De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Geen rechtse coalitie, wat nu?

De PVV had er geen vertrouwen meer in dat de hele CDA-fractie de samenwerking met de PVV zou steunen. Dat heeft PVV-leider Wilders gezegd naar aanleiding van het mislukken van de formatie van een kabinet van VVD en CDA, met gedoogsteun van de PVV.

Met het klappen van de rechtse coalitie is de formatie weer op losse schroeven komen te staan. Er blijven steeds minder opties over. Wat vindt u? Wilt u het midden-kabinet met VVD, CDA en PvdA een kans geven? Of vindt u dat links nu aan zet is? Laat het ons weten en reageer.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


468 reacties op “Geen rechtse coalitie, wat nu?”

 1. J. Mol zegt: 03-09-10 om 18:44

  Links is aan zet!

 2. Mike zegt: 03-09-10 om 18:54

  Misschien wordt het tijd dat er wanneer er verkiezingen zijn geweest, dat de grootste partij het voor het zeggen heeft, en hoe kleiner de partij is, hoe minder die tegengas kan geven in de oppositie.

  Wanneer we dat zouden hanteren, is dat ook een duidelijke boodschap naar de kiezer toe om minder verdeeld te stemmen.

 3. Thomas zegt: 03-09-10 om 18:55

  Inderdaad, links is aan de beurt.

 4. Rob zegt: 03-09-10 om 18:57

  Nu een rechtse coalitie, gelukkig, niet door gaat, wordt het m.i. tijd voor de optie van PvdA met SP & D66 & Groen Links, en eventueel het CDA.

 5. christa zegt: 03-09-10 om 18:58

  Ik ben helemaal klaar met deze overheid,Zo als zij presteren het is gewoon tegek voor worden,stel dat we allemaal zo gaan lopen klungelen op ons werk en dan de ene blunder na de ander maken en alleen maar zuren dat je niet met deze mensen wild werken. nou dan kwam overal nergens wat van terecht.
  we kunnen beter het salaris van al deze blunderende ministers eens goed gaan bevriesen ik vind dat zij het salaris totaal niet waardig zijn en dat zij zich rot moeten gaan schamen.

 6. Armanda zegt: 03-09-10 om 18:58

  opnieuw naar de stembus en Geert for President!

 7. Leo zegt: 03-09-10 om 19:09

  Het minst slechte voor het land is nu dus voorbij…!!

  Er zijn echt nog wel meerdere coalities mogelijk als men ons wil doen geloven!

  Als CDA-er Verhagen zegt dat hij eruit had kunnen komen dan moet de CU en de SGP dat zeer zeker ook kunnen zeggen. De christelijke partijen zouden zich moeten verenigen!!!
  Ook een coalitie van VVD, CU , CDA, PVV, SGP is ook een optie !!!
  De coalitie is dan groot genoeg om 3 dissidenten in haar gelederen te hebben.
  Bij alle andere coalities moeten we toch echt wel bang zijn dat alle normen en waarden van waaruit Nederland voortgekomen is taboe zijn.

  Helaas zijn er nog weinig mensen die de echte geschiedenis van Nederland kennen.

 8. inge zegt: 03-09-10 om 19:10

  nieuwe verkiezingen. lijkt mij de beste optie.

 9. rien balemans zegt: 03-09-10 om 19:18

  Heren ” prominenten van het CDA “, van Agt, Veerman, etc., u heeft gelijk gekregen. De partij zal ,zoals ik u reeds eerder heb laten weten, na de volgende verkiezingen geen enkele rol meer spelen; de partij wordt een splinterpartijtje. Ook Klink en nog twee anderen zijn hiervoor verantwoordelijk.Heb echter met ze te doen. Ik respecteer Verhagen, die er alles aan heeft gedaan
  de partij nog enig aanzien te geven. Ik leef mee met al degenen die een waardige rol speelden. De anderen hebben onze en hun eigen partij ernstig geschaad door onverantwoordelijk, vaak arrogant en aanmatigend gedrag. Jammer. Ik wens het partijbestuur veel succes en sterkte met het advies diezelfde “prominenten” weinig kans te geven mee te laten werken aan een mogelijk herstel; houdt ze op afstand !

 10. slootsl zegt: 03-09-10 om 19:18

  Ik pleit voor herverkiezingen, dat we nu, ná maanden besprekingen, nog steeds geen nieuw kabinet hebben, is een schande! Laat de kiezer zich maar uitspreken over deze waardeloze vertoning van meerdere politici door middel van herverkiezingen!

 11. Armand Hermans zegt: 03-09-10 om 19:23

  Geert Wilders kan niet werken met partijen, waarin mensen zitten die zelf nadenken!

 12. Ruud zegt: 03-09-10 om 19:24

  Rechts is nog stééds aan zet, als ook in het artikel gesteld zijn opties zonder VVD bijna onwerkbaar. Zou jammer zijn om nu op te geven, dit land verdient een rechts kabinet.

 13. Leon Verhoeven zegt: 03-09-10 om 19:26

  Opnieuw stemmen, en nu allemaal op Gerrt!!!

 14. Armand Hermans zegt: 03-09-10 om 19:32

  Ik stel voor dat we bij nieuwe verkiezingen massaal blanco stemmen. De politiek is definitief failliet.

  P.S. Was Geert Wilders niet ook een dissident?

 15. Martin zegt: 03-09-10 om 19:32

  Blij dat de formatie is mislukt. Hulde aan de CDA-ers die de stekker er uit hebben willen trekken voordat erger (voor het CDA en het land)zou zijn gebeurd. Het was vooraf al een verloren koers. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Een midden-kabinet heeft mijn voorkeur. Als VVD CDA en PvdA maar willen en het landsbelang voor ogen houden is dit de meest wenselijke oplossing.

 16. Ricardo zegt: 03-09-10 om 19:36

  Het plan van Rutte lijkt op het eerste gezicht zo gek nog niet. Als het tenminste betekent wat het nu nog lijkt kan het zelfs tijd besparen. Laat hem snel een voorstel schrijven en bezien of voldoende partijen bereid zijn om op basis daarvan nieuwe onderhandelingen aan te gaan. Dat moet ditmaal wel over een echt meerderheidskabinet gaan en een open tekst zijn, geen nieuwe piketpalen of dwingende voorwaarden vooraf. Direct naar een impopulair en stroperig middenkabinet met de PvdA die zowel PVV als SP uitsluit hoeft zo ook nog even niet. Lukt het Rutte niet dan is links toch wel aan zet. Het lijkt dan redelijk dat de SP ook eens niet volkomen genegeerd wordt. Die partij is immers ook constructief ingesteld en groter als D66, GroenLinks, CU en SGP..

 17. Tom zegt: 03-09-10 om 19:46

  Het verbaast mij dat een coalitie van VVD, CDA, D66, Gl en CU nog zo weinig genoemd wordt. Dit is eigenlijk slechts een drie partijencoalitie van:
  - Christenen (CDA, CU)
  - Progressieven (D66, GL)
  - Liberalen (VVD)

  De rechtse verkiezingsuitslag wordt met deze rechtse coalitie gerespecteerd, daarnaast kan deze coalitie rekenen op een ruime meerderheid in de Eerste Kamer. In de Tweede Kamer heeft deze coalitie 77 zetels.

  VVD en CDA hoeven niet met aartsrivaal PvdA,
  daarnaast worden de protestpartijen SP en PVV buiten de coalitie gehouden.

 18. zomer zegt: 03-09-10 om 19:46

  VVD, D66 en GL maken een akkoord en gaan dan met de pet rond.
  Als de VVD dit alleen doet, dan zal Mark Rutte niet het premier-schap krijgen waar hij klaarblijkelijk zo op gebrand is.
  Job Cohen bezit nog niet het politiek vernuft om echt gewicht in de schaal te leggen denk ik, en niet te vergeten is hij nogal naïef geweest.

  En nee, ik heb geen vertrouwen in Rutte’s partij alleen. Er moet een partij aansluiten (m.u.v. PPV, SP, SGP en CDA)

 19. Jack Oosthuizen zegt: 03-09-10 om 19:51

  Zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen. Dit gaat allemaal mislukken en daar niemand wat aan. Ik denk denk dat nieuwe verkiezingen veel meer helderheid geeft over de politieke verhoudingen zoals dat door de inwoners van nederland wordt gewenst.

 20. Maarten zegt: 03-09-10 om 19:51

  Nieuwe verkiezingen!

 21. max zegt: 03-09-10 om 19:52

  waarom stemmen we niet gewoon op nieuw. Ik weet bijna zeker dat als we opnieuw stemmen niemand meer zo strategisch zal stemmen als afgelopen keer en we nu veel duidelijkere resulaten zullen zien.

 22. Ton Hoffmans zegt: 03-09-10 om 19:55

  Ik ben opgelucht, voorlopig.De VVD heeft met een slecht programma zonder enige visie op bijvoorbeeld hoe om te gaan met de neoliberale cultuur en het milieuvraagstuk. De krisis komt uiteindelijk van rechts en die is niet alleen financieel maar ook moreel. Dat moeten we niet aan rechts overlaten want dan krijgen meer van hetzelfde ipv hervormingen.

 23. Piet zegt: 03-09-10 om 19:55

  Het lijkt mij dat Rutte nu niet meer de aangewezen man is om een kabinet te formeren(Al zijn opties zijn mislukt)

  Tijd voor CDA, GroenLinks, PVDA en SP

 24. Rob Geurtsen zegt: 03-09-10 om 19:56

  Hoe blij of teleurgesteld men mag zijn.

  Als Wilders denkt dat hij er beter van wordt om te gedogen dan gebeurt het volgende:

  Rutte schrijft een concept regeerakkoord, CDA is tevreden, maar heeft tnog wat vragen en opmerkingen, goedkeuring komt, en de PVV stapt er ook in.

  Een week of vijf, zeven.

 25. Luuk zegt: 03-09-10 om 19:57

  Een Pvv in de regering die alleen oplossingen ziet door kleurlingen in het algemeen en islamitische mensen in het bijzonder op alle fronten het leven zuur te maken, is geen optie. Fantastisch dat de CDA componenten hun poot stijf hielden. Een apartheids partij is het laatste dat we nu nodig hebben, daar hebben we afscheid van genomen in de vorige eeuw.

 26. christiaan zegt: 03-09-10 om 19:58

  Een volledig links kabinet is ook niet ideaal. Laat de VVD samen met D’66 en GL eens kijken wat ze voor elkaar kunnen krijgen en wie daarbij wil aansluiten. Anders, nieuwe verkiezingen en hopen op een duidelijkere uitslag.

 27. Linda zegt: 03-09-10 om 19:59

  Ik vind dat er eerst een keer over links geprobeerd moet worden voor er nieuwe verkiezingen uitgeschreven zouden worden. Na de val van het kabinet duurde het ruim 4 maanden voor er verkiezingen waren + de onderhandelingen die daar weer bij horen gaat dat te lang duren.

 28. Paul zegt: 03-09-10 om 20:00

  Het CDA was bij de verkiezing al gezakt nu zeker bij mij, ze kunnen tegenwoordig niks meer.

 29. Adriaan zegt: 03-09-10 om 20:01

  Een middenkabinet van VVD-PvdA-CDA van partijen die bewezen hebben goede bestuurders te leveren. Dit zijn 3 van de 4 grootste partijen met de meeste kiezers (de PVV heeft de handdoek in de ring geworpen en valt dus af van de grote 4).

 30. Henkiehengst zegt: 03-09-10 om 20:04

  … en ondertussen geven ze 100 miljoen per dag te veel uit. Leuk voor onze kinderen. Snel nieuwe verkiezingen zou ik adviseren. Dan massaal op Geert stemmen zodat VVD en PVV meer dan 76 zetels hebben. Alleen dan is Nederland te redden.

 31. J vd Zalm zegt: 03-09-10 om 20:04

  Links is nu aan de beurt, en geen land is zo slecht dat het een rechts kabinet verdient.

 32. Tijd om de SP wat ruimte te geven. Na alle ophef voor de verkiezingen over een cordon sanitaire rond de PVV is het erg bijzonder om te zien dat er nog nooit met de SP gepraat is. Ruim één miljoen kiezers die echt in de kou zijn gezet.

 33. Albert zegt: 03-09-10 om 20:06

  Gelukkig is het mislukt, rechts is niet goed, zeker niet met de pvv. De vvd en het cda zijn teleurgesteld, pvv is uit de onderhandelingen gestapt. Ik hoop nu over links of nieuwe verkiezingen.

 34. Ricardo zegt: 03-09-10 om 20:09

  @p.uhm, beetje flauw om u voor te doen als de echte bevelhebber, of vergis ik me hier? Dan is het weer een triest dieptepunt voor een krijgsmacht die zich doorgaans altijd teveel politiek uitlaat..

 35. Esther zegt: 03-09-10 om 20:10

  tjonge jonge, jammer!

  Nieuwe verkiezingen graag. Want nu wordt het ECHT een zooitje…

  En de heren: Geert Wilders, Mark Rutte en Maxime verhagen VEEL STERKTE toegewenst jullie hebben je best gedaan kop op!!

 36. Martin zegt: 03-09-10 om 20:13

  Nieuw verkeizingen is geen goede optie. Dan wordt de PVV vrees ik te groot. Een coalitie met de PVV erin is niet stabiel omdat die beweging te veel afwijkt van de andere partijen. Doordat de PVV te groot is zijn de coalitiemogelijkheden tussen andere partijen te klein voor een meerderheidskabinet.
  Dus hoop ik dat Nederland zo verstandig is om niet op de PVV te stemmen. Dat geeft alleen maar een onregeerbaar land.

 37. Josse zegt: 03-09-10 om 20:17

  Tijd voor VVD-CDA-D66-GL-CU. Partijen die (financiele) verantwoordelijkheid durven te nemen zonder nare nationaalrechtse kantjes.

 38. t. wol zegt: 03-09-10 om 20:17

  nieuwe verkiezing en weel zo snel mogelijke.

 39. petra zegt: 03-09-10 om 20:18

  Nieuwe verkiezingen graag . En dan allemaal voor Geert

 40. MLR zegt: 03-09-10 om 20:18

  Tijd voor nieuwe verkiezingen!

  Al die linkse partijen helpen nederland alleen maar naar de afgrond!

 41. roderonl zegt: 03-09-10 om 20:19

  De Koningin bepaalt nu wat er verder gaat gebeuren. Alle speculatie is dus zinloos. Ik snap werkelijk niet wat mensen bezielt om links te stemmen, maar ja. Dat zal wel aan mij liggen. Ik heb er zelfs Politicologie op een heel linkse universiteit voor gestudeerd, maar zelfs toen snapte ik niet wat links nou vermag te doen wat goed is voor het land… Dus, Bea, wat nu ?

 42. Erik zegt: 03-09-10 om 20:20

  Nieuwe verkeizingen en een flinke kiesdrempel instellen, op die manier worden de splinterpartijtjes buiten de deur gehouden en kan er dus makkelijker een twee partijen coalitie gevormd worden.

 43. jan hess zegt: 03-09-10 om 20:20

  opgelucht! mensen aan de onderkant van de samenleving kunnen nog even ademhalen, jammer voor Wilders, maar laten we niet vergeten dat 8 miljoen mensen niet op de PVV hebben gestemd.

 44. Hendrik zegt: 03-09-10 om 20:21

  Het lijkt wel of alle rollen zijn omgekeerd. Meneer Wilders praat er over alsof het zijn kabinet is. Terwijl hij toch alleen maar zou gedogen en toch juist buiten het kabinet om alles te kunnen blijven zeggen? Dit was toch zijn kans om een deel van zijn ideeen voor zijn fans te verwezenlijken en ook nog zijn afwijkende te kunnen blijven roepen. Daar ga je dan toch voor als Wilders zijnde! Als de CDA-dicidenten dan over een aantal maanden alsnog dwars zijn levert was dat voor hem juist weer kans voor zetelwinst geweest. Het is dus volstrekt onlogisch dat hij afhaakt! Door veel over anderen te praten en naar andere te wijzen zou hij zijn eigen partij en fans haast vergeten… Overigens ben en blijf ik vanwege zijn iedeen bang van deze stabiele (?) meneer Vrijheid.

  En…laten we allemaal maar eens tot onszelf inkeren. Waar gaat het naar toe met dit land… Of hebben we dit aan onszelf te danken? Ik hoop en bid dat het nog eens beter wordt.

 45. WimYogya zegt: 03-09-10 om 20:21

  Los vanb mijn principieel-inhoudelijke bezwaren: een kabinet-VVDplusCDAminPVV zou een wankelend gedrocht zijn geworden. Als je vijf weken lang elke letter moet omkeren voor je hem in een van twee akkoorden durft op te schrijven, dan ontbreekt kennelijk elk onderling vertrouwen. En was het vorige kabinet juist niet door dat gebrek gestrand?
  Goochelaars schijnen nog wel tien alternatieve combinaties in hun politieke hoed te hebben, de een nog wonderlijker dan de ander. En allemaal even wankel en vol fataal onderling wantrouwen. Moeten die de komende zeventien maanden allemaal nog worden onderzocht?
  Nee.
  Nieuwe verkiezingen dus!

 46. Hans zegt: 03-09-10 om 20:22

  Nieuwe verkiezingen A.U.B.

 47. Peter zegt: 03-09-10 om 20:24

  Of je nu een rechts of een links kabinet bouwt, in beide gevallen is er ongeveer 50% niet tevreden met wat er bedacht is.

  Ik denk dat een kabinet met VVD en PvdA het beste is voor het land (waar je het mee aanvult doet er verder niet toe, desnoods een minderheidskabinet van deze beide partijen)
  Je hebt dan de twee grootste partijen (die bewezen hebben wel degelijk met elkaar samen te kunnen werken, zie de paarse kabinetten)en tegelijkertijd twee vertegenwoordigers van beide stromingen.
  Dit is belangrijk omdat er rust nodig is in het land. Een puur links of een puur rechts kabinet veroorzaken enkel onrust en ontevredenheid onder 50% van de nederlanders.
  Een midden kabinet zal misschien minder van harte gesteund worden, maar wel door een groter gedeelte van de bevolking

 48. Leo zegt: 03-09-10 om 20:24

  Laat de PVV maar eens regeringsverantwoordelijkheid nemen. Dan zien we snel wat een luchtballon deze partij is. Schande voor Nederland!

 49. Betreur het ten zeerste, maar ook wel verwacht, NIEUWE VERKIEZINGEN!!!

 50. Brian zegt: 03-09-10 om 20:24

  Ben ik nou echt de enige die nieuwe verkiezingen wil? Hopelijk komen er dan wat betere verhoudingen.

  Of een middenkabinet waar we elkaar gewoon het licht in de ogen gunnen. dat doe ik toch ook bij mijn buurman die wel is wat anders denkt………………… heel normaal!

 51. J Gunther zegt: 03-09-10 om 20:24

  Wordt het niet eens tijd dat er naar de SP geluisterd wordt? Juist nu in deze crises tijd is Links het antwoord. Niet de rechtse spelletjes van uitkleden van de arbeiders en hard werkende mensen van Nederland.
  PVV is out VVD is out CDA heeft nog een kans in centrum links. Maar ook hier zal je zien dat er niet geluisterd wordt maar rechtse Cohen en Halsema zich om de nek slingeren van de VVD. Wat zij al niet overhebben om in het pluche te komen. SP heeft de toekomst dus Halsema en Cohen laat zien dat jullie sociaal zijn en blijven en sluit je aan.

 52. Erica zegt: 03-09-10 om 20:24

  Prima. Wat heeft trouwens de bouw van een moskee bij Ground zero in New York in de buurt te maken met de Nederlandse politiek ? De heer Wilbers vergeet dat er ook moslims in het WTC werkten, die zijn ook omgekomen. Daar is ook treur over. Het is niet “DE” Islam die de aanslagen pleegten, maar een handjevol losgeslagen gekken. Er zijn miljoenen moslims die hier niets, maar dan ook niets mee te maken hebben, en net zo verdrietig zijn over de aanslagen als wij hier in het westen. Maar nogmaals, Nederland heeft niets te maken met wat er in New York gebeurt. Laat Wilbers zich op Nederland concentreren. Als het over Theo van Gogh ging die vermoord is, had hij nog recht van spreken, maar dit heeft werkelijk niets met ons hier te maken. De Islam is niet het probleem van deze wereld. In Noord-Ierland hebben jarenlang katholieken en protestanten elkaar vermoord. Gaat de heer Wilbers daar katholieken verbieden een protestantse kerk in een katholieke wijk te bouwen ? Nee, of een katholieke kerk in een protestanse wijk ? Nee. Zijn die aanslagen niet net zo erg ?
  Aanslagen worden al sinds het bestaan van de mensheid gepleegd, wij kunnen geen politiek beleid voeren, op de basis van angst voor de islam. Het is totaal absurd.

 53. Arnold zegt: 03-09-10 om 20:25

  Het wordt tijd dat politiek Den Haag nu gaat inzien dat de PVV er voorlopig alleen maar op uit is om zogenaamd mee te doen door verwarring te zaaien, anderen te beschuldigen en af te haken.
  Hierdoor weet de PVV nóg meer ontevreden mensen aan zich te binden.

 54. Pieter Nieuwenhuis zegt: 03-09-10 om 20:25

  PvdA 30, CDA 21, GL 10, D66 10, CU 6 = 77
  Rechts VVD 31 en PVV 25 in de oppositie en links de SP 15
  Neutraal SGP en Dieren

  Uiteraard zal dat zonder Bos, Balkenende en Verhagen zijn
  De politieke tegenstellingen zijn overzichtelijk, zelfs de grootste politieke afstand, die tussen CDA en GL is overbrugbaar. We krijgen dan een ervaren bestuurder Cohen als minister president.

  Je voorkomt zo een te rechtse en gekunstelde constructie onder onervaren leiding. En de gedurende de campagne door Rutte en Cohen geetaleerde tegenstellingen hoeven niet te worden opgelost en ook de sfatand tussen CDA en SP hoeft niet te worden overbrugd.

 55. Rotterdam zegt: 03-09-10 om 20:26

  Wat hebben inwoners van Nederland nog te vertellen? De partij met de grootste winst wordt alleen geaccepteerd door de VVD. Andere partijen willen niet eens met de PVV praten. Stel je voor een partij die op wil komen voor Allochtone en Autochtone Nederlanders die zich gedragen.
  Maak volgende keer een stembiljet met alleen CDA, PVDA, VVD en SGP.
  Dat wil onze Bea toch ook liever?

  Waarom zoveel partijen als ze toch behandeld worden als racisten.

 56. T. Heemskerk zegt: 03-09-10 om 20:26

  Zonder de ‘C’ is NL niet meer te redden. Dus nu ook deze coalitie niet werkt, is er nog weinig hoop. Nederland wil niet rechts, niet links, geen midden. Geen normen, geen christendom. Wie zijn we eigenlijk Nederland?? En waar staan we voor? Stem je werkelijk wat je bezighoudt?
  De uitkomsten van alle onderhandelingen zijn een weerspiegeling van dit land.

  En de politiek? Daar kun je alleen nog voor bidden dat ze wijsheid krijgen, want al houden ze 20 jaar radiostilte en proberen ze alle vormen en maten het helpt echt niets als God er niet bij betrokken is. Voor alle critici: dit is overal terug te vinden in de geschiedenis van moeder Aarde. Maar ja, ook de geschiedinis zal wel onzin zijn. Ik blijf er de moed maar in houden en hopen op een omkeer voor dit land.

 57. Azem zegt: 03-09-10 om 20:26

  Die Geert, Is ooit zelf uit de VVD gestapt en braaf blijven zitten. Gaf hij toen zijn zetel op, al dan niet onder druk van de VVD? Bovendien, hij mag alles zeggen, heeft vrijheid van meningsuiting maar wanneer iemand iets ov er hem zegt moet dat gevolgen hebben. Zijn eis was dat iemand werd ontslagen. Het wordt tijd voor een sociaal Nederland, links dus

 58. Wilbert zegt: 03-09-10 om 20:28

  Het is wel duidelijk!
  Over een paar dagen/een week stappen de drie dissidenten binnen de CDA op.
  Tijdens de CDA bijéénkomst werd door de media al gezegd of Klink of Verhagen zijn kop gaat vallen.
  Ik denk niet dat het Verhagen wordt, dus ??????
  Daarna is er geen belemmering meer voor een VVD-PVV-CDA kabinet.
  En voila. Nog even een paar dagen wachten en wat extra drama.
  Wat lekker!

 59. Marc zegt: 03-09-10 om 20:28

  Het is jammer dat PVDA, GL, D66 nu niet al een concept regeerakkoord klaar hebben, waar bijv. CDA, SP, CU en VVD zich voor kunnen aanmelden.

 60. Henk zegt: 03-09-10 om 20:28

  De PVV wordt continu genoemd alsof ze alle nederlanders vertegenwoordigen.
  Ze hebben natuurlijk meer dan een miljoen mensen achter zich, maar er zijn nog miljoenen die niet op de PVV gestemd hebben, maw kijk ook eens naar de zwijgende meerderheid die ruim 125 zetels hebben in de kamer en dus ruim 8 a 9 miljoen stemmers vertegenwoordigen….

 61. dean zegt: 03-09-10 om 20:28

  Deze coalitiepoging lijkt in ieder geval 1 prachtig resultaat voor de Nederlandse samenleving te hebben opgeleverd : het CDA is (hoop ik) de komende jaren geen serieuze partij meer als het op regeren aankomt.
  Eindelijk : de hegemonie voorbij !
  En God,Allah,Jaweh,etc. moge ons een regering met Cohen besparen !

 62. Rik de Boer zegt: 03-09-10 om 20:29

  Toch maar overlinks, dan blijft nederland eerlijker en hoeft ik mijn kleinkinderen niet uit te leggen hoe het mogelijk is dat we iemand als Wilders met aanhang laten (mee) regeren

 63. Martijn zegt: 03-09-10 om 20:30

  Een kabinet gebasseerd op gedoogsteun is niet bepaald stabiel, maar om nu meteen te zeggen dat links aan zet is…

  Een links/midden kabinet heeft lang de tijd gehad om van zich te laten zien met harry aan het roer, dus om nu maar meteen van rechts naar links te gaan…en dan weer zeker PVDA met eventueel CDA, dan is Nederland alsnog geen meter opgeschoten. En met SP al helemaal niet, leuke beginselen, maar de geldpot is niet oneindig, het is tijd om te korten en eens een passende begroting te hebben. Schuld maakt afhankelijk en Nederland heeft er teveel van.

  Laten we links even links liggen om rechts vooruit te gaan!

 64. allemaal puinhoop,Pim Fortyn heeft gelijk gehad nederlanders wordt wakker ze kunnen het niet er is ,maar een die het door heeft GEERT WILDERS hij is de president gun hem dat .kijk een goed naar deze man hij presteert inierder geval ,de rest zakken vullers.KIJK NAAR NEDERLAND wat een armoede hier heerts en wat doen ze .ONS BELASTING GELD WEER NAAR DAT BUITENLAND ALTIJD GELD SCHENKEN/SCHOOIEN VAN DE NEDERLANDSE BURDGERS,terwijl hier niet ens een regering gevormt kan worden .gewoon schandalig wat hier in nederland gebeurt.
  Pak die buitenlanders hard aan paspoort inleveren en weg hier.
  Zij maken alles hier in dit land kapot.
  NEDERLANDERS WORDT WAKKER!!!!! ***** STEM OP GEERT WILDERS**

 65. Paul zegt: 03-09-10 om 20:31

  De heer Klink en zijn companen en de heren Lubbers, van Agt en
  Aantjes en ga zo maar door.
  Hebben hun land niet gediend en tonen geen respect voor de
  nederlanders zo een ruim 1 tot 1 1/2 Miljoen mensen.
  Zijn niet waardig nog een overheidsbaan te hebben of te krijgen.
  CDA-érs zitten naast je en ze halen je achter je rug onderuit.
  De heer Wilders heeft getoond respectabel hiermee om te gaan.
  Laten we hopen op nieuwe verkiezingen en dat het volk spreekt
  ten slotte gaat het om ons geld en ons land en ook om de
  nederlanders hun naam in de wereld.
  Als je gekozen wordt door jouw achterban dan heb je het land te
  dienen en anders op te stappen en Wilders heeft lef getoond
  en verdiend de hoofdprijs en niet de jakhalzen zoals Halsema en
  Pechthold.Die zijn geschikt voor poppenkast. Dan liever nog de
  Christenunie zijn meer politiek bewust.

 66. Joris zegt: 03-09-10 om 20:33

  Zucht..een paar reacties:
  “al dat linkse gedoe..”
  Links dat zorgde voor onderwijs, scholen etc..
  Daarbij; de laatste 30 jaar was het vaak behoorlijk rechts in de politiek. Stop met die onzin..

  “CDA wordt een splinterpartij!”
  Ben je mal, die overleven zelfs 10 zetels. Voor het tijdperk JP (of het elco Brinkman tijdperk etc) was het ook niet veel.. Een partij als het Cda of Pvda (na de verkiezingen van 2002 waarin zwaar verloren was) komt altijd weer terug..

  Etc etc

 67. K Hamelink zegt: 03-09-10 om 20:35

  Nieuwe verkiezingen gaan veel te lang duren. Elke dag dat er geen nieuw kabinet is worden er beslissingen genomen die niet representatief zijn voor het Nederlandse volk. Ik vind dat de PvdA en de VVD als de twee grootste partijen aan tafel moeten gaan zitten en zodra zij iets op papier hebben staan moeten kijken welke partijen bereidt zijn met hen mee te gaan in een middenkabinet dat opgewassen is tegen de problemen waar Nederland momenteel tegenover staat.

  P.S. Laten we nou niet gaan aansporen om op Geert Wilders te gaan stemmen, het enige wat we dan krijgen is verdeeldheid in de samenleving: het laatste wat we als Nederland kunnen gebruiken in deze tijd. Als we er (vooral economisch maar zeker ook op andere fronten) weer wat beter voor staan kunnen we weer gaan beginnen met het wijzen naar mensen die ons niet aanstaan, maar momenteel is het noodzakelijk om daar even van af te zien en samen de problemen te lijf te gaan.

 68. Ibrahim zegt: 03-09-10 om 20:35

  Deze verkiezingen waren weer een bewijz dat Nederland gewoon een hypocrite land is tegen over minderheden.
  Ik had gehoopt dat deze combinatie ondanks alles zou slagen, dan had ik de gezichten van alle pvv stemmers willen zien.
  wat nu, ik hoop dat Ruten zijn droom niet waar zien worden dus of verkiezingen of combinatie PvdA,CDA,D’66,Groenlinks,SP.

 69. Martijn zegt: 03-09-10 om 20:39

  T.a.v. Adriaan,

  Hoezo, PVV heeft de handdoek erin gegooid? Dit begon met Klink en de rest van de CDA meute die over de afgelopen weken begon te zeuren, van Lubbers to Van Agt. Je kan denk ik Nederland niet wijsmaken dat de formatie anders zou zijn verlopen ondanks CDA’s “unanieme” akkoord…. een akkoord om de gesprekken netjes af te maken om vervolgens door de CDA achterban te worden afgeschoten zodat de kabinetsleden zichzelf niet nog langer op het podium hoeven te werpen… schijnvertoon waar Wilders nu helaas een einde aan heeft gemaakt. Voor Wilders misschien het besparen van inspanning en tijd wat moet worden besteed aan een nieuw te vormen kabinet – en terecht -,maar voor de CDA-ers een welkom godsgeschenk zodat ze nu de vingertjes kunnen wijzen naar Wilders.

  Nederland heeft geen goede bestuurders nodig, maar leiders. Bestuurders zijn managers, die zijn er om het zaakje draaiende te houden en zoals het er nu aan toe gaat in Nederland draait het klaarblijkelijk niet zo goed. We hebben leiders nodig die ons uit de rotzooi van de vorige links/midden kabinetten kunnen halen.

 70. Richard zegt: 03-09-10 om 20:40

  Links aan zet? Omdat deze vorming van VVD PVV CDA is mislukt? Ik heb op PvdA gestemd, maar in mijn ogen hebben ze hun kansen verknald en zit er niets in dat regeren ook maar één optie is. Waar wij als volk belang voor hebben is dat er zaken aangepakt gaan worden, zodat we gezond kunnen blijven bestaan en zaken kunnen blijven doen met onze buurt landen en land vrienden. We moeten altijd tussenwegen kiezen.. Maar iedereen verhard, is hypocriet, en alle problemen schuiven “we” maar al te graag weg naar een zondebok. Ben er moe van en de blijheid die ik ooit had van dit land is foetsie.

 71. ron firenze zegt: 03-09-10 om 20:41

  nieuwe verkiezingen???!!!

 72. er moet nu binnen af zien bare tijd een kabinet gevormd worden! wat dan ook! en alles wat het langer duurt, worden ze niet uitbetaald! wedden dat het zo rond is!

 73. Harun Gulzada zegt: 03-09-10 om 20:42

  hello mensen,

  CDA is de beste partij.

  gedachten en PPV dus Wilders was niet goed voor nederland was vajand van nederland.

  nederland kan nooit meer islaamloos worden dat wou hij volgens mij.

 74. jan zegt: 03-09-10 om 20:43

  nieuwe verkeizingen masaal op geert!

  geert for president!

 75. Jan zegt: 03-09-10 om 20:43

  Rutte schrijft een concept regeerakkoord en PvdA en CDA bezien of zij hiermee uit de voeten kunnen. Geen paarsplus of centrumlinks!

 76. A. Groothuis zegt: 03-09-10 om 20:44

  Volgens mij staat het faillissement van het Nederlandse kiesstelsel nu wel voldoende vast. Het vormen van een stabiele regering met voldoende steun in de tweede kamer is de laatste jaren steeds moeilijker gebleken. Door de veelvoud van partijen en de versnippering van het aantal zetels is er een onwerkbare situatie ontstaan. Werp een kiesdrempel op, zodat kleine partijen tot het verleden gaan behoren. Kan iemand mij vertellen wat de toegevoegde waarde is van een SGP een Christen Unie of een Partij voor de Dieren. In mijn optiek zijn dat gewoon verloren zetels, waardoor wij nu met een probleem zitten. Zorg dat het aantal partijen beperkt wordt. Kijk naar Duitsland, Engeland of de Verenigde Staten. Het is zo typisch Nederlands dat iedere beweging, hoe klein ook, zijn eigen politieke exponent moet hebben. Als we nu een regering willen hebben zijn er in sommige gevallen minstens vijf partijen nodig. Iedereen zal water bij de wijn moeten doen bij het tot stand komen van een regeerakkoord, zodat van te voren vast staat dat het een slap compromis wordt. In Nederland hebben wij daar tegenwoordig ook een naam voor: Poldermodel.

 77. walther zegt: 03-09-10 om 20:46

  Gelukkig geklapt. Wat een gedoe om 1 stem meerderheid ! dat had vanaf het begin geen schijn van kans in de parlementaire praktijk. Geen CDA-lid, of VVD-er kon ziek worden, want dan was de “meerderheid” zoek. Ook trucs van de Wilders-partij worden hierdoor uitgesloten. En : Tweede Kamerleden stemmen “zonder last en ruggespraak” – wat was daarvan nog overgebleven ? stammachines zouden de Kamerleden worden. Goed dat dat alles voorbij is.Wellicht is ook een andere CDA-man(of vrouw)nodig om vertrouwwekkend overleg te voeren.

 78. Lammert zegt: 03-09-10 om 20:48

  Mooi,het CDA is met de verkiezingen naar huis gestuurd, dus die wil ik zeker niet in welk kabinet dan ook terugzien. Verder lijkt het me simpel,
  de winnaars van de verkiezingen moeten gewoon tot elkaar veroordeeld worden, ze moeten het met elkaar zien te rooien, of ze willen of niet.
  Crasht zo”n kabinet, jammer dan, gewoon weer naar de stembus. En stem dan gewoon eens wat anders, die arrogante grote partijen hebben de afgelopen jaren al meer dan genoeg verknold. Wordt de politiek misschien toch ooit nog eens interessant.

 79. ron firenze zegt: 03-09-10 om 20:48

  “Paars +” is de beste oplossing…er wordt zelfs hier in Italie aan een type “Paars +” gewerkt als opvolging van het “Bewind” Berlusconi/Bossi ( de Italiaanse Wilders)

 80. Arnold zegt: 03-09-10 om 20:48

  “Commedant der strijdkrachten”
  Met verbazing heb ik de reactie van de heer “peter van uhm” hierboven gelezen.
  Twee opmerkingen wil ik maken:
  1. De hoogste baas van onze krijgsmacht waakt er m.i. voor om politiek getinte uitspraken te doen. En deze meneer van Uhm doet dat in zijn reactie.
  2. Ik weet zeker dat de generaal zich Commandant der Strijdkrachten noemt en niet “commedant”.
  Waarom scribent meneer van Uhm?

 81. ton zegt: 03-09-10 om 20:49

  tja eindelijk , waarom niet de sp aan zet die hadden ze 2 jaar geleden ook buiten spel gezet jawel met 24 zetels .
  en wat is er nu , ja de crisis en de schuld moet verlicht worden ? maar ik heb die crisis niet veroorzaakt nee de vvd en cda en pvda die moeten maar betalen en niet wij de gewone mens.
  bah wat baal ik van deze gruwel partijen incl pvv.
  groetjes ton

 82. We kunnen maar beter de SGP laten regeren, dan weten we zeker dat het goed komt!!

 83. Staal zegt: 03-09-10 om 20:50

  commedant der strijdkrachten. Met dit soort spelvauden eerder komediant der PVV krijskrachte.

 84. Let zegt: 03-09-10 om 20:50

  Wat een opluchting. Het was een drama geweest als dit door was gegaan. Het was een onmenselijk kabinet geworden. Misschien moet Rutte even een stapje opzij doen, zoveel groter is de VVD nou ook weer niet dan de PvdA.

 85. Zoe zegt: 03-09-10 om 20:53

  De conclusie van het mislukken van een rechts kabinet kan niet wezenlijk verschillen van de conclusie van het mislukken van paars plus. Dat betekent dat de partij die deel uitmaakt van deze 2 mislukkingen op de reservebank moet plaatsnemen en dat de een na grootste partij het voortouw moet nemen.

 86. @TheStrayYogi zegt: 03-09-10 om 20:55

  Jammer, hoor!!

  Had zo graag gezien hoe Wilders vanuit de gevangenis zijn gedoogsteun zou geven…….

 87. Floor zegt: 03-09-10 om 20:56

  Ik snap de helft van deze reacties niet zo goed. Volgens mij is één van de redenen dat we met deze problemen zitten wat zich hier afspiegelt. Ken je geschiedenis (en niet de zelf bedachte geschiedenis van sommige schrijvers) en het staatsrecht. Hoe lastig ook voor het CDA, als er goed gekeken wordt naar waar deze partij vandaan komt zou een samenwerking van welke aard dan ook met de PVV een regelrechte afbreuk zijn aan de geschiedenis, en realistische achterban.
  Nieuwe verkiezingen? Of te wel het volk spreekt, maar als dat niet goed genoeg is doen we het nog een keer, dat staat toch eigenlijk voor een failliet van de democratie in Nederland.

  En waarom zeuren wij eigenlijk zoveel? Alle andere bereisde personen kunnen mij beamen als ik zeg dat er geen beter geregeld en schoner land is dan Nederland. Maar nee, wij hebben zoveel problemen, ach wat zijn we toch zielig.

  De opties zijn volgens mij vrij beperkt en complex. Een middenkabinet van VVD, PvdA en het CDA kent een zeer lage geloofwaardigheid binnen de samenleving, het CDA heeft het immers verbruit en samenwerken met de PvdA blijft een ander hekel punt.
  VVD buiten de boot houden lijkt me nog lastiger, al hoewel de partij met 1 zetel meer dan de PvdA niet langer kan doen als of het ruimschoots de grootste partij is. Nederland is duidelijk verdeeld en draait om elkaar heen, jammer, maar ja als een deel van de bevolking net zoals Wilders denkt is dat misschien ook niet zo gek. Blijkbaar missen wij de intelligentie om buiten de hokjes om te denken.

  Ik hoop dat de politici in Den Haag (en noem ze gerust zakkenvullers, want wie kiest er nou voor een zwaardere baan met een lager salaris dan manager bij één of andere multinational, iedereen toch?) eens wat minder naar het media-gehypte Nederland kijken en meer naar wat er achter ligt, het mooiste land op deze aarde!

 88. Mark zegt: 03-09-10 om 20:57

  PVDA heeft paars plus en het midden geblokkeerd en PVV blokkeert nu rechts. Vreemd dat Cohen nu opeens weer poes lief gaat doen.
  Ik denk dat VVD nooit iemand heeft uitgesloten en dat Rutte nu maar een concept programma moet maken

 89. martien zegt: 03-09-10 om 20:57

  opnieuw stemmen wilders wordt president weg moslim

 90. Sceptisch zegt: 03-09-10 om 20:58

  “helaas jammer dat het niet door gaat had dit graag anders gezien
  deze rechtse colalitie was de beste oplossing voor nederland
  al dat linkse gedoe nu is een midden kabinet aanzet (eerst geblokeerd door cohen maar ja)ik wens geert wilders mark rutte en maxime verhagen veel sterkte de komende tijd

  namens de nederlandse krijgsmacht:peter van uhm (commedant der strijdkrachten)”

  Moeten wij geloven dat de echte Peter van Uhm het woord ‘Commandant’ niet eens correct zou kunnen spellen? Of zo dom zou zijn om zijn mening over de politiek op dergelijke wijze te ventileren?

  Ik vind dat er hier toch wel een moderater op zou moeten letten. Vrijheid van meningsuiting is één ding, impersonificatie van een anders persoon is wat anders.

 91. Kees zegt: 03-09-10 om 20:59

  Alsjeblieft geen links. Ik geloof niet in Sinterklaas. Bezuinigen is het motto, niet uitdelen!

 92. Nikolai Bukowski zegt: 03-09-10 om 21:00

  Nieuwe verkiezingen massaal op Job!

  Job voor premier!

 93. Hans zegt: 03-09-10 om 21:01

  Ik heb sterk het idee dat de verdeeldheid binnen het CDA erg welkom was bij Wilders en zijn achterban. Volgens mij durft hij gewoonweg niet mee te regeren, dat zal nu trouwens ook niet meer gebeuren gezien het feit dat Wilders duidelijk heeft aangegeven dat hij oppositieleider wil worden. Ik vind dat Verhagen en de CDA achterban er goed aan heeft gedaan niet in te gaan op Wilders eisen. Een kabinet met gedoogsteun zag ik zowieso niet zitten, mij te onstabiel.

 94. Koos zegt: 03-09-10 om 21:02

  Verhagen…jammer je hebt je machtspositie verloren..en terecht..AB..het wordt tijd dat je het overneemt…
  Draaikonten en NIET met de PVV en wat doet die Verhagen..jawel hoor …hoezo Bos een draaikont..

  Maar alle succes CDA..jullie komen er weer boven op..zeker weten..

 95. daan zegt: 03-09-10 om 21:05

  Jammer voor kapitein Maxime. Wilde zo graag besturen, trekt zijn eerste stuurman Klink pardoes aan het roer…

 96. Ryo zegt: 03-09-10 om 21:06

  Ik voorspel dat CDA wordt afgerekend bij de volgende verkiezingen. Daarnaast denk ik dat CDA aan terrein verliest. CDA denkt teveel aan zich zelf. Individuen binnen de partij zorgen voor onstabiliteit en daarnaast heeft CDA weinig gevoel voor de kiezers van PVV. Dit maakt CDA en andere partijen een gesloten houding. De politiek verliest aan zijn dialoog en geloofwaardigheid, vertrouwen en belangrijker nog integriteit.
  Hoe het wendt of keert Extremisten die in naam van Islam of welke andere geloof oorlog voeren is een bedreiging voor de samenleving. Of je dat in voorzichtige woorden zegt of explosieve woorden zegt zoals PVV het feit blijft toch hetzelfde. De hebzucht van individuen naar geld of waardevolle grondstoffen hebben ervoor gezorgd dat onschuldigen slachtoffers worden. Ik hoop dat de tij ooit gaat keren. De eerste stap is naar zichzelf te kijken. Daar begint de oplossing.

  Het heeft geen zin om nog te praten over welke vorm van coalitie dan ook. Alle partijen hebben slechte dingen tegen elkaar gezegd. Het is ongeloofwaardig als ze zeggen: we zijn dikke vrienden. Maar ja, politiek. En ja, we kunnen elkaar wel vergeven of niet?

  Laten wij gewoon met zijn allen naar de stembus gaan. Dat lijkt mij beter. Dan verdwijnt CDA wellicht van toneel zoals Rita Verdonk. VVD en PVV worden broeders en worden de grote winnaars en komt alsnog een rechtse regering. Links is gewoon niet aan de orde. Laten wij gewoon 4 jaar proberen. Wordt het toch niks dan gaan wij wel kijken naar Links. En ne: weet jij nog wat links en rechts is? Als wij met zijn allen goede bedoelingen hebben met NL dan maakt het echt niks uit of het Links of rechts is, als wij in een dialoog rekening gaan houden met elkaar dan komen wij samen wel uit.

 97. yusuf zegt: 03-09-10 om 21:08

  geef links de kans en ze zullen laten zien hoe het moet, maar met links bedoel ik ook echt rood

 98. Bart zegt: 03-09-10 om 21:10

  Raar dat iemand die zo graag mee wou regeren nu ineens de handdoek in de ring gooit. Nu kan Geert Wilders lekker de schuld geven aan het “instabiele” of “versplinterde” CDA. Hij hoopt natuurlijk dat de PVV bij eventuele nieuwe verkiezingen de laatste paar zeteltjes van het CDA ook nog kan afpakken. Iedereen kan wel gaan roepen “geert for president”, maar bedenk: Hoe groter de PVV des te kleiner CDA/VVD en des te kleiner de kans op een stabiele coalitie. De enige juiste oplossing is een midden kabinet van VVD, PVDA en CDA (deze combinatie is sowieso nog niet onderzocht geworden).

 99. Eric zegt: 03-09-10 om 21:11

  Nou iedereen die niet ruim boven modaal verdient mag blij zijn dat dit niet is doorgegaan. Geen enorme huurverhoging, geen verhoging van het eigen zorgrisico etc etc. De rijken zouden nog rijker zijn geworden en dat over de rug van de mensen die weinig hebben. Geert hoeven we niet op te stemmen als er verkiezingen komen. Daar heeft hij de partij niet voor, net als toen ter tijd de LPF, en ook geen programma. Vraagstukken over milieu, economie, onderwijs, ruimtelijke ordening etc etc heeft hij geen mening over. Met alleen maar de islam en moslims stigmatiseren los je niets op. Belastingverlaging waar hij over praat moet gefinanciert worden. Hoe doet hij dat? ook op financiële vragen en problemen heeft hij geen mening over laat staan oplossing. Nee allen op Geert stemmen levert niets op. Geert zal nooit in een regering stappen. Zo stom is hij niet. de mislukte formatie was ideaal voor hem geweest. Hij had kunnen bepalen wat wel en niet door de tweede kamer zou zijn gekomen zonder verantwoording te hoeven afleggen zoals een regeringspartij dat wel moet. Geertje had het slim gespeeld. Rutte oerstom. Die was teveel bezig met zijn ambities als premier.

 100. Floor zegt: 03-09-10 om 21:14

  Ryo: op welke manier houdt Wilders rekening met iedereen in een dialoog?

 101. Tjonge jonge zeg als ik toch zo besuiteloos zou zijn naar klanten en opdrachtgevers dan denk ik niet dat er van mijn bedrijf veel terecht zou komen. GEK HE dat we in een crisis zitten met dit soort situaties!!!

 102. Pieter zegt: 03-09-10 om 21:16

  Het valt mij enorm tegen dat zelfs bij een website als NOS nog mensen achter een man kunnen staan die consequent met een dubbele tong spreekt.

  Als voormalig dissident wil Wilders nu huidige dissidenten de mond snoeren. Hij staat voor vrijheid van meningsuiting totdat iemand kritiek op hem levert, en vindt de islam een ideologie, maar zegt wel dat de Nederlandse cultuur is gebaseerd op een christelijk-joodse religie.

  Dat er zoveel mensen op hem stemmen is erg slecht voor de reputatie van Nederlanders wereldwijd.

 103. het Volk zegt: 03-09-10 om 21:21

  Nieuwe verkiezingen en we zullen zien wat het volk nu wil. CDA kan inpakken en VVD en PVV zullen de grootste zijn.

 104. Ton zegt: 03-09-10 om 21:22

  De volgende partijen beslist niet met name de VVD, deze partij is alleen maar voor de kleine mensen zoals vroom en dreesman, hema en noem maar op alleen voor de grote, dat deze nog meer macht krijgen dan de gewone burger.
  Ik pleit voor de pvda samen met de cda, sp en groen links.

 105. Wessel zegt: 03-09-10 om 21:22

  Ik denk dat er eerst nog geprobeerd gaat worden een middenkabinet te vormen van PvdA-CDA-VVD, hoewel het CDA nu wel erg beschadigd is intern. Als dat niet lukt komen nieuwe verkiezingen wel in zicht…

 106. Wat een arrogantie van die Klink.
  Liefst zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen

 107. ruud zegt: 03-09-10 om 21:25

  opnieuw naar de stembus .
  dat is het volk recht toe doen

 108. tuuttuut de groeten van... zegt: 03-09-10 om 21:27

  Het betreurenswaardig te noemen, dat de politiek zich zo ongeloofwaardig maakt met het treinerende gedag van 3 tegendraadse figuren er een bom gelegd om maar niet te hoeven regeren met de PVV. Hoezo spreekt het CDA met een stem? CDA je komt ongeloofwaardig over..En dan maar hopen dat je opnieuw wordt gevraagd om een nwe coalitie te vormen.Hoe naief kun je zijn, hoe betrouwbaar ben je nog als politieke partij als je je eigen mensen niet in de hand heb.Ik geef de PVV gelijk, met verraders binnen een coalitie kun je geen zaken doen. Net als Maxim Verhagen zegt, “zekerheden kun je niet beloven”. Het is ook niet voorniets dat ze hebben verloren met de verkiezingen. Mark zal zich nog wel eens achter de oren krabben om Maxim uit te nodigen met een Ab klink binnen zijn gelederen.

 109. Siem zegt: 03-09-10 om 21:28

  Jammer had graag een rechste coalitie gezien. Zo slecht is geert niet als het om ouderenzorg, mijn hypotheek, rekeningrijden enz gaat. En wat die linkse partijen hier van gaan bakken moet je nog maar afwachten. De tijd van Vadertje staat gaat toch echt verdwijnen nu als ik de programma’s van links zie. jammer. laten we maar weer gaan stemmen en de PVV de grootste maken wat dat geven de peilingen toch echt aan.

 110. robj zegt: 03-09-10 om 21:30

  Krokodilletranen van Wilders. Hij wil helemaal niet regeren en hij heeft ook niet de juiste mensen om dat te kunnen. Sabotage voor eigen gewin omdat hij nu een slachtoffer-rol kan spelen.

 111. Pol zegt: 03-09-10 om 21:31

  Ik denk dat Geert wel dankbaar gebruik maakt van het CDA gedoe.
  Hoe lastig was het anders om bij een ja stem van het CDA congres zich te
  blijven profileren als de bestrijder van het slechte in Nederland. In de basis en ontdaan van retoriek zijn veel van zijn ideen goed. Jammer dat er voor hem niets mogelijk lijkt zonder VVD. Op die manier zou hij ook niet het grootste deel van zijn beloften aan de kiezer hoeven inruilen. (op verkiezingsavond de aow overboord gooien bv)Ik vind het jammer dat de VVD met zijn gedachtengoed en aanhang nu nog kansen heeft terwijl zij
  de broedplaats zijn van de mensen die de eerste oorzaak waren van de crisis.

 112. Floor zegt: 03-09-10 om 21:32

  Jan: waarom is Klink arrogant? Hij is een volksvertegenwoordiger en vertegenwoordigd dus kiezers van het CDA. Er zijn heel veel CDA kiezers die het niet eens zijn met samenwerking met de PVV. Drie op eenentwintig is een magere afspiegeling van de werkelijkheid binnen het CDA.

 113. Jaap zegt: 03-09-10 om 21:34

  Niks nieuwe verkiezingen. Gewoon je boerenverstand gebruiken en een kabinet met VVD, PvdA en CDA vormen. En laat Wilders maar zijn kretelogie slaken, het stelt zo weinig voor.

 114. Floor zegt: 03-09-10 om 21:34

  Ruud: waarom zijn nieuwe verkiezingen ‘recht doen aan het volk’? Het volk heeft toch al gesproken, je kunt toch niet elke keer als het niet zo gelukkig uitkomt maar nieuwe verkiezingen uitschrijven? Ik begrijp dat het een logische (maar misschien juist wel makkelijke) oplossing lijkt. Maar schept het niet een precedent om elke keer als het ‘even’ niet uitkomt maar nieuwe verkiezingen uit te schrijven?

 115. geert zegt: 03-09-10 om 21:35

  Waarom moet ik, als ik sommige commentaren lees, zo aan Weimar denken?

 116. Hans Roetert Steenbruggen zegt: 03-09-10 om 21:40

  IK CAPITULEER!!
  Na 30 jaar trouw alle kiesmomenten te hebben genomen heb ik vanavond besloten landelijk te capituleren en slechts dan de weg naar de stembus weer te nemen als er een 2-partijenstelsel is. Ik heb zojuist mijn ongenoegen aan het CDA direct al kenbaar gemaakt over de gang van zaken en ik denk dat dit internationaal veel meer impact zal hebben dan 10 Geert Wildersen bij elkaar. Ik denk dat we nu in het rijtje terecht komen van Belgie, Congo, Zimbabwe, Suriname enz. Zo’n instabiel land kan toch echt niet meer als proffesionele handelspartner overkomen.

  Voor wat betreft dat 2-partijenstelsel, er zouden meer mensen druk hierop moeten zetten. Het huidige systeem is totaal verouderd en dient nodig te worden afgeschaft.

 117. Floor zegt: 03-09-10 om 21:43

  Tuutuut (en anderen): een partij moet met één stem spreken? Was het niet de politieke revolutie van tijdens en na Pim Fortuyn waarin de Nederlander het ‘torentjes’ gedoe zat was? Het ‘torentjes’ gedoe kwam er eigenlijk op neer dat de fractievoorzitters bepaalden of de partijen ja of nee zouden stemmen en niet alle fractie leden afzonderlijk en uiteindelijk in een gezamenlijke discussie. Wat Klink (die ik dan weer minder mag vanwege het rookverbod maar dat terzijde ) mijn inziens doet is antwoord geven op de roep tot ‘vernieuwingen van de politiek’ van amper een paar jaar geleden. Wordt hij daarom nu afgestraft?

 118. Martha zegt: 03-09-10 om 21:43

  Wat ben ik Ab Klink dankbaar.
  Dit ultra rechtse kabinet gaat gelukkig niet door.
  En ik hoop dat Verhagen er nu maar uitstapt.
  Dat is toch een VVD´er.
  En Mark Rutte moet nu Job maar eens een kans gunnen.

 119. Mariëlle zegt: 03-09-10 om 21:44

  Links is aan zet.Nu wel echt knopen doorhakken! Dit duurt te lang. Hoezo regeren als men er nu al steeds niet uitkomt?

 120. criticalview zegt: 03-09-10 om 21:46

  Ik denk dat we nu echt een heeeel groot probleem hebben.
  Dit is een hele zorgelijke situatie. Ik vrees dat we opnieuw naar de stembus kunnen en waar ik nog veel banger voor ben is dat het hele volk Wilders als de grote nieuwe minister kiest.
  Mocht dat gebeuren… hebben we onze eigen ondergang denk ik getekend.
  Deze man is zo’n groot gevaar voor onze hele samenleving. Wilders is totaal niet geschikt als Minister President. Hij roept maar wat in de rondte, wat de debatten er overigens een stuk leuker op maakt, maar kan helemaal niks, nada, noppes van zijn plannen waar maken. De hele wereld verafschuwd hem en dan gaan wij uitgerekend hém kiezen als onze grote nieuwe leider…????? Alleen al het feit dat de hele moslim wereld hem uitkotst baat mij zorgen. Hoe zal dat, mocht hij gekozen worden, gaan met de veiligheid in onze samenleving? Amerika word ook verafschuwd door de moslimwereld, hoeveel aanslagen worden daar alleen al geprobeerd uit te voeren? Daar komt bij, gezien het feit dat Wilders in de wereld niet echt goed ligt, onze concurrentie positie in de wereldmarkt een fikse deuk zal oplopen. De wereld kijkt negatief naar Wilders, Wilders word hét nieuwe gezicht van Nederland dus krijgt de wereld een negatieve kijk op Nederland. Is het niet zo dat het nieuwe kabinet ons juist UIT de crisis moet halen en ons er niet verder in moet duwen?

  Ik hoop dat er bij de volgende verkiezingen verstandig word gekozen, en dat NL niet massaal stemt op de man met de grootste mond en het kleinste verstand!

 121. Marcel zegt: 03-09-10 om 21:48

  Nieuwe verkiezingen cda arrogant weg er mee

 122. Floor zegt: 03-09-10 om 21:49

  Geert: kun je misschien iets duidelijker maken wat je bedoelt met ‘aan Weimar’ denken? Mijn inziens zorgen dit soort niet relevante termen voor meer haat dan nodig is.

 123. ik denk dat lubbers een MARIONET was van BEATRIX;;want zij vind HAAR belang [WENS ] belangrijker dan van het volk;;en C.D.A. naar de klote !!!!!!!!!!

 124. Erik zegt: 03-09-10 om 21:51

  Belachelijk! Wilders wilde dat CDA-fractieleden uit de Kamer zouden stappen als zij het niet met hem eens zouden zijn. Wilders: kamerleden stemmen zonder last of ruggespraak. Wellicht dat in de PVV-fractie Kadaverdisziplin heerst, in democratische partijen heerst democratie. Anderhalf miljoen mensen schijnen dat niet te snappen.

 125. marije zegt: 03-09-10 om 21:52

  ab klink bedankt
  dom van je om het rechtste kabinet te laten stuk lopen

  wilders

 126. henk zegt: 03-09-10 om 21:55

  Goeie zaak dat deze poging geklapt is.
  We willen bestuurders en bevlogen politici, geen provocateurs die geen vertrouwen blijken te hebben in de politieke realiteit. Het toont maar aan dat de PVV hard schreeuwt maar nu al niet in staat is gebleken het hoofd te bieden aan moeilijke omstandigheden.

 127. Roland zegt: 03-09-10 om 21:57

  @Jan zegt: 03-09-10 om 21:24

  Als je de peilingen ziet dan is er niet echt reden tot vreugde als je een rechts kabinet wil.
  In de laatste peilingen haalt PVV/VVD/CDA geen meerderheid meer.
  (74 tegen 76 nu) Wilders I zou dan alleen kunnen met steun van SGP om op 76 zetels te komen.
  Misschien wordt het toch tijd voor een ander kies systeem zodat het land regeerbaar blijft.
  Principe winner takes all is een optie maar is de dood voor de kleinere partijen en is een stuk minder democratisch.

 128. Frans zegt: 03-09-10 om 21:58

  Heel heel jammer dat het niet gelukt is.
  Hoop wel dat de PVV nog meer kan gaan regeren, dan verandert er mischien nog eens wat in Nederland.
  Wilders heeft wel gelijk dat er vertrouwen moet zijn, anders zit je over een paar mischien weer met de gebakken peren.

 129. Ryo zegt: 03-09-10 om 21:58

  Floor: PVV heeft de stap gezet om met andere partijen te praten. PVV weet dat veel partijen hem niet mag. Dat geldt ook voor CDA. CDA is gewoon noodgedwongen. Eigenlijk wil CDA gewoon niet. En als je wel doet, moet je aan de spelregels houden. En daar heeft CDA niet aangehouden. Denk maar aan de verdeelheid en het uitlekken van zo’n belangrijke brief aan NOS. Dit is echt van de zotte. Ik vraag me af of CDA weet wat vertrouwelijk betekent. En wat afspraak = afspraak.
  Transparantie is goed, maar niet als je onderlinge afspraken hebt gemaakt: gentlement agreement. Ik hoop dat Ab Klink niet meer in een belangrijke positie mag zitten waar dan ook. Het liefst zie ik hem vertrekken uit de kamer. Dit is echt een grote FOUT!

  Nogmaals: Laten wij gaan stemmen. Nog verder met de coalitie kost alleen maar tijd en als er toch een regering komt, dan is dat met heel veel moeite en gemekker en gezucht. Dat voelt echt niet fijn. Of vanaf het begin enthousiast aan de slag of gewoon er niet aan beginnen. NL is dat kinderlijke politiek meer dan beu. Kom, gedraag je als een verantwoordelijke volwassen, een vader of moeder voor je kinderen.

 130. Jonathan zegt: 03-09-10 om 21:59

  Hopelijk komt Rutte nu eindelijk bij zinnen en keert alsnog terug op z’n schreden en maakt Paarsplus weer mogelijk. Nota bene: in principe is alles mogelijk. Ten eerste heeft de Koningin nog invloed (zie haar coup via Tjeenk Willink) en kan bijvoorbeeld Cohen het initiatief gunnen, omdat Rutte inmiddels reeds 3 formatiepogingen heeft laten verprutsen. Ten tweede zijn er in de jaren zestig en zeventig kabinetten geweest waarbij soms de grootste partij buiten de regering bleef, of niet de premier leverde of dat bijvoorbeeld de fractieleider van de grootste partij niet zitting neemt in het kabinet. Ten derde kan men ook een ‘gewoon’ minderheidskabinet vormen (zonder gedoogakkoord) of een extraparlementair zakenkabinet. Laatste vind ik niet eens zo’n slecht idee, in tijden van vergrimming en crisis. Men heeft een beetje afstand en onafhankelijkheid nodig in de uitvoerende macht. De Kamer behoudt toch de controle en zo wordt het dualisme ook weer hersteld.

 131. lyanne zegt: 03-09-10 om 22:00

  Eerst mss voor de gelovigen onder ons alle godsdiensten samensmelten, iedereen heeft het toch over 1 vader…..nou dan maakt het toch niet uit hoe je HEM noemt, als er sowieso al IETS bestaat, want als er een GOD was, waarom dan zoveel wreedheid en oorlogen en waar het gaat het allemaal over, juist het geloof!
  Opnieuw naar de stembus!!!!!!!!
  Pim was een goeie geweest maar Geert is een prima opvolger, lekker recht voor de raap, en het is toch triest dat Geert zoveel beveiliging nodig heeft, iedereen schreeuwt om vrijheid van meningsuiting, maar dat mag dus niet……
  Verder voor de economie en de crisis, verbied in elk geval alle vrouwen die kinderen thuis hebben wonen om te werken…..dan wordt de jeugd van tegenwoordig misschien weer netjes opgevoed, en zijn er al vele problemen de wereld uit, nee iedereen wil eerst carierre maken, dan oh ja kinderen zijn ook wel leuk, IVF en weet ik veel wat er dan uit de kast gehaald moet worden, om toch maar een kind te verwekken, belachelijk…..alle buitenlandse criminelen paspoort inleveren en terug naar eigen land, en 2 paspoorten uitsluiten, of je wordt en gedraagt je als nederlander en anders blijf je maar in marokko of waar dan ook!!!!Ik ben niet tegen moslims, ik heb veel goede en aardige moslims mogen leren kennen , maar die blijven in hun eigen land voor de wederopbouw, alleen de mensen die rotzooi trappen in eigen land en die centjes hebben, die hebben de mogelijkhedi om naar nederland te komen, en dan weigeren ze om zich aan te passen aan onze maatstaven……
  P.S. ik ben zelf ook een vrouw, en ben na mij studie getrouwd en heb de kids netjes opgevoed, en ben nu nog jong genoeg om me nu op een evt. carierre te richten!

 132. Marinus zegt: 03-09-10 om 22:01

  Links heeft geen meerderheid. SP staat bijna net zo ver van CDA af als PVV. Paars is funest voor VVD, rechts is blijkbaar funest voor CDA, middenkabinet zal ook funest zijn voor PvdA. Laat Rutte nu zelf maar voortouw nemen en kijken wie er aanschuift. Als hij het goed doet, houdt hij PvdA erbuiten en neemt CDA, D66, GL en CU mee.

 133. mark zegt: 03-09-10 om 22:03

  Hallo!
  GELUKKIG is een een rechtse coalitie mislukt!!! Stel je eens voor een kabinet van VVD en CDA, met gedoogsteun van de PVV…
  Zou dit de samenleving verbeteren? OF Zal Dit Alleen maar leiden naar meer discriminatie, racisme, haat, onwetendheid, dood en verderf?
  Ik Denk Toch De 2e *zucht* ik wilde dat mensen zoals Wilders en zijn volgelingen eens na dachten…
  Ik ga mijn tijd hier niet aan verspillen, de mensen die voor pvv en dus voor Wilders stemmen beseffen duidelijk niet wat ze aan het doen zijn! JE kan wel de standpunten v.d. pvv goed vinden maar denk eens aan de islam!
  Ik kan als een gewone christen HAAAAT en VERAFSCHUW pvv stemmers net zo erg als wilders zelf!!!!
  Wilt u het midden-kabinet met VVD, CDA en PvdA een kans geven? Of vindt u dat links nu aan zet is?
  RECHTS HEEFT ZIJN KANS GEHAD! EN LINKS IS NU AAN ZET!!!

 134. Marinus zegt: 03-09-10 om 22:07

  Met PvdA valt ook niet te regeren, want die stappen eruit als ze slecht staan in de peilingen en er gemeenteraadsverkiezingen op komst zijn. Met Wilders is ook niet te regeren omdat hij zich onaangepast wil blijven uiten . Dus dan maar iets met alle andere partijen. Een andere optie is een zakenkabinet, daarbij kan de PvdA dan ook bewindslieden leveren.

 135. mark zegt: 03-09-10 om 22:09

  @Hans Roetert Steenbruggen
  CDA heeft zijn best gedaan het was Wilders die geen vertrouwen meer had in de formatie van een kabinet van VVD en CDA, met gedoogsteun van de PVV.
  Als je beter leest en na denkt dan zie je dat wilders in alle opzichten slecht bezig is.

 136. Alles behalve Job Cohen. Ik heb echt niks tegen de man zelf, maar hij had gewoon burgemeester van A’dam moeten blijven. Hij kan totaal niet debatteren, dus hoe moet hij zorgen dat Nederland internationaal serieus genomen wordt? Liever een regering met de PVV, dat kan niet misgaan: Of de PVV blijkt inderdaad een luchtbel te zijn en ze verliezen gelijk al hun stemmen (probleem opgelost), of ze blijken fantastisch te kunnen regeren (ook niet verkeerd).

 137. Marinus zegt: 03-09-10 om 22:11

  @Mark

  Als christen mag je geen mensen haten, zelfs Wilders niet. Hij heeft ook een punt dat de Islam meer dan andere godsdiensten ook een politiek-ideologische kant heeft. Dat laat onverlet dat de grove taal die hij in de richting van moslims uitslaat, gewoon niet kan als je een regering wil steunen. (kritiek op de inhoud van een geloof moet kunnen, maar je moet nooit persoonlijk mensen aan gaan vallen)

 138. Ik ben voorstander van een coalitie VVD-CDA-D’66-PvdA-Groen Links
  Deze heeft een hele ruime meerderheid van 102 zetels,dus een groot draagvlak in de samenleving. Verder kunnen er in alle partijen wel wat
  dissidenten zijn, zonder dat er gauw gevaar is dat de coalitie zijn
  absolute meerderheid verliest. Voor VVD is dit veel aantrekkelijker dan
  Paars Plus omdat ze met het CDA een rechtse meerderheid hebben in deze
  coalitie. Voor de PvdA is het aantrekkelijker dan een middenkabinet
  omdat ze steun krijgt van haar progressieve vrienden Groen Links en D’66. Voor D’66 is het aantrekkelijk, omdat ze een belangrijke brugfunctie kan vervullen tussen rechts(VVD en CDA) enerzijds en
  links (PvdA en Groen Links) anderzijds. het CDA kan ook tevreden zijn,
  ze regeert weer mee en het kabinetsbeleid is niet te links en niet te
  rechts. Groen Links ook blij, eindelijk mogen ze meeregeren en mogen
  ze in de regering het meest progessieve geluid laten horen. Volgens mij
  is dit voor alle deelnemende partijen de meest aantrekkelijke coalitie.

 139. Jos zegt: 03-09-10 om 22:14

  de schuld ligt toch echt bij het CDA en met name bij Ab Klink.
  Daarom heeft rechts zijn kansen niet verspeeld. Laat Rutte maar eens eens een concept schrijven en dan zien wie het daarmee eens is.

 140. C. de Wit zegt: 03-09-10 om 22:14

  Alle mogelijkheden waren van de baan, nu kan alles gelukkig weer.

  Waar echt behoefte aan is, is wijs beleid. Monopolistisch kapitaal en ongebreidelde productie ten koste van alles en iedereen is niet wijs.
  Het gaat om werk en duurzaamheid..de rest is bijzaak. Maak NL menselijk en “over-leefbaar”.

 141. Hans zegt: 03-09-10 om 22:17

  LINKS MOET JE GEWOON LINKS LATEN LIGGEN!!!

 142. monsma zegt: 03-09-10 om 22:20

  Opnieuw stemmen en dan maar hopen dat er minder gestemd wordt op de kleine “gewetenspartijen”Groen Links, SGP, D66, etc. Monder bedwetertjes en zg. politiek correcte volksvertegenwoordigers die ons al jaren lang “multi culti” etc. door de strot hebben geduwd. Minder partijen,meer duidelijkheid. En dan maar eens gaan besturen of regeren of hoe zew het ook willen noemen. Er zijn grote problemen in Nederland, ook met onze minderheden, benoem ze dan en verdoem niet iedereen die niet zg. politiek correct denkt. Links, wordt eens wakker en praat eens met iedereen op basis van gelijkheid.

 143. Leo van Schagen zegt: 03-09-10 om 22:22

  Geef de SP nu eens een kans, samen met de PVDA, Groen Links en het CDA. En als het CDA niet wil met de VVD en e.v.t D66 extra.
  Tot nu toe heeft de SP nog geen enkele kans gehad. Cohen en Halsema riepen voor de vekiezingen zo links mogelijk dus laten ze die kans nu eindelijk eens grijpen of zijn ze niet zo links als ze beweren?
  Zou Beatrix de SP wel willen?

 144. Marcel zegt: 03-09-10 om 22:23

  Centrumrechts haalt het wel maar is uiteindelijk mislukt doordat Wilders de stekker er uit trok. Hij had niets te verliezen dus had net zo goed door kunnen gaan. Als de dissidenten tegen hadden gestemd waren we net zo ver dan nu maar er was ook een kans dat Verhagen ze had overtuigd en dan was het wel gelukt. Nu weet Wilders zeker dat het niet lukt, met doorgaan was er nog een kans op succes zijn.

  Als ik moet kiezen tussen 2 opties waarbij ik bij de ene zeker weet dat wat ik wil niet lukt en bij de andere optie dat er een kans is dat het wel lukt dan ga ik voor de 2de optie.

  Ik hoop dat dit Wilders zetels gaat kosten, hij heeft zichzelf ongeloofwaardig gemaakt als iemand die wil regeren.
  Wilders heeft voor mij afgedaan.

  Paars-plus is al mislukt. Bovendien politieke zelfmoord voor VVD.
  Als je als rechtse partij de grootste bent dan is het zelfmoord om met 3 linkse partijen te gaan regeren. Dan kun je als VVD net zo goed Cohen de sleutel van het torentje geven en al je zetels gelijk aan de PVV en het CDA geven. VVD en GL samen is als PvdA en PVV samen.

  Het enige dat nog overblijft is een middencoalitie van VVD (rechts), PVDA (links) en CDA (midden). Goed mogelijk omdat het CDA tussen VVD en PvdA in staat en als partij die niet links is en niet rechts ideaal om het verschil tussen VVD en PvdA te overbruggen.

  De linkse partijen samen halen het niet. Het CDA zal nooit meedoen. Het verschil met extreem linkse SP is te groot en waarschijnlijk ook met GL. Voor CDA dus politieke zelfmoord om met een hele groep linkse partijen te gaan regeren. Het CDA met de SP is net zoiets als PvdA met PVV.

  Alsjeblieft geen links aan de macht. Nog meer geld uitgeven en gaan we Griekenland achterna.
  Wat betreft immigratie kunnen we dan net zo goed gelijk de shariah invoeren. Allemaal meer belasting betalen, autorijden is alleen nog voor de rijken te betalen en de files worden alleen langer. Meer betalen on langer in de file te staan, hogere energierekening, bezuinigen op veiligheid enz.

 145. René zegt: 03-09-10 om 22:24

  Ik ben blij dat deze coalitie niet tot stand heeft kunnen komen; Wilders was immers niet van zins om de verantwoordelijkheid te nemen die de kiezers hem hadden willen làten nemen – commentaar leveren vanaf de zijlijn is immers veel gemakkelijker!
  Om over het fatsoenspeil van zijn commentaar op andersdenkenden nog maar te zwijgen.

 146. Marcel zegt: 03-09-10 om 22:25

  Links heeft net 4 jaar (nou ja iets korter) de tijd gehad om het land te verpesten.

 147. mark zegt: 03-09-10 om 22:27

  Mensen die moslims of de islam haten, horen meer te weten dan alleen maar wat ze op straat/van de pers horen, lezen of zien.
  Voor mensen die geïnteresseerd zijn in de islam:
  Ontdekislam.nl
  (Kijk niet naar de topic’s maar scroll even naar beneden, je komt onderwerpen zoals ramadan, vrouwen etc. tegen.)
  @lyanne
  “De vader”, vind ik wel grapig…
  Ik zou eerder een schepper zeggen:
  http://www.harunyahya.com/other/hollands/het02.php
  (Lol, lees op z’n minst het laatste stuk als je niet zo ijverig bent!)

 148. Volgens mij blijft een minderheidskabinet van VVD en CDA de beste optie.
  Zij zijn in bezit van goede bestuurders en zij kunnen, middels helder beleid, Nederland weer wat adem geven. Daar hebben de meeste mensen in Nederland inmiddels wel behoefte aan.
  Verder kunnen deze 2 partijen met hun politieke ervaring aardig goed inschatten waar zij op welk punt steun kunnen ontvangen van andere partijen.
  Zo kan Nederland een van z,n meest democratische jaren gaan meemaken.

 149. Elmer zegt: 03-09-10 om 22:28

  Het is essentieel dat ten aanzien van alle onderwerpen die in de Tweede Kamer aan de orde komen, alle kamerleden vrij moeten kunnen stemmen. Daarom moet er een gematigd, ‘kamerbreed’ kabinet komen, dat ten doel heeft de wens van de Kamer ten uitvoer te brengen. Zo’n kabinet hoeft niet uit mensen van een bepaalde groep partijen te bestaan, liever niet zelfs. Kies gematigde, vakkundige, desnoods partijloze zwaargewichten, onder leiding van een alom gerespecteerd persoon, die bindend kan werken, iemand als Wijffels. De formateur inventariseert eerst hoe – naar verwachting – de mening van de Kamer zal zijn ten aanzien van alle belangrijke onderwerpen. Daarbij kiest hij samen met de beoogde premier de ministers. Het beleid wordt dus afgestemd op de wens van de Tweede Kamer, de vertegenwoordigers van ons, het volk. Dat kan betekenen dat de ene keer een wat linksig besluit wordt genomen en de andere keer het muntje naar rechts valt. Maar zo hebben we afgelopen keer nou eenmaal gestemd.

 150. Nieuwe verkiezingen en dan krijgen we gewoon een RECHTS meerderheidkabinet: VVD – PVV ! !

  Van al die zogenaamde betrouwbare mensen in Den Haag is Mark Rutte de enige die als daadwerklijk als een betrouwbare persoonlijk overkomt ! !

  Nederland een klein landje met een miezerige politiek gekloot zooitje ! !

  Ik ben hier niet trots op, moet ik eigenlijk nog wel gaan stemmen ?

 151. Leo van Schagen zegt: 03-09-10 om 22:30

  Alleen de SP is nog links in Nederland. Laat ieder een nu een op sp.nl lezen wat de SP wil, dan zal je zien wat goed is voor ons land en de gewone mensen.

 152. Johan zegt: 03-09-10 om 22:31

  Wat een droevige toestand binnen ons land en de CDA.
  Het hope is nu op een breed midden kabinet en dat D66 en groenlinks ons bespaard blijven.
  Verhagen sterkte!!

 153. Stefanie zegt: 03-09-10 om 22:32

  Inderdaad nieuwe verkiezingen. En als het kan al volgende week!!!

 154. mark zegt: 03-09-10 om 22:33

  @Marcel
  Die opmerking slaat nergens op, maar denk je dat rechts het dan beter doet?

 155. Peter zegt: 03-09-10 om 22:42

  Eigenlijk wel leuk hoe veel PVV stemmers nu ineens niet meer zo voor vrijheid van meningsuiting zijn.
  Dhr Klink (onder andere) geeft hier zijn mening en nu had hij zijn mond moeten houden?
  Waarom hij wel en dhr Wilders niet? Omdat hij het niet eens is met dhr Wilders?

  Je kan van dhr Klink zeggen wat je wil, maar hij staat wel voor zijn mening. Je hoeft het niet met zijn mening eens te zijn om dat te kunnen waarderen.

  En puur objectief gezien heeft hij wel een punt: “hoe kan een partij als het CDA, dat zo’n andere uitgangspunten heeft als de PVV daar nu mee gaan samen werken?”

  Nog iets wat me in deze discussie (en veel eerdere discussies opvalt is de “eis” van de PVV aanhang om gehoord te worden. “De stem van anderhalf miljoen nederlandrs mag niet genegeerd worden”
  De PvdA is groter dan de PVV. Die kiezers mogen we wel negeren?
  De PVV is niet Nederland. Net zo min als de VVD of de PvdA of welke partij dan ook.
  Nederland is die hele lappendeken in de tweede kamer.

  We zijn allemaal van elkaar afhankelijk, of we het leuk vinden of niet.

 156. Nu dit is mislukt zien wij man en vrouw meer ius een zakenkabinet waar zoveel mogelijk partijen aan deelnemen en is er ook een brede steun in de tweede kamer.
  Wel ben ik diep teleurgesteld in het CDA en dat met name de dicidenten binnen deze partij.
  Men mag nooit een partij bij voorbaat uitsluiten en dat hebben diverse partijen wel gedaan. Groen Links, D66, en Pv/dA..Dat is niet een democratische gedachte.
  Ook denk ik niet dat er op de juiste manier bezuinigd word bij de overheid zelf maar weer wordt afgewimpeld naar de burgers door vele lasten te verhogen.
  Gebouwen niet meer in 45 jaar afschrijven maar 100 jaar bezuinigd men al heel veel.

 157. gerrit zegt: 03-09-10 om 22:43

  Tsja. Rutte heeft een te grote broek aangetrokken. 1 juli een nieuw kabinet. Dacht hij. En hij de grote? overwinnaar? slechts 1 zetel meer dan de kwetsbare pvda!,dacht iedereen in zijn zak te hebben.
  Verhagen , speelde een fantastische rol. Neerbuigend ,nederig,wat een verlies voor zijn partij.Grote bescheidenheid geboden.
  Maar hij rook macht ,en een kans ,wat jammer, een formate over links is mislukt . Om het land te redden zet hij alles op alles om aan het roer te komen.Mislukt.Ik ben blij.

 158. Ryo zegt: 03-09-10 om 22:47

  Conclusie: het is CDA die onbetrouwbaar overkomt. Mijn familie heeft zijn hele leven op CDA gestemd als sinds de oprichting. Maar ik denk dat zij en ik dat niet meer gaan doen. Dat is niet vanwege PVV, maar het gedrag van individuen binnen de partij. Ik voorspel dat velen dat gaan doen bij de volgende verkiezingen. De eis van PVV aan CDA is meer dan terecht. VVD moet niet zeuren dat PVV de stekker niet uit moet trekken. In zijn hart weet Rutte dat CDA onstabiel als wat. CDA is gewoon niet te vertrouwen meer. CDA blijft roepen dat haar partij nog steeds stabiel is, is gewoon dingen zeggen terwijl haar neus nog bloedt. Een partij die zijn integriteit verliest heeft gewoon geen bestaan recht. En heeft ook niet het recht God aan haar zijde te hebben. Hoezo christenen-democraten. Iedereen mag zeggen wat hij/zij wil. Dat geldt ook voor PVV. Als PVV moet aanpassen terwijl PVV niets verkeerd doet, dan ben je gewoon mensen aan het hersens aan het spoelen. Dat had de Kerk in de middeleeuwen gedaan. Dus de voorgangers van CDA. Nee, het is niet het geloof dat mensen bindt. Het zijn de mensen die met elkaar moeten binden.

 159. Hans Roetert Steenbruggen zegt: 03-09-10 om 22:49

  @ Marcel

  Over het verschil tussen het CDA en PVV –> de meeste PVV stemmers komen van het CDA, dus er is toch iets mis met de richting van het CDA. Wilders is wellicht slecht bezig en ik ben ook geen fan. Hij benoemt de zaken echter wel en dat is iets wat waarschijnlijk in Europa niet meer kan, zie ontwikkelingen ook in Duitsland. Gewoon met z’n allen de kop in het zand steken en alles maar negeren. Rechts had gewoon een kans moeten krijgen als we change willen. Nu zal het wel weer pappen en nat houden worden.

 160. arjan zegt: 03-09-10 om 22:51

  we hebben 8 jaar rust gehad met balkenende en sinds ze hem afgestraft hebben is het een zooitje kom op nieuwe verkiezingen en hopelijk het cda het grootst

 161. Eelco zegt: 03-09-10 om 22:56

  Met de brief van Klink was het gedoogkabinet in feite onmogelijk gemaakt, de goede bedoelingen van Verhagen om daarna toch nog 72 uur door te praten op zijn onwillige fractiegenoten, ten spijt. Wat dat betreft geef ik Wilders wel gelijk vandaag. Tijd om te stoppen.
  Vraag is nu vooral hoeveel water bij de wijn vooral de VVD en PvdA willen en kunnen doen, en een gezamelijk concept regeeraccoord zou daar een basis voor kunnen bieden waar dan later genoeg partijen bij te zoeken zijn om weer te gaan onderhandelen. Nieuwe verkiezingen zijn nu nog niet waarschijnlijk. CDA heeft -nog steeds- een sleutelrol denk ik (omdat de VVD geen Paars Plus wil) maar het lijkt me logisch dat ze zich daar even willen beraden op de koers. Er is nu wel weer een kans voor Cohen om te onderhandelen met de VVD maar die onderhandelingen zullen hoe dan ook veel vindingrijkheid vergen, zodanig dat uiteindelijk zowel nieuw beleid als bezuininigingen kunnen worden uitgevoerd, en waar genoeg partijen achter willen staan. Maar er is nu wel voorwerk gedaan waar men hopelijk nog wat aan heeft. Het volgende advies van de koningin is weer belangrijk, bepaalt het vervolg van de formatie weer in hoge mate! Misschien inderdaad wel een goed aanbod van Job Cohen, om de PvdA en VVD samen een proeve van regeeraccoord te laten maken, een stuk waar ze in ieder geval beide weer over zouden willen onderhandelen. Beatrix is aan zet, Majesteit zet u de heren maar onder druk om er uit te komen zou ik zeggen want dit duurt wel erg lang allemaal!

 162. hub zegt: 03-09-10 om 22:56

  aan de borreltafel heeft iedereen gelijk.aan de borreltafel is altijd een oplossing te bedenken hoe groot het probleem ook is. minsten 6 millioen zijn het met je eens echter 4,5 millioen hebben later in de gaten dat praatjes vullen geen gaatjes en stemmen toch anders.
  het probleem bij de diverse partijen is, dat ze lijden aan
  PARTIJTUNNELVISIE .doordat ze in het verleden veel macht overgedragen hebben aan BRUSSEL valt er niet veel meer te regelen.dus moeten ze eindelijk eens over hun eigen schaduw heenstappen en uitgaan van een globaal regeeraccoord,gedragen door zoveel mogelijk partijen met zo weinig mogelijk ministers die geen last hebben van PARIJTUNNELVISIE. maar het landsbelang serieusnemen.

 163. Wim Bakker zegt: 03-09-10 om 22:57

  Schattig die Rutte, “er stond al iets op papier waar rechts Nederland zijn vingers bij zou aflikken” , de andere helft van Nederland interessert hem blijkbaar niet. En nu wil hij blijkbaar een VVD-only regering met een door hem gedicteerd regeerakkoord waar anderen alleen voor mogen tekenen? En dan Wilders , eiste van Verhagen dat die zou garanderen dat de cda fractieleden slaven zouden worden zonder eigen wil en mening, werkelijk ,de richting die de nederlandse stemmer op wil is blijkbaar een dictatuur , waar kledingvoorschriften en wettelijk voorgeschreven meningen en gedachtegoedbelangrijker zijn dan democratie.

 164. Barend zegt: 03-09-10 om 22:58

  Het land wordt toch niet opgeofferd aan de illusies van Wilders? Gelukkig zijn er nog mensen in het CDA met integriteit.
  Kunnen we nu eindelijk terug naar de voorspoed en vooruitgang van de jaren negentig?
  Ik hoop dat links Wilders wat harder aan gaat vallen, over dat idiote gedoe als de kopvoddentaks (die ook voor nonnen en voor mensen met hoofdwonden zou moeten gelden?), het achterlijke idee om de TBS af te schaffen, en de idiote Europese “Pledge of Allegiance”, en zoveel meer.
  Links, laat je strepen zien, en werk dat zielige hoopje Wilders uit de Nederlandse politiek.
  Ik hoop dat de VVD zich flink gaat schamen.
  Tijd voor rustig beraad, ideeën niet zomaar rondslingeren maar goed analyseren, weg met het populisme, zeker ten tijde van recessie.
  Ostracisme, is niet de weg naar stabiliteit. Luisteren en beraden is.

 165. Marinus zegt: 03-09-10 om 23:05

  Zakenkabinet is misschien wel beste optie. Gewoon heel kort regeerakkoord, waarin alle partijen die steunen aangeven dat ze het initiatief aan het kabinet laten om met oplossingen te komen voor:
  - het begrotingstekort
  - de immigratie en integratie
  - de hervorming van de sociale zekerheid
  - zorg en onderwijs
  - de hervorming van de de woningmarkt
  - veiligheid
  - bestuurlijke vernieuwing

  De partijen in de kamer hoeven zo niet bij voorbaat pijnlijke concessies te doen, of hun identiteit te verloochenen. De regering kan onder leiding staan van een gematigde ervaren VVD-er (Kroes bijvoorbeeld) en verder bestaan uit vakkundige nauwelijks politiek gebonden deskundigen van allerlei verschillende achtergronden. De kamerfracties van VVD, PvdA, CDA, D66, GL en CU kunnen dan afspreken dat ze geen motie van wantrouwen indienen en elk voorstel van de regering op inhoud beoordelen. Lijkt me goed voor NL, en de beste mogelijkheid op goede beslissingen die breed gedragen worden.

 166. TZwart zegt: 03-09-10 om 23:06

  Rechts minderheids kabinet gefaald, een zege voor de democratie, maar hoe verder?

  Ik zou zeggen links aan zet, maar de enige optie zonder VVD is er eentje met het CDA erin, en die partij ligt toch wel flink op zijn gat.

  Dus dan toch weer paart plus bespreken. Dat word lachen.

 167. Sjors zegt: 03-09-10 om 23:08

  Waarom al dat gedoe over een nieuwe regering. Gewoon alle burgers een euro of 8 per dag geven en de rest verdelen onder de zieken, zwakken en misselijken. Hebben we geen regering meer nodig.

 168. Liesbeth zegt: 03-09-10 om 23:08

  Wilders had dit al lang van tevoren voor ogen. Ff de spanning laten oplopen, valse hoop geven dat hij het nieuwe kabinet zou steunen en dan de stekker eruit trekken.
  En dan lekker het CDA de schuld ervan geven. Kinderachtig!!!

  mijn optie: VVD+PvdA+D66+CU.
  liefst ook nog Partij voor de Dieren erbij, maarja, helaas alleen 2 zetels.

 169. Jacqueline zegt: 03-09-10 om 23:10

  VVD heeft nu genoeg kansen gehad om de formatie aan te sturen, CDA heeft zich als instabiele partij gekwalificeert. Qua meerderheidskabinet zou ik terugkeren aan de onderhandelingstafel met paarsplus. En anders, ja, dan denk ik toch dat Cohen aan zet is, vooral ook omdat het verschil slechts 1 zetel was.

 170. Frans zegt: 03-09-10 om 23:12

  Nieuwe verkiezingen a.u.b.
  PVV wordt de grootste partij en terecht.
  Dan kan niemand meer om de PVV heen, zij zeggen wat veel mensen denken.
  Het is toch wel duidelijk wat de meeste mensen in Nederland willen.
  Gaan we eidelijk weer voor onze eigen mensen zorgen, en niet naar de pijpen dansen van de EU of Amerika.

 171. Kees zegt: 03-09-10 om 23:22

  Ik heb nooit begrepen hoe de CDA en VVD zo gek zijn geweest om die gedoogsteun constructie te accepteren. Als formatie inderdaad alleen maar een machtsspelletje is, dan is dat toch een eigen goal? Geert had kunnen doen waar ‘ie het beste in is: onderbuiken bespelen, en had totaal geen verantwoordelijkheid gehad. Zo spat die zeepbel natuurlijk nooit. Volgens mij hadden zowel Verhagen als Rutte wat te veel plush gesnoven.

  En je zou toch zeggen dat Geert z’n opvattingen haaks staan op ‘Vrijheid en Democratie’, maar in de praktijk kan je de VVD nooit op enige principes betrappen die niet met geld te maken hebben. Gelukkig dat er bij het CDA nog wel een paar mensen waren die zich konden herinneren waar een Christelijke partij voor zou moeten staan. Gefeliciteerd!

  En hoe nu verder? Als de belangen van het land echt zo belangrijk zijn, dan moeten de dames en heren bij de VVD en PvdA maar een keer goed slikken, de onderlinge afkeer onderdrukken, en met elkaar gaan praten. Er zijn vast nog wel wat kleinere partijtjes (al was het maar het CDA, of probeer de SP eens een keer) die bij een goed regeerakkoord willen aanschuiven. Job Cohen zei eigenlijk al zoiets, dus die heeft dat al door. Nu Mark Rutte nog.

  En voor alle Geert aanhangers: denken jullie nu echt dat als Geert aan de macht zou zijn gekomen dat er een goede regering was gekomen? Alle machtsgeile mannetjes die achter Pim aanliepen zouden weer aan de beurt zijn gekomen, en het hele kaartenhuis was binnen een jaar in elkaar gedonderd. Kijk maar naar Rita. Niet dat ik dat in elkaar donderen erg had gevonden, maar het is wel een kostbare manier om iedereen die les te laten leren.

 172. Rob Theunissen zegt: 03-09-10 om 23:24

  We worden weer aan het lijntje gehouden…… niks geen rechts meer…..
  Het is tijd voor links om te laten zien wat ze in huis hebben.
  Geen modder gegooi meer.
  Nederland heeft snel een kabinet nodig die gaat aanpakken.

 173. geert zegt: 03-09-10 om 23:30

  floor
  Bij nogal wat reacties proef ik angst voor normaal overleg en een gewoon gesprek. “Met Wilders praat je niet…”. “CDA arrogant…”. “Links is Sinterklaas…”. Dit zijn slechts de minste voorbeelden van het(vaak ten onrechte zo gevoelde) geschonden vertrouwen in de enig goede regeringsvorm die we hebben: democratie.
  De Republiek van Weimar was, als ik het wel heb, de eerste echte democratische periode in de Duitse geschiedenis. Een periode o.a. verkwanseld door opportunisme, kiezersgewin en angst.
  Dat dit zich lijkt te herhalen, daar maak ik me zorgen over.De mogelijke stembusuitslag als graadmeter voor het politieke handelen en voor de kiezer het kortzichtige eigenbelang bij het bepalen van stemgedrag. Dat lijken momenteel de grootste drijfveren voor het politieke klimaat; van elk individu en iedere partij.
  Dat na Weimar een gruwelijk debacle volgde, moet een les zijn. Naar elkaar luisteren, meer overredingskracht i.p.v. slechts stemmen willen winnen en bovenal meer politieke en maatschappelijke overtuiging tonen. Of dit nu vanuit links of rechts is maakt niet uit.
  Hoe verwrongen is het niet dat het noemen van Weimar en Wilders zulke associaties oproept als bij jou, Floor? Een goedgebekte charlatan uit een klein welvarend landje tegenover een demon uit, toendertijd, een van de grootste maar armste landen van Europa! Geen vergelijk!

 174. Nuri zegt: 03-09-10 om 23:35

  EINDELIJK!
  Hier heb ik lang opgewacht. Al had ik geweten dat VVD zou willen samenwerken met PVV, had ik zeker niet gestemd op VVD! Plannen met PVDA wordt ook niks, omdat er zoveel verschillen zijn!
  VVD heeft inprincipe hele mooie plannen om in nederland te regeren maar tenslotte wel een fout gemaakt om met PVV willen samenwerken!

  Naar mijn mening gaat VVD toch met PVDA en CDA om de tafel.

 175. Hans Lobeek zegt: 03-09-10 om 23:42

  Gelukkig is rechts gestrand! Hoog tijd voor links om Nederland weer een goed gevoel te geven.

  groet Hans

 176. R v Dijk zegt: 03-09-10 om 23:52

  Ik ben al lang blij dat we (nog) niet in dezelfde situatie als onze Belgische vrienden. ;)

 177. s.b zegt: 03-09-10 om 23:52

  Paars-plus. Rutte moet niet zo moeilijk doen over een paar miljard. Het CDA is voorlopig uitgeregeerd. Als ik het CDA was zou ik er een christelijk-nationalistische partij van maken, in plaats van een overwegend humanistische, zoals die nu is. Dan kunnen ze over vier jaar misschien wel met Wilders regeren.

 178. Chris zegt: 03-09-10 om 23:54

  Ik snap al dat populistische gepraat over ‘alleen met rechts is Nederland te redden’ of, NL zonder Wilders regelrecht de afgrond in’.

  De afgrond? Nederland redden? Waar hebben we het hier over? NL is qua gezondheidszorg, levenskwaliteit, loon, weinig criminaliteit en armoede etc. altijd in de top vijf of top tien van de wereld! Er zijn meer dan 190 landen en ons kleine landje flikt het al decennia lang om een PRIMA leefklimaat te behouden. NL is een land waar 180+ landen tegen op kunnen kijken. En waar moeten we het precies van ‘redden’ met een rechts kabinet? Welke afgrond staan we voor?
  Of moeten we het land redden van de intolerantie tussen bevolkingsgroepen (BEIDE kanten, trouwens). Het haat zaaien door het marginaliseren van andere culturen door hen minderwaardig te laten lijken: bijvoorbeeld het woord ‘koppvodden’ tax. NLers hebben een hoofd, maar islamieten een kop, meneer Wilders en aanhangers? Een non draagt ‘hoofdbekleding’, maar een islamiet een vodje, meneer Wilders en aanhangers?

  Ja, ik denk dat NL idd voor een afgrond staat. De diepe afgrond van volkomen verdeling, discriminatie, racisme en Nazi-praktijken. En Wilders staat klaar om NL die afgrond in te duwen.

 179. robin zegt: 03-09-10 om 23:59

  de grootste ramp voor nederland gaat gelukkig niet door,ik had me dood geschaamd als nederlander als dit had door gegaan, meneer wilder mag netjes in de banken gaan zitten en het regeren over laten, aan mensen die geen gevaar voor de samenleving zyn
  ik ga nu voor vvd ,pvda,cda.

 180. Johan zegt: 04-09-10 om 00:01

  Dan maar inderdaad een linkse regering e.g. belastingen en alle accijns omhoog, meer geld naar ontwikkelingshulp, zwaarder belast bedrijfsleven (dus meer faillisementen en meer werkelozen maar dat is weer goed want het devies van links is immers: zo min mogelijk werken en zo veel mogelijk krijgen). Gelukkig gaan dan ook meer buitenlandse multinationals zich vestigen in het buitenland waarbij de beter verdienende Nederlanders aldaar een baan kunnen nemen dus krijg je nog wat minder belasting binnen maar dat is weer te compenseren met geen hypotheekaftrek meer, dan ligt de huizenmarkt ook op zijn gat en kunnen deze huizen worden verhuurd aan kansarme economische vluchtelingen. Wat komt Nederland er fantastisch en kleurrijk uit te zien met een linkse regering met de SP en GL aan kop gesteund door onze Job.

 181. Leo van Schagen zegt: 04-09-10 om 00:09

  Rutte gaat een stuk schrijven en CDA en PVV sluiten zich daar bij aan let maar op. Het is tussen Rutte, Verhagen en Wilders al lang afgesproken als je goed luistert. Jammer voor Nederland

 182. chris zegt: 04-09-10 om 00:14

  Zo’n informateur, waar heb je die eigenlijk voor ?

 183. Casper B. zegt: 04-09-10 om 00:20

  Iedereen die rechts is roept nu: Nieuwe verkiezingen!
  en iedereen die links is roept nu: Tijd voor de linkse opties!
  Eigenlijk heel logisch maar op een of andere manier verlang ik terug naar de dagen dat de CDA nog groot was (terwijl ik zelf links ben) Toen ging een formatie maken nog over de inhoud, niet over machtsspelletjes die de extreemrechtse partijen hebben geïntroduceerd. CDA kon het sowieso niet maken met de PVV te gaan regeren. Al de stemmers die dat goed zouden vinden waren al naar de VVD overgestapt…

 184. john zegt: 04-09-10 om 00:23

  Zitten in recessie, komen eruit, zelfs zonder regering, zijn ze wel nodig????????????
  En Wilders, is dit niet zijn eigen schuld?
  Word tijd voor SP en meer links, zonder vvd of cda!!!!!!!
  Kom nederland denk eens normaal!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 185. VOLK zegt: 04-09-10 om 00:23

  Rechts een koude douche is ons bespaard gebleven.
  De mensen die de economie verwoest hebben door grenzeloze corruptie denken nu dat de maatschappij hen nodig heeft om deze te redden.
  Rechts is alleen om de maffia te redden.

 186. John van Dokkumburg zegt: 04-09-10 om 00:26

  What ?? alweer politieke patstelling ? Waar zij we het wel over eens ?? want dat gaat voor ! simpel nietwaar ? Wij als volk geven een mandaad tot een regeren toch ? dus wat onderhandelen .., laat – het volk – de coalitie samenstelling gewoon bepalen , zij dus beter niet meer !!

 187. PEDRAM zegt: 04-09-10 om 00:27

  Het is duidelijk, partij(pvv) dat haat verspreid in dit land krijgt heel erg moelijk van andere politike partners accoord.dus het is heel erg dom voor kiezers dit stemmen op partij die onrechvaardig en ondemocratiesh is. dit soort kiezer zijn onrechtvaardig want stemmen op haat is onrechtvaardig en ondemocratiesch.democratie is recht,daarom moet ook rechtvaardig (kiezer)stemmen.stem op haat is ontrechtvaardig,dus a kiezer dat op haat stemt is onrechtvaardige kiezer,en daarom ook stemmen van zo kiezers koomt heel erg moelijk voor accoord. DUS WILDER IS ondemecratish.

 188. suzan zegt: 04-09-10 om 00:50

  Iemand als WILDERS dat in plaats van mening haat gebruikt,tegen bevolkingsgroepering, is onrechtvaardig dat in politiek toegelaten worden,
  als demokratie is een recht, dus dat is ook ondemocratishe.WILDERS, is zo heel erg dom dat denkt niet na, dat verspreid van haat ,kan geweld veroorzaken, en die mensen op hem stemmen,zijn die mensen die onrechtvaardig kiezen, dus hoeven niet meer recht hebben om te stemmen. dus ik zeg; WILDERS uit politik moet.en dan politic krijgt meer rust,en stabaliteit.

 189. RedRock zegt: 04-09-10 om 00:51

  Gelukkig een einde aan deze illusie,

  Ik hoop dat we snel opnieuw gaan stemmen misschien ziet nederland eindelijk in dat we nu een grote partij hebben die alleen maar denk in problemen maar oplossingen ho maar……

  De volgende keer stem ik niet meer want ik geloof niet meet in een goed cabinet. Onze mede mens denk namelijk ook nog steeds in problemen maar niet in oplossingen vandaar dat ik niet meer stem.

  Is er nog iemand die mij kan overtuigen dat er ook partijen zijn die de waarheid durven zeggen en het ook na komen. Want deze mensen die we nu in de kamer hebben blijven kibbelen en werken ho maar….

  Waar blijven mijn belasting centen?

  Sorry voor mijn negativiteit maar de belangrijkste vraag die ik me nog steeds afvraag. Welke partij durft te zeggen wat de waarheid is en ook correcte oplossingen kan vertellen…

  Groet,
  RR

 190. Jeroen zegt: 04-09-10 om 00:51

  gelukkig komt er geen vervolg op het fascisme van mussert in 45, Job en Ab de wereld ligt voor jullie open

 191. jeroen zegt: 04-09-10 om 00:52

  Simpel en enige mogelijkheid als partijen over hun standpunten kunnen stappen: CDA, PVDA, GL, CU, D66 = 76 ztels, eventueel met SP = 91 zetels, dan hebben we een christelijk sociaal kabinet

 192. Kir zegt: 04-09-10 om 01:04

  Wat een trieste vertoning. Ons land heeft dringend sturing nodig i.p.v. alles te blijven gedogen, zelfs het feit dat we in een economische crisis zolang zonder kabinet zitten. Het komt absoluut onprofessioneel en niet global over. En is op z’n zachtst gezegd, om je dood te schamen. Koningin, weg met die Lubbers, het is nu hoogste tijd voor echte daadkracht i.p.v. dat overloos geneuzel in de ruimte. Zet Neelie Kroes als PM aan de slag en laat haar het fundament weer op poten zetten. We hebben charisma nodig en iemand die mensen beloond op prestaties van formaat en afrekend op wanprestaties, de zaak hersteld waar het nog te herstellen valt. (Pensioenen, ziektekosten, stijgende werkeloosheid etc.) Na die 4 jaar zien we dan wel weer verder. Geen tijd meer te verliezen nu. Nederland moet van bad weather naar beter vaarwater en wel per gisteren wat mij betreft. Het opbouwen van economie herstel en van het vertrouwen werkt top down…

 193. Pirrhus zegt: 04-09-10 om 01:05

  Rustig zo doorgaan; hoe langer deze gesubsidieerde toneelvoorstelling duurt, des te duidelijker wordt het dat ‘Den Haag’ helemaal niet zo veel te betekenen heeft. Belgie heeft al heel lang geen regering en gaat het daarom nou zo slecht met Belgie? Krijgen de kinderen daar geen onderwijs, of rijden de treinen niet meer, komt er geen water uit de kraan of worden de straten niet geveegd? Is de crisis daar meer crisis dan in keurige landen met kabinetten van nette mensen? Welnee, alles loopt net zo goed of slecht als altijd. Het maakt niets uit.

  Laten ze daar in Den Haag dus vooral nog maar eens een bizarre combinatie van machtsgeile haarstukjes en andere hulpstukken een potje laten pokeren. Maxime met Job met Mark, al dan niet een Roemertje of een Wildertje erbij – het maakt niet uit. Ze willen graag doen alsof het uitmaakt, al die machtsmannetjes en mooipraatvrouwtjes, maar het maakt niet uit. Tranen met tuiten over principes en orgels, over de islamisering, de salamisering, de godsdienstvrijheid of de vrijheid om vrijheden te verkwanselen – het maakt niet uit. Laten we het nog een keer duidelijk zeggen: Den Haag maakt niets uit!

  De enige echte verliezers zijn de cabaretiers. Wat hebben die nog te doen als de politici een werkelijkheid scheppen die belachelijker is dan wat je in je gekste dromen kunt verzinnen?

 194. Op mijn weblog heb ik gepleit om nu te kijken naar een ongewone variant: VVD-CDA-D66-GL-CU.

  Zie: http://wjvangent.blogspot.com

 195. Bijan zegt: 04-09-10 om 01:25

  Ik varbaas me dat niemand binnen VVD zich verzet tegen de samenwerking met PVV!

 196. C. de Wit zegt: 04-09-10 om 01:35

  monsma zegt: 03-09-10 om 22:20
  “…. Er zijn grote problemen in Nederland, ook met onze minderheden, benoem ze dan en verdoem niet iedereen die niet zg. politiek correct denkt. Links, wordt eens wakker en praat eens met iedereen op basis van gelijkheid”.

  Gelijkwaardigheid bedoelt u misschien en dát geld voor alle ingezetenen van het Koninkrijk. Kunt ook zeggen “welke grote problemen er in Nederland” precies zijn ? Naar mijn idee zijn dat met name ook de ongezonde opvattingen van een volksdeel, dat zich zonder enige schaamte “extreem rechts” noemt.

 197. Dort zegt: 04-09-10 om 02:07

  Aan alle voorstanders van nieuwe verkiezingen: U hoopt op een overwinning voor Geert, verlies voor de rest. Nou ja, Mark mag ook een paar stemmen.
  Als u stemt voor Geert bedenk dan dit: Geerts wil is wet. Hij heeft geen programma, maar ideeen. Zijn ideeen. En als je het daar niet mee eens bent dan rot je maar op. Dat noemt Geert vrijheid van meningsuiting. Democratie.
  Ook nu heeft een ander het gedaan. De anderen zijn niet te vetrouwen. Ik ben blij dat ik anders ben. En de meerderheid van de “Nederlanders” ook. Een minderheid vindt dat dat geen Nederlanders zijn. Als je zeker weet het ook zonder die anderen te kunnen rooien, laat het dan even weten.

 198. Walter zegt: 04-09-10 om 02:15

  Zo snel mogelijk herverkiezingen zeg ik. De meningen zijn onder een groot deel van de bevolking namelijk flink veranderd de afgelopen weken/maanden!

 199. Foekje zegt: 04-09-10 om 03:38

  Ik zou voor nieuwe verkiezingen pleiten! Was absoluut geen fan van Geert Wilders maar eerlijk gezegd moet ik mijn visie bijstellen!!
  Vind het heel achterbaks en niet integer van de CDA, Verhagen uitgesloten die heeft alles gedaan wat maar mogelijk was!! Maar zoals die CDA prominenten , waar bemoeien ze zich nu nog met de CDA fractie en er geen deel van zijn. Ik vind dit puur machtsmisbruik en smaad naar de PVV en Geert Wilders.

  Dan het volgende, hoe haalt een PVDA het in zijn hoofd om weer te willen regeren, dankzij hun lag het laatste cabinet op z’n gat. Maar ja mensen vergeten alles zo gauw, Als het PVDA mee zou gaan in een nieuwe regering zou ik dit heel ongeloofwaardig vinden en ze zetten hun zelf te kijk!!

  De beroemde 3 van het CDA moeten zich schamen!! Dit is absoluut niet waar het CDA voor staat om andere mensen op voorhand uit te sluiten en dat onder gewetens wroeging??? Nu mogen ze een wroeging hebben ,ze hebben Nederland een deugdelijke regering ontzegd!

  Eerlijk was geen fan van de PVV, maar zou er nu weer gestemd worden , mijn stem hebben ze!!

 200. Arthur zegt: 04-09-10 om 03:46

  Ik denk dat D66 en GroenLinks nu vooral een belangrijke en constructieve rol zouden kunnen spelen. Deze partijen leggen m.i. de nadruk op progressief beleid, en niet zozeer op links en rechts…
  .
  Er zijn op dit moment nog meerdere mogelijkheden voor meerderheidskabinetten. VVD zegt nu bij komende onderhandelingen geen enkele partij uit te sluiten (!?) en ik denk dat ze niet anders kan.
  .
  De PvdA is de op 1 na grootste partij, met maar 1 zetel minder dan VVD, en daarmee zou volgens mij onderhandelen met PvdA meer recht doen aan de verkiezingen dan gedoe met de Pvv.
  .
  Pvv stemmers horen natuurlijk graag dat ze grote winnaars zijn maar in de tweede kamer is het de 3e partij…
  En D66 is meer dan verdrievoudigd in aantal zetels, is dat dan technisch gezien niet de grootste winnaar?
  .
  .
  N.B. Wat gek dat Rutte nu zijn eigen akkoord wil opstellen. Voor een akkoord heb je toch meerdere partijen nodig?

 201. B. Koetsier zegt: 04-09-10 om 04:33

  Tijdens de Paars plus-onderhandelingen schreeuwde Wilders moord en brand dat 1,3 miljoen kiezers werden buitengesloten. Tijdens het vier weken durende speelkwartier van de jongste formatie heb ik van geen van de Paaspluspartijen iets dergelijks vernomen, wat mede aantoont dat
  1. Wilders’ uitspraak grote onzin is
  2. de man veel teveel aandacht van de media krijgt.

  De PVV kan vanuit de oppositie doorgaan met groeien op grond van geschreeuw. Pas als de PVV uitvoerende regeringsverantwoordelijkheid zal gaan dragen, zal blijken hoe groot of hoe klein de daadwerkelijk inhoudelijke bijdrage aan de samenleving is die deze stichting/eenmanszaak met personeel kan leveren. Na de volgende verkiezingen, die echt niet eerder dan in 2014 hoeven plaats te vinden, ontkomt de PVV niet aan regeren. Dat zal het politieke klimaat niet helpen, maar wel gelijktijdig het startsein zijn van de afkalving van het electoraat van deze beweging.

  Bij een volwassen democratie hoort ruimte. Deze ruimte komt de komende tijd toe aan PvdA, VVD, D66 en Groen Links. Pak die ruimte, Cohen, Halsema en Pechtold! Rutte heeft jullie nodig!

  Het CDA mag Ab Klink tijdens het komende congres verheffen tot erelid omdat de man de partij behoed heeft voor een énorme afgang. Regeren met de LPF was al een farce, regeren met gedoogsteun van de PVV zou voor het CDA politieke zelfmoord hebben betekend.

  Na de volgende verkiezingen, die echt niet eerder dan in 2014 hoeven plaats te vinden, ontkomt de PVV niet aan regeren. Dat zal het politieke klimaat niet helpen, maar wel gellijktijdig het startsein zijn van de afkalving van het electoraat van deze beweging.

 202. In feite gaat het niet zo zeer over wie hoeveel zetels heeft gewonnen of verloren, het gaat om de stembusuitslag. Het verschil tussen VVD en PvdA is slechts een enkel zeteltje. Rutten heeft lang genoeg de eerste viool gespeeld. Nu is het aan Cohen of Rutten en Cohen samen. 18 Miljard bezuinigen met 16,5 Miljoen Mensen dat moet toch met een compromis kunnen worden opgelost. Terug naar Paars plus D66 en Groen Links. De kabinetsformatie in Belgie heeft zeker ook te maken met het feit dat Belgie een drietalig land is. Ik woonde 26 jaar in Nederland, 27 jaar in Belgie, 5 jaar in Portugal en 2 jaar in Thailand, kan het dus goed van een afstand bekijken.

 203. don.knight zegt: 04-09-10 om 05:55

  nieuwe verkiezingen–hopelijk hebben PVV en VVD dan samen meer dan 76 stemmen

 204. You get what you give zegt: 04-09-10 om 06:38

  Het gevaar is geweken! Wat zei onze held Rutte toch ook al weer? Binnen 3 weken een kabinet? De VVD leider lijkt niet meer om links heen te kunnen. En gelukkig maar. Wilders is flink door de mand gevallen, dat moet zelfs de meest extreem rechtse dwaas opgemerkt hebben gedurende het politieke circus sinds juni. Wat houdt Geertje zich volhardend vast aan die stoere en voornamelijk uiterst belachlijke standpunten van hem vast, maar-niet-heus.
  Rechts van de baan, links komt er weer aan. Even die piketpalen omschoppen en het land gaan regeren, op een juiste manier. PS Thanks Geert, for messing up, halleluja!

 205. hoogmoed zegt: 04-09-10 om 07:35

  land heeft verdeeld gestemd. zal dus ook verdeeld geregeerd worden. rechts kan niet, links ook niet. dus gewoon een stabiel middenkabinet van 82 zetels. rutte en cohen moeten nu snel hun verantwoordelijkheid nemen. niet verder zeuren. aan het werk en regeren met goede mensen.

 206. Lara zegt: 04-09-10 om 07:49

  De VVD heeft nu genoeg geprobeerd zijn eigen wil op te leggen in dit land, ongeacht de consequenties met wie ze samen zouden gaan werken.
  Het CDA past bescheidenheid werd er na de uitslag gezegd dus begrijp al helemaal niet waarom er met die partij onderhandelt werd en na wat er van de week gebeurd is in die partij is die bescheidenheid nu toch zeker op z’n plaats!
  De PVV heeft dan misschien flinke winst geboekt deze verkiezing maar dat had de SP de vorige verkiezing ook, de SP heeft toen helemaal geen kans gekregen iets te bespreken (nu trouwens weer niet…!) en de PVV daarentegen dus wel maar is nu wel klaar met onderzoeken van opties.
  Dan rest de vraag waarom Rutte nu denkt het maar in z’n eentje te schrijven dit akkoord terwijl de VVD 1 zeteltje maar meer heeft dan de PVDA, na alle valse beloftes om voor 1 juli een kabinet te hebben en blablabla wordt het dan niet eens tijd om de PVDA het heft in handen te laten nemen>? Genoeg partijen die daarmee willen samenwerken en nog een bijkomstig voordeel is dan, dat die partijen tenminste geen verdeeldheid maar eensgezinsheid uitstralen en het land weer willen opbouwen i.p.v. afbreken! Tijd dat er zowieso meer aan het milieu en groen gedacht wordt in deze tijd,dus Groen Links is wat mij betreft zeker ook aan zet nu, de VVD mag dan als rechtse partij zich schikken naar de linkse partijen i.p.v. andersom! Lijkt mij een stuk logischer!D66 is mijns inziens ook een stabiele partij die staat voor z’n principes en weet wat ze willen dus ondanks mijn verschil in opvattingen met deze partij lijkt me dat een goede aanvulling gezien de verkiezingsuitslag.
  Dus met Paars Plus zit er een stuk Sociaal in voor de ‘gewone’ mensen met de PVDA, een belangrijk deel voor het milieu met Groen Links, een stuk onderwijs en ambitie door D66 en een stuk voor de rijkere (maar wel gedoseerd gezien de andere partijen) met de VVD, zo heeft het land dan een regering die op alle belangrijke punten kan functioneren, net wat nodig is voor dit land, het doet ook recht aan de verkiezingsuitslag die net zo verdeelt is als de soorten partijen die dan vertegenwoordigt zijn.
  Het CDA kan dan in de oppositie eens goed z’n partij weer her-opbouwen, de PVV kan in de aankomende 4 jaar een cursus beschaving volgen en de SP kan er op toezien dat er in de oppositie toch ook werk verricht wordt!

 207. Gerald zegt: 04-09-10 om 08:00

  Het is de hoogste tijd dat de dames en heren politici hun partijprogramma’s laten voor wat het is en nu eens naar Nederland gaan kijken. Er zijn genoeg problemen die op een oplossing zitten te wachten. Tijd dus om de handen ineen te slaan en een nationaal kabinet te vormen. Dat zou de opdracht van de koningin moeten zijn.
  Op dit moment denk ik aan PVDA-VVD-CDA maar Paars+ zou ook mogen. Als we maar weer gaan regeren met volle verstand en zonder dat hetzerige van de PVV. De VVD en PvdA moeten ieder wat water bij de wijn doen. Desnoods dan maar wat minder dan die 18 miljard bezuinigen (waarom is die 18 eigenlijk zo heilig?).
  En ik hoop dat die 1,5 miljoen PVV-stemmers tot inkeer komen en de volgende keer weer met hun verstand gaan stemmen.

 208. nobody zegt: 04-09-10 om 08:36

  Rechtse Poppenkast Linkse Poppenkast en iedereen praat over de poppen die aan het dansen zijn.

  Kijk nou eens wie er aan die touwtjes trekt !! Altijd dezelfde.

  Geheime vergaderingen en overleg. Waarom ? U mag op ons stemmen maar mag niet weten waar we werkelijk voor staan.

 209. Onweer zegt: 04-09-10 om 08:54

  Voor de mensen die Geert van mondsnoeren beschuldigen, dan moeten jullie iets beter nadenken.
  Wat Geert stelt, is als je het niet eens bent met de einduitslag, en de goedkeuring van het CDA congres, dan moet je voor je woord staan, en uitstappen.
  Dat is ook precies wat Geert zelf heeft gedaan bij de VVD.
  Als de drie dissidenten, zelfs niet het besluit van hun eigen congres kunnen accepteren, en alleen maar blijven om de boel te verstoren, dan heeft het allemaal weinig zin om verder te onderhandelen.

  En wat nu Geert is een rasist ?
  Hij stond pal achter Hirchi Ali, toch niet echt wit te noemen !

  Nieuwe verkiezingen lijkt op zijn plaats.
  Dan kan Nederland de heren precies vertellen wat ze van dit drama vinden.
  Maar dat zal niet gebeuren, aangezien men als de dood is dat Geert echt de grootste wordt….
  Dus zal er weer verder gemodderd worden, helaas.

 210. Lezers – schrijvers – denkers:

  SMALHOUT gelezen vanochtend in De Telegraaf (04-09-10) ?

  Duidelijk toch – de nederlandse ‘politiek’ weet dat natuurlijk allemaal !

 211. Anton zegt: 04-09-10 om 09:12

  Hoe voorspelbaar was dit alles. In alle ernst, de PVV of eigelijk Wilders heeft geen intentie om te regeren met enig ander, er is hier alleen maar sprake van macht zoeken. Met een simpele en openbare taktiek: Je wint verkiezingen, doet alsof je alle verantwoordelijkheid en daarmee samenhangend wilt dragen en net….net voor het werkelijkheid wordt, gooi je een paar argumenten op tafel, waar de anderen nooit mee kunnen leven. Die gaan niet akkoord, waarna de PVV roept “Oh, wij wilden wel, maar zij niet. Het is niet onze schuld. Zij hebben het gedaan!” Denk nog eens aan Almere bij de Gemeentenverkiezingen. Het kan ook niet anders: Wat zou Wilders moeten in enig bestuursorgaan, gemeentelijk, provinciaal of landelijk? Nergens is zijn brallerij inpasbaar of gewoon acceptabel.Schudt deze belasting van de huidige politiek nu eens voor altijd af. Een blinde koe kan het zien. Het is toch te gek voor woorden, dat wel opgeleide mensen en ervaren politici zich lenen voor deze spelletjes van de PVV. Nieuwe verkiezingen zijn helemaal niet nodig. Een goede en stabiele regering ligt voor de hand: PVDA, VVD, D66, GrLinks en de SP. Premier? Job. Rutte? Vice-premier. CDA? herstellend. CU met zorg ondersteunend. PVV? Niet als nooit veel meer dan een kapsalon.

 212. SirLucious zegt: 04-09-10 om 09:16

  Ze moeten in dat politieke land eens wat gaan vertonen. Bijna het enige wat wij van ze te horen krijgen is hoe slecht het er aan toe gaat met dit land, crisis hier en daar. We moeten bezuinigen etc.

  Prima, maar doe dan eens waarvoor iedereen heeft gestemd, realiseer je weer eens dat je er voor het volk zit, neem beslissingen. Hoe slecht ze misschien ook mogen zijn voor je oh zo heilige peilingen. Van iedereen in Nederland wordt verwacht dat we gewoon door blijven werken en hier en daar wat inleveren, wat prima is. Maar laat het dan daar beginnen.

  Ik kan niet aan komen zetten op mijn werk dat ik mijn huidige team niet leuk vind om in te werken en dat we dus maar even een paar maanden om de tafel moeten gaan zitten om dat allemaal eens fatsoenlijk door te spreken.

 213. HEEL HEEL! jammer dat Geert Wilders niet door wil gaan!
  We waren enorm goed af met een rechts kabinet!
  Het is nu maar weer afwachten wat de linkse rotzooi er weer van gaat bakken!Een hele slechte ontwikkeling voor Nederland!We zakken steeds verder weg de afgrond in!
  Als links niet lukt en daar ga ik van uit, dan zouden er weer nieuwe verkiezingen moeten komen en komt Geert Wilders er als grootste uit!
  Dat zou geweldig zijn!
  Geert, je blijven je steunen!!!!

 214. Johan, Leersum zegt: 04-09-10 om 09:46

  CDA, SP, PvdA en GL is ook een coalitie met een meerderheid in het parlement. De afstand tussen deze partijen is toch minder groot dan die tussen CDA en PVV? Voor de stabiliteit zou het goed zijn als de CU als vijfde partij meedeed. Als Verhagen, Donner en dergelijke een stapje terugdoen is het nog beter. Ook voor het CDA: dat zit het CDA zowel in het kabinet als in de coalitie. Daar heeft de VVD ten tijde van Bolkestein goede ervaring mee opgedaan.

 215. C. de Wit zegt: 04-09-10 om 09:51

  Bijan zegt: 04-09-10 om 01:25
  “Ik verbaas me dat niemand binnen VVD zich verzet tegen de samenwerking met PVV”!

  Hear, hear !!!
  Waar is de Liberale grondslag gebleven, die wortelt nota bene in de Verlichting: “Vrijheid, gelijkheid en broederschap”. De Libertijnen (Liberalen kennen we niet in NL, die bestaan alleen in de VS) hebben daar van gemaakt: “maak de rijken rijken en steun de elite”.

 216. S.Brieko zegt: 04-09-10 om 10:16

  Mark Rutte zegt dat ‘rechts Nederland zijn vingers zou aflikken bij wat er op papier staat’. Met deze uitspraak heeft Mark Rutte zich in mijn optiek volledig en definitief gediskwalificeerd als mogelijk toekomstig minister-president. Het toont dat Mark Rutte zich niet realiseert dat, mocht hij premier worden, premier wordt van alle inwoners van Nederland en niet alleen van rechts Nederland. Ook al ben ik het niet met hem eens politiek gezien, ik had nog een voorzichtige hoop dat hij zich niet voor het karretje van rechts Nederland zou laten spannen, maar ook ruimte zou laten voor andere opvattingen en inzichten. Het feit dat hij nu zo openlijk alleen voor ‘rechts ‘Nederland spreekt en over rechts Nederland spreekt, alsof er niets anders is, vind ik zo kwalijke en teleurstellend dat ik Mark Rutte niet meer zie als mogelijk eventueel ook ‘mijn ‘minister-president.

 217. opnieuw naar de stembus en Geert Wilders heeft dan de meeste stemmen cda is zielig en heeft niks in te brengen hij had de laagste stemmen

 218. D. Ra zegt: 04-09-10 om 10:28

  Wat zitten mensen hier nou te brabbelen over dat “links nu aan de beurt is”?

  Meerderheid van de stemmers heeft rechts gestemd. Niet ouwehoeren, gewoon verder gaan met een rechts- of eventueel middenkabinet.

  Links heeft kansen genoeg gehad.

 219. ben zegt: 04-09-10 om 10:34

  blij dat ik weg ben uit holland, voel ook geen enkele aandrang om terug te gaan
  wat een giga wanvertoning eg, en wat men in die greetje wilders ziet snap ik al helemaal niet. Een rasopportunist wiens voornaamste opdracht het lijkt er flinke taal uit te slaan, een zogenaamd hard AOW-standpunt subiet te laten vallen als ik maar kan regeren, en in het algemeen onrust te stoken. IJdeltuit Pim Fortuyn maakte op mij nog een serieuzere, en zeker een oprechtere indruk.

 220. george zegt: 04-09-10 om 10:38

  Het probleem is eenvoudig op te lossen.
  Als Klink en zijn kompanen een nieuwe Anti Revolutionaire Partij oprichten en uit het CDA stappen is het zo opgelost. Dan kunnen de onderhandelingen worden hervat en hoeft men niet meer bang te zijn voor gebrek aan vertrouwen of dolksteken in de rug.

 221. van vliet zegt: 04-09-10 om 10:39

  De kiezer heeft toch gekozen ?
  de drie grote behoren het te doen en niemand anders !!
  Hadden we netzogoed niet naar de stembus hoeven te gaan!
  Dit noemt men nu democratie!
  ik schaam me een nederlander te zijn…..

 222. Niels zegt: 04-09-10 om 10:42

  Jammer jammer jammer, de kans voor Nederland voor een progressieve regering is verkeken, Nederland terug in de rol als gidsland ook. Ik vrees dat we nu weer verzanden in een stroperig, conservatief beleid aangevoerd door de PVDA waarbij de VVd ook mag meedoen en dat ons op 10 jaar achterstand zet. Jammer jammer.

 223. Tine zegt: 04-09-10 om 10:52

  Binnen een jaar verkiezingen, eens kijken waar dom. demoniserend links dan blijft…

 224. J van Gils zegt: 04-09-10 om 10:58

  Ik ben van mening : De drie grootste partijen moeten gewoon gaan regeren , we hebben niet voor niets onze stemrecht, en daar hebben wij onze recht op! Mensen stemmen niet voor niets op een partij. Dus waarom moeilijk doen als makkelijk kan? Mensen zitten te zeuren in NL dat we weinig geld hebben, qua inkomsten, moet je eens zien wat dit grapje ONS als Belasting betaler dit kost???

 225. J van Gils zegt: 04-09-10 om 11:00

  BTW , Als links aan zet komt , kijk maar eens hoe snel de mensen in opstand gaan komen….. Meeste stemmen gelden.. we leven toch in een vrij land?? maar zelfs hierin worden wij in bedonderd en bedrogen door onze eigen overheid , dus Lekker opbokken met hele linkse kant!!!!!!!!!!!

 226. Kees zegt: 04-09-10 om 11:23

  Binnen het CDA zijn er bezwaren tegen de PVV.
  Als ze eerlijk zijn hebben ze die ook tegen D66 en Groenlinks.
  Die twee partijen breken alles af wat nog een restant heeft van het christendom.

  Daarom kan zowel het CDA als ook de CU niet met deze twee partijen een coalitie vormen.

  Verder komen er volgend jaar weer nieuwe verkiezingen.
  Indirect voor de eerste kamer.
  De PVV gaat daar aan mee doen en komt mogelijk weer groter uit.
  Zij kunnen dan vele mogelijke coalities dwarszitten.

  Zolang de linkse partijen zowel de PVV las ook de SGP blijven uitsluiten komt er niet een kabinet dat lang zal kunnen zitten.

 227. C. de Groot zegt: 04-09-10 om 11:25

  Nu nieuwe verkiezingen ? Zo werkt het natuurlijk niet, het is voorlopig gedaan met een rechts kabinet. Laat een onwerkbare coalitie maar zijn gang gaan en een nieuwe verkiezingsronde inluiden. Een kabinet zonder enig vorm van vertouwen maakt het niet lang. Geduld is een schone zaak.

 228. Wil van der Meij zegt: 04-09-10 om 11:51

  Ben het helemaal eens met Rob die gisteren schreef: Nu een rechtse coalitie, gelukkig, niet door gaat, wordt het m.i. tijd voor de optie van PvdA met SP & D66 & Groen Links, en eventueel het CDA.

 229. Floor zegt: 04-09-10 om 11:58

  Ik wacht nog steeds op iemand die me hier kan vertellen waarom wij zo verschrikkelijk in de put zitten. Zou graag willen horen in welk land jullie dan willen wonen als je je al schaamt om Nederlander te zijn.

 230. jaapM zegt: 04-09-10 om 12:13

  Lubbers en van agt bedankt voor het laat ploffen van het cda.
  Liever kapot dan te rechts.Wat een mentaliteit. Uiteraart is de linkse media hier als de kippen bij.(hoor bv linkse lara op radio 1, bah)Was er altijd trots op nederlander te zijn,maar overweeg nu te gaan emigreren
  als nederland door links geboefte geregeerd gaat worden.

 231. Roelof zegt: 04-09-10 om 12:26

  Met links kunt u straks uw verdere verarming door allerlei belastingverhogingen begroeten, de ‘goede’ gaven met allerlei ontwikkelingshulpen over de gehele, vooral islamitische, wereld, verdere toename van de voedselbanken in eigen land en ook… de islamitische Sharia-rechtbanken.

 232. Eric Dijkstra zegt: 04-09-10 om 12:30

  Zoals ik al voorspelde, opnieuw naar de stemnus.

  VVD en PVV vormen meerderheid.

  Dus kan alsnog het beleid worden uitgezet met een ronde naar de stembus.

  Links, dan krijgen hetzelfde terug al xx aantal jaren geleden.

 233. Henk zegt: 04-09-10 om 12:38

  waarom zijn er nog verkiezingen? Iedereen doet maar wat hier in dit land de “kiezer” heeft gesproken?? Pfff aanfluiting!

 234. Arnold zegt: 04-09-10 om 12:39

  Het is nog maar zo’n 35 jaar geleden dat er in de tweede kamer ene meneer Janmaat zat. Janmaat werd destijds door alle politieke partijen “uitgekotst”, genegeerd en niet zelden belachelijk gemaakt. Uiteindelijk is hij door de achterdeur, met de staart tussen zijn benen, verdwenen. Janmaat was v.w.b. zijn gedachtengoed erg rechts, maar minder rechts dan Wilders. Ik zou de aanhangers van Wilders’ gedachtengoed willen vragen, alsjeblieft neem de tijd en lees zorgvuldig zijn stukken, b.v. wat hij met de verschillende mensen die in Nederland wonen wil. Ik weet zeker dat Wilders dan snel een toontje lager zal gaan zingen en mogelijk de rust in het nu slecht functionerende politieke veld weer kan herstellen.

 235. Derk de Jong zegt: 04-09-10 om 12:52

  NOOIT een kabinet met het C.D.A. Deze partij is ZEER onbetrouwbaar. Door de houding van deze ONBETROUWBARE partij zal de P.V.V. nog groter worden. Goed gedaan meneer A.Klink, zo help je een partij aan zetels. Ik zal overwegen NOOIT meer te gaan stemmen en ZEKER NIET OP HET C.D.A.

 236. Mico zegt: 04-09-10 om 12:53

  Volgens mij zijn we juist helemaal niet terug bij af. We weten nu wat we kunnen verwachten en wat we helemaal niet willen. Wij willen niet geduwd worden in een positie die niemand in Nederland wil. Een gedoog kabinet is gewoon niet mogelijk. Als er een goed plan klaar ligt dan zal Wilders daar toch gewoon aan deel moeten nemen. Niets gedogen. Dat wil hij toch zelf ook niet.

 237. Marc Geilenkirchen zegt: 04-09-10 om 13:09

  En intussen vervolgt vlaggeschip Europa haar koers, raakt roeiboot Nederland steeds verder achterop en tuft MS de Wereld haar rondjes.

  Uche uche.

 238. Marc Geilenkirchen zegt: 04-09-10 om 13:17

  Of Wilders kent de grondwet niet, of hij respecteerd deze niet. Ergo: gezakt.

 239. Marc Geilenkirchen zegt: 04-09-10 om 13:34

  Alsof de grondwet geen instrument van terreur is! Kijk eens naar de gezondheidstoestand van de natuur op deze planeet – en dat alles legaal en volgens de wet!

 240. Jos Halle zegt: 04-09-10 om 13:39

  Een meerderheids combinatie van VVD-PVV enerzijds en PVDA met Groenlinks anderzijds. Samen er wat van maken anders blijft er enkel een aanzet over om nieuwe verkiezingen uit te schrijven met alle gevolgen voor de linkse partijen van dien.
  CDA mee laten regeren heeft geen zin in de huidige situatie, die breken zo wie zo alles af.

 241. Ellard zegt: 04-09-10 om 13:50

  Mij valt op dat niemand in de media nog de analyse heeft gemaakt dat de brief van Klink door Wilders als een beperking van zijn retorische anti-Islamspeelveld kan worden gezien. Klink schrijft dat het grootste struikelblok niet zo zeer de inhoud van de maatregelen is maar de wijze waarop de PVV deze zal presenteren. Maatregelen voor beperking van immigratie niet uitleggen als verbetering van de integratie maar als onderdeel van het programma van de-islamisering. enz. Deze mogelijkheid voortijdig presenteren als bezwaar tegen samenwerking met de PVV heeft voor Wilders de weg afgesneden naar ‘vol op het orgel’ zoals Klink schrijft. Immers iedere forse aanval van de PVV op de Islam in het kader van het regeringsbeleid zou het gelijk van Klink hebben betekend. Wilders was gekortwiekt. Niks gebrek aan vertrouwen in het CDA. Simpelweg niet meer pontificaal kunnen provoceren als deel van de gedoogcoalitie heeft hem doen besluiten er uit te stappen.

 242. Pieter Fokkink zegt: 04-09-10 om 13:54

  Mark Rutte moet er voor waken dat hij niet net als den Uyl in 1977 zijn hand gaat overspelen en dat net als in 1977 de grote overwinnaar bij de verkiezingen uiteindelijk buiten spel komt te staan. De VVD zal nu duidelijk afstand moeten gaan nemen van Wiegel en de PVV en open en oprecht gaan kijken wat echt het beste is voor Nederland, zonder ideologische preoccupaties!

 243. Fritsje zegt: 04-09-10 om 14:07

  Wilders geeft de CDA wel de schuld, maar zelf zag hij ook wel dat het niks werd. Slim op juist op dit moment de stekker eruit te trekken, nu de CDA op zijn dieptepunt zit. Die zullen er vooreerst niet meer uitkomen.

  Waarschijnlijk zullen we nooit weten wat VVD, PVV, CDA geworden zou zijn, maar nu de PVV misschien wel niet in het kabinet komt zullen we ook nooit weten voor wat voor verschrikkelijks (PVV, imagoschade etc.) CDA ons behoed heeft.

  Om af te sluiten met de steeds vaker gehoorde tekst: “Balkenende was zo slecht nog niet.”

 244. Sander de Vries zegt: 04-09-10 om 14:07

  Het is erg jammer dat er geen rechtskabinet komt, want die zou nog perspectief bieden voor de toekomst. Met een linkskabinet bezuinigen wij ook geen 18 miljard. Laten we dan maar hopen dat er nog een middenkabinet komt.

 245. marnix zegt: 04-09-10 om 14:13

  vvd-cda-pvda, is nu het beste

 246. Franz zegt: 04-09-10 om 14:14

  Hoe kun je eigenlijk ubehaupt een partij die fundamenteel handelen vanuit een geloofsovertuiging afkeurt een stabiel kabinet laten vormen met het CDA? Als deze coalitie doorgang had gekregen zou het nodige reageren van dit land enkel maar constant afgeremd worden door gekibbel over fundamentele beginselen. En we hebben nu toch echt snel hebben een regering nodig. Goede keuze van de PVV. Jammer maar helaas. Het geloof moet uit de politiek zolang het geloof zich niet met de politiek bemoeit. Je kunt je afvragen in hoeverre dat inmiddels wel het geval is.

 247. Chris zegt: 04-09-10 om 14:15

  Heel deze politieke crisis hebben we te danken aan de PvdA, die in februari Balkenende IV hebben laten klappen op een irrelevant onderwerp.

 248. Het politieke landschap is versplinstert gezien de uitslagen van de verkiezingen.
  Het vertrouwen in de politiek is veelal zoek.
  De PVV eigelijk Wilders legt op sommige onderwerpen de vinger in deze maatschappij op de zere plek o.a. veiligheid. Zijn oplossingen zijn niet goed nog sterker het lost niets op!
  Alle partijen kunnen hiervan leren. Vertrouwen en kommunikatie (dialoog tussen politiek en kiezer) zijn de sleutelwooorden! Nieuwe verkiezingen zal niet veel nieuws opleveren (tijdsverlies). Laat onder leiding van de VVD en PVDA een zakenkabinet gevormd worden die de problemen en aandachtspunten de komende vier jaar in de maatschappij oplost!

 249. rosa zegt: 04-09-10 om 14:26

  niks een linkse regering!!! weg met dat linkse gedoe……..opnieuw stemmen en allemaal op geert wilders stemmen.
  wie weet gaan we ons dan weer “thuis “voelen in ons eigen land en wordt criminaliteit eens harder aangepakt en indien dit allochtonen zijn meteen terug naar eigen land.
  vrijheid van godsdienst….vrijheid??? ook vrijheid heeft regels en menselijke waarden en inzichten en de islam voldoet daar niet aan!!
  eng geloofje, nee zeer eng.

 250. eddy zegt: 04-09-10 om 14:27

  Geen verkiezingen, dan zal wilders wel eens de grootste kunnen worden en dan schaam ik me kapot als inwoner van dit land.

 251. Zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen anders blijft het aanrommelen.

 252. Koen Smits zegt: 04-09-10 om 14:28

  Nieuwe verkiezingen prima, maar geen Wilders. Liever ruimdenkende mensen aan het roer van ons land. Wat een enthousiasme voor die Geert Wilders. Ik kan er echt niet bij. De 21ste eeuw vraagt om een maatschappij die open staat voor samenwerking en acceptatie van verschillen. Zonder een dergelijke maatschappij is het ondoenlijk om de grote problemen van deze eeuw aan te pakken, denk aan het klimaatverandering, voedselschaarste, olieschaarste, grondstoffenschaarste.
  Een Nederland van Geert Wilders is kleinzielig, gericht op zichzelf, egoïstisch en gebaseerd op angst voor de ander. Kortom; een doodlopende weg. STOP DERHALVE DEZE WILDERS

 253. Bilal zegt: 04-09-10 om 14:35

  Ik schaam mij diep voor mijn eigen land. En betreur het feit dat er geen rechts kabinet komt, het was mijns inzien goed voor nederland geweest. We hadden de kans gekregen om ons te herpakken, en nederland weer op de kaart te zetten als een welvarend land. Ik vind het dan ook vanzelfsprekend zeer te betreuren dat Dhr. Klink de bewuste brief heeft geschreven en hierdoor de onderhandelingen ingeklapt zijn. Ook krijg ik steeds meer de neiging om te emigreren naar het buitenland ivm de linkse politieke sfeer hier in nederland, links zegt: stuur meer geld naar dictators in afrika, eet allen linksgedraaide yoghurt en insecten als toetje om de aarde te redden!!! Daar word geen woord over geroerd, nou ik zit echt niet te wachten op een regering met mensen die bovenstaande punten als hoofdpunten heeft. Dan kom ik op 1 van mijn belangrijkste bezwaren van een links kabinet, namelijk de islam, Ik weet als voormalig moslim (ben bekeerd tot het christendom) hoe de sfeer onder de moslims is in nederland, ik zou zeggen neem een cursus turks/arabisch en luister en huiver om je heen, in de bus, in het turkse theehuisje, in de shaormazaak, in het gemeentehuis. Jullie zullen je rotschrikken wat er in die talen gescholden word over ons nederlanders. Wat voor haatuitdragende uitzendingen er zijn op arabische schotelzenders. En hoe hard ze ons uitlachen omdat ze weer eens een uitkering hebben gekregen. Vanzelfsprekend word ik al 3 jaar bedreigd door mijn bloedeigen familie omdat ik geen moslim meer wil zijn. Dat is de enige echte WARE sfeer die er bestaat onder 85% van alle moslims in nederland. En als je er niet in opgeroeid bent weet je dat niet, wat Dhr. Wilders (en hij is er niet eens in opgegroeid) wel herkent. Mensen doe jullie ogen open!

 254. adele zegt: 04-09-10 om 14:39

  Het lijkt mij inderdaad heel verstandig om verkiezingen te houden, en dan maar hopen dat de PVV weer de grootste winnaar wordt. Dat komen ze wel in de regering en dan eindelijk kan Nederland weer tot zich zelf komen. Want de absurditeit van Wilders en zijn denkbeelden zullen pas ten volle begrepen worden door een ieder als hij het voor het zeggen krijgt! Mensen zullen zich rot schrikken.Dus Geert, snel aan het roer jong, dan laten wij de reddingsbrigade alvast uitrukken!

 255. Lee Le Grand zegt: 04-09-10 om 14:39

  “Voor het einde van de maand wil ik met een formatie op het bordes staan”, aldus Rutte net na de verkiezingen.
  Er is intussen heel wat gebeurt in Nederland en zitten we te kijken met een demissionair kabinet welke aangevoerd wordt door de grootste verliezer, en zich alleen nog maar kan beroepen op steun van de C.U.
  “elke dag dat een nieuw te formeren kabinet kost het de Nederlandse belastingbetaler slechts 130 miljoen Euro”. Ondertussen zijn we al op het bot uitgekleed door de vorige kabinetten, lenen we geld met bakken tegelijk om armlastige profiteursstaten in de Europese Unie te houden, en hebben we een prachtig vooruitzicht dat we nog eens tig miljard moeten bezuinigen. Het niet hebben van dat kabinet, kost ons dus al bijna 8 miljard Euro and counting as we speak.
  Niet alleen lenen we geld aan profiteursstaten, maar tevens loopt de binnenlandse goegemeente vol met lieden die zonder al te veel controle de opgebouwde economie opvreten met de sociale uitkeringen, ziektegelden, en voorzieningen die nooit zouden uitkeert worden met een behoorlijke controle op die voorzieningen.
  Er moet heel snel een nieuw kabinet komen, die niet demissionair kan beslissen over zware onderwerpen, maar adequaat kunnen inspelen op de huidige positie van Nederland, in binnen en buitenland.
  Gun de belastingbetaler en de kiezer, nieuwe verkiezingen, met deze schijnvertoning in het achterhoofd en dan wordt er veel meer duidelijker. De leden van het kabinet worden door de belastingbetaler betaald en als broodheer van deze buoffons wordt het tijd om orde te eisen. Iemand die op de werkvloer niet voldoet, moet onherroepelijk plaatsmaken voor wél competent personeel, zo gaat dat in het zakenleven ook. Het is van de zotte dat wij in Nederland groenteboeren in een bakkerij laten werken en piloten bij de vuilnisophaaldienst. Het kabinet heeft er ook een handje van dit stramien te volgen, de ene keer zit een minister op financiën en het volgende kabinet op justitie of op landbouw en visserij. Daarom zijn wij economisch gezakt op de wereldranglijst van solide Staten. De juiste mensen op de juiste plaatsen, we slaan een schertsfiguur bij onze zakenpartners.

 256. Peter zegt: 04-09-10 om 14:44

  Nieuwe verkieingen zouden een uitkomst zijn. Dan krijgt links eidelijk wat ze toekomt

 257. rosa zegt: 04-09-10 om 14:45

  wat meneer bilal hierboven zegt moet toch van heel veel waarde zijn voor alle nederlanders.
  of zijn er nederlanders die denken dat meneer bilal die zomaar verzint?
  dapper meneer bilal om in te zien wat de islam veroorzaakt en een andere levensweg in te slaan.

 258. Andrea zegt: 04-09-10 om 14:49

  jammer dat rechts mislukt is. ik denk dat er nieuwe verkiezingen moeten komen. en dan worden VVD en PVV de grotste. zo hebben ze geen 3 partij nodig om te regeren. dat zou mooi zijn. iets nieuws voor Nederland. juist voor de vernadering zijn heel veel mensen bang. waarom? the wind of change is aangebroken. en tegen dhr. Bilal wil ik een ding zeggen: mooi geschreven, en damn waar!

 259. John van Dokkumburg zegt: 04-09-10 om 14:52

  Ik zal de voorgestelde mogelijkheden van enkele maanden reageren hier niet weer herhalen, duidelijk is wel dat de politiek zijn eigen broek ophoud en zich niet om haar voorbeeld taak tot -sociale- samenwerking bekommerd . Want ze geven nog geen voorbeeld van hoe het leven feitelijk zou horen te zijn , dit komt omdat ze met allerlij andere politieke belangen groepering in oppositie , en dus de clinch liggen .

  Ik vraag mij daarom af , wat heeft het voor zin om op de verzaakte weg het oude dove gedoog beleid nog voort te zetten … we zien toch dat er zo geen – betere mens te scheppen is ? Scheppen lukt niet , maar het gehoor geven aan de Schepper , daar is de ontzag lonende opening !

  Ik wil dit van goede schijn vervulde , maar prutswerk niet telkens ondersteunen … we zien het toch altijd verder versmeren !

 260. Leon zegt: 04-09-10 om 14:52

  12 jaar rechts wat heeft dit opgeleverd?
  Ptt verkocht via de koehandel en nog meer .
  we worden vierkant uit gelachen door de omringende landen.
  Het toverwoord van de v.v.d leve de vrijheid en verkoop wat je kan verkopen alles voor de dik-koppen die alleen maar veter worden en de armere alleen maar verder naar beneden dit is het resultaat van meer dan 12 jaar rechts.
  en nu lees ik hier en daar een paar huilebalken dat die arme wilders er uit ligt.
  Nog even voor de duidelijkheid voor die gene die het niet begrijpt.
  de pvv heeft totaal geen democratie de pvv wordt alleen geleidt door de heer wilders hij alleen besist wat er gebeurt.
  En die wilde dat de 3 leden van de cda hun zetel op zouden geven voor hem!!!!
  Terwijl hij zelf toen hij uit de vvd stapte wel doodleuk bleef zitten in de 2de kamer , wilders je hoort thuis in het jaar 1940 1945 !!

 261. butterfly zegt: 04-09-10 om 14:54

  Het is toch een schande dat er na zoveel maanden nog steeds niks gevormd is. Laat er maar gauw nieuwe verkiezingen komen. Wij, de becolking, worden erop gewezen om maar met elkaar om te gaan en elkaar meer te tolereren en zelf kunnen/willen ze niet eens met elkaar omgaan. Laat staan met elkaar praten om tot elkaar te komen. Dit is een goed beeld dat naar de bevolking wordt gegeven. En dat moet ons land regeren?
  Nieuwe verkiezingen A.U.B.

 262. Anita zegt: 04-09-10 om 14:56

  ja stem vooral op een links kabinet hoe eerder het land naar de klote is hoe beter,lekker leuke dingen doen vooral het geld bij de ouderen vandaan halen (die hebben per slot van rekening alleen maar de winkel opgebouwd) dus kunnen we die lekker leegroven.Laat vooral de wond in het lichaam lekker doorrotten dan hoef je niets meer te genezen ,en alleen maar het lijk wat Nederland heet ten grave te dragen.

 263. Tijd voor een links kabinet.

 264. Wat ik nu zie is dat m.i. alleen nog het partijbelang overal speelt. Wat zou het een rust geven als er geen partijen bestonden, maar alleen een club van wijze mensen (dus geen partijleden meer) die ons land gaan regeren. Mijn voorkeur heeft een zakenkabinet, omdat alle ruzies die we tot nu toe hebben de partijpolitiek betreffen en niet meer de inhoud. Daar zou ons land meer mee gediend zijn.

 265. henk k zegt: 04-09-10 om 15:01

  Het is het meest logisch dat Job Cohen een programma schrijft en daar steun voor zoekt. Hij zit immers in het centrum en kan aan twee kanten steun zoeken. Mark Rutte maar aan één kant en die is nou toch wel zo ongeveer gecrasht. Laat Job maar gelijk formateur worden (en premier).
  Welbeschouwd is de slagingskans in het midden uiteraard het grootst, daar zitten PvdA en CDA. Het Cda moet eerst maar even bijkomen. Ook Joop den Uil was ooit de winnaar, zonder te slagen. Waarom zou Rutte eindeloos voort mogen modderen?

 266. Kenneth v.d. Avoort zegt: 04-09-10 om 15:01

  Het is tijd voor verandering. Als we terug gaan naar links blijven we rond dwalen zoals voor heen.Een beetje modder gooien dat is wat ze doen.Ik wacht nu al jaren op een regering die eens voor mij kiest van plaats in Europa.Zolang de economie niet verbeterd kan ik niet naar het mbo omdat er geen leer banen zijn.Ga maar eens met de jeugd van tegenwoordig op school zitten.Zij zijn vrij met de ramadan en wij niet. Zij mogen een hooft doekje op maar wij geen petje. Dus mijn oproep aan volwassenen die zo graag hun links willen. Ga zelf maar 4 jaar tussen de moslims zitten dan fiepen jullie een heel andere toontje.. We moeten ze niet allemaal over 1 kant scheren maar de rotte appels laten zich toch een stuk vaker zien dan de harde werkers. Kijk wat de immigratie ons kost.. het is uitgerekend.. Investeer dat geld nou eens in Nederland. Mensen laten we op nieuw stemmen en wel op Wilders. Kies nou eens voor je eigen land.

 267. Frans W zegt: 04-09-10 om 15:04

  Het wordt tijd dat er nieuwe verkiezingen komen zodat Wilders echt de grootste partij wordt en de PVDA afbrand.

 268. rosa zegt: 04-09-10 om 15:05

  theedrinken net zoals cohen met de moslims?? lees hoe die groep over ons praat en denkt hetgeen meneer bilal beschrijft en los daarvan weten we dat zelf ook wel althans ik wel – zou fijn zijn als iedereen dat eens zou weten.
  zie mail meneer bilal hierboven.

 269. Carla zegt: 04-09-10 om 15:06

  Verkiezingen lost ook niks op…is alleen maar met een paar zetels meer of minder voor een partij.Dit land is een versnipperingspartij.Het hoogst aantal zetels wat iemand krijgt is 30, en dat vormt geen meerderheid.Paars+ is gekeken…rechts is gekeken…dan nu maar over links.

 270. Jorian zegt: 04-09-10 om 15:08

  Nieuwe verkiezingen. Dit word niks

 271. William zegt: 04-09-10 om 15:09

  De Roemer variant is niet haalbaar, wellicht wil het CDA na de afgelopen dagen niet meer in zee met een krappe meerderheid. Een extra partij erbij halen is ook niet waarschijnlijk, want die zal meestal niet nodig zijn om de meerderheid te leveren. Een klein partijtje van doorgaans linkse signatuur zou enige ruggesteun kunnen geven, de PVDD bv?
  Maar het meest logische lijkt nu het middenkabinet. Als Rutte echter toestemt om minder dan 18 miljard te bezuinigen, en de piketpaaltjes verwijdert die als bedoeling hadden paarsplus klem te zetten, dan kan men bij Gr Links en D66 wel de vraag stellen: En waarom toch weer geen paars plus proberen?

 272. John zegt: 04-09-10 om 15:09

  Beste mensen,

  Er is maar één ding wat we moeten doen om in dit land nog niet verder verloren te laten gaan. Er zullen opnieuw verkiezingen moeten komen we willen niet langer de groeiende armoede, criminaliteit, slechte zorg en ga zo maar door blijven tolleren. Ook willen we niet dat onze monden worden gesnoerd door een stelletje politici die waarschijnlijk stage hebben gelopen in één of andere bananen republiek. Opnieuw verkiezingen of emigreren zal er bij velen in het hoofd spelen.

 273. Lee Le Grand zegt: 04-09-10 om 15:12

  Zeker dapper van Bilal, om vanuit een Islamitische achtergrond de Nederlanders te waarschuwen voor de tendens die heerst binnen de moslimgemeenschap in ons land. Daar waren de zogenaamde ‘tokkies’ ook al achter door hun voorkeur kenbaar te maken tijdens de afgelopen verkiezingen en de overwinning te gunnen aan het rechtse beleid. Veel mensen die gestemd hebben op rechts hebben uit een bepaalde gene het wat luchtiger opererende VVD bolwerk hun steun betuigd, in de veronderstelling dat ze met deze keuze nog net niet werden uitgemaakt voor racist. Helaas heeft de heer Rutte een ruggengraat laten zien welke buigzaam is als vloeibare latex, dus voelen veel aanvankelijke kiezers zich verraden door de mooie beloften. Deze ‘tokkies’ zullen bij nieuwe verkiezingen massaal hun stem richting PVV laten gaan. Links is daar als de dood voor en zullen alles in werking stellen om het veeeeeeel te grote huidige jasje van fatsoen, te laten vermaken tot een nog groter jasje van fatsoen. De weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen, wie zijn kind liefheeft spaart niet de roede.

 274. M.Taal zegt: 04-09-10 om 15:15

  ook wens dat weer een nieuwe verkieizingen komen voor PVV en niet CDA en ander partij die weten dat toch probelen hebben want nederland wens dat alleen nederlande mensen hier in land wonen en andere mensen die kosten onze Premie

 275. Diego zegt: 04-09-10 om 15:16

  En dit is nou Politiek. Kunnen we ons nog herinneren dat de PVV in eerste instantie niet werd uitgenodigd om aan de onderhandelingen deel te nemen? Andere formaties moesten eerst “mislukken”, wilde het nu over een rechts kabinet gaan. Nu rechts is mislukt haalt NL diep adem en nemen we een diepe zucht. Wat zijn we daar goed vanaf gekomen, want wat als er een rechtse regering zou zijn met een politieke partij met de speerpunten van de PVV? Dan sta je (inter)nationaal gezien voor aap. Het zou het imago van NL ernstig aantasten. Wilders heeft nu zelf de stekker eruit getrokken en nu moeten we wel over het midden of over links. En dat is uiteindelijk”" maar goed ook!

  Tevens ben ik ook voorstander van dat iedere stemmer gewoon stemt op zijn partij en geen strategische of proteststemmen gaat uitbrengen. Wat schieten we daar nou mee op? Stem gewoon op jouw partij PUNT

 276. Tante Truus zegt: 04-09-10 om 15:17

  Ik denk dat de heren in de politiek gewoon maar eens hun best moeten doen, en de Nederlandse traditie trouw blijven. Dat betekent een meerderheidskabinet met partijen die bereid zijn concessies te doen om het land te besturen.

 277. Guy zegt: 04-09-10 om 15:19

  Opnieuw stemmen, Wilders de meerderheid en alle criminele Mokro’s opdessen.

 278. Dennis zegt: 04-09-10 om 15:21

  Een eventuele mogelijkheid zou kunnen zijn een combinatie van VVD/CDA met PVDA/GroenLinks. Rutte en Cohen zouden dan samen een akkoord moeten opschrijven , aangevuld met wensen van zowel CDA als Groenlinks. Dan is er een ruime meerderheid in Eerste en Tweede Kamer met voldoende potentieel aan capabele bestuurders. De SP doet in elk geval in geen enkele realistische combinatie mee. Verkiezingen zullen er ook niet komen, daar is Den Haag op dit moment veel te bang voor. Het wordt voor alle partijen veel water bij de wijn doen, de vraag is alleen of de burger nog wel de wijn kan herkennen?

 279. Reinder zegt: 04-09-10 om 15:22

  Links is nu aan zet. Alle opties zijn nog niet onderzocht. PvdA moet zijn bezwaren tegen de SP maar eens opzij zetten en samen met GL, D66 en CDA proberen een coalitie te vormen. De PVV moet geen tweede kans krijgen en evenmin de VVD want in deze moeilijke tijden is tweespalt in onze samenleving het slechts denkbare scenario.

 280. Will Kleijer zegt: 04-09-10 om 15:22

  ik roep al v.a. het moment dat de verkiezingsuitslag bekent is dat het niets word en dat er nieuwe verkiezingen komen. waarscheinlijk krijg ik nu binnen een paar weken gelijk

 281. zoon van nekschot zegt: 04-09-10 om 15:25

  het cda snapt er echt niks van. per seconde nu komt er 1000 euro staatschuld erbij. de buitenlanders kosten op jaarbasis ongeveer 60 miljard (excl. de nieuwe hier niet thuis horenden). Nu 150000 buitenalnders per jaar erbij. die we niet nodig hebben en niet willen. het cda maalt er niet om om dit volk naar de knoppen te helpen. daarom helpen ze zichzelf nu naar de knoppen. Eind goed al goed barmhartige samarinanen met je fraaie onzole praatjes over vrijheid van godsdienst. Dank domme Lubbers en de Jong en van den Broek

 282. Hubert zegt: 04-09-10 om 15:27

  wat nu? Allereerst god zij dank dat dit verschrikkelijke rechtse kabinet er niet komt. Een kabinet wat dit land kapot bezuinigt en nog erger een kabinet wat discrimineert.
  De VVD heeft zijn kansen verspilt. heeft 3 of 4 kansen gehad. Paars+ mislukt, Rechts mislukt. Middenkabinet wordt het ook niet.
  Ik zeg het wordt tijd dat niet Rutte maar Cohen nu de touwtjes in dan handen neemt. en dan dat ie serieus eens kijkt naar de Roemer-variant (PvdA – CDA – SP – GroenLinks). Enige partij die zijn nek uitsteekt, en door elke partij wordt geweigerd is de SP. Ik denk uiteindelijk dat het dit niet wordt.
  Uiteindelijk wordt het denk ik Paars+, de enige reeële, werkbare oplossing. (al hoop ik natuurlijk nog steeds op de Roemer variant).

 283. M.C. van der Weele zegt: 04-09-10 om 15:28

  Z.s.m. nieuwe verkiezingen zou het beste zijn. Helaas gaat dat niet lukken want Lubbers (Bea) en c.s. hebben op een zéér ondemocratische wijze de lopende besprekingen beinvloed uit angst voor een rechts kabinet dat alle lukratieve baantjes van ‘de mastodonten’ en anderen onder miscroscoop zou leggen. Bovendien, en dat is waarschijnlijk de belangrijkste reden; men wéét dat de meerderheid van de bevolking een rechts kabinet wenst, maar zij wensen dat absoluut niet! Zo veel voor democratie waarin helaas onze koningin ook een rol speelt….
  M.a.w. we leven niet in een democratie.

 284. sandra van den brand zegt: 04-09-10 om 15:28

  Hebben jullie nu allemaal nog niet door dat het stemmen gewoon een farcade is? De heren uit Den Haag willen ons nog steeds laten geloven dat we in een democratie leven maar ondertussen doen ze toch waar ze zelf zin in hebben. Ik weet nog van een aantal jaren geleden. Toen was de SP een hele grote partij geworden. Toen werd er gewoon gezegd “wij kunnen niet regeren met de SP” en weg was je stem. En nu maken ze het helemaal bond. Ik ga dus bij volgende verkiezingen mijn weinige tijd niet verspillen. Ze zoeken het allemaal maar uit. Ik hoop alleen dat mensen die wel stemmen zo slim zijn om dat niet op Wilders te doen.

 285. Frits Franeker zegt: 04-09-10 om 15:33

  Nieuwe verkiezingen, volgens een nieuw kiessysteem dat niet gebaseerd is op één stem van één kiezer op één partij, maar een puntenverdeling voor alle partijen. Dan moeten keizers daadwerkelijk nadenken over standpunten en programma’s van alle partijen en dus over de vraag welke partij ze hoeveel punten geven en waarom. Zo raakt de kiezer beter geïnformeerd, en kan zo beter een weloverwogen mening vormen. Zo voorkom je onderbuik en strategisch stemmen en krijgen we een veel completer beeld wat mensen precies willen en van wie. Wie het recht heeft te stemmen, heeft ook de plicht daar goed over na te denken. Weg met gemakzuchtige stemwijzers, oneliner politiek! Wie wil dat zijn land goed geregeerd wordt, mag zich daar (O democratie, macht aan het volk!) ook geestelijk voor inspannen. Gebruik uw machtige mensenhersens, en als u niet weet hoe, vraag (het) dan gewoon: Wie, wat, waar, wanneer, hoe, hoeveel, waarmee en waarom? Vragen stellen kan iedereen. Doe het, probeer het, als is het voor een paar weken!

 286. rob zegt: 04-09-10 om 15:34

  Nou dit zegt weer genoeg nou had geert een kans om te regeren laat die hem lopen . hij doet of die zelf zo betrouwbaar is, en geeft de 3 van het cda de schuld geert aub, kijk ook is bij je zelf en je eigenpartij, je wou regeren en je bedroog de kiezers zelf door in eens harde standpunten te laten vallen . hoe betrouwbaar ben je dan zelf eigenlijk . iedereen moet compromissen sluiten zelfs jij maar , je hebt goede standpunten ook zeker weten zelfs daar ben ik het mee eens . maar als je nou is logischer nadenkt en niet alle moslims of terwijl de alochtone medebewoners van ons land tegen je harnas in te jagen door alles over een kam te scheren , en mark alles 10 keer herhalen als er een vraag wordt gesteld erg lullig om te zien geld ook voor die maxime lijkt trouwens wel vvd,er wil wel regeren maar sluiten links maar meteen uit erg jammer .

 287. H van Zutphen zegt: 04-09-10 om 15:38

  Het zou zo eenvouwdig kunnen zijn.
  Klink stapt vrijwillig op , om het zo te zeggen in het landsbelang , en het CDA zorgt voor een mooie baantje met een topsalaris.
  Een van Maxims maatjes komt in de fractie en tuut , tuut, probleem opgelost.Geen blokades meer en het land kan weer geregeerd worden.

 288. Ted zegt: 04-09-10 om 15:41

  Nou, wat zeggen we van een gewoon meerderheidskabinet…
  Die brief van Klink was niet de trigger, heb liep vorige week al spaak toen het ineens langer ging duren.
  Dat lijkt nu iedereen al weer te vergeten. maar van afstel komt uitstel en hoogmoed komt voor de val…

 289. panopticon zegt: 04-09-10 om 15:42

  nieuwe verkiezingen!

 290. Koen zegt: 04-09-10 om 15:45

  Wat een reacties allemaal.
  Nieuwe verkiezingen? Nee natuurlijk niet.. de kiezer heeft al gesproken!
  Links aan zet? Nee, daar voor heeft de kiezer niet gekozen.
  Verder met VVD? Nee.. de beste manier is een andere.

  De politiek is niet meer aan zet. De koningin stelt per direct een sollicitatieprocedure open voor de verschillende ministeries en staatssecretariaten. Daarop kan gedurende twee weken worden gesolliciteerd. Vervolgens worden er door een selectiecommissie (het presidium van de Tweede Kamer) drie kandidaten uitgekozen. Zij gaan in debat met de Kamer en er wordt gestemd.

  Dan hebben we een zakenkabinet. Zij hebben kennis op hun vakgebieden. Zij zetten de lijnen, in samenspraak d.m.v. debat met de Tweede Kamer, uiteen. Dan hebben we geen politiek gezeur meer in een kabinet. En dat kabinet MOET vier jaar blijven zitten. Uiteraard kunnen er tussentijds ministers opstappen. Maar politieke ruzies kunnen niet meer ontstaan. Hoe ideaal klinkt dit?

 291. erwin zegt: 04-09-10 om 15:45

  Nederland koos recht, en niet links…. links heeft dus niets te willen/eisen.

  2 oplossingen mogelijk:

  1: VVD/PvdA/CDA
  of
  2: Nieuwe verkiezingen (met een monsterzege voor Geert! want dat is zeker wel te verwachten na deze achterbakse & zorgvuldig opgezette valstrik door de CDA-Mastodonten & loopjongen Ab K.)

 292. Marinus zegt: 04-09-10 om 15:46

  De enige manier waarop met de PvdA is samen te werken is inderdaad een zakenkabinet. Als je een gewoon regeerakkoord met ze sluit, houden ze zich toch niet aan de afspraken.

 293. Martin H zegt: 04-09-10 om 15:47

  Het word tijd dat links een stem krijgt in de formatie.Het goochelen met de grondwet van Wilders en Verhagen en in iets mindere mate Rutte kan alleen als de heren tweederde meerderheid vertegenwoordigen. Tegen de nog geen anderhalf miljoen Weirde Gilders die zonodig in een crisistijd politiek wilden experimenteren met een minderheids kabinet gesteund door krap 76 zetels staat een zwijgende minderheid van ruim viereneenhalf miljoen mensen die niets van Wilders willen weten. Cohen aan zet. Hopelijk komt Roemer ook eens aan tafel.

 294. Lex zegt: 04-09-10 om 15:49

  Links! Desnoods met CDA of VVD in de bijwagen. Rechts heeft nu lang genoeg op z’n hobby-horse gereden…

  (p.s. Veel respect voor Klink, die z’n geweten volgde én z’n kop durfde uitsteken. Hulde!)

 295. otto spul zegt: 04-09-10 om 15:49

  Rechts komt er gelukkig niet.. Wilders heeft poker gespeeld en is op zijn neus gegaan. Onmogelijke eisen stellen en niets geven is natuurlijk onmogelijk maar hij weet niet beter. Veel woorden maar o zo weinig daden. Ja 1.5 milj kiezers kozen zijn PVV ! Waarom, omdat men gewoon een dwarse “ik ben het er niet mee eens zoals het gaat” stem wilde geven. Het kan toch niet zo zijn dat er 1.5 milj Nederlanders achter de basisideeën van Geert staan.

  Wat nu?? Nou Rutte en zijn rechtse kabinetsideeen lijken er niet te komen. Ook al kon rechts zijn vingers aflikken.
  Een Midden kabinet met PVDA, VVD en CDA en mogelijk D66 ligt het meest voor de hand en moet ons land een breed bestuur geven. Een bestuur dat op een brede basis kan rekenen en waar men van het alleen maar ROEPEN en voor de rest niets doen van de PVV af is.
  Nieuwe verkiezingen lossen niets op. Mogelijkerwijs krijg je dan nog meer stemmen voor een links blok en word de PVDA de grootste – het verschil was immers maar een zetel – en er zullen dan genoeg mensen zijn die strategisch links gaan stemmen. SP en GroenLinks zullen dan verliezen aan de PVDA.
  De lichaamstaal van Wilders was overduidelijk gisteren, pokerface is niet gelukt dus dan maar in de oppositie. Hij schreeuwt nog wat en hij stelt nog wat eisen – die geen enkele partij ook de zijne niet ooit zou inwilligen – en hij gaat in de oppositie. Wordt weer een oneman show, want naar verluidt (van een van de fractieleden persoonlijk gehoord) hebben zijn fractiegenoten NIETS maar dan ook NIETS in te brengen.
  AF NON DEMOCRATISCHE PARTIJ.

  Nu kan Wilders nog even snel naar New York om daar zijn gebazel te laten horen bij Ground Zero. Hij kan tenminste nu niet zeggen dat hij Member of Government is.

 296. Lee Le Grand zegt: 04-09-10 om 15:50

  Als directe nazaat van twee gedecoreerden van de Yad Vashem onderscheiding wegens niet aflatende moed in de meest duistere tijd van de vorige eeuw, is het commentaar van ( helaas mijn naamgenoot van voren )
  Léon, er eentje van geschiedkundig onbenul, om Wilders te associëren met die tijd. Eigenlijk zou deze goede ziel de werkelijke geschiedenis van die tijd eens moeten herlezen en dan weer een vergelijk proberen te genereren. Wilders verkoopt Nederland namelijk niet aan een vreemde mogendheid ( zoals de linkse troepen ) maar probeert de insluip van het paard van Troje te beperken met rigide maatregelen die misschien erg racistisch overkomen, maar de enige redding van Nederland als solide Staat waarborgen. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Terwijl de linkse partijen juist meer infectie in een al stinkende wond intuberen en het land volledig naar de nomdedieu laten gaan. De kernpunten van Wilders zorgen voor de broodnodige penicilline die Nederland kunnen redden van een regelrechte teloorgang. Dat zulks niet gaat met halve maatregelen en een gedoseerde injectie met fatsoen, lijkt me meer dan duidelijk.
  Ik heb samen met mijn vrouw twee geadopteerde meiden die uit een regelrechte Dante’s Inferno zijn gekomen, mijn kinderen zijn allebei half Arabisch/ joods, half Jemenitisch/joods. Als mijn kinderen op straat lopen, zijn er bevolkingsgroepen in Nederland die ontzettend veel gedoogsteun krijgen vanuit de linkse coalities, worden ze voor Jood uitgescholden. Als daar door een aflatende Overheid niets aan gedaan wordt krijgen we inderdaad een periode in onze geschiedenis die een sterke overeenkomst vertonen van die duistere jaren. Wilders benoemd zulks bij elke gelegenheid die hij maar kan krijgen, en dan is Wilders de bruinhemd??? Sjongejonge wat zijn we met zijn allen toch geïndoctrineerd. Geef in een vol stadion de ene groep een blauw sjaaltje en de andere een rode…….na een tijdje verbroederen de blauwen en de roden zich louter met diegenen van hun kleur en zullen beweren dat de dragers van de andere kleur geen ruk meer waard zijn.

 297. Jan R zegt: 04-09-10 om 15:50

  De (beste) oplossing is inderdaad nieuwe verkiezingen uitschrijven, waarom? Omdat alles al is geprobeerd. Ik vindt dat er een rechtse regering moet komen, het moet maar eens echt gaan veranderen in politiek Den Haag en natuurlijk in Nederland. Als we dan gaan stemmen, laten we dan meteen ook voor de 1e kamer stemmen dan wordt er daar ook meteen zaken op orde gesteld.

 298. Christa zegt: 04-09-10 om 15:51

  GEEN links nu!!

  De enige optie is in mijn ogen nieuwe verkiezingen. Maar omdat iedereen weet welke partij dan het grootst zou worden (namelijk de PVV), probeert men nu uit alle macht dit tegen te houden.

  Dus…………het laatste woord moet aan de kiezer zijn en niet aan het volk in Den Haag.

 299. marcel zegt: 04-09-10 om 15:51

  Ik ga sgp stemmen de volgende keer. Dat is den enigste partij die sinds haar oprichting trouw blijft aan haar standpunten. Hoewel ze vrouwen een andere plek geven, ben ik van overtuigd dat de sgp ook links genoeg is om het land in zijn volle glorie te herstellen. Hun aan hang is trouw. De partij is stabiel en ze een goed besef wat sociaal is. Ik zie hun graag samen met groenlinks in de regering stappen.
  Laterssssss.
  Femke…je blijft een geweldige strategische politica die meer verdient dan alleen opositie. Of ik gun je de opesitie tegen sgp of ik gun je de regerings deelname in een paars plus plus kabinet.

 300. bewonderaar van Wilders zegt: 04-09-10 om 15:54

  tja ik zit te wachten op het bericht dat er nieuwe verkiezingen moeten komen.
  eindelijk.
  ik ga voor wilders….

 301. Marija zegt: 04-09-10 om 15:58

  De grote manipulator is m.i. Beatrix.
  We waren op de goede weg met VVD PVV en CDA.
  Als men niet met deze combinatie verder kan, dan maar nieuwe verkiezingen, a.u.b. geen linkse zooi die er een puinhoop van maakt en heeft gemaakt.

 302. prichard zegt: 04-09-10 om 16:01

  Makkelijk voor Wilders, zelf enig , nogmaals enig officeel lid van zijn partij,een “dictator eigenlijk” heeft altijd gelijk
  noem het slim,
  ik vindt het achterbaks,
  Da nde grootste, VVD maar iets meer stemmen dan de PvdA 31 e n30 zetels, wat heet de grootste,
  De grootste verliezer, CDA, Verliest in de peilingen nog meer, blijft niets van over, als je met Wilders regeert, heet gedogen, Wilders wint, altijd, draagt geen verantwoordelijkheid, heeft altijd gelijk,Slim?
  Stiekem en achterbaks heet dat

 303. mychel zegt: 04-09-10 om 16:09

  De partijen komen er blijkbaar zelf niet uit! Nederland heeft bij de laatste verkiezingen misschien te strategisch gestemd. Nieuwe verkiezingen zijn denk ik de beste oplossing. Er wordt teveel gekibbeld en te weinig aan de economische situatie van nederland gedacht, anders waren ze er al wel uitgeweest.

 304. Ben zegt: 04-09-10 om 16:10

  Nieuwe verkiezingen. Dan zijn zo meteen alle problemen opgelost.

 305. Kees zegt: 04-09-10 om 16:10

  Wie heeft eigenlijk verzonnen dat we een mindergheidskabinet moesten gaan proberen? Er zijn nog enige meerderheden die niet getest zijn. Lijkt me 1e prioriteit!

 306. Gert Rijks zegt: 04-09-10 om 16:17

  Als er niet een partij met de PVV wil regeren hebben nieuwe verkiezingen niet zo veel zin. De opositiepartijen van de afgelopen jaren moeten het nu maar eens laten zien! Jaren lang Balkenende tegen werken, en wat hebben we nu?

 307. Caroline zegt: 04-09-10 om 16:25

  Toch maar weer kijken of een coalitie met de PvdA lukt? Weet niet zo goed wat er gebeurt als er nieuwe verkiezingen komen; die kunnen Wilders weer in het zadel helpen. En dat lijkt me de allerslechtste oplossing voor dit land. In elk geval is Klink een held!

 308. zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen zonder uit gebrijde campagnes vooraf.

 309. ferdinand zegt: 04-09-10 om 16:28

  ik vind nu dit ook is mislukt er nieuwe verkiezingen moeten komen!!
  dan zal de kiezer zich wel anders uitlaten en word de pvv wel de grootste

 310. Willem zegt: 04-09-10 om 16:29

  Geen nieuwe verkiezingen! Veel mensen zijn nu extra gefrustreerd door de politiek en gaan daardoor een proteststem uitbrengen op de PVV. Een regelrechte ramp zou dat zijn. De VVD heeft nu al enkele malen gefaald in het tot stand brengen van een stabiele coalitie, dus laat de linkse partijen het nu maar overnemen. Tenslotte heeft de PVDA maar een zeteltje minder dan de VVD. Dus PVDA, Groen Links, D66 en de VVD. Dat zijn 81 zetels. Mooi of niet?

 311. Theo zegt: 04-09-10 om 16:34

  Verkiezingen worden niet gewonnen door de hardst groeiende partij, een democratie telt slechts zetels, geen groei. De PVV was dus niet de winnaar van de laatste verkiezingen, dat was de VVD gevolgd door de PVDA. De VVD heeft daarom als eerste mogen proberen een kabinet te vormen en is daar tot op heden niet in geslaagd.

  Mark Rutte grijpt nu zijn laatste kans en probeert de geesten rijp te maken voor een regeeraccoord. Er zijn ooit eerder goede dingen voortgekomen uit zo’n door Kok geschreven regeeraccoord maar zou het niet meer in het landsbelang zijn om nu de slechts één zetel kleinere PVDA de opdracht te geven om een regering te vormen?

  Als ook de PVDA er op korte termijn niet uit komt dan zou de PVV de opdracht moeten accepteren om op haar beurt een regering proberen te vormen. De PVV heeft echter al op meerdere manieren aangegeven niets te voelen voor regeringsverantwoordelijkheid.

  In de eerste plaats is daar de ‘gedoog’-variant. Waarom gedogen in plaats van daadwerkelijke verantwoordelijkheid te nemen? Slechts twee goede redenen komen in mij op. De meest waarschijnlijke is, dat de PVV zichzelf niet in staat acht om de kwalitatief juiste bewindslieden te leveren. Een tweede, veel minder waarschijnlijke reden, zou kunnen zijn dat met de PVV in de regering Nederland niet meer serieus genomen zou worden door het buitenland.

  De tweede doelbewust gekozen poging van de PVV om regeringsverantwoordelijkheid te ontwijken is de wijze waarop de formatie werd beëindigd. De PVV schroomt geen moment om de grondwet buiten spel te zetten door van het CDA te eisen dat haar fractieleden hun grondwettelijke vrijheid opgeven. De vrijheid om een eigen overtuiging te hebben en volgens die overtuiging te handelen.

  Mijn advies aan Hare Majesteit is om de opdracht tot het vormen van een regering in handen te geven van een wijze man van de PVDA. De trots bij het CDA was helaas zo gekrenkt dat een buitengewoon verstandig man als Lubbers een buitengewoon onverstandig werkstuk heeft afgeleverd met de inmiddels bekende gevolgen.

 312. van bemmelen zegt: 04-09-10 om 16:34

  nieuwe verkiezingen brengen geen verschuiving links rechts:

  Alleen PVV wint ten koste VVD en vooral eerder gehalveerde CDA dat nu benden de 10% ( ja U leest het goed) zal komen.

 313. Arjan zegt: 04-09-10 om 16:36

  Zijn we nu helemaal gek geworden! Laten de partijen eerst maar uitzoeken welke combinatie nog mogelijk is. In ieder geval zonder de PVV want deze heeft niet alleen de stekker er uit gehaald. De PVV heeft getoond uitsluitend te kunnen en te willen fungeren als splijtzwam van partijen en van de samenleving. Wie de vrijheid van godsdienst, de vrijheid van meningsuiting en de rechtsstaat wil veilig stellen keert zich af van de PVV. Dat heeft Ab Klink te laat maar uitermate terecht ingezien. Nu Rutte en Verhagen nog.

 314. joepie zegt: 04-09-10 om 16:38

  Ik ben er ook klaar mee, denk dat als er nu nieuwe verkiezingen komen het CDA helemaal van de kaart verdwijnt….nu kan de kiezer wel duidelijke stemmen omdat een aantal partijen hun ware gezicht hebben laten zien. Mijn mening: coalities verboden wat de kiezer stemt komt in de kamer en is dus altijd stemming vereist over een voorstel punt uit!!

 315. George zegt: 04-09-10 om 16:41

  Moeten we doen wat het volk wil, nieuwe verkiezingen. Het volk heeft toch gekozen, waarom nu opnieuw!? Natuurlijk baalt de meerderheid van ons land over het mislukken van het rechtse kabinet, ik eveneens, maar is dit niet de tijd om te accepteren dat er in het beginsel van ONZE democratie iets verschrikkelijks fout zit. Ons land zit zonder een fatsoenlijke regering en het ziet er niet naar uit dat die er komt met de uitsluiting van de rechtse variant door Dhr. Wilders met hulp van Dr. Klink. Volk van Nederland, pas onze democratie aan, want het kan en mag niet zo zijn dat ons prachtige land onbestuurbaar is (en blijft) terwijl het in deze tijden van economische (en misschien ook wel maatschappelijke) crisis zo hard nodig is dat er een overheid is die krachtig kan optreden en de staatsschuld kan terugdringen. Over links zie ik dit niet gebeuren, en zonder regering evenmin, is het niet tijd om ons politieke systeem drastisch te veranderen, is dit niet het moment?

 316. piet zegt: 04-09-10 om 16:45

  Jammer echt jammer dat PVV niet in het kabinet komt

 317. rosa zegt: 04-09-10 om 16:49

  nieuwe verkiezingen en wilders de grootste partij!!!

 318. Een kabinet vormen door de huidige 150 kamerleden is niet mogelijk gebleken maar In de afgelopen weken heeft NL kunnen zien wat de werkelijke inhoud van de diverse partijen is. Daarom NU nieuwe verkiezingen. NL kan niet veel langer zonder een behoorlijke regering.

 319. zeeuwtje zegt: 04-09-10 om 16:52

  Nederland wakker schudden dus nieuwe verkiezingen en PVV grootste partij.

 320. Keith zegt: 04-09-10 om 16:54

  Snel nieuwe verkiezingen, geen lapmiddeltjes kan nooi lang stand houden, dan moeten we toch ook weer naar de stembus, dus dan gelijk maar. De huidige afloop zal dan zijn sporen nalaten en dan zo snel mogelijk meerderheids kabinet zonder gedoogbeleid gewoon 75 zetels en aan het werk.

 321. rie zegt: 04-09-10 om 16:56

  willen we weer een 4 jaren plan met pvda.met pappen en nat houden en pamperen.we klagen al jaren dat dit niet zo kan doorgaan, en nu is er iemand die er wat aan wil doen, en krijgt hij een emmer stront over zich heen.van oud partij bobo’s van het cda. als ze het nu zo goed weten waarom hebben ze in de jaren dat zij het voor het zeggen hadden hier niets aan gedaan.want in die jaren is het probleem ontstaan, van handje vasthouden en een schep met geld erbij.ik ben geen pvv stemmer maar bij de eerst komende verkiezingen doe ik het wel.groetjes rie

 322. drop zegt: 04-09-10 om 17:00

  opnieuw naar de stembus en laat de stemmer het maar bepalen want zelf bakken ze er helemaal niks van!

 323. romina zegt: 04-09-10 om 17:01

  Opnieuw stemmen aub!!

 324. Jos Halle zegt: 04-09-10 om 17:03

  Als er geen mogelijkheid is om te praten tussen aan de ene kant groenlinks met de PvdA en aan de andere kant VVD en PVV dan ben ik voor nieuwe verkiezingen, de politieke verhoudingen zullen dan voor velen volkomen uit het lood schieten en vooral de CDA en PvdA zijn dan gewaarschuwd.

 325. Anita zegt: 04-09-10 om 17:05

  Niks geen gedoog steun meer PVV zet hem op .Anders nieuwe verkiezingen en iedereen stemmen op PVV

 326. Niels van Horssen zegt: 04-09-10 om 17:05

  Nieuwe verkiezingen de enige optie, wat de politici nu allemaal verzinnen heeft absoluut niets meer te maken met de stemming van het nederlandse volk.

  En daar draait het toch nog steeds om in nederland ? Dat we een regering hebben die het volk vertegenwoordigd ipv een stel figuren die een nood oplossing zoeken omdat ze perse hun centen willen verdienen in de regering?? HERVERKIEZINGEN DUS

 327. Johanna zegt: 04-09-10 om 17:06

  Nu is links toch echt aan de beurt. Wat mij betreft: PvdA, Groenlinks, SP,CU

 328. Jip Driehuizen zegt: 04-09-10 om 17:06

  Ongelooflijk, echt ongelooflijk dat zoveel mensen een dictator aan de macht willen in Nederland. Zelfs van de NSDAP kon je tenminste nog lid worden (over geschiedenis gesproken). Alle macht in de handen van één persoon??? PVV kan geen fatsoenlijke minister leveren…
  En dat terwijl het dankzij fatsoenlijk VVD/CDA/PvdA-beleid gewoon goed gaat in Nederland. Wijs mij een land aan waar het beter gaat? Nou?
  De politieke onrust in Nederland komt voort uit de leugens, halve waarheden en het opportunisme van Foruyn/Wilders.
  Mensen reik elkaar de hand. Niets mis met mensen uit Marokko, Turkije enzovoort. Er zijn goede en slechte mensen en dat is écht niet gebonden aan religie. In alle landen ter wereld komt misdaad vooral voor in de lagere sociale klassen en dié zijn in Nederland oververtegenwoordigd door allochtonen.
  Doe eens een beroep op de goedheid van je hart. Heb geduld en help elkaar. We hebben b.v. ook veel problemen gehad met Molukkers (voor de jongeren onder u: zij hebben heel wat meer doden op hun geweten dan ‘moslims’ in Nederland), maar dankzij begrip, geduld en sociale programma’s zijn zij nu perfect geïntegreerd (alhoewel ‘Geert’ ze etnisch wil registreren…).

  (Religieuze) onverdraagzaamheid leidt tot politieke en -uiteindelijk- economische onrust. Ophouden ermee. Maak eens kennis met eenvoudige ‘moslim’-gezinnen. Het is een verrijking van onze cultuur! Zelf zouden ze ook graag willen dat het vervelende deel onder hun jeugd harder aangepakt werd!!

  En nu dus een VVD/CDA/PvdA-regering, met fatsoenlijke en begripvolle bewindspersonen, die van mij best wel wat meer mogen verdienen….

 329. Marieke zegt: 04-09-10 om 17:06

  Minderheidskabinet VVD/PVV. En dan hopen dat de boel zo snel mogelijk instort. (Wat niet lang kan duren, want Wilders kan natuurlijk geen fatsoenlijke ministers leveren. Of moeten we Hero Brinkman wel serieus nemen?)
  En dan iedereen verplicht naar huis, nadenken over wat die partij van Wilders nou echt voorstelt en dan pas nieuwe verkiezingen.

 330. de Specht zegt: 04-09-10 om 17:07

  Dit is een klucht in twee bedrijven.Laat aub groenlinks maar in de wei blijven staan want dat stelletje Rooie Rakkers maakt er ook een puinzooi van,dat wordt niks en veel geschreeuw op een laag pitje.
  Voorkeur: PVV/VVD en de PvdA.zgn “christelijke” Democraten A partij
  kan men gevoegelijk in een niet gebruikte la opbergen van een nieuw te vormen Kabinet. Dus hup naar de stembus richting Obama of Blair.

 331. Jordy C zegt: 04-09-10 om 17:11

  de beste optie lijkt mij om snel weer naar de stembus te gaan. nederland zit al veel te lang zonder een goede regering. waarschijnlijk zal, ook met het oog op de afgelopen weken, de PVV en met name Geert wilders, de grootste partij worden

 332. C. de Wit zegt: 04-09-10 om 17:21

  S.Brieko zegt: 04-09-10 om 10:16

  “Mark Rutte zegt dat ‘rechts Nederland zijn vingers zou aflikken bij wat er op papier staat’. Met deze uitspraak heeft Mark Rutte zich in mijn optiek volledig en definitief gediskwalificeerd als mogelijk toekomstig minister-president. Het toont dat Mark Rutte zich niet realiseert dat, mocht hij premier worden, premier wordt van alle inwoners van Nederland en niet alleen van rechts Nederland. Ook al ben ik het niet met hem eens politiek gezien, ik had nog een voorzichtige hoop dat hij zich niet voor het karretje van rechts Nederland zou laten spannen, maar ook ruimte zou laten voor andere opvattingen en inzichten. Het feit dat hij nu zo openlijk alleen voor ‘rechts ‘Nederland spreekt en over rechts Nederland spreekt, alsof er niets anders is, vind ik zo kwalijke en teleurstellend dat ik Mark Rutte niet meer zie als mogelijk eventueel ook ‘mijn ‘minister-president”.

  Dat vind ik ook onvoorstelbaar, ik dacht hij meer links in de VVD stond, maar hij blijkt eigenlijk een hele nare rechtse bal te zijn. Het is hem alleen om de bezuinigingen te doen, ten koste van alles. Ze hebben geen enkel respect voor hun medemens op deze manier, dat “”sniekie” en glibberige gedrag van de VVD is misschien nog wel erger dan die ultra rechtse PVV propaganda die je te pas en te onpas weer onder de neus gedouwd wordt.

  Wie is dat eigenlijk: “rechts Nederland”. De kernenergie lobby, de groot industrie en het groot kapitaal ? Met Jan modaal en de middengroepen heeft de VVD in ieder geval helemaal niets op. Het wordt tijd dat de VVD en met name Rutte definitief doorgeprikt wordt, wat een nare club is dat.

 333. Regine zegt: 04-09-10 om 17:23

  Kan iemand ook uitleggen waarom er niet van begin af aan gekeken is naar een coalitie tussen VVD en PVV met gedoogsteun van het CDA? Gezien het aantal zetels lijkt dat toch logischer? Als Wilders dan zonodig veel te zeggen wil hebben, laat hem dan ook de verantwoordelijkheid nemen.
  Nieuwe verkiezingen lijken mij nu het beste.

 334. spinnetje zegt: 04-09-10 om 17:28

  het wordt nu echt tijd dat er nieuwe verkiezingen komen en dat er daad werkelijk iedereen die een uitkering heeft gelijk vrijwilligers werk gaat doen en anders geen uitkering meer( op de echte zieke na natuurlijk)en alle criminelen het land uit. Dat kan er maar 1 doen en dat is GEERT WILDERS dus nieuwe verkiezingen NU

 335. Adrian zegt: 04-09-10 om 17:33

  Het credo ‘Verdeel en heers’ is in haar eigen tegendeel gaan verkeren nu er geen grote partijen meer zijn, laat staan dat er mogelijkheden bestaan voor een wezenlijke staatsrechtelijke hervorming naar een tweestromenstelsel: een Links Blok en een Rechts Blok. Nederland is zo hopeloos verdeeld, dat alleen de kiezer kan zorgen voor een herschikking van het politieke landschap. Nieuwe verkiezingen dus!

 336. Iris zegt: 04-09-10 om 17:34

  Opnieuw stemmen !

 337. Jeff S zegt: 04-09-10 om 17:40

  Mensen, word toch eens wakker!!! Nieuwe verkiezingen helpen echt niet hoor, want dan wordt de PVV de grootste en accepteer nou dat bijna 8 miljoen mensen niet op die partij hebben gekozen… Zolang alle andere meerderheidscoalities niet zijn onderzocht heeft het absoluut geen zin om nieuwe verkiezingen te houden. Wat mij betreft is Cohen aan zet, ondanks dat hij niet m’n favoriet is want Rutte heeft alles verprutst. Het laatste wat de koningin moet doen is hem een regeerakkoord te laten schrijven.

 338. Jordy B zegt: 04-09-10 om 17:46

  Misschien wel weer verkiezingen, dan denk ik dat CDA echt helemaal ten onder gaat…

 339. claire zegt: 04-09-10 om 17:47

  Niet meer over links of over rechts, maar over de inhoud. Laat de 2e kamer komende week in een debat bepalen wat de visie voor de toekomst is, en koppel daaraan een thema. Duurzaamheid zou het thema kunnen zijn: niet alleen klimaat, milieu, maar ook samenleven (integratie) en financieel beleid. Zoek daarbij een aantal onomstreden visionaire types, zonder directe politieke lading, als Winsemius, Veerman, Vendrik, Scheffer, Rinnooy Kan, Marijnissen. En laat die een regeerakkoord schrijven. Partijen, maar ook individuele kamerleden kunnen zich daarbij aansluiten.

 340. Lee Le Grand zegt: 04-09-10 om 17:55

  Dictatoriaal regime is in Nederland helemaal niet mogelijk met een veel- partijenstelsel hoe kom je op dat achterlijke idee. Zolang er in Nederland coalities nodig zijn om te regeren, de Eerste Kamer de wetten nader bestudeert en terugvoert naar de Tweede Kamer indien er hiaten en andere onvolkomenheden in staan is het onmogelijk om een dictator aan de macht te krijgen. Geitenwollen sokkengedrag, gedoogbeleid, en potverteren moet nu maar eens en voor altijd uit onze democratie gedonderd worden, het zit namelijk zo diep geworteld dat de niet zelfstandig denkende, achter de computer zittende wannabee’s, met een ‘typediploma’, maar gezakt voor hun ‘veterstrikdiploma’ een ongefundeerde mening naar diverse fora genereren. Kom verdomme een tijdje in de Kolenkitbuurt of Gazaveld in Amsterdam wonen waar je als Nederlander absoluut in de minderheid leeft en niks waard bent.
  Over racisme gesproken… damn what an ignorance. Kom een keer met je luie reet achter je buro vandaan en kijk met open ogen wat er zich afspeelt in ons kikkerlandje.
  Religie geen kernpunt in de huidige politiek in Nederland?? Misschien minder kijken naar Playboychannel en wat meer Politiek 24 is mijn devies. En maar roeptoeteren vanuit een gemaakte veiligheid en te schijterig om je op de barricaden te begeven.
  Als we werkelijk allemaal zo compleet sereen en ontvankelijk over ons landje kunnen lullen waarom zie ik dan elk uur van de dag de botsingen tussen voornamelijk twee bevolkingsgroepen? Je schijnt vergeten te zijn dat er veel hardwerkende mensen uit de landen van Noord-Afrika zijn gehaald door de ingeprente onzin van een opbouwend Nederland met name door de inzet van PVDA en hun voorman Joop den Uyl, dat deze mensen behoorlijk veel moeite hadden een binding met Nederland te krijgen door verschillende oorzaken die we ook echt wel kunnen zoeken door hand in eigen boezem te steken, maar tevens door hun veronderstelling dat zulks maar voor een aantal jaren gold en dus hun eigen cultuur en godsdienst de pré lieten. Integratie van deze mensen is compleet mislukt en dan spreken we over de eerste generatie, die hebben het stokje doorgegeven aan hun kinderen, die op een bepaalde manier tegen dezelfde problematiek opliepen als hun ouders. Die hebben ook weer koters gekregen en nu hebben we te maken met een groep allochtonen die zich compleet afzetten tegen de geldende normen en waarden die van drie kanten wordt gevoerd, namelijk door hun ouders en grootouders, en de positie binnen ons land en de vooroordelen van de autochtone bevolking, die niet accepteert dat we a: de ellende van de jaren zeventig kabinetten op een presenteerblaadje hebben en b: uit een bepaald misplaatst fatsoen minderheden voorgetrokken zien worden in diverse essentiële zaken in de wereld. De sociale lasten drukken ontzettend zwaar op het werkende gedeelte van het volk, daar profiteren de niet- werkenden op banale manier van. Kinderen krijgen tegenwoordig niet eens meer fatsoenlijk onderwijs, durven soms niet eens meer naar school omdat ze door hordes losgeslagen hyena’s onder de voet gelopen worden.
  Het zal weer lang duren eer er weer eens een Nederlander voorgedragen wordt voor een Nobelprijs in n’import pas welke categorie. Excuus, misschien hebben ze over een tijdje wel een Nobelprijs voor het verkwanselen van een prachtig land….ik nomineer bij deze onze geweldig democratisch gekozen regering.

 341. irma zegt: 04-09-10 om 18:12

  Opnieuw naar de stembus. Tja. Niet als Wilders zou winnen. Dank U wel.
  Laten we eens gaan stemmen op coalities. Dan hebben ze in Den Haag de wens van de kiezer gewoon te volgen in plaats van onze democratische stem te grabbel te gooien.

 342. ome willem zegt: 04-09-10 om 18:13

  PvdA, CDA, SP, D’66, Groen Links. 86 zetels, een perfect team. Waar wachten we nog op?

 343. Bilal zegt: 04-09-10 om 18:13

  Beste Jip,

  Ik ben niet religieus onverdraagzaam. Het punt is dat ik met mijn islamitische achtergrond weet wat er speelt onder de moslimgemeenschap in nederland. Ik ken mensen van islamitische achtergrond die lijken tegenover jullie zo goed geïntegreerd en alles, spreken perfect nederlands, maar wat er binnenshuis en in eigen taal besproken word gaan jou de haren van overeind staan, die aardige buurman mohamed waarvan je denkt dat tie zo goed aangepast is, vind jou dochter hoogstwaarschijnlijk een hoer. Ik zeg ook niet dat alle moslims zo zijn, maar laat ik voorop stellen dat ik niet voor niets bekeerd ben tot het christendom.
  Al die haat in mijn oude gemeenschap, altijd dat ‘de gek aansteken’ van de nederlanders. Opgevoed worden met de overtuiging dat geen enkel nederlands/westers meisje deugd.
  gezellig met mijn (oude) broeders naar de moskee gaan en daar horen hoe de aanslagen van 9/11 een daad in naam van allah was,
  begrijp me niet verkeerd ik wil niet veroordelen maar ken de tendens “heb met het zweepje geslagen”. De moslimgemeenschap over het algemeen is niet zo rooskleurig als jullie denken, hoe gerechtig jij dat het goedgepraat word dat er een vrouw dood word gestenigd voor overspel? Op bepaalde schotelzenders word er vol trots over bericht en dat het maar een waarschuwing mag zijn voor alle kufaar(heidenen)! En doe je niet mee dan ben je geen echte moslim want dan ben je een zwakke broeder of zuster. Dit alles is niet op betrekking van 100% van alle islamieten maar over het algemeen is het wel de tendens. En wat ik hier benoem zijn mijn eigen ervaringen, met mijn eigen opvoeding en achtergrond.

 344. steffan s zegt: 04-09-10 om 18:14

  laten we het nu eens gewoon heel zwart/wit gaan bekijken.
  vvd en de pvv waren de grote winnaars bij de laatste verkiezingen.

  dat zijn dus diegenen die moeten regeren want, we leven toch in een democratisch land. En als iets democratisch gekozen wordt moet je daarvoor niet de kop in het zand steken want, wat hebben verkiezingen dan nog voor nut?

  de derde grote partij MOET zich hier dan bij aansluiten, of ze willen of niet……want het is de keus van het volk….. niet van de partij zelf!!

 345. Richard van `t Hooft zegt: 04-09-10 om 18:43

  Het gaat (te) goed met Nederland. Tot vandaag worden we nog steeds bij onze neus genomen en accepteren dit ook nog. Als we nieuw moeten stemmen, stem ik op de partij waarop ik de vorige verkiezing heb gekozen. Ik houd me aan mijn woord. Velen met mij schijnbaar niet.

 346. willie zegt: 04-09-10 om 18:48

  dat er nog mensen zijn die praten over pvda en cda begrijp ik al helemaal niet laten we niet vergeten welke 2 partijen ons in deze crisis gedrukt hebben met hun geld weggeverij en die beide opperden nooit meer met elkaar in de regering te gaan zitten en cohen of verhagen als minster president waar gaat het dan heen met nederland

 347. Marieke Meijer zegt: 04-09-10 om 18:57

  Geen nieuwe verkiezingen , dat duurt te lang. Gewoon nieuw formatteren en dan het liefst met mensen die normaal met elkaar om gaan.Geen gehakketak. Hopelijk komt er dan iets uit de bus wat werkelijk het land dient.

 348. Dirk zegt: 04-09-10 om 19:02

  Tja, er blijft denk ik niets anders over dan opnieuw te stemmen. Wilbers profiteerd in dit geval lekker van de onvrede die mensen hebben over andere partijen. Maar ik vraag me echt af of het zaaien van haat nu echt dat is wat Nederland nodig heeft. Alle Moslims het land uit is volgens mij geen oplossing en Wilbers al minsiter president …. dat heeft Nederland volgens mij echt niet nodig. Hoe kan iemand nu een land vertegenwoordigen als men niets eens in staat is normaal en respectvol met mensen van een ander geloof om te gaan. Ik denk dat het inderdaad tijd wordt dat de heren en dames van de politiek eens aan het landsbelang gaan denken dan aan eigen glorie.

  Want iedereen zit nu wel te zeuren over de moeilijke tijd waar we in zitten maar wat is er nu uit eindelijk door de regerende partijen gedaan toen het wel goed ging in Nederland ??? Volgens mij waren dit toen niet echt de rentmeesters die we nodig hadden…

 349. Ben opgelucht geen Rechts kabinet.
  We weten al te goed hoe dat was in de jaren 80 met de VVD&CDA.
  De onderlaag wet hartgepakt juist als je werkloos was ging je van 900 naar 450 gulders.
  En de rijken wedden rijker in 30 jaar in Nederland.
  Het woord nu hoog tijd dat de rijken heel veel gaan inlever.
  En niet bij de arme in Nederland.
  We moeten ons schamen dat veel mensen niet meer te eten hebben in Nederland waar we voelsebanken nu voor hebben.
  Te tweede de PVV is een partij als je niet meer weet hoe de Politiek in elkaar zit.
  De PVV Geert wilders speel met vuur.
  Daarbij zet hij mensen tegen elkaar op.
  Hij maakt geloof en iemand die een ander huidkleur heb,zet hij voor gek.
  Ik kan je zeggen in de jaren 60 hadden we veel mensen uit het buiterland nog,en hebben Nederland groot gemaakt.
  We leven met elkaar nu 160 Culuren en leren ieder dag van elkaar.
  Het gaat over culturen in Nederland van vroegen en nu zoals Museum,Toneel,Ballet ga maar door.
  Widers wil Nederland terug zetten in de jaren 30.
  Nederland met Geert wilders is geen Nederland meer.
  Maar een land voor blanken en zonder cutuur waar niets meer te doen is.
  waar alle blanken Nederlanders van 10 miljoen terug komen,dat het buiterland ze niet meer hebben .
  En maar 5 miljoen buiterlanders terug gaan .
  Nederland heb een groter probleem waar laat je die 5 miljoen Nederlanders??????
  DENK na als we PVV krijgen????????

 350. Donkey zegt: 04-09-10 om 19:33

  Ik ben het volledig eens met Marinus die voorstelt een zakenkabinet te vormen. Dit is momenteel hard nodig: een groep van wijze mannen (en vrouwen natuurlijk!) uit de vier grootste partijden die orde op zaken stellen in NL.
  Voor de toekomst stel ik het volgende voor, in aanmerking nemend dat NL is afgezakt naar een Bananenrepubliek met veel te veel partijen. Ik stel voor om een stemronde in twee delen te doen, waarbij de tweede en beslissende ronde alleen de 3 – 5 grootste partijen toelaat. In dit systeem is ruimte voor nieuwe partijen, terwijl de uiteindelijke formatie veel duidelijker en transparanter wordt.

 351. Patrick zegt: 04-09-10 om 19:36

  Nederland is ontkomen aan de grootste ramp sinds 1953. Ik zou zeggen gelukkig maar.

 352. Martin zegt: 04-09-10 om 20:06

  Maar 1 goede optie namelijk nieuwe verkiezingen uitschrijven. Laten we helderheid geven en zorgen voor een nieuwe duidelijke uitslag. Mijn stem zal in ieder geval anders worden. We moeten keihard optreden tegen al die criminele, vaak van uitkering levende personen.

 353. zwartismijnziel zegt: 04-09-10 om 20:28

  Hallo,
  Wilders is niet alleen gestopt om zijn wantrouwen in de cda, nee, wilders is om andere politieke redenen gestopt.
  Het kan me allemaal niet meer schelen!!! Laat nederlanders massaal op Wilders stemmen, die mensen weten niet dat dit juist slecht voor nederland is…
  Boeken in overvloed, maar wijze mensen???
  (Beetje bij beetje stukje voor stukje, zie ik het einde der tijden naderen…)
  Hoe meer rampen, verdriet, pijn, dood en verderf, des te blijer ik wordt.

 354. Derk de Jong zegt: 04-09-10 om 20:49

  Fritsje: Balkenende was een bak ellende. Nooit een regeerperiode afgemaakt, geen leiderschap getoond, kwam over als een schooljongentje en hield zich niet aan het regeer accoord met P.V.D.A.
  Dus typisch een C.D.A-er.

 355. Sito Demmers zegt: 04-09-10 om 20:51

  Om dit land, met alle hedendaagse uitdagingen én problemen op dit moment te kunnen regeren, is overeenstemming nodig. Samenwerking en consensus. Eigenlijk is het erop of eronder.
  Het is nu eenmaal een feit dat links en rechts tegenover elkaar staan momenteel. Maar zo is de verdeling ook in het land. Dus waarom juist geen coaltie Links/Rechts ? maar dan wel overeenstemming en consensus bereiken, waarin uitsluitend de beste maatregelen en bedoelingen voor iedereen in Nederland.

 356. Arnold zegt: 04-09-10 om 21:04

  Nieuwe verkiezingen zullen er zéker niet komen.
  Die 150 volksvertegenwoordigers gaan toch zeker de kamer niet ontbinden?
  Ze denken net zoals die CEO’s van de banken eerst aan zichzelf en daarna pas aan de bijna 16 miljoen overige “kleine mannen”.

 357. Beware zegt: 04-09-10 om 21:48

  Wilders heeft zijn ware gezicht laten zien: hij verdraagt alleen blinde ja-knikkers om zich heen en daarom wordt van CDA-ers gevraagd een ongrondwettelijke eis in te willigen….
  Zonder kadavergehoorzaamheid van anderen (CDA en VVD) zou hij immers niet aan de touwtjes hebben kunnen trekken.
  Zien al die PPV-stemmers dit nu echt niet????
  Moet Wilders eerst nog meer bewijzen leveren voor zijn on-democratische en onredelijke visie op samenwerking?

 358. Cor zegt: 04-09-10 om 21:49

  De standpunten van de 10 partijen lopen ver uiteen en geen partij schijnt te kunnen leven met een akkoord waarbij op onderdelen moet worden ingeleverd. Advies aan de konigin: Begin te formeren – naast de grootste partij – vanuit het midden. Dat levert dus vvd-cda-cu op. Een akkoord tussen deze partijen is binnen twee weken klaar. Dan kunnen de andere partijen of aansluiten of de oppositie kiezen. Mochten de andere partijen de oppositie kiezen, dan heb je natuurlijk een minderheidskabinet. Dit is echter geen probleem, omdat je vanuit het midden heel eenvoudig en per onderwerp een oppositiepartij kan benaderen om tot een meerderheid te komen. Dit lukt altijd wel, zowel naar de rechterkant (pvv) als naar de linkerkant (pvda of combintie gl/d66, zijn er ook 77). Zonder regeerakkoord met deze laatste partijen wordt voor iedereen de standpunten van deze partijen pas echt helder. Zo wordt de politiek levendiger en is ook beter naar de volgende verkiezingen toe.

 359. Derk de Jong zegt: 04-09-10 om 22:01

  Doe eens een nationaal kabinet

 360. John van Dokkumburg zegt: 04-09-10 om 22:14

  Zaken kabinet is geen optie , want anders denkenden of onterechte ongefundeerde opposities zullen er niet door verdampen , de ingeslagen weg van elkaar het brood en het bord afstelen zal erdoor niet verdwijnen .

  Het regeringszinte bestaat uit leugenachtige beloftes dwz , leed aan het hele levens spectrum wat ontstaat door domme macht , door zaken aan mensen op te dringen die niet door de vrije wil gekozen zijn . Ik voel me in alles van een relationele vrijheid bestolen , als er een ander ongeluks dictator kabinet komt !

 361. Ricardo zegt: 04-09-10 om 23:01

  En toch, als oprecht republikein zeg ik laat de koningin het nu maar weer even bepalen. Het idee van Rutte vind ik aardig maar wellicht is het beter als zij een informateur benoemt die inventariseert met welke partijen nieuwe onderhandelingen kunnen beginnen. En die vervolgens vast een beetje laat ‘aanhaken’. En als iemand die lang sympathie had voor de standpunten van de PvdA maar deze partij de laatste jaren onduidelijk, stroperig, narrig en onbetrouwbaar ben gaan vinden, kan ik me voorstellen dat de weer snel aanhakende Cohen ook nog niet het voortouw krijgt. Laatste optie is geen a-politiek zakenkabinet maar het aanwijzen van ministers uit diverse partijen om zakelijk een kabinet te vormen. Opnieuw in ons bestel een mogelijke rol voor de koningin die gelukkig kennis van zaken heeft en niet de indruk wekt misbruik te maken. Wat ‘onze’ politici tot nu toe lieten zien getuigt van meer onverstand en onbesuisdheid dan ik haar toedicht. Ik heb ook nooit gedacht dat ik deze tekst zou tikken en zoveel vertrouwen in een tijdelijke en bescheiden politieke rol van het koningshuis zou krijgen. Een motie van afkeuring over de gang van zaken tot nu toe.

 362. J huibers zegt: 04-09-10 om 23:02

  links of rechts, ik ga rechttdoor

 363. Harm zegt: 04-09-10 om 23:12

  Wilders trek deze keer zelf de stekker er uit omdat hij stiekem veel liever in de oppositie wilt. Daar kun je namelijk gewoon schreeuwen en alleen aan je zelf denken. In het kabinet wordt van je verwacht dat je je gedraagt en aan het landsbelang denkt voor je uitspraken doet. Herverkiezingen komen er natuurlijk niet, dat is een onzinnnig voorstel. De partijen zullen water bij hun politieke wijn moeten doen en er voor zoegen dat men elkaar vindt in een goed akkoord. Dit akkoord komt er niet met de PVV dus vanzelfsprekend is VVD, PvdA, CDA. Van deze partijen mag verwacht worden dat men hiertoe in staat is en dat de machtsgeilheid even opzij gezet kan worden. Water bij de wijn heeft niets met kiezersbedrog te maken, zo zal het straks namelijk door VVD-dissident Wilders uitgelegd gaan worden. Elke partij doet zoveel mogelijk waar het voor staat maar door de verdeeldheid van de stemmen kan er niet één partij regeren. Om je beloften naar de kiezers zoveel mogelijk na te komen moet je ds onderhandelen, nemen en geven.
  Dus heren Rutte, Cohen en Verhagen… Aan het werk!

 364. René Broekman zegt: 04-09-10 om 23:17

  Snel nieuwe verkiezingen.
  Door de opstelling van partijen in de laatste maanden is er veel “food for tought” bijgekomen en lijken nieuwe verkiezingen ook echt NIEUWE verkiezingen te gaan worden.

 365. Karin zegt: 04-09-10 om 23:38

  Ik zou graag een kabinet zien zonder Verhagen, die is mij te arrogant en sneaky.
  VVD-CDA-PvdA-SP-GL dat lijkt me wel iets maar niet geschreven door Rutte a.u.b.

 366. Peter Peereboom zegt: 05-09-10 om 00:18

  Mijn advies aan de Koningin is een Koninklijk-Kabinet samen te stellen.
  Dit Kabinet wordt bemensd door mensen die boven de partijen staan uit VVD, PvdA, CDA, D66 en GroenLinks.
  Gekozen Tweede Kamerleden komen niet in het Kabinet.
  Het beoogde Kabinet komt met adviezen en voorstellen van wet; er wordt dus geen coalitie-akkoord gesloten.
  Voorstellen worden door de hele Kamer behandeld.
  Doel dient te zijn dat mens en samenleving in een opwaartse spiraal komen.
  Dit beoogde kan danook niet vallen.

 367. Michel Witteveen zegt: 05-09-10 om 00:31

  nieuwe verkiezingen uitschrijven, en de nederlandse politiek eraan herinneren dat zij er niet voor zichzelf zijn, maar voor het nederlandse volk, en dus geen gesodemieter en gedraai van ik wil niet met die, en ik wil niet met die regeren, wat nou, doe waarvoor we op jullie stemmen en hou op met dat kinderachtig gedoe.

 368. Tom zegt: 05-09-10 om 00:57

  CDA, PvdA, Groenlinks, D66 en CU moeten elkaar maar vinden op rentmeesterschap, verantwoordelijkheid en zorg. Zonder SP en VVD mag dat geen probleem zijn. Alleen Verhagen moet over zijn rechtse reflexen heenstappen, maar misschien kan hij de eer aan Klink of Bijleveld laten.

 369. C. de Wit zegt: 05-09-10 om 01:03

  Dat de VVD nu weet dat je zonder de PvdA en de vakbonden niet massaal kan bezuinigen.En Groen Links moet nu echt meedoen omdat ze goede ideeën hebben. Het ontbreek bij de rest van de partijen aan innovatie en vernieuwend beleid en dat heeft de banen motor van NL nu echt nodig.

 370. nieuwe verkiezingen !!!!.
  mogelijk kan de paus (welke eerder ook een leger heeft
  samen gesteld om de toen ook al aanvallen van moslims tegen het cristendom keren ,door nu een stem advies te geven, zo anders komt het einde in zicht ,van wat zij noemen de honden en varkens de cristenen:
  wilders en rutten help in deze de cristenen. velen van hen zien jammer genoeg het gevaar van moord en doodslag uit voerende en verkondigende in de koran verlangde niet helder.
  dus geef uw stem aan onze nederlandse kruisvaarder Wilder PVV.

 371. Johan zegt: 05-09-10 om 01:49

  linkse kabinet is al jaren een flop. Sinds die Euro door onze st%*t geduwd is vindt ik Nederland zoiezo al een slechte regering hebben. Het is tijd voor verandering vindt ik. Het is niet racistisch, het is niet kleurloos om voor pvv te stemmen. Pvv wordt alleen maar in een donker hoekje geduwd, van ‘ oh nee , met die nazi’s willen wij niet mee samen werken ‘ maar dat is onzin, hebben al deze mensen die dit denken/zeggen wel eens het programma van de pvv doorgelezen. Je zal erachter komen dat het gewoon een partij is voor de burger, de hard werkende burger die meer verdient dan het nu krijgt.

 372. Mogelijk kan ook deze paus in Rome weer oproepen , kruisvaarders,
  en een stem advies geven aan de cristenen.
  Stem op de PVV.

 373. patrick verkondigd nederand is ontkomen aan de grootste ramp!
  Ja parick wat te verwachten van de volgende grote ramp ??.
  maar dan met gevolg duizenden doden middels aanslagen !!.
  op cristenen welke (men ) honden en of varkens pleegt te noemen:
  Graag gedaan!!!’Rein.

 374. Cor zegt: 05-09-10 om 02:25

  Ik ben woonachtend in China en volg het vanaf een afstand en ben erg blij dat er geen regering komt met Wilders! – in het Buitenland, zoals Duitsland, China etc, heerst er veel angst dat er een extreem rechtse regering in Nederland/Europa komt – zoals in Duitsland, waar een van Deutsche Bank’s top managers werd gekoppeld aan Wilders, want hij publiceerde een boek waarin Joden, Turken etc werden benadeeld, wat Hitler zo’n 70-75 jaar ook deed – hang angstig allemaal, en gelukkig die Wilders krijgt geen draagvlak om in een regering te zitten, maar angstig om te zien dat hij zoveel aanhang krijgt binnen Nederland.

 375. Ben Hilhorst zegt: 05-09-10 om 04:56

  Laat die doorgerookte drankmuts van Huis ten Bosch Wilders maar als formateur aanstellen. hoewel… de PVV is me soms nog te links.
  of anders beslist nieuwe nieuwe verkiezingen

 376. Henny van de Kerkhof zegt: 05-09-10 om 06:37

  Politiek; welke kliek???????.
  Landsbelang ??? Kennen we al lang niet meer.
  Nederland !!!!; welk land ????
  Al lang uitverkocht.
  Sinterklaas, ja in het buitenland. In Nederland geen koekjes meer bij de thee. Is te lux voor mensen die hun hele leven gewerkt en betaald hebben.
  Kom, kom heren (hele kleine letter) politici zou het niet tijd worden om ‘ns wat positief werk te gaan doen voor ons land.
  In Brabant zeiden we vroeger Laot Oe Nakieken tegen dit soort mensen

 377. Nora zegt: 05-09-10 om 07:50

  Nederland is nu eenmaal een multi-culturele samenleving.
  Nederland heeft 100den jaren geld verdiend aan het koloniseren van de wereld. Mensen daarom is Nederland zo gekleurd, zie Bijlmer ( afstammelingen van NL slavernij) Ik vraag me dan ook werkelijk af of mensen op school nooit hebben opgelet om zich te beseffen dat Nederland het 100den jaren geleden opzich zelf heeft afgeroepen dat ze nu de verantwoordelijkheid hebben over mensen die van oorsprong niet Nederlands zijn.
  We hebben het toch tientallen jaren zo goed gehad? en dat ook onder linkse kabinetten! Maar zoals Kok zei: ‘blijkbaar niet goed genoeg’. 10 tallen jaren hebben we in weelde geleefd, was alles mogelijk, kon je je die nieuwe broek wel veroorloven en was er een sociaal vangnet voor de minder bedeelden.
  Het enige wat Wilders doet is mensen uitsluiten en voor de rest heeft hij een Links programma. Wanneer de onvrede van NLers komt door onder andere de slechte economische situatie kijk dan nu eens naar de partijen die op financieel en sociaal gebied het beste programma hebben. Ipv je onvrede te projecteren op de door media ingang gezette buitenlander onvrede. Ik verbaas me er over dat mensen de situatie zo ondoordacht bekijken, het klopt namelijk feitelijk gezien historisch niet. Het koloniserende elitaire denken komt nu op precies dezelfde manier terug, door gewone mensen (die op Geert stemmen) ze denken elitair (red je eigen hachje, sluit mensen buiten). En dat terwijl zij zelf tegen de elite in Den Haag zijn. Nou mensen inderdaad het volk spreekt. Ik zou eerder zeggen een club mensen, die zich als gewone doorsnee NL presenteert maar ondertussen elitair gedrag vertoont en niet verder denkt door je eigen volk nu echt eens in een context plaatst waarbij je verantwoordelijkheid neemt voor je NLderschap.

 378. Hein zegt: 05-09-10 om 09:37

  nieuwe verkiezingen graag,

  En stem dan maar massaal op al die gasten die de WW willen verlagen en de hypotheekrenteaftrek willen afschaffen. Daar heb ik als man met meer dan 30 dienstjaren bij een baas dan Pech mee gehad. En stuur mijn zuurverdiende centjes die de heren in DEN HAAG dan afgepikt hebben maar naar het buitenland. Verhoog de bekeuringen ook maar want bij die gasten in DEN HAAG moet er altijd geld in het laatje komen. Op wat voor manier dan ook. Dan kunnen zij er op ieder moment mee ophouden en van hun gezin gaan genieten. Vraag eens aan onze bondscoach van Marwijk of die misschien niet de politiek in wil dan wordt het geheid een stuk beter hier in Nederland. Schande dat de partij die de grootste verliezen geleden heeft tijdens de afgelopen verkiezingen de touwtjes in handen heeft. Enige nederheid was meer op zijn plaats geweest.
  Winnaars horen te regeren en geen losers.

 379. Evert Jan zegt: 05-09-10 om 09:53

  Het hier al 1x eerder genoemde minderheidskabinet van PVVD lijkt me de beste optie. Heren Pellikaan en Vollaard van de Universiteit Leiden schrijven analyse daarover in ND. Mag de PVV, en uiteraard ook VVD, haar gezicht en kunde in de regereing laten zien. Daar is het uiteindelijk om te doen: wie de macht heeft en wie er de regering vormt? Te weten de grootste partij en de winnaar van de verkiezingen. CDA (als grote verliezer) en andere partijen kunnen gedoogsteun verlenen. Akkoord op hoofdlijnen, rest is verkrijgen van draagvlak in de TK. Precies datgene doen waarvoor men is verkozen en betaald wordt….

 380. wim zegt: 05-09-10 om 10:16

  nou zo gauw mgelijk nieuwe verkiezingen geen pvda erbij maar wilders jemand die voor de gewone man opkomt inleveren naar draagkracht zo is ook geen zorgtoeslaag meer nodig als premie een eigen risiko naar draagkracht komt anders word nederland kapot bezuinigt dat straks de armoede groter word meer voedselbanken ndig zijn mensen hun huur niet meer kunen betalen niet kunen stoken een niet elke dag meer geld voor een warme maaltijd heben

 381. De beste oplossing voor mij is dat er een linkse en een rechtse partij komt, en dat al de partijen kunnen kiezen of die voor links of recht is,dan is het gelijk na de verkiezingen duidelijk wie de grootste partij is en die gaat regeren dus helemaal geen gezeur meer.

 382. Ik vond het een hele schok toen ik hoorde dat Geert Wilders niet door wilde gaan. Ik kan letterlijk spuug misselijk worden als ik denk aan een linkse regering. Links pakt niet aan! Ze zijn te soft! daar zit Nederland niet op te wachten! Cohen! vreselijk als ik die man hoor praten en bijvoorbeeld Femke Halsema! dan loop je toch echt gillend weg!
  Ik hoop echt uit de grond van mijn hart dat we weer opnieuw kunnen stemmen en dan komt Geert Wilders er uit als de grootste partij!
  Deze man heeft geweldige plannen voor Nederland! en dat hebben we nodig!
  Lees de site van de pvv!!
  Eerder is al gezegd! Word wakker Nederland! en stem op Geert Wilders!!

 383. Marc Geilenkirchen zegt: 05-09-10 om 10:49

  Wanneer ‘politieke stabiliteit’ HET oogmerk is lijkt een middenkabinet voor de hand te liggen (hoewel je nooit kunt negeren wat er aan de rand gebeurd). Maar Wilders heeft volgens mij wel een punt wanneer hij de Islam een “verderfelijke politieke ideologie” noemt – alleen kan hetzelfde dan óók gezegd worden voor het Christendom, het Jodendom, het Boeddhisme, het Hindoeisme, etc, want uiteindelijk is er maar één vorm van religie die echt geloofwaardig is: de natuurreligie(s) – de rest is allemaal politiek (mét of zónder fratsen).

 384. DIK zegt: 05-09-10 om 11:21

  Ja nieuwe verkiezingen,dat wordt een overwinning voor de PVV samen met de VVD.De linkse partijen doen helemaal niet meer mee,vooral die stampvoetje Halsema en arogante Pechtold niet.Want dat is zeer slecht voor nederland.

 385. herman zegt: 05-09-10 om 11:44

  Nieuwe verkiezingen is volgens mij de beste oplossing na al het gedoe van de heer klink en aanhang.Toch te gek dat 3 man een hele regering gijzelen . Hulde aan de heer Verhagen voor zijn doorzettings vermogen.
  Dat de heer Wilders niet kan leven met zoveel wantrouwen en onbegrip,
  is goed te begrijpen.

 386. Cees zegt: 05-09-10 om 11:56

  Nieuwe verkiezingen zullen zeker leiden tot winst voor de PVV en die winst zal vast en zeker van het CDA afkomen. Ook vanuit linkse partijen zie ik wel kiezers overstappen naar rechts. Simpelweg omdat mensen het spuug en spuugzat zijn. Er moet wat gebeuren en wel heel veel wat! We staan aan de vooravond van enorme sociale hervormingen. Willen we onze verzorgingsstaat behouden dan moet het begin van hervormingen nu echt gedaan worden. We hebben in onze pot 100 zilverlingen die uitgedeeld worden onder 100 mensen, dus iedereen krijgt 1 zilverling. Maar als er steeds meer mensen uit die pot moeten gaan krijgen dan begrijpt u het al dat het bedrag per persoon zal verminderen. Er zal nog meer armoede gaan ontstaan. Maar zegt u, dan zorg je toch dat er meer zilverlingen in die pot komen! Nee, helaas dat is niet mogelijk, want dan verhoog je dus belastingen en dit heeft tot direct gevolg dat bedrijven en rijkeren het land verlaten. En die zouden voor de 100 zilverlingen kunnen zorgen. Al met al staan we er beroerd voor als we niets ondernemen.

  Maar kijk nu eerst eens of er toch niet iets te lijmen valt. Rutte is bezig aan zijn regeerakkoord en dit zal vrijwel overeenkomen met wat hij de afgelopen drie weken heeft bereikt. Dus kunnen CDA en PVV toch weer aanschuiven! Het is een kwestie van moreel fatsoen om dit te doen. Je hebt geen alternatieven. Alle andere alternatieven leiden tot het hiervoor geschetste en dat is worst case scenario.

  Kom op heren en dames politici, gedraag u als volwassenen en treed met elkaar in overleg. En dat een ander er een andere mening op na houdt, daar heeft hij of zij toch recht op. Dus respecteer elkander daarin. En nogmaals een regeerakkoord is toch een partijbindend stuk, dus waar zijn we bang voor???

 387. Frederik zegt: 05-09-10 om 12:06

  of links aan zet is? De voorman van de SP heeft volgens mij gelijk toen hij zei dat Wilders er ten diepste helemaal geen zin in heeft. Niet het CDA heeft een probleem, Wilders is het probleem met zijn zetels… wie zitten op die stoelen? Hebben die enig benul van politiek en democratie en respect? Trouwens!!! We hebben een kabinet (hoewel demissionair) die het werk uitstekend doet; langszaam maar zeker klouteren we uit het dal. Daarom: nieuwe verkiezingen en de eis het huidige kabinet weer aan het werk te zetten voor de komende vier jaar!

 388. Frans zegt: 05-09-10 om 12:13

  Let maar op komen ze toch weer terug bij VVD /PVV / CDA, programmatisch staan deze partijen het dichtst bij elkaar. De linkse geldverslinderij (honderden voorbeelden van!) komt ten einde. Iedereen handen uit de mouwen, en niet de sterkste schouders de zwaarste lasten, maar de schouders die lui zijn krijgen gewoon niets meer en de schouders die willen werken daarvan wordt niet de helft afgepakt! Dat is pas rechtvaardig.

 389. dochter van nekschot zegt: 05-09-10 om 13:08

  Het is niet verstandig om aan partij politiek te doen. Het land moet gered worden van de giggantische kosten der hier niet thuishorenden. En daar zijn VVD en PVV het beste in. Ze verdienen navolging, ongeacht partij doelstellingen en voorkeur. Zo niet, dan gaan we met ziujn allen naar de knoppen, incluis de hier niet thuishorenden. De kosten zijn te hoog en ze zijn niet gewenst, nog nodig. Ze kwamen hier om uitkeringen en dergelijke, met behulp van linkse dwazen en CDA dwazen. Dat kan niet en heeft nooit gekunt. Het geeft onnodige ellende en binnenkort ziektes, door gebrek, en leven zonder branstof, voedsel en ziekenzorg die dan ook niet meer kan worden betaald. De staatsschuld en de andere leningen gaan ons enorm opbreken in deze tijden dat alles op instorten staat.

 390. Tayib zegt: 05-09-10 om 13:09

  Wij hebben hier te maken met extreem mensen zoals wilders and zijn aanhangers. wilders is gewoon slap! hoe kan je opeens stoppen met de onderhandeling is gewoon puur om meer aandacht te krijgen vor de mensen die helemaal niets weet over de islam. I think( If youare walking in a dark and don’t know where you going, you will be intimidate by the dark but, if you know where you going you will not be intimidated by the dark even though is dark) a word to a wise is enough. Als wilders aanhangers willen nieuw verkiezing the hell laat hem maar komen. mocht dat wilders aan de macht komt en dan 4/8 jaar en daarna? zogenaam vrijheid van mening uiting! wilders mag zeggen wat ie wil maar andere niet.

 391. Adri zegt: 05-09-10 om 13:12

  Het grote dilemma van deze verkiezingen is dat er aan de ene kant de PVV is die de grootste winnaar is en aan de andere kant de VVD die de grootste partij is. Beide willen het dus voor het zeggen hebben, maar met een partij die altijd de macht heeft gehad in een regering en nu zo erg is afgestraft is dat niet mogelijk.
  Vanaf het begin ben ik er al van overtuigd dat dhr Rutte geen premier zal worden. De VDD moest als grootste partij een keuze maken en dat was niet eenvoudig. Hij heeft zich nu zo ingelaten voor een rechts kabinet dat het moeilijk (lees: bijna onmogelijk) is om nog een open partner te zijn voor links.
  De laatste mogelijkheid is om een kabinet te vormen met partijen die geen van allen de pretentie kunnen hebben dat de sterkste of grootste zijn. Gewoon weer een echt Nederlands coalitie kabinet die ook nog kan rekenen op een meerderheid in de Eerste Kamer.
  Dat wordt dan dus PvdA, CDA, D’66, Groen Links en CU. Nu alleen nog een kleur voor het kabinet ……. kleurloos, WIT dan maar?

 392. van den heuvel zegt: 05-09-10 om 15:17

  Nieuwe verkiezingen.Maar als wij op een bepaalde partij stemmen,
  moeten wij(alle stemgerechtigden) ook aan geven met welke partij zij in zee mogen gaan.

 393. Tine zegt: 05-09-10 om 15:37

  Heel apart dat niemand de oa de ex-communisten van Groen Links en de SP niet EXTREEM noemt.

  Dat zijn ze namelijk wel.

  Kwestie van oogkleppen?

 394. Marilen zegt: 05-09-10 om 15:56

  Wat ik niet begrijp is dat er consequent mensen zijn die Wilders moeten uitschelden voor van alles en nog wat, voornamelijk fascist/racist.
  Dat is hij niet. Hij is visionair, dat is wat anders.
  Mensen die niet door hebben dat als het zo doorgaat als afgelopen jaren, wij met zijn allen (de nederlanders) ondergaan.
  En zeg nou eerlijk, wie wil dat zijn oma of opa in elkaar geslagen wordt, dat zou al meteen de druppel geweest moeten zijn. Of dat een schrijver na het woord geitenneuker even om zeep gebracht wordt? Nou ik heb in mijn leven wel ergere dingen gehoord, maar er is nooit bij me opgekomen iemand dan maar even dood te steken of te bedreigen. (Zo ben ik onlangs voor hoer uitgemaakt toen ik ging zwemmen in bikini, raden door wie)
  Nederland was een stuk gezelliger voor de islam invasie.(dank dank pvda en linkse politiek)
  En het is niet Nederland die niet wil openstaan voor andere culturen, maar de islam zelf. Ook de christen is in groot gevaar. Als christen wordt je om zeep geholpen in sommige islamitische landen. Mogelijk over enige decennia ook in ons eigen Nederland, want de islamitische bevolking groeit relatief sneller dan de Nederlandse.
  Straks hoeven de intelectuele debatterende nederlanse politici niet meer te debatteren, want als ze niet uitkijken volgen er een heel ander beleid. Zoals in islamitische landen.
  En daar heb ik helemaal geen zin in. En mijn kinderen ook niet. Met veel culturen in ons land heb ik totaal geen moeite, ik vind het gezellig, en heb vrienden van andere culturen . Maar de Islam is echt een verhaal apart. Dom en blind degenen die dat niet zien.
  Wilders is een zegen. Hij neemt alles op zich en heeft lef om te spreken over het gevaar. Hierbij krijgt hij al die kortzichtige opmerkingen over zich heen en is zijn leven in serieus gevaar.
  En geloof mij , als het vechten wordt zijn alle moslims een (dat eist hun geloof), en niet een handjevol extremisten die dat doen. Dus doe dat nu en niet als het te laat is.
  Ik ben het zat de lieve hulpvaardige domoor te spelen.
  Marilen

 395. Hubert zegt: 05-09-10 om 15:59

  ik heb net ff zitten puzzelen. Een middenvariant: VVD – D66 – PvdA – SP. Mooi van Rechts tot Links verdeeld. 86 zetels. Heb je niet dat gezeik dat er niemand tegen kan stemmen.

 396. Marilen zegt: 05-09-10 om 16:30

  Graag zou ik willen dat er toch gekeken wordt naar VVD, PVV,,,
  CDA moet maar eens een stapje terug of interne problemen oplossen (hoe kunnen uitspraken van zo’n Ab klink die impact hebben: dit zou niet moeten mogen want hij is totaal niet aan zet en in mijn ogen praat hij onzin) Is CDA hiertoe in staat? Dat zou de vraag moeten zijn. Opnieuw die vraag of er eenheid binnen het CDA mogelijk is.
  VVD en PVV zijn wat mij betreft betrouwbaar. Dus CDA? Ik kan begrijpen dat Wilders de stekker eruit trekt met al dat gekonkel en die kortzichtige opmerkingen naar zijn hoofd.
  Ik zie Wilders liever regeren dan in de oppositie. Linkse partijen moeten maar eens verdraagzaam zijn als rechts aan de beurt is. Daaruit kan hun werkelijke humaniteit en verdraagzaamheid blijken. En zal links er in de toekomst meer baat bij kunnen hebben. Want rechts is niet per definitie ‘niet humanitair’,,

  Marilen

 397. Joop zegt: 05-09-10 om 16:32

  Ik vind dar er gewoon nieuwe verkiezingen moeten komen, want wat er nu gebeurd is gewoon kiezers bedroeg, En ik denk dan dat de PVV zeker de grootste wordt,staat nu op 35 zetels.

 398. Erica zegt: 05-09-10 om 16:35

  Wilbers weet inderdaad niets van de Islam, hij roept maar wat, om mensen bang te maken, en door angst aan te wakkeren krijgt hij mensen aan zijn kant. Ga de Bijbel lezen en de Koran, beiden boeken staan vol van teksten die je op verschillende manieren kunt lezen. VOORBEELD: In de Bijbel staat dat men moet strijden voor het geloof. Trek je geestelijke wapenrusting aan ! Wat bedoelt men daarmee ? Trek je geloof aan, dit is niet letterlijk een wapenrusting aantrekken !!! Dit is je GEESTELIJK wapenenen. Dit staat ook in de Koran, de Jihad, is een geestelijke strijd, geen letterlijke gewapende strijd.
  De Jihad voert in principe ieder mens, ieder individu heeft zijn eigen Jihad, en dat is niet een gewapende strijd, maar de strijd tegen negatieve gedachten, gebrek aan vertrouwen en geloof in God, en de medemens. Iedere psychologische theorie is hierop gebaseerd, JE GEESTELIJK STERK MAKEN. Dit is een individudeel proces, dit heeft niets te maken met EEN ANDER BESTRIJDEN,of doden, of een ander geloof bestrijden. Helaas zijn er gekken in de wereld, zowel die die Islam misbruiken of zoals Geert Wilbers de Islam en de Koran ook verkeerd uitleggen !!! In feite staat Geert Wilbers heel dicht bij die mensen die de Koran verkeerd lezen, en het gebruiken om mensen om te brengen. Hij doet precies hetzelfde. Hij zou zo bij Bin Ladin kunnen gaan werken. Hij zegt precies hetzelfde. Een verkeerde uitleg van de Koran. Als je de Koran gaat lezen en op zoek gaat naar positieve uitleg, maar daar moet je inzicht voor hebben, en je verstand voor gebruiken en positief denken, dan kom je hele andere dingen tegen. In de Koran is het doden van een mens absoluut verboden. !!! Ik ben geen moslim maar lees de koran, en sorry, ik kan er niet bang van worden, integendeel. We moeten bang zijn voor gekken, voor extremisten, in de jas van een katholiek, protestant, atheist, muslim, Jood, maakt niet uit. Extremisme is het kwaad, niet 1 religie in het bijzonder.

 399. Als het al zo goed ging tussen de VVD en PVV zou het idee kunnen ontstaan dat ze samen een partij worden. Tot nu toe wil de heer Wilders alleen de regels vast stellen hoe hij het hebben wil maar vraag je hem om mee te regeren is hij niet thuis. De heer Wilders wil veel te vertellen hebben maar geen verantwoording afleggen tegen over de bevolking. Men zo iets een HELD op SOKKEN.

 400. Erica zegt: 05-09-10 om 16:55

  Mensen die over kruisvaarders beginnen, sorry we leven niet meer in de middeleeuwen ! Laat Nederland niet verdeeld worden. Dit is precies wat extremisten willen, alleen maar verdeeldheid en haat zaaien. En Nederland trapt er in. Inderdaan, lees de commentaren in buitenlanse kraten, je schaamt je dood. Nederland, het land dat in de tweede wereldoorlog joden probeerde te redden van de concentratiekampen, we verkopen onze ziel met een regering als de PVV. Met mensen die de Koran met “Mein Kampf” vergelijken. Hoe ver kan je zinken als samenleving !!! Levensgevaarlijk. In Duitsland is men bang, daar kent men de gevolgen van een gek !!!!! Duitsland moet nog boeten, willen wij straks ook zo in de wereld te kijk staan ? Als het nieuwe rechts-extremisme land, we waren eerst nog bang voor Oostenrijk en Haider, dit is net zo erg.
  Het is koren op de molen van moslim extremisten. Hoe stom kun je zijn om hier in te trappen !!!!!!

 401. willy zegt: 05-09-10 om 16:57

  geheel rechts met pvv
  of geheel links met sp
  alle partijen niet langer pvv discrimineren
  als de vvd en pvv en het cda zo dicht bij elkaar waren om te kunnen regeren , dan begrijp ik niet dat geen een van die andere partijen het niet kunnen. komt er weer een stemming en wilders zou meer zetels winnen wat er dik in zit, dan kun je in een land waar democratie boven aan staat toch geen 2 miljoen mensen negeren en uitsluiten kom op zeg stap over uw schaduw en van wilders.

 402. PVV'er zegt: 05-09-10 om 17:14

  Ik ben voor het idee van Rutte om zelf een programma te schrijven, In de hoop dat de PVV alsnog kan aansluiten. Het word ingewikkeld maar dat is toch mn wens. Mocht dit niet lukken, dan nieuwe verkiezingen graag. Alles beter dan een PvdA in welke regering dan ook.

  VVD-PVDA = kan nooit stabiel worden, programmas verschillen ook veel te veel van elkaar. Rutte zou tevens zijn eigen glazen hiermee ingooien.

  CDA-PVDA = Verhagen heeft hier ABSOLUUT geen zin aan. Terecht, gezien de ruzies van Februari dit jaar.

  Dan is helaas ‘links aan zet’ maar 1: hebben die geen meerderheid. en 2. Cohen zit totaal niet op de SP te wachten.

  Dus, of het idee van Rutte gaan proberen of nieuwe verkiezingen over een maand of 4.

 403. Hans zegt: 05-09-10 om 17:14

  Geen potverterende linkse partijen aan het roer aub. Een zakenkabinet is het enige wat gaat werken. Geert verkondigd de mening van het merendeel van de Nederlandse bevolking, maar doet dit te extreem waardoor een groot gedeelte weer afhaakt. Er is geen sterke middenpartij in Nederland die met VVD en PVV kan samenwerken en een meerderheid kan vormen. Een zaken kabinet dus; om te voorkomen dat links ons land nog verder in de ellende drukt

 404. Harald zegt: 05-09-10 om 17:16

  AUB zsm nieuwe verkiezingen!

 405. Nieuwe verkiezingen

 406. sonja pappers zegt: 05-09-10 om 20:00

  Graag zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen, want dit wordt niks en kost alleen maar geld.
  Geert zet hem op, het zal je lukken.
  Er staan genoeg mensen achter je.

 407. Erica zegt: 05-09-10 om 20:16

  Buitenlanders wonen in het buitenland, in Nederland hebben we helemaal geen buitenlanders die hier wonen, alleen maar buitenlanders die met vakantie zijn.
  Wij zijn in feite binnenlanders. En als er sommige binnenlanders naar het buitenland moeten vluchten straks zullen we dan maar uitburgeringscursussen gaan organiseren vast ? Op z’n Amerikaans gezcgd “cut the crab” , “stop the bullshit” New York, the melting pot, alle nationaliteiten samen :-) I am in a New York state of mind. Zullen we met z’n allen naar Ground Zero gaan ?
  Dan staat Nederland tenminste niet voor gek !!

 408. Leo zegt: 05-09-10 om 20:29

  Er is nog maar een mogelijkheid.
  Dat is een links kabinet maar zonder CDA.
  Die hadden nooit mogen deelnemen aan de onderhandelingen als verliezer bij de verkiezingen.

 409. Beware zegt: 05-09-10 om 21:40

  Geen nieuwe verkiezingen! Dat is toch te gek voor woorden!
  De gróótste partij(en)proberen in ons stelsel een regering te vormen, niet de partijen die het meest gegroeid zijn. En gelukkig staan er nu niét genoeg mensen achter Geert.
  2 miljoen(?) is al erg genoeg, maar gelukkig niet de meerderheid.
  Laat de koningin (moderators graag ingrijpen als de majesteit beledigd wordt!)het maar zeggen idd. Een zakenkabinet zonder partijpolitieke of persoonlijke strategiën graag.

 410. Hans zegt: 05-09-10 om 22:09

  Het lijkt mij een goede oplossing om een minderheids kabinet te laten ontstaan van VVD en PVV. Deze partijen willen zo grag met elkaar regeren. Dan hebben we twee voordelen: de PVV moet dan verantwoording afleggen voor hun zienswijze en kunnen we direkt zien, wie de PVV wil steunen. Verder voorzie ik dan, dat bij de volgende verkiezingen (als zo’n kabinet tot stand kan komen) een grote teleurstelling bij de kiezers in de PVV en daarmee zijn we van deze beweging af.

  Dan blijkt nog meer het democratische gehalte van de PVV. Tot op heden heb ik die nog gemist.

 411. Berthil zegt: 05-09-10 om 22:46

  Ik ben opgelucht dat de formatie is mislukt. Links is wat mij betreft nu aan zet. Ik hoop alleen dat links ook lering trekt uit de “Wilders movement”: Er moet welegelijk wat veranderen op de linker flank van ons politieke systeem.

 412. Berthil zegt: 05-09-10 om 22:52

  En hulde – respect aan Ab Klink die zo moedig was om de achterkamertjes politiek van Verhagen e.a. aan de kaak te stellen. Had Ab nooit mogen doen zeggen anderen: Politiek kent geen geweten blijkt dan. Wat mogen we blij zijn met mensen in de politiek die nog steeds hun hart en hun geweten laten spreken.

 413. L.... zegt: 05-09-10 om 22:57

  Wat meneer Bilal hierboven zegt is flauwe kul. Ik ben zelf moslim en herken hetgeen hij over moslims en Islam zegt helemaal niet. Het gaat alleen maar over nog meer haat zaaien… Dat is toch schandelijk!

 414. Wieger zegt: 06-09-10 om 00:27

  Nu alsjeblieft geen nieuwe verkiezingen. Met deze peilingen gaan we nog verder op het spoor van angst. Laten de traditioneel grote partijen nu eindelijk hun verantwoordelijkheid nemen. Ons land moet bestuurt worden en een nationale coalitie van PvdA, VVD en CDA zal nu het meest de rust en stabiliteit bevorderen. Laat Cohen op zijn schreden terug keren van veel te snel ingenomen standpunten en eindelijk verantwoordelijkheid tonen. En anders moet de koningin maar opdracht geven om een kabinet van wijze vrouwen en mannen te vormen, los van politieke partijen. Op rechts of links populisme zitten we niet te wachten! Verantwoording nemen, dames en heren politici, dat is jullie ‘roeping’.

 415. Marcel zegt: 06-09-10 om 01:16

  Jullie begrijpen iets niet van die wilders aanhangers. Wilders heeft op de verkeerde moment gepiekt. Bij een economische neergang, gaat een regering (historisch bewezen) altijd voor links. Zo was het ook met de tweede wereld oorlog dat de Marshall pack werd ingevoerd voor de werder opbouw van het land. Vanuit economische theorieen moet je een links kabinet hebben. Dat weten alle politicus en politica en economen. Gewoon simpel, de beste remedie voor een economische neergang tegen te houden is het Keyens model. Maarja…dat weten niet alle rechtse stemmers. Lands belang is anders dan kleur belang. Het wordt voor mij nog steeds een paarsplus kabinet.

 416. Patrick zegt: 06-09-10 om 01:57

  wat diep triest
  protest partijen als de sp en de pvv uitsluiten ??

  hoe halen sommige personen in hun hoofd om dit te roepen ???

  typisch links weer die neigt naar het communistisch china ofzo !!!!

  ik ga nog steeds voor rechts !
  dankzij de CDA zijn deze onderhandelingen stuk gelopen !
  klink heeft een vies spelletje gespeeld

  laat de kiezer nu maar weer spreken !
  ik hoop dat ze allemaal massaal PVV & VVD zullen stemmen

  ik roep alle rechtse conservatieve CDA stemmers op om toch maar PVV & CDA te gaan stemmen !

  jullie CDA wordt momenteel gekaapt door de linkse protestantse kliek binnen de CDA .

  Klink heeft met zijn vriendje lubbers de formatieregels overtreden
  niet meer en niet minder
  daar liggen de feiten !!!!

  wat ook onderhand me strot uit komt is het feit dat de anti PVV populisten blijven roepen dat wilders geen kandidaat ministers heeft en daarvoor de gedoogpositie in wilde

  niets is minder waar
  De CDA wou geen meerderheidskabinet met de PVV !!!!

  Waar ik me ook behoorlijk aan gestoord heb is aan roemer en bert koenders die bij knevel en van de brink zaten en hun mond opentrokken dat de partijen over hun schaduw heen moesten stappen :S

  ik zou zeggen
  SP , PVDA , D66 , GL stap over uw schaduw heen en sluit de PVV niet uit !!!!!

  dankzij jullie opstelling is het erg moeilijk geworden om een regering te vormen !!

 417. Jeffrey zegt: 06-09-10 om 02:08

  Jammer dat de onderhandelingen nu gestopt zijn.
  Ik vind het nog geen tijd om met de linkse coalities te gaan onderhandelen.
  Ik vind dat we allemaal op nieuwe zouden moeten stemmen want dan zou wilders de grootste coalitie partij zijn en dat zou juist de hele politieke macht in nederland op zn kop zetten CDA en PVDA Hebben al jaren een meerderheid in de 2 kamer en ons als nederlanders in slaap gesust. Zoals gedrag deskundigen zeggen in amerika en engeland over wilders hij weet het volk de feiten onder de neus te drukken.
  volgend jaar 1ste kamer verkiezingen gaan ook laten zien hoe de poltieke macht versplinterd is en daarin word dan ook grote winst voor wilders verwacht.Ik heb alleen een slecht voorgevoel voor wilders zelf want 3 voorspelaars mother shipton 14de eeuw en Nostradamus 16 eeuw hebben voorspeld dat er een aanslag word gepleegd op een mysterieuse maagd. Wilders is zelf vandaag jarig en gaat 11 september naar USA dus heel de wereld gaat zijn speech horen.

 418. Patrick zegt: 06-09-10 om 02:08

  ik roep alle rechtse conservatieve CDA stemmers op om toch maar PVV & CDA te gaan stemmen !

  moet uiteraad PVV en VVD zijn

 419. EvA zegt: 06-09-10 om 05:27

  De politiek draait en keert
  en ziet nooit zichzelf.

 420. John zegt: 06-09-10 om 07:53

  Triest triest triest, hebben we niets geleerd van WOII ? Zodra het moeilijk wordt en er crisis is steken de fascistische neigingen weer de kop op. Bruinhemden, knokploegen -> “de grote leider staat op”. Individuen zonder leden, zeg maar dictators “die het wel even allemaal zullen veranderen”. Te gek voor woorden, een eenmans partij die van individuele kamerleden vraagt hun lidmaatschap van de tweede kamer op te geven voor “welwillende” leden, van welke partij dan ook. Nee, ieder tweedekamer lid heeft zijn eigen denkvermogen en is zelf verantwoordelijk voor zijn of haar zetel. God zij dank!
  Wat dacht je dan, dat Wilders zonder slag of stoot aan de macht komt met wurgcontracten en middelen om te chanteren? En hoezo nieuwe verkiezingen, mogelijke coalities te over. Het is nog altijd zo dat 6 miljoen kiezers NIET voor Wilders hebben gekozen. (PVV = Wilders).

 421. John van Dokkumburg zegt: 06-09-10 om 07:59

  Ben het eens met Erica op 05-09-10 om 16:35 , lees het maar .

  De wereld is blind , oogkleppen opgezet om de omgeving maar niet te zien . Theorie is onwerkbaar als we de burger willen veranderen . We zullen er niet aan ontkomen dat Nederlanders om voorbeelden vragen , voorbeelden van een eenvoudig en duidelijke werkzaamheden .

  Als je een vak bedrijft dan ben je niet meer van jezelf , maar bent u van de altijd aan innerlijke leegte overgeleverde zinnelijke behoeften . Dit komt omdat er geen geestelijke reinheid tegenover staat , en is dat er niet dan ontstaat er onrechtvaardige remmeloosheid , onderdrukking . En deze controle manieren zijn onderdrukkingen uit zich in alle psychische verschijnselen , – en perfectie is het dan het levensdoel .. Perfectie is niet eenzijdig , zij is universeel , breed(ver)band bewustzijn . Ieder die smal denkt zal ook niet veel leren . Bange mensen , Wilders of Moslim extremisten of in bedrijf , het staatsbestel of multinationals , iedereen loopt langs elkaar heen en niemand is rechtvaardig genoeg om onveranderd opgenomen te worden naar de rijkere emotionele sfeer ! Deze orde moet en zal moeten verdwijnen dwz welke halfGod of mens men ook maar aanhangt , LOSLATEN en het leven liefhebben zoals het uit zichzelf werkt !

 422. E.B. Bremmer zegt: 06-09-10 om 09:30

  Wellicht een nationaal kabinet?

  Laat de VVD de premier leveren. Verdeel de ministersposten tussen alle partijen en pas als verdeelsleutel het aantal behaalde zetels toe. Ga vervolgens met z’n allen aan het werk!

 423. Tim zegt: 06-09-10 om 10:12

  Gisteren nog even geconfronteerd met een stukje onvervalste marktwerking in de zorg. Oma die haar huishoudelijke hulp na 10+ jaar ziet veranderen omdat de instelling waar het mens werkt niet meer onder de “goede” bedrijven valt. Dat is namelijk niet meer een zorginstelling nu, maar een SCHOONMAAKBEDRIJF. Dus de hulp mag nu gaan solliciteren bij het schoonmaakbedrijf om haar klantjes te kunnen houden, en anders krijgt oma een of andere schoonmaker als hulp. Natuurlijk voor een lager salaris, zodat de hulp wel beter uitkijkt. Die heeft ook een gezin met monden om te voeden.

  Nu hoef ik weldenkende mensen niet uit te leggen dat er ook een stukje “zorg” bij “zorginstellingen” hoort en dat een niet-nederlands sprekende gastarbeider die je huis komt ontsmetten toch net even anders voelt dan iemand waar je al jarenlang een band mee hebt die met je praat over vanalles. Waarvan je tekeningen krijgt van haar kinderen en die je ook soms even kan belen voor een boodschapje.

  Met vriendelijke dank aan het fenomeen Marktwerking dat zoveel beter gaat zijn voor onze ouderen en samenl…..oh wacht, wat zeg ik nu. Dat zoveel beter gaat zijn voor de portemonnaie van de eigenaar van het schoonmaakbedrijf natuurlijk. Maar wie er verder iets mee opschiet, dat ongaat me volledig.

  Maar uiteraard, zolang het je niet treft is het geen probleem om te stemmen op de uitvinders van deze ellende. Tot het je wel treft, en dan is het te laat.

  Pek en veren, hup de grens over ermee.

 424. Gertjan P. zegt: 06-09-10 om 11:19

  Wat een zege dat de formatie mislukt is. Geert Wilders en al die mensen die op hem gestemd hebben horen hier eigenlijk niet thuis. Of misschien beter gezegd hoor ik hier niet meer thuis. Hoe luid het gezegde ook alweer? Al geef je Geert Wilders een gouden ring,….het is en blijft een lelijk ding.
  Zijn gedachte goed zaait meer verderf dan we ons kunnen voorstellen.

 425. Manon zegt: 06-09-10 om 12:26

  Geert Wilnie. Hij heeft het nog lang volgehouden, ik had gedacht dat hij er eerder uit zou stappen. Het is niet heel raar dat er toch een aantal mensen op hem hebben gestemd als je bedenkt dat de meeste pvv-stemmers geen flauw idee hebben wat er in zijn verkiezingsprogramma staat. Ik ben nog niemand tegen gekomen die het echt heeft gelezen en op basis daarvan op de pvv is gaan stemmen.

 426. Manus zegt: 06-09-10 om 12:36

  Een grote zege die mislukking, en euh…wat denkt die Rutte nou wel dat hij is met één zeteltje meer….weg met die man, kansen genoeg verprutst..

  Manus.

 427. Edwin zegt: 06-09-10 om 13:03

  Ik zeg opnieuw naar de stembus.
  Dit omdat het niet kan dat de partijen onderling uit gaan maken wie er gaat regeren.
  Het kan natuurlijk nooit zo zijn dat de kleine partijen een coalitie gaan vormen.

  De grote partijen moet met elkaar of ze dit nu wel of niet willen.
  Als de PVV en VVD de grote partijen zijn moet die regeren of ze het nu wel of niet leuk vinden. Het is de keuze van het volk.

 428. Tineke zegt: 06-09-10 om 13:19

  Gewoon opnieuw stemmen, dit slaat echt nergens meer op. Wat er nu uitkomt gaat ook niet lang werken.

 429. Hendrik zegt: 06-09-10 om 13:33

  Hup,Holland hup, laat de leeuw niet in z’n hempie staan. Trek het beestje geen pantoffels aan.
  In Den Haag gaan ze nu een commissie vormen, die gaat kijken naar de mogelijkheid om een commissie te benoemen die eventueel een commissie zou kunnen oprichten om de verschillende standpunten der commissies te kunnen verenigen. Er zit duidelijk vooruitgang in de Nedelandse politiek. Halo, halo, moeten we dit allemaal serieus nemen.

 430. Manus zegt: 06-09-10 om 14:12

  Tja…het CDA moet zich diep schamen, alleen al de gedachte dat de Nederlandse Haider moet gedogen…die man heeft heel andere ideeën over een mogelijk vervolg…en euh…gevolg, dat weinig kiezers niets uit de geschiedenis geleerd heeft ! En die Rutte wil maar één ding…hoog in het pluche.

  Manus.

 431. Jan H zegt: 06-09-10 om 14:31

  Wilders heeft met zijn actie naar mijn mening zichzelf de mond gesnoerd. Want uiteindelijk waren het niet de andere partijen, maar Wilders zelf die niet met de rechtse coalitie in zee wilde gaan. Pech gehad, Geert, maar ga dan maar een paar jaar in de oppositiebankjes zitten. En ga vooral niet lopen kniezen over wat de regering allemaal fout doet. Je hebt je kans gehad en verspeeld.

  Ik heb zelf niet zoveel tegen Rutte’s oplossing. Hij is in ieder geval degene die waarschijnlijk het beste weet wat er haalbaar is. En er komt misschien een redelijke regering uit.

  En als dat niet lukt is er altijd nog de optie om de formatieopdracht aan de tweede partij, de PvdA te geven.

  Voor nieuwe verkiezingen zie ik geen aanleiding. Daarmee hebben we zeker geen kabinet meer dit jaar. Bovendien heeft het volk al gesproken, en vind ik dat de politici daar maar chocola van moeten maken.

  En nog één keer voor al die PVV-ers die niet kunnen rekenen: het Nederlandse volk heeft zich op 9 juni NIET voor Wilders uitgesproken. Een overgrote meerderheid van de Nederlanders heeft niet op de PVV gestemd. Het is ook niet de grootste partij en niet eens de tweede. Ik zie geen enkele reden waarom de PVV per se in de regering moet (in plaats van bijvoorbeeld de PvdA die meer stemmen heeft gekregen).

 432. eric zegt: 06-09-10 om 14:56

  Ja hoog tijd voor een ander geluid…1 juli ben ik klaar,zei hij..nou ik zag het !Rutte,dus pen neerleggen van het regeerakkoord…en wegwezen..Pvda SP CDA Groen Links…en dag weer..over tot de orde van de dag! Hypotheken aanpakken,…tuurlijk in crisistijd..scheve aftrek voor de allerrijksten,dacht het niet…arm en rijk minderen..das eerlijk. en het zand in de woestijn is nog lang niet op,als links komt,Rutte…woon toevallig in de woestijn…1 grote zandmassa hier..dus zand zat hier.

 433. rangdangdoodle zegt: 06-09-10 om 15:03

  GEERT VERKEERT laat het weer eens afweten wat een enorme flapdrol is dat!!

 434. Jan H zegt: 06-09-10 om 15:34

  Nog een puntje over nieuwe verkiezingen: de meest voor de hand liggende uitslag op dit moment is dat de PVV de grootste partij wordt. Daarmee krijgt Wilders de formatieopdracht, en moet hij dus coalitiepartners gaan zoeken. De VVD krijgt hij misschien wel mee, maar het valt niet te verwachten dat hij daarmee een meerderheid haalt. Ik kan me geen andere partij voorstellen die graag in een kabinet Wilders I de tweede of derde viool wil gaan spelen. Een verkiezingswinst voor Wilders maakt de zaak er alleen maar moeilijker op.

  De tweede mogelijkheid is dat de VVD de grootste blijft. In dat geval is er eigenlijk niks veranderd. Daar hebben we geen verkiezingen voor nodig.

  En de derde mogelijkheid is dat de PvdA de verkiezingen wint. Dat zou waarschijnlijk wel wat formatiemogelijkheden opleveren, maar die mogelijkheden liggen er nu ook. Daar hebben we ook geen verkiezingen voor nodig.

  Volgens mij zullen nieuwe verkiezingen daarom heel weinig oplossen. Maar ze kosten wel een paar maanden en vele miljoenen.

 435. Patrick zegt: 06-09-10 om 15:35

  Heel jammer dat het CDA nu pas laat blijken dat het niet in een rechts kabinet wil. Eerst de goedkeuring geven om te onderhandelen voor een rechts kabinet en dan als het bijna rond is gaan steggelen of het wel goed is of niet…

  Het is terecht dat Geert de stekker eruit getrokken heeft want dit heeft geen stabiele basis…

  Een andere coalitie dan de rechtse is alleen maar slecht voor Nederland. De linkse kabinetten komen me mijn strot uit…Alleen maar meer buitenlanders die uitkeringen trekken en wij werkende Nederlanders maar meer betalen aan belastingen…

  De enige beste oplossing zou nu zijn: Nieuwe verkiezingen…..
  Dan wordt de PVV tenmiste de grootste…

  Dan roep ik dus ook alle Nederlanders op: Stem PVV of VVD zodat deze partijen samen een meerderheid hebben….

  Stem vooral niet op de PvdA en het CDA, want dat zijn alleen maar partijen die Nederland zijn eigen identiteit wil laten verliezen…

 436. Patrick zegt: 06-09-10 om 16:16

  @Reinreinroosien: Laat je maar vooral angstig maken door de leugens van die racistische kutclown. Wilders maakt van een mug een olifant.; SAY NO TO RACISM, SAY NO TO GEERT WILDERS.

 437. tuttuut de groeten van... zegt: 06-09-10 om 17:33

  Ja, en nog geen paar dagen na de bom, heeft Ab Klink de tweede kamer verlaten, er is geen werkbare situatie meer binnen de fractie, ja wat had je dan gedacht, dat er nog plaats is voor personen die het vertrouwen hebben beschaamd!! In ieder geval is er mss nog ruimte voor het lijmen van de onderhandelingen. In iedergeval heeft Wilders zich niet laten ondersneeuwen door Klink, die dacht het hardst te lachen, echter loopt hij nu met zijn staart tussen de benen hard hollend weg.
  wie de bal kaast moet hem terug verwachten………..

 438. henk zegt: 06-09-10 om 18:56

  Zojuist mevrouw Sterk,CDA, gezien bij 1vandaag.(criminele nederlanders terug sturen naar geboorteplaats/antillen) En ik moet betreuren dat het CDA geen eigen sociaal gezicht meer heeft. Ze willen de rechtse kiezers terug, maar nu draaft ze wel door en lijkt ze exact de PVV. Denk in oplossingen en niet in verschuiven van de problemen.Hou je aub bij de sociale CDA-standpunten voordat de overige 18 CDA tweede kamerleden net zo goed namens de PVV in de kamer kunnen zitten. Jammer en triest dat Ab Klink geen tegenwicht meer kan geven aan de ruks naar rechts.

 439. Jannenman zegt: 06-09-10 om 19:35

  Kijk, dit is nu polarisatie. Precies wat bepaalde ‘ruimdenkende’ mensen wilden. Gefeliciteerd!

 440. Dirk zegt: 06-09-10 om 20:07

  Tja Patrick 1 ding is zeker als we jou moeten volgen dan staat Nederland zo buitenspel, wat moeten we met iemand aan de macht die niets met buitenlanders wil want daar licht het toch per definitie aan en alleen maar anderen afkraken is natuurlijk ook een tactiek om beter te worden. Ik hoop dat Nederland wakker wordt en echt gaat stemmen op mensen die het goed met Nederland voor hebben …. en daar heb je wel gelijk in dat zal best moeilijk worden

 441. zeeuwtje zegt: 06-09-10 om 20:35

  Toch nog een fijn begin van de week met het opstappen van Ab Klink!!!!
  Dus toch niet betrouwbaar hetgeen we al wisten inmiddels.
  Nieuwe verkiezingen en dan hopen dat VVD en PVV zo groot worden samen dat die kunnen gaan regeren.

 442. Hendrikus Cornelis zegt: 07-09-10 om 12:18

  Waarom geen minderheidsregering van VVD en PVV met gedoogsteun van het CDA? Dan kunnen er wel goede afspraken gemaakt worden en behoudt het CDA de mogelijkheid om haar zgn. geweten te kunnen blijven sussen.
  Uiteindelijk is het CDA vrolijk en vol verve met de grootste anti-homo partij (CU) gaan regeren de afgelopen periode.
  Geldt natuurlijk ook voor de PvdA: maar dat is e politieke prostituée van het land.
  En Groen Links?; achussie!

 443. Erica zegt: 07-09-10 om 13:14

  Ik praat als iemand die neutraal is. Ik ben niet voor links en niet voor rechts. We moetn ophouden met de “fabeltjeskrant te lezen en te verspreiden”. Dit land heeft behoefte aan stabiliteit. De kredietcrisis is niet door moslims veroorzaakt.De Koran is zelfs tegen het heffen van hoge rentes !
  Wilbers moet ophouden de moslims erbij te halen, maar zich bij “de leest, of bij de les” te houden. Gaat hij naar New York om met Donald Trump aan tafel te zitten om over een financiering van het nieuwe WTC te praten ?? Kijk, dat zou nou eens origineel zijn, en een oplossing zijn. Ik heb er schoon genoeg van dat iedereen hier met de vinger naar de ander zit te wijzen, en er niets gedaan wordt. Iedereen heeft de schuld. Wilbers heeft een paar goede dingen, maar het was beter als hij in de VVD was gebleven, en de moslims erbuiten had gehouden. Tegen hoge boetes, ja dat ben ik ook. Ga je daar op concentreren man ! Houd de moslims erbuiten. Die schrijven geen hoge boetes uit. Die zijn daar ook tegen. Zoek naar overeenkomsten, dingen die de mensen verbinden, op een positieve manier. De huizenmarkt in de Verenigde Staten trekt aan, allemaal positieve dingen. Het groepje vervelende Marokkanen waar hij het altijd over heeft woont in Amsterdam West, en is niet representatief voor de Islam of Marokkanen. Marokkanen zijn zo ie zo niet representatief voor de Islam. Benazir Butto, een vrouwelijk president was moslim. Helaas is deze
  vooruitstrevende vrouw ook vermoord. Koningin Rania van Jordanie, een hele moderne vrouw is ook Moslim. De ambassadeur van Indonesie, een gentleman, is ook moslim. De Molukkers hadden terroristen vroeger hier, misschien waren dat wel katholieken. Zijn daarom alle katholieken, Molukkers, en de Bijbel fout ? De IRA is katholiek, zijn daarom alle Ieren en katholieken fout ? Man, denk toch eens na, gebruik toch eens je gezonde verstand !!!! Nederland, word wakker ja, laten we ons op wat echt belangrijk is richten, en dat is een nieuwe regering vormen en samen de problemen in dit land aanpakken en ophouden met het geblaat, we lijken verdorie wel een stel schapen, of papagaaien die iedereen gewoon domweg na zitten te praten, zonder zijn eigen verstand te gebruiken. Laten we naar het buitenland proberen over te komen als een intelligent volk, want dit slaat nergens op. We staan compleet voor gek. Inderdaad, slecht voor de handel en geloofwaardigheid van Nederland.
  Het enige goede exportproduct dat we hebben is voetbal en Bert van Marwijck, voor de rest, qua politiek in ieder geval is het goed fout. Laat de leeuw niet in zijn hempje staan ja, het nationaal elftal was tegen discriminatie heeft het meerdere keren voor de wedstrijd verklaart. Zo moet het zijn. Een team met alle rassen en rangen en standen en godsdiensten samen. Zo moet Nederland worden.

 444. Patrick L zegt: 07-09-10 om 13:23

  Even voor de duidelijkheid. Die van 06/09 15:35 is niet van mij. Dat mensen niet denken dat ik een draaikont ben net zoals Geert R. Wilders. Heb mijn naam gelijk maar verandert

 445. Manus zegt: 07-09-10 om 14:03

  Alles goed en wel…(bijna alles behalve de PVV)…maar er is er kennelijk maar één die een wending kan geven aan de formatie…dat is de “Queen”, wanneer toont zij is leeuwinnen bloed ? of zit ze daar alleen maar te genieten van onze centen? wat heeft die geleerd van de geschiedenis ?
  En dat CDA…je word er kotsmisselijk van, zo ook de pluche drang van Rutte.

  Manus.

 446. William zegt: 07-09-10 om 17:18

  Deze ‘onverwachte’ wending is afgesproken spel. Rutte wist al enkele dagen geleden dat Klink uit de fractie zou gezet worden, daarom liep reeds enkele dagen zijn voorstel tot ‘intekenen’ voor zijn ‘privé-regeerakkoordje’.
  Natuurlijk wisten de 3 toneelspelers dat niemand anders zou intekenen.

  Het CDA heeft het op een akkoordje gegooid met de anderen om niet te veel gezichtsverlies te leiden: de onderhandelingen worden hernomen, maar niet onmiddellijk. Met veel ‘verdriet’ en commotie komen ze het ‘plotse vertrek’ van Klink aankondigen, die natuurlijk gewoon onder druk werd gezet. Iedere vraag naar druk op Klink werd afgedaan als heiligschennis jegens hun goeie bedoelingen.

  Er moesten wel enkele dagen extra verstrijken om de indruk te wekken dat Klink overweldigd werd door emotie, dat alles zijn natuurlijke verloop kende, dat hij ‘plots zelf’ tot inzicht kwam dat het zo niet verder kon.
  Dat was natuurlijk al enkele dagen daarvoor afgesproken binnen het CDA, om onenigheid tussen beide vleugels binnen de partij tegen te gaan. De linkervleugel werd er niet uitgebonjourd, nee hoor.

  En Wilders die dan vandaag de slotact opvoert, die ‘plots inziet’ dat alles weer goed kan komen.

  Wat zouden deze komedianten enkele dagen geleden afgesproken hebben betreffende de 2 andere CDA dissidenten? Dat gaan we nog te horen krijgen. Het zou te veel opvallen indien ze alle 3 tegelijk zouden ontslag nemen, of hun mening zouden herzien. Ook hier vergt de weg van de natuurlijke voorbeschiktheid enige tijd.

 447. Beware zegt: 07-09-10 om 20:47

  En toen werd het heel stil op dit weblog……
  Is de schaamte voor dit gedraai zo collectief???
  Geen vertrouwen, wel vertrouwen, en zo draaien we met elkaar een geloofwaardig en stabiel kabinet in elkaar?
  Laat de koningin en haar BETROUWBARE adviseurs nu maar met een voorstel komen. Alles beter dan deze beschamende vertoning!

 448. wil zegt: 08-09-10 om 16:29

  Wat gebeurt er allemaal in de Nederlandse politiek!

  Een intolerante meneer Geert Wilders drukt de alloctonen, waarvan we vele decennia hebben geprofiteerd in de hoek!
  Dekwajongen Marc Rutte wil minister president(je) spelen! dat zal een leuk spelletje worden, en het zal niet lang meer duren of hij krijgt ook de bijnaan “draaikontje”!
  En de strateeg Verhagen gooit het hele CDA het onderste boven! hij moet wellicht eens over zijn eigen achterban gaan nadenken, dan valt er wellicht nog iets te redden.
  Jammer dat de linkse partijen geen eenheid kunnen worden!

 449. Manus zegt: 08-09-10 om 18:42

  Walgelijk deze hele vertoning, niet alleen de allochtonen maar ook de tweede partij van het land wordt gewoon genegeerd.
  De koningin heeft zich vast ingedekt door nu weer haar 1é luitenant op pad sturen, het advies laat zich raden.
  Als links nu nog niet door heeft dat samenwerken een must is dan weet ik het ook niet meer, kan leuk worden zo’n oppositie…!

  Manus.

 450. bas zegt: 08-09-10 om 19:20

  Wil

  Onder welke steen heb jij de afgelopen jaren gezeten?

  wij profiteerden van allochtonen? IK wil niet zeggen dat de eersten niet met de slechtste bedoelingen (= winst voor het grootbedrijf) hierheen gehaald zijn, maar vanaf 1980 moet er fors geld bij

  En ik denk daarvoor ook, maar dat weet ik niet zeker

 451. Peter zegt: 08-09-10 om 23:22

  En dus toch een rechts kabinet ? Oh, horror !

 452. Tim zegt: 09-09-10 om 10:02

  Wegens slaapstoornis kijk ik zo wel eens herhalingen na 01:00, en zo zag ik op een avond een zeer extreme jongeman die de discussie aanging met Femke Halsema over integratie en de steniging in Iran. Ik dacht toen “wat een idioot, zo gaat heel Nederland PVV stemmen”.

  Een dag of wat later (gisteravond) zag ik Al Bayrak pleiten om al het uitschot gewoon te straffen, eruit te trappen etc etc etc maar niet te generaliseren op geloof en toen dacht ik “die vrouw snapt het”.

  Beide personen zijn moslim, en het is een wereld van verschil. Er is slechts een ding dat ik mis in dit plaatje: Dat de moslims zoals mevrouw Al Bayrak die student van een paar dagen eerder eigenhandig de grens over trappen om zo te laten zien dat we het inderdaad met elkaar doen in dit land. Het zou zo veel stompzinnige discussies in een keer doen verstommen.

  Dan zijn discussies Links-Rechts nog alleen beperkt tot sociaal economisch, en dan wordt het een heel ander verhaal. Dus mevrouw Al Bayrak en gelijkgestemde moslims: laat het zien. Doe hier iets mee. Dank u.

 453. bas zegt: 09-09-10 om 12:06

  Precies, Tim

  Het zou prettig zijn indien de gematigde moslims het voor ons eens duidelijk zouden maken dat ze deugen. Door de extremisten er zelf uit te gooien

  Alleen, het is nog steeds niet gebeurd. In feite wacht ik er al zo lang op, dat ik begin te twijfelen of het ooit gaat gebeuren

 454. Jan H zegt: 09-09-10 om 14:41

  Het schijnt dat Tjeenk Willink zijn advies aan de Koningin moet uitstellen, onder meer omdat Mijnheer Wilders de komende dagen naar New York gaat om daar te speechen bij een demonstratie tegen een moskee. Blijkbaar vindt Wilders de internationale publiciteit voor Geert Wilders belangrijker dan het regeren van het land. Alleen daarom al hoort hij niet thuis in een regering.

 455. Manus zegt: 09-09-10 om 18:44

  Een oplossing ? Laat Verhagen bij de paus het verzoek indienen om een kathedraal te bouwen in Saoedi-Arabië , laat die openen door Wilders en stel Rutte aan als 1é voorzanger.
  Als dat allemaal goed gaat gooi ik al m’n bezwaren tegen de politiek overboord…!!

 456. Remmie zegt: 09-09-10 om 23:43

  Ik krijg lichterlijk het ‘heen en weer’ van dit formatie gedoe…

  Het zijn een stel ouwe bejaarde wijven die het niet eens kunnen worden of er nu 1 of 2 klontjes suiker in de koffie moet..

  Kappe met dit geneuzel en gewoon weer nieuwe verkiezingen… Waar wellicht VVD en PVV beide de grootste zijn… Kunnen ze 4 jaar lang hun blabla ten uitvoering brengen en vervolgens hard op hun muil gaan en we na die 4 jaar de hele zaak opdoeken en weer een normaal kabinet hebben met de PVDA en CDA en 1 van de andere partijen… Das gewoon Hollands!!

 457. Waarom vermindering van ons pensioen?De staat kan wel de banken en griekenland helpen !!!!! Waarom niet OOK SE PENSIOEN FONDSEN ????
  Waarom moet de burger weer de klos zijn ?
  We hebben betaald aan premie voor ons pensioen,gaan ze ons minder geven dan beschouw ik dat als DIEFSTAL !!!!
  Hebben we jaren lang premie betaald voor JAN MET DE KORTE ACHTERNAAM.
  ABSURT ALS ZE DAAR AAN KOMEN !!!!!!!!

 458. bas zegt: 11-09-10 om 09:45

  @ krootvogel. Griekenland is een klein land, met een kleine economie, die vervolgens door 26 landen in de EU overeind gehouden wordt

  De NL pensieonfondsen beheren meer geld dan de Griekse economie omvat ,en het schijnt dat ca 10 % ontbreekt. Dus het tekort is fors groter als in Griekenland, en dan zou NL het alleen moeten doen.

  ALS je je bestolen voelt, klop dan aan bij de bestuurders van je pensioenfonds. de regering heeft als taak ook de toekomstige uitkeringen zo veilig mogelijk te stellen. Niet alleen het belang van de huidige pensionado’s

 459. Den Driek zegt: 12-09-10 om 05:52

  Er zijn illegale criminelen. Die gaan het caschot in, want de wet geldt voor iedereen.
  En er zijn mensen die mooi weer spelen met andermans geld en die zich zelf gelegaliseerd hebben. Die kunnen gewoon vrij rondlopen. Volgens mij begrijp ik iets niet helemaal. Maar ja als oerstomme burger moeten we gewoon maar slikken en geloven dat al die politici het goed met ons voor hebben.

 460. Manus zegt: 13-09-10 om 14:03

  Door politici wordt je aldoor bestolen…en die hele formatie heeft maar één doel…hoe kunnen we Jan met de pet nog verder uitkleden…dat is “DE SLOGAN” van de VVD, het CDA wil en zal in het pluche…en straks loopt Wilders braaf aan de leiband…Het geheel noemen we Nederland op z’n best…met dank aan die Tjeenk-Willink die ook al de weg van de minste weerstand kiest…en ons staatshoofd ? die verstopt zich achter al die gasten…

  Manus.

 461. Tim zegt: 14-09-10 om 10:07

  Niet dat het veel toevoegd maar toch, hopelijk gaan mensen hun ogen open. Mijn zoon van 12, groot voor zijn leeftijd maar wel met een handicap, is gisteren op school verbouwd door 6 jongens omdat hij het niet leuk vond dat ze dingen naar zijn hoofd gooiden en hem uit zaten te schelden en ze op een vriendelijke maniet vroeg of ze alsjeblieft op zouden willen houden. Gevolg: klappen op zijn hoofd, ook terwijl hij gewoon zonder iets te doen wegliep, op zijn ribben en nieren. Zijn enige commentaar: Papa, ik wil best terugvechten maar ik ben het niet gewend iemand zoveel keer op zijn hoofd te slaan. 3 Marokkanen, 1 Turk en 2 doodnormale autochtonen. Dus even voor hen die zo graag generaliseren: Mijn kind doet dat niet is naief. Een groep de schuld geven van alles ook.

  Nu maar afwachten wat de school er mee gaat doen, anders zien jullie me over een paar weken wel op de voorpagina van de krant staan: Ouder neemt recht in eigen hand. Maar eerst even op de nette manier. Misschien moet ik de ouders van deze jongens zelf maar even toespreken en ze laten zien wat een laffe honden ze voortgebracht hebben. Recht op onderwijs? Jeugddetentie lijkt me beter.

 462. Manus zegt: 17-09-10 om 12:07

  Tim,

  Brandt a.u.b. niet je handen aan dat tuig, doe aangifte en hou je in, mijn handen jeuken ook als ik jou posting lees…maar pas op wat je doet…!!!
  Geef Wilders een seintje…die lost het wel op zijn klote manier op , hoe ? onmiddellijke uitwijzing…lost dat wat op ?…geen idee, niks lijkt te werken in onze maatschappij…zolang de rijken maar rijker worden gebeurt er niks…wedden ?

 463. Den Driek zegt: 19-09-10 om 00:20

  Honderdduizenden Nederlanders zijn vertrokken uit Nederland omdat het niet meer te harden is of om iets beters te zoeken. Nu en in het verleden. Ze waren het gemierenneuk van wetten en wetjes meer dan zat.
  Als Nederlander mag je achter de gordijnen zitten, met je duimen draaien en je mond dicht houden. Ondertussen gaat de regering gewoon door. Heren van de regering: Een schip kan slechts zoveel laden. Als het overladen wordt zinkt het, hoe groot dat schip ook is. Een vliegtuig wat overladen is gaat aan het eind van de startbaan letterlijk het weiland in. Wie heeft ooit bepaalt dat Nederland een immigratieland is??????????????? Er dient een actief en stringent uitwijzigingsbeleid (met verplicht minimum quota)te komen voor mensen die hier alleen komen om te profiteren en zich met criminele activiteiten bezighouden. Dat levert verschillende voordelen op. Punt een: We worden verlost van een aantal problemen die direct samengaan met grote en kleine criminaliteit. Punt twee: Dat bespaart een hoop geld. Punt drie: Het maakt plaats voor echte vluchtelingen uit landen waar Nederland historische banden mee heeft en historische verantwoordelijkheid dient te dragen. In Den Haag is men dat al jaren vergeten. Politici schijnen/blijken weining lering te trekken van het verleden. Als er geen vijver is, kunnen er ook geen vissen (roofvissen) zwemmen.

 464. C. de Jong zegt: 06-10-10 om 17:23

  Tim zegt: 14-09-10 om 10:07

  “….Jeugddetentie lijkt me beter”.

  Maar dan zal je als ouder van “een gehandicapt kind die nb 3 Marokkanen, 1 Turk en 2 doodnormale autochtonen” tegenover zich vind (en dat klopt natuurlijk helemaal?) wel eerst aangifte moeten doen.

  Niet gedaan zeker….

 465. --- zegt: 13-10-10 om 17:19

  Het kabinet komt er toch aan? Niet zo zeuren! Tis harstikke goed! :D

 466. ruud zegt: 05-11-10 om 15:21

  Is Nederland een immigratieland, ik zet hier grote vraagtekens bij of wij als Nederlanders het Europees Hof moeten erkennen, wij Nederlanders hebben immers tegen Europa gestemd, maar moeten blijkbaar wel luisteren, waarom aldoor het braafste jongetje van de klas zijn, wij hebben ook hier onze eigen opvattingen en wetten. Het uitzetten van Irakese is verijdeld door het Europees Hof, tot genoegen van links oppositie, minister Leers is op de vingers getikt. als hier geen plaats is dan moet er gekeken worden of een ander immigratieland ze kan opvangen lijkt mij. Nederland is niet verantwoordelijk voor wat er in een ander land gebeurd, overigens zou het biddelijk zijn als dit land deel uitmaakte van de Europese Unie wat niet het geval blijkt te zijn.
  Het kan niet zo zijn dat men maar aldoor Nederland het piep kleine landje waar zogenaamd alle mensen zich tolerant moeten opstellen en alles overzich moet laten wel gevallen dit maar moet accepteren. Het is gedaan met de tolerantie van de Nederlander, men heeft genoeg moeten slikken. Veelal door verschillende culturen binnen te halen ivm politieke achtergronden, denk aan oorlog in hun land zouden tijdelijk opgevangen worden, het heeft nu een blijvend karakter gekregen en dat was niet de bedoeling, dat je mensen helpt prima, Maar deze mensen kunnen helaas niet omgaan met de vrijheden die dit land bied, daarbij helaas maar waar nemen zij met overhand bezit van onze cultuur en proberen deze te verstoren. Gelet op de criminaliteiten welke deze vele culturen hier in dit land onveiliger maken mag Nederland best zijn mond gaan roeren. Absurd zijn de vele overvallen op Juweliers, liquidaties, het beroven van ouderen ook in hun woning waar een ieder zich veilig waant….Een Nederland waar je trots op moet zijn, nou ik niet en nu zit er een regering die opkomt voor alle Nederlanders die dit niet meer pikken, behalve de links georiënteerde personen, die geen benul hebben wat er zich allemaal afspeelt in dit kikkerlandje. alleen in Amsterdam wonen al 50 verschillende culturen denken jullie nu echt dat dit samen gaat, Merkel heeft al geroepen in Duitsland dat dit werkt niet, waarom doorgaan om maar telkens het wiel opnieuw uit te vinden. Nederland moet veiliger, Nederland moet selectiever worden met het immigratie beleid. Werken prima, werken aan een nwe samenleving prima maar dan ook actief meedoen.
  Criminelen straffen en als het om buitenlanders gaat, uitzetten naar het land van herkomst.( paspoort inleveren aub) Ook dit moet in de grondwet worden veranderd, niet na 5 jaar automatisch een Nederlandspaspoort, no way dit moet je verdienen….Uitspraken die je hoort van mensen die het helemaal zat zijn.Het is dan ook niet vreemd dat eer een tweedeling gaande is in dit land. Moslims die op hun denken dat ze gediscrimineerd worden en overgevoelig redeneren of ze aangevallen worden, hun humor is niet de onze en onze humor is niet de hunne en daar zit je al met zovele misvattingen in deze samenleving.
  kijk naar die katholieke kerk met die gijzelactie, een katholiek vind het verschrikkelijk, maar gaat niet als een dwaas de straat op om hun ongenoegen te uiten, Helaas steken mensen buiten deze Unie heel anders in elkaar en verklaren je de oorlog, kom niet aan hun heiligdom en geloofsovertuiging. Hoe kunnen wij hun respecteren als zij de onze niet respecteren. En hier ligt ook het verschil van opvattingen, en dit is de bom onder deze samenleving. De opvattingen liggen te ver uit elkaar, Wij nuchtere Hollanders zijn een sociaal volk en verwachten dit ook van andere culturen, wij passen ons aan maar dat verwachten wij ook van die anderen. Mogen wij zo denken, voor ons is het logisch, maar voor hun niet….dat is het probleem, Stelen mag niet, mss weten de andere culturen niet beter, Links heeft 35 jaar de tijd gehad om dit Land te hervormen, echter heeft er niets van gebakken, zie hier wat er nu van dit land terecht is gekomen, men voelt zich niet meer veilig op straat en zelf niet meer in je eigen woning of zaak. Hoe hebben wij het nou, links heeft er een puinbak van gemaakt en dat mag Rechts nu oplossen. Waar halen zij de moed vandaan om zo hooghartig te gaan denken.Er zal pas op de plaats moeten worden gemaakt, dit land moet weer leefbaar worden, dit land moet gezond worden gemaakt en het is dan ook heel jammer dat ook onder de kwaden, de goeden moeten leiden, met dank aan 35 jaar Links………

 467. ruud zegt: 17-11-10 om 11:13

  Ja het ene sluit het ander niet uit, lucassen, PVV lid, ik denk dat Geert in de toekomst zeker zorgvuldiger te werk zal moeten gaan met het kiezen van zijn partijleden. Verder denk ik ook dat hij zijn verantwoording zal nemen binnen de Partij. En het laatste woord hierover nog niet is uitgesproken, achter de schermen zal hij zijn partij leden wellicht opnieuw gaan doorlichten, hij is ook niet achterlijk. Hoemeer schande des te meer zijn reputatie wordt geschaad.Ik zou het van Dhr lucassen sportiever hebben gevonden dat hij zijn zetel had opgegeven en had plaats gemaakt voor een ander. Maar kennelijk zijn de aantijgingen niet voldoende geweest om deze persoon te bedanken. Aan geruchten en spraakmakende aantijgingen aan het adres van de heer Lucassen waren wellicht niet voldoende gefundeerd. Wij als volk kunnen een mening hebben en veroordelend zijn. Maar als u de vraag wordt gesteld, komt u eens met bewijzen,zal u waarschijnlijk antwoorden ja dat hebben wij vernomen op TV of radio. En als de vraag luid: was u erbij aanwezig of heeft u het gezien, dan moet u het antwoordt schuldig blijven. We kunnen wel een mening geven, maar realiseer, alles wat u hoort en zeker vanuit de media wordt opgeblazen. De media zoekt nieuws en spectakel en zal proberen u te beinvloeden en wat doen wij, wij nemen dit als waarheidsbevinding over. Bekijk het uit een ander perspectief. Alles in deze wereld is niet wat het lijkt, alles is kennelijk opgezet spel zo ook deze recessie, denk aan de Bildenberg groep. Zij bepalen alles hier op aarde, waarom komen zoveel zaken in de doofpot terecht waarom zijn er zoveel komplot theorien, waarom worden mensen de monden gesnoerd, alleen omdat men bang is dat de wereld in opstand komt. Wij mensen moeten gaan beseffen dat alles hier wordt gemanipuleerd. Zeven honderd vijf en veertig miljard zitten er in de gemeenschappelijke persioenfondsen waar van 25 miljaard jaarlijks wordt gebruikt. Nu vraag ik u, waarom moeten wij meer gaan betalen, men heeft jaarlijks lopen speculeren met ons geld, ons reserveloon voor later en wat krijgen wij straks, een schijntje waarop we recht hebben. De regering heeft destijds ook uit de ruif van het ABP lopen graaien, Krijgen wij dit als keurige burger Ambtenaar terug…Ben bang van niet……Wij mensen worden gemanipuleerd, men doet ons geloven dat het zo is men laat alleen zien wat we mogen zien en laten ons horen wat we mogen horen, geloof niet alles wat u hoort of ziet..De rijken worden rijker en de armen worden armer,tweedeling in de Maatschappij welke ook wordt gevoed door de media. Het is jammer dat een economie is stand wordt gehouden door het voeren van oorlogen wel of niet gefundeerd, komploten worden samengesmeed om de mensheid uit te roeien. waarom is Afrika nog steeds onderontwikkeld waarom draaid alles om olie, het wordt alleen maar erger,het zal een gevecht worden wie heerser zal zijn over de beperkte olie voorraden, het draaid allemaal om macht.,China daar gaat alles buiten gewoon goed, als dat volk straks ook allemaal een auto gaat rijden dan zal het binnen 5 jaar gedaan zijn met onze olie voorraden, hoe maken we onze wereld kapot, wie wil onze wereld kapot maken, de Natuur is al bezig alles te veranderen de aarde is in beweging, natuurrampen volgen elkaar telkens op, raar he,..gaat er geen lichtje branden…en dan gaan we ons druk maken om kleine dingen terwijl ons veel grotere zaken boven het hoofd hangen, maar daar hoor je niets van in de media….raar he? Hoe hou je de mensheid dom.

 468. ruud zegt: 25-11-10 om 16:08

  PVV blijft de kiezers verrassen, nu Dhr van Bemmel..in opspraak!!!
  Zoals ik al eerder Schreef zal Geert Wilders zijn partijleden opnieuw tegen het licht moeten houden. Orde op zaken stellen en partijleden met smet op hun blazoen de partij uitzetten, geen gedoogstraffen en geen zoethoudertjes, of maar hopen dat de storm zal overwaaien nee zo kom je ongeloofwaardig over, wees daadkrachtig net zoals je uitspraken, dan toon je ruggegraad maar pemper je partijleden niet, want die zorgen ervoor dat jij straks niet meer serieus genomen wordt, bedenk wel dat Links smult van deze poppenkast en ziet je ondergang graag tegemoed.
  Zo maak je wel ruimbaan voor de linkerse opositie.Het is een kwestie van tijd en de toekomst zal het ons leren of de PVV zal overleven.

Geef een reactie