De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Provincie of Eerste Kamer?

stembureau_amsterdamHet kan bijna niemand meer ontgaan zijn: op 2 maart kan Nederland naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen. Deze keer zijn de verkiezingen bijzonder, omdat ze belangrijk zijn voor het kabinet-Rutte.De gekozen leden in de Provinciale Staten kiezen in mei de leden van de Eerste Kamer. De regeringspartijen VVD en CDA en hun gedoogpartner PVV hebben op dit moment geen meerderheid in de Eerste Kamer.

Wilt u het kabinet helpen, of juist niet? Of laat u zich daarentegen leiden door provinciale issues, zoals de aanleg van een sneltram, het verbieden van hoofddoeken in het provinciehuis of de aanpak van krimpgebieden?

Wij zijn heel benieuwd naar uw mening. Laat het de NOS weten en reageer.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


73 reacties op “Provincie of Eerste Kamer?”

 1. Ricardo zegt: 11-02-11 om 18:31

  Dit kabinet presenteerde een accoord met soms aardige maar toch teveel eenzijdige en/of ideologische keuzes waar weer veel op af te dingen valt. Het lijkt me dus het beste als men in de Eerste Kamer geen meerderheid krijgt. Dat men die ook daar steeds op onderdelen moet gaan verdienen. Opdat aan zo breed mogelijk gedragen maatregelen vaker een betere invulling gegeven kan worden. Provinciale issues spelen voor mij zekere bij deze verkiezingen een ondergeschikte rol.

 2. Lars Voskuijl zegt: 11-02-11 om 18:36

  Hallo,

  Ik wil als Nederlander uiteraard graag mijn invloed uitoefenen op de samenstelling van de nieuwe eerste kamer. Maar aangezien ik in het buitenland woon en dus niet in een Nederlandse provincie kan/mag ik niet stemmen en kan ik ook geen invloed uitoefen op de eerste-kamervorming. Dat zou ik wel moeten kunnen. Voor de tweede kamer kan ik wel stemmen vanuit het buitenland.

  Ik mis een stukje verkiezingsbeleid.

  Hartelijke groeten uit Bhutan

 3. bas zegt: 11-02-11 om 19:47

  Een goede titel

  Eerlijk gezegd zou ik voor de provincie zuiver op provinciale issues willen stemmen – maar zaken die landelijk spelen vind ik belangrijker als provinciale zaken. Dus ik zou liever zien dat de Eerste Kamer – die ik zinvol vind – op een andere manier samengesteld zou worden.

  Dus, hoezeer ik het ook niet prettig vind, ik denk dat ik zuiver voor de Eerste kamer ga stemmen. Het wordt VVD of D’66 – en ja, dan moet ik een mening gaan vormen over de regering

  Gelukkig heb ik nog 2 weken, want ik twijfel heel erg

 4. DAn zegt: 11-02-11 om 19:54

  Tja, door de issues rondom de PVV en het Minderhedenkabinet wordt je wel gedwongen te stemmen met de 2e kamer in gedachten.

 5. Bert Oude Engberink zegt: 11-02-11 om 22:58

  Het wordt maar eens hoog tijd dat Nederland een echte democratie wordt en er directe verkiezingen komen voor de Eerste Kamer. De burger is toch niet meer zo dom dat die niet in staat is zelf uit te maken wie voor hem/haar senator wordt. We worden al wel intelligent genoeg geacht Gemeenteraden, Provinciale Staten en de Tweede Kamer samen te stellen. Of moet dat voorbehouden blijven aan onze Procinciale Statenleden, die nog altijd de mogelijkheid hebben anders te kiezen voor de Senaat dan de burger gedacht had dat hij of zij zou doen (zoals vier jaar geleden nog gebeurde door een SP Statenlid, die zijn stem gaf aan GL). Tevens hebben velen geen enkele interesse in provinciale politiek, maar des te meer in de Haagse. En zo worden zij alsnog gedwongen zich met de provincie te bemoeien. Ook kan het zijn dat iemand een andere politieke keuze wil maken voor de provincie dan voor de Senaat.
  Een voorlopig alternatief is de stem van de burger direct ook voor de Eerste Kamer te laten gelden, zodat alsnog de burger zelf zijn Senaat kiest. Dan kunnen we meteen af van die onmogelijk te begrijpen rekenformule die wordt gehanteerd om een stem in een provincie met veel inwoners (bv Zuid-Holland) evenweel waard te laten zijn met een stem uit een dunbevolkte provincie (bv Zeeland), naast het verschil in kiesdeler tussen de diverse statenleden. Het huidge systeem stamt uit 1848, toen de liberaal Thorbecke de verkiezing van de Eerste Kamerleden bij de koning weghaalde en er als compromis de statenleden voor liet kiezen. Als liberaal had hij vast en zeker die keuze liever aan het volk gelaten.
  Waar ligt in Nederland dat Tagrirplein?

 6. ibi zegt: 12-02-11 om 12:41

  Omdat: 1. het mijn recht is, 2. ik tegen het kabinet ben, 3. ik binnen noord brabant woon en studeer dus betrokken wil zijn bij proviciale besluitvorming.

 7. Een regering heeft behoefte aan “loodgieters” (die problemen achteraf oplossen wanneer ze zich voordoen), maar vooral aan “staatslieden” (die de proboblemen in statu nascendi voorzien). Er zijn twee megaproblemen. 1: het huidig economisch probleem, dat -naar europese maatstaf- door team Rutte voorbeeldig wordt behandeld. 2: het dreigend immigratieprobleem dat opstoomt naar een toekomstige ramp, maar -buiten Wilders- niet aan bod komt. Wilders is derhalve de aangewezen staatsman waarop nu, naast Rutte, in lands belang, dient gestemd te worden.

 8. C.C. Voorink zegt: 12-02-11 om 15:44

  Bij de komende verkiezingen ligt mijn focus (zoals het, me dunkt, hoort) bij de provinciale kant van het verhaal. Het feit dat deze lieden de nieuwe Eerste Kamer zullen samenstellen is een zaak dat ik – met een gerust hart – in hun handen laat. Wat de hanen kraaien in de Tweede Kamer kan mij veel minder boeien, ik vind het veel interessanter wat er direct in mijn omgeving gebeurd (d.w.z. gemeente en provinciale politiek) dus ik laat mij niet leiden door de nationale politieke zaken. Dat mijn keus het huidige kabinet (gelukkig) niet steunt is dan ook meer toeval dan wat anders.

 9. Een regering heeft behoefte aan “loodgieters” (die problemen achteraf oplossen wanneer ze zich voordoen), maar vooral aan “staatslieden” (die de proboblemen in statu nascendi voorzien). Er zijn twee megaproblemen. 1: het huidig economisch probleem, dat -naar europese maatstaf- door team Rutte voorbeeldig wordt behandeld. 2: het dreigend immigratieprobleem dat opstoomt naar een toekomstige ramp, maar -buiten Wilders- niet aan bod komt. Wilders lijkt derhalve de aangewezen staatsman waarop nu, naast Rutte, in lands belang, dient gestemd te worden.

 10. Alexander zegt: 12-02-11 om 16:25

  1. Ik stem altijd !
  2. Ik stem al jaaaaren SP: en alleen SP.
  Weg met de villa subsidie, de Banken subsidie (nationaliseren die bende) weg met de Bonus-bendes en de zakkenvullers en vooral : de korte termijn managers.
  Laten we leren van Egypte en er eens flink tegenaan gaan, Thuiszitten lost niks op ! Kom stem ook !

 11. Ricardo zegt: 12-02-11 om 16:31

  PS, ik woon in Brabant. Waar de intensieve veehouderij uit de hand is gelopen en weer meer schaalvergroting krijgt als het aan het CDA ligt. Met weer grotere risico’s voor de volksgezondheid i.v.m. ziektes (Q koorts) en het overmatig gebruik van in het afvalwater uitspoelende antibiotica. Totaal gebagatelliseerd door het CDA dat de belangen van de veehouderij boven die van de bevolking stelt. De opstelling van partijen over dit onderwerp gaat bij mijn stem toch ook meespelen.

 12. jenny vriendjes zegt: 12-02-11 om 16:39

  ook ik ga wel stemmen maar niet voor de provincie.
  En door al die bezuinigingen moet dat ook wel.
  Dus blijft mijn stem toch p.v.d.a.

 13. Ger.B zegt: 12-02-11 om 16:59

  Alleen door Eerste Kamer en Provinciale Staten electoraal te ontkoppelen, kunnen Provinciale Statenverkiezingen worden wat ze zijn: Niet gericht op Den Haag, maar op de provincie.
  En de Eerste Kamer dan? Afschaffen is waarschijnlijk de beste keus, om tot correcte Provinciale Statenverkiezingen te komen.

  Echter… wat we zien bij gemeenteraadsverkiezingen, zullen we ook dan gaan zien. Geen enkele aandacht voor lokale problemen en vraagstukken. De landelijke politici zullen alle aandacht naar zichzelf trekken, en op de kieslijsten staan namen die niemand kent.

  Er moet dus een gedragscode komen, die regelt dat campagnevoeren is voorbehouden aan de dames en heren op de kieslijsten, die uitsluitend die onderwerpen bespreken die voor die verkiezingen van belang zijn.
  De landelijken dienen dan enige tijd te zwijgen.

 14. Lucas zegt: 12-02-11 om 18:02

  Ik ga stemmen, dat zeker. En waarom, zou u denken. die ene stem helpt toch niks. nee, dat zeker niet. maar als ik ga stemmen om dat ene kleine steentje bij te dragen, en vele anderen doen hetzelfde, dan kan dat best een aantal zetels schelen.

  Ik vind persoonlijk trouwens dat Nederland een haast té democratisch land is. Het is zo dat je bepaalde wetten gewoon niet kunt invoeren. Niet omdat het niet democratisch besloten is, maar omdat het gewoon verkeerd is om te doen. Als er nou iemand zegt ”laten wij 180 rijden” en iedereen stemt erop, dan moet je het niet invoeren. Nee, dat is niet democratisch. Maar het is wel belangrijk om veel verkeersdoden te voorkomen. Ook voor veel andere onderwerpen geld dit voorbeeld.

  Nederlanders vind ik ook teveel op democratie en vrijheid azen, terwijl ze geen eens kijken naar andere landen. Zeg nou zelf, moeten wij bang zijn of de verkiezingen gefraudeert gaan worden of zo? natuurlijk niet. maar zo makkelijk gaat het overal niet. kijk maar naar Zimbabwe en zo. Nee, het is goed zo. De nederlandse democratie is goed genoeg en het hoeft niet aangepast te worden naar mijn idee. Ik zie ook niet in hoe een republiek bijvoorbeeld de boel opener zou kunnen maken.

  Ik stem trouwens op de SGP. Ze hebben goede standpunten en waggelen niet van links naar rechts toe. Ze blijven ook bij hun idealen in tegenstelling tot zeer veel andere partijen.

 15. Louis van Rasten zegt: 12-02-11 om 18:12

  Tja, het is inderdaad zo dat de verkiezingen weer in aantocht zijn en ofschoon dit de provinciale betreft zijn dit toch ook maar weer eens hele belangrijke verkiezingen want de politieke kleur in de Eerst Kamer wordt hierdoor bepaald. Immers de wetten die in de Tweede Kamer worden doorgevoerd zullen toch ook door de Eerste Kamer moeten.

  Ik denk dat het daarom nog spannende verkiezingen zullen gaan worden en dat de opkomst gemiddeld hoger zal uikomen dan normaliter het geval zal zijn. Wanneer ik een voorspelling kam maken, dan vermoed ik dat de PvdA doch zeker ook GroenLinks behoorlijk in stemmenaantallen zullen verliezen. Voor de PVV zal deze uitkomst gunstiger uitpakken (misschien worden zij wel de grootste) alsmede voor de VVD. Het wordt in ieder geval een spannende race.

 16. Henk zonder een Ingrid. zegt: 12-02-11 om 18:23

  Waarom nog stemmen? Zolang de Nederlandse politiek niet doorheeft dat juist corruptie en de daarmee gepaard gaande decadentie het probleem is binnen de maatschappij blijf ik ver weg van de niets zeggende, draaiende en populistische partijen.

 17. Ik wil graag mijn invloed uitoefenen. Ik ga dus ook stemmen!

 18. Bert zegt: 12-02-11 om 18:38

  De enige echte linkse partij de SP !

  U heeft toch ook nog geen antwoord mogen krijgen waar al die vele miljarden met rechtse bank hobbies naar verdwenen zijn ??

  Ook de investeringen door die mieterse plannen van die pratende pakken bij verzekeraars en pensioen beleggers, FOETSIE , fraaie rechste priet praat voor het verdoezelend van miljarden verknoei beleid !

  Heeft u toch ook geen concreet eerlijk antwoord op mogen krijgen ?

  O zo belangrijk ook voor de provincie en eerste kamer !

 19. Geert zegt: 12-02-11 om 18:41

  Neeik heet geen Geert W.
  Eerlijke democratie is er pas als de 1-e kmr. rechtstreeks gekozen wordt.
  De proviciale leden hoor of zie je nauwelijks iets van terwijl ze toch wel over veel zaken gaan.Laat ze zichzelf meer profileren en niet alleen een maand voor de verkiezingen.
  Verklein de aantallen van de kamers met ong. de helft en de provincialen ook.Scheelt enorm veel geld.

 20. Elise zegt: 12-02-11 om 19:08

  Mocht ik maar stemmen. Maarja, er ligt nog steeds een grens van 18 jaar. Maar door 2 hele verschillende dingen met één stem te regelen, ga je eigenlijk tegen mensen in. Persoonlijk zou ik dan toch sneller voor de landelijke politiek gaan stemmen, terwijl ik voor de provincie eerder andere partijen mee laat spelen. De verkiezingen scheiden lijkt mij logisch.

 21. Marije zegt: 12-02-11 om 21:26

  Ik stem voor zowel de provincie als de Eerste Kamer.

  In onze provincie zijn een aantal zaken waar ik een flinke tegenstem in wil laten horen, zoals de Centrale As, verbreden provinciale weg N381 en niet te vergeten de afvaloven in Harlingen.

  Landelijk wil ik dat er flinke tegengas wordt gegeven aan ons huidige kabinet.
  Het is gewoon te knots voor woorden, wat ze aan het doen zijn. Snijden in speciaal onderwijs, waardoor kwetsbare kinderen de dupe worden, snijden in zorg, snijden in de rechterlijke macht, snijden in cultuur en snijden in natuurgebieden.

  Maar wel geld verspillen aan asfalt, hogere maximumsnelheid op de snelweg, kerncentrales.
  En dan niet te vergeten de mensonterende maatregelen nemen m.b.t. nieuwkomers.
  Daarnaast dan ook maar accepteren dat de PVV blijven schofferen.

  Nee bij mij is de maat echt vol!!

 22. F.Jellema zegt: 12-02-11 om 22:57

  Wat een arrogantie. Macht om de macht. Het geld is op en de man met de pet mag het weer ophoesten.De bonussen zijn bijna afgeschaft. Nee, we hebben er een andere naam aan gegeven. De veertiende maand voor de baas zelf en de vijftiende maand voor de belastingen. Laten we svp dit kabinet geen meerderheid in de eerste kamer geven.

 23. R. Ram zegt: 13-02-11 om 01:44

  Stemmen helpt niet. Een nieuwe regeerstructuur is noodzakelijk. Koningin moet een jaar lang per decreet regeren. Een paar wijze personen niet intellectuelen ouder dan 50 jaar met ervaring ministers benoemen en tijdelijk 1e en 2e kamer naar huis sturen. Het volk moet gediend worden, niet omgekeerd.
  Bij mij is de maat nog niet vol.

 24. Jeroen zegt: 13-02-11 om 02:59

  Waarom ik stem? 1. Omdat het mijn plicht is als burger van dit prachtige land. Waarop ik stem? VVD. Ik heb geen trek in het feit dat straks “links” de Eerste kamer in handen heeft en dat alles maar tegengehouden wordt om het maar tegen te kunnen houden. We hebben allemaal kunnen zien hoe fantastisch het vorige kabinet was toen “links” “rechts” gijzelde en andersom. Dan maar 1 kant op en als dat niet goed uitpakt dan over 4 jaar maar weer een andere kant op. Zo gaat het in dit land al jaren.

 25. Ben zegt: 13-02-11 om 12:10

  Stem op de p V V, omdat de oude partijen tot nog toe niets positiefs gebracht hebben, en de ideeën van de P V V mij wel bevallen.

 26. Hans van der Kolk zegt: 13-02-11 om 13:05

  “Pantar Amsterdam staat in de fik! Stem voor behoud van de sociale werkvoorziening!” Dit riep ik als medewerker van Pantar Amsterdam tijdens het flyeren in samenwerking met de SP gisteren op de Dappermarkt. 8,5 miljoen moeten wij dit jaar bezuinigen. Volgend jaar wordt het nog hoger. In het ergste geval kunnen de meest gehandicapte mensen niet met het busje naar hun werk komen, met als gevolg geen werk meer en verdwijning achter de geraniums. Dit mede door het huidige kabinetsbeleid. Het mag duidelijk zijn dat ik geen voorstander ben van dit kabinet en dus hoe ik ga stemmen.

 27. DIK zegt: 13-02-11 om 15:02

  Natuurlijk stem ik,ik deed het nooit maar nu moet het en wel op de PVV.

 28. Joop! zegt: 13-02-11 om 17:32

  Ik draag de Islam een warm hart toe, ik ben namelijk voor ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Anders denkenden, homo’s en democratie, ik vind het allemaal niks. Sharia, dat is de toekomst!

  Mijn stem gaat dan ook naar de PvdA of een van de extreem linkse partijen.

 29. Bert Driessen zegt: 13-02-11 om 20:41

  Verkiezingen…

  Wat moet je er mee… altijd VVD stemmer ben/ geweest… maar ik twijfel.. een kabinet… minderheid… gedoogsteun van een partij waar ik niets mee heb… moslims het land uit. in mijn werkbranche is Turkije de belangrijkste zaken partner… ik ken Turkse mensen en ik ken de Turkse jeugd… opleiding in nederland… Nederlandse bedrijven die naar Turkije kan en ik misschien ook wel. Wat is er mis met dat land en wat is er mis met die mensen. Het befreest mij wel… veel kennis uit Nederland… wat doen we er aan om dat een ommekeer te bieden. Turkse studenten in Nederland doen erg hun best op scholen en onze kinderen hebben langer nodig voor hun studie. In Belgie noemen scholieren de onze lui… ja ze hebben gelijk… de kennis stroomt weg. Wanneer houden wij eens op onze “Engeltjes”te beschermen en ze eens aan het werk te zetten. Onze kinderen zijn niet bijzonder… nee buitenlanders hebben gelijk… de onze lang over een studie doen… tot laat in de kroeg… minimaal in de collegebanken… en pappa en mama verdedigen het… onze toekomst. Denk er over hoe je wil, maar in het buitenland… en ik heb het gezien, van Zuid- Amerika, Canada, Australie, Europa, komen nergens zulke scholiere met zo een grote mond en minder sociaal tegen als in nederland. Als je ze hoort weten ze alles maar in de prakrijk is het anders… ben zelf manager… maar als ik iemand aan moet nemen is het voor mij een oudere… beter onderlegd en kan ik gelijk inzetten… en niet zo een mama’ s betweterig liefje. Waar blijft onze kenniseconomie… laat me niet lachen. En al die studentjes mogen zeggen ik kom er wel… alleen wij/ ik het bedrijfsleven bepalen… Nogmaals liever iemand die 10 of 20 ervaring heeft als zo een grootmond die zijn school moet vergeten en moet leren wat wij willen in het bedrijfsleven. Op school presentaties maken… wens ik niet van mijn medewerkers… overtuig je bij mij zonder presentatie. Bewijs je naar mijn klanten… ik bepaal niet jij als afgestuurde met je studie- flauwekul… ik verlang iets anders. Moooie praat maar kom maar bij mij… kijken of je aangenomen wordt. Niet je mama met al haar mooie en lieve woorden bepaalt, maar wij als grote mensen wereld… en daar past geen speeltuin in… wordt eens volwassen moesten wij ook. Beschermen okee maar sl niet door…

  Groet,
  Een manager in het bedrijfsleven

  ps.
  Jullie denken het te weten en ik bepaal

 30. Tineke Ahlers zegt: 13-02-11 om 21:13

  Ik stem om dat ik een stemrecht heb en omdat ik tegen de bezuinigingen van dit kabinet ben.
  Ik wens een socialer oplossing en stem daarom op de SP hun verkiezingsprogamma en standpunten kan ik me goed in vinden,en waarbij mijn stem ook na de verkiezingen nog mee telt.
  Ook al doen de andere partijen nog zoveel woorden trucjes om SP als conservatief of extreem weg te zetten,om hun ruk naar rechts te camoefleren
  Hopelijk doorzien men deze trucs

 31. De inwoners van Nederland van boven de 18 kunnen de 1e Kamer niet kiezen. En dat vind ik een vreemde gang van zaken. Ik vind het vreemd dat de leden van de 1e Kamer gekozen kunnen worden door de leden van de Provinciale Staten. Ik vind dit een achterhaald systeem: de zogenaamde ‘getrapte’ verkiezingen.Ik zie liever dat de Kieswet wordt aangepast.Dat de inwoners van Nederland van boven de 18 de 1e kamer kunnen kiezen.De gemeenteraad kiest toch ook niet de leden van de 2e Kamer.?Ik ben wel van plan te stemmen op 2 maart tijdens de Provinciale statenverkiezingen.Het wordt wel een proteststem want ik kan me toaal niet vinden in dit minderheidskabinet met gedoogsteun van de PVV.

 32. Frank zegt: 14-02-11 om 07:20

  Ik ga weer op de PVV stemmen. Dit is samen met de VVD het beste voor Nederland.

 33. T Nijenhuis zegt: 14-02-11 om 10:29

  Ik stem omdat ik vindt dat het mijn democratische plicht is omdat te doen en Ik stem voor om mijn provincie (Noord Brabant) een sociaal gezicht te geven en om de associale beleid af te remmen en te stoppen. DUS GEEN MEEDERHEID VOOR HET KABINET in de eerste kamer.
  De machtgreep van het cda moet gebroken worden

  STEM P.V.D.A

 34. Tim zegt: 14-02-11 om 10:47

  Ik stem uiteraard.

  Het is een recht dat ik wel heb en miljoenen mensen in de wereld niet. Als ik er geen gebruik van maak, doe ik al die mensen die ook hun mening eens zouden willen laten horen zwaar tekort.

  Daarnaast, als ik niet stem moet ik ook mijn mond houden.

  Dus ja, ik stem. En dat is altijd een stem geweest die “landelijk” is want provinciaal geloof ik het wel. Ik woon bij Schiphol en daar heeft de provincie zowiezo geen macht.

  Ik stem SP. Zonder enige twijfel loop ik het risico mezelf in mijn portemonnaie te raken daarmee, al geloof ik dat niet erg. Ik stem het omdat ik mensen in mijn nabije omgeving heb die er nu, en ook later, op rekenen dat we met z´n allen voor elkaar zorgen. Zorgverzekering, arbeidsplaatsen etc etc. En een partij die duidelijk opkomt voor de Nederlander (regardless of race/religion/background. Ben je nederlander, dan hoor je erbij). Ze hebben voor mij een acceptabelere kijk op immigratie etc dan de PvdA, zijn een stukje principieler en harder daarin maar generaliseren niet. Gewoon, we spreken regels af en volgen die. Simpel en doeltreffend.

  Alhoewel ik de frustraties van de PVV stemmer begrijp, kan ik nooit voor mezelf goedpraten waarom ik mensen zou verbieden hun God Allah te noemen en te bidden naar het oosten. Geen varkensvlees te eten etc etc. En tegelijkertijd de oostblok kriminelen lachend binnenhaal, de gewapende antillianen laat zitten, de eigen jeugd hun gang laat gaan. Dat is scheef.

  En SP conservatief? Nee, alleen wat minder progressief. We moeten vooruit, dat weet iedereen. Alleen SP kiest voor een “leave no man behind – Black Hawk Down” manier ipv een “ieder voor zich en god voor ons allen”.

 35. Gunther zegt: 14-02-11 om 11:52

  Ik vind het jammer en trijs dat alle Partijen ook de Media en Kranten niet over Werkgelegenheid wollen praten , nog steeds zitten de 45+ thuis.Hoe lang moeten wij nog thuis blijven zitten met en minimum uitkering. Maar hier in Limburg sollen wij op dit punt afreken met VVD CDA op 2 maat voor de 1 Kamer en dit vergeten te da in Den Haag.Ik stem op 50+. En daarom doe ik hier en oproep aan NOS, breng dit nou effe onder de aandacht in u Uitzending da worden de in Den Haag ook wakker.Ook de Werkgevers hebben geen zin op 45+ in dienst te nemen dat te altijd zeggen de zind te duur en vaker ziek wat wel niet zo is, en dit vind ik laaf van te.

 36. Laurens zegt: 14-02-11 om 12:31

  VVD

 37. Ger.B zegt: 14-02-11 om 12:33

  Het valt op dat meerdere mensen opmerken dat de eerste kamer rechtstreeks gekozen zou moeten worden.

  Dat is overbodig. We hebben immers al een rechtstreeks gekozen tweede kamer.

  Het afschaffen van de eerste kamer lijkt veel logischer.

 38. Dick Schouw zegt: 14-02-11 om 13:11

  Over democratie gesproken. Iedere democratie is zo sterk als de vrijheid van meningsuiting. Een objectieve vrije pers is daarbij noodzakelijk. De vraag is inmiddels gerechtvaardigd of wij die nog wel hebben in Nederland nu de nationale media (NOS) zo duidelijk blijk geeft van politieke willekeur en voorkeur. Het feit dat 50PLUS als een van de 9 partijen die in het gehele land meedoen aan de PS-verkiezingen niet voor het nationale verkiezingsdebat wordt uitgenodigd spreekt boekdelen. De ouderen worden door de NOS “LANGS DE LIJN” gezet. Het was een kleine moeite om ipv 8 partijen er 9 uit te nodigen. Het feit dat men dit niet gedaan heeft zegt op zich al genoeg. Iedereen weet dat de media (TV) met hun eenzijdige voorlichting een enorme invloed hebben op het uiteindelijke kiesgedrag.

 39. Maas zegt: 14-02-11 om 13:32

  John zegt’14-02-11 0m 13,10

  ik vind dat het tijd wordt dat de mensen eens gaan inzien dat dit kabinet helemaal niet zo goed voor ons is als Wilders en Rutte beweren.
  Kijk naar wat met onze ouderen gebeurt worden flinkm gekort, mensen wat gehuurd zitten moeten bij 33000 euro achthonderd tot duizend euro huur gaan betalen en dit omdat Rutte en Wilders kunnen blijven wonen voor goedkopere huren schandelijk , word tijd dat Nederland eens wakker word en eens gaan nadenken over wat echt goed is voor ons land zie om ons heen naar andere landen zoals Ygypte, deze mensen zien pas wat democratie moet in houden iedereen gelijke rechten en alles eerlijk verdelen, en niet als hier de rijke alles en daarbij ook Rutte en Wilders ,want nogmaals hun beleid is alleen op hun eigen gericht en niet op de gewone man in Nederland. Ik vindt dat de mensen eens de mond van wilders moeten snoeren met zijn oproeren en oproepen dat mensen met een andere Nationaliteit hier niet thuis horen ,schandelijk, als wij in de jaren 60 zelf alle werkzaamheden aan genomen hadden dan waren deze mensen hier niet of nouwelijks geweest dus is het onze plicht deze mensen te steunen, dus roep ik iedereen op om op 2 maart te gaan stemmen op andere partijen zoals sp en pvda zodat het Kabinet Rutte geen kans krijgt om Nederland af te breken .

 40. j smits zegt: 14-02-11 om 13:56

  Mijn stem gaat net als van miljoenen Nederlanders naar de enige en echte Nederlandse partij de PVV MET TROTS.

 41. Als de NOS verkiezingsdebatten organiseert laten ze het dan wel goed doen en alle partijen uitnodigen. De OSF zit al 12 jaar in de Eerste Kamer en wordt gewoon niet uitgenodigd.Ze nodigen wel de PVV uit die niet eens een zetel heeft nu
  Je reinste kiezersbedrog….

 42. Henk zegt: 14-02-11 om 14:52

  @Bert Jou “moslims het land uit” moet zijn “buitenlandse criminelen het land uit” toevallig zitten er tussen onze criminelen buitenproportioneel veel mensen van de ideologie van de vrede. Daar kan Wilders natuurlijk ook niets aan doen. Wat is trouwens verkeerd aan het (als dat kan) uitzetten van criminelen?

  Op naar een beschaafde samenleving zo ik zo zeggen… en nee, theedrinkend links heeft geen oplossingen.

 43. jan zegt: 14-02-11 om 15:27

  Ik ga links stemmen. Dit doe ik om te proberen om de PVV tegen te gaan. Zo’n ongeloofwaardige partij mag nooit in Nederland macht krijgen, want dan wordt het ook hier een dictatuur. Dus weg met de PVV

 44. Ger.B zegt: 14-02-11 om 15:29

  De NOS moet helemaal geen verkiezingsdebatten organiseren.
  De lokale omroepen moeten verkiezingsdebatten organiseren, zodat de mensheid weet waar het om gaat. Proviciale onderwerpen.

 45. Ik denk hetzelfde als Jan, en ook ik ga ‘strategisch stemmen’ om zo een meerderheid van deze regering in de 1e kamer tegen te gaan. En daarbij, niet alleen de PVV is ongeloofwaardig en hoort geen macht te krijgen, ook het CDA onder leiding van die Maxime Verhagen hoort helemaal niet in de regering thuis na de laatste afstraffing in 2010. We moeten er dus 2 maart voor zorgen dat er geen rechtse meerderheid komt in de 1e kamer zodat deze regering Rutte (ik noem het ook wel ‘bruin 1′) gedwongen wordt dit avontuur te staken en af te treden!

 46. hallo ik wil zeggen dat dit het beste kabinet allertijden is het wil goedt bezuinigen op goede dingen
  veel mensen denken dat geert wilders de touwtjes in handen heeft maar dat is helemaal niet waar er is er maar een die de touwtjes in handen heeft en dat is minister-president rutte en niemand anders
  dus ik zou zeggen stem op rechts pvv,cda,en vvd dan hebben die 2 maart ook een meerderheidt in de eerste kamer dat is beter voor nederland
  de pvda is laf om allemaal dingen over dit kabinet te zeggen,want wie wou er geen kabinet van vvd,cda en pvda job cohen!!!!!!hij wou dat niet hij hadt zijn kansen verpruts hij had in het torentje kunnen zitten
  maar daar zit hij niet
  dus mensen laat dit kabinet niet vallen laten we eerst afwachten of dit kabinet de volle 4 jaar gaat zitten dus……. stem op de vvd,cda,en de pvv

  namens de commedant der nederlandse strijdtkrachten.peter van uhm

 47. Johan de Boer zegt: 14-02-11 om 16:44

  VVD, al is het maar om die communist van een Cohen te pesten…

 48. Tja zegt: 14-02-11 om 17:19

  Johan de Boer heeft lekker verstand van politiek, dat is duidelijk.

 49. allard van den hof zegt: 14-02-11 om 17:59

  Tja, nog nooit een keer overgeslagen. Mijn stemrecht is me heilig.
  Maar nu. Wat moet ik, wat mag ik. Ik wil graag lokaal stemmen maar de politiek heeft gekozen voor een landelijk in- en uitgang. Ik wil absoluut niet dat dit kabinet ook in de eerste kamer de meederheid krijgt. Dus toch maar landelijk links kiezen? Wie het weet mag het zeggen. Allard

 50. Maarten zegt: 14-02-11 om 18:21

  1. Omdat ik niet wil dat links niet aan de macht komt!!!!!!!
  2. Omdat ik het beste vaoor Nederland wil
  3. Sociaal zijn is niet erg, maar waarom mogen anderen niet veel geld hebben. Links=Jaloezie

 51. Piet Feenstra zegt: 14-02-11 om 18:35

  Ik stem altijd hoewel het nooit uitkomt wat er wordt beloofd.
  Maar het rechtse gedoe is helemaal absurd en de PVV kan al helemaal niet tegen kritiek alleen schreeuwen tegen alles en iedereeen.

 52. Lex zegt: 14-02-11 om 20:07

  Hey,
  Ik vind het ook raar dat er geen aparte verkiezingen zijn voor de 1e kamer. Want ik ga waarschijnlijk naar de stembus voor de 1e kamer 2 maart, en niet zo zeer voor de provinciale.
  Ik twijfel nog wel wat ik ga stemmen. Ik denk D66 of VVD. Ik moest het eerst niet zo hebben van de VVD, maar eigenlijk vind ik dat ze het wel aardig doen.

 53. Christien zegt: 14-02-11 om 22:18

  CDA, is al jaren in staat om verantwoord beleid te voeren. Er is veel gemopper, maar Nederland kent dankzij het CDA al vele jaren grote welvaart. Een nieuwe partij als de PVV heeft te veel breke-benen.

 54. Wim Bakker zegt: 15-02-11 om 00:15

  Groen-Links, in de hoop dat de huidige coalitie geen meerdrheid in de eerste kamer krijgt. Omdat m.i. 130 km/u (over rechtse hobbies gesproken) niet meehelpt om de huidige economische problemen op te lossen , net zomin als het helpt om door hoofddoekjes in het ov te verbieden, de veiligheid van het ov te verbeteren, of de fraudegevoeligheid van de ov pas te verminderen. De tot nu toe genomen maatregelen van dit kabinet geven een aardig voorproefje van wat er gebeurt als ze die meerderheid krijgen, een beperkte groep mensen snelt met 130 km/u naar hun meer dan 1 miljoen euro kostende villa’s , terwijl de rest van Nederland de schulden mag aflossen die ontstaan zijn door het onoordeelkundig gespeculeer van diezelfde groep , die door hun stroman Rutte buiten schot blijven, over woekerpolissen gesproken. Dit kabinet is een aderverkalking, letterlijk en figuurlijk, met gedoogsteun van een blonde engerd (een echte arier ?) die bereid is al zijn verkiezingsbeloftes te vergeten zolang ie maar zijn xenofobie kan blijven scanderen.

 55. TZwart zegt: 15-02-11 om 04:23

  Redenen genoeg om te stemming, vooral om tegen de huidige partijen te stemmen. Wat ik zo gauw kan bedenken:

  – 130km/u. Slecht voor het milieu, maakt geen drol uit kwa tijd.
  – Dat ventje dat deels het horeca rookverbod introk. En dat zou helemaal niks met die tabaksindustrie lobbyisten te maken hebben, ja ja.
  – Snijden in onderwijs en zorg. Die praten minder hard terug.
  – PVV… Zooitje clowns, spreekt voor zich.
  – Zo nog heel veel meer.

  Al is het maar om me niet om één lijn te plaatsen met al die rechte halve garen die ik hier zie.

 56. m. schaepman zegt: 15-02-11 om 09:04

  PVV, omdat ik tegen de rest van de politieke partijen ben. Eerlijk delen blabla terwijl mevrouw Barth van de PvdA zelf in een miljoenenvilla woont, daar klopt iets niet zegt mijn onderbuik.

 57. F.Bakker zegt: 15-02-11 om 09:29

  Normaal gesproken ben ik toch een redelijke tegenstander van het instituut 1e kamer. Ik vind het onjuist dat een getrapte verkiezing plaatsvindt via de Provinciale Staten. Een vorm van een “schijndemocratie”, dient niets. Nu ben ik wel blij dat de provinciale staten de macht voor meerderheid kabinet in handen heeft. Ik hou mijn hart wel vast of de pvv stemmer bij de 2e kamerverkiezingen zich realiseert dat de meerderheid met gedogen kan verwateren als zij nietstemmen. Lage opkomst in dit geval voordeel links.

 58. Marianne zegt: 15-02-11 om 09:34

  Ik ben tegen de onmenselijke bezuinigingen in het speciaal onderwijs. Dus kies ik stategisch om de regering geen meerderheid in de 1e kamer te geven. En ik zie dat velen om mij heen dat zelfde willen gaan doen.

 59. Geert zegt: 15-02-11 om 10:22

  Grieks Wijsgeer zei ooit:

  HOEDT U VOOR POLITICI

  Geld nu ook nog vaak

 60. Geert zegt: 15-02-11 om 10:29

  VVD en PVV hebben de VV als overeenkomst

  Veel Verdienen dus en laat de rest maar grienen

 61. DAn zegt: 15-02-11 om 10:33

  Kijk als de VVD nou 180/uur verplicht zou stellen op 30% van de snelwegen dan zou het pas iets zijn!

  Als de PVV nou eens niet zou janken als zij dezelfde verwijten krijgen die ze anderen maken tja dan zou ik erover denken.

  Blijft helaas niet veel over dan de mix die D66 biedt: goed en goedkoop onderwijs voor wie wil in Nederland en voor de rest eigen verantwoordelijkheid en zelf leren de broek op te houden. En verder geen onzinnige deelname aan oorlogen die andere landen zijn begonnen.

 62. Maaike zegt: 15-02-11 om 12:11

  Ik stem om het percentage PVV-stemmen te laten afnemen. Bovendien is onderwijs voor mij een belangrijk thema. Het huidige hedonistische kabinet wil wel investeren in een 130-regeling en in kernenergie. De niet-duurzame thema’s krijgen voorrang terwijl er gekort wordt op onderwijs. Ik merk aan alles op de universiteit dat de kenniseconomie instort terwijl de echte bezuinigingen nog moeten komen!

 63. Sandra Vermeulen zegt: 15-02-11 om 13:50

  Onderandere vanwege het door mijn strot duwen van de (mislukte) multiculti samenleving en het eeuwige nivelleren (ambitie doden) van links stem ik PVV. Vermoedelijk nog heel lang.

 64. Mark Koenen zegt: 15-02-11 om 15:09

  Aangezien ik een hart heb voor alle ‘typisch linkse’ thema’s als natuur, onderwijs, ontwikkelingssamenwerking, sociale zekerheid enzovoorts, maakt het in deze zin niet heel veel uit of ik voor de provincie of voor het land stem. Mijn stem gaat toch naar een oppositiepartij.

 65. Louis van Rasten zegt: 15-02-11 om 20:39

  Ik denk dat met name de PVV hoge ogen zal gaan scoren bij de verkiezingen die op 2 maart a.s. zullen worden gehouden. Het aantal mensen dat ontevreden is, werkloos, zich benadeeld voelen en zich niet serieus genomen voelen nemen gestaag toe en het zou mij niet verbazen dat de PVV weleens de grootste zou kunnen gaan worden op 2 maart.

  De meer gevestigde partijen zullen ofwel stabiel blijven dan wel aan zetelaantallen verliezen. Noem bijvoorbeeld een partij als GroenLinks dat door de uiterst verkeerde beslissing om toch een politiemacht richting oorlogsgebied Afghanistan te sturen. Veel mensen -met name partijleden- voelen dit als verraad en hebben hierdoor -compleet terecht- hun lidmaatschap bij die partij opgezegd. Het is een typisch voorbeeld van kiezersbedrog hetgeen uiteindelijk zal resulteren in een behoorlijk verlies aan zetels op 2 maart a.s. (de zetelaantallen dalen nu al volgens diverse opiniepeilingen). En zo zijn er nog een ander paar “grappenmakers” die er een behoorlijke puinzooi van maken. Ipv naar de problemen van de mensen te luisteren plegen zij kiezersbedrog bij de vleet.

  Op de vraagstelling waar je nou uiteindelijk voor kiest zullen de meeste mensen toch kiezen voor de politieke kleur in de Eerste Kamer omdat dit nou eenmaal een zeer belangrijk item is, immers die kamer is verantwoordelijk voor de uiteindelijke doorvoer en totstandkoming van wetten die in de Tweede Kamer zijn bedacht. Provinciale redenen zullen hierbij dus een onbeduidende rol gaan spelen: het komt niet bij de mensen die bovenal het gevoel hebben van een “ver van mijn bedstatus”.

 66. William zegt: 16-02-11 om 03:36

  PVDD omdat die partij aan haar zetel moet geraken; dat zijn stemmen die niet verloren mogen gaan aan deze kant van het politieke spectrum. Hopelijk die ene zetel die net volstaat om via de 1e kamer de meerderheid in de 2e kamer te kunnen onderuit halen. Dan kan het nog lekker spannend worden in de politiek.

 67. woubob zegt: 16-02-11 om 16:00

  Hoe geloofwaardig is de politiek nog?.
  Ene mijnheer Verhagen van het CDA zei voor de vorming van het huidige kabinet, wij regeren ( CDA )niet met de PVV.
  Neen maar ze gedijen en regeren wel weer met gedoogsteun van diezelfde PVV, terwijl Het CDA toch afgestraft werd zie verkiezingen van de tweede kamer.
  Als makke lammetjes lopen ze weer mee alleen voor de poen, ZAKKENVULLERS.
  En wij maar flink veel belastingen betalen voor die leugenaars.
  Dus stemmen?, nooit meer!!!!.

 68. g.zweers zegt: 17-02-11 om 11:40

  Wat een aanfluiting gisterenavond het politiek debat.
  En wat een vooropgezette komedie.
  linksen broeders/zusters onze rooie rakkers Jeroen en Paul aangevuld met de 4 zeurkonten. Zij hadden niet het lef hun afgevaardigden van de eerste kamer te sturen. Te weining vertrouwen in hen ?
  Het was samen van tevoren ingestudeerd en werd zonder emoties afgedraaid.Ik heb alleen maar van de linkse kant horen klagen zonder zelf met plannen te komen of ze zijn niet te betalen.
  De grenzen nog verder open gooien dan kan rechts t.z.t. weer puinruimen.
  Cohen heeft het laten liggen en nu maar janken.
  Ik wil in het belang van onze kleinkinderen deze regering houden.

 69. Harma zegt: 17-02-11 om 12:00

  Ik stem strategisch. Het provinciale belang vind ik in deze tijden totaal ondergeschikt aan het landelijk belang. De rillingen lopen over mijn rug als ik aan de gevolgen denk, wanneer het huidige kabinet ook in de 1e kamer een meerderheid krijgt. En het zou geweldig zijn als dit kabinet uit elkaar klapt na een fikse nederlaag met de verkiezingen, zodat het weer tijd wordt voor een socialer kabinet, dat ook rekening houdt met de zwakkeren in de samenleving, want juist die groep krijgt nu de hardste klappen.

 70. Gunther zegt: 17-02-11 om 13:42

  Ik sol uit protest op 2 maart 50+ of SP stemmen. Da het Kabinet Rutten VVD CDA PVV niks doen voor mensen van 45/50+ om te aan het werk te helpen. Ook hoor ik te nou weer niet praten in alle Debatten bij live-uitzending Media en Kranten,als ik en poging doe op werk te krijgen denken werkgevers( nee maar liever niet is ons te duur en vaker ziek ).Ik hoop ook dat het Kabinet valt,da te geen meerderheid meer hebben in de 1 kamer naar 2 maart.

 71. ik vindt dat de eerste kamer moet worden opgeheven dat de staten-generaal uit 1 kamer bestaat met 225 leden maar dat de een wetvoorstel als deze is aangenomen door de staten-generaal in een correctief-bindend referedum ter beslising komt bij de nederlandse bevolking.

 72. Mijn naam is Lenny de Bruijn, voorzitter van Stichting De Kring. Een organisatie van en voor singles vanaf 40 jaar.

  Ik hoop dat mijn leden zullen stemmen op de partij voor de dieren. De reden hiervoor is duidelijk omschreven in het artikel die ik stuurde naar alle leden van Singleclub De Kring met het verzoek dit door te sturen. De tekst kan men lezen door te surfen naar
  http://www.kring-stg.nl/Hou%20.....dieren.htm
  De inhoud spreekt voor zich.
  Voor hen die niet weten hoe dat moet hieronder de tekst. Helaas waarschijnlijk zonder filmpjes.

  Hou jij van dieren?

  Stel die vraag eens aan jezelf. De meeste van jullie hebben een huisdier die je met veel liefde en zorg omringt maar hoe vergaat het ons vee?

  De liefde voor huisdieren is in schril contrast met de liefde voor ons vee. Niet alleen in Nederland maar wereldwijd. De politiek zwijgt hier liever over. Echter zij weten als geen ander hoe het er in de bio-industrie aan toegaat. Mensonterend. Ronduit dierenmishandeling op grote schaal. Het is de economie waar alles om draait. Onbegrijpelijk dat dieren straffeloos mishandeld mogen worden omwille economisch belang.

  Er is zoveel mis. B.v. de export van dieren. Zoveel mogelijk dieren in een vrachtwagen. Dicht op elkaar zonder eten of drinken. Ze worden immers toch geslacht? In de zomer komen er velen om van de hitte. Ze hebben geen weerstand want hun leven hebben ze doorgebracht in donkere stallen. Varkens zijn veel te dik en zakken door hun poten.
  Waarom ze naar het buitenland gaan? Ze worden daar geslacht en vervolgens weer geëxporteerd naar, het is niet te geloven, o.a. Nederland.

  Wat dacht je van megastallen waar dieren hun leven lang tussen twee stangen doorbrengen. Ze kunnen letterlijk en figuurlijk geen kant uit. Er is momenteel een discussie gaande hierover. Dhr. Bleker van het CDA is van mening dat er meer megastallen moeten komen. Hij is een Christen-democraat. Zou juist hij niet beter moeten weten?

  Dan het slachten. Wist je dat ons vee grotendeels ritueel (halal of kosher) onverdoofd wordt geslacht? Dat we dat dagelijks eten zonder dat we dat weten? Ik wil wedden dat je geen hap vlees meer wilt eten als je wist hoe dat er aan toe gaat. Waarom doen ze dat dan? De belangrijkste reden is dat veel vlees wordt geëxporteerd naar Islamitische landen. Je proeft er niets van dus waarom niet? Zou een goede reden niet zijn dat wij ons vee zoveel mogelijk pijn, leed en stress willen besparen? Ook hier gaat de economie weer boven dierenwelzijn. Het woord “economie” begint zo langzamerhand een vies woord te worden. Op allerlei gebied. Alles lijkt te draaien om die economie. Het doel heiligt blijkbaar alle middelen. Kijk maar naar de wapenhandel. Brengt veel geld in het laatje. Nederland levert landen als Libië tanks en andere dodelijke wapens. Libiërs worden er nu door hun leider Khadaffi mee bestookt. Maar dit is een ander onderwerp. Terug weer naar ons dierenbeleid.

  Gelukkig zijn er organisaties die zich het dierenleed aantrekken zoals Varkens in Nood, Wakker Dier, de Dierenbescherming, de Partij voor de dieren en de PVV. Een omstreden partij, maar wel met goede voorstellen op dit gebied. ‘De vrijheid van godsdienst houdt op waar dierenleed begint’, zegt Marianne Thieme. Daarom wil de fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren ritueel slachten in Nederland verbieden. Hieronder een film die door de Partij voor de Dieren onlangs in de Tweede Kamer werd getoond.

  De beelden van het onverdoofd ritueel slachten zijn met een verborgen camera opgenomen in verschillende slachthuizen in Nederland en België. Schapen, runderen, geiten, kippen en konijnen worden zonder verdoving geslacht door middel van een halssnede. Daarna worden de dieren opgehangen om te verbloeden, ze zijn dan nog niet dood.

  2 maart a.s. gaan we naar de stembus en mijn boodschap is: Stem op de Partij van de Dieren of de PVV ook als je het met Geert Wilders niet helemaal eens bent. Laat zien dat de bestrijding van onnodig dierenleed bovenaan je verlanglijstje staat. .

  Nog beter zou zijn als we allemaal vegetariër zouden worden. Niet alleen om gezondheidsredenen maar ook uit medeleven met dieren en uit afkeer van de bio-industrie of bezwaar tegen het misbruiken van dieren als gebruiksvoorwerpen. Niet goed voor de economie en niet goed voor veehouders. Jammer dan.

  Bekijk ook de filmpjes hieronder. Deze zijn iets minder schokkend.

 73. hallo dit is een goedt kabinet voor nederland en dit kabinet verdient ook een eerlijke kans ze bezuinigen op de goede dingen den dat moet ook
  om nederland weer uit de cricis te halen want daar zaten we heel diep in
  dit kabinet verdient een eerlijke kans (een aantal redenen)
  1.de pvv heeft nog nooit in een kabinet gezeten
  2.job cohen wou geen kabinet van cda vvd en pvda
  3.er komt meer politie
  4.de maximum snelheid gaat omhoog naar 130 km per uur
  5.minder crimialiteidt
  6.er komt een dieren politie
  7.er wordt bezuinigt op kunst en cultuur
  8.nederlandt wordt veiliger

  waarom verdient dit kabinet een kans: ze hebben het voor elkaar gekregen
  om dit minderheidskabinet te regelen
  het was de beste optie
  tweederde van de nederlanders vindt dit een goedt kabinet

  ik vindt dat de eerste kamer moet worden afgeschaft de tweede kamer moet
  225 zetels krijgen alles bij elkaar dat is beter

  dit minderheids kabinet is bijzonder want de pvv zit er in
  cda en vvd wouden dit aan. de vvd houdt wel een oogje open naar de sgp
  als ze geen meerderheidt halen in de senaat want dat kan gaan gebeuren

  alle linksen partijen durven gewoon niet met de pvv

  pvda
  gr.links
  d66
  sp
  cr. unie
  pvdd

  tot slot:ik hoop net als zo veel andere nederlanders dat we een meerderheidt halen in de senaat:een ding is zeker het wordt geen grote overwinning 1 of 2 zetels meer
  en ik ben er van overtuigd dat dit kabinet nederland sterker uit de cricis kan krijgen en de volle 4 jaar gaat halen

Geef een reactie