De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Biografie Bart Kamphuis

Geboren op: 30-01-1964
Geboren in: Groningen
Functie: redacteur/verslaggever economie
In dienst sinds: 2001

Bart ging naar de Academie voor de Journalisitiek in Tilburg met de bedoeling om met de propedeuse op zak door te stromen naar de universiteit. Maar hij bleef er hangen, omdat hij de opleiding zo leuk vond. Hij deed er ook zijn eerste radio-ervaringen op bij de lokale omroep. “Spannend, berichtjes overtikken van Teletekst, of via de telefoon vertellen hoe het er voor staat bij het jaarlijkse internationale schaaktoernooi.”

Bart belandde bij een lokaal persbureau, dat berichtjes en ‘features’ uit Tilburg en omgeving leverde aan onder meer het ANP en dagblad Trouw. Hij vreesde te cynisch te worden wegens de dorpspolitiek, allerhande belangenorganisaties en zangvogeltjesbeurzen en gooide het daarom over een andere boeg: voorlichting en pr in de gezondheidszorg.

Bart: “Na drie, op zich boeiende, jaren bestropdast wandelen door gebouwen met een stapeltje papier onder de arm, sloeg opnieuw de vrees voor cynisme toe. Ik vertrok naar Suriname, voor één jaar. Het werden er zes, waarin ik de journalistiek geleidelijk weer oppakte en bij het Radio1 Journaal terechtkwam.”

Bekijk hier de NOS-chat van 3 oktober 2008 waarin Bart Kamphuis te gast was:

Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

« Terug naar het overzicht


1 reactie op “Biografie Bart Kamphuis”

 1. mathieu van lent zegt: 14-08-11 om 10:22

  Geachte heer Kamphuis,

  Als nederlands belastingbetaler ben ik zeer geinteresseerd naar de recente ontwikkelingen in Griekenland. Wij horen wel wanneer griekse burgers frauderen of hun belastingen ontduiken, maar ik mis vanuit de journalistiek de verhalen over de concrete resultaten die de IMF en de regering van griekenland boeken in hun streven de overheidsfinancien op orde te krijgen.

  In hoeverre volgt de NOS dit?
  Als er daar weinig resultaten worden geboekt, waarom spreken we daar onze verantwoordelijke minister niet over aan?
  Het lijkt mij dat deze informatie cruciaal is voor het draagvlak van de nederlandse burgers geld te reserveren voor dergelijke probleemlanden.
  Zo lees ik wel over Italie die de staatsuitgaven fors gaat verminderen. Over Griekenland is daar concreet weinig over resultaten door jullie gemeld.

  Ik kijk zeer uit naar uw reactie.

  Mathieu van Lent

Geef een reactie