De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

DSB Bank failliet, hoe gaat u er mee om?

Klanten, medewerkers en andere betrokkenen bij DSB Bank zoeken naar antwoorden in de nieuwe situatie van de gevallen bank. Hoe werkt de garantieregeling? Bij wie kan ik een voorschot opvragen? Hoe gaat het verder met mijn hypotheek? En hoe gaat het verder met voormalig medewerkers van DSB Bank?

Stel ons uw vragen of geef uw reactie. De antwoorden op de meest gestelde vragen kunt u terugvinden op onze site.

Inmiddels hebben de curatoren de site van DSB Bank aangepast en kunnen klanten formulieren downloaden om voorschotten op te vragen en wordt uitgelegd hoe het depositogarantiestelsel voor hen uitpakt.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


26 reacties op “DSB Bank failliet, hoe gaat u er mee om?”

 1. Jorden zegt: 20-10-09 om 08:27

  In uw uitzending van 8:25 uur gaf u aan dat de aflossingen voor hypotheken betaald moeten worden. Maar hoe? Want er kan immers geen geld aan DSB worden betaald…

 2. W.J.Post zegt: 20-10-09 om 08:46

  Mevrouw, mijnheer,

  Bij de dsb heb ik momenteel geen saldo meer. Wel heb ik recht op rente per 1 november, opgebouwd in het laatste half jaar met een internetspaarrekening. Kan ik op deze rente nog rekenen?
  Met vriendelijke groet,
  Wim Post

 3. Regeer zegt: 20-10-09 om 10:48

  ik heb een deposito, wordt ook de tot nu toe opgebouwde rente vergoed ?

 4. elles zegt: 20-10-09 om 10:57

  Ik wil ook graag weten hoe ik nu mijn hypotheek moet betalen. Deze wordt normaal gesproken aan het begin van de maand automatisch afgeschreven. Graag zo spoedig mogelijk uw antwoord
  mvg

  Elles

 5. Koos zegt: 20-10-09 om 12:49

  Ook ik heb een hypotheek bij de DSB.Hoe gaat de betaling hiervan nu verder. Op die hypotheek zit ook nog een overlijdensverzekering. Kwijtschelden lijkt mij wel een leuke optie.

  Koos

 6. Als ex-werknemer van Dirk wil ik iedereen veel sterke toewensen die hierdoor gedupeerd is geraakt!!!

 7. dennis zegt: 20-10-09 om 13:21

  vind terecht dat ze failliet zijn! wat een leugenaar die dirk!! erg voor personeel, maar als ik die zo hoor, dan zijn het ook maar paar makke schapen die achter hem aanrennen!!

  die man snapt er echt helemaal niets van!!!

 8. Beste Wim en Regeer,

  Rente valt onder het deposito garantiestelsel, althans dat is mijn ervaring bij de afhandeling van Icesave. De rente wordt opgebouwd tot het faillietcement, op dit moment staat je geld dus renteloos op de bank. Medio november krijgen jullie een brief van de Nederlandse Bank, over hoe je het geld terug kunt krijgen. Er wordt naar gestreefd het geld voor kerst uit te keren.

 9. peter zegt: 20-10-09 om 17:11

  Reaktie op de reaktie van Plaskerk.
  Een beetje wrang. Kunstwerken zijn belangrijker dan mensen.

 10. anoniem zegt: 20-10-09 om 17:40

  Het komt allemaal door die lakeman!!!
  met alle respect aan dirk
  AAN ALLE GEDUPEERDE:STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!

 11. pedrito zegt: 20-10-09 om 19:37

  Ook ik heb een hypotheek lopen bij DSB. eind van de maand wordt er altijd per automatisch het bedrag van mijn rekening afgeboekt. Tevens heb ik ook twee overledensrisicoverzekeringen daar lopen en een arbeidsongeschiktheidsverzekeing… allen gekoppeld aan mij pruts hypotheek. hoe moet het nu verder met de betalingen? en de overledensverzekeringen, kunnen die nu eindelijk afgekocht worden???
  graag een antwoord

 12. Gast 82 zegt: 20-10-09 om 21:11

  peter, als het museum wordt afgebouwd kan men daarmee weer de schulden aflossen van de inkomsten die er mee worden vergaard. En wat je nu zegt is niet helemaal eerlijk. Plasterk gaat nu eenmaal over kunst, Bos doet Financiën.

 13. Vervelend voor de mensen die met de DSB aangemaakt zijn,maar ik ben verlost van de opdringerige reklame heel de dag door.Met blije gezichten een nieuwe auto kopen,een hele grote,een nieuwe hypoteek voor op vakantie te gaan, en weer een andere voor een verbouwing en een nieuwe keuken.Gaat dat zo gemakkelijk?Ja zo gemakkelijk gaat dat.DSB falliet?Ja zo mgemakkelijk gaat dat.

 14. Tim zegt: 21-10-09 om 09:37

  “peter, als het museum wordt afgebouwd kan men daarmee weer de schulden aflossen van de inkomsten die er mee worden vergaard. ”

  Neen, want de opbrengsten zouden niet afwegen tegen de kosten zoals bij zoveel musea.

 15. Veronese zegt: 21-10-09 om 12:12

  Het is treurig voor de mensen die veel verliezen door deze situatie. Maar het is ook treurig dat een ondernemer die zo ambitieus en vol overtuiging een bedrijf neerzet, simpelweg kapot wordt gemaakt. Het wordt in Nederland kennelijk niet gewaardeerd om ambitieus en ondernemend te zijn. Kijk eens wat die man allemaal doet om erbovenop te komen. Wie z’n kop boven het maaiveld uitsteekt…. Natuurlijk heeft DSB fouten gemaakt, maar dat doen toch alle banken. Ik denk dat de overheid daar een grote schuld in heeft.

  Ik ben van mening dat we wel wat ondernemers kunnen gebruiken die het voortouw nemen om uit de crisis te komen. Managers die niet meer doen dan hun targets halen zijn er genoeg in dit land. Ook de Minister President klaagt constant steen en been dat het zo slecht gaat, terwijl hij ook kan zeggen dat we ons er op een positieve manier uit gaan werken en daarbij zelf het voortouw neemt. Wanneer gaat hij eens aan het werk? Of geniet ie er als vroom Christen juist van dat ie de weg van de meeste weerstand moet lopen?

  Tot slot.
  In Noord Holland is DSB een belangrijke onderneming voor de regio, het is een slechte zaak voor die regio dat deze bank omvalt. Daarnaast zie je nu ook dat het statistisch vertrouwen in de economie tevens is beïnvloed door de ondergang van DSB. Net wat we kunnen gebruiken Wouter Bos……..

 16. Martin zegt: 21-10-09 om 12:54

  Ongeloof heerst toch wel bij mij omdat ik nog steeds niet kan begrijpen dat er nog zo veel zijn die geloven in de onschuld van die zielepoot Scheringa. Waarom geven jullie toch de mensen de schuld die jullie al jaren duidelijk proberen te maken dat de bank niet deugd en dus niet Lakeman of Bos de schuld zijn maar de bank zelf. Voor de mensen op de werkvloer zouden regelingen getroffen moeten worden maar die Scheringa en andere zakkenvullers moesten ze op water en brood zetten naar mijn mening.
  Ik hoop dat ze nog meer jacht zullen maken op de rest van die rare praktijken van banken, dus mensen let op en zorg dat je op tijd je geld van die sjaggelaars vandaan haalt en voor het personeel van deze banken; voor zo’n bank wil je toch niet werken!!!

 17. Peter zegt: 21-10-09 om 13:48

  Wie is er nu verantwoordelijk voor het feit dat de crisis nog wat groter wordt?
  Scheringa of de minister van economische zaken?

 18. johan zegt: 21-10-09 om 14:07

  Ik heb een lening bij de dsb,die wordt elke maand rond de 23ste automatisch afgeschreven.
  Hoe moet het nu verder,Ik wil geen betalings achterstand oplopen.

 19. Wat een briljant idee van de curatoren van ABN-AMRO om de kunstcollectie veilig te stellen. Misschien vergeten dat die grootgraaiers van jullie (Rijkman Groenink met een bonus van slechts 26 miljoen euro) ook alleen nog maar bestaan omdat die tweehands bankier van een Wouter Bos jullie financieel tegemoet kwam.
  Kan er iemand een oproep plaatsen om ook bij jullie en FORTIS alle tegoeden op te halen zodat jullie ook failliet gaan. Het verdiende loon.
  En voor meneer Bos…oneervol ontslag en doorwerken minstens tot 70 jaar. Dan zal die arrogante rotlach wel verdwijnen. Maar ik vrees dat Bos wel enkele mooie functies krijgt om zijn kapitaal nog verder te vergroten. Het was ooit een socialist maar hij ruikt nu geld en dan wordt het al snel kapitalist. Als je ze niet kunt verslaan loop dan maar over. ABN-AMRO en Fortis mogen wat mij betreft ook op de fles. En niet boontje komt om zijn loontje wat die loontjes hebben alle grootgraaiers al ingepikt. Dhr. Lakeman kan ook bij het grof vuil al vrees ik dat ik geen enkel vernietingsbedrijf zo´n zuurpruim kan klein krijgen.

 20. Han Passchier zegt: 21-10-09 om 15:52

  A3 praat niet over feiten, maar over emoties.
  Terecht staat staatsbank ABNAMRO als hyptheeknemer van een “kunsthal” en minister Bos als belastinggeld-beheerder pal voor de belangen van de nederlandse burgers.
  Dat nu de collectie is veilig gesteld, is mooi meegenomen.

 21. Martin zegt: 21-10-09 om 17:08

  Verantwoordelijk zijn toch de mensen die aan de top staan van de bedrijven voor hun eigen bedrijf. Bos is gekozen door de nederlanders en die is inderdaad ook verantwoordelijk voor dit falen van het systeem.
  Ik persoonlijk kies voor eerlijk duurt het langst en dat vind ik niet door al die falende oncontroleerbare bedrijven zoals de ex DSB.

 22. Henk zegt: 21-10-09 om 17:13

  Mensen haal je spaargeld van de ABN/AMRO,want er drijgt
  gevaar voor de spaarders.
  Als deze oproep door een bekende nederlander zou woorden
  gedaan,dan zouden deze banken ook omvallen.
  Het is dus allemaal willekeur wat er is gebeurd.

 23. Cees zegt: 21-10-09 om 19:35

  Heb via de link op deze site het formulier ingevuld om het voorschot van € 3000,00 uit te laten betalen. Ik heb het formulier gecontroleerd of het correct ingevuld is en daarna op de knop verzenden geklikt.
  Na deze handeling gebeurt er niets.
  Hebben meer mensen deze ervaring?

 24. marjo zegt: 21-10-09 om 19:57

  u vraagt hoe ik er mee omga nou heel goed eigenlijk want ik was geen klant bij deze bank dus het leven gaat gewoon verder

 25. Ronald zegt: 22-10-09 om 19:13

  Dirk is toch maar zielig…. vinden jullie niet…?
  Als ik hem in de media zie, met zijn droopy oogjes, verdriet straalt er vanaf.
  Over wat hem is aangedaan, zijn bank en vooral zijn klanten.
  Hij houdt maar drie huisjes over voor zichzelf.
  En een slordige 50 miljoen divident (waar die ook mogen staan)die mijnheer Lakeman in de jaarverslagen gevonden lijkt te hebben.
  Neeeee die man is echt zielig hoor.

  Mijn vader is ooit ook failliet gegaan en die was dus daadwerkelijk alles kwijt(zoals het hoort?).
  Alleen datgene wat men als onmenselijk achte(omdat je toch ook moet eten en drinken) werd in huis achter gelaten.
  verder ging mooi alles in de verkoop en voor de meest belachelijke prijzen.
  Fl 1.50 voor alle gordijnen, 5 gulden voor een complete cafetafel set tientje voor de pannen(het zijn ze dan toch wel allemaal he..? werd er vanuit de achterkant vd zaal geroepen) enz. enz.
  EN leuke rest schuld erachter aan!

  U begrijpt ik leef echt mee met Dirk.
  Het was beter geweest dat hij zoveel voor zijn bank en klanten had gevoeld toen hij de woeker polissen en Leen op pad stuurde i.p.v. nu de zielepoot uit te hangen in de media.
  Wees en vent ga recht op staan en zeg het gewoon.
  Ik heb jullie allemaal gepakt, heb mij schaapjes op het droge(ok minder als ik had gehoopt) en ga vanaf nu op mijn gemakkie lezingen houden voor andere “slimmerikken” zoadat die “jullie” met mijn kennis nog eens kunnen pakken!

  Of Lakeman het beste voor zijn achterban en nederland heeft gedaan, laat ik aan anderen ter beoordeling.

  Ik leef in ieder geval mee met allen die ik hierboven lees en nu in grote onzekerheid zweven.

  Groetjes,

  Ronald

 26. Alle foute bankmedewerkers opsluiten en vervangen door eerlijke medewerkers.

Geef een reactie