De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Wat vindt u van de plannen?

Verhagen en Wilders schudden elkaar de hand (NOS)Onder het motto ‘Vrijheid en verantwoordelijkheid’ hebben de fractieleiders van VVD, CDA en PVV hun plannen gepresenteerd. Volgens VVD-leider Rutte zal iedereen er de komende jaren iets van de bezuinigingen merken.

Zo wil het kabinet, het mmigratiebeleid aanscherpen, drieduizend extra agenten aanstellen, het aantal Eerste en Tweede Kamerleden terugbrengen,  ministeries samenvoegen en de AOW-leeftijd verhogen naar 66 jaar. Er wordt bezuinigd op de kinderopvang en de zorgtoeslag.

Lees hier de concepten van het regeerakkoord en gedoogakkoord.

 Volgens CDA-fractieleider Verhagen is er sprake van een “solide en solidair akkoord”. Wilders noemt het akkoord “historisch”.

 Wat vindt u van de plannen? Is het wat u ervan verwacht had toen u op 9 juni in het stemhokje stond?

 Laat het de NOS weten en reageer hier.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


355 reacties op “Wat vindt u van de plannen?”

 1. Top! Eindelijk een kabinet wat echt doet wat goed is voor Nederland!

 2. l. van dam zegt: 30-09-10 om 16:45

  jammer.
  ik had op 9 juni iets beters verwacht.
  cda heeft zich laten piepelen.

 3. john zegt: 30-09-10 om 16:47

  Een heel mooi en eerlijk akkoord,maar waarom een animal politie?

 4. Erwin zegt: 30-09-10 om 16:51

  Het verbaasd me dat nog niemand heeft opgemerkt dat het voorstel voor een dierenpolitie erg lijkt op een manier gedoogsteun van de PvdD te verkrijgen. Vraag me af of er overleg is geweest tussen de partijen…

  Samen met de SGP (via garantie Zondagsrust) lijkt er dus een meerderheid te zijn van 80 zetels. Kun je er een paar dissidente CDA’ers makkelijk bij hebben.

 5. zal tijd worden dat in Nederland meer aan die beesten word gedaan die dieren wat aandoen verder kan ik me tot nu toe vinden in de plannen

 6. christa zegt: 30-09-10 om 16:58

  Dat er iets word gedaan om het aantal buitenlanders buiten onze deur tehouden vind ik niet echt erg. ik hoor soms zulke rare dingen over scheinhuwelijke om andere hier naar toe te halen en als ze dan eenmaal hier binnen zijn blijkt het een ondeugelijkhuwelijk te zijn waar de meisjes die er aan mee werken nog voor betaald worden. Ik vind alleen dat de cresjes betaalbaar moeten blijven des noots inkomsten afhankelijk,want als je een alleen staande ouder bent en uit werken moet om je hoofd boven water tehoude,moet je desnoots je kind gratis naar de cres kunnen brengen, want ook deze mensen moeten mee kunnen doen in de maatschapij en een nieuwe start kunnen maken,en dan is elke uit gestoken hand er 1.

 7. Dave zegt: 30-09-10 om 16:59

  Het CDA moet zich schamen om te willen regeren nadat ze van een aanzienlijk deel van het electoraat een brevet van onvermogen hebben gekregen. Als Limburger schaam ik me dood dat een landsman met verwerpelijke standpunten nu een prominente rol in ‘s lands bestuur speelt. Bah.

 8. Is er al een missiedatum voor het verkennen van die nieuwe planeet bekend? Ik wil wel graag mee.

 9. Jos zegt: 30-09-10 om 17:03

  De pvv zorgt er hiermee voor, dat wij ons in het buitenland niet meer op ons gemak kunnen voelen. Er is nog geen seconde geregeerd met dit kabinet. Dus hoe kunnen mensen dit dan als een zegen voor Nederland zien?

  Als de cda-leden hun rug recht hadden gehouden, was dit akkoord er nooit gekomen.

  De pvv meet met twee maten. Nu een van hun kamerleden onder vuur ligt vanwege die kopstoot, wordt dit met de mantel der liefde bedekt. Was het een allochtoon geweest, dat was geert wilders in de hoogste boom geklommen om er schande van de spreken.

  Nee, mijn keuze is het niet, nooit geweest ook. Ik hoop dan ook, dat dit wiebelkabinet bij de minste tegenstand van buitenaf al onderuit gaat.

 10. sonja zegt: 30-09-10 om 17:03

  Wij vinden het een perfect regeerakkoord …kon niet beter …

  groetjes sonja Rotterdam

 11. Johan zegt: 30-09-10 om 17:04

  18 miljard bezuinigen in 4 jaar, terwijl de Subsidie voor de Rijken (hypotheekrenteaftrek, kosten 12 miljard PER JAAR!) totaal ongemoeid wordt gelaten. Schande. Maar ja, de dames en heren politici maken daar zelf natuurlijk ook dankbaar gebruik van.

 12. J.Lemmen zegt: 30-09-10 om 17:07

  De eerste reactie vanmij is dat er vele goede zaken worden opgepakt. Zeker op het gebied van imigratie, veiligheid, maar vooral ook mbt bezuinigingen zijn goed. Het aantal ambtenaren mag gerust verminderd worden, want uiteindelijk zijn zij allemaal slechts aanwezig om te faciliteren. Door minder ministeries zijn er minder ambtenaren nodig. Wat ook goed is, is de vermindering van de kinderenzorg, want deze groep mensen hebben samen een zodanig inkomen dat zij de kinderzorg zelf kunnen betalen.

 13. henk-jan zegt: 30-09-10 om 17:07

  animalcops in Nederland geweldig hoor waardeloos,het geld kon beter naar de kinderopvang gaan .

 14. Willy zegt: 30-09-10 om 17:07

  Op het eerste gezicht valt het mee. Maar wel een bedenking: gaan die bezuinigingen wel echt lukken? Zo niet, dan voorspel ik dat alle ellende op het hoofd van de gewone man zal terechtkomen.

 15. Nu nog allemaal verpakt in mooie woorden, ben wel benieuwd naar de concrete uitwerking van alles. Mijn inziens vallen de opbrengsten altijd tegen zowel aan de inkomsten als aan de uitgaven kant.

  Ben benieuwd hoe we over een aantal maanden denken over ons nieuwe kabinet.

 16. Rick zegt: 30-09-10 om 17:13

  Top akkoord! Qua doelstellingen wordt in grote lijnen op de juiste punten bezuinigd.

  Nu komt het wel aan op waarmaken van het ‘snijden in eigen vlees’. Hard aanpakken van alles wat niet tot de kerntaak van de overheid behoort zal zeker helpen. Het om zeep helpen van stadsdeelraden is een mooie stap richting een minder bureaucratisch politiek.

  Bezuiniging op Publieke Omroep is top! Dat er bij elk interview 3 verslaggevers van de NOS moeten staan is natuurlijk absurd, dat zijn er 2 teveel….

  Jammer voor links dat de CPB berekening zo mild is :-)

 17. Maria-Cecilia zegt: 30-09-10 om 17:14

  Ik sta achter dit kabinet. Gefiliciteerd PVV! Ik ben ook voor de welzijn van dieren!!!

 18. Vincent H zegt: 30-09-10 om 17:16

  Dit is een superakkoord, strenge immigratie regels en minimumstraffen voor misdadigers, oftewel ‘Vandalen gaan betalen’ en we mogen wat harder rijden. Kortom een superakkoord.

  Dit kabinet gaat het lang volhouden!……

 19. ger zegt: 30-09-10 om 17:18

  op zich een mooi akkoord maar enkele minpunten waarom een jsp , of animalcops ook pensioenleeftijd naar 66 is niet goed wil wel eens zien de hardwerkende dit ook nog haald

 20. HH van Buuren zegt: 30-09-10 om 17:19

  wij die dit land hebben opgebouwd, en nu de aow mogen ontvangen worden als vanouds weer eens de duper, van het nieuwe akkoord.
  en zeer zeker als je chronisch ziek bent, dus een COPD pacient bent, want op de zorg word ook weer eens gekort

 21. Douwe Egberts zegt: 30-09-10 om 17:20

  Ach het volgende groepje graaiers meld zich aan, Rutte & co de omgekeerde Robin Hood, STEELT VAND DE ARMEN EN GEEFT HET AAN DE RIJKEN.
  Weg met die VVD-bende, en christelijk Nederland is alleen regeergeil, Maxim Verhagen was aan het kwijlen en Geert Wilders is op dit moment de machtigste man in ons land, hij heeft alle touwtjes in handen.

  Nederlanders wees er trots op dat dit land naar de kl..te gaat

 22. Paul Coret zegt: 30-09-10 om 17:20

  Is dit alles? Totaal gebrek aan innovatie / vernieuwing. Met het minimumloon verlagen glijden we af naar een grijze massa armoede staat a la Duitsland. Banen voor 400 euro per maand. Hoger opgeleiden hebben nog geen 800. Ga maar eens kijken in Oberhausen, Bochum, Essen, etc. etc. Gaat hier ook gebeuren. Ideeen als supersnelwegen, wat moeten we daar mee? Nederland is slechts 400 bij 200 km. 1 keer goed gas geven en je bent het land uit. Vernieuwing betekent, wonen naar werk brengen, Verschuiving van baten en lasten, Denk nu eens na. Werkenden hebben tussen 30 en 40 meer lasten, daarom hoger inkomen als werkende en verlagen als men ouder wordt. Nu loopt de salarisschaal op naarmate men ouder wordt, maar men daarvoor meer behoeft heeft en later minder behoefte aan meer salaris.

 23. Kees Cornelder zegt: 30-09-10 om 17:20

  De PVV (en ook de SP trouwens) is de mond van de ‘revolte van de boze kleine portemonnees’ waartoe inmiddels ook heel wat mensen met een middeninkomen behoren, voor wie de gang naar de voedselbank allang geen uitzondering meer is.

  Maar het zal uitgerekend deze groep Nederlanders die het aan den lijve de gevolgen zullen ervaren van de nieuwe regeringsplannen.

  Volgens het becijfernuchtere CPB zal het aantal werklozen namelijk met 24% toenemen, oftewel met ruim 100.000 personen meer.

  Let op: om dit te verbloemen zal Wilders nog meer dan dit in het verleden het geval was op de anti-islamtrommel gaan slaan.

 24. annemie zegt: 30-09-10 om 17:21

  Eindelijk eindelijk eens iets goeds in de politiek een prima regeerakkoord en dat ook ik moet inleveren vind ik niet erg dat weegt niet op tegen alle goeds wat ons te wachten staat tenminste als het het ook daadwerkelijk gaan waarmaken.

 25. Harmen zegt: 30-09-10 om 17:22

  Wanneer dringt ook in Den Haag door dat DUURZAAMHEID vereist is! Onze economie is rechtstreeks afhankelijk van ons ecosysteem, onze sociale duurzaamheid.
  Economical sustainability, Social sustainability, and Environmental sustainability zijn onoverkoombaar met elkaar verbonden!!

  Hoe kan onze economie gezond worden zonder daarin de duurzaamheid van een maatschappij te waarborgen? Op deze manier gaan we opnieuw recht op een zogenaamde crisis af: de luchtbel wordt weer opgeblazen!

 26. Michiel Hoogeveen zegt: 30-09-10 om 17:22

  Een zeer goed akkoord. Streng maar rechtvaardig als het gaat om immigratie en integratie (eindelijk een boerkaverbod). Een stevig broodnodige pakket aan maatregelen op de overheid. Meer politie op straat en harder optreden tegen straat terroristen.
  Ik verwacht niet dat het CDA tegen zal stemmen, want ook de Christen-Democraten hebben naar mijn inzicht geen punt om over te klagen. Vooral niet na 3 jaar in de sociale tang van ChristenUnie en de PvdA te hebben gezeten…

 27. Luc zegt: 30-09-10 om 17:23

  Nou lees ik hier (“in een taalwet worden de gelijke rechten van de Nederlandse taal en de Friese taal binnen de provincie Friesland gewaarborgd.”) wel dat het Nederlands en het Fries een beschermde status krijgen, maar hoe zit dat dan met het Nedersaksisch en het Limburgs?

 28. T.van Overdam zegt: 30-09-10 om 17:23

  Worden we niet door Wilders gediscrimineerd dan wel door Verhagen.
  Christen of Moslim, ben het alletwee niet!!!!!

  Verder vindt ik dat de beter verdienende lekker mooi weer kunnen spelen, terwijl de minder verdienende op een houtje moeten gaan bijten.

  Ze hebben het weer mooi voor elkaar!!!!

 29. Ron zegt: 30-09-10 om 17:23

  Ik kan het niet helpen, maar alle maatregelen door het nieuwe kabinet die op stapel staan klinken mij als muziek in de oren, lapzwanzen, klaplopers, criminelen en illegalen in dit land, hoedt u!

 30. Steve Doeve zegt: 30-09-10 om 17:24

  Ik vind het er tot nu toe goed uitzien. Alleen had ik graag wel wat meer maatregelen gezien om de islam in te perken. Dat is helaas niet gelukt vanwege de fundamentele verschillen tussen de partijen en dat is natuurlijk heel logisch.

 31. Siegfried zegt: 30-09-10 om 17:25

  Ik ben het met een groot deel van deze bezuinigingen eens. Over een aantal heb ik mijn bedenkingen. Bezuinigen op bijvoorbeeld de zorgtoeslag is zo’n onderwerp. Ik ben de mening toegedaan dat de zwakkeren in de maatschappij absoluut niet de dupe mogen worden van wat voor bezuinigingen dan ook. Deze mensen hebben er namelijk niet voor gekozen om ziek, arbeidsongeschikt danwel werkloos te zijn. Ook de bezuinigingen in de sociale werkplaatsen kan ik niet bepaald aanmoedigen.

  Aan de andere kant daarentegen wordt er op de WW (mede dankzij de invloed van de PVV) niet op bekibbeld. Ik vind dit een buitengewoon verstandige keuze. (het CDA en de VVD wilden namelijk hierop bekibbelen). Van alle drie de partijen is het wel de PVV die er als sociaalste uitkomt.

  Bezuinigingen op ministeries, het aanscherpen van immigratiebeleid en meer extra blauw op straat kan ik alleen maar aanmoedigen. Met name een strengere wetgeving op het gebied van criminaliteit vind ik een uiterst nobel gebaar. Ook de bezuiniging op het gebied van ontwikkelingsgeld vind ik een zeer goede ontwikkeling: eerst zorgen dat de eigen achtertuin op orde is, dan kijken bij de buren.

  Ook ben ik de mening toegedaan, dat wij als Nederland minder moeten gaan bijdragen richting het grote logge apparaat dat Brussel heet. Dit kost alleen maar handenvol met geld. Brussel heeft voor Nederland überhaupt geen meerwaarde.

  Wat ik ook belangrijk vind is, dat het bedrijfsleven wordt geholpen danwel gestimuleerd want zo krijg je de economie weer draaiende (hetgeen overduidelijk het werk van de liberalen is geweest). Aan de andere kant is het heel belangrijk om werkgelegenheid te verschaffen maar zeker ook om te voorkomen dat er meer werklozen bijkomen. Dat er 500 “dieragenten” bijkomen vind ik daarom een heel verstandig initiatief alsmede het opschroeven van de dierenrechten (ook hier zie ik duidelijk de invloed van de PVV die er is geweest tijdens de onderhandelingen).

  Wij zullen het allemaal wel zien.

 32. Ingrid zegt: 30-09-10 om 17:25

  Bravo! Eindelijk snijden in de veel te grote overheid, publieke omroep en bodemloze put die ontwikkelingshulp (helaas) geworden is. Dit akkoord ziet er goed uit – nu de uitvoering nog.

 33. dercks zegt: 30-09-10 om 17:26

  Hier wordt elk weldenkend mens vrolijk van (kan altijd beter, maar dit kan vooral VEEL slechter). Prima. Aan de slag.

 34. Met dit kabinet kan ik akkoord gaan. Streng maar rechtvaardig immigratie en integratie beleid. Ook zo bezuinig je een heleboel. Ook de verdere maatregelen zijn absoluut verantwoord. Alle drie de partijen moeten hiermee akkoord kunnen gaan. Nu nog hopen dat er op medisch-ethisch gebied geen verslechtering optreed, zodat de SGP ook kan gedogen.

 35. Wil zegt: 30-09-10 om 17:26

  Enkele goede maatregelen maar verkeerde bezuinigingen.

 36. Van Zweeden zegt: 30-09-10 om 17:27

  Ik ben over het algemeen tevreden met de nieuwe plannen. Veel punten, zoals het strengere immigratiebeleid zijn geweldig, omdat wij gewoon niet hoeven te betalen voor de allochtonen die hier zo graag rijk willen worden. Wat ik minder goed vind zijn de dierenpolitie (idee van de tweede man van de PVV?), dat vind ik eigenlijk een beetje verspilling en wat ik absoluut belachelijk vind is dat er meer snelwegen komen. Laatst heb ik me verdiept in de files in Nederland en daar viel op dat er bijvoorbeeld heel veel af- en opritten waren. Door alleen maar meer snelwegen neer te zetten wordt het fileprobleem absoluut niet opgelost. Jammer van de kabinetten hiervoor die ons probeerden te stimuleren het openbaar vervoer te nemen.

 37. Ruben Teunis zegt: 30-09-10 om 17:28

  Wij zijn een gezin met 1 kind en hebben de kinderopvang hard nodig, zoals het er naar uitzag op Prinsjesdag zouden we er 100 euro per maand op achteruit gaan, dit wordt met dit akkoord nog eens meer. Ik zie geen andere oplossing dan dat 1 van ons zal moeten stoppen met werken en de opvang voor onze eigen rekening te nemen. Ik hoop van ganse harte dat het CDA congres tegen de samenwerking zal stemmen…..

 38. Gerard zegt: 30-09-10 om 17:28

  Wat een klucht. De Andre van Duinshow is er niets bij.
  Kijk ze maar in de ogen, de ongeloofwaardigheid straalt er vanaf!

  Oproep aan CDA STOPPEN hiermee.

 39. M.K. zegt: 30-09-10 om 17:29

  Een goed akkoord voor alle partijen, laat het CDA maar vertrekken, stelletje Hypocrieten. Ik dacht dat de D in CDA voor democraten stond. Nu dames en heren van het CDA, de PVV is Democratisch gekozen, dus waar hebben we het over. De kiezers wilden het zo hebben en nu gebeurd het zo, zijn we bang aan het worden om de grip in het land te verliezen.
  Helaas zit de PVV nog niet in de regering, maar dat komt nog wel.
  Laten we allemaal maar eerst eens afwachten wat het kabinet Rutte gaat doen, voordat we allemaal een grote mond op gaan zetten, alsof die andere partijen het beter zouden doen. En wat mij betreft kan het asielbeleid niet streng genoeg zijn.

 40. M. Ouborg zegt: 30-09-10 om 17:29

  Als 17 jarige jongen, zittend in 6 VWO en lid van de VVD zie ik dat deze coalitie vorming mij weer de juiste toekomstvisie bied, zorgend voor motivatie en rechtvaardigheid!

 41. ed walther zegt: 30-09-10 om 17:29

  Er is nog nooit een regeringsplan geweest, dat verder vooruitkijkt dan de komende regeerperiode. Zo ook dit toekomstige kabnet niet.
  Geen woord over de echte problemen van de toekomst: milieu (klimaat), alternatieve energie. Je kinderen opschepen met een torenhoge schuld is niet goed, maar de volgende generatie in een vervuild en onleefbaar land/wereld laten wonen is pas echt slecht.
  Tijdens de persconferentie was er niet één journalist, die een vraag over dit vraagstuk gesteld heeft. Over kortzichtigheid gesproken, ook bij de pers.

 42. Tom Stobbelaar zegt: 30-09-10 om 17:30

  Een economisch buitengewoon slap akkoord, zonder één fundamentele beleidswijziging en ideologisch fascistoïde. Kortom, brutaal om met zo’n slap stuk te komen.

 43. Benny zegt: 30-09-10 om 17:31

  Heel netjes.
  Ondanks dat ik financieel het lul ben als huurder met inkomen van 43.000+
  Maar toch moet ik toegeven dat er veel goeds in staat.

 44. Erik zegt: 30-09-10 om 17:35

  Top dit akkoord. Nederland is op de weg terug met dit aanstaande kabinet.

  Rutte I geeft gelijk het goede voorbeeld door een kabinet met ministers te formeren. De onderwijzer gaat weer voor de klas. De politie gaat weer voor veiligheid zorgen en belangrijkste mensen van alles: mensen krijgen weer vrijheid, waar we de afgelopen jaren natuurlijk kapot zijn gebeukt met betutteling en bureaucratie. Daar stoppen we gelukkig mee.

  Het al dan niet doorgaan hangt van een Zeeuw (koppejan) en een surinaamse presidentsdochter (ferrier)

 45. maarten zegt: 30-09-10 om 17:35

  onderscheid maken in strafmaat op basis van (2)nationaliteit is als je het mij vraagt je reinste discriminatie. Verder vind ik het potsierlijk om bezuinigingen van zes miljard, waar je deels een tweederdemeerderheid voor nodig hebt, denk aan een kleinere tweede kamer, op te nemen. Al met al een zwak verhaal, waarbij ik ook niet snap waarom verhagen en rutte dit zo graag willen. Dit land is groot geworden met haar tolerantie en zal afgaan als we overgaan op intolerantie en vingers aflikken als mijn eigen groep niet negatief getroffen wordt.

  Mogen bivakmutsen nog wel gedragen worden?

 46. Hassan Aarkoub zegt: 30-09-10 om 17:36

  Dit is een akkoord van slopen en stilstand.
  Een deel van de bezuinigingen worden door zowel Henk en Ingrid als Ahmed en Fatima. En de andere gedeelte (klein overheid)zal nooit lukken, Ik durf te wedden de overheid zelfs gaat groeien.
  Het is een zonde dat de mobiliteit en huizenmarkt verder laten verroesten.
  Het wrodt dus 4 jaar stilstand en sloop.
  dus CDA CONGERS DOE HIER WAT AAN

 47. Lucas zegt: 30-09-10 om 17:36

  Pijnlijke maatregelen. Wederom geen aanpak van de HRA (maar dat verwachtte niemand bij deze heren). Wel de woorden duurzaamheid in de mond genomen door dhr. Verhagen, maar geen enkel woord over wat er aan duurzaamheid gedaan wordt. Enkel wegverbreding en meer wegen is zonder kilometerheffing o.i.d. het doorschuiven van het probleem naar de volgende generatie. Strengere/minimum straffen voor recidivisten kan ik nog mee leven. Het afnemen van nationaliteit is te achterlijk voor woorden en kan alleen maar onacceptabel zijn voor eenieder die zich liberaal noemt. Ik heb nog niets over de huur-woningmarkt gehoord.. daarover dus geen mening (maar wel houd ik mijn hart vast). Waarom wordt er gekort op de zorgtoeslag, die heb ik hard nodig!

 48. Anoniem zegt: 30-09-10 om 17:36

  In eerste instantie was ik zeer sceptisch over deze formatie, maar ik moet eerlijk zeggen dat de akkoorden mij toch (gematigd) positief kunnen stemmen.

  Toch een paar puntjes van kritiek die betrekkingen hebben op mijn situatie:
  - ‘Er wordt voor de masterfase een sociaal leenstelsel ingevoerd.’, als student blijf ik met een tweejarige master toch met een flinke schuld achter die in de tienduizenden euro’s kan oplopen. Als men excellente studenten wil hebben moeten ze masterprogramma’s juist stimuleren.

  - ‘Culturele instellingen en kunstenaars worden meer ondernemend en gaan een groter deel van hun inkomsten zelf verwerven.’, culturele instellingen en kunstenaars hebben door gebrek aan interesse al tientallen jaren moeite met het verwerven van hun eigen inkomsten. Snijden in die subsidies zal in veel gevallen de doodsteek zijn, zéér teleurstellend.

 49. Henk zegt: 30-09-10 om 17:37

  Ziet er prima uit. Los van de details goed leesbaar. Geef de heren een kans iplv zeuren.

 50. P. Velterop zegt: 30-09-10 om 17:37

  Waarom moeten de laagbetaalden, chronisch zieken en gehandicapten en ook onze bejaarden het weer ontgelden?
  Het is inderdaad stelen van de armen en de rijken worden weer rijker,
  Goed dat er dierenpolitie komt, goed dat er meer politie komt.
  Maar voor de rest is het huilen met de pet op.
  Hopen maar dat dit gedoogkabinet snel zal vallen en dat de mensen dan verstandig zijn en op betrouwbare partijen zullen stemmen, die niet onze minder draagkrachtigen aanpakken.

 51. Stephen de Jong zegt: 30-09-10 om 17:40

  Super! Nederland zal glorieus worden! Dreamteam!

 52. dercks zegt: 30-09-10 om 17:40

  @velterop
  als je naar de cijfers kijkt zouden wij het ziekste, gehandicaptste en zieligste volk ter wereld zijn. Elk gemiddeld zuid europees land zou op basis van de cijfers de helft gezonder zijn. Concluise: niet iedereen is zielig en moet de rest van zijn leven in een uitkering!! Dat is pas zielig. Sociaal is meedoen!

 53. D.Massink zegt: 30-09-10 om 17:40

  Een Zeer Goed Akkoord.
  En Aan De Klagers Geef De Partijen De Kans Om Deze Akkoord Te Realiseren.

 54. fontana zegt: 30-09-10 om 17:44

  Niet volledig.
  De hypotheekaftrek moet geleidelijk verdwijnen. Hier wordt niets aan gedaan. En waarom de lat niet bij de rijkere mensen te liggen? Die kunnen toch wel wat meer belasting betalen?

 55. Tim zegt: 30-09-10 om 17:44

  Waar is Robin Hood als je hem nodig hebt. Maar goed, dat was verwacht.
  Waarom ouderen en mensen met een uitkering terug in koopkracht, maar werkende mensen niet? Kompenseer je dat dan weer door een baan aan te nemen voor een lager minimumloon? Of is dat handig zodat je je oosteuropeanen voor nog minder kan aannemen en mensen die niet lager kunnen accepteren door de kosten die ze per maand al boven het hoofd groeit naast de pot kan laten pissen en voor werkweigeraars kan uitmaken (deporteren een idee?).

  Nee, ik ben er niet tevreden over. Het is lang niet zo slecht als ik dacht, maar het had zeker beter gekund. Als je dan toch bezig gaat, had je best een bovengrens aan hypotheekrente aftrek kunnen stellen en minstens de aanschaf van de JSF discutabel kunnen maken. Dan de veiligheid evengoed nog gekund, en had je niet in de lonen hoeven snijden. We kopen er nu minder, we hadden ze ook nog de aankomende 20 jaar uit kunnen stellen. Maar dat ging deze regering niet doen. Dat wisten we eigenlijk al vantevoren.

  Nederland, dat is dat stuk asfalt tussen de kust en de grens waar je straks 140 mag rijden in je dure auto, en als je mazzel hebt zie je er ook nog inheemse autochtonen armen in dozen wonen. Gelukkig mogen die volgens de EU regels niet verscheept worden naar andere landen, anders zouden ze dat ook nog doen.

 56. A.M. Hendrix zegt: 30-09-10 om 17:45

  CDA: Conservatief-reactionair, Discriminerend en A-sociaal t.o.v. de economisch zwaksten! Van de PVVD was sowieso niets anders te verwachten.

 57. Jopie zegt: 30-09-10 om 17:46

  Viel het niemand dat de heren Rutte en Verhagen de hele tijd zo nadrukkelijk aan elkaar zaten als er even grapje werd gemaakt o.i.d? Het zag er enorm ingestudeerd uit, vooral omdat het in het geval van Verhagen niet erg naturel overkwam

 58. Stefan zegt: 30-09-10 om 17:47

  Belachelijk, belachelijk.
  Oke, de meeste dingen die erin staan ben ik het zeer mee eens.
  Het onderwijs verbeteren. Maar waarom ze dan de studiefinanciering omzetten in een lening??? Een doodsteek voor de studenten en de toekomst van Nederland.

 59. e. van bunnik zegt: 30-09-10 om 17:48

  Of je nou links of rechts gestemd hebt, de aanslag blijft even hard.:-)
  Het zijn weer degenen in de ”sociale zekerheid” die de rekening mogen betalen.
  Verder is me wel duidelijk, gelet op de maatregelen, vooral die op immigratie, boerka e.d., dat Wilders aan de touwtjes trekt.
  Dit kabinet wordt voor mij geen kabinet dat enig vertrouwen kan inboezemen. het moet maar snel vallen, dan kunnen we weer gaan stemmen.

 60. Wilbert Vaessen zegt: 30-09-10 om 17:48

  Schorem aan de macht: Holland in de gracht!

 61. Ricardo zegt: 30-09-10 om 17:48

  Eerst even heel goed lezen. Wonderlijk al die verregaande oordelen van mensen die het ook nog niet weten. De presentatie was niet slecht, de inhoud is voor discussie vatbaar maar klinkt zakelijk en redelijk. Er lijkt ‘Lubberiaans’ dus gedeeltelijk boterzacht en ook stevig omgebogen te worden op een manier waartegen het voorlopig lastig oppositievoeren is. De eerste reacties van links overtuigen nog niet. Job sjokt terug naar zijn mestvaalt..

  De PvdA ligt eruit sinds zij het vorige kabinet mede tot een mislukking maakte. Het komende beleid lijkt ook niet asociaal genoeg om zelf direct geloofwaardiger te worden. De ‘moralistische middenstanders’ van links zouden het voorlopig zo te zien niet beter doen. Het nieuwe kabinet lijkt gelukkig weer uit nette ietwat saaie boekhouders te bestaan. Nog niet de demonen waar zovelen over riepen. Coalitie en oppositie hebben zonder lezing al uitgebreide meningen om ons als burger aan te sturen. Ik ga het liever eerst eens beter bekijken..

 62. Mariska zegt: 30-09-10 om 17:49

  Er zijn minpunten en pluspunten. Jammer dat de verschillen tussen arm en rijk gestimuleerd worden. Gelukkig dat de vrijheid van onderwijs wordt gespaard.

  Laten we vooral zelf iets gaan doen.

  Ik sta er versteld van hoeveel er steeds weer gepraat, geleuterd en gezellig(eh sloom) gedaan wordt. Laten we harder, beter en efficienter WERKEN. WIJ als burgers, en ook degenen die ‘boven’ ons staan. DIT IS DE OPLOSSING!

 63. This is as it should be years ago.
  Just perfect. And about time those leftists have been pushed aside.
  because it is unfair to get all the votes by spplying toooooo many with free money. That can even be called criminal!
  Now they must show how to do it and i really hope they succeed for 1000%
  This what you can call a real social stucture. You know what it is with the leftists “bad doctors make stinky wounds”. And now they cry because the’ve let it all go because that was the easy way for them…Huh they were the same as the once they supplied. Etc, etc. Amerika also goes to hell with this man who does not even loves his own country. Yakki!!
  Thanks Gentlemen.
  kees

 64. You mean you go to judge me?

 65. Diane zegt: 30-09-10 om 17:50

  Ik ben vooral benieuwd naar wat er niet in staat, met name wie de “toegelaten immigranten” nog kunnen zijn. Met Wilders mede aan het roer valt te verwachten dat moslims hier niet meer welkom zullen zijn.
  Verantwoordelijkheid wordt niet getoond ten aanzien van het milieu. Kerncentrales zijn geen oplossing. En ja, wederom laagbetaalden, zieken en bejaarden mogen de rekening betalen.
  Van Verhagen hoeven we niets te verwachten, maar laten we hopen dat Bruin 1 nooit het levenslicht zal zien.

 66. ron zegt: 30-09-10 om 17:53

  ANIMAL POLITIE!!! van links naar rechts Pipo, Bassie en Adriaan! Ik wil niet meer geassioceerd worden met dit Nederland.

 67. rein zegt: 30-09-10 om 17:53

  deze drie verhagen en rutte en wilders pakken de kanslozen de gehandicapte
  die van een kleine uitkering rond moeten komen mensen die buiten hun schuld
  in de bijstand zitten en de gewone arbeider die net het min loon verdient
  en de jacht op de islam is begonnen wilders heeft zijn zin en heeft verhagen en rutte in een hout greep
  dit is een wilders kabinet .

 68. Wat een vertoning. Drie musketeirs die ons moeten redden van de ondergang. Hoewel de presentatie er gelikt uitzag is de inhoud diffuus.
  Alles kan als het maar geld opleverd.
  Het worden bange jaren voor Nederland.

 69. eindelijk mannen met ballen!!!
  Dit is wat nederland wil.
  Ook wordt de immigratie eindelijk aangepakt en hogere straffen.
  En minder geld naar het buitenland, dit hadden ze allang moeten doen!!!

 70. Niels zegt: 30-09-10 om 17:57

  Een erg conservatief akkoord voor de zogenaamde ‘liberale’ Rutte.

 71. Wim zegt: 30-09-10 om 17:59

  Geeft vertrouwen dat er aan vroegere misstanden en burocratie een einde word gemaakt.Sterk vind ik de vermindering van eerste/tweede kamerleden en gemeenteraadsleden.En de toestroom van imigranten word ingeperkt evenals de geldstromen naar herkomstlanden.Een samenvatiing van de maatregelen zou welkom zijn. Ik wens dit Kabinet succes !

 72. 100.000 werkelozen er bij (CPB) en bezuinigingen die gemeld werden worden elders opgeheven. 18 miljard gaat bij lange na niet gehaald worden maar maatschappij word wel veel asocialer.

 73. Josse zegt: 30-09-10 om 18:03

  Dit kabinet kiest niet voor de toekomst. Bezuinigingen sociale zekerheid treffen de meest kwetsbaren, terwijl onnodige kostbare zaken als WW, ontslagrecht en AOW niet of nauwelijks hervormd worden, evenals de hypotheekrenteaftrek. Ruimtelijke ordeningsbeleid helpt landschap naar de knoppen, milieu komt amper voor in stuk. Het motto is goed, de uitwerking slap en verkeerd.

 74. Pieter Wielinga zegt: 30-09-10 om 18:04

  Hoe was het ook weer? 9 juni ?
  We hadden meen ik een economische crises? ; Het ging slecht met ons ? Balkenende sprak over wat goed was voor Nederland..?

  Ik kan de link niet leggen tussen de verkiezingsretoriek -waarop mensen hun keuze maakten- en dit programma.
  Volgens m ij gaat het om iets anders;
  Niks belang van de mensen ( luister naar Rutte), niks belang voor de samenleving of het milieu.
  Nederland gaat een donkere winter tegemoet.

 75. dit word zwaar klote de armen worden armer en de rijken worden rijker maar ach wat wil je de vvd is toch voor de rijken en als iedereen goed op let Wilders is ook eigenlijk een vvder want daar komt hij vandaan

 76. Jack zegt: 30-09-10 om 18:07

  Het is bijzonder vreemd dat bezuinigingsmaatregelen worden afgewenteld op de jaarinkomens inkomens onder de 50.000,- terwijl als doekje voor het bloeden wordt toegegeven een een anti-allochtonen sentiment. Ik hoorde net hoogeleraar economie Sweder van Wijnbergen dit akkoord een rapportcijfer 3 geven. O ja, de testosteronspiegel mag op de snelweg naar 130 km/uur.

  Als u van dit soort maatregelen enthousiast wordt snapt u niets van de afgrond waar ons land overheen gaat balanceren.

  Tenslotte meneer Rutte, hij wil minister president worden, hij zal de minister president met de kortste carriere in spreektijd gemeten in ons parlement worden (initieel minder dan 30 seconden per debat?). Dat met wel 1 zetel meerderheid in een gedoogconstructie. Volgens mij snappen een aantal kamerleden (een stuk of 76 + 2 SGP’ers absoluut niet hoe een parlementaire democratie in elkaar steekt.

 77. janet zegt: 30-09-10 om 18:08

  De enigen die hier positief op kunnen reageren zijn de rijken. Mensen met een uitkering, met name chronisch zieken en ouderen, worden de dupe van dit asociale beleid. Zorgtoeslag omlaag, maar kosten voor verzekering en eigen risico laten stijgen? Alsof zieken erom gevraagd hebben arbeidsongeschikt te worden. Een schandalig beleid. Ik hoop dat de drie heren zelf niet ziek worden en arbeidsongeschikt…

 78. stevens zegt: 30-09-10 om 18:09

  geweldig akkoord het word tijd. strenger optreden moet!

 79. Karin van Hout zegt: 30-09-10 om 18:09

  De plannen van BRUIN-I zijn echt bruin, sociale uitsluiting van bejaarden, chronisch zieken, gehandicapten en mensen met een uitkering staan hoog op de prioriteitenlijst van dit rechtse gajus.

  Die één miljard voor de ouderenzorg is mooi, mmar ook een doekje voor het bloeden voor de tientallen mijarden die VVD en CDA in het verleden hebben bezuinigd in die sector,met als gevolg, pyamadagen, één keer per week onder de douche of nog minder.

  Dit geldt ook voor de politie, meer dan tienduizend banen zijn er door rechts weggesaneerd in het recente verleden. Zo kun je wel goede sier maken met iets.

  De peperdure rechtse hobbies zoals de staatssubsidies voor de villa’s van de puisant rijken blijven in volle glorie bestaan, ook de JSF valt hieronder. Straks ook weer een dure missie in Afghanistan natuurlijk, want illegale oorlogen zijn ook erg populair bij bruin.

  ‘Vrijheid en verantwoordelijkheid’, jammer dat die verantwoordelijkheid niet geldt voor de elite en de ondernemers in dit land.

  Het is een schrale troost dat het armere deel van de bevolking dat op Wilders heeft gestemd de bezuinigingen aan den lijve zullen ondervinden.

  M.a.w. Rechts rot beleid.

 80. fabian zegt: 30-09-10 om 18:10

  Geert wilders beloofde voor de verkiezingen dat de aow op 65 jaar zou blijven.
  Het CDA beloofde niet met Geert Wilders in zee te gaan.
  Beiden hebben dus gelogen. Dat heet kiezersbedrog. Van Geert had ik dat verwacht, maar ik dacht dat christenen niet mochten liegen van god.

  3000 agenten moeten meer veiligheid brengen, alleen agenten brengen geen veiligheid, die schrijven bonnetjes. Rechercheurs lossen misdaden op, sociaal werkers en maatschappelijke organisaties voorkomen dat jongeren in de criminaliteit belanden. Ik heb niks gehoord over de eerste categorie, en op de tweede word bezuinigd (zijn vaak afhankelijk van subsidie). Daarnaast zijn we met wilders aan de macht een populairder doelwit van moslimterroristen. Het word dus minder veilig op straat.

  Uit onderzoek is gebleken dat meer asfalt leidt tot meer auto’s en dus het fileprobleem niet oplost.

  Verder wil ik moslims laten weten dat ik mij als nederlander schaam voor het feit dat iemand met zulke discriminerende en volkomen absurde ideeen (islamisering van de samenleving????? waar dan???) in de regeering kan komen, want laat je niet foppen door de mooie woorden ‘gedoogakkoord’, wilders regeert gewoon mee.

  Ik ben ook benieuwd hoe rutte gaat voorkomen dat mensen jong gehandicapt raken, gaat hij stress reduceren bij jonge mensen, of krijgen ze allemaal een beschermend pak aan of zo?

  Wel fijn dat leraren beloond gaan worden naar prestatie, dan weet je tenminste zeker dat je kinderen altijd een goed cijfer krijgen van hun leerkracht.

  Verder ben ik heel benieuwd hoe ze die bezuinigingen bij de overheid gaan invullen. Die ambtenaren zitten er niet voor niks, al moet ik toegeven dat er een aantal zijn die wat harder hun best zouden mogen doen.

  Tenslotte een burkaverbod, ik ben blij dat de overheid zich nou ook met de klederdracht van de burgers gaat bemoeien, dat voelt al weer een stuk vrijer. En daar ging het om natuurlijk, de vrijheid.

  Een droeve dag vandaag.

  fabian

 81. mark jansen zegt: 30-09-10 om 18:16

  supergoed akkoort dit is beter voor nederland
  alvast succes en nu maar hopen dat het cda congres er ook mee akoordt gaat ik hoop van wel,gelukkig komen niet pvda,d66,groenlinks,en sp
  in de trevezaal maar het cda,vvd,met gedoogsteun van de pvv

  hier een paar punten

  minder islam
  meer politie
  18 miljard bezuiniginen
  meer veiligheid(in amsterdam,rotterdam kun je neit meer veilig overstraat lopen
  de koningin zal zich nu ook wel veiliger gaan voelen na al die aanslagen

  drama koninginendag
  dodenherdenking
  bekogeling goudenkoets met prinsjesdag

  gr,mark jansen

 82. J. van Maanen zegt: 30-09-10 om 18:17

  Prima akkoord. Zit nu met een kater en weet niet meer waar al die heisa door de nederlandse pers voor nodig was. Wilders was de beschaafdheid zelve.
  Bezuiniging op de overheid. Wanneer dat betekent dat de deelraden en deelgemeenten worden opgeheven dan ben ik blij. Zal verder de daden van de beoogde samenwerking kritisch volgen.

 83. Prima, en nu nog de uitvoering. Ik verwacht er wel wat van.

 84. Ger zegt: 30-09-10 om 18:21

  Een geweldig accoord

  Hier heb ik jarenlang op zitten wachten

  Ik vertouwen in de dingen die ze voorstellen

  en hoop dat Nederland weer een gezong en veilig land word

  waar je met veel plezier wil wonen en werken en waar niet het idee

  bij je opkomt, zal ik maar naar het buitenland verhuizen.

 85. j smits zegt: 30-09-10 om 18:23

  Weet zelf ook wel ,dat nu niet iedereen er tevreden mee eens .Maar het begin is er .En ben trots op Rutte Wilders en Verhagen dat zij eerst in de overheid snijden klasse .

 86. Michiel zegt: 30-09-10 om 18:23

  Prima akkoord! Je hoort het geluid van elke partij erin terug. Het pappen en nathouden lijkt hiermee echt voorbij! Minder overheid, meer Nederland en op tal van aspecten meer sociaal dan de voorstellen van die salonsocialisten als PvdA en Groen Links.

  Hulde aan de heren en hopend op succes voor Verhagen a.s. zaterdag.

 87. Henk Nijen Twilhaar zegt: 30-09-10 om 18:24

  Met opluchting heb ik kennis genomen van dit accoord. Een grote zorg is weggenomen door de toelichting van Verhagen over de visie op buitenlanders en met name onze Moslim-burgers. Het CDA waarvoor ik 15 jaar in Staten van Utrecht heb gezeten, moet zich m.i.hier goed in kunnen vinden. De zorg voor ouderen is in goede handen en ik moet zeggen dat Wilders zeerwel heeft bijgedragen aan herstel waar het zo vreselijk fout ging en ik hoop dat ZATERDAG een ware CDA-DAG wordt waar we respect kunnen tonen voor allen die ons land sterker,gezonder en beter maken.

 88. Naast inburgeren kunnen we na de presentatie er een nieuwe term bijvoegen. Uitburgeren!!!

 89. Marcel Vreemans zegt: 30-09-10 om 18:30

  Heb alles gelezen: een GEWELDIG akkoord!

 90. Rowaldo Frissen zegt: 30-09-10 om 18:32

  Al die reacties die hier zijn van PVV aanhangers ik zou niet te vroeg feest vieren want dit kabinet zal binnen 3 maandsen vallen. En ook het feit dat jullie hier de oorlog hebben verklaart aan migranten in Nederland. Binnenkort mag je zelf je rotzooi opruimen en je eigen toilet op het werk schoon maken. Het pesten van migranten zal leiden tot remigratie en minder handel met de landen uit het middenoosten. Dus als je bij een bedrijf werkt dat export heeft met sommige landen uit het middenoosten dan kan je binnenkort je eigen producten op eten.
  Jullie willen deze diversiteiten niet hebben, maar het is jullie eigen VOC die is begonnen om landen en de mensen uit die landen uit te buiten.
  Wat je zaait zal je oogsten en dat nu het verhaal waarom we hier zijn.

 91. beaujean zegt: 30-09-10 om 18:33

  prima,dat ‘t cda nu maar niet zo moelijk doet ,maar b lij is na zo een verlies mee te kunnen regeren.
  Succes
  groetjes J Beaujean

 92. Jillis zegt: 30-09-10 om 18:35

  Iedereen schreeuwt hier over straatterroristen. Welke terroristen? Ik zie ze niet. Dit regeerakkoord is echt typisch van VDD-huize. Zolang de economie maar draait en de rijken zeker zijn van hun geld. De mensen met het minste geld moeten betalen. Enigste goede wat ik er in zie staan is het aanpakken van dierenmishandeling. Dat geld dat we nodig hebben voor de 3000 agenten kunnen we toch ook gebruiken om te besparen. Of wat te denken van de hypotheekrenteaftrek en de JSF. Dat lijken me niet echt dingen die je in stand kan houden in een crisis. Trouwens, dit is een concept-regeerakkoord. Waarom wordt concept niet vernoemt in het artikel?

 93. Bram Latumahina zegt: 30-09-10 om 18:38

  Het is toch bizar dat ik gisterenavond dhr Wilders zijn anti-islam retoriek hoorde verkondigen op tv (tijdens de presentatie van een boek van zijn rechterhand),en dat gelijkertijd er een bericht op internet verscheen met dat Moskees in Groningen bewaakt moeten worden vanwege brandstichting/aanslagen!

 94. Liesbeth zegt: 30-09-10 om 18:38

  Dierenpolitie hadden ze veel en veel eerder moeten doen. Voor de rest niet echt verbazend. Veel discriminatie en apartheid.

 95. A van Groningen zegt: 30-09-10 om 18:46

  En dit moet ons land de komende 4 jaar instand houden?
  We verliezen door wilders zo toch alleen maar meer mensen die een winst kunnen zijn voor ons land! We verliezen meerdere contacten in het buitenland. Dat is toch niet positief!
  Verder op de zorg en onderwijs bezuinigen en wel hypotheekrenteaftrek, geen kilometerheffing, geen duurzame energie
  Waar gaat Nederland naar toe!

 96. Heinen zegt: 30-09-10 om 18:49

  Heer Rutte zal toch premier van alle Nederlanders willen zijn? Dat is immers een goede traditie. Als niet deelnemer aan de haagse kaasstolp vond ik de presentatie een slechte start. Staan ginnegappen over de vorige minister van Financien is bij zo’n bijeenkomst totaal ongepast. Staatsrechtelijk novum lijkt me ook, om meteen een voorganger met naam en toenaam belachelijk te maken. Als gewone hardwerkende Nederlander is dat wat me zo tegenstaat in onze politici. Pak nou eens een beetje statuur en afstand! Ik vond het een hele valse start.

 97. Tjakko Speelman zegt: 30-09-10 om 18:53

  Vrijheid?? Voor wie? Voor de snelheidsduivels? Voor de bonusverzamelaars?
  En…welke vrijheid? Economische vrijheid in een bepaalde verdeling? De vrijheid om publieke omroepen en linkse mensen te schofferen? Om alle moslims maar over één kam te scheren? Om zomaar even uit te maken wie een lapzwans is of een hardwerkende Nederlander? Om alles wat jou in het bevredigen van je verlangens hindert, maar direct te bestempelen als betutteling?De vrijheid van rechts Nederland,dat zich de vingers zal aflikken?

 98. herman zegt: 30-09-10 om 18:53

  Weer geen plannen om de verstarde woningmarkt uit het slop te halen De woningbezitters( en autobezitters) zullen blij zijn. Benieuwd met hoeveel procent de huren extra zullen stijgen. Dit kabinet zet sterk in op repressie: woningkrakers, hardrijders en milieuactivisten zullen het merken. Wat het buitenlands beleid betreft, wordt het nog rechtser:
  Amerika, Israel en Navo zullen in hun nopjes zijn en de vertapten op deze aarde zullen zich afvragen: waar hebben we dit aan verdiend ?
  Ik hoop dat deze aanstaande regering zo snel mogelijk implodeert en verdwijnt.

 99. annemie zegt: 30-09-10 om 18:55

  HET VERBAAST ME STEEDS WEER DAT ER NOG ZOVEEL MENSEN ZIJN DIE NIET KUNNEN LUISTEREN EN LEZEN.

 100. Kees zegt: 30-09-10 om 18:56

  Vrijheid van onderwijs. Vrijheid van godsdienst.
  Zwaarwegende punten. Maar er is meer: abortusprovocatie, euthanasie, bescherming van het leven! Punten waarbij de (volledige) gedoogsteun van de SGP verworven had kunnen worden. Dierenpolitie? Hiervoor gedoogsteun van de partij voor de dieren? Prima toch? Dus toch een stabiel kabinet.

 101. arjan zegt: 30-09-10 om 19:01

  hoe krijgen ze het voor elkaar om met deze maatregelen 18 miljard te bezuinigen????

 102. farfaraway zegt: 30-09-10 om 19:05

  Animal cops? Belachelijker kunnen we het niet maken…In de afgelopen jaren is in NL dodelijk geweld gestegen en ipv wat te doen aan de moraal van de samenleving, gaan we 500 ‘animal cops’ aanstellen. Zouden we niet eerst wat moeten doen aan de dierlijke mentaliteit die sommige van onze mede burgers hebben?
  Hoewel ik van groot belang vind dat je je mede burger in de ogen moet kunnen kijken, ben ik absoluut geen voorstander van een zgn boerka verbod. Het handje vol vrouwen die de boerka dragen komt in ieder geval nog buiten. Met een zgn verbod zorg je er alleen maar voor dat je die vrouwen eigenlijk huis arrest op legt. De niqab, die de ogen vrij laat, daar heb ik geen problemen mee…goed Nederlands of Engels spreken, dat is veel belangrijker dan hoeveel je van iemands gezicht kan zien. Hoeveel van de mensen die voorstander zijn van een zgn ‘boerka verbod’ (dat veel meer hoofd sluiers betreft dan de boerka) hebben zelf voet gezet in een moslim land? Of heeft dit simpelweg te maken met ‘wat de boer niet kent, dat eet hij niet?’
  Het lijkt als of de CDA haar stem heeft verloren, en wederom water bij de wijn heeft gedaan en de partij van dhr Wilders doet mij veel al denken aan een partij van een man met een heel klein snorretje die een jaar of 75 terug aan de macht kwam.

 103. Ik ben er behoorlijk van geschrokken.
  Vooral van het idee dat zoveel mensen dit beleid toejuichen krijg ik het benauwd.
  Hoe kan de grote kloof die je, als dit allemaal verwezenlijkt gaat worden, gegarandeerd gaat krijgen nu goed zijn voor de vooruitgang van Nederland?

  Ik heb dit jaar voor het eerst mogen stemmen.
  Meneer Wilders riep hard dat hij niet meer genegeerd kon worden, aangezien hij zoveel stemmen had gekregen. Waar zijn dan alle linkse stemmen gebleven? Mogen die wel genegeerd worden?
  Wordt van mij verwacht dat ik volgende keer weer ga stemmen, om me vervolgens zwaar in de steek gelaten te voelen?

  Nu wordt het afwachten.. Ik vrees voor een toekomst waarin zelfzuchtigheid en egoïsme hoogtij vieren. Een toekomst waarin ik me niet op mijn gemak ga voelen.

  Hopelijk laat het CDA dit niet gebeuren.

 104. Huub zegt: 30-09-10 om 19:06

  Ik mis de handtekeningen en daarmee het commitment! Eens met de inhoud, maar de leesbaarheid is van bedenkelijk niveau.

 105. P. Velterop zegt: 30-09-10 om 19:07

  @dercks
  Zelf zeker zeer gezond, zeer goede baan of erfenis gehad.
  Uit uw antwoord blijkt dat u er totaal geen verstand van heeft.
  Mensen die 40 jaar gewerkt hebben en dan buiten hun schuld arbeidsongeschikt worden, worden door u a-sociaal genoemd, Ik zou me schamen als ik u was.

 106. Geweldig hier heeft nederland lang op gewacht!!!!!!!!!!!!
  Eindelijk worden die linkse hobby,s aan de kant geschoven,zeker die van job cohen heeft die meer tijd om thee te gaan drinken en te knuffelen.

 107. johan zegt: 30-09-10 om 19:11

  haha lachen, non verbaal scheten ze in hun broek, want hoe bekijk je dit als er morgen, -of volgende week- zich een nieuwe werkelijkheid aandiend. Het is voor nu dan aan 2 CDA kamerleden, maar volgende week is er wel weer iets anders. Daar zou niemand zich zorgen over moeten maken. Wat zullen we daarna doen met de bruinhemden? Uitzetten of paspoort afnemen, of beide?

 108. wes zegt: 30-09-10 om 19:11

  We willen Wilders niet …. kan de man geen burgemeester worden op Bali?

 109. Miriam zegt: 30-09-10 om 19:14

  Wat een flut akkoord…Ik moet het nog zien gebeuren…Nederland moet Nederlanders worden…is daar een richtlijn voor? Jeetje wat een Crap! Burqa verbod nog daar zal Nederland beter van worden hoor…De vrouwen die een burwa dragen zijn meestal niet eens van orgine Moslim maar zijn bekeerde Nederlanders..Hoezo Nederlandser? Minder Buitenlanders in Nederland..Nee dat helpt..als je de deuren sluit voor de ene bevolkingsgroep en de andere mag via de achterdeur naar binnen en het vieze werk opknappen hier. En dan de naturalisatie dubbele nationaliteiten…Hoe willen ze dat in godsnaam doen als bepaalde landen je verplicht een paspoort geven?? Nederlands paspoort afnemen? Weer Crap dus….En dan het mooiste…Straat terroristjes…Volgens mij moet de PVV de terroristjes eerts eens uit de eigen partij halen…(DEN HAAG – PVV-Tweede Kamerlid Marcial Hernandez heeft de afgelopen nacht op een politiebureau in Den Haag doorgebracht.)

 110. Vind je het gek dat er 2 mensen tegen het immigratie beleid zijn,1 daarvan is nl zelf alochtoon

 111. Rick zegt: 30-09-10 om 19:19

  Ben een echte rechts-liberaal en heb me verheugd op deze akkoorden. Maar ‘k ben toch beetje teleurgesteld. Er worden geen grote besluiten genomen om echt te bezuinigen. Het akkoord smaakt te veel naar de PVV, er wordt bijvoorbeeld niks aan de Sociale Zekerheid gedaan. Toch blijft dit de beste mogelijkheid, want met linkse partijen wordt het sowieso een drama!!!!

 112. annemie zegt: 30-09-10 om 19:22

  HIER NOG EEN OPKIKKERTJE VOOR ALLE ZEIKERS ONDER ONS.
  EEN KOK KAN OOK GEEN MAALTIJD BEREIDEN WAAR ZOVEEL MILJOEN MENSEN VAN GENIETEN HAHAHA.

 113. Normen en waarden in het kwadraat.

 114. C. de Wit zegt: 30-09-10 om 19:23

  Ik zou nog geen thee willen drinken met dat waardeloze BRUIN1 stelletje elitaire rijkelui …..(ik houd me even in).

  En ik ben erg voor de vrijheid van meningsuiting, dus als iemand dit thee- loze clubje BRUIN1 wil noemen, dan noemt ie het BRUIN1 en daarmee uit, want het is BRUIN1 en niets anders dan een vies BRUIN1 clubje in meerdere opzichten.

  BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1BRUIN1

  Zo dat moest ik even kwijt. Gewoon smerig, in een woord uit. Bah wat een bruine…bahbahbahbahbahbahbahbahbahbahbahbah.

 115. Henk Nijen Twilhaar zegt: 30-09-10 om 19:27

  CDA-DENK NA. Als iedereen zijn mond had gehouden totdat dit accoord bekend werd, was er wellicht helemaal niet zoveel deining ontstaan, want je moet toch van goede huize komen om je als Christen en Democraat te verzetten tegen dit Accoord, Draai het CDA om: Doe eerst een Appel op Democratische wijze, dan komen de Chistenen vanzelf !!!

 116. Miriam zegt: 30-09-10 om 19:36

  Wilders is zelf een niet westerse allochtoon…”Geert Wilders stamt van moederskant af van een Nederlands-Indisch voorgeslacht”

 117. Karin van Hout zegt: 30-09-10 om 19:36

  Even ter verduidelijking voor de Wildersadepten hier:

  De crisis kwam van rechts.
  Bankiers en andere rechtse grootgraaiers veroorzaken uit louter hebzucht en crisis, zoals altijd, en laten anderen daarvoor betalen, kapitalisme ten voeten uit.

  Gastarbeiders zijn een rechtse uitvinding.
  VVD, de voorlopers van het CDA en de werkgevers wilden lekker goedkope arbeidskrachten. Nu doen ze hetzelfde met Polen, Roemenen, Bulgaren, Albanezen, e.d. en later links de schuld geven.

  ——————————–
  Armoede zaaien en sociale uitsluiting zijn de ergste vormen van terrorisme.

 118. Hans zegt: 30-09-10 om 19:39

  De crisis kwam van rechts. Nu gaan we linkse hobby’s (gw) aanpakken om de gevolgen op te lossen. Ik snap wel dat ze zelfvoldaan zijn. In het algemeen; wat ‘n bedroevend niveau. Inhoudelijk en qua visie. 15 weken over gedaan. Zou je je in het echte leven (bedrijven, organisaties) niet kunnen veroorloven.Alle noodzakelijke innovaties ontbreken, behalve aanpassing van de AOW leeftijd. Maar dat breekpunt had Geert de avond van de verkiezingen al weggegeven. Sterkte CDAers, ga voor kwaliteit. Wegwezen hier.

 119. Gabriel zegt: 30-09-10 om 19:41

  Een mooi regeer akkoord, ik kijk weer positief naar de toekomst van Nederland. Burka verbod, prima had er al moeten zijn. En eindelijk overwinnen niet de criminelen maar de civiele bevolking zelf.
  En ik ben zelf allochtoon:)

 120. Werner zegt: 30-09-10 om 19:42

  + punten
  Korten op ontwikkingsHULP
  Meer agenten en ook gedeeltelijk voor dieren (hopelijk op straat)
  Minder kindertoeslagen (Je kiest er immers zelf voor, en nee heb geen kinderen)
  Proberen te korten op Europa
  Minder subsidies (hopelijk op cultuur en niet op innovatie en verduurzaming)

  - punt
  Geen geleidelijke afbouw hypotheekrente aftrek (liefst voor alle hypotheken en niet alleen de tophypoteken, en ja ik heb een koop woning met een flinke hypotheek)
  - studiebeurs naar lening

 121. kan dit kabinet niet beter zeggen waar ze wél geld aan uitgeven in plaats van te zeggen waar ze het geld níet aan uitgeven?
  Het motto van Rutte, Verhagen en Wilders: “geen geld eruit, geen niet-Nederlander erin”

 122. Tijs zegt: 30-09-10 om 19:49

  Vrijheid van Godsdienst mag een gewetensbezwaarde nu ook de homohuwelijken wijgeren zonder ontslag????????????????

 123. peter beck zegt: 30-09-10 om 19:52

  hallo! het is verschrikkelijk wat nu ook in de nederlandse politiek
  gebeurt. ik woon 8km naast kerkrade in duitsland. vanaf nu voel ik mij
  niet zo goed in nederland en vlaanderen als in een minderheid levende mens. toen er in duitsland de nazis gelukkig (deels) weg waren hebben die juist tegen de duitsers gezegd: “wehret den anfängen!!!”. ik begrijp het
  helemaal niet. veel plezier met dit radden tuig pvv!!!. de groetjes.

 124. Kees Kostelijk zegt: 30-09-10 om 19:55

  Ik heb het een en ander vluchtig doorgelezen, het is een enorm stuk werk om zoiets in elkaar te draaien, maar het heeft wel de nodige tijd gekost. Ik ben erg nieuwsgierig hoe dit zal gaan uitpakken, er staat niets heel bijzonders in, eigenlijk had dit jaren terug al moeten gebeuren.Evengoed zie ik het wel als een noodzakelijke trendbreuk. Eindelijk zijn de “Haagse” ogen misschien enigszins geopend Het zal een stevig stuk handhaving kosten om het te laten werken, maar ik sluit zeker niet uit dat het wel kan. Ik sta er absoluut positief tegenover.

 125. Dit is een reactie op de reactie van Miriam.
  Is jou vriend of man wel eens in elkaar geslagen door een groep marrokanen die mij voor alles(ook hoer)uitmaakte??? en die mij wilde beschermen door ze gewoon toe te spreken
  Ik hoop dat jij dat ook eens mee gaat maken dan lul je wel anders

 126. Anne zegt: 30-09-10 om 19:59

  Voor het eerst in mijn leven schaam ik mij Nederlander te zijn. Een ander woord dan ‘bruin’ komt er niet in mij op om dit walgelijk regeerakkoord mee te beschrijven. Nederland heeft een absoluut dieptepunt in haar geschiedenis bereikt.

 127. klaas zegt: 30-09-10 om 20:01

  Was het maar waar dat ons land er beter van dit kabinet wordt.
  Geloof het niet en kijk verder dan je neus lang is.
  Dit kabinet levert niets nieuws. Geen enkele innovatie niet in de economie, niet in de wetenschap en zeker niet in duurzaamheid en nieuwe
  technieken.
  Nederland raakt achter op zonder dynamiek en vernieuwing.
  We gaan nu echt pappen en nat houden.
  Jammer van dit land.
  Klaas

 128. Naaldhak zegt: 30-09-10 om 20:05

  Dit is de beste optie voor Nederland, gewoon eerlijk zijn en niet dat eeuwige linkse pappen en nathouden. De criminaliteit en veiligheid zijn al uit de hand gelopen. De milieuclubjes leggen hun wil al te lang op aan de politiek. De solidariteit van de modaal en 2 x modaal is al idioot hoog. Links gaat al tekeer maar heeft geen goed antwoord. Het verzet tegen Wilders is leeg en onbekwaam. De vergelijking met Fascimse die door links wordt gebruikt is een complete aanfluiting, onder linkse dictators zijn de meeste levens vernietigd, en zij deden altijd hun ogen dicht. Amsterdam had notabene een Stalinstraat links moet zich schamen de term bruin te gebruiken de PvdA zou rusting praten met Hamas, waar gaat die term “bruin” dan nog over.

 129. Miriam zegt: 30-09-10 om 20:05

  Karin, mijn zusje is de dag voor haar bruiloft in elkaar geslagen door een Nederlands iemand die ook nog eens rascistische leuzen naar haar gooide. Wat jou is overkomen wens ik net zo goed niemand toe, we moeten ophouden met criminaliteit vast te koppelen aan afkomst.

 130. Sarina zegt: 30-09-10 om 20:06

  Ben het over het algemeen wel eens met de meeste akkoorden en bezuinigingen. Maar vind het niet kunnen dat ze aan de zorgtoeslag gaan trekken terwijl de verzekering en de eigen risico omhoog gaan (Als het omlaag gaat terwijl de verzekering en eigen risico blijft zoals het nu is, oke daar heb ik niet echt een probleem mee).
  Ben namelijk zelf migraine- en schildklierpatient en zit met de hoge kosten voor de medicijnen binnen 3 maanden ruim boven de 165 euro. Moet dat bedrag dus tegelijk met de verzekering van ruim 110 euro betalen in een maand betalen.

  Iets anders:
  Vind sommige reacties hier, dat de mensen die in de bijstand of WW zitten er misbruik van maken en niet moeten zeuren maar werken heel erg schrijnend. Kennelijk snappen ze niet dat mensen die ontslagen zijn WW krijgen! Dat gaat dus buiten hun eigen schuld om, als je zelf ontslag neemt krijg je niet eens WW! En de banen liggen duidelijk niet voor het oprappen anders was het Werkloosheidscijfer wel heel wat lager geweest. Zelf ken ik ook wat mensen die er wel degelijk misbruik van maken, maar dat weegt niet op tegen mensen die er niet zonder kunnen. Als de bijstand en de WW wegvalt/verlaagt, wordt de situatie in NL alleen maar schrijnender. Het percentage “echte” armen is in NL klein vergeleken bij andere landen, maar armoede bestaat hier wel degelijk! Ken leuke en lieve mensen die soms zelfs met WW/bijstand e.d soms geen eten op tafel hebben nadat alle vaste lasten zijn afgetrokken. Zulke mensen verdienen het niet om zo te worden afgedankt. Wat de solidariteit van NL betreft schaam ik me dat ik hier woon. Vroeger was het wel heel anders dan de Ikke Ikke mentaliteit die er nu heerst.

 131. Rianne van Steen zegt: 30-09-10 om 20:10

  Gewldig hoor, nu komt helemaal naar buiten dat dit kabinet alleen de belangen van de rijken en de blanken vertegenwoordigen. De peilers van de samenleving in Nederland zijn altijd geweest: een goede educatie, goede ziekenzorg, goede verzorging voor ouderen en kinderen en vooral tolerantie.

  Zo heeft Nederland altijd bekend gestaan in het buitenland. Nu wordt het een vedeeld land waar racisme beleid geworden is en waar de rijken rijker worden en waar de bezuinigingen het meest voelbaar is bij de mensen met een kleine beurs.Het is te hopen dat de wilders stemmers het meest mogen afzien onder de bezuinigingen. Ben ik blij dat ik niet meer in dat land woon.

 132. s.b zegt: 30-09-10 om 20:12

  In het algemeen een slecht, en veel te rechts, akkoord met maar een paar goede maatregelen. Met name dat het PvdA-beleid tegen zefverrijking en voor een monetaire hervorming niet wordt doorgezet is een belangrijk tekort ervan.
  Als het gaat om de strijd tegen de islamisering komt de PVV alleen op voor homo’s en niet voor gewone Nederlanders die permanent in armoede en slechte behuizing moeten leven. Ik heb persoonlijk net zo weinig op met homo’s als met moslims.
  De PVV is de partij van de kopstoot van hun Tweede Kamerlid Marcial Hernandez, gisteren in Den Haag. Met recht een fascistenclub die we hier niet aan de macht moeten willen hebben.

 133. leon hoekman zegt: 30-09-10 om 20:15

  eindelijk! na ongeveer 100 dagen formeren zijn ze eruit. Maar ze mogen er wezen met hun plan eindelijk gaan ze Nederland eens veiligmaken. Wilders heeft toch nog iets goed gedaan.

 134. Evelien Meester zegt: 30-09-10 om 20:16

  Jammer dat de mythe van de armoedeval zelfs in Den Haag leeft! Minimabeleid voor gemeenten is bedoeld voor iedereen met in inkomen op het niveau van een sociaal minimum, ongeacht de herkomst van deze inkomsten. Veel gemeenten hanteren zelfs een grens van 120% van het sociaal minimum.
  Het is ook jammer dat nu kinderen van 18 jaar en ouder financieel opdraaien voor levensonderhoud van hun ouders. Dit is een akkoord waar ik mijn vingers zeker niet bij aflik!

 135. Paul Nunnink zegt: 30-09-10 om 20:24

  Een Zwarte Dag voor Nederland. Als dit scripties waren gaf ik er een 1+ voor. Geen enkel probleem wordt echt aangepakt. Gerommel in de marge. Geen beleid tegen de almaar toenemende armoede in Nederland. Henk en Ingrid moeten gewoon hun woekerhypotheek van Scheringa blijven betalen, die dus niet naar de gevangenis hoeft.
  Voor de rest moeten we nu allemaal de Moslims gaan haten, staatsdoctrine. Er komt een wet voor 300 burkha draagsters, die toch al bijna het huis niet uitkomen.

  Tja, die Geert die durft wat, hoor. Daar schieten we wat mee op. Hij had beter prins carnaval kunnen worden, alaaf!

  Het CDA, dat al jaren bezig is om zelfmoord te plegen, gaat dat nu ook echt doen. Goed zo, Emile. Ach het christendom was toch al geen politieke ideologie

  Mark mag eindelijk met de Grote Jongens meedoen, maar dat was dan meteen ook de laatste keer. het CDA evenveel zetels als de VVD. Schaam je!! Hoe heb je je dat nou af laten troggelen….

  Nee, Nederland is er niet leuker op geworden, al helemaal niet voor de ‘hardwerkende Nederlander’.

  Paul (europeaan en wereldburger)

 136. Vonne Molenkamp zegt: 30-09-10 om 20:31

  Diep triest dat er zoveel Nederlanders zijn die het heel normaal vinden dat er zaken gedaan worden met zo’n extremist als Wilders. Een ellendige periode. Ik hoop dat er gauw andere tijden aanbreken.

 137. warry zegt: 30-09-10 om 20:31

  Zoals al zo vaak blijkt weer dat politici geen boodschap hebben aan de bevolking. Zowel bij de beoogde coalitie als de oppositie wordt met geen woord gerept over het aanpakken van de graai- en bonuscultuur.

 138. Nico zegt: 30-09-10 om 20:33

  Met de informatie die mij tot nu toe via de NOS bereikte wordt rechts maar ook links op zijn wenken bedient. Bezuinigingen vallen mee, rechtse issues zijn acceptabel. Weinig reden tot klagen bij rechts dan wel links zou je menen.
  Uit de eerste reacties van de oppositieleiders klinkt slap verweer.
  De Nos doet wel zijn best in haar commentaren rechts nederland te schofferen en links in positie te brengen. Dat blijft jammer. Maar het kan verkeren.

 139. Peter zegt: 30-09-10 om 20:36

  Matig tevreden. Wel bezuinigen op ouderen etc maar de aanschaf van de JSF staat nog steeds in het programma. Het kopen van het miljarden verslindende vechtvliegtuig, wat volgens sommige deskundigen al achterhaald is, wordt voorzichting knedend toch aangeschaft. En dan de F.16 thans voor een prikkie naar Chili verkopen. Daar zegt men nog jaren en jaren te kunnen genieten van deze straaljagers. Toch wel bijzonder. Wonend in de omgeving van Vliegbasis Leeuwarden ben ik verbaasd over het gedrag van deze verkwistende cowboys.
  En wat moet men boven de € 100.000 gaan inleveren. Daar hoor ik niets over.

 140. Ted zegt: 30-09-10 om 20:36

  CDA onwaardig, het rammelt, jullie laten je in de luren liggen CDA. Dit is echt een akkoord voor diegene die het beter hebben in ons land. Per slot van rekening is Wilders toch van VVD huize.
  Goed hoor Nederland om zo massaal op de VVD te stemmen, gelukkig mogen we snel weer naar het stemhokje.

 141. han Borg zegt: 30-09-10 om 20:39

  Eindelijk durfde de Nederlander in het stemhokje zijn echte keus te maken. Veel Nederlanders zullen verheugd zijn over deze gang van zaken. Nederland weer voor de Nederlanders. Ik heb veel respect voor Wilders. Maar Verhagen en Rutte zijn deze keer ook fantastisch geweest. Mensen kijk ok je heen, sluit je ogen niet, kijk wat er gaande is. Onze gevangenissen zitten voor 70% vol met buitenlanders. Wilders, Rutte en Verhagen ik wens jullie veel succes en bedankt voor jullie geweldige inzet.

 142. M.Peuser zegt: 30-09-10 om 20:39

  Ik vind dit ” akkoord ” schandalig.

  Als deze “wilders eisen komen” laat wilders ook rekenschap afleggen.!

  Met de eisen van de PVV verkoopt Wilders, waar Nederlanders meer dan 100 jaar voor hebben gestaan. onafhankelijk, uitnodigend aan minderheden, tegen oorlog, staan voor VRIJHEID, welk overtuiging dan ook. inclusief ipv exclusief.

  Schandalig

 143. Ingrid zegt: 30-09-10 om 20:39

  *Reactie op Karin van Hout:
  Lees je geschiedenisboekje eens door, gastarbeiders werden eind jaren ’60, begin jaren ’70 uitgenodigd, om tijdelijk in NL te komen werken. Na het contract was uitgediend moest men weer terug, totdat dhr. den Uyl, (PvdA, links) bepaalde, dat als je hier werkte je ook de sociale lasten moest betalen, waarmee het probleem geboren was, aangezien je er dan ook recht op hebt!!! Het probleem is dus veroorzaakt door links en niet door rechts.

 144. Gerard zegt: 30-09-10 om 20:42

  Het is minder erg dan ik mij had voorgesteld. Als deze lieden dan toch zo nodig moeten regeren, dan kan ik in grote lijnen nog wel leven met het akkoord, maar ik vind het werkelijk asociaal dat het minimum loon omlaag gaat en de bijstand. Ook de zorgtoeslag verhogen is niet fair. Hoe kan het toch dat de hypotheekaftrek van de villa bezitter onaangetast blijft en de grote bedrijven belastingvoordeel krijgen. Dan ben je oneerlijk aan het verdelen, als je daar nog van kunt spreken.
  Ik ben een socialist en ik vind het van mijn mede-socialisten vaak wat onrealistisch om altijd maar misbruik van sociale voorzieningen goed te praten. Dat misbruik wordt aangepakt, vind ik goed. Om misbruik alleen te willen afwentelen op “allochtonen” vind ik te te kort door de bocht. Het stoppen van de islam kan ik tot op zekere hoogte wel goedkeuren. Ik ervaar dit als christen als een opdringerige godsdienst die alleen in Nederland mag zijn als men het thuis beleeft. Geldt overigens voor alle godsdiensten. De islam is alleen wel erg penetrant aanwezig en dat stoort mij wel. Wieberen dus en gewoon thuis zitten geloven. Hoofddoekjesverbod heb ik altijd belachelijk gevonden. Boerka-verbod prima. Mijn wens op 9 juni was en blijft een socialistisch Nederland, maar niet soft. Vrijheid is inherent aan verantwoordelijkheid en dat wordt nog al eens vergeten, zowel links als rechts in Kamer.

 145. In grote lijnen kan ik me er wel in vinden (is nooit 100% naar t zin).
  IN reactie’s is te merken dat iedereen selectief winkeld. positief en negatief. Kom op laat ze het proberen is wel nodig na 100 dagen formeren
  of kabinet links of rechts of weet ik wat is. zeuren doen er altijd wel
  16.7 miljoen meningen ,en iedereen denk dat hij of zij gelijk heeft.

 146. Piet Plantinga zegt: 30-09-10 om 20:44

  Slecht voor veel mensen, niet voor de ondernemers en de graaiers. Ouderen krijgen sigaar uit eigen doos, ambtenaren worden bedankt voor hun harde werken. Het racisme van de PVV begint ingevuld te worden, waar valse beeldvorming en populistisch geschreeuw toe kan leiden!

 147. Gerard Vermeulen zegt: 30-09-10 om 20:49

  Nog nooit was ik zo vol verwachting wat CDA-leden zouden vinden of stemmen. Dit nieuwe kabinet,wat nog geen feit is…,wordt een kabinet van gijzelaars!!
  Wilders heeft de macht en hij draagt geen enkele verantwoordelijkheid. Op dit moment is Donner op TV wat een ongelooflijk gedraai en schijnheiligheid!! Sorry ik heb er geen andere woorden voor. Ik was altijd trots als ik in het buitenland was om te vertellen dat ik Nederlander ben, als dit door gaat….schaam ik mij diep, NIET trots op Nederland dus. Veel mensen in mijn omgeving denken dat de mensen die zwaar getroffen worden door dit regeerakkoord juist op de PVV hebben gestemd (zoals de minder bedeelden en de middenstand??). Ik hoop voor hen niet, voor Nederland hoop ik het wel, want zij stemmen misschien straks anders. De rijken aan de macht en de armen nog armer?

 148. m.Smeets zegt: 30-09-10 om 20:50

  Goed geregeld, de inkomes boven de €50.000,- goed beschermen want die kunnen niks missen. Vooral de sociaal zwakkeren goed aanpakken. Zeker jonge wayongers.Deze uitkeringen intrekken zodat deze mensen genoodzaakt zijn tot inkomes te halen uit het illegale circuit. En laten we dit dan ook maar gedogen. Het sociale beleid dat Nederland had wordt zo afgeserveerd tot A-sociaal beleid voor de hulpbehoevende. Maar goed de banken zijn geredt, net zoals de hogere inkomens dus laat maar gaan.

 149. kaatje zegt: 30-09-10 om 20:51

  zou de dierenpolitie ook kunnen worden ingezet bij de bio-industrie?

 150. Walter zegt: 30-09-10 om 20:54

  Hulde aan de architecten van dit kabinet, eindelijk een daadkrachtige club die het land vooruit kunnen helpen. Jammer van de JSF en helaas heb ik ook niet kunnen vinden of de wachtgeldregeling van ambtenaren en politici nu komt te vervallen maar verder een hele positieve start. Goed bezig!

 151. Lorenzo Kriger zegt: 30-09-10 om 20:54

  Teleurstellend en conservatief. Weinig durf in de planvorming, veel angst in repressive maatregelen. De liberale VVD stelt me teleur. Had meer verwacht van het gedachtengoed waar ze voor staan in combinatie met de problemen van ons land. De sociale en klimatologische kaders ontbreken compleet.
  Het principe van iedereen gelijk behandelen in gelijke situaties, ongeacht ras, geloof, geslacht, sexsuele geaardheid (artikel 1 van onze grondwet) wordt genegeerd door de denaturalisatie mogelijkheden van mensen die hier geboren zijn: blijkbaar hangt de strafmaat af van het land waarvan de ouders afkomstig zijn.

 152. Carpe Diem zegt: 30-09-10 om 20:54

  Wat oneerlijk! De rijker zullen rijker worden en de armen armer. Er zal meer armoede komen. Hoe kan t dat als je een inkomen boven de 50mille hebt, je er op VOORUIT gaat???? En als je de pech hebt om je baan te verliezen en ook nog eens ziek te worden, dan zal je dat dubbel in je portemonnee voelen. Net ofdat t leuk is om je baan te verliezen en ernstig ziek te worden.

  Er wordt volledig voorbijgegaan aan het feit dat er meer mensen op de PvdA hebben gestemd dan op de PVV en het CDA. Hoe kan het in hemels naam dat een partij (CDA) met zoveel stemverlies en slechts 4de partij van NL (geworden) is, kotm te regeren en dat de 2de GROOTSTE PARTIJ van Nederland, de PvdA, niet eens in het kabinet zit. Dat is geen democratie. Dat is niet wat een groot gedeelte van de Nederlands stemmers wilt.

 153. Astrid zegt: 30-09-10 om 20:56

  Helaas zie ik ook in dit akkoord weer de kwaliteit van het onderwijs en de cultuur achteruit gaan. Hoewel ik begrijp dat er op bepaalde punten gesneden moet worden zie ik niet in hoe bijvoorbeeld een extra dierenpolitie de wereld nu kan verbeteren. (Deze taak ligt al bij onze gewone politie en dat lijkt mij voldoende.) Steek liever geld in onze toekomst, het onderwijs en de wetenschap. Ga geen beurzen verminderen die mij, en velen na mij, de kans geeft kennis op te doen en mezelf te kunnen ontwikkelen.

  En nog meer bezuinigen op het culturele vlak? Hoeveel van onze grote talenten willen we verloren laten gaan? Hoeveel jonge kunstenaars kunnen we niet meer helpen in het waarmaken van hun ambitie? Ik dacht dat dit kabinet juist de grenzen minder open wou zetten. Nee, onze jonge talenten, zowel op kennis als op cultuur vlak, zullen naar het buitenland vertrekken waar zij wel hun kwaliteiten kunnen ontwikkelen en volgens mij was dat nou ook weer net niet de bedoeling. Goed gedaan jongens.

 154. Een heel andere coalitie, andere zienswijzen. Gewoon proberen!

 155. wouter zegt: 30-09-10 om 20:58

  alle fascisten het land uit, dat zou pas helpen
  WEG PVV

 156. Jaap Punter zegt: 30-09-10 om 21:01

  Maxime’s regime

  De strakgebonden monden, zonden, in formatie
  genade kent hij niet de potentaat Maxime
  hij formatteert de leden streng naar zijn regime
  betrokken als hij schijnt bij onze natie

  Als lichaamstaal zijn innerlijk zou schrijven
  zijn denkrimpels, emotieloos gezicht
  zijn stem, op enkel frasen afgericht
  de bril waaronder felle ogen drijven

  Hoe zou zijn vrouw hem zien op de tv?
  De vreemde die hij altijd is gebleven?
  Een duivels stukje liefde van haar leven?
  Of kijkt ze liever naar Nederland twee?

  Ze noemen hem wel rat, ik noem hem kikker
  een kikker stikkend in zijn eigen dril
  een machtsgerichte denker, koud en kil
  de C van CDA doet hem geen flikker

 157. Bout zegt: 30-09-10 om 21:02

  Prima akkoord, nog beter is dat de oppositie erg verdeeld is: Job Cohen is nu niet blij dat zijn eigen advies opgevolgd is, spreekt van grote bezuinigingen, terwijl anderen weer van boterzachte bezuinigingen spreken. Wij als jong gezin zien gezonde overheidsfinanciën opdoemen, met daaraan op termijn gekoppeld lagere lasten. Maar dat moeten we wel rechts blijven stemmen.

 158. Bout zegt: 30-09-10 om 21:06

  Hoezo sluit de PvdA wél de PVV uit (en graag geen linkse stemmingmakerij, maar bijvoorbeeld een citaat uit het verkiezingsprogramma), maar wordt de extreme terreurclub Hamas wél openlijk serieus genomen. Komt nog bij, dat de Taliban zo hun redenen hebben om de PvdA te bedanken….

 159. Leander van Gorsel zegt: 30-09-10 om 21:07

  Twee geweldige akkoorden! Eindelijk weer eens een rechtvaardiger Nederland. Laten we de komende 4 jaar maar weer eens een beetje strenger worden. Wat meer ontzag, wat meer normen en waarden zal een zegen zijn voor Nederland! Het tweede kabinet Rutte, Verhage, Wilders kan zich dan richten op het rechtvaardig belasten van de burgers. De rijken mogen dan best eens wat dieper in de buidel tasten, zodat de minderbedeelden eindelijk eens wat meer lucht krijgen. Ik kijk alvast met veel verwachting uit naar de komende 4 jaar die ze zeker vol moeten kunnen houden!

 160. Jan zegt: 30-09-10 om 21:07

  80% van de beroepsbevolking verdient minder dan 25,5 duizend euro per jaar en 40% minder dan 14,5 duizend.

  Die 20% die erboven zit gaan er dus duidelijk op vooruit en de rest van nederland gaat het dus heel zwaar krijgen. Het motto is blijkbaar: de rijken rijker, de armen armer dat helpt!

 161. Jason zegt: 30-09-10 om 21:08

  500 extra animal politieagenten? Volgens mij hebben MENSEN dat geld harder nodig dan de dieren….Is wel heel erg onnodig

 162. Brian zegt: 30-09-10 om 21:12

  Prima regeerakkoord. Even een fabeltje de wereld uit helpen: Dat hypotheekrenteaftrek verhaal. Nog steeds dragen in NL de sterkste schouders de zwaarste lasten. Hogere inkomens betalen veel meer belasting dan Jan Modaal. Daarnaast zijn dat vaak kostwinners die ook nog eens meebetalen aan de kinderopvang waar ze helemaal geen gebruik van maken, maar waar pa en moe wel ieder 4 dagen per week mee kunnen werken, en allebei zo goed als geen belasting betalen. En de kostewinner die hogerop komt moet dus al dubbel betalen.

  Niet dat ik tegen beperking van de hypotheekrente aftrek ben, maar dan wel korten op kinderopvang, en een belastingkorting voor gezinnen. Dat is pas duurzaam.

  Des te gekker dat uitgerekend links het nu durft te hebben over het missen van duurzaamheid in het nieuwe coalotie akkoord. We hebben onze huidige problemen voor een groot deel te danken aan de korte termijn politiek van Paars. Dat was niet duurzaam. Daarom nu bezuinigen.

 163. Rob V zegt: 30-09-10 om 21:12

  Dus als ik het goed begrijp zitten we in deze hele crisis dankzij de topondernemers bij de banken en bedrijven en mogen de mensen in de bijstand en de gehandicapten het gaan betalen.

 164. Dietmar van Harten zegt: 30-09-10 om 21:16

  Armen en zieken draaien onder dit kabinet op voor de erfenis van Scheringa en ander graaiend tuig!!
  Het is daarom heel jammer dat nooit duidelijk is geworden wie de geheime geldschieters zijn van de eenmans-”partij” van Wilders.

  De “Nieuwe Politiek” van Rutte, Verhagen en Wilders: achterkamertjespolitiek in het kwadraat. En tegenstanders (Klink, Koppejan, Ferrier e.a.) moest de mond worden gesnoerd.
  Het optreden van Verhagen c.s. gedurende afgelopen weken was allesbehalve democratisch te noemen. Dezelfde manier van optreden, die in februari/maart van dit jaar leidde tot de val van het kabinet Balkenende 4. En als Verhagen straks minister zou worden, zou mogelijk Jack de Vries aantreden als fractievoorzitter……..
  Jack de Vries, die op alle mogelijke manieren probeerde om Nederland de JSF door de strot de drukken……..
  Om over de affaire met een ondergeschikte nog maar te zwijgen.

 165. sandra hehr zegt: 30-09-10 om 21:17

  Ik hou er niet van mensen iets toe te wensen,maar enkel en alleen om een leerproces, zou ik wel eens willen weten hoe dhr. Rutte en aanhang, als ze met een minimum moeten rond komen en zeg grotendeels invalide zijn en dus zorg behoevend, zonder een vermogen op de bank de wereld zouden zien. Als ze dan nog de vingers zouden willen aflikken, zou het uit hongergevoel zijn en zeker niet vanwege de nu getoonde plannen. Dit klink naar een beleid waarbij niet enkel alle buitelanders het land uit gewerkt worden maar ook de chronisch zieken moeten volgen. Meer dan schandalig en dat er nog een partij mee regeerd waar een C voor christelijk in staat.Die lijken thans helemaal de weg kwijt.

 166. joost segers zegt: 30-09-10 om 21:17

  Ik heb zojuist besloten geen kinderen te nemen!
  niet in zo´n land!
  komt er een protest? Ik ben er bij! bah!
  dag millieu, dag cultuur, dag sociaal zijn met zwakkeren.
  hallo amerikaans achtige dierenpolitie?? Hallo Joint Strike Fighter. Hallo discrimminatie jegens moslims.
  Als je moslims tegen je in het harnas wil krijgen moet je het zo doen!
  en dag begin ik nog maar net.
  Een VERWERPELIJK AKKOORD

 167. Daniel zegt: 30-09-10 om 21:17

  Zwarte wolken boven Nederland komen er aan , Schaam me diepste om een Nederlander te zijn Zoveer onterechtheid in het akkoord en discriminatie
  waar gaat dit heen hoop echter dat CDA niet instemd en iemand een oproep doet aan een groot groep ontevreden mensen om onze ontevreden en woede op straat te tonen dit kan en mag niet doorkomen einde aan de rechtstaat
  iedereen de straat want de splitsing in de samenleving gaat toch komen met dit regering dus pannen vorken lepels stokken en iedereen de straat op

 168. Arno zegt: 30-09-10 om 21:18

  Roulette kabinet
  Dat er een nieuwe wind waait in het centrum van de macht is en mag geen probleem zijn. De woorden, toonzetting en keuzes en vooral de gedoogpoppetjes doen het ergste vermoeden voor de toekomst met dit kabinet. Een voormalig gidsland dat in tijden van de GPS de weg kwijt is, is een prestatie op zich. Met een geringe meerderheid in de 2de kamer en de keuze om de rest van de 2de kamer keer op keer te beledigen vrees ik voor verdere verdeeldheid. Kansspelen en het centrum van de macht laat zich slecht rijmen. Rutte’s roulette kabinet is er een voor een boek niet voor de meer weerbarstige werkelijkheid. Sommige plannen komen aan als een “kopstoot” voor delen van onze samenleving. Ja meneer Rutte het kabinet draagt uw naam, nu maar alvast een plantsoen, straatje ergens in een Vinex uitzoeken wat uw naam gaat dragen. Je moet er maar zin in hebben.

 169. marielle schaepman zegt: 30-09-10 om 21:18

  Geweldig akkoord, goed voor nederland! Hoop dat CDA gewoon voorstemt anders terug bij af met Job Cohen, moet er niet aan denken.

 170. Gelwin de Vries zegt: 30-09-10 om 21:22

  Wat een enorme teleurstelling. Zowel het regeerakkoord als het gedoogakkoord is naar mijn mening uiterst mager. Partijen laten hier een kans liggen om een visie ten toon te spreiden die leidt tot een langere termijn oplossing rond de vele sociaal-economische problemen die er op dit moment zijn. Fundamentele ingrepen in het pensioenstelsel blijven uit (als je van alles moet doen om het huidige stelsel te handhaven, waarom wordt dan niet het hele stelsel opnieuw bekeken. Verhoging van de pensioenleeftijd is slechts symptoombestrijding en leidt niet tot een fundamentele verbetering van de pensioenrechten), de ww-periode blijft bijzonder lang.

  In plaats van te kiezen voor fundamentele ingrepen en bezinning van de huidige wetgeving, wordt vele sociaal-economische wetgeving in stand gehouden. Wel positief is de insteek om werken ten opzichte van de bijstand lonend te maken.

  Volgens het regeerakkoord moet er stevig worden geïnvesteerd in het onderwijs om dit tot de wereldtop te laten behoren. De Nederlandse universiteiten behoren tot de wereldtop. Er wordt echter gekozen voor afschaffing van de numeri fixi. Waarom wordt er niet gekeken naar bundeling van kennis (geen algemene universiteiten, maar specifieke kwalitatieve universiteiten, zoals Wageningen). Tegelijk wordt er van studenten gevraagd in de Masterfase een sociaal leenstelsel in te gaan. Juist deze fase is van fundamenteel belang voor de kwaliteit van de afgestudeerden. Een universitaire opleiding afsluiten zonder masterdiploma is geen volwaardige universitaire opleiding. Daarnaast moet je je afvragen waar studenten de tijd vandaan moeten halen om enerzijds fulltime te studeren en anderszijds dit te bekostigen. Een leenstelsel in de masterfase zal afschrikken en daarmee de gewenste kwaliteit doen vergaan.

  Verder ben ik zeer benieuwd naar de invulling van de kerntaken die het basisonderwijs zou moet verrichten. De laatste decennia zien we steeds meer een verschuiving van opvoedkundige taken naar het onderwijs. Daarnaast is de administratieve last voor docenten enorm toegenomen. De contacturen zijn het zelfde gebleven, resulterend in een enorme werkdruk. Het nog eens uitbreiden van leerling-volg-systemen zal dit er niet beter op maken. Tevens zal er worden voorgesteld om een prestatiebeloning in te voeren. Op basis van welke prestatie. Een kind met een IQ van 100 zal echt niet van VMBO’er in een VWO’er veranderen. Sociaal-economische afkomst van ouders van leerlingen zou een grote rol moeten gaan spelen in deze beoordeling, naar mijn mening. Je kunt niet, zoals nu, eisen dat een school een bepaald aantal VWO’ers, havisten en VMBO’ers ‘produceert’. Van een dubbeltje kun je geen kwartje maken.

  Op het gebied van veiligheid zie ik niet veel bijzonders in het akkoord. Er wordt al jaren gesproken om harder en directer te straffen. Bewijsvoering zal echter altijd duidelijk en compleet moeten zijn. Zulks dient ter beoordeling aan de rechterlijke macht te worden overgelaten. Het invoeren van dierenpolitie….tsja, te veel naar Animal Cops op Animal Planet gekeken zeker? Of gaan ze ook controleren op al die mensen die hun hond overal maar op de stoepen laten poepen?

  Als laatste het stokpaardje van Wilders, de immigratie. Ook hier eigenlijk weinig schokkends of vernieuwends in mijn ogen. De eisen worden strenger, maar het wordt zeker niet onmogelijk om naar Nederland te immigreren. De gestelde eisen zijn niet bijzonder.

  Al met al is dit een akkoord dat volgens mij voor ‘rechts’ Nederland zeer teleurstellend moet zijn. Zelfs als progressief kiezen vind ik het resultaat mager. Het had mij niet verbaasd als een ‘linkse’ coalitie op sociaal-economisch gebied met hardere hervormingen was gekomen.

  Overigens toch nog 1 opmerking richting VVD. Waarom wordt er niks gedaan aan de grootste marktverstoring in Nederland veroorzaak door overheidsingrijpen, de hypotheekrente-aftrek. Een partij die de vrije markt bepleit en zelfs winststreven in de zorg wil invoeren (belachelijk, zorg moet kwalitatief goed zijn, klantgericht en voor geënt op het genezingsproces. Dit kan per definitie niet winstgevend worden verricht, tenzij de volledige kosten worden opgehoest door klant. Oftewel, een gigantische premiestijging ligt in het verschiet), zou nooit akkoord mogen zijn met zo’n grote marktverstoring waardoor prijzen kunstmatig hoog worden gehouden.

 171. Geertjan zegt: 30-09-10 om 21:23

  Vrijheid en verantwoordelijkheid is het thema. Welke verantwoordelijkheid heeft de pvv voor het kabinetsbeleid. Heeft deze partij regeringsverantwoordelijkheid?
  Ik heb het idee dat er van kale kippen veren worden geplukt, bijstand omlaag, wajong omlaag. Oudweren gaan er op achteruit.
  En dan het t.a.v. migiranten, droevig vind ik dit. De inburgeringscursusen die toch al weinig succcesvol waren, hadden net zo goed afgeschaft kunnen worden. wie dus niet inburgerd, moet weg, droevig hoor, kijk zo geef je de pvv dus haar zin. Ik ben bang dat we het de moslim landen zo alleen maar tegen ons in het harnas jagen.

 172. Dietmar van Harten zegt: 30-09-10 om 21:24

  Hopelijk neemt het CDA-congres komende zaterdag ook de kopstoot van PVV-kamerlid Marcial Hernandez mee in de overwegingen m.b.t. het al dan niet ondersteunen van het te vormen kabinet Rutte-Verhagen.

 173. joost segers zegt: 30-09-10 om 21:26

  een generatie die op zal groeien met de x-factor en idols, en zonder wetenschap en kunst. de sms vervangt het boek. We gaan langszaam en steeds sneller van een rijke cultuur als de romeinen, naar nieuwe middeleeuwen. want ja.. het is een questie van vraag en aanbod.

 174. willem schuur zegt: 30-09-10 om 21:36

  Het meedoen door het cda aan een kabinet met de pvv is het einde van de christelijke politiek in nederland.In het regeerakkoord is sprake van stigmatisering van vreemdelingen en autochtonen als mensen die profiteren van onze welvaart en niet willen inburgeren.Daarmee is sprake van een grove generalisering van een groep mensen die je hard nodig gaat hebben de komende jaren met meer mensen die met pensoen gaan dan dat er afstuderen.Gelukkig zal dit kabinet niet stabiel blijken….

 175. anna zegt: 30-09-10 om 21:37

  Prima akkoord!
  Vrouwen weer achter het aanrecht. Een duur vliegtuig voor defensie die geen geld heeft om ermee te vliegen. Ouderen verder uitknijpen. Alleen nog maar middelmaat op de tv. Bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten. Minder geld naar ontwikkelingslanden (gna gna terwijl we in het Wassenaar van de wereld wonen, we houden ‘t lekker voor onszelf. Hard voor gewerkt) etc etc.

  R.I.P. Nederlandse beschaving

 176. erik zegt: 30-09-10 om 21:41

  Wordt Hernandez nu ook het land uitgezet?

 177. Willem zegt: 30-09-10 om 21:41

  Op 9 juni heb ik PVV gestemd. Achteraf gezien beetje dom geweest. Ik zit in de WAO. Nu een dief van eigen portemonee. Wilders besteeld mij nu. Minder huur en zorgtoeslag. Verder minder WAO. Kwijtschelding OZB ook foetsie. Volgende keer maar weer op Partij van de Arbeid stemmen. Geert, je hebt me gefileert.

 178. Thijs zegt: 30-09-10 om 21:42

  Het is een schande.

  Ben nu vooral heel verdrietig.
  Ik snap niet zo goed hoe dit heeft kunnen gebeuren. Het is in ieder geval duidelijk dat er iets heel goed mis is in Nederland. Het land is tot op het bot verdeeld. Ik ben bang dat het ergste nog moet komen. Hopelijk zullen de intellectuelen, de kunstenaars en de oppositie nog in Nederland zijn om verandering tot stand te brengen. Met het terugbrengen van alle cultuur en publieke omroep gelden zal namelijk de berichtgeving steeds eenzijdig worden. Blijkbaar zijn de voorbeelden uit Italie niet duidelijk genoeg. Verder kunnen de armere en zwakkere nog wel verder uitgeknepen worden volgens dit plan. Het is een schande. Drees zal zich omdraaien in zijn graf en met hem velen.

  Het is een schande

 179. joost segers zegt: 30-09-10 om 21:42

  ik lik mijn vingers niet af, ik steek ze in mijn keel

 180. Saeba Ryo zegt: 30-09-10 om 21:43

  Heb kennisgenomen. Ik ben van oorsprong geen Nederlander. Maar heb al jaren de Nederlandse nationaliteit. Ik kan met de gedoogakkoord van PVV akkoord. Wel slim van PVV om voor de overige punten niet de steun te verlenen. Ik vind dat CDA en VVD de rijken buiten beschouwing hebben gelaten. Van mij mogen zij de belastingtarief van hen verhogen naar 60%. Mensen die in een gezin meer dan €100.000 verdienen. Dan gaat de schatkist heel erg snel omhoog! En is de schuld snel opgelost!

 181. Rudie zegt: 30-09-10 om 21:45

  Het blijft vreemd: een partij die moeite heeft met de islam maar vervolgens nog afhankelijker wil worden van olie. Volgens mij wordt de PVV gesponserd door Arabieren. Als Wilders echt meent wat ie zegt zou hij een flinke energieparagraaf hebben laten opnemen om te voorkomen dat er ook maar 1 euro van ons geld naar Saudi Arabie verhuist.Maar nee, de maximum snelheid naar 130, wat een visie!

 182. Niels zegt: 30-09-10 om 21:46

  tevreden met:
  - versobering tbs en proefverloven. Prima!
  - minimumstraffen voor recidivisten; bij herhaling van delict strafmaat elke volgende keer in het kwadraat
  - minder geld in Europese prullenbak gooien (afdracht)
  - verhogen van max. snelheid. Nog wel graag even die overdaad aan 100 km zones terugbrengen de relevante plekken (2/3 kan worden afgeschaft).
  - stimuleren dat zoveel mogelijk mensen actief zijn in de maatschappij, eventueel met hulp
  - beperking subsidies

  minder gelukkig met:
  - volksvertegenwoordiging wordt wel erg klein
  - als ik de koopkrachtplaatjes hoor, had er best wat meer aan de bovenkant mogen worden gevraagd. Hypotheekrente aftrek boven EUR 300.000 hoeft niet om woningbezit te stimuleren.

 183. richard zegt: 30-09-10 om 21:46

  mooi regeerakoord
  wij zijn ook gewoon werkende burgers en niet alles is perfect maar het is geven en nemen en dat doe ik liever met landgenoten dan met allochtonen

 184. ploeg zegt: 30-09-10 om 21:46

  Een zegen voor Nederland! Heerlijk dat allerlei subsidies voor linkse hobby´s geminimaliseerd gaan worden. De Islamisering van Nederland een halt toegeroepen wordt, mensen zelf verantwoordelijkheid moeten gaan nemen, minder betutteling enz. Bij ons gaat de vlag letterlijk zaterdag in Apeldoorn uit! De drie dissidenten en anderen die het niet eens zijn dat het CDA met o.a. de PVV in zee gaan, moeten een eigen partij gaan oprichten en niet via tv en pers proberen te stoken en aan te zetten tot haat, dat getuigd van karakterloosheid, schijnheiligheid )ze negeren de wensen van een groot deel van de mensen die op de PVV hebben gezet’en van weinig normen en moraal!!

 185. Michiel van der Zee zegt: 30-09-10 om 21:48

  Moet bekennen dat het op het eerste gezicht wel een goed akkoord lijkt.
  Lijkt nergens over de schreef te gaan. Alleen jammer van de kernenergie en de 500(!) animal cops. Verder, dit is democratie, geef het een kans…

 186. Kees zegt: 30-09-10 om 21:48

  ‘Vrijheid’ en ‘Verantwoordelijkheid’. Zal de oppositie ook eens echt zijn verantwoordelijkheid nemen en constructief meehelpen, denken en stemmen in het belang van de bevolking en in de geest van de democratie – dat de winnaars/grootste partijen van de verkiezingen het voor het zeggen hebben. Of zullen ze die niet nemen en eigen belang laten prevaleren…

  Een interview met de heer Cohen op deze site en zijn reactie op het wijzigingen van de grondwet ten behoeve van de afslanking van politieke structuren die – waarover alle partijen het eens zijn dat de mensen dit willen vereenvoudigen – én die de 3 partijen nodig hebben voor het realiseren van de bezuinigingen – doet het laatste helaas vermoeden.

  Maar wellicht kan een reporter op de man – vrouw af vragen hoe de leden van de oppositie denken bij te kunnen dragen aan het behalen van de objectieven die (de democratische meerderheid van) Nederland wenst? Is er dan toch nog hoop voor de Nederlander en zijn er dan toch nog grote staatsmensen in wording die het (eigen) partij-belang kunnen overstijgen. Dhr Pechtold? Hopelijk zal de politiek nu zijn verantwoordelijkheid nemen en niet hervallen in een regering-oppositie soap klucht maar als één de doelstellingen helpen te bewerkstelligen die de meerderheid van democratische Nederland heeft vastgesteld zodat de Nederlandse bevolking er beter van wordt. Veel succes!

 187. Rudie zegt: 30-09-10 om 21:50

  Voor de verkiezingen was het CPB (Holland Casino) heilig, er moest 18 miljard worden bezuinigd. Rutte trots dat het VVD program volgens het CPB veel banen opleverde. De berekeningen van het CPB op dit akkoord komen tot 130000 werklozen meer en 4 jaar lang 0,5% minder groei, klasse!
  Broddelwerk dus…..

 188. Guido zegt: 30-09-10 om 21:50

  Tsja, ik had alleen maar slechte verwachtingen van deze combinatie van partijen. Maar eerlijk is eerlijk, het ziet er niet slecht uit.

  Enige minpuntje: waarom de immigratie van een zeer brede groep als “niet Westerse allochtonen” nou weer verder bemoeilijken? Dat is een enorm brede groep, met ook heel veel nationaliteiten waar we totaal geen last van hebben. Aan de andere kant: meer opleidingseisen en hogere inkomenseisen zijn misschien niet leuk voor degene die een vriendin in het buitenland hebben, maar natuurlijk wel van enorm belang voor een succesvolle integratie.

  Een voorzichtig “thumbs up” van mijn kant dus!

 189. Het aantal ambtenaren moet sterk verminderen. Als ik de a.s. kabinetsplannen zie dan zal het de komende jaren barsten van de nieuwe regelingen/wetten. Die moeten ten eerste voorbereid worden in een geweldige mallemolen, die doorloopt tot na de kamerbehandelingen. Daar zijn ambtenaren voor nodig. Ten tweede moeten de regels ook gehandhaafd worden, anders kun je ze beter niet maken en vaststellen. Ook daarvoor zijn ambtenaren nodig. Dus die vermindering van ambtenaren zal niet zo’n vaart lopen. Of de truc die de laatste jaren steeds meer wordt toegepast, zal nog sterker worden gehanteerd. Voor dat werk van opstellen van regels/wetten huur je gewoon tijdelijk personeel in. Dat geld komt uit andere potjes en dan valt het niet op dat voor die ingehuurde personen drie keer zoveel betaald moet worden als je dat vergelijkt met de reguliere ambtenaren. Maar voor de Buhne kun je zeggen dat het aantal ambtenaren verminderd is en dat vele geld dat ermee gemoeid is, ach daar praten we dan gemakshalve even niet over.
  En trouwens, als ik lees dat de publieke sector/ambtenaren gelijk gesteld gaat worden aan aan werknemers in de private sector/het bedrijfsleven, dan is er sprake van een gemiste kans. Want de heren zijn vergeten de meer dan riante wachtgeldregeling, die uitsluitend voor politici geldt, ook eens even op de schop te nemen. Dat zou een mooie voorbeeldwerking hebben. Maar ja, in eigen vlees snijden, dat heb ik politici nog nooit zien doen. Het is toch niet vreemd dat de hypotheekrenteaftrek niet verminderd wordt voor bijv. hypotheken van
  € 5 ton of hoger? Want dat zijn bedragen die horen bij de hogere inkomens, waartoe zeker de inkomens van kamerleden en ministers gerekend kunnen worden.
  Ik zie in de voorstellen een hoop geblaat, waarvan je nu als zeker weet dat die in de praktijk er niet zullen komen en als ze er wel komen dan niet zullen werken.

  Webe.

 190. Neumann zegt: 30-09-10 om 21:56

  Het kan in Nederland met een rechts kabinet alleen maar beter worden.Wij hebben de grote misere waar Nederland in verkeerd, alleen maar aan het CDA en de PvdA te danken.Hopelijk houden de leden van het CDA hun rug recht zaterdag en laten ze zich niet opstoken door de drie dissidenten en andere zgn prominenten die al weken de pers niet schuwen, in hun stookgedrag, haatzaaierij en respektloosheid naar de kiezers van de PVV! Nee dat gedrag getuigd van normen en waarden! Natuurlijk zien zij hun flink betaalde linkse baantjes in gevaar komen en daarvoor trekken ze alles uit de kast.

 191. erwinvanm zegt: 30-09-10 om 22:02

  Ik ben in FEESTSTEMMING!

  Eindelijk een daadkrachtig kabinet (zelfs met het CDA)! Hier kunnen de linkse rakkers nog wat van leren, immers oppositie voeren zit er de komende jaren niet in, aangezien dit regeerakkoord inhoudelijk zeer solide is en NL uit de crisis zal helpen!

  D66 hoeft niet te mopperen. Het heeft de gewenste ‘bestuurlijke vernieuwing’: namelijk 1/3 van de 2e kamerzetels wordt geschapt!

  Overigens heel erg goed dat er Animalcops komen! Er is zeer veel verborgen dierenleed waar de politie tot op heden geen vinger naar uitstak!
  Enne… laat de publieke omroep het maar gaan uitzenden, á la ‘Animal planet’!

 192. Even denken….hoe is dit allemaal ook weer begonnen…? Oh ja, de financiële crises; Wouter Bos die miljarden weggaf aan bankiers/speculanten die miljarden al genomen hadden! En toen was daar het nog grotere begrotingstekort, dat nu op het bordje komt van iederéén die niét genoeg geld heeft.

  Er was eerst eens een ziekenfonds, zodat mensen met lagere inkomens ook de nodige medische zorg konden krijgen en de hogere inkomens wat meer konden en moesten betalen. Nu: zorgtoeslag omlaag, nog even later de huren nog verder omhoog en dan dié toeslag omlaag, en vooral van mensen in de bijstand, ouderen en zwakkeren hun al lage inkomen verlagen. Het is een schande. Misschien gaan ze als tegenbeleid dan voedselbanken subsidiëren…..???

  Kortom lieve mensen, waarom protesteren wij niet tegen de ondermijning van ons sociaal zorgstelsel? Laten we toe dat de kloof tussen arm en rijk steeds groter wordt? Laten we toe dat de nieuwe Nederlanders in de steek worden gelaten door hen op hun geloof af te rekenen? Zijn we vergeten hoe zij ons leven ook verrijkt hebben?

  Er vindt in de politiek altijd handjeklap plaats, maar voor een echt sociaal én economisch sterk Nederland moeten we toch niet bij dit kabinet zijn.

 193. peter zegt: 30-09-10 om 22:07

  Prima akkoord, denk dat zowel rechts als links zich hierin zou moeten kunnen vinden. Vooral na een aantal jaren van salon socialisme van het PVDA moeten we sociaal absoluut niet gaan koppelen aan links. Met vadertje kok als het goede voorbeeld is het heel duidelijk wat links bedenkt als het gaat om het verdelen van het geld. De bestuurlijke leiders verdienen veel zodat de onderlaag vooral gelijk blijft.

  En ik stem al jaren CDA en ik overweeg zeker om over te stappen als het congres niet akkoord gaat.

 194. Dick Sandt zegt: 30-09-10 om 22:08

  Eindelijk worden al die achterlijke klederdrachten eens aangepakt!

 195. De Postduif zegt: 30-09-10 om 22:11

  Een prima regeer- en gedoogakkoord. Een uitdaging voor al die ambtenaren die het straks moeten uitvoeren. Wat ik mis een voorstel van aanpak in de organisatie van besturen van pensioenfondsen. Het is te hopen dat Stef Blok (VVD) straks de kans krijgt een wetsvoorstel uitgevoerd te krijgen dat gepensioneerden in besturen van Bedrijfstakpensioenfondsen opgenomenen worden. De vakbonden maken de dienst uit voor de gepensioneerden en dat is verkeerd. Wat doet het CDA met de dissidenten? Of wat doen de dissidenten? Gewoon aanmoedigen dat ze opstappen. Zij worden door velen,en te hopen ook op het CDA congres, al met de nek aangekeken. Je zult maar in een fractie zitten met 2 van die dwarsliggers.Met het regeerakkoord moeten ze het zeker eens zijn.

 196. Frenk zegt: 30-09-10 om 22:12

  GEWELDIG !!!!! hadden we 20 jaar geleden moeten doen hadden we nou niet met die PVDA TROEP gezeten. Beginnen maarrrrrrrrrr !!! :-)

 197. klaas Urk zegt: 30-09-10 om 22:17

  Kan dit kabinet de dubbele paspoorten ook nog even aanpakken

 198. spekkie 45 zegt: 30-09-10 om 22:18

  al met al een super kabinet hoop dat de CDA een goede keus maakt

 199. Het is een mooi akkoord. Jammer dat er op het gebied van arbeidsmarkt en uitkeringen weinig dreigt te gaan gebeuren…

  Als liberaal kan ik instemmen met dit akkoord. Ook Christen-democraten zullen dit kunnen!

  Dierenpolitie is overigens een PVV-punt

 200. thjum zegt: 30-09-10 om 22:19

  Dit is juist het eerste kabinet dat heel slecht is voor Nederland.
  als je goed kijkt naar het akkoord zie je dat Wilders bijna alles in handen heeft, en dat kan nooit goed zijn.

  Verder hebben ze helemaal geen hervormingen, en dat had ik eigenlijk verwacht. En de uitkeringen worden keihard aangepakt, trap er niet in als zij zeggen dat ze met de lonen meelopen. Want het percentage van die lonen wat de uitkeringen zijn verlagen ze wel. Dus gewoon keihard de arme gehandicapten en zieke aanpakken en dan die man in die villa zich lekker laten volvreten!

  Kortom slecht voor Nederland.

 201. luigi dell'arte zegt: 30-09-10 om 22:23

  Wat een ellende, wat een afbraakbeleid. Haat tegen moslims wordt verpakt als “vrijheid”. Geld stelen van de armen, oudjes, zieken en gehandicapten wordt “verantwoordelijkheid” genoemd. De topbankiers staan te juichen omdat hun bonussen weer omhoog gaan ten koste van heel veel ellende in Nederland. Dat heet: het huishoudboekje in balans brengen. Kortom allemaal leugens en verdraaiingen van de realiteit. Neoconservatieve groeperingen in Amerika staan zich te verkneukelen omdat hun Wilders, die zij betalen en voortdurend regisseren, de hele Nederlandse politiek aan zijn leiband heeft weten te krijgen, met name die twee machtsbeluste opportunisten van de VVD en de CDA! Maar nog steeds leven we in een land waar veel mensen zand in hun ogen hebben en dit machtspel blijven steunen en zelfs toejuichen. Het blijft een slechte horrorfilm. Hopenlijk worden we morgen wakker en blijkt het slechts een nachtmerrie te zijn geweest…..

 202. Jan zegt: 30-09-10 om 22:24

  Als deze regering er komt, is het een blamage voor Nederland: met de rug naar de toekomst (geen noodzakelijke hervormingen), met de rug naar de buitenwereld (provinciaals). Triest dat het CDA hier mee te maken wil hebben.
  Ik ben benieuwd wat dhr Wilders morgen over zijn kamerlid gaat vertellen die een kopstoot heeft uitgedeeld op straat. Dat zal wel iets worden als straatterrorist of zo, want daar heeft hij het vaak over.

 203. D. Raaymakers zegt: 30-09-10 om 22:26

  En ineens hebben we een bruine peroxidocratie

 204. Koeteprikker zegt: 30-09-10 om 22:32

  Fantastisch! Hulde aan de dames en heren die dit bereikt hebben! Het zou verschrikkelijk zijn als 2 mensen, waar voorheen nog nooit iemand van had gehoord en die nu even in de schijnwerpers staan, dit zouden verknallen! Vooraf verkondigen dat ze niemand uitsluiten en nu om principiële tegen stemmen, terwijl ze inhoudelijk niets tegen dit akkoord kunnen inbrengen kan niet en mag niet!

 205. Eindelijk een stap in de goede richting. Wij doen al 10 jaar ontwikkelingssamenwerking zoals het moet, zonder overheidssteun, en effectief, een organisatie waar elke Nederlander en Europeaan supertrots op kan zijn. Al 10 jaar geven we het goede voorbeeld. Bij ons was geen crisis nodig om elk ontvangen dubbeltje om te draaien.
  Wij blijven wel ieder kind helpen en de organisaties die hier willen werken al woont het in Zimbabwe (corrupt regime), die kinderen kunnen er toch niets aan doen.
  http://www.readtogrow.eu

 206. de rillingen lopen koud over mijn rug… waar gaan we met dit land heen. Zwaar teleurgesteld in het CDA.

 207. Els Vrolijk zegt: 30-09-10 om 22:35

  Ik ben er best tevreden mee! De dierenpolitie vind ik helemaal geweldig, het wordt tijd dat er aan dierenmishandeling iets wordt gedaan.

 208. wij gaan weer naar steembus over een paar manden , Rud wil ook een Top functie op de rug van arm mensen.

 209. Therese zegt: 30-09-10 om 22:49

  Natuurlijk is het niet perfect, dat kan ook niet. Maar het valt mij AL MET AL reuze mee.
  Het CDA mag in de handjes klappen dat het toch weer mag mee regeren.
  Tenminste..als het congres aanstaande zaterdag niet anders besluit.
  Er zullen heus nog wel wat maatregelen aangescherpt worden en hier en daar geschaafd, en daar is natuurlijk ook allang rekening mee gehouden.

  Ik vind het wel jammer dat er weinig is terug te vinden over klimaat/duurzame energie. Te weinig hervormingen.
  Defensie en ontwikkelingssamenwerking trekken een jas uit en dat vind ik terecht.

 210. Wat zijn de druiven zuur voor de nos, vergeet niet dat meer dan de helft van nderland het zo wil als nu weergegeven, helemaal te gek, K.meijer

 211. Judith zegt: 30-09-10 om 22:52

  Ongelooflijk dat het CDA zich hiermee inlaat. Als ik kon ging ik morgen emigreren. Ik hoop dat het CDA congres de verantwoordelijkheid neemt die echte christenen betaamt!!

 212. Jan H zegt: 30-09-10 om 23:13

  Een bedroevend slecht resultaat voor Nederland. Een paar tegemoetkomingen aan rokers en hardrijders en verder helemaal niets voor wie dan ook om naar uit te kijken.

 213. van gelder zegt: 30-09-10 om 23:24

  het vervelende is dat de discussie nu gaat over de standpunten van de PVV, terwijl de VVD en CDA gaan bezuinigen over de rug van de mensen aan de onderkant van de samenleving. dat blijft in de discussies onderbelicht, maar daar zou het eigenlijk over moeten gaan.
  heeft Balkenende wat we vroeger de Verzoringsstaat noemden al bijna helemaal uitgekleed, nu wordt het nog veel erger. bezuinigingen op de bijstand, op ouderen, op kinderopvang.
  de rijken krijgen het beter, de armen krijgen het nog slechter dan ze het nu al hebben.
  de schuldigen van de crisis gaan weer vrijuit, de rekening wordt bij de mensen gelegd die zich niet kunnen verweren. heel heel slecht. ik ben diep teleurgesteld.

 214. Dirk Blom zegt: 30-09-10 om 23:29

  Als dit de toekomst van Nederland wordt, ben ik blij dat ik er niet meer woon! Kortzichtig beleid, problemen maken die er niet zijn en de echte problemen niet aanpakken. En bezuinigingen halen bij degenen die het toch al niet breed hebben, zodat de rijkelui zich weer nog rijker kunnen maken… En de hardwerkende mens wordt daar weer de dupe van…

  Een troost is wetende dat dit kabinet te weinig steun heeft om het lang vol te houden. Één dissident is gelukkig al genoeg om het te laten vallen, en er zijn er al twee, dus…

 215. Bijan zegt: 30-09-10 om 23:33

  Dus PvdD en VSP hebben VVD en CDA al overgenomen!

 216. Joannes zegt: 30-09-10 om 23:34

  Hopelijk stemt het CDA congres as zaterdag in met de accoorden. Als dat niet het geval is, betekent dit het voorlopig einde van de partij. Ik zal blij zijn als dit kabinet er gaat komen. Maxime: een dikke pluim, voor de onderhandelingsresultaten. Knap, om met zo’n groot verlies, toch zoveel ministerposten binnen te slepen. Wellicht dat je kan proberen de SGP als gedoogpartner mee te krijgen. Het linkse blok heeft het alleen maar over de polariserende samenleving. Weet je wat polariseert???? De onvrede die in de samenleving heerst op het gebied van integratie en veiligheid. Kijk maar naar opsporing verzocht(ik ben geen pvv-er). Mark, Maxime en Geert. Ik wens jullie het allerbeste toe de komende tijd!!!!

 217. Ray zegt: 30-09-10 om 23:34

  Dit kabinet is voor mensen die altijd over van alles zeiken omdat ze niet tevreden zijn met hun eigen leven en in zo’n rechts kabinet hun afleiding vinden om het maar niet over hun eigen tekortkomingen te hoeven hebben.

 218. Hans zegt: 30-09-10 om 23:39

  Uh, volgens mij had dit accoord “Angst en onderdrukking” moeten heten. Ik kan geen enkele maatregel vinden die daadwerkelijk onze vrijheid vergroot, wel heel veel inperkingen van die vrijheid.

  En grappig, al dat gedoe om ‘linkse hobbies’ Volgens mij waren de afgelopen decennia vooral CDA en VVD aan de macht. Beste mensen, er is in Nederland nog nooit een linkse parlementaire meerderheid geweest.

 219. Leon zegt: 30-09-10 om 23:50

  Het gelijk van de p.v.v , c.d.a en v.v.d .
  We hebben bijna 12 jaar een rechtse regering gehad , die een enorme rotzooi van gemaakt hebben.
  Ja ook 8 jaar vvvd , de schade die aan het land is toe gebracht is groot.
  Vooral nu de pvv zo gegroeid is , voor hen telt wie wint zaait zal storm oogsten .
  Een ieder arme donder die minder dan 40 mil per jaar verdient ,komt onder je grote vriend wilders flink aan het inleveren.
  De grote vrienden van wilders boven de 50 mil grens leverd niets in in tegendeel gaan er op vooruit.
  Stemmers bedankt voor wilders bedankt voor de deling in de samen leving.
  Nederland gaat hier kapot aan , staan we ook nog voor l*l bij onze buren waar wij altijd zo graag op de vingers tikken

 220. Hendrik zegt: 01-10-10 om 00:06

  Een regeer/gedoog akkoord?? mooie praatjes van een drietal waar niets van terecht zal komen, de tegenstellingen tussen “arm” en Rijk” worden groter, de tegenstellingen tussen bevolkingsgroepen wordt groter. Wat is de bedoeling hiervan?? haatzaaien?
  Het ambtenaren korps word kleiner,dat is ook best mogelijk. Maar waarom 3000 politie medewerkers erbij?? laat deze politieambtenaren maar eens gewoon hun werk doen en netto 8 uur p/d hin functie uitoefenen, zag toevallig vanavond het programma, politie te paard waarin weer eens duidelijk was dat 4 agenten ruim 1 uur bij een slachthuis stonden om een uitslag te krijgen van een “mishandelde koe”, 4 manuren en dat is geen uitzondering. Kortom maak een regeer/ gedoog akkoord wat hout snijd en waar de MENSEN die in Nederland wonen en werken iets aan hebben. En laat de rijken maar eens meebetalen, maar mensen met geld blijven weer buiten schot met dank aan voornamelijk de VVD.

 221. Erik zegt: 01-10-10 om 00:15

  Prima akkoord. EINDELIJK wordt er iets gedaan aan die verschrikkelijke immigratie!

 222. Martin zegt: 01-10-10 om 00:18

  Pak de kansarmen elk perspectief af en zorg voor strenge wetgeving zodat je ze het land uit kunt zetten als ze uit frustratie crimineel worden of zich niet meer willen aanpassen. Slimme man, die Wilders.

 223. Helle hond zegt: 01-10-10 om 00:20

  Dit is het kabinet van de wantrouw.
  Er is gekozen voor een rechts kabinet die de beurs van de rijken gaat spekken.
  Wij hard werkende burgers gaan het voelen in onze koop kracht, eigen bijdrage ziektekosten, oudedag voorziening.
  Het millieu staat weer onder aan het lijstje en wordt vergeten.
  We zijn weer goed op weg…….naar de hell.

 224. Ricardo zegt: 01-10-10 om 00:26

  Bij nadere lezing is het toch veel boterzacht bezuinigen behalve op de laagste inkomens. Die mogen er op termijn zelfs 20% op acyhteruit. Qua slimme innovaties voorlopig vaak vlees noch vis. Gemiste kansen ook qua duurzaamheid, arbeidsmarkt en woningmarkt. Het geheel overziende op veel punten zelfs minder sterk of bindend dan Balkenende 4. Aan de andere kant valt het ook mee en zijn diverse pogingen tot aanscherping het proberen waard. Zeker als het (de oppostie) lukt om meer slimme en rechtvaardige bijstellingen af te dwingen. Het schrappen of verminderen van een aantal subsidies is mooi maar zonder perspectief op verbetering vaak een sigaar uit eigen doos van de burger.

 225. Barend zegt: 01-10-10 om 00:37

  Je zal maar arbeidsongeschikt zijn met een Bijstand-uitkering, en ieder jaar minder en minder ontvangen. Ook de zorgtoeslag wordt minder, de eigen bijdragen in de zorg hoger. Over een aantal jaar zijn de vaste lasten van arbeidsongeschikten hoger dan de uitkering. En dat noemen ze sociaal!

 226. Barbara zegt: 01-10-10 om 00:50

  Ben dolblij dat ik 14 jaar geleden geemigreerd ben! ;-)

 227. westerink zegt: 01-10-10 om 00:51

  ik hoop dat er nog veel c.d.a. leden zaterdag tegen zullen stemmen. als het wel gaat gebeuren dat ze met de p.v.v. gaan regeren, moeten ze de c van christelijk maar schrappen!!!!!!!!!!!!!!! want dat heeft niks met christelijk meer te maken. verhagen denkt alleen maar aan zich zelf,veel waardering voor klinl en de andere twee, hoop dat ze vol houden!! en nu maar hopen dat onze schoonzoon uit turkije hier is voor dat alles gebeurt wat wilders wil, voor de goede orde deze jongen heeft wel aan voorwaarden voldaan!!!!!!!!!!!!!!

 228. rob zegt: 01-10-10 om 00:54

  ik vond het verhaal in ieder geval duidelijk ik ben niet zo hoog opgeleid maar het verhaal was zeer duidelijk complement aan de rutten verhagen en wilders en ik hoop dat het congres zaterdag zullen instemmen met het akoord want je moet er niet aandenken als de pvda het weer voor het zeggen krijgen maar daar geloof ik niet in het cda zou nooit met de pvda willen regeren naar het het debat over afganistan en hoe dat afliep ik denk dat dit alleen kan als dat niet kan dan zeg ik dat we binnen kort na het congres van het cda als die die er niet mee instemmen opnieuw naar de stembus gaan

 229. adriaan zegt: 01-10-10 om 00:59

  Ab Klink concludeerde(helaas pas in 2e instantie) niet te kunnen/mogen samenwerken met een partij die een specifieke groep MENSEN, i.c. moslims, kwalificeert als: “verdacht” (verdacht vanuit [politiek]ideologische uitgangspunten, zoals: terreur, intollerantie, kwaadaardigheid). DUS: tot in het uiterste bestrijden !!!!
  Eerder in de geschiedenis hebben we meegemaakt dat door bepaalde politieke partij(en) groepen MENSEN (bijv. Joden) in de samenleving als “verdacht” werden aangemerkt (verdacht vanuit ……. diverse en heel verschillende uitgangspunten).
  Om aan de MACHT te komen, alleen mogelijk door steun van een dergelijke politieke ideologische partij, is ethisch gezien: verwerpelijk. Zeker het CDA, maar ook de VVD, maken een historisch volstrekt verwerpelijke fout.

 230. Silvia zegt: 01-10-10 om 01:13

  Onbegrijpelijk dat CDA en VVD samen in zee gaan met PvD!!!
  Als het zo doorgaat zie ik geen verschil meer tussen arabische landen en nederland qua meningsuiting en geloofsuiting.

 231. Silvia zegt: 01-10-10 om 01:14

  mijn excuses Pvd = PVV

 232. adriaan zegt: 01-10-10 om 01:18

  In de plannen Rutten/Verhagen wordt zeer fors bezuinigd op de overheid: ambtenaren en politici. Ongetwijfeld moet dit leiden tot ontslag van betrokkenen. Bij beide groepen staat tegenover ontslag: wachtgeld.
  Zijn wel/niet de netto bezuinigingen in het ‘bezuinigingsplaatje’ meegenomen ?

 233. Bair zegt: 01-10-10 om 01:35

  Eindelijk, hopelijk worden in de toekomst als er homo’s in elkaar worden geslagen en kerken worden beklad, graven worden vernield misdaden worden gepleegd, straatterreur “zie opsporing verzocht dat er dan de oorsprong van word vermeld.
  Ik ben een Nederlander en woon in een andere plaats, maar er word steeds gezegd de Mesteechteneer. Dus waarom niet vermelden Marokkaanse misdadigers etc.ik ben zielgelukkig met deze toekomstige regering, dan krijgen we in de toekomst geen Joegoslavische toestanden.
  De PVV zegt ronduit de waarheid, klasse, Geert ga zo door mijn steun en de 1.6000 stemmers heb je, mocht deze ploeg niet gaan regeren en er komt nieuw stemmen, gegarandeerd woord de PVV de grootste partij, hopelijk meer dan 76 zetels en dan huilen de huilers nog harder.
  Bij overspel van een moslima worden ze gestenigd, maar pleegt zij alleen overspel?
  Mannen worden niet gestenigd, die oefenen voor die 75 maagden als ze als zogenoemde martelaars duizenden mensen hebben vermoord.
  Een leven heeft voor de moslims totaal geen waarde, denk aan de eerwraak waarbij een vader zijn eigen dochter vermoord.
  Die linkse idioten hebben een plank voor hun hoofd, of is dat stemmen winnen

 234. Agnes zegt: 01-10-10 om 02:05

  Ik vind dit akkoord een te grote knieval aan Wilders. Wat staat er nu werkelijk in als standpunt van CDA en VVD (vanuit de partijprogramma’s)?
  Is de wens om te regeren dit alles waard? Moet je je eigen principes dan maar overboord zetten, is met name de vraag aan het CDA. De zogenaamde dissidenten hebben gewoon gelijk. Dit kun je als Christen-Democraat niet voor je verantwoording nemen. Daarnaast is dit akkoord slecht voor de gewone werkende mensen en laat het de hogere inkomens ongemoeid. Hebben we dan echt niets geleerd van de kredietcrisis?

 235. Marian zegt: 01-10-10 om 02:10

  Wie pakken ze weer de mensen die weining hebben zoals bejaarden of gehandicapten, de Wajong-regeling moeten ze vanaf blijven en ook de huurtoeslag en zorgtoeslag.
  De ambtenaren daar moeten ze de wachtgeld maar afschaffen dat is niet nodig ze verdienen genoeg.
  Bewoners tehuizen zelf huur betalen beperking basispakket dat is een slecht plan.
  3000 agenten erbij, waaronder 500 dierenagenten ik las dat iemand problemen mee had met de dierenagenten, van mij mogen ze komen en het werd tijd ook, hoe veel dieren worden er mishandeld veel daarom is het goed dat ze nu ook voor de dieren op komen.
  Veel minder buitenlanders binnen laten en die zich niet willen aanpassen er uit zetten naar herkomst van het land.
  Want Nedeland moet Nederland blijven en niet dat de buitenlanders sraks de baas hier worden.
  Mider moske`s laten bouwen waarom zo veel?
  Bij deze laat ik het weten dat het een slecht plan is.

 236. Klaus zegt: 01-10-10 om 02:12

  Ik ga z.s.m. ontslagvergunningen aanvragen en mijn bedrijf verhuizen.
  Mijn klanten hebben aangegeven niet meer in Nederland te laten ontwerpen gezien de recente ontwikkelingen.
  Mijn dank en ook die van mijn werknemers!
  Verder hoop ik dat het gedrag van mijn klanten navolging vind.
  Oh ja, waar zijn die halve manen te koop voor op de jas?
  Jammer dat domheid niet pijn doet!

 237. Dit is een volkomen ramp voor Nederland.

 238. alex zegt: 01-10-10 om 02:22

  slechte zaken dit of ik vandaag kon emigreren had ik dat gelijk gedaan.

  hoe kan je nou de minimum loon naar beneden gooien met de jaren terwijl alles duurder wordt.

  of deze punt Als gedrag of kleding van iemand zijn kansen op een baan beperken, volgt een weigering, korting of intrekking van een uitkering.:

  dus iemand die geen nette pak kan aanschaffen omdat die bijna geen geld hebt moeten we ook nog de uitkering van afpakken pfff dit gaat echt te ver.

  rijken worden rijker en arme blijven arm.

  ik denk dat dit uit de hand gaat lopen met binnenkort de eerste rellen tussen verschillende cultuur groepen.

  en in de ernstige geval een burger oorlog in Nederland.

  ik dacht dat Nederland hun lesje had geleerd met Amerika maar helaas ik denk dat de eerste aanslag binnenkort ook hier volgt.

 239. alex zegt: 01-10-10 om 02:32

  nog even een aanvulling:

  geert wilders en andere pvv leden hebben zoveel comentaar over buitenlanders maar moet je eens kijken waar ze zelf zitten te vreten.

  Juist ja bij de chinees om de hoek, paar met de grootste bekken maar vreten er zelf de meeste van.

 240. Feroza zegt: 01-10-10 om 02:42

  Ik vind het zelf een verschrikkelijk akkoord.Als ik hier ook zo de reactie’s leest lijtk iedereen het wel prima te vinden dat animal cops idee en de imigratie. Maar vergeet niet het word van onze belasting centen gedaan word. En de helft die hier voor dit akoord is moet niet vergeten dat die er op achteruit gaan. Aangezien die de midden inkomens verdienen. Ik zit vol onbegrip hoe hier iedereen tevreden mee kan zijn. Gefelciteerd we zijn vandaag een nieuwe weg ingeslagen. We hebben vanaf vandaag 2 verschillende groepen in de samenleving. Je krijgt de rijke die gaan het goed hebben en de arme die gaan leiden. Heeft niemand naar Amerika gekeken hoe dat verschil uit eindelijk zijn werk heeft gedaan. En zelfs die gaan vooruit met een zwarte president wij gaan erop achteruit. De banden met de EU de bondegenoten die we hebben. Engeland is niet gecharmeerd Wilders niet Frankrijk heeft protesten noem het maar op. De bezuinigen zijn veelste mild hierdoor raken we later in de problemen.Nu zijn we er nog reddelijk goed door de crisis heengekomen.Ouderen krijgen hulp maar moetn zelf wel gaan betalen daarvoor. komen extra politie agenten alleen de andere worden op een lijn gezet. Ik zie niet meer het alle voor 1 en 1 voor alle. Het lijkt wel of door dit akkoord iedereen zijn eigen weg gaat. En het moslim probleem is niet zo groot iedereen doet het groot voorkomen. Wilders maakt van een mug een olifant. Hij munt het speciaal op die doelgroep. Terwijl er ook heel veel Surinamers Antilianen en Molukkers leven allemaal van vroeger. Maar daar hoor je niemand over. Ik vind dat de islam word afgeschilderd als een slechte cultuur. Laten we even niet vergeten dat we een ”marokaanse” burgemeester hebben genaamd:Ahmed Aboutaleb.Dit brengde onze samenleving juist bij elkaar dat je vroeger speelde met wie je kon dat kleur en geen deel van uitmaakte. Of wat voor voormogen je had. Studiefinancieringen vervallen. Waar blijft de motivatie dan nog om te gaan leren voor een Universitair beroep. beperkte mensen gaan er in de sameleving op acheruit . Kortom de minder zijn de duper hiervan. Loop je in je pak heb je nergens last van. Alles was wij hebben opgebouwd de komende jaren word nu afgebroken het is geen samenleving meer op deze manier maar alleen. Maarja mensen gaan zelf de schade nog wel merken en dat het allemaal mooier is dan het lijkt.Hoop dat het kabinet valt.

 241. renate zegt: 01-10-10 om 04:12

  Het leek gisteren wel een sketch voor 3 heren die opgevoerd werd, steeds met die slappe lach ertussen. Die lichaamstaal zegt al genoeg. En dan maar steeds herhalen dat ze Nederland Nederlandser!! en beter gaan maken. Wat het kost? Nou, niets voor de rijken en alles voor de armen. Want ja, zorgtoeslag en huurtoeslag, dat moet lager. Als je een flink huis bezit blijf je buiten schot. Is dat de beroemde rechtvaardigheid?? Gelukkig hebben we een sterke oppositie en als het kabinet er werkelijk komt, wat ik nog moet zien na het cda-congres van zaterdag, dan zal het hopelijk snel om zeep geholpen worden.

 242. A.K zegt: 01-10-10 om 05:42

  Is dit wat meer dan 100 dagen praten heeft opgeleverd??? WAARDELOOS!!!

  Had er meer van verwacht. Zoals altijd de rijken worden rijker en de armen worden armer.

  En als het ff weer slecht gaat hebben die buitenlanders het weer gedaan.

  ONZIN!!!

 243. Willem zegt: 01-10-10 om 05:51

  Prima accoord het geeft goed weer wat de kiezer wil en het cda mag in zn handen knijpen dat ze mee mogen doen en trouwens die c kon al lang weg.En ja het is toch net als altijd dat we mogen kiezen door wie we bestolen willen worden.En anders weten de banken ons wel te vinden.

 244. Dutchie zegt: 01-10-10 om 06:22

  Een beetje naar rechts is wel gunstig voor NL.

 245. etienne zegt: 01-10-10 om 07:09

  Hoe machtsgeil kun je als Verhagen zijn?? Een partij die bij de verkiezingen een geweldig pak slaag heeft gehad en is gehalveerd, krijgt evenveel ministers als een partij die 50% groter is, en gedoogt ook de aanwezigheid van demagoog Wilders.
  Hoe vuil kan politiek toch zijn………. Ik begrijp er in elk geval niets meer van, dat dit allemaal maar kan in ons land en dat blijkbaar iedereen alles voor zoete koek slikt.

 246. Flip zegt: 01-10-10 om 07:48

  Dit beoogde kabinet is een schande voor nederland we staan voor aap door een partij als de pvv te willen laten regeren oh nee ze regeren niet gedoogen alleen maar oftewel wel meebeslissen maar geen verantwoording ik hou mijn hart vast voor de mensen die het toch al niet ruim hebben want het is weer eens zo de rijken worden rijker en de mensen met laag inkomen worden weer gepakt we mogen hopen dat dit er niet lang zit als het er komt moeten natuurlijk het cda afwachten maar als ze verstandig zijn zeggen ze nee tegen dit schandelijke gedoe voor Nederland

 247. jan bakker zegt: 01-10-10 om 07:51

  treurigheid, de `dood in de pot` geen creativiteit, geen ambitie, de deur op slot en met je rug naar de problemen gaan staan! Het volk wijs maken dat er, hoegezegd, geen teruggasng in koopkracht is, maar een bladzijde verder aankondigen dat de zorgpremie met 1100 euro per jaar omhoog gaat. `Bezuinigingen` realiseren door het verschuiven van uitgaven, op papier dus! Dit krijg je dus als `Henk en Ingrid`aan de macht komen! Vier volledige paginas besteden aan hoe `de moslims` het leven zuur te maken en een alinea ( van 20 regels) aan het milieuprobleem.
  De maximumsnelheid (naar 130) en 500 (!!!!) politieagenten voor de dieren daar moeten we, blijkbaar trots op zijn!
  Wat een ongeloofelijk stelletje minkukels, die zoiets krakkemikkerigs in 120 dagen (!) bij elkaar gefantaseerd hebben. Een blamage voor elk weldenkend mens!

 248. Piet zegt: 01-10-10 om 07:55

  Een erg goed akkoord voor mij persoonlijk men laat de rekening door de minima betalen, dank je wel Mark.
  Erg christelijk ook Maxime, ik denk dat wanneer jij aan de poort van het eeuwige komt te staan dat jij wordt doorgestuurd.
  Echt vernieuwend Geert die nieuwe politiek die ook jij zou gaan brengen. Een goed stel de 3 musketiers.
  Robin Hood waar ben je.

 249. 4KantNEE zegt: 01-10-10 om 08:27

  Zo word de resultaat winst na maximaal 4 jaar samen door 3 gedeeld maar bij 4 jaar verlies toch slechts gedragen door VVD en CDA ?

 250. Peter zegt: 01-10-10 om 08:38

  Gelukkig eindelijk een kabinet waar ook de partij in meedoet waar heel veel mensen op gestemd hebben, boerkaverbod helemaal goed, geen hoofddoekjes bij politie en justitie, aanpakken van slecht presterende scholen kortom met alle plus en minpunten eindelijk duidelijkheid in Nederland, boeit mij niks wat het buitenland vind want die weten Nederland alleen te vinden als ze geld of militairen nodig hebben voor onzinnige missies waarbij Nederlandse jongens omkomen dus hiep hiep hoera voor het Kabinet Rutte/Verhage/Wilders en maak er wat van de komende 4 hopelijk 8 jaar

 251. anoniem zegt: 01-10-10 om 08:49

  Gelukkig blijft de vrijheid van onderwijs en van godsdienst in tact. Iets wat bij paars niet het geval zou zijn geweest.

 252. Raymond zegt: 01-10-10 om 09:11

  Eindelijk weer eens een kabinet dat de arme en kansloze dieren (mensen) durft aan te pakken, iedereen met een te laag inkomen krijgt straks nog minder euro’s.

  Hoera??????

 253. ldboon zegt: 01-10-10 om 09:17

  Heel europa zit op wilders te wachten om de deur open te doen.

 254. Gemiste kans op “ontwikkelingssamenwerking”. Daar had zoveel geld vandaan gehaald kunnen worden wat toch nooit ergens terecht komt – en ook niks oplevert. Er had nog veel harder in subsidies gesneden kunnen worden. Plaats musea onder de post van wetenschap en je hebt een veel zuiverder idee van waarop gesneden kan worden. Bij het ambtenarenapparaat kan niet veel gesneden worden in de huidige constellatie. Dat kan pas als daar de boel echt op orde is gebracht. Het is nl. qua organisatie en procedures een puinhoop daar. De kaasschaaf methode levert in effect weinig op. Wellicht, dat het terugdringen van de regeltjes iets oplevert.. Voor de rest: erg happy!

 255. ben zegt: 01-10-10 om 09:21

  scheinhuwelijken…. bekibbelen (sic!) i.p.v. beknibbelen… kennelijk willen een paar posters duidelijk maken dat “bekibbelen” op inburgeringscursussen hand in hand moet gaan met alfabetiseringscursussen?
  ik doe momenteel in t buitenland hard mn best om werk te vinden en krijg van staatswege een prima inburgeringscursus aangeboden hier. gratis dus. Ik heb 1 jaar de tijd, formeel kan ik nog terug naar mn oude baan in holland als ik hier niet slaag. Nou, terug naar holland: niets minder lief dan dat. In een keihard, verziekt rechts klimaat leven zie ik namelijk ab-so-luut niet zitten. PVV zijn gewoon een stelletje half-fascistische misantropen (mensen die een hekel aan mensen hebben, dus). Hopelijk maakt de PVV er een rotzooi van want van die extreemrechtse club moet holland weer heel snel af.

 256. bas zegt: 01-10-10 om 09:27

  @ Minder geld naar de omroep: daar had meer vanaf gemoeten. In mijn wereld mag de overheid – en daar hoort de omroep bij, want betaald met belastinggeld – het bedrijfsleven niet te beconcurreren.

  Haal je de programma’s weg die concurrerend zijn, dan hou je 1 net over. Dat kost minder dan 1/3 van de huidige 800 miljoen

  @ halveren van de duur van de studiebeurs: dom en a-sociaal. We leven op een hoog welvaartsniveau, en dat is alleen te handhaven met kennis. Gaan de sukkels de toekomstige kennisdragers de opleiding ontzeggen

  @ AOW: Ik vind het a-sociaal dat tegen mensen gezegd wotrdt ‘betaal voor hun AOW op 65, maar je krijgt het zelf niet’ Wat mij betreft: Per 1-1-11 gaat de AOW leeftijd een maand omhoog, en per 1-4-11 weer. En zo ieder kwartaal, tot we bij de 70 zijn (als dat genoeg is)

  @ Hypotheekrenteaftrek: Dit moet opgepakt worden, maar doen ze niet. Er worden op vele gebieden draconische bezuinigingen gepleegd, maar hier blijven ze vanaf. Slapjanussen

  Zo zijn er een heleboel punten – sociaal economisch – waar ik het niet mee eens ben. Op veel andere punten denk ik het accoord wel aanvaardbaar te vinden.

  een mager 5je, dus

 257. Gerard zegt: 01-10-10 om 10:46

  Wij mensen zijn hardleers. Al na 80 jaar verklaren we het fascistoïde denken, spreken en handelen weer salonfähig. Dat feit, gecombineerd met een keiharde “ieder-voor-zich”-mentaliteit, luidt het einde in van de beschaafde, menselijke samenleving. We willen niet langer beschaafd zijn. Met gretigheid ontdoen we ons van de laatste restjes saamhorigheid. Bevrijd laten we ons terugzakken naar het niveau van de beesten: eten of gegeten worden, survival of the fittest. God bewaar ons, God vergeef ons.

 258. Ted zegt: 01-10-10 om 12:27

  6,2 MIljard lastenverzwaring, echt een VVD punt,lagere IB zit er ook niet in

 259. Paul zegt: 01-10-10 om 12:28

  Een bekrompen, rigide en conservatief kabinet.
  Het land krijgt wat het wil.

 260. Ik vind dit kabinet het proberen waard. Echter zou ik wel een pooltje willen beginnen met de duur van dit kabinet. Extra politiemensen zijn nodig, maar ik vind ook dat ze wat aan het imago van de politieagenten moeten doen. In plaats van de knullige plooibroek en pet, zou ik graag politieagenten zoals de guardia sevilla in Spanje zien.

 261. De Orks en de Urug Hai nemen het land over. Lekker alles kapot maken voor de volgende generatie. Meer wegen, meer uitlaatgassen, nauwelijks natuurbeleid. Jammer dat we in Nederland geen bomen (Enten) hebben die in opstand kunnen komen.

 262. Ina zegt: 01-10-10 om 12:56

  Ik ben blij ,ik voel mij nieuw,ik wil er weer tegenaan!!
  Komaan CDAers,recht je schouders,ik ben trots op jullie Maxim Verhagen!
  Meng je tussen de mensen ,zie wat er om je heen echt gebeurd,blijf niet hangen!!Geef ze een kans.
  Wat betreft de dieren politie,dieren hebben ook rechten!!!Waarom steeds aan jezelf denken,je verheven voelen boven alles,er gebeurd genoeg rottigheid,ik ben blij dat ook aan de dieren gedacht wordt!!!!
  Oproerkraaiers ,ik trek mij van jullie niets aan,met mijn neus in de wind!!

 263. marianne zegt: 01-10-10 om 13:13

  Als de politici niet luisteren en uitleggen naar hun achterban/kiezers, krijg je een rare situaties. Mensen willen gehoord worden en zien dat ze gehoord worden. Helaas heeft de laatste decinia’s niet gebeurd. Daardoor is er niet gereageerd op de onderbuik gevoelens. Resultaat een moeilijk werkbare verkiezing uitslag.
  Omdat dit niet gebeurd is gaat nu de discussie over een principe en niet over de inhoud.
  Jammer de inhoud is erg zorgwekkend.
  Grootste bezuiniging gaan over de ruggen van mensen (kiezers) die uitkering als inkomen hebben. Goedkoop, want deze groep is niet vertegenwoordigd (bv vakbond)
  Geen christelijk lijkt mij.
  Ik hoop dat de politici hun werk compleet gaan doen (ook luisteren), politice moed tonen (nadenken voordat er volgens regeerakkoord gestemd wordt), luisteren en regeer op de leden en kiezers.
  Zodat na de val van die kabinet (dat hoop van harte) op inhoud gestemd gaat worden en niet op leuzes.

 264. Gonny zegt: 01-10-10 om 13:15

  Schandalig, slap, ik schaam me om nederlands te zijn, ik word er bang van. Weer de mensen pakken die het toch al niet breed hadden, dat is zo slap. Overal een beetje in plaats van echte veranderingen doorvoeren voor de toekomst van Nederland. Beschaafd? Weten ze nog wel wat dat is? Het gaat alleen over geld, geld, geld. Het moet over mensen gaan.

 265. Henk zegt: 01-10-10 om 13:18

  Ik ben blij verrast, gezien de kredietcrisis en de aangekondigde draconische maatregelen van de afgelopen tijd had ik erger verwacht. Het is knap om ondanks de bezuinigingen, die anderen trouwens ook hadden moeten doen, de ouderenzorg en de veiligheid te verbeteren!
  Ik denk dat de burger hier heel anders over oordeelt dan de linkse kerk en de CDA draken. Ik hoop dat een nieuw CDA ontstaat, dat in de toekomst zich meer kan profileren in de ingeslagen richting.

 266. Ik werkte 10 jaar als autistische kunstenaar op pop / house podium festivallen ( Nee , ik gebruik geen drugs, ben ook geen vega-lijer).

  Maar het belasting papierwerk werd me teveel. Voor elke 100 euro verdiend (na belastingen), was ik standaard 40 euro kwijt aan het inhalen van slecht administratie.Ik moest terugvallen op wajong , en ik wilde dat echt niet. Maar 600 euro per maand en een kind lukte niet. De wajong was een pijnlijke ‘redding’ , het voelde meer aan als straf/falen , je autonomie (moeilijk woord voor : je ikke die zelfstanding werkt) aan diggelen.

  Nu gaat de wajong omlaag , ok dan maar geen mobiel, tv of internet of zwemles voor mijn kindje.Maar dat ik zometeen niet kan herstarten in de kunsten (ja ik kan niet veel anders extreem goed -> autist) , omdat mijn kansen wegbezuinigd zijn , das mooi kut.

  Tegen wil en dank (15 jaar geprobeerd) pas ik niet in deze maatschappij.
  Terwijl 12.000.000 mensen mijn video kunstjes hebben gezien (linkse maar vooral rechtse mensen) , en erom gejuigd hebben , en dan mag ik zometeen jampotjes-deksels gaan draaien , omdat ik te lui zou zijn ?

  Welk (mental/physical)-healty , middeninkomen , IQ 130+ wilt even 4 jaar met me ruilen ? Krijg je er een penny-wafel van me bij , ja meer heb ik niet , sorry.. Let wel , je krijgt mijn ‘kwaliteiten’ en mentale geschiedenis ook mee. Succes !

  Met pijn in hart mijn “waag” ik hier mijn persoonlijk leven te vertonen , in de hoop niet nog verder afgekraakt te worden , ik hoop dat meer mensen dat gaan doen.

 267. evelien zegt: 01-10-10 om 13:21

  De praktische plannen zijn 1 ding, maar wat mij zeer verontrust, is dat de Tweede kamer van 150 naar 100 leden gaat, en de Eerste kamer van 75 naar 50 leden.
  De macht komt dus in de handen van een kleinere groep te liggen.
  Die verkleining van het aantal bewindslieden kunnen de stem van kleinere partijen doen verstommen.
  Als student politiek zie ik hier gevaren in, vooral wanneer je dit doet in een tijd als deze.

 268. Vind het een goed akkoord krijg een beetje het gevoel van `kom op met z´n allen tegenaan´.Word er eigelijk een beetje blij van.Wie weet is dit wel heel goed voor ons land.Laten we het een kans geven.

 269. Anne zegt: 01-10-10 om 14:02

  Wilders….. ik kan er alleen maar om lachen!!!
  allochtoon is hij zelf ook met dat blond geverfd haar van hem!!!!!

 270. jan brouwer zegt: 01-10-10 om 14:08

  verhagen let op nu de islam straks de joden dan de katholieken enz enz een geloof is een geloof laat dat zo want waar staat die c van cda voor schaam je haat onder gelovigen veroorzaak je zo dank zij je vriend wilders

 271. Patrick L zegt: 01-10-10 om 14:11

  Dit cabaret is een lachertje. Rutte geeft geen moer om de sociaal zwakkere mensen. Zij krijgen de hardste klappen te verwerken. Voedselbanken hebben met dit cabaret de toekomst. Het verschil tussen arm en rijk zal alleen maar groter worden. Ook blijft het vreemd dat een clubje(pvv) min of meer mee mag regeren. Gedoogsteun? Jaja, en dat moet ik gelovenj zeker? Wilders heeft Rutte en verhagen aan touwtjes en bepaald uit angst vanaf de zijlijn wat er gaat gebeuren. Op deze manier kan Racism Willy lekker bezig blijven met het discrimineren en schofferen van moslims. Ik hoop echt dat het CDA tegen gaat werken. GEEN CABARET BRUIN/ZWART1 AUB.

 272. Hans zegt: 01-10-10 om 14:12

  265 reacties van bijna alleen maar idioten. Ik schaam me kapot om dit in tweedracht verdwaalde land te wonen. PVV stemmers bedankt voor het nog verder verzieken van de sfeer in dit land.

 273. Jenny zegt: 01-10-10 om 14:18

  Immigratie intergratie beleid..
  waar zijn ze in godsnaam mee bezig!
  de meeste Turken die in Nederland wonen gaan het liefs terug. En turken in Turkije die willen voor geen geld in Nederland wonen.
  laten ze maar korten van de rijken die nog rijker worden in dit land.

 274. Gert zegt: 01-10-10 om 14:31

  Yes weer een stap in de richting van de VS. De regels voor immigratie en criminaliteit zijn daar zo streng. Dat daar nooit meer een moord of een overval word gepleegd en dat er geen illigaal te bekennen is.

 275. Er wordt heel redelijk bezuinigd, dus daar ben ik wel tevreden over, maar het regeerakkoord staat wel bol van de symbolische maatregelen. Wat maakt het nou uit dat er 200 vrouwen in Nederland met een Burka lopen?!

 276. Jan V. zegt: 01-10-10 om 14:55

  Kernwaarden in mijn leven zijn: respect voor de aarde, respect voor de ander (evenwaardigheid) en verbondenheid. De waarden en principes die uit het regeertakkoord naar voren komen staan daar diametraal tegenover. Nog steeds kan ik nauwelijks geloven dat partijen als VVD en CDA, die bepaald niet de mijne zijn maar die ik toch altijd heb kunnen waarderen vanwege de integere manier waarop zij vanuit hun wereldbeeld politiek bedrijven, zich zo moedwillig hebben kunnen laten gijzelen door een antidemocraat als Geert Wilders, die alle vrijheid (voor zichzelf) opeist en weigert (regeer)verwantwoordelijkheid te dragen. Extra veel respect heb ik juist gekregen voor Ab Klink, die trouw is gebleven aan zichzelf en z’n diepste overtuigingen. Daarmee vormt hij voor mij een positieve stimulans, om nóg standvastiger te gaan staan voor mijn eigen kernwaarden en met nóg meer energie te streven naar een duurzame samenleving in balans, waarbinnen plaats is voor iedereen, in onderlinge verbondenheid.

 277. Maarten zegt: 01-10-10 om 15:02

  Dit kabinet is zo krom als wat.
  1,3 miljard extra op onderwijs, maar 1,3 miljard bezuinigen.
  900 mln extra op de zorg, 700 mln. bezuinigen.

  1 miljard bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking en minder immigranten. Hoe kan dat? Als arme landen zich minder goed kunnen ontwikkelen, zullen bewoners van die landen sneller emigreren. Vluchten is geen keuze, maar soms bittere noodzaak.

 278. Hans Wallin zegt: 01-10-10 om 15:17

  Dat E. Brinkman vóór zal stemmen verbaast mij niet.
  Indertijd stelde hij al voor om het Residentie-Orkest maar op te heffen,
  omdat er in Rotterdam toch óók al een orkest is.
  En dan het opheffen van Radio-Orkesten en Omroepkoor maakt het nog erger met de cultuur.
  Wie zijn cultuur niet eert is niets waard.We worden niet sterker,
  alleen maar armetieriger.
  Hans Wallin

 279. helene zegt: 01-10-10 om 15:26

  Ik begrijp niet dat ze nog geld uit willen geven aan kernenergiecentrales terwijl de tuinders allemaal met hun WKK (Warmte kracht Centrale) in hun maag zitten omdat ze niet zoveel terug kunnen leveren aan de energiebedrijven waar anders hele steden van warmte voorzien kan worden. Deze WKK zijn gesubsidieerd en bestaan al waarom dan nog nieuwe centrales bouwen.Ook om de tuinbouw uit een dip te krijgen zou deze manier van verwarmen veel beter zijn want dan hebben de tuinders toch weer extra inkomsten en hoeft er geen geld van het rijk meer bij. En voor de banken is het ook beter want minder tuinders gaan failliet dus dan lijden de banken er ook niet onder.

 280. jan bouwmeister zegt: 01-10-10 om 15:42

  Eindelijk gerechtigheid,gefeliciteerd PVV,VVD en CDA.
  Ik kan mij persoonlijk er helemaal in vinden.

 281. Louis zegt: 01-10-10 om 16:10

  Ik ben helemaal niet blij met ons nieuwe kabinet. Het regeerakkoord is financieel boter zacht, de zwakken onder ons gaan het gelag betalen en Wilders ziet zijn podium gratis sterker worden.
  Nog ernstiger echter vind ik het wegvallen van, wat altijd was, één van de belangrijkste steunpilaren van ons bestuur, het CDA.
  Gehalveerd bij de verkiezingen en nu tot op het bot verdeeld.Het CDA is niet mijn partij maar ik bezie de ontwikkelingen met zorg.

 282. Maartje zegt: 01-10-10 om 16:24

  Het akkoord zit vol tegenstrijdigheden. Verhagen spreekt van vrijheid van godsdienst, terwijl Wilders later aankomt met (hoe kan het ook anders) stop de islamisering.. Er zou zelfs een grondwetswijziging moeten plaatsvinden mbt de hoeveelheid kamerleden. Rutte en Verhagen zijn echt op de knieën gegaan voor Wilders..Ik dacht dat zij wel beter wisten. De ideeën zijn juridisch en economisch zo onrealistisch en oneerlijk. Het is nu al duidelijk dat dit onstabiel is en dat dit voor een tweedeling zorgt in de samenleving.

 283. tim zegt: 01-10-10 om 16:57

  Het historisch besef.
  is ver te zoeken bij de nieuwe coalitiepartijen. Wat gebeurde er in de jaren 70 toen de regering niet in staat was om de jeugdwerkloosheid aan te pakken? de gevolgen hebben we jarenlang gevoeld. Het zelfde dreigt te gebeuren met kwetsbare mensen die nu juist gemotiveerd en gefaciliteerd zouden moeten worden zodat ze over een paar jaar een broodnodige bijdrage kunnen leveren op de zeer krappe arbeidsmarkt.

  Jij doet niet meer mee.
  is iets wat we in de komende jaren veel gaan horen uit de PVV hoek. De VVD en het CDA zeggen hier niet aan mee te doen. Ben ik toch benieuwd of ze het regeringsakkoord goed hebben gelezen. verbod op hoofddoekjes in publieke functies. Zal ik mijn kruisje ook af moeten doen?

  Over de zwaarste schouders.
  worden de lichtste lasten verdeelt. Dit verbaast mij niet van de PVV en vooral de VVD maar het CDA.. Het gezin is de hoeksteen van de samenleving, ik hoor het Balkenende nog zo zeggen. De gezinnen krijgen er flink van langs wanneer de voorgenomen plannen tot uitvoering worden gebracht.

  Normen en waarden
  Toespraak Balkenende tijdens de Blouin Creative Leadership Summit in New York, 23-09-2010
  “En dan wijzelf, de burgers. Ook wij zullen onszelf in de toekomst moreler moeten gedragen, ons meer moeten laten leiden door normen én waarden. De waarde van spaarzin. De waarde van maatschappelijke betrokkenheid. De waarde van omzien naar een ander. Het zijn dat soort waarden die – om de woorden van Friedman nog maar even te herhalen – ‘matter more than ever’. Zonder moreel besef geen duurzaam herstel.”

  Ik hoop dat Balkenende deze normen en waarden goed heeft gepreekt tijdens CDA overleg in de afgelopen jaren. Zo goed dat de twee “dissidenten” en/of het congres hier aan vasthoudt.

 284. Patrick Houben zegt: 01-10-10 om 17:03

  Complimenten voor CDA, VVD en PVV met het behalen van dit regeerakkoord.
  In grote lijnen sta ik achter dit akkoord. Het stimuleert de mensen die vooruit willen vanuit hun eigen kracht en ondersteunt de mensen die niet kunnen. Mensen die niet willen zullen het gaan voelen en zo hoort het ook.

  Jammer dat de publieke omroepen erg hun best doen om samen met de linkse politici het akkoord en de mogelijke coalitie in een negatief daglicht te plaatsen. Je krijgt bijna het gevoel dat Nederland een communistische staat is met al de propaganda op TV en radio tegen deze mogelijke regering. Prima dus, die bezuinigingen op de publieke omroep.

 285. Willem zegt: 01-10-10 om 17:05

  Wat een hoop gezever over het CDA , ze zijn toch helemaal niks meer (blijkt uit de verkiezingsuitslag)zelfs de eigen aanhang laat de partij in de steek en nu maar zeuren dat ze niet moeten mee regeren.
  Het is toch een mooie kans om mee te doen en geen gezeur over discriminatie want een andere partij uitsluiten is dat ook, en met de partij van de armoede was het helemaal ons landje weggeven. het kan toch niet zo zijn dat een paar prominente nederlanders de voorkeur van anderhalf miljoen nederlanders tegenhouden.

 286. J.Kohschulte zegt: 01-10-10 om 17:06

  Geef deze regering een kans. Linkse regeringen deden kostbare leuke dingen voor de mensen en gaven veel te veel geld uit. Rechtse kabinetten mochten daarna puinruimen. Als we nu echt eens solidair met elkaar willen zijn dan mekkeren we nu-even-niet. Ik ben 83 jaar en wil echt wel een procentje terug. Dan werken we voor de komende generatie’s en grijpen even niet alles wat maar te grijpen valt. Vrijheid en veiligheid zijn me meer waard dan twee vacanties, auto’s of andere luxe zaken.

 287. Ger zegt: 01-10-10 om 18:47

  Schandalig. Een minderheid draagt de democratie ten grave. Wat bezielt zo’n Rutte? Wil hij zo graag ministerpresidentje spelen dat hij daarvoor die geblondeerde engerd alles toegeeft waar deze om vraagt?
  Wat is er loos met dat CDA? Zijn ze zo verslaafd aan het “in de regering zitten”, dat ze alle principes overboord smijten en achter die Wilders aan gaan hollen?

  Fortuyn, ook niet mijn favoriet, ageerde nog tegen achterkamertjesafspraken, zoals die nu gemaakt zijn.

  Een troost. Over een paar maanden barst de boel en dan staan we opnieuw in het stemhokje.

 288. Cham zegt: 01-10-10 om 18:52

  Ik heb zo ongeveer zitten huilen van verdriet en schaamte toen ik dit allemaal hoorde. Wat verchrikkelijk. Hele bevolkingsgroepen worden vernederd. Het hele klimaat volkomen genegeerd. De rijken worden rijker. Ik ga mijn aandacht volledig richten op: UITBURGEREN

 289. Cham zegt: 01-10-10 om 19:00

  @ Henk (01-10-10, 13.18 uur) en @ vele anderen. Hou op! Mensen die links stemmen zijn ook burgers. Dat wilders zegt geen bruggenbouwer te zijn is niet iets om trots op te zijn. Een regering van een land moet regeren voor alle mensen. Dus met name ook voor moslims, maar ook voor mensen die anders denken dan jijzelf.

 290. tomba zegt: 01-10-10 om 19:10

  ‘t enige dat ik niet begrijp is het totaal niet aanpakken van de witteboordcriminelen (bankiers, (zorg)verzekeraars, energiemaatschappijen, telecommaffia en andere kartelvormers) in onze vrije marktwereld.
  Voor de rest is het duidelijk maar pijnlijk voor onze Bea en haar hondstrouwe CDA, voor beide nadert het einde, is ook de enige juiste straf voor het vermoorden van de democratie en het NIET luisteren naar het volk (Bij 100% opkomst had ruim 2/3 (genoeg voor grondwetswijziging) tegen Europa gestemd en is er door heen gedrukt door Balkje en de door het Koningshuis gedomineerde Raad van State).

  Landverraad zal niet lonen, het volk behoort de macht en deze hebben met 76 en meer ? zetels op deze partijen gestemd.

  Wens het CDA veel wijsheid toe morgen, naar de afgrond gaan ze sowieso, burgeroorlog (Christenen tegen Moslims, net als in heeeeeel veeel andere gebieden op onze aardkloot) of niet.

  ‘t word tijd voor een moslimpaus, kunnen de ongelovigen ook eens in vrede leven mocht hij met de christenpaus overeenstemming bereiken.

  Ja mensen er zijn nou eenmaal dingen waar een “rechts” (Wilders heeft standpunten veel linkser dan de PVDA) of links Nederlands kabinet geen invloed op heeft, je als schoothondje van welk land ter wereld gedragen is ook geen oplossing, je eigen zaken op orde maken heeft nu blijkbaar prioriteit en dus mijn zegen (0ndanks al ruim 20 jaar SP-stemmer en dus politiek uitschot).

 291. Wat ik van het regeerakkoord vind? De plannen staan mij wel aan maar het effect wordt toch pas over een aantal jaren duidelijk. Bent u allochtoon? begin maar met een onderduikadres te zoeken om vervolgens geleidelijk te uitburgeren. Schandelijk akkoord, wat de vrijheid van godsdienst betreft en de rechten van de mens.
  Nederlanders STA DIT NIET TOE!!!!

 292. V.van der Vught zegt: 01-10-10 om 20:11

  Both plans have no any long term vision!It is pity for the Netherlands! Holland has been allways an example for Europe and the world with its innovation, progress and democracy in all development sectors! The proposed plans are very fake, unprofessional and lack compliance to any European or International values on democracy and sustainable development. The underlined message is for the reacher to become richer and for the poor poorer. And next to that the nature (which is really not much left in this country) will be destroyed (no EHS any more)! Dutch people wake up and safe your land and society from these plans which lack any long term vision and integrity! Yor land is so valuable after all bevause it was taken from the see! So value it too!

 293. Bijan zegt: 01-10-10 om 20:41

  … “Drie Knechten van de Rijkelui” ; een tragisch-komisch toneelstuk in 2.100.000 minuten!

 294. lang leve de democratie zegt: 01-10-10 om 21:45

  hardstikke mooi eindelijk geen pvda in de regering : Wouter bos die tijd aan zn gezin ging besteden heeft alweer een nieuwe baan Kok telt zn kwartjes bij de ing en verdedigt de diefstal bonussen.de publieke omroep wil het volk naaien en dreigt het voetbal achter een knop te zetten! Is het dan toch echt waar dat Paul de leeuw als homo meer sympathie heeft voor moslims als voor nederlanders?
  Het laatste nieuws : Klink stapt over naar de christen unie na zijn pijnlijke nederlaag om 30 % van de nederlanders te mogen discrimineren en buiten op straat te zetten terwijl 90 % van de kroegbezoekers en medewerkers rookt !!!
  Geen cursussen karate meer voor de marokaanse jeugd die alleen kattekwaad uithalen . geen extra jeugdhuizen meer terwijl papa en mama op de bank slapen en zoonlief een oude vrouw die de hond uitlaat uitscheld voor blamke hoer .
  De 2 grote overwinnaars van de verkiezingen zitten er eindelijk in al doet de pvv niet fysiek mee , laat de pvda nu maar eens nadenken waarom zoveel mensen hun kitsbeu zijn
  Waarom nederland naar de klote is : wilders aanvallen is jezelf aanvallen .
  Heel veel succes vvd cda en pvv

 295. Peet zegt: 01-10-10 om 22:38

  Dus het stoort dan niemand dat vrijheid bepaald wordt door Wilders zijn persoonlijke opvatting hier van? En het stoort niemand dat dit bereikt moet worden met Wilders in het kabinet? Of is NL gewoon weg stiekem toch best wel racistisch?

  Ik bedoel de rest hadden ze ook wel zonder Wilders kunnen doen dunkt mij… komt er dus op neer dat mensen liever hun principes overboord zetten om aan de macht te komen dan daad werkelijk ergens voor staan.. of zijn ze net zo rechts als Wilders maar hebben ze het lef niet om dat te propaganderen? En denken ze dat ze met gedoogd beleid te omzeilen?

 296. Johan Kokx zegt: 01-10-10 om 22:44

  Ik begrijp niet dat de NOS alleen maar de negatievelingen m.b.t.het regeerakkoord in beeld brengt en aan het woord laat.
  Dit heeft toch niets te maken met de op stapel staande bezuinigingen hoop ik.
  Ik erg me hier mateloos aan!!!!!!!!!

 297. nickname010 zegt: 01-10-10 om 23:02

  Wie met een geweten kan onrecht “gedogen” ?
  Wie met besef van goed en kwaad staat onrecht toe, door de andere kant op kijken ?
  Wie is bereid grondrechten op het spel te zetten voor macht ?
  Wie zwijgt als groepen weer inferieur worden gemaakt, als minder en “onwenselijk” worden bestempeld ?
  Wie in Godsnaam staat toe dat alles voor niets geweest is, dat er niets geleerd is en dat alles weer opnieuw begint ?
  Welke gokkers in het CDA zijn bereid met onze toekomst te gokken ?
  En waarom gebeurd dit, niet om de begroting op orde te krijgen, niet om de “minstbedeelden” te kunnen beschermen (de WaJong van de gehandicapten aanpakken, durven ze wel de helden), waarom dan ? Wat is er zo rechts aan dit regeerprogramma ? Dit slaat helemaal nergens op. Het is Ghotspe.

  Ja zeggen tegen de PVV is mensonwaardig. Laat de huidige leden maar vertrekken uit de CDA, want zij zijn hun lidmaatschap niet waardig.
  Het wordt weer tijd voor Christelijke politiek en een Christelijke midden partij van consensus en synthese, tegen polarisatie.

 298. C. de Wit zegt: 01-10-10 om 23:10

  Bleeker wat een suffe domme man, denkt hij nu echt dat je de PVV klein houdt door hem alle ruimte te geven.

  Bleker, de man spoort echt helemaal niet.

 299. marielle schaepman zegt: 01-10-10 om 23:13

  Ik ben erg blij met dit komende kabinet: goed gedaan en hopelijk gaat er wat ten goede veranderen in NL!

 300. Michiel zegt: 01-10-10 om 23:27

  Ben ik blij dat ik een paar jaar geleden naar België ben geimigreerd.
  Hier negeren ze gewoon de racisten, en laten ze ze gewoon doodbloeden. In mijn straatje zijn in hetzelfde jaar dat wij er als Nederlands gezin zijn komen wonen ook een Congolees gezin, en een Algerijns gezin gekomen. Niemand heeft daar problemen mee, en met de jaarlijkse wijkfeesten is iedereen aanwezig. Met sommigen is het contact intenser dan met anderen, maar er blijft in ieder geval beleefd respect.
  Als ik een woord mis bij de heer Wilders, is het juist dat woord: respect, op alle gebieden.

 301. deef zegt: 02-10-10 om 00:57

  De plannen hoef ik niet te lezen; Nederland bestuurd met steun van een fascistische partij ( de PVV heeft alle kenmerken van een fascistische partij), is wat mij betreft een anarchie: het overheidsgezag geldt voor mij niet meer dan. De Tweede Wereldoorlog en de jaren daarvoor, hebben geleerd wat er gebeurt, wanneer men mensen als Hitler op internationaal terrein, en partijen als de NSB in Nederland, hun gang laat gaan. Wilders met zijn partij is geen haar beter. De enige troost is, dat wie haat zaait, haat zal oogsten. ( Overigens, ik wil Wilders niet demoniseren hoor: hoe zou dat kunnen, met een duivel?)
  We mogen hopen dat de CDAleden die naar het partijcongres gaan, een dergelijke “regering” afwijzen; hoewel het overigens niet bepaald democratisch genoemd kan worden, dat nu dus die 4000 CDAleden voor het hele electoraat gaan bepalen of er een extreem rechtse “regering” zal kunnen aantreden.Het zou democratischer zijn een volkspeiling hierover te houden.

 302. jager zegt: 02-10-10 om 08:07

  Verbazingwekkend, we hebben te maken met de grootste econimische crisis sinds mensenheugenis, en wat komt er uit het regeerakkoord: we gaan er gemiddeld een kwart procent op acheruit.
  Wie laat zich nu een oor aan naaien, de kiezer of de VVD (voor het leveren van de premier?)
  Wordt wakker !!!

  Zelfs als er een centrum links kabinet was geweest dan was er meer bezuinigd dan nu door de VVD en volgelingen.
  Ja, Wilders is hier de grote winnaar. Gewoon alles bij het oude en een groepje die we lekker de schuld van alles kunnen geven.

  Wordt wakker, verzin iets nieuws.

 303. Beste Jeroen.
  Die 200 burka’s zijn het begin, als we het nu niet stoppen zal de islam als een olievlek toenemen.
  Of wil je dat je kinderen de natuur alleen op een foto kunnen zien????,of dat ze ook in een burka lopen.
  tegen die tijd is nederland volgebouwt met moskeeen en theehuizen
  Ze willen gewoon het westen overnemen!!!

 304. Marije zegt: 02-10-10 om 09:49

  Huren gaan met 5% omhoog en de mensen in een koopwoning voelen hier niets van, is dat eerlijk? Weet best dat er bezuinigingen moeten worden doorgevoerd maar dan wel opgebracht door iedereen. Wie lacht er hier in zijn vuistje. De heren politici die niets in hoeven te leveren!!!!

 305. Ger B zegt: 02-10-10 om 10:41

  @Huren gaan met 5% omhoog en de mensen in een koopwoning voelen hier niets van, is dat eerlijk?@

  Als die mensen in een huurwoning een beetje initiatief en lef tonen, wonen ze niet in een huurwoning, Marije, die gebouwd is op de “kosten koper” en de gemeentelijke belastingen die huizenbezitters betalen.

 306. prichard zegt: 02-10-10 om 10:54

  Goedemorgen,

  Vanmorgen hoorde ik de minister van Sociale zaken Donner zeggen dat Wilders het kabinet, minderheid, 51 zetels , “”" niet “”"gijzelde,
  En als alle politieke partijen meewerkte het allemaal goed kwam,want ze moesten wel meewerken
  “”Over gijzelen gesproken,”"” Wilders gijzelt dus de hele Nederlandse politiek,
  Donner had ook even tijd nodig om een zo zuinig mogelijk antwoord te formuleren, versprak zich bijna maar herstelde snel op de hem zeer rustig politiek correcte manier,
  Dus gaat het alsnog mis, dan ligt het niet aan het kabinet, maar aan al die andere Nderlandse partijen, goed bedacht minister Donner,

  Zo hebben we altijd het gelijk aan onze kant, ook al is Wilders nog steeds het enig lid van zijn partij,

 307. walter zegt: 02-10-10 om 11:50

  Sorry dames en heren van het CDA die een neen zeggen tegen samenwerking met de PVV. Jullie noemen jullie zelf Christenen maar weten niet wat Christenen zijn inhoud. Steek de hand in de eigen boezem, jullie laten moslims toe tot jullie partij die de allah vereren, terwijl duidelijk in het tweede gebod van de bijbel staat Ex 20,3 Vereer naast mij geen andere goden. Ex 23,13 Roep geen andere goden aan, laat hun naam niet over je lippen komen. Ex 34,14 want jullie mogen niet voor een andere god neerknielen. De HEER, de Afgunstige, duldt immers geen andere goden naast zich.
  Het zou een heel ander verhaal zijn als deze moslims zich zouden bekeren, maar nee hoor, jullie zijn de farizeeën van de 21ste eeuw, die nu maar oog hebben om zoveel mogelijk stemmen te winnen en het Christendom besmeuren. Hoe durven jullie nog in de ware ogen van een echte Christen te kijken, het lijkt daadwerkelijk erop dat het CDA een bolwerk van satan begint te worden.

 308. C. de Wit zegt: 02-10-10 om 11:50

  Het CDA ontkent (hoor partijcongres wat nu gaande is) dat gedogen van onrecht hetzelfde is als toestaan van onrecht.
  Men denkt juist de PVV opvattingen, “TE KUNNEN BESTRIJDEN” (met zegt lett. “een eigen geluid te hebben”: wie weet wat dat is, met een klarinet of zo) door een gedoog akkoord met ze aan te gaan. Hitler bestrijden door met hem een pack aan te gaan. Hoe komt men toch zo weinig kritisch en zo naïeve.

  Het CDA ten grave.

 309. C. de Wit zegt: 02-10-10 om 11:52

  joop zegt: 02-10-10 om 09:33

  “Beste Jeroen.
  Die 200 burka’s zijn het begin, als we het nu niet stoppen zal de islam als een olievlek toenemen”.

  Er is maar één vlek en dat is extreem onverdraagzaam rechts.

 310. Michaël zegt: 02-10-10 om 12:07

  Vind het goed dat de immigratie van kansloze(moslim) wordt aangepakt.
  De Islam drukt een steeds grotere en dominantere stempel op onze samenleving dat verontrust mij in hoge mate! Al die Heisa om die spotprenten van de Deense cartonist is daar een voorbeeld van. Lachebekjes zijn het niet en zullen het nooit worden. Waarom gaan ze niet naar een Islamitisch land? daar zullen ze zich beter thuis voelen zonder al de kaffirs. Bovendoen zien ze daar geen kerktorens want de tolerantie van de moslimbroederlanden naar alles en iedereen die anders denkt houd niet over.
  En die socutera nederlanders die het allemaal zo zielig vinden en moord en brand schreeuwen,vestig u in Saoedi Arabië of een ander Islamitisch land.
  Good neighbours have good fences.

 311. C. de Wit zegt: 02-10-10 om 12:44

  En waar woont Michaël dan wel, Limburg of Wassenaar.

 312. C. de Wit zegt: 02-10-10 om 12:50

  walter zegt: 02-10-10 om 11:50

  “Vereer naast mij geen andere goden”.

  Misschien eerst Suske en Wiske gaan lezen voordat je aan de Bijbel je vingers brand. Het gaat om de vrijheid van het hebben van een andere mening (dan die jij hebt vooral). Het gaat zelfs om de vrijheid dat mensen anders denken dan jij. Dat recht, dat is waar het om gaat, niet dat geneuzel “wie de enige, grootste of de beste heeft”, dat zoeken ze verder maar uit vind je niet.

 313. C. de Wit zegt: 02-10-10 om 13:00

  Gehoord alle ingrijpende bezwaren tegen het gedogen van de PVV is nu duidelijk:
  - als men vóór stemt en dan vanmiddag zegt “er is eenheid”, dan is dat Schizofreen, heel gek. Zonder Ab Klink komt men daar niet meer uit op een gezonde manier.

 314. rangdangdoodle zegt: 02-10-10 om 13:04

  waardeloos iedereen moet meebetalen behalve de sterkste schouders en dan nog maar te zwijgen over het feit dat heel nederland zichzelf in de broek scheit voor een aantal marokaantjes die dus de invasie macht van het islam moeten voorstellen wat een bang echoistisch teringlandje is nederland geworden.
  wat met de jsf dat is al 1/3 van de bezuinigingen of de hypotheekrenteaftrek deze 2 zou al bijna 18miljard zijn maar nee haal het lekker bij de onderkant vandaan en laat de graaiers met rust die moeten immers uitgeven.

 315. C. de Wit zegt: 02-10-10 om 13:57

  JSF hoor je niets over, de bijstand, de WaJong….de afbraak is begonnen !! DAAR NEEMT MEN VERANTWOORDING VOOR !

  Het CDA verenigd in het kwaad, in asociaal beleid…!!

  En dan de mond vol hebben van “rentmeesterschap”. 11 miljard dat is de bezuiniging,en uw kinderen mogen het gaan betalen.

  CDA, de niet Christelijke volkspartij.

 316. C. de Wit zegt: 02-10-10 om 14:03

  Het CDA gaat verbinden…jawel, men gaat definitief de binding aan met foute opvattingen…

  Het is niet wat men met de mond beleid, maar in daden laat zien. De politiek van de hypocrisie.

 317. walter zegt: 02-10-10 om 14:26

  C. de Wit zegt: 02-10-10 om 12:50

  Beste C. het is goed om een eigen meningsuiting te hebben, maar het CDA kan beter zijn naam veranderen, want waar deze partij voor staat is alles behalve Christelijk. Als deze partij moslims wilt inlijven, ok zo zij het, als deze partij achter homo huwelijk staat, oke. Maar laat ze zich dan niet manifesteren als een Christelijke partij. Ik hoop echt dat de PVV in het kabinet komt om de mosliminvloed in dit land in te perken. Verder laat ik het woord van God niet onderuithalen daar blijkbaar Suske en Wiske de hoogst haalbare lectuur voor U is. Als U het woord daadwerkelijk zou kennen zou U deze misplaatste grap niet maken. Noge een fijne dag, met Gods zegen.

 318. H. de Jong zegt: 02-10-10 om 15:07

  (broer van C. de Wit)
  - De PVV “voedt zich aan de tegenstellingen, als ze niet mee zouden doen”, en waar zou het PVV zich aan laven denkt u nu ze gedoogd worden ?
  - De PVV “zit niet in de regering” dus ach, waar hebben we het over. Maar waar is de PVV met hun propaganda technieken toe in staat denk u, met name nu ze geen verantwoordelijkheid dragen.
  - En wat is dan het programma, wat is daar zo Christelijk aan, wat is dat waard….

 319. Michaël zegt: 02-10-10 om 15:18

  Meneer de Wit bent u boos? uw toon is zo zuur, ik geloof dat u graag andere mensen met de bijbel om de oren slaat, misschien kunt u naar Afganistan toe om uw heil daar uit te storten over uw moslimbroeders. Veel plezier.

 320. H. de Jong zegt: 02-10-10 om 15:28

  Wat zou M.L. King zeggen van dit gedoog- akkoord?
  En wat zou Abraham Kuiper van dit gedoog- akkoord zeggen?

  Wilders gedogen is zo iets als Cannabis gedogen….(daar gaat meer geld in om dat in de totale landbouw export).

  Leiding vertrouw je niets toe zo maar toe, dat blijkt wel.
  En schreeuwers daar hebben we niets aan.

 321. 4KantNEE zegt: 02-10-10 om 16:09

  Een overkoepelende overheid , de officiele stoere manier van Regeren – is niet meer van deze tijd , omreden dat we op die manier te weinig -spontane- macht het recht van levensvernieuwing geven , want een regering die iedereen graag op een of andere manier – elkaars in het vlees – te vriend wil houden , houd die unieke mens er onder .. machteloos . Denk er maar eens over Nederlanders , alle soorten en maten zijn soeferein , verdedig uw binding ( of partij ) die uitgaat van de maagdelijke schepping alleen , en zie , die juist , die is er nog niet !

 322. bas zegt: 02-10-10 om 16:09

  De Wit

  Je hebt een mening, anderen hebben een andere mening. Probeer een ander te respecteren

  Maar realiseer je wel, dat Nederland een heel erg complexe samenleving heeft. Als je een geitenhoeder die nooit op school gezeten heeft hierhee haalt, is dat verschrikkelijk – voor de persoon in kwestie.

  Of onze samenleving beter of slechter is dan de islam vind ik niet belangrijk. Ik denk ook dat het niet beantwoord kan worden. Ik constateer echter wel, dat onze samenleving rijker is, meer vrijheid kent en daarmee meer gelukkige mensen heeft. Kortom, onze samenleving heft meer succes in het nastreven van dingen die ik belangrijk vind.

  Niet echt vreemd, aangezien veel van deze doelen niet belangrijk zijn voor Islamitische culturen. Daar is vroomheid, bijvoorbeeld een doel, een doel dat mij weer niets interesseert.

  Alleen, op het moment dat deze culturen gaan mengen, en dan zich wederzijds laten beledigen, dan lopen dingen mis. Ik vind niet dat wij ons met de gang van zaken in, zeg, Saudi Arabië moeten bemoeien. En op het moment dat zij zich met ons bemoeien, dan ben ik geneigd om niet vriendelijk te vragen of ze willen stoppen, maar ik schiet meteen in de zelfverdediging

  Dat is iets – zelfverdediging tegen islamisering – dat jarenlang in NL als verkeerd is beschouwd. En daarom is de PVV opgekomen

  En dat is lastig, want met de PVV ben ik het voornamelijk niet eens: Hun standpunt over de Islam buiten NL deel ik niet, hun economische ideeën deel ik niet, en dan noem ik maar ene paar grote onderdelen

 323. Willem zegt: 02-10-10 om 16:47

  Het CDA moet verbinden en moet op democratische wijze mee regeren en op een christelijke manier de mede partijen ook een kans geven en niet bij voorbaat een andere gedachtengang als foute opvatingen bestempelen .
  Er leven nu eenmaal niet alleen CDA ers in nederland en daarom komt het heel ondemocratisch over als diverse prominente CDA ers op radio en tv oproepen om tegen te stemmen en zelfs uit duitsland komt er van hogerhand kritiek en wil men het nederlandse volk ook al hun wil opleggen , en daar hebben we geen goede ervaringen mee

 324. H. de Jong zegt: 02-10-10 om 17:40

  32 % is tegen verdere deelname aan dit kabinet !!!! 32 % dat is niets niks, dat is bijna 1 op de 3. Dat is wel degelijk meer dan een 1/5 wat de grens was voor de decidenten. Er is feitelijk geen meerderheid meer in de regering. Als 2 mensen staan voor 32 % van de achterban, dan valt de stem voor dit kabinet meer dan weg.

 325. H. de Jong zegt: 02-10-10 om 17:54

  Als Hans Wiegel in zijn eentje in staat is om het referendum te blokkeren (referendum), dan moeten tenminste de twee tegen stemmers in het CDA gehoor kunnen geven aan de enorme hoeveelheid tegenstemmers tegen deze regeringsdeelname. Er is aantoonbaar geen draagvlak voor regeringsdeelname.

  Dat inderdaad de democratie zijn loop mag hebben en het asociale beleid en gedachtegoed van rechts naar de prullenmand gaat en tot op het bot bestreden gaat worden. Vanaf nu tot in alle eeuwigheid.

 326. antoinette janssen zegt: 02-10-10 om 17:55

  wie is hier bang de stemmers van wilders zoals gezegt word de limburgers dus of die gene die de ogen sluiten voor de realitijt. maar was in de plaats waar balkenende woont niet de meesten die op pvv gestempd hebben? en wat een drukte van CDA WIE WAS DE VERLIEZER VAN DE VERKIEZINGEN. en hebben nu de grootste praatjes.wat een kinderachtig gedoe we zitten toch niet op de kleuter school? wij willen een eerlijk en veilig samen leving hebben .hebben de andere partijen tot nu toe niet kunnen bereiken.CDA laat de kinderen tot me komen maar toch niet leterlijk bedoelt? lang leven ons geloof. groeten een limburger

 327. Joris zegt: 02-10-10 om 18:24

  Dit asociale kabinet van PVV, VVD/SGP en CDA(/NSB) zal snel vallen. Laat die eikels nu publiekelijk afstand doen van wachtgeld, want reken maar dat mensen als Verhagen dat geld in het achterhoofd hebben bij de vorming van deze rare, instabiele freakshow.

 328. Patrick L zegt: 02-10-10 om 19:34

  Ik schaam me als Nederlander voor de gedoogclub. Ongeloofelijk dat zoiets in deze tijd nog kan. We zijn weer terug in de jaren 30 van de vorige eeuw. Alleen het land waar het zich afspeelt is anders. SAY NO TO RACISM, SAY NO TO GEERT WILDERS

 329. Nico zegt: 02-10-10 om 19:38

  Het CDA congres is akkoord… jammer. Had liever een splitsing c.q. einde van het CDA gezien. Godsdienst is prive (als het dan toch moet…), zou geen rol mogen spelen in de politiek.

 330. Besparen is een zeer goede zaak, maar ik vraag me wel af hoelang dit kabinet het gaat volhouden. Wilders staat erg hoog in de polls en zal zich daarom niet heel soepel opstellen.

 331. Jannenman zegt: 03-10-10 om 07:21

  Ik vind het wel humor. We zullen het allemaal wel zien…
  Waarschijnlijk worden de armen iets armer, de rijken iets rijker. Allochtonen blijven gewoon komen, al staat er (raar maar waar) “illegaal verblijf wordt strafbaar” ;]
  Dierenpolitie a la animal planet made in the usa, zodat arm oudje waarvan de hond iets te veel vlooien heeft, zijn hond wordt afgepakt.
  Bestuur moet minder qua aantal en beter qua efficientie (eerst zien dan geloven)
  Allee, voor elk wat wils.
  The big wheel just keeps turning.

  Waar was al die commotie nou om?

 332. Michaël zegt: 03-10-10 om 10:12

  Duurzaamheid,milieu allemaal verliezers,de nederlander kiest als het erop aankomt voor zijn “goede”geld. De maat der dingen dus. Waar een klein landje miserabel in kan zijn. Het zal mij allemaal m,n reet roesten met die politiek.

 333. antoinette janssen zegt: 03-10-10 om 11:08

  pluk eens van de rijken dan van de armen doe iets aan de hypotheek aftrek minder geld naar het buitenland meer geld voor de mensen hier waar genoeg mensen naar de voedselbank moeten gaan schandelijk.geen wachtgeld meer voor het cabinet krijgen bakkers en dakdekkers en in andere beroepen ook niet. wat dacht je van teruggave van de banken van wat de kleine man weer mag betalen.wat een oneerlijk gedoe. minder geld op je oude dag zou niet kunnen . fondsen hebben nu geen geld .hoe durven ze te beleggen met geld wat mensen jaren hebben betaald en dan achteraf ook nog de rekening presenteren schamen jullie je niet.

 334. Siegfried zegt: 03-10-10 om 12:18

  @Patrick L, 02.10 19:34 uur, jouw mening slaat kant noch wal want ik vind het te ver gaan om de huidige situatie te vergelijken met die van de 30e jaren. Ten eerste de PVV is helemaal geen racistische partij bovendien is de politieke situatie bij verregaande niet te vergelijken met die er was in de 30e jaren.

  Als ik jouw was dan zou ik de betekenis van het woord racistisch maar eens even opzoeken in het woordenboek. Daarnaast suggereer je de vergelijking met extremistische partijen die er in de 30e jaren waren, dit vind ik behoorlijk grensoverschrijdend maar bovenal niet kunnen. Daarnaast stoot je heel veel mensen voor de kop met dergelijke denigrerende opmerkingen. Ik vind dit totaal niet kunnen.

  Er zijn een hoop problemen in dit land die mede door de linkse kerk zijn veroorzaakt. Problemen die alsmaar erger dreigen te worden en hier dienen tegenoplossingen voor te komen. Met de huidige samenstelling dient men het in ieder geval te proberen.

  Wanneer je je zo schaamt dan kun je altijd nog naar het buitenland vertrekken.

 335. keuleniscool zegt: 03-10-10 om 12:43

  Het CDA heeft zwaar verloren met de verkiezingen en is van 41 naar 21 gegaan .
  De VVD ging van 22 naar 31 .
  De PVV ging van 9 naar 24
  De VVD en CDA verdelen de ministerie,s 1:1 .
  Is dat democratie ?
  En de PVV staat helemaal terzijde , ze zou niet democratisch zijn ….
  Wie kan mij uitleggen wat democratie is ?

 336. keuleniscool zegt: 03-10-10 om 12:45

  Gisteren was duidelijk zichtbaar hoe links de Nederlandse omroepen zijn .
  Klink sloeg weerom de klink en alle negatievelingen werden er ook bij gesleept .
  Camile Urlings CDA , kon het zo goed verwoorden :
  Men kon alleen afkeuringen van het toekomstige beleid horen , ……… ofschoon ze er nog geen letter van hadden gelezen !
  Zie hier de linkse publieke omroepen , die ons van alles willen voorliegen .

 337. Brom zegt: 03-10-10 om 14:01

  Heeft deze a.s. regeringsbende er al over gedacht wat het doet voor mensen die afhankelijk zijn van de wahjongregeling. Zouden ze weten hoeveel spanningen dat bij deze mensen geeft. Terug vallen in de bijstand betekent ook eerst je huis opeten en je paar spaarcentjes inleveren en weer terugvallen in een psychose. Wat ook schandalig is:
  Verhagen heeft nog even een mailtje gestuurd naar Duitsland om Wilders sterkte te wensen. Echte vrienden!

 338. Ik heb een vraag aan de Haagse en de Buitenlandredactie. In een van de journaals van gisteren is sprake van een sms’je dat Maxime Verhagen aan Geert Wilders zou hebben gestuurd, waarin hij hem succes wenst met de anti-islamspeech in Berlijn. Klik voor het betreffende fragment op mijn naam.

  Kan de Haagse redactie bekendmaken wat de bron is van dit bericht? Het is noch op de NOS-website, noch op Teletekst terug te vinden.

  Ik ben bepaald geen fan van Verhagen of Wilders, maar wil ervan op aan kunnen dat het journaal geen broodje-aapverhalen of hoaxes bevat.

 339. Vol ontzag en met veel respect heb ik Geert Wilders weer gevolgd. We hebben een geweldig gedoogakkoord! Eindelijk minder asielzoekers! Geen boerka’s. Minder islamisering! ( beter is het nog om daar helemaal mee te stoppen ) Een beter ouderen beleid! Meer verpleging. Veel meer politie op straat! Strengere straffen! en natuurlijk ook animalcops! Er is zo ontzettend veel dierenmishandeling in Nederland en het is alleen maar goed dat er mensen zijn die daar toezicht op houden en er ook iets aan kunnen doen!
  Beter animalcops dan een forse investering in kinderopvang!
  Mensen zouden eens beter na moeten gaan denken om kinderen te krijgen in deze dure tijd! De kinderen zijn er de dupe van. Zij worden in een kinderopvang of naschoolse opvang gedumpt en worden dan pas tegen 17.15 uur of zelfs pas om 17.30 uur opgehaald door een haastige vader of moeder! Het is altijd beter dat het kind door de moeder of vader opgevangen word na schooltijd! Daar kan een kinderopvang niet tegen op!
  Het is gewoon zielig!

 340. DAn zegt: 04-10-10 om 08:00

  Hebben jullie eigenlijk wel enig historisch besef?
  Deze beweging is een herhaling van zetten en zal leiden tot de ergste crisis sinds 70 jaar in Europa

 341. H. de Jong zegt: 04-10-10 om 20:44

  clara legêne zegt: 03-10-10 om 14:36

  Ik wordt hier niet goed van, Maxime als verdediger van de CDA moraal stuurt Wilders een SMSje om hem sterkte te wensen met zijn anti Islam.

  En wat betekend dan dat schijnheilige verhaal voor het congres. Oh, oh wat houdt hij toch van het CDA, dat is de enige club waar je zo met de moraal om kunt gaan. Bah, bah, bah, bah.

 342. H. de Jong zegt: 04-10-10 om 20:50

  Brom zegt: 03-10-10 om 14:01
  ” Heeft deze a.s. regeringsbende er al over gedacht wat het doet voor mensen die afhankelijk zijn van de wahjongregeling. Zouden ze weten hoeveel spanningen dat bij deze mensen geeft. Terug vallen in de bijstand betekent ook eerst je huis opeten en je paar spaarcentjes inleveren en weer terugvallen in een psychose. Wat ook schandalig is:
  Verhagen heeft nog even een mailtje gestuurd naar Duitsland om Wilders sterkte te wensen. Echte vrienden!”

  Klopt, dat komt er ook nog bij !! Niet alleen minder inkomen maar ook weer moeten voldoen aan de vermogenstoets/ beschikbaar zijn voor de arbeidsmarkt/ geen WaJong coach maar één vanuit de bijstand (toch een groot verschil)…ASOCIAAL. CDA congres niet over gehoord. Iedereen is alleen in voor de hype, ligt te slapen en laat de werkelijke punten weer es liggen.

 343. H. de Jong zegt: 04-10-10 om 20:51

  keuleniscool zegt: 03-10-10 om 12:43
  “Wie kan mij uitleggen wat democratie is ?”

  Dat moet je de SP es vragen.

 344. H. de Jong zegt: 04-10-10 om 21:03

  Siegfried zegt: 03-10-10 om 12:18
  “@Patrick L, 02.10 19:34 uur, jouw mening slaat kant noch wal want ik vind het te ver gaan om de huidige situatie te vergelijken met die van de 30e jaren. Ten eerste de PVV is helemaal geen racistische partij bovendien is de politieke situatie bij verregaande niet te vergelijken met die er was in de 30e jaren”.

  Stigmatisering (weet je wel, een brandmerk op je arm) van minderheidsgroepen en hun rechten afpakken is onrecht vergelijkbaar met onrecht in de jaren dertig en daarop volgende holocaust. Misschien moet je ook even een definitie lezen over racisme voordat je een ander daarover een lesje geeft.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Racisme
  “Volgens de Conventies van de Verenigde Naties betekent raciale discriminatie “elk onderscheid, uitsluiting, beperking of voorkeur gebaseerd op ras, huidskleur, afstamming, of nationale of etnische oorsprong die het doel of effect heeft van opheffing of aantasting van erkenning, genieting of uitoefening, op basis van gelijkwaardigheid, van mensenrechten, en fundamentele vrijheden in het politieke, economische, sociale, culturele of enig ander veld van het openbare leven”.

 345. E.Schoenmaeckers zegt: 05-10-10 om 09:51

  Wat zou het toch mooi zijn als we ( de kiezer ) in de gelegenheid werden gesteld op een coalitie te stemmen.Nu wordt er op een bepaalde partij gestemd omdat het programme je aanstaat.Van datzelfde programma blijft bij het samenstellen van een regering niet veel meer over.( compromissen)Vervolgens gaan anderen ( weliswaar door de kiezer gekozen) met een besluit er vandoor. Wat is dan de zin van het kiezen geweest??

 346. Bert zegt: 05-10-10 om 16:24

  Wat betreft het z.g. Íslam probleem en de terreur dreigingen die daar constant vanaf moeten stralen is het OK dat een regering daadkracht gaat vertonen.

  Verder zal het meer van het zelfde zijn, iemand die te oud wordt ingschaald voor werk, zal nog sterker uit de samenleving worden geplaatst, en geisoleerd worden samen met de grote groep zieken, gehandicapten en ouderen.

  Vandaar de nu nog sterkere focus op dierenmishandeling , en het ruim baan maken op de snelwegen om eens lekker 130 te kunnen rijden.
  Liefst 200 km.p.uur, verbruik je veel benzine en is goed voor de schatkist met extra accijns inkomsten.

 347. Siegfried zegt: 05-10-10 om 17:18

  @DAn, 041010, 08:00 uur.
  Ik vind jouw mening behoorlijk paranoïde maar bovenal opgeblazen. Je kunt een partij als de PVV niet vergelijken met de partijen van toen want het is alsof je appel met peren vergelijkt. Er zijn grote problemen in het land en hiervoor dienen adequate oplossingen voor te komen. De gevestigde partijen -met name aan de linkerkant- hebben hier geen antwoord op en laten het systeem “pappen en nathouden” gewoon doorgaan.

  Ook het hypocriete gekonkel binnen het CDA is kenmerkend want het zijn net een stelletje kleine kinderen die ruzie met elkaar zitten te maken om niks.

  Wel op te merken is dat de aanhang voor de PVV met de dag toeneemt want zolang er niets aan de problemen in het land zal worden gedaan, heeft dit alleen maar een gunstig effect voor een dergelijke partij. Steeds meer mensen zijn het beleid van de bestaande elite spuugzat en willen adequate maatregelen en dus geen half werk.

 348. Het is zover. Het CDA, Chauvinistisch Demagogisch Apel, heeft zijn principes veraden. De Limburgers hebben de macht veroverd en leiden het land naar de afgrond. stakingen zijn verzekerd. Op naar het Malieveld.

 349. Jannenman zegt: 05-10-10 om 22:34

  Doe normaal Dan…. er is geen germaan meer te vinden… die zijn allemaal stiekem weg-gegenocideerd.

 350. Jeelo zegt: 06-10-10 om 11:08

  he fijn zo’n kabinet dat het “anderen de schuld geven” institutionaliseerd!!

 351. antoinette janssen zegt: 10-10-10 om 18:39

  doe normaal martin. wat zijn jullie dan beter dan de limburgers .ik denk dat je het niet goed gevolgd hebt volendam en andere steden zoals waar balkelende van af komt heeft massaal op wilders gestemd. en de rest van het land.groet uit limburg

 352. Peter K zegt: 15-10-10 om 10:34

  Mij maakt het niet uit, dit kabinet haalt het eind van het jaar niet eens.

 353. auriel thijs zegt: 17-01-11 om 21:37

  het ziet er wel allemaal schattig uit en ik vind ze zeket ok schattig maar zullen ze nou een echte bijdragen gaan leveren met hun anti koningshuis??? ze doen echt niet veel aaneigen dingen. alles naapen en erzelf mee weglopen. toch rutte?? ik zie je al weglopen met balkenende zij gevoel. dat verdien je niet zo hoor want was jij wel zijn vriendje en zijn steun en toeverlaat. doe nou eens zelf wat waar andere ook trots op kunnen zijn. ik was trots op balkenende

 354. auriel thijs zegt: 17-01-11 om 22:12

  iedereen heeft recht op zijn biologische ouders ze te kennen. dat is een zegen.

 355. Vrijheid zegt: 18-02-11 om 04:29

  door de selective nieuws zuivering van de NOS kan geen blog vinden over iran en haar recente activiteiten er is constant een groot gebrek aan belangrijk nieuws waar je als ”nieuws zender” niet om heen kunt maar ze het toch doen er zijn contant oonderwerpen ie ze niet laten zien dat het is al jaren duidelijk dat dat express is en ook diudelijk dat het nieuws wat voor de staat een bedreiging is zo min mogenlijk word laten zien maaar dit is heel gek de NOS heeft tot nu toe alle kansen gepakt om onderanderren Iran in a slecht daglicht te stellen en toch zie ik nergens het nieuws over de 2 oorlogsschepen die door het suaz kanaal zullen varen laatste keer 1979 zeer waarschijnlijk om egypte de toekomtig nieuwe islamitiche te steunen waarom laat NOS dit niet zien dit is tottal niet hun manier van ”nieuws” voorlichten dit is de cnn site http://edition.cnn.com/2011/WO.....index.html

Geef een reactie