De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Biografie Eva Wiessing

Geboren op:  7 maart 1964 
Geboren in:  Amsterdam 
Functie: Tv-verslaggever economie
In dienst sinds:  1990 

Eva studeerde Spaans, Journalistiek en Communicatiewetenschappen. “Na een stage en korte tijd als freelance medewerker bij de Wereldomroep is mijn passie voor de journalistiek echt opgelaaid. Twee maanden na de val van de muur, ben ik begonnen bij de redactie buitenland.”

“Het waren de jaren van het einde van de Koude Oorlog, de politieke omwentelingen in alle voormalige Oostbloklanden, de desintegratie van de Sovjet-Unie en de oorlog in de Balkan en in Irak. De wereld veranderde ingrijpend.”

Op reis
“Ik ging voor de verkiezingen naar Amerika en naar Frankrijk, en ik was in het Portugese Faro om de vliegramp te verslaan. Daarna heb ik bij de redactie Binnenland gewerkt, waar ik ervaring als verslaggever opdeed; het echte journalistieke handwerk.”

“Ik zit inmiddels alweer zeven jaar bij de economieredactie. De wereld van het grote geld, het geld waar onze welvaart nu en in de toekomst  van afhangt. Nu blijkt dat meer dan ooit, tijdens de financiële crisis. Globalisering, de invoering van de euro, de supermarktoorlog, het aandeelhoudersactivisme en het financieel toezicht. Het zijn de verhalen die van invloed zijn op onze koopkracht, op ons pensioen. Ik ben blij dat ik ze mag maken!”

Eva Wiessing over de financiële injectie van de staat:Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

« Terug naar het overzicht


3 reacties op “Biografie Eva Wiessing”

 1. Ik kijk steeds naar jou en vraag me al jaren af of jij een kleinkind bent van Maripossa en George Wiessing uit Arnhem, Huijgenslaan.
  Ikzelf ben geboren in Arnhem (12-11-1941) en mijn ouders waren dikke vrienden van jouw mogelijke opa en oma. Je zou mij een groot plezier doen op deze indringende vraag te reageren.
  Met vriendelijke groet,
  Mechteld Schröder-Nillesen
  Poolsestraat 8
  5282 XD Boxtel
  0411-672563

 2. Rob de Vries zegt: 10-11-12 om 17:55

  Ik wordt altijd blij als ik jou professionele manier van verslag geven zie op het journaal.
  Blijf dat vooral doen en het maken van impressies zit in jou bloed.
  Lijkt mij heel leuk een keer over jou vak te praten tijdens een etentje,maar dat zal wel tot de onmogelijkheden behoren .

  groetjes
  Rob

 3. udo meijer zegt: 08-07-13 om 08:10

  Hoi Eva, ik zag je zomercolumn en vroeg mij af; wil je een keertje met mij zeilen? groet Udo

Geef een reactie