De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Waddentour: Ameland

Radioverslaggever Louis Dekker maakt vijf dagen lang een tour langs de Waddeneilanden. Hoe doorstaan zij de woelige economische tijden? Vandaag: Ameland!

Verslaggever Louis Dekker hopt door een van de mooiste gebieden ter wereld: de Waddenzee. Want die zee staat al vier jaar op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Er waren grootse plannen om daar economisch munt uit te slaan: de Waddenzee op de kaart zetten, toerisme promoten, van het gebied als het ware een ‘merk’ maken.

Maar dat lukt voor geen meter. De Waddeneilanden zijn populair, maar de Waddenzee is nog steeds geen trekpleister. Louis Dekker toog het wad op met Sjon de Haan, Amelander en aanjager van ‘Waddenzee Werelderfgoed’. Of zoals hij zelf zegt: opjutter.

De motor van de economie op de Wadden draait deze week overuren. Ondernemers willen maximaal profiteren van het mooie weer. Logisch: omzet scoor je op de Waddeneilanden vooral in de zomermaanden. Zeker nu ook hier de economie een tikje hapert. Het is ‘Ambachtelijke Dag’ in Ballum: de inwoners verleiden toeristen met folklore en lokale producten…

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


1 reactie op “Waddentour: Ameland”

  1. Sjon heeft gelijk, hoewel er wel degelijk iets gebeurd en de overkoepelende organisaties er lastig zijn met gebruik van beeldmateriaal en logo, moeten we ons dit aantrekken. Unesco Werelderfgoed Waddenzee is een kans die we moeten pakken. Beter laat dan nooit!

Geef een reactie