De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Wat vindt u van de Troonrede?

Volgend jaar wordt een jaar van ingrijpende bezuinigingen, die alle Nederlanders raken. Dat zei de koningin in de Ridderzaal. Wat vond u van de Troonrede? Maakt u zich zorgen over uw portemonnee? Vindt u dat het kabinet de juiste keuzes heeft gemaakt bij de bezuinigingen? Of zou u het heel anders aanpakken. Wij zijn benieuwd naar uw reacties.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


115 reacties op “Wat vindt u van de Troonrede?”

 1. Suzanne Albers zegt: 20-09-11 om 13:58

  Een grote Poppenkast waar ook wel eens flink op bezuinigd mag worden ze moesten zich schamen wat voor geld daarmee gemoeid gaat .

  En Madan Van Zanten heeft haar Rouw kleding wel uit gezocht voor dit feestje .

 2. anja zegt: 20-09-11 om 14:00

  Leuk om het weer live te volgen.
  Toch een kanttekening. De gele rijders worden even in beeld gebracht met hierbij de opmerking dat ze altijd de saluutschoten verzorgen, Dit klopt, maar ik mis de opmerking dat het dit jaar voor het laatst is omdat de gele rijders ook moeten verdwijnen binnen defensie en hiermee een jarenlange traditie.
  De gele rijders zelf zijn hier vandaag met weemoed, omdat ze opgeheven zijn en niet weten wie deze taak over gaat nemen.

 3. Simon zegt: 20-09-11 om 14:07

  Een leuk verhaaltje dat is geschreven door onze regering om het volk voorlopig weer even zoet te houden. Netjes opgelezen door Beatrix.
  Dat vind ik er van.
  Overigens een fijne dag allemaal!

 4. C.Grefe zegt: 20-09-11 om 14:07

  Alle Nederlanders gaan erop achteruit;Ook de Koninklijke familie ??

 5. hans colenbrander zegt: 20-09-11 om 14:10

  Als de koningin de troonrede nou in vervolg op internet zet en het hele circus van vandaag afschaffen, houden we toch weer een paar ton in onze zak. “We gaan bezuinigen, begin bij jezelf!!!!”

 6. charlotte zegt: 20-09-11 om 14:12

  Ik ben het met Susanne eens en ben een voorstander om in tijden van bezuinigingen ook hier op in te korten. Het kan met gemak wat minder/bescheidener.

 7. Ana Gonzalez zegt: 20-09-11 om 14:16

  tja beste mensen,

  We gaan allemaal achteruit.., geloof je zelf?
  De mensen die het minste kunnen missen gaan achteruit. De rijken, blijven rijk of worden zelf rijker.

  Andere landen helpen door banken en verzekeraars? Nee.., het gaat allemaal uit onze maandelijks budget komen.

  Bedankt Rutte,

 8. Paul zegt: 20-09-11 om 14:20

  Symboliek. Leuk voor de liefhebber, maar voor mij overbodige luxe. Een beetje in de trant van brood en spelen. Leve oranje en vergeet waar het werkelijk om gaat.

 9. Ricardo zegt: 20-09-11 om 14:24

  Zakelijk, bondig, ietwat afstandelijk, de kern van het kabinetsbeleid helder neerzettend: een kleinere overheid, lage staatsschuld en vooral weer veel verantwoordelijkheid voor de burgers. De ellende rond de Euro werd niet vermeden. Veel aandacht voor onderwijs, weinig voor sociale zaken. Veel VVD, weer nauwelijks een CDA punt te herkennen. En ook opvallend: over de perspectieven voor jongeren werd helemaal niet gesproken. Veel lof ook voor het vorige kabinet, dat was in die tijd juist vanuit Rutte wel anders. Ondanks deze spannende tijden toch een redelijk positief verhaal. Iets van het doorgaans zonnige humeur van Rutte schijnt erin door. Intussen in de zaal: verdomd, daar zat die Paul de Leeuw ook nog, een blijbaar nergens te vermijden persoon.. En waar zat Wilders eigenlijk?

  Over de keuzes heb ik elders op deze site al veel gezegd en ja, ook mijn portemonnee wordt gewoon weer wat dunner. De laatste jaren een vaste factor ongeacht welk kabinet er zit. Ik hoor bij de lagere inkomens en ga dat nu wel meer voelen als de afgelopen jaren. Maar daarover klagen doe ik meestal in stilte in de wetenschap dat ook ik het vergeleken met veel Europeanen nog steeds redelijk goed heb.

 10. marianne martens zegt: 20-09-11 om 14:24

  ik maak me geen zorgen over mijn eigen portemonnee.wel verbijsterd dat het meest a- humane, a- beschavingsgevoel,a- fatsoenlijke kabinet zulke rabiaat “rechtse” taal bezigt met geen enkel zinnetje dat de burgers ook bijdragen aan diezelfde maatschappij.Neen, alle beroepsgroepen, behalve multinationals, banken, “on the edge” kapitalisten zal geen strobreed in de weg worden gelegd. Ja, waar blijven de belastingaanslagen voor de multinationals en ” on the edge” kapitalisten, die constant hun geld per seconde laten vliegen en fladderen over de wereld.
  Verder is de troonrede een grote reclameboodschap in one- liners.Heb heel erg medelijden met onze koningin, die zoveel klasse heeft.
  Heel goed om de maatschappij nog meer te infantiliseren en angstig te maken. Geholpen door de “morsige” media. De andere beroepsgroepen worden geminacht en vernederd en met de steun van kamer leden en regering worden groepen ( lukt niet meer!!!! ) uitgestoten. Mijn vraag is eigenlijk: ” wat vindt U van het uiterlijk van de deze regeringsgroep”?. mag nooit op het uiterlijk afgaan zeiden mijn lieve ouders. Maar van een groep toch wel, die kiezen elkaar op uiteenlopende criteria!!!!
  marianne

 11. Gerrit zegt: 20-09-11 om 14:26

  Poppenkast vind ik nog erg zacht uitgedrukt. Wat een criminelen verering is.
  Erwin Lensink, de waxinelicht gooier zit al meer dan een jaar vast en is gek verklaard; dat is het standaard spelletje van het koningshuis met mensen die lastig zijn. De man heeft gelijk en Beatrix is geen afstammeling van Willem van Oranje. Waarom denk je dat het koningshuis kost wat het kost geen DNA onderzoeken wil?

  Het is niet alleen einde koningshuis, maar ook einde economie en einde demooncratie. Dat het mooie tijden mogen worden.

 12. Uit alles blijkt dat de meest kwetstbaren, chronisch zieken en gehandicapten, verhoging
  eigen bijdrages , verlaging van de zorg toeslag.

  Verlaging Huursubsidie, die vooral de ouderen
  en ook in gezinen met een Chronisch zieke zullen
  behoorlijk achteruit gaan.

  Het kabinet Rutte haalt Nederland uit de z.g.n. beschaafde landen.

 13. Marjan zegt: 20-09-11 om 14:28

  Het voelt alsof ik een grote emmer stront over mij heen gekregen heb en ik snap niet waarom de nos probeert dit te verhullen en de kijkers af te leiden van deze berg ellende van Rutte door een compleet zinloze discussie uit te zenden over de modernisering van het koningshuis.
  Dit kabinet breekt de samenleving af, besteedt daar de zendtijd aan!
  Help!

 14. Tristan zegt: 20-09-11 om 14:28

  We worden allemaal ouder en moeten dan ook meer werken volgens de regering. Ja, ‘t enige probleem bij dit plan is dat mensen met een lichamelijk zware baan dit niet tot achter in hun 60′er jaren kunnen volhouden. Vervolgens zadel je dus de werkgevers met dit probleem op die maar een andere baan voor al deze mensen moet vinden.
  Hierdoor ontstaan nog meer problemen.. en dit is maar één voorbeeld van de bezuinigingen die door gevoerd moeten worden.
  De toekomst? Problemen, problemen, en nog meer problemen.
  Bezorgd? JA!

 15. Erwin zegt: 20-09-11 om 14:30

  Wat is het verschil tussen een rechts kabinet en een pedofiel?

  Ze naaien beide de kleintjes!

 16. angel zegt: 20-09-11 om 14:30

  Belachelijke vertoning. Er moet bezuinigt worden en de koningin dan?? Wat dit gekost heeft wil je niet weten.Geef mensen dat geld die het nodig hebben.

 17. brigitte zegt: 20-09-11 om 14:31

  is een heele grote poppenkast daar moet op bezuinigt worden niet op de mensen die nu aal niets heben

 18. Andre zegt: 20-09-11 om 14:31

  Ik vind het een goede aanpak. Die staatsschuld moet gewoon kleiner worden, en dat kan enkel en alleen met bezuinigingen. Als we daar allemaal een paar euro voor in moeten leveren, is dat toch niet zo’n probleem? En ja, het had van mij wel wat progressiever mogen gebeuren, maar zo heeft iedereen wel wat aan te merken. Een regering is er om compromissen te sluiten.

 19. bas zegt: 20-09-11 om 14:40

  Geweldig! (proest)

  Mag nu die helikopter die de inwoners Van Den Haag al de hele dag terroriseert weer weg?
  Hou deze poppenkast volgende keer lekker achterop het malieveld; dezelfde locatie waar alle demonstraties naartoe worden verbannen…

 20. B.Brouwer zegt: 20-09-11 om 14:41

  Troonrede is een compleet onzinnig iets dat enorm veel kosten met zich meebrengt met betrekking tot de organisatie eromheen.

 21. Marion zegt: 20-09-11 om 14:43

  In tijden van bezuinigingen gaan we allemaal wat voelen in ons portemonnee. Ok logisch…. Maar de bezuinigingen zijn wel weer absurd… De gewone man wordt weer hèt hardst geraakt…. Idd al die ceremonies, koningshuis enz mag ook allemaal wel iets minder in deze tijd!
  Lusten dragen we met zijn allen dus ook de lasten dan maar eens een tijdje wat minder naar het buitenland, ceremonies enz!

 22. Martijn zegt: 20-09-11 om 14:44

  @ Ana Gonzalez en had jij gedacht dat met Minister President Cohen geen bezuinigingen nodig zouden zijn… Het geld valt altijd bij de midden inkomens te halen en dat doet zowel de VVD als de PvdA en dan zie ik liever subsidies verdwijnen dan dat mijn belasting tarief met weer 1 of 2 procent omhoog gaat of de BTW van 19 naar 20 procent gaat want het geld moet ergens vandaan komen en dat is altijd van ons want de regering maakt en verkoopt niets dus moeten ze wel.

 23. B.Brouwer zegt: 20-09-11 om 14:44

  De Koninklijke familie merkt niets van de achteruitgang, zitten net iets boven modaal……………….

 24. Jeroen Beekman zegt: 20-09-11 om 14:48

  Belachelijke poppenkast inderdaad. Vooral met alle extra beveiliging na een WAXINELICHTJE vorig jaar. Begin hier maar met de vraagtekens wat onze overheid als prioriteiten stelt. Kennelijk is traditie belangrijker en minder discussieerbaar dan het PGB of onze militairen; vul het lijstje maar aan.

 25. Martin zegt: 20-09-11 om 14:54

  Wat een zure reacties allemaal zeg. Ik heb genoten, mooie vertoning en schitterende symboliek.

  Inhoudelijk vind ik de reacties van de verschillende partijen (sociale partners en politiek) erg voorspelbaar. Waarom worden voorstellen niet op hun meritus beoordeeld, maar vlucht iedereen in de o zo bekende posities die men toevallig inneemt?

 26. Troonrede afschaffen. Onnozel gedoe.

  Schaf meteen compleet koningshuis af.

 27. Peter Janda zegt: 20-09-11 om 15:07

  Ik heb kort de troonrede gelezen.
  Overal moet worden bezuinigd.
  Hoe kan het zijn dat de uitgaven aan het Koninklijk Huis wel stijgen ?
  Ik hou van de Oranjes, maar laten zij wel het goede voorbeeld geven.

 28. Joost zegt: 20-09-11 om 15:11

  Zo…, dan kan nu het consumentenvertrouwen naar min 500.

 29. Roelof Jan Minneboo zegt: 20-09-11 om 15:25

  “…van migranten wordt verwacht dat zij in hun eigen levensonderhoud voorzien en dat zij zich rekenschap geven van de wetten van ons land en de waarden die ons binden.”

  Leuk dat nog even wordt vermeld dat buitenlanders zich aan de wet moeten houden. Van nature zijn ze natuurlijk geneigd te gaan roven en moorden. Dat is ook de reden dat ze naar Nederland komen. Henk en Ingrid pissen gelukkig altijd netjes in de pot.

 30. Dit is echt een Bilderberger-kabinet dat de Bilderberger-agenda aan het uitvoeren is. De Bilderbergconferentie 2009 ging over ‘Beheersbare Armoede’ en dat zien we nu in de Miljoenenota terug!

 31. Grappig. Bezuinigingen raakt alle Nederlanders!
  Is dat zo Hoogheid !? en u…?? en uw kinderen…?? en uw kleinkinderen….??

 32. evert zegt: 20-09-11 om 15:47

  het kabinet is gewoon heel onnozel bezig. ze durven geen echte stappen te zetten.hou het geld in eigen land. en donder het niet over de balk. en de koningin is gek dat ze het nog voorleest ook.ik had gezecht rutte opkutte.

 33. Bas zegt: 20-09-11 om 16:05

  Het srpookjesgehalte blijkt wel uit de laatste zin “om gods zegen bidden”. Er is geen god, en daarom heeft het meer zin die tijd te besteden aan productieve werkzaamheden, en de opbrengst aan de staat te doneren.

  Je mag best in sprookjes geloven, maar dat is een privé aangelegenheid. Dit soort persoonlijke boodsachappen wens ik niet te horen van een niet gekozen staatshoofd

 34. Inge zegt: 20-09-11 om 16:07

  Wat een gezeur hier over de prachtige traditie van prinsjesdag. Het ging hier volgens mij om de vraag wat we van de inhoud van de troonrede vinden.

  Van mij mag het voorlezen van de troonrede in stand blijven, evenals de rijrit en de balkonscene. We zijn een monarchie. Dat moet zo blijven, want dan kan de Koning(in) ervoor zorgen dat Nederland niet de hele tijd van links naar rechts zigzagt afhankelijk van welk kabinet we kiezen, zodat we in ieder geval nog een beetje een bepaalde kant op varen in plaats van stuurloos rond te zwerven van de ene naar de andere hype.

  Inhoudelijk over de troonrede. We moeten allemaal inleveren. Ik ook. Daar heb ik natuurlijk ook geen zin in, maar hebben diegenen die erover zeuren het nieuws soms niet gevolgd? Met de huidige crisis kan dat gewoon niet anders.

  En wat de kosten van het koningshuis betreft: waarschijnlijk is het duurder om al die mensen aan wie van dat geld hun salaris wordt betaald (de hele hofhouding en iedereen die voor het koninklijk huis werk dus) een uitkering te geven dan ze te laten werken. Dat vergeet iedereen altijd even als ze horen hoeveel geld er naar de Koningin staat. Die moet daar wel ook een heleboel salarissen van betalen.

  Verder iedereen een hele fijne dag gewenst.

 35. Ben zegt: 20-09-11 om 16:18

  De circusvoorstelling is weer voorbij. Trix heeft de jaarwedde van 39 miljoen weer verdiend voor de familie. De kosten komen voor rekening van onder andere de tienduizenden idioten, die datzelfde koningshuis adoreren.
  En prompt valt links met al haar uitkeringstrekkers over hetgeen ze heeft voorgelezen. Arme rijke koningin.

 36. P.H. Kruijs zegt: 20-09-11 om 16:22

  Een onnozel gedoe. Oplepelen van alles dat al bekend is. Bovendien zou het op zijn plaats zijn geweest als daarin had gestaan dat de “rijken” ook een extra bijdragen zouden moeten leveren. De rijken worden in Nederland ontzien. De middenbgroep wordt gepakt. Een schitterende troonrede !

 37. Weetje trouwen wel wat monarchie beteknd als je het letterlijk vertaald of ground zero of vaticaan???!!!!!!!!!!!! Ga eerst maar eens verder kijken dan je nues lang is of zoek het eens op in meerdere woordenboeken!!!!!!!! Misschien wordt je dan een beetje wakker

 38. Mieke zegt: 20-09-11 om 16:26

  Ik ben niet voor dit kabinet, maar ik geloof ook niet dat het met een ander kabinet beter zou zijn geweest, in een tijd van crisis, kan geloof ik geen enkele politieke partij alles goed doen in de ogen van Nederlanders…

 39. Karel zegt: 20-09-11 om 16:28

  Zo, ik zit weer hartstikke goed dit, en komend jaar! Ik ben chronisch ziek, heb een handicap en zit daardoor in de bijstand! Jippieeeeee, ik mag weer inleveren!!! Zou het Koningshuis ook 1 x per week warm eten? En de rest van de week brood met pindakaas? Want dat is zo sinds de Euro en velen met mij! Jeetje…van die jurk (sorry, japon) zou ik een jaar fatsoenlijk kunnen eten! Ik wil ook even een tip geven, kijk eens rond in de achterstand-wijken, allemaal gescheiden, wonen gewoon samen en dus dubbele uitkeringen!

 40. Internet zegt: 20-09-11 om 16:35

  poppenkast?
  Dit is toch waar wij nederlanders gek op zijn? De koningklijke familie en toebehoren!
  De samenleving maakt het er zelf naar dat er op iedere hoek 3 agenten moeten staan! Laten we eerst maar is bij ons zelf kijken en kinderen goed opvoeden! Dan verkleinen we het criminele gedrag op straat en is zoveel politie + drankhekken ook niet meer nodig!

  Ik steek liever geld in zo’n ”poppenkast” dan een stelletje bosapen die het Maasgebouw gaan bestormen! Laat clubs dat maar lekker hun eigen beveiliging betalen, niet het rijk!

 41. herma hoekstra zegt: 20-09-11 om 16:35

  Toen beatrix zei dat kindermisbruik meer werd aangepakt geldt dit dan ook voor de pedofiel in haar familie die maar niet wordt opgepakt? Tegen Beatrix is er een arrestatiebevel uitgevaardigd! Ik heb rechtzaken gestart tegen familieleden van beatrix die van mij hebben geprofiteerd. Deze zaken zijn allemaal aangenomen!! NEDERLAND STAAT NIET VOOR PIET SNOT ONDER CURATELE VAN DE VERENIGDE NATIES!! VOOR DE TWEEDE KEER IN DE GESCHIEDENIS! EN WEER DOOR DE ORANJES. Hoe krijgt nederland het voor elkaar?

 42. Frank zegt: 20-09-11 om 17:03

  Liever het duo henk en ingrid dan sjonnie en anita.

 43. werner gerth zegt: 20-09-11 om 17:08

  Ik heb deze keer eens gekeken naar Prinsjesdag en vond het een walgelijke vertoning stammend uit een ver feodaal verleden. Dit past op geen enkele wijze meer in deze tijd. Absoluut voorgoed afschaffen…….

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl.....spel.dhtml

  Dit artikel laat aan duidelijkheid weinig te wensen over.

 44. Ricardo zegt: 20-09-11 om 17:19

  Je moet van de Troonrede nooit teveel verwachten, het is altijd een erg algemeen verhaaltje. De Algemene Beschouwingen gaan de komende dagen wel de diepte in. Daarna ook tijdens de afzonderlijke begrotingsbehandelingen. Voor zover Rutte wel een duidelijke visie heeft zat die erin: minder overheid en tekorten, meer eigen verantwoordelijkheid. Het verhaal van De Jager onderstreepte nogeens waarom. Over de gemaakte keuzes om het te bereiken kun je hevig twisten en tevreden of teleurgesteld zijn. Dat men altijd nog kansen laat liggen is evident. Toch is duidelijk dat de strijd al niet meer gaat over de hoogte van het bezuinigingsbedrag. En dat ook de oppositie veel moeilijk te meten wensen heeft die vast ook minder opbrengen als berekend, gehoopt of verwacht.

  Zoals de Jager schetste geeft zelfs dit kabinet nog altijd meer uit als er binnenkomt. En tasten de lastenverzwaringen van de oppositie net als de bezuinigingen van het kabinet ook de economie aan. Hoe hard sommige maatregelen sommige mensen ook kunnen treffen, uiteindelijk overheerst als vanouds de kaasschaaf en belooft ook Rutte dat waar teveel stapeling plaatsvindt men de pijn wil verzachten. Hoezo rechts? Temidden van alle ketelmuziek lijkt dit weer een normaal kabinet met iets meer ruimte voor de oppositie om enkele wensen gerealiseerd te krijgen. En wordt er in Nederland vergeleken met veel andere landen nog steeds welvaart verdeeld.

 45. Wim zegt: 20-09-11 om 17:22

  We zijn allemaal slaven van de economie, en de koningin is niet meer dan een marionet.
  Lang leve de multinationals en banksters

 46. Adrienne zegt: 20-09-11 om 17:23

  Wat zeuren alle mensen toch, wanneer je je verstand gebruikt, begrijp je toch dat alleen met bezuinigen je de economie kan redden.
  Laten we toch dat beetje nostalgie bewaren waarom zouden we Prinsjesdag afschaffen.De mensen die het hardste klagen daar zou ik de winkelwagen wel eens van willen zien. Wanneer ik die zie bij de supermarkten, vraag ik me af waar ze het van doen. Dus bezuinigingen die nodig zijn daar moeten we gewoon mee leven. Langer werken waarom niet,de koningin werkt ook nog steeds, dus waarom wij niet, trouwens wanneer iemand echt niet meer kan werken zal daar zeker ook een oplossing voor zijn.Mensen laten we toch allemaal ons best doen om de economie te redden.

 47. Tja zegt: 20-09-11 om 17:25

  Iets met als ik 100 euro in de maand heb, en ik ga er 10 achteruit, dan heb ik nog maar 90 over om van te leven en die 100 was al tekort.

  Maar had ik er nu 1000 in de maand en ik ging er 100 op achteruit…dan had ik tenminste nog meer dan genoeg en kon er eigenlijk nog wel 100 meer af. Zouden er 10 gezinnen niet die 10 in hoeven leveren en dus niet tekort komen.

  Soms is rekenen zo makkelijk, alleen als je het zo uitlegt maak je natuurlijk geen vrienden bij je rijke vriendjes.

 48. S.Gonesh zegt: 20-09-11 om 17:29

  Moeder der Nederlanden, zou zich diep moeten schamendaar zij haar onderdanen naar bde voedselbanken verwijst, en zij zelf elke dag een zevengangen menu verorbert.In de troonrede liegt ze dat iedereen daaronder zal lijden, behalve zij zelf.

 49. Mathijs zegt: 20-09-11 om 17:44

  Ik snap werkelijk niet waarom men zo’n afkeer toont tegen de monarchie en Prinsjesdag. Denken jullie serieus dat een republiek goedkoper is? Nee joh! Al die walgelijke presidentjes kosten veel meer geld. Juist in deze barre tijden zou het niet verkeerd zijn wanneer het Nederlandse volk haar tradities in stand houdt.

 50. Gerard zegt: 20-09-11 om 18:17

  goedemiddag ik ben van mening als dit zo door gaat met al die bezuinigingen en het binnen laten van de buitenlanders in nederland
  de nederlanders de duppen zijn hier van ook de hulp in europa moet gestopt worden door nederland aan ieder land laat nederland eerst maar eens aan zijn eigen mensen denken de werkloosheid gaat hier zich op stappelen en het buitenland dat lacht dit kabinet moet voor geen ene keer meer nederland regeren het is rijp voor de sloop op de
  vuilnisbelt er mee en nooit meer terug laten kommen als je gaat kijken dat een directeur van het gvb ruim 318,000 euro gaat verdienen dan vraag je je af waar zijn we mee bezig en ook laat alle ministers ook minder verdienen tot zover mijn reactie hier op

 51. Poe !
  600 Miljoen extra in 2012 voor Villa-subsidies vooral voor de rijken en vele honderden miljoen weghalen bij de armsten en meest zorgbehoevenden ?
  Wat is dat voor regering ??
  Laat de Banken de crisis betalen, die hebben haar veroorzaakt !!

 52. F. H. Dijkhof zegt: 20-09-11 om 18:34

  @ tja: voor mij is rekenen inderdaad makkelijk, onder andere daardoor heb ik nu een baan waar ik genoeg geld mee verdien, maar waarom zou ik procentueel meer moeten bijdragen dan anderen? Om dat ik meer bereikt heb? Gelukkig zijn er sociale voorzieningen in dit land voor mensen die echt niet (meer) kunnen werken door ziekte of ongeval, maar als ik ergens niet tegen kan, dan zijn het wel de mensen die liever op hun luie reet profiteren, ipv gewoon werk te gaan zoeken, die vervolgens op dit forum komen verkondigen dat de rijken weer de sigaar moeten zijn!

 53. gerda enting zegt: 20-09-11 om 19:17

  Zoals altijd worden de mensen die het niet kunnen missen weer gepakt. Ik wil best inleveren als het dan ook maar ten goede komt aan diegenen die het nodig hebben. Mischien moeten we eens een regering hebben van mensen die ook weten wat er zich afspeelt in de maatschappij, maar geen mensen die er geen weet van hebben wat het is als je van een minimaal inkomen moet rondkomen. En laten we nu eens niets steeds denken dat mensen met een uitkering maar een beetje op de bank hangen. Deze mensen hebben hier in de meeste gevallen niet zelf voor gekozen en zouden ook liever werken voor hun inkomen.

 54. marianne martens zegt: 20-09-11 om 19:23

  de zieken, de stervenden, de gehandicapten en de mensen die even of langdurig de” kluts” kwijt zijn, zullen van deze regering vlak voor hun overlijden, zelf hun doodskist ( Goya ) moeten timmeren om met hun ” allerlaaste” zucht in de kist te vallen ipv met geliefden op een menselijke en humane manier dood te gaan. Weer enige ( 0,05 eurocent) bezuiniging van deze regering met hun zelfredzaamheid en verantwoordelijkeidsgevoel voor de burger in het vaandel. Zoals Jan Emmens al zei: ” Het lijkt wel of ze ( beetje vrij ) met een manke poot en een maagzweer achter hun toonbank krenten staan te verkopen”.

 55. rebelser zegt: 20-09-11 om 19:26

  Een treurige vertoning. Een gouden wagentje, met een mevrouw die een badjurk aanheeft, een jongere vrouw die je niet in de ogen kunt kijken, een man met een militair uniform, een eindeloze hoeveelheid militairen en een heleboel opgefokte fans. Dat allemaal op weg naar een ruimte, met tamelijk lelijke mannen gevuld. En dan een speech. Allemaal woorden die een deprimerende uitwerking hebben. Niks feestelijks … Wat zielig allemaal. En ik ben al bijna 70 …

 56. stuart wild zegt: 20-09-11 om 19:29

  That people still support kings and queens houses is for me something of total denial. Truth is that your queen is member of the bilderberg group and not even know what she has to read that day. It is all the same. Socialism makes people dependent and like in the US, cooperate maffia and the bankers are going hand in hand with the world elite. I would respect her so much more when she starts donating money instead of reading out words she just does for the sake of what is known as the usual. People do not need leadership only sheep’s and dummies thinking that someone else is solving your problems. Your queen will not sleep one day less concerning your economic “fortune”! You guys need a Ron Paul in the Netherlands.

 57. Andrew zegt: 20-09-11 om 19:41

  De Bilderberg groep in actie! Dat is het, verhuld in een troonrede waarbij de burger het onderdelft spit. En gezien onze koningin (welke wij Nederlanders zo op de schouders dragen) bij deze Bilderberg groep hoort, zou de adoratie voor haar een stuk minder mogen. Wij Nederlanders zingen “Oranje boven, leve de Koningin”, terwijl mevrouw de Koningin de burgers de nek omdraait zodat de rijken, en zijzelf, netjes aan de top blijven. Nederland, open je ogen en oren, zie hoe je genaaid wordt en hoe we als domme kudde achter elkaar de afgrond in geleid worden.

 58. Hennie zegt: 20-09-11 om 19:46

  Iedereen gaat het voelen in zijn portemonnee?
  O ja, vast… maar degenen die echt de klos zijn, zijn degenen die toch al weinig hebben.Echt, iedereen met een dikke portemonnee heeft er maar weinig last van en kan gewoon blijven doen wat hij/zij eerder ook altijd deed. 16.000.000 Nederlanders die het moeten doen? Geloven ze het zelf?
  En voor o.a. meneer Dijkhof: ik zou wel willen werken, maar ben 57 en dus ‘te oud’ en ‘te duur’. Niemand vraagt mij wat ik wil en hoeveel ik wil verdienen. Ik wil dolgraag werken en dat wil ik voor minder geld doen dan dat bij een bepaalde baan hoort. Maar dat kan niet.

 59. Dirk Kooy zegt: 20-09-11 om 19:56

  Nou, met de troonrede is niet zoveel mis. Wel met wat politiek Den Haag met ons voor heeft. In ieder geval raak ik mijn PGB kwijt and that sucks! Rutte is a pain in the ass. De Jager trouwens nog harder!

 60. Rinze zegt: 20-09-11 om 20:12

  Het zijn gewoon dingen die hard nodig zijn. Emile Roemer kan wel hard roepen het moet anders, en Cohen net zo. Maar als het er op aan komt heeft geen van beide oplossingen het kabinet zwart maken daar zijn de mannen goed in.

  We moeten met ons allen de economie er weer boven op krijgen en dan moeten ook de oppositie partijen helpen en niet dwars liggen.

  mensen die dom praten zijn er genoeg mensen met oplossingen die missen we in de oppositie..

 61. André zegt: 20-09-11 om 20:29

  Je vraagt je af waar al die enthousiaste mensen langs de route vandaan kwamen, afgaand op het gros van de reacties hier.

  Het is wel duidelijk dat de notoire klagers en zeurders doorgaans de boventoon voeren op internet, maar of ze representatief zijn voor wat er leeft onder de Nederlandse bevolking, is zeer twijfelachtig.

 62. Martin zegt: 20-09-11 om 20:43

  We leven toch niet meer in de middeleeuwen, al die flauwekul met die gouden koets etc. ik vraag mij af of W.A. dit allemaal serieus gaat nemen. Maar goed: laat het koningshuis (voor zover je wat de genealogie betreft daar van mag spreken) eerst zelf maar eens het goede voorbeeld geven en bijv. successierechten gaan betalen.

  De wet is voor iedereen gelijk en geldt voor iedere Nederlander: Conclusie!!!!!

 63. Mikel Tolboom zegt: 20-09-11 om 20:45

  Deze troonrede raakt alle Nederlanders, maar de hoge inkomens uiteraard het minst, want zij houden hun hypotheekrenteaftrek, hun bonussen en ga zo maar door. Nog even en in dit land kan je alleen nog maar gebruik maken van basics als zorg en onderwijs als je daar het geld voor hebt, en anders heb je pech. En dan nog even over de koningin die dit allemaal zo leuk voorleest, gaat zij ook inleveren?? Of blijft deze peperdure familie belastinggeld opslurpen, ik zeg terug naar de VOC-mentaliteit oftewel een republiek!

 64. Janssen zegt: 20-09-11 om 20:47

  De VVD maakte bij mij in de straat campagne met de volgende leus: “werken moet beloond worden”

  Er moet bezuinigd worden, dat is helder. Maar bij dit rechtse kabinet en met name de VVD-ers zorgt er traditioneel weer voor dat de zwakkeren in de maatschappij de rekening moeten betalen, de rijken worden weer ontzien. Ik heb een leuk salaris, ik kan best meer betalen, het kán best rechtvaardiger in dit landje waar egoïsme kennelijk de drijfveer is….

 65. Chris zegt: 20-09-11 om 20:58

  In hoeverre wordt de KOOPKRACHT van MP Rutte, Minister de Jager, de Koningin zelf aangetast?

 66. Chris zegt: 20-09-11 om 21:03

  Ik denk nauwelijks… Zij hadden toch al genoeg, voor het zo heilzaam besturen van ons land (ie van onze belastingcenten)… en het wordt alleen maar meer. Als de Q nou eens afziet van verdere GIFTEN van de staat, of als Rutte en de Jager nou eens afzien van hun salaris…

 67. Volgens xandernieuws.punt.nl zal de Eurozone binnenkort compleet instorten met zelfs burgeroorlogen binnen de E.U.-landen.

  Jullie zijn dus bij deze gewaarschuwd!

 68. Chris zegt: 20-09-11 om 21:09

  Genoeg is genoeg… Als je genoeg hebt om de rest van je leven de boel te onderhouden, waaronder jezelf, je huis, je echtgenote, je kinderen, je ouders, je tweede huis, dan is het toch genoeg ???? De rest moet toch gewoon terug naar ons (waar het vandaan kwam).

 69. Chris zegt: 20-09-11 om 21:11

  En als het nodig is springen we later wel weer bij…

 70. Henk Mulder zegt: 20-09-11 om 21:25

  Ik heb nog geen troonrede gehoord in al die jaren waarin niet bezuinigd werd. We moeten elk jaar structureel bezuinigen, bij welk kabinet dan ook. Nu alleen wat meer omdat het geld dat in het steunfonds gedumpt wordt ergens weer vandaan moet komen.
  Nederland moet uit de EU stappen en weer terug naar de gulden. Dan hebben we onze eigen identiteit weer terug en kunnen we weer werken aan de van oorsprong sterke munt. De EU was gedoemd te mislukken omdat de cultuurverschillen veel te groot zijn. Als voormalige oostbloklanden er ook nog bij komen dan gaan we met z,n allen de komende jaren nog veel meer betalen, of denk je dat die regeringen hun zaken goed voor elkaar hebben???

 71. Hans zegt: 20-09-11 om 21:27

  Een troonrede voorgelezen door iemand met een miljoenensalaris geschreven door iemand met een tonnensalaris die ons komt vertellen dat we de komende jaren zuiniger moeten doen.
  Allemaal prima maar waar halen we dat geld ? Bij de mensen die sowieso al niks meer te korten hebben, tot het bot uitgekleed.
  Dat moet een economie draaiende houden zeggen ze, als niemand geld meer heeft geven ze ook niks meer uit dus hoe moet die economie dan draaien ? Het beroemde verhaal van die kale kip kennen ze nog niet in Den Haag, het zijn net roofridders, er is altijd wel wat meer te halen.

 72. Koen zegt: 20-09-11 om 21:40

  Wat zijn nederlanders toch ongelofelijke zeikerds en zeuren. Ik lees in heel veel reacties alleen maar negativisme maar ook veel jalouzie
  . ‘t Zal je volk maar weze, Beatrix, sterkte ermee!
  Daar moet je nou de oorlog mee winnen……

 73. De samenwerking met PVV verloopt uitstekend, kabinet-Rutte is op de goede weg en mag wat mij betreft de kabinetsperiode uitzitten. De opostie is te verdeeld om iets te betekenen. GL neemt het niet zo nauw met waarde en normen. D66 weet niet welke richting zij moet kiezen. SP streeft naar een klasseloze maatschappijvorm. Job Cohen (PvdA) maakt zichzelf belachelijk door zijn lachwekkende uitspraken. SGP en CU voegen iets toe. PvdD en 50plus zijn lachwekkend. Nederland mag zich gelukkig prijzen met dit kabinet.

 74. Mauve zegt: 20-09-11 om 21:57

  Wat mij pijnlijk raakt, is dat de Koningin woorden sprak die mij -iemand die wegens ernstige gezondheidsklachten al jaren leeft van een bijstandsuitkering- het gevoel geven dat ik meer zou moeten doen om ‘mee te doen”, om eigen verantwoordelijkheid te dragen.
  Ik doe dat op mijn manier.
  Liever had ik een goede gezondheid gehad, zodat ik kon werken, meedoen, fijner leven.
  Maar het is niet zo, en dit heb ik leren aanvaarden.
  Dit hele afgelopen jaar al heb ik periodes van grote onrust en angst gekend door alle berichten in de media over de plannen met de Bijstand en voelde ik en soms weggezet als een of andere crimineel die profiteert van de samenleving.
  Terwijl ik op mijn manier óók alles geef wat ik heb en voor de mensen in mijn omgeving zeker van waarde ben.
  En nu gaat er een tijd komen waarin ik nóg minder te besteden ga krijgen.
  Dit kan ik haast niet geloven.
  Ik wéét dat er gefraudeerd wordt, maar er zijn ook mensen die dat niet doen en de dupe worden van mensen die onnodig in de Bijstand zitten.
  Het raakt mij ook dat de Koningin -die ik als persoon écht graag mag- zelf helemaal niks hoeft in te leveren en wel al die woorden uitspreekt.
  Wát een contrast is er in ons land tussen de rijken die geen centje pijn hebben van deze ‘crisis’ en de mensen die elke maand afgeknepen moeten leven.
  Het is niet eerlijk dat juist déze mensen nog meer moeten inleveren.
  Begrijp me goed, ik ben dankbaar dat ik een uitkering krijg.
  Maar ik had ook heel graag anders gewild.

 75. Theo zegt: 20-09-11 om 22:16

  Het komt er in het kort op neer,
  Mensen die hard gewerkt hebben en nog iets hebben worden verder geplukt
  Mensen die niets meer hebben, hebben ook niets meer te verliezen
  Binnenkort wordt hiervoor de gaarkeuken opnieuw geïnstalleerd
  Geld wordt afgeschaft , dit gaat allemaal naar het buitenland , en iedereen krijgt hier consumptiebonnen
  Dit is ook weer makkelijker te controleren voor die flikker bij de belasting
  NL betekent voortaan NERGENS LEKKERDER .
  Stelletje randdebielen

 76. troonrede was somber.
  Maar de rijken worden rijker, de armen worden armer.
  Zo is het toch dhr. Rutte

 77. De rijken worden rijker (lees: banken en (grote) bedrijven)) en “Jan-met-de-pet” mag betalen. Logisch gevolg met een rechts kabinet en de landelijke aversie tegen de PvdA/linkse politiek.

 78. GigiGonzalez zegt: 20-09-11 om 22:42

  Wie betaald er voor het zakcentje van de koningin? Weg met die poppenkast. Volgens mij worden al die zwaaiende mensen achter die hekken die lopen te juichen naar de koningin betaald door de overheid, of hebben het zelf prima met Poen.

 79. Wim zegt: 20-09-11 om 22:46

  De zin uit de troonrede: Het jaar dat voor ons ligt, wordt dan ook een jaar van bezuinigings maatregelen. Die alle Nederlanders raken. Is nog niet compleet. De aanvulling: Op onze familie na dan natuurlijk. ontbreekt hier nog. Kom Beatrix, geef nu eindelijk eens het voorbeeld

 80. kees zegt: 20-09-11 om 22:49

  We behoren tot het rijkste land ter wereld. Maar we moeten wel eerlijk delen. Ik zou best wat meer belasting willen betalen als de zwakke in de samenleving en gezinnen met studerende kinderen worden ontzien. Rijkdom is niet alleen in geld uit te drukken. Er zijn veel meer waarden die niet in de troonreden worden genoemd.
  Dus een arm verhaal.

  Laten we dankbaar zijn voor we hebben ook als we wat moeten consuminderen.

 81. marco beekmans zegt: 20-09-11 om 22:53

  en weer is de gene die hard werkt de dupe ,wel geld in andere landen pompen .
  zorg nu eerst dat je het zelf op orde hebt .
  niet de hoedjes ,maar jan met de pet .
  ik dank u

 82. A Aartse zegt: 20-09-11 om 23:14

  Toen ik vandaag in de Telegraaf een artikel over de miljoenennota (door econoom Haket) las; kwam daar duidelijk uit naar voren dat de koopkracht vooral onder druk komt te staan bij gezinnen met kids, oudere werknemers en ambtenaren…
  Bij de middeninkomens; kunnen zij er behoorlijk op achteruitgaan door afschaffing van spaarloon, geen loonstijging, bezuiniging van kinderopvang, zorgverzekering met hoger eigen risico etc…
  Bij Jan Modaal; kan de achteruitgang zelfs tot 4% oplopen en zo’n 46% van de bevolking gaat er tussen de 1-3% op achteruit…
  Dan zullen de Gemeenten; ook nog eens een deel van de rekening doorschuiven naar de burgers (dat gebeurt dan ook door de Middenstand/Horeca) dat kun je op je drie vingers natellen…
  Tel uit je winst voor het Kabinet; die het zelf niet zo nauw neemt met hun bezuinigingen en over de zeer welgestelden onder ons die deze crisis grotendeels hebben veroorzaakt, heb ik niets gelezen…
  Na de troonrede ben ik wat genuanceerder gaan denken namelijk; we zitten nu eenmaal in deze mallemolen en we moeten er met z’n allen het beste van zien te maken zodat de economie weer zal kunnen aantrekken!
  Inleveren OK; maar dan wel “allemaal” en naar rato, zodat de zwaarste lasten niet op de zwakste schouders komen te liggen zoals bv. bij het persoonsgebonden budget (PGB) die het al moeilijk genoeg hebben…

  P.S. Het Koningshuis hoort echt bij Nederland, en zal zeker niet meer kosten dan een President met een senaat zoals in Amerika…

 83. Danny zegt: 21-09-11 om 00:06

  Wat weer een zwarte dag

  we gaan er weer op achter uit .

  laat ze maar eens stoppen met het hele circus op prinsjesdag.
  het kost veel te veel en dat kan nederland goed gebruiken.
  gewoon de troonrede voorlezen vanuit een kamer dat is al goed genoeg.
  we geven geld uit aan griekenland en wij als nederlander kunnen daar ook weer voorop draaien. waar gaat dit heen .

  veel slechter kan bijna niet .

 84. Raymond zegt: 21-09-11 om 00:09

  Geldverspilling

 85. kroon zegt: 21-09-11 om 00:15

  Lees alle reakties. En inderdaad moet ik ook zeggen dat de mindere man het weer moet ontgelden. VVD is een partij waarbij het allemaal om de centen draait. Hoe krijgen we de rijkeren rijker en de armen armer. het is een grof schandaal dat er steeds meer mensen niet meer rond kunnen komen en van de voedselbanken moeten eten. Zij in Den Haag zullen er geen boterhammetje of biefstukje minder om gaan eten. Eten ze gewoon op kosten van de staat. Laten ze de topmanagers maar hun bonussen afpakken. Kijk maar eens hoeveel geld daarin omgaat. Hebben wij toch ook niet. Het is belachelijk dat mensen eerst een bonus wordt toegekend zonder nog maar 1 slag werk te hebben gedaan. En als ze de boel verprutsen. weg geld.

 86. edwin zegt: 21-09-11 om 00:24

  De vernieuwing van de website van het koningshuis kost 3 ton. 300000 euro???????? Weet je hoeveel gezinnen daar van kunnen leven??
  Wie mag de crisis betalen?? Mensen die er niets mee te maken hebben. En dat wordt ons verteld met een zwaar bekakte stem door een mummie met een taartvorm op haar hoofd

 87. Ik zie maar weinig zon onder het nieuws.
  Ik word een beetje moe en droevig van al die bezuinigingen. Ik vind het een schande dat er mensen in Nederland wonen die moeten vrezen of ze volgend jaar nog wel te eten hebben, in een woning kunnen blijven, zich kunnen laten behandelen voor een medisch probleem. En dat terwijl we rijker zijn dan ooit… Waarom wordt alles verhaald op mensen die het al heel moeilijk hebben, wat hebben ze fout gedaan om zo te worden weggezet? Zelf heb ik erge last van depressies sinds mijn jeugd en daarom zit ik in de Wajong. Als de berichten kloppen val ik straks terug in de bijstand en verlies ik alle tegemoetkomingen voor chronisch zieken. Ik ga er waarschijnlijk 200 euro op achteruit, op een inkomen van 920 euro netto per maand. Dat kan betekenen dat ik binnenkort dakloos word, want ik heb geen enkele reserve (nu al niet, laat staan als het inkomen zo sterk omlaag gaat). Internet afsluiten, geen elektriciteit en gas meer, dan kan ik misschien nog blijven wonen in het huurhuisje dat ik heb en waarvan de huurtoeslag getrapt zal worden afgeschaft. Gaan werken? Prima, wie neemt een persoon in dienst die meerdere ernstige depressieve periodes heeft gekend in zijn bestaan, 52 jaar oud is en een doctoraaldiploma heeft in de biologie?

 88. Jannenman zegt: 21-09-11 om 04:51

  Uhm, waren we al gestopt met bezuiningen dan??

  Lubbers, weet ik nog, vanaf toen ging het er niet op vooruit. Nog iets met 7 magere jaren en dan weer vette jaren. En “na het zuur, komt het zoet”, passeerde ook nog de revue uit de mond van een ander ‘leider’.
  Per saldo wordt rijk steeds rijker en arm steeds armer. The American dream wordt hier morgen ook als kreet gelanceerd, want de praktijk is er al. Individualisme kan ook nooit sociaal zijn. Het is allemaal wel logisch, maar prettig vind ik het zeker niet.
  Verdeel en heers geldt ook nog steeds. Poldermodel ook. Welke zuilen? Er is er maar 1.

  En o ja, Bea; uhh
  Ze heeft wel erg veel macht (geld), dus uh, ja leuke hoed.

  Rutte, rutte rutte, 10 ons grutten? (das dan het rantsoen voor een gezin voor een week als we zo doorgaan)

  feli

 89. Jenna zegt: 21-09-11 om 06:31

  Chronisch zieken worden al zo lang benadeeld, vooral degenen die nu 10 jaar of langer te ziek zijn om te werken houden ieder jaar weer hun hart vast of ze het financieel nog wel redden. Spaarpotjes na zo’n lange tijd zijn dan wel allang op. Iedere keer weer wordt er wel iets gesleuteld waardoor mensen met een wao-tje steeds meer richting de huurtoeslaggrens komen, en vermoedelijk met de komende maatregelen komen een hele hoop mensen er nu boven. Hoe gaan ze hun huur dan betalen? En waar moeten ze naar toe als ze hun huur niet meer kunnen betalen? Een goedkoper huis betekent ook meestal een ongeschikt huis als ze al het geld hebben om te kunnen verhuizen. Ben benieuwd of iemand eens onderzoek wil doen naar hoeveel langdurig chronisch zieken de huur nog kunnen betalen na deze snij-operatie!

 90. patrick zegt: 21-09-11 om 07:29

  Ze komt aan in een gouden koets, om te vertellen dat wij moeten gaan bezuinigen. Verkoop die gouden koets. dat levert weer een aardig centje op.

 91. Vreemd dat mensen het koningshuis als instantie blijven verdedigen.

  Hoe kun je rechtvaardigen dat je per jaar 39,5 miljoen aan ze geeft terwijl ze een eigen vermogen hebben van 4 tot 5 miljard (incl aandelen (shell) e.d.).

  39,5 miljoen…

  Uit coulance zou ik koningshuis afschaffen en Bea, Willem & Maxima 50.000 ieder geven per jaar vanwege de overgangs periode.
  Heb ik toch al zo’n 39,3 miljoen bezuinigd. :)

  Snap sommige opmerkingen niet dat senaat net zo duur is. We hebben een regering + koningshuis. Als je koningshuis afschaft komt daar niets voor in de plaats.

  Laten we een republiek of meritocratie worden. Regering kun je eenvoudig omvormen tot republiek zonder veel kosten. Meritocratie vereist compleet andere denkwijze, maar wel goedkoper.

  Een goede website bouw je voor 20.000 euro. 300.000 euro is ziek.

  Inzake de bezuiniging zelf (de weblog gaat over troonrede niet de bezuinigingen!), tja.

  Je vraagt je af hoe het kan dat je zo’n staatsschuld opbouwt. Met name de laatste jaren.

  Hoe ver kun je bezuinigen om een financierings overschot te krijgen?
  Hoe kan iemand in een maatschappelijke functie als directeur COA of staatsloterij boven balkenende norm verdienen?

  Dáár zit de fout.

 92. gerrit zegt: 21-09-11 om 08:21

  het wordt tijd dat het eens afgelopen is met die decadente poppenkast opdoeken die profiteurs

 93. Bart zegt: 21-09-11 om 08:33

  Het pad is weer vereffend voor het wegsluizen van vele miljarden euro’s van de belastingbetaler,
  Opeenstapeling van ‘z.g. ‘ mieterse plannen’en geweldige investeringen’die in werkelijkheid mega pruts plannen zijn die ook vele miljarden door het afvoerputjes laten verdwijnen.
  Een achter de schermen worden weer in de netwerken de mega beloningen en extreem grote auto’s met chauffeur aangemeten.
  Veelal klusjes die ook met openbaar vervoer kunnen worden uitgevoerd en niet met een Audi A8 , wat een automobiel is voor een Captain of Industry .
  Het is duidelijk wie deze ` grote ´ status zich hebben aangemeten, maar waar blijft de rationaliteit van gewoon ` niet lullen maar poetsen`
  Als al dat ` klatergoud´ zou worden neergelegd, is het tekort, en de verwachte terkorten zo opgelost.
  Maar Nederland heeft gekozen voor show, heel veel show, and no go.

 94. Koen zegt: 21-09-11 om 08:53

  Waarom verkopen ze die koets gewoon niet, dat voelen wij niet in de beurs.

 95. Josie zegt: 21-09-11 om 09:41

  Ik mis nog meer bezuinigingen op voorzieningen voor asielzoekers en dan vooral uitgeprocedeerde asielzoekers.

 96. Geweldig stukje cultuur,en voor 1 keer per jaar geen probleem.Alleen de boodschap is voor veel mensen die minder draagkrachtig zijn een ramp.Duidelijk een product van rechts Nederland,mankeer je wat ,zoek het dan maar uit.Eigen verantwoordelijkheid,dan kost het de regering geen moeite.Iedereen doet mee,ook als je niet meer kunt.Een regering om doodziek van te worden.

 97. Aangezien alles voorgekookt is door wezens met een inhalige mind-set, wil ik mij er niet meer over opwinden. Het is blijkbaar niet meer uit te leggen. Dit beleid zal uitlopen op een extreme klasse-oorlog, waarbij de meer-machtigen zich zullen ontpoppen als fascisten van een kwaliteit, die men tot voor kort in Nederland niet voor mogelijk achtte…
  En nu moeten schoolverlaters zonder inkomen toch zorgtoeslag betalen bijvoorbeeld, waardoor ouders met zulke ‘probleemkinderen’ op niet op te brengen kosten gejaagd worden, om maar iets uit te lichten… en met die zorgtoeslag is bepaald nog niet verzekerd van een goede zorg, blijkt in de praktijk… men heeft alleen aan de zorgbelastingplicht voldaan. Een kennis van mij brak haar heup, maar de ambulance reed na een test weg zonder haar te willen meenemen, want ze wisten zeker dat de heup niet gebroken was… Zorg?
  En dat dus nog voor de komende ‘bezuinigingen’, die worden weggehaald op plaatsen, waar juist extra steun naar toe moet, terwijl de inhaligen in machtspositie zichzelf blijven verrijken ten koste van de samenleving ( Vlak hierbij de rol van onze geliefde koningin niet uit…). Dat is geen bezuinigen, maar het destabiliseren van de samenleving. En de EU is een wanstaltig gezwel, dat zo spoedig mogelijk dient te worden geamputeerd, voordat we hier net zo’n hel krijgen als in de Verenigde Staten.

 98. John van Dokkumburg zegt: 21-09-11 om 11:17

  Troonrede ? helemaal niet … het is geen troonrede maar een Kabinetsrede .\

  Succes Troonrede ligt aan de functie van de hogere mens .

  Troonredes , prima , maar ze zouden er niet voor het reclameplaatje van NL er mogen zijn maar meer oprichtend en opleidend in functie, wanneer de Majesteit commentaar heeft op een onrechtvaardig en officieel functioneerde situatie en beschaafde toestand van fatsoenlijk bestuur welke in samenwerking met het huidige beleid zondermeer onze (hernieuwd te maken) basiswetten moeten uitvoeren : ( liefde voor het minder hoge leven, intergriteit, vrijheid van denken en vrije functiekeuze ) , weten we tenminste waarop en mede op wie doormiddel haar zinvolle inzet kan worden gerekend .

  Hebben we het over waarden en rechten … die kloppen !?

 99. Tja zegt: 21-09-11 om 16:00

  F.H Dijkhof: Ik werk me ook de pleuris maar we kunnen niet allemaal de baas zijn en sigaren roken he? Toevallig heb ik een prima baan met een prima salaris. Maar ik heb ook mensen in mijn directe omgeving die het veel minder hebben. Als ik ergens niet tegen kan zijn het mensen die zich omdraaien voor de armoede van een ander, ook als die ander misschien wel werkt maar een heel stuk minder talent heeft op een vakgebied waar je rijk kan worden. Of chronisch ziek is. Of gehandicapt.

  En de mentaliteit om niet iets meer bij te willen dragen als je het hebt? Ach, dat zijn we wel gewend hoor. Wees maar trots op jezelf dat je niets over hebt voor een ander.

 100. Hoe kunnen we het beste het huidige asociale kapitalistische systeem omvertrekken, zodat er een nieuw financieel-economisch systeem kan komen? Dit moet zo snel mogelijk gebeuren, voordat er nog veel hardere saneringsmaatregelen over het gewone volk worden uitgestort en de rijken zich maar blijven verrijken!

 101. F.H. Dijkhof zegt: 21-09-11 om 19:20

  Waar ze overigens ook inmiddelijk mee moeten ophouden, is dat ontwikkelingssamenwerking, laten we dan dat geld besteden voor de ontwikkeling van ons eigen land.

  Samen met andere landen was afgesproken dat we 0,7 % van ons BNP aan ontwikkelingssamenwerking zouden besteden.

  Jaren langs moesten de linkse partijen in Nederland zich uitsloven en is dit dus jarenlang 0,8 % geweest, 0,1 % vrijwillig erbij dus, nu zitten we gewoon op 0,7 % maar in 2009 was het ng steeds een bedrag van 4,7 miljard euro. Wat we daar allemaal al niet mee zouden kunnen doen.

  Bij dit bedrag zit nog niet eens de noodhulp, zoals we die bijvoorbeeld aan Haïtie gaven (wat trouwens ook volledig mis ging), hiebij zit ook niet het geld opgeteld wat wij met de zogenaamde “opbouwingsmissie” in Afganistan hebben besteed en nog steeds besteden.

  Volgens veel bronnen, komt het geld vaak niet goed aan in deze ontwikkelingslanden, maar dat maakt mij nog geen eens even uit.

  We moeten er nu voor zorgen dat we zelf geen ontwikkelingsland worden.

  En we geven ook al ontwikkelingshulp aan landen als Griekenland en Ierland, die moedwillig hun eigen broek niet kunnen ophouden!

  Wat ook nog leuk is om even aan te kaarten: Welke Nederlanders wilden de euro nou eigenlijk hebben? Nederland was er massaal optegen, vervolgens is het door onze strot geduwd, en nu kunnen we betalen aan die siësta landen.

  De euro was niet mijn idee, de meerderheid van Nederland was tegen, en nu moeten we betalen.

 102. Henk-Jan van Fleppenstein zegt: 21-09-11 om 22:48

  Anders gaan ze ff bezuinigen op het koningshuis en de absurde bedragen die de kamerleden verdienen?!?! zitten allemaal in leuke villa’s met dikke bakken onder hun kont.
  Waarom zouden wij, het volk, voor HUN die dingen betalen?!
  De rijke moeten de arme helpen, maar wat er nu gebeurd is de arme nog armer maken.
  Vooral de grensen openzetten zodat Nederlanders weer aan het werk kunnen en verder geen uitkeringen en extra toeslagen hoeven te ontvangen.
  Het is allemaal zo krom geregeld dat het verdomme bijna een cirkel is!
  Google maar is wat het koningshuis per jaar kost.. daarnaast besteden we miljaren een nieuwe vliegtuigen (F16 of weetikveel welk model) waar dan amerikanen in gaan vliegen.. WAAROM?! Geeneen nederlander zou instemmen miljarden te besteden aan iets waar we geeneens gebruik van maken. Laat die idioten die met geld smijten maar is gaan bezuinigen. De hoge heren in ivoren torens die het allemaal niks kan schelen, die lachend nog even een dure fles wijn openen en vol trots op hun snode plannetjes het volk manipuleren en er zelf beter van worden.
  Nederland is in de loop der jaren steeds gekker en gekker gaan doen, dit is niet meer het Nederland zoals ik het wil kennen.
  De eerlijke hardwerkende mensen zijn en blijven de dupe, wie gaat er wat aan doen…?! Juist.. niemand, want de mensen die er wat aan kunnen doen lachen zich rot!!

 103. Ik ben nu toevallig in Monaco,ook tijdens Prinsjesdag,tijdens de lokale “HISWA”
  Hier laat men de auto met chauffeur rustig 2uur draaien (met airco)
  Want “dat stapt zo lekker in”
  Ik begrijp echt niet,dat Den Haag niet wakker wordt!!!
  Het wordt tijd voor andere tijden!!!!!
  Maar dan in Den Haag!,,,,

 104. dinkel zegt: 22-09-11 om 18:40

  Ik vind het een grote poppenkast, geld over de balk gooien.
  Dure hoedjes en jurkjes, terwijl een ander krom moet liggen.

  Afschaffen die onzin!

 105. j.j.ten cate zegt: 22-09-11 om 21:25

  Inderdaad een grote poppenkast. Kijk maar naar die hoedjes. Worden wij door zulke mensen geregeerd? Ik heb er geen woorden voor.

 106. K. van der Zande zegt: 22-09-11 om 21:35

  De dubbele loyaliteit van Wilders
  Goed bewaard geheim dat Wilders niet alleen in een Israelische kibboets zat.
  Als lid van de Israelische defensie deed hij ook ook hele andere dingen?
  Hoe kan het zijn dat hij nog Nederlands staatsburger is? Zijn lidmaatschap van de Tweede Kamer is in dit licht al helemaal raadselachtig…………………..

 107. Peter zegt: 23-09-11 om 16:15

  Van sommige reacties die gegeven worden, denk ik van te gaan inzien waardoor wij een beetje mank gaan met ons Nederland. Dat andere dan Nederlanders hun traditie weten voort te zetten in het Nederlandse, zijn wij als Nederlanders bezig om onze tradities als belachelijk te bestempelen. Wees nou is trots op iets wat wij zegmaar door de eeuwen heen in stand houden. En ja daar hoort ook de poppenkast bij.

 108. D.Elfferich zegt: 25-09-11 om 17:33

  De stijl van de Troonrede was om te huilen en van het niveau van een slechte MAVO-leerling.

  De inhoud was niet alleen troosteloos maar zonder overtuiging of werkelijke inspiratie.

  En de dames zouden eens normaal moeten gaan doen in plaats van die bespottelijke hoedjes op hun kop dragen.

 109. Marco Capricorno zegt: 29-09-11 om 18:01

  Ik weet hoe we flink kunnen bezuinigen op de uitgaven voor de gezondheidszorg: door er voor te zorgen dat we niet ziek worden in the first place!

 110. lahid zegt: 17-10-11 om 04:38

  de koningin was weer op niveau, slim en bedachtzaam. een moeder die midden in een idiotenmartk haar kinderen stuurt.

  jammer dat zij ze ver in the game is dat je nooit zeker weet wat ze bedoelt. ze doet of ze allochtonen beschermd, maar wie weet is ze beste vrienden met wild.

  hou op over bezuinigen, dit is een communistisch land, werk eet slaap en zeik niet.

 111. John zegt: 05-03-12 om 18:11

  Velen spreken van een prachtige traditie maar als je die traditie door
  de eerste beste toneelgroep laat voortzetten kost dat een stuk minder.
  Bovendien blijft het dan bij traditie i.p.v. een traditioneel koningshuis dat
  in het geheim en dus ondemocratisch gewoon haar macht bijft gebruiken
  en inzetten en zo tóch regeert.

  En als die groep toneelspelers achter ons rug keihard lachen dat we
  het stuk zoooo mooi vonden vind ik dat veel minder erg……..

 112. John zegt: 11-03-12 om 05:17

  Zeker een bilderberger die Bea.
  Haar vader heeft het opgericht. Ik snap niet dat de Nederlanders dit nog willen en
  pikken. En nog erbij lachen als ze zeggen dat het maar toneel voor de vorm is.

  Die lui zij kneppel kneppel kneppel hard en in zo een positie heb je allang je gevoel
  achter je gelaten………Toneel dus ondertussen beraad de bilderberg zich om ons
  totale slaven te maken en de eerste stappen zijn al gezet.

  De droom duurt voor zolang als we slapen…..maar snel zullen we wakker worden!
  Bilderberg en de NWO zijn dezelfden als de banken Shell en BP Philips enz.

  johnvanprooijen7@gmail.com

 113. Beatrix van oranje zegt: 20-04-12 om 13:08

  Ik voel me zeer vereerd om de troonrede voor te lezen.
  Ik vind het geweldig om te doen.

  m.v.g Beatrix van Oranje Nassau

 114. Ik vind het ongelovelijk dat enerzijds wordt aangekondigd dat er flink bezuinigd moet worden. Dat op alle vlakken de belastingen worden verhoogd. Maar zelf een goed voorbeeld geven, om de troonreden minder imposant en kostbaar te maken nee, geen denken aan.

  Laat de koningin maar wat bezuinigen!! Wij met z’n allen maar belasting betalen!!

 115. Louis van Rasten zegt: 16-10-12 om 20:24

  @Sjoerd,

  helemaal 100% met jouw eens! Het koningshuis dient het goede voorbeeld te geven. Zelf lopen te roepen dat een ieder de broekriem dient aan te halen terwijl zijzelf (Beatrix, Maxima en Alexander) er voor 2013 voor zo’n slordige € 62 mln op vooruit zullen gaan. Dit moeten wij met z’n allen niet willen en is bovenal immoreel.

Geef een reactie