De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

‘Verwarmingsubsidie’ ook voor particulieren?

Een man in de kou. (Foto: Flickr.com -> dracorubio)

“De subsidie voor het isoleren van huizen, geldt dat ook voor particulieren? En zo ja, vanaf wanneer gaat dat eigenlijk in?”, mailt Kees Broek als reactie op het economische herstelplan van het kabinet.

Een andere bezoeker reageert: “Mijn huis is wel geïsoleerd, maar mijn cv-ketel is aan vervanging toe. Zit er een hoogrendementsketel in het pakket?”

Verschillende bezoekers van NOS.nl hebben gereageerd op de crisismaatregelen. Veel mensen vragen zich af hoe concreet de kabinetsplannen zijn en hoe ze ervan kunnen profiteren.

Details
Een goed antwoord is op dit moment nog niet mogelijk. De kabinetsplannen moeten nog worden doorberekend, want de details zijn nog niet uitgewerkt. Daarna moet de Tweede Kamer de plannen van het kabinet goedkeuren.

Hoewel de goedkeuring in theorie al wel geregeld is: de fractievoorzitters van de grote partijen hebben mogen meedenken over de plannen en stemmen waarschijnlijk voor.

En wat betreft de isolatie van woningen: het  agentschap van het ministerie van Economische Zaken, SenterNovum, publiceert alle milieumaatregelen op haar website. Daarnaast kunt u via de website Algemene Zaken u op de hoogte blijven van alle wetsvoorstellen en concrete uitwerkingen. Maar voorlopig moet u toch nog even in de kou blijven zitten.

Ook een vraag of reactie? Laat het ons weten.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


2 reacties op “‘Verwarmingsubsidie’ ook voor particulieren?”

  1. Mooi plan. Iedereen ‘n stapje ‘rijker’, iedereen net even ‘n iets kwalitatief beter huisje. En tegelijkertijd besparen en meer geld over hebben voor andere dingen zoals innovatie en dergelijke. Echt goed van de regering om de maatschappij ‘n stukje omhoog te tillen. Applausje. (Applausje is het wel waard, aangezien er ook regeringen zijn die de boel naar de jeweetwel helpen. Kijk maar eens naar de meeste landen in Afrika bijvoorbeeld en de landen van de voormalige Soviet Unie. Het KAN dus ook anders …. Nogmaal applaus en dank u wel. :)
    Met groet – de mensen achter http://geldbesparentips.tk

  2. het is overigens Senter Novem… ipv Senter NovUm…
    Nu nog mensen leren omgaan om verstandiger te verwarmen en ventileren, oude ketels a.s.a.p laten vervangen door HR-ketel (liefst samen met zonneboiler, daar zit ook subsidie op!).

Geef een reactie