De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

RIP RVS

blogfotorvsIn stemmig blauw en stemmig grijs betreden zij het congrescentrum der congrescentra: De Reehorst te Ede. De opgeroepen medewerkers van verzekeringsbedrijf RVS weten dan al hoe de vlag er voor hangt: hun merk wordt opgeheven.

Op de omslag van de NationaleNederlanden-oranje brochure die ze binnen krijgen uitgereikt, staat het nog eens in koeienletters: ÉÉN. Het telwoord betreft de samenvoeging van de verzekeringsactiviteiten van ING èn de positie die het nieuw te vormen verzekeringsbedrijf, onder de merknaam Nationale Nederlanden, moet gaan innemen op de verzekeringsmarkt.

ING-baas Hommen had het dit voorjaar al aangekondigd: het moet allemaal eenvoudiger bij het reusachtige bank-verzekeringsbedrijf. ‘De klant centraal’, zo heet het. Een vriendelijke vlag waaronder flink wordt bespaard: met het schrappen van RVS verdwijnen achthonderd arbeidsplaatsen.

ING moest kiezen onder welke naam het concern verder gaat met verzekeren. ING-Retail viel als opvolger van Postbank Verzekeringen al snel af: (nog) nauwelijks bekend. Bleven over: RVS en Nationale Nederlanden. De keuze zal niet moeilijk zijn geweest: het oude (sinds 1838) RVS appeleert veel minder dan het moderne Nationale Nederlanden aan het verzekeren-heden-ten-dage: met een paar muisklikken prijs- en produktvergelijkingen oproepen via het internet. Daar past het snelle beeldmerk van de flitsende N beter bij dan het mannetje en vrouwtje en hondje in silhouet, met de bekende beschermende paraplu daarboven.

De boodschap in De Reehorst, afgestoken achter voor pers gesloten deuren, is een ‘prima verhaal’, zo klinkt het veelvuldig na afloop. Hier kunnen de administratief-medewerkers, adviseurs in de buitendienst en andere RVS’ers de toekomst wel mee in. Een toekomst zonder gedwongen ontslagen – dat stelt ING in het vooruitzicht. ‘Natuurlijk verloop’ is de geruststelling van deze dag. Een wat oudere medewerker verheugt zich er al vast op: hij is al drie keer opa – daar kan hij met een mooie regeling misschien al wat eerder volop van gaan genieten.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


3 reacties op “RIP RVS”

 1. Bernadette zegt: 01-07-09 om 14:51

  Het wordt hoog tijd dat die ouderwetse merken aangepakt en omgezet worden. Echt van die adviseurs om de hoek die denken overal verstand van te hebben, schadeverzekeringen, spaarproducten, pensioenen, hypotheken en levensverzekeringen. Na alle claims de afgelopen jaren en ondeskundige adviezen wordt het tijd voor advisering op hoog niveau. Door echte specialisten als het om pensioen of hypotheken gaat of bij eenvoudige verzekeringen via internet.

 2. Rafael de Haan zegt: 01-07-09 om 14:59

  Echt ongelooflijk. KONMAR ALL OVER AGAIN. Wat volgt? Oud-RVS medewerkers in hun nieuwe Nationale Nederlanden outfit het volkslied zingen (voor het NL 11-tal…)En dan? W8en totdat Excellentie W. Bos de boel mag redden?
  Wat nou toezicht? Weg met die commissarissen. Hebben nog nooit van branche-spreading gehoord.

 3. Jannenman zegt: 02-07-09 om 03:14

  Wat nou ouderwets is niet goed? Ik had Zilveren kruis spaarverz ooit. Werd centraal beheer achmea. Helft van mn inleg kwijt.

  Ik heb ook rvs. En ik moet er vertrouwen in hebben dat die idiote schaalvergrotingen beter zijn? Ik d8 het niet.

  Als het zo doorgaat is over 20 jaar alles Microsoft. En hoe moet het dan met de heilige competitie van het heilige kapitalisme?

  Wat een berg volksverneukerij is het toch!

Geef een reactie