De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Biografie Peter van den Meerschaut

Geboren op: 14-04-1967
Geboren in: Gent (België)
Functie: redacteur/verslaggever economie
In dienst sinds: 1997

Al vroeg op de middelbare school maakte Peter de keuze om bij de radio of tv te gaan werken. Alleen was nog niet duidelijk of het vóór de camera als journalist moest zijn of erachter als cameraman of regisseur. Na een jaar regie-opleiding in Brussel vond hij het spannender om de vragen te mogen stellen dan om alleen passief te registeren. Daarom ging hij naast een studie geschiedenis in Leiden werken aan een carrière bij RadioWest in Den Haag.

“Van daaruit heb ik mijn vleugels uitgeslagen naar Hilversum, als parlementair redacteur/verslaggever en algemeen verslaggever bij Veronica Nieuwsradio, daarna bij het commerciële Veronica Nieuws Radio.” Toen VNR failliet ging, kwam Peter bij het Radio 1 Journaal terecht. Daar ging hij zich steeds meer bezighouden met economisch en financieel nieuws.

“In de beginjaren bij het Radio 1 Journaal had ik op woensdag mijn vaste ochtend dat ik de rubriek Het Filiaal deed. Een heerlijke klus om te doen, omdat vaak pas op het laatste moment duidelijk is waar je ‘s morgens om zes uur verwacht wordt. De plek, de gasten en het vroege uur geven aan dit soort klussen een extra dimensie. Live verslag doen is mijn ding. In de beperkte tijd die er voor staat een volledig verhaal vertellen of laten vertellen. Inmiddels doe ik dat ook op tv.”

« Terug naar het overzicht


Geef een reactie