De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

RadioRoute4 VDL Bus Chassis


recorder4Dag vier van de RadioRoute. VDL Bus Chassis, onderdeel van de VDLgroep. Maakindustrie – hier worden bussen gemaakt; onderstellen van bussen. Die onderstellen worden elders voorzien van een chassis en andere toebehoren. Bedrijfsleider Louis de Jong ziet er op toe dat alles op rolletjes verloopt.

De Jong bij een onderstel

De Jong bij een onderstel

Ze kijken meestal niet langer dan drie maanden vooruit bij VDL Bus Chassis. Het eerste kwartaal van 2011 ziet er goed uit, met orders uit onder meer België en Zuid-Afrika.

Het bedrijf is veel kleiner dan concurrenten als MAN, Mercedes en Volvo. De kleinschaligheid maakt dat het bedrijf toch goed kan meekomen. Er kan snel worden ingespeeld op bijzondere wensen van klanten. En er is veel kennis in huis.

Loonkosten zijn hoog in Nederland. Daarom kijkt De Jong naar mogelijkheden om het lassen te automatiseren. De lassers hoeven zich geen zorgen te maken, zegt hij. Want in het brede VDL-conglomeraat is er altijd wel wat te doen. vdl-3

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


Geef een reactie