De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Kwetsuren in de Kamer

240_ormel1Wat is er aan de hand? De politieke arena in Den Haag lijkt in een veldhospitaal veranderd. Gezeten voor Politiek 24 zagen we vandaag de ene na de andere gewonde langskomen.

Eerst was daar, bij het debat over al dan niet verdoofd slachten, Henk Jan Ormel. Met een dik verband voor zijn linkeroog. Daar zou een flinke ontsteking achter schuilgaan.

Het zit het CDA-Kamerlid niet mee. Een paar weken geleden meldde hij al op Twitter: “Voor wie zich afvraagt hoe ik aan mijn blauwe oog kom: ik probeerde gisternacht de krakende traptree bij mijn hospita te vermijden….”

En vanmiddag zagen we staatssecretaris Halbe Zijlstra. Stralend als altijd, maar met zijn rechterhand in het gips. Hij grapte tegen SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf dat hij had gevochten.

Maar verslaggever Ron Fresen ontlokte hem het ware verhaal:

Inge Hoogendoorn

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


4 reacties op “Kwetsuren in de Kamer”

 1. Marc zegt: 15-04-11 om 11:11

  Een leuke kop, Kwetsuren in de Kamer, alleen valt het stuk zwaar tegen. Echt niet weblog rechtwaardig. Zeer goedkope “telegraaf” journalistiek.

 2. Bas Reijnen zegt: 15-04-11 om 11:34

  Zo zie je maar, politici zijn soms net mensen!

 3. Bart zegt: 15-04-11 om 18:00

  Ik kende wel de term ‘ Brekebenen ‘ of ‘sociale brokkenpiloten’

  Leuk , ik lees helaas geen telegraaf, kan dus geen vergelijking maken tussen goedkope journalistiek en deze van de NOS . :)

 4. MRSA-ontstekinkje aan het oog van dierenarts/CDA woordvoerder landbouw Ormel?
  Beroepsziekte. Ziet er een beetje uit als een zeerover met dat lapje voor zijn oog. Is eigenlijk ook wel een beetje een boef.

  Krijg je als je met je AUV de bulk bijdraagt aan die 550 TON antibiotica in de “intensieve veehouderij”.
  Legale drugsdealer als het ware…

  Of zou Ormel het soms aan de stok gekregen hebben met een van zijn collega-dierenartsen die hem een jaar of wat terug een boete van 10 miljoen bezorgden via de NMA wegens marktbederf en concurrentievervalsing?

Geef een reactie