De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Elfstopcontactentocht (11): een dagje CO2-neutraal

donau-meontvmmsdptriple-i1Nog even napuffen van de avonturen van gisteren. Uiteindelijk kom ik aan in Amsterdam met nog slechts 4km op de teller. In Amsterdam kan ik aan de snelle oplaadpaal, de reddingsboei in dezer bange dagen.

Ondertussen blijft Huub Rottengatter bellen. “Het is echt heel bijzonder hoor”, zegt hij. Net voor het Journaal kom ik thuis aan. De auto slaapt in Tiel en wordt weer lekker volgetankt tijdens de nacht.

Op naar Ton Roks de oud hoofdredacteur van Autovisie. Hij zat vorig jaar in de jury voor de verkiezing Europese auto van het jaar. Hij houdt van snelle auto’s en dikke banden. Een  Italiaans merk zal ik maar zeggen en toch koos hij voor de lelijke auto de Leaf, het zijn zijn woorden.

“De techniek won het van de uitstraling. En ach als ik straks bij Petrus kom dan kan ik in ieder geval zeggen dat ik een dagje CO2-neutraal ben geweest”, zegt hij lachend.

Lees ook de andere weblogs die verslaggever Louis Dekker schreef tijdens zijn Elfstopcontactentocht van deze week met een Nissan Leaf.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


2 reacties op “Elfstopcontactentocht (11): een dagje CO2-neutraal”

  1. CO2-neutraal? Hahahahahaha!

    Kolencentrales. Vandaag besluit de grootste dombo van de NOS de “Palenrit”. Milieu Centraal zit ook in het complot. Ook verstand op NUL!

  2. Floris Houvast zegt: 09-04-11 om 13:18

    Dit is inderdaad precies waar mensen vaak de mist in gaan, elektrische auto’s zijn niet co2-neutraal, je verplaatst de vervuiling gewoon van het punt van gebruik naar het punt waar de elektriciteit word opgewekt, en dat zijn inderdaad voor het overgrote deel zwaar vervuilende kolencentrales.

Geef een reactie