De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

RadioRoute2 op de markt

recorder2Op de markt in Eindhoven werkt Tonie Lens. Hij staat al vijfenvijftig jaar achter de kraam, en denkt niet aan ophouden. Tonie Lens is de hoofdpersoon tijdens de tweede dag van de radioroute.

Tonie Lens

Ik heb het niet nagezocht, maar het zou mij niet verbazen als Tonie Lens de meest ervaren marktkoopman in Nederland is. Hij doet het van kinds-af-aan, en is inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd ruim voorbij. Er is veel veranderd natuurlijk in al die jaren. Daarover praat Tonie honderduit. Een keuze uit al dat gepraat in twee radioroute-dag2-afleveringen van ongeveer vijf minuten, vanmorgen tussen half acht en acht en vanmiddag tussen half vijf en vijf. Hierbij vast twee foto’s, van Tonie en zijn, zoals hij het zelf noemt, ‘knechtje’ Joop…

Tonie Lens en zijn 'knechtje' Joop

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


Geef een reactie