De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Lucassen blijft bij de PVV. Wat vindt u?

ericlucassenpvv_anp2Het in opspraak geraakte PVV-Kamerlid Lucassen kan blijven. Van partijleider Wilders hoeft hij niet weg.  Vorige week werd bekend dat Lucassen als militair was veroordeeld voor ontucht en dat zijn voormalige buren aangifte hadden gedaan wegens bedreigingen en intimidatie.

Voor Wilders zijn het geen redenen om Lucassen uit de PVV-fractie te zetten. Volgens Wilders is Lucassen nooit veroordeeld voor bedreiging.  En is er ook geen sprake geweest van seksueel misbruik, maar van een “ongepaste relatie”.  Wilders is wel boos op Lucassen, omdat hij zijn verleden heeft verzwegen.

Wilders benadrukt dat het optreden van Lucassen niet deugt. “Hij heeft spijt getoond en zijn excuus aangeboden.” Ook is Lucassen gestraft door hem zijn portefeuilles Wijken en Defensie af te nemen.

Volgens een peiling van Maurice de Hond vindt 83 procent van de Nederlanders dat Lucassen uit de fractie gezet moest worden.

De NOS is benieuwd naar uw mening. Wat vindt u van het besluit van Wilders?

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


693 reacties op “Lucassen blijft bij de PVV. Wat vindt u?”

 1. Jan zegt: 15-11-10 om 17:33

  Kennelijk kan en mag bij de PVV alles, echter geldt dit niet voor de gewone burger.
  Lucassen heeft Wilders klemgezet, m.a.w. of een splitsing binnen de partij en het daarmee in gevaar brengen van het kabinet Rutte.
  Reuze benieuwd wat het commentaar is van onze minister van “veiligheid” Opstelten als hem daarover vragen gesteld wordt.

 2. Maarten zegt: 15-11-10 om 17:34

  Wat kan een Kamerlid zonder portefeuille nog doen?
  Deze man is veroordeeld geweest en ik vraag me af of de PVV-aanhang door zo’n man vertegenwoordigd willen worden. Misschien zien de dissidenten binnen het CDA alsnog in dat de PVV een boevenclub is en zullen ze hun steun terugtrekken. Dan is er zelfs met Lucassen geen meerderheid meer.
  Als ik nieuwsinstantie (NOS/RTL/ANP) was op jacht naar scoops, zou ik alle PVV’ers eens doorlichten…

 3. tony meijlink zegt: 15-11-10 om 17:34

  welk besluit van wilders? lucassen heeft zich, met rond de acht ton belastinggeld in het achterhoofd, niet laten wegjagen.

  nederlaag voor wilders, en imagoschade.

 4. Bill zegt: 15-11-10 om 17:38

  Correcte constatering van Wilders. Voor mensen die bloed hadden geroken is dit een enorme teleurstelling.

 5. ik sta volledig achter het hard optreden tegen eigenaars van bewoners die de behoefte van hun hond niet opruimen.
  erik lucassen moet dan ook in de tweede kamer blijven om te zorgen dat hier eindelijk een eind aan wordt gemaakt en wettelijk een strenge aanpak wordt ingevoerd!

 6. Helga zegt: 15-11-10 om 17:42

  Prima beslissing. Ik blijf Geert Wilders steunen.

 7. A. Jansen zegt: 15-11-10 om 17:43

  Ik vind het niet kunnen. Het zou zo moeten zijn dat als je eenmaal een strafblad hebt, je niet meer bij de politie, defensie én de overheid in het algemeen kunt werken. Spijt, uitgezeten straf, allemaal prima maar dit soort functies kun je dan vergeten. En zeker als je zelf als partij zo’n harde hand voorstaat, hoe kun je dan geloofwaardig als gedoogpartij doorgaan terwijl je zelf zo’n figuur niet eens uit je partij krijgt. Het tekent de kromme situatie die gecreëerd is door Rutte en Verhage die persé wilden regeren. Hoe andere landen naar dit gerommel zullen kijken.. gelukkig overtreft Berlusconi ons nog.

 8. W. Vos zegt: 15-11-10 om 17:46

  Lucassen vertegenwoordigt zijn soortgenoten in Nederland, in de 2e kamer: ook dit soort figuren hebben recht op democratische invloed op de regering!

 9. padbuffel zegt: 15-11-10 om 17:48

  Goede zaak. In het landsbelang de hoogste tijd dat er wat rechts tuig zit om het op te nemen tegen het linkse tuig in onze 2e kamer.

 10. Wilco zegt: 15-11-10 om 17:48

  Waar Wilders normaal gesproken direct zijn afkeur van de daken schreeuwt als iets of iemand hem niet zint, is hij nu wel over een weekend ijs gegaan. resultaat: rechtse hobbies vormen geen aanleiding om iemand uit de PVV fractie te zetten. Hopelijk pist Wilders hiermee door z’n eigen brievenbus.

 11. Koos zegt: 15-11-10 om 17:49

  Hadden jullie een andere uitkomst verwacht.
  PVV maakt recht wat krom is en krom wat recht is.
  Maar wie zijn de dupe ervan de oa de 1,5 miljoen stemmers en de rest van de belasting betalers, misdaad loont nog steeds.

 12. Astrid zegt: 15-11-10 om 17:50

  Pfff…. niet te vatten dat Lucassen blijft zitten. Wilders had blijkbaar weinig keus. Wordt vervolgd?

 13. gerard zegt: 15-11-10 om 17:50

  Gewoon over laten waaien.

  Politiek is echt de draad kwijt, dat blijkt maar weer; een politicus hoeft zich niet meer te verantwoorden.

  Kijk maar naar Italië Berlusconi versiert dagelijks met zijn nieuwe pruik 15 jarige meisjes en dat is volgens hem altijd beter dan homoseksuele gevoelens. Mede dankzij Bill Clinton doen politici trouwens helemaal niet meer aan sex en hebben ze alleen nog relaties.

  Waar gaat dat heen? Dit is slechts het begin….

  hebben we echt nog 47 maanden te gaan.

 14. Jan zegt: 15-11-10 om 17:50

  De PVV is geen frisse beweging. Lucassen heeft geluk dat hij ‘gewoon’ een witte autochtoon is: hij mag blijven. Er wordt door Wilders met 2 maten gemeten, maar dat verbaast me niet.

  Lucassen had overigens de eer aan zichzelf moeten houden, want zo iemand in de Tweede Kamer is niet alleen schadelijk voor de PVV, maar voor de hele Kamer.

 15. saafi zegt: 15-11-10 om 17:51

  Niet eerlijk. Wilders wilde alle criminelen het land uit. Hij neemt een veroordeelde in bescherming en binnen parlement.

 16. eric zegt: 15-11-10 om 17:51

  Dieptreurig dat zo een vent in de kamer blijft zitten. Ik heb op de PVV gestemd en ben diep teleurgesteld. Mijn stem zijn ze in ieder geval kwijt. Dit is een dubbele moraal. Je kunt niet van de burger verlangen dat ze zich netjes houden aan de regels en bepaalde groepen hard aanpakken terwijl je zelf het tegenovergestelde doet.

 17. Jakob zegt: 15-11-10 om 17:53

  Laat Lucassen maar zitten. Het ‘stemvolk’ vergeet deze man en zijn(?) partij niet. Dat zal bij de volgende verkiezingen wel blijken. Jammer voor heer Wilders, maar eerlijk gezegd ben ik er niet rouwig om.

 18. Louis van Rasten zegt: 15-11-10 om 17:54

  Het is zeer goed mogelijk dat de PVV niet om Lucassen heen kon immers,
  Lucassen hielt zijn poot stijf om toch maar niet zijn kostbare zetel op te willen geven want zou hij als eenmansfractie verdergaan dan had het kabinet Rutte daadwerkelijk een probleem gehad. Lucassen heeft de PVV gewoon voor het blok gezet en ik zou het gewoon chantage willen noemen hoewel er natuurlijk hierover in alle openheid met geen woord over wordt gerept.

  Tja, aan de andere kant zal deze beslissing de PVV beslist zetels gaan kosten omdat het imago ernstig is geschaad: bij peilingen is namelijk gebleken dat er een ruime meerderheid is te vinden voor vertrek van Lucassen.

  Dit alles neemt echter niet weg dat eventueel bij toekomstig aan te nemen kandidaten de screenings veel efficiënter en beter zouden moeten want als men hier beter had opgelet dan was dit alles niet gebeurd. Een antecedentenonderzoek alsmede de opvraag van een VOG bij de gemeente had meteen veel duidelijkheid kunnen opleveren. Dit geldt natuurlijk en uiteraard ook voor alle andere politieke partijen en bewegingen die in het parlement zitten.

  Kortom, nu heeft de PVV toch besloten om verder te gaan met deze crimineel die er beslist voor gaat zorgen dat er een blijvende smet boven de beweging zal blijven hangen. Het niet de laan uitsturen van Lucassen zal er echter wel toe leiden dat de PVV qua stemmenaantallen achteruit zal gaan.

 19. Wilders kan niet anders. Ik den dat Luc

 20. Diaan zegt: 15-11-10 om 17:56

  Het is een treurige zaak dat dat zomaar kan en mag..hoever kan Nederland nog zakken behalve in de stront…walgelijk dat een man die nette buren bedreigd en in hun brievenbus pist ed..mag aanblijven…goed gedaan Hr ? Rutte..mag ik een teiltje?

 21. Ik denk dat Lucassen zijn zetel niet wil opgeven; Wil Wilders dat de regering een meerderheid behoudt dan kan hij niet anders dan hem handhaven.

 22. Klasema zegt: 15-11-10 om 17:57

  Niet te geloven zo maak je de politiek ongeloofwaardig

 23. lia zegt: 15-11-10 om 17:58

  het is Geert ten voeten uit:
  Geert, de vechter voor vrije meningsuiting, behalve als de mening van anderen over Geert hem niet aanstaat.
  Nu is hij zo oliedom geweest om niet goed na te gaan wat voor hapsnurkers hij in zijn fractie haalt. Geert is beledigd omdat Lucassen niet alles eerlijk had gemeld, maar ondanks het achterhouden van informatie mag deze persoon van Geert in de volksvertegenwoordiging blijven zitten.
  Geert is meestal niet zo coulant naar anderen, of het nou marokkanen zijn, of rechters, of andere weldenkende mensen die met Geert van mening verschillen.
  Maar nu gaat het om de macht, en dan zijn kennelijk alle middelen geoorloofd. En dan mag er dus met twee maten gemeten worden.
  Waarom moet ik nou ineens zo aan Animal Farm van George Orwell denken:
  ALL ANIMALS ARE EQUAL, BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS.

 24. Jammer voor iedereen dat Lucassen, mede uit respect voor Wilders, geen redenen genoeg heeft kunnen vinden om vrijwillig op te stappen.
  Intergriteit is een vereiste voor een politicus.
  Maar ja, als je niet integer bent, wat zal je dan anders doen!!!!

 25. matthijs zegt: 15-11-10 om 17:58

  lekker in de kamer zitten mag ik alles doen wat ik wil
  is dit nauw hoe Nederland er uit moet zien
  moet dit voorbeeld in de kamer zitten
  goed voor de jongeren in Nederland om dit als voorbeeld te hebben
  zwaar min punt voor pvv

 26. memo zegt: 15-11-10 om 17:59

  haha is dit de pvvv die voor de rechten van 1 miljoen nederlanders opkomt zijn ze ook allemaal verkrachter en asos

 27. Wat Lucassen gedaan heeft (ook zijn verleden verzwijgen) is niet goed van hem. Dat blijft staan. Maar het is goed dat Wilders vertrouwen heeft en zich niet door de linkse media laat ophitsen.

 28. Yohannes zegt: 15-11-10 om 17:59

  Lucassen heeft geluk, het is dat het CDA,de VVD en de PVV een meerderheid hebben van slechts één zetel in de Tweede Kamer! Wat zou Wilders anders gedaan hebben? Oke hij heeft Lucassen zijn portefeuille afgenomen maar zet hem dan gelijk uit je fractie !

 29. Ron zegt: 15-11-10 om 18:00

  Uiteraard pakt de linkse oppositie iedere strohalm om het kabinet in diskrediet te brengen, ook nu weer. Echter in elke partij lopen wel eens kamerleden rond met een dubieus verleden, ik noem een Sing Farma van Groenlinks, een Rob Ouwekerk van de PvdA. Als rechtse stemmer word ik hier, overigens, niet blij van, maar ik kan leven met de “oplossing” van Wilders, al moet het niet te vaak gebeuren, dat is duidelijk.

 30. anoniem zegt: 15-11-10 om 18:00

  kort gezegt ik weet het nog zo net niet

 31. Ricardo zegt: 15-11-10 om 18:00

  Aardige ontmaskering. Lucassen is nu duur betaald ‘stemvee’ en zelfs ontmaskerd als een ouderwetse abjecte ‘plucheplakker’. Zit er puur voor het geld en zijn stem. Wilders is niet meer de wonderbaarlijke alleskunner en gaat in zijn eigen fractie opvallend vaak door de pomp, tolereert blijkbaar alles zolang hij dit kabinet wil blijven steunen.

  Intussen ontstaat het dubbelzinnige beeld van een regering van law and order die wordt gedoogd door een beweging die tot in de fractie leden gedoogt met een gewelddadig of frauduleus verleden. Hardcore fans vinden het vast weer prima, meer gematigde kiezers keren straks wellicht wat eerder terug naar meer normale partijen. Op naar het volgende incident.

 32. Casper zegt: 15-11-10 om 18:02

  @Johannes whahaha je vindt het belangrijker dat de hondenpoep wordt opgeruimd dan dat een partijlid niet te vertrouwen valt? Ik denk dat er wel wat grotere punten op de agenda staan.

  Ik vind het persoonlijk heel erg dat ons land wordt geregeerd door een bijeengeschraapt zooitje politici. De kamerleden voor de PVV zijn zo snel bij elkaar gezocht dat blijkbaar het enige criterium was dat je stilzwijgend Wilders zijn weg volgt.

 33. Tom zegt: 15-11-10 om 18:02

  Onbegrijpelijk. Dubbele moraal. Als de colatie kon steunen op 77 zetels was hij er zeker uitgeschopt!

 34. Fred zegt: 15-11-10 om 18:02

  Dus als ik het goed begrijp is ontucht in het leger (c.q. strafblad) géén reden om uit de kamer te vertrekken..
  ..en het hebben van twee paspoorten wel.

  Did I miss something?? Kan het maar met één woord omschrijven: hypocriet.

 35. Stef zegt: 15-11-10 om 18:03

  Het best mogelijke besluit in een buitengewoon nare situatie. Natuurlijk zal er wel weer veel kritiek op Wilders komen. Gelukkig kan hij daar tegen.

 36. Hans Leussink zegt: 15-11-10 om 18:04

  Hopelijk wordt de kiezers nu eindelijk duidelijk dat de PVV geen betrouwbare partij is.

 37. The Rex zegt: 15-11-10 om 18:04

  Eruit met die enge man. Geen meerderheid meer, kan het mooier? Nog even wachten en het wordt een land-slide. Ik kan me niet voorstellen dat hij de enige rotte appel is van die Wilders-kliek. Nederland, er is nog hoop!

 38. Ted zegt: 15-11-10 om 18:05

  Een schande voor de NOS, dat ze bij RTL BOULEVARD wel gerechtsstukken hebben, de NOS-trekpooppen durven Wilders niet aan te pakken.
  De EO is nog rebelser dan dat zooitje bij de NOS.
  Wacht gewoon tot de kijkcijfers onder de 1 miljoen zakken, en wordt dan te laat wakker

 39. jan zegt: 15-11-10 om 18:05

  De pvv kan beter haar naam veranderen in Potentieéle Veelplegers Vereniging want Lucassen is blijkbaar niet de enige daar die een scheve schaats heeft gereden (rijd)

 40. Johanna zegt: 15-11-10 om 18:05

  jammer dat het is voorgevallen, maar wel een wijs besluit en nogmaals het was geen ontucht maar een relatie met een ondergeschikte en zolang die niet gedwongen is kan ik er niets verkeerd in zien, al blijft het dom van Lucassen.
  Maar eht is neit alleen de PVV waar dit voorvalt Jack de vries was er tenslotte ook neit vies van en dat was een minister dat vind ik toch iets erger als cda stemmer.

  En mensen wees blij met dit kabinet altijd beter dan de linkse aan de macht, nu kan er nog iets gemaakt worden van nederland.

 41. Ik weet nu waar de letters P V V voorstaan.
  Partij Van Veroordeelden.

 42. ollie zegt: 15-11-10 om 18:07

  waar pvv staat ook al weer voor?
  partij voor vuillakken
  partij voor verkrachters

 43. steef zegt: 15-11-10 om 18:08

  wat een gezeur omdat hij 2 relaties heeft gehad is die een crimineel.
  heeft niemand ooit een leven gehad, in mijn ogen is dit geen ontucht, dat is verkrachting, en niet een relatie hebben.
  ik zie hier een ongelooflijk stelletje mekmauwers net of jullie allemaal engeltjes zijn geweest in je jeugd halleluja.

 44. Marike zegt: 15-11-10 om 18:08

  Deze actie geeft maar weer eens aan dat Wilders niet te vertrouwen is. Ik blijf me over zijn achterban verbazen die moeiteloos met iedere Wilderswind meewaait. Anderen worden zonder daar lang over na te denken veroordeeld en gedemoniseerd, maar zelf zijn te kortzichtig en egocentrisch om eigen fouten naar behoren te erkennen en daarvoor de gevolgen te dragen. Dit eissen ze echter wel van anderen. Integriteit van PVV is inderdaad heel erg ver te zoeken…

 45. Cor zegt: 15-11-10 om 18:09

  Correcte constatering wat is dat een norm, dat tegenwoordig alles mag en gewoon is! poepen van honden mag niet volgens johannes maar vrouwen lastig vallen wel? vvd,cda en pvv moeten zich schamen voor de steun aan deze erik lucassen. weg met erik lucassen. cda

 46. willem zegt: 15-11-10 om 18:09

  ongelooflijk wat is die wilders een draai kont hij is tegen criminaliteit maar in zijn fractie zit een crimineel.
  wat een straf geeft wilders lucassen mag niks meer beslissen.
  maar hij mag wel blijven en een flinke “beloning” opstrijken(salaris).
  deze partij heeft een schade opgelopen ,maar dat was niet anders te verwachten.
  waar is rutte nu ,wil hij dat zijn premierschap de geschiedenis ingaat als het kabinet dat gesteund wordt door criminelen.
  wilders doet alles en praat alles recht om maar macht te hebben.
  lucassen heeft koningsrijk relaties in zijn portefeuille zitten willen wij ( het nederlandse volk) wel dat dit persoon ons vertegenwoordigd.
  hij is niet voor niks oneervol ontslagen in het leger.
  wilders red wat er te redden is en stuur de “man” weg.

 47. Cor zegt: 15-11-10 om 18:10

  Maar goed dat Lucassen geen twee nationaliteiten heeft, dan was hij al 8 jaar geleden door Geert persoonlijk met pek en veren over de grens gezet.

 48. Henk zegt: 15-11-10 om 18:10

  Hypocriet en angstige beslissing van de PVV. Partij voor Vandalen en Viespeuken

 49. Walter zegt: 15-11-10 om 18:11

  Ach… wie hier allemaal zonder zonde is werpe de eerste steen, toch?

  Het is echter behoorlijk verontrustend dat er een toename lijkt van schofterigheid in onze maatschappij. Als deze schofterigheid dan ook nog eens doordringt tot in de bestuursgelederen van zakenwereld (financiele instellingen) en, zie hier, de politiek (voorbeeldfunctie?!) dan zitten we volgens mij op een afglijdende schaal.

  Het was ooit: “Survival of the fittest”, maar het lijkt steeds meer op “Survival of the scoundrel”…

 50. Hans zegt: 15-11-10 om 18:11

  Lucassen is een echte PVV-er. Geen enkele PVV-er is betrouwbaar of geloofwaardig. Maar ja, (ex)-criminelen zitten al zo lang in regeringen in deze USA-provincie. Zucht.

 51. Bram Latumahina zegt: 15-11-10 om 18:12

  Stel dat lucassen,islamitisch zou zijn en of illegaal…wat zou de PPV dan in zo`n situatie doen..?..

 52. ik vind het geen enkel probleem van lucassen niemand is perfect mensen maken allemaal fouten maar dat is nog geen reden om iemand uit te sluiten ik ben blij met geert wilders en de pvv eindelijk een politieke pasrtij die het echt iets kan schelen van nederland en de echte nederlanders geert wilders is mijn held die de waarheid kent groetjes van chris missler clifford uit amersfoort

 53. Marinus zegt: 15-11-10 om 18:12

  Van mij mag hij blijven, waren er in het verleden ook niet diverse politici die ook het een en ander geflikt hebben! o.a oudkerk?? links mag alles rechts niet? dan kom je als oppositie erg overtuigend over. kijk eerst in de spiegel voor je het een of ander zegt.

 54. Katarina zegt: 15-11-10 om 18:13

  Vol ongeloof las ik dit bericht! De Wilders die de zgn. criminelen in het land hard wil aanpakken, staat een crimineel in zijn fractie gewoon toe. Dat hij “boos op Lucassen” is, heeft totaal geen waarde! Bij de meeste sollicitaties (en zeker bij de overheid) wordt een verklaring van goed gedrag opgevraagd, voor onze volksvertegenwoordiging geldt dit blijkbaar niet. Oppositie onderneem actie!

  Op twitter wordt ongeloof ook veelvoudig uitgesproken, op enkele onnadenkende Henk en Ingrid die zich sporadisch in de discussie mengen.

 55. anton groen zegt: 15-11-10 om 18:13

  Crimineel? Lucassen nee, geen inbraak nigun meurto zelf geen verkrachting.Wat blijf er over,niets.Goed gedaan Geert, pak die andere criminelen maar {kamer}aan, zakkenvullers. En vooral die teflonbuik spreekpop.

 56. wilders kan niet anders.
  als hij lucasen uit de pvv wil zetten zou lucasen wijgeren.
  en lukt wilders het wel dan hebben ze een minderheids kabinet.
  Hoe je het ook went of keert wilders wil dit kabinet niet laten vallen voor iets zoals hij al zegt al gestraft is.
  en lucasen zit op rozen 1 hij zal niet opstappen 2 hij weet dat wilders het kabinet niet wil laten vallen 3 stapt hij uit de pvv maar blijft in de kamer dan kan hij rekenen op wachtgeld en dat kan oplopen tot wel 4 jaar als het kabinet ook 4 jaar lang blijft zitten.
  dus dan doet hij niets maar krijgt wel dik door betaald.
  dus uiteindelijk kan wilders niet anders

 57. patrick zegt: 15-11-10 om 18:14

  Ik vind het logisch maar wel jammer dat hij die keuze heeft moeten maken.
  Sta altijd 100% achter Wilders, hij moet het behoud houden van die ene zetel! Anders zit het kabinet met een nog groter probleem.

 58. Als de mensen hem niet in de kamer hadden gewild hadden ze ‘m wel niet gekozen hè.

 59. jack zegt: 15-11-10 om 18:15

  ik wist niet dat wilders zo laf was

 60. PVV'er zegt: 15-11-10 om 18:16

  Alle linkse mensen in paniek haha. Jammer jongens het is niet gelukt. En waarom moet de hele PVV fractie doorgelicht worden? Doe dat maar eens bij de hele Tweede Kamer, resultaten zullen schokkend zijn. Voorbeelden zat van linkse mensen die zich schoftelijk hebben gedragen

  Het is fout wat hij heeft gedaan, maar deze oplossing is het beste. Gewoon zn kop houden, rustig blijven zitten, en af en toe zn hand omhoog steken. In iedere andere situatie had Geert hem eruit gezet, zeker weten.

 61. Jelle Dijkstra zegt: 15-11-10 om 18:16

  Vreemd dat een partij die juist zo erg tegen geweld en bedreiging is, zo’n man in zijn partij wilt houden..

 62. Dit bestaat toch niet…Een man die zijn buren intimideerde en mishandelde is woordvoerder WONEN.

  Het maatschappelijke voorbeeld dat Wilders’ beweging hier geeft is weerzinwekkend. Wanneer worden die ontevreden kiezers nu eens wakker.

 63. mary zegt: 15-11-10 om 18:16

  dit was allemaal te verwachten.
  de LPF is hier een lachertje bij.
  En er komt nog meer,let maar op.
  De pvv is een zootje criminelen.
  En alles gaat de doofpot in.
  bedankt PVV stemmers, dan liever een kamer vol marokanen.

 64. peter zegt: 15-11-10 om 18:17

  WILDERS PRAAT MET 2 MONDEN , ALS HET IN ZIJN (PARTIJ) GEBEURT DAN PRAAT HIJ ALLES GOED EN DAT WIL ONS LAND LEIDEN . wIE IS ER ACHTERBAKS DIE DIT ACCEPTEERD DE hr.wilders DUS LAAT HIJ IN VERVOLGENS ZIJN MOND HOUDEN . OVER ANDERE DIE EEN MISSTAP MAKEN.WANT IN ZIJN (PARTIJ) ZITTEN MENSEN DIE NIET ZUIVER VAN GEWETEN ZIJN . DIT HEBBEN WIJ AL EERDER GEHOORD DAAR IS TOEN DE TWEEDE WERELD OORLOG UIT GEBROKEN WAT EEN ENG IEDEE DAT ER MENSEN ZIJN DIE OP ZO,N MAN KUNNEN STEMMEN. WAAR BLIJFT DE TOLERANTIE VAN DE NEDERLANDERS DIE OP HEM HEBBEN GESTEMD. IK BEN GEEN LINKSE STEMMER MAAR IK WIL DIT TOCH EVEN KWIJT

 65. Robert zegt: 15-11-10 om 18:19

  Een aantal PVV – kamerleden zijn net zo bedreigend en gewelddadig als de zgn. “kutmarokkaantjes” waartegen ze strijden……….dat geeft toch wel te denken

 66. Koos Hoozemans zegt: 15-11-10 om 18:19

  Drank,agressie, wapenbezit en nu ook ontucht is verbonden met de fractie van de PVV in het parlement. Waar Wilders normaal als eerste schande had geroepen over de daden van “dit tuig” laat hij nu zien een dubbele moraal te hanteren. Zijn beroemde ruggepraat is verworden tot een slap aanhangsel als het gaat om “de eigen fractie”.

 67. Joshua zegt: 15-11-10 om 18:19

  Absurd en ronuit schandalig.
  Een kamerlid zonder woordvoerderschap en wel op kosten van de belastingbetaler. Een afgang.

 68. Michiel zegt: 15-11-10 om 18:20

  Leg dit maar eens uit aan die miljoen moslims die de PVV keer op keer aan de kant zet…

  @Walter: “Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen” is en blijft een belachelijk spreekwoord om zondaars met deze lachwekkende one-liner de hand boven het hoofd te houden. En ik maar denken dat daar het zwaard van Damocles was dat boven het hoofd van de PVV hing. Hopelijk worden ze hier keihard op afgerekend, dit is werkelijk niet goed te praten…

 69. jan zegt: 15-11-10 om 18:20

  (rand)criminelen mogen tegenwoordig dus rustig in de 2de kamer zitting nemen..

 70. sana zegt: 15-11-10 om 18:20

  ik heb mijn vertrouwen in dit kabinet opgezegd.
  wat voor criminelen hebben ze allemaal daar bij pvv.
  racisten zijn het.

 71. Rob zegt: 15-11-10 om 18:21

  PVV is een kut beweging, en laat steeds meer zijn ware gezicht aan haar hulpeloze kiezers zien….
  Jammer voor al die PVV kiezers, welke zich meer dan terrecht teleurgesteld en bedrogen voelen.

  Geertje, ga toch terug naar Israel.
  Neem Eric, Dion en Hero mee…

 72. Bram Latumahina zegt: 15-11-10 om 18:22

  Ach…het is nummer zoveel bij de PVV `met losse handjes` en libido..wat zegt dit eigenlijk van zo`n partij..?.Waar ligt de grens voor de trouwe PVV aanhang?.Is een al een te veel?.Stel dat bij je dochter door een PVV`err grensoverschrijdend gedrag plaatsvindt,ga je dezelfde onder buikgevoelens zien zoals `de buurman die te maken heeft met een Marokkaanse buurjongen die zijn fiets heeft gestolen en dan op de PVV gaat stemmen?

 73. Bob zegt: 15-11-10 om 18:22

  Het is natuurlijk prima dat de heer Lucassen alleen maar zijn buurt heeft terroriseerd en ontucht heeft gepleegd, een dubbel paspoort zou veel erger zijn geweest.

 74. brummelhof zegt: 15-11-10 om 18:22

  Wat wordt er toch in dit kleine landje met twee maten gemeten! De emotiemedia (en oppositiepolitiek) smullen van deze onvolledige en stemmingmakende informatie. Het hanteren van normen & waarden wordt weer eens selectief nagestreefd. Een nieuwe kans geven aan iemand die de fout is ingegaan, dat doen we in Nederland kennelijk alleen aan personen die “het” verdienen. Maar daarvan is de PVV bij voorbaat uitgesloten. Die verdienen alleen verkettering. Ik ben geen fan van de PVV en Wilders, maar het stigmatiseren en fanatiek veroordelen van hun gedachtegoed gaat mij veel te ver. Doet Nederland niet exact hetzelfde als dat wat we Wilders verwijten, nml uitsluiten van andersdenkenden? En wij maar denken dat we leven in een democratische land!

 75. bull zegt: 15-11-10 om 18:24

  Kan niet anders zeggen dat het Nederlandse Volk nog steeds erg naief denkt over de pvv. Maar goed tijd zal het leren

 76. herman de Metz zegt: 15-11-10 om 18:25

  Hoe zou de Hr. Wilders gereageert hebben als een de Hr. Lucassen lid was geweest van de oppositie.
  Nu strekt zijn gedoog beleid uit tot de luizen in zijn eigen pels.
  Volgens mij heeft de hr Wilders de deur open gezet voor de toelaten van kamerleden met een strafblad.
  Hiermee schaadt hij de betrouwbaarheid en de integriteit van ons staatsbestel.

 77. Peter Oidtmann zegt: 15-11-10 om 18:25

  Goedenavond,

  Met grote verontwaardiging verneem ik in de media dat Dhr. Lucassen namens de PVV in de Tweede Kamer mag blijven zitten.
  Ik ben één van de kiezers die ervoor gezorgd hebben dat uw partij in de Tweede Kamer terecht kwam.

  Het is ongelooflijk dat deze kerel in uw gelederen mag blijven. De criminaliteit straalt er van af!

  En dat voor een partij die altijd zo goed weet hoe ze moeten reageren op dissidentie in de samenleving.

  Dit is ongehoord, ongekend en ongelooflijk. Het is een aanfluiting voor de PVV en voor Dhr. Wilders.

  Het is de laatste keer dat ik op de PVV gestemd heb.

  Ik uit langs deze weg mijn stem van afkeuring, ik dien zo mijn motie van wantrouwen in!

  Laat zien dat u uw kiezers serieus neemt, keer terug op uw schreden en gooi die crimineel eruit!

  Peter Oidtmann

 78. Fietje Noorda zegt: 15-11-10 om 18:27

  Te gek voor woorden dat deze man blijft zitten. Het is echter niet verbazingwekkend gezien het hoge aso-gehalte binnen deze partij.
  Ongelofelijk ook dat een deel van Nederland opmerkingen van Wilders dat “hij geen geld had om een geden onderzoek naar deze man te verrichten” voor zoete koek slikt. Het is de grootste onzin ooit. Tot nu toe heb ik nl. bij iedere nieuwe werkgever een verklaring omtrent gedrag moeten inleveren. Moet je gewoon zelf bekostigen overigens..

 79. Lucas van Herwijnen zegt: 15-11-10 om 18:28

  Een blamage voor de politieke geloofwaardigheid van de PVV, die toch al aan het slijten was. De partij die zo fel gekant is ‘tegen de hufterigheid’ meet met twee maten waar het gaat om de hufters die de eigen partij bevuilen. (Graus, Brinkman, Lucassen)

 80. Pieter zegt: 15-11-10 om 18:29

  Wederom krokodilletranen bij de linkse elite, die zoals altijd met kilo’s boter op het hoofd blijft rondzeulen met hun regenteske, morele gelijk. De druiven zijn nog steeds even zuur bij Cohen, Halsema, Pechtold c.s. De schandelijke acties van links NL jegens de PVV zullen uitsluitend averechts effect hebben. Nog even geduld geachte dames en heren ter linker zijde, over enkele jaren heeft de huidige politieke samenwerking 85 tot 90 zetels in de 2e kamer. De kiezer heeft (gelukkig!) in onze democratie het laatste woord.

 81. Joop Heijberg zegt: 15-11-10 om 18:29

  Aangezien er geen sprake was van seksueel misbruik (bedankt media!) en klagen over hondenpoep of iemand bedreigen eigenlijk nogal triviaal is, is er feitelijk niets aan de hand mensen (doorlopen dus). Als men dit al te erg vindt, laten de tegenstanders dan zelf in de regering plaats nemen want die denken perfect te zijn…

 82. Adam zegt: 15-11-10 om 18:30

  Stom dat de PVV haar kandidaten niet heeft gescreend, maar ook stom dat dat geen standaard usance is vanuit de rijksoverheid alvorens kamerleden in te zweren.
  Verder geldt wat mij betreft: Hoe meer randdebielen onder de PVV-kamerleden, hoe beter! Dat dit onzalige zootje xenofoben maar gauw mag wegkwijnen.

 83. pollekepiek zegt: 15-11-10 om 18:31

  Ik vind de ophef rondom triest, men luistert alleen maar de media die mensen kunnen maken en breken.
  Als je iemand onzedelijk betast (zoals oud premier Lubbers) ben je gelijk een ontucht pleger, verkrachter aanrander en noem maar op.
  En ruzie met je buren dat hebben de meesten wel eens ervaren, maar als het iemand dwars kan zitten zoeken ze gelijk de media op.
  Net of de gelovigen zulke heilige boontjes zijn.
  Jammer dat over Balkie nog niks ontdekt is, die zal vroeger ook wel iets gedaan hebben alleen die wordt beschermd door de staat.
  Van mij mag hij blijven!

 84. eva zegt: 15-11-10 om 18:31

  Grote schoonmaak houden, te beginnen bij de top.

  http://tinyurl.com/5ekhsu

 85. FENSTRATING zegt: 15-11-10 om 18:31

  JA VVD EN CDA WAREN NATUURLIJK BANG DAT LUCASSEN ONDER EIGEN NAAM ZOU VERDER GAAN.DUS ZE HEBBEN GESMEEKT OM LUCASSEN TE LATEN ZITTEN. ZO VALT KABINET NIET. NED IN VERVAL

 86. Manus zegt: 15-11-10 om 18:31

  Ongelofelijk dat dit kan, en het CDA+VVD zijn dus druk met gedogen…die Lucassen heeft dus geen body anders had hij de consequenties van dit grove schandaal t.o.v. de bevolking kunnen en moeten nemen door op te stappen. De meelopers van Wilders en kompanen hebben niets maar dan ook helemaal niets geleerd uit de geschiedenis, dit incl. de recente geschiedenis waar de ene na de andere PVVér uit die kliek in opspraak is gekomen.
  Rutte en Verhagen…er is werk in jullie winkel, grote schoonmaak mag starten en doe het grondig om de eigen geloofwaardigheid nog enigszins overeind te houden, de afrekening gaat ongetwijfeld komen.

 87. Ton zegt: 15-11-10 om 18:32

  Kenmerkend (of kenschetsend misschien) Wilders is wellicht een oprecht persoon in zijn meningen, maar valt in de nieuwe politieke winter van de laatste jaren ook door het ijs. Was Joop er nog maar, altijd hartverwarmend in barre tijden. Misdadigers in het parlement van mijn land. Het kan niet kouder worden!!

 88. Henk Righolt zegt: 15-11-10 om 18:32

  Het is toch zo dat als iemand zijn straf heeft gehad hij weer met schone lei mag beginnen? Volgens D’66 echter niet, tenminste als hij van de PVV is. D’66 wilt hem als crimineel bestempelen en vind dus niet dat Lucassen met een schone lei kan beginnen. Mijn vraag aan D’66 is de volgende, blijven alle allochtonen Nederlanders die straf gehad hebben ook voor de rest van hun leven crimineel? Dan mogen zij dus ook geen baan meer en hebben alleen nog recht op een uitkering, is DAT wat D’66 bedoeld?

 89. tuurlijk niet. Keiharde kneus

 90. En weer is het links niet gelukt.
  De honden blaffen, de karavaan trekt verder.
  En zetels gaat dit echt niet kosten. Of geloven jullie nu echt dat die 1,5 miljoen xenofobe tokkies het wat uitmaakt of de heer Lucassen een jongedame heeft genomen? Nou? I rest my case :-)

 91. Ruud zegt: 15-11-10 om 18:34

  @chris missler clifford, Er bestaat ook nog zoiets als punctuatie (plaatsing van leestekens).

  Begrijpen we het nu? Zien jullie nu eindelijk dat Wilders een clown is?
  De PVV maakt van hondenpoep een belangrijk thema. Dit Lucassen-zaakje ‘stinkt’ pas echt: een echte uitglijder…

 92. de kok zegt: 15-11-10 om 18:35

  waar blijft hij nou met z’n grote bek van orde en gezag,hoe een politiek leider al niet door het ijs kan zakken. Maar een geruststelling de 1e kamer verkiezingen kan hij nu grotendeels wel op z’n buik schrijven.

 93. Xani zegt: 15-11-10 om 18:35

  De PVV moet zich niet van de wijs laten brengen door al die slinkse linkse partijen die alles willen proberen om de PVV onderuit te halen.
  Er is Lucassen een straf opgelegd en dat moet genoeg zijn.

 94. Geert zegt: 15-11-10 om 18:37

  Deze rechts radicaal moet zo spoedig mogelijk de kamer verlaten. Opzouten dus.
  Met een beetje smet op je naam mocht je “vroeger” niet eens ambtenaar worden werd altijd geroepen laat staan een bestuursfunctie als deze uitoefenen.
  D’r uit met die man!

 95. Novak zegt: 15-11-10 om 18:38

  Ondertussen bestaat alleen al de PVV fractie uit 20% volksvertegenwoordigers met een crimineel verleden terwijl de marokkaanse gemeenschap 12% telt…….Hoe geloofwaardig is die Wilders nou als hij populistisch voor de microfoon en lopende camera’s het heeft over ‘Dat criminele tuig…’.
  Het CDA is zo opportuun geweest om met dit PVV tuig in coalitie te gaan, of het nou een gedoogconstructie is of welke dan ook, in elk geval doen die hoofdletter C geen eer aan hoe slijmerig en primitief heet betoog van Camiel Eurlings ook was, ze hadden moeten luisteren naar de wijze mannen, korte termijn successen in de politiek hebben een boemerang effect op lange termijn, Maxime Verhagen had dat moeten weten.

 96. Arnold zegt: 15-11-10 om 18:38

  Ik zeg: Wanneer het iemand van D66 was geweest,was het niet uitgelekt.
  Ik ben geen fan van Wilders.
  Men doet er alles aan Wilders CS in een verkeerd daglicht te plaatsen
  De aandacht had de afgelopen week moeten liggen bij het feit dat we de komende jaren worden overspoeld door de bewoners van de BALKAN,doordat de heer Leers niet bij de les was op de conferentie van de EU,

 97. andre van mouril zegt: 15-11-10 om 18:39

  ik vind dat ze hem er uit moeten zetten

  als wij het als burger doen worden we vastgezet

  gr andre

 98. Boy zegt: 15-11-10 om 18:39

  De PVV ligt zowiezo erg onder vuur. Wilders zou er dus voor moeten waken steeds maar weer negatief in de pers te komen en zijn medekamergenoten extra moeten screenen. Ik blijf echter de PVV steunen.

 99. Ik hoop niet dat degene die het over democratie hebben ook bedoelen dat boeven in de tweede kamer moeten zitten. De tweede kamer heeft een voorbeeldfunctie en is daarom niet zo geschikt voor boeven….Het isw al erg genoeg dat niemand opstaat tegen een regering waarbij beide partijen een moraal beweren te hebben die ze dan teniet doen door met de PVV samen te regeren.

 100. sjef zegt: 15-11-10 om 18:41

  De PVV hanteert een dubbel moraal. Hoe kun je nog geloofwaardig overkomen als je jongeren van “bepaalde” afkomst strenger wil straffen, door knieschoten, knokploegen en het leger terwijl een kamerlid met een dubieus verleden gewoon mag blijven. En niet te vergeten de rest van de fractie is ook niet van onbesproken gedrag. Daarnaast mag deze man gewoon 4 jaar op zijn zetel zitten en daarvoor geld vangen. Het enige wat hij hoeft te doen is meestemmen. Hoe kun je dan nog met droge ogen beweren dat uitkeringstrekkers moeten werken voor hun geld? Ik weet zeker dat elke uitkeringstrekker graag het werk van Lucassen had gedaan.

 101. Hans Veen zegt: 15-11-10 om 18:41

  Ik had niet verwacht dat Wilders crimineel en buurtterrorist Lucassen zou laten zitten. Maar blijkbaar telt bij de PVV ook het belang van de eigen positie (!?) en behoud van een riant inkomen zwaarder dan politieke integriteit. In de slachtoffers van Lucassen is hij dus ook niet geinteresseerd. Wilders blijkt een slap mannetje zonder principes, die alleen uit is op behoud van macht. Of dat gaat lukken met zo’n ranzig sujet in de fractie is maar de vraag. Dezelfde media die Wilders op het schild hebben gehezen, zullen hem en Lucassen jarenlang met de pijnlijke feiten confronteren. menig journalist zal nog dieper spitten in het foute cv-tje van Lucassen en andere franctieleden van de PVV.

  Hoe geloofwaardig is de PVV nog als voorvechter van de belangen van de gewone man als Lucassen gewone buurtbewoners terroriseert en je 17-jarige dochter in dronken gevoerde toestand verkracht? En dat met de mantel der politieke liefde wordt bedekt en een riante vergoeding voor een kamerlidmaatschap van niks, zonder portefeuille. Het lijkt me goed als de media eens verder gaan spitten in de cv-tjes van de collega’s van Wilders. Dat zo’n partij veel meikevers aantrekt, was te verwachten. Maar dat het zo’n smerig zootje zou zijn, had ik niet verwacht.

 102. Joost zegt: 15-11-10 om 18:42

  Als Lucassen links of Moslim was geweest had je die jankerd van een Geert moeten horen.

  Een en al hypocritie daar.

  Zijn buren bedreigen, ongewenste seksuele intimiteiten op het werk.
  Laatst deelde een PVV-er een kopstoot uit en een ander had een vuurwapen op zak.

  En het mag allemaal, als je maar Joodsch of PVV-er bent.

  Weg met deze varkens van Animal Farm.

 103. Dit te gek voor woorden , deze man in de politiek terwijl ik het type zakt Nederland steeds verder ,en dan Lucassen er in laten, hopenlijk dat het kamerdebat iets verduidelijkt ,dit gezien de div miskeunen er al bij PVV zijn geweest , erwijl voor een zestig euro deze Lucassen daar de molen gehaald kon worden. MAAR ??? dit politiek maar ook voor Wilders.

 104. Wim zegt: 15-11-10 om 18:43

  Aflevering: Kabinet in de tang van brievenbuspissend kamerlid met strafblad..
  Hm, de Rutte/Verhagen/Wilders horrorsoap duurt dus nog even voort.. Ik ben benieuwd naar de volgende aflevering. Best spannend als het niet zo treurig zou zijn..

 105. Wim Bakker zegt: 15-11-10 om 18:43

  Dat is dan nummer drie van de pvv met een onfris verleden. Allemaal te losse handjes en een kopstoter, echte jannen dus.
  Typerende uitspraak van Wilders hierover “dat ie dit liever niet in de media had zien komen” , uiteraard, veel praktischer als dit “onder de pet was gebleven” , nou proberen
  al die “linkse media” daar munt uit te slaan. Maar de vrije pers , daar kan wel wat aan gedaan worden, gewoon het grootste deel wegbezuinigen en vervolgens met “economisch verantwoorde stimuleringsmaatregelen” die media ondersteunen die alleen schrijven wat pvv-welgevallig is.

 106. adriana zegt: 15-11-10 om 18:44

  Wel erg gemakkelijke oplossing.Kan Lucassen weer verder aan zijn imago bouwen, over de rug van Wilders .Vind dit net een brug te ver.
  Hoe schuif je zo’n grove fout zo snel mogelijk onder de tafel?
  Het gaat alleen maar weer eens geld kosten,geld van de gewone burger.

 107. Ron zegt: 15-11-10 om 18:45

  Begrijpelijk de beslissing van Geert. De juiste keus in dit geval. Het belang van de Partij Van De Vrijheid is van een hogere orde. Toegeven aan de wenselijkheid van ontslag zou de regering de meerderheid hebben gekost. Maar neem gerust aan dat het Lucassen bij voldoende meerderheid
  van zetels zeker en terecht zijn zetel zou hebben gekost.

 108. Louis zegt: 15-11-10 om 18:45

  Met deze draai kun je zien hoe 1,5 miljoen kiezers gestemd hebben. Zij hebben enkel en alleen op het item ‘stop de migratie en de Islam de wereld uit’ gestemd. Niemand van de stemmers heeft zijn vingertje over de lijst laten gaan. Of het nu boeven of deftige heren/dames zijn die op de lijst stonden maakt voor al die kiezers niets uit. Liever de Islam bestrijden dan een sluitende begroting. Lekker toch? 130 km op de snelweg is veel belangrijker. Bonnen worden toch niet meer uitgeschreven.

 109. Hanna zegt: 15-11-10 om 18:46

  Meten met 2 maten maakt je ongeloofwaardig.
  Dit kan dus bij de PVV.

 110. Zie hier de PVV pareltjes die pleiten voor respect en fatsoen. De knokkers voor een beter Nederland:

  • PVV-kamerlid Dion Graus (mishandeling (zwangere) vrouwen, onbetaalde rekeningen, onjuiste declaraties, negeren gerechtelijke uitspraak.)
  • PVV-kamerlid Hero Brinkman (bedreiging buurman met bijl, mishandeling barman bij perscentrum Nieuwspoort)
  • PVV-kamerlid Eric Locassen (geweld tegen vele buren, ontucht als leidinggevende.)
  • PVV-kamerlid Marcial Hernandez (nachtje in de cel wegens uitdelen kopstoot)
  • Aspirant PVV-kamerlid Gidi Markuszower (misbruik van wapen, wil Joden met een eigen mening straffen.)
  • PVV-adviseur Belien (homohater, ziet moslims als dieren.)
  • PVV-kamerlid Raymond de Roon (Lid van extreemrechtse knokploeg die in Nederland een militaire dictatuur wil vestigen a la kolonelsregime in Griekenland, vervent knieschot liefhebber)
  • PVV-kamerlid Martin Bosma (wilde Clairy Polaks neus afhakken, tegen democratie)
  • Aspirant PVV-kamerlid Arjan Brogt (bestuursbeurs niet terugbetaald,
  • Aspirant PVV-kamerlid Mellony van Hemert (volledig verzonnen CV ingediend)

  Opper Sociaal Darwinist Geert W. staat zelf voor de rechter wegens het demoniseren van de door hem verzonnen volksvijand de Islam.

 111. evert zegt: 15-11-10 om 18:47

  ik zal u eerlijk zeggen dat ik pvv heb gestemt. en nu ze al een tijdje meedraaien in den haag.geloof ik dat ik ze nooit meer steun met mijn stem.onze blonde dollie kan wel schreeuwen over een ander maar moet je zien hoe het in z,n eigen clubje gaat.

 112. De WET direct veranderen. Hij mag blijven in de kamer omdat hij er niet zelf uitstapt.Mooie volksvertegenwoordigers.

 113. Jos zegt: 15-11-10 om 18:48

  Ongelofelijk dat dit kan in ons land. De pv-stemmers zullen alles in het werk stellen om hier een linkse hetze van te maken, net zoals ze de afgelopen maanden hebben gedaan met alles dat niet in hun straatje te pas kwam.

  Het was, politiek gezien, de enige uitweg voor de pvv. Uit de partij zetten kon niet, Lucassen was immers geen lid van de partij (dat is namelijk wilders). Gedwongen laten opsteppen zou het einde betekenen van dit marionettenkabinet. Dus dat is ook geen optie geweest.

  Als wilders zich graag omringen door criminelen, moeten ze dat vooral doen. Ja, het klopt, Lucassen heeft zijn straf uitgezeten. Wanneer hij de feiten echter had gemeld toen hij kamerlid kon worden, had hij niet op de lijst gestaan.

  Het liegen hierover vind ik derhalve net zo erg als de gepleegde (en reeds bestrafte) feiten zelf.

  Pvv-stemmers, dit is nummer 4 in het rijtje, voelen jullie je nog steeds thuis in dit rariteitenkabinet?

 114. zoals iedereen kan zien is dit een onveilige partij waarin dit soort “figuren” (wolven in schaapskleren) rond lopen.
  Zie de film: The wave. De korte film ‘The Wave’ (50 minuten) is gebaseerd op een experiment van de geschiedenis docent Ron Jones op Cubberley High School in Palo Alto (V.S.)Dit kan ons op deze manier te gebeuren staan! Zie dit eerste voorbeeld al!!Het gaat nu om deze persoon maar zo zitten er velen tussen die zich zo omhoog willen werken, ten koste van alles of iedereen! Vooral kiezers moeten eerst zelf leren denken want als je dit aan Wilders en zijn typer over laat, staan ons nog vreemde dingen te gebeuren hier in Nederland en wie weet in groter verband.

 115. Cheirete zegt: 15-11-10 om 18:50

  Is hij niet veroordeeld? Wat nu meer? Hij heeft geboet. Uit.

 116. evert zegt: 15-11-10 om 18:50

  sorry 1 ding nog… als het mag…AB KLINK HAD TOCH GELIJK.

 117. Jos zegt: 15-11-10 om 18:50

  kleine foutjes verbeteren: ”als wilders en zijn aanhangers zich graag omringen…..”, en opsteppen moet zijn ”opstappen”.

 118. Irene zegt: 15-11-10 om 18:50

  Schandalig! Lucassen had de eer aan zichzelf moeten houden en moeten opstappen zodat de meerderheid in de Kamer behouden blijft.

 119. Walter zegt: 15-11-10 om 18:50

  @Michiel: Heb je de rest van mijn bericht ook gelezen? Waar ik me zorgen over maak is een algemene toename van hufterigheid. Vervolgens wordt die hufterigheid met andere hufterigheid “bestreden” en zie daar de vicieuze cirkel…

 120. J. Zonneveld zegt: 15-11-10 om 18:50

  Als je met zo’n verleden in de 2e kamer blijft zitten dan wordt je er altijd op aangesproken.Is voor de partij maar ook voor jezelf beter op te stappen.

 121. Thomas de Kievit zegt: 15-11-10 om 18:51

  Onbegrijpelijk is dit besluit, het gaat boven mijn gevoel van eer en goed gedrag, Het lijkt wel of iedereen in de PVV boven de wet staat. Waar moet dit heen in Nederland????

 122. Aooi KLu J. Palsrok zegt: 15-11-10 om 18:51

  “eervol ontslag” geeft Defensie ook aan veroordeelden (mits minder dan zes maanden onvoorwaardelijk) en men mag dan ook in dienst blijven tot einde contract of zelfs langer, er worden ook beroepscontracten uitgedeeld aan veroordeelden. Dat is op zich al onbegrijpelijk, zeker gelet op de campagne “normen en waarden” van onze vriend Jack de Vries. Lucassen (en hij niet alleen)heeft alle integere militairen in het gezicht geslagen met zijn misdaden in Ermelo, want dat zijn het, kijk het Militair Straf- en Tuchtrecht er maar op na. Naast Brinkman nu nog zo’n “volksvertegenwoordiger” is mij iets teveel van het goede, dergelijke figuren zijn zeer schadelijk voor een toch al kwetsbare partij. Meneer Wilders, probeer nu als prioriteit nummer 1 de wet op de onafhankelijke positie van het 2e Kamerlid gewijzigd te krijgen, praten we daarna wel weer verder over de Islam en de massa-immigratie.

  NB. Het gaat hier niet om hondenpoep, het gaat hier om een bepaalde karaktereigenschappen, net zo als alcoholisme ook een eeuwige verslaving is.

 123. tidi zegt: 15-11-10 om 18:52

  Leuke voorbeeldbeelfunctie in de Tweede Kamer voor het Nederlandse volk! Arme Nederland, aaaah, arme arme Nederland!

 124. @ Joop Heijberg 18.29.
  Lees de persverklaring van jou clubje maar eens goed door.
  ( Lucassen is in 2002 veroordeeld voor een misdrijf ).
  En niet voor hondenpoep!!

 125. Erik zegt: 15-11-10 om 18:53

  PVV met Wilders graven zo hun eigen graf. Komt lekker geloofwaardig over zo. Een ander bekritiseren, en zelf zulke figuren in je partij toelaten.

 126. Harrij Zoetjes zegt: 15-11-10 om 18:53

  Het is zondermeer droevig gesteld met de kennis inzake het militair straf- en tuchtrecht. Kort en goed Lucassen was fout maar veel minder dan de vele nu steenrijke ex-politici ,die algemeen als bekend mogen worden verondersteld! De strafregisters van vele ex-militairen vermelden feitelijk overtredingen van het tuchtrecht waarbij de tot straffen bevoegde meerderen maximaal straffen opleggen varierend van een berisping tot streng arrest met b.v. verzwaard tot streng arrest van b.v. 14 dagen.

 127. jan598 zegt: 15-11-10 om 18:54

  hallo kijk naar CDA VVD in de tweede kamer dan kan iedreen naar huis.ook Donner.

 128. Anton zegt: 15-11-10 om 18:55

  Schande voor Nederland,maar dat was al lang duidelijk dat nazi’s en criminelen is zelfde.Wilders goodbye…

 129. Ronald zegt: 15-11-10 om 18:56

  Heel vreemd deze gang van zaken… Maar het geeft wel een duidelijk beeld van de gang van zaken binnen de Nederlandse regering. Triest dat Wilders deze beslissing heeft gemaakt. Met of zonder druk van Rutte voor het behoud van het kabinet. Maar er is weer gezichtsverlies voor de PVV en het kabinet.
  Hoe lang zal het nog duren voordat burgers écht van zich laten horen? Dat deze manier van handelen gewoon niet meer kunnen?!
  Geen wonder dat het vertrouwen in de politiek alleen maar minder wordt… Trieste zaak…

 130. Mieke zegt: 15-11-10 om 18:56

  Alles kan als de rechtse meederheid in de 2e kamer maar blijft bestaan.
  Er waar blijft premier Rutte?
  Het is tijd voor nieuwe verkiezingen, deze regering is een ramp.

 131. Harald zegt: 15-11-10 om 18:56

  Wilders kan niet echt anders. Lucassen zou de eer aan zichzelf moeten houden en op moeten stappen. Wilders kan niet zo maar het kabinet laten vallen..

 132. Bjorn zegt: 15-11-10 om 18:57

  Het is heel simpel, als het een allochtoon was geweest van een andere partij dan had Wilders gezegd: wegwezen het land uit, het ligt aan het geloof bla bla bla. Nu betreft het iemand van zijn eigen partij en dan mag hij blijven zitten. Wat een onzin, wegwezen met die gast!!!!!

 133. Jan zegt: 15-11-10 om 18:57

  Lucassen heeft spijt en biedt zijn excusses aan. Ook aan zijn kiezers en die van de PVV, of vinden die het allemaal te GEK/VET!!!!!! wat er allemaal plaatsvindt?

 134. Ger.B zegt: 15-11-10 om 18:57

  Dhr Lucassen is een gekozen volksvertegenwoordiger, maar ik ben blij dat hij míjn vertegewoordiger niet is. Je zult toch bij dat laagopgeleide lage lonenvolk horen dat zich door hém laat vertegenwoordigen…
  En die geblondeerde relschopper? Wat zal hij in de rats gezeten hebben, en wat zal hij zich in de tang genomen voelen, nu net de ene zetel op het spel stond…

 135. Rik zegt: 15-11-10 om 18:57

  We hadden al kut-marokkanen, nu hebben we ook kut-pvv’ers!
  Leuk toch?

 136. WW. te B. zegt: 15-11-10 om 19:00

  Fout van Wilders dat hij niet goed genoeg gescreend heeft.
  Welke verschrikkelijke misdaden heeft L. eigenlijk begaan?
  En is hij al niet veroordeeld?
  Ik hoorde dat L. graag zijn kant van het verhaal vertellen wil.
  Eerst daar maar even op wachten.
  Wegsturen had gekund maar als daarmee deze coalitie in gevaar zou komen heb ik liever dat ie blijft.

 137. Jasper zegt: 15-11-10 om 19:01

  Ik heb gestemd op deze partij om juist dit soort volk aan te pakken! Ik ben zelf instructeur bij Defensie en vind het schandalig dat je je status zo misbruikt. Over de tiran die hij in de buurt zou zijn geweest nog maar te zwijgen, straatterroristen in de fractie??? Van mij mag hij opstapppen want de schade die de PVV nu al heeft opgelopen is denk ik onherstelbaar.
  een teleurgestelde kiezer

 138. W.Tavenier zegt: 15-11-10 om 19:01

  Ontucht is voor de PVV kennelijk minder erg dan een dubbel paspoort.

 139. Thomas zegt: 15-11-10 om 19:02

  Onder de gegeven omstandigheden kon Wilders niet veel anders.

 140. Ruud zegt: 15-11-10 om 19:02

  Wanneer gaan we verdomme REGEREN in dit land..! Dat deed het vorige kabinet al niet meer. En ook dit kabinet verlaagd zich nu als in geneuzel en getreuzel over procedures, de oppositie incluus. Een volledig incapabel zooitje. Enne, dat Lucassen moet opstappen lijkt me niet eens een punt van discussie. Criminelen horen niet in het Tweede Kamer pluche…

 141. Dorus zegt: 15-11-10 om 19:03

  En dit soort types gaan ons land leiding geven?
  Dit kan toch gewoon niet meer serieus genomen worden?

 142. Dorret zegt: 15-11-10 om 19:03

  Dit kan gewoon niet. Dat zo’n iemand in de 2e kamer zit. Valt me vies tegen van Dhr. Wilders

 143. Gijs Gelijk zegt: 15-11-10 om 19:03

  We betalen ons scheel aan weggelopen linkse wethouders die -volgens afspraak- op hun beurt de zetel weer vrijmaken voor de volgende profiteur. Laakbaar misbruik. Waar zouden ze dat van afgekeken hebben. Lucassen werkt tenminste aan zijn gedrag en voor zijn geld.

 144. Cheirete zegt: 15-11-10 om 19:05

  Als je je boete betaald hebt, mag je toch weer rijden, of niet?

 145. F.G. van der Leeuw zegt: 15-11-10 om 19:07

  Wat ik ervan vind?
  Om maar met Wilders te spreken: “Zijn ze nou helemaal gek geworden?”
  Ronduit bezopen dat dit sujet nog een beetje voor spek en bonen in de Tweede Kamer blijft terwijl zijn portefeuille op het gebied van Wijken en Defensie hem is ontnomen. Waarom dan nog wel lid van de vaste Kamercommissie Koninkrijksrelaties? Wat is daarvoor het argument, PVV?
  Waar is die transparantie die je zelf opeist??

 146. amerikaan zegt: 15-11-10 om 19:07

  moeten wij nu de NL regering echt ooit meer serieus nemen? meisjes met een hoofddoek/niet westerse buitenlanders die ook geen perfecte NL spreken = uitschoppen en denegreren. PVVers en kamerleden met een criminele achtergrond (zelfs ontucht!!) = geen enkele probleem. dit is hoe wij de beroemde NL normen en waarden ervaren. Zielige landje.

 147. Bart zegt: 15-11-10 om 19:07

  Ik heb vol overtuinging op de PVV gestemd. Eindelijk een partij die een vuist maakte tegen straatterrorisme, tuig, criminaliteit, het gekonkel van de politieke elite. EN NU DIT??? Ik ben diep, diep teleurgesteld en voel mij als kiezer bedrogen en volstrekt niet serieus genomen. Dit is werkelijk de laatste keer dat ik op de PVV heb gestemd en geloof me, ik hoor dit geluid ook van anderen in mijn omgeving. Wat mij betreft heeft Wilders/de PVV iedere geloofwaardigheid verloren!

 148. harmjanmeijer zegt: 15-11-10 om 19:08

  Ronduit schandalig te stellen dat er geen sprake was van dwang, en dat zegt de veroorzaker, dat is nog eens onpartijdig commentaar. Dit moet het land meeregeren? Wanneer krijgt de rechtse Nederlander z’n gezonde verstand terug? Of wachten we op de volgende onthulling……

 149. Hans de Boer zegt: 15-11-10 om 19:09

  Lucassen geeft vandaag als eufemistische reactie bij Eén Vandaag, dat hij een relatie heeft gehad met minderjarigen. Volgens de wet is een relatie met minderjarigen dat nog altijd een pedofiele relatie. Vanaf nu is PVV dus Pedofielen Voor Vrijheid! Lucassen zit er alleen nog voor het geld. Onze belastingcenten dus.

 150. vozzemaker zegt: 15-11-10 om 19:10

  Ik vindt het echt een zo ongelooflijk staaltje dubbele moraal.
  Ik hoop dat alle PVV stemmers zich achter de oren krabben.
  Enige rede meneer aan te houden is het aantal gedoogsteun zetels.
  Politiek blijft politiek; ook bij “redder” Wilders.

 151. mary zegt: 15-11-10 om 19:10

  Geert, hoe ging dat spreekwoord alweer.
  Die een kuil graaft voor een ander????
  Ik hoop dat hij heel diep is.
  Ik schaam me ervoor dat ik Nederlander ben
  Dit geld ook voor de gedoogers VVD en CDA.

 152. Judith zegt: 15-11-10 om 19:11

  Ik vind het bizar dat hij mag blijven.
  Zelfs bij het volgen van een predoctoraal stage bij een justitiele instelling moest ik destijds een bewijs van goed gedrag overleggen. Als iemand binnen de tweede kamer komt dan acht ik het noodzakelijk en logisch dat iemand ook zo’n bewijs moet kunnen overleggen. Ik acht daar enerzijds dhr. Wilders verantwoordelijk voor dat te checken, maar anderzijds ook dhr. Rutte die toch de PVV ook voor een stuk in zijn regering heeft betrokken. Ik vind het totaal niet ter zake doen of deze man inmiddels zijn straf er op heeft zitten en dergelijke vragen, het gaat mij erom dat een strafblad maakt dat je niet op alle vlakken actief meer kunt zijn in het leven. En daarbij acht ik het wel met twee maten meten door de PVV; Wilders heeft in veel andere gevallen geloof ik geen nacht slaap nodig om er een oneliner-visie eruit te gooien.

 153. Cor zegt: 15-11-10 om 19:12

  @Marinus,
  grappig, met rechts. Als je kritiek hebt, komt men niet verder dan jijbakken naar links. Maar voor de goede orde, Oudkerk verliet destijds de politiek, Lucassen niet. En Oudkerk is niet veroordeeld, deed ook niets strafbaars, Lucassen wel.
  Maar, toch fijn om te zien dat Wilders minder moeite heeft met dubbele moraal dan met dubbele nationaliteit.
  En ook fijn dat als de ‘verdachte’ zegt dat er geen sprake is van misbruik, Wilders dit onmiddellijk gelooft. Hij vindt het geloof ik fijn om op de stoel van de rechter te zitten. Dat heeft hij in zijn eigen proces ook haarfijn laten zien. Ik bedoel, wie krijgt het verkocht om te zeggen dat als hij veroordeelt wordt, miljoenen Nederlanders het geloof in de onafhankelijke rechtspraak verliezen. Om je te bescheuren.

  Maar o, wat zeg ik nu, laten we de Wilders fans niet teveel kwetsen. Ze hebben het al zo moeilijk en ze krijgen het nog veel moeilijker.

 154. Bert zegt: 15-11-10 om 19:12

  Volkspartij????????????

  Volksverlakkerij

 155. Arie zegt: 15-11-10 om 19:12

  Ik lach me het glazuur van mijn tanden. Dit kabinet loopt van meet af aan op eieren en het is een kwestie van tijd voor het kabinet valt. Met een beetje mazzel is dat dankzij de PVV, zodat ze bij de volgende verkiezingen behoorlijk wat zetels gaan verliezen. Opkrassen met Wilders.

 156. Grientjes zegt: 15-11-10 om 19:13

  Ongelofelijk, de man heeft gevangen gezeten voor een ernstig vergijp, feiten liegen niet, deze man kan niet meer serieus genomen worden. Niet veroordeeld worden voor bedreiging en intimidatie is geen excuus omdat ik uit eigen ervaring spreek. Iemand kan jou gewoon bedreigen en intimideren, aangifte helpt wel voor dossier opbouw maar de politie geeft zelf aan dat je 112 moet bellen op het moment dat het gebeurd en dan maar hopen dat het niet te laat is. Deze mensen zijn zeer berekenbaar, hebben vaak een persoonlijkheidstoornis met narcistische trekken, berekenbaar en trefzeker dus. Geen training die daar iets aan kan doen! Vroeg of laat gaan ze weer in de fout.

 157. Lieve medelanders, zijn we nu blind, dom of gewoon laf?
  Willen we niet allemaal een optimaal kwalitatief goed leven? Als we dan ‘foute’ mensen in onze samenleving willen elimineren moeten we dan ‘foute’ mensen in onze regering toelaten? Recht is recht en krom is krom.. het één is niet zonder het ander.. Laten we beginnen met de foute elementen uit de bestuurlijke kant te halen en dan kijken welke noodzakelijk coelantie (opgelegde sancties aldus Wilders) nodig is om de samenleving te optimaliseren.

 158. Rien zegt: 15-11-10 om 19:14

  Jullie moeten eens wat meer gaan werken ipv zeiken op zo’n website over niks , dan waren al die bezuinigingen niet nodig

 159. Fabian zegt: 15-11-10 om 19:16

  Lucassen mag van mij blijven zitten ondanks dat hij het heeft verzwegen.

  Net als in alle functies in onze prachtige maatschapij: als je ooit een misstap hebt begaan of ‘vroeger’ op school een stempel hebt gekregen van lui, lomp of agressief kom je nooit weer vanaf.

  Begrijpelijk dat hij niets heeft gezegd ondanks dat hij dit misschien toch beter wel had kunnen doen bij zijn partij leider.

  Maar vooral schande aan de linkse media die dit soort dingen onder de aandacht brengt (Dubbele paspoorten en nu dit)

 160. ommiddelijk eruit gooien die handel , deze oprutten kabinet zal toch niet lang zitten

 161. robert zegt: 15-11-10 om 19:17

  Dit zegt genoeg over de PVV en zijn dictatoriale leider. Het feit dat de aanhang van de PVV dit allemaal als zoete koek slikt en Geert hier zelfs om zal prijzen zegt ook genoeg over de aanhang. Om maar niet te spreken over de zogeheten politieke partners van ‘onze’ Geert.

 162. Sjaak Swart zegt: 15-11-10 om 19:17

  enige tijd geleden ontstond er ook ophef rondom de zaak van dion grauss die zijn zwangere vrouw mishandelde en hernandez die een kopstoot uitdeelde….nu krijgen we dit…en dan nog wilders die ”rare” financierders erop na houd…voor mij is geen enkele partij meer geloofwaardig want er is geen links er is geen rechts er is alleen ”éigen belang” het volk is zijn macht kwijt…p.s al gezien hoe ben knapen net een schouderklopje heeft gekregen (zijn nieuwe positie) om zijn werk in de media(waarmee hij vele malen propaganda pleegde in naam van de elites) en ik ga niet zeggen het volk wordt ooit wakker…nee de wereldbevolking IS eindelijk wakker en den haag en de rest gaan dat merken heel snel!

 163. Tom zegt: 15-11-10 om 19:17

  Het lijkt me duidelijk dat het niet een kwestie van goed of slecht is. Feit is dat Lucassen in een machtspositie zat en dat weet hij. Als Wilders zou zeggen: “ik zet je uit de partij” dan had Lucassen gewoon z’n zetel meegenomen en had hij het kabinet overgelaten aan de wolven. Echter als Wilders z’n gedoogakkoord wil laten slagen dan is dit voor hem de enige manier want ze hebben de meerderheid nodig. Lucassen blijft dan weliswaar in de kamer maar z’n taken zijn hem afgenomen dus je kan je dan ook afvragen hoeveel betekenis dat werkelijk nog heeft. Hij zit alleen nog op z’n zetel voor de PVV omdat ze hem nodig hebben. Politiek gezien was het een juiste beslissing, alleen het probleem dat Wilders heeft is het feit dat merendeel van de PVV stemmers niet slim genoeg is om dat in te zien. Los daarvan zal Wilders in het vervolg wel twee keer nadenken over nieuwe kanditaten en ze grondig laten screenen. Het zal me ook niet verbazen als in de nabije toekomst nog het een en ander over ander PVV leden zal worden opgegraven.

 164. karel zegt: 15-11-10 om 19:17

  Dat het CDA deze gang van zaken tolereert kan ik begrijpen. De katholieke afdeling van deze club staat ook nog wat veroordelingen te wachten. Zo gaat dat in de politiek. Ik houd jou uit de wind dan kun jij mij later uit de wind houden.
  Karel

 165. Davide zegt: 15-11-10 om 19:18

  Nieuwe rechtse hobby: gun elke blanke boze man een tweede kans,
  maar de rest niet!
  Even serieus, Wilders maakt hier een mega fout; als hij de partij van gezag wil zijn; begin bij je eigen nest!!

 166. albert zegt: 15-11-10 om 19:18

  PVV wat is jullie mening nu???
  Dat “tuig”die iets doet het land uit zeg je en nu er zelf iemand in jullie fractie zit mag hij blijven.
  Hoe kom je nog geloofwaardig over en wat zeggen de meelopers van VVD en CDA ervan??

 167. John FR12 zegt: 15-11-10 om 19:18

  Dat deze man mag aanblijven is belachelijk, het feit dat hij er zit is al te gek voor woorden. Waarom geen juridisch onderzoekje voor dat kamerleden voorgedragen worden. Bij elke sollicitatieprocedure tegenwoordig hoort zo onderzoek. Jammer voor je Geert, dit kun je niet maken.

 168. Rik zegt: 15-11-10 om 19:19

  Onbegrijpelijk in onze Nederlandse rechtstaat. Met een HALT veroordeling krijg je al geen baan meer bij de overheid. Voor onze volksvertegenwoordigers gelden dus andere regels. Ik schaam mij diep om Nederlander te zijn!

 169. Margreet zegt: 15-11-10 om 19:20

  Als iemand in aanraking komt met justitie en hij is lid van de PVV is het een fout: ben je van een andere afkomst ben je een ***marokaan.

 170. Bert zegt: 15-11-10 om 19:20

  Als hij weggestuurd wordt krijgen we bij de eerstvolgende probleem geem meerderheid en dan volgen nieuwe verkiezingen en dan is Wilders de grootste partij , WILLEN we DAT???????

 171. Frank zegt: 15-11-10 om 19:20

  Volgens mij waren het ooit de linkse rakker die zeiden mensen moeten na een misdrijf weer terug in de maatschappij
  Dat gebeurt nu en iedereen zaagt maar.
  Hij heeft met meerderjarig sex gehad maar, dat heet omdat hij docent was ontucht en tja en beetje buren ruzie.
  Kom op en pak hardere problemen aan i.p.v dit onnozele gedoe over een kamer lid

 172. Janssen zegt: 15-11-10 om 19:21

  De man heeft dus gelogen tegen Wilders, gelogen tegen de politie(anders was hij voor bedreiging veroordeeld) en zich erg onprofessioneel gedragen in het leger. Deze man had in eerste instantie geeneens de kamer in mogen komen! Wat doet die kale boevenkop daar tussen die nette meneren? Zou Wilders dan toch zelf ook een boef zijn?

 173. Jeroen Kolkman zegt: 15-11-10 om 19:22

  Beste Medelanders,

  Een grote schande.
  Links had zoiets eens moeten doen. De Telegraaf was te klein geweest.
  Hoe kan en wil de PVV nu nog in de kamer ageren tegen buurtterroristen en seksuele misstanden.
  We komen er nu achter waar voor gekozen is door 1 1/2 miljoen mensen:
  mannen die hun driften niet kunnen beheersen.
  laten we die Lucassen een mooie taakstraf geven: moskee’s schoonmaken.

 174. Wereldburger zegt: 15-11-10 om 19:22

  Was ik maar een Tweede Kamerlid.Dan zou ik bij elke debat over veiligheid,defensie,wijken en wonen of immigratie Dhr. Lucassen aanhalen als een mooie voorbeeld hoe het ook kan. Namelijk een veroordeling op je naam hebben en toch midden in de macht terecht komen en bij ontdekking van de veroordeling ook nog eens mogen blijven van die ooow zooo lieve Sint, of heet hij nou Geert.;-)

 175. Annemieke zegt: 15-11-10 om 19:22

  Belachelijk!! Wat is het verschil tussen Marokkaanse jongeren die hun buurt terroriseren en dhr. Lucassen die zijn buren zo intimideert en bedreigt dat ze huilend aangifte doen bij de politie? Zo iemand mag toch geen deel uitmaken van onze volksvertegenwoordiging.

 176. Ferdy zegt: 15-11-10 om 19:22

  Ik heb er wel begrip voor dat het zo is “opgelost”. Ik acht de veroordeling niet eens als een probleem, aangezien een militaire rechtbank nou eenmaal altijd streng straft. In de private sector had dit niet eens tot een veroordeling geleid. Het feit dat hij heeft gelogen en niet bereidt is zijn zetel ter beschikking te stellen vind ik een veel groter imagoprobleem. Het is voor Wilders de beste oplossing naar omstandigheden, en of dit zetels zal kosten is maar de vraag. Op de korte termijn misschien, maar na een aantal maanden maakt niemand zich hier meer druk om.

 177. Quorthon zegt: 15-11-10 om 19:23

  Ronduit belachelijk,Wilders is bang voor een splitsing in de partij of voor een eenmansfractie waardoor het kabinet zijn meerderheid verliest.
  De PVV was al niet geloofwaardig, maar verliest nu ook het laatste beetje waardigheid.

 178. Cheirete zegt: 15-11-10 om 19:23

  Nederland, maak je klaar! De tijd is gekomen! De oude regels stinken. Nu telt de toneel niet meer. Nu is de tijd voor iedereen! Niet alleen voor de kak-haagsche poly-tieken! De man heeft zijn straf uitgezeten. WAAROM zou hij niet in staat zijn in de 2e kamer te werken en zijn mensen te vertegenwoordigen?? Is de tolerantie alleen tegenover islamieten? Is Democratie een spelletje, dan?

 179. Cor zegt: 15-11-10 om 19:24

  De kritiek op Wilders en Lucassen gaat niet over wat er gebeurd is. Dat kan in de beste families voorkomen, daarover geen twijfel. De vraag is of je geschikt ben voor de politiek als je niet voordat je aan zo’n baan begint, je realiseert dat die geschiedenis van belang is. Als je dat niet begrijpt, dan denk ik dat Lucassen meer met zijn eigen feestje bezig is dan met het belang van de partij waar hij voor staat. Hij is nu aangeschoten wild, de bokaal van de achilleshiel van deze coalitie is nu doorgeschoven naar de PVV. Die bokaal krijgt vrees ik weinig rust. Nee, ik ben een groot voorstander van volksvertegenwoordigers met een vlekje. Dat betekent immers levenservaring. Thoe Joekes was er zo een. Een politicus met een vlekje. Maar die zei gewoon:’Dit ben ik, dit is mijn vlekje en laten we het nu over politiek hebben’. Dat getuigt van kracht.

  Nee, meneer Lucassen heeft laten zien dat het hem puur om de centen gaat, en wellicht ook nog zijn ego, zeker niet om zijn partij. Ik moet niets van de PVV hebben, maar wil graag over argumenten dicussiëren en niet over dit soort onzin. Foei, meneer Lucassen en begrijpelijk, maar wel zwak, meneer Wilders.

 180. Liesbeth zegt: 15-11-10 om 19:25

  Hij zou gedwongen moeten worden om op te stappen. In alle andere functies wordt zoiets, zeer terecht, ook niet getolereerd. Het verbaast mij ten zeerste dat kamerleden zo slecht gescreend worden.

 181. wop zegt: 15-11-10 om 19:25

  Het lijkt wel of de PVV bestaat uit criminelen.
  De PVV heeft een grote mond als het om criminelen gaat
  maar doet hier zelf intern niets mee. Het is een schande
  en ik hoop dat deze criminele bende snel in de peilingen
  naar het nul punt zakt

 182. Joep zegt: 15-11-10 om 19:26

  Dit kan toch niet waar zijn. Waar zijn wij in ‘s hemels naam mee bezig in Nederland. Hoe kan een PVV-kiezer nu ontzag hebben voor dit soort volksvertegenwoordigers; laat staan daar nog op stemmen? Kennelijk is de PVV veel meer dan opkomen voor de vrije meingsuiting!!!!!!!!!!!

 183. Paul zegt: 15-11-10 om 19:26

  Laat toch zitten tussen die andere boeven, ze zijn allemaal het zelfde.

 184. Mara zegt: 15-11-10 om 19:28

  Vraag me ernstig af wat Wilders er voor scene van had gemaakt als het niet een van zijn kamerleden betrof, maar van een andere partij. Helemaal als het een links kamerlid zou zijn geweest of een kamerlid met moslim achtergrond…. Wilders meet met twee maten: alles moet kunnen binnen zijn partij, maar daarbuiten is iedereen verkeerd bezig…. jaja… lekkere politiek dit.

 185. Coen zegt: 15-11-10 om 19:29

  Gefeliciteerd PVV stemmers. Wat een achterlijke partij.Weten ze eigenlijk wel waar ze op gestemd hebben ? Partij Voor Volksverlakkers.

 186. joop zegt: 15-11-10 om 19:29

  P.V.V – Partij Van Veroordeelden

 187. kroonvaarder zegt: 15-11-10 om 19:31

  Ik heb ook vol overtuiging op de PVV gestemd, en blijf dat ook doen.
  Is die Lucassen nu volksvijand nummer 1 ??
  Tjonge tjonge, de druiven zijn nog steeds erg zuur he!

 188. Rob zegt: 15-11-10 om 19:31

  Terecht. Het geen wat hij gepleegd heeft wordt overdreven door halve waarheden en onwetenheid. De ontucht (verboden sex) aanklacht geldt voor het feit dat hij vrijwillige sex heeft gehad met een ondergeschikte. Indien hij niet bij defensie had gewerkt, of het had zijn buurmeisje van 17 jaar geweest, dan was het legaal en geen probleem geweest.

 189. Arnoud zegt: 15-11-10 om 19:33

  ik vind het mooi om te zien dat de PVV eens kleur bekend.
  Racistische uitspraken doen en opzettelijk mensen in een hoek drukken getuigd al van weinig morele waarden. Tot nu toe kon de PVV aan een deel van nederland haar imago van een partij die de beste bedoelingen heeft nog hoog houden. maar het onvermijdelijke gebeurt, en door dit soort personen binnen de fractie toe te laten klopt, naar mijn idee, het imago weer iets beter bij de motieven van de partij. Ik hoop alleen dat de PVV stemmers dit ook inzien.

 190. joep zegt: 15-11-10 om 19:33

  het valt op dat men de werkelijke reden niet meer hoort maar schreeuwt over ontucht, terwijl het zo scherp niet ligt.
  een spijtbetuiging is hier echt meer dan genoeg, zeker waar het een zaak is die al beboet en bestraft is en dus als afgedaan beschouwd dient te worden.
  alsof in nederland alleen maar nette mensen wonen die zoiets nooit doen, dit kan de beste overkomen denk ik, een strafblad voor dit soort zaken zou na 2 jaar proefperiode natuurlijk moeten verjaren en vervallen.
  in feite wordt Lucassen dus wel erg zwaar gestraft zo, prive schending is hier de juiste typering.
  dit is de maat waarmee de heer Wilders mijns inziens meet, een gezonde zaak en in praktika ronduit een gezond rechtsbeginsel, vergeving moet mogelijk zijn, ook voor een minister of ander gezagsdrager.

  Joep

 191. Paulus Herre zegt: 15-11-10 om 19:34

  Verbazend, of toch niet?
  Opportunisme waar het uitkomt.
  De volgende verkiezingen zullen duidelijk maken hoe men denkt over zo een club.
  Strategisch gezien heel stom van Wilders. Dit waait niet over, goddank.

 192. Jaap zegt: 15-11-10 om 19:34

  Ik dacht dat de PVV voor zwaarder straffen was? Ontucht wordt vergoeilijkt, straatgeweld getolereerd?
  Ik dacht dat de PVV niet zoveel op had met de vriendjespolitiek in Den Haag? Maar nu worden de eigen mannetjes toch de hand boven het hoofd gehouden?

  Ik hoop dat de PVV-stemmer inziet dat Wilders, niet meer of minder dan andere politici gericht is op macht en het eigen hachje….

 193. Dit maakt het kabinet een beetje ongeloofwaardig. Het was beter geweest om steun bij andere coalitie partijen te zoeken.

 194. Arthur zegt: 15-11-10 om 19:35

  De zwaarst denkbare straf heeft dhr Lucassen de laatste dagen moeten ondergaan en hij is er nog niet klaar mee, blijkbaar zit hij hier niet mee en dat geeft te denken………

 195. Faworki zegt: 15-11-10 om 19:36

  Ik zou graag zien dat iedereen die zich kandidaat stelt voor de verkiezingen namens een partij verplicht onderworpen wordt aan een veiligheidsonderzoek door de AIVD.

  Ik vind dat volksvertegenwoordigers een voorbeeldsfunctie hebben, en dus moeten zij van onbesproken gedrag zijn. Daarbij vind ik het wenselijk dat een inschatting wordt gemaakt van de mate waarin zij chantabel zouden zijn, of dat zij heimelijk gedrag vertonen. Vergeet niet dat kamerleden achter gesloten deuren toegang hebben tot vertrouwelijke informatie (zelfs staatsgeheimen) in bijzondere commissies. Dat zijn dus mensen waar je van op aan zou moeten kunnen.

  Het veiligheidsonderzoek is al verplicht voor tienduizenden ambtenaren in dienst van de staat, dus wat is er zo bezwaarlijk tegen als je dit invoert voor mensen die zich kandidaat stellen om kamerlid te worden?
  Dus van mij mogen ze er morgen een ‘Wet Veiligheidsonderzoeken voor Kamerleden’ aannemen. Ik was eerder verbaasd dat dit niet al zo was. En het voorkomt het soort farces al zich nu bij de PVV afspelen. Het is echt gênante vertoning dat het Nederlands volk zich laat vertegenwoordigen door een veroordeelde crimineel.

 196. Wanneer wordt er uiteindelijk eens geregeerd? PvdA, D’66 en GL spelen politieke machtspelletjes met een spoeddedebat met Rutte over deze kwestie!

 197. Cheirete zegt: 15-11-10 om 19:37

  Wishfull thinking.
  Zovele die bij een volgende verkiezing verrasd zullen kijken dat de PVV nog meer, veel meer stemmen heeft gehaald. “Hé, hoe kan dat nou?” Jullie vergeten de nieuwe kiezers, die nooit van Den Uyl gehoord hebben, laat staan Drees. Kijk hoeveel zetels CDA nog heeft… De klassieke verdeling is over. Maak je klaar voor wat komen gaat. En als VVD en PVV samen meer dan 60% v/d stemmen halen?

 198. Henk Post zegt: 15-11-10 om 19:37

  Een slechte zaak. Lucassen is met bedrog in de Kamer gekomen. Hem daarin gedogen komt neer op medeplichtigheid. Wilders heeft enorm veel krediet verspeeld. Hij had zijn rug recht moeten houden. Lucassen gemarginaliseerd als eenmansfractie zou niks betekenen. Nu heeft hij het kabinet in de tang. Vier jaar lang of zoveel korter als het duurt.

 199. afique zegt: 15-11-10 om 19:37

  Ik vind het absoluut niet goed dat Lucassen mag blijven. Hij heeft wat mij betreft zijn integriteit en geloofwaardigheid verloren en zou moeten opstappen. De belangrijkste reden hiervoor vind ik dat hij hierover heeft gezwegen tegenover Wilders. Daarnaast krijg ik de indruk dat hij de gebeurtenissen rondom die Ermelo-zaak bagatelliseert, terwijl ik weet dat voor de meisjes in kwestie dit wel degelijk zeer pijnlijk was; ze waren 17 jaar nota bene! Ik vermoed dat het belang van de 76 zetels hier een grotere rol speelt dan Wilders heeft willen toegeven.

 200. inwoner zegt: 15-11-10 om 19:38

  Dit spelletje wordt niet alleen gespeeld door de pvv. Rutte en Verhagen zijn bang om na 1maand de macht alweer kwijt te raken. Als Wilders had gewild,had hij lucassen weggestuurd uit de kamer en was er geen meerderheid geweest,dan was het opnieuw naar de stembus geworden en was de pvv de grootste partij. Links is overal mee bezig om zo snel mogelijk het kabinet te laten vallen maar ze hebben niet in de gaten dat wilders dan de meeste macht krijgt

 201. H. Boer zegt: 15-11-10 om 19:38

  Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen. Gewoon aan het werk gaan en doen wat gedaan moet worden.

 202. Patriot zegt: 15-11-10 om 19:40

  weg met dit soort mensen uit nl politiek

 203. Coño de su madre zegt: 15-11-10 om 19:40

  Ja, mijn heer Wilders. Nee, mijnheer Wilders. Natuurlijk, mijnheer Wilders. Natuurlijk niet, mijnheer Wilders. Sorry, mijnheer Wilders.
  (Zakkewasser, ik krijg je nog wel, jij ingekapselde in de Haagse politiek, vlerk in woorden, nietsnut in daden, machtsgeil, maar inhoudsloos)

 204. Peter zegt: 15-11-10 om 19:41

  Ongelofelijk. Deze man is een volksvertegenwoordiger. Wilders wil toch juist zorgen dat het volk zich meer betrokken voelt in de politiek? Dit werkt dit alles tegen. Het begin van het einde van de PVV? Prima!

 205. Het is een grof, misdadig schandaal dat een Wilders, die zich zo afzet tegen al dan niet criminele Marokkanen, zichzelf omgeeft met -semi-crimineel rapaille en die nog de hand boven het hoofd houdt ook.
  Minder dan een eeuw geleden is een buurman uit het oosten ook zo begonnen en iedereen weet waar dat toe geleid heeft.
  Misschien ben ik erg pessimistisch, maar in mijn ogen herhaalt de geschiedenis zich hier weer.

 206. cornel zegt: 15-11-10 om 19:41

  Het feit dat Lucassen niet zelf opstapt tekent de motieven die hij heeft om te blijven (geld ?)
  Maar goed dat hij geen moslim is.
  Wanneer gaan de ogen van de PVV-kiezers eens eindelijk open?

 207. ditta zegt: 15-11-10 om 19:42

  Laat maar weer zien dat degene die het hardst schreeuwen voor zichzelf andere “wetten” hanteren.
  Hoe hypocriet.

 208. elsalvador zegt: 15-11-10 om 19:42

  wat ik vind? Ik vind dat die meneer wat liefde nodig heeft. Misschien kun je de politiek beter opheffen, samen met de media.. kunnen we iets meer aandacht besteden aan liefde

 209. Jan zegt: 15-11-10 om 19:43

  Wat een gelul weer van veel mensen hier. Het hele verhaal wordt opgeblazen door de media en het wordt weer eens erger gemaakt dan dat het is, maarja.. dat was zo bij de LPF en dat is nu zo bij de PVV. Mensen zijn bang voor het rechtse kabinet. Wat wil Nederland dan? Nederland failliet en de steunlanden volpompen met ons belastinggeld?

  Nederland wordt eens wakker en denk eerst eens aan ons eigen landje en maak geen drama van iets onbenulligs.

 210. Bas B zegt: 15-11-10 om 19:43

  Gewoon laten zitten. Hij is niet veroordeelt voor een misdrijf maar een overtreding(binnen defensie). Dus niet in het burgerstrafrecht! Daar komt bij dat hij nog enige jaren bij defensie heeft gewerkt en met eervol-ontslag is gegaan. Als de OVERTREDING zo zwaar was dan had hij geen eervol-ontslag gekregen. De overige partijen pakken gewoon alles aan om dit kabinet te laten klappen. En even voor de PVV kiezers die zich negatief hebben uitgelaten, denk eerst eens na voordat je je rug toekeerd aan de partij waar je op hebt gestemt.

 211. wim helder zegt: 15-11-10 om 19:44

  Het is een grove schande dat iemand met een behoorlijk strafblad in de regering mag plaatsnemen. Het is een teken van deze tijd en de verloedering van onze regering. Wilders doet het dus met criminelen!
  Onbetrouwbaar figuur dus!!!!

  wim

 212. victor zegt: 15-11-10 om 19:44

  Lucassen is nu eenmaal in de Kamer beland, wegens een te oppervlakkige screening, maar in het leven is het toch ook zo dat wanneer iemand zijn straf heeft gehad, hij niet voor altijd op zijn misstappen of misdaden aangekeken mag worden. Vergeven is ook een belangrijk onderdeel van het leven. In de gegeven situatie heeft de Hr Wilders een wijs besluit genomen, gekozen voor de eenheid behouden en niet nieuwe conflicten, problemen en scheuringen veroorzaken. En hopelijk is het een stimulans voor Lucassen om zich nu extra goed en zuiver te gaan inzetten, een mens kan ook in de tweede linie een hele goede en waardevolle kracht voor een fractie zijn.

 213. Rik zegt: 15-11-10 om 19:44

  Ik vind dat je er geen problemen over gemaakt moeten worden hoelang is dit al geleden?
  En is hij al niet gestraft geweest?
  Ik vind dat hij het wel had moeten zeggen dat hij als militair veroordeeld was.

 214. Amália Rodrigues zegt: 15-11-10 om 19:44

  Je zou geen steen moeten gooien, als je een glazen dak hebt.

 215. hugo zegt: 15-11-10 om 19:45

  Wat voor werk mogen mensen die ooit in de gevangenis hebben gezeten dan wel doen? Geen ambtenaar, niet in de politiek, en in het bedrijfsleven willen ze ook liever geen ex-gedetineerden. Dus dan ooit in de gevangenis gezeten voor de rest van je leven een uitkering??? Lijkt me ook geen goed plan.

 216. ditta zegt: 15-11-10 om 19:45

  @Joep: klopt helemaal dat je het mag vergeven en vergeten! Alleen als je zelf geen grote mond hebt van een ander die voor véél minder toch echt wel uit de kamer moest!!!!???

 217. Francisca de Goede zegt: 15-11-10 om 19:46

  Een kamerlid hoort van onbesproken gedrag te zijn. Anders is het hek van de dam. De PVV besmeurt opnieuw de Nederlandse politiek en zijn handlangers zouden zich ernstig moeten beraden over de samenwerking met deze uiterst bedenkelijke club.

 218. Sander zegt: 15-11-10 om 19:47

  Ook de PVV blijkt dus een hele gewone politieke partij te zijn die als puntje bij paaltje komt gewoon water bij de wijn doet en van zijn heilige principes afwijkt als het zo uitkomt.

  Blijft over een machtspoliticus die met zijn uitspraken via de onderbuikgevoelens van de burgers maar zonder inhoud zijn macht probeert uit te breiden. Maar ook dat is geen nieuws.

  Weer een stukje van de mand gebroken waar Wilders uiteindelijk doorheen zal vallen. Het gaat de goede kant op.

 219. Liesbeth zegt: 15-11-10 om 19:47

  Wilders = wel woorden geen daden

 220. Willy Duyn zegt: 15-11-10 om 19:47

  De linkse partijen en ook de journalistiek grijpen al hun kansen om dit kabinet in diskrediet te brengen en maken van de bekende mug een olifant om over oude koeien en sloten maar te zwijgen. Ondertussen is hij genoeg gestraft en heeft hij middels zijn verklaring en excuses op tv laten zien wie hij is en dat hij verantwoording neemt voor zijn daden. Nederland tolerant? Helaas de meest links stemmende mensen zijn verre van dat.
  Lucassen laat nu maar zien wat je waard bent, ik wil het wel graag weten.

 221. Amália Rodrigues zegt: 15-11-10 om 19:47

  Als je een glazen dak hebt zou, je geen steen moeten gooien.

 222. kees zegt: 15-11-10 om 19:48

  Bijlage bij de Regeling Schadeloosstelling Leden
  van de Tweede Kamer der Staten-Generaal
  Bedragen per 1 januari 2010
  Per jaar Per maand
  A. Schadeloosstelling
  Schaal 16 trede 10 BBRA € 87.738,72 € 7.311,56
  Vakantiegeld 8% € 7.019,10 € 584,92
  Eindejaarsuitkering 8,3% € 7.282,31 € 606,86
  Totaal (schaal 16 BBRA + vakantiegeld) € 94.757,82
  B. Neveninkomsten
  14% Schadeloosstelling € 13.266,09
  35% Schadeloosstelling € 33.165,24
  C. Onkostenvergoedingen
  1. Woning-Den Haag
  0-10 km € 0,00 € 0,00
  11-15 km € 780,00 € 65,00
  16-20 km € 1.092,00 € 91,00
  >21 km € 1.560,00 € 130,00
  Bedragen worden netto uitgekeerd
  2. Andere reiskosten
  Kilometervergoeding € 0,37
  Bruto 10.077,12 € 839,76
  (17500*0,19/0,48 + 17550*0,18)
  3. Vergoeding Verblijfkosten
  Bedrag A € 49,07
  Bedrag B € 140,19
  4. Vergoeding Beroepskosten
  Bruto € 4.990,09 € 415,84

  weggaan waarom

 223. Olga zegt: 15-11-10 om 19:51

  Natuurlijk kan een persoon die voor dit soort zaken veroordeeld is geen deel uit maken van een partij die zowat in de regering zit! Ik lees reacties van mensen die het een prima beslissing vinden en de PVV blijven steunen, vraag je eens eerlijk af of je er net zo over zou denken als dit iemand van PvdA, CDA of een andere partij zou zijn? Ben het wel eens dat het niet nuttig is om nu een spoeddebat te gaan houden over de betrouwbaarheid van deze regering, dat is tijdverspilling. Bovendien valt het kabinet vanzelf, als de tijd rijp is…

 224. Charlotte zegt: 15-11-10 om 19:51

  Als Lucassen zijn bijna al zijn portefeuilles zijn afgenomen, krijgt hij dan ook maar een heel klein deel van zijn salaris als kamerlid? Lijkt me toch redelijk en ook passend in het PVV-denken.

 225. hanne zegt: 15-11-10 om 19:51

  simpel 1 woord: ERUIT!
  Ik vraag me af wat hebben burgers nog te zeggen over de politiek Den Haag?
  Ze moeten toch ons vertegenwoordigen….

 226. Patricia Roobol zegt: 15-11-10 om 19:52

  Wilders valt door de mand

 227. Lucassen is al veroordeeld voor ontucht en daarmee is de kous wat dat betreft af. Dat hij zijn partijleider onvoldoende heeft geinformeerd zou voldoende moeten zijn om hem nu te wippen.
  Hij zal wel wachten tot hij volledig wachtgeld krijgt en dan alsnog verdwijnen zodat de PVV een nieuw kamerlid kan voordragen.

 228. A. Simons zegt: 15-11-10 om 19:55

  Vreemd dat de heer Lucassen plotseling spijt heeft van zijn a-sociaalgedrag. Heeft hij dit ook gedaan voordat hij in de kamer kwam of kan hij nu niet anders?
  Zulke mensen horen niet in de kamer te zitten men moet een onbesproken gedrag hebben om deze funktie te mogen vervullen

 229. minderjarige soldaatjes aanranden is geen probleem in den haag,
  dan weet je ook meteen wat er nog meer afspeeld in den haag,en wat ze daar voor normen hebben ,stelletje tuig met stropdas.

 230. Peter zegt: 15-11-10 om 19:55

  Hoe voorspelbaar dat een NOS-site de mening van de mensen wil horen zodra het om een PVV-er gaat. Zoiets zul je nou niet meemaken als bijv. Harry van Bommel (SP) met z’n bezopen kop een vrouw lastigvalt of intifada meebrult op straat, PvdA-ers als Ella Vogelaar en Aleid Wolfsen belastinggeld stelen via een adviesbedrijf-trucje c.q. idiote declaraties, Tara Singh Varma (SP) kanker simuleert, Eveline Herfkens (CDA) ontwikkelingsgeld achterover drukt … affijn u snapt het.

  Inhoudelijk: als er een ruimere meerderheid in het kabinet was geweest was Lucassen er natuurlijk wel uitgevlogen. Maar geen enkele partijleider zal een kabinet laten vallen om de privé fouten (want dat zijn het) van 1 kamerlid, ongeacht het gejank van de linkse bloedhonden. Zo te lezen staat Lucassen vanaf nu permanent onder toezicht, en dat is prima. Resteert wel dat de PVV z´n screening wel eens wat mag gaan verbeteren, maar zo ken ik dus nog wel wat partijen.

 231. Sander zegt: 15-11-10 om 19:55

  Het lijkt me trouwens terecht als kamerleden die niet op eigen kracht (dus met voorkeurstemmen) verkozen zijn, ook niet zomaar uit de fractie mogen treden en dan onder eigen titel in de kamer mogen blijven zitten. Dat mandaat hebben ze helemaal niet van de kiezers gekregen, ze hebben alleen een mandaat van de partij, dus als ze uit die partij treden mogen ze die zetel verder ook niet opeisen.

 232. Cas zegt: 15-11-10 om 19:56

  We moeten nog een paar jaar tot de volgende verkiezingen, dan is iedereen dit alweer vergeten. Wilders is een goed strateeg, en goed in de media bespelen, hij vindt er wel wat op. Opvallend trouwens dat zijn eerste reactie niet was dat er iets mis was, maar dat je ‘als partij zo niet in de media wilt komt’. Duidelijk dat hij meer bezig is met zijn imago dan met het landsbelang.

 233. a.severijn zegt: 15-11-10 om 19:58

  Dit heb ik nou altijd al vanaf het begin gezegd: Een criminele bende is binnengetreden in de politiek
  Nederland gaat ten gronde, als deze partij niet snel verdwijnt.
  We zitten niet te wachten op rascisten en sexueel gefrusteerden.

 234. jan zegt: 15-11-10 om 20:00

  Moet het eigenlijk niet zo zijn dat volksvertegenwoordigers van onbesproken gedrag zijn?
  Nu het gajes ook al is binnengedrongen in het parlement ziet het er voor ons burgers somber uit.

 235. Aatje zegt: 15-11-10 om 20:01

  Behalve de reacties van het “gewone” volk ben ik eigenlijk zeer geinteresseerd in de mening van de fractiegenoten van dhr Lucassen. Scharen zij zich allen achter de beslissing van Wilders? Is er dan niemand die niet bij deze club wil horen en de eer aan zich zelf houdt? Of kunnen zij zich allen wel identificeren met deze langzamerhand steeds bonter wordende verzameling van “volksvertegenwoordigers”?

 236. Hester zegt: 15-11-10 om 20:01

  Hoewel ik geen aanhanger ben van de Wildershorde, ben ik wel van mening dat deze man gewoon in de kamer mag blijven. Hij had die dingen niet mogen doen, zeker niet. Maar toch: als de PVV wat meer geïnteresseerd zou zijn in de eigen leden, zou dit geheel voorkomen kunnen worden.

  Knap dat hij Lucassen openlijk ‘schuld’ bekent.

 237. Ron zegt: 15-11-10 om 20:03

  Het is maar goed dat hij alleen maar zijn buurt heeft geïntimideerd en ontucht heeft gepleegd met ondergeschikten. Stel je voor dat hij een tweede paspoort zou hebben…

 238. michel zegt: 15-11-10 om 20:03

  Het gaat wilders niet lukken Lucassen te vervangen door iemand zonder strafblad. Gewoon alle leden uitzetten naar het land van herkomst.

 239. Dit is echt een schande voor ons land. Nu laar Wilders duidelijk blijken dat het bij hem alleen maar om zijn ego en macht gaat. Hoe is het mogelijk dat Wilders zo’n misdadager en ziekelijk persoon in zijn partij tolereert. En wat zeg je van de VVD en CDA ? Een volksvertegenwoordiger is een voorbeeldfiguur. Hij/zij moet van onbesproken gedrag zijn. Duidelijk is dat de VVD en het CDA alles zullen slikken om in het zadeltje te blijven zitten.
  Wilders en zijn mannetjes neem ik eigenlijk niet kwalijk. We weten allemaal dat een een stelletjes onderwereldfiguren er bij zitten. Maar Rutte en Verhagen verkopen het land aan de mafia. Dat is niet te verteren.

 240. Eddie zegt: 15-11-10 om 20:05

  Jammer Geert, op de PVV stem ik nooit meer.

 241. Ferdy zegt: 15-11-10 om 20:05

  Ik zie dat sommige mensen hier opmerken dat als de PVV de eer aan zichzelf had gehouden door Lucassen eruit te gooien zij wellicht de volgende verkiezingen hadden kunnen winnen. Maar, stel dat jezelf eens de vraag wie dan nog zou willen samenwerken met de PVV? Zeker niet de partners die de PVV zou hebben laten vallen, en wie blijft er dan nog over? Niemand.

 242. edje zegt: 15-11-10 om 20:05

  wat staan de pvv kiezers in hun hemd zeg…deja vu als bij LPF maar dan nog een stapje erger….hah wat een wanvertoning…ik geloof die blonde Mozart nooit meer, wat een loser

 243. Karin zegt: 15-11-10 om 20:06

  Gewoon triest.

 244. chris zegt: 15-11-10 om 20:07

  Idioten besturen ons land en wij betalen dit.

  Even wachten nog tot het verleden van Dion Graus, onze dierenvriend wordt doorgelicht.

 245. kempenaar zegt: 15-11-10 om 20:08

  Slechte “oplossing”. Ik snap het dilemma wel, maar dat was wellicht op te lossen geweest met behulp van ‘n kleine (christelijke) rechtse partij? En anders…dan maar niet en per onderwerp de stemmingen in de kamer afwachten. Gezien de reacties van de oppositie bij de presentatie van het regeerakkoord niet zo onmogelijk.
  Als ‘t nou een verkeersovertreding was, of ie4ts dergelijks, maar dit heeft te maken met integriteit! Absoluut verwerpelijk dat zo iemand ons moet vertegenwoordigen.
  Dit zijn minpunten voor Geert, die hem nog wel eens lelijk kunnen opbreken.

 246. Johan zegt: 15-11-10 om 20:11

  Wilders is knettergek. Hoe zou hij gereageerd hebben als de daden van Lucas door een Marokkaanse Islamiet waren gepleegd? Juist…

 247. Geert zegt: 15-11-10 om 20:11

  Staatssecretaris Jac de Vries heeft zijn verantwoordelijkheid genomen en is opgestapt na een relatie met een adjudante. volgens mij had meneer Wilders toen ook een mening.
  Nu het bij zijn eigen partij gebeurt, neemt hij niet de verantwoordelijkheid om Lucassen weg te sturen.
  Binnen kamers zal wel gesproken zijn over zijn vertrek, maar dat zal Lucassen wel niet doen, want hij heeft nu een iets groter inkomen dan een sergeant.

 248. Joop Heijberg zegt: 15-11-10 om 20:12

  @Henk (15-11-10 om 18:53):
  Om te beginnen: het is niet mijn clubje. Ik heb zelfs niet eens gestemd. Waar het om gaat is dat dit “misdrijf” alleen maar een misdrijf was volgens de regels van het leger. Hij had een doodnormale seksuele relatie met een vrouw die ook in het leger zat. Maar omdat dat tegen de regels is wordt dat door defensie “ontucht” genoemd. Echter: volgens het algemene wetboek van strafrecht is er feitelijk niks overtreden. En DAT geldt nu, en NIET de regels van defensie. Of kun je tegenwoordig door de gemeenschap veroordeelt worden omdat twee volwassenen seks hebben gehad???

 249. Piet van Wieringen zegt: 15-11-10 om 20:12

  Patjepeeër eruit, meerderheid kwijt. Dus mag hij blijven.

 250. Mark Limburg zegt: 15-11-10 om 20:12

  Die Lucassen is een schoft. Een kamerlid dient het goede voorbeeld te geven. Ontucht of schofterig gedrag in de buurt is niet zomaar iets waar je je excuses voor kan aanbieden of spijt over kunt betuigen. Dat zit in je en gaat er niet meer uit. Je kunt er hoogstens mee leren omgaan. Maar doe dat maar lekker niet in de kamer. Waarom kan ie niet gewoon vervangen worden trouwens? Is die screening gedaan door een kleuterklas?

 251. nico zegt: 15-11-10 om 20:13

  De ondergang van de PVV is slechts een kwestie van tijd en mede dankzij deze asociale zakkenvuller genaamd Lucassen komt het moment van ondergang steeds sneller dichterbij. Doet ie toch nog iets goed.

 252. Mendel zegt: 15-11-10 om 20:14

  Dus een minister mag geen Zweedse paspoort maar een kamerlid mag een zwart verleden. Strange.

 253. rich zegt: 15-11-10 om 20:14

  Wat een gemiere…. alsof iedereen een heilig boontje is. Die man heeft er spijt van heeft het boetekleed aan moeten trekken. Wat een hype….ik heb als ik terug kijk wat ik allemaal gedaan heb ook spijt van sommige dingen die ik heb gedaan. Wie niet?

 254. Jakov zegt: 15-11-10 om 20:16

  Juiste beslissing van Wilders. Naar verwachting zou de heer Lucassen niet opgestapt zijn dus is wat nu gekozen is de beste oplossing en bovendien ook in het landsbelang.
  Daarnaast is het wellicht zo dat toen de heer Lucassen de fout inging hij links was. Als militair was die natuurlijk ook koningsgezind.
  M.a.w.: Het is allemaal de schuld van links en van hare majesteit.

 255. Gert-Jan zegt: 15-11-10 om 20:16

  Deze man is toch veroordeeld? Hoezo, Geert, viel het wel mee?

  PS. ik ben niet links, ik was PVV-stemmer.

 256. Tannie zegt: 15-11-10 om 20:16

  Wilders heeft nu ook ‘een Wilders ‘…

 257. Bloemetje zegt: 15-11-10 om 20:16

  Wow, wat een reacties. Even een paar puntjes:

  1. Iemand betasten is aanranding. Kijk maar in het wetboek van strafrecht.
  2. Bedreigen is niet triviaal.

  Dan mijn inhoudelijke reactie: Ik begrijp dat Wilders het kabinet niet nu al wil laten vallen door het de meerderheid te laten verliezen. Misschien had ie beter vantevoren iedereen een VOG in kunnen laten leveren – maar op veel intelligentie had ik Wilders nog niet betrapt, dus dat zal ie niet bedacht hebben.

  Een crimineel in de kamer… Een aantal reagerenden zeggen dat hij niet de enige zal zijn. Nou, licht de kamer dan maar ‘s door. En de opmerkingen dat er bij de linkse partijen en het CDA ook criminelen waren: ja, klopt. Die zijn er dan ook uitgezet.

  Kortom: Wilders meet met twee maten. What else is new? Ik had niet anders verwacht. Laat ‘m maar, als jullie (i.e. het ‘grote publiek’) hem zo graag willen, dan laat je ‘m ons land maar regeren. Ik pak m’n koffer wel. Dit is mijn land al lang niet meer. Dit is niet het land waar mijn grootouders voor in het verzet zaten. Hier zijn onze helden niet voor gestorven. 65 jaar, en nu hebben we alsnog onze Hitler – enig voordeel: nu mogen we onze joden houden. Ja, fijn, die waren we grotendeels al kwijt.

  Weet er iemand nog wat men zei aan het einde van de oorlog? Laat ik het nog ‘s herhalen dan.

  Dit nooit meer. Nie wieder. Never again.

  En moet je nou ‘s zien wat we doen.

 258. peter zegt: 15-11-10 om 20:16

  rechtse schoften dat zijn ze en ze worden gekozen door idioten die
  uiteraard ontucht accepteren.
  Silvio Geertje.

 259. Ik ben heel erg nieuwsgierig naar de rest van de PVV. Wie weet wat er verder nog aan het licht komt. Ik zie al nieuwe verkiezingen aan de horizon.

 260. Doppelmayer zegt: 15-11-10 om 20:17

  Omdat het niet mogelijk is iemand uit de fractie te zetten en tevens zijn zetel te laten inleveren of afnemen, kan Wilders nu niet anders. De meerderheid kan niet direct aan het begin van de kabinetsperiode verspeeld worden. Nu is het zo dat als je als kamerlid bent gekozen, je recht blijft houden op je zetel op basis van je verkregen stemmen. Ik denk dat wanneer in dit geval vooraf bekend zou zijn geweest dat de heer Lucassen veroordeeld is geweest, hij lang niet de stemmen zou hebben gekregen die hij nu heeft. Met andere woorden, die zetel heeft hij onrechtmatig verkregen en zou dus afgenomen moeten kunnen worden. Iemand anders binnen die partij, in dit geval van de PVV, zou dan de beschikbaar gekomen zetel kunnen innemen. Wilders zou in dat geval waarschijnlijk Lucassen hebben verwijderd uit de partij, geen geloofwaardigheidsproblemen en geen voer voor de oppositie!

 261. Henny Belt zegt: 15-11-10 om 20:18

  Tja…. wat wil je met zo’n partij die leeft van de onderbuikgevoelens van Domkop-Nederland! De PVV bewijst eens temeer dat het een racistische partij is. Als het in de kwestie LUCASSEN een landgenoot zou betreffen met een Marokkaanse nationaliteit zou de PVV moord en brand schreeuwen en de man ons land uit wensen. Voorzover iemand het nu nog niet weet: De PVV is een racistische en fascistische partij. Koop en lees het boekje DE EEUWIGE TERUGKEER VAN HET FASCISME van Rob Riemen!

 262. J.Fransen zegt: 15-11-10 om 20:18

  Hij die zonder zonden is, werpe de eerste steen.

 263. kouwenberg zegt: 15-11-10 om 20:18

  Dhr. Lucassen mag blijven omdat er anders geen meerderheid in de kamer is, volledig begrijpbaar. Jammer dat dHr. Lucassen in de kamer zit op persoonlijke titel en dat de regering liegen een normale zaak vind anders was er wel een wet die zegt dat als iemand liegt bij zijn solicitaie er ook direct uit geknikkerd kan worden zonder zetel verlies van de betreffende partij zodat er een andere kandidaat gezocht kan worden. Hebben we trouwens niet een paar jaar geleden iemand in de kamer gehad die nog niet eens Nederlander was ?? over leugens gesproken!

 264. Beter Weter zegt: 15-11-10 om 20:18

  “Het kabinet hanteert inderdaad een dubbele standaard. Het bepleit een harde aanpak van misdadigers, maar bagataliseert de daden van de eigen coalitie.

 265. Leo zegt: 15-11-10 om 20:21

  Wie zonder zonde is gooit de eerste steen

 266. nederlander zegt: 15-11-10 om 20:21

  Ja voor al die mensen die nu zo lopen te schreeuwen dat dit typisch pvv is wil ik toch eens vragen om eens goed na te denken over wat er nu zoal speelt. Vindt u het normaal dat er bijna 10 jaar na dato dit voorval opgerakeld word? ook wel heel toevallig dat er iemand van justitie met zijn dossier over straat heeft gelopen. En vervolgens ook heel toevallig dat dossier heeft verloren. Beste schreeuwers denkt u zelf nou ook niet dat dit een vuile linkse streek was om de pvv te beschadigen? Deze streek keert als een boemerang in het gezicht van links terug

 267. Louis zegt: 15-11-10 om 20:21

  De een roept hij moet weg, dan ander roept Wilders doet het verkeerd. enz. Ik ben zeker geen PVV stemmer maar wat ik niet begrijp is dat men gemakshalve vergeet dat er bij de SP en GL ook geen lievertjes zitten of gezeten hebben (tot activisten toe die geweld niet schuwden). Lucassen zal mijn favoriet niet worden, mij zal hij niet vertegenwoordigen en gezien zijn uitstraling laat hem vooral vertrekken, maar ik vind dat hij wel de kans moet krijgen om zich positief te kunnen bewijzen.
  Al het andere is speculeren waarvan we de waarheid pas horen als men de memoires / biografie gaat schrijven.
  Uiteindelijk kiezen wij de 2de kamer dus niet zeuren! Het land krijgt waar het om gevraagd heeft! We kiezen niet meer voor een programma maar voor een persoon.

 268. axel zegt: 15-11-10 om 20:22

  helaas een noodzakelijk kwaad maar neem aan dat over 4 jaar deze drol toch echt wel thuis kan blijven

 269. Martine zegt: 15-11-10 om 20:22

  Ben het eens met Chris.
  Hoezo moeten dit soort mensen ook vertegenwoordigd worden in de kamer cq parlement (gedoogsteun)? ( zie een eerdere bijdrage).
  Dat er veel van dit soort volk rondloopt weten we inmiddels wel, dat ze ook zeggenschap hebben en dus mede bepalen wat er met dit land gebeurt vind ik zeer betreurenswaardig. Zeker als je dus kennelijk zelf niet weet hoe je je moet gedragen zoals de Lucassen.
  Wbt het kabinet en de gedoogsteun die in het gevaar ‘was’ wat een stel huichelaars allemaal met hun ‘dit is een interne partij politiek’ waar we ons niet in gaan mengen. Gedoogsteun voor de PVV dus.

 270. Jelle-Jochem zegt: 15-11-10 om 20:22

  Zou de heer Lucassen het enige dubieuze geval binnen de PVV zijn, dan zou het een ongeluks treffer kunnen zijn en een inschattingsfout van de heer Wilders, maar er zijn DRIE (!!!) dubieuze gevallen binnen de PVV, als het er niet meer zijn. Ik word zelf liever niet geregeerd door lui die splinters in ander mans ogen zien, maar de balk in hun eigen negeren. Een partij die zwaardere straffen voorstaat terwijl ze zelf uit lui bestaan die de wet niet zo nou nemen baart mij zorgen en riekt naar willekeur

 271. Rob zegt: 15-11-10 om 20:22

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl.....eeld.dhtml

 272. Nicolas zegt: 15-11-10 om 20:22

  Vanaf het begin ging het om banen (x3) en niet om landsbelang. Punt. Dat mensen zoals Lucassen toegang krijgen tot de 2e kamer is per definitie een grof schandaal. Punt. Dat politici het volk vertegenwoordigen? Niet meer. Punt. Lucassen blijft omdat fatsoen geen rol meer speelt. Hij blijft omdat Wilders graag vooral zijn baan wil behouden. Hij blijft omdat wij de andere kant uitkijken. “Wilders light” is levensgevaarlijk. En daar gaan we een keer duur voor betalen. Punt.

 273. Jordy Boone zegt: 15-11-10 om 20:23

  Schokkend. Hier denkt men een week over na. Ondanks wat rich eerder zei, het gaat hier niet om spijt tonen/ hebben. Je hoeft gen heilig boontje te zijn, maar als je met twee paspoorten iets moet, mag je verwachtten dat iemand wiens integriteit zo te grabbel ligt, minder bescherming geniet vanwege het belang van de minderheid.

 274. willem de 16de zegt: 15-11-10 om 20:23

  Deze eindeloze “beslissings bevalling” riekt verdacht veel naar chantage. Wilders gaf met betraande en zwaar oververmoeide oogjes zijn pers verklaring waarbij geen zinnig mens zich kan voorstellen dat deze overal altijd razend snel op reagerende geblondeerde demagoog zo lang nodig had om tot deze simpele beslissing te komen. Nu gedoogt hij ook nog in zijn pels een straatterrorist met een ruim begrip van eerlijkheid en integriteit. Hoe gaat hij dat in de komende praktijk allemaal rijmen?

 275. Rob zegt: 15-11-10 om 20:26

  Waar is Eric Lucassen nou precies voor veroordeeld?

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl.....eeld.dhtml

 276. Wil zegt: 15-11-10 om 20:26

  Wat een meningen allemaal en wij weten het allemaal zo goed.Heel moedig om staande voor de camera je schuld te bekennen. Om het gezicht van de partij had Lucassen beter kunnen opstappen.Nu hij dit niet heeft gedaan wordt hem de kans geven zich te hervormen. Geert ga zo verder maar screen je leden voor dat nog meer naar buiten komt en bij wangedrag stuur ze op een nette manier het bos in zodat een nieuw PVV lid kan worden aangesteld. (dien desnoods een wetvoorstel in zodat de regering of partij een lid kan ontslaan bij wangedrag of verzwijgen van duister verleden zonder dat de kandidaat aanspraak op een plaats in de kamer of financieel kan maken)Bij de affaire Loockheed vond Joop den Uijl het ook niet nodig (dit was toen net z’n moedige maar vervelende beslissing) om met zijn regering op te stappen. Prins Berhard werden zijn versierselen en uniformen afgepakt en Nederland ging gewoon weer verder. De Nederlandse regering is toch eindverantwoordelijke over leden van ons koningshuis? Die trouwens ons land over de wereld goed vertegenwoordigen.

 277. daniella van den akker zegt: 15-11-10 om 20:27

  misschien dat door deze affaire Geert Wilders gedwongen wordt zich een genuanceerder mensbeeld te vormen, hij kan nu nooit meer zo maar een grote mond geven als het gaat over veiligheid en ongepast gedrag zonder uitgelachen te worden, ik wens het hem van harte toe, hij kan dan ook meteen een ander gedoogakkoord schrijven, een met hart voor de ander.

 278. Rob Heusdens zegt: 15-11-10 om 20:27

  Dat de PVV figuren aantrekt als Lucassen – een veroordeeld ontuchtpleger die misbruik maakt van gezag, en iemand die zijn buren met geweld bedreigd – zegt veel over het ware karakter van de PVV.

 279. erik H. zegt: 15-11-10 om 20:27

  Het geeft aan hoe de PVV incasu Geert Wilders denkt. Hij maakt het beleid zoals hij wil, hij legt de geschiedenis en de rechtspraak uit hoe hij wil en wat het beste uitkomt in het populisme. Waarom zien mensen niet hoe gevaarlijk deze man is. Hij mag en kan blijkbaar alles zeggen omdat het in het politieke spel en denken zou gebeuren. Nu dan: in hoeverre moeten wij nederlanders een nederlandse hitler toestaan. Toendertijd is die ook rustig in de politiek begonnen zich voordoend als een democratisch politicus. Waarom zien de heren en dames in Den Haag niet hoe gevaarlijk deze man en groepering is en als wilders mag zeggen wat hij wil omdat hij het zegt vanuit een politieke gedachte waarom zeggen de politici gewoon niet hardop dat deze man gevaarlijk is en slecht voor nederland en europa en alleen uit is op eigen macht.

 280. Rene zegt: 15-11-10 om 20:28

  Wilders heeft het kabinet in een houtgreep en Lucassen sinds vandaag Wilders. Het lijkt wel of we leven een in bananenrepubliek. In een bananenrepubliek geven ze echter nog toe dat democratie een farce is, maar in NL noemt Wilders dit “fatsoen”. Wilders als kampioen van de dubbele moraal.

 281. Henk zegt: 15-11-10 om 20:28

  Een juiste beslissing van de heer Wilders. Geef deze man een kans, ik heb er vertrouwen in. De heer Lucassen is veroordeelt voor zijn ‘misstappen’, boek sluiten. We kennen allemaal mensen veroordeelt voor aanzienlijk zwaardere misstappen zonder dat deze daarna nog eens aan de schandpaal worden genageld.

 282. Sophie zegt: 15-11-10 om 20:29

  Interessante ontwikkelingen…Op dit soort momenten ik blij dat ik niet meer in NL woon… In Engeland waar ik nu woon mag je, volgens mij, niet bij de overheid werken als je een strafblad hebt.
  Maar ja, op dit moment begrijp ik vele beslissingen niet die de Nederlandse overheid heeft genomen. Ik ben nu ook het boek ‘mijn hollandse droom’ aan het lezen – NL blijkt toch niet het beloofde land…Erg jammer.

 283. Jelmer zegt: 15-11-10 om 20:29

  In mijn optiek is het niet normaal dat zomaar een veroordeelden ons, de nederlanders en dan vooral de PVV stemmer, te vertegenwoordigen in de tweede kamer. De PVV maakt een hele hoop kabaal omdat een minister 2 paspoorten heeft maar een kamerlid maar een veroordeling op zijn naam hebben staan. Ministers worden helemaal door gescand voor hun daden en onze vertegenwoordigers mogen zo de kamer betreden. Ik hoop dat Geert Wilders terug komt op zijn woorden en Dhr. Lucassen uit de PVV gooit.

 284. Jan van Oossanen zegt: 15-11-10 om 20:29

  Veel grote woorden, zijn straf heeft hij gehad en daarmee basta. Dat D’66 blijft doorzeuren is voorspelbaar en heel erg 1600.(schandpaal)

 285. Bert Wolf zegt: 15-11-10 om 20:29

  Nog 4 jaar deze regering? Ik moet er niet aan denken! Zo vlak voor de Sinterklaas doet dit mij denken aan een soort van mijterbrigade ze beloven van alles maar zo schijnheilig als de PVV! Jammer want mensen in de politiek moeten van onbesproken gedrag zijn.

 286. PVV is inderdaad voor xenofobe tokkies. PvdA rules!

 287. dick zegt: 15-11-10 om 20:30

  Het is ronduit beschamend.

 288. i.emand zegt: 15-11-10 om 20:31

  te gek voor woorden..vooral dat die man dan ms gewoon doorbetaald word als hij eruit gezet zou worden..en dan later nogeens 4 jaar wachtgeld kan krijgen…ben je 8-9 jaar verder..dus regering!!!werk aan de winkel met die bezuinigingen omdat ff aan tepakken..pff

 289. bram zegt: 15-11-10 om 20:31

  Zo zie je maar weer hoe vertrouwelijk de pvv is. dus niet gelijk opstappen. heb je zijn gezicht al eens bekeken staad mij niet aan .maar heel de pvv deugt niet gelijk weg stemmen dat spul dit hoort niet in Nederland wat een zootje.

 290. Jesse zegt: 15-11-10 om 20:32

  Naar mijn mening is dit erg typerend voor de pvv. Er zijn al vaker bespreekgevallen in de pvv geweest. Mensen stemmen niet op de pvv, maar op Geert Wilders. Het geval Lucassen geeft opnieuw aan wat de pvv voor partij is.
  Wel klagen over een dubbel paspoort, maar iemand met een strafblad in de tweede kamer moet kunnen. Dit moet dan ons land besturen, hoe onverantwoordt…

 291. Sebastiaan zegt: 15-11-10 om 20:32

  Wilders spreekt van een ongepaste relatie.
  Het vonnis destijds luidde ontucht.

  Lucassen heeft ook zijn vroegere buren in Haarlem nogmaals zijn excuses aan voor zijn hinderlijk en baldadige gedrag gedurende een aantal jaren aangeboden. Het betreft echter aangiften van bedreiging van drie personen in Haarlem.

  De PVV staat voor vrijheid, vrijheid van eigen visie op de dingen en vrijheid om te doen en laten wat je wil. Die linkse rechters moeten niet zo zeuren en echte boeven aanpakken.

 292. Er is geen aangifte gedaan van intimidatie en bedreiging, maar ik weet wel dat je 2 type mensen nooit moet aanspreken.
  Rokers en hondenbezitters zijn een moeilijk aanspreekbaar volkje.
  En voorwat betreft misbruik is geen sprake, het gaat om een ongepaste relatie.
  Het is jammer dat alles van de PVV zo uitgemeten wordt.
  Dit clubje krijgt mijn volledige vertrouwen, ze durven hardop te vertellen wat de meeste mensen denken.
  De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

 293. mark zegt: 15-11-10 om 20:35

  Zo kort in de kamer en nu al gewetenloos gehecht aan het pluche.

 294. Paul zegt: 15-11-10 om 20:35

  valt me wel op dat daar waar de gemiddelde pvv-er normaal gesproken niet weet hoe snel hij iemand moet veroordelen er nu opvallend veel van die gasten dit goed proberen te praten. maar wat me nog meer opvalt is hoe weinig pro pvv-ers er reageren.
  Ach, ga voor de lol maar eens naar de Wilders-Hyves.
  Een beetje opbouwende kritiek daar geven, resulteert al snel in een hoop bedreigingen.
  Tsja, zo zijn ze gewoon.
  Beetje sneu toch?

 295. Marcel zegt: 15-11-10 om 20:35

  Schande , lachwekkend , triest , één pot nat , BAH

  Grappemaker Henk om 20:28 , dat kan je toch niet menen dit zijn de mensen die het volk vertegenwoordigen en die beleid en wetgeving maken, als daar mensen van dit pluimage tussen zitten wordt het van kwaad tot erger, basis is dat Wilders geen idee heeft wie wie is in zijn partij en leugen en bedrog gewoon vrij spel hebben. Gemiste kans dit om te laten zioen dat PVV anders is dan de zogenaamde gevestigde orde,Als de PVV één zetel meer had gehad was Lucassen zeker gesneuveld.

 296. piter zegt: 15-11-10 om 20:36

  Onzin
  Dus vanaf nu moeten we wachten op zone slechte nieuws van pvv
  Het is een norm in pvv!!!!!

  Jammer Geert, op de PVV stem ik nooit meer

 297. bram zegt: 15-11-10 om 20:37

  Wat voorspelbaar toch weer. Wilders altijd met harde taal en veroordelingen en nu de hand boven het hoofd houden van een schoft die onder de guillotine moet.

  Als je ook kijk naar die hele fractie van de pvv dan zie je veel koppen waarvan je denkt moet dat nou in de politiek? Maar goed die lucassen mag van mij kapot en laat hem opdonderen uit de polietiek, stuk onkruid.

  PVV partij van de Varkens

 298. Rene zegt: 15-11-10 om 20:39

  erg Lucassen
  erger Geert

 299. sytske dijksen zegt: 15-11-10 om 20:39

  Het viel te verwachten bij een partij als de PVV.
  Stel je nu eens voor dat de voornaam van mijnheer Lucassen
  toevallig Mohammed was geweest…en dat hij uit Marokko
  was gekomen, wat had Wilders dan gedaan?
  Maar nee, wij Nederlanders mogen meer dan anderen.
  Leve de Wilders-democratie….!Graag meer van zulke incidenten, dan zijn we er het snelst van af!

 300. A.Jumelet zegt: 15-11-10 om 20:39

  Het probleem ligt niet bij Wilders maar in feit dat als Wilders kamerlid Lucassen eruit gooit het kabinet zijn meerderheid kwijt is waardoor de overlevingskans theoretisch nihil is praktisch kan het kabinet nog bogen op een meerderheid met gedoogsteun van de SGP.
  Maar dat zag Wilders niet zitten dus zat Wilders voor een duivels dilemma en nam
  diep tragisch de verkeerde beslissing en nog wel een politieke beslissing.
  Gezien deze tragedie zal Politiek Den Haag intern moeten gaan nadenken om kamerleden die geen onberispelijk gedrag hebben , in bijzondere gevallen, hun kamerzetel te ontnemen en geroyeerd moeten worden door hun eigen partijbestuur.
  Het is toch van de zotte dat uitgestapte kamerleden in zulke gevallen voor zichzelf een partij oprichten in de kamer.
  Wie wil er nou lid worden van zo’n partij. Opzouten die handel.

 301. Ed Harms zegt: 15-11-10 om 20:40

  O maar 270 reacties sinds 5 uur vanmiddag? Het moge duidelijk zijn dat hier het kabinetbelang zwaarder heeft gewogen dan het verleden van de heer Lucassen. Oppositie, kom maar door…

 302. Frank zegt: 15-11-10 om 20:40

  Juiste beslissing van Wilders. Veel keus heeft hij natuurlijk niet. Ik vind dat Wilders dit niet heeft verdiend. Betreur het zelfs. De media hakt er weer lekker op los. Weer etenstijd voor ze….!!
  Wilders doet het goed. Wilders moet blijven. En euh…….. “Hij die zonder zonde is, werpe de eerste steen”.

 303. jan zegt: 15-11-10 om 20:40

  Als Lucas verdwijnt verdwijnt ook de meerderheid van de coalitie.
  Dat kan niet want we kunnen niet om de 2 weken een verkiezing hebbe.
  Het aanhouden van Lucassen is het beste voor het land. Hij wordt gestraft doordat hij geen woordvoeder en defensie specialist mag blijven.
  Dit is dus het meest verstandig voor het land. Het kan niet anders dan zoals Wilders nu heeft besloten. Lucassen zit primair in de Kamer als persoon. Als hij niet weg wil wordt hij eenling en kan het kabinet laten vallen, zelfs uit een machts gril van Lucassen.. Dat kunnen we niet hebben. Dus jammer voor jullie , linkse dagdromers.

 304. Bart zegt: 15-11-10 om 20:40

  Voor leden van de PVV geldt kennelijk een dubbele standaard, terwijl een dubbel paspoort volgens de PVV natuurlijk niet mag. Ligt het aan mij of klopt hier iets niet?

 305. Bram Latumahina zegt: 15-11-10 om 20:42

  Stel dat lucassen,islamitisch zou zijn en of illegaal…wat zou de PPV dan in zo`n situatie doen..?..

 306. Pieter zegt: 15-11-10 om 20:43

  ieder weldenkende tweede kamerlid zou zich in zo’n situatie teruggetrokken hebben. Blijkbaar vind de heer lucassen zichzelf belangrijker dan het de stabiliteit van het kabinet en daarmee vindt hij zich ook belangrijker dan nederland zelf.

 307. Kees zegt: 15-11-10 om 20:43

  Lucassen blijft aan uit respect voor Wilders terwijl hij uit respect voor de kiezer zou moeten vertrekken.Hij krijgt een tweede? kans terwijl zijn partij uitdraagt dat buitenlanders die in de fout gaan het land uit moeten.Deze man gaat,voor zover nu bekend,twee keer in de fout en hoeft niet eens uit de politiek?
  Wilders toont weer eens zijn respect voor de rest van Nederland en het domme tuig dat nog geeneens een reactie met minder dan vijf spelfouten weet te schrijven juicht de man weer toe.

 308. yolanda zegt: 15-11-10 om 20:44

  Ja zo gaat het in de politiek, je liegt, bedriegt en belazert de boel maar je mag toch blijven. Hoeveel kritiek heeft Wilders (de nederlandse versie Mozart)
  niet op andere mensen, maar als het om de onfatsoenlijke( dan druk ik me nog netjes uit) leden van zijn fractie gaat dan mogen ze blijven. Met andere woorden zijn fractieleden mogen mensen bij wijze van spreken doodschieten of discrimineren en ze mogen toch blijven mee regeren. Zo treurig is het gesteld met de politiek hier in Nederland.De PVV is niet alleen een racistische partij maar zijn volksvertegenwoordigers zoals ze zichzelf noemen hebben ook criminele neigingen. Dat is nou de democratie en vrijheid waarvoor ze staan. Het is een schande dat er zoveel nederlanders hun stem aan deze partij hebben weggegooid.

 309. Marjorie zegt: 15-11-10 om 20:45

  In de tijd dat ik studeerde moest ik voor mijn stageplek in een lange rij gaan staan bij de gemeente om een verklaring van goed gedrag aan te vragen. Op zich niets teveel gevraagd en een goede voorzorgsmaatregel.
  Maar nu weet ik dus waar ik moet gaan solliciteren zonder dat ik in een lange rij hoef te gaan staan voor een verklaring van goed gedrag.

 310. Ton Hoffmans zegt: 15-11-10 om 20:46

  Ben benieuwd wie de volgende is. Op organisaties als de PVV komen vaker fatsoensrakkers en/of mensen met boter op hun hoofd af.

 311. Wytze zegt: 15-11-10 om 20:46

  Dit geval lijkt te bevestigen dat het voor een (als het over de Islam gaat toch radicale) partij als de PVV, ondanks dat deze een groot deel van de kiesgerechtigden aan blijkt te spreken, lastig is goede kandidaten te vinden. Veel PVV-kiezers durven hun voorkeur voor deze partij niet uit te spreken en om die reden zullen veel potentieel geschikte Kamerleden zich niet beschikbaar stellen. Ook een stukje angst zal hierin ongetwijfeld meespelen. Wanneer dit het geval is weet je dat er, net als bij de LPF destijds, een aantal “flapdrollen” in de kamer zullen komen. Een paar mensen die al via talloze wegen het Bekende Nederlanderschap hebben proberen te vergaren konden deze droom via de politiek alsnog verwezenlijken (noem ‘t camerageil…) en helaas, ik zal ‘t netjes proberen te verwoorden, zitten er een paar figuren tussen bij wie een steekje los lijkt te zijn. Dit zal pas veranderen wanneer de PVV een maatschappelijk geaccepteerde partij zal zijn waarvoor iedere sympathisant zijn of haar voorkeur ook eerlijk uit durft te spreken. Ik durf me af te vragen of dit ooit zal gebeuren zolang de mensen niet overtuigd worden dat de PVV’ers over enige kennis van zaken over de Islam beschikt waardoor alle Islamitische allochtonen over één kam geschoren worden.

 312. lezer zegt: 15-11-10 om 20:46

  Spijt voor een zedenmisdrijf?
  Mozart pist door zijn eigen brievenbus.

 313. amazing rietje zegt: 15-11-10 om 20:47

  snap niet waarom deze HEER in de kamer mag blijven zitten, wij betalen gewoon voor de misdaad.
  Mijn dochter heeft een kleine vergissing begaan in haar werk, vier jaar geleden, daar is een rechtzaak van geweest, en die is zij verloren, want grote mannen pakken ze niet, maar mijn dochter moet nu na drie jaar
  opgenomen worden in een psychiatrische inrichting vanwege de stress, haar hele leven staat op zijn kop, zonde van haar opleiding.
  wat moeten wij in dit land met deze figuren, er uit en er nooit meer in

 314. Vincenzo zegt: 15-11-10 om 20:47

  Een aantal PVV-stemmers beweren hier: criminelen die hun straf hebben uitgezeten, verdienen een tweede kans. Daar ben ik het als D66′er mee eens. Mijn kritiek op Wilders is dan ook niet dat hij Lucassen een tweede kans geeft. Mijn kritiek is dat hij zich niet aan ZIJN EIGEN maatstaven houdt. Dáár gaat het om.

 315. Rob Koomen zegt: 15-11-10 om 20:48

  PVV: Partij Voor Vandalen.

 316. Ronnie zegt: 15-11-10 om 20:49

  Volgens recent criminologisch onderzoek heeft 14% van de jongeren juridisch een knelpuntje. Bij de PVV fractie is dat inmiddels opgelopen tot bijna 20%. De pot verwijt dus weer eens de ketel…
  Verder maak ik me geen zorgen. Boer Koekoek verdween na 10 jaar, de bejaardenbeweging na 5 jaar en dit is sneller weg. Onze samenleving wordt hier steeds handiger in. Aan de andere kant, D66 heeft na 44 ook jaar nog niet echt iets bereikt.

 317. gre zegt: 15-11-10 om 20:50

  Dus… Sociaal/ wijken: intimidatie van buren. Sexueel/ defensie: ernstige grensoverschrijding tov ondergeschikten. Politiek: verzwijgen & liegen.
  Drievoud fout, doch Lucassen mag blijven van Wilders. Nu weet iedere PVV-er dat hij HEEL ver kan gaan, zonder dat hij uit de partij wordt gezet, dwz uit de PVV-zetels. (want de PVV heeft geen leden; “le parti cést moi”).
  Daar kunnen we nog wel e.e.a. aan gaan beleven.
  Overigens: nu de taken/ bevoegdheden van Lucassen worden ingeperkt: wordt dan ook zijn salaris naar rato ingeperkt?
  En over 4 jaar zijn riante wachtgeld?
  Én dat allemaal omdat Wilders niet die 30 euro wilde uitgeven voor een ‘Verklaring omtrent het gedrag
  ….. Oh pecunia, oh mores

 318. frans zegt: 15-11-10 om 20:50

  Het is toch te gek voor woorden, hij die criminaliteit hard wil aanpakken vind dat binnen zijn eigen partij te tolereren. Juist nu zou hij (Geert Wilders) fatsoen moeten tonen.

 319. John zegt: 15-11-10 om 20:51

  Hier in ons dorp in het zuiden heeft de helft zeker op de PVV gestemd incl. ik zelf. Dit ook omdat hij gejoemel wou aanpakken in Den Haag. Wat echter nu gebeurd is gejoemel van de PVV zelf. Onze stem krijgen ze in elk geval niet meer. Wilders had Lucassen eruit moeten zetten ongeacht. Zo’n man hoort niet thuis in de kamer. En als het kabinet was gevallen dan was dat maar zo. Beter dan wat nu gebeurt. Onze stem en ik denk vele in mijn dorp zoals ik om me heen hoor zien dit als gejoemel. Jammer Geert maar je hebt de foute keuze gemaakt.

 320. malou zegt: 15-11-10 om 20:51

  Hoe belachelijk….achterbaks gedoe!

 321. Ellen zegt: 15-11-10 om 20:54

  Ik vind dit zo schokkend dat ik heel graag mijn mening (voor het eerst ooit) ergens wilde neerzetten!

  Ieder mens wordt zwaar gestraft voor dit soort daden. Maar ja, alles voor deze regering toch? Het moet en zal slagen, dus we zien deze misstappen maar door de vingers. Ik ben benieuwd of de mensen die hier slachtoffer van zijn geworden dit ook op deze manier ervaren.

  Ik moet iedere keer voor een nieuwe baan een Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen. Had ik een dergelijk misdrijf gepleegd, was ik nergens meer aan het werk gekomen. Maar ja, mensen in een machtspositie kunnen zich alles veroorloven, toch?

  Een minister heeft een voorbeeld functie en indirect geeft de regering het signaal af dat we deze misstappen maar moeten gedogen of nee nog sterker, laten we mensen gaan aanranden en bedreigen. Je hoeft je toch geen zorgen om je baan te maken… Hoe geloofwaardig ben je nog?? Laat me alsjeblieft niet lachen…

 322. jac zegt: 15-11-10 om 20:57

  Nu maar hopen dat de PVV kiezer hier de volgende keer conclusies uit trekt en op een deugdelijke partij (alles is beter dan de PVV) gaat stemmen.

 323. Eliazer Cohen zegt: 15-11-10 om 20:58

  Wilders meet echt met twee maten. Het is begrijpelijk dat de coalitie niet lichtvaardig in gevaar wordt gebracht, maar Lucassen handhaven is geen optie voor een fatsoenlijke politieke partij. PVV tolereert kennelijk wel veroordeelde ontuchtplegers in haar midden. Dat roept vragen op over haar geloofwaardigheid als pleitbezorger voor law and order minnend Nederland. Wilders schreeuwt moord en brand over wangedrag van een minderheid van de derde generatie Marokanen, maar strijkt zijn hand over zijn hart voor buurtterreur en viespeukerij van autochtone makelij. Het is volkomen belachelijk dat zoveel mensen op Wilders en zijn criminele bondgenoten stemmen. Wilders is een hypocriet met een Islamfetisj.

 324. peter gielen zegt: 15-11-10 om 20:58

  ik ben zelf een pvv stemmer, maar ben het niet eens met geert.
  lucassen heeft ontucht gepleegt ja met 2 volwassen personen die
  er niet op tegen waren, als dit ontucht is dan moeten ze meer dan
  de helft van de 2de kamer hun bevoegdheden afnemen, in wat voor
  land leven wij tegenwoordig, dit zal wel weer een aangedikte actie
  zijn van de pers waar het cda,pvda,d66 en groenlinks weer van smullen,
  wat maken ze de pvv toch graag kapot, ik zou wel eens willen weten
  wat deze heren en dame verzwijgen, bah bah.

 325. maarten zegt: 15-11-10 om 20:59

  Ik krijg zo´n deja vu bij de pvv. Net de LPF. Het beste lijkt me dat er maar 4 of 5 mensen van de pvv iets gaan zeggen in de toekomst. De rest gaat met zijn handjes onder de beentjes zitten en sluit zijn mondje. Je weet wel een soort klapvee. Anders kunnen we over 3 maanden zeker naar de stembus.

 326. jan zegt: 15-11-10 om 20:59

  Geert Wilders bewijst hiermee dat hij en zijn slaven (waaronder ontuchtpleger Lucassen) niet goed bij hun hoofd zijn.
  Weg met de pvv en weg met geert wilders! we hebben namelijk al een hitler in de geschiedenis gehad

 327. Fun zegt: 15-11-10 om 21:00

  De ware aard wordt duidelijkheid. Ik zag deze laffe beslissing van kilometers ver aankomen.

 328. Peter-Paul Chaudron zegt: 15-11-10 om 21:01

  Het is ongelooflijk hoe Geert Wilders met twee maten kan meten én denkt er mee weg te komen. Van een andere partij zou het verschrikkelijk liegen zijn, van zijn eigen partij noemt hij het stout en jokken. Glashard toegeven dat je in het ene geval op de ene manier opereert en in het andere geval op een andere manier (dubbele paspoorten) moet toch onmiddellijk herkend en ontmaskerd worden. Gelukkig zijn er meer daan genoeg mensen die doorhebben dat Wilders macht langzaam maar zeker aan het afbrokkelen is. Gedoe betaalt zich altijd terug in politieke gevolgen.

  Het kan mij voor de PVV alleen niet snel en niet hard genoeg gaan.

 329. Max zegt: 15-11-10 om 21:02

  Dit komt helemaal niet uit de koker van Lucassen….Wilders(Bosma) wil(len) zelf niet dat hij opstapt omdat er dan een zetel wegvalt….als je Eenvandaag hebt gezien zag je hoe Lucassen alles wat hij zei had ingestudeerd,daar zijn ze het hele weekendd druk mee geweest.
  Die man stond stijf van de stress en angst…hij mag geen fout maken in de beantwoording van de journalisten….nee Wilders,die man is hard gevallen met het meten met een dubbele maat…wat een verschrikkelijke partij

 330. @ Joop Heijberg, 20.12
  Je schrijft nu een ander verhaal dan eerst, sorry voor de uitspraak dat het jou clubje was.
  Maar het blijft een misdrijf en deze grote leider van dat clubje had als het iemand van een andere partij was geweest ,hier in kamer om een spoeddebat gevraagd.
  Maar ja( Gedoogen doet de massa in wonderen geloven )

 331. Arent zegt: 15-11-10 om 21:03

  Als Wilders zijn eigen standpunten tot de letter zou volgen had hij Lucassen uit de fractie moeten zetten. De kans dat die zijn zetel mee zou nemen zou echter te groot zijn lijkt me. Wilders durfte niet de coalitie te riskeren.

 332. G.J. Janssen zegt: 15-11-10 om 21:04

  Het is wel duidelijk dat er naar zwakke plekken binnen de PVV en het kabinet wordt gezocht door de media en de oppositie. Maar er zit aan veel kamerleden een vlekje en ik vind dat Wilders in dit geval gelijk heeft. Het is niet netjes dat Lucassen de veroordeling verzwegen heeft, maar het staat natuurlijk niet in verhouding tot wat bijvoorbeeld voormalig minister Guusje ter Horst heeft gedaan, die door dronken achter het stuur te kruipen haar medeweggebruiker ernstig in gevaar heeft gebracht.

 333. jos zegt: 15-11-10 om 21:06

  Ook voor de heer Wilders is kennelijk de macht belangrijker dan een rechte rug

 334. Joop zegt: 15-11-10 om 21:06

  Lijkt me een bijzonder verstandige en evenwichtige oplossing.
  Ben echter bang dat de hetze tegen Wilders nog wel een tijdje door zal gaan.
  Ben het met Frank eens : “wie zonder zonde is…..” Want je denkt toch niet dat er bij de andere partyen nooit iets aan de hand was ?

 335. Harold zegt: 15-11-10 om 21:06

  Wilders, Bosma, Rutte, Verhagen en de redactie kunnen niet tellen. Als Lucassen uit de fractie was gezet, dan had hij de komende 4 jaar ons belastinggeld opgestreken en met de staart (of geslachtsdeel) tussen de benen zich niet meer laten zien. 75 is nog altijd een meerderheid met 149 aanwezige kamerleden. Voor de coalitie helaas niets aan de hand, maar ik lach vanavond om de deuk die Wilders oploopt.

 336. Joke zegt: 15-11-10 om 21:07

  Wat zou de heer Wilders gedaan hebben als bleek dat de heer Lucassen allochtoon met dit gedrag was geweest…

 337. Mike zegt: 15-11-10 om 21:08

  Als de gewone man een fout begaat en iets op de kerfstok heeft, dan is het lastig werk vinden.
  Blijkbaar heeft het bedrijf “volksvertegenwoordiger PVV” daar minder moeite mee.

 338. Ferdy zegt: 15-11-10 om 21:08

  Mensen mensen, denk eens goed na voordat je hier commentaar geeft. Ik ben geen PVV stemmer, maar het is zo naief om te denken dat iemand een heel kabinet zou laten vallen vanwege zo’n intern probleem.
  Een redelijk aantal personen reageert hier trouwens erg vanuit eigen belang en standpunt, het verbaast mij niets als hier vele linkse stemmers lekker olie op het vuur aan het gooien zijn. Ze hadden het liefst een domme Wilders gezien die zo hardnekkig zijn standpunten zou hebben volgehouden dat het kabinet was gevallen. Het enige wat ik kan zeggen tegen hen is: jammer, jullie zullen nog een tijdje moeten wachten.
  Wilders is niet zo snel te vangen, alhoewel het natuurlijk Lucassen niet deugt, maar dat zou iedereen inmiddels toch gewend moeten zijn in de politiek. Politiek = mensheid = eigenbelangen = onbegrip en tegenwerken

 339. Friso zegt: 15-11-10 om 21:08

  Pijnlijk ook voor het CDA. Klink opgeofferd voor iemand als Lucassen. Macht corrumpeert.

 340. Ron zegt: 15-11-10 om 21:08

  Het maakt allemaal niets uit de gemiddelde PVV-er zal er geen moeite mee hebben en Wilders gedoogt toch al…

 341. Daniel Barto zegt: 15-11-10 om 21:10

  Ze zouden hem zijn paspoort moeten afnemen!

 342. Jos zegt: 15-11-10 om 21:11

  eerder in deze discussie riep iemand”alle linksen in paniek”, en jammer dat het niet gelukt is he?

  Aan dat figuur zou ik willen zeggen: WIE heeft die misdaden begaan, WIE is ervoor veroordeeld? Lucassen toch zeker. Hij zegt zich ervoor te schamen.

  Het tekent het moreel besef, beter gezegd: het gebrek daaraan, bij de pvv-stemmers.

  Ik ken gelkukkig heel veel pvv-stemmers, die zich spijtoptant hebben betoond, en ronduit erkennen, dat ze een enorme fout hebben gemaakt door op 9 juni op hen te stemmen. Berouw komt na de zonde, zullen we maar zeggen.

  Oh, en de term linkse jankers gaat niet op.

 343. marcel zegt: 15-11-10 om 21:12

  Hij is een witte niet-moslim, dus dan mag hij dat doen.

 344. Albert zegt: 15-11-10 om 21:13

  Dat deze omhoog gevallen blaaskaak,ons vertegenwoordigd in het parlement is niet alleen een bezoedeling van het parlement,maar getuigd ook van weinig respekt voor datzelfde parlement.Ik vind dan ook, dat hier maar één maatregel geldt voor zo’n figuur en dat is opkrassen!!,met dit besluit maakt Wilders zich volkomen belachelijk en ongeloofwaardig!! Schande voor mij géén PVV meer.

 345. pieter zegt: 15-11-10 om 21:13

  wilders dit wilders dat wat hebben de mensen toch met wilders kijk nou ook eens naar die linkse rotzooi dat zijn net zo goed criminelen en tuig maar hoeft maar een kleinig heid tezijn over wilders gelijk weer groot nieuws laat die man zijn werk eens doen en praat dan weer die linkse rommel heeft er ook een zoot je van gemaakt hoor en lubbers die zijn poten niet thuis kan houden geef mij geert wilders maar hoor

 346. peter gielen zegt: 15-11-10 om 21:13

  beste yolanda, jij zal wel met een buitenlander getrouwd/relatie zijn
  of hebben, wat een onnozele redenering om te zeggen dat de pvv rasistisch is, democratie is wat je nu ziet in rusland waar het communisme is afgeschaft en de misdaad aan de orde van de dag is,hier
  in nederland zijn veel buitenlanders hier ook debet aan, maar femke
  halsema en job cohen willen nog meer islam in nederland, jij weet niks
  af van de pvv zoals de meeste links ingestelden. de gewone burger mag
  verekken hier en de buitenlanders genieten overal voorkeur.het zijn de
  linkse partijen die alles kapot hebben gemaakt in nederland, laten ze
  wouter bos aanklagen deze heeft zoveel kapot gemaakt met zijn banken-injectie dat de gewone man er voor kan opdraaien, hijzelf zit met een
  dik salaris de komende 5 jaar thuis,dit kun je zien als ontucht tegen
  de gewone werkman.

 347. Bert zegt: 15-11-10 om 21:14

  Als hij maar niet hier door de brievenbus staat te plassen !

  :)

 348. wim zegt: 15-11-10 om 21:14

  Wilders neemt iedereen de maat behalve zichzelf. De ontdooiing is al begonnen.

 349. jong zegt: 15-11-10 om 21:15

  Ja ik lees wel dat de GOORSE taal uit de LINKSE koppen komt,zoals steeds het geval is.
  Eucalipta halsema heeft het debat al aangevraagt, wat zal die weer leugenachtig tevoorschijn komen.

  Wilders heeft de juiste beslissing genomen!

 350. anton v zegt: 15-11-10 om 21:15

  Als ik het goed begrijp dankt het kabinet nu zijn meerderheid aan EEN (1) omstreden, veroordeeld persoon, met abjecte daden wb bedreiging van buren, sex met (o.a. minderjarige) ondergeschikten, en politieke leugens…..
  Wie met pek omgaat….
  VVD, CDA: waar is uw eer!?

 351. Mara zegt: 15-11-10 om 21:17

  JONGENS, hebben jullie door wat hier gebeurd?

  Of het wel of niet zo was uitvergroot bij een andere politieke partij maakt toch helemaal niets uit? Daar gaat het toch helemaal niet om? Feit blijft dat deze man onwijs asociaal is! En willen we nou serieus dat we alle 16 miljoen ons zo gaan gedragen? Voor diegene die zeggen dat hij geen verkrachting heeft gepleegd, DAAR GAAT HET TOCH HELEMAAL NIET OM! Het gaat erom wat die man wel heeft gedaan en laten we eerlijk zijn, we zouden niet willen dat straks heel Nederland zulke acties heeft, dus waarom zou het bij deze meneer dan wel in orde zijn? Waarom zou je opkomen voor deze man terwijl je, als het je eigen buurman was, je zeker naar de politie was gestapt of in ieder geval je ongenoegen over hem zou hebben uitgesproken. Dus laten we nou alsjeblieft niet zielig gaan doen dat het bij de PVV altijd zo uitvergroot wordt, dat zou natuurlijk niet uit moeten maken.
  Ik wil dan ook diegene die wel PVV stemmen vragen om de volgende keer goed na te denken. Volgens mij hangt er nu, vooral onder redelijk jonge mensen, een sfeer van “ja cool, ik ga PVV stemmen, want Geert zegt als enige lekker alles wat hij denkt!” “Deze man zegt tenminste waar het op staat! Maar heeft iemand wel eens geluisterd naar wat die man echt zegt? Hij heeft totaal onrealistische plannen en toekomstbeelden. Denkt hij dat alle moslims straks zullen besluiten om ‘vrijwillig het land uit te gaan’? Natuurlijk niet! Het zou überhaupt niet kunnen qua wetgeving. Dus waarom zou je op een dergelijke man stemmen? Hij heeft niet eens leden in de 1e kamer zitten waardoor hij sowieso geen voet van de grond kan krijgen! En beseft iedereen wel dat stemmen op de PVV niet alleen maar stoer is omdat Geert een grote mond heeft en iedereen zonder rede afblaft, maar er ook consequenties aan zitten? Luister in het vervolg graag naar wat hij ECHT zegt, niet naar het feit dat hij wat zegt!
  Nu in z’n algemeen, ik snap niet hoe iemand de afgelopen gebeurtenissen kan bekijken zonder te rillen. Voor de mensen die hier hun commentaar plaatsen in de vorm van “als je het zo goed weet waarom doe je het dan niet zelf”, dat is in het geval PVV niet mogelijk, het is namelijk niet een democratische partij! En dat vind ik een schadelijk gegeven. Bij mij roept de PVV associaties op met een gegeven uit het verleden. Deze partij heeft het heel doelbewust op één bepaalde groep gemikt, geeft hen de schuld van ALLES, wil ze het land uit hebben en schrikt niet terug van harde maatregelen. Ik las laatst een zeer verontrustend stuk in ‘de pers’ over het verdrijven van de moslims uit Europa. En dan Geert met zijn uitspraken die hier veilloos op aansluiten maar totaal niet haalbaar zijn.

  En dan vraag ik mij af, waarom zou zo iemand dan toch zulke uitspraken doen? Is het dan puur en alleen om haat te zaaien?

 352. peet zegt: 15-11-10 om 21:18

  Schande. Dit zegt ook iets over het zelfreinigend vermogen van het parlement. Hoe lekker kan het pluche en het wachtgeld wat wacht, zijn??

 353. Ulrike zegt: 15-11-10 om 21:18

  Ik zou graag zien dat dit kabinet valt. Maar, iemand met een strafblad mag van mij volksvertegenwoordiger zijn. Of Lucassen gelogen heeft is de vraag. Wilders had er naar moeten vragen en het uit moeten zoeken. Lucassen was niet verplicht ook maar iets te melden. Dat zoiets gebruikelijk is zegt niets. Vergelijk de situatie met Hirshi Ali. Men heeft eerder op de PVV gestemd en nu zit men er dus mee.

 354. Lex zegt: 15-11-10 om 21:18

  Tja, zo gaat het met opportunistische partijen, die trekken opportunisten aan en als er dan problemen ontstaan, dan krijgt onze vriend Wilders opeens een koekje van eigen deeg. En al die PVV-stemmers zijn opeens geschokt. Een zakkenvuller in ‘onze’ partij (Het is niet jullie partij, maar die van Wilders alleen, hoor), achterkamertjes gedoe (want wat er nou besproken is tussen de ‘heren’ horen we niet) en hoe je het ook wendt of keert, een dubbele moraal. Bereid je maar vast voor op het volgende probleem, want er zitten vast nog wel een paar andere probleemgevallen in de fractie. En die arme Geert, die moet nu nog een paar honderd kandidaten voor de Provinciale Staten-verkiezingen gaan screenen. Nou ja, dan hebben we voorlopig even geen last van hem. Succes, man!

 355. mario zegt: 15-11-10 om 21:18

  Wat een storm in een glas water. De dame in kwestie heeft aangegeven vrijwillig een relatie (en sex) te hebben gehad met hem. Dat er nog 100 anderen zijn die andere dingen gedaan hebben is wat anders, maar daar gaat het nu niet over. De discussie wordt weer door de linkse rakkers in NL aangewakkerd onder het mom van “lekker aan de stoelpoten zagen”. Hier wordt ik nou zo moe van en ik zal blij zijn als ik binnenkort weer mijn stem kan uitbrengen voor de 1e kamer. Ook hier zal ik weer alles doen om links uit de 1e kamer te houden.
  Prima oplossing zo dus. PVV en Wilders kunnen gewoon door.

 356. Erik zegt: 15-11-10 om 21:19

  wat moet je eigenlijk doen om wel uit de PVV gezet te worden? Vriend zijn met een Palestijn?
  En toch vermoed ik een opzetje van CDA wezeltje Verhagen hier achter. Hoe kom ik toch zo achterdochtig?

 357. ted zegt: 15-11-10 om 21:20

  ben benieuwd of al die reacties hier over de kleine fout van Lucassen wel allemaal Hollanders zijn?ik heb zo het idee dat de hele krakers beweging en AFA in gang is gezet door de huilerige linkse oppositie?
  met Halsema en Pechie voorop.vooral de reporter op ned 1.die wilde gaan vergelijken de inbraak en brandstchting van ene Duyvendak?

 358. Peter Kok zegt: 15-11-10 om 21:22

  Dit is een aanfluiting voor de vrijheid van meningsuiting en de democratie en het démasqué van de PVV en Wilders. Hallo rechtse kerk, jullie zijn toch zo tegen ‘handjeophouders’? Jullie hebben er nu eentje in de tweede kamer gekozen. En wel eentje die per maand bijna tien keer zo veel vangt voor niks doen dan de bijstandtrekkers waar handjeophouder en verkrachter Lucassen en de rest van jullie rechtse kerk op willen bezuinigen. Wij ons de blubber werken voor een armoedzaaiersfooitje? En dan vangt dat rechtse crapuul straks ook nog vier jaar wachtgeld voor het uit de speeltuin wegjagen van kinderen met een kleurtje? (Dat heeft hij volgens getuigen ook in zijn buurt in Haarlem-Noord gedaan.) O miscchien is het wel een goed idee als er eens een journalist een bezoekje aan de Zandvoortse buren van Lucassen brengt. Misschien levert dat nog wat meer nieuws op en kunnen we toch nog voorkomen dat die man acht jaar met ons belastinggeld gaat potverteren. Of zij er misschien buren die het ook niet eens zijn met de gang van zaken en wat informatie door willen geven aan RTL-Boulevard, Wakker Nederland. NOS-Nieuwsuur etc?

 359. ted zegt: 15-11-10 om 21:23

  en gasten die zeggen ik stem nooit meer PVV hebben nog nooit op de PVV gestemd.ik lees de fouten van vele ongeletterde medelandertjes .ben benieuwd of die uit Gouda komen .bahhhhhhhhh wat een hetze tegen de PVV

 360. peter gielen zegt: 15-11-10 om 21:23

  lang leve de pvv, eindelijk een goede partij in nederland.
  weg met die linkse partijen.

 361. Frans zegt: 15-11-10 om 21:24

  Het criminaliteits gehalte van de PVV fractie ligt hoger dan dat onder Goudse jongeren. Dat zegt genoeg. Henk en Ingrid zullen later, met de kennis van dan, wel zeggen: “wir haben es nicht gewusst”. For the record: Wij, met de kennis van nu, waarschuwen ze nog een keer.

 362. ariel s. zegt: 15-11-10 om 21:25

  dit zat er toch dik in – kleine moh’tjes moeten het land uit en lucaszoon vangt voorlopig nog een paar centjes. shame on you, Geert

 363. Hans zegt: 15-11-10 om 21:26

  Het gaat nu pas voor veel mensen dagen hoe fragiel de krappe meerderheid is. Er hoeft maar iets te gebeuren en er hangt al een crisis in de lucht. Dat de VVD en het CDA het een interne zaak van de PVV noemt geeft dit heel strikt aan.

  Het zou goed zijn als de dissidenten van het CDA en de twijfelaars van de VVD eens bij zichzelf te rade gaan.

 364. ted zegt: 15-11-10 om 21:26

  JA mARA IK HEB DOOR WAT HIER GEBEURD ,EN U DOET ER FLINK AAN MEE.
  mijn opinie is dat de boel lekker opgestookt wordt door de links meute
  ik trap daar niet in.u kunt het wel lekker brengen ,en geen een PVV stemmer trapt erin.jammer voor u

 365. Thomas zegt: 15-11-10 om 21:27

  Ze blijven lekker draaien. Eerst al geen probleem maken bij een Zweeds paspoort (in tegenstelling tot eerdere uitlatingen) en nu lijkt het meer op eigen criminelen eerst. En dat noemt zich volksvertegenwoordiging?

 366. sven zegt: 15-11-10 om 21:27

  gedogen
  Uitspraak: xəˈdoxə(n) (gedoogde, heeft gedoogd) Werkwoord niet optreden tegen iets wat eigenlijk niet mag.

 367. Martijn zegt: 15-11-10 om 21:27

  Allerlei PVV freaks roepen hier dat Rob Oudkerk en Jack de Vries ook een scheve schaats hebben gereden en dat links daar geen problemen mee heeft maar nu wel een hetze tegen Lucassen voert.
  De verschillen zijn niet zo moeilijk te vinden:
  * Oudkerk en De Vries zijn afgetreden, Lucassen (nog) niet
  * De Vries had welliswaar een relatie met een ondergeschikte maar die was niet minderjarig. Dat pleit hem zeker niet vrij, maar is toch een mindere misdaad.

  Lucassen gaat een relatie aan met minderjarige ondergeschikten (meervoud!) en mag wel blijven. Als het niet om een PVV-er ging hadden alle PVV aanhangers hier geroepen dat hij gecastreerd had moeten worden ipv een week in de cel.

  Wilders heeft hier zijn geloofwaardigheid naar zijn achterban verloren, en ja, dat wordt door zijn politieke tegenstanders uitgebaat. Gelijk hebben ze, dat zou Wilders zelf niet nagelaten hebben.

 368. eigenlijk in 1 woord. BELACHELIJK. een partij die de normen en waarden zo hoog in haar vaandel heeft althans naar nu blijkt holle woorden en geen daaden. Zo gaat ons goede nederland naar de ………………

  Jammer.

 369. grein zegt: 15-11-10 om 21:28

  Die lucassen legt de ware mentaliteit van deze nieuwe nsb-kliek bloot en wilders bevestigd dit door óók dit te ‘gedogen’. Alles voor de macht.Ook intimidatie,bedreigingen, ontucht, gedwongen sex, kopstoten en ander geweld.
  Ik hoop dat vele PVV-stemmers nu de ogen open gaan. Dat ze nu zien waar ze op gestemd hebben en, dat ze gemanipuleerd en in de maling genomen zijn- en worden.
  VVD en CDA moeten nu de stekker eruit trekken willen ze geloofwaardig blijven en zorgen dat ze deze regerings-misstap nooit meer begaan.
  Al moet de VVD met de SP regeren!

 370. Heb je die Lucassen zien staan, wat ging die door het stof en dat allemaal om de macht te houden.
  PVV Partij Van Verdraaien

 371. Bart zegt: 15-11-10 om 21:31

  Geweldig hoe de PVV zichzelf onmogelijk aan het maken is

 372. Gustaaf Weber zegt: 15-11-10 om 21:32

  PVV staat voor streng optreden tegen raddraaiers en verafschuwd Haagse achterkamertjes politiek. Dan kan Wilders Lucassen alleen maar wegsturen. Zelfs PVV kiezers begrijpen dat dit een staaltje oude politiek is.
  Van mij mag Lucassen blijven, maar politiek is hij klaar.
  Het één zeggen, en het ander doen, daar is een mooi islamitisch woord voor. Wilders heeft ons er laatst nog voor gewaarschuwd! TAQIYYA !!

 373. Joop! zegt: 15-11-10 om 21:32

  Ach nu schreeuwt iedereen moord en brand maar waar waren de schreeuwers tegen drie kwart van Groen Links welke bestaat uit (ex) communisten ofwel fervente aanhangers van een van de moorddadigste regimes te wereld?

  Toen was er werkelijk niemand kritisch. Kwestie van boter?

 374. Henk en Ingrid zegt: 15-11-10 om 21:34

  Hier zijn we niet blij mee. Schandalig dat meneer blijft zitten, terwijl de slachtoffers dagelijks geconfronteerd zullen worden met deze man. Zelfs met keiharde feiten (strafblad/veroordeling)doet de PVV (Wilders) net of zijn neus bloedt! Onze stem heeft Wilders verloren!

 375. peter gielen zegt: 15-11-10 om 21:34

  ik hoop dat dit kabinet zeer snel valt dan kunnen we weer
  naar de stembus, met alle hoop dat de pvv de meeste zetels
  van nederland krijgt, weg met die linkse troep in nederland
  die heeft al te veel kapot gemaakt. en femke halsema ?, ik heb
  nog nooit zo’n belachelijk figuur gezien die op haar eigen website
  is afgebeeld met een kopdoek, wat een verschrikkelijk mens.

 376. johnlars zegt: 15-11-10 om 21:35

  Op een graverige journalist na, zal de kwestie Lucassen bij het volk, dat kort van memory is, snel weer voorbij zijn. Idee dat de AIVD alle politici eens doorlicht?

 377. Wie zonder zonden is werpen de eerste steen

 378. erik zegt: 15-11-10 om 21:36

  Als Amsterdammer zou ik zeggen, echt Haagse zooitje. Het zit te lekker hé, daar in de banken van Den Haag. Wilders is gewoon een echte door en door huichelaar, Hij is helemaal niet anders dan al die andere politici. PVV= Pot Verwijt de ketel dat hij Vuil is.

 379. Josephine zegt: 15-11-10 om 21:36

  De spindokters van de PVV proberen het weer zo te framen dat Wilders in de slachtofferrol zit. “Geert Wilders voelt zich door Lucassen oneerlijk bejegend” en de arme partij heeft nu eenmaal niet genoeg geld om de kandidatenlijst goed te onderzoeken. Hoe lang zouden PVV-stemmers zich het wol nog voor de ogen laten trekken, vraag ik me af?

 380. David zegt: 15-11-10 om 21:36

  Laat maar blijven, loopt het vanzelf wel mis…..

 381. Herman zegt: 15-11-10 om 21:36

  Huichelaars zijn het. Recht en orde prediken. En duidelijkheid maar owee als het de PVV zelf betreft. Als Wilders ook maar vreest veroordeeld te worden door de Amsterdamse rechtbank dan deugt op voorhand het rechstsysteem niet. Wordt er een PVV-er veroordeeld dan hoeven we dat vonnis niet zo nauw te nemen. We bieden excuses aan en redden zo de coalitie. Want uiteindelijk gaat het dus om de MACHT. Een grote mond als het om anderen gaat maar o zo besluiteloos en ongeloofwaardig als het om de eigen kudde gaat. Maar ja het zal wel eigen PVV-ers eerst zijn.

 382. fizi zegt: 15-11-10 om 21:37

  Heerlijk zo’n man die zijn joker overal instopt, in de brievenbus van de buren, in een vrouwelijke ondergeschikte en nu heeft hij hem in de samengeknepen billen van Geert. Hier gaan we nog een hoop plezier van beleven.

 383. Sjaak de Vries zegt: 15-11-10 om 21:37

  Beste Ted,

  Wat u zegt is ronduit belachelijk. Dat u durft op een publieke site uw mening te verkondigen zonder deze te beargumenteren, SCHANDALIG!!

  Mvg,

  Sjaak

 384. Peter zegt: 15-11-10 om 21:39

  Nu weten 1,5 miljoen kritische kiezers waar ze af en aan zijn.

 385. hans zegt: 15-11-10 om 21:40

  elk volk krijgt waar het recht op heeft

 386. Ahmed zegt: 15-11-10 om 21:40

  Als het mr. Aboutaleb of mw. Albayrak was die ontucht gepleegd dan had meneer wilders letterlijk 10000000000 kamervragen voor PvDa.

  PVV: Partij van de Verkrachters en Vechtbazen!.

 387. Roel zegt: 15-11-10 om 21:42

  De tweede kamer hoort toch een afspiegeling te zijn van de maatschappij?
  Er zijn genoeg mensen die stout zijn geweest in Nederland

 388. chris zegt: 15-11-10 om 21:44

  Verstandig besluit van Wilders.

 389. wouter zegt: 15-11-10 om 21:44

  Prima manier om dit op te lossen. Als je hem uit de partij schopt valt het kabinet uit elkaar. Op deze manier heeft hij alleen als rol om voor te stemmen op alles waar de pvv het mee eens is. Hij laat zich niet uitdagen door dit soort incidenten dus prima opgelost.

 390. Thomas zegt: 15-11-10 om 21:44

  Er is maar een ding belangrijk.
  Dhr Lucassen is veroordeeld voor ontucht met een ondergeschikte.
  Hem werd verweten dat hij zijn positie heeft misbruikt en jonge vrouwen onder druk heeft gezet. Kort gezegd, geen sex, geen diploma.
  Hij ook nog leraar digitale muziek. (daar hoor je trouwens niemand over.)
  Deze man wordt nu, ook door het CDA en VVD, gedoogd.
  Beschamend.

 391. Remco D zegt: 15-11-10 om 21:44

  Wat een vertoning,, een kamerlid die aan mag blijven terwijl hij zich ongepast heeft gedragen in het leger, deze man vertegenwoordigd de democratie van ons land.. onze regering en zodoende Nederland.
  de PVV zet zichzelf voor schut, CDA misschien tijd voor een motie van afkeuring????? dit mag en kan niet in ons land !!!!..
  wat voor signaal geef je zo aan de rest van de wereld.. dit is een schetsvertoning!!!!!

 392. lucassen is al bestraft; mag van mij in 2e kamer blijven.
  wervingsprocedure moet beter voor alle toekomstige leden van de 2e kamer; standaardinformatie van AIVD

 393. Joop Kersten zegt: 15-11-10 om 21:46

  Geert Wilders heeft het juist opgelost.Laat Links nu maar eens de hand in eigen boezem steken………Halsema wilde Duyvendak de hand boven zijn hoofd houden. Wat die geflikt heeft was vele malen erger. Dan Harry van Bommel die zijn handen niet thuis kon houden. Rob Oudkerk, hoerenloper, Guusje Terhorst, Jan Pronk, beiden bezopen, Sing Farma bedonderde de zooi en ga zo maar door.

  Wat Lucassen heeft gedaan is niet goed, maar ik kan me indenken datvje niet vrlijk word van buren die de hondenpoep niet opruimen.
  Ook moet je als kerel sterk in je schoenen staan voor verleidingen met een mooie vrouw, maar was niet goed. Desondanks is hij eervol ontslagen dus zal de ernst meegevallen zijn.

  Het ergste vind ik wel het verzwijgen hiervan naar Geert maar die wil hem nog een kans geven. Mogelijk om een lange neus naar hypcriet Links te geven!

 394. Art Uitdeklei Boktor zegt: 15-11-10 om 21:47

  Graag zou ik aan alle PVV-stemmers die hier hebben gereageerd willen zeggen:
  Jullie zijn flink door Wilders g*naaid. Dat jullie dit niet eerder hebben zien aankomen. Kennelijk iets te maken met jullie niet al te hoge IQ.
  Boontje komt om zijn loontje. Voorlopig hebben jullie deze geblondeerde neger/Molukker uit Venlo zelf binnengehaald, en zijn we daar nog niet vanaf. Bedankt tokkies!

 395. Ray zegt: 15-11-10 om 21:47

  Deze kwestie maakt wederom op een pijnlijke manier duidelijk welke dubbele moraal zowel de PVV als de coalitiepartners er op na houden. Gekronkel, opportunisme en lafhartig gedrag. Alles is geoorloofd om maar – volgens de woorden van meneer Wilders – in “het centrum van invloed” te kunnen blijven zitten. En niet om Nederland te dienen maar enkel om de eigen verborgen agenda te kunnen verwezenlijken. Als het niet zo onnoemelijk ernstig was waar we nu met zijn allen in beland zijn, dan zou ik er hard om moeten lachen. Wat een farce.

 396. Zala zegt: 15-11-10 om 21:48

  Wat was er gebeurd als deze man Tofik Dibi had geheten?

 397. M.D zegt: 15-11-10 om 21:48

  Weet je, het word allemaal lekker expres aangewakkerd door de media. Ik weet zeker dat als er naar andere partijen wordt gekeken dat dit ook niet allemaal brandschoon is! Helaas moet het, omdat het de PVV is, weer extra breed uitgemeten worden. PVV stemmers worden altijd neergezet als imbecielen, echter, ook ik volg gewoon een HBO opleiding en heb geen strafblad. Dat de helft van de PvdA kiezers waarschijnlijk geeneens Nederlands spreekt, daar hoor je niemand over.

 398. Wim zegt: 15-11-10 om 21:49

  Twee paspoorten kan niet, maar twee veroordelingen wel?? Dit heeft niets met een hetze tegen de PVV te maken, deze partij maakt zich hiermee zelf ongeloofwaardig! Om de coalitie te redden is elke zetel nodig en daar heet de heer Lucassen handig gebruik van gemaakt. Kan hij nog even zijn zakken vullen met als ‘beloning’ nog minder taken ook! Onvoorstelbaar.
  En nu hopen dat er coalitieleden met karakter zijn binnen CDA of VVD die dit niet pikken en alsnog opstappen…. Dat zal wel niet.

 399. peter gielen zegt: 15-11-10 om 21:49

  lucassen ontucht gepleegd ? ja met een volwassen vrouw, wat is
  hier verkeerd aan, is dat ontucht. pedofielen plegen ontucht en wel
  met kleine kinderen, maar deze worden begrepen ze zijn ziek zeggen ze
  dan en moeten geholpen worden, of moslims die hun eigen vrouw mishandelen
  en vernederen maar ja dat hoort nu eenmaal bij hun geloof. dit zijn
  ontuchtplegers en niet lucassen.

 400. Rob zegt: 15-11-10 om 21:50

  Volkomen terecht dat deze man blijft zitten. Hij is bestraft en klaar. Zo werkt het hier toch? Als een pedo die zijn straf uit heeft gezeten zonder problemen naast/tegenover zijn slachtoffer mag wonen en niemand er wat aan kan/wil/mag doen, dan treft ook Lucassen geen blaam.

  Ik zou wel eens willen zien als er een soortgelijk geval in GroenLinks of PvdA zou opduiken. Dan wordt alles wel met de mantel der liefde bedekt.

  Nu worden alle slakken van de PVV zout gepletterd, ehh gestrooid.

  (Ik heb het even niet over de blunder die Wilders heeft begaan door geen enkele vorm van screening te gebruiken)

  Rob

 401. wilhelmus zegt: 15-11-10 om 21:51

  Als je eervol uit het leger wordt ontslagen wat is daar mis mee?
  Hij heeft een vrijwillige verhouding gehad met een ondergeschikte dat mocht niet. Daarvoor is hij gestraft en heeft eervol de dienst verlaten.
  Wanneer we op deze manier alle kamerleden nog eens opnieuw screenen wie weet wat we nog ontdekken!

 402. Martin zegt: 15-11-10 om 21:53

  Een fatsoenlijke parlementariër zou als hij in opspraak zou zijn geraakt, zijn opgestapt en zijn zetel ter beschikking hebben gesteld om zodoende zijn partij niet te schaden. Lucassen lijkt het een zorg te zijn hoe het verder met de PVV gaat en blijft ondanks alle druk van Wilders om op te stappen keihard zitten. Om het riante salaris? Mag wat hem betreft de aanhang van de PVV gaan halveren als hij zijn vette salaris maar krijgt? Met zekerheid kun je zoiets niet beweren, maar het heeft er mijns inziens wel alle schijn van. Wat een ontluisterend demasqué. Hoe denkt Wilders “schorem” het land uit te zetten als hem dat in zijn eigen partij niet eens lukt?

 403. E=MC2 zegt: 15-11-10 om 21:53

  Misschien kan deze vriendelijke meneer nu de portefueille “stads-commando’s” overnemen. Hij lijkt me een prima aanfuhrder voor deze club neo-NSBers. Oeps, wat zeg ik nu?! Verdorie, m’n wisknop werkt niet meer. wis-wis-wis- nee, echt niet. wis-wis- Nu maar snel m’n brievenbus dichtplakken met scheermesjes…

 404. cees v Dijk zegt: 15-11-10 om 21:56

  het is onmogelijk als een partijleider als Wilders alles wil aanvallen en vervolgen en nu dit zo laat gebeuren. En waarom,, om maar te gedogen,, de grote jongen uithangen die met slimme streken steeds witter wordt. Maar van enige prestatie is nog steeds geen sprake,, en daarom vind ik Wilders een laffe leider. Goed, hij heeft een goede schrijver achter zich en is een bedachtzaam maar hatelijk spreker. leer meer respect heer Wilders en u zal het ook toekomen.!!!!

 405. spierinkje zegt: 15-11-10 om 21:57

  vanzelfsprekend moet die man uit de fractie. en deze aanstelling is ook een brevet van onvermogen aan wilders. wat een blunder.

 406. Ronald.Groede zegt: 15-11-10 om 21:57

  Waarom leren we zo weinig van de geschiedenis?
  Dit doet me wel heel erg denken aan rechtse hetze (en het geweld) in Italië en Duitsland van de jaren 30 van de vorige eeuw. Ook toen ging het om z.g. etnisch andere mensen, homosexuelen en linkse arbeiders en “elite”. Ook toen ging het om recht en orde. Kijk eens terug en zie hoeveel geweld er werd gebruikt zg om recht en orde te handhaven. Willen we dat weer meemaken? Ik niet!

 407. fred zegt: 15-11-10 om 21:58

  hoe triest ook voor widers, dit is een fout ! een kamerlid moet voor mij van onbesproken gedrag zijn. (100% ) en dat is lucassen blijkbaar niet. dus moet hij het veld ruimen – deze afhandeling is een noodsprong om het huidige kabinet te kunnen handhaven maar in strijd met alles waar de pvv kiezer voor gekozen heeft.

  waar is je ruggegraat wilders?

  tja,……..

 408. Import Mokkumer zegt: 15-11-10 om 21:59

  ..Ach hoe zeg je dat op z’n goed Hollandsch!!! Mannen van stavast? Ik hoop dat de 1,5 miljoen mede-Nederlanders, waar de heer Wilders, zo mee schermt, eindelijk eens zelf gaan nadenken in plaats van mee te lopen..

 409. Henk zegt: 15-11-10 om 21:59

  Op naar het volgende schandaal.
  Ik denk dat deze rechtse samenwerking geen lange houdbaarheid heeft.
  Meten met 2 maten en draaikonterij, daar is onze Geert toch zo op tegen?
  Hij is zelf een meester in deze (on)kunde!

 410. brute zegt: 15-11-10 om 21:59

  Blunder van Wilders. Een knallende blunder zelfs.

 411. Ronald.Groede zegt: 15-11-10 om 22:00

  Enne… nog even wat anders; wordt Ab Klink nu gerehabiliteerd door het CDA? Ik zou hem maar snel terug halen in de actieve politiek.

 412. Joop Heijberg zegt: 15-11-10 om 22:01

  @Henk (15-11-10 om 21:02):
  Waarom blijf je het een misdrijf noemen? De vrouw in kwestie was niet minderjarig zoals de media ons eerst liet geloven. Het ging om een in principe normale relatie tussen twee volwassenen. (Die vrouw heeft dat bevestigd in een interview) Er was geen sprake van ontucht. Maar omdat ze in het leger zaten en Lucassen haar meerdere was, werd dat niet getolereerd door de tucht-raad van het leger. Dit speelde zich af in 2002 en Lucasen is inmiddels eervol ontslagen en weer burger. En volgens het civiele strafrecht was er daardoor geen sprake meer van “ontucht”. Stel je je eens in zijn schoenen: je zit in het leger, ontmoet een knappe soldate en je wordt verlieft. Volgens de militaire regels mag dat niet, is dat “ontucht”, en je stopt de relatie. Later ben je weer burger, je zoekt een baan maar ga jij dan tegen je toekomstige werkgever praten over jou “ontuchtig” verleden terwijl het “gewoon” liefde was?
  Als men voor elk dingetje een spoeddebat zou willen, kwam er van regeren helemaal niets terecht en Wilders weet hoe wankel de situatie is, dus hij denkt wel twee keer na voordat hij dit kabinet laat vallen.

 413. anoniem zegt: 15-11-10 om 22:01

  Alleen de tegenpartij heeft er belang bij dat dit kabinet binnen korte tijd op houdt te regeren anders had dit allang bekend geweest tijdens het samenstellen van de lijst PVV voor de verkiezingen. wanneer houdt het eens op in Nederland om een anders denkende partij dan de reguliere partijen dwars te blijven zitten.

 414. Rajiv zegt: 15-11-10 om 22:02

  Nederland lijkt af te glijden naar een Sri Lankaanse bananenrepubliek! De integriteit van politici moet geloofwaardig zijn anders kun je de democratie en principes van good governance gaan afschaffen. Zowel Luccassen als Leers moeten opstappen en wellicht volgen er nog meer politici waarvan de integriteit niet meer geloofwaardig is.

  De democratische rechtstaat en de geloofwaardigheid ervan staan op het spel met zulk soort taferelen!

 415. Mozart met z’n blonde kuif zonder snorretje zingt heel vals en pist door zijn eigen brievenbus.

 416. Martin de Jonge zegt: 15-11-10 om 22:02

  Is niet van onbesproken gedrag voor deze functie,dus naar huis sturen .

 417. joost van der ruijt zegt: 15-11-10 om 22:02

  Lucassen moet afstand doen van zijn zetel en van zijn wachtgeld. Leden van de Staten-Generaal moeten van onbesproken gedrag zijn. Hij heeft zijn positie als sergant misbruikt door vrouwelijke rekruten te dwingen tot seksuele handelingen. Dit machtsmisbruik is disproportioneel. Een kamerlid onwaardig! Aftreden en plaats afstaan aan opvolger van onbesproken gedrag!

 418. Karin zegt: 15-11-10 om 22:03

  Conclusie: Een PVV-er mag alles met behoud van het lidmaatschap + bijbehorend salaris. Goh wat zijn we toch met blij met die nieuwe politieke partijen. Je zou toch denken dat mensen het wel gehad hebben met dat soort partijen sinds de LPF.
  Ik word echt helemaal beroerd van dat goedpraten door de PVV-achterban, of hebben ze zelf net zo’n strafblad als Lucassen?

 419. maria zegt: 15-11-10 om 22:04

  Als we ook al dit gedogen, is het einde zoek…
  Ik ben benieuwd naar Rutten en Verhagen, want dit is helaas géén interne aangelegenheid. Lucassen is VOLKSvertegenwoordiger.

 420. Marc zegt: 15-11-10 om 22:04

  Hoe je het ook wendt of keert, Wilders is behoorlijk door de mand gevallen. Anderen neemt hij ongenadig de maat, maar voor zijn eigen partijgenoten is hij erg mild. Bij het CDA is Jack de Vries voor minder tot aftreden gedwongen….

 421. Als hij erin geluisd is door de betreffende dames moet ie blijven. Maar ga dat maar eens na.

  Als ie ´t echt heeft gedaan is het echt verschrikkelijk mis met onze moraal, dat we zo iemand tolereren, vooral voor de slachtoffers.

  Daar hoor je niemand over. Overwegend mannen die hier reageren. Die vinden dat niet erg? Gewoon een sexueel misbruikje?

 422. Meta zegt: 15-11-10 om 22:05

  Ongelofelijk dat zo’n engerd in de Kamer kan blijven. CDA en VVD zijn bangerikken. Ze tolereren alles wat de PVV doet, zelfs dit!
  Dat Lucassen zelf niet is opgestapt, zegt veel over deze man.

 423. robert zegt: 15-11-10 om 22:06

  Door slordig werk tijdens selectie van toekomstige kamerleden door Wilders, zitten we nu met een man opgescheept die een half miljoen belasting gaat souperen zonder een vinger uit te steken. Wat dat laatste betreft valt dat trouwens ook alleen maar te hopen zodat er niet nog meer burgers slachtoffer worden van de Partij Van Veroordeelden

 424. Henk zegt: 15-11-10 om 22:06

  Beste Ted,

  Ik ben een volbloed Hollandse jongen uut de Achterhoek, het land van Normaal, waar de mensen heel wat harder werken dan in het westen, waar alleen mensen wonen met een grote bek, die zelf vroeger niet wilden werken, maar gastarbeiders nodig hadden om het werk te doen waar zij zich te goed voor voelden. En nu klagen dat er zoveel buitenlanders zijn.
  IK bezig me steeds meer te schamen dat ik Nederlander ben.

 425. thijs zegt: 15-11-10 om 22:06

  De kwestie lijkt me niet zozeer of de heer Lucassen nu iets dusdanigs crimineels heeft gedaan dat hij niet meer in de Tweede Kamer zou moeten zitten, maar meer dat hij hierover bewust gelogen heeft. Kennelijk heeft Wilders bij de ‘soliciatiegesprekken’ dit soort dingen willen weten, en is het niet naar voren gekomen. Er is gelogen, achtergehouden, en dat schaadt het vertrouwen in de heer Lucassen en daarmee in de PVV. Dat weet Wilders, en juist daarom is hij hier zo boos over.
  Het komt inderdaad hypocriet over als je zo’n harde lijn wilt trekken, behalve als het politiek ‘tactisch’ is om je idealen even opzij te zetten. Zwak.

 426. Harrie zegt: 15-11-10 om 22:10

  landsbelang gaat boven het belang van enkele personen. Lucassen aan de zijkant parkeren is voor NL geen goede zaak, hoe triest dit verhaal over Lucassen ook is.

 427. Brisantje zegt: 15-11-10 om 22:11

  Deze oplossing is ongetwijfeld gekozen omdat Lucassen ongetwijfeld heeft gedreigd als “Lijst Lucassen” in de kamer te blijven zitten als hij uit de PVV fractie gekickt zou worden. Deze mensen introduceren nieuwe, verfrissende ideeen in de politiek. Ze gaan de hele wereld vertellen dat de oude politiek moet optreden tegen het tuig dat onze maatschappij terroriseert. Maar nu ze in zijn eigen fractie zitten zit Wilders zelf met zijn handen in het peroxide haar.

 428. Lennie zegt: 15-11-10 om 22:12

  Het is echt ongehoord dat Lucassen mag blijven. Het is notabene de zevende PVV’er die in opspraak is geraakt vanwege leugens en/of bedrog.

  Lucassens verwerpelijk gedrag wordt beloond. Ik ben diep teleurgesteld in het zelfreinigend vermogen van het huidige kabinet. We maken ons politiek volkomen belachelijk.

  P.S. Ik kom uit Gouda en ben ‘desondanks’ tegen de PVV, omdat dat juist de partij is die vele hetzes zelf begonnen is.

 429. Rob zegt: 15-11-10 om 22:15

  Op de PVV stemmen veel mensen uit onvrede, rancune, boosheid, frustratie.
  Niet uit een positief gevoel, niet met idealen.
  Een bepaald soort mensen, met een eigen klank, een eigen toon van discussiëren.
  Hoe groter de partij wordt, hoe meer kader er komt, des te duidelijker wordt het…
  Het vervelende is, dat het wel een afspiegeling van onze maatschappij is.
  We zullen er echt mee moeten leren leven….
  Hoe vervelend ook….

 430. rene scholte zegt: 15-11-10 om 22:15

  jan de wipper van groen links zit er ook nog steeds maar daar hoor je femke niet over,

 431. Joop Kersten zegt: 15-11-10 om 22:16

  - Oedayraj Singh Varma (Groen Links – was zogenaamd ongeneeslijk ziek)
  - Duijvendak (Groen Links – Bedreigingen en brandstichting in zijn tijd als milieuactivist)
  - Paul Tang (PvdA – Lekken van miljoenennota)
  - Paul Depla (PvdA – Sexsueel contact met een raadslid in Nijmegen)
  - Bram Peper (PvdA – Minister van Binnenlandse Zaken, in opspraak door zijn declaratiegedrag)
  - Guusje ter Horst (PvdA – In opspraak door drankmisbruijk)
  - Khadija Arib (PvdA – Dubieus reisje naar congres in Marrakesh betaald door Marokaanse overheidsinstantie)
  - Rob van der Mark (PvdA – Burgemeester van Vlieland – Schuldig aan openbaar dronkenschap)
  - Helma Ton (GroenLinks- Burgemeester van Blaricum – Betrapt onder rijden onder invloed van alcohol)
  - Fatima Elatik (PvdA A’dam – 30 miljoen euro cultuur-subsidie verduisterd)

 432. Harm-Jan zegt: 15-11-10 om 22:16

  Als Geert Wilders een kerel zou zijn, dan had hij deze “heer” Lucassen meteen en zonder pardon de fractie uitgezet. Als dit bij een andere fractie zou zijn gebeurd dan had hij wel meteen geweten wat er moest gebeuren. Nog niet zolang geleden werd door een woordvoerder van de PVV in een ander geval over de aanwezigheid van criminelen in de Tweede Kamer gesproken, maar die terminologie wordt nu plotseling niet meer gebruikt, terwijl er in dit geval sprake is van het opleggen van boetes! En de opmerking van Wilders dat de man “gestraft” zou zijn omdat hij 3 x een boete zou hebben betaald is een dooddoener 1e klas.
  WILDERS: NEEM JE VERANTWOORDELIJKHEID EN ZET ‘M ALSNOG UIT DE FRACTIE, WAT DE KONSEKWENTIES DAARVAN DAN OOK MOGEN ZIJN! DAN BEN JE EEN KEREL DIE GELOOFWAARDIG IS!

 433. Het kabinet is gevallen, eindelijk!

 434. Jan zegt: 15-11-10 om 22:17

  Dit soort problemen zijn natuurlijk vervelend voor een partij, maar het kan iedere partij overkomen en het overkomt ook iedere partij. Het zal mijn stemgedrag totaal niet beinvloeden, ik blijf de PVV steunen!

 435. Joop Kersten zegt: 15-11-10 om 22:17

  -PvdA Senator Edward Brongersma: overtreding wet op kinderporno
  -PvdA penningmeester Sharda Poese (A’dam-ZO): fraude, verduistering
  -PvdA raadslid Faiz Yerlibuçak (Beverwijk): banden met terreurorganisatie Grijze Wolven
  -PvdA burgemeester Aleid Wolfsen: intimidatie en knevelarij krantenredactie
  -PvdA burgemeester Guusje ter Horst: dronken achter stuur, doofpotpoging
  -PvdA deelraadslid Randy Stena (A’dam-ZO): arbeidsverzuim, werkweigering
  -PvdA raadslid Jerry Sulaiman (A’dam-ZO): fraude, greep uit kas
  -PvdA raadslid Hakim Hmadouch (Arnhem): mishandeling echtgenote, bedreiging
  -PvdA raadslid Elvira Sweet A’dam: 2x veroordeeld voor dronken achter stuur
  -PvdA raadslid Ama Carr A’dam: zonder rijbewijs, onverzekerd rijden, valse naam

 436. p. busker zegt: 15-11-10 om 22:17

  Wat moet men bij de PVV doen om niet als kamerlid geroyeerd te worden ?
  Iemand vermoorden misschien ? Of spelen afkomst en religie wellicht een rol ? Ach, als de coalitie maar overeind blijft, dan is (bijna) alles geoorloofd.

 437. Erka zegt: 15-11-10 om 22:17

  Als Geertje eerder had geweten dat dit jongetje stout was geweest had ie helemaal niet op het feestje mogen komen.
  Nu ie er eenmaal is mag ie blijven omdat het vertellen van een lastige boodschap tegen een zo’n potente blanke bink moeilijk is.
  Kun je beter moslims afzeiken.
  Hoezo meten met twee maten?
  Klojo’s!!

 438. Erik zegt: 15-11-10 om 22:18

  Als PVV stemmer stel ik dat dit de enige juiste beslissing is van Wilders gezien de omstandigheden!

  Als Lucassen uit de fractie zou worden gezet dan zou de PVV gebrandmerkt worden als een tweede LPF die geen regerings(‘gedoog’)verantwoordelijkheid kan dragen. De kans is dan groot dat dit kabinet de vier jaar niet uitzit en de PVV door het bovenstaande zetelverlies zal leiden. Hierdoor kan die verschrikkelijke PvdA aan de macht komen waardoor de sluizen voor criminele/kansarme vreemdelingen weer opengaan en illegalen niet worden uitgezet.

  Liever een individu met ‘jeugdzonden’ in de Kamer dan het verschrikkelijke alternatief van een ‘paars’ kabinet!

  Daarnaast zal Lucassen bij de komende verkiezingen toch van de lijst worden geschrapt.

  De PVV zal ik dus blijven steunen!

 439. Moet kunnen.

 440. Simon zegt: 15-11-10 om 22:19

  Beste lezers,

  //ironie// Wat wilde de pvv ook alweer ontuchtplegers en buurtterroristen? Opsluiten en sleutel weggooien! Maar als het om een fractiegenoot gaat dan niet, jammer dat die Lucasen ook geen dubbel paspoort heeft, anders direct opkrassen! Dronkenlappen(Hero Brinkman) verplicht afkicken of anders bij overlast levenslang, vrouwenmeppers (Dion Graus) nooit meer naar buiten! Kom op Wilders, go for it en sluit je hele fractie op en jezelf erbij! Heerlijk zo’n PVV-loos land! //ironie//. Mark wat heb je gedaan?? Volgende keer paars plus en alle PVV tokkie’s huili huili op gang!!

  Excuses, moest ik ff kwijt, leve de redelijkheid.

  Met vriendelijke groeten,

  Simon

 441. Jake zegt: 15-11-10 om 22:19

  Noemen ze een relatie met een ondergeschikte nu ook al ontucht?
  Belachelijk!
  Zet hem op Lucassen!

 442. jan willem zegt: 15-11-10 om 22:20

  Wat ik mis in de pers is de grote lijn: Lucassen staat niet op zich.
  We hebben Hernandez, Graus, Brinkman…
  De PVV draagt geweld in zich, verbaal en fysiek.
  Het is net als bij bepaalde partijen in de historie, maar dat mag niet gezegd: dat heet dan demoniseren. Gemanipuleeerde proteststemmers kun je weinig kwalijk nemen. Het is het CDA dat beter zou moeten weten: zij hebben dit tuig aan de macht geholpen en verkwanselen onze cultuur.

 443. René zegt: 15-11-10 om 22:21

  Bij de Partij Voor Vreemdelingenhaat kan en mag alles, maar anderen worden gediscrimineert en uitgesloten op basis van geloof en/of huidskleur. En dan blijft die nep-Ariër beweren dat ie niet fascistisch is.

 444. Max zegt: 15-11-10 om 22:21

  Hij mocht niet weg…..want wat voor gevaar zou Lucassen wel niet opleveren als hij uit de fractie en uit de kamer zijn mond had opengedaan….over het reilen en het zeilen binnen de PVV,want geen journalist had hem met rust gelaten….dat moest kost wat kost voorkomen worden.
  Kun je nagaan wat voor enge club dat is,dat gaat hoe dan ook een keer wringen bij iemand binnen die fractie

 445. christina zegt: 15-11-10 om 22:24

  Hetze? Die heeft de PVV zelf in gang gezet; tegen die criminele Marrokanen uit o.a. Gouda die het land zouden moeten worden uitgezet. Weet u nog?
  Maar met een wit smoeltje mag je in de tweede kamer blijven zitten!
  Vrouwtjes aanranden?
  Aggressief, asociaal gedrag?
  Welkom, volksvertegenwoordiger!
  Maakt blijkbaar niet uit in de definitie van veiligheid en vrijheid van de PVV. De werkelijke agenda van de PVV gaat over de ‘kleur’ van het smoeltje, en heeft niets met veiligheid te maken. Zoveel is duidelijk …

 446. Roggebrood zegt: 15-11-10 om 22:24

  @Ted.
  En jouw toetsenbord is zeker defect….

 447. Je valt tegenwoordig van wat er in Den Haag afspeeld van de ene verbazing in de andere. Dit geloof je toch niet. Wat kan er veel in de politiek. Im moet eerlijk zeggen, dat je ook rekening houdt met deze uitkomst.
  Ik ben van mening, dat Lucassen niet verder kan. Politici moeten een schone lei hebben en een goed voorbeeld geven. Als deze feiten getolereerd worden van een tweede kamer lid, is een slecht voorbeeld voor de maatschappij en wordt het van kwaad tot erger. Dat wordt een domino effect.

 448. Herman zegt: 15-11-10 om 22:25

  Bij de PVV blijkt dus alles mogelijk. Inclusief een carrière van proleticus tot politicus !

 449. henk zegt: 15-11-10 om 22:25

  Op korte termijn een slimme zet.
  Hij mag blijven als hij zijn mond maar houdt zodat de meerderheid in het parlement niet in gevaar komt.

  Voor de lange termijn? Ik zal menner Lucassen alvast een idee aan de hand doen voor een advertentie in de grote dagbladen:

  PVV zoekt voor haar nieuw op te richten Stads Commando Centrale enthousiaste medewerkers.
  Mensen die aan de volgende functie eisen voldoen:

  - Leeftijd tussen 20 en 30 jaar
  - Ervaring met vechtsporten een pre
  - Ervaring in beveiliging of defensie taken een pre
  - Bewezen in staat andere mensen te intimideren
  - Bewezen in staat gebruik te kunnen maken van machtsongelijkheden
  - Bewezen in staat om te kunnen kruipen voor de leider als de omstandigheden dat vereist.

  Zou een leuke grap zijn of niet ?

  Dit is het type mens waar de PVV heel heel ver vandaan moet blijven als ze als democratische partij op basis van gezag en redenering verder wilt.

 450. Hans uit Rotterdam zegt: 15-11-10 om 22:26

  Aan de ene kant vind ik dat Lucassen de eer aan zichzelf had moeten houden.

  Hij heeft een voorbeeldfunctie als kamerlid.

  Nu het blijkbaar zo gelopen is dat hij tóch mag blijven moeten we hem maar de voordeel van de twijfel geven en de kans geven zich van zijn beste kant te laten zien.

  Ook moet hij meer én plain publique spijt betuigen (voor wat dat waard is)

  Een voordeel is dat ons weer het leed bespaard is gebleven van wéér verkiezingen en ondertussen zou weer alles stil liggen, zo kan een land natuurlijk niet geregeerd worden.

 451. Giovanni zegt: 15-11-10 om 22:27

  wat doet iedereen raar, we hebben weer een lpf zootje. De hele pvv bestaat uit gelijkgestemden. Ik heb een hekel aan alle soorten extremisme, dus ook aan een walgelijke joods-christelijke uitsluit politiek. wilders wordt aangestuurd door een joods-christelijke extremistische beweging. je kunt wilders niet betrappen op een menselijk en doordachte uitspraak. waarom is nederland zo blind. maar goed je moet 1 ding goed onthouden, de nederlanders krijgen wat ze verdienen. dus een kabinet wilders. en zeg niet over een jaar “Ich hab `s nicht gewusst.

 452. Mark zegt: 15-11-10 om 22:32

  De PVV ging kei- en keihard optreden tegen ongewenst gedrag in de samenleving. De eigen leden zijn daar klaarblijkelijk van uitgezonderd. Een soort cordon sanitaire zullen we maar zeggen. Als het niet zo droevig was kon je er om lachen.

 453. Mark zegt: 15-11-10 om 22:33

  ON-VOOR-STEL-BAAR DAT IEMAND ALS LUCASSEN, DIE EEN ZEDEN MISDRIJF HEEFT BEGAAN, IN DE KAMER ZIT !!!!!! ER ZIJN ER VOOR HEEL WAT MINDER OPGESTAPT !!!

  IK SCHAAM MIJ DIEP-DIEP-DIEP NEDERLANDER TE ZIJN !!!!

  LAAT DE ISLAM MAAR KOMEN. NEDERLAND IS ER KLAAR VOOR !!!!!

 454. Mina zegt: 15-11-10 om 22:34

  HEEL GEER WILDERS EN PVV MAG WEG

 455. unknown zegt: 15-11-10 om 22:35

  Moeilijke situatie, maar uiteindelijk wijs besluit, omdat die domme man weinig macht meer heeft en het goede rechtts kabinet stand houd. Ze moeten gewoon doorgaan en niet allemaal zo zeuren. Kijken naar de feiten en dan pas in discussie gaan.

  Mijn mening is dus dat de PVV gewoon door moet gaan met wat het doet en het kabinet moet blijven ondanks het domme besluit. Eindelijk een goed rechts geluid en dat mag niet door 1 man worden verpest.

  Good luck kabinet rutte !

 456. sinterklaas zegt: 15-11-10 om 22:36

  Veel te veel media ophef…. waarschijnlijk omdat het pvv is. Vergelijkbaar met de inconsequente mensen van de lpf. Beide partijen zijn een zeepbel met een aantal members, zoals destijds Van Alst (en nu Lucassen) die gewoon boeven zijn.Wel een slim besluit om zo een meerderheid te houden… Over 4 jaar is het toch afgelopen met de pvv en die lucassen lacht zich rot.

 457. Pieter zegt: 15-11-10 om 22:37

  Fijn dat die Lucassen blijft. Het wordt tijd dat de verhondsing van Nederland wordt aangepakt. En de drollificatie en uitwerpselisering van Haarlem in het bijzonder. Dat om te beginnen. Straks moeten we allemaal een halsband dragen zeker. Zijn huisdieren niet gewoon een Linkse Hobby? Zeker als ze schijten.

  Nou we toch bezig zijn, is de Tweede Kamer niet al jaren een Linkse Lobby? Afschaffen dan maar. Gesubsidieerd cabaret is het. En hoe zit het met Maurice? Ik zou maar uitkijken, met zo’n achternaam.

  Gouda is ook al zoiets, dat ziet Ted heel goed. Komt niks dan linksdraaiende kaas vandaan. Maar goed, daar sturen we het Corps Mariniers al op af, dus dat komt helemaal goed.

  Wel jammer dat Lucassen geen portefeuille meer heeft. Waar moet-ie zijn geld nou laten? Misschien kan hij woordvoerder worden op het thema ‘Schijt aan alles’.

 458. Annet zegt: 15-11-10 om 22:37

  Het is niet verstandig om te blijven zitten. Een in opspraak gekomen kamerlid moet zelf zijn conclusies trekken en opstappen. Het is nu een kamerlid met een bijsmaak. Is dit onze regering? Er wordt met twee maten gemeten. Zo kun je toch niet het land vertegenwoordigen, je maakt jezelf als regering ongeloofwaardig en een onbetrouwbaar zootje.

 459. gertwan zegt: 15-11-10 om 22:38

  binnenkort gooien ze er een fikse aanslag tegenaan, flink wat angst erin en repressie erop en alles is weer vergeven en vergeten, wakker worden mensen!

 460. Derk de Jong zegt: 15-11-10 om 22:39

  Natuurlijk mag die blijven anders wordt het kabinet Rutte / Verhage nog onstabieler. Maar zelf zou ik hem zeker ontslaan. Kamerleden hebben een voorbeeld functie, dat had Lubbers in de VN ook. Trouwens ik vind dat de straf die dit heerschap van de PVV; door een rechtbank opgelegd;heeft gekregen wel erg aan de lage kant.

 461. rrr zegt: 15-11-10 om 22:39

  Jammer dat deze discussie leidt tot ongenuanceerde uitspraken. Ik neem aan dat ook PVV kiezers het juist vinden dat zij niet vertegenwoordigd worden door een man die een ruim zeventigjarige buurtbewoner een emmer water over zijn hoofd kiepert als iets hem niet bevalt, om maar eens een voorbeeld te noemen. Voor het aangeven van overlast hebben wij de politie. Dat deze meneer al gestraft is en dus in de kamer “gedoogd” kan worden, zoals Wilders zegt, lijkt mij vreemd. Of vergis ik mij en is het nu acceptabel dat wij vertegenwoordigd kunnen worden door mensen met een strafblad.

 462. Jerome de Wildt zegt: 15-11-10 om 22:39

  Ik ben het helemaal eens met Peter Kok! JdW

 463. Eruit met die gek. Heb van dit soort autochtone stadgenoten (ben ook Haarlemmer) altijd meer last gehad dan van welke allochtoon dan ook.

 464. Jack Rutten zegt: 15-11-10 om 22:41

  Wilders wilde dat Lucassen zou opstappen. Lucassen wil zo’n riant maandsalaris niet laten schieten (ons belastinggeld) en dreigt desnoods alleen verder te gaan. Wilders zit klem aangezien dan de stabiliteit van de regering nog meer in gevaar komt. Compromis : Lucassen mag blijven en hoeft alleen maar op zijn reet te zitten.
  Ik weet nog goed toen Wilders Den Haag allerlei karaktertrekken verweet die hij nu zelf uitdraagt !

 465. Henny zegt: 15-11-10 om 22:45

  Wilders had gewoon geen andere keuze! Toen Lucassen zelf niet wilde opstappen omdat hij die 8 jaar poen niet door zijn neus wil boren, bleef voor Wilders en dit kabinet niets anders over. Geeft wel aan wat voor man die Lucassen eigenlijk is, toen hij besloot niet vrijwillig op te stappen. Hij dacht hierbij niet aan het partij belang en al helemaal niet aan het staats belang maar ALLEEN aan ZIJN eigen belang!

 466. Pierre Goolaerts zegt: 15-11-10 om 22:48

  Lucassen heeft vast zijn militaire paspoort nog.
  Het is bijzonder positief van de PVV dat zo iemand, met een dubbel paspoort, toch mag blijven. :)

 467. Janis vd Meer zegt: 15-11-10 om 22:49

  Ted heeft een vervelende jeugd gehad da’s duidelijk.
  Ik heb vorige week mijn buurman met een honkbalknuppel bewerkt omdat hij zijn vuilnisbak te dicht bij mijn deur had staan !
  Dus prima kandidaat voor een PVV zetel.
  En wat nou links Tedje….de SP is op veel terreinen rechtser dan die hele slappe PVV van je. Wilders durft is een gedoger van de regering en alle tuig in zijn eigen fractie dus prima voor Ted.

 468. Hoewel ik nooit op de PVV zou stemmen, heb ik toch altijd respect gehad voor de manier waarop Wilders afrekent met andere politici.

  Dat respect is bij dezen te niet gedaan. Wilders maakt zich door zijn steun aan Lucassen in deze kwestie volkomen ongeloofwaardig. Blijkbaar gelden voor mensen in zijn partij andere regels dan hij zou hanteren als het voorval zich in een andere partij had voorgedaan. Hiermee geeft hij er blijk van net zo onbetrouwbaar te zijn als de rest.

  En Lucassen zelf? Tja, als hij zijn baas bedriegt door zijn verleden te verzwijgen, wat mogen wij als bevolking van hem verwachten?

  Ontslag was hier de enige optie, ongeacht de gevolgen.

  Het kabinet is nu nog een klein beetje wankeler dan het al was.

 469. Jannes zegt: 15-11-10 om 22:52

  Dit is niet normaal, iemand met een strafblad hoort niet in de kamer. Toen het tot de orde kwam hadden ze lucassen direct uit de kamer moeten zetten. Ze maken er een ontzettend probleem van als iemand met een dubbel paspoort in de 2e kamer zit, maar als iemand de buurt intimideert en veroordeeld is wegens ontucht dan is het niet erg, naar mijn mening klopt hier iets niet.

 470. Hans zegt: 15-11-10 om 22:52

  soort zoekt soort

 471. Wilders maakte voor de verkiezingen gebruik van criminelen om de nederlanders op te roepen op de PVV te stemmen om Nederland veiliger te maken. Dan zou je toch verwachten dat juist hij bij het aannemen van kamerleden uiterst secuur deze mensen zou screnen. Dat heeft hij dus niet gedaan, sterker nog, nu hij weet dat een van zijn kamerleden eerder veroordeeld is geweest laat hij deze persoon gewoon zitten. Met maar een doel nl. het behoud van de meerderheid in de kamer.
  Welke Nederlander kan nog in de geloofwaardigheid van deze persoon geloven?

  Hij wilde ook fors bezuinigen. Welnu, als dit kabinet 4 jaar blijft zitten beginnen we met een kostenpost van een kleine half miljoen voor iemand die eigenlijk niets meer doet.

 472. Joy zegt: 15-11-10 om 22:55

  Het blijkt maar weer eens…

  Neem eerst de balk uit uw eigen oog voordat u naar de splinter in het oog van een ander kijkt..!

  Criminele kamerleden wegen een miljoen keer zwaarder dan die kleine percentage criminele marrokanen!

  Als vertegenwoordiger van het volk moet je de bevolking weerspiegelen in de kamer! Lucassen vertegenwoordigt klaarblijkelijk de van de wal geraakte burgers. Tja dat kunnen we onder vrijheid verstaan!

  Maar om met zo’n hypocriet gezicht woordvoerder te zijn voor een betere wijk en huisvesting, terwijl die m,an gewoon jaren lang zijn buurt heeft geterroriseerd! Daar kan ik niet bij! Het mag misschien wel de vrijheid van de PVV zijn, maar fatsoen en nobel heeft het niet!

  Ach ja ons Nederlanders kan het tegenwoordig niets meer schelen wie verantwoordelijk is voor ons. Het is hetzelfde als een pedofiel, kinderen zwemles te laten geven….

  Ben benieuwd hoelang dit kabinet het volhoud met die geweldige steun van de PVV

 473. Hans zegt: 15-11-10 om 22:57

  Het moet toch niet veel gekker worden. Op zowat alle gestelde vragen wist Lucassen geen antwoord te geven of ontweek het antwoord. PVV is daarom voor mij maar weer een de Partij Voor Vaagheden. En dat moet instemmen met besluiten die onze regering denkt te nemen? Erg lachwekkend. Ik kan niet wachten tot we weer mogen gaan stemmen.

 474. Mariel zegt: 15-11-10 om 22:57

  Eerst al verzwegen en dan de inhoud van het verleden zelf ook nog… Ik ben best voor het geven van een nieuwe kans maar wie zwijgt heeft wat te verbergen niet dan? En bovendien… Dan meteen in functie van zo’n hoge macht in ons land!?

 475. willem zegt: 15-11-10 om 22:59

  Er wordt nogal geklaagd door de PVV aanhang over een zgn. hetze tegen hen en de PVV. Tja, dat lijkt me nogal huilie huilie.
  Het is nu gewoon even zo dat de pvv aanhang even stil moet zitten tijdens het scheren.

 476. Hetze tegen de PVV? Pardon? En dan Gouda erbij halen… walgelijk. De PVV: de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Wie een kuil graaft voor een ander…Boter op je hoofd hebben? En zo zijn er meer mooie, spreekwoorden en gezegden prachtig op Wilders van toepassing. Wilders neemt iedereen de maat, heeft over iedereen een grote bek maar als het om zijn partij en positie gaat, geeft meneer niet thuis. De schijnheil. Procentueel zit er meer gajes bij de PVV dan kutmarokkaantjes bij de marokkaanse Nederlanders, ha ha.

 477. sinterklaas zegt: 15-11-10 om 22:59

  Ik bedoel natuurlijk Van As van de lpf. Ook als ik die lucassen zie gaat toch van alles rinkelen. Maar feit blijft de belachelijke media-ophef van veelal linkse jounalisten. Begin langzaam wel te twijfelen aan mijn mede-nederlanders die op pvv stemmen… Wilders zegt, roept en kraait van alles maar haalbare plannen zijn het niet en zal gelukkig ook nooit gebeuren. we leven gelukkig in een democratie met een meerere partijen stelsel. Hierdoor komt er gelukkig altijd een middenweg…

 478. Opvallend is dat Rechtse kiezers die een mening geven over de PVV en Dhr. Lucassen, vergelijkingen trekken met en voormalige groen linkse
  politica en een PvdA politicus, ze hebben daar gelijk in, behalve dat
  deze politici de eer aan zich zelf hielden en opstapten.
  Helaas toont het aan dat Nederland erg verdeelt is en de Politiek
  zijn of haar geloofwaardigheid aardig aan het verspelen is.
  Het over en weer beschuldigen van Omroepen en Media dat ze links of rechts zijn, draagt ook niets positiefs met zich mee. In de tijd van de
  zuilen was het toch normaal dat bepaalt nieuws rechts of links werd bekeken. Journaal rubrieken moeten zich gewoon aan de feiten houden,
  daar kan some uitkomen dat rechts en soms links er niet goed uit
  komen te zien.

 479. sinterklaas zegt: 15-11-10 om 23:01

  Over geluk gesproken….gelukkig toch…

 480. Niek van Aurich zegt: 15-11-10 om 23:03

  Beste redactie,

  Er is maar een antwoord mogelijk op deze affaire, de PVV moet democratisch worden. Laat de kiezer de afgevaardigde kiezen en niet 1 persoon. Bewegingen zijn altijd slecht voor de democratie.

 481. Ulrike zegt: 15-11-10 om 23:03

  Toen eenmaal duidelijk was dat Lucassen een strafblad had was het Wilders zelf die hier een probleem in zag. Argumenten tegen links die zouden overdrijven zijn dus flauwekul.

 482. richard zegt: 15-11-10 om 23:04

  Deaffaire Lucassen versterkt het vertrouwen in de huidige politieke leiders bepaald niet:
  - Wilders straft Lucassen, maar waarom? Omdat Lucassen iets erntigs voor hem heeft verzwegen, of om wat Lucassen heeft gedaan? Stel Wilders de vraag of hij Lucassen had geweigerd als kandidaat kamerlid als hij zijn verleden van te voren had gekend!
  - Leiders van andere partijen, Rutte van de VVD voorop, zeggen zich niet te willen bemoeien met de zorgen van een andere partij. Stel hem een vergelijkbare vraag: zou hij een partijgenoot met een vergelijkbaar verleden hebben toegelaten op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer?
  In beide gevallen zal het antwoord nee zijn. Daarmee is dan tevens duidelijk dat Lucassen niet zou moeten kunnen aanblijven als Tweede Kamerlid, en als dat op grond van de wet niet mogelijk is, dan op zijn minst de PVV fractie zou moeten verlaten. Het feit dat noch de PVV daartoe besluit, noch de twee coalitiepartners daarop publiekelijk aandringen zal ingegeven zijn door vrees voor verlies van meerderheid in de Tweede Kamer. Het zoveelste teken van compromitering van twee eens gerespecteerde partijen VVD en CDA.

 483. Hans zegt: 15-11-10 om 23:04

  Dit is democratie. Hadjememaar kreeg ook een zetel.
  En ooit hadden we een rapalje-partij
  Citaat:
  Tot ieders verbazing stelde Had-je-me-maar zich in 1921 kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij was de eerste kandidaat van lijst 17: de Rapaljepartij. Deze partij bestond uit een groepje kunstenaars en vrijdenkers en protesteerde tegen het algemeen kiesrecht dat twee jaar daarvoor was ingevoerd. Een van deze vrijdenkers, de later geradicaliseerde Erich Wichman, had het gevoel dat de brede massa geen goede politieke keus kon maken. Het idee negon als grap: men wilde laten zien dat zelfs een zwerver in de gemeenteraad kon komen.”:
  en dus ook in het parlement. (overigens was een van de programma punten: vrij vissen in het Vondelpark!)

 484. Sander zegt: 15-11-10 om 23:05

  Vreemd dat hij kan blijven, als dit bij een andere party was gebeurd dan had de PVV dit zeker niet goed gevonden.
  Ik heb zelf PVV gestemd en zou dat op dit moment zeker weer doen maar dit kan niet.
  Als er niet zo’n knappe meerderheid van 76 zetels was geweest dan denk ik dat dit ook niet gebeurd zou zijn

 485. Hans zegt: 15-11-10 om 23:06

  Geert jongen wat lullig dat je je eigen clublid beschermd maar een ander clublid aan de kaak stelt. Eigenlijk ben je een sukkeltje.

 486. Hajon zegt: 15-11-10 om 23:06

  Wat heb in deze hele discussie nog niet gehoord?

  Dat Lucassen ontucht heeft gepleegd met enkele 17-jarige ondergeschikten vind ik nog niet het ergste. Erger vind ik dat hij heeft aangetoond gevoelig te zijn voor corruptie, de grootste doodzonde voor mensen in de politiek. De zaak van de ontucht is aan het rollen gekomen omdat het collega’s van de leerlingen opgevallen was dat de meisjes die wel aan sex met hun meerderen deden, veel gemakkelijker aan hun diploma kwamen. Of je nu diensten verleent – in dit geval het verstrekken van een diploma – voor sex of voor geld, ik noem het allebei corruptie. Er zijn al verschillende mensen de kamer uitgegooid voor minder, zoals Rob Oudkerk (PvdA), omdat hij bekend had wel eens naar de hoeren te gaan, of Jack de Vries (CDA), omdat hij vreemd ging met een kantoorgenote. Belachelijk dus om te suggereren dat dit verzonnen is om de PVV in het verdoem hoekje te kunnen plaatsen.

  En dan heb ik het nog niet eens over de andere feiten zoals intimidatie, bedreiging en vernieling die door Lucassen gepleegd zijn, en die waarschijnlijk voor andere kamerleden ook al voldoende geweest zouden zijn om op te stappen. Hiervoor verwijs ik naar de links hieronder:
  http://www.crimesite.nl/crimes.....assen.html
  http://www.crimesite.nl/crimes.....noten.html

  Er kan maar één conclusie zijn: er uit met deze man. Maar waarschijnlijk zit hij nu Wilders te chanteren omdat hij weet dat één stem, zijn stem, het kabinet kan laten vallen. Als hij enig fatsoen heeft stapt hij op en doet zijn zetel over aan de volgende op de PVV-lijst.

 487. Een recidivist is volgens het woordenboek iemand die zich schuldig maakt aan herhaling van strafbare feiten. Het voorliegen van je politiek leider is zo’n strafbaar feit. Zo iemand hoort dus niet in de volksvertegenwoordiging thuis. Want een volksvertegenwoordiger hoort van onbesproken gedrag zijn. Om deze mijnheer niet uit de fractie te zetten is dus een foute beslissing, hier krijgt de PVV last van!

 488. Een grof schandaal dat die man kan blijven zitten. Het zegt ook weer genoeg over Wilders, hij is en blijft een ongeloofwaardig man!!

 489. Tinus zegt: 15-11-10 om 23:08

  Pensioenrechten zijn geen Rechten. Degene die dit heeft geherintroduceerd moet aan een been worden opgehangen en dagelijks een pak op zijn donder krijgen. Wat iemand in zijn verleden heeft uitgespookt, heeft niet dezelfde impact. Waar zeuren we over.

 490. elly zegt: 15-11-10 om 23:10

  Wilders meet met twee maten! Hij schreeuwt overal dat er hard aangepakt moet worden, maar komt het te dichtbij, dan gelden zijn eigen regels als het hem uit komt.. in dit geval dus, aangezien hij dan geen gedoogsteun meer kan geven wanneer hij zijn mannetje eruit zou zetten.. beetje zielig en hoe geloofwaardig is hij dan nog?! Hoop dat mensen die dachten en denken veel aan hem te hebben, inzien dat hij maar een beetje schreeuwt en verwarring probeerd te zaaien, en een typisch geval is van een letterlijke en figuurlijke misleider!!! maar goed.. misleiding is dan ook iets om in te tuinen.. je ziet het of je ziet het niet..

 491. Pieter Hendriks zegt: 15-11-10 om 23:14

  Tweede kamerleden moeten respect voor de samenleving hebben en moeten zelf respect verdienen. Het is niet te geloven dat iemand in een machtspositie met een ondergeschikte minderjarige een sexuele relatie heeft gehad, daarnaast bejaarden aggressief aanpakt en molesteert, liegt tegen een partijvoorzitter en dan door diezelfde partijvoorziter gehandhaafd wordt. Deze heer Wilders zegt normaal dat je dit soort lieden juist moet aanpakken en uit buurten moet verwijderen. Nu hij zelf de macht heeft, vindt hij dat zijn partijleden daar niet onder vallen. Walgelijk en onbegrijpelijk dat daar zoveel mensen intrappen.

 492. Kees zegt: 15-11-10 om 23:15

  Ultiem staaltje van politiek opportunisme, van politiek elitairisme waar Wilders zegt zo tegen te zijn. Rutte en Verhagen gevangen gehouden door een niveauloze figuur zonder enige innerlijke beschaving, die van mijn netjes verdiende belastinggeld in de kamer zit, in zekere zin nu gelukkig zonder portefeuille waardoor hij in elk geval minder schadelijke invloed kan uitoefenen. En waar hard gewerkt moet worden aan fatsoenlijk beleid, is iedereen alleen maar bezig met alle PVV gesodemieter

 493. Frank zegt: 15-11-10 om 23:15

  twee maten, Wilders!
  en het was niet eens nodig. stel, deze veroordeelde ontuchtpleger en buurtploert zou gewoon buiten de fractie in de Kamer zijn blijven zitten en zelden/nooit zijn komen stemmen (beetje zoals Verdonk), dan zou de coalitie 76-1=75 zetels hebben gehad in een kamer met maximaal 150-1=149 aanwezigen. dus dat is nog altijd een meerderheid.
  enne, voor al diegenen die naar Oudkerk, Sing Varma, Charles Schwietert en die LPF-dame met een Bouterse-verleden wijzen: al deze mensen zijn uit de kamer/politiek verwijderd. kennelijk hebben alle politieke partijen anders dan de PVV wel een sterk zelfreinigend vermogen.

 494. De therapeut zegt: 15-11-10 om 23:19

  Kom uit jullie slachtofferrol Ted en andere zgn. ‘rechtse’ meningsuiters. Doe er iets aan. Verandering begint bij jezelf. Kom op, allemaal in therapie! afz. ongeletterde medelander.

 495. paul zegt: 15-11-10 om 23:19

  Ik stemde pvv maar ik ben het helemaal beu met die partij, ik werk me het lazarus wordt waarschijnlijk binnenkort ontslagen en ons voorbeeld is een veroordeelde leugenaar. Bovendien gooit de pvv inmiddels zo’n beetje alles weg waarom ik op ze stemde. Aanbesteden van openbaar vervoer ineens wel, postbodes eruit, ik weet echt niet meer op wie ik moet stemmen maar de pvv wordt het niet!

 496. David zegt: 15-11-10 om 23:20

  Een dubbel paspoort is niet moreel verantwoord, maar je buren bedreigen en seks met minderjarigen bezigen is blijkbaar wel ok. Niet van te voren aangeven dat je een dubbel paspoort hebt nemen ze je kwalijk, maar niet van te voren zeggen dat je een crimineel verleden hebt, ach joh waar maakt men zich druk om? Het is mij weer goed duidelijk wat voor soort mensen PVV’ers zijn…

 497. J. Sus zegt: 15-11-10 om 23:20

  Ik twijfelde;”Zou er nu echt een echte rechtse rakkert opgestaan zijn die wel blijft?” Pim getottet, LPF een grap. Rita oliedom, door haar PR mannetje knock-out ge-boem-boemt. En ouwe pruikhoofd Geertje zal ook van het toneel verdwijnen. Das ist sicher!

  Jammerlijk dat wederom het Nederlandse Volk (ook moslims:) het slachtoffer worden van rechts populisme. Het zou vermoeiend zijn als het niet zo vermakelijk was. Ben je rechts, stem dan gewoon VVD.

 498. CNBON zegt: 15-11-10 om 23:20

  Ja is allemaal niet zo best.
  Maar………..hadden we ook niet destijds een tippelhoerenloper bij de PvdA? (Oudkerk) Hadden we niet een
  “doodzieke”: mevrouw bij Groen links die later helemaal niet ziek bleek? (Tara Singh Varma)
  Ja politici zijn ook maar mensen.
  Hadden we niet eens een Burgermeester die het bezopen achter het stuur probeerde te bedoezelen en later Minister werd? Fatima Elatik (PVDA)is in opspraak vanwege het verdonkeremanen van 30 miljoen belasting geld en mevrouw kan gewoon terugkomen niks aan het handje…….. Dus loop niet te zeiken hier, iedere partij heeft wel iets. Deze man heeft zijn straf uitgezeten, dus treft verder geen blaam meer, maar 30 miljoen verduisteren vind ik dan toch net ff iets erger. En nee ik ben geen PVV stemmer.

 499. Arnoud zegt: 15-11-10 om 23:20

  Ieder land krijgt de volksvertegenwoordigers die het verdient.

  En dan nog wat: Lucassen heeft zijn straf erop zitten. Daar gaat het dus niet om. Maak hem maar voor leugenaar uit, want dat is zijn echte misdaad. Nixon en Clinton werden gewipt, niet om wat ze verkeerd deden maar omdat ze erover logen.

 500. Had het iemand geweest van een andere partij, die niet bestaat uit de huidige coalitie had Geert Wilders als eerste geweest die zou roepen van “AFTREDEN!”
  Ik vind dat Wilders gewoon geloofwaardigheid heeft verloren.
  En misschien moeten fractievoorzitters de mogelijkheid krijgen om hun kandidaten door de AIVD te laten screenen.

 501. Daisy zegt: 15-11-10 om 23:25

  Triest.. ik heb er gewoon geen woorden voor. Dat zoiets nog kan gebeuren in dit land. Waar gaan we toch naartoe…

 502. arnold zegt: 15-11-10 om 23:27

  Het hypocriete gedrag van politici is al lang niet meer geloofwaardig. Wel de mond vol van veiligheid op straat, extra politie en buitenlanders. Politiek is een raar spelletje. Maar ja, kennelijk verdient Nederland niet beter………

 503. Johan zegt: 15-11-10 om 23:28

  Waarom stemmen wij nog? Als iemand willens en wetens liegt over vragen die gaan over iemands verleden en die personn vind dit niet van belang om het te melden is alleen al om die reden een boef. Wat er nu gebeurd is dat 1 “politicus” de gehele 2de kamer gijzeld, omdat dat net een meerderheidsstem is, de politiek zich een hele slechte dienst bewijst. Niet alleen de PVV is verliezer, maar het gedrag van VVD en CDA is net zo kwalijk. Zij gedogen namelijk een partij, die nu laat zien dat zij beschikken over een dubbel moraal. Kiezers zijn ook op het verkeerde been gezet, omdat zij niet wisten dat iemand met dit op zijn geweten toch in de kamer gaat zitten voor een partij, die grote groepen mensen het land uit wil zetten bij een misdaad. De grootste misdaad is het misleiden van de kiezer en dat VVD en CDA geen afstand doen van deze persoon zegt veel. Het gaat alleen om hun macht en niet om de belangen van de kiezer. Het word tijd dat Nederland eens tijdens verkiezingen weigeren te stemmen, vanwege dit soort gedrag. Het gedrag wat getoond word is die van misleiding en dubbele moraal. Laten we de boel eens weten dat we dit niet accepteren.

 504. Sharmila zegt: 15-11-10 om 23:30

  Als Lucassen een moslim was geweest en een andere partij vertegenwoordigde had hij gelijk moeten vertrekken. Met het aanhouden van hem haalt Wilders zijn eigen beleid geheel onderuit. Vanuit hypocrisie omdat het kabinet anders een serieus probleem heeft,laat hij zijn eigen zgn hoge normen en waarden als een baksteen vallen.
  Van Wilders blijft m.i. nu helemaal niets meer over.

 505. Kees de wit zegt: 15-11-10 om 23:31

  Waarom druk maken,Ze zijn toch bijna allemaal oplichters kijk maar kok met kwartje beziene nooit meer terug gedraait was tijdelijk ,Gulden te laag verkochtwas meer waard zalm vvd. burgermeester uit den helder met zijn huizen zaak opgelicht geen strafAlles wrdt stukken duurder ziekenfonds wat krijgen hun diricteuren en waar is geld gebleven die mensen hebben betaald aan de pensoenfonds die eerder zijn gestorven dan 65 jaar ik heb niks gezien van mijn vader.Allemaal gestolen.En de vakbonden doen ook niks want dan krijgen ze wel goede baan toegedeeld .Ik vind dat nederland plat moet en geen ziekenfonds meer betalen want wie kan het trouwens nog betalen .Alles gaan met procenten omhoog en onze salaris helemaal niks maar de bazen worden steeds rijker nog even hier moet men groeten net als in de tweede wereld oorlog want Nederland is dictatorland aan worden waar jij word veroordeeld als je 1 van de tweede kamer een taart is zijn gezicht doet maar doe je het bij iemand anders gebeurd er niks.Het wordt tijd dat de nederlanders zeggen nu is het genoeg en niet meer.We gooien nu alles plat en laten horen dat we er zijn.Misschien nu teveel gezegt wordt ik ook wel opgepakt wegens deze uitspraken .Groeten van gewoon een nederlander die Nederland naar de klote zie gaan en de nederlanders in hun blote kont zie lopen omdat ze niks meer hebben

 506. Christien zegt: 15-11-10 om 23:31

  Ik weet niet of Wilders in de positie is dit lid de fractie uit te zetten (zoja, dan had ‘ie dat voor de geloofwaardigheid zeker moeten doen!) of dat Lucassen gewoon weigert z’n zetel op te geven (= niet integer).

  Los daarvan – of je het nu wel of niet eens bent met Geert Wilders en de PVV– vind ik de berichtgeving over wat wij wel en niet kunnen verwachten van onze volksvertegenwoordigers nogal eenzijdig. Zie Het Parool vandaag over de doorstart van de PvdA fractie in A’dam Oost. In oktober trad de stadsdeelvoorziter af wegens o.a. achterhouden van informatie cq onjuist informeren van de raad, en hup, een paar crisisberaadjes en spijtbetuigingen later en EXACT dezelfde mensen nemen gewoon weer plaats op dezelfde stoelen en gaan vrolijk verder! (http://www.parool.nl/parool/nl.....uche.dhtml)
  Wat is hier nu democratisch aan?

  Kortom, de dubbele moraal geldt voor veel politieke partijen en in veel situaties. En kritiek op de PvdA in onze hoofdstad (en kritische media) lijkt er helaas al jaren niet meer te zijn.

  Stop de hypocriesie en laten we zelf ook nog niet eens een dubbele moraal hanteren maar alle partijen en volksvertegenwoordigers naar gelijke maatstaven beoordelen. Als kiezer reikt onze invloed op dit moment niet veel verder dan wel/of niet opnieuw stemmen op een partij. Onze invloed in een situatie als met Lucassen of in A’dam oost is dus beperkt.
  Media, geef ons het volledige beeld! Wilders is een makkelijk doelwit. Kaart de hypocrisie van andere politici en partijen óók aan!

 507. rosa zegt: 15-11-10 om 23:36

  Ik vind het ronduit belachelijk dat een man, die zulke daden heeft gepleegd, in zijn functie als volksvertegenwoordiger mag blijven. Een slimme stap van Wilders, natuurlijk wil hij geen zetel verliezen! Eng dat dit zo moet gaan in ‘t land. Maar ja, slim.

 508. Steenis zegt: 15-11-10 om 23:37

  Beste Ted,

  In uw reactie verteld u dat u de vele leesfouten van ongeletterde Nederlands ziet op dit gedeelde van de weblog. Echter in u reactie begint geen enkele zin met een hoofdletter en spaties bent u vergeten. Ik neem aan dat u, net als ik, van buitenlandse afkomst bent?

  MVG,

  Steenis

 509. Schotman zegt: 15-11-10 om 23:38

  In feite is Geert Wilders weinig tot niets te verwijten. Luccassen heeft Wilders voorgelogen over zijn verleden.
  In het verleden hebben zich dit soort kwesties bij de andere partijen ook voorgedaan.
  Het zou Lucassen sieren door zijn spijt te waarmerken door de eer aan zich zelf te houden en de 2e kamer te verlaten.
  Hij is de poltiek toch ingekomen om wille van het landsbelang? Dit is nu niet meer aan de orde. Dus Heer Lukassen wat let U. Het volk ziet U niet meer zitten

 510. Agatha zegt: 15-11-10 om 23:40

  schandalig

 511. anoniem zegt: 15-11-10 om 23:40

  Hypocryt

 512. Agatha zegt: 15-11-10 om 23:41

  Schandalig!

 513. Ik ben van mening dat Dhr. Lucassen moet vertrekken, en wel per direct! Het bestuur van een land moet een voorbeeldfunctie hebben, en als zelfs dat bestuur – of een onderdeel daarvan – niet eens goed kan functioneren in de samenleving,dan moeten daar maatregelen tegenover staan. Daarmij maakte de PVV fractie destijds de grootste ophef over een kamerlid van GroenLinks,wat destijds ook enigsinds negatief in het nieuws stond, en nu het een eigen fractielid betreft worden er halve maatregelen genomen. ‘de bevoegdheden worden wat ingeperkt,maar hij mag aanblijven’. – Het is de omgekeerde wereld –

  Een ding staat vast, voorzover dat nog neit bekend was – er wordt met twee maten gemeten. als het immers een allochtoon geweest was, of een moslim, dan had ie het land moeten verlaten en lag het aan de slechte inburgering of wat dan ook. Die persoon zou compleet afgezeken worden, en geen tweede kans krijgen. Nu het een nederlander is, en deel uit maakt van de Tweede Kamer fractie van de PVV gelden kennelijk andere regels…

  PVV – PARTIJ VAN de VEELPLEGERS

 514. Caroline zegt: 15-11-10 om 23:43

  Hoe iemand een veroordeling voor ontucht wegpoetsen als ‘ongepaste relatie’ die geen sexueel misbruik inhield? Dit klinkt als “”I have never had sexual relations with Monica Lewinsky”. Best spannend welke verrassingen nog gaan opduiken over de ongescreende PVV-partijleden. De jacht zal inmiddels wel geopend zijn… Nu maar hopen dat Wilders snel korte metten maakt met het onevenredig hoge wachtgeld voor politici (waarom niet gewoon de formule: drie maanden plus een maand per volledig dienstjaar)?

 515. Kate zegt: 15-11-10 om 23:44

  Wilders kon niet anders. Die ene zetel met Lucassen maakte dat ze in de meerderheid waren en konden meedoen. Maar zodra er weer een nieuwe situatie komt, vliegt hij er uit! Dat kan niet anders, dat is Wilders aan zijn aanhang verplicht! Zo iemand wil niemand!! Gelukkig is hem behoorlijk wat afgepakt maar zo’n minkukel hoort daar helemaal niet!!

 516. L.B. Huizer zegt: 15-11-10 om 23:44

  Misdaad en Straf:
  L. is beboet in twee gevallen en heeft een week gezeten voor het geval van seksueel misbruik. In alle drie gevallen is er sprake van een straf, opgelegd door justitie. Als een straf is ondergaan, moet de persoon in kwestie nieuwe kans krijgen. Mijn vriend wordt dhr. L. niet, maar mijn respect voor hem als mens, verdient hij wel. Net als elk mens.

 517. c. buijs zegt: 15-11-10 om 23:45

  ook hier blijkt, net als bij die roomse rakkers, dat pluche en het salaris wat je krijgt om erop te zitten, wel erg plakkerig maakt. Je kleeft er na een maand al aan vast. Tot nu toe verdwijnt het ene na het andere standpunt van die halve allochtoon ( buitenlandse moeder) met dat peroxide cavia kapsel

 518. herman zegt: 15-11-10 om 23:48

  Stront stinkt.
  Wist u dat nog niet dan?
  Jawel toch ..

 519. Marieke zegt: 15-11-10 om 23:49

  Ongelooflijk, een verkrachter die belastinggeld krijgt en over ons beslist en een islamiet moet eruit.
  Veiligheid (speerpunt van de PVV!) mijn neus!

 520. waar zijn de dissidenten van het CDA om nu eindelijk aan deze schandelijke vertoning een einde te maken.

 521. Mirjam zegt: 15-11-10 om 23:55

  Wat een bizarre situatie. Toch niet normaal dat zo iemand volksvertegenwoordiger kan blijven? Leuk dat hij spijt betuigt, maar hij had er beter eerder mee kunnen komen. Een gedwongen spijt komt niet erg gemeend over..

 522. Daan zegt: 15-11-10 om 23:57

  Iemand bekend met het Milgram experiment?

  In dit experiment werd de bereidheid gemeten van proefpersonen om gehoor te geven aan opgedragen taken van een autoritair figuur (een leidinggevende) die strijdig zijn met het persoonlijke geweten van de deelnemer.

  Ziet u de link met het hebben van geslachtsgemeenschap met ondergeschikten?

 523. Nico zegt: 15-11-10 om 23:57

  Vind je het gek dat er verhoudingsgewijs maar weinig vrouwen in de kamer zitten?

 524. Wat maakt men zich druk!!! Prins Bernhard kreeg zelfs een ere- begrafenis als de grootste “verzetsheld”

 525. Aaron zegt: 16-11-10 om 00:04

  Gek hoor, zo veel ophef over een dubbel paspoort (lees Albayrak), maar we een ‘crimineel’ in de fractie;)

 526. sjaakie zegt: 16-11-10 om 00:08

  Ja, Stront mag dan wel stinken, maar dit riekt toch wel weer heel anders.
  Dit ruikt echt heel speciaal!
  Zo zout hebben wij het niet eerder geroken.
  Het riekt een beetje naar gezouten visch.
  Of anders wel naar zoutjesch gemaakt van vis.
  Misschien wellicht naar een andersoortige visch.
  Eentje die nog nooit buiten is geweescht.
  En daarom:
  Laat alle visschen vrij!

 527. Martin Faas zegt: 16-11-10 om 00:08

  Een schandalige zaak voor de politieke geloofwaardigheid van de PVV.Ik heb dit zien aankomen!!! Dus hier was ook sprake van “gedogen”.

 528. bert /55 jr zegt: 16-11-10 om 00:10

  Wilders, hier baal ik van ongelooflijk van!!!! Stom dat deze ene lucassen mag blijven!! Jij en de PVV worden er in een klap ongeloofwaardig door!
  Screen je mensen… en laat dit soort tuig en macht wellustelingen eruit!
  Dit gaat je later ooit opbreken en kost je veel PVV (gedoog)steun onder je aanhang en voer voor de linkse kliek die toch alleen maar met hun softie aanpak en pappen en nat houden en alles wil tegen werken hier in nederland, inplaats van meewerken aan een veilig en leefzaam nederland zonder straattuig neem dat van mij aan.

 529. Plopje zegt: 16-11-10 om 00:13

  Hetze tegen de PVV? Hebben ze helemaal geen anderen voor nodig. Ze zorgen zelf voor zoveel commotie dat het vanzelf wel een keer overgaat. Geertje is de fout ingegaan door een stelletje hele en halve criminelen in zijn fractie op te nemen. Van niet-PVVers wordt het ontslag geeist als ze een lelijk ding over Geertje twitteren, maar iemand die herhaaldelijk in de fout is gegaan, mag gewoon euro 95,000,– blijven vangen voor een stoel warm houden en stemmen voor het kabinet. Van onze belastingcenten zit die meneer Lucassen daar mooi weer te spelen. Ik moet harder voor mijn geld werken en haal bij lange na dat bedrag niet. O en ik kom niet uit Gouda.

 530. hans planken zegt: 16-11-10 om 00:15

  had gehoopt dat wilders ruggegraat zou tonen tot vanmiddag. dit gaat veel stemmen kosten. jammer.

 531. victor zegt: 16-11-10 om 00:24

  Mr. wilders Je bent een ontiegelijke grote blaaskaak en praatjes-maker, de 2 eerlijke kiezers die je nog had raak je door deze stomme aktie ook nog kwijt en dan sta je echt aan ‘t hoofd van de grootste bende van haatzaaiende dommerikken van nederland n.l. 1 millioen! Leg ‘t ze uit 6 nulletjes! Je loopt nu nog recht maar ook daar komt een eind aan,straks ben je moe en dan ontkom jij ook niet aan die zware last die je met je meedraagt in je rugzak vol met adhd pilletjes!Dan zullen we zien of jij zo’n sterke ruggegraat heb en niet de zwakste schakel ben in het geheel! Bij de psychiater gooit een ieder z’n rugzak leeg en dan(hoop ik voor je)kom je tot besef hoe zwaar ,haat’ weegt!

 532. Mirjam zegt: 16-11-10 om 00:25

  Weg met Lucassen, weg met Wilders, weg met Rutte. Wat een zooitje ongeregeld. Hebben we hiervoor gekozen met z’n allen? Ik dacht het niet!

  Als men wil dat meer Nederlanders naar de stembus gaan, luister dan ook naar hun stem. Dit is geen democatie meer.

 533. Webbie zegt: 16-11-10 om 00:26

  In de schoenen staand van Wilders had ik het zelfde gedaan, wat de man heeft gedaan is niet goed, maar het mag je niet de rest van je leven achtervolgen, we hebben het niet over een moord ofzo…juist omdat het nu gaat om iets wat met de PVV te maken heeft, gaat de media (en de burger dus ook) er een mega zaak van maken..uhm…ohja: echt weer Nederlands

 534. A.H. van Riel zegt: 16-11-10 om 00:33

  Het feit dat Lucassen blijft geeft de totale onbetrouwbaarheid van de P aan, blijkbaar is dhr. Wilders van mening dat “echt” “iedereen” een recht heeft op een zetel in onze 2e Kamer. Dhr. Wilders zou eens diep gaande gesprekken aan moeten gaan met zowel mishandelde als bedreigde mensen. Daarna neemt dhr. Wilders, misschien, betere beslissingen, en gaat hij n iet meer over een nacht ijs. Meneer Wilders en zijn groepering zijn niet veel meer dan een dood geboren kindje met een lam handje.
  Zoals u begrijpt heeft dhr. Wilders mij tot nog toe niet overtuigt, en blijf ik bij mijn oude vertrouwde VVD.

 535. Arnold zegt: 16-11-10 om 00:33

  Ik stem niet meer op Geert. Bah, iemand die in het verleden fouten heeft begaan dwingen zichzelf te vernederen zoals ik vanavond op tv zag. Daarnaast dure advocaten die stompzinnige processen willen doorzetten. Wie wordt er beter van de dure advocaat die meer dan 500 euro per uur vraagt. Wilders is hiermee een echte rechtse VVD er geworden: vul de zakken van rechtse maatjes. Wat schiet ik hier als harde hollandse werker/belastingbetaler mee op. Verder zwakke toespraken in het buitenland nu hij in de regering zit. Ik heb het gedoogakkoord gelezen, ik vind weinig terug van wat hij wilde bereiken. En wat mij betreft voor Lucassen: mensen mogen fouten maken, doe ik ook wel eens. Gesprekken stoppen en Lucassen een tweede kans geven.

  Maar Geert voor mij is de PVV niets meer waard, jammer.

 536. Hij moet ontslag krijgen om dat sex en politiek niet samen gaan.Er zou een debat moeten komen .De heer wilders moet een onderzoek doen.

 537. Tom Buurman zegt: 16-11-10 om 00:38

  Mensen met een strafblad mogen niet in die functie plaatsnemen.
  Ontucht, bedreiging, intimidatie, laat dat sooort woorden even op uw inwerken en bedenk dan dat diegene beslissingen neemt over ons.

  Wanneer gaan we deze poppenkast eens definitief aanpakken?

 538. Erka zegt: 16-11-10 om 00:39

  Uiteindelijk diskwalificeert het kwaad zich altijd zelf. ;-)

 539. bruinsma zegt: 16-11-10 om 00:45

  Je zal maar zo’n gast in de buurt hebben wonen die de leefomgeving verziekt. En hem dan in de politiek terugzien waar hij jou gaat vertellen hoe het moet, dan zou je toch anarchistische gedachten krijgen.

 540. Joop zegt: 16-11-10 om 00:46

  Dit gebeurd overal en is van alle tijden, Leerraar en leerling. Is niet goed te praten, maar het is gebeurd met een meisje van 18 jaar (volwassen) en met beider toestemming zonder enige dwang.
  Omdat het de PVV betreft wordt het mijns inzien enorm opgeblazen.
  Man, zorg ervoor dat deze lieden later ongelijk blijken te hebben door je capaciteiten ten dienste can jouw en mijn partij te stellen.

 541. Jan van Drie,emeritus-predikant in Oss zegt: 16-11-10 om 00:46

  Wat een schizofrenie.
  Enerzijds roept Wilders harde woorden als het gaat over wetsovertreders die zwaar gestraft moeten worden,anderzijds mag de wetsovertreder Lucassen doodleuk zijn werk blijven doen ookal is hij vleugellam .
  Niet alleen is hij vleugellam maar de ook de hele coalitie en daarom is een spoeddebat over de geloofwaardigheid van deze regering dan ook volkomen terecht.
  Het was geloofwaardig geweest als hij uit de fraktie was gezet.

 542. voor elke zonde is er vergeving,mijnheer lucassen heeft zijn straf gehad,en hem gun ik dat hij zich 100%gaat inzetten voor ons nederland.alleen wens ik hem Gods steun en nabijheid toe! dat is beter dan in handen van mensen te vallen. vreemd dat zijn buren nu pas klagen, dat kan betekenen dat ze op rottigheid uit zijn……om dhr.l. nu voor schut te zetten.ik hoop dat hdr.wilders en zijn party, in de toekomst leren het van de Heere te verwachten,eigen krachten te verachten. ons nederland is zowat een goddeloos land geworden.een echt gebed is zo nodig voor de hele regering.voor ons hele vaderland.ik wens de regering de wijsheid toe die er was onder ds.kersten en ds. zand,daar ging wat vanuit,een heel verschil als het nu is. als we bovenstaande reacties lezen ril je van onze nederlanders.lees de bijbel bidt elke dag en vraag of het Woord jou mag lezen,dan is het weg met alle hatelijkheden naar elkaar toe en heerst er alleen liefde.en verdraagzaamheid.en hebben we het allemaal goed sterkte mijnheer lucassen en de Heere vergeeft gaarne en komt er nooit meer op terug. wees eerlijk en oprecht in het vervolg ,dat kan alleen met Gods kracht,zonder Hem kunnen we niets doen dan alleen allen maar verzondigen. dat geldt voor ons allen.terug naar de Heere beste Wilders Bij Hem is raad bij Hem alleen.

 543. De Lachende Koe zegt: 16-11-10 om 00:50

  Moet die Wilders niet eens ophouden met dat theedrinken met straatterroristen?

 544. Wilma zegt: 16-11-10 om 00:51

  Verschrikkelijk, wat een afgang.

 545. Otto Teppema zegt: 16-11-10 om 00:57

  Ik vraag me af welke taken de heer Lucassen van de heer Wilders mag uitvoeren.
  Als ik het goed begrijp geen enkele taak! M.a.w. Er is geen werk voor de ex-militair en muziek-directeur. Dat valt mijns inziens niet te rijmen met het feit dat hij minimaal 9 jaar (inclusief riante wachtgeldregeling)een kleine 100.000 euroos jaarlijks kan opstrijken. En dat in een tijd van crisis, waarbij ik met mijn minimumloontje keihard moet werken om het hoofd boven water te houden en wat nog beroerder is, DAT IK INDIRECT HET SALARIS ROND EEN TON VAN DE HEER LUCASSEN ZAL MOETEN OPHOESTEN.
  Voor de 1.5 miljoen Wildersstemmers is dit natuurlijk geen enkel probleem. Zij betalen gaarne belasting voor hun Idool(jaarlijkse kosten bewaking plusminus enkele miljoenen) en de heer Lucassen (98.000).
  Zelf ben ik echter minder gelukkig met de beslissing van de Witte Gedoger.

 546. al velraads zegt: 16-11-10 om 00:58

  jac de vries cda is zeker het voorbeeld van lucassen,normen en waarden?

 547. De Lachende Koe zegt: 16-11-10 om 00:59

  Wel jammer dat die Lucassen mag blijven, hoe ironisch als uiteindelijk niet de CDA dissidenten, maar een dwarsligger uit de eigen PVV de gedoogmeerderheid om zeep helpt.

 548. Willem zegt: 16-11-10 om 01:03

  Natuurlijk moet hij weg. Ontucht in een machtspositie is van geen enkele kant goed te praten. Maar bekijk het positief: zo maakt de PVV zichzelf behoorlijk ongeloofwaardig. Henk en Ingrid zullen dit niet pikken en zo decimeert de partij zichzelf.

 549. Richard zegt: 16-11-10 om 01:05

  Schandalig!

  8 mensen van de PVV in opspraak, dat er zoveel mensen op deze aso-partij hebben gestemd!!
  Dat deze asociale man nog een kans krijgt van Wilders!, iemand als Lucassen hoort thuis in een containerwoning speciaal voor asociaal tuig.

 550. merjah zegt: 16-11-10 om 01:06

  Dat sommige mensen het nog verkrachting blijven noemen..
  Vraag me af of ze dan überhaubt gekeken hebben waar ze het over hebben.
  Denk dat je je ten eerste wel een beetje mag verdiepen, voordat je je mening geeft. Hier in veel gevallen dus een mening die niet eens op feiten gebaseerd is.

  Ben geen Wilders stemmer, maar wat een ophef over eigenlijk helemaal niets. Triest dat hier zo over doorgespeculeerd blijft worden. Uiteindelijk doet Wilders ook uit deze mediahype weer op zijn eigen manier zijn voordeel op! Politiek kan energie misschien beter in nuttige zaken steken.

 551. Frans, Den Haag zegt: 16-11-10 om 01:06

  BAH!!!
  Ik ben niet Pro-Wilders, zéker niet contra-Wilders, maar wél gedesillunioneerd (moeilijk woord…?)
  Ik heb hem nog steeds het voordeel van de twijfel gegund, maar dat wordt nu duidelijk minder… In zeker opzicht is dit een “testcase”: er was al regelmatig rumoer over fractieleden, maar nu een behoorlijk duidelijke “zaak”; Geert heeft naar mijn mening “verzaakt”: politiek was er ongetwijfeld een groot probleem geweest, maar EERLIJKHEID en OPRECHTHEID, die toch zo hoog in het vaandel staan, zouden ONVOORWAARDELIJKE VERWIJDERING van dit sujet geëist hebben (alleen dat harses al…)
  Pluche (of goedbetaalde kunstleren zitjes) gaan overduidelijk BOVEN Normen En Waarden…
  Mijnheer Wilders: SCHAAM U (en keer terug tot een normale haardracht, want het “recht” op extravagantie heeft u nu verspeeld)

  “een Desillusionado”

 552. Anne zegt: 16-11-10 om 01:07

  Sterk staaltje hypocricie. Als Wilders dit van tevoren had geween, zou hij nooit op de lijst zijn gekomen. Zijn aanblijven is om puur politieke reden en laat zien dat principes voor de PVV alleen gelden als het hen uitkomt. De lijst met mensen binnen de PVV met twijfelachtig verleden wordt steeds groter. Alles wat de PVV zegt over straatterreur, harde aanpak van ‘straatschoffies’ zal nooit meer geloofwaardig klinken.

 553. Gert-Jan zegt: 16-11-10 om 01:07

  Wilders had kennelijk geen andere keus als hij het kabinet niet in gevaar wilde brengen. Afgaande op Wilder’s uitlatingen heb ik de indruk dat hij Lukassen liever kwijt was geweest. Overigens had m.i. Lukassen ‘de eer’ (als hij die tenminste heeft) aan zichzelf moeten houden en opstappen. Hij dan helaas ook nog maar liefst 2 jaar wachtgeld kunnen toucheren… Al met al maakt de PVV een zeer slechte start.

 554. jo ink zegt: 16-11-10 om 01:09

  Een keuze uit twee slechte opties, Lucassen behouden of door links het kabinet ten val laten brengen.
  Logisch dat de eerste optie gekozen wordt, want weer opgescheept worden met links is gelijk aan het failliet van NL.
  Maar wat een ophef zie hieronder wat zaakjes van de PvdA
  senator Edward Brongersma: overtreding wet op kinderporno
  burgemeester Aleid Wolfsen: intimidatie en knevelarij krantenredactie
  burgemeester Guusje ter Horst: dronken achter stuur, doofpotpoging
  voor meer en bron zie Open draad Dagelijkse Standaard
  http://fp.dagelijksestandaard......draad-109/

 555. tja,
  Het ware gezicht van de politiek wordt duidelijk. Niet de pvv is fout maar die twee andere. Volgens mij is dit een integriteitskwestie. Die geldt niet alleen voor de pvv. D’r zijn er nog twee die meedoen. Maar het is wel tekenend voor hoe het eraan toe gaat in de maatschappij. Orwell had gelijk: Alle dieren zijn gelijk. Maar sommige dieren zijn meer gelijk dan andere…

 556. De Lachende Koe zegt: 16-11-10 om 01:12

  Ach gossie, Lucassen heeft er echt heel erg veel spijt van en daarom mag hij blijven. Hij moet wel zijn best doen om het vertrouwen weer te herstellen. Was die Wilders vroeger niet heel vel tegen de zgn. Sorry-Cultuur?
  (Sorry dat ik er een beetje over doordraaf, maar als je jarenlang zo’n grote bek hebt over iedereen, wrijf ik dit soort zaken er met alle vormen van liefde nog even goed in)

 557. Ik ben het met de PVV eens: criminaliteit en seksueel misbruik moet gewoon kunnen in de samenleving.

 558. nederland op z#n smalst, de moraalridder wilders toont dat maraal alleen voor anderen geldt en niet voor de eigen partij leden. Waar zagen wij dit eerder. Rutte is enorm gegroeid de laatste 2 jaar maar zij drive om premier te worden drijft hem weg van principiele keuzes. Dit kan niet en zal een kabinetscrisis verooorzaken voor juni 2011. Rutte ne Wilders krijgen dan de rekening gepresenteerd voor een zwakke ruggegraat.

 559. De heer Zaïdi zegt: 16-11-10 om 01:25

  Slaat nergens op dit allemaal joh!
  Als een allochtoon wat verkeerds doet en ze excusses aan zou bieden zou die het geen 2de kans geven, dus waarom een partijlid van hem wel?
  Terwijl vele allochtonen alleen uit zijn op geld!
  Geen misbruik van mensen met even veel rechten, normen en waarden!
  Viezerik dat het is! En wilders neemt het hele land in de zeik joh gewoon niet te geloven dit allemaal!

 560. Jan zegt: 16-11-10 om 01:27

  Het ware gezicht van Wilders komt nu tot uiting. Wat een bananenpartij. Zet deze hele partij en de kamerleden op MARKTPLAATS. Niet te koop maar gewoon weggeven.
  Nu de pvv zelf “criminelen”in de partij heeft weet men geen duidelijke oplossing. Zelfs uit de partij zetten durft men niet aan. Maar wel over andere bevolkingsgroepen roepen.

 561. Frankasd zegt: 16-11-10 om 01:30

  Wilders had natuurlijk niks te kiezen.
  Lucassen wilde zijn zetel niet opgeven. Terecht omdat Wilders dat destijds ook niet heeft gedaan. Wilders moet 24 zetels leveren aan de coalitie. Dus een electoraal hopenlijk desastreuze consessie voor de macht.
  Lucassen wordt woordvoerder hondenpoep. Wilders zingt een toontje lager en als hij dat niet doet, roept de oppositie Luuuuuu…..
  het is om je vingers bij af te likken als linksmens :-)

 562. Frans, Den Haag zegt: 16-11-10 om 01:33

  Aansluitend op mijn (nu nog te modereren) bijdrage heb ik het draadje zitten lezen en vallen me diverse mensen op: als “vertegenwoordiger”: Hajon

  Mea Culpa (kennelijk tegenwoordig totaal voldoende; BAH, IIIIEK!)

  Het Is Mijn Schuld, dat de politiek bestaat uit hufterige gluiperds, zoals Maxime Verhagen, Geert Wilders, Mark Rutte, Job Cohen, Alexander Pechtold, Femke Halsema en vele ongenoemde anderen… BAH!, BAH!, BAH! en nog eens BAH: Het was overduidelijk een vlaag van verstandsverbijstering: ik begon weer een heel klein beetje vertrouwen te krijgen in De Politiek… Mijnheer wilders: ik dank u voor de mij geschonken duidelijkheid: U heeft overduidelijk aangetoond: POLITICI ZIN NIET TE VERTROUWEM!!!!!!!!!!

 563. Randall zegt: 16-11-10 om 01:35

  zeer inconsequent. vooral als je kijkt naar het beleid van de pvv tegen wetovertreders.
  en partijleden worden ook niet gescreend bij de pvv ?
  zeer amateuristisch zootje !

 564. Karel zegt: 16-11-10 om 01:36

  Ik heb als hulpverlener dagelijks te maken met slachtoffers van sexueel en ander intermenselijk geweld. Veel daders plegen dergelijk gedrag vanuit een positie van overmacht over hun slachtoffers. Ik gruwel ervan dat zij zich ook onder onze volksvertegenwoordigers kunnen vertonen. Het argument van (ogenschijnlijke) instemming van een slachtoffer dat zich in een ondergeschikte positie bevindt, is stuitend. Hier domineert onverholen eigenbelang. Welke politieke partij verdraagt eigenlijk zulke voorsprekers?

 565. fab zegt: 16-11-10 om 01:49

  Deze uitkomst stond al vast.
  Maakt niet uit voor de PVV stemmer. PVV is een goed gevulde éénmanspartij en tenzij Wilders zelf iets fouts of links fatsoenlijk doet, word hij nergens op afgerekend hoor.

 566. Mike zegt: 16-11-10 om 01:55

  Bijlhout moest weg, maar heeft eigenlijk nooit aantoonbaar iemand kwaad gedaan. Er zijn anderen vertrokken uit de kamer die logen over hun cv.
  Deze man heeft ook gejokt naar Wilders toe, maar erger nog, hij heeft een staat van dienst, die geen model kan zijn voor een politicus, jongeren en goede Nederlandse burgers die de PVV wil kweken.
  hij moet de eer aan zichzelf houden en ondanks het salaris vertrekken. De PVV moet hem wegsturen en mag wat mij betreft zelf ook inrukken. Ik heb genoeg van die Wilders en zijn geblaat over buitenlanders en de islam. Dus weg met Wilders, Lucassen en de PVV in zijn geheel!

 567. Alex zegt: 16-11-10 om 01:58

  Jullie hebben deze partij gewild, dus jullie zullen het ermee moeten doen.

 568. Bas zegt: 16-11-10 om 01:59

  Ach, nu het de PVV betreft maakt iedereen heibel. Als de PvdA in Amsterdam jaar na jaar miljoenen verbrast aan rare projecten worden de verantwoordelijken zelfs door andere partijen teruggevraagd. Ik zie niet in waarom er nu ineens ophef over gemaakt moet worden.

 569. Johanna zegt: 16-11-10 om 02:05

  Mijn geloof in de politiek was ik toch al kwijt. En het verbaasd me niet. Ongelooflijk schijnheilig allemaal. Wat bij andere Nederlanders niet mag van de PVV mag wel in eigen gelederen. Misselijkmakend. Maar het is misschien wel ontmaskerend. Het laat zien hoe immoreel de PVV is.Voor vele nederlanders was dit nog niet duidelijk. Nu misschien wel.Ik hoop het.

 570. Osama zegt: 16-11-10 om 02:08

  Prima beslissing van Geert Wilders. PVV heeft mijn steun nog

 571. Helderheid zegt: 16-11-10 om 02:24

  Lijkt wel erg veel al op Berlusconi?

 572. O.E. zegt: 16-11-10 om 02:33

  Wat als genoemd kale meneer een allochtoon was geweest??
  Wat had meneer Wilders dan allemaal geroepen??

 573. stekeltje zegt: 16-11-10 om 02:37

  Wilders,voor de volgende regeerperiode, nog maar eens goed rondkijken of er geen andere, betere ex-veroordeelden, de democratie samen met jou naar de verdommenis kunnen helpen.

 574. Albert Richie zegt: 16-11-10 om 02:45

  Wilders heeft een groter probleem dan alleen Lucassen.
  Het is een beetje vreemd dat je voor meer politie op straat gaat, om mensen die het zelfde gedrag vertonen als je eigen kamerleden, harder aan te gaan pakken.
  Als je eigen leden het toonbeeld worden van dat wat je zegt te bestrijden heb je een mega probleem.

 575. Dhr. Lucassen: deze heeft zijn straf netjes uitgezeten en de verhalen aangaande overlast veroorzakn in de buurt zijn slechts roddels, hij is hiervoor niet veroordeeld en dus onschuldig. Goede zaak dat dhr. Wilders hem erbij heeft gehouden, dan kan zijn echte werk nu beginnen. Wel verbaasd het mij dat de berichtgeving hierover zo sensationeel is, wanneer gaat het nu eens over de inhoud en de verschillen/overeenkomsten tussen de politieke partijen?

 576. Willem zegt: 16-11-10 om 02:59

  De hypocrisie ten top! De PVV heeft altijd grote monden over streng optreden en veroordelen zelfs anonieme groepen, maar nu ze zelf een boef in hun midden hebben mag die gewoon blijven.
  Het gedrag van Wilders in deze heeft fascistische trekken. Schoppen naar anderen, maar vuilakken in de eigen gelederen beschermen.

 577. Willem zegt: 16-11-10 om 03:04

  En trouwens… de PVV begint al aardig op de LPF te lijken. De patjepejers en schuinsmarcheerders krijgen in deze partijen de kans om de politiek in te gaan. Nou daar zijn we erg blij mee in Nederland…

 578. Hilarisch! 20,8% van PVVers is betrokken bij geweldsmisdrijven, tegenover 16% van de Marokkanen. Ik weet wel voor wie ik bang ben (hint: ik ken alleen aardige Marokkanen).

  Even voor degenen die het niet erg vinden dat hij ontucht heeft gepleegd met ondergeschikten: het gaat erom dat het niet mag (wat ook een hele goede reden heeft!). Hij wist dat en hoorde zich in te houden. Blijkbaar kan hij zich niet aan simpele regeltjes houden, willen we dat in een politicus? Daarbij zegt hij dat ze een relatie hadden, maar er zijn genoeg schandalen in het leger omtrent officieren die ondergeschikten tot seks dwingen. Of ze nu nog steeds zegt dat ze ermee instemde is daarom irrelevant: ze waren geen gelijken, dus kon hun relatie onmogelijk gelijkwaardig zijn.

  Vergeet niet dat het enige probleem met deze vent is. Als je van zijn buren hoort hoe hij zich gedroeg dan schrik je je rot. Niks eerste steen werpen, ik heb nog nooit iemand bedreigd en ik heb nog nooit seks gehad in een ongelijkwaardige situatie. Boem.

  Ook leuk om te zien hoe Wilders nu krampachtig zijn nieuw-vergaarde macht blijft hangen, bang dat als hij Lucassen eruit zet hij er zelf meteen ook uit ligt.

  Ik schaam me dood. Weet je nog toen het leuk was om Italie uit te lachen om hun belachelijke politiek? Toen de declaratieschandalen van Engeland heel erg leken? In ons land zijn de onopgeleide criminelen de baas. Haha…

  Check deze Facebook pagina: http://www.facebook.com/home.p.....&ap=1

 579. Gert zegt: 16-11-10 om 03:30

  Eruit met die crimineel! om met Wilders van voor 9 juni te spreken…
  Enfin, volgend jaar wordt het huili huili voor de pvv.

 580. Jeroen zegt: 16-11-10 om 03:39

  Wegwezen met die mafkees.

 581. Niels zegt: 16-11-10 om 03:42

  Er zijn een aantal dingen waarover ik me zorgen maak, het strafblad van de heer L is daar overigens geen van, de keizer krijgt immers waar de kiezer voor kiest en zo zou het moeten zijn.

  Ten eerste de hypocrisie van de PVV;
  Doordat de PVV in dit soort zaken een dubbele moraal toont, weet niemand eigenlijk wat deze partij wel wil.

  De blinde aanhang van Wilders:
  Als jij als kiezer niet ziet dat de partij hier niet consequent is en als blijkt dat deze zelfde kiezer ondanks alles wil dat een partij aan de macht blijft riekt dat naar fascisme (ja, ik gebruikte het F-woord, get over, en hou een fatsoenlijke discussie). Ook worden er vaak argumenten gebruikt dat links weer mis heeft geschoten. Ik heb links in deze zaak echter in het geheel niet zien of horen schieten, het lijkt er hier meer op dat wilders niet door had dat hij een bommetje in zijn tas had zitten. Ik ben blij dat ik ook veel heb gelezen dat er meerdere ex PVV stemmers zijn die nu niet meer op deze partij willen stemmen, deze mensen denken voor zichzelf.

  Mensen die roepen dat iedereen gescreend moet worden:
  Als de AIVD, die al weinig gecontroleerd wordt, alle kamerleden van tevoren screent, krijgt deze onevenredig veel macht. Daarnaast lijkt het mij ook dat mensen met een strafblad gewoon in de kamer mogen zitten, daar kan de kiezer voor kiezen. Wat natuurlijk wel van belang is is dat de aanstaande kamerleden eerlijk zijn en dat deze eerlijkheid door de media wordt getest.

  Sommige mensen roepen op om de onafhankelijkheid van de kamerleden af te schaffen:
  Dit zou in alle opzichten een afbreuk zijn van de huidige democratie. Onafhankelijke kamerleden beschermen de burger tegen partijen die tijdens hun 4jaarlijkse zitting losgeslagen worden. Onafhankelijke kamerleden kunnen zelf opstaan voor wat zij vinden, zonder zich in een partij uniform te laten drukken.

 582. Bouterse is geen crimineel, hij wil alleen niet5 meer mewerken met jullie cocainetransporten die met(marine)fregatten naar den helder vervoerd worden. jullie hebben zelf genoeg crimienelen in jullie gelederen, dat blijkt maar weer. Bemoeien jullie je maar met jullie eigen BANANENREPUBLIEK. Bouterse red het wel hij heeft genoeg goud.
  De schurken van Nederlands-Indie daar lullen jullie niet over wat dat zijn kontelikkers en daar houden jullie van in jullie BANANENREPUBLIEK.
  Wij zullen geen haat en nijd hebben t.o.v. jullie iedereen is welkom.
  Als wij zitten te eten en jullie vallen binnen dan schuiven jullie maar aan.
  Waar is verhagen met zijn grote bek hij is tenslotte ook import. Maar dit is (weer) typisch NEDERLANDS naar boven likken en naar onder trappen.
  ZSucces met jullie criminelen-regering. De goeden nkiet te na gesproken, gelukkig zijn er nog enkele goede wittemensen in jullie BANANENREPUBLIEK. En ons pensioen moet worden gekort. De klere voor JAN PIET HEIN DONNER. En ERIC krijgt dus gewoon zijn € tonnetje.
  Bedankt. bernardo

 583. Bouterse is geen crimineel, hij wil alleen niet meer meewerken met jullie cocainetransporten die met(marine)fregatten naar den helder vervoerd worden. jullie hebben zelf genoeg crimienelen in jullie gelederen, dat blijkt maar weer(Lucassen). Bemoeien jullie je maar met jullie eigen BANANENREPUBLIEK. Bouterse red het wel hij heeft genoeg goud.
  De schurken van Nederlands-Indie daar lullen jullie niet over wat dat zijn kontelikkers en daar houden jullie van in jullie BANANENREPUBLIEK.
  Wij zullen geen haat en nijd hebben t.o.v. jullie iedereen is welkom.
  Als wij zitten te eten en jullie vallen binnen dan schuiven jullie maar aan.
  Waar is verhagen met zijn grote bek hij is tenslotte ook import. Maar dit is (weer) typisch NEDERLANDS naar boven likken en naar onder trappen.
  Succes met jullie criminelen-regering. De goeden nkiet te na gesproken, gelukkig zijn er nog enkele goede wittemensen in jullie BANANENREPUBLIEK. En ons pensioen moet worden gekort. De klere voor JAN PIET HEIN DONNER. En ERIC krijgt dus gewoon zijn € tonnetje.
  Bedankt. bernardo

 584. Neelie zegt: 16-11-10 om 04:59

  Als de commotie rond deze klepzeiker, straatterrorist en ontuchtpleger voorbij is, kan de PVV eindelijk weer aan de slag. Daarmee begon de PVV reeds vandaag, door te verzoeken om op alle scholen dagelijks de Nederlandse vlag te hijsen. Normen en Waarden, daar gat het om! Fatsoen moet je doen! Voelt U zich ook zo goed vertegenwoordigd in ons parlement?

 585. marije zegt: 16-11-10 om 05:12

  Wilders heeft wederom bewezen dat er:
  a) Er blijkbaar twee maten zijn om mee te meten
  b) Het in stand houden van de politieke status quo voor hem belangrijker is dan zijn integriteit en geloofwaardigheid
  c) Het volledig verdraaien van kernpunten van zijn partijprogramma geoorloofd is (three strikes and you’re out)
  Kortom: Wilders laat zijn ware gezicht zien.
  Dank heer Lucassen voor deze ontluisterende beelden!
  Pakt popcorn voor volgende LPF actie in PVV-fractie.
  Belt bookmaker, gokt op afsplitsing groep Hero Brinkman voor de lente en val Kabinet Rutte I voor de zomer.
  Ziet grootse samenwerkingsmogelijkheden voor Verdonk, Wilders, Duyvendak en Lucassen in het schnabbelcircuit naast de Tokkies.

 586. ben zegt: 16-11-10 om 05:16

  je vraagt je alleen nog maar af, wie is de volgende in de PVV en hoe draait die zogenaamd rechtlijnige wilders zich dr dan weer uit? Ik verwacht dat die Hero Brinkman met dit hele gedoe aan de haal probeert te gaan en dat zal dan weer toestanden binnen de PVV geven. Die zogenaamde strenge screening door wilders is in elk geval eem lachertje gebleken en dan komt ie weer ns met n huilverhaal, dat ze geen geld genoeg hadden om (dure!) bureau’s in te huren. Lekker tegenstrijdig allemaal maar zijn aanhang heeft kennelijk stront in de ogen. “Mea culpa” zal je wilders nooit horen zeggen, daar gaat ie ns een keer een probleem mee krijgen. Onze Geert is zo vervuld van zichzelf en ziekelijk perfectionistisch dat-ie zich geen fouten kan permitteren, laat staan ze toegeven. Veel succes met wilders, Rutte en Verhagen!

 587. Wilders heeft een gedoog syndroom hij is nu gekidnapt door zijn eigen leden.Hopelijk zal het kabinet snel als herfstbladeren uiteen vallen.
  Nieuwe verkiezingen en eerlijke mensen in de kamer, want die bestaan toch nog wel???

 588. Nynke zegt: 16-11-10 om 05:53

  Deze zoveelste misstap in de pvv laat het ware karakter van de partij zien. Halve criminelen zijn het.. En dat groepje onverlaten moet het land besturen? Ik hoop dat mede hierdoor eindelijk duidelijk wordt dat een partij als de PVV geen oplossing biedt aan de problemen in ons land.

 589. Frouk zegt: 16-11-10 om 06:18

  PVV= partij van veelplegers! Die zouden ze toch harder gaan aanpakken?
  Wat een blamage! Maar goed, ik wist al dat de PVV met 2 maten meet. Zun kotzen! En voor mijn medelanders die op deze partij gestemd hebben: Zijn jullie nou werkelijk zo dom of schamen jullie inmiddels je ogen uit je hoofd?

 590. Van Beers zegt: 16-11-10 om 06:31

  Dit moet echt een geintje zijn?
  De burgers moeten we keihard aanpakken?
  Met een slap excuus als:het was allemaal vrijwillig, en ik heb me niet als een gentleman gedragen???
  Pff dit ruikt naar het volgende schandaal, idioten

 591. stella zegt: 16-11-10 om 06:45

  Wat een tumult en verontwaardiging rond die PVVer Lucassen.Weet u waar massaal tumult en verontwaardiging over zou moeten zijn? Over de satanische acties van de Amerikaanse geheime dienst/regering in september 2001 om drie WTC gebouwen te ondermijnen met springstof en vervolgens dan een moslims aanval met gekaapte vliegtuigen is scene te zetten, zodat er weer voor miljarden in de oorlogsindustrie gestopt kan worden en weer andere landen binnengevallen kan worden met steun van Nato vrienden.

 592. bert zegt: 16-11-10 om 07:01

  Wilders; weer valt een stukje masker eraf, ben benieuwd hoe die er echt uitziet (kapsel?)

 593. adele zegt: 16-11-10 om 07:05

  Stel je voor als meneer lucassen geen erik maar mohammed had geheten en niet van de jonge meisjes was afgebleven………………gelynched was tie. Zelfs door sommigen op deze site…

 594. han zegt: 16-11-10 om 07:07

  Lekker consequent. Zoals gebruikelijk meten mensen met 2 maten. Ook Wilders valt door de mand. Collectieve schaamte voor Nederland is op z’n plaats.

 595. Henk zegt: 16-11-10 om 07:08

  Hoe de wind waait, waait Wilders jasje. Pragmatische politiek.
  Mensen met een veroordeling horen ons volk niet te vertegenwoordigen in de 2de kamer. Dus Wilders had Lucassen uit de fractie moeten zetten.Ik heb PvdA gestemd.

 596. Moby zegt: 16-11-10 om 07:10

  Wilders graaft z’n eigen graf. Prima, ga zo door!

 597. David zegt: 16-11-10 om 07:13

  As a legal foreigner living in the Netherlands, running a business, raising a family – with my Dutch wife – we have now had enough of so called Dutch values and society. We are moving and taking the business with us. There are very few good and decent values in the Netherlands, and the hatred and bitterness towards all foreigners, but mainly the Islamic people has become inhuman. The liberal tolerant special country that my wife told me about, apparently existed for only a few short years in the 70′s and 80′s, if at all. Me and most of my foreign friends feel quite unwelcome here, people are not warm and friendly here. Besides the constantly collapsing governments and instability, now it seems fine to have a criminal accused of sexual intimidation in your national parliament, a member of the party known around the world for discrimination and hatred toward the Islamic community. I really do not understand, and I no longer want to understand. I will to bring my family to a safe kind country to live and work and be happy and free.

 598. Wouter zegt: 16-11-10 om 07:14

  Is het nu zo moeilijk om 150 personen in dit land te vinden zonder strafblad?

  Uitgerekend Wilders die zegt “hij heeft zijn straf uitgezeten”: ik reken er op dat Wilders dan ook een plaatsje heeft op de lijst voor Jason W. als hij vrij komt?

 599. Peter zegt: 16-11-10 om 07:14

  Schande, ik voel me niet vertegenwoordigt door een veroordeelde. Ik ben het eens met een ieder die zegt dat hij een tweede kans verdient, direct; maar waarom in de Volksvertegenwoordiging? Er zijn in onze maatschappij plekken genoeg waar Lucassen aan vertrouwen mag gaan werken. Wilder hiermee aan dat het hem maar om één ding gaat: macht. Een zeer slecht besluit, Wilders moet Lucassen alsnog uit de fractie zetten. Dat minderheidskabinet blijft toch wel een minderheidskabinet.

 600. john zegt: 16-11-10 om 07:16

  Ik kan me herinneren dat er een staatsecretaris was die ook een relatie had met een ondergeschikte. Maar deze was niet van de pvv dus werdt het niet zo in de media onderuitgehaald. Er zijn mensen geweest die een dag kamerlid waren omdat ze onder bouterse gewerkt hebben maar wederom niet van de pvv. Dit is ronduit belachelijk. Ik vind het ook laag van de nos om hier een reactie op te vragen omdat ze dat bij andere dingen die ook niet door de beugel kunnen niet doen. Waarom moet de pvv onderuit gehaald worden?

 601. A.Hoek zegt: 16-11-10 om 07:22

  Eerst met z`n allen op een vuurtje stemmen,
  en dan vreemd opkijken dat er branden ontstaan?

  Dit zijn nog maar vonken , het vuur zal nog wel harder gaan
  branden.

  Wat anders kan je verwachten…
  met groet van Annemiek.

 602. Ingrid zegt: 16-11-10 om 07:32

  Jammer meneer Wilders. Ook al stem ik niet op uw partij, kan ik achter veel dingen staan, waar u voor staat. En heb ook respect voor u wat betreft uw manier van werken.
  Ik begrijp uw keuze (die moet zeker moeilijk geweest zijn), maar u bent door deze keuze een deel van uw indentiteit kwijtgeraakt. Consessies gedaan.

 603. Darxa zegt: 16-11-10 om 07:34

  Wat je al niet doet om een meerderheid te behouden. Wilders had nu eens geen keuze. Hij moest een meerderheid hebben voor dit kabinet. Doel heiligt kamerleden, erm middelen. Wilders heeft laten zien hoe hij werkelijk is: Gewoon ZWAK. ( Hoe zat dat ook alweer met die harde rechtse aanpak?)

 604. Edwin zegt: 16-11-10 om 07:40

  Dit geeft maar weer eens aan hoe Wilders in de politiek en het leven staat. Veel schreeuwen maar als het op besluiten aankomt dan trekt hij zich terug en durft geen verantwoording te nemen….En hij had onze president “moeten” worden?
  Misschien wordt het toch tijd dat we eens luisteren naar die 8.925.732 kiezers in plaats van de 1.500.000 die er op Wilders stemden!

 605. schanulleke zegt: 16-11-10 om 07:45

  Dit riekt naar achterkamertjes-politiek. Een volksvertegenwoordiger dient een onberispelijk gedrag te tonen. Hij vertegenwoordigt zijn kiezers. De donateursvereniging ‘wilders’ heeft bepaalde tendensen die doen denken aan partijen uit de dertiger jaren van de twintigste eeuw.Hoed U voor populisten.

 606. Jan zegt: 16-11-10 om 08:01

  Eigenaardig dat er hier zoveel ophef over wordt gemaakt, de dame in kwestie heeft op tv vermeld, dat er vrijwillige seks is geweest, zonder dwang of intimidatie.
  Toen Lubbers met z’n handen tussen de billen van zijn vrouwelijke collega zat, werd alles ook in de doofpot gestopt, dus mensen….oordeel maar.
  Lang leve de PVV en Geert Wlders

 607. Erik L. is niet zo goed in het oplossen van problemen. Kijk maar naar de documentaire op youtube (“Uitgesproken WNL Het talent van de PVV: Eric Lucassen”). Dan krijg je een idee hoe hij met problemen omgaat. Als je in de politiek zit, dan moet je toch de hele dag problemen oplossen? Volgens was hij sowieso al niet geschikt voor de job..

 608. ben zegt: 16-11-10 om 08:26

  wilders geeft n interview en blijft maar herhaen dat hij dagen, ‘soms nachen’ met die lucassen heeft gepraat. Waaroml was er zoveel tijd nodig om zoiets duidelijks als wat zich heeft voorgedaan te bespreken? Eeen echte hollander is er snel mee klaar hoor, meneer wilders. Of heeft u al die tijd voornamelijk gespendeerd om die lucassen zover te krijgen dat-ie zou opstappen? Dat moet dan heel kwetsend zijn voor uw grote ego: dat u dat niet is gelukt.

 609. willem zegt: 16-11-10 om 08:42

  Onvoorstelbaar en dat het cda meewerkt aan zo een regering. Dat noemt de PVDA kontendraaiers, maar weten zelf niet waar ze aan zijn begonnen Wilders waait met alle winden mee zo de wind waait zo waait er zijn hoedje walgelijk en onvoorstelbaar

 610. syllie zegt: 16-11-10 om 08:45

  Ik begrijp dat dit zogenaamde Nederlands geweten een zeer kort geheugen heeft.Gelukkig voor links was de Internet nog niet tot deze ontwikkeling gekomen als nu,iedereen heeft een mening ergens over.Want de schandalen uit het linkse kamp is ons natuurlijk ook bekent van Dam (Exota) Is ook minister geworden, Pronk ,Guusje ter horst rijden onder Invloed hebben hun plaats altijd behouden.Dus waar hebben we het over

 611. L.A.C.de Bock zegt: 16-11-10 om 08:45

  P.V.V Partij voor viezerikken.

  Boeven en ander gespuis.
  Het land wordt door dat soort geregeerd.
  Bananen staat. Maffia praktijken.
  Ongelooflijk maar echt waar!!!!!!!!!!!!!!!!

 612. grenadier79 zegt: 16-11-10 om 09:01

  Ook ik ben een oud militair, en wel van het Garderegiment Grenadiers, een regiment waar ik trots op ben!, deze man een, een oud beroepsmilitair brengt schande over het leger, en zijn oude regiment.
  Zo’n vent had veel beter gescreend moeten worden, en door Geert Wilders nooit in de PVV toegelaten mogen worden, en ik vindt ook zeker dat hij het imago van de PVV heeft geschaad en uit de tweede kamer gezet had moeten worden.
  Deze man hoort niet in de politiek van de PVV thuis, maar zou meer tot zijn recht komen als uitsmijter c.q. domme kracht bij een extreem rechtse partij, en voor ik kritiek krijg……ik ben een trotse PVV stemmer,en blijf dit ook, ik sta pal achter Geert Wilders.

 613. john zegt: 16-11-10 om 09:03

  Indien ook al het gaius tot de Tweede Kamer wordt toegelaten, waar blijven we dan!?

 614. Robroy of Ireland zegt: 16-11-10 om 09:15

  Als ik het goed begrijp worden de buurt terroriserende kut Marokkanen nu dus vakkundig bestreden door buurt terroriserende kut Hollanders.
  It takes a criminal to catch a criminal?
  De simplistische retoriek in diverse reacties benoemd, dat het linkse media is die schuld draagt voor de huidige situatie in Nederland raakt kant noch wal.
  Als we dan toch naar dit niveau gaan hier enige passende voorbeelden:
  De financieele crises werd veroorzaakt door.
  links of rechts?
  De deelname aan de zinloze oorlog in Afghanistan.
  links of rechts
  Het binnenhalen van gastarbeiders als nog goedkopere arbeidskrachten om nog meer winst te maken.
  Links of rechts
  De extreme bonussen voor topbestuurders terwijl de lagere inkomens voortdurend moeten inleveren.
  Links of rechts?
  De expansieve geldverslindende droom van een groot Europa.
  links of rechts?
  Het opgedrongen invoering van de Euro en de ontwaarding van ons oude geld.
  Links of rechts?
  En ter afsluiting:, de kennelijke voortdurende behoefte aan totale controle op onze samenleving.
  Links of rechts?

 615. Fred Plantinga zegt: 16-11-10 om 09:15

  De PVV is superstreng voor anderen, maar voor de eigen functionarissen geldt dat klaarblijkelijk niet.

  Hele en halve criminelen in de PVV fractie leidt tot -voor de rest van Nederland gelukkig- rotzoooi en afsplitsingen a la LPF. Wat mij bereft kan dat niet snel genoeg gebeuren.

  De rabiate antisemiet Wilders heeft in zijn eigen voet geschoten door de gedoogsteun aan dit rariteitenkabinet. Het loopt waarschijnlijk allemaal iets anders dan hij had gedacht. Glorieuze gedoogsteun met de rozijnen voor hem en de rommel voor de anderen; het gaat niet op. Tot nu toe is de wordt de rommel veroorzaakt door de PVV.

  Wilders toont aan dat er waarschijnlijk toch niet zoveel te doen is aan de politieke mores als hij met veel poeha verkondigd heeft. Steun aan de coalitie tegen alle morele wetten in. Zo was het, zo is het en zo zal het blijven, ondanks populistisch gesnoef.

 616. Bernard zegt: 16-11-10 om 09:19

  Dit is een grote afgang niet alleen voor Wilders , maar ook voor het hele kabinet.
  Geld en machtswellust spelen hier ezo’n grote rol…
  Het recht zal zegevieren daar ben ik van overtuigd.
  Vroeg of laat komen ze ten val.

 617. Etienen zegt: 16-11-10 om 09:23

  toch handig zo’n verklaring van goed gedrag bij recruitment =)
  Had meneer Wilders niets gekost.

  Van mijn part valt het kabinet weer; beter een beleid over rechts of links dan geen beleid en geen echte meerderheid…

 618. Tim zegt: 16-11-10 om 09:29

  Ik wil de PVV absoluut niet veroordelen voor het binnenhalen van deze leugenaar. Ik stem absoluut geen PVV, zelfs al krijg ik geld toe, maar begrijp ook dat het Wilders plan nooit is geweest iemand te kiezen die eigenlijk niet zou moeten mogen regeren (in wat voor vorm dan ook).

  Dus wat vind ik? Ik vind het begrijpelijk dat hij hem houdt, maar het zal me verbazen als de oppositie niet op de man gaat spelen en hem uit zijn tent gaat lokken. Het lijkt mij een erg agressieve onredelijke man en ik geloof ook stellig in zijn schuld mbt de zeden/ontucht zaak bij defensie. Hij heeft mazzel gehad en is vrij gesproken door dezelfde ondeugdelijke rechtspraak waar Wilders zo op afgeeft maar eigenlijk had hij uit functie gezet moeten worden en oneervol ontslagen.

  Aan de andere kant, welkom bij onze Defensie. Dit is al jaren zo, ook bij de gewone zandhazen.

  Het enige dat me stoort zijn de stupide opmerkingen van verschillende kampen hierboven:

  a) Stop met modder gooien en laat deze regering eerst maar eens vallen en opstaan. Ik geloof daar zelf absoluut niet in maar als het geen kans krijgt, zal er altijd de waan blijven “dat het wel had gewerkt”.

  b) PVV-ers doe je oogkleppen af. Wilders is niet de man die hier de fout in is gegaan. Het is een van de PVV kamerleden. Er wordt niet gevraagd of je Wilders steunt, maar wat je van Lucassen vindt. En laten we eerlijk zijn, die man deugt niet als de verhalen waar zijn (die overigens van zowel rechts als links af komen dus vingertje wijzen naar links gaat nu eens niet op). Als deze man niet van de PVV was maar neutraal op de TV kwam bij opsporing verzocht zouden jullie hem allemaal uitkotsen. Dus doe je PVV bril af en kijk naar hem als mens en bedenk er dan bij dat hij wel een stem heeft in de plannen voor dit land, en jij niet. Hoe ziek is dat?

 619. Abraham zegt: 16-11-10 om 09:33

  Zo ziet men politiek is compromis op compromis.
  Welkom in de echte wereld er is geen verlosser alleen een politiek persoon die de juiste woordjes in deze tijd zegt maar ook hij is gebonden aan regels en afspraken.Politiek is een tak van sport die door velen te luchtig word opgevat ,er komt meer kijken dan wat mooie woordjes en loze beloften alleen de tijd zal ons leren of er nog meer skeletten en andere dingen op duiken ,echter het is weer zo’n soap als met de LPF en dat kan ik toch stiekem wel om een beetje om lachen,hoop alleen dat ze nooit dit land als grootste partij gaan regeren want dan slaat dat lachen om in huilen

 620. Wim zegt: 16-11-10 om 09:33

  Dit was natuurlijk DE kans om aan Nederland te laten zien dat Geert Wilders een man van het woord is. Buurt-terrroristen wil hij hard aanpakken, behalve als uit de eigen partij komen én de meerderheid van het kabinet aantatsten.
  Wat een natte krant die Wilders zeg! Als hij principieel was geweest, met mogelijk een val van het kabinet, dan had hij wel z’n ruggegraat getoond. En meer respect kunnen krijgen van Nederland bij een volgende verkiezing. Jammer, een gemiste kans…

 621. Ronald.Groede zegt: 16-11-10 om 09:39

  @grenadier79
  Jaja, wie houden en hielden de dictaruren in stand? Kolonels regime Griekenland, generaal Franco, Militairen Burma, Generaals Argentinië, Sergeanten in Suriname, enz. Wie veegden de Dam “schoon” van onschuldige veelal buitenlandse toeristen (De hippies, vredelievender volk was er niet). De trotse militairen die meeliepen met figuren als Lucassen voorop.
  Als het aan rechts ligt is het gedaan met de democratische rechtsstaat. Nu al morrelt het huidige kabinet aan de onafhankelijkheid van rechters. Als het aan Wilders ligt is er straks geen onafhankelijke rechtspraak meer.

 622. Pieter zegt: 16-11-10 om 09:54

  Moet je geen verklaring van goed gedrag hebben als je deel wilt nemen aan een politieke partij vraag ik mij af.

 623. Wilders had liever één lijn kunnen trekken, zoals hij dat pleegt te doen met andere zaken/thema’s.

 624. anna zegt: 16-11-10 om 10:05

  Lucassen is een volksvertegenwoordiger met een voorbeeldfunctie.
  Ik mag toch hopen dat jonge mensen niet gaan denken: “Je mag in Nederland van alles uitvreten. Daar krijg je een boete voor en dat kun je “baldadig gedrag” noemen en zo toch een inkomen van €7300 per maand opstrijken als kamerlid….”
  Ik schaam me daarom diep voor Lucassen die slachtoffers gemaakt heeft en beloond wordt voor zijn leugens. Ik schaam me diep voor Wilders die Lucassen dan misschien streng heeft toegesproken maar deze man wel gedoogd. Ik schaam me diep voor de PVV die daarmee toch al die mensen die ooit slachtoffer zijn geweest van “baldadig gedrag” in de kou zet. Ik schaam me diep dat dit in Nederland mogelijk is.

 625. Jeannette zegt: 16-11-10 om 10:09

  Weg met Lucassen,weg met kabinet Rutte!

 626. Rechts Lullen bij de Stichting van Vrienden van GW houd in Links de zakken vullen, en zo gaat de Nederlandse Rechtsstaat naar de kloten.

 627. Fred Peters zegt: 16-11-10 om 10:17

  De heer Lucassen had in het belang van de partij wellicht zelf af moeten treden. Aan de andere kant hebben we niets gezien of gehoord wat hij op politiek vlak heeft gedaan of van plan was. De reden waarvoor we hem hebben gekozen. Er zijn vele politici die, in het verleden of nu, er een prive-leven op nahouden dat niet erg algemeen geaccepteerd is.

 628. mark zegt: 16-11-10 om 10:17

  hier blijkt gewoon uit dat de pvv dezelfde problemen heeft als verscheidende vergelijkbare partijen uit het buitenland. wat meestal de ondergang van de partij betekend. daarnaast had wilders totaal geen keus dan hem een tweede kans te geven want dan zou hij de meerderheid verliezen.

 629. Makaai zegt: 16-11-10 om 10:19

  Lucassen mag blijven, de 2e Kamer is een afspiegeling van de maatschappij, toch?

 630. Als Wilders echt een vent zou zijn zou hij gezegd hebben wat iedereen weet: “Omwille van de meerderheid in de kamer wordt Lucassen gedoogd”. Maar Wilders is blijkbaar alleen maar een vent als het gaat om het schofferen van anderen.

 631. Björn zegt: 16-11-10 om 11:12

  Ach jo wat een ophef voor iets waarvoor deze man al geboet heeft. Wil het zeggen dat dingen die in het verleden gebeurt zijn meteen betekenen dat hij/zij nooit meer iets goeds kan doen voor de samenleving?
  Beetje krom Nederland dit weer.

 632. F.G. van der Leeuw zegt: 16-11-10 om 11:26

  Eindelijk hebben Henk & Ingrid een volkvertegenwoordiger waar ze hun vingers bij af kunnen likken!

 633. Wacht verwacht je dan zegt: 16-11-10 om 12:21

  Ach, wat verwacht je anders.
  Aso Lucassen heeft een leuk baantje tot de volgende verkiezingen tegen een riant salaris (ik verdien dat niet voor stilzitten).
  Machthongerige Wilders weet geen uitweg, zonder de aso moet Rutte beter zoeken naar meerderheden en is Wilders iets minder belangrijk. Raar dat een minderheidskabinet zo afhankelijk is van een meerderheid. Nederland kan gewoon niet overweg met een simpele democratie, zo blijkt weer, maar zoekt altijd naar een mandaat voor een kabinet.

 634. Sam zegt: 16-11-10 om 12:34

  Heel erg laf van CDA en VVD dat die dit zomaar accepteren.
  Als het een bontkraagjongere uit Gouda was geweest dan had de PVV direct om militaire assistentie gevraagd, maar omdat het hier om een tokkie gaat is er niets aan de hand. En hoe hoe laf ben je om bejaarden te bedreigen en te intimideren????????
  Paspoort afpakken en terug sturen????????

 635. simon zegt: 16-11-10 om 13:15

  slecht besluit dit komt ongeloofwaardig offer het begint op een soap te lijken. Maar ik denk dat Dhr Wilders niet anders kan , en hij hier zeker niet blij mee is.

 636. zeeuwtje zegt: 16-11-10 om 13:18

  wilders in een hele moeilijke positie dat is duidelijk maar lucassen had zelf zijn zetel ter beschikking moeten stellen.
  en wilders voortaan beter screenen en als men zaken verzwijgt invoeren dat er dan een ander voor in de plaats komt.
  weer een klap voor wilders die hier echt niet op zit te wachten, integendeel!!

 637. Nu begrijp waar gedoogen toe kan lijden.
  Noch het CDA en VVD hebben over deze kwestie een mening.
  Ja ze zeggen dit is een interne zaak van de gedoog partner??
  Maar het moet een ieder toch duidelijk zijn dat dit kabinet op de schop stoel zit.
  Mark Rutte en Verhagen kunnen hun borst nat maken, want aan regeren komen ze niet toe.
  Het gehele gedoogkabinet was uniek voor Nederland, en Wilders zou wel even laten zien wat nieuwe politiek zou inhouden voor ons landje.
  Nu na ruim vier weken weten we wat hij daar mee bedoelde.

 638. bas zegt: 16-11-10 om 13:47

  ‘t is een nare situatie en de uitkomst is eigenlijk onwenselijk

  Ja, Lucassen pleegde ontucht – dwz had seks met iemand waarmee hij – als gezaghebber – dat niet mocht. Machtsmisbruik, op zich een zeer ernstig vergrijp, maar nu hij er een week zitten voor gehad heeft blijkbaar niet half zo ernstig als het klinkt

  De bedreigingen zijn inderdaad nog niet bewezen – ik hoop dat we daar nog meer over horen, om te weten of het onbewijsbare bedreigingen betreft of dat Lucassen inderdaad zijn buren bedreigd heeft.

  Maar hoe dan ook, zijn zetel kon niet gemist worden. Alleen daarom mag hij blijven zitten – maar wel als stemvee. Namens de fractie praten mag hij nagenoeg niet (koninkrijksrelaties betreft de Antillen, en die zijn zo goed als opgeheven) en of er intern naar hem geluisterd wordt? Ik denk het niet.

  Waarschijnlijk is de redenatie van Lucassen simpel – ik heb recht op 4 jaar salaris, en dat geld kan ik niet missen. Niet veel anders als wat de postbodes nu op het malieveld roepen.

  ben ik blij? Nee. Maar ik snap het wel

 639. peter zegt: 16-11-10 om 14:55

  Er is in het verleden meer mis gegeaan, o ja nu nog steeds, meer ernstig dan wat Lucassen op zijn stok heeft, waarom iemand neer halen voor zoiets, er zijn grotere misdaden gepleegd die gewoonweg in de doofpot zijn geraakt, dus voor de personen die kritiek leveren op PVV en zijn aanhang, wacht maar, met aangrenzende zekerheid word de PVV de grootste partij

 640. victor zegt: 16-11-10 om 15:04

  Veelplegers’ moet je harder straffen en als ‘t effe kan óók de ouders roept de hr.wilders!Hun uitkeringen moet je stoppen roept de hr wilders! Hun paspoort en de ,nederlandse nationaliteit’ moet je ze afpakken en dan moet je ze Nederland uitzetten roept de hr wilders!(is dit een dwalende geest, of re-incarnatie’ misschien)? Nou Mr wilders, Ik zou zeggen ,werk aan de winkel’de hr Lucassen is onmiskenbaar ,veelpleger’
  Dus wat let U ? Blijf maar lekker brullen Mr wilders ,of brul je soms niet hard genoeg?! U bent nederlands hoop in bange dagen ,Redder en Bruller des Vaderlands’. P.S! Let op! U gaat in de boeken als Grootste Bruller aller tijden en de wereld draait door!

 641. Jack Russel zegt: 16-11-10 om 15:55

  Zo hoort het ook. Hoe meer de PVV zich afscheidt van de rest, hoe duidelijker beeldvorming er ontstaat van deze domme, sukkelpartij.

 642. JoB zegt: 16-11-10 om 16:25

  Dit geval is nu juist waarvoor ik al voordat de verkiezingen al voor vreesde en uiteindelijk toch NIET op de PVV heb gestemd.
  Geert heeft last van veel kwakende kikkers in z’n vijver maar kan ze nog niet van de wal afduwen. Je kan een kikker wel doodmeppen, maar
  het springen leer je ze nooit af! Trouwens: heeft Tuut’Tuut onze Ruud Lubbers na zijn escapade bij de VN wel aan Ria z’n vingers laten ruiken? Het is allemaal NIET te pruimen, maar WEL door je strot gedouwd, maar ja: THAT’S LIFE! Ik hoop echter wel, dat ons journaille net zo enthousiast de resterende 149 kamerleden gaan antecederen, zodat van enige schijn van partijdigheid GEEN sprake zal zijn!
  Veelal hebben mensen een oordeel over een ander voordat een onafhankelijke rechter zijn oordeel over iets heeft uitgesproken,
  en zelfs erna (als de veroordeling je niet aanstaat)
  In ons rechtssysteem geven we de grootste criminelen, moordenaars,pedofielen en TBS-ers een tweede kans om terugtekeren in de maatschappij, zoals deze is opgezet,bestuurd en gehandhaafd door de elite-regenten in Den Haag. Daar heb ik geen probleem mee want net als rijden over de snelweg heb je REGELS nodig voor een goede voortgang.
  Wel heb ik een probleem met het veelvuldig uitlichten van een incident,
  dat vervolgens gepromoveerd wordt tot een algemeen verschijnsel.
  Dat is generalisen en mensen over een kam scheren.
  Het is niet de taak van de media of een journalist om op de stoel van aanklager, rechter of beul te gaan zitten (alles voor de kijkcijfers)

  Tot slot: een nadenkertje: Wie zonder zonden is, werpe de eerste steen!

 643. grein zegt: 16-11-10 om 17:31

  Laat je niet in de maling nemen!
  Wilders wist donders goed wat voor iemand die lucassen was!
  Hij heeft hem erop geselecteerd!
  Hij had niet voor niets de portefeulle ‘wijken’ en ‘defensie’!!
  Precies die terreinen waar hij een expert wou in intimidatie, bedreiging en machtsmisbruik. En dat is die lucassen!
  Mensen lees wat geschiedenis van Duitsland van voor de 2de wereldoorlog.
  Het is dan zo doorzichtig.
  Wilders heeft het i.i.g. gelezen en vast en zeker ook ‘mein kampf’.

 644. Eddy zegt: 16-11-10 om 18:35

  Waarom heeft de NOS als enige nog niks gemeld over de volgende in opspraak geraakte PVV’er, James Sharpe?

  Bang voor de subsidie?

  *Edit redactie* We hebben de feiten nog niet bevestigd kunnen krijgen.

 645. Rita Verdonk was toch bajusdirekteur geweest? Is Geert W. nu haar oppasser? En de PVV heeft weer een nieuwkomer met stip! James Sharpe. Hij kwam bij de “Kuif” in een goed blaadje, omdat hij knoeide met zijn CV. Nu wordt hij voor vol aangezien, omdat hij veroordeeld is in een miljoenenfraude. Venlo kan weer trots wezen: Ein vaan us.

 646. Joop Heijberg zegt: 16-11-10 om 19:01

  Even relativeren mensen.
  Sommige hier schreeuwen moord en brand en vinden het “verschrikkelijk” dat Lucassen mag blijven. Terwijl hij echt niet de eerste of enigste politicus is met “een verleden”. Laten die mensen die nu zo overdreven reageren zich eens realiseren dat dit geen reet voorstelt. Er wordt gewoon een spel gespeeld tussen politici en de media. Was dit 1960 geweest, dan was het absoluut geen nieuws geweest omdat daar geen tijd voor was in het toenmalige journaal.

  Weet je wat pas erg is? Dat onze voormalige kolonie Suriname een president heeft met héél wat meer op zijn kerfstok dan wie dan ook in Nederland. Hij was een dictator met bleod aan zijn handen en is bij verstek veroordeeld vanwege drugs en Interpol wil ook een woordje met hem spreken. Omdat hij daden heeft gepleegd toen hij geen president was is hij volgens het internationale recht niet immuun voor vervolging. Dus op staatsbezoek zal hij wel nooit komen. Gelukkig hebben wij nog nooit een minister-president gehad met een soortgelijk verleden… DUS WAT KLAGEN JULLIE NU???

 647. Bijan zegt: 16-11-10 om 21:25

  Ik zie dat de volksvertegenwoordiging op den duur reëler wordt…
  De heer Lucassen is niet minder dan de weerspiegeling van de “een deel” van de Nederlandse bevolking.
  Dus de “J.P.B.-generatie” moetende de “normen & waarden” van hun meester even aan de kant zetten!!!

 648. AGM Hulsebos zegt: 17-11-10 om 00:17

  Bizar, een partij dat zich uitlaat over “marokaans tuig” en meer van dat soort bewoordingen, moet maar eens in de spiegel kijken naar het eigen tuig. Ongelooflijk. Dat dit kan in ons Nederland. Vorige week in het begrotingsdebat over de onderwijsbegroting benoemde een pvv-er de
  nederlandse cultuur als een superieure cultuur. Nu weten we wat daarmee wordt bedoeld.

 649. said bouchmal zegt: 17-11-10 om 00:47

  Barbarus hic ego sum, quia non intellegor ulli

 650. Jannenman zegt: 17-11-10 om 03:15

  Volledig opgeklopt verhaal.

  Los daarvan zijn er in de geschiedenis bergen andere mensen geweest, van allerlei partijen, die iets hadden gedaan dat niet ‘zo netjes’ was. Sommigen bleven zitten, sommigen vertrokken en kwamen soms op een andere wijze weer terug. Men verwacht van de pvv het onmogelijke (bijna Obamiaans) en een gezochte smet wordt ontzettend uitvergroot.
  Wie durft zijn hand in het vuur te steken voor alle zittende leden van de andere partijen? Niemand dus.

  Maar wel fout dat hij het heeft verzwegen (dat is liegen), hij schaadt daarmee de partij en dat is jammer.
  Ik vind dat hij hierom vrijwillig zou moeten terugtreden.

 651. Peter zegt: 17-11-10 om 06:06

  Opzich is hetgeen waarvoor de heer Lucassen veroordeeld is (niet-gedwongen seks, met iemand die er oud genoeg voor is, slechts verboden op basis van wetgeving rondom de Krijgsmacht) vergeeflijk.

  En ook de akkefietjes met tokkies die hun hond bij hem op de stoep lieten bouten zijn geen halszaak. Maar het is gewoon zo dat je als kamerlid van dit soort dingen gevrijwaard moet blijven, daarom vind ik het enerzijds begrijpelijk dat hij niet uit de fractie gegooid wordt, en anderszins zwak van Lucassen dat hij niet de eer aan zichzelf houdt.

 652. Bart zegt: 17-11-10 om 10:08

  Het is nu wel duidelijk wat er vanuit de PVV gelederen op ons afkomt, alleen de kenmerken op de jas wachten nog als je anders denkt dan de PVV ( gele ster ?) en Duitse herdershonden om in te grijpen als je niet in de rij loopt.
  Het schoppen , laarzen gestamp en intimidatie verscholen in al deze PVV lieden welke nu in opspraak waren is duidelijk.

  Kale skinheads in de kamerbanken, sinistere tronies, wat gaat er allemaal in die PVV hoofden om, waar willen wij als samenleving naar toe ??

  Lijkt een beetje op die Islam intimidatie en terreur :) , moet ik ook helemaal niets van hebben, en de PVV fractie heeft meer van een homogeen tokkie clubje , maar dan nu in de kamerbanken.

 653. AGM Hulsebos zegt: 17-11-10 om 10:38

  Eens met opmerkingen van mijn voorgangers dat je de incidenten van de pvv-ers ook met een relativerende blik kunt bekijken. Hoe erg is erg? Waar het volgens mijn vooral om gaat is dat we te maken hebben met een partij en partijleider die voortdurend anderen de maat neemt. Een morele dwarskijker die wel even zal beslissen wie we het land uit moeten flikkeren, wie behoort tot de categorie “tuig” etc. En eerlijk gezegd zijn er ook wel punten gemaakt die er toe doen. Maar dan verwacht je of mag je verwachten dat de pvv mensen ook staan voor een morele standaard die er toe doet. En de optelsom doet vermoeden dat het gehalte “schorriemorrie” in de pvv wel erg hoog is: kamerlid Richard Mos liegt in zijn CV over werk als schoolhoofd, in een interview heeft hij gezegd schooldirecteur te zijn geweest en dat was een leugen. Dan hebben we Eric Lucassen veroordeeld voor ontucht en we hebben de oud buurtbewoners die een boekje open doen over de ervaringen toen dat mannetje daar nog woonde. Het mannetje Sharp als directeur van een telecom bedrijf veroordeeld voor misleiding van consumenten. En …. en ….

  Sorry hoor, maar we hebben het niet over kattekwaad. Ga eens solliciteren bij de KLM. Moet je eens kijken door wat voor screening je gaat. Wedden dat de pvv – mannetjes niet door de screening zouden zijn gekomen?

  Ja ik hecht er aan dat bestuurders een voorbeeld stellen. We lezen steeds vaker dat zij zich vergrijpen aan andere belangen dan het collectieve belang. En dan verwachten we van de burgers dat zij zich wel gedragen?

  En verder: Wilders grijpt terug op het feit dat er geen belastende strafrechtelijke uitspraak is van de Rechter. Tegelijk heeft dit kabibet met Wilders voorop stevige kritiek op de rechtspraak, die zou veel steviger moeten. Blijft een beetje veel overkomen als wegen met verschillende maten.

  Maar, ga vooral door meneer Wilders. De verwachte soap is begonnen.

 654. Tim zegt: 17-11-10 om 11:16

  Weet je wat het ergste is van dit alles? Er gaan weer heel veel mensen extra teleurgesteld zijn in de politiek en weer niet stemmen. Nu kan je je afvragen of wat ze stemden zo ideaal was, maar ze lieten in ieder geval hun stem (terecht) horen. En dat is heel erg belangrijk.

  Men merkt heel terecht op dat andere partijen ook hun pappenheimers kennen, maar in dit geval was het niet de vraag OF er iets gevonden zou worden maar WANNEER het zou zijn. Lullig maar waar, Wilders had nu ook niet direct de meest ideale ploeg kandidaten om uit te kiezen.

  Dat praat het niet goed, maar laat wel zien dat je niet zomaar politicus wordt. Ik ken bijvoorbeeld ex-staatssecretaris Heemskerk persoonlijk en weet van hem dat hij vroeger al heel erg politiek betrokken was. Het leek zijn toekomst te worden. Sharpe daarentegen heb ik tijdens mijn jonge jaren als atleet meegemaakt en met alle respect, die straalde nu niet direct uit politicus te gaan worden. Ik heb de agressie niet meegemaakt, maar een echt vriendelijke innemelijke verschijning was het ook niet echt terwijl de atletiek in die jaren eigenlijk een grote familie was (in tegenstelling tot andere sporten). Bij internationale wedstrijden zocht je elkaar op, maakte en praatje over omstandigheden of de baan, liep samen je opwarmingsrondjes. Als hij dus echt Rob de Wit heeft aangevallen, dan moet er OF heel veel aan de hand zijn geweest OF heeft hij een erg explosief karakter.

  Ik wens vooral Geert veel succes, niet omdat het mijn vriend is maar omdat zijn bedoelingen volgens mij tenminste oprecht zijn (ook al ben ik het niet met hem eens).

 655. Patrick L zegt: 17-11-10 om 11:28

  Vreemd dat dat kan/mag. blijkbaar kom je met een criminele achtergrond makkelijk bij de LPF2. Wat een louche zooi is het toch. En dat zou dan in de ogen van 1,5 miljoen zieltjes mijn land moeten regeren. mag ik bedanken. LPF2 is niks meer dan een hoopje stront. hoop dat dit louche clubje snel is opgedoekt.

 656. Jack Russel zegt: 17-11-10 om 13:51

  Tsonge jonge, nu met die nep pvv schooldirecteur weer…ha ha
  En tuurlijk moet dit uitvergroot worden. Op die manier wordt de beeldvorming steeds duidelijker, en kunnen we die sukkelpartij van de tafel vegen en terugkeren tot de orde van de dag, namelijk regeren!

 657. Wilders zal er alles aan doen om zijn eigen hachje te redden en dus ook zo lang mogelijk in het kabinet te blijven. Waarom niet als je door LETTERLIJK niets te doen gewoon dik salaris vangt! Wilders denkt dat alles dan ook opgelost is met een sorry! Dit kan toch niet waar zijn?Hopelijk kijken de PVV kiezers de volgende keer iets verder dan hun neus lang is en kiezen ze voor een andere, betrouwbare partij. We willen toch niet geleidt worden door een stelletje zieke zooi van PVV?!
  We moeten vooruit met ons land en dat kan echt niet zolang er ‘halve’ mensen in het kabinet rond blijven lopen. Velen vragen zich af waarom VVD en CDA dit accepteren? SIMPEL: Rutte wil zijn positie niet kwijt want hij heeft van jongs af aan gedroomd om minister president te worden en alles aan gedaan om president te worden. Ook bij Rutten staan eigen belangen voorop en wil ook natuurlijk zijn eigen hachje redden.

  CONCLUSIE: eigen belangen van dit kabinet gaan voorop de belangen van de een gezonde samenleving!

 658. bas zegt: 17-11-10 om 16:56

  Het lijkt op een Partij Voor Veroordeelden

  Helaas. Ben het met een heleboel van hun punten niet eens, maar de 1,5 miljoen kiezers verdienen beter als vertegenwoordigd te worden door dit zooitje

 659. grein zegt: 17-11-10 om 17:40

  NOS. Waarom zo weinig aandacht voor deze heel belangrijke gebeurtenissen in Nederland??? NU.nl is er steeds eerder bij en die zag ik altijd als meer partijdig-rechts. Niet objectief genoeg dus.
  Wat is er aan de hand? Uitgebreid over een schilderijtje berichten en niets hierover? Nederland staat op een kritiek punt hoor!
  En dat weten jullie vast heel goed.
  Zijn jullie wel onafhankelijk genoeg? Of is dit staatstelevisie aan het worden?
  Ben benieuwd of dit geplaatst wordt…

 660. grein zegt: 17-11-10 om 18:21

  NOS. Als of jullie het zelf al doorhadden.. Prima uitzending bij 1 Vandaag vanavond!

 661. Henk zegt: 17-11-10 om 18:33

  Deze gang van zaken is niet anders dan schandalig te noemen. Deze man zou weer het gevang in moeten wegens het voorliegen van een complete samenleving.

 662. Ronald.Groede zegt: 17-11-10 om 20:49

  @said bouchmal zegt: 17-11-10 om 00:47
  Leuk om een spreekwoord in Latijn te deponeren op een site waar deze taal zeker geen gemeengoed is. Voor mij overigens ook niet, maar ja we hebben internet nietwaar.

  Barbarus hic ego sum, quia non intellegor ulli: “Ik ben een barbaar omdat ik door niemand begrepen word”;
  (Met dank aan Wikipedia)

 663. Bliksem zegt: 17-11-10 om 20:55

  Beste mensen.
  Ik wil best mijn steentje bijdragen aan de bezuinigingen
  die volgens “onze deskundigen” wordt gevraagd.

  Maar als de “deskundigen” bestaan uit leugenaars en bedriegers
  in de Tweede Kamer, dan haak ik af.
  Dan vraag ik mijn belastingcenten naar rato terug!
  Of betaal niet!

 664. Bliksem zegt: 17-11-10 om 21:21

  Ik zie heel vaak lijstjes verschijnen van allerlei politici die
  in het verlden misstappen hebben begaan. Dat kan, en is ook niet
  goed te praten.

  Maar wat er NU, lees nu NU, aan de hand is, is ongekend in de
  Nederlandse parlementaire geschiedenis: met gemak is er een lijstje
  te maken van 11 a 12 Tweede Kamerleden die leugenachtig, zo niet crimineel, gedrag hebben vertoond. En dat is NU aan de gang.
  Niet in het verleden.

  Advies aan Wilders:
  1. Alsnog verklaring van goed gedrag opeisen van alle Tweede Kamerleden
  uit de fractie;
  2. Alsnog alle leden laten scannen door de AIVD;
  3. Bij twijfel een psychologische test af laten nemen.

  Ter voorkoming van nog meer problemen, Meneer Wilders.

 665. Bert zegt: 17-11-10 om 21:28

  De tronie van meneer Lucassen doet mij denken aan die meneer de V, uit Dordrecht die zijn buurmeisje ombracht na het roken van 40 joints en ook zo’n flinke stoere baan had bij de politie.

  Vraagje voor de journalistiek, wat roken of snuiven de PVV politici zoals tussendoor ?

  Het is wel duidelijk nu wat er op ons land aan ellende en terreur van dit soort skinheads en criminelen zal worden uitgestort.

  Volk bedankt voor dit alles. !

 666. AGM Hulsebos zegt: 17-11-10 om 22:01

  Wie het debat heeft gevolgd moet niet zijn ontgaan hoe het CDA en de VVD zijn weggedoken achter ingewikkelde staatsrechtelijke principes. Wat zou er toch aan de hand zijn? Misschien wel het volgende: Zij hebben de PVV nodig om het kabinetsbeleid er doorheen te krijgen. Maar wat is niet meer gewenst dan een monddood gemaakte PVV. Elke keer als Wilders e.a. weer stevige uitspraken doet over marokaans tuig en dat soort van zaken, krijgt hij de linker flank op zijn dak die hem dan flink zullen inpeperen wat voor tuig er in zijn superieure partij zit. En dan …. einde discussie. Wilders in zijn hok, veilig opgeborgen, precies waar het CDA en de VVD hem wilden hebben. Hier was al lang mee gerekend: een kansschatting waar je geen statistiek voor behoeft te hebben gestudeerd. PVV + lief en naief links doen precies waar het CDA en de VVD op hoopten. Slim slim slim.

 667. Femke zegt: 17-11-10 om 22:03

  Zoals al ergens eerder opgemerkt: dit is een boel geouwehoer om niets, zeker vergeleken met wat een echt onzedelijke mafioso als Berlusconi allemaal uitvreet. En ik word helemaal onpasselijk wanneer ik mijn naamgenote van GroenLinks een moreel orgasme zie krijgen tijdens haar pseudo-verontwaardigde aanval op Wilders, vol effect-bejag.

  Wel erg jammer dat Wilders een stel uitsmijtertypes in zijn fraktie heeft toegelaten. Heeft ie niet genoeg aan z’n eigen bodyguards dan? Wilders mag van mij een éénmanspartij vormen, dan staat hij veel sterker dan wanneer hij steeds excuses moet maken voor zijn testosteron-overladen partijgenoten.

  Nu weer terug naar ‘t aardappels schillen hoor, Nederland!

 668. Peter zegt: 17-11-10 om 22:31

  De aso’s aan de macht: dat wend nooit….
  De criminelen aan de macht: dat vraagt om verzet…

  …en toen kwam GL en die eeuwig elitaire oppositie.
  Zeg nou toch gewoon wat eraan de hand is. Mensen met een strafblad in het politieke ambt ! Het is echt een smerig bedrijf !

 669. Femke zegt: 17-11-10 om 22:57

  Volgens welingelichte linkse kringen blijkt de vandaag uit een islamitische slachthuis ontsnapte stier lid te zijn van de PVV.

  Wilders heeft beloofd morgen tijdens een spoeddebat uitleg van zaken te geven en excuses aan te bieden voor het feit dat de bewuste stier een paar mensen onopzettelijk lichtelijk heeft verwond.

  Wilders vraagt het Nederlandse publiek om het leven van de stier te sparen.

 670. said bouchmal zegt: 18-11-10 om 01:30

  En het gaat maar door bij de PVV. Wilders zal ondertussen wel overspannen zijn.

  De rek is eruit mensen hoelang moeten we dit soort gevallen nog tolereren?

  Voordat Nederland haar kerstboom gaat optuigen, moet het eerst langs het stemlokaal…..

 671. Wat blijkbaar weinig weten dat benoemde politici in de Tweede kamer ( maar ook in gemeenteraad en provinciale staten) daar als persoon benoemd zijn. Dat betekent in de praktijd dat de fractie c.q. fractie leider niet de wettelijke macht heeft in dit geval van Lucassen hem te ontslaan ( terwijl dat natuurlijk wel zou moeten geschieden). Als de persoon in kwestie in de Tweede Kamer wil blijven zitten dan kan dit door als eigen fractie door te gaan. Is dat raar? In de gegeven situatie zeker. Immers Lucassen heeft belangrijke informatie verzwegen. Op basis van die informatie was hij nimmer in de Tweede Kamer benoemd. Dan is de keuze er een uit twee kwaden te moeten kiezen In de gegeven situatie vind ik dat Wilders uitstekend heeft gehandeld. Natuurlijk vindt de oppositie van niet. Maar dat is huilen met de wolven in het bos.
  Riens meijer

 672. rangdangdoodle zegt: 18-11-10 om 12:18

  lucassen moet weg het is een grote blamage voor de politiek

 673. Cees zegt: 18-11-10 om 13:06

  Als je met een strafblad in de 2e kamer kunt blijven zitten, zou het dan ook niet verstandig zijn om jongeren met een strafblad in deze maatschappij te ontzien. Uiteraard niet diegene die moord of verkrachting op hun geweten hebben.
  Cees

 674. Cees zegt: 18-11-10 om 13:27

  Als je met een strafblad in de 2e kamer kunt blijven zitten, zou het dan ook niet verstandig zijn om jongeren met een strafblad in deze maatschappij te ontzien. Sommigen zijn pas puber af na hun 21e en soms nog later. Zij zagen vaak in alles meer een spelletje, zonder een idee te hebben dat ze totaal verkeerd bezig waren. Clementie voor 2e kamerleden maar dan ook voor mensen in deze maatschappij. Wellicht iets om over na te denken voor het Centrum Democratisch Appèl, voorheen het Christen Democratisch Appèl.
  Cees

 675. Tim zegt: 18-11-10 om 15:02

  Het beste voor dit land was gewoon geweest als Wilders inderdaad met een fatsoenlijke lijst met kandidaten was gekomen die inderdaad allemaal een intellectueel niveau bereikt hadden dat kon toornen aan die van de huidige politici. Dat had meteen de critici (waaronder ik zelf deels ook) de wind uit de zeilen genomen en dan was er een gezonde politieke discussie ontstaan.

  Door dit soort incidenten zijn er in Wilders partij mensen die lijden onder de vooroordelen dat het allemaal asocialen en criminelen zouden zijn. Dat beeld is onterecht, maar de PVV lijkt niet in staat het weg te nemen omdat enkele van haar “leden” zelf niet willen zien dat ze niet voor politiek gemaakt zijn en er ook niets te zoeken hebben en dat ze duidelijk een geval van “de pot verwijt de ketel” zijn en denken dat dat niet uitkomt.

  Dus Lucassen, je had beter de weg van Sharpe kunnen volgen en ridderlijk afstand kunnen doen van je zetel (en wachtgeld) zodat de PVV een goed voorbeeld had geweest voor de rest van de politiek. Nu is het vervallen in dezelfde praktijken als de partijen waar de PVV stemmer zo graag op af geeft, alleen willen een heleboel mensen dat nog niet zien.

  Wilders kan Lucassen weliswaar zelf niet verwijderen, maar dat had Lucassen dus gewoon zelf moeten doen om geloofwaardigheid voor zijn geliefde partij te behouden. En dan maar op een lager plan een baantje bij de partij om je steentje bij te dragen.

  En laat even duidelijk zijn: ik wil niet op korte termijn naar de stembus. Ik wil even een jaartje politieke rust en beslissingen. Of die nu goed zijn of fout. We kunnen zo niet doorgaan, dan gaat ons land stuk.

 676. Wouter zegt: 18-11-10 om 19:03

  Het is jammer dat Lucassen nu niet meer uit eigen ervaring oplossingen kan aandragen m.b.t. het tegen gaan van de overlast in wijken.

 677. dick zegt: 18-11-10 om 22:35

  Inmiddels is er al weer heel veel pvv-geouweneel geproduceerd. En het is allemaal waar, volgens de pvv norm……….. Integriteit is op mijn werk een item, ik weet niet hoe ik daar vorm aan moet geven, de pvv_norm???

 678. Bert zegt: 19-11-10 om 12:31

  Ik kom nauuu meth een eghte partei , de PVDESJ…

  Partei Voor De Echte Sware Jonghes.

  En dan is de overlas in de weike ech voorbei.

 679. Dan zegt: 21-11-10 om 18:28

  Het verbaast mij allemaal niets,
  de leden van de PVV willen met goede reden anoniem blijven, zijn kiezers rechtvaardigen hun stemmisdrag door te telkens te stellen dat Wilders ook wel goede punten heeft in zijn programma.
  Tja, degenen die bereid zijn om voor de PVV in de tweede kamer te gaan zitten zullen best wel mensen moeten zijn die bewezen antisociaal /psychopaat zijn.

  Laten we er eens vanuit gaan dat het een Marokkaanse PvdA kamerlid was geweest met deze staat van dienst, wat was dan uw reactie?

  Juist, er wordt gewoonweg met 2 maten gemeten.

  En waarom? Omdat voor discriminatie, dictatuur, deportatie etc. je nou eenmaal mensen nodig hebt die geen geweten hebben

 680. Dan zegt: 21-11-10 om 20:51

  In Nederland zijn hebben de dommeriken zich door de Volksmenner laten beduvelen en nu zit er dus een partij van criminelen en leugenaars op het pluche.
  De idioten stemden in Nederland voor een nieuwe naziboevenpartij.

  16% van de Marokkaanse jongens crimineel? 25% van de PVV leden crimineel.

  En voor wie denkt dat het allemaal meeviel met Lucassen: de getuigenissen van de Geestelijk Verzorger van de Gen. Spoorkazerne in Ermelo waar Lucassen in groepsverband vrouwelijk (17 jaar jonge) aspirant-militairen via bedreiging en intimidatie dwong tot sex zijn ronduit schokkend!
  Blij dat ik die vent niet in de buurt heb wonen. Geef mij dan maar Marokkanen, kun je tenminste nog een paar keer per jaar van hun eten proeven.

 681. Dan zegt: 21-11-10 om 20:52

  Partij Vieze Veelplegers

 682. ir. Hans R. van der Woude zegt: 24-11-10 om 19:34

  En dan te bedenken dat de echte klapper nog moet komen. Onvergelijkbaar met het pissen van Lucassen door de brievenbussen van buurtgenoten.
  Lucassen is maar een dommekracht die tegen de wind in stond te pissen.
  Maar het anti-Islam standpunt van Wilders is andere koek. Zelfs Bush jr. waagde zich hier niet aan.
  Het zal ons nog heel zuur komen te staan.

 683. ir. Hans R. van der Woude zegt: 25-11-10 om 16:24

  Dan (21-11-10 om 20.51), hoe fris bij jij als je de PVV in verband brengt met de Nazi’s.
  Ik blijf graag uit de buurt van de PVV, maar ook uit jouw buurt.

 684. Dan zegt: 25-11-10 om 20:23

  correctie, inmiddels blijkt 70 % van de PVV kamerleden een crimineel verleden te hebben, (en door steun aan racisme is nu 100% tot de criminalteit bekeerd)

 685. S. Meijer zegt: 26-11-10 om 14:20

  Mensen mensen mensen, wordt het niet eens tijd dat men zich een bezig gaat houden met waarvoor men gekozen is…..Het land besturen….
  En niet te blijven zoeken naar pietluttige dingen om elkaar het leven en werk onmogelijk te maken.
  Er word genoeg verdient dus laat ze er maar eens voor werken.
  Anders moeten ze ook maar een stuk salaris inleveren en dat terug storten in de schatkist, dat zal ook aardig wat opleveren.
  STOP met dat kinderachtige gedoe en ga aan het werk !!!!

 686. dawa zegt: 26-11-10 om 18:36

  Ik vind maneer Lucas past niet bij politic leiderschap want het is zeer belangrijk betraubaar te zijn en dat betekent de PVV word in de tweede kamer gevorm door onbetreuwbaar mensen.Nederland is een mooi land gewest tot nu maar nu zie ik al PVV gaat kapot en stuk-stuk maken!!!

 687. Jannenman zegt: 27-11-10 om 22:01

  Zelden zo’n hoop onzin gelezen.

 688. ir. Hans R. van der Woude zegt: 28-11-10 om 11:13

  Heeft Lucassen zijn excuses aangeboden vanuit het diepe inzicht dat hij het slachtoffer kwaad heeft gedaan, of eenvoudig om er zelf beter van te worden?

 689. Theo zegt: 03-12-10 om 16:00

  Ik snap deze hele discussie niet. Het moet toch zo zijn dat je met een crimineel verleden of heden geen publieke functie kunt hebben in dit keurige landje. Of geld dat alleen voor het buitenland. We kunne zo op 1 lijst met Italië.
  Het wordt tijd dat de wet wordt aangepast, waarin opgenomen wordt dat individuen met een crimineel verleden en/of heden geen zitting kunnen hebben in de volksvertegenwoordiging.

 690. ir. Hans R. van der Woude zegt: 03-12-10 om 22:00

  Dan (21-11-10 18.28), je stelt dat de kiezers van de PVV graag anoniem willen zijn, maar wie is Dan?
  Ook jij gebruikt grote woorden, maar wie is Dan?

 691. ir. Hans R. van der Woude zegt: 04-12-10 om 23:17

  Volgens Wilders is de Islam een gevaarlijke ideologie. En wat doen deze schurken uit naam van de Joods-Christelijke cultuur?

  JERUZALEM (ANP) – PVV-leider Geert Wilders heeft zaterdagmiddag in Jeruzalem een ,,lang en goed gesprek” gehad met de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman. De politici spraken in vriendschappelijke sfeer over internationale zaken en partijpolitieke kwesties, zo meldde Wilders.

  De PVV-voorman greep de ontmoeting ook aan om Israël te condoleren met de slachtoffers van de brand op de Carmelheuvel in het noorden van Israël. Door de brand zijn al meer dan veertig mensen om het leven gekomen. Wilders en Lieberman kennen elkaar al langer.

  Wilders blijft nog even in het Midden-Oosten, waar hij zondag een toespraak zal houden in Tel Aviv. Hij zal daarin zijn standpunt toelichten dat Jordanië ,,de enige Palestijnse staat is die er ooit zal komen”.

  De PVV-Tweede Kamerleden Wim Kortenoeven en Raymond de Roon vergezellen Wilders tijdens zijn bezoek aan Israël.

 692. Vrijheid zegt: 18-02-11 om 04:28

  door de selective nieuws zuivering van de NOS kan geen blog vinden over iran en haar recente activiteiten er is constant een groot gebrek aan belangrijk nieuws waar je als ”nieuws zender” niet om heen kunt maar ze het toch doen er zijn contant oonderwerpen ie ze niet laten zien dat het is al jaren duidelijk dat dat express is en ook diudelijk dat het nieuws wat voor de staat een bedreiging is zo min mogenlijk word laten zien maaar dit is heel gek de NOS heeft tot nu toe alle kansen gepakt om onderanderren Iran in a slecht daglicht te stellen en toch zie ik nergens het nieuws over de 2 oorlogsschepen die door het suaz kanaal zullen varen laatste keer 1979 zeer waarschijnlijk om egypte de toekomtig nieuwe islamitiche te steunen waarom laat NOS dit niet zien dit is tottal niet hun manier van ”nieuws” voorlichten dit is de cnn site http://edition.cnn.com/2011/WO.....index.html

 693. Sinds het nieuwe kabinet kent Nederland 2 politieke gevangen Rutte en Verhagen.

Geef een reactie