De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Waddentour: Vlieland

Radioverslaggever Louis Dekker maakt vijf dagen lang een tour langs de Waddeneilanden. Hoe doorstaan zij de woelige economische tijden? Vandaag: Vlieland!

Dat eiland doorstaat de crisis opmerkelijk goed. Klaas Houter van fietsverhuurbedrijf Jan van Vlieland zegt dat de verhuur prima loopt. In het begin van het seizoen had hij wel last van het slechte weer, maar dat wordt nu, met het mooie weer, goedgemaakt.

Zijn broer Erik Houter, voorzitter van de ondernemersvereniging, zegt dat de crisis grotendeels aan Vlieland voorbijgaat. De bezoekers blijven komen, hoewel ze wel iets minder uitgeven dan normaal. Volgens hem is er nog geen bedrijf op Vlieland failliet gegaan de laatste tijd.

Toeristen zijn op één plek niet zomaar welkom: De Vliehors. Het is het territorium van de luchtmacht. Louis Dekker ging op pad met twee eilanders in dienst van Defensie.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


4 reacties op “Waddentour: Vlieland”

 1. Boognix zegt: 23-07-13 om 18:49

  Vlieland is top
  Blijft normaal
  Is altijd leuk en bescheiden

 2. jan zegt: 24-07-13 om 14:40

  moet zijn : groeten VAN Vlieland. cq Texel, Terschelling, etc

  je woont IN een dorp(stad) , maar OP een eiland.

 3. Redactie Economie zegt: 25-07-13 om 13:18

  Aangepast!

 4. Uiteraard zijn de eilanden een belevenis, de oversteek van Texel naar Vlieland met de Postboot van Sil helemaal. De foto’s van de enorme zandmassa rond de Eijerlandsedam en op de Vliehors in het bijzonder zijn om stil van te worden. Konden ze voor de Hollandse badplaatsen ook maar zoveel zand invangen dan waren die dure Dijk in Duin werken als bij Noordwijk, Scheveningen en straks Katwijk niet nodig. Werken met de natuur hoeft helemaal niet zo duur. Het gratis ontstane Kennemerstrand, met natuur en recreatie uitbreiding en opvang van zoet water, moet men op meerdere plaatsen realiseren. Grote parkeergarages als sturingselement in zee verhelpen parkeerproblemen, houden zand vast zodat de kust weer aangroeit.

  Piet van Noort lid van Burgercomité Kustveiligheid DCCM

Geef een reactie