De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Biografie Michiel Bosgra

Geboren op: 24-11-1971
Geboren in: Waddinxveen
Functie: Tv-verslaggever
In dienst sinds: 2008

“Sinds mijn jeugd ben ik erg geïnteresseerd in nieuws. Het is enorm leuk om bij belangrijke gebeurtenissen vooraan te mogen staan en de hoofdrolspelers te spreken.”

Het is niet vreemd dat Michiel Bosgra na de school voor journalistiek snel bij Radio West en later RTL Nieuws terechtkwam. “Ik vind het interessant om ingewikkelde zaken net iets eenvoudiger uit te leggen, zodat de kijker thuis ook begrijpt hoe de vork in de steel zit.”

Overstap
In 2008 maakte hij de overstap van RTL Nieuws naar de NOS. “Na tien jaar RTL was ik toe aan een andere omgeving. De NOS is, hoe trots ik ook was op mijn werk bij RTL, de autoriteit op het gebied van televisienieuws. Verder concentreert de NOS zich meer op de belangrijkste thema’s, waar RTL-Z zich als economisch programma ook bezighoudt met veel details.”

Naast zijn werk voor de NOS besteedt Bosgra veel van zijn vrije tijd bij de stadsomroep in Haarlem, waar hij bestuurslid is. “Haarlem 105 is de omroep waar ik het vak leerde en waar ik diverse mensen uit de omroepwereld leerde kennen. Giel Beelen, Jeroen Overbeek en veel mensen achter de schermen.”

Michiel Bosgra over de beursdaling op 8 oktober:

Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

« Terug naar het overzicht


Geef een reactie