De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

“Prestatiedruk onder personeel loopt op”

Werkgevers BNI bij NOS“Ik zie zo weinig positief nieuws over de economie in de media” en “zelfs in tijden van crisis  kan ik geen personeel krijgen”. Verschillende ondernemers kwamen vandaag langs bij de NOS en deden hun verhaal over de crisis.

De ondernemers, allemaal aangesloten bij netwerkorganisatie BNI, zijn afkomstig uit verschillende branches. Ook hun ervaring met de crisis blijkt zeer verschillend.

Zo merken verschillende ondernemers dat de banken steeds meer aandacht hebben voor contact. Ze hebben tegenwoordig tijd voor een persoonlijk gesprek. De ander merkt daar niets van, en merkt op dat vooral de Staatsbanken stug zijn in het geven van een lening.

Geen personeel
“Dat de werkloosheid oploopt is voor mij een zegen”, zegt ondernemer Coen Lagerweij. Hij heeft een bedrijf in ongediertebestrijding en kan geen geschikt personeel vinden. “Zelfs in tijden van crisis lukt het me niet om hoger opgeleid personeel te vinden.”

Een ander merkt op dat de prestatiedruk onder het personeel flink aan het oplopen is.

“Sommige gaan daar beter van werken, maar er zijn er ook die daar niet tegen bestand zijn. Die bezwijken. Arbo-diensten draaien daardoor overuren.”

Ontzien
Toch is het algehele gevoel onder de ondernemers dat het midden- en kleinbedrijf vooralsnog grotendeels aan de crisis ontkomt.

Vooral de grote concerns, “die in goede tijden niet op de centen hebben gelet”, hebben het volgens de ondernemers lastig.

Netwerken
Voor de kleine bedrijven is het nu vooral zaak om te innoveren of om samen te werken. Ardwie Schoenmaker, eigenaar van een schildersbedrijf, werkt samen met andere bedrijven en probeert op die manier hogere kwaliteit af te leveren én sneller te werken.

“Ondernemers hebben door de crisis tijd over”, zegt Jules Baartmans, BNI directeur van de regio Utrecht.

“Daardoor doen ze meer aan netwerken.”

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


4 reacties op ““Prestatiedruk onder personeel loopt op””

 1. Tim zegt: 11-06-09 om 09:16

  Als je geen personeel kan vinden, wil je waarschijnlijk voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Personeel kost geld, het is geen liefdadigheid.

 2. Beste Jules,

  Netwerken doe ik niet omdat ik nu meer tijd over heb. Voor mijn gevoel heb ik nog steeds tijd te kort. Netwerken is een onderdeel van mijn bedrijfsvoering (ook in betere tyden), dat gebeurt binnen BNI, andere bussinesclubs of tijdens vrijetijdsbestedingen etc. Waar dan ook, waar ik kan netwerken, voor mijzelf of voor b.v. een mede BNI lid, ik zal het niet laten om te doen!

  Beste Tim,

  Ik begrijp wel wat je bedoelt met je uitspraak, maar deze is nergens op gebaseerd.Op een gegeven moment is het ook een mentaliteitskwestie. Zelf heb ik 10 jaar in de gezondheidszorg gewerkt en had geen slecht salaris.Ik heb mij 20 jaar geleden laten omscholen tot onderhoudschilder, mijn salaris was een stuk lager. Maar ik had een geweldig leuke baan en werkgever. En het werk gaf mij weer volop voldoening. Zie nu , een goed lopend bedrijf en over mijn inkomen heb ik zeker niet te klagen. Beste Tim, eerst investeren, dan oogsten.

  Coen Lagerweij geeft u een kans, maak er zeker in deze tijd gebruik van. Denk niet zo negatief als Tim,maar benader het op een positieve manier!

  Met vriendelijke groeten,

  Heuvelrug Schilderwerken,
  namens deze,
  Ardwie Schoenmaker.

 3. Beste lezers,

  Bij deze nodig ik een ieder uit om onze netwerkorganisatie BNI te bezoeken. A.s woensdagmorgen 7.00 uur,Conferentiecentrum Zonheuvel, te Doorn. Voor info: BNI chapter ZEUS (Google) of mail:info@heuvelrugschilderwerken.nl.

  Met vriendelijke groeten,

  Heuvelrug Schilderwerken,
  namens deze,
  Ardwie Schoenmaker.

 4. Coen Lagerwey zegt: 14-06-09 om 19:04

  Beste Tim,

  Het probleem is niet dat wij voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Het probleem is dat er moeilijk personeel te vinden is wat nog goed met zijn handen wil werken en niet een 9 tot 5 mentaliteit heeft. Ondanks de recessie zijn mensen toch nog erg kritisch v.w.b.t. het werk wat ze kunnen gaan doen.

  Groet Coen Lagerwey

Geef een reactie