De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

U krijgt van de bank

icesave_site_tcm44-426729.jpgWie is zijn geld vergeten op te halen? Achtduizend mensen hebben geld laten liggen op rekeningen van Icesave. 1 persoon zelfs meer dan tienduizend euro. Tot 16 maart kon het geld geclaimd worden bij de Nederlandse Bank. Maar tienduizenden euro’s zijn blijven liggen.

In veel gevallen gaat het om dubbeltjes en kwartjes, maar enkele tientallen mensen hadden een bedrag tussen de 100 en 1000 euro op een rekening bij Icesave staan en nemen niet de moeite om dat te claimen. Dan zijn er ook nog mensen die de neus ophalen voor grotere bedragen. Meer dan vijf mensen hebben een bedrag boven de 1000 euro laten liggen. En 1 persoon zelfs een bedrag boven de 10.000 euro.Toch is verreweg het meeste geld nu weer bij de echte eigenaar. In totaal hebben 135.000 mensen een claim ingediend voor een totaal bedrag van 1,6 miljard euro.

Dit bericht roept allerlei vragen op. Zou iemand het vergeten zijn? Is het zwart geld dat deze klanten niet durven te claimen? Is de persoon overleden en weet de familie niet dat het bij Icesave staat? Of: hij of zij op een boot in de Middellandse Zee en heeft hij geen enveloppe om de aanvraag op te sturen? Voorlopig blijft het bij de vragen, want ook de Nederlandse Bank weet het antwoord niet.

En als u nu denkt: oh jeeee ……….. vergeten. De deadline is inmiddels verstreken.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


1 reactie op “U krijgt van de bank”

  1. bas zegt: 24-03-09 om 20:05

    Toch aardig die mensen

    Gegeven dat het geld anders deels uit onze belastingcenten was gekomen….

Geef een reactie