De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Van der Laan naar Amsterdam? Wat vindt u?

DEN HAAG-VAN DER LAAN-TK

Eberhard van der Laan wil niet meer naar Den Haag, maar naar Amsterdam. Hij heeft zijn partij laten weten dat ie het graag “zuiver” houdt. En voor de oud-minister van de Vogelaarwijken houdt dat in dat ie geen dubbelspel wil spelen. Dus niet dingen naar een zetel in de kamer, terwijl je eigenlijk al weet dat je daar snel weer wilt vertrekken om burgemeester te worden.

Zuiverheid is altijd te prijzen, ook in politici zou je zeggen. Van der Laan heeft zijn stap gezet zonder de zekerheid dat ie het andere ook krijgt. Ook dat valt in hem te prijzen.

Of zou ie van achter de eigen PvdA-schermen al het signaal hebben gekregen dat het wel goed komt en dat de ambtsketen straks voor hem is?  Zijn partij roept al snel dit soort reacties op, zie de manier waarop Cohen zijn eigen plaatsvervanger in Amsterdam naar voren schoof.

Aan de andere kant geldt dat burgemeestersbenoemingen al lang niet meer zijn voorbehouden aan dames en vooral heren in de achterkamertjes. De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad gaat er tegenwoordig ook écht over. En Van der Laan kennen ze daar al langer, want in de jaren 90 was hij lange tijd lid van de Amsterdamse raad.

Lange tijd al maakt de PvdA in de hoofdstad de dienst uit. Gokt Van der Laan dus goed of is het nu juist zaak om duidelijk te maken dat ook andere partijen recht hebben op meer macht in het linkse Amsterdam. GroenLinks bijvoorbeeld die met Rosenmöller een zwaargewicht in de strijd kan werpen… Of durft D66 na het debakel rond de opvolging van Cohen zich nog te roeren? En waar is Guusje eigenlijk?

Kortom genoeg stof voor kroegpraat en dat kan ook hieronder. Wat vindt u ervan?

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


79 reacties op “Van der Laan naar Amsterdam? Wat vindt u?”

 1. Peter zegt: 19-04-10 om 18:06

  Ze moeten gewoon een sollicitatieprocedure houden, en lidmaatschap van een politieke partij moet geen rol spelen. Er zijn slechts een paar honderdduizend mensen lid van een politieke partij, en er zijn zeer capabele maatschappelijk ge”engageerde mensen, mensen die geschikt zijn om burgemeester van een grote stad te zijn, die niet lid zijn van een partij.

 2. Ik ben blij dat ik in Zutphen woon. Een hele verkreukelde, onsympathieke weekslak die de ons gaat vetellen dat de pvda aanpak tot intregatie lijdt, hahahah!

 3. Jan zegt: 19-04-10 om 19:52

  Ik denk dat Van der Laan wel integer en eerlijk is zeker weten doen we het toch nooit maar ik geef hem het voordeel van de twijfel.

 4. j.besemer zegt: 19-04-10 om 20:11

  waardeloze vent pvda is helemaal niet goed alleen voor allochtonen

 5. bas zegt: 19-04-10 om 20:16

  Met Hans ben ik blij dat het mijn gemeente niet betreft

  Ik moet zeggen, ook de typering van betrokkene vind ik geslaagd :)

 6. Nieske Valk zegt: 19-04-10 om 20:25

  Dag

  Ik vind van der Laan precies de burgemeester die amsterdam nodig heeft na Cohen. Ik gun deze integere vand er Laan dit ook.

  Dus mensen gun hem deze post!
  Gr
  Nieske

 7. frits zegt: 19-04-10 om 20:25

  Ik zou het normaal vinden, als er eeen gewone sollicitatie rinde komt. Het wordt eindelijk eens tijd, dat er een daadkrachtige burgemeester komt en niet een, die weer zoals de afgelopen jaren het geval is geweest, alles met de mantel der liefde probeert te bedekken. Burgemeester, recht je rug.
  Het beste zou zijn, dat de nieuwe beurgemeester niet uit PVDA huize komt

 8. willem biemans zegt: 19-04-10 om 20:40

  Had ik laatst niet iets gelezen dat de pvda veranderd was van de partij van de arbeid in de partij van de allochtonen heeft van der Laan dan geen verkeerde afkomst????????

 9. Joop zegt: 19-04-10 om 20:41

  Dit kan toch niet, dit moet een smerig spelletje zijn. Dit kun je alleen maar verwachten van de partij van de armoede

 10. Peter zegt: 19-04-10 om 20:47

  Typisch weer het regenteske gedrag van de PVDA. Het wordt hoog tijd voor de gekozen burgermeester zodat we eindelijk een keertje zijn verlost van dit arrogant gedrag van uitgerangeerde politici.

 11. Kardash zegt: 19-04-10 om 20:48

  Een waardige opvolger van Cohen!

 12. Paul zegt: 19-04-10 om 21:06

  Tsja, Rotterdam werd opgezadeld met een waardeloos type. Kan dat voor Amsterdam toch ook wel? Hebben o.a. beiden geen ruggegraat.

 13. Henk P zegt: 19-04-10 om 21:10

  Een waardig opvolger van Cohen, hij heeft in een korte tijd bewezen wat hij kan. Een zeer integer persoon. Dit ondanks dat ik geen pvda aanhanger ben. Waar Amsterdam recht op heeft een man die een binding kan zijn tussen alle partijen. Een gekozen burgemeester lost niets op, want de meeste mensen hebben geen kennis van een enkel individu laat staan van politieke zaken. Mensen stemmen enkel toch maar op emotie.

 14. Erik zegt: 19-04-10 om 21:20

  Van der Laan is een zeer integer politicus, geen partijtijger, maar iemand die Amsterdam door en door kent, en met alle partijen, ook VVD, door een deur kan.
  En zeurpieten over de procedure, er komt gewoon een open procedure in Amsterdam, waar iedereen, ook niet partijleden, aan mee kan doen. Als er kandidaten die beter bevonden dat Van der Laan door de Gemeenteraad, dan wordt die het. Het is dus extra zuiver dat Van der Laan nu niet op de lijst gaat staan, en meedoet met de procedure, zonder dat hij zeker weet of hij t wel wordt.

 15. Antoon zegt: 19-04-10 om 21:22

  Cohen (P.v.d.A) heeft er in Amsterdam een grote troep van gemaakt. Mensen die door marrokanen uit de diamant werden weg gepest stond hij toe. Een vieze stad, waar de straten vervuild zijn. Een miskleun met de Noord-zuid lijn. Het basis-onderwijs op een bedenkelijk laag niveau (Islamitisch onderwijs).
  En wat gebeurt weer een P.v.d.A figuur die de troep bij mekaar gaat houden. Een echte burgemeester ruimt de troep op.
  En dat zie ik met de zoveelste linkse burgemeester niet gebeuren.

 16. manon zegt: 19-04-10 om 21:23

  Tja, hoe transparant men ook een sollicitatieprocedure blijft, het is toch anders dan een sollicitatie voor een ‘gewone’ baan. Daar kijkt niet heel het land mee en ben je ook niet afgebrand als je de functie uiteindelijk niet zou krijgen. Dus ik snap wel dat het lastig ligt en je als kandidaat goed je kansen in wilt schatten voordat je dat publiekelijk kenbaar wilt maken. Vanuit dat licht bezien komt het sterk over dat vder Laan publiekelijk zegt dat hij de functie ambieert. Hoe goed hij zijn kansen heeft ingeschat en hoeveel politiek gekonkel er ook kan zijn, er is een kans dat hij het uiteindelijk niet wordt. Dapper, dus.

 17. ANGEL zegt: 19-04-10 om 21:25

  Waarom word het niet aan de Amsterdammers zelf gevraagd wat ze willen?
  Eerlijk gezegd ben ik heel blij dat ik daar niet woon.

 18. Cobus zegt: 19-04-10 om 21:31

  Ik hoop voor Amsterdam en Nederland,dat er nu eens een burgermeester komt met BALLEN !!!!

 19. Loritta zegt: 19-04-10 om 21:33

  Belachelijk, deze man heeft nog helemaal NIETS gepresteerd, behalve Wilders proberen onder te schoffelen. Typisch PvdArmoe. Amsterdam waar heb je dit toch aan verdiend.

 20. Nel de Jager zegt: 19-04-10 om 21:33

  Ik ben gewoon een beetje achterdochtig geworden van dit hele gedoe. Uiteindelijk blijkt dat Wouter Bos de komst van Cohen ook al langer had voorbereidt. Toch wel toevallig allemaal. Zou het niet zo kunnen zijn dat dit ook al een stukje van de onderhandeling is geweest? Wouter Bos meldt “ik ga door” maar even later treedt hij af. Cohen, meldt “ik blijf nog graag een paar jaar in Amsterdam”. Paar maanden later plotsklaps een af treden. Nu weer hetzelfde met vd Laan, nee, hij meldde een aar maanden geleden “nee, ik ben nog maar net gestart en wil deze klus graag afmaken”. Tja wie gelooft dit nog. Ga bijna denken dat eea wat betreft de positie van Marcouch ook al lang uitgedacht is. Mikt ook op de Tweede Kamer, dus wellicht wordt dit wel de nieuwe man voor deze post. Nee, helemaal zuiver kan ik er niet meer over denken. Dit keer maar eens een hele open en transparante sollicitatieprocedure. Laten we maar eens kijken of er nog meer hele geschikte kandidaten zijn. Als we nu toch voortdurend spreken over nieuwe politiek, laten we dan met deze post daar maar mee gaan starten. Ik heb niets tegen vd Laan, wel heb ik iets tegen ondoorzichtige procedures/achterkamertjes handen geklap. Die tijd is echt voorbij.

 21. Gert zegt: 19-04-10 om 21:35

  v/d Laan is een integere man, hij komt uit een goed nest, vader huisarts en in gemeenteraad. Maar zo als iedereen, solliciteren en wachten op de vertrouwenscommissie want die heeft het voor het zeggen.

 22. Annet zegt: 19-04-10 om 21:41

  van der laan zou een goede burgemeester zijn, wel is hij in Den haag hard nodig voor een slim tegengeluid op de ongelooflijk vreselijke verharding van de toon aldaar. een beetje echte visie en helikopterview kan geen kwaad.

 23. der pally zegt: 19-04-10 om 21:41

  men zorgt goed voor elkaar , link lullen rechts zakken vullen

 24. evert zegt: 19-04-10 om 21:49

  donder op met die vent. zeker zin in zijn wachtgeld

 25. Weer een linkse Haan die kraait! Cohen heeft er een troep van gemaakt en geeft het stokje graag over weer aan een linkse partij!
  Waarom geen liberaal, Amsterdam is te mooi en moet nodig weer opgeknapt worden door een rechtse partij, en ik heb echter geen vertrouwen in linkse clubs.Tijd voor een grote schoonmaak!

 26. d.elfferich zegt: 19-04-10 om 22:04

  Jammer dat deze geschikte figuur weer van de falende Partij van de Arbeid is.

 27. BramM zegt: 19-04-10 om 22:16

  Tja, de Republiek Amsterdam is tenslotte bezit van de PvdA (een gotspe trouwens dat D66 omdat ze met die uitspraak de PvdA boos heeft gemaakt, de hoon heeft gekregen).

  Als het je bezit is, kan je ook de banen verdelen…

  En voor die arme Amsterdammers – nadat ze af waren door een 1-2tje van papa Bos van die zelfbenoemde ‘amateur’: het kan altijd erger: Guusje ter Horst (aka Guusje Nadorst) wilde ook wel…

 28. martien zegt: 19-04-10 om 22:21

  op rotte

 29. Anton zegt: 19-04-10 om 22:23

  Als er op 8 juni geen verkiezingen waren geweest,dan hadden ze zeker weten een allochtoon als burgemeester aan gewezen,maar dat durven ze nu net even niet aan,maar vergis je niet in struisvogel vd.laan,die is net zo erg,…De PvdA-leus is eigen volk laatst!!

 30. frank zegt: 19-04-10 om 22:24

  Helaas is z’n twijfelvolle gedraai, dat van der Laan meer dan eens toonde in de media, in het complexe Amsterdam weinig zinvol.
  Burgemeester Cohen toonde nog -enigzins- daadkracht.
  Sorry van der Laan, je bent gezellig om mee te filosoferen en om een biertje mee te drinken, maar dat is dan ook alles.
  Ik zou het niet doen.

 31. Frans zegt: 19-04-10 om 22:28

  Van der Laan heeft op mij nog nooit echt indruk kunnen maken. Niet dat dat moet maar van een potentiële kandidaat voor het burgemeesterschap van een zich zeer snel ontwikkelende stad als Amsterdam mag vandaag de dag toch echt meer worden verwacht dan een in pak gehulde theedrinkende verzameling triestheid. Het moge duidelijk zijn dat ondanks alle nadrukkelijke ontkenningen, dit toch erg riekt naar een klassiek PvdA 1-2-3′tje (Bos stopt; Cohen naar Den Haag en Van der Laan naar Amsterdam). Op z’n minst triest te noemen van een partij die andere politieke stromingen beticht van achterkamertjespolitiek.

 32. vansurksum zegt: 19-04-10 om 22:31

  Kunnen burgemeestersposten alleen maar door de PVDA ingevuld worden. Als ik ze voor de tv zie lijken ze toch niet zo slim. Wel glad.

 33. wolfs zegt: 19-04-10 om 22:38

  Ik denk dat meneer Van der Laan dit puur en alleen voor meneer Van der Laan doet, ter bevordering van zijn – wellicht een te groot woord – carriere, nu hij als mini-minister glorieus heeft gefaald (of gewoon niets gedaan) in het driehonderd-achtendertigste kabinet Balkenende. Eberhard van der Wie? Oh die gast met nul komma nul charisma, visie, ideeën, die niet eens een beetje behoorlijk Wilders tegenwicht kan geven in een debat, iets wat hard nodig is.

  Amsterdam heeft een visionaire bruggenbouwer nodig, die zich niet laat pesten door landelijke politieke proefballonnetjes over hoe het in Amsterdam zou moeten.

  Eberhard Van der Laan kon met zijn zwakke gefluister al niet eens voldoende tegenwicht geven aan iemand als Wilders in zijn functie van *Minister van Wonen, Wijken, en Integratie*. Waarom denkt hij in hemelsnaam dat hij de credentials heeft om burgemeester van Amsterdam te worden?

 34. a kooyman zegt: 19-04-10 om 22:39

  heb de pvda het alleen recht op die stad ofzo
  is het hun eclave ofzo
  wat een ondemocraties geheel zeg

 35. mary zegt: 19-04-10 om 22:41

  3x niks.

 36. Hans zegt: 19-04-10 om 22:41

  Cohen heeft het fantastisch gedaan in Amsterdam. Als Van der Laan hem opvolgt weet ik zeker dat Amsterdam, net als bij Cohen, in goede handen is.

 37. Joop Kersten zegt: 19-04-10 om 22:42

  v.d. Laan versus Vogelaar……..Knettergek! Arm Amsterdam.

  Wat eem zooitje is dat toch die politiek. We worden met open ogen besodemietert door die zakkenvullers. Nu, voor de verkiezingen zijn we goed en daarna weer snel vergeten, vooral hun beloftes.

 38. anne zegt: 19-04-10 om 22:57

  opvallend,alle grote steden in handen van de pvda.
  wedden dat de beleidsmedewerkers op binnenlandse zaken allemaal pvda zijn

 39. Dag,
  Nadat hij ellen vogelaar was opgevolgd, imponeerde hij als een weke/ kleurloze man, die duidelijk ongemakkelijk met “het volk” omgaat.
  Nu wil hij de 1e man van Amsterdam worden………Hij mag van alles willen. maar ik zou het Amsterdam niet aan willen doen.

 40. Sjaak Schukking zegt: 19-04-10 om 23:04

  Van der Laan lijkt is voor mij veruit de beste kandidaat die ik heb horen langskomen voor Amsterdam. Van een PvdA 1-2-3-tje tussen Bos, Cohen en van der Laan geloof ik niets, daarvoor is het een te onzeker traject voor van der Laan en bovendien zijn zowel Cohen als van der Laan te integer. Net zo min doet hij het naar mijn idee ter meerdere glorie van zichzelf. Van der Laan was een succesvol advocaat in Amsterdam, met een rijk verleden in de gemeentepolitiek. Voor het geld of het behalen van een bepaalde status hoeft hij het niet te doen. Als bijna-Amsterdammer (niet geboren, wel gestudeerd) past hij goed bij de stad en ik ben er dan ook van overtuigd dat hij het gaat worden (benoeming, sollicitatie, verkiezingen, hij zal het altijd halen).

 41. Jan zegt: 19-04-10 om 23:10

  Hij heeft lef om op deze manier te laten weten dat hij die positie ambieert. Het lijkt zuiver dat hij dat nu zegt en niet eerst doet of hij de 2e kamer in wil gaan. Ik ben wel benieuwd of hij in de achterkamer al voldoende signalen heeft ontvangen om deze stap nu al te zetten.
  Ik hoop dat deze actie anderen niet afschrikt om ook te solliciteren, noch van binnen noch van buiten de PvdA. Voor de verandering een andere politieke kleur voor de burgemeester lijkt me een goede zaak.

 42. Michiel zegt: 19-04-10 om 23:11

  Veel reactie ten spijt hebben weinigen zich ook echt serieus verdiept in deze persoon. Afgezien van zijn partij afkomst heeft hij er wel voor gezorgd dat zijn departement met heldere besluiten naar buiten kwam en rust uitstraalde. Dit is iets wat van de voorganger nou niet echt gezegd kon worden. Daar waar hij geen blad voor de mond neemt is hij een waardig weloverwogen politicus met levenservaring. Een burgervader en waarom niet van onze hoofdstad?

 43. Bliksem zegt: 19-04-10 om 23:39

  Iedereen mag solliciteren op het ambt van burgemeester.

  Meneer Wilders, dit is iets voor u.
  Precies de taak waar u het al jaren over heeft.
  Succes gegarandeerd.

 44. Johan zegt: 19-04-10 om 23:53

  Waarom moet Amsterdam altijd zo nodig een PVDA-er hebben ??? mag van mij best wat minder sociaal hoor !

 45. chanak zegt: 20-04-10 om 00:01

  Ik zou Griffith v.d. VVD een heel goeie kandidaat vinden. Ze heeft politieke ervaring en ze heeft het redelijk goed gedaan in de tweede kamer. Ze is v.d. VVD dus rechtse politieke partijen (CDA, VVD) in amsterdam zouden geen probleem met haar moeten hebben. Als allochtone vrouwelijke politica kan ze fungeren als een rolmodel en inspirerend voorbeeld voor zowel vrouwen als allochtonen. Om die reden (plus haar politieke ervaring en bekwaamheid) denk ik niet dat linkse politieke partijen (PvdA, Groenlinks, SP, D66) het zouden aandurven om tegen haar benoeming te zijn. Rotterdam heeft al een PvdAer als burgemeester dus het zou een mooie tegenbalans zijn als amsterdam iemand kreeg die niet van PvdA huize kwam (een VVDer bijv.).
  Griffith zou een burgemeester zijn die acceptabel is voor zowel rechtse als linkse politieke partijen. Van der Laan heeft al die eigenschappen niet

 46. G Dubois zegt: 20-04-10 om 00:36

  Voor de Onwetenden. De heer van der Laan is van huis uit een goede advocaat. Het is een rustig ogende man met een verdomd scherp brein.
  Zeer geschikt als nieuwe burgemeester van Amsterdam. Als je met Nederlanders van een andere komaf praat, dan ben je een normaal weldenkend mens en niet iemand van een partij, die voor de allochtonen is. Overigens moet deze benaming eens verdwijnen. De leeghoofden worden alleen gestimuleerd in hun negatief onderscheid. Ikzelf heb de PvdA eerder als een witte Partij ervaren. Door Cohen iets menselijker.

 47. Calculator zegt: 20-04-10 om 01:54

  Tja, beter dan Cohen. Dat dan weer wel.

 48. Remon zegt: 20-04-10 om 02:19

  De baantjes pool van de PvdA draait weer op vollen toeren.
  Weer een slappe linkse uitgerangeerde politicus uit de partijtop voordragen als burgemeester.
  Word het niet een keer tijd voor een burgemeester met verstand van zaken en daadkracht?

 49. De juiste man:
  vriendelijk maar beslist geen doetje.
  Deze man past tout Amsterdam!

 50. Dhong zegt: 20-04-10 om 06:31

  Lijkt me een geschikte kandidaat hoewel ik hem graag nog even in den haag had gezien.
  en zo gek is ‘t niet dat de grote steden vaak een pvda burgemeester hebben aangezien die partij daar meestal de grootse is.
  landelijk is dientengevolge het cda nogal dominant.

 51. Jozef zegt: 20-04-10 om 08:03

  Tja je zou bijna denken dat we in een Sovjet republiek wonen. Wordt het niet tijd voor een frisse wind en tijd voor een andere partij dan de PvdA?

 52. ik vind,laat de amsterdammers zelf een burgemeester zoeken.en vooral niet v.der laan.We hebben nog geen een strenge en rappe burgemeester gehad.wanner krijgen wij het op onze amsterdam stad een……… mevr.g.ros

 53. Paul zegt: 20-04-10 om 08:57

  Een gemis voor de landelijke politiek,
  Maar een zegen voor Amsterdam.

 54. Hillebrand zegt: 20-04-10 om 08:59

  Waarom geen open sollicitatieprocedure en de juiste man op de juiste plek, ben bang dat dit weer vriendjes politiek word. Amsterdam heeft een sterke man/vrouw nodig en geen zwakke bestuurders als Cohen en nu van der Laan

 55. mevr. sterk zegt: 20-04-10 om 09:02

  Niet geschikt voor burgermeester, heeft in huidige functie ook niets
  opvallends kunnen doen, is bovendien veel te slap als het om alochtonen gaat. liever niet zeg, komt er helemaal niets van onze stad terecht.
  kan absoluut geen harde beslissingen nemen.

 56. Igor Schaap zegt: 20-04-10 om 09:11

  De PvdA blijft er ouderwetse politiek op na houden, weer onderling een PvdA-er naar voren schuiven. De benoeming van tijdelijk burgemesster Lodewijk Asscher was al niet zuiver. Nu schuiven ze weer zonder enig overleg PvdA naar voren.

  De sollicitatie procedure moet gewoon geheel open zijn. In Rotterdam kon het ook dat Ivo Opstelten van de VVD burgervader werd.

 57. Fons Nijpels zegt: 20-04-10 om 09:17

  Keurige en kansrijke kandidaat met veel kwaliteiten. Misschien wel de juiste persoon op de juiste plaats, ik weet geen betere. En hij is nog Amsterdammer ook, waar vind je een betere schaap met 5 poten?

 58. wolfs zegt: 20-04-10 om 09:23

  Paul Rosenmöller is eigenlijk de enige echte noemenswaardige kandidaat op dit moment, iemand met visie die weet wat Amsterdam voor haar inwoners betekent en hoe je dingen aanpakt. Niet zoals Van der Laan gewoon de zoveelste politicus die halfhartige potjes eloquentie-bal met Wilders wil spelen.

  We moeten ook niet vergeten dat GroenLinks het de afgelopen verkiezingen erg goed in Amsterdam heeft gedaan (in Centrum zelfs de meeste zetels). En laten we eerlijk zijn, als het tussen de PvdA met Van der Laan en GroenLinks met Rosenmöller is, is er maar één die echt kandidaat is, en hij heet niet Eberhard.

 59. Klokkenluider zegt: 20-04-10 om 09:29

  Jammer voor Amsterdam, de verloedering gaat beginnen want v/d. Laan is binnen!!

 60. Loes zegt: 20-04-10 om 09:29

  Klaarblijkelijk is de onderbuik ook al goed vertegenwoordigd op NOS.nl. Van der Laan was een succesvolle advocaat en een bekwame, duidelijke minister. Bovendien heeft hij Amsterdamse ervaring door zijn jaren in de raad. Mensen die stellen dat hij te slap zou zijn, zijn blijkbaar alleen nog maar tevreden als politici oproepen tot het schieten op knieschijven. Voor mij was zijn kandidatuur een grote opluchting.

 61. AJH.Hanzen zegt: 20-04-10 om 09:46

  Binnen één jaar lopen alle radraaiers die nu ook de dienst uit maken in
  Amsterdam over die v.d. Laan heen,ook hij heeft het maar steeds over [ het zijn
  maar kleine groepjes ] die onrust veroorzaken, maar ze zijn wel niet in staat
  om dit kanker gezwel uit onze samenleving weg te snijden, ik zie Wilders daar wel in staat toe,de rest steekt allemaal de kop in het zand !

 62. Edward zegt: 20-04-10 om 10:01

  Zeer eens met Loes. Van der Laan is een uitstekende kandidaat die eindelijk eens op een een niet-populistische manier als minister van integratie heeft gezeten. Geen makkelijke one-liners die het bij een slecht geinformeerd publiek goed doen. Plus: hij is een echte Amsterdammer en begrijpt de problematiek van de stad.

 63. henk zegt: 20-04-10 om 10:13

  wat verbeeld deze man zich.
  gewoon de normale procedure volgen
  groet

 64. Evert zegt: 20-04-10 om 10:16

  Heeft Asd al een profiel gemaakt van de gewenste nieuwe burgemeester ?

 65. Leo van Schagen zegt: 20-04-10 om 10:37

  Is er ergens in Nederland al een SP burgermeester???? Dan wordt dat de hoogste tijd.

 66. saytnIII zegt: 20-04-10 om 10:57

  Van der Laan lijkt me een intelligente, goed nadenkende en goed communicerende man. Liever hem trouwens dan Guusje ter Horst, die ik onbetrouwbaar vind.

 67. Marcel zegt: 20-04-10 om 11:10

  Gewoon een normale procedure houden en geen achterkamertjes-politiek. Dus tijd voor een gekozaen burgemeester.

 68. Bob zegt: 20-04-10 om 11:38

  Hoe is het gezegde ook al weer >>>van de regen in de drup<<< in ieder geval gaat het theedrinken gewoon door…het zit die Amsterdammers dan ook niet mee. Je zou ze toch een échte Burgermeester toewensen. Maar ja de baantjes verdelen over hen die maar niet naar huis willen gaan, om zich bv in te zetten voor hun gezinnetjes, geeft ook niet veel keus.

 69. Bert zegt: 20-04-10 om 11:41

  Ik vind de uitspraak erg arrogant van hem. Laat hij meedoen met een sollicitatieprocedure. Ik hoop dat Guusje ter Horst zich kandidaat stelt.

 70. Willem zegt: 20-04-10 om 11:45

  Terwijl iedereen de PvdArmoe uitkotst hebben ze het lef om ons weer een PvdA’er door de strot te duwen. Je zou toch zeggen dat de nieuwe burgemeester tenminste eens van een andere partij zou moeten komen.

  Waren de PvdA burgemeesters trouwens niet reeds oververtegenwoordigd in de grote steden?

 71. richard vincent zegt: 20-04-10 om 11:52

  Zolang het maar geen Guusje ter Horst wordt. Aan rechtse pvda’ers heeft de hfdstad al meer dan voldoende. Bovendien wil de pvda een beroep doen op de (niet-westerse) allochtonen. Guusje zie ik nog een keer overstappen naar de PVV. Van der Laan en Freek Ossel dat zijn mannen die zich aan hun woord houden. Als zij wat toezeggen kun je ze ook daarop aanspreken. Tijdens zijn ministerschap heeft hij ook bewezen te kunnen LUISTEREN. Een vaardigheid die zelfs bij Cohen vaak ontbrak. Prima keuze dus.

 72. Tim zegt: 20-04-10 om 12:12

  We zullen zien. Gelukkig geen PVV-er als burgemeester want dan zijn de rapen gaar. maar een beetje harder beleid zou niet verkeerd zijn, mits op de juiste manier uitgevoerd zodat ook allochtone autochtonen zich niet aangevallen voelen in hun eigen stad (lees: mensen die hier al 10+ jaar wonen en het er prima doen).

 73. J.H.C. zegt: 20-04-10 om 14:56

  Wat verbeeldt die van der Laan zich wel. Wie zegt dat de nieuwe burgemeester van Amsterdam van PvdA huize moet zijn ? Rotterdam, Utrecht, Eindhoven in bezit van PvdA. Amsterdam was daar met Cohen ook bij. Wat een overwaardering is dat. Verder kan van der Laan beter naar zijn advocatenpraktijk terug gaan want van die koekenbakkers hebben we er genoeg. Wat een verbeelding, een blauwe maandag minister en 10 jaar raadslid (wat niks voorstelt) en dat denkt dan burgemeester van Amsterdam te kunnen worden. Als de PVV zoveel zetels gaat winnen als uit de peilingen blijkt dan hebben zij er recht op de burgemeester van Amsterdam te leveren. We leven niet in een moslimstaat.

 74. Tine zegt: 20-04-10 om 17:19

  NEE! Geen PvdA’er.

  Asodam moet weer Amsterdam worden..

 75. Ricardo zegt: 21-04-10 om 00:24

  Op zich waardeer ik deze duidelijkheid. Het is ook een moedige stap want afloop ook voor hem onbekend. Van der Laan is een straatvechter en een gentelman die wil binden en naar praktische oplossingen zoekt. Een oorspronkelijk en gedreven politicus ook. Jammer dat hij net zo goed verantwoordelijk is voor de overval van de burger met de terecht omstreden en praktisch onuitvoerbare AOW maatregel. Een geschikte burgemeester, ware het niet dat veel kiezers juist in Amsterdam snakken naar eens een niet-PvdA’er als burgemeester. Toch maar niet doen dus..

 76. Roger zegt: 21-04-10 om 12:05

  Goh, kon ik maar zomaar van de ene nietsinhoudende vet betaalde baan hoppen naar de andere.

  Ik wil het ook wel worden en dan doe ik het voor 1.000 euro bruto in de maand minder. Dan bespaar ik de gemeente Amsterdam al gelijk ruim 10.000 euro per jaar. Dat kan je als gemeente maar vast binnen hebben in deze crisistijd.

 77. Tim zegt: 21-04-10 om 13:18

  Ik moest wel even lachen om “Asodam moet weer Amsterdam worden”.

  Daar is het een tikkeltje laat voor hoor. Nederlanders uberhaupt bestaan niet meer. Laat staan Amsterdammers. Amsterdammers in Amsterdam zijn zo schaars als bultruggen voor de kust van Japan. Alles is import, de rest woont in Almere. Humor vind je alleen nog in een enkel cafe in de onbegaanbare steegjes rond de Zeedijk. De rest is commerciele rommel geworden. “Ajax Ajax” klinkt uit de kelen van duizenden niet-Amsterdammers in dat gedrocht dat Arena heet terwijl de echte Amsterdammer toch zou twijfelen of hij niet liever nog steeds “FC Amsterdam” zou roepen. De latere generatie heeft heimwee naar de Meer. Toen Ajax nog van ons was. Een Amsterdams accent is vaker geimmiteerd dan de meeste accenten, misschien Hagenees en Rotterdams nog net even meer. Bargoens…dat spreekt helemaal niemand meer. Johnny Jordaan is vervangen door niet-Amsterdamse muziek van over de grens. Op de begravenissen van oud Amsterdammers komen steeds minder mensen.

  Amsterdam….soms doet het best zeer om te zien wat ermee gebeurt is. Maar het is nu eenmaal zo, en dat kan je de Burgemeesters niet kwalijk nemen. Dat komt toch echt door de bewoners zelf, bewoners die er voor een groot deel niet opgegroeid zijn toen het er nog okay was.

  Maar ach…. Asodam…. Heel Nederland is aso geworden. Ook waar andere politieke partijen het scepter zwaaien.

 78. rebel zegt: 21-04-10 om 20:49

  Ik dacht wordt het geen tijd voor een gekozen burgemeester (nl)en bij een tenminste opkomst van minimaal 45 procent. komt men niet aan dit procent dan kan men alsnog een burger meester(m/v) aan wijzen door de raadsleden .dat heet democratie .

 79. Liesbeth zegt: 06-05-10 om 21:21

  Als asodam weer amsterdam moet worden, is van der Laan een uitstekende burgemeester om dat voor elkaar te krijgen. Iemandj die luistert, niet in one liners spreekt en ook nog de inteligentie heeft om problemen te begrijpen: Amsterdam mag zich gelukkig voelen met zo’n goede keus!

Geef een reactie