De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Wat zijn uw ervaringen met DSB?

DSB Bank is onder curatele gesteld. Het vonnis werd vanochtend geveld, door de rechtbank Amsterdam. Het verzoek hiertoe werd ingediend door De Nederlandsche Bank. Eerder, vannacht, werd een verzoek nog afgewezen, omdat DSB over voldoende geld zou beschikken om aan z’n verplichtingen te voldoen. Maar vanmorgen oordeelde de rechter toch dat de situatie bij DSB te zeer was verslechterd.

Het financiële imperium wankelt van een man die begon met het verkopen van eenvoudige leningen en uitgroeide tot een sport- en kunstweldoener.  De kritiek op de bank en zijn grootaandeelhouder groeit. Ze zijn het mikpunt van gedupeerde klanten, aan wie dure polissen waren verkocht en die hun hoge maandlasten niet meer kunnen ophoesten.

Pinnen
Wat zijn uw ervaringen met de DSB? Is het terecht dat toezichthouder De Nederlandsche Bank nu het bewind overneemt? Komt het vonnis van de rechter te vroeg of te laat? Bent u DSB-klant en heeft u problemen met pinnen of het overboeken van spaargeld? Reageer hieronder…

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


264 reacties op “Wat zijn uw ervaringen met DSB?”

 1. Rene zegt: 12-10-09 om 13:42

  Een mooi voorbeeld van hoe een klant kan afrekenen met het bedrijf waar hij of zij door benadeeld is. Hopelijk trekken andere bedrijven hier een les uit en bekijken ze nog een keer hun productenportfolio om de rotte appels uit hun assortiment te halen.

  Maar wanneer worden de tussenpersonen een keer aangepakt? Die blijven toch telkens mooi buiten schot.

 2. Donna zegt: 12-10-09 om 13:49

  Volledig onterecht…dit lijkt op een hetze. Al die mensen die hun geld wegtrekken op basis van speculaties en geruchten kunnen bijna elke bank tot omvallen brengen.

 3. P. Bootjes zegt: 12-10-09 om 13:50

  Vind het maar een vreemde zaak dat er op zondagnacht enorme hoeveelheden geld zijn opgenomen.

 4. Hallo,

  Mijn mening is dat dit zaakje stinkt.
  lijkt mij overduidelijk dat dit de bedoeling is geweest van DNB i.s.m. de Min van Financiën.

  Ik ben geen klant van de DSB, ik had geen vertrouwen in hun producten.
  Maar dat een bank op zo’n manier omvalt is duidelijk door toedoen van de dhr Wellink en dhr Bos.

 5. Lisa zegt: 12-10-09 om 13:53

  Ik hoop dat de DSB failliet gaat. Al acht jaar leef ik met een te hoge maandlasten wegens financieringen van onnodige koopsompolissen. Ik hoop dat Scrooge Scheringa er net zulke nachtmerries van krijg als ik. Scheringa, bedankt.

 6. Daan zegt: 12-10-09 om 13:54

  ‘een sport- en kunstweldoener’ – weldoener is hier wel erg wrang, het is makkelijk weldoener te spelen met geld van anderen. Jezelf een bonus toekennen van 11 miljoen in tijden van crisis en wetende van alle schrijnende problemen van zijn klanten,

  de DSB had al veel eerder een halt toegeroepen moeten worden, maar schijnbaar vond men het in Den Haag wel goed zo, een bank waar voormalige ministers even hun oude dag konden veiligstellen met een baantje, harken en vervolgens met een ongemeend ‘foei’ de deur weer uitlopen

 7. Agnes zegt: 12-10-09 om 13:56

  Ook ik heb mijn spaarcentjes geparkeerd bij DSB (overigens ook alle spaarcenten die ik heb). Baal behoorlijk. Al vanaf vanmorgen 7 uur begon ik met bellen en om 10.30 uur vanmorgen had ik ze aan de lijn. Ik heb middels een spoedopdracht (6.80 euro) het verzoek ingediend mijn geld over te boeken naar de Rabo. Nou, dat kan ik voorlopig vergeten. Maak me best zorgen, ook al staat de Nederlandse bank garant. Het is een vervelend idee dat ik niet bij mijn eigen (verdiende) geld kan komen.
  Bovendien heb ik geen recente uitdraaien van mijn spaarrekening dus wie zegt me dat alles goed komt?
  Gelukkig ben ik niet de enige…en samen staan we sterk!

  Succes ermee allemaal.

 8. Hans Carlier zegt: 12-10-09 om 13:57

  Ik vind het niet terecht de DSB als een soort criminele organisatie af te schilderen. Ze worden te hard aangepakt. Natuurlijk maakten zij (woeker)winsten. Maar dat doen de andere financiele instellingen toch ook.
  Daar komt bij dat de meeste klanten heus wel wisten waar ze aan begonnen.Ze wilden toch zo graag verder springen dan hun polsstok lang was Nu ze in de moeilijkheden zijn geraakt moeten ze niet alleen de bank de schuld geven.Overigen denk ik dat de klagers nu nog verder van huis zijn.

 9. Geen enkele bank overleeft als spaarders massaal hun tegoeden opnemen.

 10. Leen zegt: 12-10-09 om 14:10

  Wat een absurditeit. We zijn blijkbaar terug in de tijd van de Romeinen, toen de duim van een bezopen keizer kon beslissen over leven en dood voor de gladiatoren. Nu is het de duim van de publieke opinie. Vandaag een bank gesloopt – op kosten van de belastingbetaler. Wie of wat is er morgen aan de beurt? Is er nog ergens gezond verstand?

 11. Gerben de Vries zegt: 12-10-09 om 14:15

  Dat banken geen onaantastbare bedrijven zijn is de afgelopen tijd wel duidelijk geworden. Gevolg hiervan is dat klanten tegenwoordig sneller zullen reageren bij negatieve berichtgeving over een bank. Dat bij een oproep om het spaargeld van de bank weg te halen de bank in problemen komt is dan een feit. Dat bij een bericht dat de bank ernstig in de problemen zit de situatie onhoudbaar wordt, is dan een logisch gevolg.
  Daarbij komt nog eens dat DSB, en met name Scheringa zelf, zelden naar buiten treedt. Nu was dit behoorlijk wenselijk en nodig en kwam de DSB met een blik minder capabele mensen op de proppen.
  Een Hans van Goor, die meer wegheeft van een sluwe autoverkoper die zweert dat banden zonder profiel helemaal ‘in’ zijn. Wellicht dat het ‘Tros Radar-publiek’ dat nog pikt; daarnaast vond iedereen het een ‘enge man’ toen hij bij Nova zat.
  Klaas Wilting, die sinds de Heineken ontvoeren niet meer van de buis weg was te slaan. Vooral bij spelprogramma’s.
  Robin van Linschoten. Als staatssecretaris de laan uitgestuurd. Komt over als iemand die je een veel te hoge hypotheek aansmeert.
  Meneer Scheringa zelf: slimme/sluwe man met te weinig intelligentie en sociale vaardigheden.
  Wellicht allemaal onderbuik gevoelens, maar dat is het beeld dat je nu krijgt bij DSB. Dat groepje mensen die elders geen succes konden of zouden krijgen gaat dit probleem niet oplossen, het probleem dat men vertrouwen verliest in de bank. Terecht dat er dus sprake is van curatele bij deze bank.

 12. Tukker zegt: 12-10-09 om 14:16

  @Hans
  Als de mensen het allemaal wel zouden weten, waren er ook geen banken nodig.
  Ik vind jouw blik erg kortzichtig.

 13. Jan zegt: 12-10-09 om 14:17

  Hebben we nu de oplossing? Zijn de probleemgevallen nu opgelost? Ik denk in tegendeel, een overnemende partij dan wel een curator/bewindvoerder zal de bestaande vorderingen zeker niet verlagen. Beter bespreekbaar maken zal dan ook niet de eerste prioriteit zijn. De spaarders krijgen (maximaal) hun ton, die moet ergens uit worden betaald.

 14. Rick zegt: 12-10-09 om 14:17

  De media heeft er voor gezorgd dat de praktijken van DSB aan het licht werden gebracht. Wat op zich een goede zaak is en DSB dwong om regelingen te treffen. Anderzijds heeft de heer Lakeman ook zijn onverantwoorde uitroep kunnen doen en wordt de stand van zaken bij DSB breed uitgemeten. Zou het niet eens goed zijn dat de media eens zou doseren? Dat zou wellicht wat meer rust en ruimte brengen om problemen op te lossen. Overigens hoop ik dat de heer Lakeman ook in zijn portemonnee gaat voelen wat zijn zogenaamd advies teweeg heeft gebracht.

  Ik wens de benadeelden veel sterkte toe de komende tijd!

 15. Dick Dresen zegt: 12-10-09 om 14:18

  Buiten het feit dat er problemen zijn tussen DSB en klanten is het grootste fout in deze kwestie, de oproep van dhr. Lakeman om spaargeld weg te halen bij de DSB. Deze man (die de titel hoogleraar absoluut niet verdient en onmiddelijk afgenomen zou moeten worden) heeft uit pure frustratie, met de angst van Icesave in ieders geheugen, moedwillig aangestuurd op een ondergang van deze bank. Hij veroorzaakt een deuk in het vertrouwen in ons bankenstelsel en daarmee (dat noemt zich hoogleraar!?) ook een deuk in onze economie geslagen. Alle gevolgen zijn m.i. zijn schuld en wat mij betreft gaan we dat op hem verhalen.
  Je wordt het toch eens zat om als belastingbetaler weer op te draaien voor de financiele gevolgen van zo’n gek.

 16. Chris zegt: 12-10-09 om 14:18

  Totaal onterecht deze publieke executie van een financiele instelling. Hier is duidelijk sprake van doorgeschoten consumentenbescherming van een kleine groep gedupeerden, wat uiteindelijk ten koste gaat van de vele rekeningshouders, werknemers en andere belanghebbenden. Een onderzoek naar de oproep van Pieter Lakeman en zijn stichting mag gestart worden.

 17. Hans zegt: 12-10-09 om 14:19

  Met alle respect voor iedereen die in de (financiële) problemen is gekomen, maar je krijgt toch een offerte onder je neus waarin de kosten vermeld staan ? Als je de maandlasten te hoog vindt, dan teken je de offerte toch niet, of denk ik nu té simpel ? Dankzij alle commotie – dank meneer Lakeman ! – komen ‘simpele’ rekeninghouders (mensen die geen hypotheken en/of leningen bij DSB hebben)ook in de problemen en dat is triest. Enfin, we hebben nu onze eigen Icesave …..

 18. Dirkie zegt: 12-10-09 om 14:20

  Dit is gewoon Bos en Wellink, die NL failliet helpen. Ik ben/was zeer tevreden met DSB (geen betaalkosten), goede verzekeringsproducten (geen lening/hypo). M.I. is DSB kapot gemaakt door Bos en Wellink en de ‘oude’banken, welke allemaal afspraken met elkaar hebben.

 19. TJGB zegt: 12-10-09 om 14:20

  Alleen maar positieve ervaringen met de bankactiviteiten van DSB. Totaal onzinnig om je geld in 1 keer op te nemen. Daarmee breng je elke bank in de problemen. Jammer dat de bankklanten nu de dupe worden van de ellende veroorzaakt door de verzekeringsactiviteiten van de DSB, want ze hebben niks met elkaar te maken. Overigens had er al lang ingegrepen moeten worden in de verzekeringsactiviteiten van de DSB, waar rook is is vuur…

 20. Wouter zegt: 12-10-09 om 14:21

  Ik begrijp dat veel klanten persoonlijke leningen en creditcardschulden op hun huis verhypotheekt hadden en niet meer bij andere banken terecht konden. En ja dan doe je willens en wetens, zaken met instellingen die heel hoge marges rekenen voor de risico’s die ze nemen. Deze mensen klagen straks dan weer dat ze nergens meer kunnen lenen. Worden dan net als de Isave spaarder mogelijk weer gered en nu dan garantieregelingen op kosten van de staat. Ik ben geen DSB klant of fan maar vind wel dat de schuld en de zwarte Piet heel eenzijdig worden neergelegd en deze bank doelbewust maar ten onrechtte ten gronde is gericht, terwijl de potverterders de vermoorde onschuld spelen. Voor mij in dit dossier exit, Bos, Zalm, Nijpels, van Lintschoten en Welling.

 21. Frank Penson zegt: 12-10-09 om 14:24

  nee, ik ben geen klant bij DSB en zelfs in de tijd dat we door meerdere banken lekker werden gemaakt met smakelijke rentevergoedingen heb ik in mijn renteshopping heel bewust DSB overgeslagen. Ik houd niet zo van instellingen die tegen alle beter weten en fatsoen in al dan niet wanhopige mensen tot nog meer onverantwoord krediet tegen veel te hoge kosten verleiden. Maar dat staat volkomen los van dit gebeuren dat naar mijn mening toch de nodige nare trekjes van een beschadigings-aktie heeft. Om te beginnen met dhr Lakeman (was die niet al eens eerder pijnlijk uit de bocht gevlogen en vervolgens te kijk gezet ?) die nog steeds een mislukte karikatuur van Don Quixote poogt te imiteren, en dan, zomaar uit het niets, verslaggeving over “problemen”. Dat journalisten hun werk doen en ruchtnaarheid geven aan wat hen ter ore komt is vanzelfsprekend. Maar de manier waarop maakt hier toch een onfrisse indruk. Hoezo weet men nog voor zonsopgang dat er een nachtelijk bezoek bij de rechter is geweest en waarom dat was ? Wiens belang is het om zulke informatie bij wijze van spreken “live” rond te toeteren ? Ja, als je nou echt een bank kapot wilt krijgen, is roepen dat er problemen zijn en vervolgens een curatele eisen en die procedure ook nog bijna rechtstreeks publiek te maken uitermate kansrijk. Het verschil in benadering en publiciteit met bijvoorbeld IceSave en ABN-AMRO vind ik opvallend. En in het verlengde daarvan heb ik inmiddels heel veel en grote bedenkingen bij rol en optreden van Wellink (DNB), AFM en Bos (MvF). Als er dan nu zulke problemen blijken te bestaan bij DSB (en waar nog meer ?) dan moet er toch al veel langer iets om aan de hand zijn gewwest (balans, kredietwaardigheid, etc etc). Zulke dingen komen toch niet als een oerknal van het ene moment op het anderre uit het letterlijke Niets tevoorschijn ? Heeft deze of gene dan niet heel verschrikkelijk zitten slapen ?

 22. i.lievaart zegt: 12-10-09 om 14:25

  wie morgen ???? ja wie weet de ING wel want die hebben ook iets gedaan wat niet hoort!!! dus nu iedere dag geld opnemen en in oude sok doen! zit niks anders op he

 23. Door die hetze verliezen waarschijnlijk weer diverse mensen hun baan, kon dit nu niet even zorgvuldiger?

 24. Sjors zegt: 12-10-09 om 14:27

  ik ben mijn € 10.000,- achtergesteld deposito (als pensioen) kwijt en daarnaast moet ik maanden wachten totdat ik mijn andere centen (28.000,-) en rente terugkrijg. Ik kan mijn aannemer nu niet meer betalen!!! DNB en rechter zitten fout. DSB had nooit hoeven vallen. Het is een hetze van Nova, Radar en PvdA. !! Superfout..

 25. ton grefe zegt: 12-10-09 om 14:27

  Spijtig voor alle betrokkenen, blessing in disguise, we zijn van die vevelende t.v. commercials af.Hoera

 26. hannah zegt: 12-10-09 om 14:28

  Deze wijze van geld verdienen en zakken vullen over de ruggen van de klant is niet alleen voorbehouden aan de DSB. De Besturen en RvC van overige banken verpakken hun malversaties en wanstaltig graaigedrag in mooie volzinnen en gladde verhalen. Dirk Scheringa (overigens ook een geldwolf in schaapskleren) was een doorn in het oog van het establishment. Dat moge duidelijk zijn: Een vreemde eend in de bankenbijt, zogezegd. Met een knap staaltje politiek gekonkel is deze vreemde eend nu uitgeschakeld. Natuurlijk wel eerst nadat ‘Vrome Zalm’ en consorten hun zakken nog even hebben weten te vullen tbv hun eigen oudedagvoorziening. Mensen word wakker … Bankheren in strakke pakken en dure leaseauto’s zijn allemaal struikrovers, zonder fatsoen. Hoe staat het bijvoorbeeld met de MKB’ers door toedoen van de zogenoemde nog fatsoenlijke banken?! Mensen word wakker!!!

 27. Dick zegt: 12-10-09 om 14:29

  DSB is(was)een prima bank. De negatieve berichten hebben mee geholpen naar de situatie die nu is onstaan.
  De mensen die grote leningen aangingen waren er zelf bij om die af te sluiten en te ondertekenen. Jammer ook van het einde van de sponsoring van verschillende teams. Daar hebben we ook met zijn allen van genoten.
  Ik hoop dat de storm snel weer gaat liggen en dat ze weer over kunnen gaan tot de orde van de dag. Fortis en ABN AMRO hebben ook steun gehad om door te gaan. Dirk gaf zijn winst voor een groot deel aan de sport. Andere banken aan hun grote graaiers

 28. Nancy zegt: 12-10-09 om 14:29

  Misschien moeten ze die Lakemans maar eens aanklagen en naast een financiële bijsluiter ook een iq test introduceren voor wie een financieel product afsluit want dat doe je toch echt zelf en iedereen met gezond verstand weet dat bedrijven die veel rente geven of weinig rente vragen die kosten op een of andere manier moeten terugwinnen…. als daar dan toch mee in zee gaat als klant neem je m.i. in risico dat niet vergeleken kan worden met dat van een doorsnee spaarrekening met een normale rente maar eerder met her risico dat een belegger neemt… tussenkomst van de staat vind ik in deze gevallen dus niet nodig

 29. Niels zegt: 12-10-09 om 14:29

  Hoogmoed (Scheringa) komt altijd voor de val!

 30. bas zegt: 12-10-09 om 14:31

  Ik ben geen klant

  Ooit kwam de DSB hoog bij een resntevergelijing oor spaargeld. Ik had nooit van de DSB gehoord, en tikte die naam in in Google

  Blijkt het de moeder van de Frisia en lenen.nl te zijn – daar wil ik niets mee te maken hebben.

  Gelukkig maar dat ik zo dacht

 31. Harrie zegt: 12-10-09 om 14:33

  Ik vind het onbegrijpelijk dat alleen de bank (i.c. DSB Bank) de schuld krijgt van de dure leningen met aanvullende producten. Volwassen mensen die geld lenen zijn toch ZELF VERANTWOORDELIJK voor hun daden ? Die Lakeman deugt niet, hij zoekt de publiciteit voor zich zelf over de rug van heel veel andere mensen. Daarvoor moet Lakeman ter verantwoording worden geroepen. Wie betaalt de schade die Lakeman veroorzaakt ????

 32. Jeroen zegt: 12-10-09 om 14:35

  Heel vervelend voor een ieder die zijn centen of hypotheek bij DSB heeft lopen.
  Het is van de gekke dat 1 man/stichting (Pieter Lakeman ) dit kan veroorzaken omdat hij niet blij is.
  Met alle respect voor een ieder zijn keuze, je kan zelf bepalen waar je je hypotheek afsluit, heb je ergens niet op zitten letten lijkt me.
  (Zelfde geldt voor al die trieste figuren die veliezen draaien op aandelen, dat weet je ook dat het kan gebeuren, zolang het goed gaat hoor je ze niet maar aandelen kunnen ook waarde verliezen en dan schreeuwen ze moord en brand.)

  Hoop dat een ieder die zijn tegoeden niet geheel terug krijgt dit direct gaat claimen bij Pieter Lakeman en/of zijn stichting en hem persoonlijk aansprakelijk steld.
  Dat je zo durft om te gaan met je medemens, iedere werknemer die straks geen baan meer heeft, heeft hij daar ook medelijden mee?

 33. Tja zo is het leven eenmaal hé

 34. Roque zegt: 12-10-09 om 14:38

  Degenen die hier de DSB in bescherming nemen, beseffen kennelijk niet dat de bank al JAREN bewust bezig was met woekerpraktijken ten koste van de klanten.
  Het was dan gotspe om Scheringa en Van Goor vorige week in de actualiteitenrubriek (o.m. NOVA) als een soort Woefdram verkondigden dat ze alles deden voor het welzijn van de klanten van de Bank !!!!

 35. Jeroen zegt: 12-10-09 om 14:38

  helemaal goed dat die K@Tbank failliet gaat!!
  had een lening bij Lenen.nl afgesloten aangezien ze op TV ed. zeiden DE laagste rente van NL etc… idd dat is een instaptarief, daarna krijg je wekelijks brieven om extra geld op te nemen zonder problemen etc…
  ik ben gelukkig niet zo stom geweest om op hun aanbiedingen in te gaan om meer geld te lenen en heb de lening binnen een jaar ergens anders ondergebracht nadat mijn rente per maand 0.3% omhoog ging …elke maand!!!! Ik kan me voorstellen dat andere mensen die al in de problemen zitten wel op hun aanbiedingen ingaan… even krap leen meer.. vakantie voor de deur geen probleem, sinterklaas voor de deur etc etc…. dan kan je niet meer zo eenvoudig weg naar een andere bank omdat je teveel hebt geleend…en loopt je rente per maand(!!) met 0.3% op… en tja.. ik heb gehoord tot wel 15% of meer terwijl het instappercentage stond op 6.0%…. Belachelijk !!!
  ik zeg Laat maar vallen…:-)
  DAGGGG Sheringa Bank !!

 36. Alleen maar LOF voor de DSB-Bank.

  Ik ken geen bank die zijn klanten op een perfectere manier tegemoet komt. Ik werk al een tijd in de loonregistatie e.d. en er komen dingen voorbij van mensen die onder curatele staan, zij worden door DSB met fluwele handschoenen behandeld.

  Mijn idee over alle problemen.
  Er zijn mensen met gaten in hun hand van hier tot jericho en terug. toch nog maar even een lening afsluiten voor die badkamer etc. etc…. (oftewel het ene gat met het andere dichten.)
  Kan ik het niet betalen, dan de bank de schuld maar geven.

  Oke er zullen gerust dingen fout zijn gegaan, maar wie heeft er een handtekening gezet???

  Als iemand in Nederland zijn kop boven het maiveld uitsteekt word hij eraf gehakt. Het is de beurt aan Dhr. Scheringa. Erg Triest.

 37. Frank zegt: 12-10-09 om 14:40

  De media is in staat om zodanig een hype te veroorzaken zodat een bank omvalt. Dit kan leuk worden. DNB dient veel meer de dienstverlening van de banken te controleren, waarom moet een programma als Radar dat doen. DNB heeft wederom gefaald, Wellink mag van mij opstappen want de zaak lijkt aan alle kanten te stinken. Klant is koning, de klant heeft de aanhoudende slechte reputatie van de DSB afgestraft. Ik wens de klanten/medewerkers van de DSB veel sterkte en wijsheid.

 38. Het is goed dat deze bank wordt aangepakt en ik hoop dat het kabinet hierover valt. zij heben boter op hun hoofd. Als de economie nu goed was, dan was het gewoon door gegaan. De opmerking over tussen personen is deels trecht, AFM is te laks.
  Maar ook de Rabo, Ing en ABNAMRO moeten aangepakt worden. Overheids steun gelijk weer trug boeken. Is van de belastingbetaler, een ander bdrijf wordt ook niet geholpen.

 39. Herman zegt: 12-10-09 om 14:43

  Het zou goed zijn geweest als DSB Bank veel eerder met een redelijke en billijke regeling was gekomen om financieel gedupeerden te compenseren. Dat had zes maanden eerder al gekund toen TROS RADAR de vele schrijnende gevallen al aan de orde stelde. Maar telkens hield DSB Bank de boot af. De hele toestand van vandaag had dus voorkomen kunnen worden als Dirk Scheringa de woorden ‘redelijk’ en billijk’ en ‘zorgplicht’ in zijn woordenboek had opgenomen.

  Herman

 40. Tim zegt: 12-10-09 om 14:43

  De massa wilde geld, ze kregen geld. De massa wilde spelen, ze kregen spelen. De massa kreeg de rekening en ze gingen zielig lopen doen.

  Als mensen nu eens gewoon boodschappen hadden gedaan op de fiets ipv een boodschappen autootje met een bull bar, in een huurhuis hadden blijven wonen als ze geen koopwoning hadden kunnen betalen, boerenkool stamppot hadden blijven eten ipv iedere week naar de Japanner gaan en niet allemaal in aandelen hadden gegaan waar ze werkelijk de ballen verstand van hebben dan had dit niet gehoeven. Maar net als het Romeinse rijk, kwam ook dit rijk ten val door decadentie.

  Even voor de duidelijkheid, de belastingbetaler moet nu voor jullie fout betalen dus ik hoop niet dat jullie het deze belastingbetaler kwalijk nemen als hij de kant van de barbaren kiest als ze de boel hier in brand komen steken. Dat hebben jullie wel verdient denk ik.

 41. Vreemde gang van zaken: Wellink weet niet waarom vannacht het verzoek tot toepassing van de maatregel is afgewezen, en vanmorgen is toegewezen. Een regeling wordt door de rechter uitgesproken op verzoek, ik neem aan op verzoek van DNB. Het eerste verzoek is afgewezen. Klaarblijkelijk is het tweede verzoek wel toegewezen. Wat is er in de tussentijd gebeurd? In welk opzicht verschilt het eerste verzoek met het tweede? Er moet een verschil zijn, want een rechter oordeelt nimmer twee keer over het zelfde verzoek. Meneer Wellink doet het in de persconferentie voorkomen dat hij geen idee heeft waarom het verzoek in eerste instantie is afgewezen en het tweede wel. Hypocriet?

 42. Cornelis B. zegt: 12-10-09 om 14:47

  Begin september heb ik de DSB bank een brief geschreven met het verzoek mij een gespecificeerde berekening te doen toekomen van de rente die op mijn spaarrekening is bijgeschreven dit jaar.Een globale berekening gaf mij namelijk de indruk dat het gebruikte rentepercentage niet 4,8 was,zoals voor mensen boven de 65, maar slechts 4,6.Tot op heden heb ik geen antwoord op mijn verzoek mogen ontvangen.

 43. Bert zegt: 12-10-09 om 14:47

  Het is prima dat deze bank omvalt… Ik hoop dat vooral Scheringa en kornuiten hier niet makkelijk wegkomen. Het is erg triest voor de klanten die nu niet aan hun eigen verdiende geld komen, maar ik vertrouw er op dat dit goedkomt.
  Die Scheringa en zijn handlangers zoals ik al zei dat zijn de grootste boeven, zonder scrupules.
  Hang ze maar op!

 44. Tjeerd zegt: 12-10-09 om 14:48

  De klanten van DSB moeten niet zeuren. Met een beetje gezond verstand kon je wel nagaan dat het afsluiten van een lening bij DSB niet zomaar goedkoper kon dan bij andere banken. Maar ja mensen laten zich graag bedonderen wanneer ze denken goedkoper uit te zijn, lees dus altijd de kleine letters… Geef hiervan dan de DSB niet de schuld de klant heeft toch zelf getekend?! En wat die speculaties betreft; het is in een woord belachelijk dat de media in Nederland zulke dingen kan bewerkstelligen. Media in Nederland kom eens met feiten en zit niet te speculeren was dan financieel adviseur geworden! Net als de media en de politiek ze kunnen een partij maken en breken. Een ding staat vast banken als de Rabobank en ING varen hier wel bij… Weer een concurrent minder, hier heeft de consument geen baat bij.

 45. G.Kuijpers zegt: 12-10-09 om 14:50

  Er zijn veel gedupeerde die het aan hun zelf te wijten hebben dat ze diep in de schulden zitten. Hebzucht en koop er maar op los!Ik ben opgevoed dat je eerst moet sparen en dan pas iets kan kopen en nooit je geld allemaal opmaken> altijd iets overhouden voor onvoorzien uitgaven.
  Als deze mensen dat ook hadden gedaan, hoefden zij nu niet in de slachtofferrol te gan zitten en zelfs zo erg dat een goede bank drijgt om te vallen. Mij ervaring met de DSB is altijd heel positief geweest en nu kom ik straks met mijn spaargeld in de garantieregeling die de staat weer moet ophoesten Wie is nu het slachtoffer??? de spaarder of de mensen die zichzelf rijker hebben gerekend dan dat ze zijn???

 46. Theo zegt: 12-10-09 om 14:53

  Beppo, ik heb zelf het sterke vermoeden dat Wellink en Bos de ‘druk’ op de rechter hebben opgevoerd, alleen zullen ze dat NOOOOOOOOIT zeggen, een rechter heeft (meestal) geen verstand van bankieren, Wellink wel.

  Ik vind het een goede zaak dat DSB onder curatele is gezet, Scheringa en van Goor die deugen gewoon niet en dat hebben ze herhaaldelijk laten blijken door de woeker hypotheken die ze aan de klanten grootschalig hebben aan gesmeerd om zichzelf flink te verrijken, dit zijn Amerikaanse praktijken van weleer waar de crediet crisis is door ontstaan.
  Scheringa en van Goor kunnen (konden) het niet oplossen want ze zouden in eigen vlees snijden, dit is dus de beste oplossing.

 47. @Rene,

  beste Rene, tussenpersonen hebben niks met DSB te maken. DSB heeft eigen verkopers in dienst en die zijn verantwoordelijk voor de harde verkoopmethoden bij DSB.

  De meeste tusenpersonen waarschuwen klanten al jaren voor DSB.

 48. Dikkie zegt: 12-10-09 om 14:56

  Ik vind het onacceptabel wat er gebeurt rond de bank. DSB wordt in principe lekgeprikt door pratende hoge heren uit den Haag of uit DNB. Over de koopsompolissen, daar waren de mensen zelf ook bij, bij het uitzoeken daarvan. Bij de tijdgeest van deze tijd hoort blijkbaar hunkeren naar meer, meer, meer, meer. Nu draait het door en is het klagen. Jammer…..

 49. Blomjer zegt: 12-10-09 om 14:56

  Dit speelt toch al een hele tijd? Waarom heeft DNB en financien niet veel eerder ingegrepen? Nu worden er waarschijnlijk weer een heleboel mensen de dupe van het wanbeleid en wanproduct van een op geld beluste man. Er zijn in het verleden al vele klachten over deze bank en Frisia Financieringen gestuurd en ontvangen. Woekerpolissen, misleiding etc. Maar tot nu toe heeft de DSB altijd aan hun verplichtingen jegens de staat etc kunnen voldoen en dan hoeft er niets ondernomen te worden. Nu dat anders lijkt te worden, veranderd dit natuurlijk en zullen de “hoge heren” wel weer buiten schot blijven en wassen de politici hun handen weer in onschuld. Sommige dingen veranderen nooit.
  Ik hoop alleen, en met mij velen denk ik, dat klanten, en daar hoor ik gelukkig al heel lang niet meer bij, schadeloos gesteld worden. Dat is namelijk het minste dat een totaal incapabel kabinet nu alleen nog kan doen om gezichtsverlies (nog meer) te voorkomen.

 50. sanniboy zegt: 12-10-09 om 14:59

  alle banken doen dit joh1 hou toch op hij is gewoon t slachtoffer van een persoonlijke vete

 51. Fred zegt: 12-10-09 om 15:00

  Jonge jonge wat een sukkels die lui die klagen over hun DSB hypotheek.. Je hebt toch zelf je handtekening gezet?
  Ik snap het wel, een dure auto en een groot huis zorgt voor status, maar als je er eenmaal achter komt dat je het helemaal niet betalen kunt is het de schuld van iedereen behalve jezelf.. Triest dat DSB nu gaat verdwijnen, en triest dat er mensen zijn die gehoor geven aan de oproep van die malloot van een Lakeman, ontzettend dom.

 52. Yessica zegt: 12-10-09 om 15:00

  Nooit problemen gehad met DSB. Prima ervaringen. Maar dankzij stichting hypotheekleed die liep te panieken en mensen opriep geld weg te halen bij DSB, zit ik nu met een groot probleem. Ik vertrek over 2,5 week naar Zuid Afrika om daar te trouwen en zou daar 3 maanden blijven. Mijn ticket en trouwerij moet ik nog betalen, maar ik weet nu niet waarvan. Bedankt stichting hypotheekleed, mijnheer Pieter Lakeman, jij geeft zeker niet thuis nu JIJ mensen in de problemen hebt gebracht met je onverantwoorde en ondoordachte oproep.

  Overigens heb ik zelf als adviseur gewerkt bij 2 grote banken en als ik daar leningen weigerde omdat mensen er niet voor in aanmerking kwamen, kreeg ik soms te maken met bedreigingen (“ik zal jou om 5 uur wel eens opwachten” of poging tot omkoping (“als je het toch regelt krijg je van mij 100 euro”). En nu krijgen ze de lening wel, maar komen ze erachter dat het toch wel veel geld is iedere maand (waar ik ze voor waarschuwde) en nu is het de bank z’n schuld. Jaja, er is ook nog zoiets als eigen verantwoording.

 53. Marinus zegt: 12-10-09 om 15:01

  @GJ
  Je bent zo stellig in je overtuiging, dat het lijkt alsof je over inside information beschikt. Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat je uit onwetendheid maar wat roept. Ik gok op het laatste. Als je in de financiële wereld rondhangt, zoals ik, dan weet je dat de wettelijke speelruimte van DNB heel klein is. De enige echte schuldige is gewoon meneer Scheringa.

 54. Anoniem zegt: 12-10-09 om 15:01

  Ook ik heb mijn spaarcenten op een Internetspaarrekening bij de DSB staan. Toen ik vanmorgen het nieuws las heb ik geprobeerd het geld naar mijn normale betaalrekening over te boeken, en na een paar telefoontjes aan de klantenservice kreeg ik omstreeks 10h30 iemand aan de lijn. Het is mij volkomen onduidelijk of de mutaties van vanmorgen ook zijn geblokkeerd en of ik dus in het depositogarantiestelsel val (wat balen zou zijn want het zal vast minstens een maand duren voordat ik daar iets van zie) of dat de transacties van vanmorgen nog doorgaan…

 55. Wouter zegt: 12-10-09 om 15:05

  Er had al veel eerder ingegrepen moeten worden door de Nederlandse Bank.
  Ik denk dat ze aan het slapen waren bij DNB.

 56. rashidy zegt: 12-10-09 om 15:06

  Iedereen is woest dat is begrijpelijk..maar mensen mensen iedereen klaagt over polissen die zijn toegewezen. maar toen we werden aangeboden zijn de mensen er op ingegaan en hebben ze die aangenomen en waar is het geld gebleven dan dat hebben die mensen toch net zo hard ook opgemaakt of zie ik het nou verkeerd

  ik keur het nie goed wat dsbbank heeft gedaan en maar die mensen waren er zelf bij.. en als er een bank naar de afgrond gaat dan is het altijd de schuld van de medewerkers enz. maar de klanten zijn nooit schuldig de consument zorgt er voor dat de zakken van de heer Scheringa gevult zijn de consument klaagt Scheringa stapt op en over 1 jaar heeft hij weer een andere topfunctie..

  en dat de heer lakeman er voor zorgt dat iedereen zij geld van hun rekening afhaald is toch een stomme zet..hij wilt een oplossing maar hij zorgt er nu dus voor dat wij diehard voor ons geld werken en voor moeten zorgen dat dit probleem word opgelost…

  mijn kinderen moeten later gaan boete omdat jullie koopsompolissen hebben genomen tot dat jullie de schuld niet terug konden betalen

 57. Bert zegt: 12-10-09 om 15:11

  Dus als ik het goed begrijp: Het bedrijf kon ondanks de publieke opmerkingen van Bos en anderen van een paar weken geleden nog steeds aan haar verplichtingen voldoen t/m vannacht aan toe!

  “Toevallig” was een RTL ploeg aanwezig bij DNB rond 0230 vannacht om een W Bos glimlachend te kunnen zien vertrekken.

  Klinkt wat mij betreft heel erg als volgt: De DNB wilde samen met Bos van DSB (al dan niet terecht) af en dat wilde mar niet lukken, dus even een zetje in de rug door het DNB overleg te laten lekken….

 58. rashidy zegt: 12-10-09 om 15:12

  mensen zijn denken nie na…’
  en als je nie kan slapen had je geen geld moeten aannemen en de heer scheringa ligt er nie wakker van wat hij heeft over 1 jaar weer een topfunctie en lacht alle consumenten uit

  ik raad alle mensen aan die dit veroorzaakt hebben dat ze goed gaan nadenken over wat ze hebben veroorzaakt en waar andere mensen mee opzadelen worden en als zei kinderen hebben over hun toekomst

 59. Peter zegt: 12-10-09 om 15:13

  Als oud werknemer wil ik ook wel een paar dingen kwijt. Allereerst iedereen die de klanten gaat afrekenen en de DSB probeert te beschermen. Leuk geprobeerd. Iedere bank heeft momenteel te maken met de WFT. Ze hebben allemaal een zorgplicht. De uitgangspunten worden nu door de AFM gedifinieerd. ik heb als oud werknemer een maand in de verkoop gezeten, ik werd min of meer gedwongen om bepaalde verzekeringen te verkopen. Uiteraard hadden ze een lage rente echter moest er wel een overlijdensverzekering gesloten worden omdat ze die niet standaard erbij hadden zitten. Dit heb ik ook gedaan, alleen omdat het zeer verantwoord is voor gezinnen met 1 of 1,5 inkomen. daarnaast was er een produkt voor arbeidsongeschiktheid. Daar was wel het e.e.a. mee mis. Al snel bleek dat ik niet commercieel genoeg was. Ik maakte een fout en dacht zelf ook na. Iets wat me in de jaren daarna nog heeft achtervolgt, toen ik op een controleafdeling terecht kwam. Daar heb ik vaak mensen gered van het maken van een verkeerde beslissing. omdat het gewoon echt teveel zou worden. mensen moeten tegen zichzelf in bescherming worden genomen op zeker moment. Dat is ook wat de wet voorschrijft. uiteraard hebben mensen een eigen verantwoordelijkheid. Hou er rekening mee dat het vaak niet gaat over de lening zelf maar over de achterlijke koopsombedragen. Maar er is ook zoiets als keiharde commercie. Uiteraard worden deze ook door andere banken en verzekeraars toegepast maar wel op een andere en meer menselijke manier. daardoor kunnen die banken ook overeind blijven ondanks steun van de overheid. Ik lees hier alleen altijd maar ABN en ING, maar vergeet ook Aegon en SNS niet Fortis uiteraard, De Rabobank op sommige punten ook. Niet iedereen krijgt vette bonussen, er zijn ook mensen die elke dag weer keihard willen werken. Vergeet die mensen niet. Ook bij de DSB zijn die mensen aan het werk, verder zijn er uiteraard ook mensen die zichzelf blijven geloven en keihard doorgaan met klanten te benadelen. Ik wens iedereen veel succes, klanten, medewerkers, en die mensen die zo hard schreeuwen dat zij, de belastingbetaler, het zo erg hebben. De belastingbetaler betaald ook voor jullie, andere bedrijven worden wel degelijk geholpen (deeltijd ww, versoepeling ontslagrecht etcetera, actieve lobby in het buitenland voor industrie) maar bedenk dat als financiele instellingen niet worden geholpen we met z’n allen omvallen. Een oude sok heeft ook gaten….

 60. j.kok zegt: 12-10-09 om 15:15

  Ik vind dit een groot toneel stuk van de regering en de nb. Misschien hebben zij wel de heer lakeman geholpen, om dit op poten te zetten ter wijl een andere partij al een accoord had. maar dat zullen wij nooit te weten komen zo als zo veel dingen van onze regering, die wij zelf mogen kiezen allen niet samen stellen dat moeten we maar weer af wachten

 61. Rob Wielinga zegt: 12-10-09 om 15:15

  Nou bedankt meneer Lakeman! Ik wacht nu op de eerste advocaat die bereid
  is deze heer aan te pakken om de nu gedupeerden schadeloos te stellen.
  En uiteraard de belastingbetaler welke ook nog wel een deel van de rekening zal gepresenteerd zal krijgen.

  Wij hadden alleen spaarproducten bij DSB inclusief een zilvervlootrekening (symphatiek en leuk product) voor de kinderen en dit tot volle tevredenheid.
  De opgebouwde rente kunnen we waarschijnlijk wel vergeten, maar de rente en de bonus voor de kinderen vind ik persoonlijk wel het meest triest.

 62. Patrick V zegt: 12-10-09 om 15:16

  Volgens mij gaat het niet om de massa die boven zijn stand leefde maar om het “slimme” deel ervan. Hoeveel Tante Beppen en Ome Henken met de ballen verstand van financiele zaken zullen zich zand in de ogen hebben laten strooien door financieel adviseurs die met onbegrijpelijke verkoopargumenten rechtvaardigden dat de ene portemonnee (die van de klant) werd geleegd en de andere (die van zichzelf en DSB) daardoor gevuld? Zij verdienen beter dan de hoon die ze nu hier en daar ten deel valt. Hoon aangeboden door andere “slimmerds” die zich nu als plichtsgetrouw belastingebetaler gedupeerd voelen door dit DSB-debacle. Scheer niet iedereen over één kam. Er is uiteindelijk maar één oorzaak voor deze ellende: hebberigheid en financieel machtsmisbruik. Door wie?

 63. Toni zegt: 12-10-09 om 15:18

  he he weg met die scheringa, er zal nog wel veel meer uitlekken over deze man. Het is één grote dief en zeker als je jezelf 11 miljoen toekent als bonus in deze tijd. Verschrikkelijke man is het!!!!!!!! Voor mij mogen ze hem opsluiten want hij steelt behoorlijk van zijn klanten!!

 64. Cor zegt: 12-10-09 om 15:20

  Dit is dewoon een spelletje van Wouter Bos geweest die heeft DSB in een kwaad daglicht geplaats. Ik weet niet wat Bs zijn achterliggende gedachten zijn maar het is geen zuivere koffie.

 65. Peter zegt: 12-10-09 om 15:21

  In het verleden heb ik tweemaal contact gehad met de DSB. Eenmaal heb ik ze zelf benaderd voor een persoonlijke lening (PL). Ik had netjes een offerte aangevraagd en ontving uiteindelijk een offerte voor een doorlopend krediet (DK). Bij navraag hierop bleek de DSB mij geen PL te willen aanbieden maar alleen een DK. Vanuit hun zijde snap ik dat helemaal aangezien de kans dat ik langer klant bleef dus veel groter was.

  De tweede maal werd ik door DSB benaderd voor een hypotheek. DIt n.a.v. een reactie van mijn op een onafhankelijke website (die eigendom bleek van de DSB). Ze wilden mij graag een hypotheek aanbieden. Echter, volgens de systemen van de DSB is je inkomen € 0,= (!) als je ondernemer bent. Nogo dus. Vreemd genoeg belden ze een jaar later wederom om mij een hypotheek aan te bieden. Met hetzelfde resultaat.

  Het mag duidelijk zijn dat indien een bank kan omvallen door berichtgeving in de media er iets ernstig mis is met een dergelijke bank en het financiele stelsel. Ik zorg er in ieder geval voor dat mijn geld alleen bij Nederlandse banken in beheer is en dat ik per bank max. € 100.000,= neerleg.

 66. Nelson zegt: 12-10-09 om 15:21

  de macht van de media, en de oproep van iemand (Lakeman) die de gevolgen niet heeft overzien hebben dit veroorzaakt. erg jammer van alle mensen die nu hun geld kwijt zijn. ook voor de medewerkers van dsb is dit erg sneu. maar zo gaat het tegenwoordig. roep iets, en het wordt enorm versterkt. of het nou waar is of niet.

 67. Beppo zegt: 12-10-09 om 15:22

  Door de gigantische negatieve media spiraal die ontstaan is haalde veel mensen hun geld weg. Geen enkele bank kan dat aan. Dat extra geld wat vandaag weggehaald is was blijkbaar genoeg om de rechter van mening te doen veranderen.

 68. Erik zegt: 12-10-09 om 15:22

  Iedereen zou toch beter moeten weten sinds het Icesave drama: nooit meer dan het garantiebedrag wegzetten bij een bank, vertrouw banken die veel hogere spaarrente geven dan marktconform niet, trap niet in achtergestelde obligaties, spaar niet bij handelsbanken en buitenlandse banken. Risico’s vermijden heet dat.

 69. Daan zegt: 12-10-09 om 15:28

  Het doet me goed te zien dat dhr. Zalm nu benoemt is, valt me tegen dat ze niet ook dhr. de Grave hebben aangesteld, dit geeft mij toch aardig wat vertrouwen in de onafhankelijkheid die de regering nu ten toon spreid,

  eerst valt de DSB, straks is het de beurt aan onze regering die dit soort wanpraktijken al jarenlang heeft goedgekeurd!

 70. Nico zegt: 12-10-09 om 15:30

  Het massaal opnemen van tegoeden bij DSB-Bank is weliswaar de aanleiding van het dreigende bankroet van de bank, maar het is zeker niet de oorzaak; beter gezegd: er zijn meer oorzaken.
  Volgens mij is een van die oorzaken de bedreiging van de heer Lakeman, dat hij De Nederlandsche Bank(DNB) mede aansprakelijk stelt voor de slechte gang van zaken door haar gebrek aan toezicht.
  Als een Rechtcollege in Nederland dit zou bevestigen, zou de schade voor de DNB aanzienlijk groter uitvallen, waardoor DNB zich nu genoodzaakt ziet tot de huidige maatregelen over te gaan.

 71. Frans Ik heb begrip voor het feit dat de gang van zaken bij de DSB
  onder controle wordt gezet.Tot nu toe heb ik als spaarder geen problemen
  gekend.Ik vraag mij af in hoeverre de huidige maatregel niet zwaar overtrokken is.Het is te hopen dat de blokkade weer spoedig ten dele opgeheven kan worden.Er bestaat grote behoefte aan een deskundige
  regeling mbt.tot de mogelijkheid van het GELEIDELIJK opnemen van o.a.spaargelden.-

 72. Cor zegt: 12-10-09 om 15:35

  Ervaringen zijn uitstekend. Vind DSB erg service gericht. Lees de stukken goed door en laat je goed informeren, dan weet je wat je koopt. Een huis of auto kopen of kredieten laten oversluiten lijkt aantrekkelijk maar kost altijd geld. En uiteindelijk maak je als klant zelf de keuze, toch?

 73. Jessica zegt: 12-10-09 om 15:37

  Ik vind het allemaal een toestand.. ALs mensen bij een reguliere bank niks konden lenen en bij DSB wel ging er geen belletje rinkelen?? Blijkt maar.. altijd de kleine lettertjes lezen.. Uiteindelijk worden mensen misschien nu wel in bescherming genomen dat zulke dingen niet meer mogen voorkomen?? Vind dat de minister van Financien hier ook wel wat aan mag gaan doen. Dat geld lenen gaat allemaal veel te makkelijk!

 74. E10 zegt: 12-10-09 om 15:39

  Hoe is het nu gesteld met die Achtergestelde Deposito’s die niet gedekt worden door het depositogarantiestelsel en die niet tussentijds onttrokken konden worden? Dat geldt ook voor het geld op de betaalrekeningen.Die mensen zijn nu de dupe van die massale geldonttrekking door de spaarders.Als de DSB failliet gaat dan wordt het een heel geworstel om daar nog iets van terug te kunnen zien.

 75. A.van Staveren zegt: 12-10-09 om 15:44

  Eindelijk heeft de media zijn zin.
  De mensen met een te hoge hypotheek zijn “geholpen”.
  Die moeten waarschijnlijk hun huis laten verkopen.

 76. Harry zegt: 12-10-09 om 15:44

  Eigenlijk te verwachten dat andere banken niet zouden inspringen.
  Zojuist was er al een reactie van de Rabobank op t.v.
  Die vinden het zo zielig en zo jammer voor de klanten van DSB
  Ik heb zelf mijn relaties bij de Rabobank.
  Alle keren dat ik daar kontakt heb gehad over spaargeld e.d, en de lage rentevergoeding van de Rabobank, werd mij toch vooral aangeraden NIET met de DSB in zee te gaan.
  Ik vind dus de reaktie op t.v. erg schijnheilig
  Maar ja, er zullen nu wel weer nieuwe klanten voor de Rabobank komen
  Hoe veel keuze blijft er nu nog over ?
  En wordt daarmee de rentevergoeding van de Rabobank NOG lager ??????

 77. dennis zegt: 12-10-09 om 15:45

  een reactie voor lisa..!!!

  hallo lisa ik heb ook een lening bij de dsb maar ik weet nog goed dat ze tegen mij gewoon hebben gezegd wat me maandlasten waren en het contract was overduidelijk maar toen had je gewoon geld nodig en denk lekker makkelijk en nu gaan der mensen trappen dus denk je ik trap maar mee omdat je je opgemaakte geld niet meer terug kan betalen en je je eigen afgesloten contract met jou handtekening eronder niet goed gelezen heb erg zwakzinnig..!!

 78. ik heb pas een internet TOP spaarrekening geopend bij DSB. Ik had niet verwacht dat men zo makkelijk en vooral in deze tijden een bank zou laten omvallen.
  Ik heb de spaarrekening pas zeer recent geopend en heb dus helemaal niets van rekeningafschriften. Ik weet niet hoe ik dit moet gaan aanpakken. Ik hoop dat ik mijn spaargeld wel terug krijg waar ik lang op heb gespaard.

  Pfff, ik moet er niet aan denken dat ik mijn spaargeld nooit meer terug zie.

 79. japio zegt: 12-10-09 om 15:50

  Eindelijk gerechtigheid. Jammer voor de spaarders. Maar door hun `boeven` praktijken staan de kleine zelfstandige hypotheekadviseurs onder toezicht van de AFM. Jarenlang de zakken gevult, een voetbalclub gefinanciert en een schaatsploeg. Over de ruggen van anderen.En wie treurt er als ik failliet gaat? Komt Bos en consorten mij dan ook helpen? En die Zalm met zijn knipoog? Laat ze de boel maar eens flink opruimen. En Spaarders van de DSB. Veel sterkte.

 80. Herman zegt: 12-10-09 om 15:51

  natuurlijk zijn er producten verkocht die niemand nodig heeft. de verkoop brengt veel provisie en verdiensten op. de klant zit vast aan zijn contract. de verdienders hebben hun geld binnen. maar dan gaat het spel natuurlijk verder en worden zaken op basis van geruchten kapot gemaakt. en natuurlijk de Nijenrode kliek loopt voorop. Zeg Noud hier met Gerrit. Ik heb er nog wat centen staan. wat kan ik het beste doen?
  Heren veel succes ermee. Ik hoop dat die hebzucht toch een keer wordt afgestraft.

 81. Joop zegt: 12-10-09 om 15:51

  Lakeman, Nova en Radar aanklagen, dankzij hun ben ik mijn spaargeld waarschijnlijk kwijt (achtergesteld deposito). En wat schieten de mensen ermee op die een te hoge hyptotheek of onnodige verzekerningen hebben afgeslosten ermee op niets. Misschien moeten wij (gedupeerde spaarders) onze krachten ook eens bundelen want wij draaien er rechts of linksom toch voor op.

 82. Bertus zegt: 12-10-09 om 15:55

  Laat iedereen nou eens bewuster leren omgaan met geld. Meer uitgeven dan erin komt gaat nou eenmaal niet.
  Maar het zijn volgens mij toch de grote graaiers die in één nacht kans zien om 600 miljoen euro op te nemen waardoor de bank in de problemen komt.
  En dan de Ned. Bank. Dat zijn de graaiers van de overheid.

 83. Eindelijk na zoveel jaren valt het doek voor Dirk. Eerlijk duurt het langst Dirk. Hopelijk heb je er wat van geleerd.
  Overigens, triest voor het personeel wat nu op straat komt te staan.

 84. Marco zegt: 12-10-09 om 16:02

  Vreemde gang van zaken is een understatement.

  Meneer lakeman zat vorige week eerst bij EenVandaag, toen bij Netwerk, volgende dag De wereld draait door, toen bij Pauw & Wittemman en de volgende morgen alweer bij Goedemorgen Nederland.

  Hij riep de rekeninghouders op hun geld weg te halen bij DSB Bank. Een media hetze. De rekeninghouders moeten nu opdraaien voor een kleine groep gedupeerden die verkeerde koopsompolissen afsloten (waar DSB overigens allang regelingen voor trof).

  Mensen zijn kuddedieren. Nu staan ze allemaal in de rij om hun geld terug te halen. Een week geleden liep het allemaal niet zo’n vaart.

  Het gedrag van Lakeman (en de media – Tv rubrieken praat-/lulkoek programma’s alsook zie de volkskrant van vanochtend) is uiterst dubieus. Dit zal voor meneer Lakeman en alle andere gieren nog een vervelend staartje krijgen.

  Ik wens iedereen veel wijsheid.

 85. Dirkie zegt: 12-10-09 om 16:04

  NEEM JE GELD OP!! RABOBANK LIJDT HET MEESTE VERLIES!! (Zij publiceren geen hypo tarieven e.d.) Gewoon al je geld in een ouwe sok!

 86. De Haen zegt: 12-10-09 om 16:04

  Had een lening van 20.000 euro en liep enkele maanden achter met betalen. Ik woon zelf in Amsterdam en toen mijn vader doodziek in Tilburg in het ziekenhuis lag wilden ze zelfs daar naar toe komen om een betalingsregeling te treffen in het ziekenhuis.

  Sindsdien ben ik er klaar mee, ben ik verhuisd en kunnen ze me niet meer vinden dus wat mij betreft mag die keihard omflikkeren, maar voor mensen met een spaarrekening zou ik het wel heel erg vinden!

 87. lestat020 zegt: 12-10-09 om 16:07

  Ook ik ben ook een spaarder bij DSB. Gelukkig had ik vorige week al 2/3de van mijn spaar tegoed weggehaald. Toch had ik nog vertrouwen in de bank. Ik vind het dan ook vooral erg jammer hoe mensen/klanten en de media ervoor gezorgd hebben dat deze bank is omgevallen. Er valt niet goed te praten wat de bank met hypotheken e.d. gedaan heeft maar DSB staat daar helaas niet niet alleen in. Daar hoor je nu helemaal niemand over. Daarnaast begrijp ik de “gedupeerden” ook niet. Elk logisch denkend mens kon natuurlijk op zijn vingers natellen dat je geen hypotheek van 4 ton kon nemen als je huis maar 2,75 ton waard is. Dus wat mij betreft ook een beetje: eigen schuld, dikke bult!!
  Mijn conclusie nu is dat niemand er beter van geworden is. Een failliete bank is nadeliger dan een die gewoon had kunnen doorwerken en zich kon inzetten om de problemen op te lossen. Er zijn nu alleen maar verliezers!!

 88. Ilja zegt: 12-10-09 om 16:09

  Ik ga nu maar even niet met modder gooien want dat is ondertussen al genoeg gedaan.
  Ook ik heb al mijn zuur verdiende centjes op een spaarrekening bij de DSB staan.
  Heeft iemand enig idee hoe lang het gaat duren voordat je je geld weer terug hebt? Iemand hier had het over “maanden”, nou, dat hoop ik toch maar niet. Dan raak ik toch echt in de problemen en waarschijnlijk velen met mij.
  Ik heb ook geen afschriften, kan dus ook niet nakijken hoeveel er precies op de rekening staat. Wilde het vanmorgen doen maar kwam er met geen mogelijkheid meer in.

 89. Bart Gadella zegt: 12-10-09 om 16:13

  Ongelofelijk dat de reclame machine van DSB over extra kredietverstrekking gewoon doorgingen zelfs meer dan een jaar na het begin van de kredietcrisis. In feite gaat het bij de DSB om dezelfde slechte hypotheek constructies als in de VS waardoor de huidige crisis uiteindelijk gestart is. Van De Nederlandsche Bank en van Wouter Bos had ik verwacht dat er veel eerder en strakker toezicht zou komen op de hypotheekverstrekking van DSB.

 90. Jorn zegt: 12-10-09 om 16:14

  Tja, wat zal ik er over zeggen?

  Wie zich brand moet op de blaren zitten?
  Eigenschuld dikke bult?

  Mensen die dachten dat ze met zulke hoge spaarrentes wel goed zaten hebben het alweer fout. Dat hadden ze toch blijkbaar moeten weten met die hele Icesave affaire lijkt me. Daarnaast moeten die mensen die zo wanhopig bij één van de instanties van Scheringa hebben aangemeld zich toch ook realiseren dat je maar 4,5x je bruto jaarsalaris kan lenen en niet meer.

  Typisch Nederlands gedrag. Veel geld zien maar niet de consequenties ervan ervaren. Zijn er ineens problemen dan staan we met z’n allen op de barricade. Als mensen zich nou eens beter laten informeren bij verschillende instanties voor dat ze gaan lenen of geld neerzetten ipv klakkeloos maar ergens zaken doen.
  Mensen die minder dan € 100.000,- op hun rekening hebben staan zullen niks te vrezen hebben. Dankzij het garantiedepositostelsel is dat wel geregeld.

  @ jeroen de lutte:

  Als ik me niet vergis heeft Rabobank tot zover geen overheidssteun nodig gehad. SNS Bank, ING Bank, ABN-AMRO en Fortis wel. Rabobank is een triple A status en dat kan je dan zien als de veiligste bank. Ok, Rabobank heeft een lage rente maar ik vind het wel een bank die te vertrouwen is ook al heeft het een lage rente. Ik zelf zit ook bij de Rabo en heb nergens problemen mee.

 91. Alice zegt: 12-10-09 om 16:15

  Ik ben klant bij de DSB Bank en altijd tevreden geweest. Er werd inderdaad wel een verzekering aangeraden bij onze leningaanvraag (2007), maar er werd wel gezegd dat dit niet verplicht was. Dit hebben we dus gelukkig ook niet gedaan. Na een half jaar aflossen werden we opgebeld met het aanbod de rente te verlagen. Dit is gebeurt, zonder dat zij weer met een verzekering op de proppen kwamen. Erg vreemd als ik hier lees dat bij anderen de rente iedere maand ophoog ging. Wij hebben dit in twee jaar tijd maar twee keer gehad, waarna de rente weer naar beneden ging (en laag is gebleven). Bij ieder bezoek bij de Rabobank proberen ze mij overigens wel een overbodige verzekering aan te smeren en we hebben in het verleden wel een te duur koopsompolis bij de ING afgesloten. Elke bank handelt dus hetzelfde, maar de DSB Bank wordt de zondebok. Hoe dit kan? Ik denk dat ze met hun irritante reclame en laagdrempelig leenbeleid te veel klanten hebben aangetrokken die hun financieen slecht op orde houden en daarna zijn gaan klagen. Ik denk dat het slecht voor de markt wordt als de DSB Bank valt, want zij zorgde voor goede concurrentie op de rentetarieven.

 92. cessie zegt: 12-10-09 om 16:15

  Lakeman stelt voor dat dit het beste is voor de mensen die gedupeerd zijn door het aanschaffen van onnodige koopsommen. Kan me moeilijk voorstellen dat dit deze mensen helpt. Onderpand is van de bank of van degene die de hyptoheek heeft gekocht van de DSB. Schuld aan de bank zit als pand/asset bij de bank en blijft ook en wordt overgenomen door een nieuwe partij. Ben benieuwd wat de curatoren/bewindvoerders in dit geval met de akte van cessie doen die zijn afgesloten, het kan voor deze groep van mensen wel eens met een levenslange kater aflopen. Daarnaast zijn de mensen met een te grote schuldenlast voor het inkomen wat men heeft ook de mensen met een spaarrekening met tegoeden boven het garantie stelsel nu ook gedupeerd.

  Eens kijken hoe onze linkse bankier dit weer gaat oplossen ten koste van de belasting betaler. Het gaat er op lijken dat het kwartje van KOK toch zo slecht nog niet was. De miljarden van BOS????

 93. John zegt: 12-10-09 om 16:16

  Het heeft nog verbazend lang geduurd. Ik had 4 jaar geleden al een negatieve ervaring en ben er toen net niet ingetrapt. De verkoper gaf op ‘t laatst gewoon toe dat het heel onverstandig zou zijn om voor DSB te kiezen. Gerrit Zalm is nu ook niet meer te handhaven als baas van ABNAmro natuurlijk. Die bank is wat mij betreft net zo verkeerd bezig geweest.

 94. jopie zegt: 12-10-09 om 16:16

  Scheringa zal er echt geen nacht minder goed van slapen.Zijn Bedje is al gespreid.Wat hij de mensen nu toch heeft aangedaan zal hem worst wezen.En wat Bos betreft dat blijft een lachertje.De rest mogen jullie zelf invullen.

 95. dick zegt: 12-10-09 om 16:18

  Ik had al weinig vertrouwen in het de DSB bank, vooral die persvoorlichter! (oud persvoorlichter van de politie Amsterdam die zich enorm belangrijk vind)
  Je werd dus behoorlijk in de maling genomen,ik heb absoluut geen medelijden met de medewerkers van deze bank, als je ziet hoe ze hun mond huiden, en van de O.R. hoor je helemaal niets !
  En natuurlijk allemaal VVD ers in het bestuur, en die worden ook weer gecontroleerd door de mededingings raad ook onder de leiding van een VVD er, en dan Zalm hij heeft ons al veel te goedkoop de Euro aangesmeerd
  Pinnen kon hij al niet maar hij zal wel al zijn geld bij de DSB naar de ABN-AMRO doorsluisd hebben (en dat voor zo’n enorm salaris !)

 96. Johannes zegt: 12-10-09 om 16:18

  Hier wordt duidelijk in wat voor HYPE tijd we leven. De DSB bank was niet mijn bank, waarom? omdat verder moet kijken dat je neus lang is. Al die mensen die maar blijven lenen en lenen, hebben die niet door dat daar een prijs voor moet worden betaald? Hebben de mensen niet door dat ook de andere banken zulke trucs hebben en hadden als de DSB bank? Je moet er alleen niet intrappen, nadenken dus! Maar als mensen al geld lenen voor hun VAKANTIE dan zijn ze toch wel erg dom bezig! Meneer Lakeman heeft trouwens nu zijn zin, en al die mensen die een hypotheek hebben bij de DSB zijn dus nu de sigaar, de schuld wordt hen echt niet weggescholden hoor, al doet meneer Lakemna dat wel voor komen. Soms vraag ik mij af waar de ‘geruchten’ en ‘beschuldigingen’ toch vandaan komen, de mensen die ze hebben ge-uit bleven anoniem, ik zou nu graag weten wie ze zijn want ze zijn nu toch al hun baan kwijt. (Fijn meneer Lakeman, je zult er maar werken, jij hebt je zin en lacht, die mensen die daar werkten zitten nu thuis en bepaald niet om uw actie en die van de media-hypertjes te lachen hoor! Die kunnen misschien hun hypotheek niet meer betalen dankzij UW aktie meneer Lakeman. Misschien bent u net zo’n slechterik als Scheringa. Alléén uw eigen gelijk interesseerd u.
  Ik wens de door het opmvallen van de bank getroffen mensen alle sterkte toe! En laten we eens ophouden in dit geodvergeten kleine landje met die klote HYPES!!!!!

 97. anoniem zegt: 12-10-09 om 16:19

  En nu op naar de volgende bank..?
  Want er gaat natuurlijk een bank de hypotheken overnemen, en de leningen.. dus betalen we de lasten niet meer aan dsb maar wel aan een andere bank.

  Welke gek gelooft nu echt dat het omvallen van DSB daar verandering in gaat brengen? Echt niet, je mag je veel te hoge maandlasten zometeen gewoon aan een andere bank afbetalen.

 98. harry zegt: 12-10-09 om 16:21

  Altijd keurig behandeld door de DSB.
  Medewerkers waren altijd goed bereikbaar per telefoon
  en hebben mij steeds vakkundige informatie verstrekt.
  Niet alleen de verkoop van verkeerde producten, maar tevens dankzij de media (met Lakeman voorop)is het zover gekomen, dat de bank nu onder curatele staat. Jammer !

 99. Rene zegt: 12-10-09 om 16:22

  Tegenstanders hebben dus allemaal een spaarekening lopen bij de DSB.Wie risico wil lopen voor een 0,5% meer , moet daar ook maar mee leven . Ze weten toch hoe de bank al jaren negatief in het nieuws komt .

 100. Jan zegt: 12-10-09 om 16:24

  Geen enkel probleem met deze bank gehad.
  Sinds kort zit in de WW en heb bij DSB aanspraak gemaakt op mijn “WW verzekering”. Alles is netjes en duidelijk afgehandeld maar uitbetalen zal er wel niet inzitten. Met dank aan o.a. Lakeman en consorten.
  Jan met de korte achternaam (de Belastingbetaler) kan straks weer opdraaien voor deze ellende.

 101. Victor zegt: 12-10-09 om 16:25

  Jarenlang heeft Zalm een hetze gevoerd tegen de tussenpersonen in het land. Samen met de AFM en Doctors Van Leeuwen zijn er regels opgesteld om de perverse provisieprikkels weg te halen bij het intermediair. De verbazing in Nederland was groot toen de heer Zalm zijn eigen norm niet meer aanhing en bij de DSB ging werken. Een schande is het dat integriteit gewoon te koop is. Dat de ABNAMRO om de hoek kwam, was een welkome en perfect getimede uitvlucht mogelijkheid waar dankbaar gebruik van is gemaakt. Zalm had allang zijn geloofwaardigheid bij mij verloren. Maar ik ben blij dat dat nu eens in bredere kring gaat leven.

 102. Er zijn fouten gemaakt, maar dit ligt niet alleen bij de bank maar vooral bij de leners. Leen NIET wanneer dit niet kan.
  Ikzelf heb top ervaringen bij dsb, service is goed en de rente top.

  Selfmade man mag je gewoon niet zijn in Nederland. Een paar linkse juppen hebben een mooi product omzeep geholpen..

 103. T. de Ruyter zegt: 12-10-09 om 16:26

  Schandalig, dat dit is gebeurd.
  Nooit problemen gehad met DSB, maar kan wel fluiten naar mijn achtergesteld deposito.

  Voelt iemand zich al geroepen voor de gedupeerden op te komen? Iemand met verstand van zaken.
  Er zijn genoeg mensen die we met reden de zwartepiet kunnen toespelen!

 104. Joop zegt: 12-10-09 om 16:28

  Ik had toch wel de indruk dat DSB een stabiele bank was, dat bleek ook wel gezien het feit dat velen hun spaargeld bij DSB hadden geparkeerd. Natuurlijk is het ook zo dat sinds enkele weken DSB slecht in het nieuws is gekomen ivm de hypotheek affaire door extra koopsompolissen etc. Ik vraag me steeds af of mensen die hiervoor tekenen dit niet weten en dat ze een hoge hypotheek kunnen krijgen om toch nog hun extra dure huis kunnen bekostigen. Natuurlijk had DSB die niet moeten doen en is het goed dat er dan ook actie tegen komt. Vervolgens was het dan hopelijk mogelijk geworden om partijen aan de tafel te krijgen om dit op te lossen. Maar nee, zoals gewoonlijk in Nederland begint er een te schreeuwen (de gladde Lakeman) die er vervolgens voor zorgt dat er nog meer moeilijkheden komen. Het personeel van DSB is ook nu slachtoffer hiervan, misschien kunnen zij zich ook melden van de Stichting van Lakeman, eerst inschrijfgeld betalen natuurlijk.

  Als het waar is dat er gelekt is uit het overleg van de DNB richting de pers want Volkskrant meldde dit al vanmorgen is dit natuurlijk ook een grote schande. Maar er wordt ook al uit de ministerraad gelekt maar dat schijnt ook normaal te zijn.

 105. Harry zegt: 12-10-09 om 16:29

  Eindelijk gerechtigheid, jammer dat Scheringa privé zijn schaapjes op het droge heeft.Dit privé vermogen zou eigenlijk van hem afgepakt moeten worden.
  Overigens wanneer wordt Zalm ter verantwoording geroepen?
  Ook te hopen ,dat die dombo van een van Goor nergens meer aan de bak komt, wat een zielige leugenaar is dit evenals die Wilting.

 106. Marie zegt: 12-10-09 om 16:31

  Ben al enige tijd spaarklant bij DSB. Nooit problemen gehad, al waren er wel enkele malen wat ongerustheden over amateuristische service; een keer een totaal verkeerde jaarrekening (dollars ipv. euro’s), gedoe met wachtwoorden, vorig jaar nog een onverklaarbaar fout lopen van een aanvraag voor nieuw te openen spaarregeling. Belsoot de afgelopne 12 dagen bewust niet weg te gaan bij DSB, omdat daar alleen maar brokken van komen. Helaas, anderen denken kennelijk niet zo. Wat vervelend is dat ik nu net als anderen niet de laatste stand van zaken op mijn rekening bij DSB ken.Ik vind dat we op zijn minst onze rekening bij DSM moeten kunnen lezen. Dat moet toch mogelijk zijn? Hoe weet je anders wat je rechten zijn?

 107. Martijn zegt: 12-10-09 om 16:36

  We staan pas aan het begin. De crisis is nog lang niet over. Hoezo heeft niets met de crisis te maken. Wat een onzin.

  Hoge rente moet ergens van worden betaald. Voor niets gaat de zon op.

  Meneer Scheringa leende geld uit van andere mensen die dachten slim te zijn.
  Niet dus. Je krijgt een hoge spaarrente, maar het risico is ook groot. Je leent namelijk geld uit aan mensen met te hoge maandlasten. Aan mensen met een hypotheek die hoger is dan de waarde van hun huis. Van die mensen wordt het huis geveild. En de spaarders die slim dachten te wezen zijn nu hun spaarcenten kwijt.

  Eigen schuld lijkt me.

  De run op de bank is verklaarbaar. Welke bank zou de volgende zijn?

  Groet,
  Martijn

 108. Olaf Roeten zegt: 12-10-09 om 16:37

  Ik ben van mening dat DSB deze crisis aan zichzelf te danken heeft. Slechte communicatie met de klanten, met de pers en de maatschappij, op kritische momenten afspraken niet nakomen, producten die ruiken naar benadeling van klanten (koopsom polissen met absurd hoge provisies) en het niet of langzaam afhandelen van klachten van klanten. Dit lijkt mij een kwestie van slecht beleid & management.

 109. Dudu zegt: 12-10-09 om 16:37

  Hoogmoed komt ten val. Tijdens het tv-programma “Radar” trachtte iemand van DSB de presentatrice en alle DSB-spaarders voor de gek te houden met
  een aan alle kanten gefantaseerd verhaal. Gecombineerd met leugens en
  een abnormale hoogmoed en maar denken dat alleen DSB uitmaakt hoe om te gaan met zijn klanten.
  Een goede zaak dat de media kwalijke zaken en methodes aan de kaak stelt en ook aan de kaak blijft stellen. Het is maar goed dat dit soort privé-banken grondig worden doorgelicht en met spoed geliquideerd worden.
  En waar zijn nu dhr. van Linschoten en dhr. Wellink,op zoek naar de volgende baan om hun zakken te vullen ten koste van de goedgelovige spaarders ??

 110. Mark Vorderman zegt: 12-10-09 om 16:38

  Het trieste aan dit verhaal is dat de mensen die zelf hun handtekening hebben gezet onder te dure leningen om dingen te kopen die ze zich niet konden veroorloven, zich als ‘de gedupeerden’ zien.

  De echte gedupeerden zijn de spaarders die geld wilden hebben voordat ze het uitgeven. Triest dat deze groep nu niet bij hun geld kan, of zelfs naar hun centen kunnen fluiten.

  Komt Pieter Lakeman straks ook voor de belangen van deze groep op ?

 111. Martien Wijnhoven zegt: 12-10-09 om 16:40

  Ach…. wat jammer nou. Ik had nog net wat geld over voor een leuk blousje.

 112. Tjeu zegt: 12-10-09 om 16:40

  En wat gebeurt er met de schulden die mensen aan DSB (Lening/Doorlopend Krediet/Hypotheek) hebben.

 113. Ludo zegt: 12-10-09 om 16:45

  Belachelijk!

  Media en vooral onze niet te vertrouwen linkse rakkers in de kamer, met name ons broekie Bos…,kunnen het gewoon niet aanzien dat Dirk Scheringa de beste bank had en de hulp van die rakkers niet nodig had.
  En ja……hij was ook de voordeligste omdat ie nou eenmaal de beste was en het kon aan bieden.
  Alle mensen die hyphoteken hebben afgesloten bij DSB zijn er zelf bij geweest en hebben allemaal zelf de krabbel gezet onder het contract.
  Maar nu Dirk flink genaaid wordt door ons sublieme jaloerse kabinet, denken deze klanten hun slag te kunnen slaan en gaan ineens zielig lopen doen door te zeggen dat ze er in getuind zijn!

  De nederlandse bank heeft er nu weer een zeggenschap bij ,en zo kan de knip van ons superieure kabinet weer gevuld worden over de ruggen van eerlijk burgers die hun al moeilijk verdiende spaarcentjes ineens kwijt zijn (ik heb het hier over de mensen die een ton of meer hebben staan op een rekening)

  Makkelijk he…………die crisis oplossen!

  criminelen zijn het……..De overheid,De Nedererlandse bank.

  Dirk ik treur met je mee………maar het komt vast goed.
  En mocht het niet lukken ,weet dan dat eerlijkheid het langst duurt,en het goede overwint.

  Hier in nederland moet je crimineel zijn om bepaalde rechten te krijgen,en het goede wordt afgestraft!

  Dank u christelijk kabinet!!!!!!!!!!!!!!!

  En vergeet niet dat u behoorlijke tollenaars zijn!……………..

 114. Hans van Oostende zegt: 12-10-09 om 16:46

  Gelukkig hopelijk zijn we van de oplichters af , wat een griezel die Dirk ja allerlei sporten sponseren van hard werkende mensen hun achterovergdrukte geld zal even wachten zijn maar de mensen krijgen hun geld groetejs aan mevrouw Visser van de DSB bank wat een onvriendelijk persoon

 115. Peter zegt: 12-10-09 om 16:48

  Je kon erop wachten, na alle publiciteit en zeker als klanten het enige wapen gebruiken wat ze hebben t.o.v de bank: hwt saldo afhalen. Jammer echter voor alle mensen die nu achter het net vissen en vooral angstig moeten afwachten.

 116. Harrie zegt: 12-10-09 om 16:49

  Pinnen bij de pinautomaat kan nu al niet meer; krijg de boodschap “U kunt alleen bij uw eigen bank pinnen”!

 117. ces zegt: 12-10-09 om 16:52

  schandalig, door de hetze van meneer Lakeman zijn er nu nog veel meer gedupeerden

 118. Piet zegt: 12-10-09 om 16:57

  Dit is nu juist een voorbeeld hoe je iemand kapot maakt.
  De mensen die een dergelijke hypotheek hebben of een persoonlijke lening
  zijn ER ZELF de schuld van .

  Ze kochten een nieuw huis BOVEN hun kunnen nog een EXTRA lening voor een LUXE keuken en er moest ook nog een nieuwe auto bij.

  Nu gaat het fout en nu is de bank er de schuld van “ëigen schuld een dikke bult”

  En dat onder “hertzenberg” een fijne vrouw ,het lijkt veel op vanDam indertijd in het geval EXOTA dat was ook niet zuiver waar geloof ik.

  Maar ja het spreekwoord zegd “je word nooit overreden door een luxe wagen
  maar door een…………kar

 119. A. de Vries zegt: 12-10-09 om 16:59

  Mijn ervaring met DSB waren zeer goed. Geen kosten verbonden aan pasjes, internetbankieren e.d. Vragen aan DSB werden binnen twee dagen beantwoord en opgelost. Jammer dat door zo’n aktie van Lakeman nu alleen nog maar meer gedupeerd zijn. Gelukkig hebben wij nog een tweede bankrekening waardoor wij (nog) niet zonder geld zitten maar je zal maar 1 rekening hebben waar je nu niet meer bij kunt komen. Wat DSB ook verkeerd heeft gedaan, het lijkt nu net alsof zij de enige bank zijn waar dit voorkomt. Dat vind ik heel jammer! Vooral jammer dat er ook zoveel mensen hierom staan te juichen terwijl er nu zoveel mensen in de problemen zijn gekomen en zoveel mensen op straat komen te staan. Triest.

 120. joop zegt: 12-10-09 om 17:00

  Wie het onderste uit de kan wil hebben krijgt vrijwel altijd het “lid”op de neus!
  Als accountmanager bij een bank/financieringsmij heb ik jaren met de praktijken van Scheringa te maken gehad.
  Toen het wettelijk verboden werd om provisies bij financieringstransacties een één keer uit te betalen moest er een oplossing gevonden worden om toch sneller verdiensten te genereren. Dat werd toen al gedaan met een soort koopsom om in eenkeer de volle provisie mep te incasseren. Het gros van de klanten tuinden er altijd in: men had immers het geld nodig voor die auto of die verbouwing.
  In feite was die koopsom helemaal niet nodig omdat bij alle consumptieve financieringsproducten al standaard een (gratis)overlijdensrisico verzekering van toepassing was!!
  Alle soorten (bank cq verzekeringsproducten) die een risico verzekerden en waarbij de provisie in een keer werd uitgekeerd waren welkom bij het financierings (bemiddelings) bedrijf Frisia.

 121. Dirk Pieter zegt: 12-10-09 om 17:01

  Naar mijn idee worden hier twee zaken door elkaar gehaald:

  1 – de twijfelachtige praktijken rond het verkopen van koopsompolissen aan mensen die een lening of hyptheek af sloten.

  2 – Het feit dat de bank niet langer solvabel is en dus na goedkeuring van een onafhankelijke rechter onder curatele van DNB is gesteld.

  het verband tussen die twee is niet aanwezig. Natuurlijk is het zo dat de heer Lakeman als woordvoerder van een aantal ‘koopsompolis gedupeerden’ een oproep deed aan een ieder om zijn spaargeld op te nemen en dit is wat mij betreft niet juist, maar ik heb nog geen afdoende bewijs gezien dat dit geleid heeft tot het omvallen van de bank.

  dus wat betreft het eerste item, wanneer je bij een bank een lening of hypotheek afsluit, betekent dit dat je het geld terug moet betalen. dit is iets wat je van te voren weet en waar je rekening mee moet houden, zorg er dus altijd voor dat je maandlasten niet hoger worden dan je inkomsten. Aan de andere kant heeft iedere organisatie (dus ook een commercieel bedrijf zoals een bank) naar mijn idee een bepaalde maaatschappelijke verantwoordelijkheid. In dit geval nam de DSB bank deze verantwoordelijkheid niet!

  Wat betreft het omvallen van de DSB bank, vervelend voor spaarders die er geld hebben. Maar sinds het omvallen van Icesave is het toch echt wel bekend dat je gegarandeerd 100.000 euro terug krijgt van je spaargeld, als je dus meer geld bij dezelfde bank spaart, loop je een risico en dat kun je vooraf weten.

 122. P.Huijbers zegt: 12-10-09 om 17:02

  Het is Lakeman die de voorzet heeft gegeven en het zijn de “heren” Bos en Wellink die graag scoren. Wat gebeurt er met al het spaargeld dat vrijkomt nadat de DSB is geslachtofferd?…..juist, het wordt op de door de staat (lees Bos en Wellink) gesubsidieerde banken gestort en de redders van deze banken maken goede sier.
  Dank je wel “heren” Krijgt Lakeman nu ook een mooie functie in het bankwezen aangeboden?

 123. Rob zegt: 12-10-09 om 17:03

  Hopende dat de mensen wie spaargeld hadden tot 100.000 euro snel hun geld terug krijgen om hun normale betalingsverkeer te hervatten.

  Spijtig als we helaas moeten constateren dat de bank niet genoeg geld heeft om dit te betalen, en als het dan ten laste van de staatschuld moet komen. In dit geval moeten mensen zonder hypotheek/leningen betalen voor mensen die verkeerde producten hebben gekocht……

 124. Soerin Jankie zegt: 12-10-09 om 17:06

  Ik ben zelf geen klant van DSB. Maar het was voor de mediaberichten een gezonde bank die volop winst maakte. Het is de vraag of de DSB de enige bank is die nutteloze bijprodukten verkocht. Zou er geen onderzoek gedaan moeten worden naar andere banken. In hoeverre verkopen die onnodig dure en nutteloze produkten?

 125. Corry zegt: 12-10-09 om 17:08

  Scheringa is zelf miljonair geworden door het leed van een ander! Het maakt hem helemaal niets uit hoe een ander heel hard moet werken om het hoofd boven water te houden. Al die spotjes van : Lenen.nl, Postkrediet.nl, Frisia.nl Dat is allemaal het werk van Scheringa. Het wordt de mensen allemaal veel te mooi voorgespiegeld! Er is één iemand die hier miljonair van is geworden en dat is Scheringa. Hij speelt zijn spel over lijken. Dat “zijn” bank er nu zo voor staat, is alleen maar eigen schuld! Kijk wekelijks naar Radar, dan hoor je schrijnende verhalen hoe mooi men het de klanten heeft voorgespiegeld!

  Het houdt een keer op!

 126. Aan Rene (van 13.42 uur),
  Nodig je hierbij uit voor een goed gesprek (als integer en transparant intermediair) over de dagelijkse gang van zaken op ons advieskantoor / Vizion Financial Consult. Ik denk dat je daarna je mening over äl die tussenpersonen” wel zult bijstellen. Overigens geven wij als branche al geruime tijd signalen af naar de toezichthouders (DNB EN AFM) over de praktijken van DSB Bank. Spijtig voor de medewerkers en relaties van DSB dat het op deze wijze tot een einde moet komen.

 127. Gumus zegt: 12-10-09 om 17:12

  1 jaar geleden geprobeerd een lening te sluiten via een kloon van DSB. De eerdere aangegeven € 110,- p/m werd op hun kantoor ineens € 150,- omdat we te weinig verdienenden en daardoor een hogere rente moesten betalen plus een overlijdensverzekering moesten nemen. Ik ben lachend weggelopen bij deze schooiers en zit nu voor € 105,- p/m bij een ander. Die Scheringa is een vuile luis en terecht dat dit soort louche bedrijven omvallen. De klant bepaald, de klant aan de macht! Ik heb ook geen medelijden met het personeel, je weet ongetwijfeld van deze oneerlijke praktijken dus niet janken!

 128. Ik had een betaal rekening bij dsb. Ik was gewoon tevreden. Ik werd onrustig op het moment ik niet kon internet bankkieren.Dat beviel me niet. Verder was het personeel vriendelijk.

 129. Marcel zegt: 12-10-09 om 17:21

  Ook ik wil de heer Lakeman danken voor zijn zogenaamd fantastische en barmhartige optreden op tv. De DSB mag dan misschien producten verkocht hebben die niet correct zijn, alhoewel je als klant bij dit soort bedragen je goed moet laten informeren. Maar door zijn oproep zijn nu veel meer mensen de dupe. De spaarders hebben voor DSB gekozen vanwege de goede spaarproducten (bijvoorbeeld een zilvervloot voor de kids). Daarnaast zijn er neem ik aan nog heel veel klanten die wel een goed verzorgde hypotheek hebben. Door de oproep van de heer Lakeman (mede geholpen door Radar) wordt nu een veel grotere groep benadeelt. Misschien vergeten een hoop mensen dat de heer Lakeman als hoogleraar voldoende verdient en dat hij echt niet thuis zal geven als blijkt dat er nu veel meer mensen verlies gaan maken. Want ik heb niet de illusie dat klanten, en laten we de werknemers van DSB niet vergeten, hier nu beter uit komen.

 130. Hannah..correcte bingo…netjes omschreven.
  Nu geven wij allemaal af op DSB… doe eens een pas terug.. waaaar speelt zich dit allemaal af… financiele markt toch!!
  Vooral als regering GEEN grenzen bepalen.. GEEN produkten controleren of intrekken/verbieden…Hoe kan je nu met een besmet kasboekje regeren???… wat zeg ik:laten regeren… want de banken bepaalden “de vrije markt”…doorgaan met privatiseren !!!
  Daarna de euro invoeren en de waarde daarvan niveleren/terug brengen naar de WAARDE van de gulden…(zie bigmac-index)
  Terug naar de banken… DSB deed het openlijk…MEN wist het al jaren !!! (zeggen ZE nu)
  Wie wist het en waarom dan niets gedaan??
  Deze andere banken hebben het spel goed gespeeld… die zeiden gewoon niets hierover terwijl zij dezelfde produkten verkochten..maar zij hebben het speelveld verlegd naar amerika… die waren schuldig en hebben daarna de staatssteun gretig ontvangen en daar hun problemen mee opgelost.
  DSB heeft geen steun willen hebben en heeft bakzeil moeten halen.
  ONZE Zalm..pffff…druk maken over andersmans zaken (EU) maar onze eigen kracht en handel verkwanselen door dit soort produkten “gewoon” toe te staan.
  Nederland is ZIEK ..U..ik ..wij allemaal … wij hebben allemaal laten gebeuren.
  Sterkte nederland… minder graaien en de schouders eronder

 131. Ben Veulkaap zegt: 12-10-09 om 17:26

  Sprookjes bestaan niet, vraagtekens wel!
  1)DSB vergoedde al jaren een rente van ca. 7% op de achtergestelde leningen. Hoe kan dat winstgevend zijn als je die bedragen voor een lagere rente aan de klanten uitleent? Er moest dus wel extreem veel worden verdient aan de bijproducten, die werden verkocht.
  2)Oud minister Zalm, de langst zittende minister van financiën, verbond zijn naam aan de DSB. Al snel sprong hij over op een ander passerend en bijna gezonken schip. Waarom?
  3)Toen stak Frank de Grave zijn hoofd in een wespennest, maar dat duurde slechts enkele weken. Wat is zijn echte verhaal?
  Volgende vraag luidt: ‘Hoe moet een nietsvermoedende spaarder of lener een bedrijf als de DSB doorgronden als gerenommeerde Nederlanders zomaar hun naam eraan verbinden? Of springen die, net als zij, ook maar gewoon in het diepe?
  Slotvraag: Hoe komt het dat in ons overgereguleerde land,waarin het bijv. drie maanden duurt om een vergunning te krijgen om een boom op eigen terrein om te hakken en je een bon krijgt als je een paar kilometer te hard rijdt, dit soort praktijken jarenlang plaatsvinden, zonder dat welke instantie dan ook zegt van hé, hé, hé, waar gaan we met al die centjes naar toe?

 132. Cees zegt: 12-10-09 om 17:35

  Waar ik nog de meeste moeite mee heb is het feit dat mensen klagen over de enorme hoge maandlasten, terwijl zij zelf degene zijn geweest die een lening hebben afgesloten. Uiteindelijk is dat gedaan om over geld te beschikken waar zij niet “goed” voor zijn geweest. Een financieel dedable van de DSB bank leidt tot een schadevergoeding welke uiteindelijk door de brave belastingbetaler moet worden opgebracht en geloof me, daar zijn er steeds minder van.

 133. sandra zegt: 12-10-09 om 17:35

  hallo ik ben sandra
  ik ben geen klant bij dsb maar ik ken wel mensen die daar werken
  ze hebben het wel elke keer over de klanten
  maar waarom word er niet over het personeel gesproken
  die zijn ook te dupen
  maar daar word niet over gesproken
  die zijn zo gedupeerd
  staan die nu ook op straat
  die mensen zitten nu ook in onzekerheid

 134. Gerard R. zegt: 12-10-09 om 17:39

  Donna stelt het juist. Als men dit wil doen met welke bank dan ook, dan lukt het. Als mensen op geruchten weglopen valt elke bank om en het lijkt erop alsof het mode is geworden. De media zijn weer tevreden. Nieuws genoeg. Eens kijken of we ergens nog een of meer banken hebben, die we kunnen mollen. Terzijde gelaten, dat DSB ook wel foute polissen had, hoor..

 135. Van een failliete kip is moeilijk geld plukken

 136. Loes zegt: 12-10-09 om 17:39

  Ik ben klant bij DSB en ben juist altijd tevreden geweest. Ja natuurlijk proberen ze geld aan klanten te verdienen. Maar ik vind dat klanten ook wel iets beter zelf kunnen nadenken over wat ze echt nodig hebben, en wat reeel is. Je kunt niet alle schuld afschuiven op de bank.

 137. sandra zegt: 12-10-09 om 17:40

  zo is ook

 138. Aad zegt: 12-10-09 om 17:41

  Elke bank zou in zo’n situatie omvallen
  Gelukkig valt mijn geld onder de garantieregeleing, maar naar de rente kan je natuurlijk fluiten
  Kunnen we daar niet die LAKEMAN voor AANSPRAKELIJK stellen.
  Hij heeft willens en wetens de oproep gedaan die dit heeft veroorzaakt

 139. rob zegt: 12-10-09 om 17:42

  De andere banken zullen nu wel lachen in hun vuistje. Dirk , die altijd in de publiciteit stond is nu toch maar mooi op z’n bek gevallen.Zijn ze daar mooi vanaf

 140. Onvoorstelbaar dat één persoon in NL zo’n macht kan hebben dat een bank kan gaan omvallen waarbij vele gezinnen hun kostwinnaar zonder baan zien, vele mensen hun geld mogelijk kwijt zijn omdat ze een achtergesteld deposito hebben. En dat alles tot doel omdat er zo’n 2.000 mensen een probleem hebben. Ik heb zelf een hypotheek bij de DSB waarbij ook aan mij verzekeringen zijn aangeboden, nadat ik die geweigerd heb is mij een normale hypotheek aangeboden. Naast deze zaken kon ik ook een speciale eerste jaarsrente krijgen. Gezien het gegeven dat DSB toen nog niet zo zijn leven verbeterd had heb ik aangegeven direct een rente te willen hebben voor 15 jaar vast en niet een éénjaars feest rente met later de gebakken peren. Als je je dus een beetje verdiept in de materie dan heb je geen rare producten gekregen, geen hogere leningen genomen enz. Maar goed even naar het begin van mijn betoog. Meneer Lakeman bedankt voor het laten verdampen van vele miljoenen, onvolstelbaar dat u dit in uw eentje voor elkaar gekregen hebt. Ik hoop dat u ook een rechtzaak wordt aangedaan.

 141. Johan zegt: 12-10-09 om 17:44

  Het is intens triest dat zoiets in Nederland gebeurt. Aan de reacties merk ik wel dat veel mensen op dit moment gewoon maar wat roepen. Ze lijken de media zelf wel. Je zult maar klant zijn, of MKB’er. Nederland is vervallen tot een bananenrepubliek en werderom worden door dit soort voorvallen politieke partijen in de kaart gespeeld, die nog veel erger zullen zijn dan de huidige christelijke coalitie, waar ik ook al niet kapot van ben.

  Ik kan alleen maar hopen dat de echte schuldigen (ik neem aan dat die mensen genoeg geweten hebben om zich aangesproken te voelen) hun boetekleed aan willen trekken. Het zat er al een tijdje aan te komen, maar na vandaag weet ik het zeker: Er lopen in de politiek en in de bankwereld teveel mensen rond met een ik-mentaliteit. Nederland is niks beter dan Amerika. Ik schaam me diep, heel diep voor mijn eigen Nederland. Een zwarte dag..

 142. Sylvester, ook van deze planeet zegt: 12-10-09 om 17:45

  Het wordt een keer tijd dat Nout Wellink en zijn sloofjes (Bos en Zalm) worden aangepakt voor al het wanbeleid. Alle banken zijn boeven en nu moet dit kleine boefje bloeden zodat de rest gewoon kan doorgaan. Allemaal onder toezicht van Nout. Zoals ook al terecht eerder terecht opgemerkt, geen enkele bank blijft overeind als het beetje geld wat ze hebben er wordt weggetrokken. Ze drijven allen op immers zo’n 90% op vertrouwen, dus lucht… En de Nout en z’n sloofjes hebben de lucht van DSB via de media laten stinken.. en de markt heeft verder het werk gedaan. Ingenieus, maar zolang het banken systeem niet totaal om zal gaan, zal er niets veranderen. Waarom blijft DNB en politiek alleen maar pappen en nathouden met allemaal rustgevende woordjes terwijl er nog steeds zoveel aan de hand is???

 143. Willem zegt: 12-10-09 om 17:45

  Uiteindelijk zal blijken dat oud-politici (Zalm) en sporters de enige zijn die hebben gewonnen: een troost, alle DSB-klanten waren vorig jaar nog landskampioen.

  Laten we eerlijk zijn Frisia stond al decenia lang bekend als DE woekeraar en als je daar eenmaal beland, dan is het niet best gesteld. Wie liet Scheringa eigenlijk ooit een bank beginnen?

  Een woekeraar laten bankiieren is net als een kat het spek ombinden.

  Eigenlijk speelde Scheringa het best wel slim: eerst geld afpakken van mensen die geen kant op konden en daarna van mensen met (zuur verdiende) geld. En wat hebben we hem met zijn allen geprezen in de opgeklopte kredietcrisis.

  De enige die het berepen heeft is Van Gaal (ben ik nu zo dom of zijn jullie zo slim?). Die zit nu lekker bij de Oktoberfesten met een titel op zak.

 144. j ohn zegt: 12-10-09 om 17:46

  er zijn trieste verhalen maar mensen kijken alleen naar procenten en verder nergers na zoals ysland affaire de hr lakenman heeft gelijk maar
  wel veel te laat met harde actie,s nu dat al menig gezin uit het huis is gezet met woeker en koopsompollisen overlijdensrisico enz.
  in 2006 was er al geen collega bank die wilde samen werken en mensen helpen om weg te komen bij de dsb
  maar het is fenominaal dat de man weer met beide benen in de wereld wordt neergezet de man had het gevoel dat hij groot en machtig is
  en wilde snel het voetbalstadion terug verdienen hij hoeft voor mij niet naar de kloten maar wel diep door de strond heen halen

 145. Zagbie zegt: 12-10-09 om 17:51

  Iedereen die een rekening heeft bij de dsb heeft niet gekeken naar icesafe !!!! Leer je dan nooit van het verleden of ga je dan toch echt alleen maar voor 1 procent meer in het heden ???
  Er is maar een crimineel bovengronds zo duidelijk zichtbaar en dat is ds met zijn beheer.
  Ik kan er geen seconde van wakker liggen ,maar ik hoop wel dat iedereen zijn zuur verdiende geld terug krijgt,en dat iedereen met een veel te hoge hypotheek die kwijt raakt.

 146. Ook ik heb als spaarder alleen maar goede ervaringen met de DSB. Termijndepositos, internetspaarrekeningen, zilvervloot. Eindelijk een bank die eerlijke rentes geeft.

  Bij de problemen: zoek een echte oplossing om mensen schadeloos te stellen.

  Lakeman denkt alleen aan zijn eigen mediaoptredens en niet aan de daadwerkelijke oplossing mensen hun geld terug te laten krijgen.
  Zal wel kikken zijn een bank te laten ontploffen!

  Nadelen van een failliete bank?
  Van een failliete bank is niks te halen.
  - Dus mensen krijgen nu nooit hun geld terug.

  - Mensen met een achtergestelde deposito’s raken op die manier ook hun spaargeld (pensioentje) kwijt.

 147. Peter zegt: 12-10-09 om 17:51

  Lang leve het kapitalisme!!

 148. F. vd Berg zegt: 12-10-09 om 17:52

  Trage bank, internetbankieren werkt voor geen meter, je weet nooit je saldo en betalingen structureel te laat doorgevoerd, in het weekend zijn ze helemaal niet thuis, geen kantoren, geen eigen betaalautomaten.En, zoals alle bedrijven tegenwoordig, onbereikbaar voor commentaar, verstopt achter een onbereikbare helpdesk bemand door doofpot-miepjes.

 149. werknemer zegt: 12-10-09 om 17:57

  Lieve mensen,

  Er wordt veel gesproken over spaargelden Scheringa Lakeman en weet ik veel allemaal. Ik hoor bij een van de medewerkers die elke dag de klant te woord stond om bankzaken te kunnen regelen, ik heb met tranen in mijn ogen en met een brok in mijn keel vandaag nog mijn ding kunnen doen, en met verslagenheid nu maar afwachten wat er verder gaat gebeuren.
  IK wens iedereen die om wat voor een reden maar te maken heeft met DSB veel sterkte , het zij personeel klanten etc.

  12 okt gaat in mijn dagboek als een zwarte dag

 150. Sjoerd zegt: 12-10-09 om 17:58

  Los van alle discussie over het al dan niet ethisch handelen van de heren Scheringa, Zalm, Bos, Wellink, Lakeman en weet ik wie je nog meer aan dat rijtje kunt toevoegen vraag ik mij af waarom de RaboBank DSB bank niet overneemt. Dit gaat de andere banken hoe dan ook geld kosten en de RaboBank als grootste het meeste geld (1,4 miljard volgens het FD) Als ze de bank overnemen dan krijgen ze natuurlijk ook een hoop claims aan hun broek maar dat zal geen 1,4 miljard gaan kosten en er worden dan in elk geval een flink aantal banen gered en de huidige klanten van DSB komen onverwacht bij een fatsoenlijke bank terecht. Win-win zou ik zeggen ;)

 151. helen zegt: 12-10-09 om 18:00

  ook mijn stem krijgt de pvda niet meer,
  ik wens ze succes met bos en hun 13 zetels!

 152. Bart zegt: 12-10-09 om 18:01

  Lakeman heeft zich een ongeleid projectiel getoond, die met zijn actie wel de (dor hem gewenste) ondergang van DSB heeft bereikt, maar ook veel hinder en leed bij rekeninghouders, terwijl de mensen, die onder DSB hebben geleden, van dit faillissement niets wijzer worden.
  Zalm laat ook een spoor van ellende na; eerst de euro, waardoor onze pensioenen zwakker zijn geworden en het leven duurder, dan een falende deelname aan DSB, en nu een dik salaris en het vooruitzich van een bomus, zelfs als hij faalt bij de ABN*AMRO. Met zulke landgenoten heeft ons land geen vijanden meer nodig.
  De kredietverlening bij DSB was één grote geldinzameling met wurgcontracten, ten behoeve van een museum, een voetbalclub en een schaatsploeg. Die afdeling deugde niet. Verder was het een gewone bank. Er deugt er geen één en we moeten ermee werken, want al het geldverkeer is tegenwoordig giraal, of je dat nu wilt of niet. En die banken gaan allemaal voor vette winsten. En die politici gaan allemaal voor mooie baantjes en commissariaten na de haagse jaren, liefst bij banken en andere grote concerns, dus die politici treden echt niet op tegen het grootkapitaal.

 153. Jubelientje zegt: 12-10-09 om 18:04

  Ja wij hebben een hypotheek bij DSB. Ja met een koopsompolis ( logisch bij een aflossingsvrije hypotheek) Ja keurig een regeling getroffen met DSB;Ja door de media;Radar en Lakeman nu naar de klote; simpel gezin, keurig netjes verder geen schulden hardwerkend maar wel met een tophypotheek. En NU?????????????????

 154. Gedupeerde zegt: 12-10-09 om 18:16

  Ja, wij hebben een achtergesteld deposito. Ja, met een hoge rente en het risico dat je je geld niet terug ziet als een bank failliet gaat. Maar ja, wanneer gaat er in Nederland nou een bank failliet???
  Lakeman, bedankt!!!

 155. Bert zegt: 12-10-09 om 18:21

  Wie zo’n hypotheek neemt is gek, of zn minst heel erg dom. Het zou schandalig als de nederlandse bevolking daarvoor op zou moeten draaien, de gewone belastingbetaler wordt al besteelt om dit soort tokkies te helpen. Dit land is naar de klote, de armen worden armer, jan modaal wordt bestolen en naar de onderklasse gedrukt zonder redelijke kansen rijker te worden. Mensen met echt veel geld is het niet anders, die worden ook ongelooflijk genaaid, dit land heeft echt een revolutie nodig, het wordt tijd dat de landverraders gaan boeten.

 156. Peter zegt: 12-10-09 om 18:22

  Ik vraag mij af wat de rollen van Wouter Bos en Wim Kok zijn geweest met handje klap voor de ING… (Handjes boven elkaars hoofd gehouden omdat ze allebei uit de PVDA stal komen)?

  We kunnen nog een beerput die opengetrokken gaat worden, verwachten…

 157. B Buijtenhek zegt: 12-10-09 om 18:26

  tsja het is jammer voor dhr Scheringa, maar ten tijde van mijn schuldsanering wilde DSB niet meegaan in een minnelijk traject, niet dat dat verschil had gemaakt, heb mijn sanering positief afgerond, kortom het beleid van DSB was toen al niet vriendelijk, kortom het is en blijft rot voor dhr Scheringa,maar het beleid van DSB was nou niet bepaald klantvriendelijk, onder meer ook alle dochterondernemingen waren niet echt succesvol, laat staan de commercials, kortom allicht is het beter zo

 158. Erik zegt: 12-10-09 om 18:33

  Hopelijk komt er nu een goede regeling voor de gedupeerden. Als de bank failliet vind ik dat hun verdiende loon als je klanten zo oplicht. Dat verhaal over die hackers is ook een grote leugen.

 159. Jeroen Hendriks zegt: 12-10-09 om 18:34

  Een overnamen door de staat zou de enige redding zijn voor een hoop zakgeld van 400.000 klanten!.
  Maar Bos heeft dit in overleg met andere banken en de nederlandse bank niet gedaan.
  ING wel! ABN Amro wel! maar dat zijn internatsionale banken, he Bos!.
  Daar zitten een hoop Commerciële europese kanten aan he!.
  een schande, 400.000 of 4 miljoen moet geen verschil wezen.
  allen zijn wij staatsburgers met de zelfde rechten.

  Het is aan DSB zelf te weiten, maar dat is bij elke bank.

  Bos wees ‘recht door zee’, zet je europese gedachten opzij en maak DSB Staatsbank of trek et op in ABN Amro!.

 160. Ria zegt: 12-10-09 om 18:39

  Lakeman en Bos worden bedankt voor het feit dat ik nu niet meer bij mijn spaargeld kan. Wanneer het geld teruggestort wordt moet je maar afwachten. Ik baal ervan dat ik nu niet over mijn eigen centen kan beschikken omdat minister Bos de DSB bank zonodig onder curatele moest stellen.
  Ik besprak het nog met een collega om mijn spaargeld eraf te halen begin oktober en het antwoord was dat de bank dan failliet zou gaan.
  Nu, had ik het maar wel gedaan dan hoefde ik nu niet om mijn eigen zuurverdiende centen te smeken.
  Ik hoop dat ik snel over mijn geld kan beschikken dan stop ik het wel in een oude sok want welke bank moet je nu nog vertrouwen ?
  Het lijkt wel of we terug in de Middeleeuwen zijn. Dit land is hard bezig om een 3e wereldland te worden. Ga zo door dan is de Bv Nederland straks helemaal failliet

 161. Richard zegt: 12-10-09 om 18:42

  Ik heb ongeveer een jaar een betaalrekening bij DSB, tot volle tevredenheid. Ik doe hier al m’n dagelijkse bankzaken mee.

  Er vervelend dit allemaal. Nu maar opzoek naar een andere bank.

 162. Justitia zegt: 12-10-09 om 18:47

  Wat veel erger is, en blijft, is dat Nederland geen cultuur kent van rechtvaardigheid. Uiteindelijk zal Scheringa fluitend naar het buitenland verdwijnen met zijn zakken vol geld. Straffen is niets voor soft Nederland. Wees dan ook niet verbaasd dat steeds meer Nederlands electoraal naar uiterst rechts opschuiven. Hetzelfde met de monarchie, waar is de balans? We drijven op illusie, niet op realiteit.

 163. kees zegt: 12-10-09 om 18:47

  nou ik vind dat we deze crisis te danken hebben aan de bank en diegene die de reclame van dsb,friesia en andere op tv brengt hebben en de top vult de zakken en wij kunnen het ophoesten dat is dus zoals het hoort. en wij maar ploeteren om het hooft boven water te houden. het zelfde idee heb ik met de Nederlandse energie maatschappij weg wezen met die misleidende troep!!! het wordt tijd om de rotte appels er uit te halen en er voor te gaan op deze manier ga je naar de klote en het lijkt wel of ze het willen in den haag

 164. Yvonne zegt: 12-10-09 om 18:48

  @Johan om 17:44, ik kan hier alleen maar stilzwijgend mee instemmen.

 165. th de koning zegt: 12-10-09 om 18:50

  ik heb zeer slechte ervaring met de dsb bank omdat ik door hen op een grove manier ben misleid met mijn toenmalige lening die door postcrediet
  is overgenomen werdt eerst een dure levensverzekering afgesloten om dat dat moest toen werdt de rente in 3jaar tijd van 6 naar 12 procent gebracht toen kreeg ik het voorstel om met hol welvaren in aandelen te gaan sparen met een rendement van tenminste 9 procent u raadt het al bij mijn inleg van 10.000 euro hield ik nog 3800 euro over naar 2 jaar pogingen om contact te krijgen heb ik alles maar afgewerkt omdat zij voor mij toch niets konden doen ik voel me op een grove manier belazerd
  ik heb nog alle bewijzen dus indien dsb zich geroepen voelt om te reageren dat mag maar van mij mag dsb omvallen ik zal er geen traan om
  laten als ik als belasting betaler maar niet voor de tweede keer voor hen moet opdraaien

 166. Justitia zegt: 12-10-09 om 18:53

  En tsja, de PvdA, of wat daar nog van over blijft. Er is in de historie weinig te vinden wat te vergelijken valt met de diep treurige mate van kiezersbedrog waar deze partij zich schuldig aan maakt. Zij verdienen het, meer dan welke andere partij dan ook, zielloos ten onder te gaan. Een partij dat zich socialistisch noemt en bonussen uitreikt aan lieden zoals Zalm behoort niet te worden betiteld als sociaal. Nederland gaat echt door een extreem diep dal daar waar het gaat om vertrouwen in hogere machten. En terecht, helaas.

 167. papahenki zegt: 12-10-09 om 18:57

  Aan al die deskundigen welke vóór mij gereageerd hebben : hoe zit het met die klanten , welke alléén een lening/hypotheekschuld ( voor de goede verstaander dus géén betaal-, spaar- en of effectenrekening e.d.) bij DSB hebben lopen ? Worden de vorderingen van de bank na faillissement nu subiet door een of andere andere belanghebbende , wellicht die hypocriete Rabo-bank , overgenomen . Dit is de gewone gang van zaken : schuld blijft , spaarcentjes weg !! Graag een reactie van een deskundige…

 168. Miriam zegt: 12-10-09 om 19:07

  Lang leve de Sharia!!

  Rente is zwaar verboden inde Sharia, want de rijken worden er rijker van, en de armen worden er armer van.

  Waarom neemt men geen halal-hypotheek?
  Dat is ook voor niet-moslims en dat is het eerlijkste wat er is.

 169. Nog een gedupeerde zegt: 12-10-09 om 19:14

  Helemaal mee eens. Ik heb ook een achtergestelde deposito en ik ben bang, dat we niets meer van ons geld terugzien. Waarom moeten wij zo zwaar gestraft worden? Kan iemand ons als gedupeerde helpen?
  Inderdaad Lakeman, bedankt!!!

 170. Dit is een laffe streek van de heren Bos en Wellink. Ik ben zelf werkzaam geweest bij DSB. Ik hoop dat Dirk Scheringa nu ten aanval gaat en dat er dus meer aan het licht komt van wat er bij de andere banken allemaal gebeurt. Weer duizenden mensen werkloos en een bank failliet die een zeer goed positief saldo heeft en nooit zijn hand heeft opgehouden bij meneer Bos met zijn vreselijke grijns. Dirk, nu toeslaan met je geheime plan wat je toch al heel lang hebt klaarliggen?

 171. hans zegt: 12-10-09 om 19:19

  Tja en AZ dan ?
  wat moet ik nu ?
  Help !!!!!!!

 172. Wilmer zegt: 12-10-09 om 19:23

  en terecht!

  werd al altijd gek van die reclamespotjes van dat ze de goedkoopste waren. wat natuurlijk NOOIT kan met zo veel concurrentie. Maar daar ben ik waarschijnlijk weer een tijdje vanaf.

 173. OOK BIJ HET DRAMA DSB ZIJN ER WEER VEEL MENINGEN DIE TEGEN ELKAAR INGAAN.
  ZOALS ALTIJD.
  IK LEES UIT VELE REACTIES DAT MENSEN NIET ZO STOM HADDEN MOETEN ZIJN.
  MAAR DE FINANCIEELE WERELD IS ZEER ONDOORZICHTIG.
  KAN ME GOED VOORSTELLEN DAT MENSEN DAARDOOR GEDUPEERD RAKEN.
  EN IK KAN MIJ OOK GOED VOORSTELLEN, DAT MENSEN DIE GEEN PROBLEMEN HEBBEN
  NU ENORM KWAAD ZIJN.
  DIE MENSEN GEVEN NU WOUTER BOS EN NOUT WELLINK DE SCHULD.
  MAAR DAT IS LEKKER GEMAKKELIJK.
  ALS ER IETS NIET GOED GAAT GEEF JE EEN ANDER DE SCHULD.
  DOEN WIJ OOK OP HET WERK HOOR. VOORAL AAN DIEGENE DIE OP DAT MOMENT NIET AANWEZIG IS.
  ALSOF DE HEER SCHERINGA NIETS TE VERWIJTEN VALT.
  MET ZIJN VEEL TE AGRESSIEVE VERKOOP-METHODEN.
  HET TIJDSTIP WAAROP DE BANK OMVALT IS WEL APART.

  MAAR HET WERD EEN STROOMVERSNELLING !
  NIET BEDANKT HEER LAKEMAN.
  MEDE DOOR DIT SOORT PUBLICITEIT RAKEN MENSEN IN PANIEK.
  EN HALEN MASSAAL HUN GELD VAN DE BANK AF.
  WAARDOOR ER EEN SITUATIE ONTSTAAT WAAROP DE BANK ZIJN VERPLICHTINGEN NAUWELIJKS NOG KAN NAKOMEN. QUOTE VAN SCHERINGA ZELF, VANDAAG.
  TRIEST, HET HAD NIET ECHT GEHOEVEN ALS MENSEN NIET ZO VEEL MILJOENEN INEENS OPGENOMEN HADDEN.
  DIT GING AL WEKEN AAN DE GANG. ( NIET BEDANKT HR. LAKEMAN ).
  ALS SCHERINGA EEN KEREL IS VERKOOPT HIJ HET HELE VOETBAL-ELFTAL VAN AZ
  EN ZIJN PEPERDURE SCHILDERIJEN UIT ZIJN MUSEUM.
  DAT ZAL HEEL VEEL GELD OPLEVEREN. MISSCHIEN WEL 200 MILJOEN OF MEER.
  OM ZO DE GEDUPEERDEN GENOEGDOENING TE GEVEN.

  GERRIT.

 174. Ansje zegt: 12-10-09 om 19:40

  Onze ervaringen met de DSB bank zijn positief. Altijd vriendelijk te woord gestaan. We hebben jaren geleden een hypotheek afgesloten en het contract ondertekend nadat we dat goed hadden doorgelezen. Het is verleidelijk voor mensen om een lening of een 2e hypotheek te nemen zodat er geld vrijkomt maar je bent zelf verantwoordelijk voor het geld wat je opneemt. Immers lenen kost geld. Ik vind het een beetje laf om de schuld bij de bank neer te leggen omdat je de maandlasten niet kan opbrengen. We zijn toch volwassen mensen die kunnen rekenen?

 175. Biker zegt: 12-10-09 om 19:42

  Triest voor de gedupeerde klanten maar laat één ding duidelijk zijn: de schuld ligt niet bij Bos, Wellink of Lakeman maar bij Scheringa & Co.
  DSB is groot geworden door schandalige “adviezen”. Deels overigens aan klanten die zelf ook boter op hun hoofd hadden. Als je bij alle banken afgewezen wordt kán je natuurlijk heel blij zijn als je je financiering/hypotheek wel bij DSB kan krijgen maar ja… als het dan mis gaat moet je op de blaren zitten!
  Daar waar alle tussenpersonen aan allerlei regels en voorwaarden moesten voldoen v.w.b. opleidingen en dossiervorming konden clubs als DSB(en in mindere mate) de Rabo jaren en jaren aanrommelen.
  Goed dat we dit allemaal in 1x corrigeren in 2009, dan heb je de ellende maar gehad. Een gezonde correctie op banken, bestuurders en particulieren die een te grote broek aan hebben getrokken de afgelopen jaren.

 176. Yessica zegt: 12-10-09 om 19:44

  Ik ga morgen een advocaat bellen om die Lakeman eens aan te pakken. Dit onverantwoorde gedrag heeft meer mensen leed berokkend dan Scheringa.
  Mensen met hoge maandlasten, erg vervelend voor jullie en ik vel zeker geen waardeoordeel, maar ik vraag me af of jullie nu geholpen zijn. Mensen die net als ik met een geblokkeerde betaal- en spaarrekening nu de dupe zijn van die ondoordachte z*k van een Lakeman mogen me mailen op mizzdemanding@hotmail.com. Misschien kunnen we krachten bundelen. Die vent moet gestopt worden. Alle banken doen namelijk dingen die het daglicht niet kunnen verdragen, dus who is next?

 177. zooo zegt: 12-10-09 om 19:44

  wat lakeman is gestart is naar mijn idee een persoonlijke vete geworden.
  Dat er een aantal verkopers zijn geweest die behoorlijk koopsommen hebben verkocht is niet alleen bij DSB geweest, wie toendertijd zijn zakken konden vullen hebben dat gedaan!! Genoeg banken hebben wat uitgevreten wat nu niet meer door de mand kan.

 178. goed hoor zegt: 12-10-09 om 19:49

  Onze ervaringen waren gewoon goed ! een ieder die zichzelf….. het moeilijk heeft gemaakt was daar zelf bij denk ik zo! het wordt hier ook zteeds gekker in dit land, wanneer je je geld gaat beleggen (zelf toch?) en het loopt niet lekker ga je procederen om je geld terug te krijgen, loopt het wel goed dan hou je je waffel ! tjonge jonge ik wordt er kriegel van hier hoor. en nu betaald heel nederland weer de rekening van oa lakeman en zn gespuis ! whaah, alles wat je zegt is eigenlijk teveel en te weinig…

 179. m oden zegt: 12-10-09 om 19:55

  wij wilden vanmorgen ons spaargeld overmaken naar een andere bank,maar het lukte niet meer alles lag stil/
  te gek voor woorden/
  wij voelen ons goed beduvelt door die scheringa,de mooiprater/

 180. Douwina Pluim zegt: 12-10-09 om 19:59

  DSB: Ode an die Fraude!

 181. Monitor zegt: 12-10-09 om 20:10

  De abn/amro laat zien hoe je met behulp van vriendjes in de regering en andere instellingen de concurentie te lijf gaat.
  Ben benieuwd of die rol ook onderzocht wordt. De nl bevolking die hard werkt en wat geld gespaard hadden zijn nu natuurlijk weer de klos.

 182. Hans Visser zegt: 12-10-09 om 20:14

  De DSB is niet de enigste bank met woekerpolissen
  De ING bank heeft ze ook maar dan in levensverzekeringen gekoppeld aan hypotheken.
  Waarom wordt daar niets aan gedaan

 183. maarten zegt: 12-10-09 om 20:14

  ik ben zelf klant bij de DSB en ook ik kan niet bij mijn centen, over een paar dagen komen er voor velen de belastingcenten binnen die mensen soms hard nodig hebben en we kunnen er niet bij hoewel op de site van de belasting dienst staat dat ze geen geld kunnen overmaken en vragen om een andere rekeningnummer.

  Maar als we gaan nadenken is het al jaren laat staan decennia geen geheim dat banken en met name bankiers vuilakken zijn
  in de tweede wereld oorlog werden bankiers al gebruikt voor de OSS ( geheime dienst) omdat deze mensen goed konden praten en bedriegen (historich feitje)

  Het lijkt mij een goed idee dat dhr scheringa een deel van zijn vermogen afstaat (hij heeft genoeg verdiend met die polissen)om de kosten te dekken van de gedupeerde of de kredietwaardigheid van zijn bank op te krikken(kan wel een huisje missen heeft er toch twee) en de heer lakeman mag ook wel meebetalen is een hoogleraar of zoiets dus kan het wel missen.
  en de regering tja die gaat er met het spreekwoordelijke derde been mee heen.
  en de gewone man die zich rot werkt is de sjaak.

 184. Een aantal jaren gewoon een depositorekening bij DSB. Nooit iets aan de hand, de rente ging op en (meestal) neer, maar werd keurig gestort iedere maand. Dan komt er zo’n heertje Lakeman die meent dat de DSB maar om moet vallen. Vervolgens nemen een hoop klanten als een speer hun centjes op en het resultaat is te verwachten. In alle redelijkheid: hadden ze dat niet gedaan dan was er niets aan de hand geweest. Te hoge hypotheken, woekerpolissen? Daar ben je toch zelf bij als je die afsluit. Dan de dubieuze rol van Wouter Bos en Nout Wellinga: lekkere jongens. En dan niet te vergeten de andere banken in Nederland: vreselijk hypocriet. Ze zijn met elkaar erg blij dat DSB om is gevallen, kunnen ze hun klanten nog verder afknijpen, nog lagere rentes op spaargeld uitkeren, nog hogere debetrente doorberekenen. Geweldig, wat een land!

 185. Letje zegt: 12-10-09 om 20:24

  Hallo,
  Normaal nooit geen problemen met de dsbbank. maar nu…
  Ook mijn zuurverdiende centjes voor mijn rijbewijs staan op mijn rekening van de dsb. Ik werd vanochtend gebeld dat ik mijn geld over moest maken, maar het was al te laat. Ik hoop dat ik mijn rijbewijs dit jaar nog kan halen en dat ik het uberhaubt nog allemaal terug krijg.

 186. Hans zegt: 12-10-09 om 20:25

  Wouter Bos moet Pieter Lakeman een megaboete opleggen en het liefst niet zijn stichting maar gewoon privé. Die hufter heeft in zijn eentje de boel failliet laten gaan. En natuurlijk zijn er ook fouten gemaakt bij DSB Bank. Grote fouten. Scheringa en de zijnen worden bedankt!

 187. We zijn allemaal schuld.
  Scheringa (zakkenvuller), Bos (doet aan vriendjespolitiek), de banken (graaien maar raak), DNB (doet slecht toezicht), de klant (had beter kunnen weten met de achtergrond van de DSB/Frisia), Lakeman (hetze).

  Bij wie kan Lakeman nu terecht?

 188. Anton zegt: 12-10-09 om 20:31

  Prima bank. Niet meer of minder dan andere banken. Beetje jammer dat men zo kortzichtig is. Mensen met tegoeden hebben een hoop gedoe maar krijgen hun geld. Mensen met leningen en achteraf domme ondoordachte constructies moeten nog steeds betalen.

 189. Bas zegt: 12-10-09 om 20:35

  tja waar moet je beginnen.. wie is nu schuldig aan deze barre realiteit? de DSB, de Staat, of de consument?
  Allereerst, de stabiliteit van de bank is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de bank zelf,(raad van toezicht). Wanneer een bank producten aanbiedt die haar eigen klanten in gevaar brengt, brengt op den duur zichzelf in gevaar. Dan grijpt De Nederlandse Bank terecht in, en dat had misschien al eerder gemoeten. Maar de DSB heeft in eerste instantie zichzelf in een moeilijke positie gebracht, en trekt nu de klanten die geen problemen hadden met zich mee de afgrond in. Dat mr Lakeman oproept om klanten hun geld op te nemen is een gevolg van..
  Dan de consument, die wil altijd meer. Het is ook de taak van een bank een consument in bescherming te nemen door niet onbetaalbare leningen te verstrekken. conclusie, DSB hoofdschuldige, De Staat en consument, deels schuldig,

 190. Fred zegt: 12-10-09 om 20:54

  De banken zijn debet aan de financiele crisis, maar de media zijn debet aan de economische crisis. We laten ons allemaal gek maken door de media en die hebben de komende maanden weer genoeg leed om in de dagbladen / internet te plaatsen. Mensen blijf nadenken, ondanks alles hebben de banken een dienstverlenende functie en hebben wij er niets aan als er nog meer banken omvallen.

 191. Wim zegt: 12-10-09 om 20:59

  Er wordt veel gezegd en geschreven zonder dat mensen exact weten wat er speelt. Iedereen weet al wat er gebeurd is. Waar liggen onze eigen verantwoordelijkheden. Als volwassen mensen willen we niet nadenken over consequenties van financiële keuzes. Zolang het goed gaat juichen we, zodra het slechter gaat weet iedereen nog negatievere verhalen de wereld in te sturen.
  Voor DSB en hun medewerkers Succes en sterkte. Voor rekeninghouders jammer dat er een wachttijd is voor de garantieregeling. Voor de zwartkijkers bekijk het eens wat positiever en realiseer wat de gevolgen zijn.

 192. Bert zegt: 12-10-09 om 21:00

  Volgens commentaar op RTL Z economisch nieuws deze middag, is er niets fouts aan de handeld en wandel van de DSB bank, alleen domme mensen welke zich een te dure lening of hypotheek laat aansmeren.
  Leve de vrije marktwerking, leve de witte boorden criminaliteit, en leve het vrijelijke graaien in alle voorzieningen voor verdere zelfverrijking van een z.g. elite.
  U die nu klaagt en benadeeld bent, wordt geminacht en bent een sukkel volgens deze elite.
  Het lijkt me dat ene volgende regering dit gehele zieke systeem stelselmatig afbreekt en alles weer gewoon binnen de porporties komt, waar het thuis behoord.

 193. RonaldB zegt: 12-10-09 om 21:14

  Heb eerder lening gehad bij Frisia dus DSB , bleek na afsluiten plots
  veel duurder dan bij aanvang en kon alleen tegen heel hoge kosten
  worden overgesloten.
  Moedwillig is belangrijke informatie achtergehouden , voor mij is
  dit toch een voor van criminaliteit die allang gestopt had moeten worden.

 194. nou maar hopen dat de pvda haar bankzaken bij dsb betrekt

 195. je kunt je afvragen waarom mensen fouten maken als ze in nood een lening afsluiten ,weinig inteligentie , weinig kennis van de financiele wereld,weinig moeite doen om navraag te doen over wat ze afsluiten ? feit is dat er hier wederom sprake is van enorm veel leed .
  snel al je geld van een bank afhalen is gebaseerd op angst , angst misschien door de media aangewakkerd , maar ook angst door heel reele verhalen van mensen in enorme problemen . ik heb gelukkig in een veel eerder stadium alle zaken met de dsb bank stopgezet omdat de producten niet naar tevredenheid waren , een goed recht als consument , dit heeft me veel geld gekost !
  wat me het meeste steekt in deze is dat wederom mensen die iedereen moet kunnen vertrouwen , als ministers , toezichthouders , hoofd van onze nationale bank absoluut onkundig en onbetrouwbaar overkomen ,wanneer leggen wij als bevolking de schuld daar waar die hoort????????? Elkaar hier lekker aanvallen op domheid en degenen die er op ingespeeld hebben buiten schot laten?Wat is de volgende bank die zalm helpt ? waarom heeft die nooit iets naar buiten gebracht over wat er speelde ? Waarom noud wellink niet?Waarom verdween de grave zo snel , wat wist hij ?Moest deze bank vallen? Ik ben bang dat je als gewone burger nooit zult weten hoe alles in elkaar zat .waarom wie welke zendtijd kreeg op tv om te vertellen wat er moest gebeuren .Is het de bedoelingen dat er een paar banken overblijven , was dsb te verrot? Ik wens iedereen sterkte voor wie dit verstrekkende gevolgen heeft , en ik wens van harte dat er een keer een onderzoek komt !De rotte appels zijn nog lang niet weg uit deze verrotte financiele wereld zoveel is zeker !

 196. Jos zegt: 12-10-09 om 21:29

  @Hans Visser zegt: 12-10-09 om 20:14

  De DSB is niet de enigste bank met woekerpolissen
  De ING bank heeft ze ook maar dan in levensverzekeringen gekoppeld aan hypotheken. Waarom wordt daar niets aan gedaan.

  – Simpelweg omdat de meeste mensen niet weten dat ze ZELF mogen bepalen waar ze hun levensverzekering mogen afsluiten. Hetzelfde geldt voor de ‘Frisia’ leningen. Ook daar heb je de vrije keuze in.
  Zelf heb ik een paar jaar geleden ook een lening bij hun afgesloten. In die periode heb ik veel ‘geleerd’ over hun financiele dienstverlening. Een lening van 11.500 euro met een koopsom van 3000 er bovenop. Dat is achteraf een beetje teveel van het goede. Het heeft me bijna een jaar gekost om het restant van de koopsom weer terug te krijgen, maar het is uiteindelijk gelukt. Trouwens, is koppelverkoop in deze branche niet verboden?
  Tevens erger ik me aan het feit dat er telkens geroepen wordt dat de mensen er zelf bij zijn, en zelf hun verantwoording moeten nemen. Daar ben ik het deels mee eens. Als je zelf de kennis niet hebt, is het enige wat je kan doen: de ‘beste’ man/vrouw vertrouwen in wat hij/zij beweert. Een second opinion wordt vaak niet aan gedacht.

 197. Pieter-Jan zegt: 12-10-09 om 21:36

  Ik heb geen kritiek op DSB. Ik heb alleen kritiek op Dhr Lakeman, hij is de persoon die ervoor gezorgt heeft dat de bank omviel, hij is de persoon die spaarders opdracht gaf tot het weghalen van hun spaargeld. Hij is de persoon die spaarders nu financieel minder maakt. En wat schiet die er mee op, dat de bank Failliet gaat? Spaaders raken geld kwijt, en mensen met die hoge hypotheken, worden die er nou beter om? Dat betwijfel ik zeer! Lakeman is de schuldige bij het omvallen van deze bank en niet de DSB bank zelf! Gewoon een eikel die geld verdient aan mensen die in problemen zijn gekomen door DSB, en daar ca 60,- euro vraagt per geval. Zodat dat deze mensen eventueel recht hebben op een deel van de eventuele toegekende claim. Lakeman doet uit eigen belang, en brengt op deze manier de gehele Nederlandse ecenomie in gevaar. Die Lakeman is de schuldige voor het vallen van deze bank, dat benadruk ik nogmaals even!

 198. Grif zegt: 12-10-09 om 21:37

  Wie riep er vorige week ook alweer dat iedereen zijn tegoeden bij DSB op moest nemen.. Die moet de rechter nu ook uit zijn functie ontheffen.
  Totaal geen verstand van Macro Economisch beleid en door dit geintje van de rechter, zal Nederland nog wat meer maanden in crisis verkeren; Geld komt nu niet in omloop nl. ..en ja ook mijn geld!

  G

 199. Sr Van zegt: 12-10-09 om 21:48

  Zelf werk en woon ik tijdelijk in een ver land. In augustus was ik in Nederland en trof op straat een oude bekende, die trots vertelde dat ze hun woning hadden verkocht en de opbrengst op een spaarrekening hadden gezet. Later zou dit geld dan weer kunnen worden gebruikt voor de aankoop van een luxe seniorenappartement.
  Omdat ik het nieuws van de afgelopen tijden natuurlijk wel heb gevolgd vroeg ik . “waar staat dat geld dan ?” Het antwoord : Bij de DSB, tegen een HELE mooie rente. De bekende zag mijn bezorgde blik en vroeg : “dat is toch wel safe” ?
  Mijn antwoord was, dat ik het niet logisch vond dat zij hun geld aan een dergelijke bank toevertrouwen, met die misselijkmakende serre-reclame en
  die -voor een paar dagen nog- tevreden huisvrouw met haar zwaar gefinancierde keuken tegen een woekerrente, waardoor mensen vaak ziek van ellende in een echtscheiding belanden. Financiele problemen zijn volgens mij in 86% van de gevallen oorzaak van een echtscheiding.
  Iedereen riep het al jaren : Die ellendige reclame van de buis en wat gebeurt ? Er komt bij te staan, dat lenen geld kost !
  Louis van Gaal (op tijd weg bij DSB) zei het al : Zijn jullie nou zo dom ? En dat zei ik ook tegen de oude bekende : Meer rente, meer risico

 200. rijk blankestijn zegt: 12-10-09 om 21:48

  ik ben geen klant van de bank maar vind het wel wrang voor de mensen die hun geld kwijt zijn daarnaast vind ik het raar dat als je schulden hebt bij de bank je toch moet betalen de mensen met geld zijn het toch ook twijt dus vind ik dat de mensen met de schulen geluk hebben want daar zijn ze ook van af als de bank naar de knoppen is want anders zouden er allen maar veliezers zijn en scheringa heeft zijn zakken al lang gevult dus hij zit er wel wampjes bij deze winter hoor geen medelijde met hem

 201. Nova zegt: 12-10-09 om 22:00

  Triest, echt te triest.
  Een bank wordt gewoon vermoord door de media
  Wat nou objectief, ik noem het propaganda.
  Een grote hype!
  En de vraag is wie hier wel bij varen…
  Klanten niet, personeel niet, niemand niet!
  En al die mensen die geen verstand van financiele zaken hebben en de bank aangeklaagd hebben, als de bank falliet is en zou worden overgenomen, kunnen jullie allemaal fluiten naar jullie regelingen, dan wordt gewoon het originele contract overgenomen.

 202. Rob zegt: 12-10-09 om 22:06

  Mijn ervaring met de DSB bank is positief. Hoge rentevergoeding in de spaarrentemarkt en zelfs rente op de betaalrekening. Overzichtelijk internetbankieren en een 7 dagen 24 uurs bereikbare helpdesk tegen het lokale tarief. En dan komt er ineens ene Pieter Lakeman van hypotheekleed.nl met de domme uitspraak om mee te werken aan het faillisement van de DSB bank. Alle DSB spaarklanten moesten hun spaartegoed opnemen dan zou de bank failliet gaan en dat zou goed zijn voor pakweg 2.000 hypotheek gedupeerden. Nu hebben we 400.000 gedupeerden en een regeling voor zijn 2.000 leden is verder weg dan ooit. Hoe stom kan je wezen als belangenbehartiger? 400.000 gedupeerden kunnen niet meer bij hun betaal- en spaarrekening. Zij moeten bij een andere bank een andere betaalrekening openen. Van de overstapregeling kan geen gebruik worden gemaakt omdat de DSB onder curatele staat. Automatische betalingen vinden niet meer plaats waardoor er aanmaningen volgen. Alle tijd die verstrijkt voordat aanspraak op het depositostelsel gedaan kan worden levert renteverlies op. Ik stel Pieter Lakeman met z’n stichting aansprakelijk voor de kosten en stel iedereen voor die daar net zo over denkt een koekje van eigen deeg te geven op info@hypotheekleed.nl

 203. ton zegt: 12-10-09 om 22:11

  Nou idt is zeker terecht rond 2000 . kon ik al iemand die mensen met een uitkering geld kon geven tot ongekende hoogte , natuurlijk ben je zelf verandwoordelijk ervoor , maar ook ik heb een lening genomen daar , en de rente en verzekringen nekken je , niet de lening opzich… Trouwens zo erg geliefd was meneer Scheringa nou ook weer niet in wognum en omgeving , maar 1 ding is wel zo , bijna alle banken zijn grote boeven , en heb ik het nog geneens over pensioenfondsen en regering ….

 204. demi zegt: 12-10-09 om 22:13

  Belachelijk dat het negatieve wordt benadrukt. De mensen die met hard werken hun geld op de spaarrekening hebben gezet, zijn dit voor een groot deel kwijt. Niet te geloven dat DNB vorige week nog gezegd heeft dat er nog geen reden tot paniek is.

  Geen woorden voor!!

 205. Adriaan zegt: 12-10-09 om 22:27

  Lakeman moet zich diep schamen! Zijn we hier nou als DSB klanten mee geholpen, ik vraag het me af! Hoe dom zijn we eigenlijk met z’n allen, door als een stelletje kuddedieren te doen wat hij zegt! Hij wist dat en heeft hier handig op ingespeeld met zijn herhaaldelijke oproepen in verschillende tv programma’s.

  Kunnen we heden ten dagen dan niet meer als volwassenen een dergelijk probleem oplossen! Met een beetje meer geduld had het naar mijn weten gewoon opgelost kunnen worden.

 206. Ben zegt: 12-10-09 om 22:29

  Komt de ABN/Amro en Fortis toch goed uit dat er een bank minder is.
  Kan het geld nu mooi verdeeld worden onder de drie andere banken.
  Toch raar dat men van een van de vroegere toezichthouders die nu bij een van de drie banken werkt zo weinig hoort. Hij heeft toch ook van alle producten die de DSB verkocht geweten. Zou graag eens willen weten waar al het geld gestort is. Welke van de drie banken er wel bij vaart.

 207. Ik heb in het volste vertrouwen een half jaar geleden een deposito geopend bij de DSB Bank. Ook nu is mijn vetrouwen in de DSB bank niet verdwenen. Natuurlijk is het zo dat zij fouten hebben gemaakt, maar zij zijn niet in de gelegenheid geweest om deze te herstellen. De communicatie had in deze natuurlijk wel beter gekund, maar dat is een reden die bijna altijd wordt gebruikt indien er iets mis gaat. De zaak is alleen nog maar verergert door de uitspraken van de heer Lakeman. Ik vraag me in alle oprechtheid ook af wie van deze zaak nu beter wordt. Zeer zeker niet de hypotheekgevers die hij zgn. vertegenwoordigt. Die zullen, afhankelijk van degene die de hypotheken in de toekomst gaan beheren er zeker niet beter van worden. Het lijkt mij dat zij zich beter aan kunnen sluiten bij de overeenkomst die vorige week is gesloten. Dan hadden zij nu tenminste een kans dat hun problemen ook daadwerkelijk zouden worden opgelost. Zeker omdat deze overeenkomst, zoals het zich laat aanzien, ook wordt geaccepteerd door de curatoren.
  Bovendien ben ik van mening dat uitlatingen van de heer Bos over individuele banken ook niet plaats hadden mogen vinden. Ik vind dat hij in deze ook buiten zijn boekje is gegaan en heeft bijgedragen aan de opbouw van het negatieve imago dat van de DSB Bank is ontstaan en waar de heer Lakeman op een gewiekste wijze gebruik van heeft gemaakt.
  Ik hoop dat er voor de medewerkers van de DSB Bank een goed oplossing komt.

 208. piet zegt: 12-10-09 om 22:31

  Onze ervaringen zijn altijd goed geweest met DSB. Snelle en goede service, zelfs na de onverantwoorde uitspraken van Lakeman was de bank prima bereikbaar en accuraat in de verwerking van de opdrachten. Media hebben hier een niet al te objectieve rol in gespeeld. V.b. Radar geeft vanavond aan dat er NIET gepind kan worden. Pasje van ons werkte prima bij het pinautomaat.

  Eindelijk weer eens een bank die wat voor een klant doet, zoals rente geven op de lopende rekening en gratis internet bankieren, wordt deze om zeep geholpen.
  Ga er nu wel van uit dat de media, o.a. RADAR, door gaan “pakken” en dezelfde producten die bij de andere banken verkocht worden ook onder de aandacht gaan brengen.

  Medewerkers van DSB-Bank, Bedankt voor jullie service en als er een doorstart komt blijf ik zeker klant. Succes met het verwerken van deze klap voor jullie.

 209. aart zegt: 12-10-09 om 22:34

  Vragen:
  - Wat speelt hier allemaal? Vijf banken willen niets weten over de aankoop van de DSB-Bank. Waarom niet? Jaloers op de CEO van 2008? Ja dat zat jullie niet lekker heren!
  - Lijkt er toch op dat Bos en Wellink met opzet hebben laten lekken!
  - Waarom beschermt Bos Zalm? Dat is niet goed uit te leggen.
  - Jammer dat Lakeman nog niet vervolgd is. Zijn ‘oplossing’ dupeert zeer veel benadeelde klanten van DSB.
  - Heel goed stond DSB niet bekend. Waarom niet eerder aan de kaak gesteld? En verkochten niet heel veel banken dit soort hypotheken.

  De wereld overlaten aan mensen (mannen) die op geld belust zijn, blijkt wederom onverstandig!

 210. dennis zegt: 12-10-09 om 22:37

  GELUKKIG ,NU ZIJN ZIJ ZELF AAN DE BEURT…..sloot een aantal jaren geleden een lening af tegen 5,8 % rente ,en ieder kwartaal steeg de rente tot uiteindelijk bijna 10% en dat terwijl de tv spotjes maar met de laage rente bleven stunten. Na diverse malen gebeld te hebben zeiden ze steeds de markt gevolgt te hebben en dat de laage rente alleen voor de eerste 3 maanden gold. Nou wat mij betreft Gefeliciteerd!!! vervelend voor de gedupeerde maar blij voor de zakkenvullers daar.

 211. Johan zegt: 12-10-09 om 22:44

  Het valt me op dat veel mensen naar de PvdA wijzen. Dat is natuurlijk deels terecht, maar dan ook dééls. Ik ben zelf geen PvdA-stemmer, maar volgens mij zit deze partij in een COALITIE mét CDA en Christen Unie. Vreemd dat dan alleen de PvdA wordt genoemd. Sterker nog: Volgens mij worden PvdA en Wouter in een stevige houdgreep gehouden door de conservatieve Christenen. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat oude regels die door het paarse kabinet waren gemaakt, langzaam maar gestaag worden teruggedraaid. En dat terwijl we juist op dit moment vindingrijkheid en een sterke regering nodig hebben…

  Ik ben het eens met die mensen die zeggen dat we niet constant naar elkaar moeten wijzen. Ik heb bijvoorbeeld nog geen enkele constructieve reactie gehoord om gedupeerden van DSB te helpen. Triest. Ik vind het stuitend hoe sommige mensen reageren zo van: Had je maar beter moeten opletten. Het zal de tijdsgeest zijn, maar niet die van mij.. ;)

 212. Vinicio zegt: 12-10-09 om 22:52

  Meer dan 1 jaar klant van DSB. 2 spaarrekening. Zeer tevreden. Medewerkers vriendelijk. Goede service. Ik wil alle medewerkers van DSB bedanken en sterk wensen. Ze zijn goed voor mij geweest. Ik kan niet meer aan mijn geld komen, omdat ik zo dom ben om te denken dat alles goed kwam. Omdat ik in Nederland woon. Waar alles netjes geregeld is. Scheringa is zeker schuldig, maar niet de enige. Hij moest vallen. Teveel vijanden. Jammer. Alle andere banken, verzekeraars, zelfs autobedrijven (Autolease) mochten geholpen worden. De DSB bank niet. Als Scheringa een geldwolf is, wat zijn de anderen? De volgende die ten onder zal gaan is Zalm. De SP, PVDA, PVV,GL, de christelijke partijen en al die andere “staasbanken” zullen de oude minister snel aanpakken. Want de “VVD bank” was te machtig geworden. Beste Zalm neem maar ontslag en laat de boel maar vallen. Deze mensen zijn jou niet waard! Lakeman de cel in, loeser!!!!

 213. Je mag je vraag tekens zetten bij de regering die veel geld stopt in Fortis en ABN en een Bank die niet vraagt om staats steun zo ten gronden wil richten.
  Vogens mij hadden mensen hun mond moeten houden tot alles goed was uitgezocht. Het is geen goede zaak wat er gebeurt, dat zal ik niet ontkennen. Ach ja jammer dat de mensen die toen niet goed hebben opgelet met het afsluiten van leningen nu mee helpen andere niet over hun geld te laten beschikken…….. Dirk succes

 214. Pete Hogervorst zegt: 12-10-09 om 23:14

  Ik ben blij dat we geen hypotheek bij de DSB hebben genomen. Die zijn overigens in verhouding tot het inkomen veel te hoog. Dus onverantwoord.
  Samen met die woekerpolissen en wellicht andere zaken die niet door de beugel kunnen vind ik het terecht dat ze nu onder curatele staan,
  Wat ik niet terecht zou vinden is wanneer ze nu failliet zouden gaan. Niet terecht voor hun klanten, want die worden er alleen maar slechter van, maar ook niet terecht voor de bank zelf. Ook het personeel t/m de directie mag leren van zijn fouten.

 215. Dirk Zoeter zegt: 12-10-09 om 23:14

  Het is weer oktober. De tijd dat de bladeren van de bomen beginnen te vallen en de banken omvallen. Tja, een bank staat of valt met vertrouwen en dat was blijkbaar weg.

  Mensen die minder dan 100.000 (of 200.000 voor een en/of-rekening) op hun spaarrekening/deposito’s hadden staan krijgen dat sowieso wel terug, inclusief de rente tot op de dag dat de bank officieel in deconfiture gaat. Waarschijnlijk hebben de klanten het geld voor de kerst terug. Achtergestelde deposito’s vallen helaas niet onder het garantiestelsel. Wel dienen mensen eerst een zooi formulieren van de DNB in te vullen, wat helaas weer een half bos aan bomen gaat kosten.

  Wat ik me serieus afvraag is of mensen die een hypotheek hadden (eventueel met veel te dure bijproducten) er werkelijk iets mee op gaan schieten. Ik betwijfel het. Zeker als ze ook een spaar- en/of betaalrekening bij DSB hadden.

  Ik zie in veel reacties ook dat er wordt afgegeven op de overige banken. Ik vermoed echter dat zij ook niet echt zitten te wachten op het omvallen van een bank, aangezien zij een aanzienlijk deel van de kosten moeten dragen voor de garantieregeling. Jammer genoeg zullen ze dat op de een of andere manier moeten terugverdienen wat weer -kuch- vervelend is voor de klant.

 216. Adriaan zegt: 12-10-09 om 23:30

  DSB was de laatste tijd het wild waarop geschoten werd. Welke belangen spelen hier niet allemaal mee. DSB wilde niet meelopen aan de hand van de grote jongens dus kon worden afgeschoten. Welk belang had dhr. Lakeman met zijn uitspraken. Nu krijgt hij mogelijk meer klanten en dat daardoor wie weet hoeveel klanten de dupe zijn van zijn uitspraken deert deze man schijnbaar niet. Het is ongehoord wat zich de laatste week allemaal heeft afgespeeld in de Nederlandsche Bankwereld. Allemaal zijn zij uit op eigenbelang.

 217. Leo zegt: 12-10-09 om 23:55

  Allemaal erg jammer. In het bijzonder voor alle mensen die hun laatste spaarcentjes bij deze bank hebben ondergebracht. Oke, je krijgt het tot 100k wel terug maar voorlopig sta je toch mooi voor een probleem wanneer je er over wilt beschikken. Ik wil wel eens zien of de supermarkt ook leningen sluit.

  Jammer dat de waakhond over de banken, de Nederlandsche Bank, DSB tot officiele bank heeft verheven.
  DSB, onder aanvoering van Dirk Scheringa (vrij vertaald als “meester van de kleine lettertjes”) die al jarenlang de zwakkere in de samenleving een poot uitdraaiden. Hoe kon dit nu gebeuren en wie neemt hiervoor verantwoordelijkheid?

  Ook Jammer zijn de kosten die de overheid gaat dragen wanneer er extra geld in DSB gepompt wordt. Weten we nog wat de boodschap op Prinsjesdag was? Iedereen de broekriem aan….maar met dit soort geintjes helpen al deze bezuinigingen niets.
  We draaien er weer met z’n allen voor op.

  Dank DNB, DSB en minister Bos… waar gaat de volgende duimschroef worden aangedraaid?
  Ditmaal die van U ??

 218. Wim Adriaansens zegt: 13-10-09 om 00:10

  Lakeman moet aansprakelijk gesteld worden voor de verliezen die spaarders bij de DSB hebben geleden. En niet alleen voor de verliezen van de spaarders, maar ook voor het verlies van werkgelegenheid.

 219. Gert zegt: 13-10-09 om 00:49

  We beginnen met kopen bij wehkamp 18% rente, vervolgens staan we op meerdere betaalrekingen rood 18%rente. We hadden nog een auto gekocht en die via de postbank gefinanceerd 18% rente. Onze creditcard is tot zijn nok aan toe uitgegeven en moet worden afbetaald 18% rente.
  Vervolgens was de DSB de enige die ons huis wou financieren 7% waarbij we ook nog konden verbouwen, een nieuwe flatscreen en nieuwe auto konden kopen. We konden al onze oude schulden mee financieren en we gingen er maandelijks nog op vooruit ook want al die verschillende rekeningen telden flink op.

  DSB zijn echte naaiers dat ze ons deze vooruitgang hebben gegund. Pas toen Lakeman kwam begreep dat er een uitweg was namelijk ich hab das nicht gewust!!!

 220. politiekman zegt: 13-10-09 om 01:03

  Eindelijk recht zegeviert einde aan mafia bank praktijken van de Nederlandse Madoff.er is een profeet gestuurd naar aarde hij heet Pieter Lakeman en hij komt puur op voor de gedupeerden die zwaar zijn misleid door reclames van dsbbank.politiek eindelijk wakker door Wouter Boss .zo zie je maar God bestaat Rechtvaardigheid bestaat.

 221. Pieter Lakeman moet berecht worden. Hij is hier verantwoordelijk voor door zijn idiote opmerkingen. De man is totaal gestoord. Elk idioot die dag en nacht media aandacht krijgt, kan een bank tot omvallen brengen.

 222. Ronald zegt: 13-10-09 om 02:38

  Ten eerste: wellicht is er vannacht wat misgegaan met het “lekken” van informatie? of met het speculeren daar mogelijk op.
  Had Mijnheer Dirk liever op dinsdag onder curatele gekomen? want het leek mij onoverkomelijk dat het fout zou gaan.
  Nu kan er niet meer “gesluisd” worden met geld dus mss maar goed zo.
  Verder had men bij de DSB beter gezorgd dat er geen woeker producten waren verkocht en zo gezorgd dat er nikste “lekken” viel afgelopen nacht.

  Ten tweede, DSB “slachtoffers”: Natuurlijk is het schrijnend wat er allemaal is gebeurd bij een groot deel van de DSB produkten en bij de klanten die het hebben afgenomen.
  Toch ken ik een aantal mensen uit mijn directe omgeving die zich maar al te graag mooi lieten voor rekenen om aan hun eigen hebzucht toe te geven.
  Ik ben nog van de generatie die werd geleerd om eerst te sparen en dan te kopen.
  Toen mensen van “overwaarde” op hun woning op vakantie gingen, tv’s, auto’s e.d. kochten, heb ik me wel eens afgevraagd of ik zo “dom” was in die tijd om te denken dat geld wat je leent ooit eens terug moet.
  Blijkbaar konden die mensen al die weelde niet bekostigen zonder een lening en ook nog eens over langere tijd.
  Waarschijnlijk daardoor ook wat minder krediet waardig? en hoe lost een bank dat op? hogere dekking door kosten!
  Verder laat de eigenaar vd bank hem in mijn ogen ook overduidelijk “breed” hangen, zo’n voetbal clubje en stadion schijnt ook heel wat te kosten, moet men zelf weten maar liever niet van mijn centen, want je betaalt vrolijk aan die “sponsoring” mee als je klant bent hoor! mag je er ook trots op zijn! en heb je in ieder geval als je geluk hebt nog eens per week een fijn gevoel als ze winnen of zelfs kampioen worden.
  Zou een groot deel van de “slachtoffers” nooit iets van “mijn” gevoelens en overwegingen hebben gehad voor de handtekening eronder ging…? of wilde men te graag voor het zakje gaan?
  Mijn oma zei wel eens…. wie zijn billen brand…? en dat geld inmiddels voor beide partijen in deze kwestie.

  Groetjes,

  Ronald

 223. Harry zegt: 13-10-09 om 02:59

  Goede zaak dat de DSB verdwijnt. Deze bank had een businessmodel dat niet deugt: hoge spaarrentes uitkeren, vervolgens veel risico nemen met het gemakkelijk aangetrokken spaargeld door mensen met veel te hoge kredieten voor veel te hoge rentes op te zadelen, in combinatie met woekerpolissen. Dat de spaarders hier blij mee waren is normaal, maar dat ze nu mogelijk verliezen is net zo normaal: geen risicopremie zonder risico. DNB en AFM hadden dit veel eerder moeten stoppen, want zowel spaarders als kredietnemers wisten niet waar ze mee bezig waren. Daar draait het allemaal om, en dat is ook van toepassing buiten de financiele sector: moet de overheid haar burgers behoeden voor oplichters die producten verkopen die niet worden begrepen?
  Het draait allemaal, hoe vaag, om transparentie. Ja, de overheid moet haar burgers behoeden! Oplichters als Scheringa moeten ontmaskerd worden.

 224. jasper zegt: 13-10-09 om 03:51

  Tja……..

  Wat gebeurd hier nou….

  Een bankje, tikje louche, maar omarmd door hen die
  anders niet aan de bak komen.
  Lekker oke, lenen, ook jij kunt het.

  Meneer S, (who the hell is Soren L…?) heeft jaren
  kunnen consumeren op de domheid van mensen die hoe
  dan ook hun krabbel hebben gezet onder een contract
  waarvan ze van te voren hadden moeten kunnen weten
  dat het niet zo zeker was wat ze zouden moeten gaan betalen.

  Daar is Dirkje in de fout gegaan, dat informeren deed ie niet echt.
  Al die onwetende zielen werden gelokt met lage rentes,
  alleen vergat meneer S te vertellen dat conform artikel 23,
  sub b, paragraaf 34, regel 22-26, verder lezen op achterzijde pagina 84 alinea 3-4 er sprake zou gaan zijn van aanpassing van
  de rente naar marktconforme tarieven, ingaande 1 jaar na dato afsluiten.
  Maar om verzekerd te zijn dat alles altijd betaald kon worden kon
  er conform artikel bla bla verzekerd worden voor: doodgaan, ernstige
  ziekte, ongevallen en wat meer de accountmanagers wisten te bedenken
  om fijn hoge eenmalige premies mee te financieren met je hypotheek.
  En dan na een jaar van 3,9% naar 6,7%. Tja, stond in de voorwaarden…
  Dat geen normaaldenkend mens dat allemaal leest en gewoon tekent is helaas meer regel dan uitzondering.
  Wie van u heeft ooit de koopakte van uw huis letterlijk gelezen,
  en ook daadwerkelijk begrepen?

  Dat meneer S. hiermee grote hoeveelheden korte termijn winst wist te genereren was natuurlijk vast maar een bijkomstigheid.

  Integriteit, moeilijk woord als je erover nadenkt wat het zou kunnen betekenen, vermoed dat Dirk niet eens weet hoe ie dat nou moet spellen.
  En dan verrast zijn als iedereen zijn centen terug wil als de media
  en masse beginnen te roepen dat onze centjes daar niet meer safe zijn…
  Beseft de media wel dat zij hier ook een heel forse hand in hebben?

  Tot slot: Dirkje toch: bedenk nou eens wat je klandizie was.
  Dan kan deze voor jou wat rampzalige massahysterische reactie je toch niet verrassen?

  Soort zoekt soort.

  Jasper

 225. boody zegt: 13-10-09 om 05:50

  vind het allemaal vreemd dat een charlatan zoals een pieter lakeman een bankrun kan organiseren, publiekelijk op de televisie, zonder dat er ook maar iemand het lef heeft om die man zelf aan te pakken !
  natuurlijk zullen andere banken nu DSB niet helpen, ze wrijven al in hun handen om de “gedupeerden” te helpen met eigen producten, idd terug naar de Romeinen : de ene zijn dood is de andere zijn brood, komt daar nog eens bij dat het volk nu gesust kan worden “geef het brood brood en spelen en ze mekkeren niet meer”, offer dus met andere woorden een kleine speler op en zet zo de grote buiten de wind, of dachten jullie dat enkel DSB zulke polissen heeft verkocht… wat is de publieke opinie toch kort van geheugen !!!

 226. Arnold zegt: 13-10-09 om 07:05

  Wat laten we ons toch makkelijk beïnvloeden door de media.
  We laten ons voor het karretje spannen van Lakeman om een bedrijf wat door zijn (Lakeman) financiers op de korrel wordt genomen om zeep te helpen.

  Gefeliciteerd allemaal!

 227. Henk zegt: 13-10-09 om 07:20

  Wat ik ongelofelijk vindt is dat zelfs de Volkskrant schrijft dat nu pas helder is hoe DSB werkte. In de financiële wereld is al zeker 5 jaar bekend dat DSB geen zuivere koffie is. Ik heb genoeg klanten gesproken die er in zijn getrapt en wurgcontracten hadden. De grootbanken wilden daarom niets te maken hebben met DSB. Geen enkele grootbank werkt zoals DSB. En wie gaat er betalen voor het verlies? Juist, dezelfde grootbanken.

 228. Tom Croonen zegt: 13-10-09 om 07:44

  Onze financieletoezichthouders hebben weer zitten te slapen ondanks dat ze al lang iets roken en en de heren Zalm, Nijpels en Linschoten waren bljkbaar druk bezig met hun eigen geld te tellen, die ze daar verdienden.Schande voor onze zgn democratie.

 229. foureyes zegt: 13-10-09 om 07:51

  Wij hebben een betaal- en spaarrekening bij de DSB Bank. Geen leningen of een hypotheek. We zijn altijd correct behandeld. Prima service. Die gek Lakeman heeft met zijn oproep op de DSB Bank failliet te laten gaan ernstige schade toegebracht aan 400.000 mensen. En dat voor een kleine groep mensen die blijkbaar niet met geld om kunnen gaan. In ieder geval weinig financieel benul hadden. Wellink en Bos hebben gisteren het laatste zetje gegeven. IN HET HOLST VAN DE NACHT. Waarom eigenlijk ‘s nachts? Deden ze zaken die het daglicht niet konden verdragen? Ik denk het wel, want dankzij hun gelek ontstond er een nieuwe run op de bank met het bekende resultaat. Wij vallen onder de depositogarantieregeling. Wel vervelend dat we niet eens geld op kunnen nemen van de betaalrekening, behalve dan 3 x 250 euro. Mijn vertrouwen in de president van de Nederlandsche Bank, minister Bos en de financiële instellingen is tot op het nulpunt gedaald. Ze hebben Dirk Scheringa gepiepeld om het maar eens populair te zeggen.

 230. foureyes zegt: 13-10-09 om 08:02

  Nog iets. Ik vind de hetzerige manier waarop de media omgaan met de DSB Bank-kwestie in 1 woord: STUITEND. Programma’s als Radar hebben voor goed voor mij afgedaan.

 231. B. Niesen zegt: 13-10-09 om 08:04

  Lakeman heeft zeer Laakbaar gehandeld (zal wel aan de naam liggen). Laat iedere gedupeerde aangifte doen tegen deze man wegens opruien en zo een forse schadeclaim bij hem neer te leggen. Zijn campagne heeft niets met rechtvaardigheid te maken maar is een persoonlijke hetze tegen Scheringa waardoor nu vele 1000-en in zeer zwaar weer zitten.

 232. Bouma zegt: 13-10-09 om 08:17

  Wat ik mis nadat ik alle reacties heb doorgelezen is enige vorm van objectiviteit. Natuurlijk heeft DSB vriendelijke medewerkers, zijn ze bereikbaar en hanteren ze lage kosten voor een aantal standaard bankproducten. Tot zover niks mis met een organisatie die in een churn zit van kredietverstrekker naar bankorganisatie. In deze churn spelen een aantal processen een belangrijke rol waarbij de belangrijkste rol het verdienmodel is. Gerrit Zalm en Frank de Grave moeten dit ook opgemerkt hebben dat het vanuit het “oude” DSB model, een klant volpompen met overbodige vezekeringsproducten, niet levensvatbaar is. Een goede bank richt op de primaire taak, namelijk geld inlenen en uitlenen tegen een marktconform rentetarief.

  Als je verder kijkt naar het Scheringa imperium dan valt op dat alles onder 1 paraplu valt, sales-marketing activiteiten, beheeractiviteiten, vastgoed, incassobureaus etc. Voor een volledig overzicht kijk eens op (http://www.dsbramp.nl/index_be.....snamen.htm).

  Los van de oproep van de heer Lakeman welke ik zeer onverstandig kun je de conclusie trekken dat de bestuurders de gehele publieke campagne continue onderschat hebben. De vooruitgeschoven pion Hans van Goor heeft telkenmale alles gebaggataliseerd. Pas in de Nova en Pauw en Witteman uitzending kwamen de 1e excuses, toen al was de publieke opinie en imagoschade al dusdanig groot dat er geen redden meer aan was.

  Als Dirk zelf op een aardappelkist was gaan staan, excuses had aangeboden en niet de belachelijke 26 miljoen euro genoemd had ter compensatie(uit interne berekeningen van DSB gisteren bleek dat het geschatte compensatiebedrag rond de 85 euro miljoen ligt, dit alleen voor de stichting van Hendrixs)dan had Lakeman de onverantwoorde oproep nooit gedaan.

  Ik ben blij dat er aan de wanpraktijken van DSB een eind is gekomen, al betreur ik de manier waarop en de consequenties voor klanten en 2000 mensen die hoogstwaarschijnlijk vroeg of laat hun baan verliezen. Toch denkik dat het goed is dat we gezuiverd worden van dit soort boevenbendes. Als je ‘s avonds om 23.00 u de tv aandoet wordt je ziek van alle becam en lenen.nl reclames, lekker handig om een bepaalde doelgroep op die manier aan te spreken, met aantrekkelijke rentes (5,8%) terwijl het effectief op jaarbasis meer dan 15% bedraagt. De recente onderzoeken van de AFM, de opgelegde boetes, de destructieve selfmade houding van Hans van Goor, de lopende onderzoeken van de AFM en DNB, de politieke discussie over koppelverkoop, het was een optelsom.

  Mensen die aangeven dat de belastingbetaler hiervoor op moeten dragen en hier boos over zijn; so be it. Beter 1 maal een collectieve last van 250 miljoen dragen dan jarenlang juridisch geneuzel, mensen die gedwongen hun huis moeten verkopen en waarbij de wanpraktijken nog steeds doorgaan. Die kosten wegen niet op tegen de eenmalige kosten die we nu voor de kiezen krijgen.

  meneer Lakeman: veel plezier met alle komende rechtzaken, prutser. hoeveel zaken heb je in het verleden inhoudelijk gewonnen? Precies… de vraag stellen is hem beantwoorden.

 233. rene zegt: 13-10-09 om 08:20

  Ik ken het DSB-concern en zijn medewerkers vele jaren.
  DSB is de meest professionele bank die ik ken. Zeer capabel personeel.
  Uiteraard zijn er dingen mis gegaan. Het gaat erom hoe het wordt opgelost. Die kans verdienen ze en hebben ze niet gehad vanwege een politiek spel, zoals ik het nu vermoed.
  Andere banken hebben ook een 2e kans gekregen en zelfs staatssteun. DSB heeft als een van de weinige banken het best op de centjes van de spaarders gepast door niet te risicovol te beleggen, in tegenstelling tot vrijwel alle andere banken in Nederland. Daar bent u veel beter mee af. Zoals de heer Scheringa op zijn eigen centen let zo let hij ook op uw geld. Hij had het echt wel opgelost maar krijgt niet de kans die hij verdient. Iedereen maakt fouten. Kortzichtig beleid en absoluut onjuist gehandeld door Lakeman, Bos en Wellink. Ook zij kunnen hun fouten weer recht zetten. Doe dat dan ook!

 234. Marcel de Koning zegt: 13-10-09 om 08:30

  DSB is ten onder gegaan omdat de heer Lakeman zijn kan schoon zag geld te verdienen aan ontevreden DSB- klanten. Helaas zijn teveel mensen ingegaan op zijn ongegronde paniek zaaierij en zijn oproep een bank te gronde te richten.
  Als gevolg van dit soort oproepen krijgt geen enkel bedrijf de kans fouten te herstellen. Het ergste is dat de staat (DNB) moet opdraaien voor de verloren spaartegoeden.
  Als spaarder ben ik nooit ontevreden geweest over DSB, ik gun de heer Scheringa daarom een kans een doorstart te maken met DSB.

 235. arie zegt: 13-10-09 om 08:36

  Neb kan begrijpen, dat in zo’n korte periode, dat Scheeringa bezig is, het niet mogelijk is zo’n inkomen op te bouwen, mensen met gezond verstand begrijpen, dat daar iets goed fout is.
  Terecht dan ook, dat de Nederlandse Bank en minister Bos ingrijpen,ik hoop dan ook, dat Scheeringa prive ook aangepakt kan worden, anders is het weer zoals zo vaak, Hij blijft met een kapitaal aan geld zitten en buiten schot, en de gemeenschap kan weer dokken.

 236. flater zegt: 13-10-09 om 08:40

  te laat!

 237. laurens zegt: 13-10-09 om 08:44

  Door de hetze van Lakerman en het eventuelen uitlekken van gevoelige informatie zijn nu velen gedupeerd, vooral de spaarders van een achtergesteld deposito, het kan toch niet zo zijn dat de “Lakerman gedupeerden” straks nog voorang krijgen op deze spaarders.

  Tevens zou de Nederlandse staat ook het achtergesteld deposito moeten vergoeden, immers de spaarders bij Icesaven die in het geheel niet onder de regeling vielen zijn ook gecompenseerd.

  Tevens roep ik de mensen met een achtergesteld deposito op om zich te verenigen om gezamenlijk op te treden en verhaal te halen

 238. Lucien zegt: 13-10-09 om 08:48

  Hallo Mensen,
  Het is niet alleen waar DSB misbruik maakte met hypotheken maar ook met leningen ik heb namelijk ook levensverzekeringen moeten afsluiten dat kwam dan boven de lening uit ik moest dat doen anders kreeg ik de lening niet, het zelfde heb ik ook nog een spaarpolis moeten afsluiten om de lening na een tijd te moeten kunnen betalen, dit jaar is daar 1500 euro van verdampt om dat het slecht gaat op de beurs er is me nooit vertelt dat het belegd werd het was gewoon net als bij een bank een spaar polis, DSB vertelt alleen maar Leugens, en iedereen heeft het alleen de hypotheken maar bij de leningen gaat het net zo corrupt en staat bij mensen de lasten zo hoog omdat er polissen afgesloten MOESTEN worden bij de lening erbij.
  Ik hoop dat er ook mensen zijn die ons helpen en raad geven.

 239. Martin F. zegt: 13-10-09 om 08:58

  Ik heb weinig ervaring met DSB. Mijn meest duidelijke ervaring is het volgende: ik zit ochtend tv te kijken en de “heer” Lakeman roept op om DSB kapot te maken… Ik heb geen oordeel over de situatie bij DSB, maar sinds wanneer kun je ongestraft op t.v. oproepen tot zoiets ? Laten we dat ook eens onderzoeken !!!

 240. Jan zegt: 13-10-09 om 09:00

  Ik heb goede ervaringen met DSB, zijnde een spaarder.
  Die lamstraal van een Pieter Lakeman moet vervolgd worden om zijn ziekelijke uitspraken. Die man molt meer dan goed is voor iedereen.

  Hij dupeert nu zowel spaarders als personen die een hypotheek/schuld bij de DSB hebben lopen. De kans op een fatsoenlijke terugbetalingsregeling is nu zeer verkleind.

  De moraal van dit verhaal: Pieter Lakeman is een lul.

 241. peter zegt: 13-10-09 om 09:04

  Ben ik even blij dat mijn geld in zilver en goud zit.

 242. Jeroen zegt: 13-10-09 om 09:13

  Wat een onzin allemaal om Pieter Lakeman te betichten van het laten omvallen van de bank. Los van het feit dat ik absoluut geen fan ben van DSB of Scheringa, ik denk dat de ellende vooral bij die mensen gezocht moet worden die de handtekening onder de koopsompolis gezet heeft. Dat men er later achter komt dat het precies zo gaat als in de kleine lettertjes vermeld staat, maar dat men die voor het gemak maar even niet gelezen heeft kan niet op de DSB bank geprojecteerd worden geloof ik.
  Dhr Lakeman is opgetreden namens een aantal “gedupeerden” maar kan in mijn beleving niet persoonlijk aangesproken worden op het omvallen van DSB. Nee mensen denk eerst na voordat je een handtekening zet en als je hem eenmaal gezet hebt ga dan niet zitten zeuren dat het allemaal zo slecht geregeld is terwijl je zelf nalatig geweest bent.

 243. Tijn zegt: 13-10-09 om 09:20

  Ik vind het allemaal maar bizar.

  De val van DSB heeft duidelijk twee kanten. Aan de ene kant heb je natuurlijk DSV die wanhopige mensen tot nog meer onverantwoord gedrag hebben aangemoedigd. Het moge duidelijk zijn dat DSB – meer dan andere banken – rommel producten verkocht. Niet voor niets waren zij eigenaar van lenen.nl, frisia lenen, etc. Dat stinkt. Tuurlijk hebben mensen hun eigen verantwoordelijkheid, maar als leek word je nu eenmaal snel om de tuin geleid. Daar heeft DSB op grote schaal misbruik van gemaakt.

  De andere kant is dat voor mij onbegrijpelijk is hoe een bank die twee weken geleden nog solvabel en liquide was, nu opeens failliet is. Dhr. Lakeman is naar mijn mening hier hoofdschuldige aan. Als je in het woordenboek ‘faillisement’ opzoekt, volgt daar niet uit dat je zeker je geld terugkrijgt. Het is al eeuwen zo dat rondom een faillisement meer slachtoffers vallen dan nodig. Dus door deze onrechtmatige oproep zijn naast de mensen die nu geen oplossing krijgen voor hun probleemhypotheken, ook mensen hun baan kwijt. Daarnaast is de gewone rekeninghouder zijn spaargeld voor een deel kwijt. En uiteindelijk mag de belastingbetaler ook nog even meedoen aan het geheel.

  Ben benieuwd of dhr. Lakeman een garantie durft te geven dat al deze gedupeerden aan het einde beter af zijn dan u. Tuurlijk niet!!!

  Daarnaast is de rol van toezichthouder erg lastig, de AFM was bezig met de DSB. De DSB moest veranderen, dat was al duidelijk. Volgens mij zijn hier alleen maar verliezers en ik hoop dat dhr. Lakeman de grootste gaat worden..

 244. mariska zegt: 13-10-09 om 09:21

  Ik heb alleen maar goede ervaringen met de bank.Jammer dat de communicatie niet sterk was bij DSB,maar ik vraag me af als dat wel zo was geweest of het nog geloofwaardig zou zijn geweest.
  DSB heeft ons nog uitgebreid de kans te geven om de topspaar rekening leeg te maken zonder dat daar een boete tegenover stond omdat de spaarrente behoorlijk was verlaagd.Klasse…..
  Ik vraag me af of de mensen met die hoge hypotheken nu echt uit de problemen gaan komen.ik denk het niet.Dus wie schiet er nu wat mee op? Niemand.Jammer.

 245. Fik zegt: 13-10-09 om 09:21

  Leuk, even met de vinger wijzen..

  Het volk mort, nu het de maandlasten van de te dure leningen niet meer kan betalen. In mijn ogen ontbreekt het de gedupeerden aan enig reflecterend vermogen. Ze zouden bij zichzelf de conclusie moeten trekken dat ook zij zijn gek gemaak door de (overigens ontstellend slechte) commercials met lachende mensen die zonder een cent op zak te hebben nieuwe flatscreens, keukens en woningen kopen.
  Het irriteert me mateloos dat mensen die zelf zo dom zijn geweest, nu op de achterste benen staan en schadevergoeding proberen te krijgen. Dit is volgens mij iets typisch nederlands..
  Zodra we nadeel van iets ondervinden, nadeel wat enigzins te verwachten was, claimen we onmiddellijk schadevergoeding.

  Daarmee wil ik niet zeggen dat er voor een bepaalde categorie klanten geen recht op een vergoeding zou bestaan. Het is immers al jaren bekend dat de DSB zich van praktijken bediend waar de honden geen brood van lusten…vooral de communicatie over de inhoud van de eigen produkten liet te wensen over, als ik de deskundigen zo hoor.
  Maar, als een bank in ‘het wereldje’ zo’n slechte naam heeft, zou een klant dat moeten kunnen weten. Klanten hebben t.o. zichzelf een onderzoeksplicht is mijn mening.

  Nu het doek voor DSB zo langzamerhand valt, bekruipt me toch het gevoel dat de bank door andere partijen pootje is gelicht, of het laatste zetje heeft gekregen, zoals je wilt. En dan heb ik het niet eens over Lakeman. Al vind ik zijn invloed op het hele verhaal wel verontrustend.
  En over het toezicht? Dat zal wel tekort zijn geschoten, ik denk dat andere instellingen hun vergunning al veel eerder ingetrokken hadden zien worden.

  Al met al een lekker zootje ;)

 246. Wim zegt: 13-10-09 om 09:26

  Een ramp vindt ik het. Als je in een ruim jaar kijkt wat de banken er een puinhoop van maken. Het heel makkelijk te wijzen naar een ander, maar volgens mij ligt de oorzaak in HEBZUCHT. En wat heel jammer is dat de verantwoordelijke toezichthouders hier niet vroegtijdig hebben ingegrepen. Als je kijkt naar het bonussysteem bij banken. Een bonus krijg je alleen bij verbeterde verkoopresultaten en niet bij goed advies. Er is geen bedrijf dat een bonus uitkeerd na het correct informeren van klanten. En er is geen toezichthouder die daar op aanstuurd.
  Je blijft verantwoordelijk voor het zetten van je eigen handtekekning, maar ik begrijp dat de verleiding groot is als er een vette worst wordt voor gehouden.
  Ik ben zelf klant bij de DSB en ING en tevreden over beide partijen. Wat mij wel bevreemd is de grote negatieve publiciteit richting DSB en banken als AEGON, DEXIA, etc. die nu regelingen treffen met hun klanten vanwege dit soort praktijken werden in nood wel geholpen door de staat. Meneer Zalm en de Grave hebben in de keuken gekeken van DSB, waarom hebben zij niets gedaan. Het antwoord is HEBZUCHT. Daar gaan we met z’n allen aan kapot. We leven alleen nog maar voor onszelf en denken dat geld gelukkig maakt, nu ervaren we de andere kant van de medaille. Sterkte voor de gedupeerden

 247. Ben klant geweest van DSB, had jaren geleden een fout product afgesloten, na 5 jaar procederen was het 4 weken geleden eindelijk voor elkaar, ontving de brief met “wij gaan het geld op uw rekening overmaken”
  Vorige week al drie keer gebeld om te vragen waarom er nog niets was, tja nu snap ik het, er was meer aan de hand.
  Kan nu vermoedelijk fluiten naar mijn geld, zal wel niet onder de garantieregeling vallen.
  Was dus de afgelopen jaren al niet blij met deze bank maar nu helemaal niet meer.

 248. Big Brother zegt: 13-10-09 om 09:55

  Het is al geruime tijd bekend dat een en ander aan de hand is bij DSB.
  Iedereen die een substantieel bedrag bij de DSB had geparkeerd had op tijd kunnen en moeten reageren. Daar is eenieder zelf verantwoordelijk voor. Nu is het te laat voor krokodillentranen. Ik heb ook tijdig mijn geld weggehaald vanwege de ruis die ontstond.
  Wie niets geleerd heeft van de ice-save affaire moet nu op de blaren zitten. Wederom voor sommige mensen een hele dure les.

 249. Marcel zegt: 13-10-09 om 10:03

  Even de feiten. De DSB heeft/had bankrechten. Verleend door DNB, nog maar drie jaar geleden. Toen was al bekend wat de bedrijfsstrategie van DSB was. In mijn optiek is DNB en daarmee de regering (mede) verantwoordelijk voor wat er nu gebeurt. Samen met de publieke opinie. In een gezonde economische situatie was dit echt niet gebeurd en was DSB dicreet overeind gehouden. Let wel: Nederland bevindt zich, steeds meer, op een hellend vlak. Vandaag DSB, morgen roept “iets of iemand” Aegon (bank / verzekeraar), ING of pensioenverzekeraar en de blinde paniek slaat (helaas) opnieuw toe. Ik voorspel: De echt spannende tijd moet nog komen.

 250. Jeroen zegt: 13-10-09 om 10:09

  Je zou maar de mega jackpot hebben gewonnen met je vijfde staatslot, welke is overgemaakt naar je DSB rekening….;-)))

 251. Tim zegt: 13-10-09 om 10:16

  “straks is het de beurt aan onze regering die dit soort wanpraktijken al jarenlang heeft goedgekeurd!”

  Ik moet hier altijd zo om lachen, sorry. De regering, dat zijn wij. Wij stemmen op politieke partijen, die partijen leveren ministers, die ministers maken de beslissingen. En ekje vier jaar wisselt dat. Dus mensen die nu Bos de schuld geven, die man zit pas net in de regering. DSB bestaat al veel langer, en alle financiele “adviezen” bestaan nog langer dan dat. Als je een lening afsluit dan WEET je dat je meer betaalt dan je leent. Je WEET dat je een risico neemt dat er iets mis gaat. En dat doe je omdat je anders het geld niet krijgt.

  Ik heb wel medelijden met mensen die met hun rug tegen de muur alleen nog bij woekerinstanties terecht konden. De reguliere banken sturen je meestal weg, en dan wordt je in de armen gedreven van mindere broeders die nog hogere risico´s nemen. Maar ik heb absoluut geen medelijden met mensen die DSB gekozen hebben om het hoogste rendement of om luxe artikelen te kopen die boven hun “stand” zijn.

  Ik bank al sinds jaar en dag bij een bank die ongeveer de laagste rente van allemaal geeft. “Je kan hogere rente krijgen, tot een paar % per jaar” is een leuke reclame. Maar mijn bank staat nog, gewoon omdat hij op zeker speelt. Dan maar genoegen nemen met wat minder, ik hoop dat iedereen die les nu begrijpt.

  Zuur is wel dat ook ik de broeksriem moet gaan aantrekken door de hebberigheid van anderen. Daar kom ik ook wel weer door, het is niet anders. On a sidenote hoop ik wel dat ze die Lakerman gaan aanpakken. Als er een register komt van “gedupeerden” dan denk ik dat hij met zijn uitspraken iedere burger in NL gedupeerd heeft. Natuurlijk, DSB was noodlijdender dan verwacht maar als zijn oproep niet geweest was had het waarschijnlijk soepeler en prettiger voor alle gedupeerden opgelost kunnen worden en hadden de andere belastingbetalers er minder tot geen schade van gehad. De man is een schande.

 252. Voor alle Lakeman gedupeerde meld je aan en er word een vuist gemaakt.
  Nu kan Lakeman pootje gelicht worden.

  http://www.lakemanleed.nl/

 253. als je als een dubbeltje geboren ben..
  word je nooit een kwartje…
  ook niet met een lening…
  sukkels……

 254. Mijn ervaringen zijn heel goed met de DSB bank. Verder heb ik nog een rekening bij de Rabo en de ING. Daar ben ik nu natuurlijk wel blij mee. Mijn ervaring met de ING is erg droevigmaar daar gaat het nu natuurlijk niet over. Wel wordt deze bank overeind gehouden met ons belastinggeld en ook de bonussen worden alweer rijkelijk uitbetaald van ons belastinggeld. Er wordt twee maten gemeten. Ik hoop van harte dat de DSB bank doorstart. Ja Lakeman,ik zag hem gisteren in Pauw en Witteman. Je kunt wel horen wat voor iemand dat is.Die man kan volgens mij met niemand samenwerken, hij kan niet luisteren en niemand laten uitspreken en hij heeft altijd het gelijk aan zijn kant. Een engerd en hij gooit steeds met modder naar iedereen. Hij doet net alsof banken sociale instellingen zouden zijn. Banken maken nu éénmaal geld met ons geld. En niet alleen de DSB heeft dit soort dingen gedaan. Bovendien ben je er zelf bij. Nogmaals ik hoop dat de DSB doorstart!

 255. Ronald zegt: 13-10-09 om 19:59

  Lakeman roept iedereen op om DSB failliet te laten gaan, wat is hier het nut van? Duzenden mensen zijn nu gedupeerd, mensen zijn hun geld kwijt, kunnen niet bij hun geld komen en/of zijn hun bana kwijt.

  En wat te denken van de mensen die de ‘top-hypotheken’ hebben, wat gaat er nu voor hun gebeuren, geen bank die die hypotheek wil overkopen. Die mensen raken alleen maar verder in de schulden, wie wordt er nou beter van???

  En dna ook nog eens al die lekken, nu weer 1, en een erg dure, en wat wordt er naar gedaan, waarschijnlijk niets…

 256. Dan zegt: 13-10-09 om 21:26

  Dat NL en andere banken en verzekeraars hun beleggingen deden in de VS huizenmarkt die al 10 jaar geleden publiekelijk bekend uitgehold was is al vreemd.
  Dat is voor het domme volk achtergehouden info.
  De schade is enorm en er zullen meer banken instorten, ook de groten zijn niet heilig (zie Lehman Brothers)

  Overigens is het geld niet echt weg maar ergens anders terechtgekomen.

 257. Schrijnend dat al die bestuursmensen van de DSB(raad van commissarissen) er allemaal als een haasje van door zijn gegaan. Hun treft nu geen blaam, maar zij zijn allemaal schuldig aan ‘t faillisement. Jammer dat Lakeman niet iedere spaarder van DSB heeft kunnen bereiken, want er zijn mensen met wel een miljoen(gisteren bij Paul en Witteman)te zien, die ws naar hun geld kunnen fluiten. Triest verhaal hoor. Over AZ hoeven we ons geen zorgen te maken want er is vast een transparant en goedlopend bedrijf die zo’n fantastische club wil sponsoren.

 258. Koos zegt: 14-10-09 om 13:46

  Banken……….vergeet u niet dat diverse verzekeringsmaatschappijen hier ook al jaren vrolijk aan meewerken.
  Ik ben daar in 2008 weggegaan vanwege de belachelijke en onjuiste antwoorden die je kreeg van klantenservice. Bij transacties werd er soms dagen lang geld gewoon vast gehouden ( lees rente diefstal ) ook werden er regelmatig boeterentes berekend terwijl er geen seconde roodstand was. “valutaboeking” was dan het standaard antwoord van klantenservice.
  De dsb rekening en de pas waren dan wel gratis, maar je werd zonder dat je het wist gewoon “uitgekleed” door allerlei andere opgevoerde kosten en boetes van deze “valuta” boekingen.

  “Men” heeft het daar geheel aan zichzelf te danken, zeker ook de betreffende adviseurs en medewerkers, alleen maar ontkennen, “halen en graaien” en allemaal botergeil van de torenhoge provisies bij het behalen van opgelegde targets afkomstig van de managers.
  Overigens staan bij vrijwel alle banken ( deze zgn. adviseurs en zeker ook de managers ) op dikke provisies, een 13e maand soms ook 14e maand.

  Waarom denkt dat het woord “private banking” is uitgevonden, wat denkt u wat een “adviseur” is .. niets anders dan een softer woord voor een “verkoper”, en wat doet een verkoper in de praktijk met opgelegde targets….juist….keihard verkopen.

  Callcenters die “men” inschakeld om voor deze adviseurs afspraken te genereren, dagelijkse (contact) salesrapportages zijn verplicht, een minimaal aantal dagelijkse afspraken met clienten is ook verplichte kost voor adviseurs van banken.

 259. marc zegt: 14-10-09 om 20:45

  Ik heb zelf mijn hypotheek bij de DSB Bank afgesloten, normale marktconforme rente %, 15 jaar vast. Mijn hypotheek is lager als mijn executiewaarde en WOZ waarde van mijn huis . Daarnaast had ik al mijn spaargeld bij de DSB bank staan, 20.000 euro, gespaart als potje voor onvoorziene uitgaven en als potje voor latere studiekosten voor mijn kinderen. Ook bij mij wilde de DSB in eerste instantie een koopsompolis mee laten financieren ( overlijdingsrisicoverzekering) maar natuurlijk was en ben ik gekke henkie niet en dat is dus ook helemaal niet doorgegaan. Gewoon een kwestie geweest van goed voor laten lichten, ook door derde partijen. Een hypotheek is nu eenmaal de belangrijkste financiele beslissing in je leven. Daarnaast ben ik opgevoed vroeger dat je van een dubbeltje geen kwartje kunt maken en niet meer kunt uitgeven als er binnenkomt. Gewoonweg simpel op- en aftrekken.

  Wat wil ik met dit verhaal zeggen: Aan alle critici hier aangeven dat er ook normale mensen bij de DSB bank zaten. Mensen die gewoon hun financiele zaakjes goed voor elkaar hadden en geen dollartekens voor ogen hadden, dus scheer derhalve ook niet alle klanten over 1 kam.

  Nergens hoor ik de vele critici hier, die zeker wel relatie zijn van ABN of ING , dat zij niet in de shit zitten omdat de overheid reeds miljarden euro’s in deze 2 banken heeft gestopt. Gedaan omdat het maatschappelijk belang voor deze twee banken vele malen groter is als het DSB-bankje, die voor de DNB en de staat pain in the ash was. Vele malen wordt Scheringa hier als een crimineel afgeschilderd maar vergeten wordt de 25 miljoen Euro vertrekfee voor ABN-Amro topman Reinink Groenink die een waardeloze bank achterliet. Nou, ik heb vele malen meer respect voor Scheringa .

  Komen ze toch maar mooi vanaf.

  Ik keur als klant van DSB hun praktijken in het verleden, te dure koopsompolissen, zeker niet niet goed, nee ik veroordeel dit zelf maar iedereen moet toch weten dat indien je een huis dik overfinanciert dit tot problemen gaat lijden. Ik heb helemaal niets met die DSB klagers van Lakeman zijn stichting en die andere partij. Uiteindelijk zijn zij zelf nu een van de grote veroorzakers geworden van de ondergang van de DSB-bank.

  Ik hoop alleen dat mijn spaarcentjes niet gebruikt gaat worden om hun daar mee te compenseren. Dat zou pas te gek voor woorden zijn !!!

  Daarnaast, ik voel erg mee met de medewerkers van de DSB bank, vooral op het hoofdkantoor in Wognum, en ik kan iedereen verzekeren , dat heel veel banken nog kunnen leren hoe je als bank omgaat met je klanten.
  2000 mensen op straat, was dat het allemaal waard, 10 duizenden gezinnen nu plotsklaps in financiele onzekerheid.

  Ja, Pieter Lakeman, dat is zeker champagne waard !! Shame on you

 260. ine zegt: 14-10-09 om 22:23

  Ik had in mei al gedroomd dat de dsb failiet zou gaan.
  Dit heb ik ook aan mijn omgeving gezegd.
  Iedereen verklaarde me toen voor gek.
  Ik heb toen mijn spaargeld terug gehaald en weer bij een andere bank gezet
  Gelukkig nu.
  Ik heb geen hypotheek, alleen nog een paar euro;s bij de dsb.
  Gelukkig maar een heel klein bedrag en ook mijn spaarrekening is nog maar enkele euro’s groot.
  Dit heb ik laten staan uit nieuwsgierigheid hoe het met een failisement er aan toe gaat.
  Ik vind het heel erg dat mensen verstoken blijven van hun zuur verdiende geld op dit moment.
  Bedankt Bos en Lakeman.

 261. De zaakt stinkt enorm. De DNB en Financiën spelen een fals spel.Het is meer dan duidelijk,ik reken mij zelf en tot een gemiddelde Nederlander die de laatste tijd een spaarrekening hebben geopend bij de DSB vanwege een hogere rente. Dus de banken met “staatssteun” verloren veel geld aan de DSB.Ik heb me dan ook voorgenomen als dit spel zo doorgaat ik geen geld meer aan een bank ga toe te vertrouwen die door de staat op de de been wordt gehouden en doorgaat met het uitdelen van grote bonussen. De DSB die dit niet deed maar daarentegen in sport en kunst investeerde krijgt de zwarte Piet toegespeeld.

 262. Voor mij is, D.Scheringa een boef.

 263. Jacobus zegt: 18-10-09 om 22:00

  De Grote verliezer in het hele verhaal,is de gewone doorsnee Hollander,die ofwel er letterlijk ingestonken is,ofwel gewoon belazerd is.Niets nieuws onder de Zon,ieder wil(wilde) toch zo goedkoop mogelijk en met de meeste Rente?Het grappige doet zich voor dat opeens de DSB bank de laatste 6 maanden zich probeert te beteren.Helaas 25 jaar verkeerd koopmanschap gooi je niet zomaar even om.Ik ben inmiddels mijn huis al kwijt.En hoe zat het ook al weer,was de de pers man niet Klaas Wilting????? Ooit nog gezien in deze hele Comedie?

 264. Tim zegt: 19-10-09 om 11:14

  “gemiddelde Nederlander die de laatste tijd een spaarrekening hebben geopend bij de DSB vanwege een hogere rente. Dus de banken met “staatssteun” verloren veel geld aan de DSB”

  Nee, lees dat nu eens andersom. De gemiddelde Nederlander (die teveel geld leent omdat hij hetzelfde wil als zijn buurman) gaat er maar vanuit dat als iets goedkoper is/meer oplevert, het direct ook net zo veilig is als iets anders. Het is net als vlees kopen bij een echte slager of bij een goedkope supermarkt. Het heet hetzelfde, ziet er hetzelfde uit en als je het lang genoeg tegen jezelf zegt smaakt het uiteindelijk ook voor jou hetzelfde. Maar het is niet hetzelfde.

Geef een reactie