De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Elfstopcontactentocht (6): Op weg naar Zandvoort

Op weg naar Zandvoort. We draaien de A9 op. De auto accelereert goed.  Zelf zo goed dat we in mum van tijd 110 km/uur rijden. Ai in de spiegel zien we een politieauto opduiken. We schakelen snel over naar de eco-stand. De snelheid valt meteen terug naar 88km. We houden ons keurig aan de snelheid. Nadeel is alleen dat de voet harder op het gas (de electriciteit) moet.

Ondertussen gaat de telefoon. Het is Bart van Thienen van Nissan. Of we op tijd op het circuit in Zandvoort zijn. We hebben enige vertraging opgelopen, want bij het wegrijden uit Amsterdam wordt aan de weg gewerkt. We hebben speling op het circuit, we zijn het pauzenummer tijdens een grote motoren race.

Ook Marjolein Hogervorst belt. Ze produceert en maakt een TV-verslag voor morgen. Ze wil een punt waar ze kan filmen. We gaan rekenen, waar kunnen we komen zodat we daarna ook weer kunnen wegkomen. Dat is nadeel. je bent de hele dag aan het nadenken hoeveel staat er nog op de teller, en wanneer moeten we opladen. Weer telefoon. Jan Lammers. Ook hij is verlaat.

Louis is in z’n nopjes. “Ben ik eindelijk sneller dan jij ha-ha.” Jan weet het niet zeker en trapt hoorbaar op het gas. Bij ons blijft het stil, dat is ook electrisch rijden… Stilte die alleen wordt verbroken door de telefoon.
We zien de zee…  

Beluister de fragmenten uit het Radio 1 Journaal van vanochtend:

Download In Tiel met een bijna lege accu

Download Blijdschap bij oplaadpunt als Louis Dekker komt tanken

 

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


2 reacties op “Elfstopcontactentocht (6): Op weg naar Zandvoort”

  1. Datzelfde heb ik nou ook op de fiets.

  2. Fliegender Holländer zegt: 07-04-11 om 11:26

    @ Klimaat: “Datzelfde heb ik nou ook op de fiets”… Wat heeft U ook op de fiets?? De mogelijkheid, snel van A naar B te komen in alle stilte?? Superman of zo, om met 110kmh over de snelweg te gaan?? Een discussie over het nut van een auto heeft kennelijk met U sowieso geen zin – bent nooit verder gekomen dan het dorp waarin gij woont. In de verkeerde eeuw geboren kennelijk. En nee, heb zelf geen auto, maar er zijn vaak momenten, dat het gemist wordt. Want een trein is leuk, maar gaat nooit van de plek waar je bent naar de plek waar je heen moet. Om maar te zwijgen over het feit, dat een trein niet gaat op de tijd, dat het je uitkomt.

Geef een reactie