De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

‘Met het vingertje naar het kleine plekje…’

Het is even wennen voor de eerbiedwaardige leden van de Eerste Kamer… Vanaf vandaag moeten ze het papier vaarwel zeggen en de dagelijkse stapel stukken op een tabletcomputer lezen. Die wordt ter beschikking gesteld door de Eerste Kamer zelf. De senaat heeft zelf een heuse app ontwikkeld en daar zijn ze op Binnenhof 22 enorm trots op. Een historische dag!!  De eerste kamer heeft altijd voorop gelopen!! De senatoren zijn er he-le-maal klaar voor!! Afscheid van het verleden!!

En dus krijgen ze op de eerste vergaderdag na de vakantie, vandaag, uitleg over hoe het apparaatje (een ‘leitje’, is volgens de griffier het Nederlandse woord voor ‘tablet’) te gebruiken is.

“Dan drukt u op de Eerste Kamer-app, die herkenbaar zal zijn aan de kleuren van de Eerste Kamer….”   “… Dus u moet even met het vingertje naar het kleine plekje…” “.. .dan hebt u het vingertje ertussen en dan verschijnt de agenda van die vergadering…”

 

Het is natuurlijk goed voor het milieu, zo’n papierarm parlement, zegt Marijke Vos, senator voor GroenLinks. Ze had er zelf eentje willen kopen, maar dat hoeft nu niet meer…

Voor senator Holdijk van de SGP had dit allemaal niet gehoeven. Hij moet er wel heel erg aan wennen, zegt hij in een interview.

Even heeft hij erover gedacht om het ding te verkopen, maar ja. Hij krijgt het apparaatje tenslotte alleen maar in bruikleen en moet hem uiteindelijk weer inleveren.

Het is volgens senaatsvoorzitter De Graaf de bedoeling dat de senatoren hun stapel papier op de tafel in de vergaderzaal inruilen voor de iPad. Dan wordt het in de vergaderzaal allemaal een stuk efficiënter, zegt hij. Maar leuker? Nee, dat niet, want spelletjes mogen er niet op…

Beluister ook de repo van 3FM over de iPad voor senatoren.

 

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


4 reacties op “‘Met het vingertje naar het kleine plekje…’”

  1. Marco Capriolo zegt: 13-09-11 om 16:57

    “Even heeft hij erover gedacht om het ding te verkopen ….”

    Jammer dat ie dat niet gedaan heeft – de berichtgeving hierover had ik graag beleefd!

  2. D. Ubbel zegt: 13-09-11 om 18:14

    Suggestieve titel van het bericht…

  3. Jezus, die titel ja, dat krijg je ervan als je niet meer op int. vergaderingen en conferenties verschijnt, uitstoot verminderen, maar wel met het vingertje naar het kleine plekje….digitaal, goed idee!

  4. wil graag info over het beginnen van een moslim verpleegkundig huis, ik zou er alles voor over hebben om in diversen regio’s, zonder dat er anderen geloofsgenoten zijn, dit op te starten.

Geef een reactie