het is makkelijker om anderen de schuld te geven tenslotte we moeten het samen doen. Ook geert moet samenwerken met anderen partijen. Geert succes met je campagne, mijn stem heb je in ieder geval niet.

  1* http://www.pvv.nl/index.php?op.....Itemid=122
  2* http://www.pvv.nl/index.php?op.....Itemid=123

 205. Michael zegt: 04-03-10 om 13:07

  Jammer dat de PVV 2 van zulke overwinningen behaald heeft. Met onbespreekbaar verklaarde onderwerpen zoals het verbod op hoofddoekjes(wat op gemeente niveau al helemaal niet te regelen valt) zullen we zien dat ondanks dat de PVV de grootste partij is in Almere ze zichzelf …bewust..?? buiten de onderhandelingen plaatsen. Zo kunnen ze weer een punt scoren dat ze worden buitengesloten door de zgn. gevestigde orde.

  De mensen in Almere hebben zich voor het karretje laten spannen door op de PVV te stemmen, jammer dat ze dat zelf niet door hebben. Het enige doel is dat de PVV weer in de slachtofferrol geplaatst wordt en zo meer stemmen kunnen halen op 9 juni.

  Een paar punten van de PVV wat ons tot denken moet zetten:

  “Nieuw artikel 1 van de Grondwet: christelijk/joods/humanistische cultuur moet in Nederland dominant blijven”

  “Turkije in de EU dan Nederland eruit”

  “16 miljard belastingverlaging”

  “1 miljard extra voor AOW”

  Niet erg realistisch allemaal, volgens mij moet er bezuinigd worden, maar daar zie ik weinig van terug bij de PVV, al helemaal geen bedragen. Begrijp me niet verkeerd ik gun ons allemaal minder belastingafdracht hoor, maar het moet wel kunnen…!

  Als Turkije mocht toetreden uit de EU treden is ook al zo’n waanzinnig voorstel . Wat gaan we dan doen, op een eiland zitten mokken met zijn allen en alle voordelen die de EU ons brengt maar over boort gooien?

  De Euro afschaffen dmv een bindend referendum.. volgens mij ook weinig realistisch.

  We moeten met zijn allen eens nadenken hoe een tolerant land zo heeft kunnen afglijden en we onzelf zo te kijk zetten in het buitenland. Hoe kunnen we internationaal meepraten als zoveel mensen in ons eigen land al niet meer weten wat ze aanrichten door op de PVV te stemmen!

 206. Sjaak zegt: 04-03-10 om 13:08

  hoe kunnen er nog mensen stemmen op PVDA? De PVDA heeft er zo’n potje van gemaakt afgelopen maanden, ongelovelijk.
  Dat de PVV veel wint is mooi aangezien er dan eindelijk hard opgetreden gaat worden tegen ontspoorde jongeren!

 207. Arie zegt: 04-03-10 om 13:14

  Jammer dat de PvdA en de SP zoveel verliezen. Agnes Kant mag vervangen worden, van mij. Wat een hysterica! Ondanks dat ik vind dat links lang blind en doof geweest is voor problemen rond integratie, vind ik het een schande dat de PVV zoveel stemmen gekregen heeft en wellicht ook in juni zal krijgen. Als dit de stem van het volk is, mag van mij het volk haar mond houden, wat een bagger!

 208. John van Dokkumburg zegt: 04-03-10 om 13:16

  Een Democratie werkt alleen voor de democraten , verwacht dus niet van de ondemocratie enig bekerings zin , zij word geen democraat … Democraat zijn betekend zoeken naar het beste voor iedereen , dus iemand met een maatschappelijk isolerende neigingen ( materialistisch oplossingen van zin ) is geen democraat en zou principieel niet eens mee kunnen en mogen doen ..

  Discriminatie gevoelens moet niet eerst vanuit plegers bekeken maar vanuit de slachtoffers benaderd . Maar hebben slachtoffers het aan zichzelf te danken , ligt het ook niet aan de eigen soort eerst ? : Politiek maakt geen vrienden , het verdeeld mensen , want de politiek geregeerde democratie is nu eenmaal van een andere waarheid en die luid : .. het zijn de eigenwinsten en centen , en zo schuift de mens verder denkende : we zouden hier zoveel als kan van moeten overgehouen den want de toekomst is voor mij zo onzeker .. Weg dusmet de economie als agendapunt , het is onmenselijk en daarom ondemocratisch!!

 209. Tim zegt: 04-03-10 om 13:19

  @eddy

  “Amsterdam-West of GeuzeNveld” – Kom er dagelijks, kom er ook weer uit. Probeer Slotermeer met 50+% bewust werkeloze AUTOCHTONE gezinnen. Een Bijlmer vol ILLEGALE Afrikanen. Ga eens naar Amsterdam Oost – Indische buurt s’avonds en zeg me dat je je er lekker hebt gevoeld?

  Ik snap de issues, ik snap de sentimenten. Ik snap dat er iets aan gedaan moet worden want prettig is anders. Ik snap dat een werkeloze luie tokkie makkelijker te negeren is dan een groepje Marokkanen die je dochter lastig vallen omdat je niet naar de vader van die jongens toe kan om verhaal te halen. Ik weiger alleen om die reden een partij te stemmen die het de groep Moslims die wel hun best doen in Nederland om een voorbeeldig staatsburger te laten zijn te laten lijden onder die problemen.

  Ik ben wel van mening dat de Moslim gemeenschap meer moet laten zien verantwoordelijkheid te nemen voor wangedrag. Ik ben echter ook van mening dat we ze die kans wel moeten geven en niet als simpele idioten aan de kant moeten gaan staan schreeuwen. Zij die niet aanpassen moeten maar weg, zij die wel aanpassen mogen blijven. Dat is heel iets anders dan een Anti-islam uitgangspunt. En heel veel mensen zien dat gewoon niet, die staren zich blind.

  Echter, mensen hebben recht op een mening. PVV is populair en dat zal zo zijn tot we ze de kans hebben gegeven te falen. Gijs is dan ook helemaal verkeerd bezig.

 210. paulo zegt: 04-03-10 om 13:20

  Partijen die wonnen vergoten dat natuurlijk nog. Verliezers wijten het aan kiezers die niet opkwamen. Een behoorlijk deel van de zetels ging naar gemeentelijke partijen. Kortom, uitkijken naar 9 juni is koffiedik kijken. Het is heel goed mogelijk dat de Haagse elite nog heviger gaat schrikken

 211. Henk Knoop zegt: 04-03-10 om 13:22

  Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart kwam ook weer een gekleurde peiling voor de landelijke verdeling van de 2e kamerzetels naar voren als er ook daarvoor gestemd zou zijn.
  De kiezers worden hiermee weer misleid.
  Toch vreemd dat op Peil.nl een heel andere verdeling staat van hun peiling op 3 maart.
  De PvdA krijgt daarin maar 21 zetels en geen 27.
  De CDA krijgt maar 25 zetels en geen 29.
  De VVD staat daar op 23 zetels en niet op 21.
  De PVV wordt de grootste met 26 zetels tegen 24 als genoemd.
  De werkelijkheid komt op 9 juni.
  Stop de misleiding SVP en geef een zuiver neutraal beeld.
  Mvgr.

 212. watiseraandehand zegt: 04-03-10 om 13:27

  Hoe kan dit nou zo ver komen?? Nederland, waar gaat het IQ heen?
  Misschien als wilders geen geld meer uit geeft aan zijn bewaking, en haatzaaier-promotie, kan hij een eiland kopen. Kan hij zijn eigen “perfecte” zuivere “ras” landje regeren, “een vrij land”..
  Laat hem lekker oprotten!
  Wat een achterlijk gedoe zeg!

 213. Leuk of niet, dit is democratie beste stadgenoten. Almere krijgt het bestuur dat ze verdient. Jammer is het wel dat er een enorme verschraling gaat komen in de stad als het gaat om kunst&cultuur en dat bepaalde bevolkingsgroepen zich waarschijnlijk een beetje unheimisch zullen gaan voelen
  Ik roep D66 (Cocky waar was je in de campagne) PvdA (ook niet echt zichtbaar)en Leefbaar Almere (goede campagne gevoerd Frits, helaas geen zetel erbij)op om de PVV te vuur en te zwaard te bestrijden.
  Zullen we met z’n allen de stadscommando’s gaan inhalen, ze komen aan in de havenkom van Almere heb ik gehoord.
  Niet bij de pakken gaan neerzitten maar aanpakken die PVV!
  groet!

 214. Robert zegt: 04-03-10 om 13:53

  MOSLIMPARTIJ WINT GEEN ENKELE ZETELS.

  Zijn de moslims/Islam nou echt zo gevaarlijk ??

  Alstublieft Wilders komt niet met oplossingen

 215. W. van Dam zegt: 04-03-10 om 13:55

  @Sjaak Dus jij stemt op Wilders zodat hij door kan gaan met het oorlog voeren tegen jongetjes van tussen de 8 en 12…. erg dapper… De oplossingen van Wilders zijn net als die van de problemen zoekende jongetjes erg kinderachtig, maar waar deze jongetjes nog steeds kinderen zijn, is Wilders een volwassene en zou hij beter moeten weten.

  Maar laat ik daarbij wel gelijk zeggen dat de politici van de overige partijen zich ook laten verleiden om dan Wilders weer te bestrijden op een kleuterschoolniveau

  Het wordt tijd dat er weer volwassen politici komen die ophouden met bekvechten en weer aan het werk gaan zoals al die eerlijk hard werkende mensen die zich nu in de steek gelaten voelen. Maar laat ik dáár dan weer bij zeggen dat een protest stem op Wilders tegen het gebrek aan bestuur uiteindelijk het land niet beter zal maken, maar alleen in een isolement zal werpen die nog veel meer schade toe zal brengen tot er helemaal geen Nederland meer over is om nog enigszins trots op te zijn

 216. gerrit zegt: 04-03-10 om 13:56

  Het waren gemeenteraadsverkiezingen, onze lokale partij is de grootste geworden. Hier gaat het om.
  De landelijke politiek komt vanaf volgende week weer aan de beurt.
  Geen gegoochel met zetels de gene die op 9 juni wint is de grootste partij, maar mee regeren is wat anders.

 217. Sander zegt: 04-03-10 om 13:58

  Ik blijf het met verbazing volgen dat tegenwoordig one-issue partijen zo populair kunnen worden. De PVV, gaat het alleen maar om de islamitesering, de partij voor de dieren alleen om de dieren. Allemaal leuk en aardig maar volgens mij draait dit land niet alleen om islamitisering en dieren. Dit land draait om mensen! De PVV maakt mensen bang voor mensen, vooral niet met ze praten, maar vooral over de ander. Mooi stukje TV op de Belgische TV gezien, waar werd gevraagd of de Almeerse PVV in debat wilde met de NMP (de standjes stonden nb. naast elkaar), uiteraard wenste de PVV dit niet.

  Helaas ziet een minderheid in dit land niet in dat de PVV een weg wil bewandelen die niet kan en dood loopt, tenzij je de rechten van de mens opzij wilt schuiven en de grondwet wilt veranderen. En ja het is nog steeds een minderheid. Wilders kan het dan hebben over de linkse kerk, maar een blik op welke peiling dan ook of de uitslag van de GR verkiezingen, leert dat ruim 60% van de kiezers zich nog steeds aan de linkerkant van het spectrum liggen. Wilders schoffeert keer op keer 60% van de bevolking, door zijn uitlatingen over alles wat links is. Het irriteert mij mateloos dat deze persoon staat te kakelen dat Nederland hem wil, ik wil hem in ieder geval niet!

  Daarnaast slaat het programma van de PVV natuurlijk nergens op een voorbeeld: Meer overheids verantwoordelijkheidheden overdragen door EU aan NL, maar wel een kleinere overheid in NL ???

 218. Igor Schaap zegt: 04-03-10 om 13:59

  Het is een vrij goede uitslag naar mijn mening. Gezien dat feit dat lokalen veel van het CDA trekken, valt het reuze mee voor het CDA. Die stemmers komen straks weer terug.

  Balkenende zal weer staan als een huis met de komende verkiezingen. Er valt niks op hem af te geven. Al zn kabinetten zijn opgeblazen door een coalitiegenoot.

  Rechts is volgens mij nu groter geworden, met eveneens een herstel van de VVD. Dus een goede zaak dit. Weg met dat linkse kerk knuffel en beloningsgedrag. Onlangs ook dat straattuig nog geld gegeven in Gouda om thuis te blijven. Schande is het dit soort praktijken.

 219. Gijs zegt: 04-03-10 om 14:00

  Wat een onvrede! wat een cynisme! maar vooral wat een hoop domme mensen! Degene die denken dat Wilders iets positiefs kan toevoegen aan Nederland is niet alleen erg dom, maar snapt vooral niet hoe een democratisch systeem werkt. Hij durft dan misschien wel te zegen wat een hoop mensen denken, maar hij vergeet erbij te vermelden dat al zijn ideeen onuitvoerbaar zijn; er worden dus nooit Islamieten het land uitgegooid, er wordt geen straattuig door de knieen geschoten en er komt nooit een kopvoddentax. PVV stemmers laten zich een worst voorhouden, die hij, en zijn loserige vriendjes nooit kunnen waarmaken.
  Puur en alleen omdat we, je zal het soms bijna vergeten, in een democratie wonen.

 220. W. van Dam zegt: 04-03-10 om 14:02

  Oh en aangezien Wilders elke overige politieke partij net zo wegzet en schoffeert als de moslims, is hij er net zo goed verantwoordelijk voor dat er straks geen samenwerking mogelijk is tussen de PVV en de andere partijen. Hoe hard hij dan ook schreeuwt dat het aan de andere partijen ligt, maakt dat nog steeds niet waar. De waarheid is geen leugen als niemand hem ziet, net zo min als dat een leugen waarheid wordt door hem te blijven herhalen.

  Wilders wil geen coalitie. Hij wil enkel regeren in een 1 partijen systeem met hem als grote leider.

 221. Igor Schaap zegt: 04-03-10 om 14:04

  Een vraagje: Hoe weet ik zeker dat er geen stembusfraude wordt gepleegd in dit land nu er weer met het potlood gestemd wordt? Het zijn mensen die vervolgens gaan tellen. Zou daar bijvoorbeeld een sterke SP symphatisant bijzitten of een ultra links iemand, kan zo`n iemand eenstem op bijv. PVV verkeerd tellen? Wie controleert zoiets in hemelsnaam?

 222. Igor Schaap zegt: 04-03-10 om 14:09

  Hoe harder jullie tegen de PVV ingaan, hoe groter jullie de PVV maken lijkt mij. En vooral niet gaan demoniseren wederom, anders kleeft er wel degelijk weer bloed aan jullie handen misschien. Ik hoop ganser harte van niet dat er zo een idioot is of komt, want dat zou heel erg zijn en de democratie volledig onderwerpen.

 223. W. van Dam zegt: 04-03-10 om 14:11

  Gelukkig bestaat er in Nederland de wet dat een Grondwetswijziging nog altijd een 2/3 steun nodig heeft van het parlement en noch de Moslims (de moslimpartij haalde 0,5% van de stemmen in een multiculti stad als Rotterdam die zogenaamd gebukt gaat onder een Islam-tsunami)als de PVV zal nooit die 2/3e meerderheid halen, dus het invoeren van een Sharia of een Fascistisch staatsbestel behoort gelukkig tot de theoretisch onmogelijkheden

 224. @Igor Schaap,


  Balkenende zal weer staan als een huis met de komende verkiezingen. Er valt niks op hem af te geven. Al zn kabinetten zijn opgeblazen door een coalitiegenoot.

  Dan verwijt ik hem zeer slecht leiderschap. Vier kabinetten voortijdig naar huis onder hem. Er worden mensen voor minder ontslagen.

 225. Tim zegt: 04-03-10 om 14:31

  “Wilders wil geen coalitie. Hij wil enkel regeren in een 1 partijen systeem met hem als grote leider”

  Klinkt een beetje als een zekere Premier die ik ken….hmmm….

 226. Marten zegt: 04-03-10 om 14:34

  @alex beckers. Je vindt veel dingen onbegrijpelijk, echter ‘besparingen op de politie, kilometerheffing, verhoging zorgverzekering, etc’, zijn géén gemeenteraadsonderwerpen.
  Ik vind het derhalve ONBEGRIJPELIJK dat jij niet begrijpt dat veel mensen dit onderscheid WEL maken!

 227. E. Webber zegt: 04-03-10 om 14:36

  Ja geweldig, PVV aan de macht straks, word Nederland meteen een Emigratieland. Alle weldenkende Nederlanders naar het buitenland. In Nederland mogen ze dan lekker alle natuur en cultuur en buitenlanders te gronde richten. Blijven alleen de volbloed Nederlanders over in een oase van asfalt.Eens zien, hoeveel zouden dat er zijn, als we even iets langer dan 500 jaar terugkijken? 3?

 228. W. van Dam zegt: 04-03-10 om 14:36

  @igor schaap Mij ouders zijn allebei vrijwilligers die bij elke verkiezing de hele dag op een stembureau zitten. De mensen die hier zitten worden samengesteld uit verschillende politieke stromingen en controleren na het tellen de telling van een ander om dit soort dingen te voorkomen.

 229. R. van Velde zegt: 04-03-10 om 14:39

  Na een aanzienlijke periode ga ik eindelijk weer eens wat terug zien van de Partij van de Arbeid. Niet in deze verkiezingen, maar in de geluiden die nu uit de partij komen. Het lijkt erop dat zij na drie jaar draaien (simpelweg om het land regeerbaar te houden, de PvdA had ook bij het eerste geschil de stekker eruit kunnen trekken) weer naar zichzelf zijn gaan luisteren. Eindelijk hebben zij zichzelf bevrijd uit de wurggreep van het CDA. Een partij die om en nabij de 8 jaar de kans heeft gehad om iets te maken van Nederland. Het CDA probeerde dit eerst over rechts en vervolgens over links, echter zijn zij niet in staat gebleken om met hun wurgtactieken iets te bereiken. En altijd waren het de coalitiepartners die het slachtoffer waren. Hopelijk zijn die tijden voorbij en gaat Nederland zich realiseren dat zij zonder het CDA verder moet.
  Betreft mijn gemeente: daar zal niet altijd te veel veranderen ben ik bang. Het CDA en de PvdA hebben ingeleverd, de VVD wint, maar een lokale conservatie combinatie blijft goed vertegenwoordigd in de gemeenteraad en naar alle waarschijnlijkheid zullen zij de basis worden van het college alhier. Dit houdt grofweg in dat we na 4 jaren van stilstand, we wederom 4 jaren van stilstand tegemoet gaan zien.

  Betreft de PVV, verkiezingen winnen is 1, onderhandelen is 2, en daar loopt het denk ik vast. De inwoners van Almere en Den Haag hebben lef en durven de gok te wagen, maar als het op Nederland aankomt dan doe ik dat niet. Dat Nederland vastloopt is voor mij op 9 juni GEEN optie.

 230. Marcel zegt: 04-03-10 om 14:41

  Mensen die zich afvragen waarom toch veel mensen op PVV stemmen ivm ‘angst voor islam’ moeten toch eens de geschiedenis induiken.

  Islam was tussen 1933 en 1945 enthousiast bondgenoot van nazi Duitsland (ja, godwin zij met ons). Het verschil is dat NSB’ers en vergelijkbare collaborateurs hier in Europa zijn bespuugd en gemarginaliseerd, maar in het midden oosten zijn deze lieden bejubeld als strijders in de rechtvaardige strijd tegen hun vijand (het internationale jodendom). Verder hebben Syrië en Egypte ná 1945 talloze nazis (waaronder Aloys Brunner -rechterhand van Eichmann- en Aribert Heim -beter bekend als dr dood-) geherbergd.

  Door de eeuwen heen heeft islam talloze culturen en religies vernietigd (in oost- en noord Afrika, midden-oosten en centraal azië).Groeperingen als Hamas, Hizb’allah, Iran’s revolutionaire garde enz… hebben behalve nazi symboliek (zoals de Hitler groet) ook delen uit het nazi politieke programma gekopieerd. De regeringspartij van Syrië is zelfs een kloon van de NSDAP qua partijorganisatie.

  Verder is er niet één islamitisch land waar vrouwen en homo’s daadwerkelijk min of meer gelijke rechten hebben.

  Dat, gecombineerd met het feit dat islam destijds is bedacht door iemand die handelskaravanen overviel, tegenstanders liet vermoorden, vrouwen en kinderen heeft aangerand en de ene na de andere stam die niet direct wilde luisteren naar hem aan heeft gevallen, leidt toch tot de conclusie dat islam niet zo’n frisse zaak is.

  Want laten we wel wezen, teken een cartoon waarin moordenaar Mohammed als moordenaar wordt afgebeeld, en mooi dat je de ene na de andere doodsbedreiging kunt verwachten.

 231. Jan zegt: 04-03-10 om 14:49

  Wat een herrie om niks allemaal.
  Europa in zijn geheel is op zijn retour. Nederland globaliseert niet,d dat oet de wereld zelf wel. Over een jaar of 20-30 komt er ontwikkelingsgeld uit azie (als zij ons al willen helpen) naar ons toe.
  Wij zijn langzamerhand met zijn allen luie klagers geworden die maar één levensdoel hebben: met zo min mogelijk inspanning zoveel mogelijk geld verdienen.
  Griekenland en de andere zuid-europese landen laten het al zien en dat proces is echt niet meer te stoppen. De VS zijn meer geld aan China schuldig dan de hele Nederlandse begroting.
  Onveiligheid is een gevoel waar je als politiek mee kan spelen en door de juiste banden met de pers gaat dat nog makkelijker.
  Als je gisteravond die documentaire heb gezien over Brazilie weet je wat onveiligheid is. Dergelijke situaties zie je in heel veel meer landen en daar zijn die straatschoffies die hier voor overlast zorgen helemaal niets bij.
  Het is niet zo dat het niets voorsteld, maar zie het in perspectief. In Hoek van Holland kwam het een beetje in de buurt van wat je elders ziet.

  Europa is in zijn geheel gewoon een zinkend schip en de ‘problemen’ die nu gebruikt worden om mensen aan partijen te binden stellen dus niets voor.

  Bedenk zelf maar eens in welk land je nu nog wel zou willen wonen.

 232. Rini zegt: 04-03-10 om 14:58

  Henk, je hebt helemaal gelijk. Het ging gisteren om de Gemeenteraads Verkiezingen en maar al te vaak laten de landelijke uitslagen een totaal ander beeld zien.

  Echter enkele punten die aangehaald zijn moeten me toch echt van het hart.
  De PVV zou onze sociale zekerheden om zeep helpen? Die weg is allang ingeslagen door CDA/PvdA. Van laatst genoemde zelfs heel vreemd omdat juist de PvdA deze in het leven heeft geroepen. Den Uyl had dit eens mee moeten maken.
  Voor wat betreft de ww./sociale dienst uitkeringen heeft de PVV wel degelijk een goed punt. Namelijk wanneer wij onze brave Nederlanders die in de uitkeringssituatie zitten, al dan niet door omscholing, alle open vacatures zouden laten vervullen, met behoud van uitkering, tot zij de juiste baan hebben gevonden, zouden er veel minder niet-nederlanders nodig zijn om die z.g. rotwerken te doen. Ook wij zijn niet te goed en zouden onze hoogmoedswaanzin eens moeten bijstellen.
  Gevolg zou zijn dat zij met werk gemakkelijker een baan kunnen scoren dan zonder werk enerzijds en anderzijds wordt de staatskas beter gevuld en kan de economie weer floreren.
  Dus Freek, je wordt inderdaad oud. Een gezonde balans in Nederland kun je alleen maar bewerkstelligen door een gezond werkklimaat en niet vanuit de luie stoel.

  Echter verbaasd was ik toen ik vanochtend Agnes Kant van de SP de uitspraak hoorde doen dat het vallen van het kabinet is veroorzaakt door de rechtse partijen.
  Dit mens spoort niet! Volgens mij waren het Bos (PvdA) en Balkenende (CDA) die hun poot stijf hielden.
  En zelfs dat was niet de reden voor het vallen van het kabinet. Nee, de z.g. gevestigde partijen waren alleen maar uit op eigen machtswellust. Zij hielden geen rekening met het feit dat er geregeerd moest worden met als gevolg een hoop geruzie en vooral het schoppen tegen de PVV.

  Ook ik schrok toen ik Wilders de uitspraak hoorde doen betreffende de “Kopvodden-tax”. En hoewel ik van mening was dat dit gekscherend bedoeld was werd er zowel binnen de kamer als ook door de Media zo verschrikkelijk veel aandacht aan besteed dat dit misschien zelfs wel de reden is geweest waardoor de PVV zo groot is geworden.
  Echter de PVV heeft vele raakpunten, misschien niet voor alles een oplossing. Maar hebben de gevestigde partijen die oplossing dan wel? Wie kan mij 1 partij noemen die dat wel kan? Juist ze zijn er niet.
  Toen Wilders vroeg om de hoeveelheid immigranten en wat dat kost werd hij uitgelachen en het antwoord was dat dat niet vrij gegeven mocht worden. Als ik Geert Wilders was had ik het zelf laten uitzoeken want ik ben van mening dat wanneer ik wel mag weten wat de zorg, de w.w., w.a.o., a.o.w., gevangenen etc. kost en hoeveel mensen daar mee gemoeid zijn moet de rest ook open en eerlijk zijn. Maar dat mocht en kon niet, het was tenslotte te PVV die hierom vroeg en dus tegen Marokkanen en Turken. Want zo wordt dat uitgelegd.
  Feit is dat met name de Marokkaanse jongeren de grote boosdoeners zijn maar daar kan Wilders niets aan doen. Dat zit hem in het feit dat deze jongeren een andere opvoeding, dus andere ideeen er op na houden dan wij Nederlanders.
  Ik ben het dan ook met hem eens dat wanneer zij meerdere malen in de fout gaan hun Nederlanderschap moet worden ingetrokken zodat zij terug gestuurd kunnen worden naar land van herkomst.
  Alleen mag dit niet alleen op genoemde nationaliteiten van toepassing mogen zijn maar voor een ieder met een dubbele nationaliteit.
  Verder ben ik niet tegen politiek-vluchtelingen, waar ook vandaan, die zijn altijd welkom en daar draag ik mijn steentje graag aan bij, maar wel tegen economisch-vluchtelingen.

  Men heeft in Nederland jaren gevochten voor vrijheid van meningsuiting en gelijkheid tussen man en vrouw.
  Een recht die binnen vele moslim-bewegingen helaas niet te tolereren valt.
  Rijst bij mij de eerste vraag: “wat doen deze mensen dan hier?”. Ze hebben zelf gekozen om naar Nederland te komen in de wetenschap wat onze normen en waarden zijn en daarvoor huis en haard achtergelaten.
  Pas je dan aan, daar is niets mis mee. Of, zoals velen voortaan roepen “anders donder je maar op”.
  Het is te gek voor woorden dat midden in het centrum van een stad, waar de grond goud-geld kost, zomaar een moskee kan worden gebouwd terwijl er voor onze kinderen en kleinkinderen geen woningen zijn omdat er te weinig grond is. Had er een levensgrote flat gebouwd zodat doorstroming van woningen wordt gecreeerd. Goed voor de economie en onze kinderen.
  Natuurlijk mogen ook moslims hun eigen “kerk” hebben, zo bedoel ik het niet, maar wanneer er geen plaats is voor woningbouw is die er zeker niet voor een kerk. Ongeacht voor wie en door wie dat wordt betaalt.

  Ik zie de komende verkiezingen graag tegemoet en hoop op een kabinet dat partijen niet uitsluit maar mee samen werkt. Tenslotte zijn het onze volksvertegenwoordigers die hun werk moeten doen zoals de bevolking heeft gekozen. Zijn ze daartoe niet capabel of menen ze dat zij me bepaalde mensen niet kunnen samen werken dan zullen ze zich, mijn inziens, moeten terugtrekken uit de politiek.
  Zonder wachtgeldregeling van 6 jaar (80% van het laatst genoten inkomen en mogen bij verdienen tot 100%). Tenslotte, wanneer wij ons bijltje op het werk er bij neer gooien krijgen wij ook geen w.w.

 233. E. Webber zegt: 04-03-10 om 14:58

  Beste Marcel,

  Je verhaal over Islam klopt helemaal, maar dat wil nog niet zeggen dat je op de PVV moet stemmen, je moet je ook realiseren dat er nog andere zaken leven in Nederland naast Islamisering. En dat het gewoon niet zo handig is om een partij met 0,0 ervaring en zulke ondoordachte ideeën ook over cultuur en milieu zo’n macht te geven. En Islam is ook maar gewoon een kloon van jodendom/christendom, dus minder vreemd dan de meeste mensen denken, ze lopen alleen een jaartje of 500 achter.

 234. Lukas zegt: 04-03-10 om 15:00

  Ik snap niet waarom de media zo met de PVV bezig is als “Grote Winnaar” van de gemeenteraadsverkiezingen. Er is maar één grote winnaar en dat is D66, die heeft haar aantal zetels verdrievoudigd. De PVV heeft 17 zetels en doet mee in slechts twee gemeentes.

  Jammer dat het succes van een inhoudelijk goede partij wordt ondergesneeuwd door een partij die eigenlijk het verst van de gemeenteraadsverkiezingen af staat, puur omwille van de sensatie.

 235. jan zegt: 04-03-10 om 15:02

  We hebbeb gisteren weer een klucht gezien debat.
  De gevestigde politieke partijen hebben diverse kabinette de imigratie en intergrate voorbij zien gaan, en geen oplossingen kunnen vinden.
  Alleen maar elkaar verwijten maken.
  Je weet als goed bruger niet meer welke partij je moet geloven.
  Zullen we nu maar eerst eens afwachten van de uitkomst bij het kiesen van de gemeente raad waar de pvv denkt de standpunten de ze uitdragen ook daadwerkelijk te zullen gaan toepassen.
  wbt de landelijke verkiesingen kijk naar de standpunten van de politieke partijen nadat in hun programma de uitwerking van de werkgroepen zullen worden vertaald mogelijk kan ik dan een stem uitbrengen.

  Mvgr

 236. rudie zegt: 04-03-10 om 15:09

  nou een goede uitslag voor de pvv op 9 juni:P leve de pvv!! je bent gek als je nog op de pvda gaat stemmen met hun zielige publiciteitsstunt. het wordt weer eens tijd voor een rechts kabinet!!! en tijd voor een gewoon nederland!!

 237. E.Baas zegt: 04-03-10 om 15:13

  Iemand van Groen Links in Almere klaagde al! Ik heb dus het volgende geschreven om hem het één en ander uit te leggen! Anders begrijpen ze het niet….

  Geachte dames en heren,

  “Het stadhuis is de plaats van de democratie”, zegt Ruud Pet, lijsttrekker van GroenLinks.
  “Als je daar niet gewoon kunt binnenwandelen om een debat bij te wonen, waar gaan we dan heen met z’n allen?”

  Uw verzuchting is uiteindelijk te wijten aan de opstelling van de linkse partijen. Want de bedreigingen tegen Fortuin en Van Gogh en hun uiteindelijk dood kwamen voort uit de blindheid van links en haar aanhangers. Ajan Hirshi Ali was ook zo iemand. Zij deed haar mond open en was gelijk haar leven niet meer zeker. Uit die hoek komen ook de bedreigingen tegen de heer Wilders en zijn aanhangers.

  Het is toch te gek voor woorden dat een bevolkingsgroep die 25-30% van de stemmers vertegenwoordigd zich publiekelijk NIET durft en mag uitlaten! Want als je dat wel doet dan krijg je gelijk de hele linkse media over je heen! Moet er worden beveiligd enz.

  Ik heb mensen ontmoet die bij Justitie werken. Zij durven er niet voor uit te komen dat zij Wilders aanhangers zijn. Ze durven niet te zeggen dat van alle dossiers die over hun bureau komen het merendeel over Marokkanen gaat. Maar ja, dat mag in de politiek correcte land niet worden gezegd.

  De linkse partijen durven dan ook nog te zeggen dat ZIJ niet willen samenwerken met mensen die anderen uitsluiten? Wie sluit nu wie uit? Wie wordt steeds bedreigd en moet steeds over de schouder kijken? Niet de linkse mens, nee de mensen die ‘rechts’ stemmen. De ellende is dat u als partij dit niet wilt erkennen. Ziet alles door een roze bril. Voorlopig is het zo dat al het geweld in dit land op politiek gebied ALTIJD van links is gekomen en nog nooit van rechts. Dus als u straks door die beveiliging moet, als uw ideale leventje in de war wordt gestuurd, het is uw eigen schuld. Uw moet gewoon maar op de blaren zitten want u hebt zelf een bepaald lichaamsdeel verbrand.

  U ziet dingen verkeerd. Als ik kritiek heb op wie dan ook in deze maatschappij, dan is daar over te praten. Doe ik dat met een medemens die Moslim is dan wordt mij aangezegd dat ik dood moet want ik heb hem beledigd! Ik ben 69 jaar en dit is mij de laatste 10 jaar meerdere malen gebeurd. Laatst nog een knul van 14 die iets uitvrat en toen ik hem daarop aansprak mij toevoegde: Ik heb mes, ik maak jou dood!”
  Gewoon omdat ik een aanmerking durf te maken omdat hij MIJN spullen stuk maakt.

  Je gaat een gesprek aan om iets te begrijpen en als je dan tegen een Moslim zegt dat je Atheïst bent dan krijg je de opmerking naar je hoofd dat je DUS communist bent! Ik ben dus een infidel en moet liefst dood gemaakt worden. Dat wordt mij doodleuk verteld door iemand die pas een paar jaar als ‘politiek’ vluchteling in Nederland verblijft (als gast).
  Maar ondertussen steekt hij mij het liefst een mes tussen de ribben omdat ik geen Moslim ben. Niet mijn woorden, maar de ZIJNE!!
  Het eindresultaat is steeds dat IK een stap terug moet, want IK moet tolerant zijn. Ik moet begrip opbrengen voor HUN wereldje.
  Het wereldje van een analfabeet. Iemand die niet kon lezen en schrijven maar overal een ‘gefundeerde’ mening over had. Die tolerantie is onderhand op. Net als bij heel veel Nederlanders. En dat is allemaal de schuld van links en haar onvermogen en gebrek aan wil om op te treden.

  Dus ik ben het zat om naar al het gejammer uit de linkse hoek te luisteren. U hebt zelf aan de basis van deze situatie gestaan en moet er dus maar mee leven. Beveiligingspoortje en alles wat daar bij hoort.

  Ondanks alles,

  Met vriendelijke groet,

  E.Baas

 238. Marcel zegt: 04-03-10 om 15:14

  Linkse partijen zijn trouwens mega-asociaal want die willen doorgaan met tekorten en geld uitgeven dat er niet is en de rekening doorschuiven naar onze kinderen en kleinkinderen.

  Met name de meest asociale van allemaal, Wouter Bos en de PvdA doen hier zeer schaamteloos over. Bos zou zijn eigen kinderen eens in het gezicht moeten aankijken en zeggen van “papa wil zijn verantwoordelijkheid niet nemen want hij moet stemmen kopen/ronselen en ja daarom moeten jullie later de rekening betalen”. Asociale man die Bos.

 239. W. Engelen zegt: 04-03-10 om 15:16

  Het lijkt erop dat we niet meer samen in één land kunnen leven. Het is een rommeltje en iedereen heeft een mening, die mening daar draait het om in de politiek. Dat Wilders zo sterk in de gemeente politiek debuteerd, had iedereen kunnen voorspellen. Desalniettemin moeten we ons wel voorbereiden op de aankomende verkiezingen, dat hij wel eens echt de grootste is geworden. De grootste misser van de gemeente raad verkiezingen zijn de thuis blijvers, ik zie hun als verantwoordelijken van de winst van Wilders. Als iedereen die verantwoordelijkheid had genomen zou de winst van Wilders wel eens veel kleiner zijn uitgevallen en kunnen we voorkomen dat met de verkiezingen voor de deur, hij niet de grootste partij gaat worden.
  Daar hoop ik dus nu op, gezond verstand en verantwoordelijkheid. Zelfs in mijn familie hoor ik al pro Wilders geluiden en daar maak ik me dus echt bezorgd om. Wilders zelf zegt geen spiegel van Pim Fortuin te zijn, maar de hardheid en oorlog tegen de islam was Fortuin ook niet vreemd. Door te botsen met de gevestigde orde valt een hoop te winnen. Daarin is Wilders nu de slimste maar maar wel met de wetenschap en werkwijze van Pim Fortuin.
  Willen wij dit stoppen, kunnen we alleen maar de verantwoordelijkheid nemen en stemmen!

 240. Aad zegt: 04-03-10 om 15:21

  Het zielige voor de stemmers op de PVV is dat ze (nog) niet in de gaten hebben dat het korte-termijn denken van Wilders de PVV óók snel weer bergafwaarts zal helpen. Naar mijn mening is Wilders gewoon uit op persoonlijke macht en denkt dat door middel van de PVV te bereiken. Laat Wilders daarom ook vlug de naam deponeren van de Partij Van de Verliezers en gelijk ook de naam Partij Van de Vodden.
  Mijn advies aan de (potentiële) PVV-stemmers: denk goed na voordat je gaat stemmen op een partij die ons welvarende landje naar de verdommenis helpt. Alleen maar domme en slechte kritiek leveren is makkelijker dan (inhoudelijke) oplossingen te bieden.

 241. Coen zegt: 04-03-10 om 15:29

  Ik vind het ongelooflijk dat het blijkbaar zo moet zijn dat in 1 van de rijkste landen op aarde zoveel mensen uit ontevredenheid op de PVV stemmen. Ik neem dan maar aan dat het gaat om ontevredenheid in de politiek, maar wanneer ik naar zo’n lijstrekker van de PVV in Den Haag kijk op tv, dan valt me toch gewoon op dat die man er gemene trekjes op nahoudt. Het lijkt me iemand die er zich niet zo inhouden je de laatste zet te geven, wanneer je met je laatste bebloede vingertoppen boven een ravijn hangt te bungelen.

 242. Sjaak zegt: 04-03-10 om 15:34

  Als EERSTE aangeven wie de VERLIEZERS zijn…

  Hoe moet ik dat zien?

  als “het positieve van het negatieve nieuws”????

  Ontzettende #/$&(&#$%krant

  VOOR ALLE MENSEN DIE WÉL GELUKKIG WILLEN ZIJN: LEES GEEN KRANTEN EN GA DE ECHTE ECHTE ECHTE ECHTE ECHTE ECHTE ECHTE WERELD EENS BEKIJKEN.

  Persoonlijk stel ik voor om met Zuid-Amerika te beginnen, wat een fantastische mensen. De begrijpen, voelen en snappen het negatieve, waardoor ze het positieve proberen te blijven zoeken, vinden, eisen, etc.
  ZO KAN HET OOK.

  Verwende /#$/(#Nederlanders

 243. rangdangdoodle zegt: 04-03-10 om 15:35

  ja en nu weer ff terug naar nederland.wat hebben moslims hier gedaan?
  het verbieden van deze religie ben ik voor maar alleen als de rest van de overige religies ook verboden word.
  ze leven zoiezo in het verleden maar doen al die marokaanse straat schofies alles uit naam van de islam?dacht het niet en zijn alle straat criminelen moslim?nee.er zijn ook nog antilianen,nederlanders en andere gasten die lekker bezig zijn op straat.dus komt het moslim gevaar daarvandaan?nee pvv het gevaar zit ergens rond uruzgan je weet wel de legale oorlog waar onze regering om viel.laat de politie deze jongens op pakken en serieus straffen en begin niet over het moslim geweld in nederland want die is er niet.of zijn de enige moslims marokanen ofzo.de turken zijn ook moslims dat zijn over het algemeen erg westerse mensen met een bepaalde cultuur waar ook niet alles perfect is.nee onze cultuur is lekker de boel leegplunderen en roofbouw plegen onder het mom van zaken doen nee da’s een goeie samenleving en goed voor de toekomst.ego’s kweken daar is het westen goed in.zeeen leegvissen voor de kust van afrika hmmmm….hoe komt het dat daar nu piraten zijn het waren ooit vissers.kippenvlees dumpen op de afrikaanse markt hun eigen kippenboeren kunnen niet onder het gesupsidieerde kippenvlees van europa komen.en dan maar afvragen waar de haat tegen het westen vandaan komt.en maar brullen over de moslims.haal eerst de balk uit uw eigen oog voordat je de splinter bij een ander eruit wil halen.o en marcel check ook ff het verleden van ons christelijke heilige ruk kerk.2000 jaar martelen,verketteren,vermoorden,verkrachten,genocide in zuid-amerika enz,enz.lijkt mij dat het christendom net zo schuldig is als de moslims.en ze zaaien nog steeds haat met het anti-homo gelul.of is dat godsdienst vrijheid.

 244. Frits zegt: 04-03-10 om 15:59

  In het licht van alle, bijna onevenredige, aandacht die de PVV krijgt bij deze verkiezing vanuit alle hoeken, zou je eigenlijk vergeten dat meer dan 3 kwart van Almere en Den Haag helemaal geen behoefte heeft aan Wilders en zijn eentonige retoriek.

  Wat wel jammer is dat de PVV een afgang bespaard zal worden doordat niemand met hun in de raad wil. Dus krijgen ze ook niet de kans (zoals de LPF destijds) om hun onkunde aan te tonen. Want van de zijlijn roepen wat mis is blijkt altijd makkelijker dan het verzinnen van oplossingen die het beste zijn voor de samenleving.

  Overigens zal Wilders ook helemaal niet willen deelnemen aan de raad en alles sowieso laten afketsen op niet op te lossen verschillen van mening zoals de Sp destijds deed tijdens de Kamerverkiezingen.

 245. Lion4 zegt: 04-03-10 om 16:00

  Waar de inhoudelijke oplossingen van links toe leiden hebben we de afgelopen jaren kunnen zien. Een grote puinhoop. Zonder de scherpe kantjes van de PVV zal rechts nu weer orde op zaken moeten stellen.
  Hoofddoekjes zijn totaal onbelangrijk, de grenzen dicht niet!
  Ook moet het mes in het ambtelijke apparaat. Ambtenaren moeten eens aan bedrijfefficientie gaan doen. Nu is het te makkelijk om het geld van de belastingbetaler uit te geven. Niks belastingverhoging, snijden!

 246. Richard zegt: 04-03-10 om 16:09

  Het is een zege dat extreemrechts de verkiezingen heeft gewonnen!

 247. Jan zegt: 04-03-10 om 16:14

  Zucht! Politiek! Als ik alle reacties hiervoor op mij laat inwerken blijkt dat er zo een 50-tal nieuwe partijen kunnen worden opgericht. Tel daar de bestaande partijen bij op en ze krijgen gemiddeld ca. 2.25 zetel per partij. Dat is lekker regeren em je wordt ook serieus genomen door je buurlanden en je internationale partners. Stel voor dat IEDEREEN eens goed bij zich zelf te raden gaat en niet achter elke schreeuwlelijk aanloopt en napraat. Getuigt allemaal niet van veel besef en realisme waar het echt over moet gaan.

 248. rangdangdoodle zegt: 04-03-10 om 16:19

  o,ja en marcel wie zegende in de 2de wereld oorlog de duitse wapens?

 249. Hassan Toulli zegt: 04-03-10 om 16:36

  Beste allen,

  Ik wil als Marokkaan echt dat Wilders in het kabinet komt. Waarom niet? Laat hem aub werken voor zijn geld. Hij kost de maatschappij alleen maar geld nu. Hij kan toch niet waarmaken wat hij belooft en valt het kabinet binnen vier jaar. Alleen op zo een manier valt hij door de mand. Ik ben niet bang voor zijn beleid. Ik ga zelfs ook op Wilders stemmen om hem snel aan de macht te kunnen krijgen.

  Groeten,
  Hassan

 250. Margreet zegt: 04-03-10 om 16:51

  Ik ben geschokt hoeveel mensen zich laten misleiden door rechts populisme. Problemen los je niet op met goedkoop gebral. Laat je niet in de luren leggen, het bestaat gewoon niet: snelle oplossingen voor complexe problemen. Zeker niet als die zogenaamde oplossingen ook nog gaan over de rug van een bepaalde groep mensen. Hoe verlagen ze zichzelf, de mensen die anderen en hun geloof lekker makkelijk allemaal in een keer tot zondenbok maken.

  Zijn er problemen? Ja, maar de oplossing vraagt geen dom om je heen slaan, maar wijsheid: niet de ogen sluiten, optreden waar moet, maar vooral ook bouwen en samenwerken. Ik hoop dat de genuanceerde polieke partijen hierin samen doorstastend gaan op trekken.

  O ja, en de media, ik hoop dat die zich wat meer bewust worden van hun verantwoordelijkheid voor de samenleving. Men mag zich wel wat meer realiseren wat men doet door steeds zo’n uitgebreid podium te geven aan populisten. De media – denkend nieuws te jagen – zijn feitelijk steeds meer Geerts grooste pr-middel!

 251. J.J. Sonnen zegt: 04-03-10 om 17:20

  Met plaatsvervangende schaamte constateer ik dat er toch wel heel veel “domme” Nederlanders zijn. De zogenaamde ontevreden kiezers stemmen op de PVV oftewel Wilders. Zij beseffen absoluut niet, dat zij het in Nederland fantastisch hebben en zij waarschijnlijk nog nooit over hun eigen grens gekeken hebben. Stem vooral PVV en U graaft uw eigen graf !!

 252. Igor Schaap zegt: 04-03-10 om 17:20

  De Islam is een ideologie die in strijd is met democratie. Er zal niemand zijn die dat tegen kan spreken hier. Kan iemand mij hier een islamitisch land opnoemen wat democratisch is? Israel is de enige democratie in het gehele midden oosten.

  Wie de Koran leest, leest dat de islam met geweld dient verspreidt te worden over de gehele wereld. Alle Christenen moeten eraan en vernietigd worden in de naam van de Islam staat er. Waarom is het dan zo raar dat Christenen op de PVV stemmen? Dat is helemaal niet raar.

 253. Piet Klaas zegt: 04-03-10 om 17:54

  Ik, als nederlander vind dat PVV niet op de top 3 moet staan.
  Het zorgt alleen maar voor meer ellende & gigantische problemen, in de multiculturele samenleving.

 254. hendrina zegt: 04-03-10 om 18:03

  Iedereen kan moeilijk over Wilders doen, ook hij mag zijn mening geven.
  Lullig dat er veel mensen op hem stemmen !!
  Er is dus wel degelijk een signaal in de samenleving !
  De tijd van gezellig om het kampvuurtje zitten is voorbij er moet
  geregeerd worden: ik wil niet tot 67 jaar werken ! ik wil geen km heffing, ik werk al 26 jaar mee en sta dagelijks in de file en als ik een keertje naar de dokter moet heb ik eerst een eigen bijdrage.
  Verder mag ik mijn kind niet van school houden om een weekendje goedkoperweg te kunnen, alleen naar familie in het buitenland wordt goedgekeurd,en verder kan ik vaak mensen door hun taal op de zaak
  niet verstaan terwijl ik toch zoveel mogelijk talen spreek. (HBO opl)
  Welke partij het ook wordt,kom uit het torentje en luister ipv wijzen !!

 255. a.derksen zegt: 04-03-10 om 18:08

  Het cda van Bakelende maakt er al jaren een zooitje van. Nu samen met de PvdA en Chr.Unie was het nog beroerder. En de burger maar klagen. En wat gebeurd er, die zelfde domme burgers stemmen wèèr op die zelfde prutsers.Wat wil die Nederlander nou? We maken ons drukker om al die NIET willende allochtonen dan om onze bijstands gerechtigden, onze ouderen enz. De allochtonen zijn tegenwoordig beter af dan wij hard werkende Nederlanders.
  Nederland is Nederland niet meer.En maar afgeven op de PVV. Is hij zo slecht als hij (OOK) zegt dat onze ouderen zich niet veilig meer voelen, als onze ouderen in de instelling verwaarloosd worden? Is hij zo slecht als hij zegt tegen de km-heffing te zijn, waardoor de hard werkenden nog eens gestraft worden? Dat hij zegt tegen verhoging van de aow-leeftijd te zijn, waardoor we onderhand tot onze dood moeten door pezen. Willen we dan met z`n allen niet af van die Marokaanse straatbendes, die met de middelvinger omhoog voor de camera`s staan te schreeuwen? Wat is er mis met een belastingverlaging? Is toch goed voor de economie? Ik snap al de huichelende PvdA-, CDA-,SP-, D`66-, GR.Links stemmers niet meer. Zij hebben boter op hun hoofd.
  Laat G.Wilders aub snel de grootste van het land worden, anders zie ik het echt heel somber in voor ons land.

 256. frenk zegt: 04-03-10 om 18:24

  ik hoorde femke vertelle gisteren ,dat ze moslim vrouw sprak die bang was welke kant dat het op gaat in nederland.
  er zijn honderduizenden nederlanders bang welke kant dat het op gaat.
  waarom is ze er niet voor die mensen?
  het is mede de schuld van groen links dat wilders groot word.

 257. Piet zegt: 04-03-10 om 18:51

  Dat mensen met een beetje verstand op de PVV kunnen stemmen vind ik ongelofelijk. Ben ik nu zo slim of??…

 258. Igor Schaap zegt: 04-03-10 om 19:08

  Nu krijgt de Linkse Kerk een keer iets over zich heen en stapt mevrouw direct op. Huh????? Hoe vaak moeten partijen als CDA, VVD en nog PVV wel niet allemaal zwartmakerij van de Linkse Kerk media aanhoren?

  En gisteravond nog verkondigen mevrouw Kant gaat door. De draaikonterij is besmettelijk binnen links loll.

 259. thomas zegt: 04-03-10 om 20:15

  Geneer mij dood over deze verkiezings- en peilingsresultaat. Hoe moet ik het in het buitenland uitlegen dat hysterisch-rechts steeds meer terrein wint in Nl ? Inderdaad, geef ze na hun zege na 9 juni direct regeringsverantwoordelijkheid en het bruinzwarte ballonetje ploft als de LPF-farce binnen enkele maanden uiteen door een orgie van agressie en een manco aan intelligentie.

 260. Karin van Hout zegt: 04-03-10 om 20:49

  Een ruk naar rechts, helaas.

  Als de tweede kamerverkiezingen ook zo uitpakken en rechts komt aan de macht, dan vrees ik het ergste voor Nederland. Dan worden de pyamadagen in de verzorgingstehuizen pyamaweken en misschien wel -maanden en dan kunnen de gehandicapten beter zelfmoord plegen, want die hebben dan geen menswaardig leven meer door de bezuinigingen op de zorg, de AWBZ en het sociale stelsel. Rechtse mens- en geldverslindende hobbies, zoals illegale oorlogen, megalomane bewapeningsuitgaven en het rijker maken van de rijken ten koste van de armen en middengroepen, zullen weer opbloeien.

  De rechtse graaiende bankiers en managers hebben, zoals altijd door rechts, de economische crisis veroorzaakt, maar laten anderen voor de kosten opdraaien, typisch rechts gedrag.

  Wilders, met z’n grote mond, heeft als VVD-kamerlid destijds er mede voor gezorgd dat er veel bezuinigd is op de politie, de bejaardenzorg en veel meer, waar ie nu goede sier mee probeert te maken, de huichelaar.

 261. Bas Tienen zegt: 04-03-10 om 20:57

  @thomas zegt: 04-03-10 om 20:15

  Geneer mij dood over deze verkiezings- en peilingsresultaat. Hoe moet ik het in het buitenland uitlegen dat hysterisch-rechts steeds meer terrein wint in Nl?

  Ach zielepiet,

  Ik denk precies hetzelfde als de mensen die al jaren hysterisch-links moeten verantwoorden in het buitenland, maar ga jij je maar lekker schamen, gaat de rest van NL gewoon verder met zijn leven.

 262. Bas Tienen zegt: 04-03-10 om 21:00

  @Piet zegt: 04-03-10 om 18:51
  “Dat mensen met een beetje verstand op de PVV kunnen stemmen vind ik ongelofelijk. Ben ik nu zo slim of??…”

  Wel eng he democratie, mensen die zomaar mogen stemmen op iets en het dan ook niet eens zijn met je, oei oei, tsja dat moet wel heel hard aankomen.

 263. Vraagt iemand zich eigenlijk nog s af wat de verantwoordelijkheid van de media is? Zelden zulke hype-vorming meegemaakt…..

 264. Yunus zegt: 04-03-10 om 21:06

  Ik vindt dat CDA Gewoon wint want ik stem voor (aalattin Erdal) Daarom :D

 265. Sjaak zegt: 04-03-10 om 21:21

  hoe meer de mensen over politiek “meepraten”, hoe meer ze meehelpen om de politiek nog politieker te maken…

  overal ter wereld is ELKE vorm van discussie gedoemd te mislukken, omdat het “voor-tegen-gezever” inmiddels een eigen leven is gaan leiden. En dat al sinds SOCRATES!!! de lul!
  Eerst weten hoe je MOET discussiëren en dan pas doen!!! Weg met deze verneukte en zieke dialectische antidialectiek!!!!!!!!!!!!

  als iedereen nou eens gewoon wél wist “z´n eigen politiek” te regelen… dan zouden we elkaar niet zoveel voor de neus lopen. (Het geeft ook veel meer voldoening).

 266. Brian zegt: 04-03-10 om 21:22

  Agnes Kant van de kerk? Ze is anti-kerk. Ik ben er niet gerust op wat de PVV allemaal geet uitvreten als ze echt zo’n grote meerderheid halen. Maar ik denk niet dat de PVV groepen gaat uitsluiten. Ik hoop wel dat ze ronduit en eerlijk durven zeggen dat iedereen hier mag leven, maar dat dit een land is met Christelijke wortels, en de maatschappij zo is ingericht en blijft. Wil jein een land wonen dat door de Islam is gestempeld? Dat is niet hier.

 267. cor zegt: 04-03-10 om 21:43

  in de oorlog had je foute figuren
  nu heb je wilders en pastors
  komt op het zelfde neer je zal nog wat beleven als die twee gevaarlijke mannen aan de macht komen vreselijk
  sterkte voor de goeie mensen in almere

 268. CDA-ers grijp in voor het te laat is. Balkenende is in de voor ons liggende race wel opgewassen tegen Bos maar zal het onderspit tegen hem delven omdat:
  a) Een toenemend aantal CDA-ers hem zat is en dat blijft doorgaan (veenbrand)
  b) Potentiële kiezers al helemaal niets meer van hem moeten hebben.
  Om misverstanden te voorkomen: Zowel Balkende als Bos bewijzen het land maar bovenal de democratie een grote dienst als ze z.s.m. de politiek verlaten.

 269. Camiel zegt: 04-03-10 om 22:17

  Ik geneer me dood over de reacties op deze uitslag, zowel van de wel van de pro- als van de anti-PVV’ers. We leven in een vrij land, waar mensen mogen stemmen op wie ze willen stemmen, waar mensen mogen dragen wat ze willen dragen (lees hoofddoekjes, perioxide-blond haar, clownsneusjes en/of klompen), en waar mensen vrij zijn om zelf een religie te kiezen (of ervoor te kiezen om niet religieus te zijn). Verder vind ik het niet van inteligentie getuigen om te stellen dat “mensen mr fatsoenlijk nederlands moete lere” in stukjes die een aaneenschakeling zijn van schrijf, spel en interpunctiefouten, en ik vind het ook niet van hoge inteligentie getuigen dat mensen andere mensen ervan betichten dat ze dom zijn, omdat ze op een bepaalde partij hebben gestemd bij een democratische verkiezing.

  Nederland is een land waarin mensen bepaalde vrijheden hebben en voor hun mening uit mogen komen. Laten we dit alstublieft zo houden en niet vervallen tot gekissebis over hoe dom de een, danwel de ander, is vanwege hun politieke voorkeur.

  Maar dit is slechts mijn eigen, bescheiden mening. Mocht U een andere hebben, dan hoor ik graag hoe U erover denkt.

  Ik heb overigens lokaal gestemd, gewoon omdat ik graag een zwembad in mijn gemeente wil, en nu eenmaal houd van wat meer groen en een veiligere gemeente, waar mijn kinderen gewoon op straat kunnen spelen en ik lekker op een verwarmd terrasje kan zitten. En ben best tevreden met de uitslag.
  Jammer dat het gelijk gaat over het over een kam scheren van allochtonen of PVV-stemmers, in plaats van over de thema’s waar deze verkiezingen ook nog over gingen.

  Maar nogmaals, dat is mijn bescheiden mening…

  Een mooi Nederland in een mooie wereld toegewenst!

 270. Camiel zegt: 04-03-10 om 22:19

  en ja ik weet het, intelligentie is met dubbel-l :)

 271. Marc zegt: 04-03-10 om 22:56

  Een beetje raar is de ophef over de vermeende stembusfraude in R’dam wel, wetende dat in bijv. Hilversum er ook dikwijls meerdere personen in één stemhokje stonden (om reden van slecht lezen en schrijven bijv.). Hierover bleek vantevoren ook geen instructie te zijn gegeven aan de leden van de stembureaus. Raaaaaaar dus…

 272. Fleur zegt: 04-03-10 om 23:09

  Jammer dat de landelijke politiek de GR overheerst en dat mensen niet objectief kijken naar het functioneren van hun eigenlokale GR-leden.

  Hierdoor worden GR-leden afgestraft voor zaken waar ze niks aan kunnen doen. En heeft de uitslag weinig te maken met hoe steden en dorpen de afgelopen 4 jaar bestuurd zijn.

 273. Marvin zegt: 05-03-10 om 00:28

  Kijk uit voor verdeeldheid….Ok PVV geen Islam meer in nederland, dit is een democratisch land en je mag geloven wat je wilt !!! Sinds waneer heeft geloof zo inhoudelijk met Politiek te maken ?

  Kijk als je nou criminaliteit, drugsverslaafden, illegalen wilt tegengaan dan ben ik het volkomen met je eens, maar welke normale burger in Nederland wil dit nou niet. Maar meneer Wilders kost het aanpakken van deze grote maatschappelijke problemen niet ook allemaal geld. Ik ben bang, dat jij gewoon een groepering nederland wil uitpesten en dan sja heb je inderdaad meer geld over…..Ik ben een Nederlander geboren in Suriname woon hier al zo wat me hele leven en heb gewoon gestudeerd en een goede baan gekregen….of ben je soms vergeten wat Nederland met Suriname heeft gedaan tig jaar geleden.

  Nederland nodigt eerst Marokanen e.a. uit om naar nederland te komen en nu wil je ze allemaal langzaam maar zeker er weer uitschoppen….Nee ik heb niets tegen Marokanen Heer Geert Wilders maar wel de Islam. hahahah jij bent een grappenmaker en Toneelspeler eerste klas. Meneer Wilders jij weet dondersgoed, dat als je dat zegt, je chaos aan het scheppen bent want bijna alle Marokanen en Turken in Nederland zijn Islamitisch of ze nou goed of slecht zijn.

 274. W. van Dam zegt: 05-03-10 om 00:57

  Ze moeten die GR verkiezingen ook gewoon spreiden over 4 jaar en niet meer allemaal op 1 dag. Op die manier kunnen de landelijke politici er geen populariteits peiling meer van maken en zal het misschien weer eens over echte GR onderwerpen gaan

 275. john zegt: 05-03-10 om 08:08

  Beste Hassan,

  Kijk, dat is nou eindelijk eens een goede comment! Ik als p.v.v. aanhanger ben blij dat een Marokkaan door al het geblaat hierboven doorheen kan kijken. Deze mensen hebben het over een nieuwe oorlog, massa’s doden, Nederland valt uit elkaar en nog meer van die onderbuikgevoelens. Onderbuikgevoelens waar ze de pvv aanhang van willen beschuldigen. Natuurlijk komt er geen oorlog, natuurlijk worden de moslims niet uitgesloten, alleen de radicale moslims en het straattuig, daar hebben juist de goedwillende moslims profijt van! Dit zou de status van moslims met factor 100 vergroten, kijk maar naar andere culturen en leer daar van, andere culturen die hier leven en zich volledig hebben aangepast. Maar nee, dit willen de linksen niet, die willen helemaal niet dat criminelen weg moeten uit ons land, wanneer worden jullie nou eens wakker en zien de werkelijkheid! En dat Geert de gemeenschap een beetje te groot vind worden, niet meer als normaal. Geen enkel land ter wereld zal dat toestaan. Dit wil helemaal niet zeggen dat moslims niet welkom zijn, integendeel, ze zijn net zo welkom als ieder ander.Alleen moet je wel een aanwinst zijn voor een land om daar te gaan wonen, en dat is helaas niet het geval met heel veel Marokkanen die hier zijn. Dit zou ook de moslim gemeenschap hard moet straffen en uitdragen naar de buitenwereld, maar dit doen ze niet! En dat Geert zijn partij uit elkaar spat, reken er maar niet op. De lpf is toen gevallen door de laffe moord op Pim, anders had Pim er een succes van gemaakt. Wat denk je wat er in de kamer zit voor GL Pvda Sp, massa’s idioten die alleen maar kunnen functioneren onder de leiding van. Zelf hebben ze totaal geen kunde, en blaten af en toe wat onzin. Zonder een sterke leider zouden deze kneuzen er helemaal niet van bakken en ook vechtend de tent uit rollen. Maar ik ga naar mijn werk, weer even geld verdienen voor de linkse hobby’s en zielige allochtoontjes en weet ik nog meer wat zielig is. Tot een uur of 12, en dan pas werk ik voor mezelf.

 276. Pierre zegt: 05-03-10 om 08:59

  Wat een betrokkenheid hier!

  Meer dan 25 jaar rechtse neoliberale politiek gehad in dit land, en ja met die pvda, die al lang niet meer links is.
  En nog weten 12 miljoen nederlanders het zo te draaien dat alles wat er hier verkeert gaat in dit land aan links ligt, haha! je gelooft jezelf nog zeker ook.

 277. wim zegt: 05-03-10 om 09:40

  ik roep alle PVV-stemmers op zich te gaan informeren naar het partijprogramma.
  Als u dat leest stemt u hopelijk iets anders.
  *wijziging van artikel 1 in de grondwet (gelijkheidsbeginsel)
  *soft- en harddrugs over een kam scheren
  *verbod op hoofddoekjes, maar op geen enkele andere zichtbare uiting van geloof (voor wie denkt dat dat echt zo is) of mode.

  En zeker, er staan ook punten in waar je het onmogelijk mee oneens kan zijn. De leden van de PVV zijn niet dom.

  Ik wil u er ook op wijzen dat de PVV slechts 2 leden heeft; de groep Wilders (rechtspersoon) en de heer Wilders. Dat riekt, als u het mij vraagt naar een hoog ondemocratisch gehalte. U kunt dus geen lid worden om actief mee te beslissen in deze partij.
  En stelt u zich eens voor dat alle partijleden plotseling een mentale ziekte krijgen (hetgeen ik niet vreemd zou vinden in het geval van deze leden, zij staan allen helaas onder permanente bewaking) en vreemde, irrationele beslissingen gaan nemen. Niemand kan hen tegenhouden!
  stemt PVV, en u stemt op een hellend vlak. Een partij met een intelligente man aan het hoofd en los zand daarachter.

 278. wim zegt: 05-03-10 om 10:00

  nog verder lezende in de reacties het volgende:
  de Islam is als ideologie of geloof niet beter of slechter dan het christendom. Ook het christendom bepleit gewelddadige expansie bijvoorbeeld.
  Naar mijn mening strooit de heer Wilders u zand in de ogen door onwaarheden over de Islam uit te spreken.

  Overigens, ik ben niet gelovig, blank, en geboren en getogen nederlander.

 279. Brian zegt: 05-03-10 om 10:16

  Marvin zegt: 05-03-10 om 00:28
  Kijk uit voor verdeeldheid….Ok PVV geen Islam meer in nederland, dit is een democratisch land en je mag geloven wat je wilt !!! Sinds waneer heeft geloof zo inhoudelijk met Politiek te maken ?

  @ Marvin,
  Geloof en politiek hebben alles met elkaar te maken! Ik denk dat je in de war bent. Kerk en staat zijn gescheiden, maar geloof en politiek niet. Scheiding van kerk en staat betekent dat de staat geen zeggenschap heeft over interne zaken van de kerk, en dat de kerk geen landsbestuur uitvoert. Dit was in de tijd van bijv. Willem II wel anders, waar de vorsten ook de dienst in de kerk uitmaakten. Daarom is de scheiding tussen kerk en staat gemaakt. Niet om het geloof uit het publieke domein te weren. Iedereen mag zijn/haar standpunten uitdragen, ongeacht of je Christelijk, seculier of moslim bent.

 280. Tim zegt: 05-03-10 om 10:24

  *soft- en harddrugs over een kam scheren*

  Slecht voorbeeld Wim, want als niet-PVV stemmer doe ik dat ook. Drugs zijn drugs, bij de wet verboden maar we gedogen het. Einde oefening. Als een meerderheid het niet meer wil, is het einde drugs. Net als het rookbeleid, drinken onder een bepaalde leeftijd etc etc. Of het te handhaven is heb ik dan even niets mee te maken, dan gaan de straffen ook daarvoor maar gewoon omhoog.

  En ik stem SP, dus je kan me niet echt over een kam scheren denk ik. Uiteindelijk is drugs niet een onderwerp dat me op een andere partij doet stemmen.

  @john

  Jij zegt “alleen criminaliteit en radicale moslims” maar dat is niet was Geert zegt. geert zegt “islam is een gevaar en we moeten het tegen gaan”. Dus misschien toch verstandig om eens goed na te gaan waar je nu eigenlijk voor stemt: jouw versie of een andere versie.

  Het is jouw keuze, ik kan kritiek hebben maar moet me er verder niet mee bemoeien. Dat zal ik ook niet doen, ik ga je niet op andere gedachten proberen te brengen want uiteindelijk beslist de meerderheid toch en moet je er maar mee leven wat eruit komt. Ik vind het echter wel van belang dat je heel goed weet wat je stemt, en niet alleen maar interpreteert op jouw manier terwijl er misschien een ander plan achter zit.

 281. f.semati zegt: 05-03-10 om 10:35

  en mensen maar klagen over wilders.
  alsof de andere het zo goed hebben gedaan de laatste jaren.
  hij zegt tenminste wat hij denkt en draai er niet omheen zoals de andere dat doen met hun dure woorden.zulke lange antwoordenn dat de gewone burger er niks meer van snapt.
  niemand durft met een simpel ja of nee te antwoorden.
  PVV heeft zo hoog gescoord omdat men de andere partijen zo zat zijn

 282. tyche zegt: 05-03-10 om 10:41

  Om te beginnen, is het schandalig, dat, de landelijke kopstukken van de “oude blunderende politiek” de hoofdrol speelde, in de gemeenteraadsverkiezingen.
  Maar dat wisten we al, in aanloop van, de val kabinet.

  Duidelijk is de GROTE winst van allen lokale partijen over de gehele linie.Dat betekend dat mensen bezig zijn, met zaken die in hun eigen gemeente spelen, en het beleid/uitvoeren daarvan., Precies,zoals de gemeenteraadsverkiezingen voor bedoeld zijn; Dat waardeer ik ,van de kiezers.

  Verder vond ik de uitslagen absoluut eerlijk een exacte afsoeiegeling van, de samenleving; En ook de mentaliteit, wij ons permiteren, Al zou ik groot vo0orstander zijn, van een stem PLICHT, net als in Belgie. Veel “nieuwe nederlanders’ schijnen niet te stemmen; En zij zullen echt geen PVV of CDA/CU stemmen. Dus dat is al winst, voor een samenleving,MET al zijn diversiteiten,w3aar dat godzijdank uit bestaat. Veel “tweede hands nederlanders” Die voortijds niet stemde; stemmen nu wel, En veel op pvv ( net zo als, eerder.bij fortuin)

  Het weerzinwekkende ego gekluns, van onze regering de afgelopen 8 jaar,zijn hierbij hun groootste verdienste.Zowel kwa vorm als kwa ïnhoud” (welke inhoud?)
  Verder een totaal gebrek aan kennis,en feiten. I.P.V, de argumenten en stellingen, van Wilders ,te weerleggen,naar die feiten; Gaat ieder daar in mee, enm borduurt er opvoort;zowel regering als ook oppositie; “vrouwen besnijdenis is, geen moslim probleem” Niet in velen moslimlaanden maar op enige wijzen ,de traditie.Slechts bij enkle stammen, speelt digt (b.v somalische stammen) Hoofddoekjes is geen vrouwenonderdrukking, maar een keuze, van religie,geloof,cultuur, of persoonlijk.

  Verkrachting, mishandeling,criminaliteit;Is GEEN moslim probleem, maar een HOLLANDS probleem.Taboe, masakt dat verkaqchters, een werkstrafje krijgen ( zoals die hollandse agent ,die in 2008, een 14 jarig meisje verkrachtte , bewezen; en 2 maanden een werkstraf kreeg in 2008. de ellende in ,de christelijke roomskatholieken bolwerken; duitsland, v.s ierland, engelaqnd, holland; is structureel kinderverkachting en misbruik ook.
  CDA wil geen onafhankelijk onderzoek; als er iets te verbregen valt,niet in deze net zo min als naar Irak. verkachting en mishandeling,komt in hollandswe gezinnen meer voor dan in, “moslim gezinnen” De harde kern van de hooligans, etc.ja er moet harder gestraft worden;namelijk de daderas; ONGEACHT; religie,kleur,status,positie,cultuur; de daden en daders; naar de ersnt van de daden is voldoende. Zolang holland, daar niet naar durft te kijken; het land van de doofpotten taqboe, en beerputten; Het afwentellen van eigen,puinzooi;door te wijzen, naar een cultuur, als schaamteloze schijn beschaving is abject.
  En net doen alsof dat bij hollanders niet gebeurt, is ook voor de velen slachtoffers, pure ontkenning.Erkennen van echte problemen zijn wij in holland nog niet aan toe; beligie duitsland, en anderen landen lopen hierin ver vooruit. Omdat wij te beschaafd zijn, bij ONS, bestaat dat niet zo wij graag willen geloven.

  Imams anti homo? De paus, is onverlsaanbaar in deze;en onze eigen christelijke kerken OOK.laten we sdaar mee beginnen; dan geven we het goede voorbeeld. TOCH?
  Prediken voor eigen kerk…..conform de feiten en realiteit…van onze eigen “achterlijkheid” Wijzen is makkelijk, naar jezelf ,meten,reflectren, getuigd van moed en realiteitszin, in b elang van ontwikkeling.

  Zolang we daar niet naar durven te kijken, hebben we een groot probleem en staan allen slaxchtoffers alleen. verder ons eigen gebrek aan cultuur en identiteit.
  Maakt dat we die van anderen willen ontnemen. Van god los en op zoek naar een leider,dogma, overtuiging,waanbeeld, ilussie,om te volgen…is in onze nabouwende kopieer kudde geest gelegen.

  de verkiezingen vond ik, evenals de uitslag vooral heel eerlijk; de afspiegeling van de samenleving.naast de blamage en puinzooi van de regering en zittende, egoos.
  Ligt de “schuld”bij ons zelf; Dit is, waar we staan; en hoe gaan we hiermee verder?
  Allicht heeft de pvda, de TAAK en PLICHT, in de colleges, den haag en Almere, samen,te werken met de andere volksvertegenwoordigers;naar de keuze van het volk;waar ze voor betaald worden te dienen.De andere kant opkijken;Holland eigen, is zinloos.

  Ik hoop dat de PVV in de regering komt; dan komen, de duistere randfiguren,mee, en kan PAS, dit op een natuurlijke wijzen afvloeien,zoals we ook hebben gezien, Bij kabinet,waar populistische duistere randfiguren dan deel van uit gaan maken.
  Zolang dit niet gwebeurt blijven dit soort bewegingen nog jaren dooretterren.
  Wat niet inhoud;dat de grote groepen kiezers daarvan,in de essetnie van wat hun deze richting opdrijft, gehoort dienen te wo0rden;Dat is de taak en plicht van de zittende po0litici,en oppositie,in een democratie. En ik hoop dan ook van hartwe; dat na, het kortstondig ,regren van de PVV, wat pas dan klapt; deze kiezers , dan toch blijven stemmen.

  Wilders, voor het eerst, waqs er pers, bij zijn bijeenkomst, en peech na de zegen , in overwinning ,naar de mentaliteit,van Holland gemeten. In debaT, EN REDE; IS HIJ DE ABSOLUTE GENIALE KAMPIOEN. de zwakke plekken, in regering, keihard weten te raken haarscherp.En de zwakke plwekken van de mens en diens mechanisme van oudsher,nog meer, en weten howe dat te bespelen.
  In de speech van enkele minuten; meer dan 12 kweer in 1 zin; “criminaliteit,onmiddelijki te laten v olgen, door Islamisering…..dat gaat onbewust erin als koek.Grappig dat de meeste PVV aanhang, en zelfs hollaqnders; nauwelijks echt contact hebben,met onze vredelievende tollerante moslim broeders en zusters; waar we nog veel van kunnen leren.Met name, onze christlijke, broeders,zusters,en instituties.Respect en ruimte voor andermans,beleving, religie, anderscdenkende en ongelovige. Zoals niet allen de koran ,voorschrijft;maar 80 procent6 van de moslims;naar handeld; en wij ECHT veel van kunnen leren.Dat geldt ook wel zeker, voor respect naar vrouwen en kinderen toe. Het spijt me maar incest en mishandeling komt,meer in hollandse gezinnen,en uinstituties voor als bij de moslims.maar zolang we weigeren daar naar te kijken, TABOE, en de ilussie, van ontkenningsfaSE. hebben we nog een lange weg te gaan.

  En ias dit een voedingsbodem en vrijbrief; voor allerhaqnde liwede4n ,sdit taboe4 en hollands probleem te kapen en gijzelen; voor onware en feitelijk onjyuiste karretjes, en belangen re spannen.waar we zelf schuldig aan zijn.
  Het durven benoemen en zien zoals het is,en de ersntige omvang,zou een begin kunnen zijn; OOk voor velen slachtoffers, die doogezwegen worden; door allken diciplines heen.

  de maatschappij dat zijn wij; en daar zullenm we het met elkaar mee moeten doen.Doen alsof iets niet bestaat omdat het niet mag, bestaan, is geen optie.
  Net zo min als ons assielzoeke4rsbeleid; die op paier niet bestaan,maar in levende lijdende lijven ; WEL.
  Een papieren democratie,en rechtstaat is waardeloos, en sde inhoud ,waarde, zingeving,zullen we er zel aqan moeten geven;dat is en blijft hardwerken!
  Problemen erkennen en durven benoeme4n,niet uit sde weg gaan,en vervangen,door NONSENSE.

  Wel, de partij ik op heb gestemd, d66, heeft het goed gedaan.
  Ik hoop dat er onderhand, begonne4n wordt, met de inhoud,feiten, en, beleid.
  En dat politicie, eens aan het werk gaan,waar ze dik voor worden betaald.
  In plaats van het voeden van hun egoos, en show, voor de BUHNE, al is Berseculonie ook zeer populair. Ik hoop daqt holland zich niet verlaagd tot dit niveau.OOk Italie is een democratische rechtstaat, waar, dus TOCH mogelijk is, bij misdaad gewoon de wet te veranderen;je verantwoording te ontlopen. etc etc.heel de media te beheren etc etc. Onze politie4ke4 kopastukken zijn nu al bijna vervallen tot media figuren ten koste van.de werkzaamheden , hun functie uit zou dienen te bestaan.
  De vraag is, of wij een democratie waqard zijn gebleken,en waar kunnen make4n.Kunnen wij onze ouderen een, kwalitatiwevwe welverdiende ousde dag geven? Kinderen een veilig huis? Toegang tot gezondheidszorg scholing,recht en wet ? Kunnen wij de baqsisbehoeften van allen meDELANDERS GAranderen ? etc etc.Of zijn het enkele die hun zakken overvloedig vullen ten kosten van,degene waarvoor het bedoeld was; In de zorg bestuurders,bonussen, en malafide marktwerking;de banken van ons belastinggeld, niet staande houden; maar de begeerte, van directeuren, etc Witte boorden criminaliteit,legitimeren i9s democratie alah Berseculonie voeden, etc etc..politiek is kiezen,en prioriteiten maken;wat kiezen wij…en u?

  Dat Balkeneinde; “Alleen nog terug wil als premier” is om maar 1 reden ;
  Zijn verzameling speelgoedautootjes, die hij in het torentje, uitgestald heeft.
  Zijn vrouw, zegt al 8 jaar…..”ik wil die speelgoed autootje4s verzameling van jouw niet meer in huis, veel te stoffig.vandaar Balkenende belang heeft, in het torentje,te blijven;want waar moeten anders zijn speelgoedauttotjes ( zijn christelijkwe hobby) naar toe?

  Of weet iemand een qndere reden warom balkenende, nogmaals, premier zou willen worden? Maar vooral wat zegt dat, over, zijn dienstbaarheid aan de belangen van zijn eigen 9democratische) partij, en bovenal, die van het land? het enige hiermee gediend is zijn önberispelijkie ego”en dat MAG niet de boventoon voeren, en laqndsbelangen .of het land gebaat is ,bij hem als premier.
  Geldt OOK voor Bos.3 jaar geleden KOOS hij met cda, verder te willen, dat werkt niet, dus….

  Dan heb ik nog meer respect voor Agnes Kant, die haqndeld in belang van haar partiju,en de achterban, in b elang en ten dienste van het land;zet ze een stapje terug; KIJK dat is moedig.

  Van de zotte, dat, LEERS, en boeke4nstein weg moeten om niets.
  En bij echtwe schandalen,mensen gewoon blijven zitten ( vroeger verdonk,donner, ernst ballin,etc etc0 En nu na daqt Irak onderzoek en het ontbreken van enoige zelfreflectie;balkenende, etc etc.
  Naar eer en geweten; Krijgt het land de regering, die het verdiend; dat geldt alleen, in landen met vrije keuze; Zoals Holland. En dan kunnen we niet gaan wijzen naar al die lanxsden waar mensen die vrijheid en keuzen niet eens hebben.
  Wij kunnen er blijkbaa niet mee om gaan. Alleen al de bedroevende kwaliteit van onderwijs,..vind met de reslutaten terug op hoge maqchtoige posities…..(waaronder politici,rechters,artsempedagogen,deskundige etc etc) de aftakeling in menswaardigheid en zorg; Echt Holland moet hard aan het werk;Want de weg terug is TE lang;kijk maar naar de V,S en de zware , dobber voor OBAMA.
  Voorkomen is beter dan genezen; Holland we fglijden echt af;en dat tempo ligt te hoog.

  Nu veel wijsheid aan allen,de komende hete lente;luister, naar elkaar, en zie elkaar;Want we zullen echt met zijn allen, samen blijven deel uitmaken, van de samenleving; ongeacht achtwer welke leider, god, ideologie, overtuiging,illusie,of waanbeeld we, ook aan hobbellen.
  We zullen het zelf moeten doen,en dat begint,met Zelf denken, waar-nemen,onderzoeken,kiezen, etc etc,.Na papagaaien en schanderen van leuze, lost niets op. Het Islamiseren ,van al onze eigen problemen buiten ons; Dan hoeven niet wij,maar “zij” er iets mee.bregt ons ook geen stap verder en is laf.

  nU OVER DE INHOUD GRAAG, en bij valse weergaven;weerleggen met feiten, graag.
  In plaats van daar in mee gaan en besrtrijden;stapelks en staqpels stapelen, op valse bases aanames; is onhoudbaar, en een gemiste kans. Door gebrek aan kennis.
  Wilders doet daar, zijn voordeeel mee, en wij doen er dusw zodoende aan mee; Allemaal.

  Ik hoop op hoge stem opkomst,en zou echt stemPLICHT willen,
  tot die tijd…mensen laat je horen en zien; dan komen we er mogelijki…ooit wel.
  Niet wat ons onderscheid,maar wat ons bind;en dat is meer als je denkt;Met name,in basis behoefte en basis gevoelens; die gelden voor ieder; homosapiens)

  Groet,
  tyche ( “een tweede handse nederlander”)

 283. Bas Reijnen zegt: 05-03-10 om 10:46

  De uitslag is treurig; de reacties evenzeer.Triest dat vele zo weglopen met dat miezerige enge mannetje dat Wilders heet. Hij komt niet met oplossingen,sterker nog we hebben er een probleem bij als deze trend zich voortzet. Ik hoop dat de kiezer zich dit tijdig realiseert voor de 9e juni.

 284. johnlars zegt: 05-03-10 om 11:12

  Ik begrijp de uitslag wel.

  Dat het CDA iets verliest is dat Balkenende een weinig bezielende man is geweest, maar dat het verlies beperkt is (en ook nooit dramatisch zal worden) is omdat het CDA een grote groep trouwe kiezers heeft die het moraal hebben dat je nu eenmaal op het CDA hoort te stemmen, ongeacht wie de leider is en hoe ze het hebben gepresteerd.

  De PvdA heeft veel meer losse kiezers, daarnaast is de PvDA het laatste decennium ook veel losser in haar standpunten geworden (draaikonterij.) Dat ze toch hebben vastgehouden aan hun Uruzgan princiepe en dit keer niet zijn gaan draaikonten om maar in het pluche te blijven, heeft het verlies beperkt.

  Pechtold is een man met een zekere leiders-allure, in ieder geval veel meer dan de afgelopen leiders van D’66. Hij kan zich goed profileren in de media en dat heeft de partij flink vooruit geholpen.

  VVD is het nette alternatief voor wie wil dat het onaangepaste deel van onze allochtonen meer wordt aangepakt. Daarnaast blijft het een partij van en voor de rijken. In een tijd dat de rijken weer rijker dreigen te worden, is de VVD voor hen een min of meer logische keuze, wat zich vertaalt in een zekere winst voor de partij.

  PVV is loei-groot omdat een groot deel van de bevolking zich verweest voelt van politiek en maatschappij.
  Pim Fortuyn heeft daar al ernstig voor gewaarschuwd. Als daarvoor ook nog eens zondebokken worden aangewezen en de leider Geert weet het sluw en intelligent te verpakken, is de grote kudde binnen.

  SP: Agnes, een vrouw met het socialisme in haar hart, kan haar emoties (vooral boosheid) niet relativeren om het politieke spelletje slim te kunnen spelen. Het werd al gezegd bij Pauw en Witteman: ze gedraagt zich als een strak opgewonden wekker die luidruchtig en veel te vroeg in het debat gaat rinkelen en blijft rinkelen waarbij de wijzers als een gek gaan tollen en niemand meer kan zien hoe laat het is (lees: niemand haar meer serieus neemt.)

 285. Frank RIO zegt: 05-03-10 om 12:00

  Het CDA heeft flink zetels verloren en heeft daardoor weer minder raadszetels dan in 2006 terwijl ze toen ook al zetels hadden ingeleverd. Ze hebben 192 zetels ingeleverd. Feit is wel dat zij nu het grootste aantal zetels hebben in de gemeenteraad! Dat mag toch een trootst voor het CDA zijn.
  Als je dat zie in de verhouding tot de PvdA die 675 zetels inleverde en daarmee een derde van al haar zetels, dan is het niet te begrijpen dat de Telegraaf groot kopt ‘Doffe dreun CDA’ en veel kleiner ‘PvdA ook verlies’. Het stelt me teleur dat de PvdA landelijk weer zo hoog in de peiling staat. Zij zijn immers voor hun verantwoordelijkheid weggelopen en door hun breuk hoeft de PVV zijn populariteit nog maar een korte tijd vast te houden. Misschien heeft de PvdA dit land wel onbestuurbaar gemaakt… Een derde van de zetels kwijt, en toch blijft Wouter Bos aan als partijleider. Terwijl Agnes al opstapt na een verlies van 50 (20 procent) zetels…
  TON heeft teveel zetels gehaald; gelukkig doet ze het in de landelijk peiling minder goed.
  Opmerkelijk is dat de SGP 12 zetels erbij heeft gekregen; heel goed!
  De CU is stabiel gebleven; ook goed!

 286. theodoor Manson zegt: 05-03-10 om 12:38

  na een halve eeuw, beginnen de nederlanders er zich bewust van te worden, dat ze hun kolonien hebben verloren. Ze voelen nu dat ze in een klein landje wonen en nu zijn ze bang.
  De angst laat ze kiezen voor de partij die hen denkt te kunnen verdedigen en niet voor de partij die open staat voor internationale samenwerking
  Angst is nooit een goede basis om beslissingen te nemen.

 287. Peter zegt: 05-03-10 om 13:47

  Een puinhoop. Neoliberale bloedkoppen (CDA, Wilders, VVD) scoorden te hoog, net als de ooit linkse (maar inmiddels verraders) PvdA.

  SP is nog het ergste, aangezien dat de enige geloofwaardige partij van het land is, en die nu gedecimeerd is (relatief gezien dan).

  Ik denk dat ons land een ruk naar rechts gaat maken; goed als het om het keihard aanpakken van rellende bontkraagklootzakjes gaat, slecht voor de economie en de politieke vrijheid, alsmede dingen die bij dit land horen zoals legaal blowen etc.

 288. Oppervlakkige beeldvorming in de media bepalen de uitslag.

  Het integratie debat wordt weggeven aan populisten van de PVV en de media.
  Waar blijven diepte interviews van specialisten Paul Scheffer en Frits Bolkestijn?

  Internationaal oorlog voeren en bankieren op risico en rekening van belastingbetalers om de reputaie van nederland hoog te houden.

  Dat kan alleen de bestuurselite bedenken.

  Zowel de PVV als de SP worden gedemoniseerd in het publieke debat.

  Http://politiekeprenten.blogspot.com

 289. ubink zegt: 05-03-10 om 15:23

  Het zou goed zijn als de media zouden proberen de tweestrijd te doorbreken over de vraag welke partij de grootste wordt. Mijn suggestie is, dat er op tv per beleidsterrein een inhoudelijke discussie wordt georganiseerd tussen de woordvoerders van de partijen op dat onderdeel:
  dus specifiek over ontwikkelingshulp, defensie, gezondheidszorg etc. Dan wordt hopelijk vermeden, dat iedereen steeds maar weer probeert er zijn of haar stokpaardje uit de halen. Niet teveel onderwerpen in een uitzending stoppen!

 290. Bart zegt: 05-03-10 om 15:30

  De PVV scoort nu alleen omdat de andere partijen niet meer geloofwaardig over komen. Terwijl partijen als PvdA en CDA elkaar in de haren vliegen en vrolijk strooien met verwijten haalt PVV achter de rug van deze partijen om kiezers binnen. Deze kiezers willen veranderingen en Geert Wilders brengt deze teweeg met zijn acties. Ik denk dat we dit kunnen vergelijken met de tijd van de LPF. Als het erop aankomt wil ik nog zien of de PVV wel tot regeren gaat komen. Wie wil met de PVV regeren? Ik denk dat hier geen klanten voor zijn. Daarnaast zegt het ook veel over het huidige beleid dat de kiezer op de PVV maar ook met name op de lokale partij heeft gestemd.

 291. rene zegt: 05-03-10 om 17:16

  Antwoord op de vraag van wat de islam ons gebracht heeft, kan binnen het intelligentieniveau van de vraagsteller doorgaans alleen maar beantwoord worden met “grote shoarma, met veel knoflooksaus, zonder konijnenvoer”

  Ik ben blij met alle cultuur, kleurenpracht en vooral de vrijheid van zijn en denken die hoort bij een democratie.
  Als iedereen zich houdt aan de afspraken en wetten in dit land, zou het een stuk makkelijker worden.

  en wat betreft de islamieten, draag je doek, of welk gewaad dan ook met trots, zoals ik mijn spijkerbroek en trui, zwem gescheiden indien u dat wilt, zorg dat u kunt functioneren in de maatschappij en weiger net als ik het Wilhelmus (dat moet met een hoofdletter nota bene !)uit uw hoofd te leren.

  aan alle overigen, heb uw naaste lief, rij niet te hard en koop een hands-free kit voor uw mobiele telefoon.

 292. Tom zegt: 05-03-10 om 19:52

  IK HOOP DAT CDA WINT DE KOMENDE VERKIEZINGEN!
  EN DAT ZE EEN KABINET OPZETTEN MET:
  * CDA
  * VVD
  * SGP
  WANT DAT IS HET BESTE VOOR NEDERLAND!!!
  (IK HOOP DAT SGP MEER ZETELS GAAT KRIJGEN!!!

 293. Dietmar van Harten zegt: 05-03-10 om 22:21

  Ik heb zelf SP gestemd, en ik vind het jammer dat de SP toch de nodige zetels heeft verloren. En ik vind het ook jammer dat Agnes Kant het niet heeft kunnen waarmaken.
  Hopelijk weet de nieuwe fractievoorzitter Emile Roemer de SP weer op de rails te krijgen voor 9 juni.

  En wat het CDA betreft, die partij heeft een integere lijsttrekker nodig. Iemand die schoon schip maakt, en excuses aanbiedt voor de fouten die in de afgelopen 8 jaar zijn gemaakt (Irak-oorlog, zorgstelsel, Uruzgan).
  Topdiplomaat en oud-minister Ben Bot lijkt mij daarvoor wel een geschikte kandidaat. Als hij tenminste nog wil. Want hij is wel degene die door de vuile spelletjes van Verhagen c.s. aan de kant is gezet. Terwijl hij juist een verademing was na Jaap de Hoop “Keffer”, het schoothondje van George Bush Jr. en diens neoconservatieve kliek.

  En is niet juist Geert Wilders aanhanger van die neo-conservatieve kliek????? Het wordt in ieder geval tijd dat bekend wordt welke mensen en/of organisaties zijn geheime geldschieters zijn. Hoe dan ook!!

 294. marielle schaepman zegt: 05-03-10 om 22:36

  Ik wens Wilders veel succes op 9 juni.

  Een kordate bezem door de Nederlandse chaos kan geen kwaad (en niet meteen huilend over bruine laarzen en een zekere heer Hitler gaan jammeren: Wilders is geen nationaal-socialist. Sterker, hij is niet eens een socialist!)

 295. john zegt: 06-03-10 om 02:37

  Islam is een ideologie die streeft naar wereldheerschappij. Dat, en dat alleen, is voor mij al genoeg om de islam zwaar te wantrouwen. Mohammed was ook een vredelievende moslim en leefde in vrede met anderen geloven. Totdat hij een leger had gevormd en opeens veranderd naar een duivel die alles en iedereen wilde onderwerpen. Daarom staat ook in de koran dat het eerste vredelievende deel niet telt, alleen de nieuwe openbaringen telde alleen nog maar, die waren verheven boven de oude. Net zoals in Europa gebeurd, eerst spelen ze de lieve mede-landers, totdat er genoeg zijn om ons van binnenuit aan te vallen. Paranoide? Het staat in de koran, een goede moslim zal het voorbeeld volgen van , zoals mohammed hen heeft opgedragen. Maar slaap lekker verder en geloof me vooral niet, dan kan je later aan je kleinkinderen, mits je nog leeft, uitleggen wat een idioot opa/oma was.Wij zijn door de vele jaren van vrede blind geworden van de dreiging die er wel degelijk is. Leer van de wereld geschiedenis en open je ogen.

 296. Ted zegt: 06-03-10 om 09:31

  Die Dominique van der Heiden wist laatst te melden dat de AOW gespeeld was, mooi staaltje propaganda-terreur

 297. Bart zegt: 06-03-10 om 09:51

  Het is ongelofelijk dat een land helemaal steigert omdat er in een beetje geemeente of stad een paar Marrokaantjes niets te doen hebben.
  Ik zie op foto’s en tv beelden een paar sukkeltjes die op de stoep staan. met scooter of in een VW golf het nieuwe schrikbeeld zijn van Nederland, wat nu het politieke succes van de PVV zou moeten zijn.
  Z.g kansarme Marrokaanse jongeren, geen opvoeding , geen perpectief voor ontwikkeling en werk, dan maar op straat je geld zien te verdienen, een beetje sukkel achtig gebeuren.
  Grotere sukkels zijn beleidsmakers en politicie welke dit soort effecten hadden kunnen voorkomen en de ontwikkelingen van de afgelopen 35 jaar met naieviteit en arrogantie negeerden.

  Een dan is het opeens in 2010 schrikken, de ontwaking van de PVV.
  Gevestigde politiek : aan jullie zelf te danken.

  De aanhoudende crisis, de werkeloosheid, de oplopende schulden bij de mensen en het land met al zijn verscrhikkelijke effecten, is ook de rekening die nog komt.
  Welk politicus heeft daar al over nagedacht ?

 298. frenk zegt: 06-03-10 om 18:23

  nee op de sp stemmen dan ben je slim bezig
  een wat een viswijf zeg.
  maar helaas, zelfs wilders kan er niet voor zorgen dat linkse
  partijen die oogkleppen eens afzetten. ze willen de problemen in nederland niet zien.
  of ze zijn gewoon bang om onze arme crimineeltjes aan te pakken.
  altijd weg van de minste weerstand kiezen, wilders aanvallen is veel makkelijker

 299. Organiseer in Nederland eens een echt “hoofddoekjes debat”:

  -kip en ei verhaal van gelijke rechten & gelijke kansen
  -gelijkheidsbeginsel staat en religie
  -vrijheid van godsdienst en mode
  -discriminatie op grond van onbegrip
  -te weinig geslaagde moslims en moslima’s op de tv
  -godsdienstvrijheid als toetssteen van maatschappelijke mensenrechten, ook omkeren: maatschappelijke mensenrechten als toetssteen van godsdiensten!

  Goede raad van Paul Scheffer en Frits Bolkestijn gevraagd.

  http://politiekeprenten.blogspot.com

 300. Al die redakties in Almere die hun biezen hebben gepakt daags na de verkiezingen….het zou hen beter passen hier nog even te blijven want nu wordt het pas echt interessant om te kijken en te duiden of er echt een fris en ander beleid gaat gelden voor Almere.

 301. De SP heeft gewonnen in Arnhem en PvdA is gehalveerd.
  De SP is samen met de PvdA de grootste partij en hebben beiden 7 zetels.

  De SP past op de kleintjes ( de belastingcenten ) en de PvdA geeft teveel geld uit aan prestige projecten ( hele dure en onnodige Rijnhaven ) in Arnhem.
  Dat is het verschil.

  Http://politiekeprenten.blogspot.com

 302. rangdangdoodle zegt: 08-03-10 om 13:08

  als pvv echt denkt iets te kunnen betekenen in almere zullen ze toch moeten praten en uiteindelijk draaien mochten ze voet bij stuk houden en hoofd doekjes gaan verbieden dan gaan wij spontaan hoofddoekjes dragen inc.ik.mochten de stadscommando’s komen dan hebben ze heel veel werk en dat is een belofte mijn knokploeg staat al klaar en ready to go enne ga mij niks verwijten dat ik xtreem links ben geworden bedank wilders maar.

 303. Brian zegt: 08-03-10 om 16:01

  john zegt: 06-03-10 om 02:37

  Helemaal mee eens John

 304. Dan zegt: 08-03-10 om 19:27

  Aan al die pro PVV stemmers die hier roepen dat na de landelijke verkiezingen de Moslims het land uit moeten..
  Wie gaat dat uitvoeren?
  U soms?
  Marcheert u straks door mijn straat om alle deuren open te beuken van de huizen met een schotelantenne?
  Steekt u straks de Moskeeën in brand?
  Vult u straks de concentratiekampen van mensen die wachten om uitgezet te worden?

  Wilders liegt en speelt gevaarlijk spel.

  En als u de misdaden gepleegd heeft dan is het weer tijd voor hogere inzichten en “dit nooit meer” ?

 305. Dan zegt: 08-03-10 om 19:29

  @ Marielle Schaepman,
  Hitler was ook geen socialst ;(

 306. rangdangdoodle zegt: 11-03-10 om 16:21

  hetzelfde geld voor het christendom john, het is maar kort geleden dat we vrij zijn van het juk van de christenen en check vooral het verleden van onze westerse religie da’s veel erger geweest dan je durft toe te geven.
  we zijn 300 jaar vrij van religie en moeten dat vooral blijven al die gedateerde religieuze bullshit met hun homofobie en non tolerante gezeik.nu alleen nog de wildertjes eruit gooien en we zijn weer een tolerant land waar de niet religieuze de religieuze maar eens wat moraal moet bij brengen want ze beginnen weer met hel en verdoemenis te dreigen die trouwens altijd van hun hand komen.trouwens wel raar eigenlijk dat de volgelingen van jezus het enige gebod wat hij had niet naleven.heb je naaste lief!!en hij zelf heeft ook gezegd dat er een nieuw verbond is dus de hele oude testament kan je weggooien met de homfobische teksten en hel en verdoemenis.deze man staat voor liefde niet voor geweld dat hebben de christenen altijd wel gelezen maar nooit begrepen ja en zo is het ook met de islam dus hou je geblaat voor je of keer je dan ook tegen alle religies zoals ik want ze zijn allemaal op macht,geld en rijkdom gebaseerd het is ook niet voor niets dat de wereld is zoals hij nu is mede dankzij 2000 jaar goed voorbeeld van onze christelijke heilige kerk.dus john niet alleen weg met de moslims maar weg met religie!!!!!!!!!!

 307. rangdangdoodle zegt: 11-03-10 om 16:28

  overigens ik ben wel gelovig maar haat religie

 308. Frank RIO zegt: 11-03-10 om 17:00

  Tom:

  CDA de grootste
  SGP groter worden

  BEN IK OOK VOOR!!!

 309. Ik vindt het alléém jammer dat het merendeel van het volk niet op de juiste manier kan stemmen.
  Wat is het CDA? Wat is de PvdA, wat is het Christenunie?
  Wat voor “beesten” zijn wij? Pacifist, anarcist enz.?
  Waar staat de Christenunie eigenlijk voor?
  Ik wil géén slogan meer horen, ik wil een lijst van minstens vijftig onderwerpen, die kort maar krachtig door de partijen verwoord worden, wat en hoe zij dat willen bewerkstelligen of negeren, want dat kan ook.
  En naar waarheid beantwoordt natuurlijk. Het kan veranderd worden na de verkiezingen, als er maar een legitieme smoes is.
  Bijvoorbeeld: ” Wij gaan de premie voor de zorgverzekering om laag brengen om de energie rekening niet voorbij te streven”.
  “Vermoedelijke ziektekosten wegen gewoon niet op tegen werkelijke energie kosten, die u ook nog eens terug krijgt, als u geen extra kosten gemaakt hebt”.
  Of ; ” Wij gaan een wet inbrengen, waar bij er niet meer gerookt mag worden ” In plaats van een wet die zegt dat wij vermoedelijk dood gaan, als wij accijns betalen”

 310. rose zegt: 03-05-12 om 11:19

  Als er op de eigen bevolking buitenproportioneel bezuinigd wordt, is men ook verplicht te stoppen met geld naar het buitenland te sluizen. Als er bezuinigd moet worden dan met z’n allen. Laten we echter niet vergeten dat het fatale Moslim Immigratie miljarden heeft gekost.
  De afgelopen jaren zijn er miljarden overgemaakt naar Turkije en Marokko. Maar deze landen hebben nog steeds te veel eisen en willen nog meer uitstoot dumpen in Nederland. Nederland moet snel stoppen met het onderhoud van de vijandige landen.
  Probleemwijken worden nog groter, Moslims terroriseren buurtbewoners en veroorzaken overlast, ergernis en angst. Zestig procent van de Marokkaanse jeugd is werkloos en 4 op de tien staat geregistreerd als verdachte van misdaad of overtreding. Het probleem hoe Marokkaanse en Turkse ouders hun kinderen opvoeden op weg naar de probleemsteden blijft de kern van hele verhaal. Zet daar meer politie in, of stuur desnoods het leger, want die wijken mogen niet in handen van bendes vallen, maar moeten terug onder het gezag van het lokale bestuur en de lokale veiligheidsdiensten komen.
  Export van uitkeringen, kinderbijslag moet onmiddellijk stoppen. Wij moeten allemaal de broekriem aantrekken vanwege de miljarden die de massa-immigratie ons kost. Denk nog even aan het voorbeeld van die AOW uitkeringen aan mensen die jaren dood waren.
  Stop met de weergaloze massa-immigratie. Nederland is geen immigratieland. Stop met de verblijfsvergunningen t.b.v. islamitische massaverbreiding. Er mogen alleen werkvergunningen gegeven worden.

Geef een reactie