De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Richtingenstrijd?

Leden van de regering worden altijd geacht met één mond te spreken, ook al verschillen ze van mening en zijn ze van verschillende partijen. De regering is nu eenmaal een geheel.

Dat lot is de Partij van de Arbeid als toekomstig oppositiepartij niet beschoren. Daar mogen ze zoveel van mening verschillen als ze wilen.  En dat nu nu al merkbaar.

Vanochtend twitterde Kamerlid Diederik Samson van die partij dat hij niet te zien zou zijn op Sail. Als winterharde sociaal-democraat had hij de invitaties van bedrijven afgeslagen. Samson kijkt Sail via de tv.

,,Vriendelijk de uitnodigingen van het bedrijfsleven om me te laten fêteren op Sail afgeslagen. Volg het vandaag vanaf wal / op TV.”

Zijn partijgenote Sharon Dijksma, tot voor kort staatssecretaris van onderwijs, is minder bang voor omgang met met het groot-kapitaal. Zij twitterde zojuist: ,,Geweldige tocht gemaakt op de Shtandart #Sail2010. Mooi feestje van Koninklijke Horeca Nederland. @VanBijsterveldt was ook van de partij!”

Dat wordt gezellig, volgende week in de fractievergadering.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


4 reacties op “Richtingenstrijd?”

 1. bas zegt: 19-08-10 om 20:51

  Ik denk dat sommige mensen naïever zijn dan anderen

 2. Ricardo zegt: 20-08-10 om 00:18

  Interesant maar gaat u verder.. Ik genoot van Sail tot nu toe en zie geen link met het het onsamenhangende stukje van Wilco Boom. Ik denk dat in de komende fractievergadering van de PvdA juist met plezier terug gekeken wordt op sail maar vooral met zorg over het soort kabinet dat VVD en CDA in elkaar menen te moeten zetten. Als het daarover gaat wordt het minder gezellig. Ik zie voorlopig vooral vraagtekens.

 3. C. de Wit zegt: 21-08-10 om 13:37

  Met “richtingenstrijd” wordt echt wat anders bedoeld, dan deze zielige poging om leden van de PvdA in hun kuif te schieten.

 4. Anne zegt: 24-11-10 om 22:34

  Wilco Boom heeft wel een mooi boekje geschreven over Balkenende. Maar hij gebruikt wel een beetje harde bewoordingen daarin. Dat zou wat zachter kunnen worden uitgedrukt. Zoals de hoofstukken die hij aangeeft.
  Met onthoofding, enz. Dat siert het boekje niet.

Geef een reactie