De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Deeltijd-ww bij Gühring in Eindhoven

deeltijdwwcontrole-1Gühring is een metaalbedrijf in Eindhoven dat zware klappen krijgt door de crisis. Het is eigenlijk dochter van het grote Duitse Gühring, een van de belangrijkste spelers op de wereldmarkt van gereedschappenmakers voor de metaalindustrie.

Gereedschap op maat. U vraagt, wij draaien, bijvoorbeeld voor de vliegtuigindustrie. Naarmate de crisis verder om zich heen greep, werd het bedrijf harder getroffen, vertelt directeur Stephan van Sante.

Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

Voor werktijdverkorting kwam Gühring niet in aanmerking. Daarvoor was de omzetdaling net niet groot genoeg. Maar het bedrijf dreigde vakmensen te moeten ontslaan, omdat er geen werk meer voor hen was. Hier bood deeltijd-ww uitkomst. Tijdelijk gedeeltelijk in de ww, om in de tijd dat er niet meer gewerkt kan worden, extra scholing te krijgen…

Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

Het UWV, dat de deeltijd-ww uitvoert, controleert of de regeling wel goed wordt uitgevoerd. Woensdag 16 september 2009 stonden de controleurs bij Van Sante op de stoep.

Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

Voor de deeltijd-ww-regeling heeft de regering 950 miljoen euro uitgetrokken.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


Geef een reactie