De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Biografie André Meinema

Geboren op: 26-02-1960
Geboren in: Maassluis
Functie: financieel redacteur/verslaggever
In dienst sinds: 1995

André studeerde godsdienstwetenschappen en filosofie in Leuven en in Amsterdam. Daarna begon hij in België als godsdienstdocent op middelbare scholen en als filosofiedocent in het hoger onderwijs. Ook was hij predikant in een evangelische gemeente.

“In 1990 ben ik begonnen als correspondent voor België voor Tijdsein-radio van de EO en een jaar later als sociaal-economisch redacteur/verslaggever. In 1995 ben ik overgestapt van de EO naar het NOS Radio 1 Journaal. Daar werd ik financieel redacteur. Wat het werk betreft heb ik een soort switch gemaakt van kerkplein naar het beursplein.”

Die overstap bevalt hem uitstekend. “Radio is een heerlijk snel en toegankelijk medium waar je zelf ook volop van kan genieten. Een goed interview maken of een mooie reportage monteren die je op de terugweg in de auto al kunt beluisteren!”

Sinds de nieuwsafdelingen van de NOS begin 2006 zijn geïntegreerd op één ‘nieuwsvloer’ is André ook geregeld actief voor het tv-Journaal.

André Meinema over de kredietcrisis op 8 oktober:

Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

« Terug naar het overzicht


1 reactie op “Biografie André Meinema”

  1. nico zegt: 11-08-11 om 11:06

    De ecb koopt spaanse en iatliaanse staats oligaties op. Ik vind dat erg raar want Italie en Spanje maken onderdeel van de ECB uit. En kopen nu dus in feite hun eigen staatsobligaties op.

Geef een reactie