De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

RadioRoute1 champignons

recorderIn de laatste dagen van 2010 en de eerste dagen van 2011 ben ik enkele keren in Brabant geweest, met mijn recorder, om van drie ondernemers, een bedrijfsleider en een bankier te horen hoe zij het nieuwe jaar ingaan: de RadioRoute. Verbindend element: een vraag die in de volgende aflevering wordt beantwoord. En er is iets van een economische keten te ontwaren in de volgorde der afleveringen…De route gaat van een champignonkweker naar een marktkoopman, dan een vrachtwagenchauffeur, om via een bedrijfsleider van een vrachtwagenonderdelenfabriek bij een bankier te belanden. Allemaal praten ze over het afgelopen jaar, en over wat 2011 zal, of kan brengen.

Gerard Sikes

Als eerste champignonkweker Gerard Sikes, die eigenlijk tegen de verdrukking in kon blijven groeien met zijn bedrijf. Niet in de laatste plaats vanwege het sterke koppel dat hij vormt met zijn echtgenote en mede-eigenaar van het bedrijf Karin Sikes. Een echt ondernemersechtpaar, al heel lang niet op vakantie geweest. ‘De zaak’ floreerde eigenlijk steeds, behalve in de crisisjaren, toen er arbeidstijdverkorting moest worden aangevraagd.

machinaal gesneden champignons

Sikes champignons gaat een spannend jaar tegemoet. Het bedrijf gaat iets doen wat het nog niet eerder heeft gedaan. Machinaal gesneden champignons worden op de consumentenmarkt gebracht – die totnutoe vooral werd bediend met handgeplukte champignons. Machinaal gesneden champignons zijn goedkoper te produceren dan handgeplukte.

Om één en ander mogelijk te maken, werd een miljoen euro geïnvesteerd. Een flink bedrag. Morgen naar de markt, om daar van de marktkoopman te horen wat consumenten eigenlijk willen, qua champignons.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


2 reacties op “RadioRoute1 champignons”

  1. je kan makkelijk een paar jaar vullen met het intervieuwen van ondernemers en je zal steeds een heel interresant verhaal horen want elk bedrijf heeft zijn eigen verhaal. maar misschien is het een idee om eens te gaan snuffelen in de centra van de middelgrote en kleinere steden en kijk eens wat daar van over is. elk centrum is wat winkels betreft een copie van elkaar en grote leegstand in de aanloopstraten.

  2. Weet u toevallig ook of er momenteel vraag naar T’ai Chi docenten is, meneer Kamphuis?

Geef een reactie