De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

radioserie Paul Krugerlaan

Hij ligt één van de bekendste ‘krachtwijken’ in Nederland, de Paul Krugerlaan in de Haagse Transvaalbuurt. De gemeente Den Haag heeft er veel geld ingestoken om van de laan in een achterstandswijk een aantrekkelijke winkelstraat te maken met veel culturele diversiteit. In de week van maandag 25 juli (2011) zend het Radio1Journaal een serie reportages uit over mensen die in deze laan wonen en werken. In deze blog staan foto’s van de mensen die in de serie aan het woord komen, en linkjes naar de uitgezonden reportages.

Manish Dixit is projectleider van de Paul Krugerlaan. Hij zorgt er voor dat de eindjes bij elkaar komen bij de verschillende wegen die Den Haag bewandelt om de laan te ‘revitaliseren’. Dixit is deskundig op het gebied van stedelijke ontwikkeling. In de eerste aflevering van de reportageserie geeft Dixit tijdens een wandeling een korte schets van de laan…

Ali Akpinar is supermarkteigenaar. In de tweede aflevering is te horen hoe zijn supermarkten deel uit maken van een soort Turks-Nederlandse bedrijfskolom.

 

Ashley en haar vader. Twee generaties, twee winkeltjes, vlak naast elkaar in de laan. Ze vertellen over verschillen en overeenkomsten in aflevering drie.

 

 

In de vierde aflevering vertelt Dinesh Joshi over de populariteit van de Paul Krugerlaan als de plek waar alles te verkrijgen is voor een traditionele hindostaanse bruiloft.

In aflevering vijf gaan medewerkers van de dienst handhaving achter enkele voordeuren op de laan, om te controleren of alles daar volgens de regels is.

In hamburgerrestaurant Broozter zijn de hamburgers halal en de medewerkers veelal stagiaires uit de buurt die een opleiding volgen op eennabijgelegen ROC. Bedrijfsleider John Tewari vertelt in de laatste aflevering hoe hij met zijn stageplaatsen probeert mee te werken aan het verder professionaliseren van de winkels in de laan. Ook aan het woord komt een van de stagiaires, Omar.

 

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


31 reacties op “radioserie Paul Krugerlaan”

 1. Bas zegt: 25-07-11 om 09:11

  Weten jullie zeker dat het Paul Krügerlaan is? De grootvader van de latere president van Zuid Afrika was een Duitser, die in nederlandse dienst in zuidelijk Afrika is terechtgekomen, en aangezien men daar Nederlands sprak de umlaut heeft geschrapt.

  De president van Zuid Afrika in kwestie heette dan ook Paul Kruger. Zonder umlaut. Maar het is mogelijk dat de gemeente Den Haag foutief de umlaut op de U heeft gezet.

 2. Bart Kamphuis zegt: 25-07-11 om 09:44

  @Bas: de puntjes op de u zijn verwijderd…

 3. Kimm zegt: 26-07-11 om 19:54

  Heb op de site Transvaalkwartier.nl een filmpje gezien over de nieuwe PKLaan en ben via die site ook dóórgelinkt hier naar toe. Fijn. Kan ik even mijn ei kwijt want ik ben nogal boos over al dat Multi Culturele gedoe. Ik ben een rechtschapen Nederlander en Hagenees en ben van mening dat iedereen in ons land welkom is en een toekomst op moet kunnen bouwen. Maar … hoe kunnen we nog spreken over Multi Cultureel? In mijn opinie betekent Multi Cultureel dat meerdere culturen samen smelten met de bestaande cultuur. De Nederlandse cultuur dus. Daar is op de PKLaan echter niets meer van te merken. Buiten de welbekende grootjutter die op de kleintjes let.(PKPlein).
  Niets Multi-Cultureel. Dat is het pas als ik ook de kleine Nederlandse bedrijfjes weer zie op de PKLaan. De bakker die een sausijzenbroodje verkoopt en niet hoeft te letten op Halal. De slager die varkensvlees verkoopt. Een groenteboer die nog weet wat postelijn is en je graag een koolrabi verkoopt.
  Multi Culti is prima in mijn ogen maar niet als het zonder Nederlandse winkels gebeurd. Dan heeft Multi Culti geen enkele betekenis meer.
  Vr. gr.
  Kimm

 4. Leonart zegt: 27-07-11 om 06:36

  Zo ik iets ben, ben ik een Hagenaar. Helaas wordt de multicultuur de trent om politieke correctheid te bewijzen. De PK laan is een monocultuur van de nieuwkomers geworden en de oorspronkelijke bewoners zijn daarin niet meer terug te vinden. Mijn Den Haag is niet meer en ik straks ook niet; het zij zo!

 5. Bas zegt: 27-07-11 om 09:19

  Wat is multicultureel? Meerdere culturen door elkaar heen. Het probleem is alleen, dat wat in de ene cultuur vriendelijk is, in een andere cultuur onaanvaardbaar

  Meerdere culturen die door elkaar heen leven betekent dan ook, in de praktijk, dat er meerdere samenlevingen door elkaar heen geweven zijn, die elkaar negeren of erger.

  De term multiculturele samenleving is dan ook een contradictio in terminis.

  Natuurlijk hebben de Vietnamese loempiatentjes het straatbeeld veranderd, en persoonlijk vind ik dat geen achteruitgang. Ook niet culinair gezien. Maar de Vietnamezen zijn voor het overige vooral goed in het opgaan in onze samenleving. De tweede generatie spreekt zonder uitzondering prima Nederlands

  dus multiculturalisme is voor de Vietnamezen niet van toepassing, ze zijn in de Nederlandse cultuur opgegaan en hebben deze verrijkt

  Dat zouden ook de andere culturen moeten doen die in Nederland aanwezig zijn. Opgaan in de onze. Want waarom kwam men hierheen? Omdat het hier beter is als waar ze ook vandaan kwamen.

  De belangrijkste redenen zijn dat het hier welvarender en vrijer is dan elders. Het leuke is, dit heeft met elkaar te maken. Je kunt onze welvaart niet kiezen zonder onze vrijheid op de koop toe te nemen.

  Maar vrijheid is niet alleen nemen, maar ook geven. Net als onze tolerantie. Wie niet zelf tolerant is, hoeft wat mij betreft geen tolerantie van ons te verwachten.

  En helaas, de Islam is weinig tolerant. Daardoor hebben veel Moslims moeite met zelf tolerant te worden, want hoe is dat met hun godsdienst te rijmen? Maar dat is, vind ik, hun probleem.

 6. Tja zegt: 27-07-11 om 10:09

  Het ultieme “multiculti” is voor mij die Indier die je in Schotland in onverstaanbaar authentiek schots te woord staat. Maar die man mag me best een curry verkopen inplaats van haggis. Daar zit ik niet zo mee. Wat ik wel als voorwaarde stel, en daar ben ik vrij zeikerig in, is dat de Nederlandse wet de Nederlandse wet is. Dat er geen uitzonderingen worden gemaakt voor nieue inwoners die het van huis uit anders gewend zijn. Zelfs niet als dat vanuit een geloof zo is bepaalt. Dan had je een land moeten uitzoeken waar je geloof beter aansluit bij de wet. Die wet heeft een reden, die is beproeft op de situatie zoals hij is. En niet alles hoeft altijd hetzelfde te blijven, maar het moet niet geforceerd worden om te bewijzen dat hier altijd maar alles kan. En helaas, ook getuigen de reacties hierboven, dat gebeurt wel.

  Er worden maar al te vaak dingen door de strot geduwd.

 7. Marije Kerling zegt: 27-07-11 om 14:16

  Ik woon al jarenlang om de hoek, eerst 24 jaar in de Kritzingerstraat en nu bijna 3 jaar in de Hertzogstraat, heb de films gezien en herken er weinig van, natuurlijk zijn er leuke winkeltjes gekomen en is de straat eindelijk een beetje opgeknapt, maar verder ?
  De bewoners worden nergens bij betrokken of van op de hoogte gesteld, moeten we dan blij zijn met al dat multicultigedoe ?
  Het komt mij langzamerhand na 35 Transvaalbewoner te zijn de strot uit, wat mij betreft was er altijd voor iedereen in de wijk plaats, maar omgekeerd ziet men de laatste Hollanders liever verdwijnen, want die zijn TE kritisch !
  En zijn te lang aan het lijntje gehouden !

 8. Marije Kerling zegt: 27-07-11 om 14:18

  Ik heb een tikfout gemaakt, ik bedoelde 35 JAAR Transvaalbewoner !

 9. Chris zegt: 28-07-11 om 00:20

  Klopt het dat geen ‘oude’ bewoners
  of winkeliers aan het woord zijn geweest
  in de radiouitzendingen? Als ik de reacties
  lees was daar wel behoefte aan.

 10. Bart Kamphuis zegt: 28-07-11 om 08:21

  @Chris Ik had graag een aflevering gemaakt bij café Het Pleintje, de naar verluidt laatste autochtone Nederlandse ondernemer op de laan. Dat is helaas niet gelukt.

 11. Marije Kerling zegt: 28-07-11 om 11:45

  Ach, jullie hebben mooie reclame gemaakt voor de gloednieuwe bedrijven die zich hier gevestigd hebben.
  Misschien zorgt de gemeente ook voor bezoekers ?
  De meeste mensen hier in de wijk hebben niet zoveel te besteden, dus daar moet de klandizie niet gezocht worden.
  Er zijn ook nog Hollandse wijkbewoners hoor, de meeste ondernemers zijn weggepest !

 12. Op de PKLaan is nog een!!! ‘oude’ ondernemer gebleven: slijterij Vink. Het verbaast mij dat tot in het 12 uur NOStv journaal reclame gemaakt wordt voor de PKLaan/Haagse wijk Transvaal. Zij van ‘City Mondial’ raken de veel te dure nieuwbouwwoningen aan de straatstenen niet kwijt, daar wordt ook zo veel reclame voor gemaakt in dat zogenaamde transvaalpuntnumagazine. Ik hou mijn hart vast voor de achtergebleven bewoners en al die mensen die hier ondernemen en in gebakken lucht en loze beloftes blijven geloven.

 13. Kimm zegt: 28-07-11 om 20:53

  Café het Pleintje is nog wel aardig Nederlands hoor, maar ontvangt óók gasten die niet in Nederland geboren zijn. Is hun goed recht en de bezoekers zijn stuk voor stuk fijne mensen. Feit is en blijft dat er niet één stukje autochtoon Nederlands meer is op de PKLaan. Nogmaals, behalve de grootgrutter die op de kleintjes let dan. Ik blijf erbij dat wij, Nederlanders (van oudsher) wel eens een sauzijsebroodje willen halen bij een échte Hollandse bakker. Een halfje wit gesneden. Of bij de Slager een kilootje half om half gehakt. Bij een visboer een Hollandse nieuwe. Er is een (echt wel goeie) visboer op de PKLaan maar tóch zal ik daar nóóit een harinkie halen. Gewoon het idee al. Ik wil het liefste een Scheveninger mijn haring zien schoonmaken waar ik bij staan. En zeg nou eerlijk, wat vrágen wij nu eigenlijk ? We vragen gewoon een beetje ruimte voor ónze cultuur. En die wordt zolangzamerhand wéggevaagd in onze “Multi-Culturele” wijk.
  Nogmaals (zie mijn eerdere reactie), er niets multi-cultureels aan onze wijk als onze eigen cultuur niet eens méé doet.
  Er niet meer toe doet. Ik ben trots op iedere ondernemer die probeert om van de Paul Krugerlaan een soort van “Winkelcentrum” te maken dat aansluit aan de Haagsche Mart. Maar zonder Hollanders is het voor ons Nederlanders moeilijk te verkroppen en moeilijk om het allemaal nog steeds leuk te vinden. Misschien is onze Muti-Culturele maat VOL !??

 14. Marije Kerling zegt: 29-07-11 om 12:29

  Natuurlijk zijn wij Hollanders meegegroeid met alle multiculti dingen die hier in de wijk gebeurden, maar er was altijd plaats voor iedereen en nu moet de boel vooral Surinaams worden en daar wordt ons groot onrecht mee gedaan.
  Als ik in de Julianakerk de krantjes Metro en Spits ga halen, ook voor een paar andere wijkbewoners, heb ik zelfs al meermalen ruzie gehad met daar altijd rondhangende Surinamers, die vinden dat zij daar de baas zijn.
  Dan hebben ze aan mij een goede, want ik vertel ze precies wat IK van hun gedrag vind. Dus heb ik ze duidelijk verteld dat het om Nederlandse kranten gaat die naar Nederlandse ouderen gaan.
  En bovendien ook nog door een Nederlander (Rinus) op het station Hollands Spoor gehaald worden en daar neergelegd worden voor wijkbewoners, dus niet specifiek voor Surinaamse hangouderen !!
  Ik ben hun bemoeizucht flink zat !
  En de hoge subsidies die aan Hindoestaanse verenigingen gegeven worden om onzinconferenties met gratis eten te beleggen.
  De sportochtend 1 x per week voor vooral Hollandse ouderen is wegbezuinigd !
  Schandalig !!!!!
  Niet leuk zo’n uitspraak, maar ze maken het er zelf naar !

 15. Marije Kerling zegt: 30-07-11 om 18:04

  Onze verslaggever blijft akelig stil, maar ik heb een voorstel :

  Misschien kan er over een jaar of 2 weer een prachtige reportage over de Paul Krugerlaan worden gemaakt, dan zijn namelijk alle subsidies voor nieuwe bedrijven op en moeten zaken het zelf gaan redden.
  Ik ben heel benieuwd wie er dan nog overgebleven zijn (ik wel hoor, als het aan mij ligt !)
  Maar ik ben dan ook alleen MAAR bewoner/huurder !
  En zie en lees veel over de wijk !

 16. Marije Kerling zegt: 31-07-11 om 12:08

  Laatste aanvulling, want er reageert verder niemand, dus kan ik nog even een ei kwijt !!

  Het trieste is dat de toekomst van onze wijk in handen wordt gelegd van bevolkingsgroepen die het NA 2015 financieel vrijwel allemaal moeilijk gaan krijgen, omdat per die datum de AOW gaat veranderen.
  De aanrechtsubsidie (voor jongere partner) verdwijnt, dus die moet een baan gaan zoeken.
  Verder krijgen de mensen maar 2% van het bedrag uitbetaald voor elk jaar dat ze in Nederland wonen, dus alleen mensen die VOOR 1965 hier zijn komen wonen krijgen het volledige bedrag, de rest zal waarschijnlijk een beroep moeten doen op de Gemeente om aanvullende bijstand te krijgen, met alle vervelende regeltjes die daarbij horen, dus dat gaat moeilijk worden.
  Dit geldt trouwens ook voor mensen die een aantal jaren in het buitenland gewoond hebben, mijn zus woont vanaf haar 50e in Duitsland en krijgt straks maar 70% AOW, ook al heeft ze 30 jaar in de bejaardenzorg gewerkt en echt wel haar bijdrage aan de maatschappij geleverd, maar regels zijn regels en die gelden gelukkig voor iedereen.
  Ik heb me hier in verdiept omdat ik zelf 61 ben en hier dus mee te maken krijg, maar ik heb vanaf mijn 16e gewerkt en krijg straks volledige AOW + ABP pensioen, al moet ik natuurlijk afwachten wat ik daar allemaal netto van in handen krijg, maar ik kan er in ieder geval mijn huishouden nog van betalen.
  Aangezien er nu al heel wat huizen in de wijk te koop staan, kijk maar eens in het stuk Schalk Burgerstraat tussen de Kempstraat en de Scheepersstraat, zie ik de toekomst voor wijkbewoners niet bepaald rooskleurig tegemoet.
  Gemeentelijk armenbeleid verschraalt, maar de bestuurders blijven dromen (en lekker eten) !

 17. Kimm zegt: 01-08-11 om 21:35

  Je verslagever slaapt niet hoor Marije, maar heeft verder niets nieuws te melden. Ik ben het grotendeels met je eens maar heb pas weer iets te melden als ik een nieuwe reactie lees van de grote Bart Kamphuis. Ben nl zeer benieuwd naar zijn respons. En daarná is het weer MIJN (lees “onze”) beurt. En zo lang jij Marije alles al weergeeft en ík er niets aan toe hoeft te voegen gaat het allemaal van een leie dakkie.
  (op deze site dus).

  Misschien leuk om te melden dat de projectmanager van de De la Reyweg mij vandaag (midden in zijn vakantie) belde om te vragen of het allemaal nog wel ” liep” op de Vrijstaathof.
  Prima, vertelde ik hem. Ware het niet dat verleden week de politie niet eens wist hoe ze de Vrijstaathof konden bereiken. Gelukkig waren er een paar slimme agenten die het doolhof wisten te ontcijferen maar de arrestatie wagen stond nutteloos te wezen in de Durbanstraat alwaar zij zichzelf klem gereden hadden.

  Gelukkig ging het deze keer om een klein vergrijp en was de arrestatie wagen niet eens nodig, maar ik hou mijn hart vast als ook Hulpdiensten (lees: Ambulance) de weg naar ons Hofje niet weten te vinden.

  De problemen in Transvaal liggen niet alleen maar rondom de Paul Krugerlaan c.q. -plein maar door heel Transvaal heen.
  Wat wil je als je een wijk finaal overhoop haalt.
  En dan alles tegelijk wilt doen waardoor je mensen confuus maakt. Één richtings verkeer geldt niet meer. Je mag overal in en uit. Maar parkeerbonnen worden wél uitgedeeld. Omdat je ergens wilt parkeren waar in de wijde omgeving geen parkeermeter te vinden is. Die zijn i.v.m. de werkzaamheden weggehaald. De gemeente zegt dat je dan op zoek moet dan de dichtsbijzijnde.
  Nou, die is dan ergens in Rustenburg-Oostbroek.

  Ik wacht met smacht
  op commentaar van de heer Bart Kamphuis.

  groet,
  Kimm

 18. Kimm zegt: 01-08-11 om 21:40

  Ff foutje in vorig berichtje.

  “De gemeente zegt dat je dan op zoek moet dan de dichtsbijzijnde.”

  Moet zijn:

  “De gemeente zegt dat je dan op zoek moet NAAR de dichtsbijzijnde.”

  groet
  Kimm

 19. Marije Kerling zegt: 02-08-11 om 11:16

  Ach, deze Bart was ingehuurd om een prachtige reportage te maken over de nieuwe winkels op de PK en wordt nu gekonfronteerd met de vele problemen in de wijk en met sterke vrouwen in Transvaal.
  En dat was niet de bedoeling ha ha !
  Het parkeerbeleid werkt ook niet echt mee, 2,10 per uur is ECHT veel te veel, dan gaan de mensen liever naar Leidschenhage, daar is het gratis !

 20. Marije Kerling zegt: 04-08-11 om 12:12

  Het blijft dus nog steeds akelig stil, er wordt nergens meer op gereageerd door Bart en de NOS, ach, dat zijn we wel gewend, we mogen af en toe onze mening geven en zogenaamd meedenken, maar vervolgens wordt er helemaal niets mee gedaan.
  Daarvoor zijn de financiele belangen veel te groot, terwijl WIJ alleen maar een gezellige en betaalbare leefomgeving willen hebben !!
  En gelukkig elkaar kennen !

 21. Marije Kerling zegt: 07-08-11 om 12:36

  We hebben de paginagrote advertentie in het Pleasure Magazine gelezen en zijn heel benieuwd wat we op 3 september allemaal voor prachtigs en exotisch te zien zullen krijgen !
  Xandra wil er foto’s gaan maken en ik hoef alleen maar mijn straat uit te lopen (50 meter) om het geheel mee te maken, ik ben benieuwd, misschien komen we Bart dan tegen ???
  De dag er na is alles weer gewoon tenslotte en gaat de uitverkoop bij veel winkels verder !

 22. Marije Kerling zegt: 09-08-11 om 19:43

  Wat duurt het lang voordat mijn reaktie goedgekeurd wordt !
  Houden jullie daar siesta ????
  Of weten jullie geen raad met mensen die de waarheid durven te vertellen ?
  De schone schijn regeert helaas, maar WIJ wonen hier !!!!!
  Ook als alle betrokken bestuurders al een nieuwe lucratieve baan hebben !!

 23. Bart Kamphuis zegt: 09-08-11 om 19:56

  Had al een reactie naar Marije Kerling gestuurd, zet die ook hier neer… De bedoeling van de reportageserie was nadrukkelijk om ondernemers te portretteren. Omdat de aanpak van deze wijk voor een belangrijk deel op ondernemers is gericht. Er valt natuurlijk van alles te vertellen over de wijk danwel de laan, er zitten allerlei aspecten aan het opknappen danwel revitaliseren van achterstandswijken; deze keer hebben we voor deze invalshoek gekozen.

 24. Marije Kerling zegt: 10-08-11 om 00:39

  Jammer genoeg heb ik deze reaktie nooit ontvangen, fijn dat jullie toch eindelijk eens wat van je laten horen.
  Ach, 3 september is zo voorbij !
  En wij kunnen lachen om alle grootspraak, huilen hebben we lang genoeg gedaan !
  Nu grommen we !

 25. beste bart, voor wie??? maak jij reportageserie over ondernemers in een achterstandswijk? wij (sukkels? dromers? betrokkenen? bewoners) zijn vol verlangen naar een echte documentaire. Wee de sukkels die deze reportageserie van jou gaan geloven en gaan investeren … hetzij in winkels, restaurants, 30 kamer hotel hahahahaha, of vrije sector koop/huur hutten inclusief aardwarmte en aardwater enzo veel meer sprookjes. hahhahaha. trouwens ik wil 2 tramhaltes hebben, kan dat?! maar sorry bart: kijk vooral niet de straat uit of om een hoekje, want ook jij weet toch, daar is niets aan de hand toch… fluiterdefluitfluitfluit! … die mensen moeten niet zeuren.

 26. Marije Kerling zegt: 11-08-11 om 13:08

  Arme Bart heeft vast spijt dat hij er ooit aan begonnen is !
  Ben het helemaal met je eens Xandra, gelukkig zitten wij hier in een goed huis, maar er worden aan de andere kant van Transvaal opnieuw mensen hun huis uit gejaagd (Reitzstraat enz.) want er moeten alweer koopwoningen gebouwd worden.
  Voor wie ?
  Mensen met veel zwart geld ?
  Een hypotheek is nauwelijks nog te krijgen, er is nog bouwgrond over in de wijk en de pas gebouwde huizen zijn nog lang niet allemaal verhuurd of verkocht.
  We hebben hier betaalbare huurhuizen nodig, ook zouden er eens huizen voor jongeren gebouwd kunnen worden !!!!

 27. Bas zegt: 11-08-11 om 14:17

  Ik ken de wijk transvaal totaal niet, ben er nooit geweest, maar, Marije, ik krijg de indruk dat deze wijk toch nogal eenzijdig is samengesteld: alleen maar mensen met weinig of nog minder inkomen.

  Het zou voor de wijk goed zijn als er ook mensen kwamen wonen met wat meer geld. Dan bedoel ik geen miljonairs, maar mensen die een bescheiden koophuis kunnen bewonen. Dan wordt het spectrum van de aanwezige inkomens immers vergroot.

  Daarnaast, bouw je betaalbare huursuizen, zoals je vraagt, dan maak je een huishouden blij: die mensen hadden immers anders dat huis niet gehad

  Maar, bouw je bescheiden koopwoningen, dan maak je twee huishoudens blij: De mensen die het huis kopen, en de mensne die in het huis trekken dat ze verlaten.

  Is de koopwoning iets minder bescheiden, wellicht maak je dan zelfs 3 huishoudens blij – maar de kans is groot dat er dan mensen van buiten in trekken, en daar heeft de wijk niet zo veel aan.

  De vraag is dus, wat is een bescheiden koopwoning. Volgens mij zou het beter daar over gaan.

  En, om Bart ook blij te maken, de ondernemers zullen aan die net iets welvarender mensen waarschijnlijk ook iets meer verdienen

 28. Marije Kerling zegt: 11-08-11 om 19:19

  Dat wordt dan wel een lange termijn trajekt !
  De winkeliers hebben NU klanten nodig en die zijn er nauwelijks !
  Er zijn 2500 goedkope huurwoningen gesloopt en nu krijgen we 15 sociale huurwoningen terug, geweldig he ?
  Maar die moeten dus nog gebouwd worden !!

 29. Marije Kerling zegt: 18-08-11 om 12:50

  Dit weblog is helaas niet meer te vinden op http://www.transvaalkwartier.nl
  maar voor iemand die bij de wijk betrokken is dus wel !
  We wachten met spanning de feestelijkheden van 3 september af, hebben er verder in de wijk nog niets over gehoord, maar dat komt omdat wij alleen maar bewoners zijn, die hoeven niet ingelicht te worden !
  Als er maar goed genetwerkt kan worden, dat is belangrijker !
  Ook voor toekomstige banen !

 30. Marije de weblog is niet verdwenen van de site, kijk maar gewoon onder het archief van juli 2011.

 31. Ashley zegt: 24-10-12 om 17:28

  Sommige reacties vindt ik hier te erg voor worden, we zijn nu al enige tijd verder sinds de laatste reactie maar toch wil ik nog even wat van me laten horen. U hoort mij ook samen met mijn “vader” terug in een van de intervieuws. Wij zijn hier al ruim 25 jaar gevestigd toen er nog een groenteboer op de hoek zat, een nederlandse snackbar op het plein. Meer dan 50% van de winkels die je op PKL vindt zitten hier al minstens 10 jaar. Een hoop Nederlandse winkels zijn weggegaan omdat ze het niet meer prettig vonden, en de concurrentie te groot werd. Je hebt hier Turkse, Marokkaanse, Hindoestaanse, Surinaamse, Indiase, Afro Amerikaanse winkels en restaurants, dat samen vindt ik al erg multicultureel, ze wilde er eerst net als China Town, India Town van maken, daar zeiden de meeste winkeliers nee tegen omdat deze situatie prettiger is. Je hebt veel soorten winkels uitgebreide assortimenten en het is een leuk dagje uit. Maar ik werk hier, ik woon hier niet, als ik hier zou wonen zou ik ook hetzelfde denken als sommige maar dit niet vanwege de gezellige kleurrijke winkelstraat, nee om het gebrek aan veiligheid en de hangjongeren/ouderen. Als je PKL heb gehad en je mist de Nederlandse winkeltjes loop dan de steijnlaan af richting Diereselaan en daar heb je Hollandse winkeltjes, het is nog geen 10 minuten lopen. Denk en kijk eens positief er is al genoeg negativiteit in de wereld.

Geef een reactie