De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Adoptiebedrijven positief de zomer in

De tijd vliegt en daar was Jos Schomaker, van Schomaker mannenmode het helemaal mee eens. Hoe vaak stond ie op het punt om mij te bellen, maar kwam het er weer niet van. Herkenbaar, want ook hier bij de NOS dacht ik met enige regelmaat aan onze adoptiebedrijven, maar werd ik telkens afgeleid.

de_gouw_machine_12121 Jan Willem van der Wolf van Machinefabriek De Gouwe belde me vorige week om te vertellen dat het hartstikke goed gaat met het bedrijf.

”Enorme intake van orders’
Samen met zijn fusiepartner scoorde hij een order van driekwart miljoen en dit alles zorgt ervoor dat hij tot na de zomervakantie vooruit kan.
Vorig jaar leende hij zijn eigen mensen uit, nu leent ie vakkrachten van soortgelijke bedrijven die het nu even moeilijk hebben. Ook besteedt ie werkt uit. Vooral de voedselindustrie haalt projecten van de plank en brengt ze  in uitvoering. Van der Wolf bljift echter voorzichtig voor de middenlange termijn, want je weet het niet. ”We blijven heel gedegen, slim handelen en schakelen”  Toch heerlijk om zo’n optimistische ondernemer aan de lijn te hebben..

”consument bezuinigt niet op kleding”’
schomaker11Terug bij Jos. Ook daar , het kan niet anders, positieve geluiden. Het opgepimpte filiaal in Hoogeveen doet het zo goed dat Schomaker overweegt in het najaar een ander filiaal te restylen. En hij durft het nu wel hardop te zeggen: ”de consument bezuinigt niet op kleding”.  De  omzet wordt netjes gehaald en de winkel in Hoogeveen springt er in positieve zin bovenuit. Daar heeft ie het team en het aantal merken uitgebreid.

”trend in de markt is goed ”

hans-van-bruggen-111 Hans van Bruggen van de Financieel adviesgroep wacht op vijftig makelaars zodat ze een nieuwe makelaarsorganiastie op kunnen zetten onder de naam woon.nl. Hij vertelde het al eerder, alles moet onder EEN dak . De reacties zijn goed en hij hoopt dus gauw met dit nieuwe concept aan de slag te gaan.

Ook is ie positief over de markt. Er worden weer meer huizen gekocht. Hij durft natuurlijk geen voorspellingen te doen, maar de trend lijkt goed.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


Geef een reactie