De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Hoe ver gaan FNV en PVV?

Jongerius en Wilders (Foto's: ANP)Spannende tijden in de polder. Vertrouwde fronten vertonen haarscheuren, rimpels verschenen op de voorhoofden van menig FNV-lid bij het openslaan van de Volkskrant. Wat doet ze nou? Agnes Jongerius - de voorzitter – wil wel op de koffie bij de PVV, om te praten over hoe de AOW-plannen van het kabinet te bestrijden. Wilders wist al wel van die welwillendheid, maar maakte het zaterdag concreet door een uitnodiging voor komende week in het vooruitzicht te stellen.

De FNV staat in het collectief geheugen te boek als een sociaal-democratisch bolwerk. De vakcentrale zegt dat het niet zo is, of dat ze dat niet per se wil zijn, maar toch… Kok, Stekelenburg – het zijn slechts twee van de PvdA-coryfeeën  met een rijk FNV-verleden. Dezelfde FNV die nu de deur open zet naar de partij die schimpt op veel wat links is.

De sociaal-democraten, zaterdag bijeen om zich te bezinnen op dalende opiniepeilingen en het steeds luidruchtiger geroezemoes rond het leiderschap, zullen zich ook wel achter de oren krabben… weer een nieuwe ontwikkeling om het hoofd over te buigen: Jongerius en Wilders spannen samen tegen het kabinet.

De christelijke vakcentrale kiest ondertussen duidelijk partij. Als de tête-a-tête Jongerius-Wilders resulteert in een daadwerkelijke samenwerking, dan scheiden zich de wegen van de vakbondsbroeders…

Interview met Bert van Boggelen, waarnemend voorzitter van CNV:
Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

Hoe denkt u over de toenadering tussen de FNV en de PVV? Geef hier uw reactie…

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


450 reacties op “Hoe ver gaan FNV en PVV?”

 1. trabartje zegt: 10-10-09 om 22:10

  Als dit wordt doorgezet zeg ik, na ruim 30 jaar, onmiddellijk mijn lidmaatschap van m’n FNV-bond op! Nooit gaan samenwerken met de proleten Wilders en consorten om ze nog verder in het zadel te helpen!!!

 2. Jos zegt: 10-10-09 om 22:13

  Enkel door een toeval ben ik een maand geleden lid geworden van CNV Jong, de jongerenvleugel van CNV. En hoewel ik absoluut niets met het christelijke gedeelte van deze vakbond heb, heb ik nu toch besloten ook een lange tijd lid te blijven. Dat de FNV een verbond met de PVV aan zou willen gaan, of dit zelfs maar overweegt, vind ik zo belachelijk en toont aan dat de FNV er niet staat voor alle Nederlandse arbeiders. de CNV, die juist iets minder christelijk begint te worden en op zoek is naar progressieve en realistische oplossingen voor problemen is voor mij een stuk beter. Dat zij overwegen een andere weg in te gaan dan de FNV, vind ik alleen maar goed.

 3. Johan zegt: 10-10-09 om 22:16

  Goe de actie van PVV en FNV. Ook hier is het christelijke CNV weer kortzichtig en nogmaals de PVV sluit niemand uit. Verder pakt de PVV de rol die het CDA en de PVDA laten liggen. Jongerius is hiermee op de goede weg.

 4. Kees Huijsmans zegt: 10-10-09 om 22:37

  Meteen zeg ik mijn lidmaatschap op (AOB al langer dan 25 jaar).
  Mvg
  kees huijsmans

 5. Pieter zegt: 10-10-09 om 22:47

  Agnes en Wouter,
  Wat maak je me nou? Solidariteit is waar het bij jullie beiden om draait. Wolf Wilders heeft daar niks mee. Agnes, dat weet je als geen ander. Je zet je eigen achterban volstrekt op het verkeerde been. En Wouter, dit laat je toch niet gebeuren? Onze achterban is toch al zo vreselijk de weg kwijt. Nu moet je er staan!

 6. unver zegt: 10-10-09 om 22:49

  ik ben een moslim en ben al 5 jaar lid van cnv.alle colegas van mij vroegen waarom ik bij cnv lid ben en niet bij fnv.nu ik dat lees blijf ik ook voor langere tijt lid bij cnv.enidelijk heeft geert een partner om samen te werken.dat zou de reputatie van pvv goed maken en van fnv min dat zou fnv veel leden kosten.

 7. björn zegt: 10-10-09 om 22:55

  hoeveel leden van allochtone afkomst zou de FNV (nog) hebben?

 8. Jos zegt: 10-10-09 om 22:55

  Ik zeg mijn lidmaatschap van de bond meteen op als dit doorgaat.

 9. Ruud van Loenen zegt: 10-10-09 om 22:59

  Dat op het punt van de AOW de opvattingen tussen PVV en FNV enigszins gelijk op lopen, vind ik onvoldoende reden voor samenwerking. De PVV heeft zoveel abjecte en voor werknemers ongunstige standpunten (laat staan de vorm – ordinaire scheldpartijen – waarin Wilders zijn opvattingen verkondigd, dat de FNV er niet aan moet beginnen. Ook mijn lidmaatschap (40 jaar) van de FNV behoort dan tot het verleden !

 10. sjipkop zegt: 10-10-09 om 23:07

  Mevrouw Jongerius begaat een historische vergissing, als ze dit doorzet. Dan ben ik (na 26 jaar lidmaatschap) geneigd te bedanken.

 11. Rob van de Beek zegt: 10-10-09 om 23:08

  Mevrouw Jongerius, dat was toch de dame die de vertegenwoordigers van de werkgevers ‘tuig van de richel’ noemde omdat ze niet kwamen opdagen bij het SER-gebouw vorige week? En die aangaf bereid te zijn samen te werken ‘met de duivel en zijn ouwe moer’ om haar doelen te bereiken? Je zult zien, ze zal haar ware gezicht snel tonen en morgen of overmorgen al weer haar aanbod relativeren. Want net als bij haar mannelijke collega’s draait het om macht. En die verlies je niet graag. En van de inhoud moet ze het ook al niet hebben want dan Wilders gebruikt net als zijn populistische voorgangers deze zaak om verder mee te liften met de volksgunst. Als je zijn vroegere bijdrage over de AOW-leeftijd leest zie je dat hij diametraal van standpunt is gewijzigd in korte tijd.

 12. Peter de Pagter zegt: 10-10-09 om 23:10

  De AbvaKabo FNV heeft vandaag de volgende verklaring doen uitgaan (zie website abvakbo.nl):

  “Samenwerking met PVV? Er zijn grenzen!
  In een interview met Agnes Jongerius in de Volkskrant van zaterdag 10 oktober staat dat FNV-voorzitter Jongerius steun zoekt bij Geert Wilders en zijn PVV. De steun van de PVV zou nodig zijn in de strijd tegen de verhoging van de AOW-leeftijd.

  Voor ABVAKABO FNV is de grens helder. Als het gaat om een parlementaire behandeling van een eventueel kabinetsvoorstel over de AOW, onderhouden wij zo nodig contact met alle partijen die in de Tweede Kamer zijn vertegenwoordigd. Wat ABVAKABO FNV betreft ligt daar de grens.

  Verder zaken doen met de PVV is niet aan de orde. Wij zijn als FNV een onafhankelijke organisatie, maar niet neutraal. Ons handelen wordt mede bepaald door de FNV-grondslag. Dit betekent dat voorstellen zoals die van de PVV, om de AOW te financieren door een bepaalde groep allochtonen of moslims het land uit te zetten, voor ABVAKABO FNV nooit, maar dan ook nooit acceptabel is.”

 13. Hans zegt: 10-10-09 om 23:10

  Een duidelijke zaak. De FNV krijgt met haar idee geen poot aan de grond, en de PVV is naarstig op zoek naar een kader om haar leden te binden. Een verbond van de wanhoop dus.

 14. leo zegt: 10-10-09 om 23:13

  Ik had van de Fnv eerder een samenwerking met de SP verwacht, want ook die houd vast aan de 65 jaar, maar sluit geen mensen uit.

 15. mike zegt: 10-10-09 om 23:14

  belachelijk!!!!!!!!!! ik vind Wilders een racist en daar werk je gewoon niet mee samen, ookniet met een populist.
  wat mankeert zo een toffe vrouw ineens om op dat idee te komen? De VK Magazine had niet lang geleden een geweldig portret van haar (ik zag haar zelfs als een potentieel premier), maar ze daalt ineens to treden in mn achting. Wordt ze straks ooklid van de PVV?

 16. sjipkop zegt: 10-10-09 om 23:14

  Om maar concreet te worden: Liever AOW met 67 dan dat de FNV met Wilders in zee gaat.

 17. adriaan zegt: 10-10-09 om 23:15

  Wilders ziet dat een grote groep mensen ergens -wat dan ook -tegen is.
  Daar schaart hij zich achter om populair te doen.Menswaardige oplossingen zal hij niet geven.
  Maar dat de top van het FNV zich voor de gek laat houden,laat duidelijk zien ,dat men het daar ook niet meer weet.Dus maar mee brallen!!

 18. Peter zegt: 10-10-09 om 23:19

  Na bijna 34 jaar lidmaatschap is dit het moment om afscheid te nemenvan een federatie waarvan de voorzitster meent wel op de koffie te willen bij de leider van een politieke groepering die er een verwerpelijk gedachtegoed op nahoudt.

 19. Bas Reijnen zegt: 10-10-09 om 23:33

  Solidariteit was toch het speerpunt van de FNV. ?????? hoe kortzichtig kan een vakbond zijn. Jongerius laat zich wel heel erg voor het populisme spannen. Wilders geeft echt geen moer om de zwakkeren van de samenleving. Hij is alleen geintereseerd in zetelwinst om zijn xenofobische plannen ten uitvoer te brengen. Het wordt steed gekker hier in dit Nederland.Ben trouwens heel benieuwd wat de SP gaat doen hiermee.

 20. Ger zegt: 10-10-09 om 23:41

  Zoals voor veel anderen hier geldt ook voor mij dat ik mijn lidmaatschap van de FNV met onmiddellijke ingang op zal zeggen op het moment dat de bond met de PVV in gesprek gaat. Ik kan er met mijn verstand niet bij dat een fatsoenlijke vakbond zaken wil doen met een stel fascisten. Veel anders kan ik de PVV toch echt niet zien als ik zie hoe zij bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten en bevolkingsgroepen ook (letterlijk) minderwaardig noemen.

  Ik was al niet echt gelukkig met de manier waarop mijn bond omgaat met de discussie over de AOW-leeftijd, maar dit zou voor mij echt de druppel zijn.

 21. HenkJan zegt: 10-10-09 om 23:44

  Jongerius begaat hiermee een enorme blunder. Waar trekt Jongerius de grens? Met welk ander twijfelachtig (om met maar voorzichtig uit te drukken) wil ze samenwerken om haar mening er door te drukken?
  Twee jaar langer doorwerken is NIET belangrijker dan grondrechten van mensen, iets waar de PVV aan wil morrelen.
  Jongerius moet onmiddelijk aftreden.

 22. Ronald zegt: 10-10-09 om 23:45

  Ik baseer mij op de uitspraak dat mevrouw jongerius zegt we doen zaken met de duivel en zijn ouwe moer! Mevrouw Jongerius lijkt mij te bekwaam
  om door rechtse spelletjes, standpunten ala de pvv te gaan innemen.
  De tijd van Kok en Stekelenburg ligt ver achter ons, ook die hadden hun smetjes. Dit is een heel andere tijd tot zover mijn mening

 23. erik langeveld zegt: 10-10-09 om 23:50

  Zo graaft FNV nog weer een stukje verder aan haar eigen graf. Op naar nul leden net als de PVDA. Je vraagt je af waar het verstand van mevrouw Jongerius zich bevindt? Kennelijk valt ze op domme blondjes!

 24. rijk blankestijn zegt: 10-10-09 om 23:55

  ik vind dat er tegen deze regering op getreden moet worsen luister ze nu helemaal niet meer naar de bevolking er is ressie dus moeten wij elkaar helpen niet de buitenstaanders zoals het buitenland zijn wij ons eigen mensen zo goed bedeeld dat wij maar alles weg geven kijk eens naar de uitgaven van het voor de armen in ons land er leeft hier 28 procent op bijstand nivo of nog minder gaan wij daar eens wat aan doen in vind dus dat die 67 uit de boze is want de regering heeft eerst eens wat naders te doen inplaats van mensen langer te laten werken laten ze maar eens zelf wat in leveren want iedereen moet toch rond kunnen komen met 1650 euro zo meneer balkenende lever zelf maar eens in met u salaris van 180000 euro

 25. Marco zegt: 10-10-09 om 23:59

  Ik ben al lid van de FNV en ik ben er nu trots op. Vind dit een zeer goede actie van mevrouw Jongerius omdat er weldegelijk iets moet veranderen in dit land. Tevens zijn de werkenden altijd weer de dupe. Mevrouw Jongerius heeft lef!

 26. Ronald zegt: 11-10-09 om 00:02

  Ik zie geen problemen als de FNV met de PVV over een dossier als dit een samenwerkingsverband aan wil gaan.
  Het zegt namelijk niet dat de rest van de standpunten van de PVV ook door het FNV worden gedeeld en vice versa lijkt mij.
  Overdreven reacties, naar mijn mening, aangaande opzeggen van het lidmaatschap vind ik dan ook niet op zijn plaats.
  Het is zoals ik het zie een gevolg van het vastlopen van de overleg situatie en zeker in dit dossier denk ik dat het doel de middelen heiligt.
  De “arrogantie” van het kabinet om wetende dat het overleg vast zit stug door te gaan met invoering zal toch het hoofd geboden moeten worden.
  Wat me verder opvalt is dat de “grootste” partij blijkbaar niet zo groot is onder de FNV leden als ik de reacties zo lees.
  Vreemde is dat ik dat op de werkvloer geheel anders bemerk.
  Wat het CNV betreft, dat zie ik al jaren als een uit de kluiten gewassen OR maar zonder “ballen” het blijkt wel dat het niet altijd met praten is op te lossen.

  Groetjes,

  Ronald

 27. Yonathan zegt: 11-10-09 om 00:18

  Mocht dit zo zijn dan zeg ik mijn lidmaatschap direct op!

 28. kaspar zegt: 11-10-09 om 00:19

  ik zou dan echt niet meer weten bij welke vakbond ik me zou moeten aansluiten. als het in het hoofd van een vakbondsleider opkomt om samenwerking met de pvv te overwegen, vind ik het hoog tijd worden voor een nieuwe vakbond. aan de andere kant juich ik het wel weer toe dat de pvv niet aan de kant wordt gezet, hoe meer onzinnig geleuter van de pvv de wereld ingestuurd wordt hoe beter. zijn we van die partij ook weer sneller af. maar ja, dan zitten we toch weer met de schade die toegebracht is aan de fnv. of juist hulde?

  ach, het was toch allang tijd voor een nieuwe vakbond, dus laat ze maar samengaan. ja.
  en dan wel een vakbond die zonder naar de rechter te luisteren gaat staken. anders mogen ze het van mij geen staken meer noemen.

 29. gerard zegt: 11-10-09 om 00:23

  prima,want deze linkse coalitie is ons land en volk aan het verkopen aan europa-en buitenlandse arbeiders die zich niet aan onze normen en waarden wensen te houden,daar gaan miljarden aan op,waardoor wij dus ons rug nog een paar jaar verder de vernieling in kunnen werken.
  onze zuiderburen zijn b.v. de baas over onze waterwegen,belachelijk,maar de provincie is het daar al mee eens,commissarissen die niet door ons gekozen zijn maar daar geparkeerd zijn door de eerste kamer omdat ze gemats worden om tot hun pensioen hun tijd te kunnen uitzingen,nemen die beslissing,want anders loopt hun pensioen gevaar.en zo kan ik wel een boek schrijven,je ziet maar weer het grote geld is de baas,de industriebazen, niet de politiek.
  wilders is goed bezig,weg met dat linkse geslijm wat miljarden kost.
  wat heeft die bonuscultuur ons land naar de kloten geholpen, dank je wel linkse bende.over die geloofswaanzinigen maar te zwijgen.

 30. mannetje zegt: 11-10-09 om 00:24

  goede zaak de regering moet gewoon meer onder druk gezet worden ze gaan maar door met hun spelletjes en de nederlander trapt er elke keer weer in en mensen die hun lidmaatschap op willen zeggen het is een vry land
  laat ik u dit wel zeggen 67 word snel 70 en waar zyn al die miljoenen die naar de banken zyn gegaan waar u zo hard voor gewerkt heeft hiervoor kunt u woutertje bos bedanken de grootste vvd er van nederland zalm is er niks by ik ben geen pvv er en zal er ook nooit een worden maar soms moeten er maatregelen genomen worden die niet leuk zyn afz een voormalige pvda stemmer ps
  noem my een zwartkyker maar volgens my is dit pas het begin van het einde
  ik heb sinds het nieuwe kabinet nog geen zoet gezien waar balkenende het altyd over had
  aan mevr jongerius veel lof voor uw lef ik hoop dat het niet nodig is
  afz iemand die nog lang moet werken

 31. Pieter Christiaan zegt: 11-10-09 om 00:33

  Trieste vertoning van mevrouw Jongerius. Ik ben geschokt om te zien dat de eens zo waardige FNV bereidt is om populistische spelletjes te spelen met enge racisten en zich voor het karretje te laten spannen van deze haatverspreiders. Heel triest. Maandag zeg ik ook mijn lidmaatschap op.

 32. Marc zegt: 11-10-09 om 00:34

  De samenwerking tussen FNV en PVV verbaast mij niet. Ze delen in ieder geval de gerichtheid op het eigen belang en de korte termijn. Veel succes ermee, het land schiet er echter niets maar dan ook niets mee op.

 33. hans zwiersw zegt: 11-10-09 om 00:38

  Hoe diep kun je als vakbond vallen? In plaats van een zinvolle plek te zoeken in onze snel veranderende maatschappij te kiezen voor samenwerking met zoiets, eh…. zoiets … eh, nou ja. Jammer, jammer, jammer.

 34. mg van der wal zegt: 11-10-09 om 00:39

  Dan zeg ik mijn lidmaatschap na 40 jaar meteen op. Ik wil onder geen beding samen werken met heer wilders.

 35. G. Verhoeven zegt: 11-10-09 om 00:49

  Als dit doorgezet wordt, zeg ik direct mijn lidmaatschap op.

 36. yvonne karssen zegt: 11-10-09 om 00:50

  Boeiend toch weer, deze reacties.
  Ik zeg mijn lidmaatschap op…..
  Als Mevr. Jongerius gemeengoed maakt met de PVV, komt er dit soort reacties…..

  Worden CNV leden nu lid van de FNV, nu het CDA deze week een deal sloot met de PVV, om hun ANTI KRAAK WET er door heen te krijgen???
  Het CDA heeft alleen maar toe moeten laten dat de hoogste straf NU 2 JAAR gevangenis is…..
  Kunnen die slechterikken lekker 2 jarig gratis onderdak EN ETEN krijgen…in de luxe gevangenissen van ons….
  Hebben zij niet alleen een goed dak boven hun hoofd, maar ook nog gratis eten en verzorging…
  He te gek men…..Maar het kost ons belasting betalers wel een dikke duit…
  Niet over nagedacht, CDA????
  jammer nou…..
  Ik ben benieuwd wie hierop gaat reageren.

  Maar eerst nog even dit.

  Dat er een PVV is en dat velen de indruk wekken dat zij deze partij ook werkelijk gaan steunen bij de verkiezingen, moet ik eerst nog wel zien; maar goed.
  In ieder geval is het tot Geert doorgedrongen dat er velen in dit land hun heil niet verwachten van PvdA, CDA, VVD, etc….

  Je kunt als, voorheen grote partij, natuurlijk wel denken dat je het niet goed hebt uitgelegd, ondertussen is de ONVREDE huizenhoog.
  Nemen deze partijen deze kiezers nu SERIEUS???

  Kijk je kunt veel slechts over Geert zeggen maar slim is hij wel. Het lukt hem ook steeds om in het nieuws te komen.

  Lieve mensen eerst DENKEN – nadenken en nog eens denken….luisteren en….
  Wie wil er ZELF graag doorwerken na zijn/haar 65e???

  De politieke voormensen zeggen toch steeds: ons land is alleen te regeren als je coalities/deals sluit. De ene keer met de ene partij de andere keer met die totaal andere, maar ja, je moet wat he???

  Politiek is EERLIJK dat weten wij toch???
  Dus wat wil dit volk????
  Yvonne Karssen REAGEER a.u.b.!!!!!!!!!!!!!!!

 37. peter zegt: 11-10-09 om 00:55

  Wat krijgen we nou ? In dit zogenaamde tolerante land van polderen en redelijkheid ? Een ander verbieden om over zijn (in dit geval haar) eigen grenzen te gaan kijken. Nee, wel dreigen met opzeggen van het lidmaatschap of zijn eigen kleine fortje ( lees standpunt ) versterken en indien mogelijk met modder gaan gooien. Nou zo’n houding geeft zéker geen oplossingen in dit land van steeds grotere tegenstellingen. Hoe harder we tegen elkaar aan gaan schoppen ( lees tegen o.a. Wilders) hoe groter de tegenstellingen worden. Leren we het dan nooit ? Ik denk aan de reacties tegen Pim Fortuyn indertijd. Dat had toen anders gekund en ook gemoeten. Zou dat nu ook niet zo kunnern zijn ?

 38. Ton Kusters zegt: 11-10-09 om 01:07

  Met de duivel en zijn moer wil ik niks te maken.
  Ik wil bij een serieuze FNV, niet bij deze doorgedraaide vrouw.
  Populisme zet zich door in Nederland, leve de koningin..

 39. Willem Vrijlandt zegt: 11-10-09 om 01:12

  Jongerius maakt het Wilders zo wel erg makkelijk. Laat hem eerst eens met echte plannen komen voordat je gaat samenwerken. Dit valt helemaal verkeerd bij mij. Mijn eerste reactie is “stemmen met de voeten”, dus weg bij het FNV.

 40. Hajon zegt: 11-10-09 om 01:13

  Is Agnes Jongerius nog wel serieus te nemen?

 41. Jannenman zegt: 11-10-09 om 01:19

  Lijkt me niet meer dan logisch. De PVV is een volkspartij, waar vroeger de pvda dat was. Men wil het maar steeds niet zien en blijft PVV maar in het verdomhoekje gooien, maar bij de laatste verkiezingen was 50% van de PVV stemmers 50+, niet bepaald oorlogszuchtige types. Men kan dat beeld wel steeds blijven neerzetten, maar dat is inmiddels volkomen absurd.

  Als alle andere partijen de problemen niet aanpakken en heel lekker zitten op het pluche, terwijl burgers al 30 jaar aangeven de multicultuur-zooi niet te willen, dan kan dit toch niet echt verrassend zijn.

  Het wachten is op samenwerking PVV en SP.

 42. Jan HRL zegt: 11-10-09 om 01:33

  Ik heb begin van de week mijn lidmaatschap van de FNV opgezegd vanwege de aangekondigde stakingen in het openbaar vervoer. Had ik nog niet opgezegd dan zou ik het vanwege de flirtpartij tussen het FNV en de PVV alsnog gedaan. Als Agnes Jongerius nog een tijdje zo door gaat, houdt het FNV geen lid meer over. Triest dat alle goodwil die het FNV in tientallen jaren heeft opgebouwd door Agnes in korte tijd wordt verkwanseld.

 43. Eric de Boer zegt: 11-10-09 om 01:39

  Ik verleng mijn lidmaatschap direct met 5 jaar.
  Goede zaak!

 44. Matthijs zegt: 11-10-09 om 01:43

  Ik zeg gelijk mijn lidmaatschap van de FNV op.

  En Johan, PVV sluit wel mensen uit (met name mensen die wij hier zelf lang geleden heen hebben gehaald om ons vuile werk op te knappen), of politieke partijen (zoals Groen Links…).

 45. Roy zegt: 11-10-09 om 02:06

  Ik zou het een hele goede stap vinden.

  Kijk. Uit deze reacties te lezen zijn jullie waarschijnlijk het niet eens.
  Jullie gooien de slechte kanten van Geert Wilders naar boven.
  Maar deze meneer wil NIET gaan bezuinigen op ZORG.
  Ja zorg, hij wil er voor zorgen dat u/jij straks op je oude dag netjes je pensioen krijgt, en dat je ALS het moet, verzorgd wordt in een goede en professionele zorginstelling.

  Maar nee, jullie gooien gelijk weer roet in het eten. Gelijk over geloof beginnen. Dat vind ik hypocriet. Durf na te denken lui!

  Er is meer dan geloof. Zijn jullie het niet eens met meer blauw op straat, goede zorg, onderwijs, belastingverlaging, en ga zo maar door?

  Deze man heeft meer in zijn mars! Dus gooi het niet gelijk op je geloof.

  En samen met de FNV zouden ze meer invloed kunnen krijgen in de hedendaagse schijnpolitiek.

 46. Piet Tolhuis zegt: 11-10-09 om 02:17

  Kopvoddentax! De koran verbieden! Mensen in hun knieën schieten! En daarmee wil de FNV in zee gaan? Ik hoop dat iedereen zijn lidmaatschap opzegt. En dat de FNV verzuipt.

 47. willem teune zegt: 11-10-09 om 02:33

  Belachelijk wat de FNV doet. De PVV huldigt op sociaal-economisch gebied (extreem) rechtse opvattingen. Afschaffen of verlagen van uitkeringen, 100.000 ambtenaren er uit en nog meer van dit soort makkelijke kreten. Dat er nu toevallig “overeenstemming” is (of alleen uit electoraal gewin?) mag nooit een reden zijn voor samenwerking.
  Willem Teune

 48. hesen zegt: 11-10-09 om 03:20

  na 12 jaar van mijn lidmaatschap ik zeg genog bij fnv. politiek speler

 49. Bert-Jan Dokter zegt: 11-10-09 om 04:05

  Als FNV/Abvakabo lid had ik het chique gevonden eerst gehoord te zijn. Het solidariteits principe is één van de hoofdredenen dat ik ooit lid ben geworden, was en ben.

  Niet ik moet dan mijn lidmaatschap opzeggen. Agnes Jongerius is het die haar positie in beraad moet nemen. Zij heeft de grote woorden eerder dit jaar in de mond genomen. Die AOW leeftijd van 67 zou er niet komen. Wil ze met deze actie de AOW leeftijd redden of misschien haar eigen gezicht?

  De PVV is geen solidaire partij. Het tegenovergestelde, zelfs. Als lid steun ik deze actie dus volledig niet.

 50. Elke schijn dat de PVV een acceptabele club is, ‘normaal’ is, zou vermeden moeten worden, om bekende redenen. Wat de PVV voor standpunt heeft over de AOW doet er dus niet toe.

 51. Frits zegt: 11-10-09 om 05:49

  Het gaat hier om de AOW toch? Dat is toch het enige waar FNV en PVV over gaan samenwerken? Als je je druk maakt om de AOW, dan is het toch goed? Jullie moeten een beetje pragmatischer denken, dan kom je veel verder.

 52. Joep zegt: 11-10-09 om 06:46

  Jongerius behartigd de plannen van alle FNV leden om de hogere AOW-leeftijd te voorkomen. De PVV hebben op dit terein de zelfde inzet. Dan waarom niet samen werken met de snelst groeiende partij van Nederland?
  Als ze niet samenwerkt dan heeft het huidige kabinet weinig moeite nodig om de nieuwe wet door te drukken.

 53. Saartje zegt: 11-10-09 om 07:07

  Goed van PVV en FNV.
  Die hypocriete PvdA, CU en ook anderen durven niet!
  Mensen die hier tegen zijn, willen wel meeprofiteren als het bij 65 blijft!!!

 54. leah zegt: 11-10-09 om 07:10

  Als dit doorgaat wordt ik lid van de FNV

 55. Eva L. zegt: 11-10-09 om 07:12

  Ik neem aan dat alle FNV leden die hun lidmaatschap willen opzeggen (zeggen ze) de paar jaartjes AOW later terugstorten in de staatskas als Jongerius en Wilders samen iets bereiken…

  Grappig en niet onverwacht dat mensen van de Socialistische vakbond, anderen (Wilders) sowieso willen uitsluiten. Het demoniseren loopt er weer als een rode draad doorheen. De pot verwijt de ketel..

 56. Jan zegt: 11-10-09 om 07:14

  Kan iemand eens met ARGUMENTEN komen waarom deze samenwerking niet zou kunnen?

 57. geert zegt: 11-10-09 om 07:14

  Van een vakbond die de politiek van Wilders indirect steunt wil en kan ik geen lid zijn. Als er niet snel een ontkenning van de zijde van de F.N.V. komt is dit het einde van mijn lidmaatschap.

 58. Robbert zegt: 11-10-09 om 07:19

  Een pact met de duivel? Noem het gewoon back to the roots. De vakbond was tot in de jaren ’70 zelf fanatiek tegenstander van immigratie.

 59. Zaffi zegt: 11-10-09 om 07:24

  Uit peilingen blijkt, dat ruim 20% van de FNV leden straks op de PVV gaat stemmen. Ik ben er van overtuigd dat het percentage nog veel hoger is. Ze zijn belazerd door de PVDArmoe. Dus mevrouw Jongerius heeft geen keus. Aleen moet dhr. Wilders oppassen. Maar laat dat maar aan hem over..

 60. Karel Martel zegt: 11-10-09 om 07:33

  Ik wordt weer lid van de FNV ! Een hele goede keus van de Fnv. Wilders komt voor de arbeiders op, en niet voor de parasieten.

 61. Wil zegt: 11-10-09 om 07:34

  Als de vakbeweging uit zieltjeswinnerij deze stap zal zetten, of het alleen al zou overwegen, zeg ik onmiddelijk mijn lidmaatschap op.

 62. Arthur zegt: 11-10-09 om 07:47

  ALS ZE NIET STAKEN dan gaan ze maar met PVV in zee….how low can you go!
  Zeg allen Uw lidmaatschap op.
  Ga liever naar CNV.

 63. A. Korver zegt: 11-10-09 om 07:53

  Met de meeste reacties hierboven kan ik instemmen. Ik ben 38 jaar lid van AbvaKabo en zla het lidmaatschap beëindigen zodra mevrouw Jongerius het plan uitvoert om met de PVV in zee te gaan. Het is vreemd om de werkgevers als ‘tuig van de richel’ te betitelen en een paar dagen later bij de duivel en z’n oude moer op bezoek te gaan. Het is de hoogste tijd dat de FNV doet waar het nodig is (arbeidsvoorwaarden afdwingen) in plaats van zich als een pseudopolitieke partij te gedragen. Als iets onze zogenaamde polder bedreigt is dat het wel.

 64. Cornelis zegt: 11-10-09 om 08:20

  Ja het kan verkeren, na meer dan 40 jaar lid van het FNV enige jaren geleden het lidmaatschap opgezegd vanwege de gang van zaken binnen dit star geworden “bedrijf”, en met reden wat nu blijkt, wat een verraad aan de arbeider en wat een kortzichtigheid, wordt het niet eens tijd dat we weer een echte voorzitter krijgen i.p.v een volgevreten salonsocialist die zich in het pluche laat rond rijden door Nederland en niets te zeggen heeft, zie aternatief plan voor de AOW`ers wat er met veel bombarie zou komen, typisch weer een actie van zo’n salonsocialist om te heulen met die nagemaakte opgefokte figuren van de PVV.

 65. baak zegt: 11-10-09 om 08:27

  heel mooi dat er eindelijk een partij is die wel voor de nederlandse werknemers opkomt. en voor al die mensen die na zoveel jaren hun lidmaatschap opzeggen alleen maar omdat het de pvv is. doe het aub voor mij en ga lekker tot je 70e werken !!

 66. Had-je-me-maar zegt: 11-10-09 om 08:36

  Mensen, mensen, alsof al die jaren van samenwerking FNV-PvdA zo goed is geweest voor de arbeiders in Nederland. Begrijp me goed, ik zal nooit op de PVV stemmen, maar als er één partij is die het naaien van arbeiders hoog in het vaandel heeft staan is dat toch wel de PvdA. Het is de opstelling van de PvdA in dit AOW-vraagstuk wat tot verwarring leidt. En zeg nou zelf, de macht van de PvdA brokkelt steeds verder af. Deze partij is dus voor de bestuurders van de FNV niet erg aantrekkelijk voor hun verdere loopbaan. Er zijn dus mensen die bereid zijn hun ziel aan de duivel te verkopen om iets te bereiken.

 67. bertje zegt: 11-10-09 om 08:38

  wanneer gaan we die vakbonden eens opdoeken!
  Hoeveel % van alle werknemers is verbonden, ik gun de vakbonden hooguit een verhoudingsgewijze gelijke invloed/stem aam tafel…

  En de PVV: …. zucht

 68. Aldrik zegt: 11-10-09 om 08:55

  Voor beide betrokkenen, FNV en PVV, heiligt het doel de middelen. Beide partijen negeren de harde realiteit dat straks veel minder jongere mensen de voorzieningen van de ouderen (pensioen, ziektekosten) moeten dragen.

  Van de FNV had ik beter gedacht. De vakbeweging staat meestal aan de goede kant van het volk en heeft het hart op de goede plaats.

  De PVV laat weer haar ware gezicht zien: omwille van de macht en een blinde haat voor een deel van de bevolking met een bepaalde godsdienst/cultuur wordt het volk misleidt.

  In de twintiger en dertiger jaren gebeurde hetzelfde in Duitsland en we weten waartoe dat heeft geleid.

 69. Frans Lighaam zegt: 11-10-09 om 09:15

  Als het FNV met de PVV samen gaat werken zeg ik na 53 jaar met bloedend hart mijn lidmaatschap op en mijn vrouw na 51 jaar ook

  Frans en Nel Lighaam

 70. Trudy Jansen zegt: 11-10-09 om 09:48

  Ook ik zeg mijn FNV-lidmaatschap op.

  Stel dat het nu lukt… hoe lang houden we het nog tegen om de grens op 65 te houden? Daar moeten we de scheidslijn niet voor oversteken door samen te werken met een racistische club.

 71. Ronald zegt: 11-10-09 om 10:00

  De PVDA is idd niet echt een partij voor de arbeiders.
  nou jah… als je het uitlegt als “blijf maar werken en betalen”
  Dan de vakbond, die heeft een leden bestand dat voor meer als de helft bestaat uit uitkering gerechtigden en je kunt jezelf afvragen of er belangen verstrengeling is tussen werkenden en uitkering gerechtigden.
  Lastig beleid maken en dat zie je dus wel eens in standpunten terug.

  verder denk ik dat de vakbond moet splitsen in een bond voor werkenden en een bond voor uitkering gerechtigden of werk zoekenden.
  Al was het maar dat de juiste belangen voor de individueel betaalde premie worden behartigd.

  Zo zou de PVDA ook beter splitsen en iedereen die nu tanden knarsend zich in het partij beleid “voegt” zich bij een partij kan voegen die bij hun idealen past.
  Want diversiteit is gewoon “te breed” binnen de partij om harmonisch te kunnen opereren.
  Dat is bij het CDA niet anders alleen hebben die een gemene deler die “geloof” heet.
  Uiteraard hoeft niemand per definitie die keuze te maken, want ik denk dat de kiezer snel genoeg de partij zal gaan afrekenen.

  Terug naar de stelling “de FNV zoekt samenwerking met de PVV”: ik ben van mening dat de FNV met de PVV meer kans maakt een deuk in het pakje boter “kabinet” te slaan dan alleen of met het CNV, dus DAT samenwerkingsverband moet doorgaan.

  Groetjes,

  Ronald

 72. Alex zegt: 11-10-09 om 10:06

  Dames en heren

  Groot gelijk,of je er nu blij mee bent of niet,de PVV zit in de kamer en het zijn dus gekozen volksvertegenwoordigers.

  Als je met deze mensen niet in debat wilt ben je dus niet erg democratisch bezig en negeer je het deel van de bevolking die op deze partij gestemd hebben.

  Dat de CNV niet met de PVV wil praten verbaast me niets,het CNV is niet echt een vakbond,ze hebben zelden een echte vuist gemaakt en zijn meer de lakeien van de werkgevers en nog meer van de regering.

  (P.s.,ik neem democratie in Nederland ook nogal met een korreltje zout want alhoewel Nederland een democratie schijnt te zijn hebben we overal regels voor !)

  Was geschreven en verbaast u ,…. door een socialist !

 73. yvonne karssen zegt: 11-10-09 om 10:08

  Lieve schrijvers, het zou u helpen om eerst te lezen, dan na te denken voordat er zoveel wonderlijks wordt opgeschreven.

  Wie heeft de lef om echt te reageren op wat ik om 00.49 uur schreef???

  Alleen maar niet nadenkend iets te schrijven, getuigt niet van enige serieuze reactie.
  Het gaat er toch niet om dat je iets nawauwelt wat een ander opschrijft???

  Kijk, nadat bij de vorige verkiezingen de SP door het CDA en de P.vd.A. werd BUITENGESLOTEN, hebben wij deze regering gekregen. Zij gingen toen in zee met de C.U.
  De PvdA zou niet morrelen aan de 65 jaar.

  Wat is er tot nu toe gebeurd???

  Net wat hiervoor is geschreven, nl. als u ECHT langer wilt doorwerken, zeg dat dan eerlijk. Niet schermen met het opzeggen van uw lidmaatschap (als dat al zo is…).
  Als meer dan 50% van de KIEZERS/schrijvers, lezers etc. dat wel wil, oke dan mag deze regering zijn gang gaan.
  Ik vind het niet alleen een DOM plan maar het is ook helemaal niet nodig. Dat is door o.a. de SP duidelijk gemaakt.

  Laatste opmerking. Onderzoeken krijgen meestal de uitkomst van de opdrachtgever!!!!! Dus ga niet meteen af op de uitkomst van een onderzoek (waar deze regering steeds mee schermt). Komt er een andere uitkomst van een ander onderzoek, hoor je ze niet…..

  NOG steeds is niet KEIHARD aangetoond dat verhogen van de AOW leeftijd noodzakelijk is.

  Dat jonge mensen nu zeggen: ik wil wel langer doorwerken, vind ik niet zo vreemd. Zij zijn nog jong en hebben niet de ervaring van de werkenden boven de 50 jaar.
  IEDEREEN die langer wil doorwerken MAG DAT OOK. Daar is deze wonderlijke move van deze regeing helemaal niet voor nodig..
  Lees het LAATSTE voorstel van Agnes, voordat de VVD/lees WERKGEVERS de HANDDOEK IN DE RING GOOIDEN….Zij zijn de dommeriken (slimmeriken als je het van hun kant bekijkt.

  Nou kom op, gebruik argumenten en REAGEER!!!!!!
  Yvonne Karssen.
  P.S. Toon lef mensen, denk na…..en reageer dan…!!!

 74. Jannenman zegt: 11-10-09 om 10:20

  Sjonge, veel mensen zijn goed bewerkt…

 75. Martin zegt: 11-10-09 om 10:27

  Zo kan ik in elk geval konstateren wat mijn vermoedens al waren, dat het de FNV op dit moment niet echt te doen is om de principe’s van de bond, maar toch ook niet om meer leden te winnen want volgens mij wordt nu wel het kaf van het koren gescheiden en blijf ik zo ongeveer alleen lid bij de FNV met de rechtse kliek van Wilders die overigens alleen dit standpunt inneemt om leden te winnen voor de verkiezingen.MENSEN DENK TOCH EENS EEN KEER NA VAN WELK NEST DIE WILDERS KOMT EN DAN MOET JE TOCH BEGRIJPEN DAT HET NOOIT MEER GOEDKOMT. Ik denk dat ik ook bij de FNV vertrek, simpelweg omdat ik het na 40 jaar lidmaadschap van de FNV niet meer zie zitten. HET MOET NIET GEKKER WORDEN.

 76. Marco zegt: 11-10-09 om 10:33

  Als je de PVV uitsluit omdat de PVV kennelijk mensen uitluit dan ben je geen haar beter. Daarnaast mag je een partij welke legaal aan de top komt niet boycotten omdat het volk gesproken heeft. En verder moet je de PVV ook de kans geven om te intregreren ;-)

 77. Jan van den Heuvel zegt: 11-10-09 om 10:41

  Belachelijke zaak.Een enorme blunder van het FNV

 78. Arend zegt: 11-10-09 om 10:59

  Ik vind het een goede zaak.
  Wilders wordt hier weer gediscrimineerd door de zogenaamde “Christelijke” waardemensen. Over uitsluiten gesproken.

 79. Andre Visser zegt: 11-10-09 om 11:02

  Het einde van de Sociaal-democratie in Nederland!!!

 80. jaap zegt: 11-10-09 om 11:03

  Al die gasten die gelijk hun lidmaatschap op zeggen na 35 jaar of langer lid te zijn geweest zitten nou lekker in de vut óf aow, voor hun is het elke dag zondag. Wij kunnen later doorwerken tot ons 70 ste! Ik wil hierbij die eikel van een minister bos bedanken voor het betalen van miljarden aan die banken voor al die bonussen! Door hem en al die andere opmakers hebben wij dit te danken! Ik vind dat ALLES geoorloofd is om met ons 65 ste met pensioen te gaan, dus ook een samenwerking met de pvv. Ik had wel liever gezien dat de fnv ging samenwerken met de sp, maar jongerius is echt niet gek, er is daar natuurlijk wel over nagedacht………..

 81. Robert zegt: 11-10-09 om 11:05

  Fantastisch! Ik ben zelf vorig jaar overgestapt van SP naar PVV, dus dat de FNV dit nu ook doet vind ik fantastisch!

 82. evert zegt: 11-10-09 om 11:13

  zeer goede zaak in de toekomst zullen ze ook samen moeten werken.want de pvv gaat regeren hier in nederland.en dan krijgen ze toch met elkaar te maken ,zeer goed dus.

 83. Job zegt: 11-10-09 om 11:18

  Tijd om het lidmaatschap op te zeggen.

 84. Erik Visser zegt: 11-10-09 om 11:21

  Na 35 jaren lidmaatschap van eerst Abop, later Abva/Kabo en thans FNV zelfstandigen, is dit voor mij aanleiding mijn FNV lidmaatschap op te zeggen

 85. Martin zegt: 11-10-09 om 11:21

  Yvonne; veel FNV ers hebben vertrouwen in de mensen van de politieke partijen en afgevaardigden van de bonden. Ik heb nu toch echt de indruk dat deze mensen niet goed meer weten wat er binnen de samenleving aan de hand is onder de massa werkenden.ook heeft de antikraakwet niets te maken met het verhogen van de AOW dus jou verhaal is voor mij wat onduidelijk en moeilijk op te reageren.
  Ik heb in elk geval weinig vertrouwen meer in mijn vertegenwoordigers en dat mag ik uitspreken.

 86. J Stevens zegt: 11-10-09 om 11:24

  Allemaal die negative reacties en vooral op de pvv.Ik kan me al precies voor stellen wat dit voor een personen zijn BV (onterecht afgekeurden,de luierikken op de werkvloer die iedere dag de bond willen inschakelen,en over alochtone leden gesproken,die krijg je van heel Nederland in een VW golf.Dus mijn visie als iedereen gewoon zou werken(60%van leden van de bond zijn terecht of onterecht afgekeurd,kijk maar eens om je heen)en allemaal die groot verdieners,ook hun premies zouden betalen,en stoppen met geld te pompen in bodemloze zou ieder na 30 jaar werken kunnen stoppen.

 87. Harry zegt: 11-10-09 om 11:29

  In 1 woord: WALGELIJK!!!!

 88. pascal zegt: 11-10-09 om 11:29

  FNV samen met de PVV. Schandalig. Ik zeg direkt mijn lidmaatschap van de FNV op!!

 89. nee ik geen lid hoeft voor mij niet zijn alle maal zakken vullers beloven veel maar doen niks

 90. Mike zegt: 11-10-09 om 11:35

  In de peilingen staat de PVDA op 13 zetels. Zodra de PvdA voor AOW 67 stemt zal de partij zich kunnen opheffen. Het is logisch dat de FNV steun zoekt bij de grootste / sterkste partij van nederland. De PVV sluit geen mensen of religies uit. De PVV is voor een gematigd islam en een voor een samenleving waarbij alle mensen mee doen. Afgezien van de islam issue heeft de PVV eigenlijk een progressieve programma. (vergelijkbaar met SP). Uitsluiten van partijen is geen optie. De FNV zal dan geen haar beter zijn dan onze regering. Kortom gewoon samenwerken met Geert en mensen die hun lidmaatschap van de FNV willen opzeggen moeten dit vooral doen. Aan zgn succes supporters heb je niets.

 91. jan h zegt: 11-10-09 om 11:35

  het doel heiligd de middelen vind ik moeten wij dan alles zo maar laten gebeuren.
  het is een goed idee van agnes om dat tuig van de richel,
  onder druk te zetten dat zal ze aan het denken zetten.
  en de pvda partij van de armoede is niet meer sociaal.
  bos een geen pvda r maar gewoon een stroomannetje van,
  balkenende maar milairden uitgeven om de banken niet om te laten vallen nou je ziet wat er gebeurd ze gaan gewoon door met zakken vullen zie dsb.
  en nu moet onze zuur verdiende aow en pensioen er aan geloven als ik 65 jaar ben heb ik 50 jaar gewerkt.
  ik vind het en schande wat deze kliek in den haag doen.
  zolang donner er zit word het alleen maar slechter voor,
  de werkende mensen.bah.
  dus volgnde verkiezingen gewoon geert stemmen hopelijk dit jaar nog. al is het alleen uit protest dat zal ze leren.dat zootje in den haag.nederland word wakkeren kom,
  in actie laat wat van je horen.

 92. Pieter zegt: 11-10-09 om 11:39

  Hoe kan de FNV zo dom zijn om met een populistische minkukel in zee te gaan? Zaken doen met de duvel en z’n ouwe moer kan verworden tot huilen met de wolven in het bos. Ik zie Agnes al met een geblondeerde kuif.
  En dat alleen maar omdat de pvda getriggerd moet worden. Driewerf schande!

 93. yvonne karssen zegt: 11-10-09 om 11:47

  oke Martin, jij bent voorlopig de enige die durft te reageren.
  Wat heeft de Anti Kraak Wet hier mee te maken.
  Wil ik graag nog eens uitleggen.
  Ik constateer dat veel reacties erop neerkomen ‘Foute boel’ mevr. Jongerius. Nu samen met de PVV proberen de 65 jaar te behouden

  De heer SLOB heeft deze week het voorstel, om de Anti Kraakwet aan te scherpen, “gebruik gemaakt van de PVV die ook tegen Kraken is. Alleen de PVV vond het voorstel van de partij van de heer Slob niet VER GENOEG GAAN. Dus nu is hij er mee akkoord gegaan dat de maximale strafmaat omhoog mag naar 2 jaar.

  Dit is hetzelfde, als veel reacties TEGEN mevr. Jongerius zeggen te hebben, op haar aktie.
  Samen met de PVV iets voor elkaar zien te krijgen.
  DUS ook andere partijen doen dat. Zit ingebakken in ons politieke bestel; n.l. soms gelegenheids ‘deals’ sluiten om jouw wens er door te krijgen.
  Niet dat ik dit mooi vind. Het is 1 van de redenen waarom ik het politiek bedrijven niets vind.
  Een slangenkuil daar in den Haag zei dhr. Pechtold een keer. Ik was blij met zijn opmerking. Maar hij kreeg er meteen van langs van zijn ‘vakbroeders’. Hoe durfde hij. Hij maakt toch ook deel uit van deze politici in den Haag?
  Jawel, je kunt simpel gezegd 2 dingen doen. Uit de politiek stappen of van binnen uit iets proberen te veranderen.
  Mijnheer Pechtold KLASSE….
  Yvonne Karssen –
  P.S. volgende reactie graag MET argumenten die kloppen.
  Ik bedoel niet die stroken met mijn inzicht, maar die laten zien dat de schrijver ook ECHT het nieuws volgt.

 94. Bram zegt: 11-10-09 om 11:58

  Mocht dit zo zijn ga ik het lidmaatschap met de FNV voor het eerst van mijn
  leven aan! Ik ben nu 65 jaar en nooit lid geweest van welke vakorganisatie dan ook..

 95. Jongerius rot op.
  Bijna 40 jaar ben ik nu lid van de vakbond en heb aan bijna alle stakingen voor meer rechtvaardigheid in onze maatschappij meegedaan.De laatste jaren waren daar ook fijne allochtone collega’s bij die tegenwoordig regelmatig door de “heer” Wilders worden geschoffeerd. Mevrouw Jongerius gebruikt graag directe stoere taal,vandaar mijn kop: Jongerius rot op. Zij wil om resultaat te bereiken zelfs met de duivel koffie drinken. Ik ben blij dat deze mevrouw niet voor de Tweede Wereld oorlog de leiding van de vakbond had. Was zij in die tijd dan met de NSB koffie gaan drinken omdat een deel van de vakbondsleden ook op die partij hadden gestemd? Mevrouw Jongerius u moet zich diep schamen.

 96. winston zegt: 11-10-09 om 11:59

  TJa wat doe je er aan? Wanneer het uitkraamende populisten gedrag onder de nedbevolking en de politiek niet veranderd, stevenen we af naar een Nederland waar ik persoonlijk niet meer zou willen wonen. Ik merk veel negativiteit, eigenbelang en onverantwoordelijkheid onder de mensen en zelfs in de politiek en media. Kijk eens om je heen en neem de verantwoordelijkheid voor je eigen leven op ieder moment.

 97. goba zegt: 11-10-09 om 11:59

  Wie verkoopt zijn ziel nu aan de duivel ?

 98. Bert zegt: 11-10-09 om 12:01

  Voor mij is al zo’n 30 jaar geleden uit publicaties bekend dat er omstreeks 2019 iets aan de huidige AOW financiering moet gebeuren, Echter de uiterst domme en naieve wijze waarop het kabinet dit nu neerzet zonder een spankje nuance en tact, vraagt helaas om tegenkrachten, de PVV en FNV is dan ook een van de slechtste scenario’s welke je kan bedenken.
  Maar de rest van het politieke blok blijft napappagaaien en jaknikken, met vindt het allemaal best en heeft geen stem en ruggegraat, Dus door zo’n slappe hap krijg je dit soort bizarre ontwikkelingen.

 99. Geert Zweers zegt: 11-10-09 om 12:09

  Wil mevr. Jongerius historie schrijven om de democratie in nederland
  naar de sodemieter te helpen?
  Of laat ze nu echt zien wat voor een schaap (in wolfskleren) zij is.

 100. Tosca Weinberg zegt: 11-10-09 om 12:17

  Het doel heiligt niet de middelen in dit geval. Niet wat mij betreft. Na 12 jaar lidmaatschap haak ik af, geen FNV meer voor mij! Natuurlijk heeft Nederland een politiek stelsel waarbij het noodzakelijk is coalities te sluiten als je iets wilt bereiken. Maar zo openlijk flirten met de PVV is NOT DONE!! Ik wens geen deel uit te maken van een vakbond die de PVV alleen maar veroordeelt als het toevallig goed uitkomt. Bah…

 101. hans (61) zegt: 11-10-09 om 12:26

  Indien de FNV gaat praten met PVV, zeg ik mijn lidmaatschap op. Zelfs 35 jaar lid zijn weegt niet op tegen het principe “niet met fascisten praten”

 102. renee zegt: 11-10-09 om 12:26

  Ik vraag mij het nut hiervan af. Een, blijkbaar voormalige, linkse arbeidersorganisatie die samen wilt gaan werken met een politieke partij die mensen uitsluit. Wat nu als ook moslims, mensen met een dubbel paspoort, voormalige probleemjongeren met een andere achtergrond dan de Nederlandse lid zijn van de FNV. Die willen uiteraard de hulp waarvoor ze betalen en die de FNV wilt bieden. Als de PVV achterban hier lucht van krijgt, zullen ze dan anders gaan denken over hun keuze voor de PVV? En andersom geldt het natuurlijk ook.

  Daarnaast vraag ik mij af of ikzelf nog ooit de hulp van de FNV wil hebben. Een belangenpartij die wilt samenwerken met de PVV is mijn belangenpartij niet.

 103. arjen zegt: 11-10-09 om 12:29

  Ben wel benieuwd hoe standvastig Wilders dan wordt bij coalitie onderhandelingen met de mogelijke coalitiepartners VVD en het CDA? Ze zullen toch ergens water bij de wijn moeten doen. Eerst veel zetels (= macht) winnen en dan zal Goethe’s Faust herleven in de Neder-Germaanse polder.
  En zo niet, dan blijven ze in de oppositie (en dat heeft niks te maken met een cordon sanitaire).

 104. Alexander zegt: 11-10-09 om 12:35

  Lees de 9 punten van de PVV visie maar eens.
  De PVV is een partij, waarbij als je eenmaal de drempel over bent en “voor ze” bent, het heel lastig wordt om weer “tegen ze” te zijn.
  De PVV is een “low entry barrier, high exit barrier” partij. Dit is een oude strategie die bv ook in de jaren 30 in Duitsland toegepast is.
  Maar ook toegepast wordt door sectes en bv de maffia. En dit “easy in, difficult out” slaat niet alleen op lid of aanhanger worden, maar dit slaat ook op het samenwerken.
  Als je eenmaal met de PVV samen hebt gewerkt op een bepaald terrein, zal je het op dat terrein nooit meer met de PVV oneens kunnen zijn.
  Hiermee komt de PVV aan de macht. En zo schakelt de PVV haar tegenstanders uit.
  De PVV heeft waarschijnlijk voor 60% gelijk in haar mening, maar voor de resterende 40% zit ze er zo verschrikkelijk gevaarlijk naast dat we weerstand moeten blijven bieden.
  Het moge duidelijk zijn, ik ben geen PVV’er, maar ook geen FNV’er. Ik ben een liberaal in hart en nieren.
  De PVV preekt onvrijheid. De PVV is kort door de bocht. De PVV maakt gevaarlijk gebruik van veronderstellingen die we allemaal graag als waarheid zien.
  De PVV noemt zich de partij voor de vrijheid. Wat voor een vrijheid? Wiens vrijheid? Zeg je lidmaatschap van de PVV op nu het nog kan!
  CDA en FNV stop met samenwerken nu het nog kan.
  Alle fatsoenlijke partijen van Nederland: luister zelf naar wat de bevolking wil en ga daar mee aan de slag. Daar willen we de PVV niet voor nodig hebben.
  Daar is de PVV gewoonweg te gevaarlijk voor.

 105. HenkJan zegt: 11-10-09 om 12:48

  Nou Yvonne Karssen, jij wilt wel heel graag reactie! Je hebt kennelijk niet helemaal door dat je twee stukjes nogal onsamenhangend overkomen.

  Maar goed, een paar dingetjes maak ik er toch op uit:
  * de SP is buitengesloten door CDA en PvdA? Onzin. Weet je zelf ook. SP heeft jaren overal tegenaan geschopt. Konden ze een keer regeren, durfden ze niet. Want regeren in NL is compromissen sluiten.
  * “Onderzoeken krijgen meestal de uitkomst van de opdrachtgever!!!!!”. Dus dat geldt ook als de SP weer eens een onderzoek instelt, lijkt me dan.

  Ik ben zelf 40 jaar, werk al jaren. En houdt er ook al jaren rekening mee dat ik op mijn 67e AOW krijg. Echt verrassend is dat toch niet echt? Als je de laatste 10 jaar enigszins hebt opgelet, weet je dat dit vroeg of laat gaat gebeuren. Is ook niet erg. Die grens van 65 jaar is ongeveer 50 jaar geleden gesteld. Was ook de bedoeling om hem af en toe aan te passen. En dat kan ook best. Werkomstandigheden zijn in alle sectoren zwaar verbeterd. Levensverwachting ook.
  De FNV heeft de kans gekregen om binnen de SER een alternatief te vinden. Dat is niet gelukt. Dan is de regering duidelijk, en dapper dat ze dit door gaan zetten. Wordt ook hoog tijd.
  Neemt niet weg dat in mijn ogen Jongerius zichzelf totaal belachelijk maakt door samenwerking met de PVV te zoeken. Ze zou principes moeten tonen, namelijk dat een partij die mensen uitsluit geen partner kan zijn. Dan is het einde zoek.
  Een voor de PVV-ers: Wilders roeps alleen maar waar hij tegen is. Hij weigert echter om te laten zien waar hij zijn populisme van gaan betalen. Daar intuinen is dom.

 106. marcel zegt: 11-10-09 om 12:53

  De FNV is conservatief aan het worden, het gebaar naar Wilders getuigt daar van. De noodzaak van bezuinigen wordt niet onder ogen gezien, de FNV slaat in mijn ogen alleen maar wild om zich heen. Ze probeert door middel van zwarte-pieten richting regering en werkgevers alleen maar image op te houden. De vergrijzing en langere levensduur maakt dat het tijdstip waarop mensen met pensioen gaan nu eenmaal omhoog moet. De weinig constructieve houding van de huidige FNV, maakte dat ik mijn lidmaatschap een jaar geleden al heb opgezegd. Waar zijn de tijden dat met politici en werkgevers op een constructieve manier werd gezocht naar compromissen. De FNV moet in mijn ogen geen ‘tegenpartij’ blijven. Natuurlijk staan er belangen op het spel, maar de lasten en de lusten moeten in mijn ogen eerlijk verdeeld worden over alle generaties. Het gebaar naar Wilders getuigd van machteloosheid en frustratie bij de FNV. FNV, waar zijn je vernieuwende ideeen en je gevoel voor (brede) maatschappelijke verantwoordelijkheid??

 107. Peter zegt: 11-10-09 om 12:54

  BELACHELIJK!

 108. De PVV heeft op veel punten gelijk, vraag de gewone werkman/vrouw, 40 jaar geleden kwamen ze met 5000 man voor hier te werken, nu zijn het er al meer als 1 milioen, de meeste komen maar alleen voor de soc dienst om hun hand op te houden. Ik hoop dat de FNV de zelfde kant opgaat als de PVV. Ik ben er wel voor om tot 67 jaar door te werken, mits het goed betaald wordt.

 109. Wilfred zegt: 11-10-09 om 13:07

  Ik denk er nu sterk over na om mijn lidmaatschap optezeggen bij het FNV!

 110. Had-je-me-maar zegt: 11-10-09 om 13:07

  @Geert Zweers zegt: 11-10-09 om 12:09

  Welke democratie?

 111. Peter zegt: 11-10-09 om 13:10

  Als je die reacties leest, dan lijkt het wel of de Inquisitie in Nederland is teruggekeerd om Wilders op de brandstapel te krijgen…

 112. F. van den Berg zegt: 11-10-09 om 13:14

  Ik zeg mijn lidmaatschap bij de vakbond op want ik wil niets met de PVV te maken hebben……….

 113. Ruud zegt: 11-10-09 om 13:14

  In een democratie moet je niemand op voorhand uitsluiten, zeker geen gekozen partij.
  Laten ze het gesprek maar aangaan, dan zullen ze er vast achter komen
  dat samenwerking met de PVV niet mogelijk is, en heb je een duidelijke conclusie!

 114. Jannes zegt: 11-10-09 om 13:21

  Kom op jonge leden laat jullie stem horen. Deze mensen hebben al een AOW misschien. Laat je niet misleiden, samen werken is altijd goed.
  WANT SAMEN zijn WE STERK. toch.

 115. Peter_Den Haag zegt: 11-10-09 om 13:25

  Nu dacht ik dat we niet dieper konden zinken…..
  Het is echt droef gesteld met Nederland en het voorheen zo geprezen sociale klimaat hier.
  Ik krijg het ineens heeeeel koud….

 116. mehmet zegt: 11-10-09 om 13:30

  Ik zeg meteen mijn lidmaatschap op. Ik ben een Nederlandse Moslim en ben trots dat ik een Nederlander ben. Maar deze man is een gevaar voor bepaalde groeperingen binnen onze samenleving. Het is een wolf in een schapenkleding. Laten we niet dezelfde fout maken als in 1933.

 117. henk zegt: 11-10-09 om 13:31

  samenwerking pvv fnv onmogelijk op deze manier verliest de pvv zijn rechtse gezicht zou zonde zijn.

 118. Annemieke zegt: 11-10-09 om 13:34

  mevrouw Jongerius draaft wel heel erg door in de AOW-kwestie, er is voor haar geen weg meer terug. Hoe kan iemand toch zo dom zijn?

 119. Cor zegt: 11-10-09 om 13:37

  Misschien wordt het tijd dat de FNV een bruin overhemd cadeau geeft bij een nieuw lidmaatschap. Kunnen de nieuwe leden uniform marcheren om tegen de verachtelijke socialisten te protesteren.

 120. Romeo zegt: 11-10-09 om 13:38

  Reeds 20 jaar betaal ik premies. Graag doe ik dat, solidair heet dat. Ben nu 41 en mag dus nog een tijdje werken. Graag wil ik echter nu een solidair gebaar van de babyboom generatie. Die generatie die met een mooie VUT-regeling nu de bloemetjes buiten zet. In die 20 jaar heb ik reeds €17.000,- vut premie betaald waar ik helaas nooit wat van terug zal zien. Als dank voor al die “solidariteit” mag ik nu tot 67 werken. NEE dus! Eerst nu fiscalisering van de AOW voor de riant levende babyboom generatie. Kijken wat dat opbrengt, daarna kijken we wel verder. Dus wat de FNV nu doet, daar sta ik volledig achter, alles is geoorloofd om deze diefstal tegen te gaan. Ik overweeg dus ook om lid te worden van de AOB.

 121. Kortlever zegt: 11-10-09 om 13:41

  Wilders is een bedreiging voor de Nederlandse samenleving, dat staan vast. Als nu een vakcentrale zich gaat aansluiten bij een politieke bewegomg en dus duidelijk partij kiest verliest het zijn politieke neutraliteit en zal het veel leden verliezen. Natuurlijk hoopt Wilders nu alle mensen te trekken die tegen de AOW-plannen zijn. Hij gaat er niet op achteruit. De FNV zal veel leden kwijt raken ben ik bang. Ik zeg mij lidmaatschap sowieso morgen op. Of het doorgaat of niet.

 122. Dan zegt: 11-10-09 om 13:48

  Zo heeft heer Wilders eindelijk de ogenschijnlijke legitieme steun en de schijn van sociaal engagement die hij nodig heeft, dankzij FNV.

  70 jaar geleden speelde eenzelfde tafereel toen de NSDAP uit zo’n huwelijk ontstond.

 123. Jan zegt: 11-10-09 om 13:48

  Is mevrouw Jongerius nu helemaal van de pot gerukt! Als deze samenwerking, met de populistische, racistische en haat zaaiende Wilders doorgaat, ben ik geen FNV lid meer.

 124. Eric de Redelijkheid zegt: 11-10-09 om 13:49

  Als dit doorgaat wil ik wel duidelijk hebben dat ze niet namens mij onderhandeld.

  Ik ga liever 20 jaar later met pensioen dan dat ik met dit nationaalsocialistische rapaille geassocieerd word.

  Zeker niet vanwege een gebeurtenis die voor mij óf 24 jaar óf 26 jaar in de toekomst gaat spelen. Twee jaar verschil is geen reden om je ziel te verkopen.

  Als dit verder gaat zeg ik mijn lidmaatschap op.

 125. Dan zegt: 11-10-09 om 13:51

  PS,
  Hier wil ik niet medeplichtig aan zijn, ik zeg per direct mijn FNV lidmaatschap op.

 126. wim zegt: 11-10-09 om 13:55

  Als de FNV echt toenadering zoekt tot de PVV, zeg ik meteen mijn lidmaatschap op.

 127. jeroen zegt: 11-10-09 om 13:55

  liever door tot 67 dan met Wilders heulen!

 128. A.Stuijt zegt: 11-10-09 om 13:58

  ‘t Kan in de keuken, waar wat wordt klaargemaakt, erg warm worden. Vooral in de tijd waarin het spreekwoord is ontstaan. Als je niet tegen hitte kan, kom dan niet in de keuken!
  Ook het smeden van staal of ijzer gaat gepaard met directe blootstelling aan veel hitte. Elke smid speelt met vuur.
  Als vakbondsbestuurders dus praten met werkgevers, verdenken we hen ook niet van overlopen of van verraad (aan de klassevijand), maar van het bekwaam smeden van het ijzer als het heet is.
  Ook overleg met de PVV valt voor mij hieronder.

 129. pieter zegt: 11-10-09 om 14:00

  Geert Wilders gebruikt de vakbeweging op een heel handige manier.
  PVV en FNV zijn elkaars natuurlijke vijanden en dat moet vooral zo blijven.
  Agnes: laat je niet misbruiken.

 130. Maurice zegt: 11-10-09 om 14:02

  Ik dacht dat PVV een eigen koers had. Blijkt dat het Wild alles doet om de Hond te strelen.

  Ik dacht dat de FNV eigenwaarde had en naar zijn achterban luisterde. Blijkt dat ze gewoon in de media willen scoren. Denk nou eens niet aan jezelf Jongrrr.

 131. Martijn zegt: 11-10-09 om 14:03

  6 maanden hebben de vakbonden de tijd gehad om met een oplossing te komen en de termijn is nog nauwelijks verstreken of ze komen met deze “oplossing” een samenwerking tussen PVV en vakbond FNV. Gelukkig ben ik geen lid meer van deze vakbond, lijkt wel een soort 2 halen 1 betalen actie. Koppelverkoop??

 132. cadel zegt: 11-10-09 om 14:04

  Het doel heiligt niet alle middelen. Door met de PVV te gaan praten verloochent de FNV haar sociale en maatschappelijke achtergrond. En verkwanselt daarmee haar bestaansrecht. De vakbond komt nl. niet meer op voor alle werkende in de samenleving en is bereid haar ideologie te verloochenen. Bovendien helpt de FNV door deze actie de PVV aan nog meer populariteit. Dit terwijl de PVV bewust en openlijk werkende moslims uitsluit. Al roepen ze dat ze niemand uitsluiten. Niemand dat klopt, daar ze de moslims, net zoals de joden toendertijd, als geen onderdeel van de maatschappij beschouwen. Ik roep iedereen op per direkt het lidmaatschap van de FNV op te zeggen. Ook na mijn 65st wil ik een eerlijke en leefbare maatschappij leven. Waar plaats is voor iedereen.

 133. Vincent zegt: 11-10-09 om 14:08

  Gewoon schandalig!!
  Ben al lang lid van de fnv, maar dat zal niet lang meer duren!!!

 134. Vinicio zegt: 11-10-09 om 14:11

  Ik dacht dat een vakbond de individuele en collectieve belangen behartigt van werknemers. Alle werknemers dus jong, oud, man, vrouw homo, lesbies, links, rechts, centrum, gelovoge, niet-gelovige. Een vakbond is geen politieke partij. Tegen alle leden van de FNV die nu hun lidmaatschap op willen zeggen, zeg ik doei, zwaai, zwaai, wordt lekker lid van een politieke partij, dan. De FNV (en niet allen de FNV) heeft de laaste jaren alleen de belangen van de “oude” leden beschermd en nu dus ook. Het beleid van de FNV is niet verandert. Daarom worden jongeren tegewoordig geen lid van een vakbond. En als de FNV “conservatief” zou zijn geworden, wat vinden we van de linkse partijen die in sommige gemeenteraden ultra-conservatieve moslims als wethouders of raadsleden hebben? Kunnen die wel praten over gelijk tussen man en vrouw en homo`s? Nee, natuurlijk niet, maar dat vinden we wel goed, toch? Als Jongerius met Wilders gaat praten moet ze zelf weten. En als Jongerius een deal met Wilders zal sluiten, zal ze de deal aan de leden voorstellen. De leden en alleen de leden zullen daarna de deal goed of afkeuren. Jongerius is tenslotte door de leden gekozen. Dat is democratie.

 135. Michael zegt: 11-10-09 om 14:11

  Geeft toch maar aan dat de PVV misschien wel een goede gesprekspartner is. De mensen die er tegen zijn moeten maar lekker blijven vertorouwen op al die partijen die een hoop mooie beloften maken maar ondertussen zorgen dat we met zijn allen naar de klote gaan.

 136. Laurens-Jan zegt: 11-10-09 om 14:12

  Ik ben vóór een verhoging van de AOW-leeftijd en maak me absoluut niet druk om een ‘samenwerking’ tussen FNV en PVV. Vind het overigens belachelijk dat er mensen zijn die Wilders zien als een bedreiging van de samenleving, dan praat je jezelf echt maar wat wijs.

 137. kees zegt: 11-10-09 om 14:13

  Als dit waar is wordt ik direct lid van FNV!!!!

 138. Bart zegt: 11-10-09 om 14:13

  Belachelijk! Met zo’n partij wil ik direct of indirect niks te maken hebben!

 139. Henk zegt: 11-10-09 om 14:15

  Het geeft maar aan hoe ongelooflijk dom de FNV bezig is de laatste jaren. Het is IKKE IKKE IKKE zonder enig pragmatisch besef – en om dan de meest ultieme fout te maken door aan te gaan schurken met de xenofoben van deze tijd – walgelijk.

 140. Sociaal-democratie in Nederland
  is er nooit geweest dus kan hij niet weg ook

  ik heb een advies weg hier uit dat klote land

  Ernest Maas

 141. FNV: zoek liever samenwerking met de Pvda en de linkse partijen, want die hebben jullie toen groot gemaakt. Als toch een samenwerking komt met PVV dan zeg ik mijn FNV lidmaatschap direct op.

 142. Piet zegt: 11-10-09 om 14:22

  En nou straks ook geen praatjes als CDA en VVD met de PVV in zee gaan om een kabibnet te vormen.

 143. Herman zegt: 11-10-09 om 14:24

  Perfekt,

  gelukkig dringt het bij de FNV ook door dat CDA,PvdA en werkgevers voor geen cent te vertrouwen zijn. Hebzucht en eigenbelang krijgen de rekening eindelijk gepresenteerd.

 144. Lex zegt: 11-10-09 om 14:25

  Wat maakt iedereen zich druk partijen mogen toch met elkaar praten er is nog niets besloten. Wat zijn wij ook een bekrompen volkje welke zich hypocriet gedragen, iedereen denkt iets/het maar niemand durft het uit te spreken…

 145. Nora zegt: 11-10-09 om 14:28

  Mocht deze samenwerking doorgaan dan stap ik per direct over naar het CNV.
  Nora

 146. Joop zegt: 11-10-09 om 14:29

  De willekeur rond de AOW van Donner en CDA consorten moet worden gestopt, hoe dan ook!

 147. Nick zegt: 11-10-09 om 14:31

  Zo moe kan ik worden van al die trieste figuren die niet willen samen werken met de PVV. Nee blijven jullie maar lekker stemvee van de PVDA. Op naar de afgrond en op naar een AOW van 67.

  Als je teveel naar links kijkt, zie je rechts niet!

 148. Remon zegt: 11-10-09 om 14:33

  Wat mij betreft kan dit gesprek tussen Jongerius en de PVV alleen gaan over de AOW leeftijd. Verdere samenwerking lijkt mij niet verstandig anders is de FNV in ieder geval mijn lidmaatschap kwijt.

  Ben zeer tevreden over het optreden van de FNV-ABVAKABO voorzitter mevr Snoeij. Ik had dan ook van mevr Jongerius een verstandigere houding verwacht. Had zij bijvoorbeeld maar eerst naar de achterban de grenzen van een eventueel gesprek met de PVV duidelijk gemaakt. Dat had heel veel onrust onder ons vakbondsleden voorkomen.

  Mevr Jongerius: hoeveel dagen duurt mijn vakbondslidmaatschap nog?
  U heeft het antwoord!

 149. Rob zegt: 11-10-09 om 14:36

  Ik snap werkelijk niet dat Geert zou willen samenwerken met zo een linkse club als de FNV, andersom hoeft mevr. Jongerius zich weinig zorgen te maken want het percentage allochtonen wat lid is van haar club is nihil.Wat betreft de reacties over het uitsluiten van van bepaalde groepen door de PVV, de PVV sluit niemand uit maar wil alleen de gelverslindende groep aanpakken die niet meedoet in de samenleving, de groep die ons sociale stelsel om zeep helpt en er mede voor zorgt dat wij nog langer moeten doorwerken om dit stelsel overeind te houden.
  De PVV komt er op eigen kracht en heeft de FNV helemaal niet nodig.
  Ga zo door PVV, mijn stem heb je.

 150. C.P van der Meer zegt: 11-10-09 om 14:39

  Wijze,edoch soms domme Agnes. Ik weet zeker dat jij geen pact sluit met Wilders.Zo ja dan moet de totale vakbeweging, waarvan ik al meer dan vijftig jaar lid ben, afstand van jou nemen.We zien je dan wel terug binnen de PVV.

 151. Kees van Dijk zegt: 11-10-09 om 14:41

  Natuurlijk moeten ze samenwerken. De partij van Wilders is een echte volkpartij. In de peiling zijn ze het grootste van Nederland. Het zou een schnade zijn als dat wordt genegeerd. De FNV doet dat niet en handelt in het belang van haar leden door gesprekken aan te gaan. Veel van de leden van de FNV zijn overigens aanhangers van de partij van Wilders.

  Kees van Dijk, Amstelveen

 152. g.langerveld zegt: 11-10-09 om 14:44

  Ik heb vanochtend al een mailtje naar de FNV gestuurd,
  wanneer mevrouw Jongerius dit onzalige plan doorzet zeg ik mijn lidmaatschap met onmiddelijke ingang op.

 153. Jannenman zegt: 11-10-09 om 14:44

  Nou nou nou toch, de haat jegens Wilders neemt weer grootse vormen aan hier. Alles wordt weer uit de kast gehaald. Maar deze mensen zetten nooit een discussie door.

  Jaren 30? Ja, er is al 30 jaar een gapend gat in de NL politiek voor nationaal socialisme. Dwz opkomen voor de eigen groep en sociaal zijn binnen die groep. Daarmee is nationaal socialisme niet extreem en al helemaal niet extreem rechts, maar een middenpartij. En dat zie je ook terug aan het electoraat. Nationaal Socialisme hoeft niet tot rare toestanden te leiden. Die kans is zelfs kleiner dan voor communisme en liberalisme.
  Populisme komt ook regelmatig langs. Dat woord is afgeleid van ‘het volk’, latijn. Zie ook ‘populair’. Juist in een democratie zou men dat moeten toejuichen.
  Alexander gaat zelfs zo ver dat wie in de pvv raakt er nooit meer uitkomt. Te zot voor woorden. We hebben het over een politieke partij; morgen kan iedereen anders stemmen. Maar hij bedoelt uiteraard dat de pvv verboden moet worden als criminele organisatie. Misschien moeten we dan meteen ook maar die 50% 50 plussers de gevangenis in smijten die op hem stemmen. Dat zijn immers allemaal terroristen. Raar gedrag voor mensen die zeggen voor democratie te zijn.
  Wiens vrijheid vroeg iemand. Nou, mijn vrijheid bijvoorbeeld om te leven in een land dat van mij is en niet van een verzameling allochtonen. Ah, u ziet zich als wereldburger? Waarom gaat u dan niet in Zuid Afrika wonen?
  Hoe je het ook draait of keert, degenen die zeggen voor multikultuur te zijn, zijn dezelfden die ervoor zorgen dat culturele diversiteit mondiaal afneemt Erg strijdig…

 154. marjon zegt: 11-10-09 om 14:47

  Alleen al het voornemen vind ik genoeg om op te zeggen. Onaanvaardbaar!

 155. T. van Rijswijk zegt: 11-10-09 om 14:48

  De vakbond staat voor de democratische beginselen. Hoe is het te verkopen om aan tafel te gaan zitten met een club die als doelstelling heeft verschillende soorten burger(s)(rechten)in te stellen?
  Liever met 67 pensioen in een democratie dan met 65 in de HaatStaat van de anti-democraten.

 156. Frits zegt: 11-10-09 om 14:50

  Negeer die PVV. Je komt er niet verder mee. Wilders zal er uiteindelijk zijn eigen draai aan geven. Hier schiet je als vakbond niets mee op en schaadt het uiteindelijke doel.

 157. Kees Koets zegt: 11-10-09 om 14:53

  Kan me niet schelen met wie de FNV iets regelt, maar als ik tot 67 moet werken zeg ik mijn lidmaatschap van de FNV op

 158. Niek van Aurich zegt: 11-10-09 om 14:55

  Beste Nos redactie,

  Geert Wilders begint steeds meer Nationaal Socialistische trekjes te krijgen. Een groep in de samenleving de schuld geven en dan mooi weer spelen met behoud van AOW op 65 jarige leeftijd en goede gezondheidszorg. Als je het programma van de PVV goed leest, zijn deze plannen helemaal niet onderbouwd. Voor mevrouw Jongerius heb ik geen goed woord over.De FNV heeft ook net als de PvdA zijn ideologische veren al verloren. Zij waait met alle winden mee. Ik heb meer respect voor de SP, die tegen dalende opinie cijfers, de straat op blijft gaan.

  Met vriendelijke groet,

  Niek van Aurich

 159. Jaap zegt: 11-10-09 om 14:56

  Onaangenaam verrast over onderstaand bericht in de media,

  ROTTERDAM – FNV-voorzitter Agnes Jongerius denkt na over een ‘duivelspact’ met Geert Wilders inzake de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar. ,,Als het om belangrijke zaken gaat doe ik desnoods zaken met de duivel”, zegt Jongerius

  Als dit werkelijk mocht gebeuren, zeg ik onmiddellijk mijn lidmaatschap op, hoewel ik al ruim 30 jaar lid ben, en nog lid ben nu ik met pensioen ben, dit vanwege de betrokkenheid met de nog werkende en de bond sterk wil houden.

  Hoewel ik ook teleur gesteld ben met het mislukte overleg, vind ik niet dat voor verdere acties alles moet kunnen. De PVV draagt totaal niet bij aan maatschappelijke verantwoordelijkheid, is tot op het bot discriminerend en daar hoort de FNV ver van te staan. De oproep van Wilders is er ook alleen maar voor om zieltjes te winnen, U denkt toch echt niet dat rechts tegen langer werken is?

  Ik heb een enorm probleem met het gedachte goed van de PVV, mogelijk wordt ze de grootste partij in ons land, onverteerbaar ik zou hiervoor willen emigreren, en ik mij schaam voor Nederland, enkele jaren geleden konden we nog trots zijn over onze tolerantie.

  Ik hoop dat u afziet van een samenwerking met de PVV, het is niet zaken doen met de duivel, maar “de ziel verkopen aan de duivel”.

  In spanning wacht ik af, lid kunnen blijven , of opzeggen, ik wens Agnes Jongerius veel wijsheid in haar besluit.

 160. Steve R. zegt: 11-10-09 om 14:56

  Een historische misser die het FNV heeft gemaakt. De FNV is niet sec een ‘neutrale belangengroep’. Ik kan me niet voorstellen dat Mevr Jongerius er zo simplistisch over denkt.
  Waar is de brede maatschappelijke gedachte dan gebleven?

 161. Thomas zegt: 11-10-09 om 15:00

  Wat een geschreeuw toch meteen. Al een tijd lid van FNV en sta open voor nieuwe ideeen. Wacht toch gewoon eens af en begin niet meteen te roepen.

 162. T. van den Berg de Rooij zegt: 11-10-09 om 15:01

  Einde lidmaatschap, opportunisme ten top. Schande, verkwanseling van de eigen waarden

 163. Peter zegt: 11-10-09 om 15:01

  Ik stap onmiddelijk over naar CNV.. no kidding

 164. d stam zegt: 11-10-09 om 15:02

  Top gewoon samenwerken……
  wat een stumpers om je lidmaatschap op te zeggen al 10 jaar lid en blijf ook zeker lid !!!!!!! FNV GA ZO DOOR

 165. Jo Ubags zegt: 11-10-09 om 15:03

  Dat een vakbond een NSB-mentaliteit heeft, is nieuw en zegt alles over het niveau van deze mensen.
  Ik schaam me diep om lid te zijn van zo’n club en daarom neem ik met pijn in het hart afscheid van deze organisatie.

 166. c.bogaard zegt: 11-10-09 om 15:03

  ben 61 jaar lid v.h.,fnv en onze voorzitter treed op als veraadster van
  onze democratische vakbeweging dat is absurd!

 167. Brad zegt: 11-10-09 om 15:04

  Toch zou ik deze samenwerking niet geheel uitsluiten(niet dat ik voor ben)Op dit moment is volgens de nieuwe peilingen de PVV de grootste partij,hoeveel leden, aanhangers, daarvan zijn eigenlijk lid van de FNV?
  Waarschijnlijk dat een handvol leden hun lidmaatschap opzeggen van de FNV,blijft er nog altijd een aanzienlijk deel gewoon lid van de FNV,dat hebben ze bij de FNV ook wel bekeken.Dus wie weet?

 168. Kees zegt: 11-10-09 om 15:05

  Goede zaak,

  De FNV heeft de binnenkort grootste partij van Nederland nodig om de 65 te handhaven. Dus alle zogenaamde sociale mensen hou met deze onnozele discussie en kijk wat de PVV kan doen voor Nederland. FNV leden zouden blij moeten zijn met zoveel steun.

 169. Björn zegt: 11-10-09 om 15:06

  Belachelijk vh kabinet om door te moeten werken tot je 67e. FNV/PVV die begrijpen dat ook.
  Na mijn 65st wil ik in een eerlijke en leefbare maatschappij leven. Waar geen plaats is voor criminelen met twee paspoorten die verkrachten, overvallen, vrouwen onderdrukken(verminken/besnijden), moorden,etc.
  De PVV sluit niemand uit die gewoon meedoen in onze samenleving. Aan de reacties te lezen willen de meeste dat nog niet inzien.

 170. Mehmet zegt: 11-10-09 om 15:08

  Beste Agnes,
  Ik ben het soms eens met enkele van de punten en dacht erover om lid te worden. Het verschil tussen de FNV en PVV in gehanteerde begrippen als ‘solidariteit’ was juist hetgeen wat mij aantrok. Met deze actie verscheur ik mijn aanmeldingsformulier. Welke boodschap heb je in de toekomst voor mij als je dan voor mijn loon/baan/pensioen opkomt, maar mijn lieve moeder hoofddoekenbelasting moet betalen en mijn vader niet naar zijn moskee kan gaan. Wat heb ik aan die euro’s als ik die niet kan besteden in een samenleving waarin ik mijn plek niet kan vinden?

  Liever arm en gerespecteerd, dan rijk en onderdrukt.

  Mehmet Den Haag

 171. Gerard zegt: 11-10-09 om 15:11

  Per heden heb ik mijn lidmaatschap opgezegd, hier wil ik geen onderdeel meer van zijn.

 172. Ik doe hierbij een Oproep aan FNV leden om ook jou bezwaren over samenwerking met PVV kenbaar te maken bij FNV-leider Agnes Jongerius.

 173. Anna zegt: 11-10-09 om 15:11

  Alleen het idee is voor mij een reden om mijn lidmaatschap te beeindigen,is het nu echt zo erg om tot 67 jaar door te werken ,de meeste mensen die nu gaan werken halen de 40 jaar niet eens.Het is onaanvaardbaar dat het FNV met een politieke partij in zee gaat om het gelijk te krijgen,en zeker met deze partij.

 174. Paul zegt: 11-10-09 om 15:16

  Ik heb na 10 jaar vorige week mijn lidmaatschap opgezegd vanwege de aangekondigde stakingen in het openbaar vervoer en de opstelling van het FNV in het AOW debat. Ben ik blij dat ik me niet meer medeplichtig hoef te voelen voor deze actie…, echt te gek voor woorden!

 175. C.Verdoes zegt: 11-10-09 om 15:18

  Je kan beter alle vakbonden negeren.Ze hebben meer kapot gemaakt dan goed is voor de arbeider.Ben vrachtwagenchauffeur,het salaris dat ze met de werkgevers zijn overeen gekomen is ronduit te laag
  Ben vroeger lid geweest van de fnv,maar die hebben mij toen een flink oor genaaid,ze zijn er voor de werknemers zeggen ze amehoela,het zijn een stelletje hypocrieten,de cnv vooral dat zijn kontdraaiers.
  Ik stem PVV

 176. Jaap zegt: 11-10-09 om 15:20

  FNV heeft m.i. niets gelijk met PVV behalve de wens om AOW op 65 te houden. Dit is geen basis voor een verbond. Leden, laat u horen! Wanneer links gaat flirten met rechts blijft er een bruingroene, stinkende, en – vooral! – nietszeggende smurrie in het midden over! Liever rood!

 177. Jannenman zegt: 11-10-09 om 15:20

  de haatstaat is nu al… voor mensen van hier die je troep niet willen.

  En ja, negeer vooral opnieuw de meerderheid. En tegelijk maar roepen dat je zo democratisch bent

 178. frits zegt: 11-10-09 om 15:22

  Zoooo en de FNV heeft er weer een lid bij. Na lange tijd doet de FNV weer eens wat goed! Bravo Agnes en Geert.

 179. Wilhelmien Knapen zegt: 11-10-09 om 15:23

  In navolging tot wat vele al voor mij geschreven hebben voel ik mij ook genoodzaakt om onmiddelijk mijn lidmaatschap van de FNV op te zeggen wanneer er, op welke wijze dan ook, een samenwerkingsverband komt tussen de vakbond en de partij van Geert Wilders. Ik wil met deze partij helemaal niets, maar dan ook niets te maken hebben!

 180. Tecla Boonstra zegt: 11-10-09 om 15:23

  lid sinds 1985 (van de ABVAKABO) en ik heb vanochtend mijn lidmaatschap opgezegd. Daarbij heeft ook de oproep van afgelopen week tot OV staking een steentje aan bij gedragen.

 181. Alexander zegt: 11-10-09 om 15:26

  Janneman, waar heb ik geschreven dat de PVV verboden moet worden? Jij wilt blijkbaar graag dat ik dat zeg. Maar ik ben voor echte vrijheid. En niet de “vrijheid voor sommigen” die de PVV voorstaat. Als jij het gevaar van de PVV niet inziet, zit jij er blijkbaar al te ver in en ben je al verblind. Dan heeft de PVV strategie bij jou al gewerkt. Jij kunt het gevaar van de PVV blijkbaar al niet meer zien. Jammer.

 182. Liesbeth zegt: 11-10-09 om 15:26

  Agnes Jongerius zei van de week tegen demonstranten: “Ik reken op jullie.” Dat was al een vreemde uitspraak want zij moet niet op ons rekenen, maar wij op haar. De FNV is er toch voor óns en niet omgekeerd of vergis ik me daar nou in? Door het knipogen naar Geert Wilders weet ik in elk geval zeker dat ze niet meer op mij kan rekenen. En ik niet op haar.

 183. anna van der Wee zegt: 11-10-09 om 15:26

  Geschokt door het bericht dat Mevr. Jongerius flirt met de PVV om haar zin door te drijven.
  Hoe kan ik nu nog lid blijven als diezelfde partij enkele weken geleden het nog over “kopvoddentaks” heeft. Ik werk met veel moslima’s in de gezondheidszorg die een hoofddoekje dragen. Ik kan met een bond die zegt voor de belangen van de mensen in de gezondheidszorg op te komen en die nu een samenwerkingsverband zoekt met de PVV bij monde van dhr. Wilders geen lid van die bond blijven.

 184. Joop zegt: 11-10-09 om 15:27

  Als sociaal democraat kun je geen verbond aangaan met een club van neo-nazi’s en racisten.
  Bovendien heeft Wilders in een interview enkele jaren geleden gezegd dat hij socialisten haat !!!

 185. kees zegt: 11-10-09 om 15:28

  Dan maar een haatstaat.

 186. Pouw Hofman zegt: 11-10-09 om 15:28

  Je geloof je oren niet Het PVV!!!
  Ik zie de vakbondsbestuurders straks nog voddenkopbelasting gaan heffen en AOW acties inruilen voor ontwikkelingsamenwerking
  BEDANKT AGNES.
  Op zo,n manier zal ik mijn 60 jarig lidmaatschap niet willen vieren.

 187. Ferry zegt: 11-10-09 om 15:29

  Wat een doorzichtig populisme!!
  Laat het maar flink stormen deze herfst…
  Opschonen die lucht!
  Geen samenwerking dus!Ook niet in gesprek gaan!

 188. Theo zegt: 11-10-09 om 15:31

  Lieve Agnes,
  De burgemeester die in oorlogstijd ging samenwerken met de bezetter, was daarmee niet direct een fascist. Maar het werd wel steeds moeilijker om een goede Nederlander te blijven. Hij werd immers medeverantwoordelijk voor de slechte daden van het regime. Ga dus deze weg nu niet op. Je zaait nu al tweedracht tussen de leden van de bond en gaat met de rug staan naar de mensen van niet-Nederlandse komaf die door Wilders worden gehaat. Misschien bedoel je het niet zo, maar probeer dat maar eens uit te leggen.

 189. Paul zegt: 11-10-09 om 15:31

  Eindelijk eens iemand die open staat voor verandering ben dat geflirt met die Partij Van De Afbraak helemaal zat de afgelopen jaren die Partij heeft het sociale stelsel zoals waij dat konder helemaal afgebroken alleen maar om te kunnen regeren met die schijheilige Christenen (denk aan je zorgverzekering,kinderopvang,huurtoeslag etc etc) hebben we allemaal te danken aan die PVDA nu eindelijk een frisse wind en toenadering tot de PVV

 190. Theo alwijcher zegt: 11-10-09 om 15:32

  Ook voor mij geld dat na 25 jaar lidmaatschap, er dan maar alleen voor betere arbeidsvoorwaarden gaan knokken maar een partij als de PVV (hoe zo vrijheid als je alles en iedereen wilt uitsluiten en waar hebben we dat niet eerder gehoord) moet ik met bloedend hart mijn lidmaatschap van de FNV Bondgenoten beeindigen, ik wacht het af en wil vooral niet alleen komen te staan, maar er zijn grensen

 191. Tetje zegt: 11-10-09 om 15:32

  Een voorzitter in nood maakt rare sprongen maar de sprong naar Wilders is een sprong naar de afgrond van de FNV en zeker van mijn lidmaatschap. AOW is een punt waar men het over moet hebben hoe dan ook maar trek je eigen plan en niet van een partij die zoekende is naar een een totale asociale maatschappij.

 192. Marb zegt: 11-10-09 om 15:34

  Wat een zielige reacties zeg! Als FNV het toevallig met PVV eens is op 1 miezerig puntje, en ze gaan toevallig over dat ene puntje praten, gaat meteen iedereen dreigen met het lidmaatschap opzeggen.
  Pfff, wat zijn we intolerant geworden zeg. Juist door deze intolerantie en zo overdreven te reageren worden mensen als Theo van Gogh en Pim Fortuyn vermoord, en Geert Wilders bedreigd. Van een mug een olifant maken en maar paniek zaaien.
  Bekrompen in mijn ogen. Laat die man zijn zegje gewoon doen, en laat anderen met hem praten zoveel ze willen; je hoeft het niet eens te zijn, maar dat wil niet zeggen dat je als een klein kind je oren dicht moet houden en al bij voorbaat bevoordeeld bent en geen woord wilt horen. Volgens mij doen de meesten dat omdat ze bang zijn dat ze het per ongeluk met hem eens zijn, en dat is natuurlijk taboe in een zogenaamd tolerant land, waar iemand bij het minste geringste een extreem-rechts label opgeplakt krijgt. En vervolgens anderen de wete gaan voorlezen, en gaan dreigen?
  Laat FNV praten met wie ze willen, wie heeft het recht om dat te verbieden. Kinderachtig hoor om ze dan te chanteren met dreigende opzeggingen.
  Steek maar lekker de kop in het zand; terwijl Bea op prinsjesdag zegt dat we moeten bezuinigen, wordt haar uitkering van 5 miljoen dit jaar verhoogd wordt met 142000 euro. En wij gekken zeggen ook nog “dankjewel” en roepen nog “hoera” op koninginnedag met ons vlaggetje in de hand. Zal Balkenende tot zijn 67e werken? I rest my case.

 193. Erik zegt: 11-10-09 om 15:35

  Samenwerken! Fantastisch nieuws en mw. Jongerius neemt iedereen serieus. Daar kan meningeen nog wat van leren. De AOW van 65 is té belangrijk om je te laten uitspelen. Van PVV tot SP, iedereen moet worden gebundeld om deze strijd NIET te verliezen. Dit kabinet moet gewoon gestopt worden.

 194. Rob zegt: 11-10-09 om 15:35

  Als dit doorgaat teken ik voor nog eens 25 jaar bij !!!!!!
  Da’s weer eens wat anders he?
  Het zou de absolute redding van dit landje kunnen betekenen.
  En wat maakt die paar leden nou uit Agnes ? De FNV is sowieso al verreweg de grootste. Alleen filter je het geheel nog een beetje.

 195. Romeo zegt: 11-10-09 om 15:36

  `Jammer dat vele reacties hier doorspekt zijn met van die grote woorden als fascisme, NSDAP, rascisme e.d. Waarschijnlijk mensen die zelf al lang genieten van de AOW en door mij betaalde VUT…
  Deze woorden leiden af van het centrale thema: moeten we echt doorgaan tot 67 ondanks al die oneigenlijke argumenten die gebruikt worden door Donner en zijn kliek?

 196. henk zegt: 11-10-09 om 15:36

  Met een dergelijke haatzaaiende partij/figuur in zee?

  Ook mijn lidmaatschap zal worden opgezegd.

 197. Hilke zegt: 11-10-09 om 15:37

  samenwerken met een partij die een deel van de samenleving structureel beledigd, dat is een vakbond onwaardig!!!!!!

 198. elly zegt: 11-10-09 om 15:40

  Hallo, ik ben 59 jaar en ik ben al zo lang lid van de fnv.Dit is de beste zet wat ze kunnen doen,hadden ze al veel eerder moeten doen,samen met Wilders.Komt er eindelijk eens garen op de klos.Wij steunen Wilders,omdat hij veel goede ideeen heeft.Ik ben werkzaam in de thuiszorg,als ik tot 67 door moet gaan ,kom ik met een rollater bij de mensen aan om n paar kousen aan te doen b.v.En dan t hele huis nog te poetsen|||||||||Dus FNV:op naar de PVV

 199. Stef zegt: 11-10-09 om 15:42

  Van mij mogen de bonden met “de duivel” onderhandelen om dit krankzinnige voorstel te stoppen!

 200. De PVV wil al haar dwaze plannen financieren uit maatregelen die haaks staan op de opvattingen van de FNV: stopzetten ontwikkelingshulp,
  uitsluiten en uitzetten van medeburgers, ophouden met Europa en ontkennen van de klimaatproblemen. Dan heb ik het nog niet eens over het xenofobe gedachtengoed en religievijandige beeld dat Wilders steeds oproept.Hoe wil de FNV dan ooit tot een accoord komen?

 201. belg zegt: 11-10-09 om 15:44

  Ik kan me aansluiten bij alle leden die hun lidmaatschap willen opzeggen, maar ik verkies lid te blijven en als lid mevrouw Jongerius op andere gedachten te brengen. Of anders haar er van te overtuigen dat ze beter een andere betrekking kan zoeken.

 202. servaes g zegt: 11-10-09 om 15:45

  Je kunt lid zijn van wat voor een bond dan ook als het er op aan komt staan ze toch niet voor je klaar,dus zeg maar allemaal snel op dat bespaart weer veel geld en kun je vervroegd ophouden met werken,dan hoef je dat ook niet openlijk te vertellen.
  Maar laat Geert maar zijn gang gaan mischien komt er dan eindelijk eens een iemand die zegt waar hij achter staat ook al ben je het niet altijd met iemand eens het is altijd te proberen.
  Ga eens na hoeveel mensen er met diversen medische klachten rondlopen die het liefst morgen inplaats van 67 gepensioneerd willen worden.
  Leg die grens niet zo hoog want in deze maatschapij worden de mensen zo wie zo al niet meer zo oud.
  Ik zelf werk in de zorg en zie dagelijks schrijnende dingen en dan niet te vergeten de leeftijden van deze mensen,dus mensen ben blij als je de 65 haalt ipv de 67 dus laten we het op65 houden zolang het maar kan.
  Laat die mensen die zich al jaren lang verrijkt hebben aan de werkman en aan oplichterij maar ook diegene die hun levenlang al op een stoel zitten en niet of nooit een schop of wat dan ook heeft vast gehad maar werken tot 67 maar laat de werkman er met
  65 mee ophouden.

 203. Conzo zegt: 11-10-09 om 15:47

  Wilders is een bal gehakt, dat wisten we al langer.

  Zijn we nu allemaal zo vreselijk geschokt dat alle andere politici / vakverenigingsmensen net zulke wangestalten zijn als ieder ander in dat wereldje.

  Nou niet meer zo naief doen hoor … politiek en politici verbieden aub en wel zo snel mogelijk, voordat ze ons overtuigd hebben dat het moreel en etisch zinvol is om onszelf helemaal uit te roeien.

 204. zwart zegt: 11-10-09 om 15:50

  fnv heeft lef, ga juist lid worden
  nederland is ziek, doodziek, nederland mag aan het infuus om eens te herstellen, dus waarom niet een gesprek met wilders, niet geschoten is altijd mis.

 205. Henk Schmoller zegt: 11-10-09 om 15:52

  Een oppurtinistische daad. Niet elk doel heiligt de middelen. Hoe kun je nu als fatsoenlijk mens samenwerken met Wilders, die mensen op grond van een geloof uitsluit, die veralgemeniseert en nota bene het minimumloon wil afschaffen. Ik ben 45 jaar lid, maar als de samenwerking doorgaat, zeg ik mijn lidmaatschap op, met bloedend hart. Maar mijn hart bloedt nog harder als er samen gewerkt wordt met deze partij van provocateurs, ongenuanceerden en alcoholisten.

 206. sjoerd zegt: 11-10-09 om 15:53

  werken tot 67 !!
  Dit land is een groot gekkenhuis
  fnv heeft inderdaad lef, hou toch op met al dat gezeur, laat men toch met wilders praten. Wilders wordt binnenkort toch premier en dit is vast een klein voorproefje.

 207. Eef de Jong zegt: 11-10-09 om 15:54

  Ik ben geen lid van de vakbond, maar als ik dat wel was zou ik per direct mijn lidmaatschap opzeggen. Je gaat toch niet opperen om samen te gaan werken met een dergelijke populistische partij. De hoofdreden (en waarschijnlijk ook de enige reden) waarom de PVV tegen verhoging van de pensioenleeftijd is, is het winnen van stemmen!

 208. Ewald van Kuil zegt: 11-10-09 om 15:54

  Indien dit gesprek doorgaat zeg ik na ruim 40 jaar mijn lidmaatschap op.
  FNV-bestuur, bezin U.

 209. Goed initiatief van de FNV, handen af van de AOW.

 210. Gert zegt: 11-10-09 om 15:58

  Wat een over trokken reactie’s hier allemaal.
  Nederland bestaat dankzij onderlingen samenwerking met jan en alle man.
  En mocht het de fnv en pvv lukken om de AOW op 65 te houden dan spreekt iedereen hier weer niks dan goed over.

 211. marjol zegt: 11-10-09 om 16:00

  wat een stumpers om je lidmaatschap op te zeggen al 10 jaar lid en blijf ook zeker lid !!!!!!! FNV GA ZO DOOR
  Wilders wordt toch de grootste, want nederland is het spuugzat. Pim gaf ooit het schot richting open doel en Wilders maakt het doelpunt af. Ik hoop dat iedereen zich nu eens bedenkt voor men gaat stemmen en niet automatisch stem naar geloof of vaste gewoonte.

 212. Mocht dit waar zijn, dan zeg ik mijn lidmaatschap van de FNV per direct op.

 213. Johan Rebergen zegt: 11-10-09 om 16:02

  Ik heb zaterdag j.l. de volgende reactie naar de FNV gestuurd: “Ik ben verbijsterd door het voornemen van Agnes Jongerius om over de AOW óók te gaan praten met de PVV. Dat is zéér af te keuren: mijn vakbond praat niet met neo-fascisten!!

  Ik ben bijna 45 jaar lid van de NVV/FNV. Ik heb nog nooit overwogen mijn lidmaatschap op te zeggen. Voor het eerst speel ik met die gedachte.

  Ik hoop dat jullie bij zinnen komen en dat ik niet hoef over te stappen naar de CNV die het voornemen van Jongerius in scherpe bewoordingen afkeurt.”

 214. Mieneke zegt: 11-10-09 om 16:03

  Word wakker Nederland, Denk je nu werkelijk dat deze 2 samen zullen gaan?Dit is hetzelfde als het kopje thee van Femke halsema ,Wouter Bos en Jan Marijnisen.(Hadden ze ook beter kunnen doen,dan had de pvda er beter voorgestaan als nu) Dit is een knijp of piep systeem.Het is goed dat ze eens gaan roeren .
  Alleen gaan de verkeerde mensen piepen.

 215. Frank zegt: 11-10-09 om 16:08

  De PVV is geen democratische partij. Ze hebben geen leden, geen ledenraad. Gewoon een eenmanspartij met een aantal marionetten in de kamerbankjes. De PVV sluit mensen uit vanwege hun afkomst en/of religie. De PVV verwerpt linkse ideeen maar wil wel een pensioen voor iedereen vanaf 65 jaar. Een linkse verworvenheid!
  En met die hypocriete , on-democratische, bange mensenclub wil mevr.Jongerius gaan praten. Schande. Mijn vrouw en ik zeggen ons lidmaatschap van ABVAKABO op als dat gaat gebeuren. Hopelijk zal de grote schoonmaak binnen de PVDA ook plaatsvinden binnen de FNV. Wegwezen Jongerius!

 216. Nel zegt: 11-10-09 om 16:09

  Als de FNV een verbond aangaat met de racistische PVV dan zeg ik mijn lidmaatschap op.
  Ik gruwel al van het feit dat de partij van de racistische Wilders in de peiling de grootse is van Nederland.
  Mevrouw Jongerius u wordt bedankt!

 217. JFM Sars zegt: 11-10-09 om 16:09

  Hallo, deze combinatie FNV-PVV is wel de meest ondenkbare. Edoch zulke verassende ontwikkelingen intresseren mij wel: Gevaarlijk!!!

  Angel of Revenge

 218. Frits zegt: 11-10-09 om 16:10

  Aan Alexander; Jij bent zeker iemand die alleen het NOS Journaal kijkt en de Volkskrant leest . . . Tja dan blijf je lekker links en weet je niet wat er aan de hand is in Nederland. Ga je weleens met de trein? Sta je ‘s avonds weleens op een busstation? Ga je weleens eens stappen? Woon je net als ik in een flat met alleen maar allochtonen? Nee zeker? Anders zou je wel begrijpen waarom de PVV zo groot wordt!

 219. cor zegt: 11-10-09 om 16:11

  Hoe kun je nu geschokt zijn dat jongerius wil praten met de pvv.
  Niet praten met de pvv verlaagt je tot datgene waarvan de pvv vaak van wordt beschuldigt, namelijk het buitensluiten van groepen mensen.
  Niet praten met de pvv houd dus in dat je een grote groep mensen buitensluit, namelijk de potentiele pvv stemmer.
  En volgens peilingen zijn dat er momenteel heel veel

 220. Ben zegt: 11-10-09 om 16:12

  Is mevrouw Jongerius het FNV?? Dacht het niet!!!
  Waarom horen wij geen reactie van Dhr. van de Kolk?
  FNV waarom laten jullie je club afbreken door een dolgedraaide hysterische heks.
  Na 41 jaar zeg ik mijn lidmaatschap op.
  CNV ik kom er aan!!

 221. Bigmans zegt: 11-10-09 om 16:13

  Zo onlogisch is de keuze niet: vakbonden zijn van oudsher niet anders dan volksmenners. De PVV is dat ook.

 222. Loes Geurts zegt: 11-10-09 om 16:15

  Verschrikkelijk dat zelfs FNV het verschil niet meer kent tussen kwaad en goed. Kiezen voor de PVV omdat ze gelijk wil hebben wat betreft AOW en daarmee mensenrechten schaadt (opkomen voor wie??) in de diepste zin van het woord: Ik zeg mijn lidmaatschap op omdat zelfs het gevoel van hebzucht (willen winnen ten koste van..) mij zo verdrietig maakt, bah!

 223. SBD zegt: 11-10-09 om 16:17

  En zo gaat de polarisatie in dit land in een hoog tempo door.
  Verdeel en heers.
  Laat het volk met elkaar vechten dan vechten ze tenminste niet tegen de politieke en financiele elite.
  Ongeacht de verkiezingsuitslagen van de afgelopen 40 jaar is het land slechts een richting opgegaan.
  Met de democratische stem waarmee je kiest voor een bepaald sociaal dan wel financieel beleid stem je automatisch ook voor afschaffing van de gulden, opname in de superstaat EU, kies je voor straatvergunningen en biometrische paspoorten.

  De staat houd van je en zal voor je opkomen. En sinterklaas bestaat.

 224. Mohamed Y. zegt: 11-10-09 om 16:17

  Heel goed van mevr. Jongerius. Je moet nooit een partij en/of persoon bij voorbaat uitsluiten. Veel allochtonen stemmen op wilders , omdat ze zijn strenge en rechtse oplossing ook zien als beste oplossing. En allochtonen hebben toch het meest last van de integratie problematiek . Jongerius u weet half niet hoeveel leden u er bij heeft gekregen. Succes!

 225. Romeo zegt: 11-10-09 om 16:17

  rectificatie: rascisme moet natuurlijk racisme zijn.

 226. Eddy zegt: 11-10-09 om 16:18

  Jongerius verkoopt haar ziel aan de duivel en die van ons erbij.Zo probeert ze haar zin door te drijven.Dus ik zeg mijn lidmaatschap op.

 227. André Boer zegt: 11-10-09 om 16:21

  Mocht het echt gebeuren ben ik in ieder geval weg, na 30 jaar lidmaatschap.
  Indirecte steun geven aan iemand die door een hoop dom geschreeuw Nederland belachelijk maakt kan echt niet.
  Ik hoop dat het terug genomen word maar de schade is al aangericht.

 228. Marjan zegt: 11-10-09 om 16:22

  Ik werk liever tot mijn 67ste dan dat ik lid blijf van de FNV. FNV en PVV. Walgelijk

 229. Tsjongjonge wat een overdreven reacties. Lidmaatschap opgeven dit, lidmaatschap opgeven dat, en natuurlijk is Wilders weer eens een racist. Ik zou overigens niet weten wat voor ras de Islam is, maar ja je moet wat zeggen als linkse kleuter natuurlijk. Ik vind het fantastisch dat de 2 gaan samenwerken op dit gebied. Let wel, op dit gebied dus! Leren lezen en luisteren voordat men met lidmaatschapskaartjes begint te smijten kan voor veel mensen dus geen kwaad. Allen tegen het werken tot de leeftijd van 67+. Verder gebeurt er tussen de 2 niets. En dat is ook prima, daar liggen ze te ver voor van elkaar. En trouwens, het is voor dezelfde klagers ook niet verkeerd om het verkiezingsprogramma van de PVV eerst eens te lezen, voordat er gekeft wordt.

 230. Dick zegt: 11-10-09 om 16:25

  Doel is hetzelfde alleen de motieven verschillen.
  Gooi die discussie eens over een andere boeg FNV. AOW na 40 (i.o.d.) jaar werken. De stratenmaker dus met 55 genieten van de AOW en de professor (Smalhout die met bloedend hart moest stoppen op 65) met 70. Iedereen blij volgens mij.

 231. Harry zegt: 11-10-09 om 16:29

  De PVV komt tenminste voor het volk op!! Ben ook lid geweest van de bond maar toen ik ze nodig had waren ze er niet!!!!!!!!.De bond is er gewoon om hun eigen zak te spekken!! Dan doen de bonden in belgie meer voor hun leden.

 232. Martijn zegt: 11-10-09 om 16:31

  Ik ga liever 2 jaar langer werken dan ook maar iets met die Wilders en zijn PVV te maken te hebben!

 233. Saskia zegt: 11-10-09 om 16:32

  Ik werk toch echt liever door tot mijn 67e dan op mijn 65e te gaan ‘genieten’ van een AOW die gefinancierd is middels een ‘kopvoddentax’ en door allochtonen het land uit te zetten die te veel zouden kosten.
  Jongerius heeft het woord ‘solidariteit’ blijkbaar niet hoog in het vaandel staan.

 234. Freek zegt: 11-10-09 om 16:42

  Wie sluit wie uit…

 235. Yvette zegt: 11-10-09 om 16:43

  Is het niet racistisch om een leider van het FNV niet met de PVV in gesprek te laten gaan? Je hoeft het echt niet met hem eens te zijn ben ik ook niet. Maar nu lidmaatschap opzeggen van FNV omdat ze met de PVV praten om te kijken of ze samen iets kunnen doen. Is dan precies het zelfde doen als hij. Dus asl je dat racistisch vind. Zou ik is bedenken wat dat over jezelf zegt als je precies het zelfde doet.

  groet,
  Yvette

 236. andre van mourik zegt: 11-10-09 om 16:43

  als de pvv samen gaan werken met de fnv zal ik ook mijn lidmaaschap op zeggen ik ben lid van de cnv ;asik vind die wilders maar een discrimineerde persoon dus als het mocht door gaan zeg ik mijn lidmaaschaap op gr andre

 237. Albertus zegt: 11-10-09 om 16:43

  Ik was zeer geschokt dat bericht te horen.
  Ik keer Agnes Jongerius de rug toe

 238. Maurice zegt: 11-10-09 om 16:48

  Helemaal toppie ik ga gelijk lid worden als dit doorgaat.

 239. Jozar zegt: 11-10-09 om 16:52

  Ik was aangenaam verrast dat de in mij ogen linkse FNV met de PVV om de tafel wil gaan zitten!

  Jongerius lijkt realistisch te worden en in te zien dat niet alleen linkse rakkers tegen het oprekken van de AOW naar 67 jaar zijn.

  Tegen eco-communiste Halsema en de helaas vele vijandige reacties als zou de PVV een club van neo-nazi’s zijn wil ik zeggen: Femke, dit is democratie en de stem van het volk, en verder, lees de programmapunten van de PVV eens, hoe kan een partij nu in godsnaam uit neo nazi’s bestaan als zij Israël ( daar wonen Joden ) steunt !

  De FNV lijkt nu eindelijk op weg te gaan naar wat het zou moeten zijn, een neutrale belangenorganisatie en geen Marxistische rebellen club.

 240. Roos zegt: 11-10-09 om 16:55

  Wat een gedoe met die opzeggers van FNV en het afgeven op de PVV! Het lijkt wel of veel Nederlanders niet meer realistisch kunnen denken,je kiest toch voor een programma? Het is gewoon angst voor het nieuwe bij veel mensen, het zal zeker niet slechter worden in de toekomst, slechter dan nu kan al bijna niet met deze regerende partijen! Laat nu andere partijen maar eens laten zien hoe het beter kan. Over het algemeen hoor/zie ik van de PVV zaken waarin het weer gaat om normen en waarden. Ze hebben een aantal goede punten in hun programma en toevallig komt hun idee over de AOW voor een groot deel overeen, het zou goed zijn als de SP zich daarbij zou aansluiten (het gaat dus alleen over de AOW-overeenkomst mensen en niet over andere zaken)!

 241. Dennis zegt: 11-10-09 om 16:55

  De FNV staat voor socialiteit waar mevr Jongerius ook voor wil staan
  en de PVV niet om een voorbeeld te noemen heeft de PVV als enige partij niet een petitie ondertekent om WAO’ers bij de overheid in dienst te nemen
  Ik hoor de PVV alleen maar kankeren over buitenlanders en hun geloof
  Maar ik heb liever een partij die zich wat drukker maakt om de werkloosheid, reintegratie en arbeidsomstandigheden.

 242. Adrie zegt: 11-10-09 om 17:01

  Mee eens zijn, doe ik niet. Ik begrijp deze actie van het FNV wel.
  Het FNV is politiek in de steek gelaten door haar eigen achterban PvdA en probeert nu de politiek wakker te schudden.

  Partij van de Wat – zoals Youp van het Hek zo moo verwoordt – staat nu in de peiling op 13 zetels. Ik vraag mij nu af wat de achterban nu wil. Lid blijven van een FNV die weet waarvoor deze staat of een lidmaatschap opzeggen en dus niet stemmen op de PvdA als ‘signaal’ van ontevredenheid.

  PvdA … ontwaak en probeer weer samen met het FNV het voortouw te nemen!

 243. Nick zegt: 11-10-09 om 17:01

  Ik ben blij dat ik pas mijn lidmaatschap heb opgezegd, dit is echt te gek voor woorden. Hier wil je toch niet meer bij horen!!!!

 244. FNV ‘vrijt’ met PVV om pensioenleeftijd, dat is net als zakendoen met Hitler vanwege zijn ‘handige Autobahnen’

  “… er zijn grenzen..” jaja, ZELFVERLOOCHENING ten top dus

  RESPECTLOOS – PRINCIPELOOS – ONVERGEEFLIJK – ONACCEPTABEL

  Ik heb mijn opzegging inmiddels in gang gezet

 245. Wesley Amzand zegt: 11-10-09 om 17:05

  Men kan Agnes Jongerius hooguit verwijten dat ze real politiek bedrijft. Als er verkiezingen gehouden worden is de kans groot dat VVD en CDA het samen met de PVV op een akkoordje gooit en een nieuwe coalitie vormt. Het doel heiligt de middelen; Machiavelli. Iedere politieke partij maakt zich hieraan schuldig. Waarom werd de SP uitgesloten van regeringsdeelname? Omdat linkse progressieve principes dermate belangrijk geacht werden dat de vorming van een links progressief blok op voorhand geen geen enkele kans van slagen had. Waarom zou de FNV roomser moeten zijn dan de Paus? Als de PVV politiek gesproken een potentiele bijdrage zou kunnen leveren aan een bepaald maatschappelijk doel, dan kan de PVV als functionele partner gezien worden van de FNV en vice versa. Niet uitgesloten moet worden dat politieke partijen die thans de PVV schijnen uit te sluiten, straks staan te popelen om een samenwerking/ coalitie aan te gaan teneinde op het pluche terecht te komen, alle mooie beloften en principes ten spijt. Machiavelli en super opportunisme liggen in elkaars verlengde en zijn fenomemen die meer dan eens voorkomen in de dagelijkse politieke praktijk van politici en politieke partijen. Sommigen zullen hun twijfels hebben. Dat is logisch. Het zou buitengewoon bevreemdend zijn, indien dat niet het geval zou zijn. De FNV laat hier het strategisch belang prevaleren boven persoonlijke emoties en partijpolitieke voorkeuren. De verzuiling ligt allang achter ons en de FNV, maar ook anderen opereren in een dynamisch ontzuilde (politieke) krachtenveld.

 246. Driss el Messaoudi zegt: 11-10-09 om 17:08

  Mijn vader is een gastarbeider van Tetouan en naar Nederland is gehaald in de zestiger jaren en zich helemaal kapot heeft gewerkt. Hij heeft wel een goed leven kunnen opbouwen voor zijn gezin, maar de prijs is wel dat hij op zijn 63-e helemaal is versleten en nog sowieso twee jaar moet doorwerken en als de regering dit wil nog vier jaar. Dit kan hij niet meer opbrengen, nu heeft hij al vaak heel veel pijn aan de rug. Bij ons thuis zijn ze niet zo’n fan van Wilders, maar hier heeft hij onze steun. Mijn vader hoopt dat de PVV en de FNV er samen uit komen (dit is in zijn eigenbelang, maar ook anderen kunnen hiervan profiteren).
  Mijn vader is voor het koningshuis en hij vindt het niet nodig dat de koninklijke familie voor hem gaat inleveren. In Marokko heeft de koning veel meer macht en geld.

 247. hans zegt: 11-10-09 om 17:09

  Een goede zet Agnes
  de PvdA laat het afweten
  Op zo,n punt maakt het effe niet uit wat de medestanders op dit punt verder denken of doen.
  De regering en de werkgevers spannen toch samen
  we moeten wat

 248. Eindelijk is eens een “kerel” bij de FNV na die slappe flikkers als Kok en Bos. Ik geloof zelfs dat ik me ga aanmelden bij de FNV eindelijk eens een blok vormen tegen de regering het wordt tijd. Als dat met Wilders moet dan moet het maar.

 249. Jim zegt: 11-10-09 om 17:15

  Allereerst wil ik zeggen dat ik Mehmet van 15:06 uur geheel begrijp!

  Beste Agnes, ik hoop dat je al deze berichten leest en een wijs besluit zal nemen. Wanneer de FNV inderdaad over zal gaan in samenwerking met de PVV dan wil ik daar niets mee van doen hebben en zal ook ik (met velen wsl) mijn lidmaatschap opzeggen. met een FNV die met de ‘duivel’ onderhandelt voor zijn doel gaat mij veel te ver. Oke de plannen van het kabinet zijn niet goed maar om hiervoor te kiezen is belachelijk. Beste Agnes er zijn vele andere mogelijkheden dan de achterban van de FNV te veranderen. Groet, Jim

 250. Cornelis zegt: 11-10-09 om 17:22

  FNV met PVV, het wordt tijd om te emigreren. O ja dat heb ik al gedaan.

 251. Bonus zegt: 11-10-09 om 17:22

  Dus de nieuwe mode wordt als ik de reacties zo lees de verplichte boerka diegene die die kleren dragen worden uitgebuit door de nette graaier.Waar gaat het nou in het echt om.De staat der nederlanden wordt geregeerd door verkeerde beleidsmakers zie de toestroom van de nieuwe goudzoeker na vertrek van de af geserveerde verdonk.De gigantisch bonus kultuur gaat maar door met dit beleid.De PVV is niet mijn partij maar stip wel op een overdreven manier de slapheid van de regering aan.

 252. Prima deze samenwerking. Het gaat om het resultaat. Aan de PvdA en D66
  en Groen Links heb je wat de AOW betreft helemaal niets. Het moet komen
  van de SP en de PVV.

 253. dhe Wals zegt: 11-10-09 om 17:25

  Mijn vrouw en ik zullen ons direct aanmelden als nieuw lid van de FNV als jongerius mocht besluiten om met Wilders in overleg te gaan. Dan namelijk geeft de FNV aan een hele grote groep Nederlanders eindelijk eens serieus te gaan nemen. En voor de leden die niets met de “populistische” PVV te maken willen hebben heb ik een advies …..
  zeg uw lidmaatschap op !! Ik wil niets met domme en kortzichtige mensen te maken te maken hebben. Jullie zouden voor de lol eens de defenitie van “populistisch” moeten opzoeken dan zou je het schaamrood op je kaken krijgen. De betekenis van het woord betekent meestal “stem van het volk” Dus de zin “Die Wilders met zijn populistische uitspraken” word dan “Die Wilders met zijn stem van het volk uitspraken” Tsja dat klinkt ineens heel anders he’. Maar ja een eigen mening hebben of vormen is niet iedereen gegeven……

 254. overbeeke zegt: 11-10-09 om 17:27

  Samenwerken kan natuurlijk op punten. Maar het op deze wijze benoemen is niet slim. Jammer dat de PVDA het weer laat afweten, jammer dat ze weer niet luisteren. Ik blijf het roepen, PVDA sta eens op!. Dat gebeurt echter niet want Bos is verweven met Balkenende, Zalm en het bankwezen, dus de rijken. Dan maak je een noodsprong naar een nieuwe populistische foute partij. Jammer dat er geen alternatief is. Ik ga in ieder geval niet tot mijn 67e werken. Dat zou 47 jaar gezondheidszorg zijn. Maar ja Donner denkt alleen aan zijn eigen rijkeluisklasse, die gaan wel rond hun 60e met pensioen.

 255. meindert zegt: 11-10-09 om 17:27

  Woensdag j.l. deed ik nog mee aan de aktie AOW 67 nee!!Nu heb ik vernomen,dat er mogelijk met G.W. van de PVV gepraat gaat worden.Mijn mond viel open van verbazing.Ik ben 35 jaar lid van ABVA/KABO.Voor mij zal,mocht het geen grap zijn betekenen,dat ik mijn lidmaatschap zal moeten beëindigen.Tot 67 werken vind ik niet goed,maar met PVV hier over praten,vind ik slecht.FNV NIET PRATEN MET PVV!!!!

 256. Mustafa zegt: 11-10-09 om 17:27

  “Triest”

  Zo een vakbond kan ik ook niet meer steunen.
  Ik zeg mijn lidmaatschap per direct ook op.

 257. Jop zegt: 11-10-09 om 17:28

  Heb er geen bezwaar tegen. Waar ik wel moeite mee heb dat politici in alle toonaarden schande er van spreken terwijl ze zelf in de Tweede Kamer wel met steun van de PVV voor of tegen moties stemmen. Ja soms hangt het zelfs van de stemmen van de PVV af. Politici zijn vaak hypocriet. Daarom is de PVV zo populair.

 258. Gerrit zegt: 11-10-09 om 17:28

  Geen goede zaak. De PVV heeft duidelijk gemaakt dat ze er zeker niet zijn voor alle nederlanders. Zal mij beraden over mijn lidmaatschap.

 259. M, van Rossum zegt: 11-10-09 om 17:28

  Jongerius is de weg kwijt. Wist ook al niet in te schatten wat de signalen van de werkgevers betekenden (1e klas onderhandelaars blunder) en nu in zee met partij die tegen flexibele pensionering is en bovendien abjecte financiering aandraagt. Als ik het goed begrijp is de FNV er nu voorstander van om behoud van de AOW-leeftijd te financieren door afschaffing van het budget voor ontwikkelingssamenwerking. Zo leer je weer eens de brede vakbeweging kennen. Jongerius: treed af, het is je tijd.

 260. Remco zegt: 11-10-09 om 17:32

  Mijn god, Driss el Messaoudi, je bent echt verkeerd geinformeerd: geen van de voorstellen zullen invloed hebben op jouw 63ste hardwerkende vader!! En dan nog, kijk ook eens naar andere mogelijkheden, bijv. de SP als je wilt, bij de PVV loop je straks in ieder geval te belanden in een overpolariserend en stigmatiserend Nederland……….. alsjeblieft denk na en kijk verder…..

 261. peter zegt: 11-10-09 om 17:33

  Is iedereen hier weer Roomser dan de paus?
  Ik vraag me dan af hoe het komt dat de PVV steeds maar groter wordt.

 262. J.A. zegt: 11-10-09 om 17:39

  Veel leerkrachten gaan in mijn gemeente collectief het lidmaatschap opzeggen, wanneer deze plannen doorgaan. Na 15 jaar lidmaatschap doe ik in dit geval graag mee.

 263. Roland zegt: 11-10-09 om 17:40

  Mw. Jongerius zegt dat zij zaken doet met “de duvel en zijn ouwe moer”. De realiteit is echter dat zij haar ziekl aan de duivel verkocht heeft met deze actie.

  Na eerst op een onnadenkende manier veel te snel een veel te hard standpunt in te nemen in deze kwestie waardoor zij inmiddels al groot gezichtsverlies heeft geleden (zie de wijze waarop de werkegevers agv het SER overleg gehakt van haar maakten). Probeert zij de eerste blunder met nu een nog grotere blunder compenseren. Wat een brevet van onvermogen van deze dame. Lijkt me hoog tijd om dit persoon zo snel mogelijk van haar taken te ontheffen en te vervangen door iemand die wel in staat is onder druk goed te onderhandelen met de juiste partijen. Liefst voordat zij het gedachtengoed van de FNV en links te grabbel gooit aan een verzameling rascisten.

 264. K. Murugan zegt: 11-10-09 om 17:43

  Agnes Jongerius is te slim om echt tot zaken te komen met een fascistisch clubje ongeregeld. Dus mensen maak je nou niet zo druk, met dreigingen tot opzeggingen.

 265. Antoon van Uden zegt: 11-10-09 om 17:49

  Dit jaar ben ik 50 jaar lid van de FNV-Bouw.
  Ik laat niet toe dat Agnes Jongerius ook mede namens mijn bond gaat onderhandelen met Geert Wilders over samenwerking. Ik laat niet toe dat mijn bond straks op het museumplein staat te demonstreren samen met de PVV tegen de kabinetsplanen om de AOW te verhogen.
  Ik wil dat mijn bond net als de ABVA-KABO zich distancieerd van deze onzalige actie van Agnes Jongerius.
  Om dit kracht bij te zetten roep ik alle FNV leden die het met mijn eens op om voor het kantoor van het FNV te gaan demonsteren om Agnes Jongerius van overleg met deze rasistische partij af te zien.
  Graag jullie reactie.

 266. niko zegt: 11-10-09 om 17:54

  Maakt het uit met wie en welke partij de fnv kiest,Het gaat erom dat de aow leeftijd niet omhoog gaat ,en al die weglopers die ervoor kiezen om hun lidmaatschap op te zeggen krijgen er dalijk spijt van als ze om 8 uur hun bedtje uitmoeten op hun 66e om te gaan werken .
  steun maar de FNV door lid te blijven en een vuist te maken en je principes even op zij te zetten, het doel heiligt de middelen Steun Jongerius .

 267. Roelof zegt: 11-10-09 om 17:59

  Agnes Jongerius in de PVV-val getrapt, een partij die van alles en nog wat roept in de politiek en evenmin een serieus AOW plan heeft gepresenteerd!

 268. Johan Rebergen zegt: 11-10-09 om 17:59

  Ik heb de volgende mail naar de ABVAKABO gestuurd:
  “Vele FNV-leden zijn des duivels over het voornemen van Agnes Jongerius om met de PVV te gaan praten over de AOW. Dat ben ik ook – met neo-fascisten praat je niet.

  In een reactie stelt de ABVA dat contact met politieke partijen een normale zaak is, ook in het geval van de parlementaire behandeling van een kabinetsvoorstel over de AOW. Voor zover het gaat over contact met de PVV ben ik het absoluut niet eens met de reactie van de ABVA: met neo-fascisten heb je geen enkel contact.

  Ik blijf bij mijn voornemen om na bijna 45 jaar mijn lidmaatschap van de FNV (ABVAKABO) op te zeggen in het geval Jongerius gaat praten met onze nationale randdebiel Geert Wilders. Deze stap zal mij zéér betreuren.

  Tenslotte: ik stel voor om de FNV(ABVAKABO)-leden die overleg tussen FNV en PVV toejuichen (zie bijvoorbeeld de webzijde van de NOS), te royeren: zij horen niet thuis in een fatsoenlijke vakbond.”

 269. Schandalig,

  Met deze rare allochtoon (Wilders) in zee gaan. Als je het doet Agnes, zeg ik (als allochtoon) mijn lidmaatschap na 20 jaar op.

 270. aanstellers!!!!!

 271. Wim zegt: 11-10-09 om 18:02

  Eerst even in antwoord op dhe Wals laten we ‘polariserend’ zeggen dat is veel dichter bij de waarheid.PVV zaait haat. sluit bevolkingsgroepen uit. (Wanneer is dat toch al eerder gebeurd? een mens vergeet zo vlug.)
  Terwijl een vakbond opgericht is voor solidariteit!
  Goede reden om naar het CNV te gaan

 272. Wilma zegt: 11-10-09 om 18:03

  Dit vind ik zo verschrikkelijk. Zo erg. Zo niet te plaatsen. Zo tegen mijn principes. Zo erg.

 273. Paul zegt: 11-10-09 om 18:07

  Ik ben kaderlid van de bond en ik zal op alle mogelijke manieren me hier tegen verzetten. Ik wil en kan me niet verenigen met de standpunten van een partij als de PVV. Dit druist in tegen alles wat ik ben en mijn kinderen leer.

 274. Geert zegt: 11-10-09 om 18:09

  Beste Mevrouw Jongerius, Ik begrijp dat u uw gelijk wilt halen, maar zelfs het idee dat de FNV zou gaan samenwerken met de PVV is u onwaardig. Hoe komt u op het idee, ik dacht dat uw integriteit buiten kijf stond, vergooi die niet aan Wilders

 275. a.holterman zegt: 11-10-09 om 18:15

  Als mevrouw Jongerius niet wordt teruggefloten en deze week de gesprekken met de PVV beginnen, zeg ik mijn lidmaatschap van de bond op.

 276. Hans Pelle zegt: 11-10-09 om 18:15

  Agnes,

  Ben absoluut niet blij met deze toenadering, wordt er zelf zeer droevig van. Dan maar door tot 67. Zoek eenhied met de PvdA, daar moet je zijn. Want in mijn optiek staat de PVV voor een partij van verraad en verderf.

  Met rode groet, Hans.

 277. Driss el Messaoudi zegt: 11-10-09 om 18:16

  Remco van 17.32 hoeft geen medelijden te hebben met ons en ook niet denken dat wij door Marokkaanse achtergrond achterlijk zijn. Eigenlijk kotsen wij van linkse partijen en bevoogdende politiek over allochtonen. Wij kiezen voor het beste en als de PVV dat wil waarmaken, kiezen wij voor Wilders.

 278. Jan van E zegt: 11-10-09 om 18:29

  Wanneer stoppen de leugenaars nu eens met hun kreet dat de
  PVV groepen mensen uitsluit??
  Of bedoelt men dat de PVV bóeven en leúgenaars uitsluit?
  Dán heeft men gelijk!!!!

 279. Rob zegt: 11-10-09 om 18:31

  Dit is een zeer verstandige beslissing dat zij gaat praten. Juist daarom blijf ik lid, dat moet u ook doen en ik heb daar vertrouwen in. Veel FNV leden begrijpen niet wat er hier in Nederland aan de hand is of ze willen het niet zien. Kijk naar de pvv.nl dat begrijp je meer .

 280. Peter zegt: 11-10-09 om 18:32

  Als de FNV dit doorzet zeg ik na 46 jaar mijn lidmaatschap op
  Samenwerken met een partij die de Nederlandse samenleving in tweeen splitst dat is de AOW leeftijd niet waard. Ik ben trouwens van mening dat de leeftijd best op termijn verhoogd kan worden tot 67 jaar met uitzondering van bepaalde beroepsgroepen. En alsjeblief direct oplossen voor de toekomst, dus een bepaalde stijging van de AOW leeftijf b.v. op bais van leeftijdsverwachting

 281. Remco zegt: 11-10-09 om 18:35

  Ok, Driss, ik denk helemaal niet dat jullie door een Marokkaanse achtergrond achterlijk zouden zijn, maar gezien jouw reactie hier betwijfel ik mijn eigen gedachte hierover. Jammer, zeg niet straks dat ik je niet gewaarschuwd heb.
  Je gaat verder niet in op je eigen veronderstelling m.b.t. je 63-jarige vader. Die hoeft in geen van de voorstellen tot 67 jaar door te werken.

 282. Peter zegt: 11-10-09 om 18:37

  Al generaties is mijn familie bij de FNV. Mijn opa zou zich in zijn graf omdraaien. Als de FNV met de PVV gaat samenwerken ben ik bij de vakbond weg.

 283. Marc zegt: 11-10-09 om 18:40

  Raadseltje;

  Wat is de overeenkomst tussen FNV(leesPVDA,SP) en motregen?

  je denkt dat je niet nat gaat worden maar éénmaal aangkomen ben je zeiknat!!

 284. M.H. van der Schouw zegt: 11-10-09 om 18:43

  Het is begrijpelijk dat de FNV samenwerkt met de PVV (en hopelijk ook met alle andere tegenstanders van 67 jaar zoals de SP) Het doel is om deze afschuwelijke kabinetsvoorstellen tegen te houden, in het belang van de het volk. Balkenende weigert met de bonden te overleggen, dus moeten er andere partijen worden gezocht. De PvdA is te verdeeld over de voorstellen, andere partijen dan de PVV en SP zijn er niet.
  Doel moet zijn de voorstellen tegen te houden en daarvoor zoveel mogelijk steun voor te krijgen.

 285. Wouter A. Gerretsen zegt: 11-10-09 om 18:44

  Het linkse volksdeel, waar ik ook deel van uitmaak, is kompleet de weg kwijt! Zowel PVDA als FNV. Ik ben zeker geen aanhanger van het confessionele gedachtengoed maar nu zou ik toch alle FNV leden willen adviseren: stap onmiddellijk over naar het CNV en keer weer terug als het voorzitterschap van het FNV weer wordt bekleed door iemand die geleerd heeft zindelijk te denken.

 286. Ed van Hooff zegt: 11-10-09 om 18:45

  FNV staat voor recht vaardigheid dat is lijn recht tegen de PVV dus er mag nooit een samenwerking komen tussen deze twee partijen.
  Door werken tot 67 jaar is nu nog niet modig nu werken 4 personen voor een AOWer in de komst gaat dit misschien veranderen ???
  mevrouw Jongerius blijf bij het principe van de FNV

 287. Dirk zegt: 11-10-09 om 18:46

  Maar weer eens kritiek hebben op rassisme? Als je kritiek hebt op buitenlanders ben je een rassenhater? Welke mafklapper heeft dat bedacht? Ja juist, linkse Joden vooral. Hitler moordde een hoop uit en om een herhaling te voorkomen moet je nu alles maar toelaten in dit land ? 5 miljoen incluis kids hebben we nu en we gaan er langzamerhand aan kapot. Wat nou Wilders rassenhater? Het gaat niet om een ras maar om al die hier niet thuishorenden wat we niet willen en kunnen dragen, we zijn het meer dan zat.

 288. Jan zegt: 11-10-09 om 18:52

  Wat brabbelen jullie nou over Wilders?
  Kennen jullie die uitspraak uit de aloude Ayur Veda (werk opp gezondheid van paar duizend jaar terug);
  Als iemand leeft te midden van mensen met andere omgangsvormen, economisch bewustzijn, tafelmanieren, gebruiken, haardracht, huidskleur religie ect ect, dan onstaat krankzinniheid en honger.
  Oftewel; Je zet een Eskimo ook niet in de Sahra en geeft hem ook nog eens stemrecht vanwege de demoncratie.
  Wat nou rassisme?

 289. Ik zag het een maand geleden al aankomen: http://eddystam.wordpress.com/.....l-you-die/ en werk nog liever tot ik sterf dan dat ik Wilders ook maar iets verschuldigd zou moeten zijn.

 290. Ton zegt: 11-10-09 om 18:55

  De vakbond staat voor solidariteit, de PVV staat voor vergiftigend racisme. Ik ben meer dan 40 jaar lid van de FNV en voorgangers en zeer lang bonnen verschillende bonden actief geweest. Ik hen mij op de werkvloer altijd actief gekeerd tegen het volk dat afgaf op collega’s met een buitenlandse achtergrond. En ik heb met veel van hen gewerkt. Dat de FNV tegen en pensioenleeftijd is van 67 voor mensen met fysiek zwaar werk begrijp ik. Dat standpunt steun ik ook. Dat de FNV – die ik tot nu toe een progressieve organisatie vond – wil samenwerken met de utra rechtse racistische politicus Wilders lijkt mij ondenkbaar. Ik weet van veel collega’s dat zij even verbijsterd zijn. Als de FNV zichzelf kapot wil maken moet ze Wilders omarmen. Wilders is de kus des doods. Een groot deel van het nu actieve kader zal dat denk ik niet meemaken. Voor ons is de FNV deel van de progressieve beweging. Waarom wij ons zouden moeten uitleveren aan de racist Wilders kan ik niet op de werkvloer verklaren. Ik zal dat ook niet doen. Misschien moet er wel een nieuwe echt progressieve vakcentrale komen als dit gebeurt. Maar ik hoop nog dat de federatieraad dit volstrekt absurde ide afschiet. En hard. Jammer van Agnes, maar dus ook stom van Agnes

 291. M.H. van der Schouw zegt: 11-10-09 om 18:56

  Indien de FNV de lijn van het CNV volgt, vrees ik dat er heel veel leden zullen zijn die hun lidmaatschap gaan opzeggen (o.a. ikzelf). Hoofdzaak is, een goede menselijk verantwoorde oudedagsvoorziening. Als we er nu echt niet uitkomen, moet er maar een bindend volksreferendum komen, dan moet de massa uiteindelijk beslissen (zoals destijds in Denemarken en Zweden over de invoering van de euro) Voor een volksreferendum is Balkenende zeer bang, anders was hij zelf wel met dat voorstel gekomen in. Pechtold zou het in ieder geval kunnen voorstellen omdat D’66 een voorstander van referenda is. In dit soort brandende kwesties moet het volk maar spreken middels een algemeen verbindend referendum! Onze vertegenwoordigers zijn blijkbaar te verdeeld en als 67 er door komt, zal dit gevoeligheden en maatschappelijke littekens in de samenleving achterlaten en een hoop niet wenselijk geachte maatschappelijke onrust veroorzaken. Ik merk nog op dat de AOW-voorstellen van het kabinet van voor de crisis zijn, de crisis wordt nu alleen maar als excuus aangewend om de voorstellen erdoor te krijgen, een oneigenlijk gebruik van een maatschappelijke situatie, eigenlijk heel oneerlijk van het kabinet.

 292. Driss el Messaoudi zegt: 11-10-09 om 18:57

  @ Remco Natuurlijk hoeft mijn vader niet door te werken tot 67, dat begrijp ik heus wel en mijn vader ook. Het gaat hier om het principe, dat jij denkt dat ik dat niet snap zegt genoeg.

 293. Jan zegt: 11-10-09 om 18:58

  Zeg El Massouied

  Je zegt wel dat je voor Wilders zou kiezen en terecht hekel hebt aan PvdA, maar dat is niet het geval.
  Anders zou je allang weg zijn. Jullie vormen een veel te zware belating voor dit land. Dat zeggen zelfs de ministers. Wij mogen dat nog niet in dat rare land maar spoedig zal het wel kunnen zonder vreemd gezeur van links.

 294. Sjef van oekel zegt: 11-10-09 om 19:01

  Geen partij bepaald wat het beleid is of word.
  Het volk bepaald dat.
  En als dat de PVV is dan word dat door de PVV bepaald, met of zonder FNV.
  Het mooiste zou zijn met de fnv.
  Gebeurd er dan na 30 jaar toch iets moois opbouwends hier?

 295. Van Spijek zegt: 11-10-09 om 19:02

  Heer El Massouied,

  Jullie kennen dit land niet, ik heb er zelfs 50 jaar over moeten doen. Mix van cultuur geeft ellende, onnodig. De meesten van jullie kwamen hier voor een uitkering en dergelijke. Beter is met de hier opgedame kennis eigen land gaan opbouwen, de werkeloosheid zal binnenkort dramatisch zijn, en dus ook de mogelijkheid tot betalen van pensioenen, ook die van de hier niet thuishorenden.

 296. Jaap zegt: 11-10-09 om 19:02

  Hoeveel van de mensen die hier reageren zullen er ooit iets van merken?
  stoppen op je 65e is in 2009 heel iets anders dan in 1970!
  Toen had je (gemiddeld) nog zo’n 5 jaar te gaan, nu nog zo’n 15! Dat is natuurlijk niet op te brengen voor de mensen die nu werken.
  Het is kiezen of delen: of tot je 67e werken, of de belastingen fors omhoog. Het komt uit de lengte of de breedte. De discussie gaat nu echter niet meer over de leeftijdsgrens, maar over de reservebelg die z’n kop blondeert om er Arisch uit te zien…

 297. Tom zegt: 11-10-09 om 19:02

  PVV vertegenwoordigd een zeer grote groep mensen. Niet met de PVV praten zou deze mensen een stempel geven van uitgeslotenen, wat maakt dan een verschil nog uit van jij bent van Wilders daar spreek ik niet mee. Of jij bent van partij ….. of moslim of (vul maar in) Dus nooit een groep uitsluiten, altijd praten met iedereen. Doe je dit niet, dan ben je net zo erg als (vul zelf maar in).

 298. Jan van E zegt: 11-10-09 om 19:03

  Mensen…, BLIJF maar liegen dat de PVV groepen mensen uitsluit……
  Oog én oorkleppen?

 299. Kees zegt: 11-10-09 om 19:04

  El Massouied is wel een Marrokaan die redelijk kan zijn geloof ik. De meesten zijn zware aso s, kijk maar in de wijken, en gewelddadig.Je lijkt me iemand die goed tegen eigen bevolking kan zeggen; Go Home, we horen hier niet, we passen hier niet, het is genoeg geweest

 300. els zegt: 11-10-09 om 19:05

  IK was al geen lid van de FNV en zal dit nu zeker ook nooit worden ! Belachelijk idee om samen te willen werken met ene Geert W. Maar……..waarschijnlijk zal het hele idee wel van de baan gaan, nu duidelijk begint te worden dat vele trouwe leden hun lidmaatschap zullen opzeggen ! Mensen,vooral leden van FNV, blijf vooral aangeven dat u dit niet tolereert en overweegt uw lidmaatschap op te zeggen. Het is toch de bedoeling dat de mevrouw Jongerius haar leden vertegenwoordigt !

 301. Niels zegt: 11-10-09 om 19:06

  Eindelijk eindelijk de FNV wordt wakker. Na al die jaren van mensen diee links praten en rechts hun zakken vullen, dogma’s van voor de oorlog aanhangen en het genadeloos eigen gewin volgen zonder over de gevolgen na te denken willen ze een verbinding met de enige verstandige partij van Nederland, ook natuurlijk (zo opportunistisch zijn ze wel) omdat de PVDA eindelijk uitgerangeerd is.

 302. natuurlijk moet fnv met de pvv praten, wat zijn dit voor mensen die erop tegen zijn om met de pvv te praten, Huigelaars in één woord.
  pvv is een gewone partij die andere partijen scherp houd, meer niet.
  fnv wordt steeds sterker, goed te horen.
  alleen mensen die vinden dat jongerius niet met wilders moet praten.
  die gaan maar lekker langs de zijlijn staan.
  tot er een goed akkoord is, dan kunnen ze weer uit de kast komen. zoals altijd.
  zelf ben erop tegen tot 67 jaar door te werken, want het los niets op.

  willem rietveld

 303. tineke zegt: 11-10-09 om 19:17

  Heeft Agnes Jongerius dat helemaal alleen bedacht? Ze zou toch wijzer moeten zijn. Dit is echt je ziel aan de duivel verkopen!!!

 304. Jan de Vries zegt: 11-10-09 om 19:19

  Het doel heiligt de middelen, volgens veel leden een duivels pact, maar tegen een nog veel duivelser voorstel. Alle krachten bundelen tegen dit voorstel en mensen een humane oude dag geven. Alle partijen in het parlement zijn rechtsgeldige partijen.

 305. C. Koppenaal zegt: 11-10-09 om 19:21

  Als het door gaat met die Wilder, denk ik er hard aqn om mijn lidmaatschap
  na bijna 30 jaar op te zeggen. Meer woorden wil ik er niet vuil aan maken Groet, kees.

 306. Je kan het ook zien als een mooie actie om wilders snel zijn vingers te laten branden omdat hij nu een standpunt inneemt wat hij niet waar kan maken zonder een heleboel mensen tegen zich in het harnas te jagen. Laat hem maar regeren! jammer dat hij het werk van 5-10 jaar politieke voorgangers om zeep zal helpen maar het is wel een zeer effectieve methode om aan te tonen dat het geen goede optie is.

 307. Stewie zegt: 11-10-09 om 19:24

  Ik hoop niet dat de FNV samen gaat werken met dat stelletje fascisten!
  De PVV is hetzelfde als de LPF. Alleen maar rijke stinkers die alleen maar de politiek in gaan om macht en geld. En dan durven zeggen dat ze opkomen voor de gewone man in de straat. De gewone man die geen enkel verstand heeft van politiek en niet over eventuele gevolgen nadenkt en die daarom op zo’n partij gaat stemmen, omdat de partijleider ‘zegt wat hij denkt’.

 308. Kees zegt: 11-10-09 om 19:35

  Een modewoord, dat fasisten.
  Kritiek op hier niet thuishorenden die dit land economisch sociaal en financiel verwoesten is geen fasisme mafkees.
  Er is geen sociaal systeem wat het kan uithouden zonder liefde voor het land. En dat hebben de hier niet thuishorenden niet. Ze zijn hier niet geboren. Je kan een Turk wel uit Turkijke halen maar Turkije niet uiot de Turk

 309. leo van der ark zegt: 11-10-09 om 19:36

  Ik kan me niet voorstellen dat A. Jongerius wegloopt met de (belachelijke en gevaarlijke) ideeën van Wilders.
  Ik begrijp ook niet wat ze met die man wil.
  Wat moet ze er voor inleveren, mede namens mij, (sinds 25 jr.)?
  Ik verwacht er dus niks van.

 310. Jan de Vries zegt: 11-10-09 om 19:39

  Oud-staatssecretaris Rik van der Ploeg (Cultuur) van de Partij van de Arbeid (PvdA) pleitte er afgelopen week in Pauw en Witteman voor om de pensioengrechtigde leeftijd niet naar 67 maar op termijn naar 70 te verhogen. Dit is het standpunt van de PvdA of i.e.g. een vooraanstaand lid van de PvdA. Als nu 67 erdoor komt, kunnen we met de PvdA in de regering voorzien wat de PvdA over 2 jaar gaat voorstellen, namelijk verhogen naar 70. Een arbeiderspartij die de werknemers tot 70 wil laten werken. Begrijpelijk dat mw. Jungerius de PvdA hier niet volledig meer vertrouwt en andere coalities aangaat. Laten wij in Gods naam nu die 67 tegenhouden, anders werken we straks allemaal verplicht tot 70 of ouder in dit land. Dan maar FNV PVV en SP en het volk, en laten we alle andere meningsverschillen vergeten en deze dreigende ellende zien tegen te houden, stem niet op de PvdA want dan stem je mogelijk voor doorwerken tot 70, althans volgens Rik van der Ploeg. De PvdA is geen volkspartij meer maar kiest voor de rijken, samen met het CDA.
  Ook op hard bijeen gespaarde lijfrentes om eerder te kunnen stoppen heeft Balkenende al allerlei fiscale beperkingen opgelegd, mensen mogen van eigen ijverig gespaard geld niet meer eerder stoppen. Als u tot uw 70e wilt werken, stem dan vooral PvdA!!!

 311. Freerek zegt: 11-10-09 om 19:39

  Nederland voor de Nederlanders, het is mooi geweest. Straks is niks meer mogelijk want de intoch van buitenlanders, vorig jaar 140000 kan niet en we willen het niet.
  Ik ga bij jullie toch ook niet de koelkast ongevraagd leeg eten en dan ook nog leuteren over rassisme en rassenhaat en dicriminatie ?
  Het woord betekent trouwens onderscheiden, dat doen ze zelf ook want ze noemen zich Marrokaan, en dat zijn ze ook.
  Terug naar eigen land en zelfvoorzienend worden, zet de schouwders eronder daar en blijf niet hangen om uitkeringen en ons werk wat we niet hebben.

 312. Hengelerweend zegt: 11-10-09 om 19:40

  Al gaan ze voor mijn part een pact met de duivel aan, dat zal mij een rotzorg zijn.
  Zolang als ik maar NIET tot 67 moet werken

 313. F. van den Berg zegt: 11-10-09 om 19:42

  Mensen die overwegen om op te zeggen……… meldt het ook op de site van de FNV want dan is de kans groter dat het ook gelezen wordt.

 314. H. v. Hammel zegt: 11-10-09 om 19:43

  Nadat een categorisch “Njet” mevrouw Jongerius niets heeft opgeleverd is ze nu kennelijk van mening dat de AOW gered kan worden door alle niet blanke “buitenlanders” het land uit te gooien.
  Gefeliciteerd, mensen met zulke diepe inzichten hebben we nodig.

  Als dat niet genoeg mocht zijn zijn er ongetwijfeld nog wel een paar andere bevolkingsgroepen te vinden die ons belemmeren volledig te genieten van de ons toekomende welvaart.
  Solidariteit betekent immers dat iedereen de plicht heeft zich op te offeren voor mijn eigenbelang.
  Wat dat betreft passen de PVV en de FNV van mevrouw Jongerius uitstekend bij elkaar !

  Maar zonder mij. Ik zeg mijn lidmaatschap op.

 315. Willem zegt: 11-10-09 om 19:46

  Ik werk liever 2 jaar langer door dan een samenwerking met de PVV aan te gaan!

 316. Freerek zegt: 11-10-09 om 19:51

  Stewie

  Het volk wil geen meer moslims en hier niet thuishorenden, heeft niks met geld en macht te maken. Alleen met politieke macht. Je snapt er niks van nog. Het kan niet meer al die uitkeringstrekkers in dit land, enorme aantallen nu. De pot raakt een keer leeg. Ouderen verkommeren in de bejaardentehuizen en Achmed krijgt zo een huis toegewezen. Ingericht en al

 317. Frank zegt: 11-10-09 om 19:53

  Ik was toch al van plan mijn lidmaatschap op te zeggen. Omdat ik wel vind dat werknemers voor hun belangen moeten opkomen, overweeg ik het CNV. Ik vind het standpunt van de FNV over AOW met 65 jaar toch al te simpel en te veel gericht op oudere leden. Ik wil mijn kinderen niet opzadelen met een ernorme staatsschuld. Zet je als bond in voor goede regelingen om oudere werknemers langer prettig te laten werken en bijvoorbeeld met minder uren per week (met wat minder loon). Steun zoeken bij de PVV is de limit.

 318. Vincent zegt: 11-10-09 om 19:53

  Het grote probleem dat er nu intern afschuw is ontstaan, van het voorstel van FNV-voorzitter Agnes Jongerius om te praten met de Partij voor de Vrijheid (PVV) over een mogelijk gezamenlijk verzet tegen de verhoging van de AOW-leeftijd.

  Een grote groep leden van FNV, zijn natuurlijke linkse stemmers PvdA, GroenLinks en SP.
  Maar in de laatste decennia heeft er versplintering plaats gevonden bij links, in het bijzonder de PvdA.
  Partij ideologie vertaald naar partijprogramma’s worden door oude politieke partijen die voornamelijk regeringsverantwoordelijkheid gedragen hebben naar moeizame compromis voorstellen gebracht. Nieuwe partijen zijn zoekende naar de verlangen en idealen van de Nederlandse Burger.

  En als burgers zich niet meer op politiek niveau en de organisaties die collectieve belangen van werknemers behartigen.
  Gaat de Nederlandse bevolking hierin een eigen keuzes maken Bijv. de AOW-leeftijd.
  Dus moet er overleg plaatsvinden, op zowel politiek als vakbondsniveau.
  Alleen bij geestverwante onderwerpen wat uiteindelijk ook uitgedragen kan worden.

 319. Piet zegt: 11-10-09 om 19:54

  Ik ben stomverbaasd en denk er sterk over om mijn FNV lidmaatschap op te zeggen.

 320. Maria zegt: 11-10-09 om 19:56

  Ik ben geschrokken. Wanneer de FNV gaat ‘samenwerken’ met de PVV zeg ik mijn lidmaatschap van de FNV, na ruim 30 jaar, op.

 321. nettie zegt: 11-10-09 om 20:11

  Als de FNV met Wilders in zee gaat, zeg ik mijn lidmaatschap na ruim 30 jaar op. Deze man moet totaal genegeerd worden.

 322. Zelf geef ik niets om de FNV (verdien ik te veel voor ;-) of de PVV (ben ik te nuchter voor…), maar die reacties die ik hier lees begrijp ik niet. Je bent lid van een vakbond omdat die vakbond regelt dat je onder fatsoenlijke omstandigheden een goed loon verdient en je op het juiste moment kunt ‘uitstappen’. En volgens mij is een vakbond geen politieke partij (sic). Dus als de huidige regering geen ene moer voor werknemers doet, blank, geel ,zwart, rood of welke kleur dan ook (en bijvoorbeeld wel de grootverdieners in de financiële sector opzichtig de hand boven het hoofd houdt), dan is het toch niet meer dan logisch dat je via de oppositie het beste voor je leden probeert te regelen!? En als er dan dadelijk verkiezingen zijn, dan stem je toch gewoon SP en trek je nog een extra pilsje open met dank aan de PVV!? Eerlijk waar, en ik zeg het met volle overtuiging, jullie verdienen niet anders dan dat je met je versleten rug tot je 70e doorwerkt, want jullie zijn zo dom als…als…als…Wilders! :-P

 323. Frank zegt: 11-10-09 om 20:12

  Indien dit gesprek doorgaat zeg ik mijn lidmaatschap op.

 324. een fan zegt: 11-10-09 om 20:13

  ik denk dat we maar eens met zijn allen naar de PVV moeten luisteren dan wordt het een stuk beter in NL

 325. Hans zegt: 11-10-09 om 20:14

  Het FNV staat voor sociaal beleid en zorg voor de werknemers.
  Er zijn natuurlijk ook Wilders aanhangers, maar de FNV is geen politieke partij. het FNV heeft ook veel aanhangers die niet overeenkomen met Wilders zijn gedachten.
  FNV ga zelf aan de gang, wilders is niet te vertrouwen, hij is alleen uit op eigen winst en hij zal niet schromen het FNV af te maken als dat hem betere winst geeft.
  Hij zal niet strijden voor de nederlanders die iets anders van kleur zijn, je komt dan altijd in conflict met hem.
  Ik ben nu bijna 30 jaar bij de bond. ik kan het niet verkopen dat mijn bond asociaal en dicriminerend te werk wil gaan.
  Ik zal dan ook mijn lidmaatschap opzeggen als ze door gaan.
  wees verstandig laat je niet gebruiken door die man.

 326. Heine Hut zegt: 11-10-09 om 20:14

  Hallo , hier mijn reactie,

  Ik wil laten weten dat ik niet sta tepopelen dat de PVV aan de macht zou komen, echter de bestande politici hebben sinds de moord op Pim Fortuyn blijkbaar niets geleerd, destijds riep men in denHaag dat het anders moest, welnu er is nog geen spat veranderd! Geen wonder dat de kiezers zich bedrogen voelen. De kiezer die gemiddeld op de P.v.d A stemt ziet ook dat haar partij zich steeds meer vervreemdt van de groep van mensen waar zij eigenlijk volop voor op de baricaden zou moeten gaan. Ik kan me heel goed voorstellen dat de FNV op dit vlak een accordje gooit met de PVV. zo werkt het n.l in de politiek ook !! Wat een CNV hier van vind is in mijn optiek niet zo belangrijk , die hebben de FNV wel vaker in overleg bedonderd en tevens zijn die binen het kader wel volgzaam aan de christelijke partijen. Dus F.N.V-ers geef Jongerius de ruimte om te zorgen dat er een breed maatschappelijk vlak ontstaat om de AOW op 65 te houden . Dat is vele malen belangrijker dan te zorgen dat de politiek en de crhristelijke broeders ach en wee roepen.

 327. Berry zegt: 11-10-09 om 20:16

  De PVV is zeker niet racistisch. Zegt u allen uw lidmaatschap op dan mag u zowiezo tot uw 67 doorwerken. Denk na mensen, de pvv verzet zich tegen een totalitaire ideologie, wat niks met racisme te maken heeft hoor, juist integendeel zoiets daar moet je je altijd tegen verzetten wat voor naam het beestje ook heeft. Leve de vrijheid van het woord en weg met alle onderdrukkende totalitaire ideologieen. Zonder die massaemigratie was dit hele plan niet eens nodig geweest, het is niet voor niets dat ze niet willen onderzoeken wat het heeft gekost.
  Interessant boek Eurabia door Bat Yeʼor. Laat u niet voor de gek houden door onze “regering”. I

 328. sjerp zegt: 11-10-09 om 20:19

  Als Jongerius doorgaat met deze schandelijke politiek dan moet ze niet denken dat ik alleen nog mijn pijlen richt op het kabinet!

 329. Rene zegt: 11-10-09 om 20:20

  Ik schik, al deze reactie had ik niet verwacht! Volgens mij moet het geen probleem zijn om samen te werken met een andere “partij” om zo een goed doel te behalen.
  Ze werkt toch ook samen met werkgevers en volgens mij werken die alleen maar samen met het FNV omdat ze eieren voor hun geld kiezen!

  De PVV is goed voor ruim 1/5 van het Nederlandse volk, het bestaat uit alle lagen van de bevolking en ze zijn de grootste partij na de volgende verkiezingen! Wat is het probleem? Omdat ze man en paard eindelijk eens een keer noemen, dat doet de FNV ook, omdat ze het gevecht met het pluche aangaan, dat doet de FNV ook?

  Trouwens ik beb geen PVV stemmer, maar ik blijf wel bij het onderwerp en dat is “nooit 67″!

 330. Ben zegt: 11-10-09 om 20:21

  Te gek voor woorden! Ik heb mijn lidmaatschap na 34 jaar al opgezegd!

 331. Arjan zegt: 11-10-09 om 20:22

  Ongelooflijk! De FNV stoelt op solidariteit, rechtsgelijkheid en een sociale samenleving. Dat verloochen je toch niet? Geert Wilders en zijn PVV staan haaks op deze kernwaarden. Dat de PVV nu in de peilingen een grote aanhang heeft, mag niet leiden tot verraad aan die kernwaarden van de vakbond. De NSB had in de crisisjaren ’30 ook een grote aanhang… We weten hoe desastreus dat is afgelopen!!

 332. Alex zegt: 11-10-09 om 20:22

  Ik macht toch hopen dat Agnes Jongerius haar lidmaatschap zal opzeggen. Al dan niet aangespoort. Zo niet dan zal ik dat moeten doen. Dat heeft ook wel een goede kant, want dan kan het CNV een nieuw lid tegemoet zien. Zo blijf ik toch maar weer, zelfs met kromme tenen, naar de goede kant van een ontwikkeling kijken…..
  Voorde goede orde, ik ben niet voor verplicht doorwerken tot mn 67e (mag er dan nl nog niet terwijl ik er al 27 op heb zitten…) maar er zijn (fatsoens) grenzen., In dit geval heuligt het doel het middel absoluut niet.

 333. Wanneer FNV daadwerkelijk, al is het maar een beetje, gaat samenwerken met Geert Wilders dan zeg ik mijn lidmaatschap op, maar laat ook een button maken: stap uit de FNV.

  Bram

 334. Anton zegt: 11-10-09 om 20:30

  Gewoon doen. Ik word een beetje moe van al die politiek correcte figuren. Of hebben we als FNV’ers zulke goede ervaringen met de betrouwbaarheid van bijvoorbeeld het CNV en het CDA op sociaal-maatschappelijk terrein!?

 335. gerrit zegt: 11-10-09 om 20:33

  Een Sociale en Solidaire FNV hoort niet te overleggen met deze A-sociale Racistische PVV. Deze Ubermenschen sluiten categorisch anderen uit op basis van geloof om zichzelf te verrijken. Kijk eens naar je zelf stelletje Egoisten en Schaam je!!! Ga Samenleven ipv Zwarte Pieten.

 336. Henk Vos zegt: 11-10-09 om 20:40

  Helemaal fout, als dit werkelijkheid wordt. In ieder geval voel ik mij door haar niet vertegewoordigd. Sterker nog, ze overschrijdt een grens. Ik verwacht een persverklaring waarin ze afstand neemt van het artikel in de Volkskrant en zelfs excuses aanbiedt aan alle leden van de FNV, in mijn geval Abva/Kabo

 337. Gregor zegt: 11-10-09 om 20:44

  Of er nou positief of negatief word gepraat over de PVV groot worden ze.
  Dus blijf er allemaal maar tegen aan trappen dat zal vast helpen! Werken tot je 67ste? waar is de grens?

 338. Geert Jongerius zegt: 11-10-09 om 20:47

  De vakbond is al jaren het spoor bijster. Onmacht drijft ze nu naar een populistische psychopaat. Het begin van het einde voor beiden. Gaan we nu weer nadenken?

 339. Rob Dassen zegt: 11-10-09 om 20:51

  Zo’n kleine 20 jaar lid van de F.N.V., maar ik zeg onmiddellijk mijn lidmaatschap op, als Agnes Jongerius dit niet uit haar kop zet.

 340. fred zegt: 11-10-09 om 20:52

  OOK IK LID VAN DE FNV MOET NIETS HEBBEN VAN DE PARTY VAN GEERT WILDERS MAAR SOMS KUN JE HET TIJ OOK KEREN DOOR HET TE GAAN GEBRUIKEN.lATEN WE EERLIJK ZIJN DE AOW MOET NIET NAAR 67 JAAR EN HOEFT OOK NIET.lATEN WE GOED BESEFFEN DAT ZE DE BURGER ALLES AFPAKKEN MAAR TEN KOSTTE VAN WAT.dE FNV HEEFT GOEDE ARGUMENTEN AANGEDRAGEN OM DE KOSTEN PLAATJE ROND TE KRIJGEN ZONDER DAT DE AOW NAAR 67 JAAR MOET.vAN MIJ MAG ZE DEZE PARTY GEBRUIKEN OM DEZE SLAG VOOR ONS TE WINNEN.dIE WILDERS KOMT UIT EEN RECHTSE NEST EN DUS GEBRUIKT ZE DEZE OM DE AOW SLUWE PLANNEN TE BLOKKEREN heel goed.dE pARTY DIE DE FNV ZOU MOETEN BIJSTAAN LAAT AFWETEN TEN VOORDELE VAN ZICHZELF(SALONSOCIALISME). wE MOETEN DE PARTY VAN GEERT WILDERS GEBRUIKEN EN NIET WEREN.dIT KABINET WORDT ALS EEN HARLEKEIN GEBRUIKT DOOR HET KAPITALISME.VERDER BEN IK HET EENS DAT WE DEZE PARTY NOOIT DE KANS MOETEN GEVEN OM HET LAND TE LATEN BESTUREN WANT DAT ZOU NIET GOED GAAN MAAR OOK BESEF IK WEL DAT DEZE PARTY NET ALS DIE VAN PIM FORTUIN GEEN ECHTE INVULLING KUNNEN GEVEN OM LEIDERSCHAP TE NEMEN.

 341. speer zegt: 11-10-09 om 20:52

  Ik zit er aan te denken dat ik mijn lidmaatschap met 30 jaar verleng als het allemaal doorgaat met de PVV .

 342. Ellen van Eijk zegt: 11-10-09 om 21:06

  Tot mijn ontsteltenis hoorde ik van het idee van samenwerking met de PVV! Ik ben wel een mens van een compromis voor een goed doel, maar dit gaat veel te ver.
  Helaas verlies ik hiermee behoorlijk mijn toch al niet zo grote vertrouwen in de vakbond.
  Waarom niet met de SP?

 343. Gilo zegt: 11-10-09 om 21:06

  Ik ben al 5 jaar lid van FNV maar nu zeg ik per direct mijn lidmaatschap op!! Samenwerking met een racistische partij als de PVV is uit den boze en absoluut niet bespreekbaar!! Dit is echt ronduit belachelijk wat de FNV doet!!!

 344. Peter zegt: 11-10-09 om 21:09

  ik word hier een beetje moe van, PNV en PVV gaan samen werken tegen de regeling om de leeftijd van 65 te waarborgen, dus zodat we niet hoeven te werken tot onze 67 jarige leeftijd, ze gaan niet samen werken in de politiek, dat hoeft ook niet want DIT oranje kabinet gaat toch vallen ( dat hoop ik tenminste ) dus mensen denk even na, jullie willen toch ook niet verplicht langer wachten op de AOW??? Misschien een enkeling, maar goed de meerderheid van werkend Nederland niet.

 345. Roy zegt: 11-10-09 om 21:12

  Heeft ze wel goed nagedacht over deze stap ?
  Had ze niet kunnen vermoeden dat ze enorme weerstanden kan opwekken met deze toenadering ?
  Hoe ver kun je gaan ?
  Of is het gewoon een stunt van de FNV ?
  Als getrouwe leden van de FNV hun lidmaatschap ( massaal ) opzeggen, moet ze gewoon opstappen !!! Dan heb je een onvergeeflijke blunder begaan !!
  Bezint eer je begint, Jongerius ! Ook zonder de hulp van de duivel kun je je doel bereiken.
  Was niet hetzelfde gebeurd met de ( katholieke ) handreikingen aan een zekere Hitler ? Heeft dat gewerkt ?????

 346. D.Becker zegt: 11-10-09 om 21:12

  De vormgeving van de site is wel erg sturend. Zo ken ik de NOS niet. Ik vind dat wanneer u vraagt om de mening van mensen deze vraag niet omgeven moet worden met negatieve berichtgeving rond het besluit van de FNV.

 347. Joop zegt: 11-10-09 om 21:12

  Wat een overdreven reacties lees ik hier van sommigen. Is het niet zo dat politiek Den Haag dit zelf heeft veroorzaakt. De werkgevers hebben zelf de oorlog verklaart aan de vakbonden en ik krijg toch sterk de indruk dat zij steun hebben gekregen van met name het CDA en CU, de PvdA heeft zich nooit duidelijk gekeerd tegen de onzalige plannen van de werkgevers. En dat Wilders daarvan gaat profiteren dat is wel duidelijk. Wel wat makkelijk om de zwarte piet nu aan de FNV te geven. En zij bepalen toch zelf wel met wie zij praten dat doen de werkgevers en politiek Den Haag toch ook, weliswaar wel in achterkamertjes maar dat is ook het hypocriete van velen.

 348. Berndjan zegt: 11-10-09 om 21:13

  Ik ben 100% voor!!! Maakt niet uit welke partij samen gaat!!! Moeten wij dan werken tot onze dood? Mijn vader was 63 toen hij stierf, altijd heel hard werken (stukadoor). Stopte met 63 jaar en was na een paar maanden dood!!! PVV GA DOOR!!

 349. Henk Righolt zegt: 11-10-09 om 21:14

  Ik snap helemaal niets van al die FNV ers die hun lidmaatschap gaan opzeggen door de samenwerking met Geert Wilders.
  Wat is nou eigenlijk het probleem ?
  De leden van de FNV zijn geraadpleegd en TEGEN verhoging tot 67 jaar werken, net als Geert Wilders die daar tegen is en dat ook nog eens zeer goed met plannen onderbouwd.
  Ik ben en blijf dus juist WEL lid, van de andere partijen valt namelijk toch NIETS te verwachten.
  Zeker niet van de PVD…tja wat zal ik zeggen, Allochtonen, Armoe, Analfabeten maar in ieder geval zeker geen ARBEID meer!

 350. Huynh zegt: 11-10-09 om 21:21

  In waanhoop sluit FNV de vrede met PVV. Een verkeerde keuze, die veel schade aan FNV kan veroorzaken. PVV zal gebruik maken van de naam van FNV om meer stemmen te krijgen, daarna wordt FNV als vuil behandeld.
  Een stuiptrekking van mevrouw Jongerius, een wanhopige daad!

 351. hans de pans zegt: 11-10-09 om 21:23

  Een klap in het gezicht voor alle islamitische leden van het FNV!
  Maar aan de andere kant: ik vrees voor de FNV dat haar achterban voor een sympathiseert met de PVV. Wilders en Jongerius eten politiek gezien van hetzelfde bordje.

 352. Martijn zegt: 11-10-09 om 21:24

  Wie sluit nu eigenlijk wie uit?

 353. jasper zegt: 11-10-09 om 21:24

  als de fnv met de pvv gaat praten zeg ik onmiddellijk mijn fnv lidmaatschap op !

 354. frits zegt: 11-10-09 om 21:24

  Je mag altijd praten over zaken, waarin je dezelfde gedachten hebt. In dit geval, vind ik het dus een hele goed zaak om erover te praten. Dus wanneer dit een goed resultaat oplevert voor ons allemaal en dit belachelijke idee om langer door te werken van tafel wordt geveegd, is dat alleen maar goed.
  Laat het kabinet nu eerst maar voor iedereen dezelfde regels hanteren, want waarom hoeven ze bv bij de land- of luchtmacht niet tot 65 te werken?
  Het beste idee is volgens mij flexibele aow (bv tussen 60 en 70! Wie wil en kan gaat lekker door. Wie niet wil of kan, mag eerder stoppen. De basis blijft 65. En pas het aow bedrag aan wanneer je ermee stopt.

  groetjes frits

 355. Marcel zegt: 11-10-09 om 21:27

  Ik denk dat Frans Bauer ineens tevoorschijn komt. Dit kan je toch niet serieus nemen !!

 356. Zaffi zegt: 11-10-09 om 21:31

  Sinds wanneer is islam (en de aanhangers van die ideologie) een ras geworden????
  Dat Wilders anti-islam is, is bekend (in mijn ogen heeft hij groot gelijk) maar anti-islam betekend nou niet gelijk dat je een racist bent omdat islam GEEN ras is.
  Wilders bepleit een harde aanpak voor criminelen of die nou zwart,geel, bruin, blank (of zelfs groen) zijn. Zo heeft hij moeite (hij wilt hun Nederlandse paspoort afnemen en deporteren) met criminele marrokanen, antillianen maar ook met criminele (blanke) oost europeanen als bijv. Polen, Bulgaren, Roemenen etc. Dat is niet bepaald racistisch (onderscheid maken naar ras). Hij wilt gewoon de criminelen hard aanpakken.

 357. Freerek zegt: 11-10-09 om 21:33

  Lang leve Nederland en niet alle geld naar hier niet thuishorenden die alle comfort voor bij onze bejaarden onbetaalbaar maken. Wat nou gezeur over Wilders, hij vertolkt wat velen denken en willen. Dat is; Buitenlanders ga je eigen land opbouwen, jullie horen hier net zomin als een Eskimo in de Sahara.
  Wilders is geen fasist, wel degenen die hem proberen te vernederen en dwars te zitten. Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten

 358. Klaas van der Wal zegt: 11-10-09 om 21:38

  Zeg jij meteen je lidmaatschap op Jasper, je leutert als een kleine jongen die van toeten nog blazen begrijpt met je grote mond.
  De problemen met buitenlanders in dit land zijn onhoudbaar. Niet alleen met hun religie maar financiel economisch is de koek op. Wat nog wat geld opbrengt is bezuinigen op buitenlanders. Wat denk je, dat het normaal is dat een failliet volk met 450 miljard staats schuld deze instroom ellende aankan?
  Het gaat niet om rassenhaat maar omdat het niet kan, je laat je wat door links aanpraten

 359. FNV en Wilders is inderdaad wonderlijke samenwerking. Maar laat niemand vergeten dat CNV twee weken terug al wou toegeven aan eis om door te werken tot bijna 8 jaar. CNV is dus ook de arbeidende klasse ontrouw geweest. Trouwens bij iedere grote staking in het verleden was CNV niet present. dus liever FNV dan die zogenaamde fijne christenen die altid zo goed met het groot kapitaal door een deur kunnen.

 360. Mart zegt: 11-10-09 om 21:46

  Alle FNV-ers die er schande en nog erger van spreken doen precies hetzelfde waar ze de democratisch gekozen volksvertegnwoordigers van de PVV van betichten. Deze fnv-ers sluiten op voorhand ongeveer 1,4 miljoen nederlanders uit die volgens de peilingen op de PVV zouden stemmen.
  Dat deze FNV-ers hun ziel altijd aan PVDA hebben verkocht en deze partij de arbeiders hard laat vallen in dit kabinet daar hoor ik niemand over.

 361. Gerard zegt: 11-10-09 om 21:46

  Bijna in alles wat hierboven wordt gezegd wordt van eigen voordeel en waanidee uitgegaan. Niet van de positie en denkbeeldeen van Jongerius of Wilders.
  Ze kunnen helemaal niets anders, je kan niet een miljoen stemmers op Wilders negeren, het is zo ongeveer volkswil. Wilders regeert niet, het volk doet dat, en hij vertolkt hun woede en gevoelens , en hun angst voor de toekomst. Dus schreeuwertjes, bedenk eens dat Jongerius voor haar leden in de AOW moet opkomen en Wilders voor Nederlanders dioe de intocht der buitenlanders nu eindelijk eens wil afremmen. De koek is op simpelweg. En de buitenlanders alhier moeten eens begrijpen dat ze hun eigen land moeten opbouwen ipv hier blijven hangen als balast en uitkeringen opstrijken. Go Home nu

 362. Fatma zegt: 11-10-09 om 21:47

  Mijn vader heeft het vuile werk met zijn landgenootjes mogen opknappen. Nu mogen wij oprotten. Dat vinden wij niet erg, als het Gert Wilders, Hitler en co dat zegt.
  Geen nieuws voor ons.

  Nu mogen wij dat ook horen van de bond, waar mijn vader al jaren lid is.
  Zoals ik dat nu zie, niet meer lang. Anders voel ik me als een jood, die Hitlers salaris betaalt.

  Heb ik dat nou fout begrepen, zo allochtoon als ik ben, de bond hoorde toch de rechten van de arbeiders te behartigen.
  Ik begrijp een ding niet: hoe komt nou een gestudeerde, slimme vrouw (zo komt ze tenminste over) erbij, om met zo’n geblondeerd mannetje samen te werken. Ziet ze niet, dat ze voor het duivels karretje wordt gespannen.
  Wakker worden, straks lopen alle leden weg, behalve dan de gekken, die zo en zo niet bij de FNV hoorden, dan is het niet meer nodig, dat je voor iemand opkomt.
  Voor dat je het weet ben je bezig, met Gert Nep-blondje, plannen te verzinnen, hoe jullie nou de afschuim van jullie “ach-zo-beschaafde”-maatschappij, kunnen “reinigen”.

  Mevrouw Jongeirus heeft u “Mein Kampf” gelezen?
  Zo nee, krigt u dat zeker binnenkort als “huiswerk” mee, door u nieuwe werkgever Gerry Herrie Wilders.

 363. Hans zegt: 11-10-09 om 21:49

  Wij zijn de regering niet de vakbond of Balkenende
  Een volk krijgt altijd de regering die bij hen past, dat is ook zo in een dictatuur. Vraag eens aan de Nederlanders die tussen de Marrokanen wonen, die willen een laars op hun nek. Het komt hun de oren uit, deze terreur van jong en oud in de wijken.

 364. Had-je-me-maar zegt: 11-10-09 om 21:56

  Ik wil graag dat de heer Wilders bekend maakt welke krant hij leest, welke muziek hij luistert, wat zijn favoriete tv-programma is, wat zijn favoriete biermerk is etc. etc, zodat al die azijnzeikers die hun lidmaatschap van het FNV willen opzeggen ook dat kunnen gaan boycotten.

 365. hanna zegt: 11-10-09 om 21:58

  Mijn lidmaatschap van het FNV kan slechts voortbestaan als Agnes Jongerius opstapt. Of de afspraak met Wilders doorgaat of niet, het idee om in zee te gaan met een racist, is voor mij genoeg. Ik wil in geen enkel opzicht door haar vertegenwoordigd worden.

 366. Dennis zegt: 11-10-09 om 22:01

  De grootste groep van vakbondsleden stemt PVV. Het idee, dat de FNV nog alleen uit Pvda, SP of GL stemmers bestaat is achterhaalt.

  Dus waarom niet praten met partners.

 367. sake zegt: 11-10-09 om 22:13

  als dit gebeurt wordt ik na 40 jaar lid van het CNV!

 368. simon zegt: 11-10-09 om 22:21

  Is er eindelijk een voorzitter die eens een keer wat anders doet dan de p.v.d.a en groenlinks baronnen voorschrijven is het weer niet goed.je kan toch voor dit ene onderwerp gewoon samenwerken.De meerderheid van de leden stemt al lang niet meer op een van de linkse partijen.

 369. Pepita zegt: 11-10-09 om 22:26

  Even los van het wel of niet samenwerken, en los van het feit dat ik het initiatief van de NOS aanmoedig om deze discussie aan te zwengelen, dan wel er een platform voor aan te bieden, vind ik het vooral spijtig dat dit nu net (weer eens) net niet de plek is waar gemiddeld Nederland haar stem laat horen. Ieder beeld wat hier geschets wordt, door de opeenstapeling van reacties, is per definitie selectief en dus vertekend.

 370. Spuger zegt: 11-10-09 om 22:28

  Een goede zaak,
  Die linkse kliek die ons land naar de kloten helpen met hun gedachtegoed.
  We strijden nu voor een zaak die de AOW heet en als de PVV voor de 65 jaar gaat doen zij dat niet alleen voor de autochtone Nederlanders maar ook voor de allochtone.
  Dus om nu gelijk je lidmaatschap op te zeggen……wat wil je eigenlijk mee bereiken als je b.v. zegt dat je na 40 jaar je lidmaatschap opzegt.
  Al doe je dat na 1 jaar maakt verder toch niks uit een lid is een lid 1 jaar of 40 jaar.
  Of vindt je dat je meer recht hebt als 40 jarig lid dan een 1 jarig lid.
  Als je zo denkt dan ben je net zo erg als wat de PVV pretendeert te zijn in jullie ogen.
  De barricades op voor de 65 jaar met iedereen die hetzelfde denkt, ongeacht huidskleur, seksuele geaardheid, politieke achtergrond.

 371. Anne zegt: 11-10-09 om 22:31

  “Waarnemend CNV-voorzitter Van Boggelen zegt niet te willen samenwerken met een partij “die mensen uitsluit van de samenleving”.” –> Sluit van Boggelen hiermee geen mensen uit van de samenleving..? Nogal hypocriet…

 372. Toon zegt: 11-10-09 om 22:31

  Eindelijk gaat er ook bij de grootste vakbond het licht branden.
  Als de bond een afspiegeling is van wat er leeft onder de bevolking kan ze niet anders dan in gesprek komen met de PVV.

 373. ismael zegt: 11-10-09 om 22:33

  Wil de FNV in zee kunnen met Wilders dan moet de FNV afstand doen van haar gedachtegoed dat men niemand uitsluit in onze samenleving. De FNV staat immers voor gelijke kanzen voor iedereen en dus ook het behartigen van belangen van bijvoorbeeld minderheden. Dit strookt dus absoluut niet met het gedachtegoed van de FNV.

  Wellicht een wanhoopsdaad!!!

  Ik vond hem eerlijk gezegd niet nodig geweest, maar ja wie ben ik?? slechts een van de vele ongehoorden.

 374. Jeannet zegt: 11-10-09 om 22:34

  Samenwerken met het PVV gaat veel te ver. Ik zal niet zeggen dat ik mijn lidmaatschap bij de Abva Kabo zal opzeggen, maar ik heb er grote moeite mee

 375. john zegt: 11-10-09 om 22:40

  Het gaat om hetzelfde doel. Dus een heel goed idee van mevr. Jongerius.
  Ik zie allerlei mensen reageren over de pvv dat het racistisch is.
  Wat een onzin. Iedereen is gelijk. Schijnbaar mag je niet kritisch zijn over een geloof wat vrouwen discrimineert. Dus wie discrimineren er nou….?

 376. ismael zegt: 11-10-09 om 22:42

  Je kan mensen willen uitsluiten vanwege hun geloofsovertuiging, maar je kan ook mensen afsluiten vanwege het feit dat we ooit hebben afgesproken dat een ieder gelijk is en diegenen die hier geen boodschap aan hebben links laten staan. Dat zijn twee hele verschillende dingen. Zie het als een soort cordon. Uit Belgische ervaringen blijkt het te werken. We leven nu eenmaal in een veel minder seculiere staat als bijvoorbeeld Frankrijk.

 377. Freerk zegt: 11-10-09 om 22:43

  Wanneer begrijpen al die schreeuwers hier eens dat het niet kan, al die hier niet thuishorenden. We zijn het zat, blij dat Wilders dat vertolkt. De allochtoon denkt slechts in eigen straatje. Ga naar eigen land de boel opbouwen in plaats van ons leeg te eten. Dit land is al zwaar failliet met zijn 450 miljard staatschuld. Beken kleur in Marrokko, we kunnen het niet meer dragan dank zij links. En de parasiterende buitenlanders. Begrijpen jullie screeuwers dat dan niet ? Denkt dan niemand na hier ? Zelfs links moet nu met rechts samenwerken, en dat kan voor niemand kwaad.

 378. ismael zegt: 11-10-09 om 22:44

  Dus ik vind het wilders uitsluiten een zekere noodzaak om onze democratie te redden. Met wilders aan de macht hebben mensen buiten nederland voor niks offers gebracht voor onze vrijheden.

 379. Ruud zegt: 11-10-09 om 22:44

  Wat een misser, heb ik daarvoor 4 jaar geleden mijn uren en geld ingeleverd.
  Geen samenwerking met Wilders.
  Helaas na 33 jaar dan maar een andere bond

 380. P. de Waard zegt: 11-10-09 om 22:46

  Dat de FNV slechts een belangenclub is voor reactionaire 50-plussers is al jarenlang bekend. Zeurende Babyboomers. Dat soort volk.
  Maar in zee gaan met de eigentijdse versie van de NSB?

 381. P. Landman zegt: 11-10-09 om 22:46

  Onvoorstelbaar voor een geweldenkend iemand. Los van politieke kleur voor mij

 382. Freerk zegt: 11-10-09 om 22:47

  Dus begrijpen, schreeuwertjes, denk eens na.
  De koek is op en het kan niet meer.
  Hou op met geleuter en gelammenteer over Wilders, hij heeft veel stemmers die net als hij zo denken, hij staat niet op zichzelf.
  Ga eens eerst leren wat politiek en samenwerking betekent. Jullie snappen er niets van.

 383. mark franken zegt: 11-10-09 om 22:47

  Mijn vader is 59 jaar trouw lid van de bond. Toen hij het bericht hoorde was hij even stil, en zei toen, als dat doorgaat ga ik die 60 jaar niet halen. go figure!

 384. Jacques zegt: 11-10-09 om 22:48

  Zijn dit de laatste stuiptrekkingen van het fenomeen vakbond? Laat de vakbond zich vooral richten op werknemersbelangen en het creëren van (nieuwe) werkgelegenheid. Werk samen met andere bonden, werkgevers en overheid. DE FNV blijft hangen in dogma’s en achterhaalde strategieën zoals stakingen en werkonderbrekingen. Kom zsm met een toekomstvisie en stimuleringsmaatregelen voor werkgevers/nemers zodat er nieuwe innovaties en initiatieven ontstaan. De wereld is volop in beweging en een dorp geworden. Koppel de problematiek van vergrijzing aan mogelijkheden voor de jeugd. Rijkdom is meer dan geld. Alternatieve energie, maatschappelijk en duurzaam ondernemen. Ontwikkelingswerk. kortom, volop mogelijkheden. DE CRISIS TE LIJF, maar “voorwerken”, niet tegenwerken. Aan de slag, neem het voortouw FNV!!!
  Nederland kent een lange traditie van handelsgeest en verdraagzaamheid naar andersdenkenden.Bewijs het ongelijk van Wilders FNV. Wat mij betreft mag Jongerius overigens per direct opstappen.
  Een (nu nog) FNV lid.

 385. ferdinand zegt: 11-10-09 om 22:50

  ik vind dat de pvv hier wel erg slecht afgeschilderd woord ze heben miss wel een aantal slechte punten maar het overgrote deel heeft de pvv zeer goede punten want de meeste partijen in nederland cda vvd pvda voldoen niet aan de wensen van het over grote deel van de nederlandse bevolking en het zou is goed zijn dat er is een regering komt die aan de nederlanders denkt en niet een regering die als een van de kleinste landen van europa het meeste geld maar in de eu stopt over rug van de eigen bevolking om dat het in een vedrag staat waar de meesten landen helemaal niet aan voldoen en het zelfde geld voor ontwikelings hulp in internationale verdragen moet er 0,7 van het binenlands product worden afgestaan maar de meeste landen doen maar 0.2 en nederland doet over de rug van de bevolking wel 0,7 acht wat maakt het uit dan het maar wat slechter in eigen land zo ook met de strafmaten in nederland veel telaag als je iemand omlegt ben je zo weer vrij of die pedofielen staan ook zo weer op straat en dan al die buitenlander die nederland als het paradijs zien nederland is nu wel een keer vol en dan ziten ze tezeuren over multiculturele samenlevening nederland is van de nederlanders en als het over grote deel van nederland geen multiculturele samenleving wil dan is dat een recht van de bevolking dat is democratie meeste stemen tellen en dan is het geen rasisme het is gewoon wat de bevolking wil en dat de fnv nu is samen gaat werken met een partij die de meeste nederlanders aanspreek is goed misschien krijgen we nu is een vakbond die ergens voor staat want als nederland niet veranderd is er weinig hoop voor de toekomst ja miss met een revolutie maarja daar is het nederlands ze volk ook te nuchter voor ze heben het liever slechter

 386. Gom zegt: 11-10-09 om 22:53

  Verbijsterend! FNV biedt vrijiwillig een podium aan een neofascistich partij of beter gezegd een afschuwlijke bende. Ook voor een pubertje is het allang duidelijk dat PVV alleen maar een stokpaardje heeft, nl. anti-moslims. De rest is windowdressing om geloofwaardig over te komen. Mijn eerste taak morgen: lidmaatschap bij FNV opzeggen.

 387. Björn zegt: 11-10-09 om 22:57

  De meeste die hun lidmaatschap opzeggen zijn slapende mensen die nog steeds naar de gespleten P.v.d.A tongen luisteren.

  De PVV sluit geen mensen uit die gewoon meedoen in onze samenleving.

 388. strikwerda zegt: 11-10-09 om 23:00

  Jongerius snapt het tenminste. Veel FNV leden zijn potentiële PVV-stemmers.PVV 28 zetels, PvdA 13 ……… If you can’t beat them, join them! Toch?

 389. Jan zegt: 11-10-09 om 23:00

  Ze is net een verwend kind dat haar zin niet krijgt.
  FNV>PVV
  Zoals ik me heb vergist in de PVDA (13 zetels!) vergis ik me nu in de FNV. Ik zeg mijn lidmaatschap op!

 390. Karim zegt: 11-10-09 om 23:06

  Hoi,

  Als FNV met PVV gaan samen werken, dan zeg ik onmiddelijk mijn lidmaatschap op. ik kan niet geloven dat FNV die juist zo goed bezig is om mensen uit de brand helpen, Nu samen met een grote Racist gaat werken. Mensen kunnen snel veranderen gek soooo!!!!

 391. Mijn naderende 40 jarige lidmaatschap komt nu in zwaar weer, Jongerius neemt die beslissing terug en anders ben ik ex lid.

  groet : Manus

 392. Johan zegt: 11-10-09 om 23:08

  Aan alle mensen die gereageerd hebben: Het gaat niet om Wilders og Jongerius HET GAAT OM HET DOORWERKEN TOT JE 67e. Deze christelijke regering laat je doorwerken en daar moet wat aan gedaan worden en als Wilders daar voor nodig is dan heeft JOngerius hieermee een breder draagvlak…… iedereen haalt er van alles bij . Probleem is het CDA.

 393. In de strijd tegen dit enorme onrecht is een gelegenheidsverbond voor mij meer dan gerechtvaardigd. Wij worden met zijn allen bedonderd door de zittende politiek! Zie het NRC van Vrijdag commentaar van Prof. Harrie Verbon op pg 15! Wilders is een lul maar heeft helaas als enige de guts om zo nu en dan iets anders te zeggen. Ik ben het zeker niet eens met hem maar op dit punt is er gewoon niemand die zijn bek opentrekt!
  De politieke zittende klasse moet een keer goed terecht gewezen worden. Jammer dat Fortuin dood is want die kon het beter en genuanceerder zeggen.
  Helaas, Wilders is een lul op vele gebieden maar hier heeft hij gewoon gelijk!

 394. En Jongerius ook, het is prijzenswaardig dat ze haar populariteit in de waagschaal durft te stellen om eindelijk eens wat te bereiken. De vakbonden in anders weinig meer dan opgewarmde lijken

 395. Aihan zegt: 11-10-09 om 23:25

  Geachte FNV Bondgenoten,

  Hebben jullie wel door met wie jullie gaan samen werken? De grote duivel van Nederland. Ik had jullie een hogere niveau gegeven omdat jullie juist zo goed bezig waren. Maar nu, als jullie samen gaan werken. Dan is het afgelopen. Dan zeg ik gelijk mijn lidmaatschap op.

 396. Alex van der Heijden zegt: 11-10-09 om 23:37

  L.s.,

  Toenadering zoeken tot of dit andersom toelaten met de PVV keur ik af, om twee redenen. Ik een alternatieve tactiek bepleiten.
  Ten eerste omdat ik vind dat een vakcentrale in principe met iedereen door 1 deur moet kunnen gaan, en zeker niet a priori meer of minder grote politieke voorkeuren moet uitspreken. Al helemaal niet als deze zo gevoelig liggen als deze.
  Ten tweede omdat ik zelf helemaal niet tegen het verhogen van de AOW-leeftijd ben. Ik zal, desnoods met rollator en al, een gat in de lucht springen als ik op mijn 66e nog aan de slag kan en mag!
  Mocht de FNV dus de huidige tactiek handhaven, dan voel ik mij niet meer gerepresenteerd.
  Ik denk dat vakbonden in het algemeen meer dan in bovenstaande hun heil moeten zoeken in het verder opbouwen en verdedigen van de zg. “employability” van hun achterban of doelgroep. Dus (ik noem maar een paar voorbeelden): meer en betere (tweedekans-) onderwijsfaciliteiten, meer en betere kinderopvang, meer en betere mogelijkheden om van de ene naar de andere werkgever over te stappen, of om voor meerdere werkgevers tegelijk te werken. En niet (meer) van de “steun”-ability, want laten we wel wezen: dat is in NL toch al hardstikke goed geregeld?
  In andere woorden gevat: de marktwaarde en het zelfvertrouwen van den arbeider (m/v en van elke leeftijd) moeten verder worden vergroot, veel meer dan het gemak en de zekerheid waarmee hij ergens op kan terugvallen.

 397. marc1234 zegt: 11-10-09 om 23:41

  Hoi, Als FNV met PVV gaan samen werken, dan word ik onmiddelijk lid. Ik kan niet geloven dat er zulke linkse mensen zijn die alles wat op rechts lijkt demoniseren. We motten die multi cult. Wij hebben niemand hiernaar toe gehaald ze kwamen vrijwillig en kregen goed betaald. Net als in Dubai, geen werk dan oprotten. Blaaaaaaattt!!!

 398. Snepke zegt: 11-10-09 om 23:55

  Als deze samenwerking tussen FNV en PVV niet doorgaat heb ik weer een reden erbij om 10 km verderop te gaan wonen, in België…

 399. Dhr Rietman zegt: 12-10-09 om 00:10

  Ik snap totaal niet waarom sommige mensen zulke belachelijke meningen hebben die niet eens te ondersteunen zijn met feiten.

  Het gaat over de AOW leeftijd, laat al die andere standpunten nou eens achterwegen, op dit standpunt staan we toch allemaal gelijk?

  We hebben meer mensen nodig om dit uit te voeren, dus alstublieft stop nou eens met het trieste gepeupel dat het lidmaatschap gelijk opgezegt gaat worden, we vechten voor hetzelfde doel, en daar kunnen we elkaar toch in steunen?

 400. Pjotr Illich zegt: 12-10-09 om 00:15

  In de politiek zijn gelegenheidscoalities gemeengoed, dus wat mij betreft geen bezwaar.

 401. Gertrude zegt: 12-10-09 om 00:25

  Erger mij al de hele tijd aan haar. Volgens mij puur eigen belang en denkt dat ze met populisme kan scoren, enige realiteit is er niet bij.
  Ik zou zeggen in pakken en wegwezen!!!!!

 402. john zegt: 12-10-09 om 00:28

  Jos zegt: “progressieve en realistische”
  Progressief is: De “het moet maar kunnen maadschappij”, het onderwijsdebacle, de exorbitante import enz enz. Dan toch liever geen progressiviteit.

 403. George zegt: 12-10-09 om 00:44

  Traditioneel zijn veel vakbonden in europa met socialistische partijen verbonden, maar eigenlijk zouden ze neutraal en onafhankelijk van politiek moeten zijn. Wat Jongerius nu doet is gelegenheids politiek, maar dat pvda leden de fnv hebben geleid kan eigenlijk ook niet. Hoe kunnen ze anders zonder belangen verstrengeling het voorjaarsoverleg in? Hoe kunnen het belang van politieke partij behartigen als ze tegelijkertijd over ambtenaren salarissen praten ?? Of is dat de reden dat die zover achterlopen bij de markt?

  Gezien de reacties hierboven, is Wilders voor de meeste FNV leden te controversieel. Omgekeerd zijn er ook best veel mensen die nooit FNV lid zijn geworden omdat ze niet eens waren met de socialistische kleur van de bond.

  Tot slot. We weten allemaal best dat verhoging van de pensioen leeftijd tot 67 jaar totaal onzin is. In de praktijk kan dat helemaal niet. Zeer velen gaan nu al voor hun 65e er uit, en hoe mensen ouder worden en hoe flexibel ze blijven is voor iedereen heel verschillend. Je kunt er nu al wel vanuit gaan dat in de toekomst je pensioens uitkering af gaat hangen van hoeveel je opgebouwd hebt. Dat geldt voor je levens verzekering nu al. Hoe langer je doorgaat, hoe hoger je uitkering. Voor de AOW moet dat eigenlijk ook zo zijn. Wat moet veranderen is dat bedrijven je mogen ontslaan op basis van je 65e verjaardig. Dat moment kies je straks zelf.

 404. Lafeber Zevenhuizen zegt: 12-10-09 om 00:47

  Zo te lezen is het Grote Paniek in de Tent bij de P.vd.A.wat heeft die Club er een puinbak van gemaakt zeg in dit Land.Tijd voor P.V.V. en goede zaak dat F.N.V hier ook over gaat praten met deze Partij.

 405. Ronald zegt: 12-10-09 om 00:47

  @Yvonne Karssen: Ik kan veel van je argumenten volgen een van de stellingen die je schrijft heb ik wel veel moeite mee.
  Jij stelt dat de politiek eerlijk zou zijn.
  De regering heeft weliswaar de macht maar men vergeet dan vaak het ambtenaren apparaat die NIET elke 4 jaar herkozen wordt of partij afhankelijk is.
  Die “adviseren in dossiers én die hebben echt ook “macht” welke ze ook gebruiken.
  Dan nog de lobby molen die de (betaalde) belangen langs de achterdeur de politiek in pompt,ook hier geldt degene met het meeste geld heeft de meeste invloed. De grote multinationals hebben complete lobby teams voor hun plannetjes te verwezenlijken.

  De crisis wordt verder naar mijn mening gebruikt om de AOW leeftijd verhoging er nou es lekker door te drukken. De noodzaak aantonen is dn minder relevant want “we zijn in paniek”
  Ik wed dat er ook een flink aantal in den haag lopen die balen dat er al tekenen van economisch herstel zijn, en dat nog VOOR de hypotheek rente onder druk van de crisis even snel aangepakt kon worden. maar datdossier is volgens mij “wordt vervolgd”.
  Nee…. eerlijk is politiek nooit geweest en zal het nooit worden ook denk ik.
  De tweede kamer zie ik als een grote OR zolang je geen instemmings recht én een meerderheid hebt sta je als politicus of partij het luchtledige in te lullen.
  Een ding is zeker geen enkele partij kan iedereen in het land happy maken. Dat Balkenende echter val na val terug heeft mogen komen van de kiezer verbaasd mij.
  De enige partij die tot op heden geen gezichtsverlies heeft geleden in de regering is de Christen Unie, niet dat het mijn partij is maar hebben wel mijn respect in hun politiek voering.
  CDA en PVDA? zwieren zwaaien en kontje draaien.
  En dan de PVV, je moet jezelf afvragen wat erger was voorafgaand aan de 2e wereld oorlog…. Hitler? of de massa die achter hem aan liep?
  Niet dat ik Geert vergelijk met Hitler hoor maar het kudde gedrag dat hij losmaakt wel.
  Ik dacht dat we beter opgeleid en slimmer waren geworden in de loop der jaren.

  Goeie discussie Yvonne, thkx ;-)

 406. ilona zegt: 12-10-09 om 00:52

  Goede nacht,

  Waarom denkt toch iedereen toch dat Wilders een rascist is? Hij benoemt de problemen is bereid tot praten.Nu wil hij zich hard maken en dan lopen de meeste mensen nog te zeuren.Wat kleinzielig zeg,ga lekker zielig de vakbond op zeggen die al jaren lang bezig is hun zakken te vullen. bah bah!

 407. john zegt: 12-10-09 om 00:53

  Alexander:
  Ik heb echt nog nooit zo’n onzin op een rij zien staan: Proberen we het nu door WO2 er weer eens bij te halen. Toegegeven, hij lijkt er inderdaad op, maar de bevolkingsgroepen zijn echt niet dezelfde. Er zijn nu bevolkingsgroepen binnen die van binnenuit, met hulp van de linkse kluit willen expanderen. DAT is het probleem als je sociaal zijn overdrijft.

 408. gert van buren zegt: 12-10-09 om 00:54

  Ongelooflijk, GATVERDAMME (ik ben gelukkig cnv-lid).

 409. Johnlars zegt: 12-10-09 om 01:10

  Vind het een goed idee dat FNV het gesprek met PVV aangaat. Je moet geen hokjesgeest gaan uitdragen maar kijken of je met andere partijen wel je slagkracht kunt versterken. Dat je met die andere partij ook meningsverschillen hebt over andere issues, kan geen reden zijn om op een eilandje te blijven zitten.

 410. alberto zegt: 12-10-09 om 01:33

  Altijd goed om in dialoog te gaan. Zou me geen zorgen maken dat allochtonen weglopen,die paar die werken kan je wel missen.
  Die dingen moet je los kunnen zien,het resultaat dat telt.

 411. Joke zegt: 12-10-09 om 01:44

  onzalige weg, je praat niet met dit soort mensen. ook ik zal, hoe erg ik het ook vind, mijn lidmaatschap opzeggen als dit doorgaat.

 412. Paul zegt: 12-10-09 om 01:53

  Ik blijf lid. Ben trots op Agnes Jongerius. Mag ze enkel praten met de (nep-socialisten) van de PvdA dan?

 413. Ben zegt: 12-10-09 om 01:54

  Wat een kinderlijk gedrag van zovele FNV leden waarschijnlijk van PvdA-huize.Ze gooien met modder en halen onzin uit de kast om hun mening te ventileren.Zulke personen zijn doof, blind en kortzichtig, alleen HUN mening is het ware geloof. Het gaat wel om de AOW leeftijd verhoging waar de PVV evenals de SP radicaal op tegen zijn.Zij komen op voor de rechten van de werkende mensen, iets waar ook het FNV voor staat! Nee, maar ook nu weer op de PVV blijven kafferen en dreigen met lidmaatschap-opzegging.Het zijn de laatste stuiptrekkingen!

 414. RadaR zegt: 12-10-09 om 02:37

  Het is ook altijd hetzelfde liedje. Het gros hier blinkt weer uit in het uitspugen van primitieve reacties.
  Er is in Nederland nog altijd een ruime meerderheid [64%] die tegen de AOW-plannen van dit kabinet is. Jongerius doet gewoon niets anders dan die meerderheid zoveel mogelijk samen te brengen om als 1 front straks tegenover het kabinet te kunnen staan.
  Die actie heeft geen enkel verband met het gedachtengoed van de PVV. Als je je hersens zou gebruiken zou je moeten beseffen, dat de FNV in het geheel niets heeft met de PVV=politiek.
  Per saldo is het gewoon zo, dat Jongerius appeleert aan de democratie, waarvan de politiek zelf altijd zo de mond vol van heeft, maar als het ze uitkomt negeert.
  Spaar je woede en je verontwaardigdheid voor straks, als er na verkiezingen een nieuwe coalitie moet komen. Dan zul je zien, dat partijen als D66, die nu de FNV-PVV contacten als een pact van de angst omschrijven, als een loopse teef om Wilders gaan heendraaien.
  Snap het nou toch eens een keer en laat je niet uitspelen door wie dan ook. En onderdruk die primitieve reacties.

 415. s. van os zegt: 12-10-09 om 02:49

  De “” acties” van het FNV afgelopen week waren een enorme flop. Er was ook weinig sympathie voor bij de normaal stakingsgrage leden bij het o.v. Dat mw Jongerius deze uitspraken doet, duidt op haar deficiet en dat van de FNV. Zij en Wilders zijn niet meer dan ras opportunisten met dito ego’s. Wilders is een volksmenner die de massa bespeelt en manipuleert met goedkope sentimenten alleen om hem in het zadel te helpen. Prima donna’s op hun retour. De hele discussie over 65 of 67 is fout. De discussie moet gaan over het aantal te werken jaren die recht geven op AOW.

 416. Verder ben ik van mening dat de CNV een soort pion is van de werkgevers, een undercover organisatie. Die doen echt helemaal niks, dan is Jongerius beter bezig, het FNV is geen partij maar een organisatie om dingen gedaan te krijgen. Van de pvda zullen we het niet moeten hebben in ieder geval, dat is wel duidelijk.

 417. Leo zegt: 12-10-09 om 06:44

  Aan de ene kant begrijp ik alle felle reacties wel; maar ik denk dat mevrouw Jongerius realistich denkt: Ten eerste “het doel heiligt de middelen” en ten tweede (en dat is eigenlijk interessanter en zou men hier ook moeten durven toegeven) veel FNV-leden zijn sowieso al PVV-stemmers!

 418. Lara zegt: 12-10-09 om 06:55

  Gevaarlijke keus!!
  Getuigd niet van een hoog intelligentie niveau deze overweging!!!
  In tijd van crisis nemen zulke figuren hun kans waar, kijk maar in 1939!!!
  Hebben we met z’n allen zo’n kort geheugen dan?!

 419. Han zegt: 12-10-09 om 07:30

  Ik verbaas me er toch over dat wij in dit land veronderstellen dat we in een democratie leven. Wilders vertegenwoordigt inmiddels ongeveer 1/3 van het Nederlandse electoraat, maar niettemin vindt een groot deel van de socialisten in dit land dat er niet gesproken mag worden met de PVV. Ik schaam me werkelijk voor dit grenzeloze opportunisme van het salon socialisme. Ik ben het ook niet eens met de standpunten van de PVV, maar ik ben slechts 1 van de 16 miljoen. Het elitaire clubje dat inmiddels nog slechts 13 zetels heeft (minder dan 10% van het electoraat), denkt dat ze voor 100% mag spreken. Gelukkig schiet men in eigen voet en zal de verhoging van de AOW-leeftijd doorgaan.

 420. Goed idee, PVV,

  De enige partij die ballen heeft, en niet naar links kijkt, zoals die andere zakkenvullers in Den Haag.
  Mensen die nu hun lidmaatschap opzeggen zijn asociaal en kortzichtig, en denken dat alle PVV-ers, inclusief Geert Wilders Racisten zijn.
  Niets is Minder waar.
  Voordat u gaat oordelen ga eens kijken op PVV.nl, en bekijk hun standpunten eens.
  Nergens zal je iets racistisch zien staan.
  Wat Geert wil is een Nederland, verlost van Buitenlandse Criminaliteit en zakkenvullerij van de Linkse kerk.
  Daarbij, de mensen die nu klagen dat ze na 30 of 35 jaar of nog langer dan stoppen met hun lidmaatschap, ga je gang, werk dan maar lekker 2 jaar langer door.

 421. shuri zegt: 12-10-09 om 07:43

  De houding van het CNV inzake de AOW is mij allang een doorn in het oog. Deze actie van Jongerius zet mij wel aan het denken of ik niet beter lid kan worden van het FNV ipv het CNV. Mits die SP-baas van de AbvaKabo geen reot in het eten gooit bij de FNV. Ik snap trouwens niet waarom de AOW moete wijken terwijl de bakken met geld richting immigratie en Afrika onverminderd door gaan zonder enige discussie. Dit kabinet beweert toch dat alles besproken moet worden en dat niets vast staat? Behalve de linkse hobby’s dan toch zeker.

 422. Adri zegt: 12-10-09 om 10:30

  Blijkt dus overduidelijk dat de vakbonden allesbehalve politiek neutraal zijn.

  En dus gaan de dreigers hier nu overlopen naar een Christelijke vakbond. Wat gaan ze dan doen als CDA en VVD straks coalatiegesprekken met de PVV gaan voeren? Onder regie van de tot duivel uitgeroepen Wilders?

  De hetze begonnen tegen Fortuyn – ontsproten uit partijpolitieke belangen – duurt nog steeds voort. En maar blaten en maar WOII er bij blijve halen. Wie zijn hier nu de kudde schapen die hun ‘leidertjes’ volgen? Die intussen vanaf het zachte pluche hun land en volk de afgrond in helpen? Met pronkbaantjes en riante bonussen in het verschiet? Die gevestigde partijen zijn geheel de weg kwijt, hele partijpolitieke systeem verrot. Terwijl hun stemmers lekker tot 67 kunnen gaan doorwerken.
  Dom, heel dom.

 423. verveer zegt: 12-10-09 om 10:32

  Ik hoorde het argument vallen, we willen niet samenwerken met een partij die mensen uitsluit.
  Maar sluit CNV nu zelf dan geen mensen uit. kijk op hoeveel zetels wilders staat in de peilingen (dit zegt natuurlijk niks over hoeveel ze uiteindelijk tijdens de verkiezing krijgen).

  Hoe kan je vooruitkomen met je plannen als je geen meerderheid krijgt/hebt. En de AOW heeft niks te maken met zijn standpunten tov de islamisering. Kijk wat de standpunten mbt de AOW zijn bij de partijen en ga om die reden om de tafel zitten. Of dit nu de pvv, sp of vvd is.

  Ik zou zeggen tegen iedereen. SChaam je eens diep als je zelf mensen wilt uitsluiten om welke reden dan ook.

 424. Dagloner66 zegt: 12-10-09 om 10:55

  FNV praat wel met het CDA, die van die foute oorlogen in dienst van het Bilderberg-geteisem

 425. Royco zegt: 12-10-09 om 11:54

  Toen ik afgelopen zaterdagmorgen, bijkomend van een zware griep, de radio aanzette dacht ik in een slechte droom te zitten. Helaas kwam ik er al spoedig achter wel degelijk wakker te zijn.

  De slechte droom: De HEER WILDERS stuurde mevrouw Jongerius via een postillon d’amour in de persoon van PVV-vazal Van Dijck een aanzoek die mevrouw Jongerius met beide handen aangreep middels een annonce in de Volkskrant. Waarna de HEER WILDERS zich verwaardigde haar voor een tête à tête bij hem te ontbieden.

  De werkelijkheid: Met een voorzitter die (vanwege een gekwetst ego?) bereid is, volgens haar eigen zeggen, zelfs met de duivel in zee te willen gaan wil ik niets te maken hebben, al vind ik de kwalificatie duivel te veel eer voor het enige partijlid van de partij PVV. Dit enige partijlid, de HEER WILDERS, heeft zich altijd al een gezworen vijand van vakbonden getoond en als het aan hem zou liggen worden die liever vandaag dan morgen monddood gemaakt, of nog beter, verboden.

  Deze autoritaire “heer” heeft zelfs kans gezien zijn eigen achterban te schofferen door te stellen dat die geen voldoende gekwalificeerd kader kan leveren voor de gemeenteraadsverkiezingen en heeft daarin ook nog gelijk gekregen, gezien de klakkeloze acceptatie door diezelfde achterban.
  Zijn draaikonterij rond sociaal-economische thema’s, zoals de AOW, is uitsluitend bedoeld om stemmen te trekken wat blijkt uit het feit dat hij dat thema niet echt serieus heeft uitgewerkt. Ook het geflirt met de FNV is puur gericht op stemmenwinst.

  Hoe een ieder stemt is de eigen verantwoordelijkheid. Van gewone leden kan je helaas verwachten dat ze aan de kwalificatie van de HEER WILDERS kunnen voldoen. Van een voorzitter verwacht ik echter meer kennis van zaken en geen opportunistisch gedrag.

  Voor mij is het bovenstaande reden om mijn werkzaamheden als coördinator/invuller bij de Belastingservice FNV, met onmiddellijke ingang, op te schorten. Ik ben me nog aan het beraden welke stappen ik verder zal ondernemen, maar mocht de romance met de PVV doorgezet worden zal ik in ieder geval, na 43 jaar, waarvan ruim 30 jaar als kaderlid, zij het met pijn in het hart, mijn lidmaatschap beëindigen. Ik besef heel goed dat een massale opzegging de positie van de bond verzwakt, maar door voor de functie van topbestuurder het hebben van een grote mond belangrijker te vinden dan deskundigheid, heeft de bond die positie zelf al enorm verzwakt.

 426. Vos zegt: 12-10-09 om 12:03

  Ik begrijp dat Agnes teruggefloten is door haar achterban en samenwerking met de PVV niet zal plaatsvinden. Gelukkig maar. Ik zou na 46 jaar lidmaatschap (waarin ik kaderfuncties heb verricht, 8 jaar voorzitter ben geweest van een OR en overigens zeer actief ben geweest) per direct mijn lidmaatschap hebben beeindigd wanneer de FNV zou zijn gaan samenwerken met deze partij die hele groepen uitsluit en wat mij betreft op een lijn kan worden gesteld met partijen die in dertiger jaren ook groepen uitsloot. Iedereen weet hoe dat afgelopen is. Eigenlijk onvoorstelbaar dat dat hier ook maar over nagedacht is. Blijkbaar heiligt het doel alle middelen. Als de 65 jaar alleen kan worden gehadhaafd met behulp van de PVV dan maar niet. En Agnes kan wat mij betreft weg want ze heeft zich voor altijd geblameerd

 427. bas zegt: 12-10-09 om 12:06

  Dat een vakbond wel of niet met iemand contact wil hebben, dat moeten ze zelf weten. Ik ben geen lid, ik praat dus niet mee

  Wat ik echter heel erg eng vind, is dat uitgerekend de ambtenarenbond hierin voorop loopt. Ik vraag mij af of de aangesloten ambtenaren – mocht dat gebeuren – bereid zijn voor een PVV minister te werken

  Doen ze dat niet, dan moeten ze wat mij betreft allemaal, zonder wachtgeld, ontslagen worden

  Want, Nedelrand is een democratie, waarin mijn stem net zo zwaar telt als die van een ambtenaar. En is de uitkomst dat Nedelrand een kant op gaat die die ambtenaren niet zint, dan is het makkelijk: kop dicht of opkrassen

  Uiteraard mogen de ambtenaren alternatieven bedenken, maar de minister beslist en bepaalt

 428. Mireille zegt: 12-10-09 om 12:29

  Misschien moeten alle PVV stemmers hun lidmaatschap maar bij de FNV opzeggen,kijken wat er dan gebeurd!!!
  Ik baal er zo van dat alle pvv stemmers alleen maar afgeschilderd worden als neo-nazi’s en dergelijke.Dit is dus duidelijk niet zo!!!!
  We willen verandering,het is tijd voor verandering, een beter nederland, een goed zorgstelsel en geen uitbuiting meer van de hardwerkende nederlanders.
  En je lidmaatschap opzeggen vanwege een mogelijke gesprek?
  Blijf dan lekker werken tot je 67ste!!

 429. Tim zegt: 12-10-09 om 13:48

  Stem zelf geen PVV maar zolang PVV geen verboden partij is in Nederland, moet iedereen zich niet zo aanstellen en vooroordelen hebben zonder 5 minuten overleg. Er stemmen zoveel mensen op, zal er toch een deel van je bevolking vinden dat er wel te praten moet zijn. En ik vind het enorm arrogant dat notabene vakbonden dan de duer dichtklappen. Dan laat je je wel enorm kennen en in je politieke kaart (die zou niet partij gebonden moeten zijn?) kijken.

  Als je het vervolgens niet eens bent met je bond, kan je daar dan weer protesteren die zonder twijfel over dit beladen onderwerp dan vanzelf worden gehouden.

  maar nee, nederland op z0n smalst. De koeien lopen weer aan achter iemand die iets schreeuwt (ja, dat is ook twee kanten uit te leggen). Duidelijk te zien bij DSB (jongens, leningen zijn goedkoop bij DSB en je krijgt lekker veel.*Stormloop*. Jongens, DSB belazert ons maar we zijn vergeten eerst te lezen voordat we tekenden. Laten we hen de schuld geven*Stormloop andere kant op*) en nu wederom (Jongens, het is PVV en die moeten we negeren zegt de politiek).

  Ngmaals, ik stem niet op ze maar het valt me smerig tegen dat werkelijk iedereen al zeikt voor er een minuut van overleg is geweest. Soms zoek je het compromis om te bereiken waar een heel land achter kan staan. Zelfs een man met peroxide in zijn haar snapt dat.

 430. robert zegt: 12-10-09 om 14:13

  Voor Jongerius is de vakbond totaal opnbelangrijk. Voor haar is het gewoon een in haar carriere. Op weg naar een nog hoger salaris en dikkere auto. Al gezien waar ze in rijdt?? Dan sta je wel heeel ver van je doelgroep af. Ik behoor in ieder geval niet meer tot die doelgroep. Mijn ziel hoort niet niet bij de duivel…. Bij wie zou ze horen als de oorlog begint?

 431. Pleun zegt: 12-10-09 om 23:01

  Wat een laffe daad van de FNV om de samenwerking met de PVV onder druk van mogelijk betaalde webschrijvers op te zeggen. Blijkens de peilingen is de PVV de grootste partij, en het gaat maar om een doel, de AOWbehouden De PvdA wil de AOW-leeftijd blijkens een vooraanstaand lid naar 70 verhogen (Oud PvdA-staatssecretaris Rik van der Ploeg stelde afgelopen week in Pauw en Witteman voor om iedereen verplicht tot 70 te laten werken, behalve de rijken uiteraard. Nee Jan met de pet, de arbeider, is de PvdA dan een betrouwbare partij. Zelf ben ik getuige van het feit dat terminbale patienten onder De Geus van het CDA op 64 jarige leeftijd aan het werk werden gestuurd vanuit de WAO/WIA. Laten wij eerst eens afwachten of Wilders zich houdt aan zijn beloften. Bij de andere partijen (behoudens de SP) is een ding duidelijk, zij houden zich niet aan hun verkiezingsprogramma’s. Iik zeg nu in ieder gevalmijn lidmaatschap, met velen anderen, van de FNV op. Of gezamenlijk strijden voor de AOW met iedereen die steun verleent, of dan maar een nieuwe bond die echt voor de werknemers opkomt en geen spelletjes speelt. Zie Kok, vroeger vakbondsleider en nu een van de rijken van het land, hetzelfde geldt voor L. de Waal? Moeten we daar vertrouwen in hebben?
  En dan Rik van der Ploeg van de PvdA, die zegt allemaal doorzwoegen tot 70 dat is de PvdA!

 432. Marcus zegt: 12-10-09 om 23:03

  PvdA; Afgelopen week pleitte oud – staatssecretaris Rik van der Ploeg van de PvdA ervoor een ieder tot 70 door te laten werken, wie is er nou betrouwbaar, de PvdA of de PVV? Geef de SP en PVV een kans in de samenwerking met de bond! Stem PvdA en werk tot 70

 433. Piet zegt: 12-10-09 om 23:05

  In Pauw en Witteman pleitte Rik van der {Ploeg van de PvdA ervoor een ieder tot het 70ste levensjaar verplicht te laten doorwerken, zie uitzending van afgelopen week van Pauw en Witteman. Mensen denk na, keer de FNV de rug toe en vorm een nieuwe echte arbeidersbond nu Jungerius door de knieen gaat. FNV volgt PvdA en dat betekent minimaal dorwwerken tot 67 en als het aan Van der Ploeg ligt, tot 70

 434. Pascal zegt: 12-10-09 om 23:07

  Rik van der Ploeg van de PvdA pleit ervoor alle arbeiders en werknemers tot 70 te laten doorwerken. Van der Ploeg is oud-staatssecrataris van de PvdA – dat geeft te denken. FNV denk eens een keer na wat er onder de zwijgende meerderheid leeft!

 435. Marcus e.a. zegt: 12-10-09 om 23:33

  Nu de FNV terugkomt op haar plannen om met de PVV in gesprek te gaan, zeg ik met vele anderen mijn lidmaatschap op. Als de FNV de PvdA meer vertrouwt dan de SP of PVV, wijs ik de FNV op de uitzending van Pauw en Witteman van vorige week waarin Rik van der Ploeg, oud-staatssecretaris van de PvdA en vooraanstaand lid van de PvdA, ervoor pleit de pensioenleeftijd naar 70 te verhogen, dus de PvdA zegt hier bij monde van Van der Ploeg eigenlijk: Iedereen verplicht doorwerken tot zijn 70ste, als u verplicht tot uw 70ste wilt werken, stem dan vooral PvdA of CDA.
  Overigens, onder De Geus van het CDA werden terminaal en ernstig zieken vanuit de WAO/WIA nog op 64 jarige leeftijd aan het werk gezet. Is dit dan correcte politiek? Ik wijs in dit verband op een uitzending van Zembla over De Geus. Gisteren bij Kruispunt ging het weer over bezuinigingen op de ouderenzorg en zorg voor gehandicapten, is dat dan ook correcte politiek? We lopen allemaal te hoop tegen de PVV terwijl de correcte politiek ernstige feiten op zijn geweten heeft, afbouw zorg, afbouw sociale zekerheid, te laat betalen van subsidies aan het onderwijs waardoor banen vervallen en werkloosheid wordt gecreeerd (is waarschijnlijk de bedoeling van het CDA), onnodige uitgaven aan het integratiebeleid, weigeren van volksreferenda, de euro opleggen aan het volk zonder volksraadpleging etc, privatisering waardoor er meer werkloosheid komt omdat bedrijven zo goedkoop mogeliojk willen werken, privatisering met bureacratisering als gevolg – callcentra, wachtlijsten, vertragingen bij het OV en ga zo maar door.. Correcte politiek is gewoon gericht tegen de kleine en hardwerkende werknemer!
  Dus FNV, ga met het volk en dus ook met de grootste partij de PVV en de SP samen in de strijd voor de rechten van het volk en houd er rekening mee dat er vanuit de zwijgende meerderheid heel veel mensen uit de vakbond kunnen weglopen als de samenwerking van de FNV met de PVV en SP er niet komt, dit gaat de vakbond opbreken en volkomen terecht. Dan moet er maar weer een nieuwe echte vakbond komen zoals destijds onder Van der Scheur, die echt voor de massa opkomt.

 436. Ronald zegt: 13-10-09 om 02:21

  Onvoorstelbaar wat een reacties dit los heeft gemaakt.
  En Agnes heeft alleen maar geopperd om eventueel met de PVV over mogelijkheden te spreken samen de AOW verhoging het hoofd te bieden.
  Daarmee heet ze volgens mij NIET gezegd dat de FNV de idealen of het gedachtegoed van PVV daarmee overneemt of ondersteunt.
  Ik mag hopen dat men dat ook niet met de PVDA heeft anders overdenk ik mijn lidmaatschap wellicht nog eens.
  De FNV is GEEN politieke partij maar een VAKBOND en moet de belangen van haar leden behartigen, wat mij betreft in 1e plaats de werkende leden.
  Het gaat niet om ideologie en politieke voorkeur.

  Ik heb vaker FNV kader vergaderingen bijgewoond waar men meer bezig was met politiek en idealen dan met datgene wat daadwerkelijk speelde.
  De voorliggende CAO, wensen van de leden en onvrede.
  Als je politiek wil bedrijven ga je maar een politieke partij in, in de vakbond moet je voor de belangen van de leden gaan en net als staken (wat ook een paardemiddel is) moet praten met een erkende politieke partij als de PVV gewoon KUNNEN!

  Wederom in dit dossier een gemiste kans zou ik zo zeggen.
  En om dan voor één keer met Wilders woorden te spreken “ik wordt hier BELAZERD, BELAZERD, BELAZERD” eerst door de werkgevers, daarna door de regering en nu door het FNV! 67? here we come!

  Groetjes,

  Ronald

 437. Jannenman zegt: 13-10-09 om 09:06

  Nou het is weer duidelijk hoe het werkt. De hardste schreeuwers hebben hun zin weer gekregen, gek genoeg, tegen hun eigen belang in. Maar ja, dit soort mensen, zo staat vandaag weer in het nieuws, schuwt geweld niet en ook dat is wat men de ander verwijt: http://binnenland.nieuws.nl/57.....icaliseert

  Dat is allemaal niet echt nieuws, dat het fnv zich laat chanteren door deze groep quasi linkse schreeuwers is dat wel.

 438. Adri zegt: 13-10-09 om 20:10

  En dan wordt pvv stemmers ‘onderbuikgevoelens’ verweten. Sjonge, het stikt er hier van.

  Wat een slappe hap dat fnv. Wat een draaikont die Jongerius. Wat een dommerikken die dreigers allemaal. Was ik toch echt van zins lid te worden van de abvacabo één deze dagen. Nou, mooi niet dus. Als zo’n stelletje salon-moraalridders de werknemersbelangen moet vertegewoordigen. Gaan liever staken en burgertje pesten zeker. Alsof dat zoden aan de dijk zet.

 439. Dan zegt: 13-10-09 om 21:32

  @Jannenman,
  Je bedoelt tegen het financiele belang in.
  Er zijn ook nog mensen die humanist zijn, gelukkig.

  Inderdaad is Jongerius bereidt haar en de FNV ziel te verkopen aan de duivel.
  Je kunt je zelfs afvragen of het geen berekende daad is om de PVV meer steun te verschaffen.

 440. Opmerking zegt: 13-10-09 om 21:53

  Ook ik heb mijn bedenkingen bij de zet van Jongerius en twijfel aan mijn huidige lidmaatschap bij de FNV, wellicht de CNV een optie?

 441. Pieterse zegt: 14-10-09 om 00:42

  De zogenaamde correcte politiek doet aan verdeel en heers politiek door de grens voor 65 bij 55 te leggen. Mensen die op 1 januari 55 zijn kunnen met pensioen op 65, jongeren niet, zij moeten, aldus Rik van der Ploeg, oud-staatssecretaris van de PVDA, tot hun 70ste zwoegen als stratenmaker, in zware beroepen (Zie uitzending Pauw en Witteman van vorige week). De PvdA laat arbeiders en de kleine man dus zwoegen tot het 70ste, een schande en een misdaad tegen de mensheid, tegen de eigen werknemers. Dan maar de PVV en SP, deze partijen hebben dergelijke feiten niet op hun geweten. En HIERBIJ EEN OPRIOEP HET LIDMAATSCHAP VAN DE GNV OP TE ZEGGEN EN EEN NIEUWE VOLKSVAKBOND OP TE RICHTEN MET EERLIJKE EN NIET DRAAIENDE LEIDERS!!!

 442. Pieterse zegt: 14-10-09 om 00:43

  OPROEP ZEG UW LIDMAATSCHAP VAN DE FNV OP EN RICHT EEN NIEUWE VOLKSBAKBOND OP

 443. Janssen zegt: 14-10-09 om 00:50

  Ik weet maar een ding, Rik van der Ploeg, oud secretaris Cultuur van de PvdA heeft inderdaad afgelopen week bij Pauw en Witteman gezegd dat iedereen tot zijn 70ste moet doorwerken. Van der Ploeg is een invloedrijk lid van de PvdA, de PvdA volgt vaak de mening van dit soort leden. Als het nu 67 wordt, wordt het binnen enkele jaren 70, dat is nu al te voorzien. Ik heb zo het gevoel dat Wouter Bos er ook zo over denkt en meen dit te weten uit betrouwbare bron.

 444. M.H. van der Schouw zegt: 14-10-09 om 12:51

  De PvdA liegt en doet aan kiezersbedrog: Zie de volgende opassage uit het verkiezingsprogramma van de PvdA 2006 pagina 41-42

  Naast het koppelen van de AOW aan de lonen, nemen we nog een aantal andere
  koopkrachtondersteunende maatregelen die goed uitwerken voor ouderen
  zoals gratis openbaar vervoer in de daluren, het terugdraaien van de bezuinigingen
  op de huursubsidie en het afschaffen van de no-claimregeling in de
  zorg.
  Werken aan een beter Nederland 41
  • De AOW leeftijd blijft 65 jaar
  • De AOW-stijging wordt gekoppeld aan de loonstijging
  • We nemen een aantal koopkrachtondersteunende maatregelen voor ouderen
  • We maken het voor veel meer mensen aantrekkelijk om te gaan en blijven
  werken
  • We streven naar een financieringsoverschot van 0.5% bij trendmatige groei
  in 2011

  Zouden de SP de PVV ook aan kiezersbedrog doen? Dat moeten we nog maar afwachten, de PvdA doet het in ieder geval wel.
  En dan nog oud-staatssecretaris Rik van der Ploeg, een vooraanstaand lid van de PvdA die de pensioengerechtigde leeftijd naar 70 wil verhogen. Leeft dat idee nu ook al binnen de PvdA?

 445. Petersen zegt: 14-10-09 om 13:49

  Het huidige kabinetsvoorstel 55 en ouder mag wel met pensioen en jionger niet is verdeel-en heerspolitiek en leeftijdsdiscriminatie

 446. Jannenman zegt: 15-10-09 om 15:33

  @Adri,
  Ach, vandaag of morgen valt de franc wel… geduld. ;]

  @Dan:
  Niet alleen directe financiële belang. Ook het sociale belang van de groep. De aow was de eerste sociale afspraak in wet die de staat nam voor álle burgers. Dat is niet alleen een financieel dingetje, maar staat voor het hele sociale systeem zoals dat is opgebouwd. Niet alleen is dat het opzeggen van die staatsgarantie, maar het is ook opzeggen van het vertrouwen in de sociale groep. En dat is nu precies een logisch gevolg van massale integratie van vreemden, versterkt door misbruik van die sociale voorzieningen. Eigenlijk zegt de overheid hier dus dat zij geen vertrouwen heeft in de sociale groep (die mooie multicultuur)

  Ironisch dat juist de organisaties die opkomen voor die sociale staatsvoorzieningen, de vakbonden, door (een deel van) hun leden worden terug gefloten. Zij worden daarmee a-sociale instituten, door hun idem leden. Dat is nogal een ommekeer.

  Je moet je niet verstoppen achter stromingen met een mooie naam, die de lading niet dekken. Dat is niet netjes en niet ‘gezond’ ook.

 447. M.H. van der Schouw zegt: 17-10-09 om 15:44

  Citaat van de website van de PvdA (Datum 16-10-2009)

  ‘Sociaal en solidair’

  Onze partij heeft begin dit jaar ‘ja’ gezegd tegen het crisisakkoord. Daarin stond het voornemen de AOW-leeftijd te verhogen, rekening houdend met zware beroepen. Niet onbelangrijk: sociale partners mochten eerst een alternatief bedenken. Nu dat er niet is gekomen hebben wij aan het voornemen de AOW-leeftijd te verhogen op sociale en solidaire manier invulling gegeven. Dat schrijft Mariëtte Hamer in haar weblog.

  Citaat uit het verkiezingsprogramma van de PvdA 2006

  • De AOW leeftijd blijft 65 jaar
  • De AOW-stijging wordt gekoppeld aan de loonstijging
  • We nemen een aantal koopkrachtondersteunende maatregelen voor ouderen
  • We maken het voor veel meer mensen aantrekkelijk om te gaan en blijven
  werken
  • We streven naar een financieringsoverschot van 0.5% bij trendmatige groei
  in 2011
  Topinkomens: in de beperking toont zich
  de meester
  Belonen van initiatief en talent betekent dat succesvolle ondernemers en goede bestuurders goed mogen verdienen. Maar de salarissen van topmanagers in het bedrijfsleven en in de semi-publieke overheid lopen uit de hand. De PvdA vindt het maatschappelijk onverantwoord en niet te verkopen dat de top 10% extra vangt, terwijl van werknemers wordt verlangd dat ze matigen.
  • Voor de salarissen in de publieke en semi-publieke sector (bijvoorbeeld in het bestuur van corporaties, ziekenhuizen en toezichthouders) wil de PvdA een heldere norm stellen: maximaal het salaris van de minister-president.
  Afwijking van deze norm vraagt om verantwoording vooraf.
  • Ten aanzien van topsalarissen in het bedrijfsleven heeft de overheid minder instrumenten en een andere verantwoordelijkheid dan in de (semi-)publieke sector. Maar ook hier mag geen sprake zijn van een graaicultuur of astronomische gouden handdrukken. Via zelfregulering en goedkeuring door commissarissen en aandeelhouders kan dit in de hand gehouden worden. Omdat commissarissen lange termijn afwegingen dienen te maken, zijn beloningen in de vorm van aandelen en extra pensioentoezeggingen niet gewenst.
  • Geen buitensporige afvloeiingsregelingen van ambtenaren, geen gouden
  handdrukken van meer dan één jaarsalaris.
  Sociale zekerheid: een betrouwbare overheid
  Mensen investeren in de samenleving, en de samenleving investeert in mensen.
  De samenleving biedt ruimte voor wie wil en waardigheid voor wie niet
  kan. Dat vraagt om vertrouwen in de overheid. Dat vertrouwen veronderstelt de
  zekerheid dat de overheid niet ineens de regels verandert op het moment dat je

  42

  Dit staat te lezen op pagina 41-42 van het verkiezingsprogramma van de PvdA.

  Vraag: Houdt de PvdA zich aan de verkiezingsbeloften? (over de AOW leeftijd) Nwe, de PvdA pleirt voor 67 en Rik van der Ploeg zelfs voor 70
  Is de volgende zin uit het bovenstaande fragment waar?
  Sociale zekerheid: een betrouwbare overheid. Dit is niet waar, de PvdA
  liegt de kiezers voor over het behoud van 65, dus>
  De PvdA houdt zich niet aan haar beloften
  De PvdA is niet betrouwbaar als het over sociale zekerheid gaat.

 448. met open oog-zembla zegt: 19-10-09 om 00:40

  Het geld om de AOW op 65 jaar te houden hoeft niet alleen uit overmatioge uitgaven aan het falende integratiebeleid te komen (waarvan de doelgroepen zelf overigens niet profiteren) maar kan ook gemakkelijk worden verdiend door de staatskas te vullen met belasting die men niet heft en sinds jaren niet heeft geheven bij multinationals, zie uitzending Zembla (Nederland als belastingparadijs) van zondag 18 oktober 2009 VPRO. Als men met terugwerkende kracht over 5 jaar deze belasting heft op basis van het geldende vennootschapsbelasingtarief, is het hele AOW-probleem in een keer opgelost en kan de AOW-leeftijd misschien zelfs omlaag. Daarnasst nog een zorgvuldiger huishoudboekje bij het integratiebeleid (alleen die uitgaven die echt voor een ieder zinvol zijn, bijvoorbeeld inburgeringsexamens effcienter organiseren en op een hoger taalniveau, en dan ook de broodjes haring van mw. ter Horst niet declareren en alles komt in orde, maar ik weet zeker dat Wouter Bos daar niets voor voelt, hij zou eens een keer echt iets voor de gewone man doen, dat past helemaal niet meer bij zijn ” standing”. Ik hoop dat er binnen de PvdA nu, na de uitzending van Zembla, eerder een ledenraadpleging met bindende stemmen gaat plaatsvinden en niet pas op 12 december in Apeldoorn. En ik hoop ook dat Mariette Hamer en andere fractievoorzitters na hun door de belastingbetaler? betaalde reisje? naar het Bouterse- land Suriname nu echt even tijd maken om de AOW-voorstellen te bespreken op alle merites, met oog voor voorstellen als flexibel pensioen en een keer echt een keurig zorgvuldig huishoudboekje voeren waarbij allerlei snoepreisjes en onnodige uitgaven niet meer worden gedaan en onnodige onkosten niet meer worden vergoed.

  PvdA
  Het enige in de kamer zittende PvdA -lid dat zich openlijk tegen de verhoging van de AOW-leeftijd heeft uitgesproken is Arie de Jong uit Leiden, voorzitter van het gewest Zuid Holland. Hij zou hiertoe eerder een motie bij de politieke ledenraad hebben ingediend.
  De eerstvolgende ledenraadvergadering is uitgesteld tot onbekende datum, het congres waar afgevaardigden en leden inspraak kunnen hebben staat pas op 12 december in Apeldoorn gepland. Leden kunnen zich dus niet meer uitspreken over de AOW-maatregelen. Dit geeft het ondemocratische karakter van de PvdA goed weer. Ook kiezersbedrog is bij de PvdA niet ongebruikelijk, getuige pagina 41 – 42 van het verkiezingsprogramma van de PvdA van 2006 voor de Tweede Kamer waar zwart op wit staat dat 65 65 blijft.
  De ledenraad zou afgelopen vrijdag plaatsvinden maar is uitgesteld tot onbestemde datum. Hopen maar dat de uitzending van Zembla de ogen van PvdA-leden en niet -leden doet openen! PvdA, wanneer komt u weer op voor de gewone man, ik vrees dat dit nooit meer zal gebeuren, helaas ben ik hier zeker van. Het enige wat nu plaatsvindt, uitgerekend in de herfstvakantie, een periode dat velen even op vakantie zijn, zijn voorlichtingsbijeenkomsten voor de leden over de AOW-voorstellen in Zwolle, Sittard en op vrijdag 23 oktober in hotel Engels in Rotterdam, hier kunnen leden geen stem uitbrengen over de voorstellen.

 449. met het oog op Zembla zegt: 21-10-09 om 23:03

  De PvdA mag wat mij betreft uit elkaar vallen. De Limburgse leden gaan gelukkig niet mee met de AOW-voorstellen van het kabinet, hopelijk ook Zwolle en Rotterdam. Als de PvdA deze voorstellen accordeert, is dit het einde van de PvdA als sociaal-democratische partij en dit isvolkomen terecht en begrijpelijk. Hef belasting bij multinationals en haal het geld uit overbodige integratieprojecten en snoepreisjes.

 450. met het oog op Zembla zegt: 24-10-09 om 11:27

  Oproep aan leden PvdA die het niet eens zijn met de AOW-voorstellen van het kabinet:

  Richt een nieuwe echte sociaal-democratische partij op en splitst u af van de PvdA! De AOW is een volksverzekering en de basis van de sociaal democratie!

Geef een reactie