De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

RadioRoute3 En Route

Vandaag gaat de RadioRoute echt op pad. De snelweg op, beter gezegd. De snelweg, dat is waar vrachtwagenchauffeur Ad Baelemans meestentijds vertoeft.

Download ← Beluister hier de radioreportage

Baelemans maakt het gezellig in zijn cabine. Siergordijntjes, een zelfgemaakt kettinkje van dochterlief en vaantjes van een sponsorrit.

trucker-7

Er is ook een koffiezetmachine. Zo’n vijftien uur per dag zit Balemans in zijn cabine. Al ruim veertig jaar nog steeds naar tevredenheid – ondanks de toegenomen verkeerdrukte, haastige collega’s en niet-begrijpende mede-weggebruikers in luxe-auto’s.

In de ochtendeditie vertelt hij over wat er zoal is veranderd in zijn vak. In de middag gaan we laden en lossen, en praat Baelemans over zijn economische vooruitzichten.trucker-1

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


2 reacties op “RadioRoute3 En Route”

  1. 90 kachelen? Tot je 70-ste achter het stuur? Bord voor je kop NOS? Olieprijs stijgt binnenkort boven de $100.- Broeikaseffekt zorgt er voor dat de golfstroom vermindert. Hoe denk je anders dat het al 5 jaar achtereen zo koud is.

    Kick af, “onafhankelijke” media. Oliejunks!

  2. Ricardo zegt: 06-01-11 om 13:17

    Leuke serie over de noeste werkers zelf. Die dus ook wel wat interessants te melden hebben. Eindelijk eens niet over de economie met economen, CEO’s en al dat andere hogere ‘managementsspul’..

Geef een reactie